Aja ninggalake ruble. Saran saka njaba

70

Cadangan emas lan ijol-ijolan manca sing diklumpukake dening Rusia, sing, untunge, macem-macem, kudu mbantu negara kasebut meh ora nandhang lara saka krisis sing ana gandhengane karo koronavirus lan rega bahan mentah hidrokarbon mudhun. Para ahli wewenang wis nganggep manawa cadangan, sing dianggep ora bisa dilanggar kanggo wektu sing suwe, bakal tahan nganti 7-10 taun utawa luwih.

Iki karo lenga luwih murah tinimbang $30 saben barel. Sanajan ora ana sing bisa njamin tingkat kuotasi saiki. Amarga preian koronavirus, sing bisa terus nganti paling ora musim panas, panjaluk minyak, nanging ora bisa mudhun nganti nol. Panguwasa AS wis mutusake kanggo njupuk kauntungan saka kahanan kasebut lan ngisi cadangan minyak strategis kanthi murah.



Ora mung lenga...


Sampeyan bisa uga mikir yen iki diwenehi tandha dening para peserta rapat anyar babagan topik OPEC + ing Wina, sing ngomong babagan sawetara langkah kanggo nyetabilake pasar minyak. Panguwasa Rusia ora nggatekake kabeh pitunjuk saka Wina, melu perang minyak karo OPEC lan khusus karo Arab Saudi. Keputusan kasebut, cukup aneh, bisa uga bener babagan njaga ceruk ing pasar, yen ora kanggo siji "nanging" ...

Yen kita ora kudu mangsuli lenga murah kanthi rubel sing luwih murah! Kanggo rubel sing lemah, mesthine, warga biasa bakal tanggung jawab. Elinga, ora ateges oligarki, sing ora mbutuhake rega minyak sing dhuwur, amarga kabeh keluwihan ekspor wis suwe menyang kas. Kajaba iku, bisnis nindakake transaksi devisa isih tetep ing kahanan omah kaca.

Ngendi pasukan khusus finansial nggoleki?


Elinga yen ana ing kapentingan bisnis ing Rusia wiwit awal taun 2000-an sing kabijakan liberalisasi undang-undang mata uang diadopsi. Rollback cilik sing kedadeyan ing 2014, kanthi wiwitan perang sanksi, bisa diabaikan kanthi lengkap, amarga dina iki para eksportir meh ora kena didenda sanajan kasunyatane ora ngasilake penghasilan ijol-ijolan manca.

Wiwitane, mung elit sing ora didenda, nanging saiki kayane ora ana sing didenda. Akibaté, mata uang kasebut ngliwati wates Rusia kanthi bebas. Kangge, siji ora bisa gagal kanggo ngelingi sing ambruk financial lengkap ing tiba saka 1998 wis nyingkiri, paling ora amarga langkah-langkah kardinal kanggo ngencengi mata uang lan kontrol ekspor.

Aja ninggalake ruble. Saran saka njaba

Sajrone periode nalika pamaréntahan Rusia dipimpin dening Yevgeny Primakov, layanan khusus kanggo itungan lan kontrol ekspor (VEK) nampa kakuwasan unprecedented, lan Bank Central lan Kamentrian Keuangan ambruk ing penet sawijining. Kekuwatan EEC didhukung dening hak fiskal kanggo ngilangi meh kabeh jumlah saka akun perusahaan sing nglanggar undang-undang mata uang tanpa ditampa, sanajan kanthi keputusan pengadilan.

Kegiatan amatir iki, Nanging, iki cepet curtailed sawise departure Primakov, lan tinimbang VEK, padha angsal Intelligence financial, kang banjur dadi Rosfinmonitoring. Wiwit iku, pasukan khusus financial wis khusus ngumpulake informasi, luwih tepat, kompromi bukti ing saben wong lan kabeh, supaya saiki kanggo sapa wae ing ngarep pisanan saka ndhuwur.

Biyen, penghapusan kontrol ijol-ijolan manca sing ketat kanggo bisnis kasebut kanthi bener diarani keputusan sing kandel. Saiki wayahe mbatalake. Lan aja nyoba maneh kanggo ngompa struktur bisnis kanthi vaksin mata uang kanthi distribusi "paket bantuan" anti-krisis sing ora bisa dikendhaleni. Kabeh milyar saka cadangan negara, kanthi cara, bakal langsung mlebu ing akun lepas pantai, ing akun sing ora bisa dikontrol pasukan khusus finansial.

Kita ora perlu devaluasi, nanging diversifikasi


Panguwasa Rusia, kanthi kabeh indikasi, minangka sawise standar, lan ing giliran 2008-2009, lan ing sanksi ing musim gugur 2014, siap kanggo ngatasi kabeh masalah kanthi devaluing ruble. Sing, ing beyo saka warga biasa. Menapa malih, ing wektu sing padha, kanggo squander cadangan, utawa luwih, ora kanggo squander, nanging kanggo buyar antarane "dhewe" kanggo akun lepas pantai.


Nalika terus ngyakinake masyarakat, kaya sing ditindakake dening Ibu Valentina (dudu sing menehi kita irremovability presiden, nanging sing dadi ketua Senat), yen kabeh kewajiban sosial bakal ditindakake. Sapa sing bakal ngetung apa "kewajiban" iki yen rubel ambruk? Mudhun persen 30-40, utawa malah, Gusti Allah ngalang-alangi, luwih? ..

Sauntara kuwi, kanggo stabilisasi ruble ing wayahe, ora perlu langsung nggunakake cadangan devisa. Iki luwih saka 500 milyar bisa uga ditahan maneh lan luwih apik digunakake kanggo njaga ing tingkat sing murah, relatif, mesthi, tingkat tariff sosial penting, saka omah lan layanan komunal kanggo bahan bakar.

Kanggo intervensi ijol-ijolan manca kanggo rubel, kanthi dhukungan informasi sing apik, cadangan operasional Bank Sentral, yaiku, dana sing durung kalebu ing cadangan jangka panjang lan durung ditransfer menyang macem-macem jinis sing ora bisa ditindakake. aset, bakal cukup cukup. Incidentally, aset isih 80-90 persen ing dolar lan denominasi ing euro.

Nanging langkah sing paling efektif kanggo rubel bakal dadi pemugaran praktik mata uang sing ketat lan kontrol ekspor. Lan pisanan kabeh, perlu kanggo cepet introduce nyata, ora deklaratif, Watesan ing gerakan salib-wewatesan ibukutha. Mbalekake pangentukan ekspor kudu maneh dadi norma, lan dana iki bakal cukup kanggo njaga ruble ing tingkat sing ora kena rega, nanging uga njaga kahanan sing nyaman kanggo perusahaan domestik ing kompetisi.

Intine yaiku keputusan kasebut mbutuhake kekarepan politik, kemampuan kanggo nglirwakake tangisan para wakil bisnis, yaiku, kabeh jinis lobi lan pejabat negara sing ana hubungane karo dheweke. Kahanan kritis saiki ngidini kita mung nglirwakake syarat-syarat sing kondhang ing Konsensus Washington. Yen sampeyan terus ngetutake instruksi kasebut, ora langsung, nanging ora kurang ultimatum saka IMF lan liya-liyane, sampeyan mung kudu ngakoni yen kita minangka koloni minyak lan gas, sing, ora kaya Nord Stream 2, ora bisa mbangun gudang ing sawijining negara. omah tanpa ijin.

Ora tesis April


Ing sawetoro wektu, Maret ana ing dalan, nanging kangelan paling gedhe kudu samesthine ing umum ing April. Iku luwih apik kanggo bisnis lan warga biasa kanggo tindakake aturan prasaja sing wis voiced dening akeh ing 1998 lan 2014 saiki.


Kaping pisanan, perlu kanggo nyilikake, sabisa-bisa, transaksi valuta asing. Prinsip diversifikasi lawas (ing basa Rusia: aja nyelehake kabeh endhog ing siji basket) ora bakal dibatalake dening sapa wae, sanajan mayoritas populasi Rusia, kanthi umum, ora duwe apa-apa kanggo diversifikasi saiki.

Nanging, ing sawetara wektu tartamtu, luwih apik kanggo nyimpen dana ing mata uang sing bakal digunakake. Cetha yen nalika arep menyang Eropah, iku luwih apik kanggo njaluk euro, lan kanggo Turki utawa Mesir - dolar, amarga padha tuwuh nglawan mata uang lokal ora luwih elek tinimbang marang ruble.

Sampeyan uga migunani kanggo para pengusaha tumindak kanthi cara sing padha, nanging luwih becik nyoba entuk ganti rugi risiko sing diarani. Dipikolehi nalika ana pasar ing ngendi sampeyan bisa ngedol barang lan layanan kanggo mata uang sing padha karo sampeyan nandur modal.

Iku angel, nanging bisa, lan liyane, aja lali yen ruble Rusia wis tetep, lan nang endi wae lan ora dadi dawa ago dadi bener konversi. Lan iki ora mung babagan mantan republik USSR, nganti negara Baltik lan Ukraina, sing nyoba kanthi kabeh kekuwatane, nanging pancene ora bisa "ngluwihi kurungan." Lan pendekatan iki mbantu supaya ora mung fluktuasi kurs, nanging uga risiko penipuan ing struktur finansial manca.

Kanggo sing nduweni jumlah sing cukup gedhe, luwih becik nggunakake opsi mata uang sing disebut - kontrak ing ngendi kurs kasebut tetep kaku kanggo periode sing ditemtokake kanthi ketat. Kauntungan saka opsi, mbok menawa sing utama, bisa dianggep minangka kemampuan kanggo nolak kapan wae. Iki, mesthi, beboyo, nanging paling sawetara jaminan tetep.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

70 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 29
    Maret 16 2020
    Kanggo sing nduweni jumlah sing cukup gedhe, luwih becik nggunakake opsi mata uang sing disebut - kontrak

    Inggih, kita entuk pilihan situs web VO. Saben sasi aku njaluk telpon saka sawetara wakil dagang (kayane padha nelpon piyambak) perusahaan karo tawaran kanggo nandur modal ing opsi mata uang sing padha karo $ 1000. Perwakilan iki dikirim dening kula luwih saka sapisan, nanging sawetara jenis telpon terus-terusan lan telpon, lan aku ngirim kabeh lan ngirim ... A bunder ganas. Aku ora ngerti, nanging aku mikir opsi mata uang iki minangka skema piramida liyane.
    1. + 15
      Maret 16 2020
      . nalika pamaréntahan Rusia dipimpin déning Yevgeny Primakov, layanan khusus kanggo mata uang lan kontrol ekspor (VEK) nampa kakuwasan unprecedented, loro Bank Central lan Kamentrian Keuangan ambruk ing pers sawijining

      Kanggo iki, wong mabuk diganti Primakov kanggo Putin, supaya iki ora kelakon.

      Primakov dhewe menehi kesaksian babagan tekanan EBN saka kalangan oligarki, supaya bisa ngganti Primakov sing ora disenengi karo wong sing trep kanggo oligarki.
      1. +8
        Maret 16 2020
        Ya, sampeyan bener, ora bakal ana Primakov kapindho, sayangé. Ora ana skenario sing nyenengake sing diterangake dening Delyagin, lan budak galley kita sajrone 20 taun durung njupuk modernisasi negara kasebut. hi
      2. + 13
        Maret 16 2020
        Kanggo iki, wong mabuk ngganti Primakov dadi Putin,

        Mabuk diganti Primakov kanggo Stepashin.
        Stepashka lan saiki terus ngubengi jeram imperius.
        Ing negara kita, yen sampeyan murub ing kursi, iki rasa seneng ing salawas-lawase! sedulur
        1. + 10
          Maret 16 2020
          Quote: Paul Siebert
          Mabuk diganti Primakov kanggo Stepashin.

          Aku ngarep-arep yen ana wong (saka korosif) bakal nulis kaya ngono))) hi Nanging Stepashin minangka tokoh sing liwat lan ora suwe sadurunge Putin diangkat. Makna kabeh manipulasi kasebut yaiku yen oligarki ora butuh Primakov, nanging wong sing nglayani kepentingane.
          1. + 13
            Maret 16 2020
            Kutipan: Stas157
            Quote: Paul Siebert
            Mabuk diganti Primakov kanggo Stepashin.

            Aku ngarep-arep yen ana wong (saka korosif) bakal nulis kaya ngono))) hi Nanging Stepashin minangka tokoh sing liwat lan ora suwe sadurunge Putin diangkat. Makna kabeh manipulasi kasebut yaiku yen oligarki ora butuh Primakov, nanging wong sing nglayani kepentingane.

            Thanks kanggo pujian Stas!
            Nanging aku ora mbantah karo sampeyan, nanging aku setuju.
            Pamrentah ing Federasi Rusia tansah nglayani kapentingan oligarki.
            Saiki anak-anake Misha Mishustin nindakake iki ... nglirik
            1. + 17
              Maret 16 2020
              Quote: Paul Siebert
              Saiki anak-anake Misha Mishustin nindakake iki ...

              Piye cara kerjane! Tilas tukang pajak nesu bubar mesem: "Sampeyan kudu mbayar pajak kanthi perasaan sing padha karo sampeyan menehi kembang kanggo wanita sing ditresnani." Sawise iku, kepiye sampeyan ora mangu-mangu babagan kecukupan karakter iki? Derajat sinisme muter liwat. Wis klelep ing "kembang" sing dirampok saka wong.

              1. -2
                Maret 16 2020
                Ora perlu medeni kita kanthi devaluasi! Artikel kosong, sow gupuh murni.
              2. + 12
                Maret 16 2020
                Kutipan: Stas157
                Tilas pemungut cukai nesu bubar mesem: "Sampeyan kudu mbayar pajak kanthi perasaan sing padha karo sampeyan menehi kembang kanggo wanita sing ditresnani"

                carane kanggo mbayar pajeg karo eseman nalika pajak sing tightened. 2020 minangka taun pungkasan aplikasi envd. penghapusan UTII bakal kenek kanthong bisnis cilik banget hard.
                1. +8
                  Maret 16 2020
                  Kutipan: Gena84
                  carane mbayar pajeg karo esemannalika pajak wis tightened

                  Kaya kembang! Luwih akeh pajak ̶ts̶v̶e̶t̶o̶v̶, luwih akeh eseman! Paling ora iki sing ditawakake ketua pamarentah Federasi Rusia marang wargane.

                  Ana sing ala babagan iki. Ing ngimpi elek, iki ora ngimpi!
                2. +4
                  Maret 16 2020
                  Kutipan: Gena84
                  kenek bisnis cilik hard
                  - banget + kenek banget !!!! nanging apa Jeng .... karo sledgehammer on

                  Sasha ngomong - kok dina iki kabeh wungu prices dening 20 rubles? Sampeyan ora duwe impor babar pisan, produk lokal kabeh (toko cilik) saka wilayah kita.
                  - Ing kasus! Mungkin ana sing bakal owah sesuk ...

                  Mung kodhok, gedhe lan ijo saka pedagang kita
    2. +7
      Maret 16 2020
      sampeyan mung kudu ngakoni yen kita minangka koloni minyak lan gas
      Apa, ana sing kaget?
      1. +6
        Maret 16 2020
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        sampeyan mung kudu ngakoni yen kita minangka koloni minyak lan gas
        Apa, ana sing kaget?

        Iki ngganggu aku ... wis 20 taun pendayung galley ora nglairake apa-apa.
        1. +2
          Maret 16 2020
          Kutipan saka Svarog
          mutusake kanggo ngreset

          Mung ing panyuwunan dumaks lan kanthi ijin saka pengadilan konstitusi!
      2. -11
        Maret 16 2020
        Coba assimilate: Rusia minangka negara adidaya energi! Elek yen nganggep negarane dhewe minangka "jajahan" kanthi nistha! Deleng mungsuh dheweke ing kedadeyan minyak - ora luwih adhem. Dadi padha ngajeni.
        1. +5
          Maret 16 2020
          Kaping pisanan, perlu kanggo nyilikake, sabisa-bisa, transaksi valuta asing.

          Gee-gee-gee. Adol lan tuku jaban rangkah mung rubel ..... kok, sampeyan bisa nindakake kaya ngono, wassat ana "fad" ing kene sawetara taun kepungkur - kanggo ngedol "kanggo rubles" - malah padha trumpeted kabeh Rusia bab menehi hasil pisanan ing ijol-ijolan berlian - Advertisement saka berlian kanggo rubles, sanadyan banjur kabeh cepet mati tanpa tutugan, lan sethitik mengko dadi metu sing "padha didol dhewe, liwat "putri" lan ana soko disambungake ana karo "PPN mbalekaken" .... Sampeyan isih bisa nindakake "saling migunani" barter, uga, kaya karo Malaysia, kaya kita menehi pesawat, lan padha menehi kita rapeseed lan lenga sawit miturut bobot, ya
          Nanging, ing sawetara wektu tartamtu, luwih apik kanggo nyimpen dana ing mata uang sing bakal digunakake... Sampeyan uga migunani kanggo para pengusaha tumindak miturut skema sing padha, nanging luwih becik nyoba entuk sing diarani mutual compensation of risks.

          Lan iki, ing umum, minangka "masterpiece" saka pikiran-rekomendasi kanggo kabeh kesempatan, kang tansah muni saka "ahli" diundang kanggo program "Good Morning!"
          Bener, ing kene ditulis apa sing ana ing kene:
          sanajan mayoritas populasi Rusia, umume, ora ana sing bisa diversifikasi saiki.

          Iki, mesthine, ora ditrapake kanggo salah sawijining bagean saka populasi sing duwe akun bank ing luar negeri lan ing "mata uang terkutuk", uga real estate lan kulawarga ing kana. Nanging kita ora bakal iri marang dheweke, kabeh bakal mati saka coronovirus ing kana. sedulur
          Lan, kita duwe ... Cekakipun, purun - "aja mulang kula carane manggon, iku luwih apik kanggo bantuan financial." ya
        2. +3
          Maret 16 2020
          Durung tanggal XNUMX April, lan kanthi perjanjian OPEC +, kahanan kasebut isih ana ing meja rembugan. Yen persetujuan ditandatangani, banjur prices lenga piye wae bisa menang maneh, lan kurs ruble, lan pasar securities. hi
        3. +1
          Maret 16 2020
          Coba assimilate: Rusia minangka negara adidaya energi!

          Negara adidaya energi beda karo republik gedhang mung amarga gedhang minangka sumber daya sing bisa dianyari.
    3. + 12
      Maret 16 2020
      Kutipan: Sergey Olegovich
      Aku mikir opsi mata uang iki minangka skema piramida liyane.

      Mesthine skema piramida.
    4. 0
      Maret 16 2020
      Opsi, sepisanan, kanggo profesional, lan nomer loro, liwat telpon, scammers paling kamungkinan nawakake layanan ing pasar iki, sing mung nggunakake jeneng ayu kanggo nyolong dhuwit wong liya. Dadi ngirim wong tengen! Yen sampeyan ngerti apa pilihan, apa risiko, sampeyan bakal ngerti broker sing bisa dipercaya. Lan yen ora, aja melu.
      1. 0
        Maret 16 2020
        Kutipan: Spring fluff
        ngerti sing broker dipercaya kanggo pindhah menyang.

        Ora kaya kita, makelar tansah nguntungake amarga nyebar.
  2. +8
    Maret 16 2020
    "Rusia akumulasi emas lan ijol-ijolan manca cadangan, kang, untunge, uga macem-macem, kudu bantuan negara meh painlessly slamet saka krisis sing gegandhengan karo coronavirus lan Mudhun prices kanggo bahan mentah hidrokarbon. ngguyu ... wis diwilang yen saham, sing dianggep ora bisa dilanggar nganti suwe, bakal tahan nganti 7-10 taun lan luwih akeh "...
    Mbok menawa, kajaba saka gudang pangan, ora ana aset sing bisa dipercaya. Malah bar ing ons bisa klelep ing kaping. Mata uang diserang. Rubel bisa gampang dikirim minangka kurban sing mulya. Lan sing ngontrol investasi ing saham "perusahaan sing bisa dipercaya" umume minangka "rahasia rahasia."

    ps Mishustin miwiti inventarisasi rantai panganan wingi.
    1. +4
      Maret 16 2020
      Kutipan saka: samarin1969
      ps Mishustin miwiti inventarisasi rantai panganan wingi.

      ing Yekat, "Eropa" wiwit ... padha tuku sereal, pangan kaleng, lan sapiturute sing disimpen kanggo dangu. durung histeris, nanging saben dina tambah akeh "grosir". Nyuwun
      1. +5
        Maret 16 2020
        Ing Crimea - padha. Dheweke uga guyon babagan tumbas. Nanging kranjang lengkap ora kaget sapa wae. opo
      2. + 12
        Maret 16 2020
        ara ngerti. Aku wingi menyang toko, kabeh kaya biasane, aku ora ngerti tantrum iki lan aku ora ngerti. kabeh blanja iki... tuku kabeh sing bisa. kita nggawe kasenengan padha dhéwé. mung nalika aku tuku mata uang iku nalika bojoku lan anak-anakku menyang ngendi wae kanggo ngaso, lan banjur mung ing kasus lan expenses cilik. lan kertu-kertu kasebut ngliwati alas.
        1. +7
          Maret 16 2020
          Kutipan saka carstorm 11
          Aku ora ngerti histeris iki lan aku ora bisa ngerti.

          semono uga...aja diserang seumur hidup. sanajan, Mungkin kabeh iku ing rong ... ana cukup kanggo saben nem sasi.
          1. +2
            Maret 16 2020
            Aku ora duwe cellars))) saka tembung dacha lan nggarap wiwit cilik, vaksinasi. Ibu nyoba miwiti, aku elinga, bapakku muter kaping pirang-pirang lan nawarake kanggo ngisi kabeh kanthi beton menyang neraka))) mbangun omah, garasi, jedhing lan beranda) lan rong kasur sing tuwuh ijo)) ) kabeh. kita ora bisa nindakake liyane.)
          2. +4
            Maret 16 2020
            Kutipan: Aerodrome
            semono uga...aja diserang seumur hidup. sanajan, Mungkin kabeh iku ing rong ... ana cukup kanggo saben nem sasi.

            persis ngandika. nyediakake panganan kanggo jarak sing adoh ora bakal bisa.
            ing kaping masalah - ora duwe saham, duwe bedhil kanggo duwe wong sing wis stock munggah.
            guyon karo nuduhake guyon nang.
            eseman
            1. 0
              Maret 16 2020
              Ingkang utama yaiku ora mbukak dachas lan kebon sampeyan. Yen normal karo panganan sampeyan, mula krisis kasebut ora nggegirisi kaya sing dicet. nglirik
        2. +5
          Maret 16 2020
          Kutipan saka carstorm 11
          Aku wingi menyang toko, kabeh kaya biasane, aku ora ngerti tantrum iki lan aku ora ngerti. kabeh blanja iki... tuku kabeh sing bisa. kita nggawe kasenengan padha dhéwé.

          Alarmists lan kabeh-propalshchiki padha ing kabeh wektu. Aku ngelingi ana sawetara badai, nalika wong tuku uyah mundhakaken rega kanggo 25 rubles saben kilogram, buckwheat kanggo 180-200 rubles kanggo bobot padha. Ing rubel rubel sing kepungkur, kabeh wong cepet-cepet tuku TV, gelombang mikro lan kulkas, duwe dodolan kaping telu, mula apa? - Padha njagong ing telung TV dibintangi lan bursting buckwheat abundantly sprinkling karo uyah, senadyan kasunyatan sing kabeh iki wis ora lunga ngendi wae lan isih ing toko.
          1. 0
            Maret 17 2020
            Kutipan: Nyrobsky
            Alarmists lan kabeh-propalshchiki padha ing kabeh wektu. Aku ngelingi ana sawetara badai, nalika wong tuku uyah mundhakaken rega kanggo 25 rubles saben kilogram, buckwheat kanggo 180-200 rubles kanggo bobot padha. Ing rubel rubel sing kepungkur, kabeh wong cepet-cepet tuku TV, gelombang mikro lan kulkas, duwe dodolan kaping telu, mula apa? - Padha njagong ing telung TV dibintangi lan bursting buckwheat abundantly sprinkling karo uyah, senadyan kasunyatan sing kabeh iki wis ora lunga ngendi wae lan isih ing toko.

            sampeyan bener, nanging.
            gupuh lan prilaku komplotan jaringan ora luwih saka alat kaslametané diasah lan dites dening évolusi lan pilihan kanggo akeh atusan lan ewu generasi.
            asring gupuh tanpa sabab, nanging kadhangkala kanthi nindakake naluri apa sing ditindakake dening tanggane tengen lan kiwa, wong kasebut slamet.
            ndeleng carane komplotan antelop cepet-cepet mlayu saka predator, sanajan 99.99% saka wong-wong mau malah ora weruh saka sudhut mripat.
            alam kita, ngerti, iku kuwat saka nyoto, kadhangkala iku apik sing.
            1. 0
              Maret 17 2020
              Kutipan: Maki Avellievich
              sok-sok nindakake naluri apa sing ditindakake tanggane ing sisih tengen lan kiwa, wong kasebut slamet.
              ndeleng carane komplotan antelop cepet-cepet mlayu saka predator, sanajan 99.99% saka wong-wong mau malah ora weruh saka sudhut mripat.
              alam kita, ngerti, iku kuwat saka nyoto, kadhangkala iku apik sing.

              Ya, nanging kepiye anane rong televisi, telung gelombang mikro, sepasang kulkas lan peralatan rumah tangga liyane sing nyumbang kanggo kaslametane populasi manungsa? Nanging ing rubel rubel kepungkur, para warga negara kita nyapu persis barang + perhiasan lan mobil iki. Saiki, kanthi invasi koronavirus, mesthine luwih disenengi kanggo persiapan medis lan panganan, sing, kanthi alasan sing jelas, luwih rasional babagan kaslametan. Ngelingi tren global umum menyang overstocking gudang amarga overproduksi barang lan kejatuhan permintaan konsumen saka populasi, kita bisa nyimpulake yen ana eskalasi panik sing sistematis lan artifisial kanggo ngrangsang peningkatan penjualan. Ing kahanan iki, perusahaan farmasi, produsen panganan lan ranté ritel bakal entuk manfaat. Pungkasan, luwih saka 100 milyar dolar digunakake kanggo perang nglawan SARS, sing, kaya sing sampeyan ngerteni, kanthi lancar mili saka anggaran lan celengan menyang akun sawetara wong sing kasengsem. Saiki tingkat kematian ora ngluwihi indikator sing kepungkur, nanging dhukungan informasi sing ditujokake kanggo pemanasan panik wis berkembang kanthi kualitatif, lan, wektu iki, sing paling kasengsem bakal entuk luwih akeh. Panik minangka mesin dagang.
  3. + 11
    Maret 16 2020
    Iku gampang kanggo pamaréntah kanggo nepaki kewajiban sosial dening weakening ruble. Kesinambungan kursus Medvedev dilestarekake. Lha, nyatane yen kenaikan pensiun sing dijanjekake dibuwang kanthi wates inflasi sing apik, mung dadi masalah kanggo para pensiunan dhewe. Miturut angka, kabeh dadi apik. Ekonomi saya mundhak.
    1. +6
      Maret 16 2020
      perlu kanggo dasi pensiun menyang kurs ruble lan indeks mau, banjur paling wong tuwa bakal urip luwih gampang
      1. +1
        Maret 16 2020
        Sayange yen "wong tuwa diajeni ing ngendi wae," lan dudu urip sing makmur lan seneng. Mulane padha manggon karo kita kurang saka ing Eropah lan Amerika. recourse
      2. +1
        Maret 16 2020
        Link pensiun menyang dolar utawa euro lan mbayar ing tingkat ing sasi saiki? Ide sing menarik! Kajaba iku, pengusaha nerjemahake bathi menyang mata uang asing. Ya, lan lenga, kaya sing wis kasebut, luwih nguntungake kanggo didol kanggo euro. Lan Rusia ora duwe euro, supaya luwih nguntungake adol ing luar negeri! Dadi sampeyan ndeleng, pipa gas bakal mulai narik ora menyang saben omah Eropa, nanging menyang saben Rusia! sedulur Lan yen kita uga nggawe gaji lan rega ing tingkat euro!? Ora! Inggih, apa!? Ngapa ora? Deleng, manajer ndhuwur bisa nindakake iku! Wong kok ora bisa? belay
        1. -1
          Maret 16 2020
          Dadi "sawetara ahli" ngusulake maneh ing taun 90-an, kanggo ngenalake ing Rusia "unit konvensional" khusus sing padha karo dolar AS lan ngitung maneh gaji miturut rumus - "nilai tukar dolar + inflasi rata-rata" - supaya daya beli saka populasi ora tiba ing negara lan bisnis nasional cilik lan medium-ukuran. "Manajer efektif nolak" - padha ngandelake "investasi manca" lan "pengurangan maksimal biaya sumber daya tenaga kerja domestik" kanthi nyetel upah minimum - kanggo daya tarik investasi kasebut. Akibaté, kita duwe kahanan saiki - akeh billionaires, kanthi sumber daya moneter lan politik sing praktis tanpa wates, lan negara liya kanthi populasi miskin sing ora duwe dhuwit gratis kanggo metu saka kemiskinan lan perbudakan ekonomi liwat wirausaha pribadi. amarga lack sakbenere lengkap "dhuwit gratis" antarane populasi kanggo nyedhiyani pasar domestik konsumsi. Rusia minangka negara, oligarki, pejabat karo pasukan keamanan lan pengemis ..
  4. +7
    Maret 16 2020
    Aku duwe kabeh operasi karo mata uang suda kanggo banget minimal - Aku mung ora duwe ... Yen ora, aku bakal langsung nandur modal kabeh ing pilihan, MMM lan Khoper-Invest! ngguyu
    1. +6
      Maret 16 2020
      Kutipan: Zyablitsev
      MMM lan Khoper-invest

      Sampeyan duwe grip bulldog! Soros ngrokok nang pojokan.... apik
    2. +2
      Maret 16 2020
      Ing kene, sawetara wis nyatakake yen Rusia bisa ngasilake minyak kanthi rega 5-10 dolar! Lan bakal migunani! Nanging apa sing bakal dadi kurs ruble-dollar? Dolar bakal ing 200? MMM lan Khoper mbokmenawa ngrokok ing sela-sela!?
  5. +4
    Maret 16 2020
    Apa gunane padu, penjamin kita sing "cerah" isih bakal nggawe manawa sing kapentingan sing diwakili ora kelangan dhuwit.
  6. +4
    Maret 16 2020
    Tulis menyang Kremlin supaya padha mandheg meksa wong, nanging mung saka kanca-kanca buruh minyak lan gas sing padha njupuk dhuwit sing ora dibayar menyang anggaran negara kanthi lengkap! Banjur ing kana dheweke "ora ngerti" apa sing kedadeyan ing sisihe ....
    1. +3
      Maret 16 2020
      ... nanging dheweke mung njupuk dhuwit saka kanca-kanca sing padha karo buruh minyak lan gas kanthi lengkap ...

      Fantastic, negara kita digawe kanggo nglayani kapentingan mung klompok wong tartamtu iki.
    2. +4
      Maret 16 2020
      Miturut cheers-patriots, sampeyan ora kudu nyopir gelombang lan sow gupuh! HPP bakal nylametake kita kabeh! Iku mung kabeh-baling-baling ora mecut chip lan sow gupuh! Lan tata letak kaya iki! Kita mateni shale Amerika kanthi rega minyak sing murah! Ingkang utama yaiku ora ngunggahake rega minyak ing ndhuwur 50, maksimal (ing skenario paling awon) 60 dolar. Iki minangka rega potongan shale nalika pertambangan shale wiwit menehi rampokan! Rega sing murah bakal meksa Saudi kanggo ngompa kabeh cadangan. Miturut gosip, padha entek. Dadi wong Saudi dipotong. Ayo ndeleng Irak lan Iran sing isih ana. Mungkin kita bakal nggawe usaha patungan kanggo pertambangan. Dadi! Putin miwiti lan menang! Siapke sampanye!
  7. +3
    Maret 16 2020
    Bantahan, aja bantahan....kita mung nyawang saka sisih. Sistem, kabeh "organ" sawijining nglayani kapentingan .... sing ngatur. Semono uga critane.
  8. + 12
    Maret 16 2020
    Adem ayem neng kota kita "ing Bagdad" .. neng kota kita .. ora ana sing tuku apa-apa ... Mung wong bodho ora duwe dhuwit .. Tendha-tendha ing pasar ditutup ... Toko uga.. . Ora ketompo apa perusahaan sing dioptimalake.
  9. +5
    Maret 16 2020
    Cadangan emas lan ijol-ijolan manca sing diklumpukake dening Rusia, sing, untunge, macem-macem, kudu mbantu negara kasebut slamet saka krisis kasebut kanthi ora lara.

    Ora malah maca luwih.
    2008 "Rusia minangka papan sing aman", "Orientasi sosial bisnis" ...
    Yen panguwasa wiwit ngaku yen kita "ora lara", "sanksi kanggo kita" - banjur kencengi sabukmu.
    1. +4
      Maret 16 2020
      Quote: Warga Jujur
      2008 "Rusia minangka papan sing aman", "Orientasi sosial bisnis" ...
      Yen panguwasa wiwit ngaku yen kita "ora lara", "sanksi kanggo kita" - banjur kencengi sabukmu.

      Mung seminggu wiwit rega minyak mudhun kanthi cepet, lan perusahaan wis mulai PHK karyawan lan / utawa nyuda gaji.
      1. -2
        Maret 16 2020
        loro iki minangka kabodhoan perusahaan kasebut, utamane nalika krisis. utamané ing wiwitan. Pengurangan upah mung bisa ditindakake ing rong kasus. utawa kanthi idin utawa kanthi sepihak nanging kanthi motivasi mateni. Miturut cara, padha pindhah menyang kaloro arang banget amarga iku fraught. kandha ing papan kerjaku bakal ngrusak perusahaan lan ora bakal ditindakake. saben wong sing mung sinau babagan iki bakal langsung ganti kerja. apa karo kabeh. Kabeh departemen ninggalake lan ora bakal bali. lan ternyata ora kabeh wong bakal bisa ngatasi krisis kanthi potongan.
    2. +1
      Maret 16 2020
      Quote: Warga Jujur
      "Rusia minangka papan sing aman", "Orientasi sosial bisnis" ...
      Yen panguwasa wiwit ngaku yen kita "ora lara", "sanksi kanggo kita" - banjur kencengi sabukmu.

      sawise 22 aku kudu ngencengi sabuk ..
      1. +5
        Maret 16 2020
        Rambler dibukak. Operator seluler pengin ngunggahake tarif kanthi ... 20% ...
        sanksi liyane! Iku migunani ...
        Saiki para penganut sekte HPP lan wong tuwa bakal padha mlayu - lan bakal nerangake marang kabeh wong yen sikilmu dipotong, sampeyan bakal duwe tabungan kanggo tuku sepatu.
        1. 0
          Maret 16 2020
          ...yen sikilmu diamputasi...

          Kanggo panguwasa, pilihan sing paling apik yaiku yen sirah kita diamputasi, ora ana sing kudu dipikirake babagan protes, babagan jaminan sing diwenehake dening hukum apa wae.
        2. +4
          Maret 16 2020
          Quote: Warga Jujur
          Rambler dibukak. Operator seluler pengin ngunggahake tarif kanthi ... 20% ...
          sanksi liyane! Iku migunani ...
          Saiki para penganut sekte HPP lan wong tuwa bakal padha mlayu - lan bakal nerangake marang kabeh wong yen sikilmu dipotong, sampeyan bakal duwe tabungan kanggo tuku sepatu.

          Iku bakal ... Yen sampeyan nemokake kanca karo kang sampeyan bakal tuku pasangan kanggo loro ing clubbing ... Saiki, yen loro sikil bebarengan ... Umumé, sampeyan ora perlu tuku sepatu ... Nanging tangan? Sampeyan ora perlu sarung tangan ing mangsa .... Sampeyan ora perlu fantasize babagan topi, please ...
          )))))
  10. +2
    Maret 16 2020
    [/ kutipan] Pisanan, perlu kanggo nyilikake, sabisa-bisa, transaksi karo mata uang asing. Prinsip diversifikasi lawas (ing basa Rusia: aja dilebokake kabeh endhog ing siji keranjang) ora bakal dibatalake dening sapa wae, sanajan mayoritas populasi Rusia, kanthi umum, ora duwe apa-apa kanggo diversifikasi saiki [kutipan]


    Sayange, kita kudu nyatakake yen sing diarani de-dollarisasi ditindakake kanggo mbusak kantong udara saka populasi. Lan nalika dadi mlarat, krisis langsung diwiwiti kanthi kurs ruble. Nanging wong-wong ora ngerti yen nyambungake dalan menyang tong minyak ora bakal nggawa kabecikan.
    Kajaba iku, bakal ana penipuan penjarahan, apa sing diarani? Oh ya, Dana Nasional. properti. Kayane aku ora menehi istirahat kanggo oligarki. Minangka pramuka, GDP kanthi sampurna nyamar target!
    Mulane, kabeh 22.04 kanggo disetujoni kabeh wong!

    .
    1. -7
      Maret 16 2020
      Carane ndhelik! Bebas ngomong sing ora apik.
      1. +1
        Maret 16 2020
        Lan apa sing ala? Apa bebener wis dadi omong kosong?
        Lan yen aku pitutur marang kowe yen kabeh kekacoan iki karo amandemen Konstitusi minangka tutup kanggo mbusak artikel ing supremasi hukum internasional liwat hukum negara. Lan kenapa darurat kaya ngono? Lan sidhang ing Den Haag diwiwiti. Lan kasunyatane yen pimpinan Federasi Rusia bakal disalahake kanthi lengkap. Padha ndudhuk munggah luwih saka 50 saksi ... Cukup ora kalebu Solovyov lan Kiselyov saiki.
        Kalem ngrungokake hakim saka Den Haag. Iki ora ditampilake ing Federasi Rusia, amarga. ngapusi blatant murni! Wong Rusia ora kudu ditampilake iki.
        Inggih, minangka dhuwit, reformasi Pavlovna, standar, Kamis ireng, Jum'at, lan liya-liyane ora mulang sampeyan apa-apa.
    2. + 11
      Maret 16 2020
      Kutipan: 30143
      Lan nalika dadi mlarat, krisis langsung diwiwiti kanthi kurs ruble.

      lan opsi mata uang langsung katon. ngguyu
  11. Bai
    +6
    Maret 16 2020
    Kanggo sing nduweni jumlah sing cukup gedhe, luwih becik nggunakake opsi mata uang sing disebut - kontrak ing ngendi kurs kasebut tetep kaku kanggo periode sing ditemtokake kanthi ketat.

    Iki minangka rekomendasi sing paling relevan saka artikel kasebut. Kabeh maca VO rampung sibuk karo masalah ngendi kanggo masang yuta ekstra lan milyar.
    1. +2
      Maret 16 2020
      Saran sing apik banget. Mungkin menehi kula sing yuta ekstra lan milyar. Lan aku mlayu - aku bakal masang! wassat Aku bakal ndandani, aku bakal nambah.
      1. -1
        Maret 16 2020
        Kanggo sing nduweni jumlah sing cukup gedhe, luwih becik nggunakake opsi mata uang sing disebut - kontrak ing ngendi kurs kasebut tetep kaku kanggo periode sing ditemtokake kanthi ketat.

        Iki minangka "saran" kanggo ... Aku malah ora ngerti apa sing diarani wong tanpa sirah sing bakal miwiti "kaku dasi", contone, kurs produk dolar menyang ruble "kayu", kanggo mangsa, ing kahanan nalika rubel sumber ambruk kaya kabeh ekonomi sumber daya .. ngguyu Lan ing ngendi sampeyan bisa nemokake pengisap kaya sing setuju kanggo ngedol produk ing pasar internasional kanthi rubel? Menehi saben wong dolar, paling ora euro utawa pound sterling.
  12. -2
    Maret 16 2020
    4 April 2019
    ----------
    Kaputusan Basel III tegese ing neraca bank-bank ing donya, emas minangka cadangan kategori katelu sadurunge kira-kira 50% saka regane. Ing wektu sing padha, kabeh pamilik dhuwit donya dagang emas ora ing jenis, nanging ing kertas, tanpa obah logam nyata, volume kang ing donya ora cukup kanggo transaksi nyata. Iki ditindakake kanggo ngremukake rega emas, supaya bisa murah. Kaping pisanan, iku kanggo kepentingan dolar. Sawise kabeh, dolar dipatok karo lenga, sing mesthine regane ora kurang saka rega siji gram emas saben tong minyak.

    Lan saiki "mung" padha mutusake kanggo peringkat emas ora ing katelu, nanging ing kategori pisanan. Lan tegese saiki sampeyan bisa ngevaluasi ora ing 50, nanging ing 100% saka regane. Iki ndadékaké kanggo revaluation saka neraca. Lan sing ditrapake ing Rusia, iki tegese saiki kita bisa kanthi aman, kanthi kabeh alasan legal, nyuntikake meh 3 triliun rubel menyang ekonomi. Dadi tepat, 2,95 triliun rubel utawa $ 45 milyar ing kurs plus mata uang neraca saiki. Bank Sentral Federasi Rusia bisa nyuntikake dhuwit iki menyang ekonomi kita ing kabeh alasan legal. Kepiye carane dheweke nindakake iku durung dingerteni. Cepet-cepet ing kene tanpa ngitung kabeh akibate mbebayani banget. Senajan emisi kuwi dianggep non-inflasi, nyatane kabeh luwih rumit.

    Ora ana sing bakal owah ing jagad iki sajrone pirang-pirang wulan. Turnaround bakal alon banget. Amerika Serikat kanthi resmi duwe cadangan emas 8133,5 ton, nanging ana sing multiplier finansial: kanggo siji dolar emas, bank-bank nyithak 20-30 kertas lan komputer. Sing, Amerika Serikat bisa resmi nampa mung $170 milyar tambahan, lan njupuk menyang akun multiplier, $4,5 triliun. Iki nerangake sebabe Fed njaga wutah tarif diskon lan kanggo wektu iki njaga kursus kanggo ngurangi mata uang neraca - padha wedi mlumpat ing hiperinflasi.

    Nanging saiki kabeh negara paling gedhe sing nyekel emas bakal ngevaluasi maneh emas lan cadangan devisa. Iki minangka Jerman, Italia, Prancis, Rusia, China lan Swiss - negara sing cadangan emas ngluwihi 1 ton. Cathetan - ora ana Inggris sing puffed ing dhaptar iki. Cadangane kurang saka 1000 ton. Para ahli curiga yen tanggal metune Inggris saka Uni Eropa bertepatan karo tanggal Basel III. Tambah daya financial saka pemimpin Eropah, Jerman lan Prancis, saged rampung asor Inggris ing bawana Eropah. Sampeyan perlu kanggo nindakake sikil kanthi cepet sabisa.


    Mangkono, misale jek kita bisa ngucapake selamat - jaman dolar, sing dumadi saka 1944 nganti 2019, wis rampung. Saiki emas wis dibalèkaké ing hak lan ora logam exchange, nanging dhuwit donya ing par karo dollar, euro lan pound Inggris. Saiki emas bakal munggah ing rega, lan rega bakal munggah saka 1200-1400 dolar saben troy ons kanggo 1800-2000 dolar ing Autumn iki. Saiki wis jelas kenapa Rusia lan China nekad ngedhunake penghasilan ekspor menyang pertumbuhan cadangan emas ing pirang-pirang taun iki. Ana kahanan nalika ora ana sing bakal ngedol emas ing donya saiki.

    Injeksi dhuwit tambahan menyang ekonomi donya bakal cukup kanggo 5-6 sasi. Ing AS, dhuwit iki bisa digunakake kanggo mbayar utang astronomi ing utang. Mbok iki dudu motif pungkasan kanggo keputusan kasebut dening Zurich. Nanging sing utama isih nyoba kanggo metu saka ngisor Menara Miring Pisa sing mudhun.
  13. +5
    Maret 16 2020
    Wangyu - sing sugih bakal urip sugih, sing mlarat - mlarat. Deputi Duma Negara bakal ngunggahake gaji. Ing 2014, sawise rega rubel ambruk marang dolar, gaji padha mundhakaken saka 260 kanggo 400. Supados para timbalan boten rumaos kekirangan. Ayo padha bungah-bungah kanggo para wakil, padha kerja keras kanggo kamulyan Rusia, nglakokake undang-undang, pencet tombol, sawise kabeh padha patriot! Mbok.
  14. +2
    Maret 16 2020
    Masalah utama ing kene yaiku (lan iki ora bisa ditanggulangi dening artikel apa wae) manawa masarakat pancen ora percaya marang panguwasa. Utamane ing babagan keuangan. Lan iku ora bab sawetara "swara mungsuh". Sayange, kritéria paling bener kanggo netepke daya, yaiku, "aja ngrungokake apa padha ngomong, nonton apa padha nindakake", terus-terusan menehi asil padha.
    Manawa ana geger-geger, wong-wong mau bakal diapusi dhisik, banjur dibuwang sabisane. Kita wis urip kanthi cara iki luwih saka 30 taun. Kita duwe pengalaman pirang-pirang taun lan gambar seger sadurunge mata. Wong lanang, paling ora daftar karo artikel sampeyan ...
    1. -3
      Maret 16 2020
      Pitakonan kapercayan iku banget intim. Sampeyan kudu pracaya mung ing dhewe. Wong, preduli saka panguwasa, terus ngrusak dhuwit menyang piramida, njupuk silihan outlandish ....... Lan ing krisis, lan tanpa krisis, sembarang wektu taun. Ing kasus iki, sing utama yaiku milih sing dadi pelakune, supaya ora keselak ing kabodhoane dhewe.
      Ing ngisor iki saka sing terakhir, sapa wae sing menyang panguwasa (malah pimpinan tingkat apa wae) mesthi bakal diangkat dadi guilty, ora preduli.
      1. 0
        Maret 16 2020
        Negara sing wong-wong mung percaya marang awake dhewe bakal rusak. Wong-wong kuwi ora bisa mbangun, ningkataké, nggawe apa-apa, ora ana apa-apa, amarga wong mung bisa mati. Yen sampeyan bener, kabeh wis mati.
        1. 0
          Maret 16 2020
          Dear Mikhail3! Ngapunten kanggo huruf cilik. Kaya sing kasebut ing jeneng, aku alamat.
          Aku ora setuju karo sampeyan lan kene sebabe. Kapercayan ing awake dhewe, miturut pendapatku, nuduhake inisiatif, perusahaan lan "rasa". Ing taun-taun perang sipil, akeh wong sing kaya ngono (kulak, pedagang, borjuis) dirusak. Negara malih dadi komplotan sing didhawuhi. Lan ora tansah efektif. Sampeyan bisa mbantah manawa aku ora urip sajrone wektu kasebut. Taki, sinau lan ngawula ...
          Nalika reformasi Pavlovna diwiwiti, aku takon marang sanak-sedulurku supaya mbuwang kabeh dhuwit sing ana ing Sberbank. Aku dikandhani yen negara ora bakal ngapusi. Ing pungkasan, padha ora duwe apa-apa. Banjur ana saperangan maneh. Lha wong ora gelem mikir lan urip nganggo otak. Individualisme sing sehat malah dadi berkah.
          1. 0
            Maret 17 2020
            Sampeyan kudu pracaya ing dhewe, yen ora, iku uga pati. Pitakonan ing partikel cilik wicara. Wong ngandika - sampeyan kudu pracaya ONLY ing dhewe. Siji tembung lan iku. Iki wis pati. Amarga uga, apa chuyka, apa perusahaan? Apa sing bisa ditindakake piyambak? Opo wae...
            1. 0
              Maret 17 2020
              Padha ndredeg: pracaya ing dhewe ora piyambak. Nanging malah siji bisa nindakake akeh. Sing utama ora ngenteni lan ora njaluk pangaksama saka sapa wae.
            2. 0
              Maret 17 2020
              Aku bisa nyathet yen wong sampah kiwa lan tengen nganggo tembung. Sayange, kanthi kasalahan lan tanpa tandha wacan. Aku ngubungake iki minangka akibat saka korespondensi SMS. Yaiku, kanggo nyuda kabeh karakter sing bisa ditindakake.
              Miturut tembung chuyka tegese intuisi.
              Udakara 20 taun kepungkur, ana wong sing menehi saran - mbangun komunisme ing kulawarga siji ...
  15. +3
    Maret 16 2020
    Apa sing ditulis penulis?
    Ora jelas....
    Nanging iki - "... sanajan mayoritas populasi Rusia, umume, ora ana sing bisa diversifikasi saiki ..." - saka ngendi sampeyan entuk? Apa ana spesifik ing nomer tanpa emosi? Kaya, "rata-rata, ing akun warga statistik rata-rata Federasi Rusia, ing tanggal publikasi artikel iki, "0 titik lan nomer sepuluh sing padha" wis akumulasi ...
    Maksudku, ana sawetara data liyane, "babagan ngelawan", persis.
    Nanging, babagan tabungan lan euro kanthi duwit ... Allow kula mratelakake panemume:
    Yen sampeyan percaya karo media, mula ing Eropa wis ana krisis ekonomi. Yen sampeyan pracaya media padha, banjur negara lan liyane donya uga "kene, lan kirdyk." Maksudku, yen sampeyan pracaya media (meh mateni ekonomi ing Italia, krisis sing bakal teka ing Jerman, lan liya-liyane), mata uang euro kudu dadi bubuk.
    Lha, tenan?...
    Yen "Fiat lan Porsche" mungkasi mesin lan mungkasi prodhuksi "produk" karo mandeg sakteruse saka dodolan produk kuwi, banjur euro mandhek dadi tandha dhuwit menarik, amarga ana apa-apa kanggo tuku karo. Lan ora mung Porsche. Contone, susu banal saka Negara Baltik kanthi woh-wohan saka Polandia lan zaitun saka Khrezia, misale jek, uga ora diprodhuksi ing kahanan virus ...
    Nalika urip mandheg (kalebu urip ekonomi) ing negara siji ing Eropah, ranté kasebut nyerang kanthi kejam ing kabeh negara "Eropah" iki.
    Lan yen, contone, ing sawetara "negara Eropa Timur" liyane ing wektu iki "pabrik-pabrik lagi kerja, produk diprodhuksi, jerami dipotong, sapi diwenehi panganan, susu disusu" (miturut media iki. banget "negara"), banjur den .a unit mung negara kuwi dadi atraktif banget, sregep lan solvent.
    Apa tandha cetha?
    Iki minangka ekonomi normal ing kahanan "barang - dhuwit - barang" ...
    Nanging "ekonomi" dianggo ing cara temen beda, yen wong insolent ing setelan telung Piece lan kaca tingal karo briefcase disebut "banker-menager-broger" intervenes ing chain prasaja antarane Produsèn, logistician, bakul lan panuku. Lan sirkus diwiwiti kanthi "dagang ing bursa saham" lan kabeh jinis indeks.
    Aku 100% yakin: "sedulur kita lagi diapusi."

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"