Jerman nyedhiyakake awis: wong Eropa wis siyap kanggo krisis kasebut

105

Pergolakan anyar ing mata uang global lan pasar saham wis meksa para ahli ngomong babagan krisis ekonomi sing bakal teka. Sauntara kuwi, ana panemu yen donya durung rampung ngatasi akibat saka krisis finansial 2008-2009. Dheweke isih nggawe dheweke dikenal.

Bank Sentral Eropa njupuk sing lawas


Ing dina Kamis, Dewan Gubernur Bank Sentral Eropa (ECB) mutusake kanggo njaga tingkat bunga dhasar ing 0% saben taun. Ing simpenan, padha ninggalake tingkat negatif ing tingkat -0,5%. Bagean penting liyane saka siaran pers ECB yaiku pengumuman kenaikan program pelonggaran kuantitatif kanthi 120 milyar euro ing pungkasan taun.



Ing mburi istilah licik iki ana emisi banal eurocurrency. Sajrone dina krisis finansial, ECB aktif digunakake, mbanjiri geni krisis kanthi dhuwit. Iki ditindakake ora kanthi injeksi langsung dhuwit tanpa jaminan menyang ekonomi, nanging liwat tuku kewajiban utang pemerintah lan bank sentral negara-negara zona euro.

ECB nerusake praktik kasebut ing taun-taun sabanjure. Dadi kanggo periode saka 2015 nganti 2018, bank kasebut nyuntikake luwih saka 2,6 triliun euro menyang ekonomi Eropa. Obat-obatan kasebut dikarepake bisa nyegerake dheweke. Nanging, efek saka tumindak kasebut minimal. Nalika iki dadi cetha, ECB mungkasi mesin cetak, nanging tetep tingkat diskon ing 0% lan tingkat simpenan ing zona negatif.

ECB ngenalake tingkat simpenan negatif ing 2014. Logika tumindak kasebut dadi ora duwe bathi kanggo nyimpen dhuwit, amarga sing duwe dana gratis bakal mbuwang konsumsi utawa investasi. Iki mestine kanggo revive ekonomi Eropah stagnant.


Eropa pindhah menyang awis


Saiki, sawise sawetara taun, jelas yen para bankir salah ngitung. Wong-wong mung ngalih menyang awis lan wiwit nyimpen ing omah, kaya biasane nalika krisis ekonomi. Iku penasaran sing nalika Rusia ngleksanakake sistem pembayaran dhewe lan ngrangsang pembayaran non-awis, Eropah ora parting karo awis.

Ing 2017, ECB ngitung jumlah rata-rata dhuwit ing dompet warga negara Eropa. Saben penduduk Jerman duwe 103 euro, diikuti warga Luksemburg lan Austria - 102 lan 89 euro. Prancis digunakake kanggo nyimpen 32 euro karo wong-wong mau, lan Portugis - mung 29 euro. Rata-rata, wong Eropa nggawa 65 euro ing dompet.

Rincian liyane sing menarik katon. Ing transaksi saben dinten, wong Jerman luwih seneng nggunakake awis. Pengamatan jangka panjang saka Bundesbank nuduhake yen pembayaran awis kira-kira 80 persen saka turnover ritel Jerman, lan angka iki meh ora owah sajrone pirang-pirang taun.

Nalika Bobot Penting


Bank Eropa wis nyoba pengaruhe tren iki. Mbalik ing 2014, dheweke mandheg nyithak dhuwit kertas paling gedhe 500 euro, lan banjur ngilangi kabeh saka sirkulasi. Langkah iki ing ECB diterangake kanthi perang nglawan korupsi. Nyatane, kanthi nyuda denominasi pemukiman, bank ngalangi sirkulasi lan panyimpenan awis.

Dikira-kira siji milyar euro ing dhuwit kertas 500 euro bobote 2,24 ton. Lan bobot saka jumlah sing padha ing dhuwit kertas 50 euro ngluwihi 18 ton. Alamiah, prabédan kuwi ndadekake angel kanggo ngumpulake lan nyimpen awis. Dadi liwat wektu, masalah wis entuk ukuran sing ora diukur maneh ing dompet, nanging ing ton bank vaults. Bubar, media nglaporake manawa kubah awis ing Jerman kebanjiran, ora ana papan kanggo nyimpen dhuwit maneh.

Miturut Bundesbank, ing wiwitan taun 2020, total kepemilikan awis ing institusi kredit Jerman tekan rekor 43,4 milyar euro - tikel kaping telu sajrone limang taun kepungkur. Lan iki dudu kabeh sumber daya sing kasedhiya ing Jerman. Akeh wong Jerman wiwit nyimpen dhuwit ing omah. Saiki produsen brankas kerja kanthi cepet. Contone, sing paling gedhe saka Burg-Waechter nambah dodolan kanthi seprapat, lan permintaan terus berkembang.

Para ahli ndeleng rong alasan kanggo iki. Kaping pisanan, kasunyatan manawa Jerman minangka ekonomi paling gedhe ing Uni Eropa, wong-wong ing kono makmur, kanthi dana gratis. Alesan kapindho dumunung ing ekonomi Jerman. Tingkat tabungan kira-kira 10 persen saka penghasilan, kaping pindho rata-rata zona Euro. Saiki lagi digawe ing wangun awis.

Iki crita ana siji aspek liyane. Aku elinga yen ing wayah wengi krisis 2008-2009, miliarder Rusia sing misuwur Mikhail Prokhorov ngedol aset lan dadi awis, amarga para ekonom nelpon awis ing slange.

Saka operasi iki, Prokhorov, nglawan latar mburi kanca-kancane sing kelangan rejeki amarga kejatuhan nilai aset, banjur menang akeh lan munggah banget ing rating Forbes. Bisa uga wong Jerman uga manggon ing nunggu krisis. Apa sia-sia yen perusahaan lan wong biasa, tinimbang nandur modal ing produksi, nyeret dhuwit menyang brankas bank!

Bank-bank krasa panas amarga iki: proses kredit saya mudhun, kekurangan papan panyimpenan dadi pusing. Banjur ECB nguripake mesin cetak maneh. Nanging, para ahli mangu manawa langkah iki bakal nylametake Eropa saka krisis sing wis ana.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

105 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 22
    Maret 13 2020
    Awis tansah luwih apik. tinimbang cashlessness! Njupuk metu saka kanthong lan mbayar. Yen ora: ATM ora bisa digunakake, Mishustin ngetokake sawetara dekrit lan omong kosong liyane. Ya, lan pengalaman kepungkur nyaranake: bank paling apik yaiku telung liter
    1. -1
      Maret 13 2020
      Kutipan: Overlock
      Awis tansah luwih apik. tinimbang cashlessness! Njupuk metu saka kanthong lan mbayar. Yen ora: ATM ora bisa digunakake, Mishustin ngetokake sawetara dekrit lan omong kosong liyane. Ya, lan pengalaman kepungkur nyaranake: bank paling apik yaiku telung liter

      Sampeyan ora bisa mbantah karo sampeyan, mung saka pimpinan kita sampeyan bisa nyana apa wae sing dikarepake, contone, apa sing kedadeyan karo "Kerenki".
      1. +2
        Maret 13 2020
        Inggih, carane saingan jujur ​​karo wong-wong mau, padha njupuk lan pour luwih saka 2 triliun menyang ekonomi. HZ
        1. +4
          Maret 13 2020
          Kutipan saka maxim947
          Inggih, carane saingan jujur ​​karo wong-wong mau, padha njupuk lan pour luwih saka 2 triliun menyang ekonomi. HZ

          Iki carane saben wong tumindak ing krisis .. padha ora wedi lan padha print dhuwit .. nanging sakperangan alesan, ing nalisir, kabeh kedaden ing negara kita, pajak mundhak kapentingan ing silihan mundhak.. etc.
          1. + 10
            Maret 13 2020
            Kita durung bisa nindakake, sepisanan, ruble ngenggoni ceruk sing cilik banget ing ekonomi donya lan ora bisa dibubarake kaya ngono, emisi ing volume kasebut mesthi bakal mengaruhi inflasi. Kapindho, sawetara wong pengin nggawe pembayaran ing rubles, ing tampilan saka volatility dhuwur, kang, ing mratelakake panemume, wis rampung artificially amarga puddle, karo sabdhoning lenga mlumpat. Kanggo sawetara alasan, mata uang Arab ora mlumpat, sanajan luwih gumantung marang ekspor minyak tinimbang kita.
            1. +4
              Maret 13 2020
              Kutipan saka maxim947
              Kapindho, sawetara wong pengin nggawe pembayaran ing rubles, ing tampilan saka volatility dhuwur, kang, ing mratelakake panemume, wis rampung artificially amarga puddle, karo sabdhoning lenga mlumpat. Kanggo sawetara alasan, mata uang Arab ora mlumpat, sanajan luwih gumantung marang ekspor minyak tinimbang kita.

              Mesthine, Bank Sentral kita diikat banget karo dolar, sing nyebabake volatilitas rubel, utamane nalika rega produk impor utama diganti. Manajer kita ora ngerti cara urip kanthi cara liya tinimbang nutupi kekurangan anggaran kanthi biaya warga lan perusahaan sing gumantung saka impor. Rega minyak wis mudhun, rega bensin uga kudu mudhun miturut undang-undang pasar, nanging iki ora kedadeyan ing negara kita, hukum pasar ngliwati kita.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. +1
        Maret 13 2020
        Quote: Malyuta
        contone,, minangka kedaden karo "Kerenki".

        Inggih, kanthi tegas, dudu pamrentah "kita", lan kahanan kasebut rada beda. Senajan, mesthi - ya.
    2. +1
      Maret 13 2020
      Kutipan: Overlock
      Awis tansah luwih apik. tinimbang cashlessness!

      Iki bener. Aku uga wis meh nyerah ing pembayaran cashless. Nanging awis Euro mesthi apik. Nanging aja lali yen iki mung kertas, sing uga kena inflasi, panyusutan minangka akibat saka penerbitan, lsp.
      1. +5
        Maret 13 2020
        Awis mung penting kanggo pasar abu-abu
        Aku meh tau nggunakake awis salah siji ing Jerman utawa ing St
        Sawise aku ana ing Perm lan ing pinggiran kutha, ing kios, praktis ing desa pinggiran kutha, aku mbayar tuku nganggo kertu mc bank Jerman tanpa masalah.
        Ya, awis apik kanggo nyogok, pambayaran sing ora dicathet, pambayaran kanggo sawetara layanan medis lan liyane.
        1. +2
          Maret 13 2020
          Apa awis, apa non-awis, ing asas, iku ndadekake ora prabédan.
          "The Fed menyang bank: Bank Sentral AS bakal nyithak $ 1,5 triliun kanggo nylametake pasar." Semono uga ing Eropa, kita mung duwe kurs mudhun kanggo ngimbangi rega minyak. Ora ketompo apa sampeyan nyimpen dhuwit, dheweke bakal ngrampok sampeyan. Luwih becik nggunakake langsung.
        2. Komentar wis dibusak.
        3. +2
          Maret 13 2020
          Paling anyar, aku lunga menyang paviliun shtetl - lan ing kana lampu dipateni. Kanggo awis please, lan kertu bisa sijine ing panggonan tartamtu. Nanging, pembayaran sing ora kacathet minangka urip sing kita alami saben dina. Apik utawa ala, ora masalah - iku.
          1. +4
            Maret 13 2020
            Ya, iku, supaya dhuwit dibutuhake kanggo tujuan kasebut, aku uga nulis babagan iki.
            Sebut wae, ruang lingkup transaksi langsung, instan lan Rahasia
            Sembarang pembayaran awis meh ora bisa dilacak yen pihak ora pengin.
          2. +1
            Maret 13 2020
            Aku uga bubar menyang kios, lan ing kana lampune dipateni. Lan aku ora mung ora duwe awis, nanging aku uga ora nggawa plastik karo kula kanggo sawetara wektu saiki, iku emulated ing smartphone lan aku mbayar liwat Google Pay. Nanging tanpa listrik, entuk ora bisa. Mulane, kanthi persetujuan karo bakul, aku milih barang kasebut lan mbayar kanthi transfer bank menyang nomer telpon bakul. Jaringan kasebut makarya. Pembayarane teka, smartphone-ne chirped ing 10 detik, aku njupuk barang. Padha menehi cahya, kang bakal nggawe pembayaran ing checkout saka kertu.
            1. -2
              Maret 13 2020
              Quote: neutron terbelakang
              ditiru

              Quote: neutron terbelakang
              google mbayar.

              Apa sampeyan bisa nyebut dhewe ing basa Rusia?
              1. +1
                Maret 13 2020
                Inggih, nuwun sewu.. Iki minangka basis kawruh kanggo pangguna tingkat entri. Google mbayar ing Rusia? Iki minangka sistem pembayaran NFC Google.
                Kanggo niru kertu tegese ndhaptar ing smartphone liwat aplikasi Google Pay. Sampeyan saiki aplikasi telpon menyang terminal ing wangun ora dikunci. Terminal bakal weruh yen sampeyan wis masang kertu. Sampeyan ora perlu ngetik kode PIN kanggo jumlah apa wae. Yen sampeyan mbayar nganggo kertu contactless, banjur saka 1000r. Sampeyan biasane mbutuhake pin.
                1. 0
                  Maret 13 2020
                  Quote: neutron terbelakang
                  Kanggo niru kertu tegese ndhaptar ing smartphone liwat aplikasi Google Pay. Sampeyan saiki aplikasi telpon menyang terminal ing wangun ora dikunci. Terminal bakal weruh yen sampeyan wis masang kertu. Sampeyan ora perlu ngetik kode PIN kanggo jumlah apa wae. Yen sampeyan mbayar nganggo kertu contactless, banjur saka 1000r. Sampeyan biasane mbutuhake pin.

                  Aku ora duwe google play. Umumé, aku mateni kabeh ing telpon, mung ninggalake telpon lan SMS. Wis cukup, bajingan... nangis
                  1. +2
                    Maret 14 2020
                    Lan muspra. Ora ana Google Pay, ana sistem liyane. Samsung Pay populer banget. Prinsipe padha. Minangka kanggo dipercaya utawa ora layanan ing smartphone, masalah banget debatable. Nanging aku dipercaya telpon dikunci ing kanthong, kang kabeh kertu crammed, Aku dipercaya luwih saka kertu contactless wuda tanpa kasus shielding. A jinis anyar saka penipuan ing pusat blanja gedhe. Dheweke nganggo terminal kiwa seluler sing 1000 rubel rusak. Lan padha rub marang kanthong lan tas saka pelanggan ing butik. Hop, mlebu ing lapangan lan njupuk sewu saka sampeyan. Sampeyan ora bisa njupuk apa-apa saka telpon sing dikunci.
                    Lan kertu contactless kudu digunakake ing kasus foil.
                    1. -2
                      Maret 14 2020
                      Quote: neutron terbelakang
                      Lan kertu contactless kudu digunakake ing kasus foil.

                      Wah, wit cemara, aku arep nyelehake wajan ing kertu ... wassat
            2. +4
              Maret 13 2020
              Sampeyan lagi trendi... :) Aku ora semajeng. Smartphone Cina rata-rata sing diwenehake putu-putuku ora ndhukung iki. :)
      2. +6
        Maret 13 2020
        Miturut cara, Jerman duwe sistem digitalisasi banget kanggo bank-bank dibandhingake karo Rusia, ora ana sing nransfer pembayaran liwat telpon lan ora ana sing ndeleng ATM tanpa kertu ing scan pasuryan.
        Ya, lan akeh sing nggunakake awis
    3. +6
      Maret 13 2020
      Emas sing luwih apik.
      1. +3
        Maret 13 2020
        Fungsi dhuwit minangka "Harta"
    4. +4
      Maret 13 2020
      Ora ketompo carane akeh padha tryndeli bab penolakan saka dollar, nanging ana apa-apa liyane dipercaya saka $$$ ing awis ing kabeh sajarah modern Rusia. Rubles lan passbook mesthi ana ing bebaya nyata dadi bungkus permen.
      Kongres OPEC sing ora kasil lan kabeh wong Rusia kanthi tabungan ing rubel ilang 15%, luwih-luwih, nyimpen kanthi cepet, njupuk kesempatan, ngganti tag rega kanthi + 20%. Sampeyan kudu piye wae adaptasi karo kasunyatan, ora ana wong ing negara sing wis ngowahi apa-apa sajrone 20 taun lan ora bakal owah.
      1. +3
        Maret 13 2020
        nanging ora ana sing luwih dipercaya tinimbang $$$ ing awis ing kabeh sejarah Rusia sing paling anyar.

        iya ta? Inggih, ngetung wates sing sampeyan bayar ing exchanger, tuku dolar saka gaji, lan banjur maneh rubles kanggo nggawe tuku.
        Kabeh lompatan dolar iki minangka cara kanggo nggedhekake panik. Dolar ora duwe nilai nyata, kertas sing padha. Lha wingi wingi mlumpat, dina iki wis ngguling. Banjur maneh bisa mlumpat ing arah sing beda. Mung sing mompa munggah lan mudhun tenan bisa nggawe dhuwit ing.
        1. +2
          Maret 13 2020
          Maksudku panyimpenan saka tabungan, wates ing "wektu stabil" punika 1.5-2r (lan yen sampeyan ngganti bali menyang rubles ora luwih saka sapisan taun, tansah ing MediaWiki), nanging wutah saka dollar wiwit 1998, kaya ing. lagu "Luwih Luhur, Luhur lan Luhur"
          Ing taun 1998 tikel kaping 6
          Ing taun 2014 tikel kaping pindho lan wiwit iku ora mudhun ing ngisor 57r, apa margin ijol-ijolan sampeyan????? Ssssing dhuwit, nanging karo ruble sampeyan tansah ing ......
      2. +1
        Maret 13 2020
        Aku nilar dollar dangu ago. Aku ora butuh - aku dudu jutawan, aku kudu ngetung ing rubel apa sing aku duwe. Sanajan aku duwe kenalan - dheweke mlaku-mlaku, ganti euro kanggo dolar, banjur kanggo rubel, macet ing Forex ... apa sing bisa dakkandhakake - spekulator.
    5. 0
      Maret 13 2020
      Kutipan: Overlock
      Awis tansah luwih apik. tinimbang cashlessness!

      iku (dhuwit) gampang dicolong (saka omah).
      deleng conto:
      iki Wakil Gubernur Okrug Otonomi Yamalo-Nenets Albina Svintsova

      perampok nyuwil menyang omahé, ing wilayah Moscow, ngalahake lan diikat bojone lan, minangka asil, njupuk karo wong-wong mau 200 ewu euro ing awis (16,5 yuta rubles ing tingkat lawas).
      Wigati dicathet yen ing 2018 Svintsova ngumumake 51 yuta rubel kanggo awake dhewe lan siji yuta telung atus ewu rubel kanggo bojone.
      Kutipan: Overlock
      bank paling apik iku telung liter

      investasi paling apik, miturut Volodin, yaiku:
    6. +3
      Maret 13 2020
      Awis tansah luwih apik. tinimbang cashlessness!

      Pratelan kontroversial. Aku uga seneng banget karo awis, nanging supaya dadi objektif: transaksi tanpa awis duwe kaluwihan tartamtu.
      Kaping pisanan, yen perampok mlebu ing apartemen sampeyan, dheweke mung bisa nyolong dhuwit. Ya, transfer bank saka akun uga bisa dicolong, ana skema, nanging kanthi ati-ati minimal, iki luwih angel. Apa negara bakal nyolong? Iku uga ora cetha. Elinga reformasi "Pavlovian", nalika padha ora menehi kesempatan kanggo ngganti tagihan gedhe kanggo anyar. Sing duwe kontribusi, slamet masalah iki.
      Kapindho, yen sampeyan ujug-ujug entek dhuwit ... wah, supaya iku ing telpon, lan njaba jendhela udan, angin topan lan umume 3 am. Sampeyan bisa mbayar transfer bank ing sembarang wektu dina lan cuaca apa wae. Kanthi Internet, mesthi, utawa komunikasi seluler.
      Aku nggawe 99% pembayaran kanthi awis (toko, keperluan, bahan bakar). Nanging aku tansah duwe pilihan pembayaran cashless. Kadhangkala luwih trep. Contone, tiket pesawat / sepur.
  2. +3
    Maret 13 2020
    Banjur ECB nguripake mesin cetak maneh. Nanging, para ahli mangu manawa langkah iki bakal nylametake Eropa saka krisis sing wis ana.

    Krisis-krisis iki wis lara.. yen ana krisis ing Eropah.. banjur apa sing bakal kelakon ing Rusia banjur..
    1. +2
      Maret 13 2020
      Kutipan saka Svarog
      Krisis-krisis iki wis lara.. yen ana krisis ing Eropah.. banjur apa sing bakal kelakon ing Rusia banjur..

      Ing taun wingi, tokoh sing kondhang ngeluh babagan akibat saka krisis 2010-14, mula ana ing tanggal 19, lan saiki sampeyan bisa nyalahake urip wong sing ora apik babagan krisis taun iki nganti tanggal 35, kajaba mesthi pemerintah ora ngganti, nanging aku seneng.
      1. +2
        Maret 13 2020
        Inget taun 90an. Paket rokok kanggo 5000 rubel. Gaji - yuta.
        Ing kasunyatan, tagihan 100 rubel digunakake tinimbang kertas jamban - luwih murah.
        1. +1
          Maret 13 2020
          Quote: Warga Jujur
          Paket rokok kanggo 5000 rubel. Gaji - yuta.

          Ora ana sing kaya ngono. Sebotol rembulan 5 ewu, sebotol Slanchiv breg - 11 ewu. Gaji kurang saka yuta dianggep apik banget. Perekam video rekaman regane udakara 800 ewu, lan TT karo rong majalah regane siji yuta rong atus.
          1. +4
            Maret 13 2020
            Ing Oktober 1994, 1 USD regane 3900 rubel
            Dadi, kanggo comparison
            1. 0
              Maret 13 2020
              Kutipan: 16329
              Ing Oktober 1994, 1 USD regane 3900 rubel

              Ing Mei 1994, aku nampa bayaran preian 182000 (siji yuta, wolung atus rong puluh ewu rubel). Ya, kanggo mbandhingake. Omah ing Crimea ing wektu iku biaya 7-8 yuta.
              1. +1
                Maret 13 2020
                Kutipan: Mordvin 3
                Ing wulan Mei 1994, aku nampa bayaran liburan 182000 (siji yuta, wolung atus rong puluh ewu rubel).

                Siji nol ilang.
              2. +1
                Maret 13 2020
                Ing wulan Mei 1994 sing padha, USD isih ana udakara 2000 rubel, mula ing wulan Oktober ing taun sing padha omah kasebut uga mundhak regane, muga-muga sampeyan tuku nalika liburan utawa langsung sawise.
                1. -2
                  Maret 13 2020
                  Kutipan: 16329
                  Muga-muga sampeyan tuku nalika preian utawa sawise

                  Ora tuku. Aku tuku macem-macem sampah kaya kamera video, TV lan motor.
                  1. +1
                    Maret 14 2020
                    Nah, oke, tegese kudu kaya ngono, nanging ana kenangan sing nyenengake sing ana gandhengane karo dolanan kasebut, aku uga tansah mbuwang dhuwit akeh kanggo macem-macem omong kosong, apa sing kudu ditindakake, ora kabeh wong diwenehi curculia sing sehat, utamane ing dheweke. taun luwih enom
          2. +1
            Maret 13 2020
            TT bisa dijupuk kanggo 300 ewu.
            1. 0
              Maret 13 2020
              Kutipan: _Sergey_
              TT bisa dijupuk kanggo 300 ewu.

              Sampeyan iki, ing Tula, cedhak tugu Mosin, padha adol murah, lan kita provinsi ...
              1. +1
                Maret 13 2020
                Ana ing Altai lan nalika aku ana ing perjalanan bisnis menyang Ivanovo ana rega kasebut.
                1. -1
                  Maret 13 2020
                  Kutipan: _Sergey_
                  Ana ing Altai

                  Aku ora ana, ing jenis ngguyu
          3. 0
            Maret 14 2020
            Lan padha uga ngganti kertu video ing mobil.
            1. 0
              Maret 14 2020
              Kutipan saka Alex Justice
              Lan padha uga ngganti kertu video ing mobil.

              Iki omong kosong dibandhingake taun 80-an, nalika perekam video bisa diijolke menyang dacha cedhak Moskow. Ya, lan siji kaset video regane 300 rubel, ngitung rong gaji. Aku duwe kira-kira satus, kadhangkala aku nguripake, iku menarik kanggo katon ing erotika Jerman lawas. Schnel, shnel. ngguyu
        2. +2
          Maret 13 2020
          Quote: Warga Jujur
          Ing kasunyatan, tagihan 100 rubel digunakake tinimbang kertas jamban

          belay Ya... Pakdhe ngerti tenan... (c).

          Quote: Warga Jujur
          iku luwih murah

          Mungkin luwih murah ... nanging ora trep banget ngguyu
          1. +3
            Maret 13 2020
            Mungkin luwih murah ... nanging ora trep banget
            ngguyu

            ,,, humor sehat ora asing kanggo sampeyan ya
    2. 0
      Maret 13 2020
      Ya, ora ana krisis! Urip, tujuan lan tujuan sampeyan lan ora bakal ana krisis. Ora perlu melu game pemerintah, bank lan scammers liyane. Negara digawe minangka mekanisme kanggo ngrampungake masalah masyarakat, lan ora kosok balene kaya saiki. Kabeh presiden lan geng-genge minangka parasit lan scammers sing entuk bathi saka masyarakat. Mulane, game sing ora worth muter.
      1. -1
        Maret 13 2020
        Ora perlu melu game pemerintah, bank lan scammers liyane.

        Ya, wong-wong ing mayoritas bakal seneng, nanging mung pemerintah, bank lan scammers liyane mikir beda.
        1. 0
          Maret 13 2020
          Kareben wong-wong mau padha mikir apa kang dikarepake, lan sira nimbang iku kanggo kabegjan lan kabegjanira dhewe. Sing utama yaiku tetep ora katon ing sistem kasebut
      2. +6
        Maret 13 2020
        Kutipan saka gridasov
        Urip, tujuan lan tujuan sampeyan lan ora bakal ana krisis.

        sing. Apa kita ora kudu menehi perhatian marang jaminan Putin yen kita bakal ngatasi krisis kasebut?
        1. 0
          Maret 13 2020
          Lha, dheweke ora ngomong sapa. "kita"
        2. 0
          Maret 13 2020
          Aku pancene ora peduli sing ngomong apa! Ana papan sing gegandhengan karo sampeyan sesambungan. Dadi ngrampungake masalah saka prospek jangka pendek lan sing bisa dikuasai. Lan ora ana apa-apa kanggo urip kanthi ukuran tugas lan masalah negara sing dikuwasani wong liya.
        3. -1
          Maret 13 2020
          Sapa Putin. Sapa dheweke kanggo sampeyan? Relatif utawa penjamin urip seneng. Dheweke ngrampungake masalah lan dheweke mesthi ora peduli karo kabeh massa, dheweke dadi pengawas sing ditunjuk saka klan. Lan iki bener lan normal! Lan apik yen dheweke ora menyang ngendi wae lan ora bisa lunga. Yen sampeyan ana ing panggonane, sampeyan bakal ninggalake utawa nglilani dheweke lunga.
      3. +5
        Maret 13 2020
        Kutipan saka gridasov
        Ora perlu melu game pemerintah, bank lan scammers liyane.

        Ya, gambling karo negara ora dianjurake!
        1. +1
          Maret 13 2020
          Iku mung, seneng utawa ora, nanging bakal meksa sampeyan ngguyu .
          1. -1
            Maret 13 2020
            mulane iku ora negara, sing melu wong awam prasaja ing complicity ing acara.
  3. -4
    Maret 13 2020
    Jerman nyedhiyakake awis: wong Eropa wis siyap kanggo krisis kasebut
    Dicetak, jelas. Nalika kita bakal miwiti stock munggah utawa kita bakal ngedol emas kanggo wong impudent maneh?
    1. +7
      Maret 13 2020
      Kutipan saka Mauritius
      Nalika kita miwiti nyimpen

      ana sing wis nyukupi dhuwit manca, ana sing tuku soba, ana sing ndeleng kabeh kanthi filosofis. Nanging miturut kabeh ramalan, ruble bakal luwih maju, mula ana sing kudu ditindakake
      1. +7
        Maret 13 2020
        Kutipan: Overlock
        Nanging miturut kabeh ramalan, ruble bakal luwih maju, mula ana sing kudu ditindakake

        Apa apa .. sing ngrancang kanggo tuku mobil ing spring, sampeyan kudu mbukak .. Aku iku, ing salon akeh wong tarik munggah kabeh silihan, Managers ngomong padha bakal munggah ing rega dening 15% ing April . Umumé, sapa sing duwe stash kudu disimpen ing dolar lan ing ngisor bantal
        Sepisan, kira-kira 15 taun kepungkur, karyane apik lan penghasilan sing cocog, mula dheweke wiwit tuku lemah, mbangun omah.. lan kanca tuku kabeh dolar.. Kok aku ngomong karo dheweke? Lan dheweke ora ngasilake apa-apa ing Rusia lan dolar bakal tansah tuwuh .. lan dheweke dadi bener .. diwenehi rong kelemahan utama ruble sajrone limalas taun iki, dheweke nyimpen kanggo apartemen telung kamar ing Moskow. , ing wilayah sing apik. Muga-muga aku bisa ngrungokake dheweke ...
    2. -5
      Maret 13 2020
      Nalika kita miwiti nyimpen

      Iku bakal kaya 2008 - kita bakal rush kanggo nyimpen bank-bank lan uncork NWF
      1. +5
        Maret 13 2020
        Quote: Warga Jujur
        rush kanggo nyimpen bank-bank lan uncork NWF

        uncorked - lan iku KOSONG utawa setengah kebak!
        1. -4
          Maret 13 2020
          Inggih, yen Sechin lan Timchenko uncork, banjur iku setengah kosong
          Yen aku mbongkar, ayo ngomong aku, - uga, nifiga dhewe! Dheweke wis setengah kebak!
          1. +4
            Maret 13 2020
            Quote: Warga Jujur
            Inggih, yen Sechin lan Timchenko uncork, banjur iku setengah kosong
            Yen aku adol, ayo ngomong aku ...

            Aku mikir yen sampeyan ora bakal diundang ing wayahe solemn iki, nanging sampeyan bakal miwiti ngetang ing rubles, lan padha bakal ing ton lan centners.
            1. -5
              Maret 13 2020
              Sayange sampeyan bener. Lan aku kepengin weruh.
              1. +5
                Maret 13 2020
                Quote: Warga Jujur
                Lan aku kepengin weruh.

                mulai gemeter. Dadi, nang endi wae ana dana. lan mbok menawa ora.
        2. +4
          Maret 13 2020
          Kutipan: Overlock
          Quote: Warga Jujur
          rush kanggo nyimpen bank-bank lan uncork NWF

          uncorked - lan iku KOSONG utawa setengah kebak!

          Inggih, yen para panguwasa dhewe tuku bank tabungan kanthi biaya dana stabilisasi, banjur bakal kosong banjur perlu kanggo ngenalake amandemen supaya pensiunan ora pensiun babar pisan, nanging gantung diri ing dina ulang tahun, ana dadi apa-apa kanggo mbayar pensiun.
  4. +5
    Maret 13 2020
    ALL kenalan sing wis ngunjungi Jerman nyathet ora seneng Jerman kanggo kertu, malah ana perusahaan sing mung njupuk dhuwit.
    1. +7
      Maret 13 2020
      Kutipan saka knn54
      Malah ana panggonan sing mung njupuk dhuwit.

      saiki kabeh wong bakal njupuk!
    2. -1
      Maret 13 2020
      dadi aku tak roso kesengsem sing Jerman, kanggo sisih paling, ora wong rakus, padha mung count saben sen apa disebut ing mesin, lan Processing kertu kanggo wong-wong sing nampa iku ora free ... tuku kertu maca, mbayar komisi menyang bank lan sistem kertu ... kanggo bisnis cilik, mesthine ora bisa digunakake kanthi luwih murah kanthi awis ...
      1. +2
        Maret 13 2020
        Kutipan saka: cadangan
        dadi aku tak roso kesengsem sing Jerman, kanggo sisih paling, ora wong rakus, padha mung count saben sen apa disebut ing mesin, lan Processing kertu kanggo wong-wong sing nampa iku ora free ... tuku kertu maca, mbayar komisi menyang bank lan sistem kertu ... kanggo bisnis cilik, mesthine ora bisa digunakake kanthi luwih murah kanthi awis ...

        Kita duwe persis padha ing Rusia. Kanggo toko cilik, pembayaran tanpa awis minangka beban.
  5. -4
    Maret 13 2020
    Yen dheweke wis nyimpen endhog cilik, mula ana kedadeyan sing nggegirisi. Anggere ana krisis ing kana, mula kita bakal keluwen. Kita urip ing wektu sing nggegirisi.
    1. +1
      Maret 14 2020
      Inggih, ya, kita masak lan mangan suket ing ngisor pager, mbah kakung lan mbah kakung wis ndeleng jaman sing luwih elek lan ora ana sing urip ....
  6. +1
    Maret 13 2020
    Awis dudu panacea: antarane 1920 lan 1923 Jerman ngalami hiperinflasi 50 quadrillion persen.

    Emas iku kabeh kita keprungu
    1. +5
      Maret 13 2020
      Quote: Operator
      Emas iku kabeh kita

      pinten emas sampeyan ing jar?
      1. +2
        Maret 13 2020
        Lan neraka mangerténi - iku bakal perlu kanggo piye wae ngetung ngguyu
        1. +6
          Maret 13 2020
          Quote: Operator
          Lan neraka mangerténi - iku bakal perlu kanggo piye wae ngetung

          iku penting banget! Sing utama yaiku ora ngganti dhewe!
          1. -3
            Maret 13 2020
            Kabeh bakal dadi jinis ndhuwur - ora mangu ngguyu
    2. +1
      Maret 13 2020
      Quote: Operator
      Emas iku kabeh kita

      Ora ana sing nampa dhuwit investasi kajaba bank nasional, aku duwe kasus darurat, aku mung ngganti mata uang ing bandara ing wayah wengi, dokter mung njupuk mata uang nasional.
      Lan aku tuku dhuwit recehan, supaya aku nyimpen ing tas cilik ngguyu kanggo bocah-bocah kaya ing South Park. ngguyu
      1. +5
        Maret 13 2020
        Sberbank saka Federasi Rusia ngedol bar emas kanthi bobot saka 50 gram nganti 13 kg. Masalah mung yaiku nalika tuku, warga negara kudu mbayar PPN menyang bank, lan nalika adol menyang bank sing padha, PPN sing dibayar sadurunge ora dibalekake saka anggaran (minangka entitas legal).

        Nanging yen emas dianggep minangka sarana pambayaran barang lan layanan, banjur PPN sing dibayar sadurunge mung bakal dianggep ing rega barang lan layanan sing nyata - ing kahanan inflasi dhuwit sing cepet, mesthi.

        Mung ana siji masalah karo emas - ngendi kanggo nyimpen yen bank-bank karo sel bledosan?
        1. +3
          Maret 13 2020
          Quote: Operator
          Sberbank saka Federasi Rusia ngedol bar emas kanthi bobot saka 50 gram nganti 13 kg. Masalah mung yaiku nalika tuku, warga negara kudu mbayar PPN menyang bank, lan nalika adol menyang bank sing padha, PPN sing dibayar sadurunge ora dibalekake saka anggaran (minangka entitas legal).

          Mulane aku ora kekacoan karo ingot, sanajan kita mbatalake 12% saka iku, Aku njupuk paling populer 1/4 lan 1/2 ons.
          Quote: Operator
          Mung ana siji masalah karo emas - ngendi kanggo nyimpen yen bank-bank karo sel bledosan?

          Ing taman, bisa uga ana sing bakal tuwuh. ngguyu
          1. 0
            Maret 13 2020
            Lan kanggo apa detektor tambang - deleng film "Tambang Emas" ngguyu
            1. +1
              Maret 13 2020
              Quote: Operator
              Lan kanggo apa detektor tambang - deleng film "Tambang Emas"

              Perlu digali luwih jero lan ngomong KRES-FEKS-PEKS.
              1. -2
                Maret 13 2020
                Saka georadar luwih jero ora bakal bisa ngguyu

                Miturut cara, ing pungkasan taun 1980-an, Gdlyan lan Ivanov kasil "mbucal" tanggi Uzbek kanthi bantuan detektor tambang.
                1. +1
                  Maret 13 2020
                  Quote: Operator
                  Miturut cara, ing pungkasan taun 1980-an, Gdlyan lan Ivanov kasil "mbucal" tanggi Uzbek kanthi bantuan detektor tambang.

                  Lan apa sing ditemokake?
                  Anehe, ing Kaukasus lan Wilayah Stravpolsky lan Wilayah Rostov, luwih akeh ditemokake, kalebu kothak sing digawe saka emas.
                  Miturut cara, kok maling saka Kaukasus, ora Merino.
                  1. +1
                    Maret 13 2020
                    Ing kasus katun, 4500 wong dituntut, kalebu: Usmankhodzhaev, Sekretaris Pertama Komite Pusat Partai Komunis Uzbekistan; Ketua Dewan Menteri Republik Khudaiberdiev; 3 sekretaris Komite Pusat Partai Komunis Uzbekistan; 7 sekretaris pisanan panitia regional; 430 direktur peternakan negara lan ketua peternakan kolektif lan 1300 wakil lan spesialis utama; 84 direktur pabrik kapas lan 340 kepala spesialis pabrik kasebut; 150 buruh industri entheng.

                    Ing Mei 1986, kuburan Sharaf Rashidov, dumunung ing taman ing tengah Tashkent, dibukak ing wayah wengi. Nilai total rubel, mata uang lan emas sing dicekel ing Uzbekistan kira-kira 300 yuta rubel sing padha. Ing April 1988, pameran bagéan saka bukti materi dianakaké ing bangunan Kantor Jaksa Agung USSR.
        2. +2
          Maret 14 2020
          Ngendi kanggo nyimpen emas? opo Saran saka klasik Soviet - kanggo ngetokake bobot ... apik
    3. 0
      Maret 13 2020
      Aku duwe cincin kawin sedulur
  7. +3
    Maret 13 2020
    "Aku nampa euro kanggo panyimpenan ing jumlah apa wae, lan kanthi persentase cilik. ya Aku njamin yen aku ora bakal njamin apa-apa, nanging aku janji ora bakal nemtokke sanksi ing dhuwit lol "!!!
    1. +7
      Maret 13 2020
      Quote: Irit
      "Aku nampa euro kanggo panyimpenan ing jumlah apa wae, lan kanthi persentase cilik.

      Iku tetep kanggo njlentrehake: sing mbayar bunga? Apa sampeyan utawa kontributor? ngguyu
      1. +2
        Maret 13 2020
        Overlock - depositors kudu mbayar kula, yen ora, aku bakal nemtokke sanksi ing simpenan lol !!!
  8. +2
    Maret 13 2020
    Miturut cara, sing weruh sing sadurunge Maret 7, komersial bank-bank didol emas dening tuku munggah itungan manca.
    Pranyata padha ngerti.
    Lan padha bakal duwe soko.
    1. + 10
      Maret 13 2020
      Quote: rawa
      Lan padha bakal duwe soko.

      Dheweke bakal duwe kita, ora ana keraguan! Salah game goal amarga padha
      Quote: rawa
      Pranyata padha ngerti.

      lan disiapake.
  9. +2
    Maret 13 2020
    Diragukan manawa Prokhorov secara harfiah mlebu CASH. Tembung iki, kaya "awis", asring digunakake ing pangertèn mung "dhuwit" lan ora securities, Enggo bareng ing bisnis, etc.

    ps Ditilik saka pasar saham lan mata uang, coronovirus nyebabake histeria ing antarane para ekonom. Sanadyan awis, utawa ons, utawa real estate, utawa saham bisa luwih dipercaya tinimbang liyane. Saiki ana kemungkinan malah "koper presiden" ing ngisor amben bisa dadi sampah. Dhuwit ing njaba AS mung bisa diarani "nular". Ya, lan bangga Amerika - "sektor layanan" bisa klelep. Kabetahane wong-wong mau mung dadi kulkas lan teks-teks suci.
    1. +9
      Maret 13 2020
      Kutipan saka: samarin1969
      Dhuwit ing njaba AS mung bisa diarani "nular"

      banget kamungkinan
      Kutipan saka: samarin1969
      Kabetahane wong-wong mau mung dadi kulkas lan teks-teks suci.

      nalika arep mangan, prekara sing dhuwur aja nganti tekan ing sirah
  10. +2
    Maret 13 2020
    Ekonomi "wabah" global saka gelembung finansial wis suwe ngalami krisis lan ora metu.
    Piramida tansah ambruk, ora ketompo carane akeh sampah kertas sing dicithak lan nomer nol sing digambar.
    Kita kudu urip ing jaman owah-owahan global, ora preduli carane wong tundha pungkasan iki.
    Bisa uga menarik kanggo wong, nanging kanggo umume bakal dadi ala banget lan suwe.
  11. +3
    Maret 13 2020
    Iki dudu persiapan kanggo krisis. wassat Yen ana tarif negatif ing celengan ing Federasi Rusia, dhuwit kita bakal disimpen ing 3 liter lodhong. Kanggo narik dhuwit menyang ekonomi, tingkat simpenan lan sekuritase kudu luwih dhuwur tinimbang inflasi nyata (iki minangka aksioma). hi
  12. 0
    Maret 13 2020
    Bayangna gambar efka sing dibuwang menyang dugout, lan bom udara dikubur ing kana, nggebug nganti kabeh padha mlumpat. ngguyu
  13. +5
    Maret 13 2020
    Wong Jerman ora nyimpen dhuwit ing omah, nanging ing brankas sing ana ing
    bank-bank. Kabeh iku legal lan sah. Bank-bank dibayar kanggo nahan dhuwit.
    Nanging bank-bank dhewe ora mbuwang dhuwit.
    Ora ana dhuwit kanggo pabrik anyar, kanggo riset anyar. Ora ana wiwitan lan inovasi.
    Bank paling gedhe, Deutsche Bank, ana ing ambang ambruk.
    Kabeh bathi digawe dening cabang Amérika, lan cabang ing
    Jerman - ora duwe bathi.
    1. 0
      Maret 14 2020
      Wong-wong mung ngalih menyang awis lan wiwit nyimpen ing omah, kaya biasane nalika krisis ekonomi.

      Penulis ketoke ora ngerti sing paling saka dhuwit pedunung wis nandur modhal ing real estate utawa nang endi wae liya, lan iku ora gampang utawa mung mokal kanggo awis metu. Sawetara sijine dhuwit ing simpenan, ora duwe bathi.
  14. +1
    Maret 13 2020
    Taman kanak-kanak, sekolah, perguruan tinggi, lan liya-liyane ditutup nganti sewulan. Penutupan sekolah ana ing dalan. Mbok menawa dheweke bakal nutupi liyane kanggo sawetara wektu.
  15. -2
    Maret 13 2020
    AMERIKA BODO, Saiki bakal tuku dolar dhewe saka Rusia kanggo 73 rubel!
  16. +1
    Maret 13 2020
    Ora ana simpenan emas, lan Euro dhuwit Bundes, sampeyan bisa tansah print.
  17. 0
    Maret 13 2020
    Kabeh kepungkur. Krisis sabanjure bakal ana gandhengane karo coronovirus. Nanging, iki ora bakal mungkasi ing Eropah. Alah...
    1. +1
      Maret 14 2020
      Krisis kasebut kedadeyan, mula Clinton kalah ing pemilihan Trump. Ana owah-owahan tektonik.
  18. -1
    Maret 14 2020
    Artikel kasebut ditulis kanthi cara sing ora profesional. iku bab 2 bab. Bank-bank ing Eropah ora ngidini sampeyan nyimpen dhuwit ing akun, amarga padha ing abang ing simpenan Nanging mbuwang saka kertu gampang. Kapindho awis. Kanggo apa? Yen sampeyan mung nglumpukake, Nanging iki ora ruble sing bisa ambruk amarga lanang lan wadon digawa munggah ing sesanti donya liwat ijo utawa euro. Simpen euro ing awis mung yen ana minus ing simpenan bank, lan ing wektu sing padha, Ukraina ngedol obligasi kertas saka utangan negara internal ing 7.5% saben taun. Wong bisa njupuk risiko lan entuk dhuwit, nanging penipu Kiev lungguh. ana - scoundrels saka Milton Group, dipimpin déning Yakov Kiselman sing ngrampok luwih saka 1000 pensiunan saka 50 negara ing donya. Nyimpen awis iku resikone rampog lan rugi, mulane rata-rata nggo tuku peralatan, mobil lan simpen sithik wae.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"