Dijenengi biaya produksi minyak ing Rusia

237
Dijenengi biaya produksi minyak ing Rusia

Sawise keputusan Irak lan Kuwait kanggo nambah volume produksi lan nyuda rega adol minyak, rega "emas ireng" ing pasar donya wiwit mudhun maneh. Yen esuk sadurunge rega barel minyak mentah Brent didagang ing ndhuwur $39, saiki bar kasebut luwih murah - udakara $34. Elinga yen sadurunge Departemen Keuangan nyatakake ing ngisor iki: kanthi rega minyak ing wilayah $ 25-30 saben barel, cadangan bakal tahan 6-10 taun.

Dina iki dadi dikenal babagan biaya produksi minyak ing negara kita. Pavel Sorokin, Wakil Kepala Kementerian Energi, nglaporake iki. Biaya antarane $ 9 lan $ 20 saben tong minyak, miturut pejabat pemerintah federal. Ing wektu sing padha, tingkat rega beda-beda gumantung saka proyek sing ditindakake.



Perlu dicathet yen kisaran 9-20 dolar saben tong minyak yaiku rega biaya, sing luwih dhuwur tinimbang analog "Arab". Ekstraksi tong minyak ing wilayah Teluk Persia ora luwih saka $ 4-5 saben barel. Nanging, ing kene kudu digatekake yen kita ngomong babagan macem-macem lenga, lan kasunyatan manawa lenga sing diprodhuksi Rusia duwe pasar dodolan tradisional dhewe sing nggunakake lenga kasebut.

Dina sadurunge, rapat dianakake ing Moskow karo para investor sing nyathet yen sajrone krisis, dianjurake kanggo menehi perhatian marang proyek-proyek berteknologi tinggi sing bisa nggawa revenue tambahan menyang anggaran negara lan ngrangsang ekonomi. Salah sawijining wilayah kasebut yaiku digitalisasi lan komputerisasi, pangembangan ing bidang robotika. Wigati dimangerteni yen sajrone rembugan kepala negara karo investor gedhe uga ana bagean sing ditutup.
  • Facebook / Shell
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

237 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 20
    Maret 12 2020
    proyek berteknologi tinggi - skolkovo, nanochubais, sanajan bali iku zilch, nanging gunung nyebar dhuwit
    1. + 67
      Maret 12 2020
      Ayo sadar! Nalika lenga luwih saka 100 dolar, ora ana sing "nggosok" kanthi biaya industri teknologi tinggi, banjur mung nyolong dhuwit menyang kanthong, lan saiki dheweke pengin ora mung duwe minyak, nanging uga nyuda anggaran.
      Saiki dheweke bakal njaluk potongan pajak, subsidi negara lan utang negara sing ora bisa dibayar maneh.
      Sajrone krisis iki, jumlah miliarder ing Federasi Rusia bakal tambah akeh.
      1. + 20
        Maret 12 2020
        Perlu dicathet yen kisaran 9-20 dolar saben tong minyak minangka biaya prima sing luwih dhuwur tinimbang analog "Arab". Ekstraksi tong minyak ing wilayah Teluk Persia ora luwih saka $ 4-5 saben barel.

        Aku ketemu informasi babagan $ 10 saka Saudis, nanging ora Matter.
        Ana mung raos wiwit "ing ndhuwur" padha miwiti ngomong bab biaya prima, banjur kita bisa ngomong babagan ngetung perang dawa ing pasar minyak.

        Lan carane bakal mungkasi Nyuwun ora ...
        1. + 43
          Maret 12 2020
          Quote: Pemberontak
          Kepiye iki bakal rampung ...

          Ora ana sing apik sing bakal ditindakake. Kabeh bisa dadi luwih utawa kurang normal yen kita duwe industri maju. Nanging industri lan ekonomi kita ana ing kahanan sing ala. Lan ora prelu nyana yen penurunan rega minyak bakal nyumbang kanggo pangembangan digitalisasi lan komputerisasi, amarga ora ana dhuwit ekstra.
          1. +3
            Maret 12 2020
            Kutipan: Gena84
            Ora ana sing apik sing bakal ditindakake.

            Ora jelas kenapa Rusia melu perang iki?
            Dheweke butuh 7
            Ana ing OPEC +, uga, aku bakal terus. prices amarga makutha bakal sagged sethitik. nanging ora mangkono.
            Elingi taun-taun kepungkur. Rusia durung menang perang ekonomi siji.
            Ora ana sing mbengok maneh - Sanksi liyane.
            Aturan dollar kaya biyen
            Lho kok ???Aku ora ngerti.
            1. 0
              Maret 12 2020
              Inggih, Rusia nawakake kanggo ngluwihi kontrak ana loro kanggo produksi lan rega. Lan Saudis ngandika ora, kita bakal nambah produksi. Rusia banjur mundur saka perjanjian kasebut. Lan Saudis isih nambah produksi nganti 13 yuta barel saben dina.
              1. + 13
                Maret 12 2020
                Quote: Gusti saka Sith
                Inggih, Rusia nawakake kanggo ngluwihi kontrak ana loro kanggo produksi lan rega.

                ora bener. Rusia ujar manawa ora duwe bathi kanggo dheweke, Leontiev nyatakake ing tanggal 8 Maret.
                Quote: Gusti saka Sith
                Lan Saudis ngandika ora, kita bakal nambah produksi. Rusia banjur mundur saka perjanjian kasebut.

                Sergey, sampeyan ora kudu ngapusi
                https://iz.ru/984869/khariton-galitckii/iz-pod-opek-vykhod-iz-neftianoi-sdelki-ukrepit-pozitcii-rossii-na-rynke

                8. mars 2020, 19:57


                Penolakan kanggo melu perjanjian OPEC + menehi lenga Rusia kesempatan kanggo entuk pangsa pasar ing pasar donya, para ahli yakin. Efek samping saka persetujuan kanggo negara kita dadi luwih jelas saben wulan, dene negara liya, sauntara, saya tambah akeh produksi, ujare. Ing kasunyatan, ternyata kabeh volume pensiun rampung diganti dening lenga shale Amérika, Mikhail Leontiev, juru wicoro kanggo Rosneft, nandheske. Saiki, rencana AS kanggo ngrebut pasar ora mungkin kelakon - sawise ambruk perjanjian kasebut, pertambangan shale bisa uga ora nguntungake.

                Quote: Gusti saka Sith
                Lan Saudis isih nambah produksi nganti 13 yuta barel saben dina.

                Seogey, nggih, google, miturut tanggal. Gampang

                Mar 06, 19:44
                Rincian liyane ing RBC:
                https://www.rbc.ru/economics/06/03/2020/5e621c139a7947397c940a99

                Kesepakatan kanggo nyuda produksi minyak, sing ditindakake dening 24 negara kanthi konsisten sajrone telung taun, bakal mandheg ing 31 Maret. Rusia ora setuju karo proposal OPEC kanggo nyuda produksi amarga coronavirus
                Para ahli wis nyuda ramalan kanggo pertumbuhan permintaan minyak ing taun 2020, saka 1,1 yuta dadi 0,5 yuta barel. saben dina, sawetara Analysts pracaya sing taun iki dikarepake ora bakal nambah ing kabeh, isih ing tingkat pungkasan taun. Nanging Rusia lan Arab Saudi njupuk posisi sing ngelawan: Moskow nawakake kanggo nglanjutake kesepakatan kasebut kanthi syarat sing padha lan mung kanggo kuartal kaping pindho taun 2020, dene Arab Saudi nawakake nambah pengurangan 1,5 yuta barel. saben dina nganti pungkasan taun, wrote
                Rincian liyane ing RBC:
                https://www.rbc.ru/economics/06/03/2020/5e621c139a7947397c940a99

                Rincian liyane ing RBC:
                https://www.rbc.ru/economics/06/03/2020/5e621c139a7947397c940a99
                1. -9
                  Maret 12 2020
                  Yen ora jelas - aja njerit, sampeyan kudu nyinaoni masalah kasebut lan mung ngetokake solusi.
                2. + 22
                  Maret 12 2020
                  Kanggo kula, sing wis kerja bareng karo pembangun minyak lan gas meh setengah dasawarsa, umume ora lucu krungu babagan biaya produksi minyak. Ing Saudi, umume sumur wis ana ing wates umur operasi, dipompa, mula biayane padha karo kita, dene dheweke duwe kabeh perdagangan tanker lan pengaruh logistik sing gedhe, nalika kita duwe utama. bagean saka pipelines lenga lan malah kasunyatan sing tanker luwih nyedhaki konsumen tanpa liwat sembarang saluran mbayar, supaya biaya pangiriman kanggo para panuku ing Rusia paling murah ing donya. Ing asas, Saudi ora bisa "ngisi lenga" ing sembarang cara, dongeng bab "tambah kanggo 12 yuta saben dina" wis suwe dibantah dening ahli lenga lan gas donya pinter, produksi Saudi ing watesan, kang kok padha nyetel. munggah serangan drone lan trik liyane. Sampeyan bisa ndeleng kertu debit sumur karo spesialis lan golek ngendi sampeyan bisa nemokake kesempatan kanggo nambah nganti 2,5 yuta barel saben dina. Saudi Aramco cukup bisa mbukak fasilitas panyimpenan lenga, nanging pisanan kabeh, iki ora bakal ngidini kanggo nggawe IPO ditrima saka Saudi Aramco (Aku ngelingake yen perusahaan iki kira-kira 50% saka total kasugihan nasional Ksa. lan nyedhiyakake luwih saka 80% kabeh ekspor), yaiku, langkah sing mbebayani banget, rasa ora percaya kritis sing paling sithik ing basis ekonomi Kerajaan - lan investor bakal mbatalake kabeh dhuwit saka ing kono, lan Amerika uga bakal atur kudeta tumrap wong-wong mau, awit ing kono akèh pangkalan militèr. Kapindho, ing ngendi wong Saudi bakal nemokake atusan kapal tanker gratis ing pasar kanggo ngeterake tambahan 2,5 yuta barel saben dina, apa sampeyan mikir yen dheweke wis nganggur ing endi wae nganti pirang-pirang taun katon ing sawetara titik ing papan sing bener? Kapal tanker pancen kudu dibangun, iki mbutuhake wektu lan kelayakan ekonomi (sing ora diamati), mula ancaman mundhak nganti 12 yuta barel dadi gertak. Miturut cara, merek Arab Light lan Urals makarya ing segmen konsumen sing beda-beda, padha saingan sethithik, nanging lenga Arab mung saingan karo WTI Amerika. Saiki kita mikir.
                  1. -9
                    Maret 12 2020
                    Quote: Sarmat Sanych
                    Ing Saudi, umume sumur wis ana ing wates umur operasi, dipompa nganggo pompa, mula biayane padha karo kita.

                    lan mung sampeyan sing ngerti.
                    Nah, apa maneh sing menarik

                    Quote: Sarmat Sanych
                    dadi biaya pangiriman kanggo para panuku ing Rusia paling murah ing donya.

                    mesthi, mbangun pipa lenga ora worth dhuwit
                    eksploitasi - ora worth dhuwit
                    mbayar transit
                    Quote: Sarmat Sanych
                    Isi lenga "Saudi ora bisa ing prinsip, dongeng-dongeng babagan "nambah 12 yuta saben dina" dening ahli minyak lan gas donya sing wis suwe dibantah.

                    lan maneh mung sampeyan krungu bab iku

                    Quote: Sarmat Sanych
                    Sampeyan bisa ndeleng kertu debit sumur karo spesialis lan golek ngendi sampeyan bisa nemokake kesempatan kanggo nambah nganti 2,5 yuta barel saben dina.

                    uga, bisnis banjur, nggawa kita kertu debit lan sijine ing rak-rak.
                    Quote: Sarmat Sanych
                    Kapindho, ing ngendi wong Saudi bakal nemokake atusan kapal tanker gratis ing pasar kanggo ngeterake tambahan 2,5 yuta barel saben dina, apa sampeyan mikir yen dheweke wis nganggur ing endi wae nganti pirang-pirang taun katon ing sawetara titik ing papan sing bener?

                    Lan maneh, mung sampeyan sing ngerti. lan panuku. sing wis tuku volume iki ing diskon, padha mung ora ngerti sing padha ora bakal nampa lenga
                    Quote: Sarmat Sanych
                    dadi ancaman mundhak dadi 12 yuta barel nggetak.

                    ora ana apa-apa. supaya padha wis ditambang volume iki?
                    Quote: Sarmat Sanych
                    Miturut cara, merek Arab Light lan Urals makarya ing segmen konsumen sing beda-beda, padha saingan sethithik.

                    ora bisa
                    iki mbokmenawa kok Old Man ngalih entheng saka lenga Russian kanggo Iran lan Saudi

                    Quote: Sarmat Sanych
                    Saiki kita mikir.

                    kok mikir banjur 7 yap, sampeyan sanich Sarmatian.
                    Ana akeh beeches - bukti nol.
                    nanging kaya biasane.
                    1. + 11
                      Maret 12 2020
                      atalef, mungkasi parroting lan nyemplungaken awakmu luwih jero menyang reged. Apa neraka iku "pipa lenga", yen 70% saka kiriman lenga Russian liwat port, amarga kapasitas saka pelabuhan Russian wis tikel loro dibandhingake Soviet 91 taun. Lan amarga jarak transportasi sing luwih cilik, pasar Eropa lan Asia kanggo tanker Rusia luwih cedhak tinimbang sing saka Arab Saudi, lan ora perlu liwat Suez, sing uga akeh dhuwit lan wektu.
                      Yen aku nerangake pemulihan sumur, apa sampeyan bakal ngerti babagan iki? Kajaba iku, kaya sadurunge, sampeyan bakal squat ... sampeyan bakal nglampahi dhuwit ing dhewe ing cara kabeh whiners milih ing VO.
                      Apa jenis "panuku" sing ngandika saperangan saka Spanyol (aku bakal nyathet konsumen lenga sengsara) - apa sampeyan mikir iki diarani tembung banter "kabeh wong wis tuku"?)
                      Pisanan, deleng nalika ngasilake volume kasebut, banjur deleng manawa Saudis ora duwe sumur siji maneh tanpa pompa transfer minyak, lan malah 10 taun kepungkur ana 50% sumur kasebut. Kajaba saka Rusia, ora ana lenga anyar lan murah ing donya, elinga. Nanging kanggo ndhelikake kegagalan amarga kekurangan volume lan piye wae nindakake IPO saka Saudi Aramco - kanggo iki, tiron karo "serangan Houthis" dibutuhake, nalika sawise nampa istirahat ("kita wis ngrusak 50% produksi"), nambah volume. Kanggo iki, isi Saudis babagan "cadangan gedhe", "kurang S" lan dongeng liyane kanthi "tambah nganti 12 yuta saben dina."
                      Apa jenis nafik "Old Man diuripake", sampeyan bakal ngomong iki kanggo Belarusian saka Mogilev? Sinau materiel, pelabuhan Baltik lan potongan wesi sing nyambungake karo Belarus ora bisa nyeret 5% (screenshot) saka 24 yuta ton sing ditampa Belarus saka Rusia saben taun menyang Naftan lan Kilang Minyak Mozyr saben taun. Kajaba iku, ing Naftan utawa Mozyr ora ana pipa produk sing bisa ngirim saka tank menyang reaktor dhewe volume sing dibutuhake sanajan beban 30%. Refineries iki dibangun khusus kanggo Druzhba, ana ewu barang khusus kanggo iki, Luka, tanpa lenga Rusia, bakal ngubur kabeh ekonomi Republik Belarus menyang neraka lan ora 600 ewu Belarusians bakal bisa ing Rusia, nanging luwih saka 2 yuta. . "Ngalih menyang Iran lan Saudi")))) Kaya pungkasan 10 taun kepungkur menyang "Venezuelan"? Trik Ouka Mudishchev (sing diarani dheweke) wis dikenal sanajan bocah-bocah, lan nyatane, wiwit awal taun, mung 250 ewu ton minyak dikirim menyang loro kilang sing dijenengi lan 250 liyane wis diproses. thanks kanggo cadangan taun kepungkur. Miturut cara, siji-sijine kiriman saka pelabuhan Baltik wis meh sewulan, ing wiwitan kapal tanker ora bisa mabur menyang pelabuhan nganti seminggu amarga badai, banjur dikirim jumlah sing padha, banjur sepur macet sadurunge tekan Novopolotsk. ing cendhak, Circus ing dart minangka mbah Brest ngandika.
                      1. -5
                        Maret 12 2020
                        Nuwun sewu, apa hubungane sumur bali ?!
                        Apa karo pompa?
                        Apa sampeyan ing topik?
                  2. -15
                    Maret 12 2020
                    Quote: Sarmat Sanych
                    Ing Saudi, umume sumur wis ana ing wates umur operasi, dipompa nganggo pompa, mula biayane padha karo kita.

                    Quote: Sarmat Sanych
                    biaya pangiriman kanggo para panuku ing Rusia paling murah ing donya.

                    Sarmat Sanych, Aku seng di tuduh sing sampeyan De Bill, nanging aku ora mikir iku akeh.
                    1. +8
                      Maret 12 2020
                      mordvin 3, whine luwih cetha lan tetep ing baris, mratelakake panemume penting kanggo kitaeseman
                  3. 0
                    Maret 13 2020
                    Lan apa sing ditindakake Amerika nalika rega minyak mudhun ing tingkat sing bisa ditampa? Dheweke tuku lenga liwat bukit kanggo ngisi cadangan internal! Apa ora wektune kanggo nggawe cadangan kaya ngono lan nindakake perkara sing padha? Paling ora kanggo konsumsi domestik? Lan iki carane ngurangi produksi sumber "ora nguntungake"? Sampeyan katon - lan rega bakal tuwuh yen ekonomi sampeyan isih ambegan?
                    1. +2
                      Maret 13 2020
                      Iki minangka tuku kanggo Mei.
                      Ing bagean kapindho sampeyan bener.
                  4. -3
                    Maret 13 2020
                    Lha, sampeyan ngomong marang wong Arab yen biaya produksi sampeyan paling murah.
                    1. +1
                      Maret 19 2020
                      morgan, tembung saka Arab - indikator kanggo sampeyan? Seriusngguyu? Sampeyan bisa paling logis mikir yen wong Arab wis ngekstrak saka celengan sing padha sajrone 60 taun berturut-turut, dene sing anyar dibukak ing Rusia ing wilayah raksasa saben taun. Perlu diterangake manawa biaya sumur sing dioperasikake nganti pirang-pirang dekade luwih dhuwur? Inggih, babagan kasunyatan sing mbutuhake 3 kaping luwih kanggo ngirim menyang Saudis dening tanker kanggo Eropah, mulane biaya kanggo bakul luwih dhuwur - Muga-muga sampeyan ngerti? Aku wis meneng yen Rusia uga duwe pipa minyak ing Eropa lan China, lan kapal tanker menyang China, Korea lan Jepang luwih cedhak, ditambah karo armada tanker dhewe, lan aku nyathet yen kargo mundhak regane 9 (!) Times liwat minggu kepungkur. Saudis lan slates wis ilang, padha bakal nampa kondisi Rusia, layar.
              2. + 14
                Maret 12 2020
                Inggih, Rusia nawakake kanggo ngluwihi kontrak ana loro kanggo produksi lan rega. Lan Saudis ngandika ora, kita bakal nambah produksi.

                Ora bener.
                OPEC lan Saudi mutusake kanggo nyuda produksi kanggo ngemot rega.
                Bebener iki mutusake tanpa partisipasi Rusia.
                Ing OPEC +, Rusia ora gelem nyuda produksi. Banjur Saudis ngedhunake rega lan mutusake kanggo nambah produksi.
                Lan liyane padha ngetutake ing mburi.
              3. +5
                Maret 12 2020
                Houthis nggegirisi karo Saudis, bisa uga luwih gampang nyumbang kanggo gerakan pembebasan nasional, ora?
              4. 0
                Maret 13 2020
                ing umum, iki ngajokaken kanggo ngurangi produksi kanggo saben wong ing babagan.
                angka total 1.5 yuta, bagean Russian 0.5 yuta.
            2. +9
              Maret 12 2020
              Kutipan saka atalef
              Ora jelas kenapa Rusia melu perang iki?
              Dheweke butuh 7

              Utamane yen sampeyan nganggep manawa rega minyak bisa mudhun kanthi cepet kanthi bantuan rolas utawa rong sen UAV sing diluncurake menyang fasilitas produksi minyak Saudi dening tangan bengkong peternak unta Yaman. Preseden wis bubar. Ing wektu sing padha, "Patriot" ngrusak karma. Mungkin wektune durung teka (masa kesopanan durung kadaluwarsa), utawa bisa uga tujuane pancen beda. Muga-muga kabeh ora kelakon amarga ora dipikirake para ahli strategi minyak. hi
              1. + 10
                Maret 12 2020
                Quote: Sopan Elk
                bisa diratakake kanthi cepet kanthi bantuan rolas utawa rong sen UAV sing diluncurake menyang fasilitas produksi minyak Saudi dening tangan bengkong peternak unta Yaman.

                Inggih, sampeyan bener, aja nganti ngapusi iki.
                Saudi mbutuhake lenga ing 80-82 dolar. saben tong minyak (nyuda budget kanggo nul), nanging biaya 5-10 dollar.
                Rusia duwe biaya 9-20 dolar. , nanging aturan budget ngilangi kabeh sing ngluwihi $42. menyang pod Amerika (pod kasebut diduga duweke, nanging mesthi ana ing AS lan saka iku revolusi shale lan anggaran militer AS dikreditake).
                Ing AS, regane 35-40 dolar. lan wis rega dina iki 34 dollar. nggawe produksi dheweke ora nguntungake.

                Dadi sapa Rusia perang karo?
                Sapa sing gelut SA?

                aran Inggih, mesthi, ing antarane piyambak! wassat ngguyu

                Ngeculake shale Amerika ing saindenging jagad lan mbebasake pasar saka keluwihan minyak minangka perkara sing suci banget.
                pasar.
                Utawa sampeyan mikir sing sawise trik Amérika karo Nord Stream 2 lan ancaman penahanan saka pipelayer kita, kita bakal miwiti muter spillikins?
                AS wis ngumumake perang karo kita.
                Lan ing perang - kaya ing perang.
                Kajaba iku, miturut aturan anggaran, yen rega mudhun ing ngisor $ 42. , prabédan mbayar kanggo oilmen saka kapsul endhog padha ... kang misale jek dadi kita, nanging ing Amerika.
                Ayo padha mbayar - Rusia duwe anggaran ing tingkat 42 dolar. ditata. Lan dheweke isih bisa dadi surplus.

                Lan apa sampeyan mikir, sing bakal ndhukung Eropah ing perang iki?
                Kanthi gagasan lenga murah?
                Lan China?
                Nalika perang kabeh kerugian sampeyan ditutupi (dibayar) dening mungsuh ... sampeyan bisa perang nganti suwe. keprungu
                1. +8
                  Maret 12 2020
                  Kutipan saka bayard
                  Nalika perang kabeh kerugian sampeyan ditutupi (dibayar) dening mungsuh ... sampeyan bisa perang nganti suwe

                  Sing menarik lan ora dikarepke (kanggo aku, tho) ndeleng apa sing kedadeyan. Lan, mbok menawa, umume nerangake tumindak pihak Rusia. Nanging, jujur, babagan "pod" kita - dudu milik kita, aku ora ngerti. Anggaran kasebut kaya kita lan, yen ora ngapusi kita, bagean penting saka petrodollar ora mlebu ing bagean mata uang cadangan emas, nanging langsung diowahi dadi emas kanggo nyuda status dolar. unit utama akumulasi kapital. Napa psy kanthi biaya dhewe kudu menehi ganti rugi kanggo kerugian para ahli minyak - aku ora nyekel. Yen ora angel, tambahake kanthi luwih rinci. hi
                  1. + 13
                    Maret 12 2020
                    Quote: Sopan Elk
                    Nanging, jujur, babagan "pod" kita - dudu milik kita, aku ora ngerti

                    Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti lan ngerti yen konstitusi sing diwenehake marang kita ing Yeltsin sing mabuk (lan kabeh populasi Rusia disetujoni ing referendum) mung kolonial, sanajan ditutupi. Aku ora bakal menehi conto, ana akeh banget lan sapa wae sing mikir bisa ndeleng dhewe.
                    Dadi, miturut konstitusi iki, kanggo Rusia, ALL keputusan struktur internasional (kaya kabeh undang-undang internasional) mengikat. Mulane, nalika hukum babagan aturan anggaran dileksanakake ing Rusia, diumumake marang publik yen ALL dana saka adol lenga kanthi rega ing ndhuwur bar set tartamtu (saiki $ 42, taun kepungkur 40) menyang dana cadangan tartamtu (banjur dana iki dipérang dadi sawetara dana, salah sijine yaiku FNB). Sampeyan ora bisa njupuk dhuwit saka kono - endhog cilik.
                    Pangecualian bisa uga biaya sawetara acara INTERNASIONAL (lan apa sampeyan mikir Rusia seneng banget nganakake macem-macem forum, Olimpiade, Spartakiades, Universiades, kejuaraan, lsp?). Lan loophole iki Putin lan Co. wiwit digunakake kanthi aktif, terus-terusan nganakake acara kasebut ing macem-macem wilayah negara, nalika ngembangake infrastruktur wilayah - dhuwit ora teka saka anggaran, nanging saka kapsul endhog. Mulane, kanggo Rusia ana kahanan paradoks - luwih kerep acara kasebut dianakake ing Rusia, luwih apik lan luwih sehat kanggo ekonomi, dhuwit diwutahake menyang ekonomi liwat kontrak - jenis bonus ing pendanaan sing ngluwihi anggaran. .
                    Dadi, miturut "Aturan Anggaran" iki, yen rega minyak mudhun ing sangisore bar sing ditemtokake, mula bedane saka musim gugur kudu dikompensasi dening industri minyak Saka tutup endhog sing padha (saka ngendi Olimpiade dibiayai). Akibaté, ing wayahe, budget Russian utawa industri lenga ora bakal nandhang losses - kabeh bakal menehi ganti rugi saka dana iki, kang ana ing tangan saka struktur supranational.

                    Lan yen dheweke ora seneng (lan dheweke ora seneng), banjur Pemilihan Nasional sing bakal teka babagan amandemen konstitusi bakal menehi (ing kasus apa wae) hak Presiden, Pemerintah lan Duma Negara Rusia. DENOUNCE ANY prajanjen, kewajiban internasional lan persetujuan sing nalisir kapentingan lan Konstitusi Rusia.
                    Mung wektune wis teka lan teddy bear wis gedhe.

                    Nanging kanggo industri pertambangan Amerika, tumindak kasebut dening Rusia padha karo pati. Lan ambruk kutipan ing kono wis diwiwiti. Bangkrut lan reruntuhan bakal ngetutake, industri shale bakal dikurangi minangka ora nguntungake, pasar bakal dibebasake kanggo pemasok normal.
                    Lan nalika kabeh mapan lan stabil, rega bakal munggah maneh menyang tandha sing dibutuhake kanggo pasar, nanging ora ana maneh "pod" lan "aturan anggaran" kanggo Rusia.
                    Apa kita wis ngumumake perang?
                    Tantangan Ditampa .
                    Pertempuran wis diwiwiti.
                    Taun bakal nyenengake lan kadhangkala medeni, nanging ... ing perang kaya perang. hi
                    1. +4
                      Maret 12 2020
                      salam taklim. nulis artikel, tingkat artikel "clickbait" cukup kesel.
                      1. +2
                        Maret 13 2020
                        Yen sampeyan kasengsem ing topik energi, langganan blog video Martsenkevich, sampeyan bakal entuk kesenengan nyata - iki penyanyi sejati energi Rusia.
                    2. +2
                      Maret 12 2020
                      Kutipan saka bayard
                      Kanggo miwiti, sampeyan kudu ngerti lan ngerti,

                      Hmm. Bab-bab sing lucu banget sing sampeyan tulis (kanggo aku). Babagan goblet. Amarga aku yakin manawa endhog iki minangka woh saka "jenius finansial" Rusia sing surem. Kasar, bengkong, nanging alat sing perlu kanggo ngekang inflasi ing ruble sing ora stabil lan ekonomi minyak.
                      Kutipan saka bayard
                      Pangecualian bisa uga biaya sawetara acara INTERNASIONAL (lan apa sampeyan mikir Rusia seneng banget nganakake macem-macem forum, Olimpiade, Spartakiades, Universiades, kejuaraan, lsp?). Lan loophole iki Putin lan Co. nggunakake banget aktif

                      Katon cukup logis. Iku dosa yen ora nggunakake. Njupuk kontraktor domestik, dhewe utawa kiwa, koordinasi sembarang prakiraan karo wong-wong mau, lan kumpa dhuwit menyang negara asli. Nanging nyatane, pelanggan, nalika mbangun Olimpiade lan fasilitas liyane, banget wegah kanggo pisah karo dhuwit lan nyedeki kontraktor kanthi rega sing paling apik. Lan akeh sing mung dibuwang. Aku ngerti langsung. Panjenenganipun piyambak meh harnessed piyambak kanggo Sochi "emas rush". Wong pinter menehi saran ing wektu. Ana kancane menyang toko. Tetep karo pelampung.
                      Umumé, babagan sing duwe kapsul supranasional, aku ora yakin banget.
                      Sabanjure, miwiti konstitusi. Setuju yen owah-owahan kasebut wis suwe lan bisa diajukake menyang referendum paling ora 5, paling ora 10 taun kepungkur. Lan iku bakal pindhah karo bang. Kanthi rega lenga dhuwur. Lan ora ana sing wani ngucapake tembung marang "cub bear".
                      Kanggo produksi lenga shale ing Amerika, kanthi rega murah, mesthine bakal ora nguntungake. Amerika bakal ngowahi saka eksportir lenga larang dadi importir lenga murah. Aku sing kanggo n-owls iku ora fatal. Padha manggon piye wae sadurunge boom shale. Aku pancene pengin ramalan sampeyan:
                      Kutipan saka bayard
                      Nanging kanggo industri pertambangan Amerika, tumindak kasebut dening Rusia padha karo pati. Lan ambruk kutipan ing kono wis diwiwiti. Sabanjure bakal bangkrut lan reruntuhan, nyuda industri shale minangka ora nguntungake, rilis pasar kanggo pemasok normal

                      kayektenan, nanging yen tiba ing rega lenga dadi catastrophic kanggo ekonomi Amerika, banjur kanggo stabil pasar, tukang ngebom kudu wis ing udhara 3 dina kepungkur, judhul kanggo sumur SA (amarga nomer kuwi ora bakal kerja karo kita).
                      Kutipan saka bayard
                      Taun bakal nyenengake lan kadhangkala medeni

                      Ing kene aku setuju banget.
                      PS Matur nuwun kanggo komentar rinci. hi
                      1. +7
                        Maret 13 2020
                        Quote: Sopan Elk
                        Hmm. Bab-bab sing lucu banget sing sampeyan tulis (kanggo aku). Babagan goblet. Amarga aku yakin manawa endhog iki minangka woh saka "jenius finansial" Rusia sing surem. Kasar, bengkong, nanging alat sing perlu kanggo ngekang inflasi ing ruble sing ora stabil lan ekonomi minyak.

                        Industri minyak sebagian wis duwe alat iki wiwit taun 1992, mula perusahaan minyak sing mentas dicetak saka Federasi Rusia duwe "dana upah cadangan" sing dibentuk persis miturut prinsip iki lan digawe supaya ora ambruk industri kasebut. kahanan hiper-inflasi ... Interlocutor Panjenengan wis sawetara sikap kanggo nggawe program iki, kang ndadekake iku bisa kanggo njaga industri lan ora kanggo ngedol kanggo perusahaan Western (ana ancaman). Mengko program iki diduplikasi dening Gazprom. Lan nalika Putin ngumumake nggawe Dana Cadangan Federasi Rusia, aku kaget krungu program sing padha lan prinsip sing padha kanggo pambentukan lan panggunaan dana kasebut.
                        Iku mung nyebul ...
                        Quote: Sopan Elk
                        Nanging nyatane, pelanggan, nalika mbangun Olimpiade lan fasilitas liyane, banget wegah kanggo pisah karo dhuwit lan nyedeki kontraktor kanthi rega sing paling apik.

                        Iki minangka penyakit kapitalisme modern, nanging bisa uga aku bakal nyuda reaksi sampeyan amarga kasunyatan manawa bagean saka dana sing dikreditake kanggo Olimpiade dadi penting banget lan ora kabeh kabutuhan negara umum. Thanks kanggo sing saiki kita bisa bangga kanthi sah babagan pertumbuhan kemampuan pertahanan lan jinis senjata sing durung ana sadurunge. Anggaran militer mung ora bakal narik iki ... Lan kejutan kanggo mungsuh kasebut.
                        Quote: Sopan Elk
                        Sabanjure, miwiti konstitusi. Setuju yen owah-owahan kasebut wis suwe lan bisa diajukake menyang referendum paling ora 5, paling ora 10 taun kepungkur. Lan iku bakal pindhah karo bang. Kanthi rega lenga dhuwur. Lan ora ana sing wani ngucapake tembung marang "cub bear".

                        Carane kowe wani. Iku dudu cub bear - enom banget. Sampeyan bisa nuntut hak sampeyan mung yen sampeyan bisa mbela. Saiki kita bisa. Lan sanajan ing 2014 - ora, mulane ana maneuvers ing diplomatik, ekonomi lan sebagian militer. Sanajan sacara moral lan psikologis, 5-6 taun kepungkur masyarakat wis siyap nampa kabeh iki.
                        Nanging dudu wektune.
                        Lan saiki dheweke dudu anak bruwang maneh, nanging bruwang sing isih enom lan kuwat. Kanthi memori sing apik banget. Dheweke ngelingi kabeh wong sing nyinggung dheweke nalika isih cilik ...
                        Lan wong-wong pancene kobong. Lan iki kuciwo sing saiki anget mungsuh kanggo pamisah internal.
                        Quote: Sopan Elk
                        Kanggo produksi lenga shale ing Amerika, kanthi rega murah, mesthine bakal ora nguntungake. Amerika bakal ngowahi saka eksportir lenga larang dadi importir lenga murah. Aku sing kanggo n-owls iku ora fatal. Padha manggon piye wae sadurunge boom shale.

                        Masalah ing ekonomi Amerika ora amarga shale, iki minangka masalah hardened lan unsolvable sing wis suwe, sing sebagéyan nyoba diatasi kanthi bantuan revolusi shale - kanggo nambah produksi minyak (lan gas, kaya sing digandhengake karo produksi), ketik pasar manca lan nyuda boten seimbang kalebet ing perdagangan manca (Amerika saiki mung wis NOTHING kanggo perdagangan karo donya, lan iku mokal kanggo print dolar kanggo tanpa wates). Dheweke metu kanthi agresif lan tegas, nanging ... biaya minyak yaiku 35-40 dolar. saben laras. Padha squeezed pangsa pasar gedhe banget saka pemain liyane, meh ora kalebu exporters Iran lan Venezuela, padha cantik akeh dipindhah liyane.
                        ... Lan kene rawuh bali.
                        Quote: Sopan Elk
                        kanggo nyetabilake pasar, pengebom sing kudu wis ing udhara 3 dina kepungkur, tumuju sumur SA

                        Ya, ana cukup pangkalan Amerika ing SA lan pangkalan Angkatan Udara AS paling gedhe ing wilayah kasebut cedhak, ing Qatar.
                        Yen padha mabur, kita mesthi ora bakal luwih elek. Nanging kanggo wiwitan, dheweke luwih seneng ngrampok dana Saudi ing AS. Liwat pengadilan.
                        Kanggo Amerika Serikat, ambruk slate kasebut minangka bangkrut saka pirang-pirang perusahaan cilik lan menengah lan kabeh infrastruktur sing ana gandhengane. Pinjaman sing ora apik, perusahaan asuransi gagal, pengangguran, kacilakan pasar saham (wis ana) ... nglawan latar mburi pemilihan AS sing bakal teka.
                        Trump ujar manawa dheweke ora bakal teka ing Moskow tanggal 9 Mei?
                        Inggih, kita bakal weruh bab iku. hi
                    3. -4
                      Maret 13 2020
                      Babagan alam naleni hukum internasional, uga, mung omong kosong galak.
                      Aja bingung kinerja sukarela (pitakonan apik kok), lan sawetara jenis kewajiban legal mitos!
                      1. +1
                        Maret 13 2020
                        Kutipan saka Revival
                        Babagan alam naleni hukum internasional, uga, mung omong kosong galak.

                        Kita mbukak Konstitusi (Hukum Dasar Federasi Rusia) lan maca.
                        Kanthi ati-ati.
                        Yen sampeyan, wong enom, ora ngerti apa-apa, iki ora ateges yen subyek iki ora ana ing alam. Iki tegese mung winates kawruh sampeyan.
                        Ngembangake.
                        Gawe dhewe.
                        Dadi andhap asor lan wicaksana.
                      2. -1
                        Maret 13 2020
                        Sampeyan ketoke ora maca, mung nulis kaya ngono.
                        Konstitusi kasebut nyatakake perjanjian, konvensi, sing diadopsi kanthi sukarela (ditandatangani lan diratifikasi) dening Rusia.
                        SELALU!
                        ON ONE!
                        TANGGUNG!
                        LAN RATIFIED!
                        Lan ora ana wong (contone, Senat AS) menehi hukum marang kita, menehi maca, lan kita kesusu kanggo nepaki.
                        Kita ora pengin nepaki, kita ora nganakke persetujuan lan iku kabeh, utawa kita metu saka persetujuan mlebu.
                        Miturut logika sampeyan, Senat AS bakal nglakokake undang-undang kanggo kita yen kita kudu tundhuk sacara sepihak karo watesan saka perjanjian kasebut, lan kita bakal nindakake kanthi setya.
                        Miturut logikamu, malah aneh yen dheweke durung nulis undang-undang babagan nyirnakake gegaman kita, mesthine sampeyan mikir yen dheweke isin, amarga miturut sampeyan, dheweke ora duwe alangan liyane.
                    4. -1
                      Maret 13 2020
                      "Sampeyan ora bisa njupuk dhuwit saka kono - endhog cilik.
                      Pangecualian bisa uga biaya sawetara acara INTERNASIONAL (lan apa sampeyan mikir Rusia seneng banget nganakake macem-macem forum, Olimpiade, Spartakiades, Universiades, kejuaraan, lsp?)".

                      Dadi, apa tumindak internasional sing nemtokake iki kanggo kita? Mangga deleng link, aku pengin ndeleng ngendi wong manca diwènèhaké sing Rusia perlu kanggo nggawe kapsul, aturan budget lan "Sampeyan ora bisa njupuk dhuwit saka ing kono - kapsul.
                      Biaya kanggo sawetara acara INTERNASIONAL bisa uga dadi pangecualian."
                      Yen ora, tanpa bukti, kaya edan, aku bakal bungah yen sampeyan menehi pencerahan
                      1. +1
                        Maret 13 2020
                        Kita ngetik mesin telusuran "Aturan anggaran ing Federasi Rusia" utawa "Undang-undang babagan Aturan Anggaran".
                        We katon.
                        Kita maca.
                        Kita nggarap pendidikan.
                      2. -1
                        Maret 13 2020
                        maneh.
                        Nggawa hukum internasional / manca ngendi iku diwènèhaké kanggo kita!
                      3. -1
                        Maret 13 2020
                        Digabungake.
                        Rampung, ora ana pitakonan.
                      4. +2
                        Maret 13 2020
                        Apa ora turu Seryozha?
                        Dadi tangi sing ora turu lan mangan?
                        Utawa campuran VO karo "Murzilka"?
                        Kita wis biasa karo kamardikan Seryozha:
                        - kita ngetik ing mesin telusuran "Aturan anggaran Christine Lagarte."
                        - lan kita miwiti kanggo njaluk kenalan karo topik, tengen ing dhaftar kita ngeruk. Judhul mung cukup kanggo wong sing cerdas, nanging kanggo sampeyan, Seryozha, maca.
                        - sampeyan uga kudu ngelingi \ ngerti \ ngerti yen pesenan IMF lan Bank Dunia diwenehake kanthi bentuk "rekomendasi".
                        - lan uga, Seryozha, maca soko serius, kajaba "Murzilka". Contone, buku Khazin ( "Stairway to Heaven" contone), karya Leontiev. Dheweke nulis kanthi populer lan jelas, sanajan sampeyan bakal ngerti.
                        Kutipan saka Revival
                        Yen ora, tanpa bukti, kaya edan, aku bakal bungah yen sampeyan menehi pencerahan

                        Ing kene aku menehi pencerahan, Seryozha. Nanging sampeyan kudu sinau dhewe. Banjur sawise kabeh, sampeyan bakal mati ora ngerti.
                      5. -3
                        Maret 13 2020
                        Dadi nulis babagan teori konspirasi, amarga sampeyan ngandelake. Lan kasunyatan manawa kita kanthi sukarela netepi "rekomendasi" dudu babagan kasunyatan manawa konstitusi mewajibake sapa wae.
                        Sampeyan ora bakal nggawa hukum ing umum, jelas ...
                        Ora ana sing diomongake, kabeh kaya sing dakkandhakake
                      6. +1
                        Maret 13 2020
                        Ketekunan ing bodho ora bisa disebut kabecikan.
                        Utawa karya bespoke?
                        Karya metodis?
                        Kabeh sejarah (donya) kita minangka sejarah konspirasi, intrik lan pergolakan. Sampeyan bisa nyebat analisis sejarah donya minangka "teori konspirasi", sampeyan bisa tetep ora nggatekake lan nempelake sirah ing pasir ... tatanan ing jagad iki ora bakal owah saka posisi sampeyan.
                        Supremasi hukum internasional babagan hukum Rusia ditulis ing konstitusi, saben bocah sekolah ngerti babagan iki ... Apa sampeyan sinau ing sekolah? Lan apa tandha ing pasinaon sosial (utawa saiki diarani)?
                        Presiden ngomong babagan iki luwih saka sepisan.
                        Kalebu nalika topik diumumake babagan owah-owahan (amandemen) konstitusi. Rungokake maneh pidatone, mbok menawa bakal tekan ... Malah kanggo sampeyan. eseman
                2. +4
                  Maret 12 2020
                  Kutipan saka bayard
                  Lan apa sampeyan mikir, sing bakal ndhukung Eropah ing perang iki?
                  Kanthi gagasan lenga murah?
                  Lan China?

                  Wong, aku sing malah bapak bakal mbukak kanggo tuku lenga Arab kanggo 7 dolar nganti rega mundhak.
                  1. +9
                    Maret 12 2020
                    Pitu dudu pitu, nanging Kuwait wiwit adol minyak menyang Eropa kanthi rega $13.
                    Supaya ora menehi dalan kanggo panuku Saudi.
                    Sechin minangka keajaiban! Pasar lenga global ambruk.
                    1. +6
                      Maret 12 2020
                      Prajurit, Trump ngumumake usulan "kesepakatan abad iki" ing Palestina - ora ana sing ngerteni. Sechin nyetak sikile, ing manipulasi Saudis, miturut kesepakatan OPEC +, jagad iki meh ambruk. Ora ana sing peduli babagan kurs, dheweke kecanthol kanthi serius - kanggo jabatan kapten, kemudi kapal minyak ing Donya.
                      Media donya: "Rusia nyerang bisnis shale AS." Iku bisnis, dudu perusahaan. Iku kabeh ora duwe bathi, kanggo taun. Lan ing rega dhuwur, banget, mundhut. Industri kasebut menehi akeh proyek ing negara-negara kanggo Trump. Utang triliun luwih, kurang triliun - ora masalah. Trump "kekerasan", nanging kita kudu pres alus
                      1. +3
                        Maret 12 2020
                        Quote: Sarmat Sanych
                        Trump "kekerasan", nanging kita kudu pres alus

                        Ya, sampeyan kudu alus lan grapyak. Dadi kita bakal mati. Dadi sampeyan katon lan alesan sing apik kanggo teka ing Moskow tanggal 9 Mei bakal katon ... Kabeh lintang seneng.
                      2. -12
                        Maret 12 2020
                        Quote: Sarmat Sanych
                        Utang triliun luwih, kurang triliun - ora masalah.

                        Badut, sampeyan bakal dikunjara kanggo stamping pin, sampeyan bakal nyanyi beda.
                      3. +8
                        Maret 12 2020
                        whining Mordvin, ana apa-apa ing cilik utawa sampeyan bakal terus banging sirah gundul ing parket? Kasunyatan manawa Donald lawas nglumpukake utang triliun dadi masalah pribadine.
                      4. +4
                        Maret 12 2020
                        Quote: Sarmat Sanych
                        Media donya: "Rusia nyerang bisnis shale AS." Iku bisnis, dudu perusahaan.

                        Gene. Direktur PJSC Tatneft Maganov mutusake kanggo nggawe kontrol ing sirah:
                        "Kepala Tatneft ditakoni babagan rega bahan mentah perusahaan siap nerusake produksi.
                        "$8 [saben tong minyak] ora kritis kanggo kita," wangsulane Maganov.
                        Waca liyane babagan "BISNIS Online": https://www.business-gazeta.ru/news/460963
                        Ana nuansa liyane ing ambruk rega minyak. "Lungguh ing tong minyak" dening hegemon ing Suriah lan Irak dadi ora duwe bathi. Sampeyan ora bisa entuk dhuwit akeh ing lenga sing dicolong murah.
                      5. +2
                        Maret 12 2020
                        Vladimir, kanthi cara, iki minangka informasi penting saka Tatneft. Lan karo Suriah lan Irak iku logis, utamané ing Irak padha wis ngoyak amers karo rags pipis, bombing basa saben minggu, wingi maneh 3 mati lan 15 tatu "luar biasa"
                      6. +1
                        Maret 12 2020
                        Aku bakal ngirim link menyang siji sumber ing pribadi. Dheweke rumit. Ora kabeh topik bisa uga menarik kanggo sampeyan. Aku wis maca wiwit 2016. Delengen, sampeyan bisa uga seneng.
                      7. +1
                        Maret 13 2020
                        Aku wis nyawang saka pojok mripatku. Sesuk aku kudu dideleng nganggo potlot.
                      8. +7
                        Maret 13 2020
                        Vladimir, kanthi cara, pengin nambah siji titik. Saben uwong ngangkat cliché konco Donald lawas sing Amerika mesthine "kontrol 80% saka lenga Siria", nanging nyatane iku omong kosong lengkap. Ing Suriah, cadangan tansah cilik, biasane ditambang mung kanggo awake dhewe sadurunge perang. Ing wektu sing padha, ing rak Siria (dikuwasani kanthi lengkap dening Assad) ana lapangan Jabal-Nafti kanggo 20 milyar barel, salah siji sing paling gedhe ing planet iki, bakal rauh dikembangake dening anak perusahaan saka perusahaan negara Rusia Zarubezhneft ( padha ora wedi sanksi, malah ing Iran padha gawé sethitik). Dadi 95% minyak Siria ana ing tangan Rusia.
                      9. +2
                        Maret 13 2020
                        Quote: Sarmat Sanych
                        Vladimir, kanthi cara, pengin nambah siji titik. Saben uwong ngangkat cliché konco Donald lawas sing Amerika mesthine "kontrol 80% saka lenga Siria", nanging nyatane iku omong kosong lengkap.

                        Sampeyan perlu kanggo uncalan wong saka lintang iki. Yankees ditundha ing Suriah. Wektu kanggo mulih.
                      10. +2
                        Maret 13 2020
                        Iku uga. Inggih, ketoke partisan Irak bakal bantuan, padha saiki ironing basa kasur ing tapel wates karo Suriah karo "Katyushas", kita kudu bantuan karo materi supaya padha goyangake "luar biasa" luwih kerep.
                    2. +7
                      Maret 12 2020
                      Kutipan saka: voyaka uh
                      Sechin minangka keajaiban! Pasar lenga global ambruk.

                      dudu level masalahe
                      1. +1
                        Maret 12 2020
                        Yen bisa, banjur dheweke (lan ora dhewe, supaya karo kanca-kanca):: ngelingake kula, please, sing ngadeg konco Sechin?
                      2. +5
                        Maret 12 2020
                        Iki dudu level nggawe keputusane.
                        Nanging ing wektu sing padha, Misha Leontiev mesem manis saka konco Sechin eseman nglirik
                        Sawise kabeh, miturut aturan anggaran, Rusia isih bakal nampa 42 dolar AS saben tong minyak sing disepakati menyang anggaran. ya
                        Aku ngujo gupuh ing bursa saham AS. apik ombenan
                    3. +1
                      Maret 12 2020
                      Kutipan saka: voyaka uh
                      Sechin minangka keajaiban! Pasar lenga global ambruk.

                      Dheweke ora mung siji-sijine sing nggawe iki - iki minangka keputusan umum, deleng kepiye carane kabeh wong bisa nyuda rega.
                      Aku ngujo shales Amérika.
                  2. +2
                    Maret 12 2020
                    Wis mlayu. Kajaba iku, kanggo Rusia, lan ora kanggo wong Arab, lenga pipa isih luwih murah. Lan luwih trep.
            3. 0
              Maret 12 2020
              Iki mbales dendam marang Saudis kanggo ambruk USSR ngguyu
              Akeh, jotosan kanggo lenga shale, Amerika Serikat, cukup aneh, ora matesi dhewe lan ora arep (ora kaya liyane).
              Redistribusi pasar.
              Inggih, lan sing paling Jahwéh, ana persetujuan karo wong Arab sing kita melu "geng" (guardianship) sing, mbatesi produksi, lan padha kebanjiran kita karo investasi. Ora ana investasi.
              liyane, wayahe resesi wis nguripake munggah.
              Kita duwe "bantal" gedhe, nanging saiki dudu wektu USSR, industri ana ing jugangan.
              Dhuwit apik - nalika padha bisa, lan ora ngapusi ing kasur. Nyuwun
              Rencana lan kasunyatan asring ora pas Nyuwun
              1. +4
                Maret 12 2020
                Plus kanggo kirim lan Nick apik ngguyu
                1. +1
                  Maret 12 2020
                  Pancen, kiriman kanthi gaya Borat eseman
                  1. +7
                    Maret 12 2020
                    Apa asu iki?
                    - Iku penyu
                    - Oh, kucing ...
                    1. -1
                      Maret 12 2020
                      Yakshemash... sedulur
                      apa dheweke nganggo topi?
                      1. +3
                        Maret 12 2020
                        Ya - ana dheweke ndhelikake tempek saka Nursultan pepadhamu negatif Opo meneh..
              2. +1
                Maret 13 2020
                Kutipan: Borat Sagdiev
                Iki mbales dendam marang Saudis kanggo ambruk USSR ngguyu
                Akeh, jotosan kanggo lenga shale, Amerika Serikat, cukup aneh, ora matesi dhewe lan ora arep (ora kaya liyane).

                Dipercaya manawa iki minangka dendam marang shale AS kanggo paket sanksi sing mentas diluncurake marang Rosneft.
                Ya, Trump dibuwang ing balapan pemilihan. Dheweke kudu nindakake apa wae.
                1. -2
                  Maret 13 2020
                  Ing cendhak, kabeh wong seneng opo
            4. +4
              Maret 12 2020
              Kutipan saka atalef
              kenapa Rusia mlebu perang iki?

              China njaluk Rusia ngeculake rega minyak donya kanggo mulihake ekonomi sawise virus kasebut. Saudis negesake nyuda produksi, sing bakal nyebabake rega sing luwih dhuwur. Putin mutusake kanggo nulungi mitrane, mbanting lawang ing OPEC. Saudis padha gelo lan dropped rega + tambah produksi. Dina iki Kuwait lan Irak wis rampung. Sing. lenga regane akeh lan sithik. China apik, nanging ruble kita ambruk, lan sing paling penting, wong Arab njupuk sarung tangan sing dibuwang lan miwiti perang minyak nglawan Rusia.
              hi
              1. +1
                Maret 12 2020
                Profesionalisme iku apik !!
              2. +4
                Maret 12 2020
                [Kutipan]
                China njaluk Rusia ngeculake rega minyak donya kanggo mulihake ekonomi sawise virus [/ kutipan]
                Inggih, mesthi, kaya kang takon, lan Rusia jenis tensed munggah, apa iku kaya kanggo jancok dhewe?
                Lan Saudis padha gelo lan mutusaké kanggo bantuan China malah luwih lan dropped rega dening 2 kaping.
                MMMMMMM?
                Sampeyan ora bakal ngilangi otak saka macem-macem cara kasebut, lan sing paling menarik yaiku kanggo sapa?
                1. + 11
                  Maret 12 2020
                  Dendam dilayani adhem - kenapa Rusia nyuda rega minyak.
                  Ing ilmu politik Barat klasik, runtuh Uni Soviet diterangake minangka asil saka kombinasi sawetara manipulasi eksternal licik sing ditindakake dening Barat kolektif ing sangisore kontrol tim Reagan, sing nyebabake longsoran masalah ekonomi negara. USSR lan divisi internal ing elit Soviet. Digabungake karo kekeselen populasi saka ideologi sing wis lungse, tantangan kasebut nyebabake pambongkaran negara sosialis.
                  Manipulasi utamane tegese nggetak Reagan karo SDI, amarga USSR dadi luwih jero lan luwih jero menyang balapan senjata sing larang banget ing taun 80-an, lan ambruk rega minyak (sumber utama ekspor Soviet), sing Amerika Serikat. Negara-negara diatur kanthi bantuan Arab Saudi, kanthi trampil spekulasi babagan solidaritas Islam sing didorong dening perang ing Afghanistan.
                  Interpretasi acara kasebut ora mung disederhanakake, nanging uga disederhanakake - sanajan cukup cocog kanggo nglatih prajurit globalisme anyar ing kabeh jinis sharashka kaya HSE.
                  Kita kudu ngerti manawa mitra luar negeri sing dikasihi durung nggawe kesimpulan saka sejarah nyata ambruk Uni - lan iki apik.
                  Sejarah minangka bibi sing licik, lan bakal lucu banget maca ing buku-buku pelajaran mbesuk kepiye Timur kolektif ing pimpinan Putin pisanan ngapusi Amerika Serikat dadi balapan senjata sing ora ana gunane lan larang banget kanggo Amerika ing taun 2020-an ( kanthi defisit anggaran triliun dolar) lan nalika para elit Amerika ilang persatuan (lan pasar saham retak ing lapisan, ilang 20% ​​sajrone seminggu), nyuda rega minyak - lan ekonomi ekonomi Kulon.
                  Singkaté, Putin tumindak karo Amerika Serikat kaya sing ditindakake Reagan karo USSR.
                  Pandangan iki babagan apa sing kedadeyan saiki bakal luwih gampang, amarga umume wong seneng simbolisme, lan utamane para ilmuwan politik.
                  Nanging saiki kita kudu mangsuli pitakon - kenapa ing dina Jumuah, 6 Maret 2020, Rusia nurunake rega minyak. Dadi ayo miwiti karo kasunyatan:
                  1) Rusia ing awal 2020 duwe anggaran surplus, disusun adhedhasar biaya tong minyak $40. Ing tanggal 1 Maret 2020, cadangan emas Rusia kira-kira meh $800 milyar, sing ndadekake kabeh kewajiban anggaran kanthi konsisten luwih saka 10 taun, sanajan regane $30 saben tong minyak.
                  2) Arab Saudi ing wiwitan taun 2020 duwe anggaran sing dadi bebas defisit kanthi rega rata-rata taunan $85 saben barel. Cadangan emas Saudi ing wiwitan taun 2020 kira-kira luwih saka $ 500 milyar.
                  3) Amerika Serikat ing wiwitan taun 2020 duwe anggaran sing ora gumantung marang rega minyak, nanging duwe defisit luwih saka triliun kanthi sisih pengeluaran $ 4,6 triliun. Digabungake karo utang nasional paling gedhe $ 23,4 triliun. orane negara iki didhukung mung dening kondhang "printing press" saka Fed lan kontrol liwat petrodollars. Ing latar mburi iki, cadangan emas AS katon kaya kesalahan statistik.
                  4) Ing wiwitan taun 2020, 2/3 produksi minyak AS yaiku "shale". Dina iki, agensi AS wiwit nggawe pasuryan sing apik babagan game sing ala lan nyatakake yen pangembangan minyak shale bakal mandheg ing $ 30 saben tong minyak, nanging iki jelas minangka upaya sing ora apik kanggo nyegah panik pasar saham. Ora cocog, pisanan kabeh, amarga tingkat monstrous saka beban utang saka perusahaan melu "shale" dikenal kanggo kabeh financiers, lan break-even titik shale nyatane $50 saben tong minyak.
                  5) Kajaba iku, wis ana gupuh ing ijol-ijolan saham Amerika amarga terus mudhun kabeh indeks lan kapitalisasi sajrone telung minggu kepungkur, amarga wedi karo koronavirus, utawa kanthi upaya kanggo ngatur gelembung finansial. miturut pretext masuk akal - sing disebut. "koreksi".
                  Given kabeh kasunyatan ing ndhuwur, misale jek kula pribadi sing kaputusan Rusia kanggo nyelehake prices lenga pancen pragmatis lan duwe telung tujuan utama:
                  a) nguatake kontrol ing Timur Tengah, nggawe Arab Saudi luwih gumantung lan dikontrol;
                  b) pindhah menyang tahap sabanjure substitusi impor lan decoupling ekonomi saka pengaruh petrodollar;
                  c) kanggo numpes saingan lenga lan gas ing Amerika Serikat - akeh utang perusahaan "shale" - lan, minangka bonus, break mburi unta saka ekonomi Amérika, lan mulane hegemoni saka dollar.
                  Sampeyan kudu manggon ing titik pungkasan utamane - sampeyan bisa ndeleng langsung saben dina, wiwit tanggal 9 Maret 2020, kanthi wiwitan dagang ing sisih wétan Amerika Serikat, saham produsen utama "shale" ambruk, Pioneer Natural Resources Co., Whiting Petroleum Corporation, Occidental Petroleum Corporation, lan sapiturute, ambruk wis rata-rata 70%.
                  Ambruk kapitalisasi kasebut narik bursa saham Amerika luwih mudhun, menyang jurang krisis sing ora bisa diatur.
                  Kaputusan Rusia kanggo nyuda pasar minyak minangka keputusan kanggo mimpin manajemen krisis ekonomi global lan nampa bonus maksimal nalika rampung. Lan kanthi bener - kita kudu, kanthi kiasan, entuk maksimal nalika mbagi "pusaka Amerika". Kita ora mung duwe hak moral kanggo nindakake iki, nanging uga kabeh sumber daya sing cocog: keuangan sing sehat, cadangan emas sing gedhe, meh ora utang umum, ekonomi sing saya mandiri, "bengkel jagad" - China - minangka sekutu, lan umume. Jahwéh, Tentara kita, Angkatan Laut lan Pengawal Nasional.
                  Kanggo bajing histeris, sing lelungan kanggo ketemu karo coronavirus ing Spanyol, Prancis utawa Italia diganggu amarga fluktuasi ing $, aku nyaranake tenang lan ngunjungi, contone, Karelia utawa Baikal.
                  Donya ora bakal padha, Srengenge Rusia mundhak - alon nanging ajeg.
                  1. +6
                    Maret 12 2020
                    Quote: Sarmat Sanych
                    a) nguatake kontrol ing Timur Tengah, nggawe Arab Saudi luwih gumantung lan dikontrol;

                    Apa sampeyan pengin ngomong yen Rusia bisa ngalahake Arab Saudi ing perang iki karo Kuwait, Qatar, Uni Emirat Arab? Fantastic!
                    Quote: Sarmat Sanych
                    c) numpes saingan lenga lan gas ing AS - perusahaan "shale" akeh utang

                    saham sing bakal dituku dening sugih, mothballed, ngenteni lan miwiti mining
                    1. +9
                      Maret 12 2020
                      Overlock, aku njawab pitakonan pisanan - gampang. Aja menehi komentar babagan perkara sing sampeyan ora ngerti. Miturut cara, Qatar ora ngasilake lenga, lan liyane ora duwe tanker ekstra kanggo nambah pasokan. Lan ya, kasunyatan manawa produsen minyak serpih bakal diluncurake (wis diwiwiti) yaiku sing dibutuhake Rusia. Nanging, saham sing ambruk 70%, ora dituku maneh dening sapa wae sanajan rega kasebut.
                      1. +7
                        Maret 12 2020
                        Quote: Sarmat Sanych
                        Aku njawab pitakonan pisanan - iku gampang

                        diyakinake. Kayane Uni apes. Nuwun sewu
                      2. +7
                        Maret 12 2020
                        Dadi Uni ora ambruk amarga iki, sampeyan ngerti kanthi becik. Pengkhianatan meh kabeh elit, saka ndhuwur nganti nasional regional, pambentukan kompeten ing Kulon, krisis logis 30 taun reformasi Kosygin (lan nyatane entuk utang Kulon lan mangan adoh), kekurangan emas sing signifikan. cadangan lan airbag kanggo slamet kejut (ing 91, ana mung 300 ing sekutu cadangan emas ton emas lan saiki Rusia duwe $750 milyar ing cadangan emas plus 2300 ton emas).
                      3. +5
                        Maret 13 2020
                        Quote: Sarmat Sanych
                        Pengkhianatan meh kabeh elit, saka ndhuwur nganti nasional regional

                        saiki wis beda? Semono uga....
                      4. +1
                        Maret 19 2020
                        Overlock, yen saiki "sing padha", banjur kanthi kejatuhan lenga 5 kaping luwih cilik ing ukuran lan populasi saka Uni, Rusia ora mung ambruk - nanging mung bakal ambruk dadi atom. Ayo kula ngelingake sampeyan yen Uni ngalami akibat ekonomi bencana mung nalika lenga ambruk kaping 2,5. Yen saiki "sing padha", mula kita ora bakal mbebasake 85% saka Suriah, kita ora bakal njupuk 50% saka Arktik Donya saka Kulon, "kita ora bakal menehi kewarganegaraan Rusia kanggo patang yuta LDNR Rusia. kita ora bakal bali Crimea, kita ora bakal nggawe senjata unmanned hipersonik lan nuklir pisanan ing donya, ora nambah bagean saka sektor publik ing ekonomi negara saka bab 20% ing 2000 kanggo 70% ing 2018, ora bakal sita. Yukos, KRET, Antipinsky Oil Refinery, 30% saka Rusal, Bashneft lan akeh liyane saka oligarki.
                        Aku isih duwe pitakon babagan sawetara elit saiki, aku ora bakal bingung, nanging elit domestik saiki luwih pinter tinimbang elit donya liyane, kalebu Amerika lan Eropa, ora ana gunane yen kita ngatur energi global. krisis ing sworo seru saka driji, ngancurake prodhusèn lenga shale, provoking krisis politik ing Amerika Serikat, krisis imigrasi ing Eropah, Brexits lan ing. Kepiye sampeyan bisa mbandhingake ing kene, elit Soviet pungkasan minangka rickets-dystrophics dibandhingake karo sing saiki wis hardened.
                      5. 0
                        Maret 19 2020
                        Quote: Sarmat Sanych
                        kita ora bakal mbebasake 85% Suriah, kita ora bakal njupuk 50% Arktik Donya saka Kulon", kita ora bakal menehi kewarganegaraan Rusia kanggo patang yuta Rusia ing LDNR, kita ora bakal bali Crimea, kita bakal ora dadi sing pertama ing donya sing nggawe senjata hipersonik lan tanpa awak nuklir, kita ora bakal nambah bagean sektor publik ing ekonomi negara saka udakara 20% ing 2000 dadi 70% ing 2018, Yukos, KRET, Kilang Minyak Antipinsky, 30% saka Rusal, Bashneft lan liya-liyane ora bakal dirampas saka oligarki.

                        iku mung preian.
                        Kanca-kanca, sampeyan ana ing dalan sing bener.
              3. -4
                Maret 12 2020
                Kutipan saka Silvestr
                wong Arab ngangkat sarung tangan sing dibuwang lan miwiti perang minyak nglawan Rusia

                Bener, aku maca maneh komentar lan ora ngerti apa-apa.
                Sapa sing mbuwang sarung marang sapa?
                Yagene dheweke nindakake kanggo China, lan yen loro-lorone nindakake apa sing dikarepake China, kenapa perang?
                Susah kaya kowe
              4. 0
                Maret 13 2020
                Putin ora ana ing rembugan karo OPEC. Lan wong Arab bakal seneng gelut, pasar ora karet.
            5. -1
              Maret 12 2020
              Kutipan saka atalef
              Ora jelas kenapa Rusia melu perang iki?
              Dheweke butuh 7

              Ora butuh.

              Nanging ana oversupply ageng saka lenga amarga mangsa anget, fasilitas panyimpenan kebak, ngurangi produksi lan, dodolan tegese mungkasi akeh sumur.

              Lan kanggo mungkasi asring ilang, kang tegese investasi anyar ageng.

              Ing kene perlu nimbang kabeh lan nimbang apa sing luwih nguntungake.

              Nanging, aku mikir yen dheweke meh ora ngetung tiba tiba ...
            6. +2
              Maret 12 2020
              Kutipan saka atalef
              Ora jelas kenapa Rusia melu perang iki?

              Sampeyan takon, lan ing kirim sabanjure sampeyan dhewe menehi jawaban:
              8. mars 2020, 19:57
              Penolakan kanggo melu perjanjian OPEC + menehi lenga Rusia kesempatan kanggo entuk pangsa pasar ing pasar donya, para ahli yakin. Efek samping saka persetujuan kanggo negara kita dadi luwih jelas saben wulan, dene negara liya, sauntara, saya tambah akeh produksi, ujare. Ing kasunyatan, ternyata kabeh volume pensiun rampung diganti dening lenga shale Amérika, Mikhail Leontiev, juru wicoro kanggo Rosneft, nandheske. Saiki, rencana AS kanggo ngrebut pasar ora mungkin kelakon - sawise ambruk perjanjian kasebut, pertambangan shale bisa uga ora nguntungake.
            7. -1
              Maret 12 2020
              ... mung Rusia ora duwe pilihan ... iki minangka perang sing ditindakake marang kita.
            8. 0
              Maret 12 2020
              Kutipan saka atalef
              Ora ana sing mbengok maneh - Sanksi liyane.

              wong normal sanksi iki ora ditrapake
            9. 0
              Maret 13 2020
              "Perang, perang", apa sampeyan manggon ing 2020 lan isih percaya koran? Isih ora jelas yen Saudi nggawe kabeh kekacoan? Iki jelas saka tuduhan "bocor" lan saka tumindak luwih lanjut. Lan apa sing sampeyan saranake, kanggo nyuda produksi 1 yuta barel saben dina = 50 yuta ton saben taun, kaya sing dikarepake Ibnu Salman? Sing. meh kabeh produksi sawetara "Surgutneftegaz" utawa luwih saka setengah saka produksi "Lukoil"? Kepiye carane nemtokake sapa lan sumur sing bakal diasinake, narik cocog? Akeh wong bakal ditinggal tanpa kerja, nanging wong Saudi lan wong shale bakal matur nuwun. Ora, saiki saben wong kanggo awake dhewe. Ora bakal ana perang, bakal ana slamet. Inggih, ing wektu sing padha, kapitalisasi Aramco lan Chevron bakal nandhang sangsara, iki dudu warta sing paling ala.
            10. -1
              Maret 13 2020
              Ora jelas kenapa Rusia melu perang iki?

              Apa padha takon dheweke? Mas!!!! Saiki kapitalisme lan perang lumaku dhewe, amarga cukup yen mungsuh duwe dhuwit ing kanthong lan kepinginan kanggo entuk. Biasakake kasunyatan manawa sawayah-wayah dheweke bakal meksa sampeyan lan wiwit njupuk. Demokrasi!!!! Iki ora USSR elek kanggo sampeyan, kang padha "wedi" lan kang padha wedi lan ajeni.
          2. +1
            Maret 12 2020
            Iki tegese kudu ngirim oligarki minyak lan nyuda rega ing pasar domestik, saéngga ndhukung wutah produksi lan nyuda biaya prodhuk nalika metu tanpa nyuda pendapatan populasi. Investasi bagean saka cadangan ing construction saka omah terjangkau lan perusahaan industri, reviving ekonomi domestik.
            1. +4
              Maret 12 2020
              Marang wong-wong mau uga ngirim oligarki. Malah nalika padha ngomong sampeyan ora nyerahke dhewe, nanging sampeyan tetep fantasizing.
              1. +3
                Maret 12 2020
                Ora ana sing mbatalake tuku aset kanthi rega sing mudhun.
                Aku luwih seneng fantasi tinimbang ngomong babagan kabeh sing ilang :)
            2. +9
              Maret 12 2020
              Kutipan saka Labrador
              Dadi kita kudu ngirim oligarki minyak

              padha bakal pisanan nampa dhuwit saka negara saka dana.
              Elingi carane karo sanksi? Kabeh negara nandhang sangsara, pajak dibatalake kanggo para oligarki, lan kekurangane diunggahake lan sing anyar diciptakake. ngguyu
              1. +3
                Maret 12 2020
                Dadi aku, nyatane, ora ngomong babagan kepiye. Aku ngomong babagan carane kudu miturut pendapat pribadi. Lan kita bakal weruh kepiye carane. Lan aku ora duwe ilusi babagan iki ...
              2. +2
                Maret 12 2020
                Persis, iki sing dirembug ing rapat tertutup..
            3. 0
              Maret 12 2020
              Kutipan saka Labrador
              Dadi kita kudu ngirim oligarki minyak lan nyuda rega ing pasar domestik,

              KAPI SING BISA TEKAN SURGA???
          3. Komentar wis dibusak.
          4. Komentar wis dibusak.
          5. -1
            Maret 12 2020
            Industri kita wis ora ana maneh - kabeh saka 90s dudu duweke. Lan ora preduli apa oligarki "kita" utawa ora duwe kita.
            1. -1
              Maret 12 2020
              Kutipan: NordUral
              Industri kita wis ora ana maneh - kabeh saka 90s dudu duweke. Lan ora preduli apa oligarki "kita" utawa ora duwe kita.

              kita menehi kita Olimpiade Sochi, lan ora kita bakal perdagangan senjata, senjata kerajaan Moskow nglawan Republik Siberia. ngguyu
              1. 0
                Maret 12 2020
                Apa sampeyan kabeh ngimpi babagan Siberia lan Muscovy? Ora bakal bisa, bakal ana siji Rusia, mung liyane rampung.
                1. +1
                  Maret 12 2020
                  iku sarcasm, bener nglirik
                  1. 0
                    Maret 13 2020
                    Nuwun sewu, kula mboten ngertos. Umumé, ora sawetara sing pengin iki ing planet.
          6. -4
            Maret 12 2020
            Apa sampeyan bisa ngomong luwih akeh babagan "sedih"? Aku mung pengin fakta, angka, lan ora prrrrr ing genangan. Protso mikir kenapa, saliyane omong kosong sing banter, uga ana tandha-tandha ing situs iki.
            Rahmet, sadurunge.
        2. + 15
          Maret 12 2020
          Quote: Pemberontak
          Ana mung raos, amarga "ing ndhuwur" ana rembugan biaya, banjur kita bisa ngomong bab ngetung perang dawa ing pasar lenga.

          Padha nyoba kanggo mbuktekaken kanggo awake dhewe, nanging kanggo populasi, sing kabeh iku zerr isine weteng, mung iki ora bener. Mung wong edan sing bisa saingan karo Saudi ing rega lenga, Saudis duwe cadangan tanpa wates, kualitas dhuwur lan gampang kanggo gawé lenga, lan liyane iku tansah mangsa panas, liyane padha, perusahaan Rusia bakal kelangan jumlah gedhe adonan mung ing logistik, ora kanggo sebutno kahanan alam , jarak pangiriman ageng lan kangelan saka produksi dhewe Yen elinga 2008, banjur dana stabil didistribusikake menyang oligarki kanggo ndhukung celonone rampung cepet, sanajan iki dimaksudaké kanggo pensiunan. Lan saiki, nalika "kothak" wis kebak, nanging umur pensiun wis wungu, lan apa sing bakal kelakon ing krisis .... Saiki kita bakal yakin reap woh-wohan saka "paling gedhe" kabijakan manca ing beyo saka kanthong rakyat. .
          1. +1
            Maret 12 2020
            Quote: Malyuta
            Mung wong edan sing bisa saingan karo Saudi ing rega lenga, Saudis duwe cadangan tanpa wates, kualitas dhuwur lan gampang kanggo ngasilake lenga, lan liyane iku tansah mangsa panas, liyane padha, perusahaan Rusia bakal kelangan jumlah gedhe adonan mung ing logistik, ora kanggo sebutno kahanan alam , jarak pangiriman ageng lan kangelan saka extraction dhewe.

            Iku bisa kanggo saingan yen revenue lenga kita menyang budget negara. Lan ora ing kanthong saka oligarki lenga. Lan banjur, mungguh, liwat gunung.
        3. +1
          Maret 12 2020
          Quote: Pemberontak
          Lan carane bakal mungkasi

          Putin, kanggo mbayar upeti, minangka ahli strategi normal ing pangertèn sing paling apik. Miturut sawetara data, kadhangkala muncul saka analis, ana game kanggo tuku kabeh aset minyak Federasi Rusia saka wong manca. Wis diitung yen Federasi Rusia sing paling suwe, ing kahanan mbuwang rega dening Saudi. Nalika, kaya slates, kapet wis teka. Ana barang liyane sing kurang penting lan liyane ... Kabeh iki ngrusak pitakonan sing paling penting - kepiye carane game kasebut mengaruhi kelas sing paling ora dilindhungi saka warga kita? Ing babagan iki, kaya sing wis ditampilake wektu, ahli strategi kita ora peduli karo rakyate.
          1. +2
            Maret 12 2020
            Kutipan saka edeligor
            Wis diwilang yen Federasi Rusia sing bakal tahan paling dawa, ing kahanan dumping rega dening Saudi.

            Lan sapa sing ngitung?
            1. +5
              Maret 12 2020
              Kutipan: Mordvin 3
              Lan sapa sing ngitung?

              Siluanov, sapa maneh. ngguyu
              1. +3
                Maret 12 2020
                Kutipan saka Silvestr
                Siluanov, sapa maneh.

                Aku piye wae nguripake kothak lan entuk pretzel iki, ing ngendi dheweke nyiarake manawa warga kudu mbayar luwih dhisik kanggo apartemen komunal paling ora nem sasi. Aku ana ing stupor kanggo sawetara detik, banjur ungkapan kuwi teka ing pikiran sing ora kertas bisa tahan.
                1. +5
                  Maret 12 2020
                  Kutipan: Mordvin 3
                  ngendi kang ngandika

                  saiki kabeh padha njerit-njerit - dhuwite cukup, rega lenga mesthi mudhun, lsp. lan liya-liyane.
                  Lan apa sing isih kudu ditindakake?
                  Kabeh wis rampung lan ing tas!
                2. + 11
                  Maret 12 2020
                  Kutipan: Mordvin 3
                  piye wae dheweke nguripake kothak lan entuk pretzel iki, ing ngendi dheweke nyiarake manawa warga kudu mbayar apartemen komunal luwih dhisik paling ora nem sasi.

                  Dheweke ora duwe pasokan panganan maneh, amarga omah lan layanan komunal duwe bathi sanajan 50% ora mbayar, mula napsu mung bisa diisi timbal, ora nganggo kloso.
          2. + 10
            Maret 12 2020
            Ing "bagean mbukak" - biasanipun, wis kebak oskoma, "blah blah blah" kanggo masyarakat bab perlu kanggo berkembang soko "high-tech" ana, ing "bagian tertutup" manawa, ngukur kanggo "ngijoli" losses saka budget lan tax break kanggo "korban".
          3. -1
            Maret 12 2020
            Kutipan saka edeligor
            Putin, kanggo mbayar upeti, minangka ahli strategi normal ing pangertèn sing paling apik.

            Pemikiran strategis kanggo negarawan minangka salah sawijining kuwalitas sing paling penting, nanging ora preduli sepira pinunjul dheweke, dheweke ora bisa "ngrangkul gedhene".
            Sawise kabeh, ana rombongan, penasehat lan analis, babagan "kabeh kasus" sing menehi ringkesan babagan kahanan saiki marang presiden ing industri tartamtu.

            Apa padha bisa ngetung kabeh pro lan kontra?
            1. +5
              Maret 12 2020
              Quote: Pemberontak
              Pemikiran strategis kanggo negarawan minangka salah sawijining kuwalitas sing paling penting, nanging ora preduli sepira pinunjul dheweke, dheweke ora bisa "ngrangkul gedhene".

              Iya tenanan. Dheweke mung lali babagan sing paling penting - dheweke nggawe keputusan sing tanggung jawab lan, ing kasus apa wae, bakal ditulis ing sejarah kanthi jenenge.
              1. +1
                Maret 12 2020
                Lan apa tanggung jawabe? Lan sadurunge sapa?
              2. -2
                Maret 12 2020
                "Keputusan jaman" liyane sing ngarah menyang "dupa jaman" ?? Ora kesel?? Kaping pirang-pirang garu bisa disiksa nalika ngenteni KO ??
          4. -2
            Maret 12 2020
            Kutipan saka edeligor
            Miturut sawetara data, kadhangkala muncul saka analis, ana game kanggo tuku kabeh aset minyak Federasi Rusia saka wong manca.

            opo meneh??
            Apa sampeyan mikir iki ora bakal katon? Utawa apa sampeyan mikir blok saham didol saka ngisor lantai?
            Kabeh pratondho perusahaan lenga lan gas Rusia wis ambruk - mulane, amarga kabeh perusahaan kasebut dikreditake banget, yen nilai neraca ilang, bank bakal mbutuhake aset tambahan ing wangun jaminan kanggo njamin silihan. lan iki biasane pamblokiran saham, dadi kosok balene.
            Kutipan saka edeligor
            Wis diitung yen Federasi Rusia sing paling suwe, ing kahanan dumping rega dening Saudis.

            Luwih dawa sapa?
            Luwih dawa tinimbang Norwegia?
            negara BV?
            Utawa Luxembourg, Jerman, Prancis?
            Lan, ing negara-negara iki ora ana lenga, kaya ing puluhan negara ing donya, uh, dheweke ora peduli babagan perang iki, mung entuk manfaat saka rega sing murah.
            Dadi maneh sapa?
            luwih saka Iran, Venezuela utawa Irak?

            Kutipan saka edeligor
            Nalika, kaya slates, kapet wis teka.

            Sepisan maneh ngguyu
            Umumé, lenga shale umume ngapusi, lan tong minyak ora bisa regane kurang saka $ 80 - Putin ujar iki. ya
            Kutipan saka edeligor
            Ana sing kurang penting lan barang liyane

            Tuladhane ?
            Kutipan saka edeligor
            Kabeh iki ngrusak pitakonan sing paling penting - kepiye game kasebut bakal mengaruhi kelas sing paling rawan warga kita?

            uga, kaya ing perang ekonomi apa wae sing ditindakake dening Federasi Rusia akhir-akhir iki, jumlah miliarder bakal saya tambah akeh, wong-wong bakal saya mlarat, mula kudu ngencengi sabuk supaya negara kasebut kebak lemak.
            Kutipan saka edeligor
            Ing babagan iki, kaya sing wis ditampilake wektu, ahli strategi kita ora peduli karo rakyate.

            Kabeh iku normal, sing utama yaiku Assad ora dibuwang nglirik
            1. +4
              Maret 12 2020
              Kutipan saka atalef
              opo meneh??

              Apa, Alexander miwiti Maret ing sikil sing salah? Dideleng saka analisis duka komentarku. Aku dudu analis, sing aku tuku, sing aku adol. Gesheft ora nate nganggep lan ora mangan produk halal, mula, ngapura yen aku mlaku ing jagung favorit. Mung babagan Assad, jujur, aku ora ngerti, liwat omahe ibu maratuwa? wassat
              1. -2
                Maret 12 2020
                Kutipan saka edeligor
                Gesheft ora tau diitung

                Saben uwong ngetung dhuwit, sapa sing ngomong yen dheweke ora ngetung iku salah siji tukang ngapusi utawa ... saka.
                Kutipan saka edeligor
                produk kosher

                ???
                Sampeyan begja - tegese sampeyan nyoba khusus karo lobster lan daging babi
                Carane tanpa susu, sayuran lan woh-wohan?

                Kutipan saka edeligor
                Mung babagan Assad, jujur, aku ora ngerti - liwat omah ibu maratuwa

                Aku bakal nempelake ing pager, utawa ....
                Ing Kyiv, iku jarak paling luar biasa - 3 jam ... saka mangsa panas.
                1. +1
                  Maret 12 2020
                  Bangun ing sikil sing salah ngguyu Gesheft ora dianggep amarga kabeh uripe ngabdi marang Panguwasa. Aku ora mangan kasher amarga ora ana wong Yahudi ing lingkunganku (sampeyan ora maca Talmud kanthi apik, Sasha lol ) Babagan ibu maratuwa, aku setuju ngguyu
                  1. 0
                    Maret 12 2020
                    Kutipan saka edeligor
                    Aku ora mangan kasher

                    Apa sampeyan pancene weruh ing ngendi endhog duwe ujung sing tumpul lan ing endi sing cetha, lan apa sampeyan ngremehake daging sapi lan wedhus? belay
          5. +1
            Maret 12 2020
            Mesthi, ahli strategi, ngitung kabeh. karo stream lor kapindho, bypassing Ukraina, karo Yanukovych lan telung milyar, karo wada.
            dhaftar Gagal mundak akeh.
          6. +1
            Maret 12 2020
            Kutipan saka edeligor
            Miturut sawetara data, kadhangkala muncul saka analis, ana game kanggo tuku kabeh aset minyak Federasi Rusia saka wong manca.

            Mbokmenawa iki minangka panjelasan sing paling logis kanggo kedadeyan kasebut. Kajaba iku, tumindak sing padha, nanging mung luwih gedhe kanggo tuku saham perusahaan Rusia VVP lan Co sing luwih murah ditindakake ing jaman kepungkur.
            Kutipan saka edeligor
            pitakonan paling penting - carane game kuwi mengaruhi kelas paling ngrugekke saka warga kita?

            Iku bakal nggambarake ala. Ekonomi isih akeh adhedhasar hidrokarbon, senadyan substitusi impor, terobosan teknologi / ekonomi, nanoteknologi, intelijen buatan lan ningkatake kesejahteraan warga Rusia.
            1. 0
              Maret 12 2020
              Ora dadi ala yen sampeyan dadi pimpinan pasar lan akeh cadangan hidrokarbon. Iki sing kita geluti saiki. Arktik, Suriah, pipa, lsp. Wide punika negara asalku.
          7. 0
            Maret 12 2020
            Kutipan saka edeligor
            Putin, kanggo mbayar upeti, minangka ahli strategi normal ing pangertèn sing paling apik.

            conto .... Aku menehi counterexamples: Ukraina, devaluation saka ruble
            Kutipan saka edeligor
            ahli strategi ora peduli karo rakyate.

            lan aku babar blas setuju karo iki
          8. 0
            Maret 12 2020
            Sampeyan duwe sumber informasi sing kuat.
        4. -10
          Maret 12 2020
          kita bisa ngomong bab count ing perang dawa ing pasar lenga.

          Saka iki, Rusia lan Orek bakal kalah,
        5. +5
          Maret 12 2020
          Akeh, macem-macem faktor! Ana uga macem-macem acara ...
          Lha piye carane nyana mudun rega bensin...ora.
          Ing kene "tomat" ing pasar bakal mundhak regane, amarga pedagang mesthi duwe jawaban siap - dhuwit tambah larang, nanging kenapa luwih parah ??? -
          1. +1
            Maret 12 2020
            Mesthi, rega tomat bakal mundhak hi iki Vera, wong wuta dibenturi watu ... Aku ngguyu ing kasunyatan sing soum Uzbek wis thukul ing hubungan karo ruble, aku cocog ing net, supaya aku takon - kok sampeyan nemokake simpenan emas asli ana kanggo a yuta ton utawa ngirim ekspedisi menyang Mars ??? Ojo.. jare kabeh podo karo mbiyen, jaman pertengahan unsur kemewahan... lha mbok yo aku ngomong karo wong amerika, langsung dagang nang kono? Bawang bombay, pamadoras, melon, semangka bolak-balik ... wah, opo gastermu mangkat kerja neng New York? Ternyata padha ora ... nanging aku ora ngomong apa-apa yen gaster sampeyan bakal dadi buruh setengah rega? Sawise kabeh, padha njaluk ing rubles ... padha ora ngerti ... biasane suckers mbayar kabeh, minangka tansah, amarga miturut iman sampeyan bakal diganjar ... Iki minangka lanjutan saka diskusi kita bab propaganda. "pilihan gratis" lan kasunyatan manawa mayoritas percaya yen dolar minangka FSE lan Amerika minangka negara impen, kaya swarga. ngguyu
            1. +3
              Maret 12 2020
              Kutipan saka Demon_is_ada
              Iki minangka kelanjutan diskusi kita babagan propaganda "pilihan bebas" lan kasunyatan manawa mayoritas percaya yen dolar minangka FSE lan Amerika minangka negara impen, kaya swarga.

              Ora ana maneh menarik babagan dolar ... nanging gaji AS diunggahake, kaya sing dakkarepake sadurunge, minangka pilihan. Pemilik bakal maneh tumpukan rubles, kita ngirim produk kanggo ekspor, kanggo dolar lan euro!
              A trifle (pancen trifle) nanging becik!
              Dheweke bakal ngojok-ojoki kita ing kutha kanthi driji, sing apes banget ... kanthi cara, wong g (d) AI bakal "tresna" kita luwih akeh !!!
        6. +2
          Maret 12 2020
          Iku luwih gampang kanggo Saudis kanggo ngundhuh saka ing Western Siberia.
          Iku bodho kanggo laporan informasi babagan biaya ing umum - bab lenga, iki ora malah "komersial", nanging rahasia militèr-strategis.
          1. -2
            Maret 12 2020
            Kanthi THESE, ora ana rahasia negara. Mung ana siji rahasia gedhe - nalika kita nyingkirake.
          2. 0
            Maret 13 2020
            Lan sapa sing ngandhani yen sampeyan ngerti kahanan geologi ing kana, saiki, ing 2020? Mung palsu babagan kasunyatan sing bisa ngekstrak minyak tanpa pompa, aja sebutno - ora bisa maneh. Cadangane isih akeh - nanging sing paling apik wis dikembangake luwih saka setengah abad produksi.
        7. 0
          Maret 12 2020
          Quote: Pemberontak
          Perlu dicathet yen kisaran 9-20 dolar saben tong minyak minangka biaya prima sing luwih dhuwur tinimbang analog "Arab". Ekstraksi tong minyak ing wilayah Teluk Persia ora luwih saka $ 4-5 saben barel.

          Aku ketemu informasi babagan $ 10 saka Saudis, nanging ora Matter.
          Ana mung raos wiwit "ing ndhuwur" padha miwiti ngomong bab biaya prima, banjur kita bisa ngomong babagan ngetung perang dawa ing pasar minyak.

          Lan carane bakal mungkasi Nyuwun ora ...

          Apa sing bakal rampung? Aku ora bisa prédhiksi, nanging aku kepengin weruh apa sing kedadeyan ing rapat tertutup karo investor .. opo
        8. -3
          Maret 12 2020
          Sajrone krisis, industri ambruk pisanan. Industri Manufaktur.
          1. +2
            Maret 12 2020
            Kutipan: AS Ivanov.
            Sajrone krisis, industri ambruk pisanan. Industri Manufaktur.

            Deleng apa dheweke fokus. Yen ekspor produk non-teknologi - banjur nalika tarif mata uang nasional tiba marang mata uang utama donya - berkembang.
            1. -4
              Maret 12 2020
              Produk saka redistribusi pisanan bisa, sanajan kanthi regane, padha karo bahan mentah.
              1. +2
                Maret 12 2020
                Paku, fitting, tetanèn.
        9. -1
          Maret 12 2020
          Suwe-suwe ora ana sing krungu bab pemberontak Houthi Yaman.
          Apa dheweke durung nampa Tu-22M3 kanthi kaliber? Kayane wis wayahe ... Wis wayahe!
          Ya, lan wektune wong Iran nggawe Iskander
        10. +2
          Maret 12 2020
          Quote: Pemberontak
          Lan carane bakal mungkasi

          lan carane perang antarane SA lan USSR rampung?
        11. +2
          Maret 12 2020
          Iki bakal mungkasi karo kasunyatan sing nang endi wae perang panas nyata bakal break metu lan padha mesthi bakal nyoba kanggo tarik Rusia menyang.
        12. -2
          Maret 12 2020
          Quote: Pemberontak
          Lan carane bakal mungkasi

          Saben uwong ngelingi carane rampung kanggo USSR. Lan ing kana ekonomi ora kaya saiki ...
        13. -1
          Maret 12 2020
          Lenga cahya Arab kualitas paling apik, lan paling gampang dibalekake! Lenga URALS Rusia iku lenga abot, dhuwur-sulfur, tansah didol ing $ 2÷3 ing ngisor merek BRENT. Lan saiki Saudis menehi diskon kanggo Eropah saka $ 6÷7 kanggo merek BRENT. aritmetika!
          1. 0
            Maret 12 2020
            Penyuling dipenjara amarga lenga. Lan Urals meh ora saingan ing Eropah karo lenga Arab. Aritmetika beda nglirik
          2. -1
            Maret 13 2020
            Ayo, temtokake apa "minyak cahya Arab" sing sampeyan siaranake, kelas apa lan kutipan saiki apa? Lan aku mikir yen lenga kurang belerang saka Australia lan Brent lawas sing apik lan WTI saiki nyopir, sampeyan mbukak mripatku! (bener ora).
            "lenga abot, belerang dhuwur" - maca materi, paling ora ing tingkat kawruh saka 10 kelas utama lenga, apa crude manis cahya, etc. dening klasifikasi.
        14. 0
          Maret 12 2020
          Lan bakal mungkasi banget kanggo kita warga biasa Federasi Rusia, mbayar manungsa waé kanggo prices ing 2 minggu sabanjuré, padha bakal tuwuh dening 10-18%
          1. -2
            Maret 12 2020
            Quote: wong pinter
            mbayar manungsa waé menyang rega ing 2 minggu sabanjure bakal tuwuh 10-18%

            Apa sampeyan ngomong babagan alat listrik sampeyan? nglirik

            Ora kanggo rong minggu - mesthi, lan ora kanggo 10-18 - mesthi, sampeyan bakal mbatesi wates, lan sampeyan bakal terus barry. ya

            Sing dodolan bakal mudhun kanggo sampeyan - ya, aja menyang peramal Nyuwun
            1. 0
              Maret 13 2020
              Ayo ngguyu ing sawetara minggu
      2. +3
        Maret 12 2020
        Dadi pitakonan ora malah sing teka menyang raos. Digitalisasi lan komputerisasi apa???? Kita ora duwe apa-apa, lan mulane teknologi kasebut ora ana gunane! Kaya biasane, nalika sampeyan ora ngomong apa-apa marang pejabat babagan inti saka masalah kasebut, dheweke wiwit ngetokake tembung sing pinter, miturut pendapate.
        1. -9
          Maret 12 2020
          Kutipan: Yu-81
          Dadi pitakonan ora malah sing teka menyang raos. Digitalisasi lan komputerisasi apa ??

          boten namung sapa
          1. -2
            Maret 12 2020
            Mangkene jawaban - tujuan utama nomer kasebut.
        2. -4
          Maret 12 2020
          Kutipan: Yu-81
          Digitalisasi lan komputerisasi apa????

          populasi. Ganti karo komputer - supaya ora kudu mbayar gaji, ora ngasilake sampah, ora menyang rapat umum sing ora sah. Lan bakal tansah milih miturut program.
      3. +3
        Maret 12 2020
        Quote: Malyuta
        Ayo sadar! Nalika lenga luwih saka 100 dolar, ora ana sing "gatel"

        banjur padha dibagi-bagi! Lan saiki wis kasep kanggo ngombe Borjomi!
      4. +1
        Maret 13 2020
        Quote: Malyuta
        Ayo sadar! Nalika lenga luwih saka 100 dolar, ora ana sing "nggosok" kanthi biaya industri teknologi tinggi, banjur mung nyolong dhuwit menyang kanthong, lan saiki dheweke pengin ora mung duwe minyak, nanging uga nyuda anggaran.

        Lan aku kepingin weruh carane slogan wis diganti. Yen pungkasan, nalika lenga regane $ 20, kabeh pamrentah padha mlaku kanthi slogan - reformasi ekonomi! nambah produktivitas lan efisiensi tenaga kerja! restrukturisasi lan optimalisasi! sanalika lenga wungu, estessno lali babagan.
        Saiki wakil Siluanova (sawijining jinis wanita), bodho: Adonan ditumpuk, kita bakal njagong nganti $ 60 maneh. Terus terang, jancok kabeh, dheweke ora nyoba njaga pasuryan sing apik ing game sing ala ..
      5. 0
        Maret 13 2020
        Quote: Malyuta
        Saiki dheweke bakal njaluk potongan pajak, subsidi negara lan utang negara sing ora bisa dibayar maneh.
        Sajrone krisis iki, jumlah miliarder ing Federasi Rusia bakal tambah akeh.

        Wis diwiwiti wassat
        Wakil Menteri Keuangan Alexei Sazanov ujar manawa prices bensin ing Rusia bakal tetep ing tingkat padhasenadyan ambruk ing rega lenga. Ing mratelakake panemume, biaya bahan bakar ora bakal suda, nanging uga ora bakal mundhak.


        Harga bahan bakar motor ing Rusia bakal mundhak tarif ing watesan inflasi lan ora bakal gumantung ing volatility saka prices lenga. Iki diumumake marang wartawan dening Menteri Energi Federasi Rusia Alexander Novak.

        Lan ceri ing kue - Mutko (uga, ing ngendi tanpa dheweke)
        MOSCOW, 12 Maret. /TAS/. Tarif hipotek ing Federasi Rusia bisa nambah 1-2 poin yen Bank Rusia mutusake kanggo ngunggahake tingkat kunci amarga panyusutan ruble. Mratelakake panemume iki marang wartawan ing Kamis dening Direktur Jenderal DOM.RF Vitaly Mutko.
    2. -3
      Maret 12 2020
      Setuju banget, saran sing nyenengake.
    3. +7
      Maret 12 2020
      Ryaruav, Chubais minangka potongan, dheweke ora mbantah ing kene, nanging anehe, Rusnano ora mung nyengkuyung kanggo dangu, nanging uga ngasilake bathi taunan lan mbayar akeh kanggo anggaran negara. Miturut cara,
      Rusia minangka pimpinan global ing nanoteknologi, 60% saka pasar donya kanggo nanotube, materi ing abad kaping XNUMX:
      https://youtu.be/LFm7PyzPrMw
    4. -1
      Maret 12 2020
      Kanggo 20 taun padha lungguh ing imam persis, lan saiki padha elinga industri teknologi dhuwur ahahaa
  2. -4
    Maret 12 2020
    Nanging, ing kene sampeyan kudu menehi perhatian marang kasunyatan manawa kita ngomong babagan macem-macem lenga, lan nyatane yen lenga sing diprodhuksi Rusia duwe pasar dodolan tradisional dhewe sing nggunakake lenga kasebut.
    Lan manungsa waé uga kudu mbayar kanggo kasunyatan sing statements dikutip ing artikel digawe dening wakil saka Kementerian Keuangan Rusia. Lan ing Kementerian Keuangan, kaya ing Kementerian Energi, para nabi kasebut isih kerja.
    1. + 12
      Maret 12 2020
      Sampeyan uga kudu nganggep manawa Ural kita didol luwih murah tinimbang Brent kanthi 7-8 persen ...
      1. + 15
        Maret 12 2020
        Kutipan: Sandro1977
        Sampeyan uga kudu nganggep manawa Ural kita didol luwih murah tinimbang Brent kanthi 7-8 persen ...

        Nyana mundhake rega bensin. Bensin mundhak rega ing telung kasus - yen rega lenga mundhak, yen tiba, yen tetep.
        1. 0
          Maret 12 2020
          Kutipan: Sawing Boxwood
          Bensin mundhak rega ing telung kasus - yen rega lenga mundhak, yen tiba, yen tetep.

          Saben uwong wis weruh tren iki.
        2. 0
          Maret 12 2020
          Kutipan: Sawing Boxwood
          Nyana mundhake rega bensin. Bensin mundhak rega ing telung kasus - yen rega lenga mundhak, yen tiba, yen tetep.

          Rega bensin gumantung marang rega minyak, padha karo rega rokok gumantung karo rega rokok. Sing luwih sethithik tinimbang apa-apa.
          Kanggo saben wong sing nggunakake tembung "lenga" lan "bensin" ing siji frase - Aku maringi pitutur sampeyan sinau rega kanggo jinis produk. Ing kana, rega lenga ora luwih saka 10% saka biaya pungkasan bensin.
          1. +1
            Maret 12 2020
            Dadi ora ana rokok ing rokok. Bandhingan sing ora cocog.
      2. Ren
        +5
        Maret 12 2020
        Kutipan: Sandro1977
        Sampeyan uga kudu nganggep manawa Ural kita didol luwih murah tinimbang Brent kanthi 7-8 persen ...

        Ing Rusia, ana (ekspor) sawetara jinis utama:
        - Ural campuran abot (kapadhetan - 31,7 derajat API, belerang - 1,35%, rega rata-rata 0,89 saka kuotasi Brent);
        - lenga cahya Siberian Light (kapadhetan - 35,1 derajat API, belerang - 0,57%, rega rata-rata 1,0 saka kuotasi Brent);
        - merek ESPO (campuran lenga sing disedhiyakake liwat pipa ESPO, kapadhetan - 34,8 derajat API, belerang - 0,62%);
        - merek Sokol (Sakhalin-1, kapadhetan - 37,7 derajat API, belerang - 0,23%);
        - merek Vityaz (Sakhalin-2, kapadhetan - 34,6 derajat API, belerang - 0,22%);
        - merek ARCO (lapangan lepas pantai Prirazlomnoye).
  3. +8
    Maret 12 2020
    omong kosong! Digitalisasi minangka layanan sing ora ana hubungane karo stimulasi ekonomi!
    1. + 19
      Maret 12 2020
      Kutipan: tukang cukur Siberia
      Digitalisasi minangka layanan sing ora ana hubungane karo stimulasi ekonomi!

      pancen bener. Nanging pamrentah kudu ngomong babagan sing apik ing kahanan nalika kabeh ala lan ora ana sing berkembang.
      1. -4
        Maret 12 2020
        Lan kepiye kita nindakake "materi peteng"?
    2. -3
      Maret 12 2020
      Bener, ora ana krisis sing bakal mbatalake digitalisasi, apa maneh "kamp konsentrasi digital" bakal luwih cepet nalika krisis kasebut. Lan pisanan, kita ngalami krisis politik ...
    3. -2
      Maret 12 2020
      Digitalisasi dudu layanan, nanging cara modern kanggo ngatur ekonomi.
  4. +1
    Maret 12 2020
    Wakil Kepala Kementerian Energi Pavel Sorokin. Biaya antara $ 9 lan $ 20 saben tong minyak, miturut pejabat pemerintah federal.

    Liyane "rega caster". ngguyu Lan carane "buruh lenga" sang gloriously bab lack of keuntungan alternatif kanggo "eksplorasi geologi lan logistik" ing "lemak" taun ... Lan carane akeh crita padha ditampilake bab Eastern Siberia, North lan platform pengeboran ing es. ... Lan saiki P. Sorokin nyebarake yen Federasi Rusia "meh Kuwait." Nyuwun
    1. -2
      Maret 12 2020
      Dadi, wektune "dadi melas", alesan liyane kanggo nyuda (ora nambah) upah, lsp.
    2. +2
      Maret 12 2020
      Kutipan saka: samarin1969
      Biaya antarane $ 9 lan $ 20 saben tong minyak, miturut pejabat pemerintah federal.

      Lan apa sing dianggep pejabat iki ing tong minyak lan dhuwit? Iku misale jek sing hukum metu dangu sing perlu kanggo count ing rubles. recourse
  5. +3
    Maret 12 2020
    uga, tarif mundhak, ayo padha ndeleng carane pemerintah copes
    1. +5
      Maret 12 2020
      Kutipan: master 52
      uga, tarif mundhak, ayo padha ndeleng carane pemerintah copes

      ya nglirik . Ora ana wektu kanggo ndandani kantor sawise "tokoh" sadurunge.
      Ora ana apa-apa, luwih becik miwiti kaya iki tinimbang mungkasi kaya ... ya
    2. -4
      Maret 12 2020
      Deleng luwih apik ing kurs rubel
      1. -2
        Maret 12 2020
        kok nyawang dheweke?
        1. -7
          Maret 12 2020
          Aku ndhukung sampeyan kanthi lengkap.
        2. +2
          Maret 12 2020
          Inggih, sampeyan bisa uga ora perlu Olginsky, sampeyan bisa uga dibayar ing ye .. Lan kanggo kita Rusia biasa, income nyata wis Mudhun kanggo akèh taun.
          1. -10
            Maret 12 2020
            lan bakal tiba yen sampeyan ngetung, ayo nggawe 150 dolar sekaligus, wong Rusia biasa ora peduli
            1. Komentar wis dibusak.
              1. -10
                Maret 12 2020
                saiki sampeyan bakal entuk larangan troll
              2. -1
                Maret 12 2020
                Sing lungguh - kanggo sing EVERYTHING tiba. Perlu ngalih.
                1. -3
                  Maret 12 2020
                  Apa ora padha pindhah ing pamaréntahan?
                  Padha bengok-bengok yen kita wis ora gumantung ing rega lenga.. Lan ngendi?
                  1. +1
                    Maret 12 2020
                    Masalah sampeyan. Aku ora gumantung ing rega minyak lan liya-liyane. Lan aku nyaranake sampeyan.
                    1. -1
                      Maret 13 2020
                      Sampeyan bisa uga, nanging masalah iki kanggo kabeh wong Rusia, yen ora, amarga sawetara sebab, pendapatan wiwit mudhun amarga lenga ambruk lan kurs mundhak.
                2. -3
                  Maret 12 2020
                  Kaleresan sampeyan)) Sawetara sing wis lungguh 20 taun.. Iki tiba..
                  Lan isih kepengin lungguh.
        3. +1
          Maret 12 2020
          Sampeyan bakal tuku laptop kaping papat, kaget.
          1. +1
            Maret 12 2020
            Aku ora bakal tuku, aku malah ora pengin upgrade telpon
            1. 0
              Maret 12 2020
              Kutipan: Nastia Makarova
              Aku ora bakal tuku, aku malah ora pengin upgrade telpon

              Isi karo kopi, telpon bakal rusak, mlaku wae. Utawa sampeyan bakal entuk telung sing sadurunge saka mezzanine lan sampeyan bakal ngatur tarian kanthi rebana ing ndhuwur. nglirik
              1. -1
                Maret 12 2020
                Ya, yen kedadeyan kasebut, ya, sampeyan kudu tuku model anggaran sing luwih akeh
  6. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
  7. +3
    Maret 12 2020
    Dina sadurunge, rapat dianakake ing Moskow karo para investor sing nyathet yen sajrone krisis disaranake kanggo menehi perhatian marang proyek teknologi tinggi.

    Bla bla bla. Lan ora sajrone krisis - ora cocog, ternyata?
    1. -1
      Maret 12 2020
      Dheweke nggawa sawetara omong kosong..
    2. + 16
      Maret 12 2020
      Yen ora ana krisis, ora perlu industri teknologi dhuwur, amarga bathi minyak ora ngidini mikir babagan apa wae kajaba minyak. ngguyu
      1. -1
        Maret 12 2020
        Industri teknologi dhuwur mbutuhake investasi .. Lan ing ngendi entuk nalika krisis
        1. -1
          Maret 12 2020
          Saliyane investasi, uga wektu. Iku ora cukup mung kanggo gelombang gumpalan dhuwit, iku mung bakal narik kawigaten scammers lan Chubais liyane.
      2. -1
        Maret 12 2020
        Kutipan: Gena84
        bathi lenga ora ngidini sampeyan kanggo mikir bab liyane saka lenga

        Carane iki bab apa-apa?! Apa bab yacht?
  8. + 14
    Maret 12 2020
    Umumé, ing uji coba Ulyukaev, pidato Sechin diterbitake, ing ngendi dheweke ujar manawa rega kritis kanggo Rosneft yaiku $ 35 saben tong minyak (saliyane, iki wis suwe banget). Amarga saka apa banjur nyuwek lan mbuwang. Nalika padha ngomong babagan biaya produksi lenga, wong-wong mau licik banget, lali yen bagean singa saka biaya tiba ing transportasi. Iki dudu Arab Saudi, aku pompa metu, dimuat menyang tanker ing kono lan dikirim. Ing kene perlu kanggo ngompa ing sisih kulon lan ing sisih wétan ing 4-5 ewu kilometer, luwih-luwih, ing kahanan Siberia, panas lenga ing pipa kanggo paling taun supaya ora dadi hard ing kabeh meksa operasi. . Kajaba iku, ngilangi kegagalan pipa, frost heaving lan displacements, permafrost, drawdowns mangsa panas nalika thawing. Ana akeh masalah.
    1. +7
      Maret 12 2020
      Iki dudu Arab Saudi, aku pompa metu, dimuat menyang tanker ing kono lan dikirim.

      Lan iki Arab Saudi ing wangun kuotasi Aramco
    2. -4
      Maret 12 2020
      Iki nambah hormat kanggo ALL buruh lenga!
    3. 0
      Maret 13 2020
      Apa sampeyan mikir ana sawetara masalah karo pertambangan ing Arab Saudi? Kanggo mungkasi produksi ing Gavar, grombolan drone ing pabrik persiapan minyak cukup. Nanging, kapasitas armada tanker diwatesi, lan kanthi tambah akeh permintaan, rega barang munggah ing langit kaya lilin. Nanging "Druzhba" dipompa lan dipompa, lan kapasitas ing Rotterdam ora dibutuhake kanggo transshipment.
      1. 0
        Maret 13 2020
        Persahabatan ing kene bubar, kanthi cara, ngadeg kaya saham amarga polusi karo organoklorin
        1. 0
          Maret 13 2020
          "Persahabatan" bisa, iku kasunyatan.
  9. 0
    Maret 12 2020
    Biaya antarane $ 9 lan $ 20 saben tong minyak, miturut pejabat pemerintah federal.
    Biaya Arab luwih murah, iki ora nggumunake, nanging pesen kasebut ora jelas. Ana volume pasar lan ora ana cara tanpa kita. Nyuwun Bisa golek liyane nang endi wae, wong Cina wis nguwasani slate lan amarga tenaga kerja murah lan mesin cetak ....... Ya, lan Indonesia ing rak, bisa uga nggawe panemuan, nanging biaya ..., sanajan ora ing Arktik, nanging uga cokotan. Dadi 20 dolar, uga ... karo dheweke. Nyuwun
  10. +7
    Maret 12 2020
    Kita ngomong babagan kasunyatan manawa "perang rega" bakal terus. Rusia bakal perang kanggo pasar dodolan karo SA lan UAE ...
    Aku curiga yen pucuk gunung es sing kita deleng ora persis apa sing kedadeyan. Sampeyan kudu katon ing AS. Lan kepiye carane dhukungan negara kanggo minyak "shale" ditindakake ing kana. Amarga tanpa iku, industri bisa uga ora bisa urip ...
    1. + 12
      Maret 12 2020
      Kanthi rega lenga donya sing murah, perane ing AS bakal owah saka komoditas kanggo ekspor dadi bahan bakar saka impor. AS bisa kanthi cepet ngalih saka bakul menyang panuku. Amarga Trump pengin nambah kapasitas produksi AS, rega minyak sing murah minangka bahan bakar migunani kanggo AS. Uga, rega bensin sing murah, ing krisis, minangka outlet kanggo warga AS. Lan industri shale bakal beku kanggo sawetara wektu. Sapa wae bisa diobong, nanging umume ora kritis.
      Iki Venezuela, yaiku pamrentahane saiki ora beruntung.
    2. 0
      Maret 13 2020
      kacau tenan! yen kabeh wong nyebarake yen saben konsumen dipenjara kanggo lenga tartamtu, banjur kepiye Rusia bisa ngaku pasar Saudi utawa kosok balene ???
  11. 0
    Maret 12 2020

    Sawise keputusan Irak lan Kuwait kanggo nambah volume produksi lan nyuda rega adol minyak, rega "emas ireng" ing pasar donya wiwit mudhun maneh.

    Kita wis nyuda biaya produksi minyak.
  12. 0
    Maret 12 2020
    9-20 iku biaya tanpa pajak. Kanthi pajak nang endi wae 15-25 (lan iki tanpa biaya transportasi). Saiki Brent dagang ing 34, nanging negara-negara OPEC wis ngumumake diskon ing berjangka, sing mung ndadekake produksi minyak ing Rusia dadi nol untung.
  13. +2
    Maret 12 2020
    Quote: Malyuta
    Ayo sadar! Nalika lenga luwih saka 100 dolar, ora ana sing "nggosok" kanthi biaya industri teknologi tinggi, banjur mung nyolong dhuwit menyang kanthong, lan saiki dheweke pengin ora mung duwe minyak, nanging uga nyuda anggaran.
    Saiki dheweke bakal njaluk potongan pajak, subsidi negara lan utang negara sing ora bisa dibayar maneh.
    Sajrone krisis iki, jumlah miliarder ing Federasi Rusia bakal tambah akeh.

    Lan yen sampeyan nambahake gas murah menyang lenga murah, sampeyan bakal entuk kesan depresi babagan kemampuan mental para pamimpin negara. Apa padha mikir nalika prices padha ing puncak?
    1. 0
      Maret 13 2020
      babagan blackjack lan sundel ing Cote d'Azur)
  14. +2
    Maret 12 2020
    Stabilitas minangka PDB minangka kepala negara

    Kabeh liya - kurs rubel, negara ekonomi, standar urip populasi - ora masalah
  15. Komentar wis dibusak.
  16. -3
    Maret 12 2020
    Pamrentah kita, ndhelikake macem-macem frasa, wis suwe ora nindakake kewajiban sosial. Utamane, indeksasi kanggo pensiunan militer ditindakake kanthi koefisien sing nyuda, plus, ora ana wektu, lan plus liyane yaiku angka inflasi sing diumumake minangka langit-langit rata-rata. IMHO.
  17. +1
    Maret 12 2020
    Dongeng sabanjure ... Mbok menawa aku bakal ngumpulake koleksi "Tales kanggo bangsa Rusia." Iku bakal tanpa tujuan
    1. +1
      Maret 12 2020
      Kutipan saka regdan
      paling laris

      Lan apa iku? belay Aku ora ngerti apa, nanging aku mesthi bakal tuku!
    2. 0
      Maret 12 2020
      Iku bakal tanpa tujuan
      Ing mratelakake panemume, iku bakal malah Samsaya Awon saka "besseler".
  18. -3
    Maret 12 2020
    Elinga yen sadurunge Departemen Keuangan nyatakake ing ngisor iki: kanthi rega minyak ing wilayah $ 25-30 saben barel, cadangan bakal tahan 6-10 taun.

    Bla, bla, bla statement.
    Mesthi wae, ora bakal cukup, amarga penurunan rega minyak ora mung nyuda pendapatan anggaran, nanging uga nyuda penghasilan minyak lan perusahaan sing ana gandhengane, sing bakal nyuda investasi. ing produksi lan eksplorasi lan pangopènan infrastruktur, sing bakal nyebabake nyuda produksi minyak.
    Banjur, nalika ekonomi mlebu resesi, lan ora ana sing mangu-mangu, kabeh bathi anggaran bakal mudhun. pengangguran, inflasi bakal munggah (lan ora ana sing bisa ditindakake kanggo nggawe penjamin direset menyang nol, amandemen kudu ditindakake, lan ing antarane indeksasi pensiun), sing uga bakal mudhun ing biaya anggaran.
    Ing cendhak, dongeng babagan 6-10 taun padha karo janji GDP apa sing bakal kelakon ing 2010. 2020 lsp.
    Ing cendhak, kabeh bakal luwih cepet. nanging jujur, rega minyak bakal mundhak, bisa uga, lan krisis iki bakal rampung ing sawijining dina.
    Ing wektu sing padha, mesthi, taun nalika Rusia dadi lemu di-push bali menyang mangsa sing ora ditemtokake. lan mulane, ing taun 2033, wong bakal ngreset menyang nol maneh ngguyu
  19. -5
    Maret 12 2020
    Kutipan: Mordvin 3
    Kutipan saka edeligor
    Wis diwilang yen Federasi Rusia sing bakal tahan paling dawa, ing kahanan dumping rega dening Saudi.

    Lan sapa sing ngitung?

    Artikel ing inforuss "Putin ora guyon:" Yen gelut ora bisa dihindari, sampeyan kudu nyerang dhisik.
  20. Komentar wis dibusak.
  21. +3
    Maret 12 2020
    Aku ora njaluk menyang politik, nanging wedi katon nalika padha miwiti ngomong bab carane kita bakal njaluk liwat krisis karo kamulyan, sing padha bakal tetep rega bensin nalika lenga wis sank, krisis ngirim ora mengaruhi warga.

    Lagi wae ngatur kanggo tuku peralatan kanggo fasilitas, wiwit ngedol ijol-ijolan telephone otomatis lan sawetara posisi kanggo ndjogo video ing dolar. Senajan padha isih ngedol kumpulan lawas saka hucksters

    Aku ngerti manawa saiki ora gumantung marang pamrentah kita, nanging produksi lan ilmu teknologi dhuwur kudu dikembangake lan ora diomongake nalika ora sabar .... sampeyan bisa ngomong nganti pirang-pirang taun, utawa sampeyan ora bisa ngomong, nanging njupuk lan nggawe rumah sakit. kaya wong Cina ing seminggu
    1. -3
      Maret 12 2020
      Ing wayahe, ing wiwitan ing China, produksi teknologi dhuwur sing ditiup.
  22. +3
    Maret 12 2020
    Aku ngerti carane ngurangi biaya produksi lenga supaya bisa saingan karo Arab. sanajan ing Rosneft, Lukoil, lsp. kabeh Staff kalebu ndhuwur saiki bisa kanggo pangan. tabungan ageng ing gaji lan potongan karo ph.
    kabeh kanggo ngarep, kabeh kanggo kamenangan !
    1. +1
      Maret 13 2020
      nanging kanggo pikirane kuwi sampeyan bisa sijine kertu partai ing meja!
  23. -4
    Maret 12 2020
    Rega lenga kalebu biaya produksi, pengembalian dana sing dipinjam, investasi ing pangembangan lapangan lan cukai anyar.

    Mulane, rega minyak minimal ing Amerika Serikat yaiku $ 45, ing Federasi Rusia - $ 42, ing Arab Saudi - $ 40.
  24. 0
    Maret 12 2020
    Rega lenga isih mudhun, OPEC apa ora OPEC.
    Lan kanthi ngedol luwih akeh, kita mung pengin entuk dhuwit sethithik, dheweke ora percaya yen bakal bisa alon-alon.

    Dadi njupuk kauntungan ...
  25. +1
    Maret 12 2020
    Kutipan saka atalef

    opo meneh??
    Apa sampeyan mikir iki ora bakal katon? Utawa apa sampeyan mikir blok saham didol saka ngisor lantai?


    atalef, ya Allah, sampeyan wis dadi biasa karo kegiatan ijol-ijolan normal ing kana, sampeyan ora ngerti yen ing Rusia ana sawetara pasar sekuritas non-publik lan transaksi over-the-counter kanthi volume sing fantastis - prosa urip sing atos. . Ya, pegatan terus-terusan bocah cilik dening wong njero ing bursa umum, kayata MICEX ngguyu
  26. +1
    Maret 12 2020
    Biaya antarane $ 9 lan $ 20 saben tong minyak, miturut pejabat pemerintah federal.

    Kita njupuk rata-rata aritmetika saben tong minyak - $ 15, 85 liter bensin dijupuk saka siji tong minyak. Kita ora nganggep rega saben tong minyak merek, kita fokus ing pasar domestik. 1$ = 73 kayu, 15 * 73 = 1090 rubel rega kanggo 85 liter bensin, ora kalebu biaya produksi, mula liter bensin 13 rubel, rega pom bensin 45 rubel 3,75 kaping, kaya ngono negara sing ditresnani nyuwek kita munggah, lan monopolists oligarki. Ing Kazakhstan, liter 95 biaya 28 rubel, padha tuku saka kita.
    1. 0
      Maret 12 2020
      Sampeyan kudu ngerti carane akeh 45r iki menyang budget ing wangun excises lan pajak. Lan butuh akeh.
      1. +1
        Maret 13 2020
        Iki kabeh wis jelas, bea, pajak, PPN, dadi ora gampang rakyate, bongkar regane didol liwat gunung sejuta, nanging ing pasar domestik regane kudu bisa ditampa dening rakyat, mula kabeh. rampog lan kakehan rakus.
        1. +1
          Maret 13 2020
          Carane ora luwih gampang, apa sampeyan mikir sing pensiun lan materkapitals liyane ora entuk apa-apa saka dhuwit iki? bensin Free ana ing Venezuela lan Turkmenistan, lan apa padha mungkasi munggah karo?
  27. -1
    Maret 12 2020
    Sampeyan mung kudu nglakokake serangan rudal nuklir ing lapangan Saudi, Kuwait lan iku ... Rega bakal bali menyang panggonane ...
    1. 0
      Maret 12 2020
      Kutipan saka Dzafdet
      Sampeyan mung kudu ngluncurake serangan rudal nuklir ing lapangan minyak Saudi

      Sampeyan mung kudu ndeleng kanthi cetha kepiye negara liya urip tanpa minyak? Contone, ing China, ing Jepang, ing Korea, lan ing paling negara Eropah, ora ana lenga. Lan dheweke ora ngerti yen anggaran negara kudu diikat karo rega minyak. Nanging, padha urip lan makmur, nambah ekonomi. Kepiye carane bisa nindakake iki tanpa minyak? ...
      1. +1
        Maret 12 2020
        Wong Cina urip kaya kita, mung tanpa mangsa lan akibat. Japs karo Korea ora manggon ing kabeh, nanging ana. Ing Eropa lan SGA, dheweke kaya cuckoo. Ing kene, bisa uga ing Selandia Anyar isih ana bolak-balik, nanging aku luwih seneng manggon ing omahku dhewe, kanthi kekurangan lan administrasi sing wis rampung.
      2. 0
        Maret 12 2020
        Nanging akeh wong, ora cetha carane manggon cukup aman ing Rusia, karo piknik lan barbecue, mobil lan dachas, resorts, anak rapi. Riyaya karo kanca-kanca gulung munggah. Carane padha ngatur?! Lan liya-liyane, kaya sing ditulis dhewe, ing salawas-lawase kaliren, tanpa alas lan ora nganggo sandhangan, nangis banter, bocah lola lan cilaka ... Yagene kaya ngono?
  28. 0
    Maret 12 2020
    yaiku, warga Rusia mbayar banget kanggo bensin, sing digawe saka minyak rakyat? .. Sapa sing bakal ngira ...
  29. -1
    Maret 12 2020
    Ana sing ora bisa dipercaya. Apa biaya transportasi kalebu? Kepiye babagan infrastruktur sing rusak? Kepiye babagan kewajiban sosial kanggo buruh industri?
    Aku kudu krungu nomer liyane. Cedhak 30.
  30. 0
    Maret 12 2020
    Kutipan saka atalef
    Kutipan: Gena84
    Ora ana sing apik sing bakal ditindakake.

    Ora jelas kenapa Rusia melu perang iki?
    Dheweke butuh 7
    Ana ing OPEC +, uga, aku bakal terus. prices amarga makutha bakal sagged sethitik. nanging ora mangkono.
    Elingi taun-taun kepungkur. Rusia durung menang perang ekonomi siji.
    Ora ana sing mbengok maneh - Sanksi liyane.
    Aturan dollar kaya biyen
    Lho kok ???Aku ora ngerti.

    Kabeh iku ora minangka prasaja minangka misale jek. Menehi wektu kanggo ndeleng data ekonomi Arab Saudi. Temokake akeh perkara sing menarik. Utamane, defisit anggaran $ 70 milyar lan kesulitan nyedhiyakake layanan sosial umum. kewajiban sadurunge acara kasebut.

    Priksa uga maksimum teoritis produksi minyak saben dina lan jumlah simpenan sing ditliti.

    Asil riset sampeyan sethitik surprise.
  31. +3
    Maret 12 2020
    Kutipan saka Ryaruav
    proyek berteknologi tinggi - skolkovo, nanochubais, sanajan bali iku zilch, nanging gunung nyebar dhuwit

    Kita katon kanthi teliti ya

  32. +1
    Maret 12 2020
    Quote: Grits
    Iku bisa kanggo saingan yen revenue lenga kita menyang budget negara. Lan ora ing kanthong saka oligarki lenga. Lan banjur, mungguh, liwat gunung.

    Lan carane cadangan emas negara dibentuk ing kasus iki? Saka adol wiji?
  33. -1
    Maret 12 2020
    Mulane, Sechin lan Miller terus-terusan njaluk potongan pajak kanggo Rosneft lan Gazprom
  34. 0
    Maret 13 2020
    hmmm, ana wong sing nelpon kula dina iki, lan insistently, kang nawarake kanggo nandur modal ing saham ing bursa saham, kaya: lenga bakal mbalek maneh lan kabeh bakal super-duper, sampeyan mung nandur modal dhuwit ... padha duwe kabeh ing kontrol, padha ngerti kabeh. .
    Lha, kok mung butuh dhuwitku, dheweke mesthi nandur modal, yen ora duwe risiko dhuwit wong liya, bisnis apa wae.)

    PS
    nyatane, Coronovirus wis kena pengaruh serius manufaktur, pangarepan wong, pariwisata, ngiring dening udhara / wesi / mobil lan transportasi liyane, wates ditutup, karantina ing sawetara negara. Uga bakal kenek produksi, wong lungguh ing omah. Lan kabeh iki kena lenga, uga, kabeh ora bisa tiba lan lenga tetep rega.

    yen suda, banjur ana risiko sing mining ilegal, lan serpih, kang njaba perjanjian ... bakal njupuk adoh pasar, Dadi Mungkin saiki wektu kanggo ngremehake imigran ilegal, lan shale. YEN ORA SAIKI LALU KAPAN?

    Amerika Serikat...ya, aku mikir dheweke mung bakal ngilangi sanksi marang Venezuela lan tuku minyak kanthi rega $30.
  35. 0
    Maret 13 2020
    Lan kanggo ngimbangi kerugian, kaya biasane bakal ana wong ... hi
  36. 0
    Maret 13 2020
    Kabeh ora gampang banget karo Saudis, biyen mung bisa ngompa "saka pipa", tekanan mung nggawa lenga menyang permukaan. Saiki, kaya ing papan liya, fraktur hidrolik, peralatan pompa, pangopènan tekanan reservoir, kilang minyak mentah ...
  37. 0
    Maret 13 2020
    Kutipan saka bayard
    Bangkrut lan reruntuhan bakal ngetutake, industri shale bakal dikurangi minangka ora nguntungake, pasar bakal dibebasake kanggo pemasok normal. Lan nalika kabeh mapan lan stabil, rega bakal munggah maneh menyang tandha sing dibutuhake pasar

    Industri shale bakal bali maneh minangka sing nguntungake, produksi minyak bakal ngluwihi permintaan. Prices lenga bakal mudhun maneh - song iki telas, miwiti maneh. Akibaté, rega minyak bakal terus fluktuatif ing babagan bathi produksi minyak serpih, sing wis mudhun kaping pirang-pirang.
  38. 0
    Maret 13 2020
    Kutipan: ROSS_51
    Saiki wakil Siluanova (sawijining jinis wanita), bodho: Adonan ditumpuk, kita bakal njagong nganti $ 60 maneh.

    Rega ora bakal luwih dhuwur tinimbang bathi produksi minyak serpih, lan mung mudhun

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"