Review militèr

"Kanggo nglindhungi negara saka ancaman anyar": Mishustin ngumumake penutupan tapel wates karo Belarus amarga COVID-19

137
"Kanggo nglindhungi negara saka ancaman anyar": Mishustin ngumumake penutupan tapel wates karo Belarus amarga COVID-19

Perdana Menteri Rusia Mikhail Mishustin dina iki nggawe pratelan babagan salah sawijining langkah kanggo nglawan panyebaran COVID-19. Ukuran iki minangka penutupan tapel wates karo Belarus.


Mishustin nggawe pratelan babagan penutupan tapel wates ing rapat operasional Kabinet Menteri. Miturut kepala Kabinet, pamaréntah Rusia "bakal terus nindakake kabeh kanggo nglindhungi negara saka ancaman anyar."

Mishustin:

Kita bakal terus tumindak kanthi proaktif lan njupuk langkah lengkap kanggo nyegah panyebaran koronavirus sing akeh.

Miturut sawetara laporan, tapel wates ditutup kanggo gerakan warga. Nanging, gerakan barang ngliwati tapel wates Federasi Rusia lan Republik Belarus, miturut informasi sing diterbitake ing media, ora bakal mandheg.

Informasi banget babagan penutupan tapel wates Rusia-Belarus nuduhake manawa Moskow lan Minsk ora siap tumindak bebarengan ing babagan nglawan ancaman anyar. Mesthi wae ana sing ora percaya.

Sadurungé dadi dikenal yen dana anti-krisis digawe ing Federasi Rusia, jumlah total kira-kira 300 milyar rubel.
137 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Panjenengan
    Panjenengan 16. mars 2020 10:19
    +2
    Siji kasus koronavirus wis diidentifikasi ing Republik Belarus. mahasiswa Iran. Sing diidentifikasi ing tahap wiwitan lan diisolasi. Sawetara puluhan wong sing sesambungan karo dheweke uga diisolasi.
    1. vvvjak
      vvvjak 16. mars 2020 10:32
      + 12
      Quote: Panjenengan
      Siji kasus koronavirus sing dideteksi ing Belarus

      Ing 14.03.2020/27/5 - XNUMX wong, XNUMX durung dikonfirmasi.
      1. Panjenengan
        Panjenengan 16. mars 2020 10:35
        +4
        Dheweke duwe akeh ing peragaan busana ing Milan. Kabeh wong dilebokake ing penyakit infèksius. Mulané banjur digawa.
        1. vvvjak
          vvvjak 16. mars 2020 10:38
          + 10
          Quote: Panjenengan
          Dheweke duwe akeh ing peragaan busana ing Milan.

          Ora mung. Malah atlet saka Gomel nggawa virus saka Portugal. Ngangkat sawetara mandeg saka omahku.
          1. Panjenengan
            Panjenengan 16. mars 2020 10:40
            + 10
            Apa aku bisa ngomong, padha bisa uga. Dheweke ora nglilani aku ngubengi kutha.
            1. Kanca Kim
              Kanca Kim 16. mars 2020 11:13
              -7
              Quote: Panjenengan
              Apa aku bisa ngomong, padha bisa uga. Dheweke ora nglilani aku ngubengi kutha.

              Lan ing kene ing Baghdad kabeh tenang.
              Dheweke mung ngobrol liwat saluran federal babagan sing dibuwang saka rumah sakit penyakit infèksius.
              Euronews nglaporake manawa 368 wong tiwas ing Italia sajrone XNUMX jam pungkasan. Ing RTR lan Channel One, dheweke ngilangi bebener babagan sing dibuwang ing Rusia.
              Kaya dene miturut Gref, nalika (ing PMF) dheweke kanthi sinis mratelakake yen rakyat ora kena diomongake kanthi bener.
              Ayo ndeleng kepiye kedadeyan, bisa uga mantan wartawan, lan saiki wakil Tolstoy, bakal menehi saran supaya bisa diobati kanthi decoction saka kulit kayu oak.
              1. 30 ing
                30 ing 16. mars 2020 13:42
                +3
                Quote: Kawan Kim
                Euronews nglaporake manawa 368 wong tiwas ing Italia sajrone XNUMX jam pungkasan. Ing RTR lan Channel One, dheweke ngilangi bebener babagan sing dibuwang ing Rusia.
                Kaya dene miturut Gref, nalika (ing PMF) dheweke kanthi sinis mratelakake yen rakyat ora kena diomongake kanthi bener.

                Dina iki aku ngomong karo kanca ... Anake kerja ing kapal Jerman sing dikontrak. Dheweke ngadeg ing pelabuhan ing Prancis ... Iki kanggo sampeyan, babagan goroh .... Kabeh luwih serius tinimbang sing kita pikirake .. ...
                1. Contone
                  Contone 16. mars 2020 13:50
                  -4
                  Urip lan kerja ing omah.
                  Banjur sampeyan ora bakal dikarantina ing Prancis.

                  Anake kancamu sing kerja ing Jerman ing kapal sing berlayar neraka ngerti ngendi, minangka asil, dheweke dikarantina. nglirik

                  Lan apa sampeyan mikir iki minangka alasan kanggo nggawe gupuh lan bengok-bengok yen kabeh wong ngapusi kita lan luwih serius tinimbang sing kita pikirake? ngguyu

                  Aku bakal ujar maneh sawise dibebasake lan bali menyang Rusia, dheweke bakal dikirim menyang karantina karo kita.
                  Lan iku bener. apik
                  Sampeyan kudu mesthekake yen dheweke ora nggawa infeksi saka perjalanan kasebut.

                  Kanggo ndeleng ukara pisanan. nglirik
                  1. 30 ing
                    30 ing 16. mars 2020 14:31
                    +2
                    Quote: Contone
                    Urip lan kerja ing omah.
                    Banjur sampeyan ora bakal dikarantina ing Prancis.

                    Ana profesi kaya pelaut ... Pelaut kanggo lelungan manca, kaya sing wis dikandhakake sadurunge ... Lan iki tegese pelaut berlayar ing segara lan segara apa wae.. Ngunjungi negara lan bawana apa wae. Pelabuhan ing macem-macem kutha pesisir! Bisa nggarap kapal sing diduweni dening pemilik sing beda-beda ... am Apa sampeyan mikir para pelaut kudu tetep ing omah? nolak ! Aja ngeculke! Kerja nang omah!!! lol
              2. arlequin
                arlequin 16. mars 2020 14:57
                +3
                Quote: Kawan Kim
                Lan ing kene ing Baghdad kabeh tenang.

                Aku ora yakin babagan iki. Bocah 29 taun Aku lara, suhu 39,6 limang dina lan ora kesasar. Therapist teka, diwènèhaké antibiotik lan iku, SARS. Saiki aku wis waras, nanging dheweke ora nindakake tes. Khabarovsk
                1. 76rtbr
                  76rtbr 18. mars 2020 11:34
                  +1
                  nanging dheweke ora bakal njupuk supaya ora ngrusak statistik. kenapa kita duwe tingkat virus sing paling murah? ya, ora ana sing njupuk kesaksian kasebut lan ora nindakake tes ing Rusia kajaba ing dalan Lingkaran Moskow, sampeyan dhewe ngerti yen kita duwe obat ing mburi, yen ana epidemi, sapratelon saka populasi bakal tiwas, nanging dheweke menang ' Iki bakal dakkandhakake, dheweke mung bakal seneng babagan Suriah, konstitusi, kabeh apik banget Marquise !!! Krai Primorsky !!
      2. Thrall
        Thrall 16. mars 2020 10:39
        + 14
        Mesthi wae ana sing ora percaya

        Endi sing ora percaya?
        Iki masalah keamanan. Epidemiologi.
        A kondom uga saka mistrust? eseman
        1. Alnair
          Alnair 16. mars 2020 10:43
          0
          Ya.

          .................................
          1. Contone
            Contone 16. mars 2020 10:54
            +5
            Quote: Thrall
            A kondom uga saka mistrust?

            Yen ora ana anak.
            Lan kanggo safety - aja turu karo pangirim .... nglirik
            Nikah.
        2. kapten92
          kapten92 16. mars 2020 11:05
          + 16
          Quote: Thrall
          Iki masalah keamanan. Epidemiologi.

          hi
          Dadi, logis, perlu kanggo nutup tapel wates karo Kazakhstan! Ing kana, wong Tionghoa ana ing omah, lan wong Asia lagi transit menyang Rusia.
          ,
          1. ora pati
            ora pati 16. mars 2020 11:47
            +3
            Nyatane, piye wae dadi ora bisa dingerteni - apa negara serikat dibangun ing negara kita utawa ora !? opo Yen ora, penutupan tapel wates Rusia-Belarus iku normal.
            1. Contone
              Contone 16. mars 2020 12:02
              + 10
              Aja mbangun kene.
              Salah siji sampeyan ana ing Rusia utawa dhewe.

              Sampeyan mutusake kanggo dadi dhewe.
              Lan apa sing sampeyan mbangun ing kana mung Lukashenka sing ngerti.

              Lan mugi kula ngelingake sampeyan manawa wates sampeyan mbukak kanggo meh kabeh jagad.
              Sawetara taun kepungkur, pamrentah sampeyan mutusake mbukak wates kanggo kabeh wong.
              Dadi, sajrone wabah, sampeyan mesthi kudu nutup saka sampeyan. hi
            2. kapten92
              kapten92 16. mars 2020 12:03
              + 13
              Kutipan saka: bessmertniy
              Nyatane, piye wae dadi ora bisa dingerteni - apa negara serikat dibangun ing negara kita utawa ora !?

              Ayo diwiwiti kanthi kasunyatan manawa "negara kesatuan" virtual iki mung ana ing kertas.
              Kutipan saka: bessmertniy
              Yen ora, penutupan tapel wates Rusia-Belarus iku normal

              Dibangun utawa ora dibangun, ora mengaruhi kahanan epidemiologis. Utawa, apa perlu perusahaan njaluk virus saka wilayah Republik Belarus? eseman
              EU nutup tapel wates, lan proses nyabrang tapel wates antarane anggota mung nominal. Kanthi kahanan virologi sing kaya mengkono, "pot" sampeyan luwih cedhak karo "imam". hi
              1. ora pati
                ora pati 16. mars 2020 12:12
                -12
                Ing kasus iki, ana perlu kanggo nutup tapel wates karo otonomi - Yakutia, Chechnya, Distrik Otonomi Yahudi, Distrik Otonomi Chukotka, lsp. Mesthi, langkah iki nyegah panyebaran virus. Nanging dheweke wis mbuktekake manawa dheweke bisa gampang nembus wilayah sing paling adoh lan tertutup. Aku mikir yen penutupan wates saiki, nganti sawetara, dadi alat perjuangan politik lan nambah kesulitan sing disebabake dening coronavirus. hi
                1. kapten92
                  kapten92 16. mars 2020 12:21
                  + 12
                  Kutipan saka: bessmertniy
                  Ing kasus iki, ana perlu kanggo nutup tapel wates karo otonomi - Yakutia, Chechnya, Distrik Otonomi Yahudi, Distrik Otonomi Chukotka, lsp. Mesthine, langkah iki nyuda panyebaran virus.

                  Yen wilayah Rusia luwih gampang kena infeksi, aku nganggep manawa wates administratif bakal dikendhaleni. Pah-pah, iki hipotetis, aja lali yen iki adm internal. wates. RB iku beda! Carane akeh kontrol ditetepake ing tapel wates Republik Belarus karo "njaba" donya, aku ora ngerti. Rusia wis reasuring dhewe, lan nindakake bab sing bener.
                  Kutipan saka: bessmertniy
                  Aku mikir yen penutupan wates saiki dadi alat perjuangan politik lan nambah kesulitan sing disebabake dening coronavirus.

                  Kabeh bisa! Ora ana sing mbatalake teknologi kasebut. Sawise wabah ing Italia, kabeh negara Uni Eropa langsung mblokir tapel watese. Ing babagan iki, luwih becik "overdo" tinimbang "underdo".
              2. Pengurus
                Pengurus 16. mars 2020 21:25
                -1
                Kutipan saka kapten92
                ... Ing construction utawa ora ing construction, iki ora mengaruhi kahanan epidemiological. Utawa, sampeyan kudu njaluk virus saka wilayah Republik Belarus kanggo perusahaan? ...

                Bisa uga sampeyan bisa ngandhani kahanan epidemiologis ing Ukraina sing luwih apik utawa luwih elek tinimbang ing Belarus?
                Tapel wates karo Ukraina durung ditutup, utawa aku salah?
                1. kapten92
                  kapten92 16. mars 2020 21:35
                  +1
                  Quote: Penjaga
                  Bisa uga sampeyan bisa ngandhani kahanan epidemiologis ing Ukraina sing luwih apik utawa luwih elek tinimbang ing Belarus?

                  Lan kenapa aku butuh!? Aku wis mratelakake panemume, aku dadi panyengkuyung nutup wates karo kabeh wong nalika acara kaya ngono.
                  Sajrone wabah donya kaya mengkono, ora ana kanca, wong liyo, wong sing ditresnani utawa mungsuh, nanging ana kepentingan nasional !!!
                  Aku mikir lan isih mikir yen Kremlin lan pamrentah Rusia nindakake sethithik banget kanggo ngindhari akibat global kanggo negara kasebut! hi
            3. sing174
              sing174 16. mars 2020 13:45
              +1
              Nalika padha baris lan ngomong, lan ing tengah dalan, pitakonan apa sing bisa ana? utawa, kaya biasane, apa Rusia kudu disalahake kanggo kabeh lan kabeh wong?
            4. Pengurus
              Pengurus 16. mars 2020 21:18
              0
              Kutipan saka: bessmertniy
              Nyatane, piye wae dadi ora bisa dingerteni - apa negara serikat dibangun ing negara kita utawa ora !? opo Yen ora, penutupan tapel wates Rusia-Belarus iku normal.

              Kene, ora mung kasunyatan nutup penting, nanging uga wangun, i.e. apa perjanjian digawe.
          2. bk316
            bk316 16. mars 2020 13:20
            +6
            Dadi, logis, perlu kanggo nutup tapel wates karo Kazakhstan!

            Ya, ora logis, nanging kanthi cepet, nganti telat kanggo sapa wae.
          3. sing174
            sing174 16. mars 2020 13:43
            0
            logis, iku perlu kanggo nutup kabeh wates, ora kanggo kita utawa saka kita
        3. askort154
          askort154 16. mars 2020 13:16
          +2
          Thrall...A kondom uga saka mistrust?

          Malah pindho!
          Dheweke wedi "mabur munggah" - ora yakin yen dheweke bakal omah-omah.
          Dheweke wedi yen dheweke ngandhut, dheweke kudu omah-omah. Lan sing paling penting, kondom minangka insulator kesenengan lengkap. nangis hi
        4. Andrey Koptelov
          Andrey Koptelov 16. mars 2020 17:22
          -4
          Quote: Thrall
          Mesthi wae ana sing ora percaya

          Endi sing ora percaya?
          Iki masalah keamanan. Epidemiologi.
          A kondom uga saka mistrust? eseman

          Ayo pungkasane menehi ibu Lenin marang Lukashenka???
    2. Laksamana Besar
      Laksamana Besar 16. mars 2020 13:09
      0
      coronavirus-monitor.ru
      1. Pengurus
        Pengurus 16. mars 2020 21:40
        0
        Kapethik saking Laksamana Besar
        coronavirus-monitor.ru

        Mergo iki.
        ..Ing Rusia, 93 pasien karo jinis koronavirus anyar wis didaftar, Wakil Perdana Menteri Tatyana Golikova ujar ...

        Mbok menawa ana akal kanggo nutup tapel wates, nanging kanthi persetujuan.
        .
  2. Loess
    Loess 16. mars 2020 10:20
    +2
    Moscow lan Minsk ora siyap tumindak bebarengan ing babagan nglawan ancaman anyar. Mesthi wae ana sing ora percaya.
    Kaya sing dakrungu, iki amarga kasunyatan manawa warga bakal bali menyang Belarus kanggo preian saka penghasilan saka Rusia lan Eropa, lan sawise preian bakal bali. Mula, pamrentah wedi yen infeksi iki uga bisa mlebu ing Rusia kanthi cara iki.
    1. Keong N9
      Keong N9 16. mars 2020 10:25
      -8
      Muck iki wis ana ing Rusia. Kajaba iku, kaya sing dikandhakake, karantina 2 minggu ora efektif, miturut data paling anyar, virus kasebut aktif ing awak nganti 37 dina. Dadi, ing Rusia wis akeh operator paten sing nginfeksi wong liya saiki.
      1. Loess
        Loess 16. mars 2020 10:27
        +7
        Kutipan: Keong N9
        Muck iki wis ana ing Rusia.

        Aku ngerti. Dadi kenapa Rusia butuh operator potensial virus tambahan?
        1. Keong N9
          Keong N9 16. mars 2020 10:36
          + 10
          Nyatane, kepiye coronovirus iki "teka ing wektune": kontradiksi sing ora bisa ditanggulangi akumulasi ing saindenging jagad, saben dina ujar manawa jagad iki mlebu periode resesi lan krisis global sing padha karo "Depresi Agung" ing awal abad kaping XNUMX, kabeh wong mung ngenteni siji - sapa sing bakal dadi panyebab krisis iki lan ing kene sampeyan duwe coronovirus! Saiki pancen kabeh bisa digandhengake karo dheweke - saka salah kalkulasi ekonomi, banjur nyuda hak-hak warga lan introduksi hukum militer, lan sing paling penting, saiki ora ana elit sing ngatur lan politik beau monde lan konco-konco sing kudu disalahake. - iki kabeh wis rampung dening coronovirus! Carane trep! lan sing paling Jahwéh, ing wektu! Wis, mung iki nggawe wong mikir babagan versi virus asal buatan lan "pandemi". ya
          1. Loess
            Loess 16. mars 2020 10:45
            +7
            Kutipan: Keong N9
            Bener, kepiye virus korona iki "teka ing wektune"

            Iki dudu alesan kanggo ora peduli babagan nglindhungi negara saka virus.
          2. Paranoid50
            Paranoid50 16. mars 2020 11:00
            +2
            Kutipan: Keong N9
            Saiki sampeyan bisa ngilangi kabeh babagan -

            Kanggo mikrokosmos uga kena pengaruh: kerang konspirasi panik. sedulur wassat
      2. Silvestr
        Silvestr 16. mars 2020 11:40
        + 11
        Kutipan: Keong N9
        karantina 2 minggu ora efektif

        Ana sawetara tahapan pangembangan penyakit kasebut. 2 minggu pisanan klinik penyakit ambegan akut lan kabeh wong sing duwe snot ora bisa dilacak. Mulane karantina. Lan sawise 2 minggu dadi cetha apa dheweke sehat utawa ora. Ing ngarsane virus, radhang paru-paru berkembang sawise 2 minggu.
        1. bk316
          bk316 16. mars 2020 13:32
          +4
          Ana sawetara tahapan pangembangan penyakit kasebut. 2 minggu pisanan klinik penyakit ambegan akut lan kabeh wong sing duwe snot ora bisa dilacak. Mulane karantina. Lan sawise 2 minggu dadi cetha apa dheweke sehat utawa ora. Ing ngarsane virus, radhang paru-paru berkembang sawise 2 minggu.

          Temenan ya. Nanging ing kene sing utama beda. Ya, ana kasus nalika gambar klinis ora ana lan kedadeyan nalika katon sawise 2 minggu. Nanging iki ora 100%, nanging kurang, minangka asil, p-faktor mudhun menyang nilai kurang saka 1 lan epidemi ora tuwuh.

          Sial Sylvester, kok wong sing ora duwe kawruh dhasar dhasar nulis badai salju beda karo aplomb. Evil ilang.
          1. Silvestr
            Silvestr 16. mars 2020 13:35
            +8
            Kutipan saka: bk316
            Ya, ana kasus nalika gambar klinis ora ana

            Aku uga mikir lan ana bukti ora langsung ing pers - ana operator virus.
            Kutipan saka: bk316
            Sial Sylvester, kok wong sing ora duwe kawruh dhasar dhasar nulis badai salju beda karo aplomb

            kita kabeh ngerti obat lan politik ngguyu
            Aku bisa ngomong siji bab: ana liyane lan liyane nguciwakake patients saben taun
      3. bk316
        bk316 16. mars 2020 13:21
        +2
        Kajaba iku, kaya sing dikandhakake, karantina 2 minggu ora efektif, miturut data paling anyar, virus kasebut aktif ing awak nganti 37 dina.

        Sialan maneh...
        OJO TULIS OPO ORA NGERTI.
    2. SENENG
      SENENG 16. mars 2020 10:35
      +4
      hi Ayo, buruh tamu, kemungkinan infeksi sithik, urip pisah, kontak sithik.
      Ana prakara liyane ing kene, Lukashenka, kanthi rezim bebas visa kanggo setengah jagad, nggawe pekarangan metu saka republik, saiki bakal bali maneh.
      1. Lannan Shi
        Lannan Shi 16. mars 2020 10:56
        + 13
        Kutipan saka SNEAKY
        Ayo, buruh tamu, kemungkinan infeksi sithik, urip pisah, kontak sithik.

        Ana manuk sing kaya ngono, manggon ing wit willow, diarani naif. Apa sampeyan tau ndeleng asrama kerja? Nalika 10-6 wong diiseni menyang kamar 8 kothak? Lan ing siji gudang, nganti 500 warga manggon? Nalika padha makarya ing Novosovikh, minangka paling enom lan tansah nemen saka engineer, wiwit cara sing 5-6 mantun kahanan karo brawls komunal mabuk saka diggers kita, Aku wis cukup katon saka "isolasi". Belarusians, dening cara, manggon ing asrama sing paling seprapat. Lan akeh warga asrama kerja ing perusahaan sing "non-kontak" kaya rantai panganan Magnolia lan Euroset.
        1. SENENG
          SENENG 16. mars 2020 12:05
          -2
          ngguyu Sampeyan dicet sawetara jinis hostel ing irung, kaya "beltaun" saka sawetara Urut, karo hearth ora kurang saka Wuhan) Tenang, kabeh iku prasaja lan luwih gedhe. rezim rama visa-free kanggo luwih saka 80 negara lan anané wates kaya ngono.
          1. mordvin 3
            mordvin 3 16. mars 2020 14:15
            +2
            Kutipan saka SNEAKY
            Saka luwih saka siji yuta gaster Belarusia, bagean singa ana ing dachas, nanging omah-omah ganti kasebar.

            Ya, aku kerja lan manggon ing omah ganti karo wong manca. Mizer sampeyan ngomong? Apa sampeyan mikir yen sawetara warga Rusia kerja karo kabeh jinis buruh tamu? Kabeh wong lungguh ing omah ganti lan ora nempel irung menyang dalan?
    3. Silvestr
      Silvestr 16. mars 2020 11:31
      +1
      Quote: Kurang
      Kaya sing dakrungu

      Mbah ing bangku ngandika? ngomong alamat toko
      1. Loess
        Loess 16. mars 2020 11:36
        +2
        Kutipan saka Silvestr
        ngomong alamat toko

        Edisi wingi saka program Vesti ing saluran TV Rusia ing 20,00 wektu Moskow.
        Lan omong-omong, babagan "mbah-mbah ing bangku" - sampeyan nuntut fakta saka aku ing cabang sabanjure - mula aku nyedhiyakake - yen sampeyan ora pengin mangsuli, paling ora sijine minus supaya aku ngerti persis apa sing diwaca. )
    4. Laksamana Besar
      Laksamana Besar 16. mars 2020 13:17
      +2
      Paling kamungkinan amarga penutupan tapel wates tanah karo Polandia, lan Belarus ora pengin nutup.
      1. Keong N9
        Keong N9 16. mars 2020 15:04
        +1
        Mung wingi aku ngomong karo wong sing langsung ana hubungane karo serologi lan diagnostik laboratorium. Dheweke ujar manawa "coronavirus" iki wis suwe nyebar, mung sadurunge ditetepake minangka flu umum utawa "SARS". Komplikasi paru-paru kanthi asil fatal sadurunge, mung ora ana sing "nguap" ing skor iki - kaya, uga, komplikasi, uga, ara karo dheweke. Ora ana sing ora nindakake tes kanggo virus saka tembung - "AT ALL". Saiki dheweke wiwit nindakake tes kanggo virus tartamtu lan gambar sing menarik wiwit muncul - dheweke wis wiwit nemokake sing kena infeksi "coronavirus" sing ora lunga menyang endi wae lan kena infeksi ing negara kasebut saka ora ana sing ngerti. WHO. Yaiku, "coronavirus" sing terkenal iki nyebar sadurunge lan saiki nyebar tanpa Wuhan ing kana. Bab liyane yaiku sawetara bentuk patogen sing metu ing Wuhan, sing jelas nuduhake manawa "versi" coronovirus iki digarap ing laboratorium. Kajaba iku, sing menarik, salah sawijining laboratorium biologi paling gedhe ing donya sing nggarap macem-macem virus mung ana ing Wuhan. Nanging iki dudu sing utama. Babagan pangayoman marang coronovinus. Wong lanang iki ngandhani yen China nindakake proteksi global nglawan senjata biologi ing coronovirus iki. Mangkono uga latihan tumindak ing perang biologi. Ing China, kabeh ditutup kanthi serius - komunikasi antarane individu ditutup, produk dituku lan disebarake ing tengah liwat layanan khusus - kayata dhaptar disusun, dibayar lan produk sing dituku digawa dening layanan khusus menyang apartemen, personel dikirim menyang kantor. pusat kanthi bis khusus kanthi sistem disinfeksi, ora ana transportasi pribadi. Nanging sing paling penting yaiku kebersihan pribadi - ing China, dheweke ngerti manawa "ngumbah tangan" iku kabodhoan, amarga virus kasebut nyebar ing udhara nalika watuk lan wahing - dumunung ing rai, sandhangan, lsp. Yaiku, mung wisuh tangan - ora ana gunane - sampeyan kudu ngumbah rai nganggo sabun lan wisuh rambute, yen ora, sampeyan bakal nransfer kabeh infeksi menyang bantal lan membran mukus nalika sampeyan turu lan mbuwang lan nguripake ing amben lan, sing paling penting. , klambi. Ing China, cellophane capes-spacesuits disebarake ing tengah, sing nganggo sandhangan lan ana sing kudu pindhah ing dalan-dalan, ing transportasi umum, lsp. lan padha dibusak ing ngleboke menyang omah, lan lagi disposable lan dibuwang ing tas khusus karo zippers lan kelas pangayoman biologi. Aku ora ngomong babagan topeng perlindungan mata lan ambegan sing disebarake pamrentah ing China lan gratis. Lan apa sing ditindakake ing Rusia? Ya ora apa-apa! Pancen ora ana sing ditindakake, kajaba kanggo sawetara jinis larangan ing acara massa! Spekulator wis tuku kabeh topeng lan sampeyan bakal nemokake ing apotek, ora kanggo sebutno kasunyatan sing pamrentah Mishustin nyebarake kanthi gratis. Mishustin sibuk karo pajak, dheweke ora duwe wektu kanggo ngatasi coronovirus kanthi serius (lan apa sing dikarepake saka "publik" - dheweke menehi tugas kanggo ngumpulake suap, nanging luwih akeh) - dina iki dheweke ngumumake yen audit pajak lan pajak. tekanan bakal terus nyebar menyang sektor ekonomi liyane. Carane! Iki minangka sing paling penting ing kahanan saiki! ya
  3. roket757
    roket757 16. mars 2020 10:23
    +9
    Ana bebaya lan ora ana langkah-langkah pencegahan sing ora perlu.
    1. cniza
      cniza 16. mars 2020 10:58
      +8
      Kutipan saka roket757
      Ana bebaya lan ora ana langkah-langkah pencegahan sing ora perlu.


      Opo wae, luwih becik nganggo klambi sing berlebihan tinimbang nganggo busana sing kurang ...
      1. DMB 75
        DMB 75 16. mars 2020 11:08
        + 11
        Saran kasebut prasaja, lan malah diantemi, nanging, sayangé, ora ana sing luwih efektif nganti saiki. Kaping pisanan, iki minangka kebersihan pribadi: sampeyan kudu ngumbah tangan kanthi rutin, lan uga nggunakake antiseptik alkohol, mabur. Wong asring cenderung luwih dipercaya saka tutuk tinimbang sumber resmi. Kanthi kacepetan koronavirus, kabeh jinis mitos nyebar ing saindenging planet. Palsu dadi meh luwih mbebayani tinimbang penyakit kasebut dhewe! Dheweke nyebar rasa wedi lan panik, sing digunakake dening perusahaan farmasi.
        1. Silvestr
          Silvestr 16. mars 2020 11:33
          + 13
          Kutipan: DMB 75
          nggunakake sanitizer tangan alkohol

          Alkohol paling sethithik 60 persen
          1. cniza
            cniza 16. mars 2020 11:44
            +7
            Luwih becik ora kurang saka 80%, banjur kanthi jaminan ... lol
        2. cniza
          cniza 16. mars 2020 11:42
          +7
          Kutipan: DMB 75
          Kanthi kacepetan koronavirus, kabeh jinis mitos nyebar ing saindenging planet. Palsu dadi meh luwih mbebayani tinimbang penyakit kasebut dhewe!


          Lan, sayangé, padha duwe kacepetan sing luwih dhuwur ...
        3. sing174
          sing174 16. mars 2020 13:57
          +2
          Kaping pisanan, ngisolasi sumber infeksi, lan karantina ing dalan. nutup tapel wates karo kabeh wong, mandheg nulis ing antarane kutha-kutha ing negara kasebut. kajaba kanggo kerja, kanthi panjaluk pass.
          wingi dheweke nulis babagan Deripaska ing kana, kabeh wong ngguyu, kaya nyebar panik ... saiki, yen infeksi diwiwiti ing tingkat puluhan ewu wong ing kutha, para dokter ora bakal duwe kapasitas utawa sumber daya manungsa sing cukup lan jumlah persen saka wong mati mung bakal trampled ing 50% utawa sampeyan bakal waras utawa sampeyan bakal mati, supaya nindakake maksimum sing bisa langsung.
          babagan perusahaan ... aja ngomong kepiye carane mahkota iki diobati? Ora ngerti kasus kasebut?
      2. roket757
        roket757 16. mars 2020 11:26
        +9
        Kita malah ngirim pesen bebaya! Kabeh serius. Panguwasa, sing bali saka kana, dikarantina ... kabeh perjalanan bisnis dibatalake.
        IKI NORMAL!
        1. balunan
          balunan 16. mars 2020 13:14
          +3
          Lan sampeyan ngerti apa sing ora normal ... pesawat teka saka Tashkent lan Roma ... sing saka Tashkent ora lulus test. Aku ora pantes njlentrehake kontingen sing teka. Nanging saka ing kono, yen infèksi lunga, ora bakal katon sethithik kanggo sapa waé
          1. roket757
            roket757 16. mars 2020 13:32
            +3
            Aku ora ngandika iku NORMAL nang endi wae ing negara kita, wis teka kanggo saben wong sing sapisan lan kanggo kabeh, pguildery ora bakal mimpin kanggo apik! Kita ora bakal luput saka gelombang infeksi, iki wis jelas.
            Kajaba iku, kanggo ngomong yen wong kita luwih tanggung jawab tinimbang ... Italia, contone, iku banget exaggerated! Mbok, lan ora ketompo carane ora wingi, iku ora muncul wingi, nanging luwih sadurungé.
  4. DMB 75
    DMB 75 16. mars 2020 10:23
    +1
    Sadurungé dadi dikenal yen dana anti-krisis digawe ing Federasi Rusia, jumlah total kira-kira 300 milyar rubel.

    Sing bakal diilangi kanthi aman. Kabeh hype babagan coronovirus iki wiwitane nyenengake, nanging saiki mung nesu. Kita nemokake alasan liyane kanggo ngumbah adonan.
    1. 4 ikit
      4 ikit 16. mars 2020 11:44
      -1
      Akèh-akèhé mesthi bakal suwèk.
  5. angkot 11
    angkot 11 16. mars 2020 10:23
    +2
    sadurunge sing, padha wis ngandika karo Perdana Menteri Belarus, lan bab iki, klebu. Aku ora mikir iki minangka langkah siji-sisi.
  6. mouse
    mouse 16. mars 2020 10:33
    + 10
    Dadi tirai wesi mudhun ... Lan sanalika lan meh kabeh ndonya ...
  7. Tzar
    Tzar 16. mars 2020 10:46
    +2
    Saiki saka Old Man maneh discontent sedulur bakal trample.
    1. Zeev Zeev
      Zeev Zeev 16. mars 2020 11:21
      0
      Aja ngidak-idak. Arab Saudi siap ngedol lenga marang dheweke kanthi rega 25 dolar (kanthi diskon) lan ing jumlah apa wae.
      1. Gost2012
        Gost2012 16. mars 2020 12:10
        +4
        Kutipan saka Zeev Zeev
        Aja ngidak-idak. Arab Saudi siap ngedol lenga marang dheweke kanthi rega 25 dolar (kanthi diskon) lan ing jumlah apa wae.

        ora lucu
        1. Zeev Zeev
          Zeev Zeev 16. mars 2020 13:03
          +3
          Lan aku ora guyon. Lukashenka mbutuhake Rusia minangka sumber energi murah lan pasar kanggo barang-barang perusahaan Belarusia (utamane produk pertanian). Lan kabeh crita babagan "bangsa persaudaraan" lan "integrasi cepet" mung dibutuhake kanggo iki. Wiwit rega hidrokarbon mudhun lan ana alternatif kanggo lenga Rusia, kabeh game kanthi gaya "kita sedulur, menehi dhuwit" saiki ora ana kapentingan kanggo ketua peternakan kolektif sing licik.
          1. Operator
            Operator 16. mars 2020 13:17
            -3
            Ora ana sing kasengsem ing barang Belarusia, amarga amarga krisis global amarga koronavirus ing negara-negara tanggane, barang-barang lokal ora bisa dituju.

            Supaya Rygorych mangan udang dhewe ngguyu
            1. Zeev Zeev
              Zeev Zeev 16. mars 2020 15:09
              -1
              Perdagangan bebarengan antarane Belarus lan Rusia banget maneka warna, ing kabeh bagean lan kelompok komoditas, lan kalebu luwih saka sewu barang komoditas. Saka bagean komoditas ekspor Belarusia menyang Rusia, telung bagean pisanan sing paling gedhe yaiku produk saka kewan (19,3% saka kabeh ekspor saka Belarus menyang Federasi Rusia), sarana lemah, lan ora mung transportasi, lan liya-liyane. 13,9%) lan macem-macem mesin lan peralatan (13,9%). Lan impor saka Rusia menyang Belarus utamane kalebu produk mineral (48,2%), logam non-larang lan produk saka (11,6%), lan macem-macem mesin lan peralatan (9,6%).

              Waca kanthi lengkap: https://banki24.by/news/3329-chem-belarus-torguet-s
              Udang lan Parmesan ora dadi fitur ing kene.
          2. Tzar
            Tzar 16. mars 2020 13:20
            0
            Nanging ora bener sampeyan, rasa ora puas karo Wong Tua isih katon:
            Miturut pimpinan Belarusia, kahanan ing republik kasebut relatif tenang. Ing wektu sing padha, Lukashenka percaya yen Rusia "kabeh murub saka coronavirus." “Dadi sapa sing kudu ndhelik saka sapa. Pitakonan iki retorika," ujare Presiden.
            1. Gost2012
              Gost2012 16. mars 2020 13:39
              +4
              Kutipan saka Tzar
              Nanging ora bener sampeyan, rasa ora puas karo Wong Tua isih katon:
              Miturut pimpinan Belarusia, kahanan ing republik kasebut relatif tenang. Ing wektu sing padha, Lukashenka percaya yen Rusia "kabeh murub saka coronavirus." “Dadi sapa sing kudu ndhelik saka sapa. Pitakonan iki retorika," ujare Presiden.

              Belarusians iku Rusia karo tandha kualitas! Kita ora kena virus.
          3. Gost2012
            Gost2012 16. mars 2020 13:38
            +4
            Kutipan saka Zeev Zeev
            Lan aku ora guyon. Lukashenka mbutuhake Rusia minangka sumber energi murah lan pasar kanggo barang-barang perusahaan Belarusia (utamane produk pertanian). Lan kabeh crita babagan "bangsa persaudaraan" lan "integrasi cepet" mung dibutuhake kanggo iki. Wiwit rega hidrokarbon mudhun lan ana alternatif kanggo lenga Rusia, kabeh game kanthi gaya "kita sedulur, menehi dhuwit" saiki ora ana kapentingan kanggo ketua peternakan kolektif sing licik.

            Sing penting ora rega lenga, nanging delta antarane "donya" lan diwenehake. Lan ora ana lenga saka SA sing bisa mlebu ing Republik Belarus kanthi volume nyata, lan ora perlu, kanthi nganggep kasebut ing ndhuwur.
            1. Zeev Zeev
              Zeev Zeev 16. mars 2020 15:02
              -1
              Minyak saka Arab Saudi bisa tekan Republik Belarus liwat Ukraina, liwat negara-negara Baltik lan malah liwat pipa Eropa kanthi mbalikke. Murni fisik lan logistik. Kaya sing tekan Eropa.
              1. Gost2012
                Gost2012 16. mars 2020 15:20
                +3
                Kutipan saka Zeev Zeev
                Minyak saka Arab Saudi bisa tekan Republik Belarus liwat Ukraina, liwat negara-negara Baltik lan malah liwat pipa Eropa kanthi mbalikke. Murni fisik lan logistik. Kaya sing tekan Eropa.

                Sampeyan kudu ngerti carane akeh sing bisa nang ing saben rute iki. Contone, siji tanker kudu diangkut nganggo rel liwat negara Baltik meh rong minggu.
                Pinten bisa dipompa liwat Ukraina lan apa sing dibutuhake kanggo iki, apa sing dipompa menyang pipa saiki, lan pinten kabeh biaya, ora ana sing dianggep.
                Liwat Eropah ing mbalikke - mung yen ana sawetara offsets mitos lan kabeh padha liwat Persahabatan. Yen ora, Polandia lan Jerman ora duwe apa-apa kanggo mbukak refineries, sing lungguh ing Persahabatan iki. Dadi 6 yuta setahun bisa lan bisa diklumpukake, nanging 24 ora mungkin.
                Nanging yen regane "kaya wong liya" lan + logistik, kenapa lenga iki kabeh, sing luwih saka 6 yuta? Ora ana panggonan kanggo nyelehake dheweke ing rega iki.
                1. VASYA ZYUZKIN
                  VASYA ZYUZKIN 16. mars 2020 16:16
                  +2
                  Aja nyalib! Yahudi miturut siji latihan spit manual))))). Ana sawetara akun ing situs kene. Kabeh kanggo siji motif!)))
                2. Zeev Zeev
                  Zeev Zeev 16. mars 2020 16:25
                  -2
                  Contone, saka negara Baltik, sampeyan bisa ngundhuh liwat pipa. Ya, lan "Druzhba" ora siji pipa, nanging sistem karo sawetara pipelines. Kaya ing Ukraina.
                  1. Gost2012
                    Gost2012 16. mars 2020 16:34
                    +3
                    Kutipan saka Zeev Zeev
                    Contone, saka negara Baltik, sampeyan bisa ngundhuh liwat pipa. Ya, lan "Druzhba" ora siji pipa, nanging sistem karo sawetara pipelines. Kaya ing Ukraina.

                    Ora ana pipa saka negara Baltik sing cocog kanggo pompa. Perlu dibalèkaké, kalebu narik bagean anyar.
                    Kilang Polandia lan Jerman njagong ing Druzhba kanthi kontrak sing dawa, ora ana sing bakal mateni. Iku mitos.
                    Nanging sanajan kedadeyan kasebut dumadakan, ora ana gunane, Republik Belarus ngolah bagean saka lenga Rusia, lan adol maneh bagean saka lenga kasebut, kanthi bodho didol, lan kanthi rega sing padha utawa kurang, ora produk olahan utawa lenga. dhewe bisa didol "karo nilai tambah dhuwur", iku ora perlu ing jumlahe.
                    Lan kabeh sing dibutuhake yaiku lenga kanthi diskon "Bratsk", lan nalika iku, rega lenga minangka nomer loro, lan rega sing luwih dhuwur, luwih apik, kaya matématika. Lan dudu pipa saka Triebaltika ... sinau, wong Yahudi.
                  2. Nikolai Yunani
                    Nikolai Yunani 24. mars 2020 21:23
                    +1
                    Kutipan saka Zeev Zeev
                    saka negara Baltik bisa diundhuh liwat pipa

                    opo Suwene wis padha extract lenga? wassat ngguyu
  8. Kaldon48
    Kaldon48 16. mars 2020 11:05
    -4
    Watesan bakal ditutup, nanging kepiye ngimpi nggawe negara serikat?
    1. Zeev Zeev
      Zeev Zeev 16. mars 2020 15:11
      -3
      Apa sampeyan mikir yen akeh ing Belarus ngimpi negara kesatuan karo Rusia? Apa sampeyan mikir iki menarik kanggo Lukashenka?
      1. asu
        asu 16. mars 2020 15:45
        +2
        Kutipan saka Zeev Zeev
        Lukashenka

        Lukashenka dudu Belarus. Kapentingan padha langsung ngelawan.

        Kutipan saka Zeev Zeev
        Apa sampeyan mikir yen akeh ing Belarus ngimpi negara kesatuan karo Rusia?

        Aku ora mikir, nanging aku ngerti. Lan yen kita nggatekake 3 dekade propaganda kamardikan, mula kita bisa ujar manawa kaget akeh.
        1. Zeev Zeev
          Zeev Zeev 16. mars 2020 16:12
          -2
          Apa sampeyan mikir babagan Ukraina? Mung pasukan Rusia bakal katon ing tapel wates lan langsung ana "Novorossia saka Donetsk kanggo Tiraspol"?
          Miturut cara, ora ana tembung "kamardikan" ing basa Belarusia.
          1. Gost2012
            Gost2012 16. mars 2020 16:49
            +4
            Kutipan saka Zeev Zeev
            Apa sampeyan mikir babagan Ukraina? Mung pasukan Rusia bakal katon ing tapel wates lan langsung ana "Novorossia saka Donetsk kanggo Tiraspol"?
            Miturut cara, ora ana tembung "kamardikan" ing basa Belarusia.

            nanging ana "ikhlas"..
            1. Zeev Zeev
              Zeev Zeev 16. mars 2020 17:57
              -2
              mangan. "Svyadomast" tegese "eling".
          2. asu
            asu 16. mars 2020 20:42
            +1
            Kutipan saka Zeev Zeev
            Apa sampeyan mikir babagan Ukraina?

            Aku ana ing Kyiv ing bisnis ing 12, malah sadurunge kabeh acara iki. Mlaku-mlaku ing saindhenging kutha, aku ketemu Belarusians - padha bungah kanggo saben liyane minangka compatriots ing negara manca. Dheweke rembugan kanthi seneng babagan topik Bendery sing bengkong ing negara tuan rumah (dheweke wis ngunjungi pinggiran kulon ing pinggiran ora suwe sadurunge - akeh sing kudu dicritakake babagan iki), dheweke ngempet, kadang-kadang, nyenyamah wong Ukrainia, lan pisah karo ati sing entheng.
            Ngadili dhewe sing dadi kagungane sapa, lan kepiye aku mikir babagan sapa.
            1. Zeev Zeev
              Zeev Zeev 16. mars 2020 22:33
              -1
              Ing 2014, aku weruh crita sing padha babagan Odessans lan Kharkov sing sengit marang Bendera. Lan wong-wong sing nyoba kanggo ngedol kanggo kula uga ora ngerti carane nulis "Belarus" lan "Banderites" bener.
              1. asu
                asu 17. mars 2020 07:07
                +1
                Kutipan saka Zeev Zeev
                belarus

                Apa sampeyan mikir wong Inggris kasebut dieja wong Inggris kanthi bener? Utawa Mungkin kabeh iku bener kanggo nulis ing umum - ing basa Ibrani?
                Sampeyan kudu duwe akal sing bener-bener kuat kanggo nulis omong kosong kasebut.
                Summing up, akeh Belarusians ngarahke ing negara kesatuan karo Rusia. Iki kabeh luwih penting amarga wis telung puluh taun propaganda independen diwutahake menyang kupinge.
                1. Zeev Zeev
                  Zeev Zeev 17. mars 2020 07:17
                  -3
                  Aku ora menehi saran supaya sampeyan percaya. Kanggo sampeyan ana ing kuciwane pahit, kaya ing 2014
                  1. asu
                    asu 17. mars 2020 08:16
                    +2
                    Kutipan saka Zeev Zeev
                    Aku ora menehi saran supaya sampeyan percaya.

                    Aku wis nulis sing aku ora pracaya, nanging aku ngerti.
                    Lan wong sing ora ngerti manawa ana pirang-pirang basa ing bumi kudu ora menehi saran marang sapa wae
                    1. Zeev Zeev
                      Zeev Zeev 17. mars 2020 08:23
                      -4
                      Aku malah nganggo sawetara basa saben dina. Dadi aku bisa kanthi aman menehi saran supaya sampeyan ora ngapusi dhewe babagan "Belarusians pengin persatuan", "kita sedulur", "Belarusians" lan liya-liyane. Amarga aku salah siji saka blues, lan sawetara ora.
                      1. asu
                        asu 17. mars 2020 08:44
                        +1
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Aku nganggo sawetara basa saben dina

                        Ya, paling sampeyan sinau salah siji saka iku biasane kanggo wiwitan. Belarusians, ya..
                      2. Zeev Zeev
                        Zeev Zeev 17. mars 2020 09:01
                        -3
                        "Belarusians" bakal bener. Negara - Belarus, wong - Belarus, basa - Belarusian.
                      3. asu
                        asu 17. mars 2020 09:18
                        +1
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Iku bakal bener "Belarusians"

                        Mbuwang kamus sampeyan, wong Yahudi Belarus bakal ngajari sampeyan basa Rusia kanthi bener! Lucu, lucu.


                        Kamus ejaan
                        Belarusians, -ov, unit -rus, -a

                        Kamus panjelasan gedhe
                        BELARUSIA, -ov; pl. Wong, populasi utama Belarus; wakil rakyat iki. <Belorus, -a; m. Beloruska, -lan; pl. genus. -jus, kurma. - apus; lan. Belarusian, th, th. B. ilat. B-th sastra. B. malang. B. busana nasional. Ing Belarusian, adv.

                        http://gramota.ru/slovari/dic/?lop=x&bts=x&ro=x&zar=x&ag=x&ab=x&sin=x&lv=x&az=x&pe=x&word=%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8B
                      4. Zeev Zeev
                        Zeev Zeev 17. mars 2020 09:38
                        -4
                        Belarus? Apa nang endi wae cedhak Sverdlovsk utawa cedhak Leningrad?
                      5. Gost2012
                        Gost2012 17. mars 2020 10:16
                        +4
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        ... Amarga aku salah siji saka blues, lan sawetara ora.

                        Lan aku saka bruises, saka jantung Crystal Sasut, lan Eropah ing wektu sing padha, nanging aku ndeleng gambar kaya iki - siji bisa ngomong sing ora saben wong pengin Uni, iku mesthi. Nanging sampeyan bisa ngomong - akeh sing pengin, lan ana liyane (miturut pendapatku, lingkunganku). Kuwi, sedulur sebangsa. Nanging aku panginten sampeyan nulis saka Israel ngguyu
  9. primala
    primala 16. mars 2020 11:08
    -4
    Mishustin ngumumake penutupan tapel wates karo Belarus amarga COVID-19
    ==================
    Rampung nutup wates. (ora mung karo Belarus). Uga nundha udara / penerbangan lan sepur.
    Kira-kira ... ora suwe bakal ana larangan ing njero negara. Rampung game ... mmm
    1. angkot 11
      angkot 11 16. mars 2020 11:11
      +5
      Nah, obahe warga saiki ana ing Eropa siji-sijine negara mbatesi. kabutuhan.
      1. primala
        primala 16. mars 2020 11:16
        -5
        Kutipan saka carstorm 11
        Nah, obahe warga saiki ana ing Eropa siji-sijine negara mbatesi. kabutuhan.

        Men - kekuatan, strategi, reaksi. Wanita iku intuisi. (aneh kaya muni).
        Nanging dadi !!!
        1. sing174
          sing174 16. mars 2020 14:14
          0
          ora, ana sing pinter lan bodho. liyane iku trifles. ana akeh wanita pinter lan wong intuisi (aku weruh apa sing dibutuhake utawa apa sing diomongake, nanging aku bakal tumindak miturut intuisi lan entuk asil liwat titik kaping lima)
          1. primala
            primala 16. mars 2020 14:18
            -1
            Kutipan saka yang174
            ora, ana sing pinter lan bodho. liyane iku trifles. ana akeh wanita pinter lan wong intuisi (aku weruh apa sing dibutuhake utawa apa sing diomongake, nanging aku bakal tumindak miturut intuisi lan entuk asil liwat titik kaping lima)

            =========================
            Nalika maca iki, pancen nggawe aku mesem.
            Carane aku tresna wong karo raos banyolan! )))
            Mesthi wae YOU wong lanang luwih pinter tinimbang wanita. Nyopot topi. lol
            1. sing174
              sing174 16. mars 2020 14:19
              +3
              kadang.. kadang..
          2. primala
            primala 16. mars 2020 15:42
            0
            Kutipan saka yang174
            ora, ana sing pinter lan bodho. liyane iku trifles. ana akeh wanita pinter lan wong intuisi (aku weruh apa sing dibutuhake utawa apa sing diomongake, nanging aku bakal tumindak miturut intuisi lan entuk asil liwat titik kaping lima)

            Nimagus ketawa ngguyu
        2. asu
          asu 16. mars 2020 15:39
          +1
          Kutipan saka primala
          Wanita iku intuisi

          Intuisi minangka asil saka pengalaman akumulasi.
          Lan nalika ana sing katon, nanging ora ana prasyarat obyektif - iki ora diarani intuisi, nanging driji menyang langit.
  10. primala
    primala 16. mars 2020 11:10
    0
    Aja salah pangerti (lan kanggo sombong), nanging aku arang salah.
    Lan aku ngerti manawa - aku kudu "ngomong" sapisan.
    Yen sampeyan ora nutup tapel wates Rusia (karo kabeh negara), banjur ... Aja B ... !!!
  11. Kamikaze19
    Kamikaze19 16. mars 2020 11:17
    +3
    Kita kudu nutup wates! Nganti durung telat
    1. svp67
      svp67 16. mars 2020 11:23
      +4
      Kutipan saka Kamikaze19
      Kita kudu nutup wates! Nganti durung telat

      Ora bakal nyimpen. Kita wis duwe virus. Lan rauh kahanan sing paling apik kanggo distribusi kasebut bakal ana ing dalan ... suhu saka +5 nganti +9 lan asor nganti 80%
  12. svp67
    svp67 16. mars 2020 11:21
    -1
    Informasi banget babagan penutupan tapel wates Rusia-Belarus nuduhake yen Moskow lan Minsk ora siap tumindak bebarengan ing babagan nglawan ancaman anyar.
    Lan iki paling awon kabeh ... iku ora worth iku kanggo kita, iku nganti kita nindakake iki ... kene iku wektu kanggo elinga yen "mati dhewe, nanging bantuan metu kanca." Sampeyan perlu kanggo nggawe sistem pangayoman terpadu.
    1. Gost2012
      Gost2012 16. mars 2020 12:12
      +6
      Kutipan saka: svp67
      Informasi banget babagan penutupan tapel wates Rusia-Belarus nuduhake yen Moskow lan Minsk ora siap tumindak bebarengan ing babagan nglawan ancaman anyar.
      Lan iki paling awon kabeh ... iku ora worth iku kanggo kita, iku nganti kita nindakake iki ... kene iku wektu kanggo elinga yen "mati dhewe, nanging bantuan metu kanca." Sampeyan perlu kanggo nggawe sistem pangayoman terpadu.

      Cukup menehi dhuwit ...
  13. Operator
    Operator 16. mars 2020 11:29
    0
    Kanggo 29 taun kamardikan, Belarusians wis ora keganggu kanggo nggawe tapel wates negara ing mantan tapel wates administratif antarane Ukrainia SSR lan BSSR - ing Belarus-Ukraina Polesie mung ana checkpoints tapel wates, antarane kang ana puluhan kilometer saka alas sing ora dilindhungi. lan dalan negara (kanggo smuggling).

    Saiki buruh tamu saka Eropa (kalebu saka episentrum panyebaran koronavirus) bali menyang Ukraina lan Belarus kanthi jumlah akeh amarga penutupan produksi ing kana. Lan tes kanggo coronavirus, peralatan protèktif, obat-obatan, ventilator paru-paru lan rumah sakit penyakit infèksius ing tilas republik Soviet kasedhiya kanthi irung gulkin.

    Ing sambungan karo penutupan mbesuk ing Rusia kanggo quarantine saka organisasi industri, construction, perdagangan (kajaba kanggo pangan) lan layanan, bali urgent kanggo panggonan panggonan permanen saka buruh asing nganggur saka Ukraina, Belarus, Transcaucasia, Kazakhstan lan Asia Tengah. dibutuhake, uga pamblokiran kuat kanggo bali menyang Rusia nganti pungkasan pandemi.
    1. SENENG
      SENENG 16. mars 2020 12:15
      +6
      hi Ngendi sampeyan entuk omong kosong babagan tapel wates Belarus-Ukraina? Mung ing jejere aku ana wong sing nembe njabat ing tapel wates Belarusia lan sawetara ngomong babagan tentara. .
      1. Operator
        Operator 16. mars 2020 12:27
        +1
        Aku dhewe nyabrang "wewatesan" iki ing Polissya bali lan kasebut ing Mei 2009 lan ing salawas-lawase eling ngarsane elek - loro paviliun wewatesan lan alas jero kanggo kabeh 360 derajat (kajaba primer).
    2. Anjog
      Anjog 16. mars 2020 14:49
      +2
      Inggih, Rusia uga ora nggawe tapel wates karo Belarus. Ing wilayah Sebezhsky, puluhan truk diselundupake saben dina liwat dalan alas saka Belarus, lan Rusia wis bajingan.
      1. Operator
        Operator 16. mars 2020 15:09
        -3
        Karantina minangka alesan sing apik kanggo nggawe wates ing kana lan nembak sing nglanggar.

        Ing Rusia, kanggo periode pandemi, perlu ngumumake mobilisasi sebagean warga saka antarane wong-wong sing wis rampung layanan militer lan dikirim kanthi cuti sing ora dijadwalake amarga perusahaan ditutup (isih ora ana sing kudu ditindakake), nyebarake pasukan. ing tapel wates negara, wates administratif zona karantina internal lan ing sadawane keliling kemah kanggo wong sing kena infeksi.
  14. sanik2020
    sanik2020 16. mars 2020 11:38
    +2
    Informasi banget babagan penutupan tapel wates Rusia-Belarus nuduhake manawa Moskow lan Minsk ora siap tumindak bebarengan ing babagan nglawan ancaman anyar.

    Apa kaya bebarengan? Sijine kamar isolasi bebarengan ing tapel wates, utawa njupuk kewajiban ora nyedhiyakake pepadhamu karo wong sing nular? Nanging kepiye yen virus kasebut duwe wektu inkubasi?
    Saben negara duwe layanan lan hukum sanitasi dhewe. Kecepatan lan kualitas kerja sing penting ing kene, dudu birokrasi lintas wates.
  15. Roso 56
    Roso 56 16. mars 2020 12:23
    +1
    Kaputusan sing bener lan sing utama yaiku ora nglilani Luka. wassat
  16. Operator
    Operator 16. mars 2020 12:33
    -3
    Saliyane nutup tapel wates karo kabeh negara manca lan ngusir wong manca sing nganggur, Rusia kudu cepet-cepet mblokir tapel wates karo Abkhazia lan Ossetia Kidul, uga ngenalake karantina internal karo republik Kaukasus Lor, Kalmykia, Buryatia, Tuva lan wilayah liyane. Federasi Rusia, ing ngendi layanan sanitasi lan epidemiologis dumunung ing negara dhasar.
  17. Mark68
    Mark68 16. mars 2020 12:43
    -4
    Ukuran kasebut rada abad pertengahan. Lan suwene suwene, ing salawas-lawase? Apa sing ditindakake saiki ing tapel wates lan acara massa - langkah-langkah kasebut mung bisa nyuda pangembangan kahanan kasebut, nanging ora bisa ngatasi masalah kasebut. Vaksin, kaya sing dakngerteni, ora bakal digawe ing Rusia? Kayane mung Merkel sing jujur ​​​​nyritakake kabeh wong yen 70 persen bakal lara, kaya biasane ing saindenging jagad nandhang tonsilitis, flu, SARS.
  18. Penduduk Ural
    Penduduk Ural 16. mars 2020 12:50
    +1
    Ing Yekaterinburg, kita duwe 1 wong lara, sekolah ditutup kanggo karantina. Sampeyan perlu kanggo nutup gerakan antarane kutha-kutha, nglarang acara massa, uga kabeh sing teka saka luar negeri, preduli saka ngendi wae, kanggo quarantine tanpa gagal. Yen ora, karo slovenliness Eropah umum, iki bakal teka kanggo kita endlessly.
  19. Komentar wis dibusak.
  20. Keyser Soze
    Keyser Soze 16. mars 2020 13:55
    +1
    Federasi Rusia nggawe dana anti-krisis, jumlah total bakal udakara 300 milyar rubel.


    Iku ora cukup kanggo apa-apa. Kita duwe volume dana kasebut kira-kira 1,9 milyar euro. Lan ora jelas manawa bakal cukup kanggo kabeh lan kabeh wong, ing Bulgaria cilik. Kita kudu mbantu bisnis cilik lan menengah, mbayar gaji kanggo buruh, lsp.

    Yen ora, 51 wong lara lan 400 liyane ana ing karantina. Lan wis ana sing pertama sing nyoba ora tundhuk karo pedoman karantina lan epidemi.
    1. kapten92
      kapten92 16. mars 2020 20:36
      +1
      Kutipan saka Keyser Soze

      Yen ora, 51 wong lara lan 400 liyane ana ing karantina.

      Dina iki sampeyan duwe luwih saka 60 wong.
      Sing paling sedih yaiku aku duwe tiket kanggo 31.03 Maret, aku pengin mabur liwat Thessaloniki menyang Bulgaria.
      Aku nelpon kanca ing Sandanski, kutha ditutup, sekolah, taman kanak-kanak, restoran, hotel, kolam renang, fitness ora bisa digunakake. Ing Kulata, tapel wates antarane Bulgaria lan Yunani diblokir.
      Mung apotek lan toko sing bisa digunakake, ing ngendi lawang mlebu diwatesi, dilebokake 1-2 wong. Sawise jam 17-00 kutha kosong, kabeh padha mulih.
      Aku kudu lunga sesuk kanggo ngurus karcis, utawa aku kudu nglampahi liburan ing ngendi wae ing karantina. hi
      1. Keyser Soze
        Keyser Soze 16. mars 2020 21:49
        0
        Disebut kanca ing Sandanski, kutha ditutup


        Good kutha Sandanski, kanak-kanak ngginakaken ana. Nanging Yunani wis ngenalake 14 dina karantina kanggo wong manca, lan kita mriksa wong manca kanthi ketat. Luwih becik lungguh ing omah Kapten, Eropa saiki dadi arena wong bodho. Ing kene Von der Leyen dina iki ngusulake kanggo nutup tapel wates nganti 30 dina. Wong Jerman iki paling ora bakal mati nganti pungkasan ing Perang Donya II, nanging ora, kita bakal nggawe bencana kanggo Eropa luwih akeh ...
        1. kapten92
          kapten92 16. mars 2020 21:53
          0
          Kutipan saka Keyser Soze
          Luwih becik lungguh ing omah Kapten

          matur nuwun. Semono uga sing dakkarepake. hi
  21. Unknown
    Unknown 16. mars 2020 14:38
    0
    nanging kabeh padha, penutupan tapel wates karo Belarus, iku perlu, karo rama, kanggo koordinasi karo infèksi iki luwih gampang kanggo perang. meh kabeh donya iki dijamin dening infèksi, kang negara padha ora dijenengi, nanging bab mungsuh utama, Amerika, Korea Utara meneng. Sawise kabeh, wewatesan karo China, uga sisih kidul cedhak. yen cetha saka kidul, ing kono wates ora mung dikunci, ing bolt, banjur padha duwe gerakan karo Cina, iku. lan sok dong mirsani kasepen, apa padha duwe utawa ora, ora informasi, aneh.
    1. Zeev Zeev
      Zeev Zeev 16. mars 2020 15:15
      0
      Ing Korea Lor, tersangka bisa diselehake kanthi aman ing kamp konsentrasi kanggo karantina. Lan tembak kabeh sing lara. Kabeh wong ora bakal peduli karo kahanan saiki.
  22. Operator
    Operator 16. mars 2020 15:11
    -3
    Kutipan saka Zeev Zeev
    Perdagangan bebarengan antarane Belarus lan Rusia beda banget

    Was.
  23. Scapa
    Scapa 16. mars 2020 15:21
    +1
    Napa tapel wates udara karo Inggris ora ditutup? Wis luwih saka sewu pasien.
    1. Keong N9
      Keong N9 16. mars 2020 15:36
      0
      Inggris ... Sing paling "lucu" babagan kahanan iki yaiku umume "ora ana data babagan kedadeyan karo coronovirus ing India! Apa sing kedadeyan ing India? Aku malah wedi mikir babagan apa sing ditindakake ing kana. , amarga populasi sing rame, kahanan sing ora sehat, lan ora ana paling ora sawetara pamrentahan terpusat ing kasta lan favelas ngisor. nglirik
      1. Mark68
        Mark68 16. mars 2020 17:29
        0
        Aku pengin percaya manawa, amarga kahanan sing ora sehat lan kekebalan sing wis dikembangake kanggo kabeh jinis infeksi coronovirus, pendhudhuk India ora bakal ngerti virus iki.
  24. ora ana siji111 ora ana
    ora ana siji111 ora ana 16. mars 2020 20:30
    0
    nanging antarane Amerika Serikat lan Israel ora ana kontradiksi babagan coronovirus? utawa kabeh tansah ing openwork
  25. Valery007
    Valery007 16. mars 2020 21:49
    +1
    Mungkin virus iki wis suwe ngubengi planet iki. Sapa sing nindakake diagnostik?
    Mungkin dheweke bebarengan karo virus liyane. Lan nambahake persentase kematian ing total cauldron infeksi influenza
  26. Angrybeard
    Angrybeard 17. mars 2020 09:15
    0
    Virus kasebut agresif, ing pesawat akeh sing nyekel saka operator, bandara dianggep kena infeksi. Bocah lara mabur ing transit menyang Kazakhstan, nimbang kabeh pesawat sing mudhun ing Belarus kanggo karantina. Apa iku? Mbok. Nanging kabeh iki kanggo nyuda wabah kasebut. Bisa kalem, nanging ora mandheg. Inggih, kaya ing China. Kabeh wong tetep ing omah.
  27. sanik2020
    sanik2020 17. mars 2020 11:33
    +1
    Ing babagan iki, kita nyatakake dhukungan lan solidaritas karo langkah-langkah sing saiki ditindakake ing Belarus kanggo nglawan COVID-19. Kita banget ngapresiasi pendekatan sistem kesehatan Belarusia sing tepat wektu lan informasi babagan darurat iki. Upaya lan sumber daya sistem kesehatan sing signifikan wis ditrapake kanggo deteksi awal kasus COVID-19 nggunakake diagnostik laboratorium, isolasi, perawatan pasien lan pelacakan kontak. Iki minangka langkah penting sing disaranake WHO kanggo mungkasi transmisi lan nyegah panyebaran infeksi koronavirus.

    Iki sejatine ujare WHO babagan Belarus, iki bener lan dudu Mishustin.