Review militèr

JSC "Zelenodolsk tanduran dijenengi sawise. A.M. Gorky, laying kaping lima ing seri proyèk 21980 prau anti-sabotage bakal njupuk Panggonan

13

JSC "Zelenodolsk tanduran dijenengi sawise. A.M. Gorky (bagean saka grup perusahaan Ak Bars Holding Company JSC) Ing tanggal 27 Juli, peletakan kaping lima saka seri kapal anti-sabotase proyek 21980 sing dikembangake dening Biro Desain Vympel (Nizhny Novgorod) bakal ditindakake.

Miturut layanan pers JSC "Zelenodolsk tanduran dijenengi sawise. A.M. Gorky, wakil Kamentrian Pertahanan Rusia, kementerian lan departemen Republik Tatarstan, pimpinan distrik kotamadya Zelenodolsk, Ak Bars Holding Company OJSC, uga wakil saka desainer lan organisasi counterparty direncanakake kanggo melu ing upacara nyekar.

Kapal proyek iki dirancang kanggo nglindhungi wilayah banyu saka pangkalan angkatan laut Angkatan Laut Rusia. Peralatan modern lan seaworthiness dhuwur ngidini kanggo ngatasi macem-macem tugas sing khas kanggo kapal kanthi pamindahan sing luwih gedhe.

Kapal utama proyek kasebut, sing dilebokake ing 18 Februari 2008, minangka bagéan saka pambentukan kapal sing nglindhungi wilayah banyu saka Pangkalan Angkatan Laut Leningrad. Ing Oktober 2011, Segara Ireng armada prau kapindho "Rook", glethakaken mudhun ing 7 Mei 2010, ditampa. Kapal kaping telu, sing diluncurake tanggal 6 Mei 2011, diluncurake tanggal 16 Juni 2012. Saiki, tes mooring peralatan lan sistem individu ditindakake ing prau iki. Sawise ngliwati uji coba segara lan pabrik, prau kasebut bakal ditransfer menyang pangkalan permanen ing Novorossiysk.

Ing saham pabrik, pambangunan kapal kaping papat, sing dilebokake tanggal 5 Mei 2012, lagi ditindakake.
Sumber asli:
http://www.armstrade.org
13 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Simargl
    Simargl 25 Juli 2012 13:55
    +3
    Banget. Dijogo!
    1. ngalamun
      ngalamun 25 Juli 2012 13:57
      + 11
      Ing latar mburi artikel babagan pambangunan kapal induk Amer, maca warta kasebut dadi sedhih Nyuwun
      1. lamunan
        25 Juli 2012 14:02
        +7
        ya, comparison banget simbolis ora ing sih kita ora
      2. GG2012
        GG2012 25 Juli 2012 14:55
        +4
        Kanthi peralatan rudal modern, yen ana serangan rudal, operator pesawat dadi korban pertama !!!
        Lan ora ana sistem pertahanan rudal kapal sing bisa tahan 10 rudal macem-macem sirah !!!
        Dadi 10 penghancur luwih apik tinimbang siji kapal induk !!! (Iki dudu panemune ahli. Dadi ojo sok-sokan!)
        Maneh, 100 lyams setahun kanggo pangopènan siji kapal induk?!!! Padha kudu dijupuk menyang akun.

        Ora ana kebetulan yen sistem rudal jinis wadhah "Club-K" muncul ing Rusia.
        1. GG2012
          GG2012 25 Juli 2012 15:07
          +6
          Jawaban kita marang operator pesawat.
          "Nglangi, dara! Nglangi!
          Kita ngenteni sampeyan ing pantai ...
        2. Teploteh-nick
          Teploteh-nick 25 Juli 2012 20:06
          +1
          Kutipan saka GG2012
          Kanthi peralatan rudal modern, yen ana serangan rudal, operator pesawat dadi korban pertama !!!

          Maskapai pesawat mung dibutuhake kanggo nglawan wong Papua - sing ora duwe S-300 lan S-400 lan sistem pertahanan udara modern liyane, kayata Pantsir, Buk lan Tor. Ora ana pesawat tempur.
          Mulane, sampeyan pancen bener.
          Rusia, ing sisih liya, MAXIMUM butuh 1-2 operator pesawat - ing mburi mata - perang gedhe bakal diwiwiti - operator pesawat ora bakal nulungi kita apa wae. Klub Nuklir lan Perisai Nuklir bakal mbantu kita.
      3. Tirpitz
        Tirpitz 25 Juli 2012 15:22
        0
        Kapal iki dibangun ing Zelenodolsk. Ing thread babagan operator pesawat Amer uga ana gambar kasebut, sampeyan bisa mbandhingake ukuran pambangunan armada kasebut. Kanggo urapatriots ardent iku migunani, sobering uga.
        1. GG2012
          GG2012 25 Juli 2012 16:11
          +2
          Kanggo Tirpitz Dina iki, 15:22 ↑
          Kapal kita dibangun ing banyu. Ora katon saka angkasa.
          Yen perlu, bakal muncul lan digoreng !!!
        2. Tirpitz
          Tirpitz 25 Juli 2012 18:24
          0
          Sapa sing tenanan nglarani mripate? sing minus sapa?
          1. GG2012
            GG2012 25 Juli 2012 18:32
            +1
            Kanggo Tirpitz Dina iki, 18:24 ↑
            Yen sampeyan mikir kanggo kula, banjur iku dudu aku. B%% Aku bakal.
            Dina iki ana wong sing "ngelus aku kanthi cara sing salah".
            Ya, lan %%en karo wong-wong mau. Ayo liwat!
      4. leon-iv
        leon-iv 25 Juli 2012 15:31
        +1
        Lan aku seneng yen dheweke isih njaluk rampokan.
        Umumé, kita nyedhiyakake popcon.
        1. Tirpitz
          Tirpitz 25 Juli 2012 15:47
          0
          Ing rega sawetara milyar, 44 yuta ora loot. Deleng carane akeh Kuznetsov bakal dijaluk upgrade saka biaya asli. Nalika pot dimodernisasi, regane mundhak kaping pirang-pirang.
  2. itr
    itr 25 Juli 2012 13:56
    +3
    Yagene kabeh dadi alon ing Rusia sing kapal iki kudu dibangun kanggo maksimum 5 sasi
  3. pribol
    pribol 25 Juli 2012 13:57
    +2
    Ya, kabar kasebut apik, nanging aku mung pengin proyek kapal induk skala gedhe, contone ... aran
  4. Delink
    Delink 25 Juli 2012 14:07
    0
    Kabar apik, nanging piye wae ora cukup karo unit. Aku pengin krungu nomer 5-10. Yen mung ngrungokake bisa.
  5. wong liyo595
    wong liyo595 25 Juli 2012 14:16
    +1
    padha duwe nimitz kita duwe rook
  6. Oleg Rosskiy
    Oleg Rosskiy 25 Juli 2012 14:22
    +1
    Kutu cilik luwih ganas.
  7. GG2012
    GG2012 25 Juli 2012 14:41
    +1
    Kapal anti-sabotase, proyek 21980, kode "Rook"

    Data taktis lan teknis

    Pamindahan, t:
    standar: 138
    kenyang :-
    Ukuran, m:
    dawa: 31,04
    jembaré: 7,4
    konsep: 1,85
    Kacepetan lengkap, knot: 23
    jarak jelajah:
    Otonomi, dina: 5
    Pembangkit listrik: 2 diesel
    Persenjataan: 4x1 PU SAM 9K38 "Igla" (SAM 9M39)
    1x1 14,5 mm MTPU-14,5
    Peluncur granat 1x10 55 mm DP-65A (RG-55M)
    Peluncur granat DP-64
    RTV: radar navigasi MR-231 Pal, sistem televisi optik MT-201.M3, Kalmar anti-sabotage OGAS Anapa
    Awak, wong: 8
    - ana peralatan nyilem.

    • Anti-sabotage boat "Rook" dilengkapi senjata elektronik modern, sing ngidini sampeyan ndeteksi lan nliti obyek ing jero banyu. Komponen khusus saka sistem iki yaiku Kalmar hydroacoustic search and survey complex (POK), sing dikembangake dening insinyur Tetis Pro OJSC lan dimaksudake kanggo:

    - nindakake telusuran sonar reguler kanggo obyek ing kolom banyu (kalebu penyelam kanthi piranti pernapasan sirkuit tertutup) kanthi jarak nganti 500 m, kanthi kacepetan prau nganti 8 knot lan kahanan segara nganti 3 poin ;

    - survey saka ngisor ing ambane nganti 200 m ing kacepetan prau nganti 8 knot lan negara segara nganti 3 TCTerms;

    - inspeksi sonar lan visual saka obyek sing dideteksi nggunakake kendaraan ing jero banyu sing ora dikontrol remot;

    - menehi tandha operasi telusuran lan sebutan obyek sing dideteksi dening beacon-responder hidroakustik kanthi referensi koordinat geografis;

    - nampilake data wektu nyata saka kahanan ing jero banyu, ngolah lan nyimpen data sing ditampa.

    • Kabeh operasi kasebut bisa ditindakake amarga peralatan sing kalebu ing Kalmar POC:
    - sonar multibeam;
    - multibeam echo sounder;
    - stasiun sonar navigasi karo buoys sonar transponder;
    - kendaraan ing jero banyu sing ora dikontrol remot;
    - panel kontrol kompleks.

    • Komplek "Kalmar" ing konfigurasi iki dipasang ing kapal timbal "Rook" lan lulus tes negara ing Armada Baltik. Mengko, kanggo nggedhekake kemampuan peralatan, sawetara owah-owahan sing signifikan digawe dening spesialis JSC Tethys Pro.

    • Mangkono, piranti lunak anyar iki dikembangaké kanggo Processing dening stasiun hydroacoustic sinyal ditampa dening antena panrima-transmitter, kang ndadekake iku bisa kanggo Ngartekno nambah sawetara deteksi nyilem ing lapisan cedhak-lumahing. Antarmuka kontrol program pangolahan sinyal hidroakustik diganti dadi luwih informatif, lan konsol operator uga apik.

    • Ing November 2010, tes ditindakake kanthi piranti lunak stasiun sonar (SLS) sing dianyari. GLS anyar kalebu loro antena ngarep-arep karo sektor ndeleng 90 ° ing bidang horisontal lan multi-beam echo sounder karo fungsi side-scan sonar (SSS).

    • Antena dipasang ing piranti ngedhunake sing ngluwihi saka awak kapal. Sajrone tes, GLS digunakake kanggo madhangi kahanan ing jero banyu sajrone survey pelabuhan. Survei ing ngisor lan kolom banyu ditindakake. Nalika kapal kasebut obah kanthi kacepetan kira-kira 6 knot, obyek ing ngisor, rantai jangkar, lan tembok mooring diamati ing jarak 70-400 m.

    • Miturut pengalaman taun pisanan operasi komplek ing prau, supaya luwih ningkatake karakteristik teknis lan taktik saka kompleks telusuran lan survey, direncanakake kanggo modernisasi sistem Kalmar, utamane, nggunakake kendaraan jero banyu tanpa pedunung sing luwih kuat sing dikontrol remot.
    1. urik
      urik 25 Juli 2012 15:00
      +1
      Iku mung sing paling cedhak sing mlebu layanan lan bakal menyang Segara Ireng kanggo njaga Olimpiade
      1. Russ-
        Russ- 25 Juli 2012 16:31
        +1
        Mantap!!! Dijogo!
        Kanggo Rusia !!!
    2. GG2012
      GG2012 25 Juli 2012 21:16
      +3
      Ngakak!!! Apa apa %%% tetep minus aku ?! Iku komentar sing netral! Utawa sampeyan nglawan Grachenko???
      Sampeyan pancen karakter sing apik tenan!
      Ya, lan xr%n karo sampeyan!
  8. Samovar
    Samovar 25 Juli 2012 14:49
    +2
    Kutipan saka Delink
    Kabar apik, nanging piye wae ora cukup karo unit. Aku pengin krungu nomer 5-10. Yen mung ngrungokake bisa.

    Bakal ana 5 lan 10 lan 110. Kaya sing dikandhakake, wiwitan masalah yaiku wiwitan.
    Lan kanggo operator pesawat - siji voli saka Granites utawa X-55 bakal ngowahi kapal permukaan dadi museum ing jero banyu. am
  9. patriot2
    patriot2 25 Juli 2012 14:50
    +2
    Ora perlu susah, kanca-kanca!
    Armada cilik mung perlu kanggo nglindhungi banyu saka pangkalan angkatan laut armada segara. Sampeyan ora bisa nindakake tanpa proteksi anti-sabotase. Yen prau kasebut ana ing layanan, omben-omben Novorossiysk ora bakal mati ing roadstead Sevastopol ing 28.10.1955/XNUMX/XNUMX ing tangan saboteurs.
  10. serezhasoldatow
    serezhasoldatow 25 Juli 2012 20:41
    0
    Sawise perang taun 1905, Rusia mbalekake armada karo kabeh donya. Mung banjur tsar lan admirals ngerti apa sing dibutuhake kanggo armada, kanggo Rusia, lan pimpinan saiki ora ngerti! Nanging isih, kurang luwih apik!
  11. suharev-52
    suharev-52 25 Juli 2012 21:42
    0
    Ya, iki minangka persiapan kanggo Olimpiade ing Sochi. Sugeng enjang. Ikhlas.
  12. Dimitar
    Dimitar 25 Juli 2012 22:59
    0
    tetenger maneh, lan maneh kanggo departemen nimbali! Nanging kepiye, sawise kabeh, kabeh wis didol, lan sing ora didol, saiki bakal didol! Nyuwun lol
    Wong-wong, saben dina aku maca babagan wong anyar ing tentara, nanging dheweke isih ngeluh yen kabeh ala!