Suriah, 13 Maret: Konvoi Turki nganggo truk bahan bakar lan buldoser mlebu Idlib

30
Suriah, 13 Maret: Konvoi Turki nganggo truk bahan bakar lan buldoser mlebu Idlib

Acara saiki ing Suriah ora menehi alasan kanggo nyuda agresi ing negara iki. Bentrokan bersenjata pecah ing sawetara provinsi. Kayane perang kabeh nglawan kabeh terus.

Sawetara menit kepungkur, dikenal manawa konvoi Turki liyane mlebu ing wilayah provinsi Idlib liwat pos pemeriksaan Qasr al-Banat. Wigati dicathet yen saliyane peralatan militer, kalebu sawetara truk bahan bakar, uga buldoser abot.



Mesthine, truk bahan bakar bakal dikirim menyang pos pengamatan Angkatan Bersenjata Turki ing Idlib, lan buldoser bakal melu ngresiki wilayah kasebut sawise perang sing bubar rampung.



Ing sisih lor provinsi Idlib, warga lokal melu konflik bersenjata karo militan saka kelompok teroris Hayat Tahrir al-Sham (mantan Jabhat al-Nusra, dilarang ing Federasi Rusia). Warta informasi Iran Step News Agency nglaporake manawa ana warga lokal digebug dening militan ing pos pemeriksaan ing lawang mlebu kutha Sarmada. Sawisé iku, wong-wong bersenjata teka ing checkpoint lan melu perang karo jihadists. Ana sing mati ing loro-lorone.

Ing sisih lor-wétan kutha Hama, militan sing ora dingerteni nggawe serangan menyang wilayah sing dikuwasani SAA. Dianggep padha teka saka Idlib.

Ing sisih wétan provinsi Raqqa, wakil saka Pasukan Demokratik Suriah (SDF) nembak konvoi sing ngemot warga sipil. Akeh wong sing tatu.

Uga dingerteni manawa 92 warga lokal sing wis ngrampungake "kursus pejuang muda" wis gabung karo SDF. Populasi provinsi iki ora marem karo kasunyatan sing milisi Kurdish Recruit paling asring dening pasukan.

Organisasi Siria Timur Sada Al-Sharqieh, sing nyakup acara ing bagean negara iki, nglaporake serangan udara ing pangkalan milisi Iran ing cedhak Abu Kemal ing provinsi Deir ez-Zor. Kita mbokmenawa ngomong babagan serangan sing ditindakake dening Amerika penerbangan sawise pangkalan militer Taji ing Irak diserang.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    30 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +9
      Maret 13 2020
      bulldozer ngresiki dalan kanggo truk bahan bakar? mburu luwih elek tinimbang budak .... carane duwe lan supaya padha ora duwe apa-apa kanggo iku ....
      1. + 12
        Maret 13 2020
        Turki arep nggabungake. Lan mung nambah ketegangan ing wilayah kasebut. Erdogan iku licik sing ora pengin jiwit apa-apa saka "integritas Suriah." Nyatane, dheweke ngenalake korps pendhudhukan menyang Idlib, sing bakal dadi basis kanggo aneksasi bagean saka wilayah Siria. negatif
        1. +5
          Maret 13 2020
          jiwitake lenga, yen bisa, banjur potongan .... ya
    2. +2
      Maret 13 2020
      Aku maca judhul lan sing pertama dipikirake yaiku tembok Erdogan ...
    3. +4
      Maret 13 2020
      nyolong paling sethithik wolung? recourse
      1. +1
        Maret 13 2020
        Nanging lyuley, sing lyuley ...
    4. +7
      Maret 13 2020
      Boten kekacoan karo wong-wong mau.

      Kita kudu siyap kanggo ngresiki Idlib. Tambah pertahanan udara ing sekitar Idlib kanggo mbusak UAV Turki saka langit sadurunge bisa nyerang pasukan Siria, menehi MiG-29 anyar Siria karo rudal R-77, Buki, mbangun pasukan darat, sistem pengintaian artileri kanggo langsung nyuda artileri Turki lan mbusak provinsi iki. dibutuhake saka teroris, senadyan kabeh usaha dening Turki kanggo nyegah iki.

      Turki wis dadi insolent ing wilayah, wis kurban Rusia kanggo gawé lenga bebarengan ing Suriah, padha ngancem sing banjur padha nindakake bebarengan karo Amerika Serikat.

      Turki kudu diwulang pelajaran sing angel, kabeh sing wis kita deleng bisa ditindakake, kudu nyiapake pasukan, nyerang lan ngalahake wong Siria.
      1. +1
        Maret 13 2020
        Quote: Ratmir_Ryazan
        Boten kekacoan karo wong-wong mau.

        Kita kudu siyap kanggo ngresiki Idlib. Tambah pertahanan udara ing sekitar Idlib kanggo mbusak UAV Turki saka langit sadurunge bisa nyerang pasukan Siria, menehi MiG-29 anyar Siria karo rudal R-77, Buki, mbangun pasukan darat, sistem pengintaian artileri kanggo langsung nyuda artileri Turki lan mbusak provinsi iki. dibutuhake saka teroris, senadyan kabeh usaha dening Turki kanggo nyegah iki.

        Turki wis dadi insolent ing wilayah, wis kurban Rusia kanggo gawé lenga bebarengan ing Suriah, padha ngancem sing banjur padha nindakake bebarengan karo Amerika Serikat.

        Turki kudu diwulang pelajaran sing angel, kabeh sing wis kita deleng bisa ditindakake, kudu nyiapake pasukan, nyerang lan ngalahake wong Siria.

        MiG-29 iki ora ana gunane ..., AWACS Turki uga bakal nyalin, lan F-16 bakal nampa AMRAAM saka zona "ora tekan". tanpa zona penerbangan"
        1. +2
          Maret 13 2020
          lan F-16 bakal nampa AMRAAM saka zona "ora tekan".

          Wektu pungkasan Su-22, wong Turki ora bisa nembak AMRAAM. Iki tegese kudu ngati-ati luwih dhisik. Kelangan rong Su-24 lan pesawat latihan luwih saka efek kaget. F-16 uga dielingake sadurunge babagan serangan sistem pertahanan udara C -200 lan ninggalake roket.
      2. -4
        Maret 13 2020
        bener!
        Turkey s-400, pipa saka lenga lan tanduran daya nuklir, lan Suriah "miG-29 karo r-77 pluru", beeches, pasukan lemah, seni liyane!
        Nah, supaya kabeh wong wis rusak, ta?
        malih, senjata lan proyèk construction ing Turki ing kredit, lan ing Suriah ing kredit, yeah.
        Ing cendhak, kita bakal nyengkuyung kabeh wong lan hi lupyatstsa ...
        Brad
      3. -2
        Maret 13 2020
        Wong Siria ora bakal narik, sanajan padha nampa kabeh roti iki. Tim kita ora bakal nampa perang langsung.
    5. +3
      Maret 13 2020
      Sing bisa kita sarujuk kanthi lengkap yaiku
      perang kabeh marang kabeh terus
      Menapa malih, perang bleeds kabeh sing melu ing. Yen Amerika lan sekutune ora menehi bantuan aktif marang militan, mula titik kasebut bakal ditindakake. Mesthi, perang gerilya cilik isih bakal terus, nanging iki minangka sepele dibandhingake karo sing kedadeyan saiki.
    6. + 12
      Maret 13 2020
      Turki minangka kekuwatan regional (Kaya Pakistan, Brazil, lan sapiturute), lan ora bisa mung nepaki telpon saka ahli strategi kursi. "Tampilake ibune Kuz'kin, narik, nyuwek" - iki ora kanggo Turki. Sampeyan mung bisa nggawe alangan lan mbatesi ambisi kanthi ngganti panggunaan kekuwatan lan negosiasi.
      Assad ing Suriah ora ateges pimpinan mayoritas lan wis kenek akeh jambs ing jamane, nanging ora ana sing ngganti, lan Rusia uga dadi sandera saka kahanan ing kono. Kita kudu rembugan karo pemain regional - Turki, Israel, Iran, Kurdi. Apa sing ditindakake yaiku ing ngendi dheweke nggunakake bom, ing ngendi dheweke nggunakake diplomasi lan barang ekonomi. Sampeyan kudu nandheske yen ing pangertèn militèr sejatine sifate, Federasi Rusia cukup saged squeezing Turki metu saka Suriah, nanging biaya non-militer ing wilayah bakal adoh ngluwihi kaluwihan iki. Politik, ibune ... lan moralitas lan kaadilan ana lan ora mambu.
      1. +8
        Maret 13 2020
        Kutipan saka Rafale
        Turki minangka kekuwatan regional (Kaya Pakistan, Brazil, lan sapiturute), lan ora bisa mung nepaki telpon saka ahli strategi kursi. "Tampilake ibune Kuz'kin, narik, nyuwek" - iki ora kanggo Turki. Sampeyan mung bisa nggawe alangan lan mbatesi ambisi kanthi ngganti panggunaan kekuwatan lan negosiasi.

        Ya, nggenepi kanggo sampeyan uncalan bobot saka Turkey. Apa sing dituduhake Ankara sing bisa ngonfirmasi manawa ora mungkin nuduhake ibune Kuz'kin menyang Turki? Serangan lan karya drone? Ya, iku efektif. Nanging kita uga kudu nyathet kasunyatan manawa wong Siria ora duwe sistem pertahanan udara sing cukup fokus ing arah iki, amarga barmaley ora duwe UAV lan penerbangan, lan Ankara nggunakake faktor kejutan. Apa ing final? Setengah saka Idlib diperes metu, ninggalake 11 titik pengamatan Turki diisolasi ing mburi SAA. Ing sawetara minggu dhukungan aktif kanggo barmaley, wong Turki kelangan sèket pejuang lan sawetara kendaraan lapis baja + 7 drone, sanajan kasunyatane SAA ora nindakake operasi militer sing ditargetake marang kontingen Turki lan ambruk ing distribusi nalika salah siji ing tatanan pertempuran teroris, utawa teroris huddled ing tutup sing. Apa sing sukses? Akibaté, Turki, ora gelem nuntut bali SAA menyang posisi sing ditemtokake ing perjanjian Sochi, diadopsi garis demarkasi anyar amarga nemokake posisi SAA.
        Kutipan saka Rafale
        Assad ing Suriah ora ateges pimpinan mayoritas lan wis ngalami akeh jambs ing jamane, nanging ora ana sing ngganti dheweke.
        Yen Assad dadi ala, mula ora mungkin tentara ndhukung dheweke sajrone 9 taun. Ing cathetan apa, pasukan ndhukung Assad diwakili dening adoh ora mung Alawites.
        Kutipan saka Rafale
        Rusia uga dadi sandera kahanan ing kana. Kita kudu rembugan karo pemain regional - Turki, Israel, Iran, Kurdi. Apa sing ditindakake - ing ngendi dheweke nggunakake bom, ing ngendi dheweke nggunakake diplomasi lan barang ekonomi
        Ya, ayo ngomong yen Rusia ora dadi sandera ing kana, nanging minangka salah sawijining pemain utama, mula kita kudu rembugan karo kabeh wong.
        Kutipan saka Rafale
        Rusia cukup bisa squeezing Turki metu saka Suriah, nanging biaya non-militer ing wilayah bakal adoh ngluwihi keuntungan saka iki.

        Ora biaya militer ing wilayah, apa iku?
        1. +3
          Maret 13 2020
          1. "Iku ora niat sing penting, nanging potensial." Sanajan NATO wis ora padha, nanging dadi tentara paling kuat nomer loro. Lan yen wong Siria wis kesel banget, ekonomi ana ing pena, lan mung sebagian cilik sing duwe latihan, banjur sawise budhal saka Federasi Rusia, Turki bakal muter metu, sanajan tanpa bantuan saka barmaley.
          2. Kesalahan Assad utamane geopolitik. Ing lingkungan kuwi - Turki, Israel, sumelang Kurdistan, Irak - iku perlu kanggo ngurangi arrogance lan rembugan. Mesthi, kanthi wiwitan basis data, iki ora relevan maneh. Deleng uga crita konflik Assad karo Sultan.
          3. Lan iki bener, nanging kewajiban uga muncul ing kontrak.
          4. Non-militer - iki minangka komplikasi transit barang liwat selat, pipa, destabilisasi Transcaucasus, nyuda kerjasama ekonomi, minangka asil, nyuda pengaruh Federasi Rusia ing wilayah kasebut. Muga-muga ora ana sing mbantah manawa perdagangan ala luwih apik tinimbang perang sing apik?
          1. +3
            Maret 13 2020
            Kutipan saka Rafale
            1. "Iku ora niat sing penting, nanging potensial." Sanajan NATO wis ora padha, nanging dadi tentara paling kuat nomer loro. Lan yen wong Siria wis kesel banget, ekonomi ana ing pena, lan mung sebagian cilik sing duwe latihan, banjur sawise budhal saka Federasi Rusia, Turki bakal muter metu, sanajan tanpa bantuan saka barmaley.

            Umume bener. Nanging kita kudu ngakoni manawa tentara Turki, ora kaya CAA, ora duwe pengalaman tempur sing cukup lan "potensi tempur" utamane mung barmaley, sing wis nglawan 9 taun lan operasi ing ngarep kontak tempur karo wong Siria. nampa dhukungan artileri Turki saka jero pertahanan. Yen penerbangan Turki digunakake kanthi kapasitas penuh, wong Siria mesthi bakal nandhang susah. Nanging piye wae misale jek sing malah ing negara lusuh, SAA saged inflicting losses owahan ing Turki.
            Kutipan saka Rafale
            2. Kesalahan Assad utamane geopolitik. Ing lingkungan kuwi - Turki, Israel, sumelang Kurdistan, Irak - iku perlu kanggo ngurangi arrogance lan rembugan. Mesthi, kanthi wiwitan basis data, iki ora relevan maneh. Deleng uga crita konflik Assad karo Sultan.

            Kesalahan Assad lan wong Siria ora ana ing geopolitik, nanging ing lokasi geografis lan anane lapangan minyak. Yen ora ana lenga, ora bakal ana kasur lan koalisi anti-Assad saka 60 negara. Minangka kanggo hubungan karo Sultan, ing siji wektu kulawargané Assad lan Erdogan padha kanca lan malah periodik dibukak saben liyane kanggo tuwung saka tèh, lan banjur Edik wanted sawetara lenga lan kurban hubungan normal ing sih saka ambisi.
            Kutipan saka Rafale
            4. Non-militer - iki minangka komplikasi transit barang liwat selat, pipa, destabilisasi Transcaucasus, nyuda kerjasama ekonomi, minangka asil, nyuda pengaruh Federasi Rusia ing wilayah kasebut.

            Turki ora bisa nutup selat menyang negara apa wae yen ora ana perang. Pipa gas minangka pedhang kaping pindho, kanthi ngalangi transit sing Ankara dhewe nyuda pasokan energi sing stabil lan dhukungan finansial, sing sensitif kanggo ekonomi Turki ing kahanan saiki. Destabilisasi Transcaucasus, ing prinsip, minangka strategi jangka panjang wong Turki, nanging sawise kedadeyan ing Chechnya, iku rada nyuda kegiatane. Yen acara sing dipeksa ing arah iki, bisa njaluk aggravation serius ing arah Kurdish, senadyan kasunyatan sing saiki kita ora mbukak ndhukung Kurdi, nanging kita ngomong karo wong-wong mau, lan ora mung karo PKK Turki, nanging uga ing. arah Siria, ngendi The SAA lan Kurdi bisa gabung pasukan kanggo counter Ankara, kang mungsuh umum.
            Kutipan saka Rafale
            Muga-muga ora ana sing mbantah manawa perdagangan ala luwih apik tinimbang perang sing apik?

            Ana apa-apa kanggo mbantah babagan kene, iku hi
            1. +6
              Maret 13 2020
              Assads bisa nyinggung garwane Sultan, padha ora lali iki ana. Wilayah lan lenga mengko ing prinsip jackal.
              Lan yen Sultan wis banget ngelak kanggo lenga free, kang bakal nggebug Kurdi ing baris Mosul-Erbil-Kirkuk karo pasukan barmaley kang. Ana lenga luwih akeh. Aku wis jotosan munggah saperangan pusat blanja, digawa ing anti-teror marang PKK minangka respon, Aku wis sarujuk karo Yankees (kanthi pesenan liyane F-35, etc.). Federasi Rusia ora ana, Iran uga ora kasengsem - (Israel ora cedhak) lan ana ing tas.
              "Kesalahan Assad lan wong Siria ora ana ing geopolitik, nanging ing lokasi geografis lan anane lapangan minyak." Apa ana akeh lenga ing Serbia / Kosovo? Lan sapa sing wiwit dikontrol dening Yankees saka kana? Ora, iki geopolitik ing wangun sing paling murni, ora dibebani karo moralitas lan malah entuk keuntungan finansial.
        2. 0
          Maret 13 2020
          Kanggo sawetara alasan, akeh ing situs sing pracaya perang iku kaya game komputer, sing bakal njupuk sapa, nalika perang iku prestasi saka gol politik tartamtu kanthi cara impact langsung nemen, lan operasi militèr ora kompetisi sarana technical. , nanging strategi lan taktik sing bener nggunakake pasukan lan dana dhewe ing kahanan tartamtu.
          Mula, sisa Idlib bakal dicelupake nalika prasyarat politik kanggo iki berkembang lan pasukan lan sarana sing cocog wis disiapake.
          Ing sawetoro wektu, wong Turki bisa pindhah menyang pos-pose sanajan nganggo buldoser, malah ing excavator,
          Iki minangka hak miturut perjanjian sing ana.
          1. +3
            Maret 13 2020
            Kutipan: 16329
            Kanggo sawetara alasan, akeh ing situs sing pracaya perang kaya game komputer, sing bakal njupuk sapa
            Aku ora mikir
            Kutipan: 16329
            Mula, sisa Idlib bakal dicelupake nalika prasyarat politik kanggo iki berkembang lan pasukan lan sarana sing cocog wis disiapake.
            Iki bisa dingerteni. Saiki wong-wong mau bakal nglumpukake pasukan maneh, nyuplai maneh lan nglereni maneh, banjur .... wong-wong sing ora duwe jenggot bakal menehi alesan maneh kanggo nyuwek bagean provinsi liyane saka Edik.
            Kutipan: 16329
            Ing sawetoro wektu, wong Turki bisa pindhah menyang kiriman malah ing bulldozers, malah ing excavator, Iki hak sing miturut perjanjian saiki.
            Kajaba iku, polisi militer kita nyedhiyakake pengawal kanggo konvoi panganan lan medis. Ora dingerteni suwene dheweke bakal ngubengi kono, nanging kayane Ankara bakal ngilangi dheweke kanthi tenang, amarga. ing saiki dheweke ora duwe peran lan kapan wae bisa ngganti status dadi tawanan perang.
    7. -1
      Maret 13 2020
      Quote: Ratmir_Ryazan
      Turki butuh pelajaran sing angel

      Yen bisa, dheweke mesthi wis sinau wulangan.
      1. +1
        Maret 13 2020
        Sapa sing butuh?
    8. -2
      Maret 13 2020
      Kutipan saka Rafale
      Assad ing Suriah ora ateges pimpinan mayoritas lan nyerang akeh sendi

      Sarujuk banget. Plus saka kula.
      1. +5
        Maret 13 2020
        KURT330 .... Kutipan: Rafale
        Assad ing Suriah ora ateges pimpinan mayoritas lan nyerang akeh sendi

        Jambs shoals pasulayan. Yen Assad ora ana ing Suriah, nanging nang endi wae, kaya - ing Lithuania utawa Kyrgyzstan, mula ora ana sing bakal "ngganggu" dheweke. Nanging amarga Suriah minangka pusat BV, lan duwe hidrokarbon, pendekatan menyang Assad beda. Dheweke ora peduli karo masalah saben dinane penduduk. Dheweke butuh Suriah. Nulis makalah kanggo PBB
        disebut "Koalisi 63 negara", lan brazenly menek menyang negara karo nangis - "Assad kudu ninggalake." Lan saiki wis 9 taun nyiksa negara. Apa iki, kanggo populasi, luwih apik tinimbang "rezim Assad"?! Saiki dheweke uga munggah menyang Venezuela, amarga dudu Lithuania utawa Kyrgyzstan. Ana uga cadangan hidrokarbon gedhe lan, luwih-luwih, minangka underbelly kanggo Amerika Serikat. Dadi "pemimpin mayoritas" minangka mitos media. Gaddafi minangka favorit rakyate. Dhèwèké nang ngendi ?! hi
        1. +3
          Maret 13 2020
          Dheweke ora pengin Suriah dhewe. Oil ana kanggo sawetara yuta dolar dina, kang padha bisa print, padha ora bakal sok dong mirsani. Kene, meneng ing bolt karo Utas kiwa Turki (ndhukung Kurdi), nindakake soko becik kanggo Israel, klik Iran ing irung, nindakake trik reged ing Federasi Rusia (kanthi pangkalan militer, wilayah abu-abu liyane cedhak Transcaucasus), ngatur pangkalan sampeyan ing wilayah kasebut (ing njaba Turki lan Irak sing capricious) - Mesthi "Assad kudu lunga." Lan kanthi biaya sing relatif murah.
          Ora saben wong duwe Gaddafi, lan ora akeh, yen ora, para demonstran mesthi wis ambruk karo tangane sadurunge bom. Ing Timur wong panas, sampeyan ngerti. Kanthi asil apa ing Grozny utawa Makhachkala bakal ditumpuk bebarengan karo parade gay (sanajan ora diwiwiti), apa sampeyan mikir? Aku bakal pitutur marang kowe luwih akeh, malah ing salah siji kutha kidul Wilayah Krasnodar, fokus kuwi wis nipped ing Bud, lan ora dening lembaga penegak hukum.
    9. +2
      Maret 13 2020
      Nalika padha mlebu, dheweke bakal lunga.
      Utawa bakal tetep ana ing salawas-lawase.
      Piala utawa lebu.
      Lawakan wis rampung.
      Dheweke ora bakal ngidak-idak wong Kurdi, Iran, Libanon lan Rusia.
      NATO lan AS bakal ana ing pinggir.
      Utamane krisis global lan COVID 19
    10. +7
      Maret 13 2020
      Mungkin padha entek gas ing Turki ??
      1. +3
        Maret 13 2020
        Turki duwe musim wisata sing ala banget amarga efek saka Coronovirus jelas lan bensin mesthi larang ing kana.
      2. 0
        Maret 17 2020
        Gas gratis wis rampung.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"