Kamentrian Pertahanan Rusia: Ankara ngenalake klompok nganti divisi menyang Idlib

130

Ankara wis ngenalake klompok mekanis nganti divisi menyang zona demiliterisasi ing provinsi Idlib Siria. Iki minangka pelanggaran gedhe saka norma hukum internasional.

Pernyataan iki digawe dina iki dening wakil resmi Kementerian Pertahanan Federasi Rusia, Mayor Jenderal Igor Konashenkov.



Divisi mekanis angkatan bersenjata Turki bisa uga kalebu udakara 250 tank lan 300 unit peralatan militer liyane. Gunggunge personil bisa nganti 14 ewu personel militer.

Jendral Rusia nesu karo sikap Barat marang tumindak Turki:

Tumindak saka pihak Turki, sing, nglanggar hukum internasional, nyebarake pasukan mogok ukuran divisi mekanis menyang Idlib Siria supaya "kanthi biaya apa wae kanggo entuk implementasine perjanjian Sochi" - ora ana wong ing Kulon. kabar.

Konashenkov uga nyathet sukses pasukan pamrentah Siria, sing bisa nyurung teroris Hayat Tahrir al-Sham (mantan An-Nusra - dilarang ing Federasi Rusia) saka dalan strategis M5 lan kutha Aleppo. Iki ndadekake bisa mungkasi serangan artileri dening militan ing sawetara pemukiman lan ngamanake gerakan warga sipil ing dalan gedhe Damaskus-Aleppo.
  • Facebook/Kementrian Pertahanan Turki
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

130 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    Maret 4 2020
    Paling ora 2 divisi, Barat budheg lan wuta babagan iki !!!
    1. + 20
      Maret 4 2020
      Iku ora babagan Kulon.
      Iku babagan kemampuan SAA.
      1. + 15
        Maret 4 2020
        Ing Kulon uga. Ayo dheweke seneng karo pengungsi Siria sing dibuwang Turki marang dheweke. Lan introduksi saka divisi - ora ana sangsi yen perang Timur Tengah anyar diluncurake. negatif
        1. + 19
          Maret 4 2020
          Sapa Kementerian Pertahanan kita nangis? Kulon? Ya, dheweke ora peduli saka menara lonceng sing dhuwur. Dhewe ing kahanan kaya mengkono nggawa rengek anget.
          1. -1
            Maret 4 2020
            Punika pitados bilih pangareping Turki dikirim kanggo mateni wong-wong sing melu ing nggulingaké.
            Turks bakal crumble ana. Lan ora preduli sapa sing nindakake, wong Siria, Rusia, Iran, Kurdi lan liya-liyane.
            Lan bener.
    2. +8
      Maret 4 2020
      Turki minangka sekutu NATO lan dudu Suriah, logis yen dheweke ana ing sisih Turki
    3. Maz
      +4
      Maret 4 2020
      Lan nalika padha perang kanthi jujur, kaya wong lanang karo kita - Rusia lan sekutu kita ??
  2. + 15
    Maret 4 2020
    Yen informasi kasebut bener, CAA bakal luwih kenceng.
    1. -2
      Maret 4 2020
      banjur CAA kudu luwih kenceng

      mung cara metu kanggo njupuk Rusia menyang tangane dhewe lan bisa ing Greens
      nggunakake PMC lan MTR kita, kanthi kedok videoconferencing
      kabeh bakal diputusake sesuk ing Kremlin tanggal 5 Maret
      1. +6
        Maret 4 2020
        Erdogan mbokmenawa percaya yen luwih akeh pasukan sing dikirim menyang Idlib, Moskow bakal luwih apik. Inggih, ing kasus iki, dheweke ora pisanan sing salah.
        1. 0
          Maret 4 2020
          Turki wis ngirim pasukan khusus menyang Suriah lor lan Irak + Kurdi dibom ing kene
          Aku luwih cenderung menyang kemungkinan garis politik sing luwih jembar
          yaiku, Turki nyoba pengaruhe wong Kurdi, ngidini dheweke dadi bagean saka Suriah "kanthi pasuryan"
          1. +5
            Maret 4 2020
            Ya, Turki isih kurang wani ngebom Kurdi Iran. aran
            1. +3
              Maret 4 2020
              Dadi Iran durung ujar manawa, wis menehi ultimatum menyang Ankara ...
            2. +2
              Maret 4 2020
              Dadi dheweke kanthi tenang ngebom wong Siria
          2. -3
            Maret 4 2020
            Aku bakal nganggep yen operasi marang Assad minangka tutup. Tujuan utama yaiku Kurdi, sing saiki ana ing "kantong".
        2. +2
          Maret 4 2020
          uga, pasukan ora padha yen Turki dadi kabeh cara kanggo Suriah kanggo peer, banjur padha bakal mbongkar
          1. +1
            Maret 4 2020
            Lan yen Rusia dadi pungkasan?
            Kutipan saka opuonmed
            uga, pasukan ora padha yen Turki dadi kabeh cara kanggo Suriah kanggo peer, banjur padha bakal mbongkar
            1. 0
              Maret 5 2020
              ora bakal kaya biasane, kaya ing lagu Lizhba ora ana perang! kabeh wong katon ing sisih kulon!
          2. +5
            Maret 4 2020
            Kutipan saka opuonmed
            yen Turki lunga kabeh menyang Suriah kanggo domask, padha bakal mbongkar

            Homemask apa? Nalika Turki ngenalaken divisi, Assad squeezed metu katelu saka Idlib, liquidated sing wangkal meh rampung, lan Turki entuk. Dheweke saiki bakal nyekel liyane, - barmaley padha diunekake.
            1. 0
              Maret 5 2020
              sampeyan bakal weruh apa sabanjuré! malah Erdogan ngandika sing iku perlu kanggo demolish Assad!
              1. 0
                Maret 5 2020
                Erdogan wis ngomong akeh perkara akhir-akhir iki. "Ilatku mungsuhku," iki babagan dheweke. ngguyu
      2. +8
        Maret 4 2020
        Lan kenapa sampeyan mutusake yen kabeh bakal rampung sesuk? Sanadyan rembugan ditindakake, wong Turki ora kudu ngapusi
        1. 0
          Maret 5 2020
          bakal padha gawe provokasi apa wae lan bakal nyukur wong Siria!
  3. +5
    Maret 4 2020
    Ankara wis ngenalake klompok mekanis nganti divisi menyang zona demiliterisasi ing provinsi Idlib Siria.
    Mbayangno awake dhewe dadi sultan, Edik ngetokake "bank va", pendhudhukan banyu sing paling murni lan ngrebut wilayah negara manca.
    1. 0
      Maret 4 2020
      Kurdi sing menarik bakal menehi bantuan militer marang Assad, nglawan pendhudhukan Turki (?)
      apa sing lagi nunggu, Kurdi padha diwenehi kasempatan kanggo bali - tenan begja
      1. +4
        Maret 4 2020
        Dheweke ngenteni AS kanggo mbujuk Turki supaya ora ngetutake dheweke lan nulungi maneh. Lan bantuan Amerika kanggo Assad ora ditrapake.
        1. 0
          Maret 5 2020
          senjata kalkun AS wis mbantu supaya kabeh iki minangka gencatan senjata sementara
  4. + 15
    Maret 4 2020
    Iki dudu konflik maneh, iki perang.
    1. +4
      Maret 4 2020
      Kutipan saka knn54
      Iki dudu konflik maneh, iki perang.

      Perang agresif alam kanggo ngrebut wilayah manca, lukisan lenga kaya September 1939, nalika kabeh wong meneng, menehi carte blanche kanggo agresor.
      1. -2
        Maret 4 2020
        Mung wektu iki Moscow bebarengan karo agresor. Utawa bakal ndalang sing ora ngerti bab South Stream, tomat lan Rusia vacationing ing resorts Turki.?
        1. +4
          Maret 4 2020
          Kang sisih tomat kanggo Idlib, galau anget karo alus.
          1. -3
            Maret 4 2020
            Persahabatan karo Erdogan iki nyebabake kasunyatan manawa Kremlin dadi alus lan anget.
            1. -1
              Maret 4 2020
              Kekancan apa? Rusia saiki ora duwe negara-kanca, lan negara-mungsuh. Ana mung partners karo kang kapentingan intersect ing sawetara titik, nanging ora ing liyane, lan iki normal. Mulane, aku ngomong yen ing kasus iki, tomat, pembangkit listrik tenaga nuklir, S-400s, holidaymakers lan Idlib kabeh beda kategori, ora ana sing mbingungake, ora Turki utawa Rusia.
              1. 0
                Maret 5 2020
                tomat, pembangkit listrik tenaga nuklir, S-400s, holidaymakers lan Idlib kabeh macem-macem kategori ...

                Sayange, kabeh sing ana ing urip saling gegandhèngan, mula, mesthi ana wektu nalika sampeyan kudu milih salah siji-utawa. Lan ana sing ngandhani yen "kepemimpinan" kita bakal nggawe pilihan ora kanggo kepentingan rakyat. Amarga "wong" minangka konsep sing ora jelas, lan real estate lan akun bank minangka konsep konkrit.
        2. 0
          Maret 4 2020
          Kutipan: Gardamir
          Mung wektu iki Moscow bebarengan karo agresor. Utawa bakal ndalang sing ora ngerti bab South Stream, tomat lan Rusia vacationing ing resorts Turki.?

          Piye wae sampeyan bisa nindakake tanpa tomat, nanging turis ing Turki ora seneng banget, lan Rusia duwe papan sing luwih apik - Crimea.
  5. + 13
    Maret 4 2020
    Hukum internasional kaya kode bajak laut: ora mengikat.
    1. +1
      Maret 4 2020
      ora bisa ngomong manawa, iku bisa mungkasi kanti awon

      eseman
  6. +6
    Maret 4 2020
    Tukang meres. Sesuk ana rapat karo Putin, lan dina iki dheweke nyopir divisi. Apa sing dianggep? wong bodho
    1. 0
      Maret 4 2020
      Kutipan saka: askort154
      Sesuk ana rapat karo Putin, lan dina iki dheweke nyopir divisi. Apa sing dianggep?

      Eropa bakal meneng, mayuta-yuta pengungsi dadi ngimpi elek kanggo dheweke, Trump bakal meneng, dheweke duwe pemilihan, lan Edik ngetung babagan iki.
      1. +1
        Maret 4 2020
        Ora ana yuta wong Siria ing kana.
        1. +2
          Maret 4 2020
          Kutipan saka ultra
          Ora ana yuta wong Siria ing kana.

          Sapa ngerti.
          Miturut Kantor Komisioner Tinggi PBB kanggo Pengungsi, wiwit tanggal 1 Desember 2018, ana 45 pengungsi Siria sing kadhaptar resmi ing 6 negara, kalebu 664 wanita lan 415 bocah. Umume para pengungsi ana ing negara-negara ing ngisor iki: Turki (1 yuta), Libanon (udakara 999 ewu), Yordania (udakara 325 ewu), Jerman (udakara 3 ewu), Irak (udakara 398 ewu wong). ).
    2. +3
      Maret 4 2020
      Kutipan saka: askort154
      Tukang meres. Sesuk ana rapat karo Putin, lan dina iki dheweke nyopir divisi. Apa sing dianggep?

      Apa sampeyan ngelingake aku babagan tomat?
      Ing kahanan iki, Putin mung kudu mbatalake rapat kasebut, amarga ing kasus iki dheweke duwe rong pilihan:
      - ngenali agresi Turki minangka sah lan tetep bisu;
      - kanggo ngukum agresi Turki, nuding Erdogan menyang panggonan geografis sing sah, nggunakake Angkatan Aerospace lan Angkatan Bersenjata ing wilayah Suriah.
      Apa sing kudu dipilih ing kene? Utawa nguripake buntut lan metu?
      Yen Erdogan luwih maju, mula Rusia bisa uga ora ngimpi babagan pangkalan udara ing Khmeimim ...
      1. +2
        Maret 4 2020
        Erdogan medeni landak wuda ... bab pungkasan sing dibutuhake dening sultan yaiku akeh mayit Turki.
        1. 0
          Maret 5 2020
          Erdogan medeni landak telanjang ...

          Erdogan duwe kesempatan gedhe. NATO ora bakal ngidak-idak dheweke. Iku kasunyatan. Rusia uga ora bakal melu perang. Lan iki kasunyatan. Suriah ora duwe kekuwatan kanggo nglawan Turki. Tembung kanggo China lan Iran. Nanging ing kono uga ora kabeh cetha.
    3. -5
      Maret 4 2020
      Kasunyatan bilih sawise salvo pisanan, iku bakal divisi saka 200s. Kanggo nyopir tentara menyang kawah, ora perlu akeh pikiran.
    4. +1
      Maret 4 2020
      Kutipan saka: askort154
      Tukang meres. Sesuk ana rapat karo Putin, lan dina iki dheweke nyopir divisi. Apa sing dianggep? wong bodho

      ===============
      Dina bakal nuduhake. Rapat iki bisa uga ora ana. Turok Ko wis nembak mburi. Erdogan minangka pion.
    5. +1
      Maret 4 2020
      Kuyak iki diphysia kanggo obrolan sesuk, sing bakal dadi hadiah.))))
  7. +2
    Maret 4 2020
    Kutipan saka RVAPatriot
    Paling ora 2 divisi, Barat budheg lan wuta babagan iki !!!

    Sampeyan perlu kanggo narik munggah "srengenge" lan Fry bebarengan karo peralatan, utamané sing beteng, ngendi padha digabung ing ecstasy karo barmaley. Lan banjur supaya Allah nangani wong-wong mau "tiba ing dosa".
    1. 0
      Maret 4 2020
      Kutipan: Vlad5307
      Lan banjur supaya Allah nangani wong-wong mau "tiba ing dosa".

      Ing wilayah Siria, tanpa Assad, ora ana sing ngerti, ora duwe hak.
      Aku seneng babagan "Sunshine" ...
    2. 0
      Maret 4 2020
      Aku ora kaget yen Suns wis ana. Kanthi pesawat Express pungkasan
    3. +1
      Maret 4 2020
      Lan kenapa kabeh wong klelep kanggo Sunshine alat sing padha karo RHBZshnikov, lan ora kanggo mateni tikus.
  8. +8
    Maret 4 2020
    Iki minangka pelanggaran gedhe saka norma hukum internasional.

    Ketoke, wong Turki wis ngetrapake amandemen Konstitusi babagan prioritas hukum domestik.
    1. +4
      Maret 4 2020
      Ketoke, wong Turki wis ngetrapake amandemen Konstitusi babagan prioritas hukum domestik.

      Ya, wong-wong Yahudi ngliwati hukum - yen Israel mung kanggo wong Yahudi .....
      1. -3
        Maret 4 2020
        Kutipan saka lucul

        Ya, wong-wong Yahudi ngliwati hukum - yen Israel mung kanggo wong Yahudi .....

        Omong kosong.
        Angger-anggering Toret mratelakaken bilih Israel minangka tanah kelairanipun bangsa Yahudi, lan tiyang-tiyang Yahudi punika namung tiyang ingkang ndarbeni hak nemtokaken mandhiri nasional ing negara kasebut. Kajaba iku, angger-anggering Toret menehi status basa Ibrani minangka basa negara tunggal, lan basa Arab diwenehi status khusus, nanging ing wektu sing padha ora dadi basa resmi ing Israel.

        Mung kanggo wong Yahudi - ya ngguyu
        1. +2
          Maret 4 2020
          omong kosong

          tenan...
          Angger-anggering Toret mratelakaken bilih Israel punika tanah kelairanipun bangsa Yahudi, lan wong Yahudi iku mung wong sing nduweni hak kanggo netepake dhewe nasional ing wilayah negara.
          1. -4
            Maret 4 2020
            Bener - ora ana bangsa liya sing duwe hak nggawe negara utawa "rumah nasional" dhewe ing kana. Ing liyane - ngendi Israel mung kanggo wong Yahudi? Hak-hak kabeh warga, ora preduli saka bangsa, agama, ras - padha. Ing wektu sing padha, wong Arab duwe kuwajiban sing luwih sithik - ora kudu direkrut dadi tentara. Antarane Circassians, Badui, Druze, Chechens, Kabardians - wajib militer mung kanggo wong. Kanthi hak sing padha ngguyu
            1. +1
              Maret 4 2020
              Bener - ora ana bangsa liya sing duwe hak nggawe negara utawa "rumah nasional" dhewe ing kana. Ing liyane - ngendi Israel mung kanggo wong Yahudi?

              Saiki ngomong marang USSR utawa, contone, Yugoslavia)))
              1. -1
                Maret 4 2020
                Sampeyan menehi conto sing bener negara-negara sing wis bubar ing garis etnis hi
            2. +2
              Maret 4 2020
              Lan kanggo entuk kewarganegaraan, bangsa liya duwe hak? Utawa mung wong Yahudi sing duwe hak nggawe negara dhewe, ing ngendi dheweke seneng? Kabeh iki adoh saka prasaja lan wajib dadi tentara, iki dudu kewajiban wong Yahudi, iki minangka larangan kanggo wong liya ..
              1. +4
                Maret 4 2020
                1) Wong tanpa getih Yahudi bisa entuk kewarganegaraan yen dheweke dadi pengungsi, bojone wong Yahudi, wis ngalami konversi Ortodoks (dadi wong Yahudi), nikah karo warga negara Israel saka negara liya. Ana kenalan Uzbek teka kanggo nambani penyakit langka putriné. Prosedur kudu ditindakake saben 3-4 dina. Mapan ing Israel. Aku golek proyek rong minggu mengko. Sawetara taun salajengipun piyambakipun pikantuk kewarganegaraan.
                2) Carane iku - ngendi sampeyan seneng? )) Tanah iki minangka pusat nasional, budaya lan agama wong Yahudi. Senadyan kabeh pendhudhukan - Yunani, Babilonia, Romawi, Arab, Turki - anané wong Yahudi ing kono tansah dilestarekake.
                3) ngguyu Apa watesan? Wong Arab gabung karo tentara kanthi sukarela. Druzes, Kaukasia lan Badui takon sing bocah-bocah wadon ora disebut munggah - wong Yahudi sarujuk, amarga. ing budaya bangsa iki, wong wadon ora kudu ngawula.
                1. +1
                  Maret 4 2020
                  1) "bojo / garwane wong Yahudi, liwati konversi Ortodoks (dadi wong Yahudi), nikah sah karo warga Israel"
                  -Inggih, yen sampeyan dadi wong Yahudi, sampeyan entuk kewarganegaraan, nanging kaya sing dakkandhakake?))

                  2) "Sanajan kabeh pendhudhukan - Yunani, Babilonia, Romawi, Arab, Turki"

                  -Pekerjaan apa? Candhi sing dibangun dening wong-wong non-Yahudi?)) Kasunyatan manawa dheweke nggawe pandemonium ing saubengé kanthi nangis lan tetep dadi panggonan permanen.

                  3) Apa hubungane wong Arab? Aku nulis apa watesan, maca maneh.. hi
                  1. +3
                    Maret 4 2020
                    1) Lan yen sampeyan omah-omah karo wong Arab, Slav, Circassian utawa Tatar, sampeyan uga dadi warga negara Israel ngguyu Agama, sanajan omah-omah karo wong Yahudi, ora perlu diganti
                    2) Pendhudhukan wilayah negara Yahudi)).
                    3) Aku ora ngerti - apa masalah karo wajib wajib wong Yahudi, Slavs, Druze, Kaukasia lan Badui menyang tentara?
                    1. 0
                      Maret 4 2020
                      1) oh oke
                      2) oh oke
                      3) Panggilan kasebut mung kanggo wong Yahudi, yaiku warga Israel. Employment (kontrak) ing tentara iku liya. Lan diarani beda, contone, meriam fodder)) uga, utawa mercenaries, yen sampeyan serius. apik
                      1. +3
                        Maret 4 2020
                        1) lol Nganti saiki, 400 warga Israel dudu Yahudi saka negara-negara tilas USSR wae. Dheweke lunga nganggo salib, sawetara menyang gereja nalika preian. Kanca tentaraku loro yaiku Tatar. Sing siji duwe ibu tiri Yahudi, sing siji duwe mbah kakung))
                        2) Lan luwih khusus? ))
                        3) ngguyu Sawise maneh, wong Yahudi, Slavia lan wong non-Yahudi liyane saka negara-negara tilas USSR, wong Druze, Kaukasia lan Badui tundhuk wajib wajib militer ing Israel. FOR URGENT - I.E. telpon - WAJIB)).
  9. +3
    Maret 4 2020
    Lan iki kedadeyan karo wong-wong sing ngunyah snot lan ora bisa mangsuli nalika dheweke kenek ing pasuryan.

    UAV Turki kudu ditembak mudhun dening kabeh wong sanalika bisa lan sanalika, nanging saiki dheweke percaya karo kekuwatane, percaya yen Rusia kanthi S-300/400 lan Su-35 ora duwe daya lan wiwit tumindak luwih wani.

    Sesuk Turki bakal ngumumake Assad minangka pidana lan, kanthi pretext iki, bakal nerusake serangan ing Damaskus.

    Lan ora ana sing bakal ngucapake tembung marang Turki, sebaliknya, AS lan EU bakal mbantu wong Turki.

    Wirang Idlib kanggo Rusia umume bisa dadi kekalahan ing Suriah lan akibat negatif sing adoh.
    1. -3
      Maret 4 2020
      padha pisanan njupuk Idlib, barmalei wis rampung lan Turki ora bakal perang karo infantri
      1. +2
        Maret 4 2020
        Saka rong yuta pengungsi, barmaley bakal direkrut.
        1. 0
          Maret 4 2020
          dheweke mung bakal bisa merekrut tentara bayaran lan iki dudu tentara, dheweke bakal langsung buyar sajrone pamboman, supaya wong Turki ora bisa sukses ing lemah, ana sawetara ideologis lan terlatih.
          1. 0
            Maret 4 2020
            Kutipan: Nastia Makarova
            dheweke mung bakal bisa merekrut tentara bayaran lan iki dudu tentara, dheweke bakal langsung buyar sajrone pamboman, supaya wong Turki ora bisa sukses ing lemah, ana sawetara ideologis lan terlatih.

            Nastya, sampeyan ora duwe pitakonan babar pisan, utawa nanging, apa sing dakkarepake, minangka troll pro-pemerintah. Kanggo miwiti, takon:
            1) Sapa wong Turkoman lan manggon ing ngendi.
            2) Takon dhewe kenapa wong Turki nggawa akeh pasukane menyang zona DB. Kanggo sawetara alasan, militer profesional, Federasi Rusia lan CAA, ora nuduhake optimisme sing ora dikepengini.
            3) Njupuk kapentingan ing sing Assad piyambak perang. Umume tentara iku wong manca. Nyatane, dheweke bisa diumumake minangka tentara bayaran sing padha, amarga perang ing negara manca lan akeh sing ora makili struktur resmi. Iki aku saiki kanggo akeh infantri Assad, proksi Iran (kayata Hizbullah utawa Syiah saka negara liya). Lan sepira kerepe bagean Assad kasebar. Ngelingake sampeyan carane Palmyra tau nyerah? Utawa apa pratelan sing ditindakake para pejuang Hizbullah sing padha gelut, dene liyane asring langsung mlayu lan ninggalake dheweke.
            4) Pungkasan, deleng peta Idlib, kepiye owah-owahan sajrone minggu kepungkur.

            PS Sampeyan malah ora nyoba kanggo ngerti masalah Siria. Mung hore-hooray-hooray, kamenangan-menang-menang. Ing cahya saka apa mengkono ing Suriah, posisi kuwi katon, kanggo sijine iku mildly, aneh. Muga-muga aku ora nyinggung banget. hi
            1. -5
              Maret 4 2020
              Aku ngerti luwih saka 90% pamirsa iki))) saka ngendi aku ora bakal ngomong kanthi terbuka !!!
              1. Turkoman ora ana apa-apa. iki kanggo donya mesthine bakal nglindhungi
              2. pira pasukane? ana pesen babagan pasukan khusus lan penasehat, kabeh pasukan isih ana ing tapel wates Turki
              3. Proksi Iran minangka ideologis, para pejuang Assad kaya divisi 25, uga pasukan Assad sing merekrut kanthi wajib militer
              4. setengah saka idlib dijupuk dening pasukan Assad
              1. 0
                Maret 4 2020
                Kutipan: Nastia Makarova
                2. pira pasukane? ana pesen babagan pasukan khusus lan penasehat, kabeh pasukan isih ana ing tapel wates Turki

                Nastya, aku kaget. Yagene, sampeyan menehi komentar babagan artikel babagan VO, sing diarani: Kementerian Pertahanan Federasi Rusia: Ankara ngenalaken klompok nganti divisi menyang Idlib.

                PS Aku ora ngerti apa maneh. Kabeh, aku lulus, aku bakal nyoba ora menehi komentar babagan komentar sampeyan. hi
                1. -3
                  Maret 4 2020
                  dadi ora komentar !!! kabeh wis ditulis kanthi bener, peralatan Turki ing ukuran divisi dikenalaké lan ditransfer menyang militan, maca ing !!!!
                  1. +1
                    Maret 4 2020
                    Kutipan: Nastia Makarova
                    dadi ora komentar !!! kabeh wis ditulis kanthi bener, peralatan Turki ing ukuran divisi dikenalaké lan ditransfer menyang militan, maca ing !!!!

                    Ing endi aku bisa maca manawa peralatan ing ukuran divisi dipasrahake menyang militan? Apik tenan.
                    1. 0
                      Maret 4 2020
                      maca antarane garis lan mbandhingake karo kabar sing sadurunge militan nggunakake teknologi Turki
                      1. 0
                        Maret 4 2020
                        Kutipan: Nastia Makarova
                        maca antarane garis lan mbandhingake karo kabar sing sadurunge militan nggunakake teknologi Turki

                        Nastya! Aku bengok-bengok! Apa antarane garis?! Lan kru dilatih ing nomer kasebut, kanggo kabeh divisi, ing antarane garis sing kudu kita lakoni?! Lan MTO, lan liyane ?!
                      2. +2
                        Maret 4 2020
                        ora perlu bengok-bengok))) tenang, paling ora 10 bagean mung tembung sing dadi latar mburi rapat
                        kabeh perang ing Idlib minangka kinerja Erdogan lan Putin, mung Saa sing nandhang sangsara
    2. +2
      Maret 4 2020
      Iran wis nawakake Turki kanggo ngrembug nasib Suriah tanpa partisipasi Rusia. Iki nuduhake yen loro-lorone ora mbutuhake "tukang biola" (Assad). Iran bakal wareg karo Shia, lan Erdogan duwe skor pribadi karo Assad.
      1. -1
        Maret 4 2020
        Iran wis nawakake Turki kanggo ngrembug nasib Suriah tanpa partisipasi Rusia
        Sapa sing ngandhani iki - Link menyang studio.
        1. -1
          Maret 4 2020
          bitte schön
          https://www.aa.com.tr/ru/политика/иран-предложил-встретиться-по-идлибу-без-россии/1750177
          1. +1
            Maret 4 2020
            bitte schön
            https://www.aa.com.tr/ru/политика/иран-предложил-встретиться-по-идлибу-без-россии/1750177
            Banjur aku nemokake sumber ngguyu
      2. +3
        Maret 4 2020
        Quote: sindikalis
        Iran wis nawakake Turki kanggo ngrembug nasib Suriah tanpa partisipasi Rusia. Iki nuduhake yen loro-lorone ora mbutuhake "tukang biola" (Assad). Iran bakal wareg karo Shia, lan Erdogan duwe skor pribadi karo Assad.

        Yen sampeyan ngutip, banjur tindakake kanthi bener. Ayatollahs nyaranake tripartit patemon, kaya aku ngerti, tanpa "kanca Vladimir", nanging karo "biola", sing sijine iku.
        Inisiatif "menarik" Iran, nanging ... Bener, durung ana konfirmasi saka pihak Persia, informasi kasebut saka Badan Informasi Anadolu.
        1. 0
          Maret 4 2020
          Yen sampeyan ngutip, banjur tindakake kanthi bener. Para ayatollah ngusulake rapat trilateral, kaya sing dakmangerteni, tanpa "kanca Vladimir", nanging karo "pemain biola", kaya sing sampeyan ucapake.
          Inisiatif "menarik" Iran, nanging ... Bener, durung ana konfirmasi saka pihak Persia, informasi kasebut saka Badan Informasi Anadolu.

          Sawise Edik disebut Assad ora luwih saka jagal, nanging daya saka Regime kang. belay
          Bapak-bapak, aja naif, iki murni isi propaganda Turki.
          Lan sing paling penting, NDELENG TANGGAL PUBLIKASI IKI.
          1. +1
            Maret 4 2020
            Lan sing paling penting, NDELENG TANGGAL PUBLIKASI IKI.
            29 Februari, isih ora ana konfirmasi - tegese isi "Anadolu". A sindikalis, kawulo Turki, kleru maneh ngguyu
          2. 0
            Maret 4 2020
            Apa sampeyan yakin banget yen Assad nampa undhangan saka ayatollah lan sultan, nanging mutusake kanggo njaga rahasia kasebut, mrentahake agensi berita supaya meneng?
    3. +3
      Maret 4 2020
      Quote: Ratmir_Ryazan
      Idlib isin mamah isin lan ora bisa mangsuli

      Nganti saiki, mung ana isin Ryazan virtual, ya. ya Kanthi "sabangsa" kuwi ora perlu mungsuh. Lan babagan snot - ya, akeh sing wis suwe ora disemprot ing kene. sedulur ngguyu
      1. +2
        Maret 4 2020
        Kutipan saka Paranoid50

        Nganti saiki, mung ana isin Ryazan virtual, ya. ya Kanthi "sabangsa" kuwi ora perlu mungsuh. Lan babagan snot - ya, akeh sing wis suwe ora disemprot ing kene. sedulur ngguyu

        Salam iki! hi
        Wong ora ngerti prioritas Rusia ing Suriah. Rusia mbutuhake pangkalan militer ing negara iki. Assad ing dhampar, minangka penjamin saka ngarsane permanen. Lan, mesthi, keamanan dhasar kasebut - yaiku. ora ana wilayah sing dikuwasani dening militan (apa wae) saka ngendi Tartus lan Khmeimim bisa dipecat. Liyane saka Rusia ora peduli babagan tembung kasebut kanthi cara apa wae - ora integritas wilayah negara iki, utawa masalah teritorial Turki-Syria, utawa konflik Arab-Israel)).
    4. +1
      Maret 4 2020
      Quote: Ratmir_Ryazan
      Lan iki kedadeyan karo wong-wong sing ngunyah snot lan ora bisa mangsuli nalika dheweke kenek ing pasuryan.
      UAV Turki kudu ditembak mudhun dening kabeh wong sanalika bisa lan sanalika, nanging saiki dheweke percaya karo kekuwatane, percaya yen Rusia kanthi S-300/400 lan Su-35 ora duwe daya lan wiwit tumindak luwih wani.
      Sesuk Turki bakal ngumumake Assad minangka pidana lan, kanthi pretext iki, bakal nerusake serangan ing Damaskus.
      Lan ora ana sing bakal ngucapake tembung marang Turki, sebaliknya, AS lan EU bakal mbantu wong Turki.
      Idlib malu kanggo Rusia, iku umume bisa nguripake menyang asor ing Suriah lan adoh-sik njongko jalaran negatif.

      Ratmir, muga-muga aja nganggo tembung "isin". Senadyan sensibilitas komentar sampeyan, sampeyan meh tansah push tembung iki. Iki nggawe opus sampeyan katon kaya teriakan jackal Tobacco saka kartun Mowgli. Setuju, asosiasi kasebut bosok.
      Tabaki minangka makhluk cilik sing ora ana gunane, ngumumake pendapat saka panguwasa, macan Sherkhan ...
      Dadi yen sampeyan ora nyewa lan ora masokis, terus mangga nyaring ... tembung.
    5. + 10
      Maret 4 2020
      Quote: Ratmir_Ryazan
      Wirang Idlib kanggo Rusia umume bisa dadi kekalahan ing Suriah lan akibat negatif sing adoh.

      Panguwasa ora kena ngangkat gegaman amarga bebendune; jendral aja nganti melu perang merga tumindak ala. Pindhah nalika cocog karo entuk manfaat; yen iki ora cocog kanggo entuk manfaat, padha tetep ing panggonan. Nesu bisa malih dadi bungah, nesu bisa malih dadi bungah, nanging kahanan sing ilang ora bakal lair maneh, wong mati ora bakal urip maneh. Sun Tzu "Seni Perang"
      1. 0
        Maret 4 2020
        Sayange sampeyan ora bisa nambah luwih saka siji,,, apik
  10. +8
    Maret 4 2020
    Ngancurake proyek Novorossiya lan mlebu ing viper Siria iki minangka dhuwure kabodhoan (kanggo dilebokake kanthi entheng), nanging Zaputin bakal terus bengok-bengok babagan hpp lan bali menyang Mediterania. Ochakov lan situs uji Lvov). Pira sumber daya sing diobong ing sar?? lan pungkasane ora katon ...
    1. Komentar wis dibusak.
  11. -7
    Maret 4 2020
    Aku eling marang pangandikane Kang Maha Agung, mugi-mugi punika dados tuntunan tumindak.“Mulane, nyuwun pangapura, kecekel ing jamban, dicemplungake ing jamban, wekasane. Ya wis, masalahe wis rampung."
    1. 0
      Maret 4 2020
      dheweke ora munggah menyang WC saiki
      konstitusi kudu ditulis maneh
      njawab 20 pitakonan
      Ya, lan dheweke nutup pitakonan iki ... ing salawas-lawase
      1. -3
        Maret 4 2020
        "Konstitusi kudu ditulis maneh." Ya, iki formalitas.
  12. +4
    Maret 4 2020
    Nah, Duc, iki invasi lengkap.
    Jenderal Rusia nesu banget ...

    Nu nu, ing ngendi watesan nesu? Hitler, aku kelingan kabeh Eropa, nyekel kanthi cara kaya ngono. Cetha yen ing kasus iki, pipa luwih murah lan kumelun luwih murah, nanging ...
  13. +2
    Maret 4 2020
    Jendral Rusia nesu karo sikap Barat marang tumindak Turki:

    Tumindak saka pihak Turki, sing, nglanggar hukum internasional, nyebarake pasukan mogok ukuran divisi mekanis menyang Idlib Siria supaya "kanthi biaya apa wae kanggo entuk implementasine perjanjian Sochi" - ora ana wong ing Kulon. kabar.

    Kayane, kita ngremehake Erdogan sing setan, sarujuk ing perjanjian Sochi kanggo ngarsane ing Idlib! Apa perjanjian kasebut sing ngidini Erdogan napsirake kaya sing dikarepake lan, ngrujuk, nindakake agresi mbukak nglawan negara Siria!
    1. +2
      Maret 4 2020
      ... setuju ing perjanjian Sochi kanggo ngarsane ing Idlib!
      Apa ana pilihan liyane? Nyata, maksudku.
  14. +4
    Maret 4 2020
    ... ora ana wong ing Kulon sing weruh.
    Aku ngerti, iki wis mung frasa tugas, amarga. kabeh wong ngerti kanthi becik yen kabeh sing diarahake marang Assad, lan mulane Rusia, ora kena kutukan lan diskusi dening Barat. Iku tetep mung pengin stamina tentara Siria lan ngarep-arep yen rembugan ing Moskow bakal paling sethithik nyuda kahanan kasebut.
    1. +3
      Maret 4 2020
      Pangarep-arep mati pungkasan, kayane AS mutusake kanggo main ing ambisi Sultan ...
  15. + 14
    Maret 4 2020
    Ing saindenging jagad, MUNG kekuatan sing diajeni. Ora ana "perjanjian", "hukum internasional", "nilai universal" lan omong kosong liyane ora bisa. Dheweke blurted metu sawetara trifle ing arah - kanggo trample menyang lendhut karo boot tentara. Yen ora, apa wae "prihatin" lan ajaran sesat liyane minangka frasa kosong.
  16. +4
    Maret 4 2020
    Aku maca kiriman ngamuk saka loro-lorone. Ana sing nesu, ana sing nesu. Lan dumadakan aku ora peduli. Jagad iki nuju jurang, iku kasunyatan. Ora mungkin kanggo mungkasi proses iki kanthi nyemprotake emosi ing kene. Kabeh ora ana gunane. Sampeyan mung bisa urip nalika sampeyan manggon ing ngarep-arep pungkasan. Lan saben dina, minggu, sasi lan taun saya cedhak. Kemanusiaan ngalami degenerasi spiritual ing endi wae. Lan iki pungkasan kabeh.
    1. +4
      Maret 4 2020
      Sampeyan ngerti, manungsa wis ngalami periode kasebut lan luwih saka sepisan, kita ngarep-arep wektu iki bakal slamet. Roh bebener lan spiritualitas bakal ngadeg lan menang ...
      1. +4
        Maret 4 2020
        Mbok, nanging banjur ora ana pengaruh ing biosphere. Saiki, planet kasebut rusak amarga pengaruhe manungsa. Peradaban wis ilang tujuan eksistensi. Urip mung kanggo konsumsi iku buntu. Eksperimen "Mouse Paradise" utawa "Universe 25" kanthi jelas nuduhake masa depan populasi tanpa tujuan spiritual.
        1. +1
          Maret 4 2020
          Kutipan saka Swordserg
          Peradaban wis ilang tujuan eksistensi. Urip mung kanggo konsumsi iku buntu.


          Iki ilang ing sisih kulon, lan kita kudu ora nglilani roh-roh jahat iki kanggo awake dhewe ... kita manggon ing nyawa lan kanggo nyawa.
    2. -1
      Maret 4 2020
      Wong nglawan kabeh sejarahe, apa sing wis diganti kajaba tingkat teknologi?
      1. 0
        Maret 4 2020
        Gunggunge wong-wong sing rusak nalika taun perang lan habitat wis owah. Dadi reged lan ora bisa dienggoni kanggo urip
    3. +1
      Maret 4 2020
      Ora kabeh wong padha lan mesthi ora padha lair. Apa sampeyan peduli babagan kamanungsan? Maca soko kanggo jiwa, tenang)
      1. 0
        Maret 4 2020
        ) Apa urusane?) Aku dadi bagian saka manungsa. Lair beda, dadi padha. Aku weruh ing baris karya. Matur nuwun kanggo saran, aku tenang)
  17. +1
    Maret 4 2020
    Turki bakal demolish wong Siria yen padha lunga lan yen nimbali udhara lan avi nutupi wong
  18. +5
    Maret 4 2020
    Divisi mekanis Angkatan Bersenjata Turki bisa uga kalebu udakara 250 tank lan 300 peralatan militer liyane. Gunggunge personil bisa nganti 14 ewu personel militer.


    Wis ora lemah maneh...
  19. 0
    Maret 4 2020
    Biasane "mitra". Inggih, padha bengok-bengok karo "rencana licik, padha outplayed everyone." Inggih, "mitra" Turki ngenalake divisi. Lha, kepiye yen "mitra" Cina pisanan ngenalake 100 divisi menyang Timur Jauh lan Siberia? Padha ngedol senjata kanggo loro.
    1. -4
      Maret 4 2020
      ora usah sedih...
      kita duwe partner sekutu ana Kim
      dheweke bakal nabrak mburi Cina lol
    2. -1
      Maret 4 2020
      uga, dheweke bakal terus ngancam senjata nuklir)) nggunakake teknologi Cina lan Internet)))
    3. -6
      Maret 4 2020
      "Inggih, mitra Turki" "ngenalake divisi." Katone sinis, nanging militer lan perancang kita seneng-seneng karo kabar iki. Dheweke duwe kesempatan sing apik kanggo ngrusak sistem rudal tanpa mbebayani nyawa para prajurite, kanggo nyoba cara lan senjata anyar sing cocog karo iki.
    4. +1
      Maret 4 2020
      Quote: jancok lawas
      yen Cina "mitra"

      Nanging, apa iku kegilaan atipikal - kabeh ana ing China.
      1. -1
        Maret 4 2020
        judhul liberal obliges sawise kabeh. yen dheweke sumpah, sampeyan ora bisa lolos saka set standar mantra. layanan wiwit
      2. -2
        Maret 4 2020
        Kutipan saka Paranoid50
        kabeh ana ing baji China

        Beda karo kowe, Nak, aku ngabdi ing tapel wates Cina. Lan akeh perkara sing bisa dakcritakake babagan China. Nanging sing sampeyan ngawula minangka pitakonan. Mbokmenawa kanca Beijing lan Departemen Luar Negeri.
    5. +1
      Maret 4 2020
      Apa sampeyan ngusulake kanggo ngumumake perang ing Turki? Wis ngadeg ing baris ing kantor enlistment militer?
  20. 0
    Maret 4 2020
    Kutipan saka: Romario_Argo
    Turki wis ngirim pasukan khusus menyang Suriah lor lan Irak + Kurdi dibom ing kene
    Aku luwih cenderung menyang kemungkinan garis politik sing luwih jembar
    yaiku, Turki nyoba pengaruhe wong Kurdi, ngidini dheweke dadi bagean saka Suriah "kanthi pasuryan"
    5 +.
    Aku kaget sampeyan ora njaluk downvoted.
    Kurdi minangka oyod, sing dadi penyebab utama lara untu wong Turki. Mulane, sanajan wong Turki "konsultasi" karo sekutune, siji kudu ora lali yen alesan kanggo perselisihan antarane wong Turki karo Amerika Serikat lan Israel yaiku nggunakake Kurdi marang Saddam, instruktur Amerika lan Israel ing Kurdistan Irak, lan pasokan senjata. Trik saiki karo wong Kurdi wis nambah jurang antarane wong Turki lan Amerika. Inggih, kanggo nanggepi, Israel nampa armada perdamaian, serangan, mateni wong ing kapal lan putus hubungan karo Turki.

    "Cinta lan Kurdi" iku multi-episode seri Amérika-Turki, kita biasane pemain figuran ana, ora ngetung episode karo jawaban kanggo Su-24 dening tangan saka Kurds.
  21. -1
    Maret 4 2020
    Kutipan saka opuonmed
    Turki bakal demolish wong Siria yen padha lunga lan yen nimbali udhara lan avi nutupi wong
    Pertahanan udara wis ditransfer menyang Suriah, drone mabur kaya sadurunge, mula wong Siria ora duwe apa-apa kanggo ngebom ing sawetara dina, mung yen ora saka glider hang, wong Turki uga kanthi cara lan alon-alon ngrusak pesawate. lan bom pisanan kita ana ing sirahe wong Turki, tegese pesawat kita ditembak lan nyerang Khmeimim. Kasunyatan bilih Turki ora bakal pipis, padha wis nuduhake luwih saka sapisan, padha nyoba kanggo nggayuh persetujuan karo "genius" kita nganti pungkasan, nanging yen ora, padha mandheg ngadeg ing upacara. Wong Turki butuh kita, kita butuh, nanging pemahaman iki kudu bebarengan. Nanging kita ora nganti iku, kita duwe luwih penting kanggo nindakake saiki, kita shredding Konstitusi supaya dijamin mati ing Kremlin, lan ora ing sel, kita ora nganti Turki saiki, lan ora. adoh saka edan wis. Lan njupuk menyang akun kasunyatan sing kabeh wis ngankat watara lan ana mung lackeys, lan ora ana sawetara panemu kajaba mung bener, sampeyan ora bakal meri kita.
    1. -1
      Maret 4 2020
      uga wiwit saiki opo
  22. -2
    Maret 4 2020
    Kutipan saka KVK1
    uga wiwit saiki opo

    Ayo padha maca, dikurangi, "Amarga kita bener, kita bakal menang!". Kaya karo bocah lanang saka pucuk gunung Kaukasus, sampeyan kudu ngomong babagan wanita kanthi luwih kerep lan kanthi ati-ati, lan sing paling penting, pindhah saka kuldi menyang wanita ing wektu sing tepat, lan aja nganti dadi Honduras, yen ora, dheweke cepet-cepet pindhah menyang dheweke. jenis dhewe, nambah proyek kanggo mullah turun temurun, Pahlawan Federasi Rusia Kadyrov ngguyu Ing jaman saiki, kanthi serius, saka budak kuping nganti negarawan, ora ngidini dheweke reinkarnasi maneh sawise kuciwa dadi komisi liberal utawa korupsi, lsp. - We duwe tradhisi mbebayani saka cepet-cepet saka siji nemen liyane, lan disregard lengkap kanggo lemah tengah cukup.
  23. +3
    Maret 4 2020
    Infa nembe lulus yen Su-24 ditembak.
  24. +1
    Maret 4 2020
    Kutipan saka Magrib
    Infa nembe lulus yen Su-24 ditembak.
    Gusti Allah nglarang kita ...
    1. +2
      Maret 4 2020
      Muga-muga - dudu duweke ... Senajan Su Siria, kaya-kaya, duweke ...
  25. 0
    Maret 4 2020
    Ing "Komsomolskaya Pravda" artikel anyar. Erdogan njaluk rekane Trump supaya menehi pitulung babagan pasokan amunisi sing ana hubungane karo pertempuran ing Idlib.
    Ing wiwitan, AS nawakake pitulung kasebut.


    Aku ora bakal kaget yen Erdogan ora mabur menyang Moskow sesuk.
  26. -2
    Maret 4 2020
    Ing tanggal 4 Maret, Erdogan ngandhani wartawan yen dheweke wis njaluk bantuan saka mitra Amerika Donald Trump. Miturut dheweke, dheweke ngirim panyuwunan amunisi.

    Dina sadurunge, Perwakilan Khusus AS kanggo Suriah James Jeffrey ngumumake kepinginan Washington kanggo ndhukung tumindak Turki ing Suriah Idlib lan nyedhiyakake militer karo amunisi sing dibutuhake. Pangiriman dijadwalake bakal ditindakake kanthi cepet.
  27. +1
    Maret 4 2020
    Kutipan saka Dave36
    Muga-muga - dudu duweke ... Senajan Su Siria, kaya-kaya, duweke ...
    Kabeh sing ora ana lintang abang lan ora kalebu ing Angkatan Bersenjata RF dudu duweke.
  28. +1
    Maret 4 2020
    Aku bisa mbayangno carane Kulon bakal squeal yen, ing panjalukan saka wong sing manggon ing Donbass, Rusia bakal ngenalake divisi kasebut ing kana.
  29. 0
    Maret 4 2020
    Wong lanang, lan sapa Konashenkov bener-bener nangis? Napa kita ing Suriah? Bener - kita nyedhiyakake bantuan militer marang pamrentah Suriah sing sah ing perang nglawan teroris. Apa sing ditindakake wong Turki ing kana? Bener - dheweke menehi bantuan militer marang teroris lan dheweke dhewe ana ing kono kanthi ora sah. Ora perlu nangis ing bangkekan Kulon, nanging kanggo nindakake tugas sing kita tekan ing kana, divisi mlebu - uga, numpes, yen ora bakal numpes sampeyan, aja nganti dadi perang. tatanan.
  30. 0
    Maret 5 2020
    Cacahe wadyabala Turki ing Suriah saiki dikira-kira beda. Wong Turki ngomongake babagan prajurit 15 lan peralatan 2. Wong Turki kanthi cetha nyoba nggawe kesan yen dheweke ngirim pasukan luwih akeh menyang Idlib tinimbang sing sejatine. Contone, wis jelas yen kolom tank Leopard-2A4 ngubengi Idlib padha - nyopir ing wayah awan lan lunga ing wayah wengi. Esuke, dheweke mbaleni rute maneh. Iki ditemokake dening para ahli, ngelingi bedane eksternal antarane tank. Kajaba iku, tinimbang Leopards-2A4, wong Turki nggunakake tank M60A3 Amerika lawas ing Suriah lan modernisasi - Sabra Israel lan mitra Turki. Ana uga artileri Turki ing Idlib - bedhil self-propelled Firtina 155 mm (lisensi K-9 Korea Selatan) lan 122 mm MLRS (klon saka Grad kita). Turki ora pengin nglengkapi posisi lan ora ngerti carane, lan iki muter menyang tangan mungsuh. Miturut intelijen Siria, ing Idlib ana brigade mekanis sing dikuatake lan resimen tentara khusus saka Pasukan Khusus.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"