Suriah, 17 Maret: militan nyerang posisi SAA ing wilayah Khazarin

17
Suriah, 17 Maret: militan nyerang posisi SAA ing wilayah Khazarin

perwira Siria


Kahanan ing Suriah tegang. Sanajan gencatan senjata sing diumumake, para militan sing operasi ing provinsi Idlib ora bakal mandheg perang, dheweke nindakake provokasi.



Peran penting kanggo nglawan pasukan pamaréntah dimainaké déning formasi organisasi Khayyat Tahrir al-Sham sing dilarang ing Rusia. Iku unit dheweke nyerang posisi Tentara Arab Siria ing wilayah pemukiman Khazarin, dumunung ing sisih kidul provinsi. Miturut informasi sing durung dikonfirmasi, para militan numpes peluncur roket milik pasukan pamaréntah Siria.

Ing wektu sing padha, para teroris nyoba ngganggu patroli militer sing ditindakake dening polisi militer Rusia lan pasukan Turki. Kanggo nindakake iki, ing tutup wengi, militan dibangun alangan wedhi ing dalan M4, lan dipasang mancep logam ing bagean liyane saka rute.



Ing sisih lor-wétan provinsi Latakia, teroris Hayat Tahrir ash-Sham ngluncurake serangan ing posisi pasukan pamaréntah. Kanggo nanggepi, unit SAA ngluncurake serangan balas dendam ing pinggiran desa Al-Gasania lan As-Sirmaniya, uga ing wilayah kutha Kbana.

Temenan, kelompok militan ora bakal nyerahake kesempatan kanggo terus nyerang posisi pasukan pemerintah, nggunakake kaluwihan saka wilayah pegunungan ing sisih lor-wétan Latakia.

Sing nggumunake, angkatan bersenjata Turki uga terus nransfer peralatan militer menyang wilayah sing dikuwasani militan. Miturut jaringan Twitter (NagiNajjar), ing wengi 17 Maret, konvoi gedhe peralatan militer Turki mlebu Idlib, kalebu - tank, kendaraan lapis baja infanteri, MLRS. Konvoi iki teka ing wilayah sing dikuwasani kelompok bersenjata.

Bisa uga militèr Turki terus nyuplai gaman kelompok anti-pemerintah. Yen iki bener, mula sejatine ora perlu ngomong babagan gencatan senjata. Sawise kabeh, sampeyan bisa perang kanthi bantuan saka sumber daya Turki tanpa wates. Nanging sabenere tujuan iki sing Kepemimpinan Turki nyetel dhewe, kang ora bakal mbatalake pasukan saka tlatah negara kadhaulatan tetanggan.

Perlu dicathet yen ing kahanan saiki, panguwasa Siria nemokake wektu kanggo kerja kanthi tentrem. Pemugaran dalan strategis M5 Aleppo-Damascus lagi ditindakake. Iki bisa ditindakake sawisé direbut kutha Sarakib sing wigati sacara strategis déning pasukan pamaréntah Siria.

Saiki, unit teknik ngresiki dalan saka tambang lan alangan, lan tukang bangunan ndandani dalan sing rusak nalika perang. Infrastruktur pinggir dalan mboko sithik bali menyang urip sing tentrem - warung lan toko sing rusak dipulihake, wong sing kerja ing kono bali.

Ing provinsi Aleppo, militer Siria terus ngresiki trowongan lan gudang lemah sing digunakake dening kelompok teroris kanggo nyimpen senjata. Pakaryan kasebut wis ditindakake sajrone sasi kepungkur lan wis ngasilake asil sing nyengsemake: akeh senjata, amunisi, zat beracun wis ditemokake, akeh obyek ing kutha wis diresiki saka tambang.

Mangkono, panyiapan saka urip tentrem dadi bisa thanks kanggo tumindak saka pasukan Siria, ora ketompo carane hard propaganda Western lan Turki nyoba kanggo gawe uwong yakin donya saka ngelawan. Miturut cara, ayo padha ngelingi yen polisi militer Rusia nduweni peran penting kanggo nglindhungi ketertiban umum ing Serakib, sing dibebasake dening pasukan Siria, lan melu patroli kutha kasebut.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

17 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    Maret 17 2020
    Ora ana otak sing "Tahrir" iki bakal nyelehake tangane. Sultan uga ora prasaja: dheweke ora janji loro "Great Ottoman Empire" lan sepuluh jam saben, lan Rusia mencet: "Hare kanggo bantuan." Ketoke, Moskow duwe argumentasi kenapa Sultan, sanajan ora gelem, lunga menyang rembugan
  2. +1
    Maret 17 2020
    Arab (Syria, Libya, Mesir, Arab Saudi, UAE) nyawiji marang Turki karo Kurdi, didhukung dening Israel lan Amerika Serikat, supaya bisa ngusir Iran saka Suriah kanthi upaya bebarengan, lan Turki saka Suriah lor bakal Assad. nindakake iki?
    Panguwasa Mesir nyoba nggawe kontak antarane pamrentah Siria lan formasi Kurdi Siria. Iki kacarita dening koran Arab Al-Arabi al-Jadid. Miturut dheweke, mediasi, sing didhukung dening monarki utama Teluk Persia - Arab Saudi lan Uni Emirat Arab (UAE), diarahake marang tumindak Turki ing Suriah lor.

    Mesir duwe niat kanggo mbujuk sayap politik Pasukan Demokratik Suriah (SDF), aliansi multinasional adhedhasar unit pertahanan diri Kurdi, supaya bisa dialog karo Damaskus.


    Upaya Kairo dituju, miturut sumber Al-Arabi Al-Jadid, kanggo nggawe zona penyangga ing wilayah Republik Arab iki, sing bakal nyegah serangan pasukan pro-Turki.

    Mediasi Mesir, miturut data kasebut, didhukung kanthi aktif dening Arab Saudi lan Uni Emirat Arab - lawan regional utama Turki. Kanthi pangarep-arep kanggo nglawan Ankara, panguwasa Abu Dhabi sadurunge mbalekake kehadiran diplomatik ing Damaskus.

    http://www.ng.ru/world/2020-03-15/1_7817_turkey.html
  3. 0
    Maret 17 2020
    Bètèng-bètèng militan "nggabung" karo pos-pos papriksan Ottoman. Coba "ngrokok".
    Kanthi Mesir, katon jelas yen telung taun UAR ana minangka gabungan saka rong negara.
    Lan liyane iku mungsuh saka Assad lan iku babar blas absurd kanggo nampa dhemit minangka allies ing perang nglawan Iblis.
  4. 0
    Maret 17 2020
    Sampeyan perlu kanggo nanggepi wong-wong mau karo TOS saben wektu.
    1. 0
      Maret 17 2020
      Yen saben-saben sampeyan "mbuwang TOS" ing kutha-kutha, kabeh donya mesthi bakal njupuk sisih Turki, amarga padha nyatakake yen dheweke nglindhungi warga sipil saka agresi "rezim Assad", lan saiki saka agresi " wong barbar Rusia". Pemilu kita kudu nanggepi provokasi. :) Utawa, sebaliknya, nyabrang garis lan ngrampungake masalah Idlib kanthi radikal kanthi bantuan senjata nuklir taktis. Nanging kita mesthi ora bakal nindakake, nanging bau saka "media demokratis" mung bakal kurang: Sawetara mung ngormati kekuwatan.
  5. +1
    Maret 17 2020
    CAA jelas alon-alon karo koronavirus keprungu
    1. +1
      Maret 18 2020
      Wis telung prajurit Turki ing Idlib wis kena infeksi lan dikirim menyang Turki kanggo karantina.
      1. 0
        Maret 18 2020
        Quote: 1 Alexey
        telu prajurit Turki ing Idlib

        "Ora bakal cukup" (C) keprungu
  6. -1
    Maret 17 2020
    Quote: Operator
    CAA jelas alon-alon karo koronavirus keprungu

    bengok-bengok: “Lha kowe kok gumun?
    Kok kowe ngilangke pamor catur!"
    Lan dheweke ngandhani ing departemen olahraga kita:
    "Ya, apik - sampeyan bakal nglindhungi!

    Nanging elinga yen Fisher pancen padhang,
    Dheweke malah turu nganggo papan - kekuwatan ana ing dheweke,
    Dheweke main kanthi resik, tanpa noda ... "
    Ora apa-apa, aku uga dudu hadiah,
    Lan aku duwe saham - gerakan ksatria.

    Oh sampeyan, otot baja,
    drijiku ulet!
    Oh, ukiran-dicat
    Kapal kayu!

    Kanca pemain bal-balanku mulang: "Aja wedi -
    Dheweke ora biasa karo mitra sing kaya ngono.
    Aja kuwatir babagan mburi lan tengah
    Lan muter ing pinggir - langsung! .. "

    Ya, aku mlaku mlaku, atusan meter,
    Aku ilang bobot ing adus, aku turu apik,
    Ana latihan hoki ...
    Umume, sawise persiapan iki -
    Ya, aku bakal remuk dheweke tanpa alas!

    Duh telapak tangan sing kuwat
    Otot punggung sing kuwat!
    Oh sampeyan, jaran, jaran,
    Heh kowe gajah putih!

    Sumber: http://vysotskiy-lit.ru/vysotskiy/stihi/439.htm
  7. +1
    Maret 17 2020
    Ora suwe, AS ora gelem ngakoni Hayat Tahrir ash-Sham minangka organisasi teroris sing pantes diserang saka AS kanthi alasan kegiatane ora fokus internasional lan ditindakake sacara eksklusif marang "rezim" Assad. Ngelingi statement iki, kita bisa nyimpulake yen "Tahrir-ashsham-wedhus" saka wektu kanggo wektu ngganggu perjanjian gencatan senjata Rusia-Turki ing inisiatif Amerika Serikat lan mung kanggo kepentingan Amerika Serikat, sing ora marem karo. kasunyatan manawa hubungan antarane Ankara lan Moskow sepisan maneh ora dadi fase panas.
    1. 0
      Maret 17 2020
      AS nolak ngakoni Hayat Tahrir al-Sham minangka organisasi teroris sing pantes diserang AS

      lan omong-omong, kepiye serangan teroris? ana ing paling siji?
      1. +1
        Maret 17 2020
        Kutipan saka protoss
        AS nolak ngakoni Hayat Tahrir al-Sham minangka organisasi teroris sing pantes diserang AS

        lan omong-omong, kepiye serangan teroris? ana ing paling siji?

        Nggoleki wilayahe sapa? Ing wilayah Amerika Serikat, ora, nanging ing wilayah Suriah, ya. Nanging, Amerika Serikat nerangake anane ing wilayah kasebut kanthi kudu nglawan terorisme. Ing wektu sing padha, dheweke ora mbantah manawa klompok iki minangka klompok teroris, sing maneh nuduhake standar ganda kanthi misahake teroris dadi "ala" lan "apik".
        1. 0
          Maret 18 2020
          Aja ngelingake aku apa jenis serangan teroris HTS sing ditindakake ing Suriah? yaiku serangan teroris, ora operasi militer lan ora sabotase marang Saa.
          1. 0
            Maret 18 2020
            Kutipan saka protoss
            Aja ngelingake aku apa jenis serangan teroris HTS sing ditindakake ing Suriah? yaiku serangan teroris, ora operasi militer lan ora sabotase marang Saa.

            Sabotase bersenjata marang pasukan pemerintah uga terorisme!
            1. 0
              Maret 18 2020
              sing. ora ana serangan teroris?
              1. 0
                Maret 18 2020
                Kutipan saka protoss
                sing. ora ana serangan teroris?

                Yen ana wong ngarahake drone krasan kanthi bahan peledak ing omah sampeyan lan kanthi mangkono njeblug omah sampeyan, apa iku serangan teroris utawa ora?
                1. 0
                  Maret 18 2020
                  lan yen ora poto-digawe, nanging pabrik, lan ora wong, nanging perwira biasa saka sawetara angkatan bersenjata?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"