Review militèr

Iskanders lan masa depan industri pertahanan

63
Sajrone perselisihan babagan sistem pertahanan rudal Euro-Atlantik, topik sistem rudal taktis operasional (OTRK) wis relevan maneh. Kajaba iku, kompleks Iskander Rusia wis dadi instrumen nyata saka kabijakan manca: penyebaran sistem anti-rudal ing Eropah Wétan meksa pejabat Moskow kanggo ngumumake niat nggunakake OTRK iki kanggo njamin keamanan senjata nuklir strategis. Ing tembung liya, kanthi jelas dicritakake manawa negara-negara Eropa Timur, sing wis nyebarake sistem pertahanan rudal ing wilayahe, uga bakal nampa kemungkinan serangan rudal saka Rusia "minangka hadiah".

Iskanders lan masa depan industri pertahanan


Minangka laku wis ditampilake, negara manca ora ngrungokake bebaya iki. Negosiasi babagan pertahanan rudal terus lan nyebabake asil tartamtu sing ora cocog karo negara kita. Mbok menawa salah sijine alasan kanggo ora nggatekake bebaya babagan Iskanders yaiku kasunyatan manawa angkatan bersenjata Rusia durung duwe cukup kompleks kasebut. Kajaba iku, pangiriman OTRK anyar ditindakake kanthi cara tartamtu, sing wis nyebabake kritik sing cukup. Pendekatan produksi lan pasokan kasebut ora bisa dianggep bener lan cocok kanggo rearmament tentara.

Tanggal 23 Juli, Perdana Menteri D. Medvedev teka ing Kolomna cedhak Moskow. Tujuwan saka lelungan kasebut yaiku kanggo ngunjungi Biro Desain Teknik Mesin (KBM), uga rapat babagan pangembangan industri pertahanan. Sajrone kunjungan menyang MSC lan rapat sabanjure, sawetara pernyataan penting digawe. Kaping pisanan, perdana menteri nyathet kacepetan produksi kompleks Iskander lan Iskander-M sing jelas ora cukup. Tentara Rusia butuh akeh OTRK kasebut. Nanging, industri durung bisa nyedhiyakake produksi sing dibutuhake. Kanggo nggayuh kecepatan produksi peralatan militer, butuh sawetara dhukungan ing bentuk injeksi finansial. Ing rapat ing Kolomna, D. Medvedev ngandhakake yen ing mangsa ngarep kabeh perusahaan sing melu produksi Iskanders kudu nandur modal babagan 40 milyar rubel ing pembangunane. 60% saka jumlah iki - 24 milyar - padha bakal nampa saka negara. Dhuwit liyane kudu golek dhewe. Miturut Medvedev, iki minangka cara kanggo ngrangsang pabrik pertahanan lan nggawa kecepatan produksi senjata lan peralatan menyang tingkat sing bisa ditampa. Kajaba iku, owah-owahan ing sistem kanggo nyuplai peralatan kanggo pasukan. Kasunyatane yaiku Iskander OTRK sing padha nggabungake sawetara kendaraan kanggo macem-macem tujuan. Nganti saiki, padha diwenehake dening manufaktur kanthi mandiri. Saiki, kabeh kompleks bakal rampung dening perusahaan induk sing tanggung jawab kanggo pesenan kasebut, lan uga bakal dikirim menyang pasukan. Sistem kasebut mbutuhake owah-owahan tipis ing logistik produksi, nanging bakal duwe pengaruh positif kanggo netepi kewajiban kontrak lan kecepatan nglengkapi pasukan.

Nanging, ora kabeh masalah ing Komplek pertahanan bisa ditanggulangi dening infus prasaja dhuwit. Basis industri apa wae yaiku, lan bakal dadi wong. Tanpa spesialis, mung mokal kanggo ngembangake arah apa wae. Ing babagan personel, Medvedev nggawe proposal kanggo ngenalake praktik anyar. Ing mratelakake panemume, perlu kanggo nglindhungi perusahaan saka mundhut karyawan terkenal. Kaping pisanan, mekanisme hukum tartamtu dibutuhake sing bakal nglarang karyawan ninggalake perusahaan kanggo wektu tartamtu sawise ngrampungake kursus pelatihan lanjut sing dikirim dening perusahaan kasebut dhewe. Sistem kasebut bakal mateni rong manuk kanthi watu siji. Kaping pisanan, investasi ing pelatihan karyawan dijamin bakal dibayar, lan nomer loro, aliran metu wong saka industri bakal saya suda. Minangka cetha saka tembung Medvedev, proposal iki isih ana ing tahap ide wiwitan. Introduksi aturan kasebut - yen ana - kudu diarepake paling ora ing pungkasan taun iki.

Patemon sing dianakake tanggal 23 iku sing sepisanan saka rangkaian acara kasebut. Saiki, Program Target Federal kanggo Pembangunan Komplek Militer-Industri, sing diitung nganti 2020, lagi ditindakake. Usaha sing kompleks kaya ngono mbutuhake perhatian khusus saka pejabat pemerintah ing tingkat apa wae. Contone, Medvedev nyathet yen para gubernur, utamane, kudu melu koordinasi tumindak kanggo nganyari industri pertahanan. Njupuk wilayah Moskow minangka conto - perusahaan pertahanan dumunung ing 32 kutha. Gunggunge karyawane ngluwihi 130 ewu wong. Ing tembung liya, kahanan kompleks pertahanan mung ing wilayah Moskow bakal langsung mengaruhi urip sawetara atus ewu wong, amarga saben buruh duwe kulawarga lan sanak keluarga. Nganggep pendanaan sing direncanakake ing kerangka Program Federal kanggo Pembangunan Komplek Industri Pertahanan, sampeyan bisa nggawe kesimpulan sing cocog babagan akibat sosial kanggo nambah efisiensi saben perusahaan.

Kanggo kelanjutan inisiatif kanthi rapat babagan pangembangan industri pertahanan, sawetara acara liyane bakal dianakake ing mangsa ngarep. Kajaba iku, rapat bakal dianakake ing macem-macem kutha sing ana perusahaan pertahanan gedhe. Temenan, kaya ing rapat Kolomna, sadurunge negosiasi, delegasi perwakilan pemerintah, Kementerian Pertahanan lan kompleks industri militer bakal ngunjungi perusahaan lan kenal karo produk lan prestasi. Panggonan lan wektu rapat sabanjure durung diumumake.
Pengarang:
63 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. GES
    GES 26 Juli 2012 09:06
    + 13
    Ing babagan personel, Medvedev nggawe proposal kanggo ngenalake praktik anyar. Ing mratelakake panemume, perlu kanggo nglindhungi perusahaan saka mundhut karyawan terkenal. Kaping pisanan, mekanisme hukum tartamtu dibutuhake sing bakal nglarang karyawan metu saka perusahaan kanggo wektu tartamtu sawise ngrampungake kursus pelatihan lanjut sing dikirim dening perusahaan kasebut dhewe.
    Omong kosong lengkap ... kursus pelatihan lanjutan kaya ngono. Aku ngerti yen aku bisa entuk tambahan, spesialisasi sing gegandhengan, utawa pendidikan, KARENA BANTUAN MATERIAL ENTERPRISE, nanging kepiye carane kita ngatur kursus pelatihan lanjutan ing Rusia ... luwih becik sinau ing pakaryan dhewe, ing kontrol spesialis sing tenan makarya, lan ora sing ngerti teori, Aku dhewe melu kursus kuwi luwih saka sapisan, padha mung menehi kenalan anyar, aku wis ngerti teori, nanging ora ana laku. ing kursus. Yen padha mulang ing peralatan anyar .. .banjur pira-pira kudu meksa aku kerja, umpamane, 3-5 taun? Peralatan kasebut biasane sempit ing kompleks industri militer. Kawruh lan kemampuan kerja , Contone, ing mesin CNC, ora bakal menehi kula wiwitan sirah nalika digunakake minangka mekanik mobil. Kanthi kursus-kursus kasebut, wong-wong mau bakal dadi budak, sawise sasi, mangga kerja 10-15 ton. WAKTU sing diidini kabeh. Sampeyan kudu mbayar dhuwit nyata kanggo spesialis, kanggo narik minat wong enom, yen sampeyan mbayar gaji sing apik, mula aku mikir yen wong acak ora bakal teka, kompetisi sing sehat ing antarane para pekerja dibutuhake supaya ana insentif kanggo pendidikan mandiri lan kanggo nambah kualifikasi dhewe. Lan DAM ora tau kerja ing produksi lan ing tim kerja normal, ing ngendi kita bisa peduli babagan "iPhone" iki. ngguyu
    1. cth; wae
      cth; wae 26 Juli 2012 09:32
      + 14
      Kaping pisanan, kita butuh sawetara mekanisme legal sing bakal nglarang karyawan metu saka perusahaan

      Serfdom! ORA!!! belay
      1. Generalissimus
        Generalissimus 27 Juli 2012 17:47
        +2
        Mangkene sing menarik kanggo aku .. Saben musim panas sawetara arsenals ambruk ing Rusia. Iku wis sistem. Tansah informasi sing amunisi mbledhos, siap kanggo pembuangan. Iki bener ing seprapat kasus. Iki bisa diverifikasi.
        Salajengipun. Pesenan negara kanggo akeh Perusahaan Kesatuan Negara Federal sing ngurusi amunisi ora diterbitake. Ana saiki, supaya ngomong.
        Ora ana pendanaan - ora ana R&D babagan topik kasebut.
        Meh ora ana wong sing isih ana ing salah sawijining perusahaan induk babagan topik kasebut - gaji sing sithik, tunjangan lan tunjangan dicopot. Kabeh insinyur tingkat menengah mlayu ing taun kepungkur lan taun iki. Ana mbah kakung sing, umume, ora peduli karo kabeh - apathy.
        Salajengipun, iku ora superfluous kanggo ngelingi kawicaksanan ing lapangan ndarbeni senjata Western.

        Umumé, kabeh sing kasebut ing ndhuwur nyebabake refleksi sedih.
        Lan sampeyan ngomong babagan sawetara jinis perbudakan, motivasi ..
    2. Tirpitz
      Tirpitz 26 Juli 2012 10:05
      + 14
      Setuju banget karo sampeyan. Tanpa motivasi, ora bakal ana asil, ayo padha mbangun apartemen kanggo profesional enom - pancen bakal nggawe bedane. Lan kanggo merekrut budak ing bal - ora kaya ngono.
      1. Armata
        Armata 26 Juli 2012 10:17
        +9
        Kutipan saka: cth;fyn
        Serfdom! ORA!!!

        Sing nggumunake, nalika spesialis enom sinau ing target ing institusi, banjur uga ora bisa mandheg sajrone 10 taun, apa iki uga perbudakan?
        1. waf
          waf 26 Juli 2012 11:15
          +4
          Quote: Lokomotif uap
          nalika spesialis enom sinau ing target ing institute, lan banjur uga ora bisa metu kanggo 10 taun, apa iki uga perbudakan?


          Zhenya, halo, +! Decipher pikirane, yen aku maca kaping 5 lan aku ora bisa mlebu .... panas nempuh sirahku.. utawa apa? opo
          1. Armata
            Armata 26 Juli 2012 11:22
            + 10
            halo, Sergey ombenan ngombe kvass bakal nggawe sampeyan aran luwih apik eseman Aku nyoba njaluk pendapat cth; wae bab kasunyatan sing kanggo mulang spesialis lan masang menyang panggonan tartamtu saka karya. Mratelakake panemume, menehi panggonan kanggo wong iku normal, luwih-luwih amarga wis ana praktik kasebut (latihan sing ditargetake ing universitas) nalika, contone, pabrik mbayar latihan insinyur, nanging dheweke kudu kerja ing iki. perusahaan kanggo dangu. Ing pabrik lan lembaga riset, iki kasil diterapake, aku duwe 15 wong enom ing komandoku lan piye wae dheweke duwe sikap normal babagan kasunyatan manawa dheweke ora duwe hak mandheg sajrone 10 taun (uga, utawa dhuwit kudu bali)
            1. ngalamun
              ngalamun 26 Juli 2012 11:29
              +6
              Quote: Lokomotif uap
              Aku duwe 15 wong enom ing dhawuhku lan dheweke ora duwe hak kanggo mundur sajrone 10 taun (uga, utawa dhuwit kasebut kudu dibalekake.

              Yevgeny, iku praktik sing apik yen sampeyan pengin entuk pendidikan sing luwih dhuwur gratis, nanging sampeyan ora duwe cukup pikiran (dhuwit), sinau kanthi biaya perusahaan, lan banjur kerja. Yen sampeyan ora pengin utangan saka bank kanggo sinau (yen menehi sampeyan), entuk pendidikan lan entuk kerja ing ngendi wae lan mbayar menyang bank. Miturut cara, aku mikir pilihan pisanan luwih murah. eseman
              1. Armata
                Armata 26 Juli 2012 11:56
                +7
                Quote: ngimpi
                Miturut cara, aku mikir pilihan pisanan luwih murah.

                Alexei ora luwih murah, nanging malah luwih nguntungake.
                1. Beasiswa dibayar.
                2. Panggonan kerja sing dijamin ing negara. perusahaan. (Saiki malah bank-bank luwih seneng menehi silihan tinimbang sing kerja ing pedagang swasta)
                3. Praktek ing grup desain sing bakal ditindakake mengko.
                Dadi iki minangka praktik normal saiki ing kabeh perusahaan industri pertahanan.
                1. Sergh
                  Sergh 26 Juli 2012 15:34
                  +2
                  Wong lanang, sampeyan bener! Kita lulus saka universitas ing 80s lan, yen please, bisa kanggo rong taun, padha uga menehi kita pilihan lan boten, kita ora mati. Lan kene padha arep njagong mudhun lan jancok iwak gratis. Liyane bab yen iki kursus kanggo siji utawa rong sasi, dadi ing kono, aku mikir, ora ana sing bakal miwiti ngomong bab mau.
                  ngalamun
                  sampeyan pengin entuk pendidikan sing luwih dhuwur gratis, nanging sampeyan ora duwe cukup pikiran (dhuwit), sinau kanthi biaya perusahaan

                  Iki kudune, mung karo syarat-syarat kerja sing kudu ditemtokake.
                2. Cadangan Letnan Kolonel
                  Cadangan Letnan Kolonel 27 Juli 2012 05:04
                  +2
                  ++++. Sing lan mung iki bisa menehi asil nyata ing produksi. Ing sambungan karo iki, aku eling - ing taun 90-an ing kutha Aresenyev ing Primorye meh kabeh buruh hard saka pabrik, Progress lan Askold makarya ora ing produksi nanging ing garages sing (banget ora elek garage kunci digawe). Kajaba iku, master padha Piece. Lan dheweke ora duwe shift (ana sawetara wong enom sing ora ngombe ing kutha, sekolah kejuruan ditutup, perdagangan diwiwiti). Dadi, perusahaan isih ngalami kekurangan spesialis (enom).
            2. waf
              waf 26 Juli 2012 11:31
              +4
              Quote: Lokomotif uap
              Mratelakake panemume, menehi panggonan kanggo wong iku normal, luwih-luwih amarga wis ana praktik kasebut (latihan sing ditargetake ing universitas) nalika, contone, pabrik mbayar latihan insinyur, nanging dheweke kudu kerja ing iki. perusahaan kanggo dangu. Ing pabrik lan lembaga riset, iki kasil diterapake, aku duwe 15 wong enom ing komandoku lan piye wae dheweke duwe sikap normal babagan kasunyatan manawa dheweke ora duwe hak mandheg sajrone 10 taun (uga, utawa dhuwit kudu bali)


              Lan apa, ana sing mbantah iki ???? Iki minangka praktik sing pancen normal, sanajan ing tentara "reformasi" dheweke ngenalake luwih dhisik, kaya mandheg sawise 5 taun layanan, wah, iki malah sadurunge kenaikan gaji! ++++!!!!! ombenan

              Zhenya, ora ana sing nylametake, mung tèh ijo lan banyu saka selang .... nanging wis kulite metu ing srengenge ... wis kesel .... bumi kaya beton, nanging wheatgrass ..... (minangka Vadik Galykin ngandika) ..dheweke ..tahan kanggo kabeh !!!
              1. Armata
                Armata 26 Juli 2012 11:59
                +3
                Kutipan saka waf
                Zhenya, ora ana sing nyimpen, mung tèh ijo lan banyu saka selang.

                Lan kita apik. Ing dalan 26 lan "+" Aku isih lungguh ing Conder sedulur
                Aku mundhakaken topik amarga
                Kutipan saka GES
                Ing babagan personel, Medvedev nggawe proposal kanggo ngenalake praktik anyar. Ing mratelakake panemume, perlu kanggo nglindhungi perusahaan saka mundhut karyawan terkenal. Kaping pisanan, mekanisme hukum tartamtu dibutuhake sing bakal nglarang karyawan metu saka perusahaan kanggo wektu tartamtu sawise ngrampungake kursus pelatihan lanjut sing dikirim dening perusahaan kasebut dhewe.

                Kabeh mau wis dipikir sadurunge. Dadi ora perlu ngetung mancal setir ngarep maneh yen sing lawas bisa dianggo kanthi becik
                1. waf
                  waf 26 Juli 2012 12:13
                  +3
                  Quote: Lokomotif uap
                  Kabeh mau wis dipikir sadurunge.


                  Mula dheweke ora nyipta. nanging njupuk lawas nyoba lan dites lan saiki lan liwat mati minangka "anyar" apa kang nemokke!+++ apik

                  Lan karya kasebut katon ing ndhuwur ... lol
            3. leon-iv
              leon-iv 26 Juli 2012 11:34
              +8
              Iku persis padha ing perusahaan kita.
              1 Makarya karo bocah-bocah sekolah.
              2 Ndhaptar ing taun 3rd universitas persetujuan babagan kerja ing perusahaan kita. Kanggo iki, dheweke nampa beasiswa non-asam, banjur latihan karo kita
              3 Sawise lulus saka sekolah menengah, dheweke kerja kanggo kita suwene 7 taun utawa mbayar biaya sing angel sing dikira tagihan lan pengacara kita.
              4 Iku perlu kanggo introduce bonus.
              Punika conto, Aku duwe gaji 10tr, liyane iku bonus, nanging ora tau ing amplop, nanging kabeh resmi.
              5 Rencana kanggo ngatur TK dhewe kanggo narik kawigaten bojo karyawan.
              Umumé, kita nyoba kanggo nindakake kabeh kaya ing USSR, njupuk menyang akun kasunyatan kita.
            4. M.Petrus
              M.Petrus 26 Juli 2012 12:23
              +7
              Kahanan sing padha ing pabrikku.
              We mulang loro institusi pendidikan lan loro karo langganan. Supaya sawise lulus, dheweke bakal kerja paling ora 5 taun, utawa sawise dipecat, mbayar menyang perusahaan.
              Miturut cara, ing Jepang, ing umum, ana kontrak seumur hidup lan ora ana sing ngomong babagan perbudakan.
            5. Sablezub
              Sablezub 26 Juli 2012 15:36
              +2
              sugeng sonten ... naleni spesialis kanthi paksa menyang papan kerja minangka titik sing rada kontroversial ... Aku mikir "pengikat" sing paling apik yaiku motivasi saka segi gaji, omah, tunjangan, lan liya-liyane, lan ing babagan kerja. spesialis dhewe, ngidini dheweke berkembang ing bidang ngelmu ... nuwun sewu yen aku ngomong rada kikuk, nanging muga-muga hakekat kasebut cukup jelas.
              1. Sergh
                Sergh 26 Juli 2012 15:54
                +3
                Kutipan saka Sablezub
                ing babagan gaji, omah, tunjangan, lsp, lan

                Ing-oh, aku mbalek metu, iku tetep mung kanggo Kiss spesialis enom ing bokong lan nggawa karya ing ngarep! Inggih, oke, yen iki spesialis enom, aku setuju karo kurir, nanging yen lamer bodho iki ngginakaken kabeh limang taun ing meja mburi lan ngrokok shag ing ngisor iki, banjur muter wong menyang bal ilmu?
                1. Sablezub
                  Sablezub 26 Juli 2012 17:11
                  0
                  mesthi ora nglirik Aku ngomong babagan spesialis bakat lan wasis, sing ana akeh ing Rusia ... nanging aku setuju yen ing wektu iki katon kaya dongeng Andersen. eseman
      2. ngalamun
        ngalamun 26 Juli 2012 10:20
        +4
        Tugas kanggo kelas 5:
        Perusahaan kompleks industri militer dimodernisasi kanthi 40 milyar rubel. kang 24 milyar rubles. invests negara lan 16 milyar rubles. direktur kudu golek dhewe.
        Pitakonan:
        1. Pinten 24 milyar rubel. bakal dicolong dening direktur
        2. Sepira cepet kabeh 40 milyar rubel bakal "dikuwasani" lan dibusak.
        3. Pira taun bakal nampa direktur sawise sawetara wektu
        eseman
    3. John saka AS
      John saka AS 26 Juli 2012 10:45
      +6
      Aku kerja ing industri pertahanan - aku kudu ninggalake gaji 2 kaping luwih.
      Apa maneh sing bisa diomongake. sad
      1. Sablezub
        Sablezub 26 Juli 2012 17:25
        0
        Dadi aku ngomong, menehi gaji sing layak kanggo spesialis kita, kahanan kerja normal lan banjur bakal ana asil ... lan ing Rusia
        Dadi, sampeyan wong-wong mau bajak, lan kita bakal menehi sampeyan gaji janitor lan pass trolleybus gratis ...
    4. Z.A.M.
      Z.A.M. 26 Juli 2012 13:45
      0
      GES

      Aku setuju.
      Ngomentari ing ngisor iki, ketoke wong-wong mau ora ngerti yen "geniality", ing tembung saka babitonist, prihatin uwis kerja, lan dudu personel LATIHAN. Iki pancen beda banget.
      Lan intine, sing dibayangke ing komentar, bener banget.

      Kutipan saka GES
      ngendi kita Care babagan iki "iPhone".
  2. abeluk
    abeluk 26 Juli 2012 09:20
    0
    bajingan cilik iki bakal ngrusak kabeh! Iskanderam - pipets teka!
  3. cth; wae
    cth; wae 26 Juli 2012 09:37
    +3
    Ing mratelakake panemume, kabeh iku prasaja - basis kontrak, nganti pungkasan kontrak, ngendi sampeyan bisa pindhah, lan gaji apik bakal nyuda kepinginan kanggo ninggalake industri. Apa sing kudu dipikirake?
  4. Ivan Tarasov
    Ivan Tarasov 26 Juli 2012 09:56
    0
    "Iskander" - dina iki, kaya "telu-inch" ing Perang Donya I.
    Nglengkapi tentara karo Iskanders kudu duwe prioritas paling dhuwur.
    1. Tirpitz
      Tirpitz 26 Juli 2012 10:06
      +2
      Apa Amerika Serikat babagan jumlah tomahawk sing bakal dibangun nganti 4-5 pabrik.
      1. skiff-1980
        skiff-1980 26 Juli 2012 10:58
        + 12
        Ya, Tomahawk lan Iskander minangka sistem sing rada beda kanthi karakteristik kinerja lan tugas sing beda. Sanajan ana gosip sing Iskander duwe rudal kanthi jarak 2000 km. 5 pabrik ora bakal ngrampungake masalah kasebut. Sampeyan bisa mbangun paling ora 10. Where kanggo njaluk buruh. Sistem sekolah kejuruan dirusak. Saiki Colleges nglatih manajer, pengacara, lan nom-noman saiki ora bisa ngalahake paku. Komputer wis ngganti alam kanggo wong-wong mau.
        We need program sosial kanggo narik kawigaten wong enom kanggo spesialisasi karya. Lan aku setuju banget babagan jaminan legal. Iku ora perbudakan, iku bali saka investasi. Conto prasaja. Perusahaan nyiapake spesialis kanggo awake dhewe (ing institute, enom), mlebu kontrak karo dheweke, nanging sawise lulus saka institut utawa kuliah, dheweke ora entuk kerja lan ora pengin kerja amarga, sampeyan ndeleng, dheweke dilatih. dening para panggedhe. Perusahaan wis mung siji cara metu kanggo sue, lan wiwit ora ana basis legislative, kemungkinan menang 50/50. Lan sanajan dhuwit wis bali, ora ana siji bakal bali wektu lan gaweyan.
        1. waf
          waf 26 Juli 2012 11:19
          +5
          Kutipan: skiff-1980
          Sanajan ana gosip sing Iskander duwe rudal kanthi jarak 2000 km.


          Iki dudu gosip. iki kabeneran telanjang, mung babagan iki ing desas-desus ... amarga perjanjian babagan larangan wis ditrapake ... sing nandhatangani .... wong bodho (iki pas wektune kanggo topik kolom 5)!

          Ing babagan liyane, komentar sampeyan bener, ++++ !!!!!!!! ombenan
          1. mikhalich
            mikhalich 26 Juli 2012 11:48
            +1
            [quote]Iki dudu gosip. iki kayektenan telanjang, mung babagan iki ing desas-desus ... amarga prajanjèn babagan larangan wis dileksanakake ... [/ kutipan

            Ho-ho, apa ora MTCR tundhuk CR ora dimaksudaké kanggo ekspor? Lan miturut Prajanjian INF, Iskander duwe sawetara suda, nanging iki minangka misil kuasi-balistik amarga.

            Lan ing km 2k, Iskander kenek karo bantuan saka ZM-14 saka Kaliber, iku winged.
            1. waf
              waf 26 Juli 2012 12:18
              +3
              Kutipan saka mikhalich
              Ho-ho, apa ora MTCR tundhuk CR ora dimaksudaké kanggo ekspor?


              Apa sampeyan ndeleng utawa maca nang endi wae ing komentar babagan Republik Kyrgyzstan ???? opo

              Senajan aku duwe kaca tingal apik, nanging aku ora weruh soko ???


              Kutipan saka mikhalich
              Lan ing km 2k, Iskander kenek karo bantuan saka ZM-14 saka Kaliber, iku winged.


              Inggih, asline saka "Grenade", nanging wah ...... keprungu
              1. mikhalich
                mikhalich 26 Juli 2012 12:20
                +3
                ana rudal kanthi jarak 2000 km.

                krungu wae...

                Amarga ana perjanjian watesan ...


                UPDATE: A serangan ing 2k meter digawa metu nggunakake ZM-14, kang KR. Saiki iki pitakonan:

                Nah, perjanjian apa sing mbatesi jangkauan CD ing Iskander? eseman
                1. waf
                  waf 26 Juli 2012 13:13
                  +5
                  Kutipan saka mikhalich
                  Nah, perjanjian apa sing mbatesi jangkauan CD ing Iskander?


                  Lan ing ngisor iki: TREATY 1991 lan TREATY 1993 ON START LIMITATION AND REDUCTION.

                  Ing ngendi kita "diperkosa" maneh! Nanging, ora kaget amarga Marked numpak taksi. banjur Alkonaut Yolkin! am
                  1. mikhalich
                    mikhalich 26 Juli 2012 13:16
                    0
                    Dadi mandeg.

                    Nanging sawise kabeh, anane ZM-14 ing Iskander wis dikenal kabeh wong - kok ora ana sanksi?

                    Mungkin spesifik? Aku ora bisa mbayangno kepiye peluncur rudal kaya ZM-14 bisa diarani senjata tingkat START - pemasar sing berpengalaman dibutuhake, ing Rusia asliku iki masalah. eseman
              2. mikhalich
                mikhalich 26 Juli 2012 12:40
                +3

                Ya, bener saka "Grenade", nanging oh ...



                Nanging ZM14 persis Garnet? Aku panginten iku turunane wong, nginggilaken lan kabeh opo
                1. waf
                  waf 26 Juli 2012 13:05
                  +2
                  Kutipan saka mikhalich
                  Aku panginten iku turunane wong, nginggilaken lan kabeh


                  Ing kene, aku meh mikir .... +! Motor siji, lineup siji, isine beda! keprungu
                  1. Eugene
                    Eugene 26 Juli 2012 22:12
                    +4
                    Iku ing daging cincang lan prabédan;)
                    Granat kasebut mung teka nganggo hulu ledak khusus) Mulane, ana akeh larangan.
      2. Sablezub
        Sablezub 26 Juli 2012 17:30
        +2
        mbok yo ngono, tapi tak koreksine yo kudu dipenjara 4-5 ewu pejabat... sing koyok kutu kemaluan, makin goresan, makin pengen. nglirik ... buyar feeder iki lan supaya bisa
    2. Sablezub
      Sablezub 26 Juli 2012 17:27
      0
      ora mangu, Ivan Tarasov! Nanging kepiye carane, miturut pendapatku, sanajan Pakdhe Vova ora ngerti, karo birokrat kita ....
    3. Diktator
      Diktator 28 Juli 2012 05:36
      0
      Ngawula ing O.T.R.K. Titik "U" direncanakake bakal dilengkapi maneh karo Iskanders ing taun 2009, aku mikir ora perlu ngomong luwih lanjut ... Supaya apa wae bisa ditindakake ing Federasi Rusia, nang endi wae lan wong kudu entuk tendhangan sing apik! Lan kanggo embezzlement, sijine totoan!
  5. tanke
    tanke 26 Juli 2012 10:11
    +1
    Kaping pisanan, kita butuh sawetara mekanisme hukum sing bakal nglarang karyawan ninggalake perusahaan sajrone wektu tartamtu sawise ngrampungake kursus pelatihan lanjut.


    Apa bisa luwih gampang kanggo motivasi wong kanggo nindakake sawetara tumindak, lan banjur nglarang soko?
    1. inti
      inti 26 Juli 2012 15:59
      +2
      motivasi saka buruh eling pungkasan. aja nyurung rawa iki. buruh wis ora prestisius maneh kanggo bisa. wis ora hegemon maneh, ora duwe hak, lan gaji normal uga.
  6. bosst64
    bosst64 26 Juli 2012 10:11
    +7
    Artikel babagan "Iskander", lan ing foto "Chrysanthemum".
    1. waf
      waf 26 Juli 2012 11:21
      +6
      Kutipan saka bosst64
      lan ing foto "Chrysanthemum".


      Dear +! Nanging artikel kasebut ora fokus ing apa sing ana ing latar mburi, nanging ing "TO" apa sing ana ing latar ngarep !!! lol

      Kaya sing ana ing anekdot utawa pariwara kasebut .... "kita ora ngenteni ... nanging tetep menyang sampeyan!" keprungu
    2. lotus04
      lotus04 27 Juli 2012 05:07
      +4
      Kutipan saka bosst64
      Artikel babagan "Iskander", lan ing foto "Chrysanthemum".


      Ing foto, Medvedev, dheweke mung liwat .... nglirik
  7. sxn278619
    sxn278619 26 Juli 2012 10:25
    -2
    Pertahanan rudal Barat ora wedi marang Iskander.. Kenapa? 1 Bakal nembak ing posisi kosong - anti-rudal wis lunga. 2 Pertahanan rudal utama ana ing pangrusak, lan ora dadi target Iskander. Mulane, minangka wiwitan gene ngandika. markas, padha dirancang kanggo serangan preventif. e. Apa Rusia sing pisanan miwiti perang?
    1. urzul
      urzul 26 Juli 2012 11:06
      +5
      Bakal njupuk ing posisi kosong - anti-rudal wis ninggalake

      Ngendi lan ngapa? kita durung ngrilis ICBM;))
      Pertahanan rudal utama ana ing penghancur, lan ora dadi target kanggo Iskander.

      Wah, sampeyan bener, nanging minangka rahasia gedhe, aku bakal ujar manawa angkatan bersenjata kita ora mung bersenjata karo Iskanders, Iskanders bakal diselehake kanthi tepat kanggo nglawan pertahanan rudal ing Polandia.
    2. mikhalich
      mikhalich 26 Juli 2012 11:43
      +1
      2 Pertahanan rudal utama yaiku kanggo ngrusak, nanging ora dadi target Iskander


      Lan apa babagan perusak kanthi dhuwur? Liwat segara, ICBM ngliwati papan sing dhuwur, kanthi umpan lan liya-liyane.
      1. waf
        waf 26 Juli 2012 12:20
        +2
        Kutipan saka mikhalich
        Liwat segara, ICBM ngliwati papan sing dhuwur, kanthi umpan lan liya-liyane.


        Iki wis sawise divisi (undocking) saka hulu ledak lan ngarahake RBB ing target, sing nalika katon ... "target palsu lan liyane" ... lol
        1. mikhalich
          mikhalich 26 Juli 2012 12:26
          0
          Kanthi target palsu, ok, nanging "liyane" - Aku ora yakin manawa countermeasures pertahanan rudal ditindakake sacara eksklusif ing tahap pungkasan eseman
    3. Ivan Tarasov
      Ivan Tarasov 26 Juli 2012 15:13
      +2
      Kok kosong...
      Sanalika, sawise kabar babagan serangan rudal, langkah-langkah bakal ditindakake kanggo nyegah pertahanan rudal, lan sejajar karo iki, sawise zona dibebasake, ICBM bakal operate, ing arah siji utawa liyane, nglawan target ing Eropa ..
      ABM ing Eropa ora kanggo nglindhungi AS, nanging kanggo nglindhungi pangkalan NATO.
      1. Eugene
        Eugene 26 Juli 2012 23:32
        +2
        ana curiga yen Iskanders kanggo serangan preventif ...
        Uga sistem jinis Sokol-Echelon. Iskanders ngrusak posisi rudal, radar, lan Sokol ngobong peralatan sistem rudal peringatan dini AS, lan ing wektu sing padha poplar lan yard nyusup metu saka tambang, PGRK saka divisi Teikovsky sing mandheg ing Maret. lan nembak voli ing titik tugas, Dolphins nampa pesenan liwat komunikasi gelombang dawa babagan peluncuran, dheweke nemokake bolongan lan "Liner" mabur menyang arah mungsuh ...
    4. lotus04
      lotus04 27 Juli 2012 05:08
      0
      Kutipan saka: sxn278619
      Dheweke bakal njupuk ing posisi kosong - anti-misil wis mangkat.


      Ing ngisor lemah, bener?
  8. vmnss
    vmnss 26 Juli 2012 11:36
    +1
    Napa kita butuh kolom kaping lima ing negara nalika kita duwe pamrentahan kaya ngono? Padha bakal nyirnakake kabeh tanpa bantuan sapa. Pluralisme panemu ing siji sirah iku soko.
    - Kita kudu ngembangake industri pertahanan - Ayo industri pertahanan dhewe mikir babagan ngendi entuk dhuwit kanggo pembangunan.
    - We kudu nambah kualifikasi karyawan - Ora tembung bab ngendi kanggo njupuk karyawan iki lan saka kang kanggo nglatih wong. Padha kudu eling kanggo materialize metu saka hawa lancip.
    Umumé, inovasi padhet ana ing Maret. Nanging ing ngendi kita mlaku-mlaku?
    1. M.Petrus
      M.Petrus 26 Juli 2012 12:30
      +2
      Inggih, kanthi cara, perusahaan dhewe bisa mulang spesialis. Turners, welders, millers bisa dilatih ing 2-3 sasi. Lan kanggo menehi bantuan saka spesialis sing wis ana, supaya bisa ngisi tangane, entuk katrampilan. Kita wis ilang akeh babagan iki, nanging ora kalah. Isih ana transfer pengalaman. Sanajan ora ing volume sing padha ing USSR, nanging kedadeyan kasebut. Aku dhewe wis nurunake pengalaman marang wong enom. Lan aku ngerti manawa sawise mangkat ana wong sing mangkat kerja. nglirik
  9. gregor6549
    gregor6549 26 Juli 2012 14:32
    -1
    Wong, Iskander minangka kentut sing ora bisa nggawe cuaca ing teater operasi Eropa. Kene, leluhure "Titik" bisa, kanggo kang matèni ing Bud.
    1. Ivan Tarasov
      Ivan Tarasov 26 Juli 2012 15:01
      0
      Titik kasebut nduweni ciri sing luwih murah dibandhingake karo Iskander.
      Iskander minangka senjata perang modern, senjata sing efektif lan kuat.
      1. pitik
        pitik 26 Juli 2012 17:14
        +2
        gregor6549.
        Maksudmu kompleks Oka, kompleks 714? Kompleks "Oka" lan "Iskander" saka kelas sing padha.
    2. waf
      waf 26 Juli 2012 23:55
      +2
      Kutipan saka: gregor6549
      Kene, leluhure "Titik" bisa, kanggo kang matèni ing Bud.


      Dear, bingung karo Pioneer.... lol



      SPU 15U106 kompleks 15P645 "Pioneer" - SS-20 SABER ing posisi sadurunge diluncurake

      Lan iku murni Amer divorce utawa stupidity ..... Great perestroika!

      Wave Pioneers kanggo Pershing-2. sing kanggo kita .. menyang sak panggonan lan piyambak wis "mati"!
  10. gregor6549
    gregor6549 26 Juli 2012 16:42
    +1
    Mesthi, Iskander minangka senjata sing luwih modern. Nanging kanthi maksimal. kanthi jarak 500 km, sapa sing bisa wedi karo misil iki saiki? Mung tanggi, sing Amerika Serikat umume ora peduli. Sawise kabeh, wates paling adoh ing ngendi Iskander bisa di-push yaiku wilayah Kaliningrad, nalika Poin "lawas" bisa dipecat saka Vost. Jerman
    1. Eugene
      Eugene 26 Juli 2012 23:33
      +3
      Poin-poin kasebut ora dadi masalah. Pasukan utama yaiku "Pioneer".
    2. Diktator
      Diktator 28 Juli 2012 05:50
      0
      Tochka nduweni jangkauan 100 km, Tochka "U" nduweni jangkauan 120 km.
  11. alexs30
    alexs30 26 Juli 2012 16:43
    +2
    abeluk,

    Aku setuju .. Aku ora nindakake apa-apa sing apik .. Luwih becik aku ora munggah kene uga ....
  12. pitik
    pitik 26 Juli 2012 17:10
    -3
    Aku maca karo kapentingan kabeh komentar ing artikel.
    Aku nemokake iku menarik sxn278619 ing topik iki.
    Yagene mungsuh ora wedi marang Iskander lan terus nyebarake sistem pertahanan rudal ing Eropa Kulon? Mbokmenawa dheweke isih ngerti karakteristik kinerja lan kemampuan kompleks iki luwih apik tinimbang sampeyan lan aku. Menawi Iskander saged (napa-napa, umpamane) ngetung target ing jarak 2 ewu km, mesthi dadi kompleks strategis. Isi kasebut dhewe, miturut hukum sing disinaoni ing sekolah, ora ngidini tekan kisaran kasebut.
    Janji Perdana Menteri kanggo nyedhiyakake mung 60% dana sing dibutuhake kanggo modernisasi produksi kompleks - nglereni buntut kucing ing bagean .... Nyeri lan ora ngatasi masalah kasebut.
    Spesialis enom bakal ninggalake produksi yen dheweke ndeleng ora nggatekake industri kasebut dening pimpinan kita.
  13. BARADA
    BARADA 26 Juli 2012 20:52
    -3
    Wong lanang, apa sampeyan kerja ing pabrik dadi turner? Aku kerja! :-) lan iku normal kaya kabeh 81 ton gaji 25 liwat 7 shift, akomodasi dalan. Panganan meh kaya ing resort. Sampeyan ora bisa mung ngombe ..... Lan aku weruh ing luar negeri ing mac plastik :-) hello everyone :-)

    Ya, ngendi sampeyan mung nindakake iki katon 10 15 ewu pitik moyoki. Para ahli lunga! Singkate, aja ngomong sing rambute, dheweke lucu banget :-)
    1. lotus04
      lotus04 27 Juli 2012 05:19
      +3
      Kutipan saka Barada
      81t gaji 25 liwat 7 nonton


      Amarga sampeyan pancen pinter, gaji sampeyan dibagi saben jam. Aku yakin 100% shift sampeyan ora 8 jam. Sampeyan bajak paling sethithik 12 jam, kabeh 25 tanpa dina libur. Ing padha 10 - 15 lan sampeyan entuk. Lan perbudakan wis dibuwang ing jaman biyen. Kita wis weruh resort kuwi. Aja ambegan, aja kentut, apik kanggo sing, apik kanggo sing. Mung saka pangarep-arep munggah menyang kuk iki. Punika kasunyatan Rusia.
  14. ds4tr3ed
    ds4tr3ed 26 Juli 2012 21:18
    0
    Panguwasa negara kita wis nindakake akeh, nanging iki wis akeh banget.
    Aku pancene nemokake kanthi ora sengaja http://xurl.es/poisk
    Ana informasi babagan saben kita, contone: sederek, kanca, korespondensi saka jaringan sosial.
    Lan sing paling penting, iki kasedhiya kanggo kabeh wong, mula aku umume wedi banget - sampeyan ora ngerti apa jenis moron sing bakal munggah ing kana.
    Inggih, bener yen sampeyan bisa mbusak dhewe saka situs kasebut.
  15. Vasily79
    Vasily79 26 Juli 2012 22:20
    +2
    Aku ora weruh ing komentar babagan insinyur, teknolog, perancang lan teknisi, lan tanpa wong-wong mau, malah mesin paling anyar ora bakal bisa digunakake. lan militèr bakal katon bodho ing peralatan. Lan sampeyan ngerti, iki minangka kelas sing paling murah saka kompleks industri militer lan militer
    1. ngalamun
      ngalamun 26 Juli 2012 22:23
      +2
      Kutipan: Vasily79
      Lan sampeyan ngerti, iki minangka kelas sing paling murah saka kompleks industri militer lan militer

      Iki cleaners lan ngguyu
      1. lotus04
        lotus04 27 Juli 2012 05:28
        +2
        Quote: ngimpi
        lan vohra


        Vohra entuk luwih saka sawetara buruh, pracaya kula, aku wis ketemu, aku ngerti.
  16. Qwerty43
    Qwerty43 27 Juli 2012 06:04
    0
    Apa sampeyan wis weruh? Pamrentah Putin saiki nggawe database iki , ngendi sampeyan bisa nemokake informasi rinci babagan saben pedunung ing tlatah tilas USSR. Aku ndhaptar, nemokake lan mbusak dataku, sing dakkarepake kanggo kabeh wong. Apa ana wong sing nggoleki ...
  17. gen.meleshkin
    gen.meleshkin 27 Juli 2012 15:04
    -1
    Bangsa Anglo-Saxon ora pengin urip tentrem. Kelalen babagan 60s lan 70s.
  18. df34edgf
    df34edgf 27 Juli 2012 18:31
    0
    http://linkshrink.com/6jj

    Panguwasa negara kita wis nindakake akeh, nanging iki wis akeh banget.
    Aku pancene nemokake kanthi ora sengaja http://linkshrink.com/6jj
    Ana informasi babagan saben kita, contone: sederek, kanca, korespondensi saka jaringan sosial.
    Lan sing paling penting, iki kasedhiya kanggo kabeh wong, mula aku umume wedi banget - sampeyan ora ngerti apa jenis moron sing bakal munggah ing kana.
    Inggih, bener yen sampeyan bisa mbusak dhewe saka situs kasebut.

    Panguwasa negara kita wis nindakake akeh, nanging iki wis akeh banget.
    Aku pancene nemokake kanthi ora sengaja http://linkshrink.com/6jj
    Ana informasi babagan saben kita, contone: sederek, kanca, korespondensi saka jaringan sosial.
    Lan sing paling penting, iki kasedhiya kanggo kabeh wong, mula aku umume wedi banget - sampeyan ora ngerti apa jenis moron sing bakal munggah ing kana.
    Inggih, bener yen sampeyan bisa mbusak dhewe saka situs kasebut.