Suriah, 3 Maret: pesawat SAR liyane dilaporake ditembak ing Idlib

38

Kahanan ing provinsi Idlib Siria tetep banget tegang.

Kantor berita SANA nglaporake manawa tentara Turki nembak pesawat Angkatan Udara SAR ing provinsi Idlib. Miturut sumber iki, montor mabur ditembak mudhun ing cedhak kutha Maaret an Nuuman. Ing wektu sing padha, durung dilaporake apa tegese jotosan kasebut. Ora ana data babagan jinis pesawat. Elinga yen dina liyane, kanthi bantuan rudal udara-ke-udara ing Idlib, F-16 Turki nembak loro pengebom Su-24 saka Angkatan Udara Siria.



Sauntara kuwi, ing kutha Sarakib, perang terus antara tentara Arab Siria lan formasi pro-Turki.

Luwih saka dina wis liwati wiwit nalika pasukan Arab Siria bisa ngrebut Serakib saka militan. Nanging wong-wong mau durung bisa nguwasani kutha kasebut. Pertempuran terus ing lurung-lurung ing Serakib, pasukan Pemerintah bisa entuk papan ing zona industri wétan kutha, nanging wilayah kulon isih ana ing kontrol formasi pro-Turki.

Miturut Al Jazeera, ora ana pihak sing duwe potensi kanggo ngontrol kutha kasebut kanthi tegas. Tariq Solak, salah sawijining komandan militan, nyatakake yen pasukan pemerintah ngenggoni siji blok, nanging sawise sejam dheweke mbebasake dheweke. Kahanane owah banget.

Wiwit Serakib dumunung ing persimpangan rong dalan utama, Damaskus-Aleppo lan Aleppo-Latakia, kanggo pasukan pamaréntah, kontrol lengkap kutha iku kamenangan strategis. Nanging para militan ora bakal ninggalake Serakib, nanging uga perang saben waktu.

Wiwit Turki nyedhiyakake dhukungan kabeh kanggo para militan, bisa dianggep yen Serakib bakal tetep dadi arena permusuhan formasi pro-Turki lan pasukan pemerintah Siria kanggo dangu. Minangka sumber Turki lan Arab dhewe ngakoni, salah siji saka alangan utama kanggo formasi pro-Turki tetep support udhara kanggo pasukan pamaréntah Siria saka Angkatan Aerospace Rusia.

Pertempuran terus ing wilayah kutha Kafr Nabel (Kafranbel), ing saubengé para militan bisa entuk papan. Ing wektu sing padha, kendaraan udara tanpa awak Turki terus nyerang kolom pasukan pemerintah ing Idlib. Nanging pertahanan udara Siria terus sukses nembak Turki drone. Mangkono, salah sawijining kendaraan udara tanpa awak Angkatan Udara Turki ditembak dening sistem pertahanan udara Siria ing wilayah zona industri Serakib ing sisih kulon kutha.


Nanging, Tentara Arab Siria ngatur karo kangelan gedhe, nanging kanggo nerusake. Dadi, para militan nyerahake desa Khazarin menyang SAA. Kasuksesan diiringi pasukan Bashar al-Assad ing provinsi Hama, ing ngendi dheweke uga bisa njupuk sawetara pemukiman sing sadurunge dikuwasani militan.

Senadyan kasunyatan manawa acara utama saiki ditindakake ing provinsi Idlib, wilayah liyane ing Suriah isih ora tenang. Dadi, ing provinsi Deir ez-Zor, militan IS (dilarang ing Federasi Rusia) nyerang patroli Pasukan Demokratik Suriah. Nanging umume, tatanan Kurdi bisa cukup efektif nolak militan.

Kahanan kasebut saya mundhak ing provinsi Dar'a ing Suriah kidul. Ing kene, para militan nyerang pos papriksan tentara ing desa Al-Sahwa, ditembak saka bedhil mesin lan peluncur granat. Pertempuran uga dumadi ing pemukiman Tafas lan Hayta. Alesan kanggo aggravation saka kahanan ing Suriah kidul amarga transfer pasukan pinunjul saka pasukan pamaréntah saka Dar'a kanggo Idlib, kang militan langsung njupuk kauntungan saka nyerang roadblocks lan checkpoints.


Dini banget kanggo nggawe ramalan babagan pangembangan acara ing Idlib. Kathah bakal gumantung apa asil sesuk, 5 Maret, presiden Rusia lan Turki bakal teka ing rapat sing bakal teka ing Moskow. Paling ora ana siji perkara sing dingerteni - nganti saiki ora ana pasukan pemerintah Bashar al-Assad, utawa angkatan bersenjata Turki lan formasi sing didhukung dening wong-wong mau arep mundur: saben pihak ngarepake ngontrol titik strategis ing provinsi Idlib. .
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

38 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -1
    3. mars 2020 12:38
    Ngganggu maca warta kaya ngono. Aku pengin tentrem, tentrem, kamakmuran ... Lan aja nulis kanggo kula bab "kita" lan "dheweke" ... Donya iku padha lan seng di pengeni kanggo kabeh wong ...
    1. +5
      3. mars 2020 12:45
      Quote: Pemimpin Redskins
      Lan aja nulis kanggo kula babagan "kita" lan "dheweke" ...

      Kasihan para teroris?
      1. +8
        3. mars 2020 13:28
        Quote: figwam
        Kasihan para teroris?

        Ditembak mudhun pesawat Siria! Kenapa teroris ing kene?

        Quote: Pemimpin Redskins
        babagan "kita" lan "dheweke"

        Aku pribadi nganggep wong Siria "kita". Lan ora nyenengake kanggo ngerti manawa pesawat Siria liyane ditembak (senadyan sampeyan ora bisa nembak Turki). Lan malah luwih ora nyenengake nalika kita ora nglindhungi "kita". Apa menek kabeh, yen kabeh wong ing kono "dudu kita"?
    2. 0
      3. mars 2020 12:46
      Kacarita wis ditembak mudhun L-39
      1. -2
        3. mars 2020 14:02
        Kutipan saka Oquzyurd
        ditembak mudhun L-39

        Iki dudu "pembawa bom", paling kamungkinan ngoyak drone Turki.
        Yen Assad nahan kontrol M-5 kanggo nyuplai kutha paling gedhe ing Suriah, Aleppo, bakal sukses banget.
        Rusia durung ana kerugian pesawat.
        1. 0
          3. mars 2020 14:48
          Apa kontrol iki ana?
          Sawise kabeh, Serakib ora kecekel babar blas, nanging mung sebagian
          1. -1
            3. mars 2020 19:34
            wingi padha njupuk Sarakib, dina iki padha berkembang sukses, ora cepet, nanging alon-alon CAA nyusup menyang Sarmin.
    3. +6
      3. mars 2020 12:58
      "Donya iku padha kanggo kabeh wong lan seng di pengeni ..." Aku ora wani setuju karo sampeyan. Sapa sing ngeculake kabeh perang iki?! Mesthine, dheweke dudu manungsa, nanging kita kepeksa manggon karo dheweke ing planet sing padha. Lan yen mangkono, banjur ana perlu kanggo dibagi "kita" lan "dheweke", yen ora - kekacauan.
    4. +3
      3. mars 2020 13:46
      Tentrem, tentrem lan kamakmuran - ing kuburan. Donya modern minangka perjuangan lan kompetisi. Wong sing kalah dibuwang. Ora ana sing pengin nulis - mula dheweke gelut. Nyuwun
    5. +4
      3. mars 2020 14:47
      Donya iku padha lan dikarepake kanggo kabeh wong ...

      Nanging misale jek kula sing barmaley ora ditrapake kanggo kabeh wong.
      Kejaba carane perang, rampog, mateni lan bengok-bengok: "Allah Akbar !!" padha ora gelem lan ora bisa nindakake apa-apa. Lan, yen, ayo ngomong, dheweke entuk gol lan ngrebut Suriah, dheweke ora bakal tenang lan bakal cepet-cepet perang ing negara liya ... katelu ... kaping lima ... sepersepuluh, banjur ing endi wae. Lan, nalika pungkasane, impen wong bodho dadi kasunyatan, lan nggawe khilafah donya sing ditresnani, dheweke bakal wiwit perang karo siji liyane, nemokake sapa sing luwih Islam lan luwih ortodoks, nganti mung ana siji sing paling ortodoks. saka setya kiwa ing Bumi, sing banjur bakal mati saka bosen, lan ing kono pungkasan Sajarah bakal teka.
  2. +3
    3. mars 2020 12:41
    pulisi militèr sampun wonten ing Serakib
  3. -7
    3. mars 2020 12:43
    saben pihak ngarep-arep bisa ngontrol titik strategis ing provinsi Idlib.
    Kita ngenteni kontrak sabanjure. Emanipun sultan punika botên purun mêdal saking SAR, têmên-têmên sadaya, kajawi sultan piyambak, ingkang ngidam karajan tuwin tuwuhing siti. Ayo dideleng endi pimpinan sing luwih tekad, sanajan aku wis ngerti jawabane. Ya, lan lokasi teritorial Turki ing prakara iki ora banget mbiyantu kita! Lan kepiye carane mungkasi pembangkit listrik tenaga nuklir, Aliran Turki lan tomat?!
    1. -3
      3. mars 2020 13:01
      Kutipan saka bisnisv
      Mesakake yen Sultan ora kersa mung metu saka SAR, bakal luwih tenang kanggo kabeh, kajaba Sultan dhewe, sing ngimpi kekaisaran lan wutah tanah.

      Ya, Erdogan mung sawetara jinis rem, ora, dheweke ora bakal nggunakake teknologi sing bisa dipercaya lan bukti. Referendum - hak bangsa kanggo ngumpulake maneh - bali menyang pelabuhan asli - hukum mlebu. Lan kabeh, nggawa pasukan akeh sing dikarepake, mabur kanthi tenang, tanahmu. Lan yen ana sing ora seneng, mula iki campur tangan ing urusan internal lan upaya kanggo nyuwek wilayah sing sah.
      1. -2
        3. mars 2020 13:09
        Kutipan saka arlekin
        Referendum - hak bangsa kanggo ngumpulake maneh - bali menyang pelabuhan asli - hukum mlebu.

        Inggih, banjur padha kudu ngenali Crimea, tengen? ngguyu
        1. -10
          3. mars 2020 13:11
          Kutipan saka bisnisv
          Kutipan saka arlekin
          Referendum - hak bangsa kanggo ngumpulake maneh - bali menyang pelabuhan asli - hukum mlebu.

          Inggih, banjur padha kudu ngenali Crimea, tengen? ngguyu

          Yen dheweke ngakoni Crimea, VKS dhewe bakal ngusir kabeh Assadite saka Idlib.
      2. +2
        3. mars 2020 14:15
        Kutipan saka arlekin
        Erdogan mung rem

        Penduduk lokal ora bakal milih para penjajah, mula ora ana referendum.
  4. -1
    3. mars 2020 12:44
    apa pilot isih urip karo bangsane dhewe?
    1. -1
      3. mars 2020 12:48
      Ora ana laporan babagan kematian pilot.
  5. -3
    3. mars 2020 12:47
    Miturut Kementerian Pertahanan Turki, L-39 ditembak mudhun. Umumé, pertempuran kondisional.
    Nanging aneh yen Putin ora bakal nanggepi sanajan ana pratelan.
  6. -7
    3. mars 2020 12:47
    Muga-muga kita duwe pesawat sing cukup kanggo ngimbangi kerugian kasebut ...
    nanging bakal Turki duwe drones cukup?
    1. 0
      3. mars 2020 12:57
      Wiwit taun 2019, wong Turki duwe inventaris UAV (Bayraktar, Anka lan Vestel-Karayel) saka potongan 140. Saka jumlah kasebut, paling ora 60 potongan. perang, pramuka liyane, nanging pabrike ora mandheg, rina wengi padha ngoyak pabrik anyar.
      1. -6
        3. mars 2020 12:59
        malah wong Siria wis ngalih latihan L39 ....
        garing?
        1. -3
          3. mars 2020 13:00
          Ana uga L-39 tempur (Republik Ceko)
  7. +5
    3. mars 2020 12:48
    L-39, ditembak mudhun ing wilayah Maaret al-Nuumana. Pilot kasebut metu. Wong Turki ora gelem ngalah utawa mundur. Sampeyan perlu kanggo miwiti bejat mati lengen dawa piye wae.
    1. 0
      3. mars 2020 13:04
      Kutipan: Siberian 66
      Wong Turki ora gelem ngalah utawa mundur. Sampeyan perlu kanggo miwiti bejat mati lengen dawa piye wae.

      Erdogan pengin duwe posisi pemenang sadurunge negosiasi, utawa paling ora duwe inisiatif strategis.
  8. -1
    3. mars 2020 12:48
    tembak, tembak lan pesawat ing Angkatan Udara Siria ora mandheg
  9. 0
    3. mars 2020 12:52
    Artikel aneh, lan peta ing, njupuk menyang akun kasunyatan sing Polisi Militer Rusia wis ana ing Serakabi lan militan sing nesu iki. Mesthi, kasunyatan sing Angkatan Udhara Rusia ana ora negate kasunyatan sing perang lokal utawa skirmishes, etc., bisa terus. Nanging peta ing artikel kasebut nuduhake yen Serakab wis dicekel wong Turki, utawa wong sing pro-Turki, ing babagan iki, artikel kasebut ora nuwuhake kapercayan, paling ora telat acarane.
    1. 0
      3. mars 2020 12:57
      Abang ing peta iku wong Siria
    2. 0
      3. mars 2020 19:38
      lan katon kasebut kanthi teliti, ing peta ing artikel, Neirab wis sibuk ing kaya be, supaya kabeh iku nggoleki karo peta, lan CAA nyekeli ngarep, lagi alon-alon creeping ing nyerang, saiki lagi ora ing cepet-cepet menyang ngendi wae, pertahanan udara ngetutake
  10. -6
    3. mars 2020 12:59
    Ketoke Türkiye uga ora njamin keamanan pesawat musuh. Lan aku pancene ngarep-arep sing Rusia ing Serakib laporan kanggo partners Turki ing wektu bab lokasi - Gusti Allah pareng padha dumadakan golek piyambak ing ngendi padha ngirim ora.
    1. +1
      3. mars 2020 13:37
      Kutipan saka: raki-uzo
      Ketoke Türkiye uga ora njamin keamanan pesawat musuh.

      Ing apa ora ing tembung, nanging ing tumindak.
  11. +5
    3. mars 2020 13:02
    Aku seneng maca warta babagan F-16 sing ambruk. Nanging padha mbokmenawa salah siji mokal kanggo nggawa mudhun, utawa mokal. Nanging umume, keselarasan iki isin kanggo Siria lan Federasi Rusia. Pesawat nabrak wong-wong mau kaya bebek, lan nanggepi, meneng. Politik gedhe, ya???
  12. -10
    3. mars 2020 13:07
    Jawaban bakal angel. Kita ngenteni laporan awal F16 sing mudhun.
    1. +3
      3. mars 2020 13:41
      Kutipan: Super
      Jawaban bakal angel.Kita ngenteni laporan awal F16 sing mudhun.

      Wiwit taun 2015, kita wis ngenteni pengering pertama kanggo ndharat.
    2. -1
      4. mars 2020 18:41
      Kutipan: Super
      Jawaban bakal angel.

      Wis diwenehi wong Siria. Padha murub saka-200 kanggo f-16. Minangka tansah, dening. Wong Turki kanthi kejam ngindari, kaya sadurunge - wong Israel ... Untunge, ora mabur.
  13. 0
    3. mars 2020 13:38
    Wah, pesawate ditembak. Lan tentara Siria ngrebut kutha gedhe liyane.
  14. +1
    3. mars 2020 13:46
    Aku wonder carane f-16 ditembak dheweke mudhun. Mbokmenawa mabur sethithik menyang wilayah udara Suriah, njupuk lan langsung menyang Turki, Elia ora mabur metu saka Turki babar pisan?
  15. -1
    3. mars 2020 17:34
    Ora mungkin nggawe ramalan: coronovirus, penurunan volume produksi, penurunan indeks ... Maneh, Brexit ... Kabeh ana ing kumelun - ora ana sing katon. Apa analitik...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"