Kepiye AS lan Arab Saudi main nglawan kita

149

Krisis minyak saiki mbaleni kahanan 1985-1986. nalika AS lan Arab Saudi main nglawan USSR. A drop kuwat ing prices kanggo "emas ireng" urusan jotosan kuwat kanggo banjur Rusia-USSR.

Nanging, panemu yen perang minyak ngrusak Uni Soviet iku salah. USSR ambruk ora amarga Mudhun prices lenga, nanging amarga Komplek saka alasan internal lan external (kaya Kakaisaran Rusia ing 1917). Alesan utama yaiku langkah sadar saka bagean elit Soviet menyang karusakan peradaban Soviet lan integrasi reruntuhan menyang jagad kapitalis. Pasuryan kursus iki yaiku Gorbachev, mangsa "Jerman paling apik". Elit Soviet sing diremehake pengin dadi bagian saka elit global, entuk kekuwatan nyata, privatisasi (nyolong) kasugihan nasional lan "urip kanthi apik."



Alliance saka kepungkur nglawan Kakaisaran Abang ing mangsa ngarep


Peradaban Soviet (Rusia), sanajan sawise Stalin mati lan "perestroika" Khrushchev, tetep dadi jagad lan masyarakat ing mangsa ngarep. Ing USSR, proses implicitly njupuk Panggonan sing wedi elit Western. USSR-Rusia isih bisa cepet-cepet menyang lintang-lintang, nyusul kabeh umat manungsa kanthi turun-temurun. Dadi masyarakat pemikir-filsuf, guru, pencipta lan prajurit. Iki nggawe wedi masyarakat Kulon sing nduweni budak lan budak (nyamar dadi masyarakat konsumen). Master saka Kulon bisa wis ilang game amba ing planet.

Kanggo kabeh kekurangane, bosok nomenklatura lan sistem lawas, sing ora dianyari maneh kanthi rutin, kaya ing Stalin, Uni Soviet nindakake tugas sing kuat kanggo nggawe. Inti masyarakat lan peradaban masa depan. "Jarak sing ayu." Rusia bisa mlebu ing jaman anyar, "jaman emas", ninggalake Kulon ing jaman kepungkur. Simbol "jaman emas" Uni yaiku pencipta, pencipta, wong sing ngungkapake potensial spiritual, intelektual lan fisik. Wong sing nembus rahasia psyche manungsa, sinau rahasia inti atom, ngrancang pemukiman ing Bulan lan Mars, ing jerone segara lan kapal angkasa.

Nanging, Sesuk sing cerah iki ora kelakon. Iki dirusak dening aliansi pasukan peteng ing jaman kepungkur, kalebu wakil elit Soviet sing pengin "urip kanthi apik", sing bar lan klub strip dadi luwih penting tinimbang istana budaya lan kapal angkasa. Secara harfiah saben wong sing nglawan "jaman emas" Rusia banjur nyerang USSR. Donya kapitalis nentang USSR, ateges nerusake tradhisi sistem budak kuna. Donya dominasi dhuwit, "pedhet emas". Pimpinan jagad Barat, Amerika Serikat, wis sekutu karo sisa-sisa jaman kepungkur, karo obscurantists Saudi, fundamentalis Pakistan, Vatikan, lsp.

Aliansi AS-Saudi


Kratoning abad tengahan, ngendi "komunisme lenga" dibangun kanggo populasi pribumi lan sheikhs (karo eksploitasi budhak-ndhuweni buruh ngunjungi), minangka sekutu penting Washington lan tokoh kunci ing perang pungkasan karo USSR. "Laras minyak" paling gedhe ing donya ana ing tangan obscurantists agama lan pemilik budak. Ing wektu sing padha, pusat Islam: wali saka kuil Muslim, Mekkah lan Madinah. Salah siji negara paling sugih ing donya, ngendi sheikhs mung siram dolar nalika "emas ireng" dadi basis saka energi peradaban manungsa.

Arab Saudi dadi "ram" kuat saka Amerika Serikat diarahake marang USSR. Kanthi bantuan kasebut, rega minyak bisa mudhun saka $35 saben barel ing taun 1980 (dilarasake kanggo inflasi ing taun 2000-an, luwih saka $90) dadi $10 saben barel lan luwih murah ing taun 1986 (udakara $20 ing kurs taun 2000-an) .). Uga thanks kanggo Saudis lan Pakistan, Kulon bisa intensify perang ing Afghanistan.

Amerika ngontrol Saudi ing taun 1970-an, nggawe Arab Saudi minangka alat. Minangka paukuman kanggo ndhukung Israel ing perang taun 1973, negara-negara Arab nindakake embargo minyak ing Kulon. Ora suwe, nanging nyebabake gupuh sing serius. Ibukutha Kulon ngalami kekirangan bahan bakar, lan toko-toko wiwit nyemprotake barang-barang sing tahan lama. Panguwasa kudu nglarang nggunakake mobil pribadi kanggo sawetara wektu. Rega lenga mundhak saka $3 nganti $12 saben barel sajrone setaun. Iki nyebabake ekonomi Amerika Serikat lan Eropa Kulon banget. Krisis kasebut nuduhake ukuran ketergantungan negara-negara maju ing Kulon babagan rega minyak. Nanging eksportir lenga siram dhuwit. Utamane Arab Saudi. USSR uga entuk manfaat kanthi nambah pasokan minyak menyang Eropa. Nanging, ana downside, tambah katergantungan ing supaya disebut-. jarum lenga. Iku ketoke: kenapa luwih ngembangake produksi, yen sampeyan bisa makmur saka adol sumber daya?

Washington kanthi trampil nggunakake kahanan iki. Kasugihan sing ora kaetung menyang barbar abad pertengahan. Banget! Amerika nawakake versi dhewe saka kamakmuran luwih saka Saudis. Ing wektu sing padha, tanpa pangembangan lan owah-owahan gaya urip (parasitisme ing sumber daya). Saudi nransfer milyaran minyak menyang Amerika Serikat, tuku sekuritase negara lan perusahaan Amerika. Padha urip ing kapentingan saka investasi, bathed ing kemewahan. Dheweke bisa mbangun (ora dhewe, kanthi bantuan desainer Barat, insinyur lan buruh miskin saka negara-negara miskin ing Asia) kutha-kutha anyar ing ara-ara samun, gedung pencakar langit, dalan kelas siji, jembatan, lapangan udara, pelabuhan, tuku yacht mewah, pesawat. , lsp.

Mangkono, luwih akeh wong Saudi nampa petrodollar, luwih akeh dheweke bali menyang Amerika Serikat. Karajan kasebut dadi gumantung finansial ing Amerika Serikat, kekuwatan militer, lan terus-terusan nyedhiyakake Amerika "emas ireng", ora bisa nambah rega. Minangka baline, wong-wong Kulon mbangun peradaban modern kanggo para pamilik budak obscurantist, kutha-kutha kanthi infrastruktur paling maju, industri penyulingan minyak, terminal minyak, pelabuhan, pipa banyu, pabrik desalinasi lan pabrik pengolahan banyu, pembangkit listrik, jaringan dalan sing apik. , bandara, etc. Kabeh industri modern muncul ing konsumsi kutha lan kemewahan. Wong Arab dibanjiri barang-barang sing paling apik ing saindenging jagad: mobil Eropa, Amerika lan Jepang, elektronik Jepang, barang-barang mewah saka Eropa, lan liya-liyane. Ing wektu sing padha, Saudis dhewe ora bisa! Dheweke ora nggawe apa-apa! Ewonan spesialis sing mumpuni saka Amerika Serikat lan Eropa Kulon lan puluhan ewu buruh budak saka Pakistan, India, Bangladesh, Mesir lan negara liya makarya kanggo dheweke.

Kajaba iku, Amerika Serikat nyedhiyakake "atap" bersenjata kanggo monarki minyak, sing kebak lemak. Tangga-tangga sing luwih kuwat lan bersenjata uga kepengin banget karo kerajaan sing sugih: Irak, Iran lan Suriah. Tehran Syi'ah nganggep Riyadh minangka pengkhianat ing jagad Islam, sing wis nyerahake awake dhewe ing sangisore "pedhet emas" jaban rangkah. Wong Iran pengin nggawe revolusi Islam ing Arab kanthi cara dhewe-dhewe, ngethok bagean saka wilayah kasebut lan nggawe rezim sing ramah ing Riyadh. Suku Yaman uga ora gelem ngganggu turu tentreme tanggane sing sugih. Kanggo nyuwek bagean saka wilayah sing sugih minyak saka Saudis (sadurunge dadi bagean saka Yaman). Kajaba iku, Washington meksa Saudi supaya bisa rukun karo Israel.

Saudi nglawan USSR


Mung sawetara taun, Arab Saudi wis owah. Dadi negara modern. Njaba. Nanging dheweke tetep nduweni esensi budak. Kabeh keuangan Saudis ana ing kontrol Amerika Serikat. Saiki monarki Arab padha materially kasengsem ing ngiyataken saka Amerika Serikat. Ing ngramut urutan mantan ing planet.

Ing musim semi 1981, pimpinan CIA Bill Casey ngunjungi ibukutha Saudi Riyadh. Dheweke nganakake rapat karo kepala intelijen kraton, Pangeran Turki ibn Faisal (kepala intelijen 1977–2001). Pangeran Saudi iku rukun karo D. Bush Sr., Wakil Présidhèn ing sangisoré Reagan. Tycoon minyak Amerika lan mantan kepala CIA Bush nggawe hubungan karo Turki ing taun 70-an. Hubungan antara klan Bush lan Saudi wis dadi salah sawijining benang kuat sing ngubungake Washington lan Riyadh.

Casey janji marang Saudis "atap" Amerika Serikat. Jaminan perlindungan militer saka Amerika Serikat lan persenjataan maneh tentara Arab miturut standar NATO. Minangka bali, Riyadh gabung karo "perang suci" nglawan USSR lan nambah produksi minyak, nuthuk rega "emas ireng" lan nyebabake ekonomi Rusia. Lan amarga gas alam ing pasar donya saya murah sawise lenga, impact ekonomi tikel kaping pindho. rencana gas Moscow njupuk hit. Uga, Saudi, bebarengan karo Amerika, mesthine kanggo mbiayai Mujahidin Afghan, sing perang nglawan pasukan Rusia, liwat jaringan "dana non-pemerintah". Kajaba iku, dinas intelijen Kulon lan Islam pengin ngatur lan ndhukung lemah anti-Rusia ing "underbelly kidul" Rusia - ing Turkestan, lan banjur ing Kaukasus lan wilayah Volga. AS ngrancang kanggo mindhah perang saka Afghanistan menyang sisih lor, menyang republik Soviet ing Asia Tengah.

Ing musim gugur taun 1981, Senat AS nyetujoni rearmament Arab Saudi, utamane, adol pesawat radar anyar (Boeing E-3 Sentry) menyang. Malah sadurunge, Washington menehi jaminan marang Riyadh yen pasukan reaksi cepet Amerika bakal nglindhungi kerajaan kasebut yen perlu (serangan Iran). Ing taun 1982, pangareping Pentagon Caspar Weinberger ngunjungi Saudis. Dheweke sarujuk karo rencana kanggo mbela kerajaan kasebut saka kemungkinan gangguan dening Tehran. Banjur administrasi Reagan nutup informasi babagan investasi saka syekh Arab ing ekonomi AS.

Casey maneh ngunjungi Riyadh, ing ngendi dheweke ketemu karo Pangeran Fahd (raja kaping lima ing Arab Saudi ing taun 1982-2005). Kaya, kita nglindhungi sampeyan, wektune kerja. Iku wektu kanggo nggawa mudhun rega "emas ireng". Wigati dimangerteni menawa mudhune rega lenga ora dadi pukulan sing kuat kanggo kerajaan kasebut. Saka tiba ing prices kanggo sumber daya, ekonomi AS wiwit tuwuh, sing, securities, kang nandur modhal sheikhs. Ing sisih liya, luwih murah rega minyak, kurang insentif Eropa kudu tuku gas alam saka Rusia lan narik pipa gas saka Rusia. Yaiku, Arab Saudi njaga pasar ing Eropa. Fahd sarujuk prinsip. Ing mangsa panas 1982, dheweke dadi raja lan wiwit nindakake kabijakan sing dibutuhake Washington. Arab Saudi, bebarengan karo Pakistan, nulungi perang AS nglawan Rusia ing Afghanistan. Ngatur proyek: "Jihad Suci nglawan Rusia." Mangkono, Arab Saudi mlebu perang umum karo Kulon nglawan komunisme lan jagad Rusia.

Ing taun 70-an lan 80-an, aliansi layanan intelijen Inggris lan Amerika karo Saudis lan Pakistan nglairake monster - "khalifah ireng" getih. Petrodollars lan spesialis ing teror lan sabotase nggawe sing disebut. terorisme internasional. Program "Islam nglawan komunisme" (de facto - Rusia) mesthine bakal nyebabake kekalahan USSR-Rusia ing Afghanistan, njeblug Asia Tengah, Kaukasus lan wilayah Volga. Wigati dicathet menawa pembantaian sipil ing mangsa ngarep ing Tajikistan lan perang ing Chechnya dadi bagéan saka program iki. Aliansi Islamis radikal, nasionalis lan pengedar narkoba lagi dibentuk ing Asia Tengah.

Pakistan uga mlebu aliansi Saudis lan Amerika Serikat, sing dadi pangkalan mburi kanggo perang ing Afghanistan, sing dadi pukulan liyane kanggo USSR. Pakistan wis dadi pangkalan mburi lan springboard kanggo geng Afghan. Ing kana padha ngaso, diobati, ngisi rangking, dilatih lan dilatih. Minangka imbalan, Pakistan wiwit nampa silihan gedhe saka Kulon (IMF lan IBRD), mbantu rezim lokal kanggo tetep kuwasa, lan mbatalake utang. Dituku nganggo dhuwit Saudi gaman lan ditransfer menyang Pakistan kanggo nyengkuyung para bandit. Intelijen Pakistan lan CIA ngontrol proses iki. Amerika nyedhiyakake senjata, informasi intelijen, mbantu organisasi, dhuwit lan propaganda "perjuangan suci"; Saudis mbiayai perang; Islamabad nyedhiyakake pejuang Afghan papan kanggo ngaso, ngisi maneh, nglatih, lengen lan pindhah menyang Afghanistan. "Roh" Afghan piyambak main peran "pakan meriam".

Akibaté, misale jek Amerika Serikat, Arab Saudi lan Pakistan ora nglawan USSR. Nanging padha bisa nyeret USSR menyang quagmire militèr Afghan, ing biaya dhuwur. Kita entuk kesempatan kanggo ngrusak wilayah kidul kekaisaran Soviet. Perang Afghan dadi ujian serius kanggo masyarakat Soviet sing wis lara, rusak dening "stagnasi emas" Brezhnev.

kejut lenga


Ing taun 1985, AS nyusut dolar kanthi seprapat. We devalued utang umum kita. "Mbuwang" kreditur - wong Amerika dhewe, Eropa lan Jepang. Ing wektu sing padha, barang-barang Amerika dadi luwih murah, ekspor mundhak, lan ekonomi urip maneh. Ing wektu sing padha, pukulan nyerang USSR. Kontrak kanggo pasokan lenga lan gas ing luar negeri diitung ing dolar. Sing, income nyata USSR saka Advertisement saka sumber ambruk seprapat. Nanging iki ora cukup. Amerika pengin ambruk rega minyak.

Wektu wis teka kanggo Saudis kanggo mbayar utang. Washington menehi tekanan marang Raja Fahd lan klane. Kajaba iku, Saudi wis dilaporake luwih dhisik babagan devaluasi dolar ing mangsa ngarep. Padha bisa nransfer modal pribadi menyang mata uang liyane ing wektu. Ing wulan Agustus 1985, Riyadh nambah kanthi cepet produksi "emas ireng" saka 2 yuta barel saben dina dadi 6 yuta, banjur dadi 9 yuta. Rega lenga ambruk. Rega gas alam uga mudhun. Ekonomi USSR, sing wis ditanam ing "jarum minyak" wiwit jaman Brezhnev, ngalami kejutan sing abot. Imbangan positif ing perdagangan manca ilang: saiki USSR ngginakaken luwih saka iku entuk. Moscow kudu ngedol emas. Pukulan kasebut tambah nglarani amarga nalika iku ana owah-owahan kekuwatan. Tim Gorbachev njupuk alih negara lan miwiti "perestroika". Rauh geng Gorbachev nyerahake USSR menyang Kulon.

Serangan Saudi ndadekake Moskow kaget. Dheweke ora nyana yen para syekh bakal ngethok cabang sing dilenggahi dhewe. Sawise kabeh, perang komoditas ngrusak monarki minyak. The "Great Oil Crash" nyuda setengah saka pendapatan taunan saka Saudis dhewe, monarki Arab liyane, menehi jotosan kuat kanggo kabeh "stasiun bensin" ing donya: Irak, Iran, Libya, Nigeria, Aljazair, Meksiko, etc. Sawise kabeh, everyone digunakake kanggo turah mbrawah dollar, urip ora terjangkau. Arab Saudi sawise 85 taun ndharat ing krisis sosial-ekonomi protracted. Saudi kudu utang. Mung boom lenga anyar ing taun 2000-an mbenerake posisi kasebut. Nanging jaman emas taun 70-an ora bali.

Mangkono, Washington meksa Saudi supaya tumindak bertentangan karo kepentingan nasional. Kepentingan egois saka raja lan klane dilebokake ing ndhuwur kepentingan rakyat kabeh. Amerika nggunakake sambungan pribadi lan korup, alam klan-mafia saka daya ing kerajaan kanggo kauntungan. Kulawarga Saudi milih nabrak pasar minyak, nanging nylametake modal pribadine (diinvestasi ing piramida finansial AS) lan bokonge.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

149 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 19
    Maret 18 2020
    iku Sechin sing menehi saran Putin kanggo break persetujuan.
    'Perjanjian wis mati': Rusia mundur saka pamotongan produksi minyak paling gedhe wiwit 2008
    Arab Saudi gagal ngyakinake Rusia supaya setuju karo pamotongan produksi minyak paling gedhe wiwit krisis global. Setuju babagan perpanjangan syarat perjanjian sadurunge menyang negara-negara OPEC +


    Arab Saudi ngusulake potongan anyar 1,5 yuta barel saben dina, saprateloné saka anggota non-OPEC, yaiku Rusia. Proposal iki ditujokake kanggo nyegah penurunan rega amarga wabah koronavirus.
    Rusia lan neopec nyebabake penurunan 0,5 yuta barel saben dina - udakara 2%.

    Miturut sumber Bloomberg sing ora dijenengi, Menteri Energi Rusia Alexander Novak ngandhani kolega yen Moskow ndhukung njaga syarat-syarat kesepakatan sing ana nganti Juni. Secara resmi, Novak durung menehi komentar babagan posisi Rusia. Dina Rebo, dheweke ninggalake rapat panitia pemantauan OPEC + luwih dhisik, ora setuju karo argumentasi negara liya.


    Analis, ekonom lan peserta pasar sing dijajaki dening The Bell ora weruh alasan ekonomi sing rasional kanggo mundur saka kesepakatan karo OPEC. “Aku rada kaget. Iki minangka keputusan sing ora dikarepke, ora rasional, kanthi gampang, "ujare co-owner Lukoil Leonid Fedun marang The Bell.
    1. + 17
      Maret 18 2020
      Kepentingan egois saka raja lan klane dilebokake ing ndhuwur kepentingan rakyat kabeh. Amerika nggunakake sambungan pribadi lan korup, alam klan-mafia saka daya ing kerajaan kanggo kauntungan. ... kulawarga ... disimpen modal pribadi ... lan bokonge.

      Apa iki bener babagan Arab Saudi? Apa ora kaya ngono ing negara paling gedhe ing donya saiki?nglirik
      1. +7
        Maret 18 2020
        Kutipan: Lexus
        Apa iki bener babagan Arab Saudi?

        mesthi! Apa sampeyan bisa curiga yen budak galley lan kanca-kancane tumindak nistha? ngguyu
        "Sampeyan mbantah kanthi apolitik" (c) ngguyu
      2. 0
        Maret 24 2020
        Kapentingan egois raja lan klane diutamakake tinimbang kepentingan rakyat kabeh

        Iki wong Saudi? Arab iku wong, lan Saudis minangka komplotan cilik kuldi mengilap.
        Saudi ora duwe konsep wong, ana sheikh lan abdine.
    2. +9
      Maret 18 2020
      Kutipan: Dmitry Vladimirovich
      analis, ekonom lan peserta pasar ora weruh alasan ekonomi rasional kanggo Rusia mundur saka kesepakatan karo OPEC

      Padha mung ora ana. Alasan politik: China, supaya cepet pulih saka ambruk koronavirus, njaluk nyuda rega minyak. Panguwasa ora bisa nolak partner, kaya padha ora bisa prédhiksi ambruk ruble. Sawise demarche Novak, Putra Mahkota Saudi pengin nelpon Putin, nanging dheweke ora kasedhiya. Putra mahkota banget capricious lan emosi - kang mutusaké kanggo mbales dendam ing Federasi Rusia. Dheweke menehi prentah kanggo nambah produksi lan nyuda rega. Irak lan Qatar banjur gabung karo Saudi. Sawise kedadeyan kasebut, pelanggan Kremlin saiki nggoleki obrolan karo putra mahkota, nanging dheweke adhem. Rega lenga terus mudhun. Miturut publikasi, wong Arab lagi nyiapake anggaran kanggo taun kaping 20, adhedhasar rega $ 13 saben barel.
      1. 0
        Maret 18 2020
        Kutipan saka Silvestr
        Sawise kedadeyan kasebut, pelanggan Kremlin saiki nggoleki obrolan karo putra mahkota, nanging dheweke adhem.


        Inggih, paling ora pangeran Saudi nurunake tahanan Kremlin menyang lemah.
        1. +8
          Maret 18 2020
          Kutipan: Dmitry Vladimirovich
          Inggih, paling ora pangeran Saudi nurunake tahanan Kremlin menyang lemah.

          Lan saiki narapidana Kremlin bakal mbalekake kathok cendhak sing teles kanggo wong-wonge. Lan Kiselyovs, Solovyovs, lan Skabeevs bakal cepet-cepet nyritakake carane kabeh apik karo kita.
          1. +2
            Maret 19 2020
            Ing kasus apa wae, mung krisis sing direncanakake miturut ramalan kanggo 2021-2022
      2. +8
        Maret 18 2020
        Apa sampeyan ndeleng carane nelpon nomer telpon? Apa sampeyan ana ing negosiasi? punika, kanggo sijine iku mildly, bodho
        1. +1
          Maret 18 2020
          Andrey, halo
          Sampeyan mlebu ing situs kasebut nalika para "ahli" kursi lungguh ing kono, sing mikir yen bensin diekstrak saka sumur.
        2. -3
          Maret 20 2020
          Kutipan: Andrey VOV
          Apa sampeyan ndeleng carane dheweke nelpon nomer telpon? Apa sampeyan ana ing rembugan?


          Sampeyan ngerti, ana saluran liya kanggo nampa informasi, kajaba zomboyaschik lan histeris saka Rosneft.
          Iku cukup kanggo duwe kepinginan kanggo ngerti gambar amba.
          Ing tanggal 6 Maret, Novak ngandhani mitra Saudi yen Rusia ora bakal nyuda produksi minyak maneh. "Para menteri kaget banget amarga ora ngerti apa sing kudu diomongake," ujare salah sawijining negosiator marang agensi kasebut. Sumber liyane sing ngerti marang Bloomberg manawa putra mahkota Saudi malah pengin nelpon Putin tanggal 6 Maret. Nanging juru wicoro presiden Rusia nerangake manawa Putin ora bakal ngganggu.

          https://www.yandex.ru/turbo?utm_source=turbo_turbo&text=https%3A%2F%2Fwww.forbes.ru%2Fnewsroom%2Fbiznes%2F394569-bloomberg-uznal-soderzhanie-razgovora-putina-s-neftyanikami-pered-razryvom
    3. +4
      Maret 18 2020
      Amarga LUKOIL wis suwe mung lungguh ing produksi lan, ora kaya SURGUTNEFTEGAZ lan malah ROSNEFT, wis suwe ora golek simpenan anyar. Mulane Pak Fedun ora marem - LUKOIL ora duwe apa-apa kanggo nambah produksi, malah ing mangsa ngarep ora katon.
    4. +5
      Maret 18 2020
      Kutipan: Dmitry Vladimirovich
      “Aku rada kaget. Iki minangka keputusan sing ora dikarepke, ora rasional, kanthi gampang, "ujare co-owner Lukoil Leonid Fedun marang The Bell.

      Lan apa maneh sing bisa dikandhakake yen Lukoil minangka perusahaan Amerika?
      Priksa sapa sing duwe perusahaan:
      Ing Juli 2010, manajer ndhuwur perusahaan nduweni saham paling gedhe (luwih saka 30%) saka saham perusahaan, kalebu presiden Lukoil Vagit Alekperov - 20,6%, wakil presiden Leonid Fedun - 9,08%. Perusahaan minyak Amerika ConocoPhillips duweni 19,21% (ing Februari 2011, perusahaan iki wis rampung mundur saka pemegang saham Lukoil, sawise ngedol saham, lan sebagian menyang Lukoil dhewe) [21] [27] [28] [29]. Saham sing isih ana diluncurake kanthi bebas ing Bursa Saham London, Bursa Saham Frankfurt, RTS, MICEX. Kapitalisasi pasar - $ 64,4 milyar (1 September 2008)[30]. Sing duwe nominal saham Lukoil, sing nyimpen lan nyathet, yaiku: 61,78% - Bank of New York, 10,79% - perusahaan Siprus LUKOIL EMPLOYEE LIMITED (dikontrol dening Bank Siprus liwat Odella Resources Limited).
      Ing Maret 2020, Vagit Alikperov dadi pemilik 3,11% saham ing Lukoil.[31]
      Wiwit taun 1993 nganti saiki, Vagit Alekperov dadi Presiden PJSC Lukoil[32].
      Dewan direksi perusahaan kalebu 11 anggota. Dewan Direksi kapilih tanggal 21 Juni 2017[33]: Vagit Alekperov, Viktor Blazheev, Valery Greifer, Igor Ivanov, Ravil Maganov, Richard H. Matske, Lyubov Khoba, Toby Gati, Roger Munnings, Ivan Pictet, Leonid Fedun. Valery Graifer kapilih dadi Ketua Dewan Direksi perusahaan.

      Ora nggumunake yen Alikperov ilang saham saka 20,6% dadi 3,11%, lan sing paling menarik yaiku dheweke ora ngomong sapa sing saiki duwe blok saham paling gedhe.
    5. +4
      Maret 19 2020
      nem sasi sadurunge, Rusia ngelingake yen ora bisa nyuda produksi maneh. Amarga kesepakatan OPEC +, komisioning lapangan Russkoye Rosneft wis ditundha saka 2017 nganti kuartal kaping papat 2018, lan Taas-Yuryakh, Tagulskoye lan Kuyumbinskoye (loro pisanan dening Rosneft, sing pungkasan dening joint venture karo Gazprom Neft) diluncurake ora ing awal, nanging mung ing pungkasan 2018.
  2. -2
    Maret 18 2020
    Inggih - cepet utawa mengko kita bakal ngetung karo Saudis .. Nalika kita mbuwang bourgeoisie lan mbangun USSR 2.1 ... Lan ing - kita bakal njupuk menyang akun kabeh kesalahane kepungkur lan elinga kabeh lan kabeh wong .. Kalebu pengkhianat kita.
    1. + 12
      Maret 18 2020
      Kutipan saka paul3390
      kita bakal ngelingi kabeh kesalahane sing kepungkur lan ngelingi kabeh wong lan kabeh.. Kalebu pengkhianat kita

      Dadi wong Saudi dadi kanca? Mungsuh ora ngiyanati, mung ngiyanati dhewe
    2. +1
      Maret 18 2020
      Kutipan saka paul3390
      Inggih - cepet utawa mengko kita bakal ngetung karo Saudis .. Nalika kita mbuwang bourgeoisie lan mbangun USSR 2.1 ... Lan ing - kita bakal njupuk menyang akun kabeh kesalahane kepungkur lan elinga kabeh lan kabeh wong .. Kalebu pengkhianat kita.

      Inggih, ya, nyerang Arab Saudi uga entuk perang ing Kaukasus. Mbantu negara kanthi shale)).
      1. +5
        Maret 18 2020
        Kutipan saka Krasnodar
        Inggih, ya, nyerang Arab Saudi uga entuk perang ing Kaukasus.

        Aja fantasize supaya primitively - perang ing Kaukasus arep ing malah nalika Yeltsin passionately ngambong Clinton, lan kita padha paling "kanca" saka Kulon. Dadi, kita kudu langsung ngunggahake tumindak Houthi kanthi bantuan Iran, lan iki bakal dadi keputusan sing bener, supaya rega minyak mundhak. Lan kita ora bakal nulungi Amerika yen kita nggawe masalah kanggo Saudis - padha wis cukup masalah dhewe, supaya Demokrat bakal seneng nurunake Trump, ngatur buron kang kanggo lenga mbleset.
        1. + 11
          Maret 18 2020
          1) Lan apa babagan Negara? Rusia ora bisa nyerang negara sing wilayahe Mekkah lan Madinah.
          2) Bener - dening tangan Iran, nanging ora dening awake dhewe!
          3) Wong shale duwe hubungan biasa-biasa wae karo Trump lan Demokrat - produksi minyak shale 0,5% saka PDB AS. Iku bakal munggah minangka asil saka serangan Iran dening Saudis - apik. Ora bakal munggah - ara karo dheweke. Sepisan maneh - ora bisa nulungi slate Amerika kanthi nggawe masalah kanggo DIRI.
          1. +2
            Maret 18 2020
            Kutipan saka Krasnodar
            1) Lan apa babagan Negara? Rusia ora bisa nyerang negara sing wilayahe Mekkah lan Madinah.

            Houthis bisa nindakake iki kanthi ngatur serangan ing kilang minyak Saudis - iki wis kedadeyan bubar.
            Kutipan saka Krasnodar
            Sing bener - dening tangan Iran, nanging ora dening awake dhewe!

            Lan aku ora menehi tawaran liya, utamane amarga rega murah uga ngrugekake Iran.
            Kutipan saka Krasnodar
            Wong shale duwe hubungan biasa-biasa wae karo Trump lan Demokrat - produksi minyak shale 0,5% saka PDB AS.

            Dheweke duwe sawetara liyane, amarga AS dhewe pengin dadi eksportir minyak paling gedhe - jaman wis owah, lan dheweke tetep irunge.
            1. +2
              Maret 18 2020
              Aku setuju karo sing pisanan lan kaloro, babagan shale Amerika - luwih nguntungake yen dheweke nyerang Iran dhewe, nyebabake wong Persia nyerang Arab Saudi. Pitakonan iku, apa bobot pemain shale ing Amerika Serikat dhewe
  3. Komentar wis dibusak.
  4. + 10
    Maret 18 2020
    Krisis minyak saiki mbaleni kahanan 1985-1986. nalika AS lan Arab Saudi main nglawan USSR.

    kabeh sing anyar iku lawas sing lali.
    1. +6
      Maret 21 2020
      Kutipan: Gena84
      kabeh anyar uga lali lawas

      Sampeyan bisa nindakake kanthi cara iki: "Kabeh sing lawas dibayangke lan ditrapake ing kabeh sing anyar" ngguyu
  5. + 15
    Maret 18 2020
    Dheweke ora nyana yen para syekh bakal ngethok cabang sing dilenggahi dhewe. Sawise kabeh, perang komoditas ngrusak monarki minyak.

    Aku kepengin weruh yen aku ora kejawab ambruk Arab Saudi?
  6. +8
    Maret 18 2020
    Mudhun ing lenga minangka keputusan pimpinan Rusia sing ora apik banget.
    Diadopsi ing rapat karo Putin ing Vnukovo-2 ing wayah wengi rapat OPEC +.
    Novak mung nyebarake solusi kasebut.

    Asil saka tumindak biasa-biasa wae uncalculated saka Kepemimpinan Federasi Rusia - tinimbang abang 2% ing produksi - minus 30% ing rega lenga, kang budget Rusia gumantung dening 60%.
    (Anggaran AS mung 1% gumantung marang lenga, kanthi lenga shale meh setengah saka 1%)

    Kegagalan OPEC+ kanggo nggayuh persetujuan bisa diarani 'gagal politik gedhe', cathetan Bloomberg
    1. +5
      Maret 18 2020
      Kutipan: Dmitry Vladimirovich
      Asil saka tumindak biasa-biasa wae uncalculated saka Kepemimpinan Federasi Rusia - tinimbang abang 2% ing produksi - minus 30% ing rega lenga, kang budget Rusia gumantung dening 60%.

      Iki sing paling budheg, nanging ora ateges sing pisanan, kegagalan Sechin ing jaman saiki. Sadurungé, aku ngelingi, ana Kurdistan Irak, karo Kirkuk, sing dikuwasani Irak, lan Vneseuela karo sanksi Amerika. Ing sisih liya, nalika perusahaan minyak utama dikelola dening filolog, apa sing bisa diarepake.
      1. + 12
        Maret 18 2020
        Kutipan: Stirbjorn
        akhir-akhir iki kegagalan Sechin

        Aku percaya yen keputusan kasebut ora adhedhasar pangkat Sechin. Dheweke nggawe keputusan!
        Ngomong-ngomong, ternyata Rosneft duwe utang banget marang China, sing terakhir pengin tuku saham Rosneft, nanging ana sawetara alesan ganti pikirane sawetara dina kepungkur. ngguyu
        China ngatasi masalah karo rega lenga amarga tiba saka ruble Rusia. Apa Sampeyan Ora Bakal Nglakoni Kanggo Mitra Nyuwun
        1. +2
          Maret 18 2020
          Kutipan saka Silvestr
          Aku percaya yen keputusan kasebut ora adhedhasar pangkat Sechin. Dheweke nggawe keputusan!


          Nanging Putin ngatur rapat lan ngrungokake sawetara pihak lan nggawe keputusan sing salah banget - meh padha karo lobi Sechin.
          Bloomberg sinau isi obrolan Putin karo tukang minyak sadurunge nglanggar kesepakatan karo OPEC


          Rapat kasebut ditindakake tanggal 1 Maret ing terminal bandara Vnukovo-2 sadurunge wiwitan lelungan kerja Putin menyang Pskov. Kaya sing dilaporake layanan pers Kremlin, iki mbahas masalah internasional sing paling penting, kayata panyebaran koronavirus, kahanan ekonomi global lan pasar minyak. Antarane sing hadir yaiku CEO Rosneft Igor Sechin, CEO Gazprom Neft Alexander Dyukov, CEO Surgutneftegaz Vladimir Bogdanov, Wakil Presiden Eksekutif Pertama Lukoil Ravil Maganov, lan Menteri Energi Alexander Novak. Umume rapat kasebut dianakake kanthi tertutup. Situs web Kremlin mung ngemot introduksi saka Putin, sing ujar manawa dheweke pengin konsultasi lan ngrungokake pandangan bisnis "carane kita kudu nemtokake langkah sabanjure kanggo ngimbangi pasar hidrokarbon global."


          Yaiku, ing rapat kasebut ana perusahaan minyak normal sing nggarap bathi lan ora duwe bathi amarga rega lenga mudhun.

          Lan sawise keputusan sing ora sukses iki, mung Rosneft sing nggawe alesan - sing nuduhake manawa upaya lobi Sechin sing nyebabake ambruk perjanjian OPEC + lan mung matur nuwun marang Bank Sentral adol $ 3.7 milyar saben dina kanggo nyegah kejatuhan. ruble.

          Lan ora mungkin ana cadangan devisa sing cukup kanggo setengah taun, kanthi dodolan saben dina - alternatif mung devaluasi rubel.
          1. +2
            Maret 18 2020
            Kutipan: Dmitry Vladimirovich
            Nanging Putin ngatur rapat lan ngrungokake sawetara pihak lan nggawe keputusan sing salah banget - meh padha karo lobi Sechin.

            Iku banget padha .. bubar, sadurunge tiba saka ruble, padha pisanan nuduhake carane Sechin spilling nightingale ing ngarepe Putin, bab carane Rosneft nomer siji ing donya ing babagan untung, produksi, lan liya-liyane lan Putin tegese manthuk. kanthi nyetujoni, sanajan jelas yen badai salju minangka sing pertama babagan bathi ing kahanan kita lan teknologi kita.
          2. +4
            Maret 19 2020
            mbokmenawa kanggo alesan sing padha, malah wong bodho pungkasan dianggep sing luwih guardianship nyuda produksi, sakperangan alesan liyane negara sing ora klebu ing gawé. sampeyan nyoba mangertos yen nyatane, produksi donya mung tuwuh lan kabeh perusahaan kita bodho ilang pasar ing jangka panjang. Kaping pisanan, kita ngomong babagan transformasi Amerika Serikat saka importir net dadi eksportir net produk minyak lan minyak. Secara resmi, iki kedadeyan September kepungkur, nalika ekspor AS ngluwihi impor kanggo pisanan ing luwih saka 45 taun pengamatan statistik dening Administrasi Informasi Energi Departemen Energi AS (EIA). Duwe tekan 89 b/d ing September, ing Desember, ekspor net (prabédan antarane ekspor lan impor) produk lenga lan petroleum mundhak dadi 000 b/d, nalika dasawarsa sadurungé, ing Desember 487, impor net (impor dikurangi ekspor) gunggungipun 000 yuta b/d. Pergeseran skala gedhe kasebut umume amarga dicabut ing Desember 2009 saka embargo ekspor minyak saka Amerika Serikat (didegake ing taun 8,5), sing nyebabake paningkatan pasokan ekspor kanthi cepet: ing Desember, miturut EIA, volume tekan 2015 yuta b/d, sing mung siji setengah kaping luwih murah tinimbang rata-rata ekspor minyak saben dina saka Rusia (1975 yuta b/d, miturut CDU TEK), sanajan bali. ing 3,7 prabédan iki luwih saka kaping papat (5,3 yuta b / d versus 2017 yuta b / d). Lungguh kene karo dipikir pinter lan ngirim sembarang omong kosong. Padha wis nyusul kita. lan kita kabeh ngurangi produksi lan kalem proyek. kesepakatan iki minangka penipuan. kita padha bodho squeezed metu saka pasar ing pambungkus ayu, lan kita padha nunggu soko.
            1. -1
              Maret 19 2020
              Kutipan saka carstorm 11
              sing, nyatane, produksi donya mung ageng lan kabeh perusahaan kita bodho ilang pasar ing roto dawa.


              Ya, kabeh wong ngerti yen OPEC + minangka kontrol produksi tartamtu, lan "liar" sing isih ana, kalebu "produser minyak serpih" Amerika, mencet OPEC + ing pasar.

              Nanging - kanggo Amerika Serikat, dodolan 5 yuta barel lan impor 6,5 yuta barel saben dina - iki mung 1,5 yuta barel keluwihan konsumsi domestik - sing diekspor.
              Kajaba iku, saka 5 yuta barel impor saben dina iki, minangka bagean saka pasokan Rusia.
              Saudis ngusulake kanggo ngurangi produksi, lan bagean saka pangurangan Rusia bakal dadi 2-3% (njupuk carane padha setuju karo negara neopec liyane).

              Saiki lenga wis mudhun saka $ 46 saben tong dadi $ 26, mudhun 40%.
              Rumus kanggo ngitung rega gas uga digandhengake karo rega minyak - mula resesi iki uga bakal narik rega gas.

              Lan kaya sing wis daktulis - sektor minyak ing Amerika Serikat nyedhiyakake kurang saka 1% saka PDB, Rusia - 60%.

              Kanthi "menembak" produsen minyak shale AS, pimpinan Federasi Rusia nembak dhewe ing sikil - rega minyak minimal $ 42,6 saben tong minyak kalebu ing anggaran.
              Amerika Serikat ora bakal ngrasakake ambruk lenga shale ing umum, Federasi Rusia ora bakal bisa nambah produksi luwih saka 2-3%, sing ora bisa ngimbangi kejatuhan harga minyak kanthi 30-40%.

              Terus terang, jagad iki ngguyu karo keputusan iki.

              Efek?
              Rubel saya ringkih, populasi saya mlarat - rega bahan bakar mundhak, ekonomi Rusia saya ringkih, amarga populasi ora bisa tuku luwih akeh.

              Kanggo AS, rega minyak mudhun apik ing jangka panjang - rega BBM mudhun, biaya transportasi ing rega barang mudhun, rega barang mudhun - tegese ekonomi AS bakal akselerasi.

              Lan sapa sing pungkasane dadi luwih apik?
              Inggih, mesthi dudu warga Rusia.
              1. -3
                Maret 19 2020
                Kutipan: Dmitry Vladimirovich
                Lan kaya sing wis daktulis - sektor minyak ing Amerika Serikat nyedhiyakake kurang saka 1% saka PDB, Rusia - 60%.

                Kanthi "menembak" produsen minyak shale AS, pimpinan Federasi Rusia nembak dhewe ing sikil - rega minyak minimal $ 42,6 saben tong minyak kalebu ing anggaran.
                Amerika Serikat ora bakal ngrasakake ambruk lenga shale ing umum, Federasi Rusia ora bakal bisa nambah produksi luwih saka 2-3%, sing ora bisa ngimbangi kejatuhan harga minyak kanthi 30-40%.

                Terus terang, jagad iki ngguyu karo keputusan iki.

                Efek?
                Rubel saya ringkih, populasi saya mlarat - rega bahan bakar mundhak, ekonomi Rusia saya ringkih, amarga populasi ora bisa tuku luwih akeh.

                Kanggo AS, rega minyak mudhun apik ing jangka panjang - rega BBM mudhun, biaya transportasi ing rega barang mudhun, rega barang mudhun - tegese ekonomi AS bakal akselerasi.

                Lan sapa sing pungkasane dadi luwih apik?
                Inggih, mesthi dudu warga Rusia.

                Sampeyan kabeh mangsuli kanthi bener, kanca nerd, pejuang pasar minyak - ora ana sing kudu ditambahake. Pancen nggumunake apa jenis kekacoan sing ana ing sirahe, ing pengaruh TV.
              2. -3
                Maret 19 2020
                Kutipan: Dmitry Vladimirovich
                Terus terang, jagad iki ngguyu karo keputusan iki.

                Obama bubar uga ngguyu, nelpon kita daya regional lan stasiun bensin, lan saiki mung mundur saka rembugan, wis sijine kabèh donya ing brink ambruk ekonomi. Dadi, kita ora perlu ngandhani manawa jagad iki ngguyu - kabeh jagad wiwit ngganti popok, pisanan amarga koronavirus, lan saiki uga saka langkah kita kanggo ngrusak pertambangan shale ing Amerika Serikat.
                Ngrungokake luwih akeh crita propaganda Barat - miturut wong-wong mau, kita ora ana maneh minangka negara sing mengaruhi acara donya. Lan dumadakan kaya bummer - supaya padha nesu, supaya ing Jerman wis nuntut langsung ngangkat sanksi marang Rusia.
                Kutipan: Dmitry Vladimirovich
                Kanggo AS, rega minyak sing mudhun apik ing jangka panjang

                Lan kenapa dheweke ora nindakake iki sadurunge, nalika padha mothballed lapangan lenga lan tuku lenga saka negara liya, kalebu Venezuela?
                Kutipan: Dmitry Vladimirovich
                sing, ekonomi AS bakal akselerasi.

                Etc ing taun apa - menehi ramalan sampeyan, supaya mengko sampeyan bisa ngelingake.
                Kutipan: Dmitry Vladimirovich
                Lan sapa sing pungkasane dadi luwih apik?
                Inggih, mesthi dudu warga Rusia.

                Nanging kita bakal nyimpulake asil ing 10-12 sasi, banjur aku mikir yen gambar kasebut bakal jelas. Kabeh tari saiki watara prices Simpenan dagang meh podho owah-owahan sak wentoro ing "white raise", lagi ngomong ing engineering radio.
            2. Inggih, ayo deleng latihan - apa sampeyan wis nambah produksi akeh?
          3. -1
            Maret 19 2020
            Carane akeh spesialisasi ing manajemen negara lan perusahaan negara VO duwe. Kanggo nglereni produksi, sampeyan stubbornly sidestep kasunyatan sing AS ora bagean saka kesepakatan Cut. AS ana ing ndhuwur produksi minyak ing donya. Tegese, kabeh wong nyuda produksi, dene Amerika Serikat mundhak. Sampeyan stubbornly meneng babagan. Sampeyan wis entuk kanthi bengok babagan "gagal Putin" ing saben artikel. Apa sampeyan analis kaya ngono? Yagene banjur nganalisa mung pers Barat, sing mung ngupayakake kepentingan Barat? Lan lenga ambruk ing rega malah sadurunge menehi hasil bejat. Lan sampeyan kabeh "Putin sing kudu disalahake." Dadi cedhak karo kelainan mental.
        2. +1
          Maret 19 2020
          iki dhuwit prabayar sing macet ing utang nganti pangiriman digawe. aja maca zen wae. kanggo topik kuwi ana Bunch saka publikasi khusus kang pro normal nulis. ora dokter ngomong babagan produksi minyak. dene tumbas sahamipun, kapengin dipun tumbas saking Qatar. lan iki murni masalah pribadine kok ora tuwuh bebarengan utawa kosok balene. Minangka kanggo kaputusan, Aku bakal mbaleni bab dhuwit ing pembayaran advance.
      2. +1
        Maret 19 2020
        Sampeyan uga bakal ngelingi wartawan .... Sing utama yaiku apa? Sing utama yaiku kesetiaan, kesetiaan lan pengabdian .... Lan profesionalisme - sapa sing butuh ???
    2. -7
      Maret 18 2020
      ngarepake lenga bakal pulih ing pungkasan taun
      1. +7
        Maret 18 2020
        Kutipan: Nastia Makarova
        ngarepake lenga bakal pulih ing pungkasan taun

        Apa sawise taun kaping 14 ruble bali menyang koridor sadurunge:
        1 $ = 30 rubel?
        1. -5
          Maret 19 2020
          ing 14 iku wungu ora mung amarga saka lenga
        2. -3
          Maret 19 2020
          Kutipan saka Silvestr
          Apa sawise taun kaping 14 ruble bali menyang koridor sadurunge:
          1 $ = 30 rubel?

          Inggih, ora kanggo sampeyan singsot, Crimean - iku luwih apik kanggo nyritakake carane sampeyan ngatur urip swarga ing beyo liyane saka Rusia, lan sampeyan isih whine sing kabeh ora cukup kanggo sampeyan. Amarga sampeyan, ruble kudu devalued, supaya sadurunge sampeyan ngelingake babagan tarif, bali dhisik apa Rusia wis nandur modhal ing sampeyan. Lan sanajan kanggo pambangunan jembatan kasebut, para pekerja keras kudu diimpor saka kabeh negara, lan personel lokal mung mirsani carane dibangun - sakperangan alesan sampeyan kanthi cepet "lali" bebener iki.
      2. Alf
        -1
        Maret 18 2020
        Kutipan: Nastia Makarova
        ngarepake lenga bakal pulih ing pungkasan taun

        taun pinten?
  7. +5
    Maret 18 2020
    Mangkono, Washington meksa Saudi supaya tumindak bertentangan karo kepentingan nasional.

    Lan sing meksa Rusia kanggo tumindak ing pribadi Novak nalisir kapentingan nasional? Delengen, mbok menawa sampeyan bakal ngerti kepentingane sing dilindhungi pamrentah Rusia.

    Apa sayangé nyuda produksi nganti 600 barel? Apa ora pengin kenek kanthong oligarki lenga? Nah, sing bisa ditebak. Dheweke bakal nggegirisi kanthong populasi lan NWF ...
    hi
    1. +6
      Maret 18 2020
      ora ana sing nggumunake ... kabeh upaya Kremlin lan Ozerkovskys kanggo "mbengkokake" wong ing jagad iki, kaya biasane ... kanthi luwih mbengkongake populasi dhewe lan nyuwek "tanah air" menyang kanthong sing ramah ...
    2. -3
      Maret 18 2020
      Kutipan saka: ROSS 42
      Apa sayangé nyuda produksi nganti 600 barel?

      Kita banjur bakal mbantu ndhukung pangembangan minyak serpih ing AS. Yen sampeyan wis nliti kabeh perjanjian sadurunge, mula sampeyan bakal ngerti manawa ana gunane kanggo ngedhunake rega minyak supaya bisa ngilangi Amerika Serikat saka pasar ing jangka panjang. Lan aku mikir yen saiki wis teka kanggo tumindak radikal - wektune kanggo nyerang pesaing kita supaya dheweke ngrasa padha kaya ing jaman saiki saka rega minyak.
      1. Alf
        +1
        Maret 18 2020
        Kutipan saka ccsr
        saiki wis teka kanggo tumindak radikal - wektune kanggo nyerang pesaing kita,

        Aku ora ngerti pesaing, nanging aku entuk kanthi lengkap.
        "Iki dudu mundur, iki serangan menyang mburi."
      2. -1
        Maret 20 2020
        Nanging mung sawetara taun kepungkur .. ing pUtrioganda karo Cheers-pootriots iki flooded saka kabeh sumber sing shale gas-lenga minangka scam Amérika lan padha seneng kanggo invent gelembung kosong kaya padha bab rembulan. Lan saiki, amarga shales iki, kabeh negara kudu ngencengi tali. Padha ora mitos ing kabeh.
        1. -2
          Maret 20 2020
          Quote: Sardanapal
          Nanging mung sawetara taun kepungkur .. ing pUtrioganda karo cheers-pootriots banjir saka kabeh sumber sing shale gas-lenga minangka scam Amerika lan gelembung kosong.

          Lan saiki kita bakal weruh kepiye produsen minyak serpih bakal urip yen rega minyak disetel kanthi rega udakara $40 - durung rampung.
          Quote: Sardanapal
          Lan saiki, amarga shales iki, kabeh negara kudu ngencengi tali.

          Iku ora babagan shale, nanging kasunyatan sing krisis wis ripening kanggo dangu, lan keluwihan produksi lenga wis accumulating - sing ngendi ambruk, lan iki kedadeyan umum.
          Apa persis sampeyan ngencengi sabuk - contone, aku durung weruh sing kudu ditindakake.
    3. 0
      Maret 19 2020
      Aku ngerti yen matematika ora kabeh sampeyan, nanging aku bakal takon. lan carane ngurangi kita pas karo kasunyatan sing nalika kita padha ngurangi Amerika Serikat, contone, ing setahun kita padha overtakes ing ekspor? Apa ana ing skema iki ngganggu sampeyan? kita ngurangi produksi, lan saben wong sing ora ing guardianship nambah iku? yen nang endi wae iku sudo, banjur nang endi wae ditambahake lan wong bodho ngisi volume iki karo dhewe? Nerangake carane iku rampung utawa guess dhewe?
  8. +6
    Maret 18 2020
    taun kapindho (utawa katelu) saka terobosan gedhe janji bakal dadi padhang, lan sampeyan ora bisa drape radiance iki malah karo sawetara jenis delirium karo sawetara jinis voting ...
  9. +5
    Maret 18 2020
    resepsi kraton
    Ing 2017, Raja Arab Saudi Salman bin Abdulaziz Al Saud ditampa ing Kremlin. Rembugan karo penjaga loro kuil (masjid al-Haram ing Mekah lan masjid Nabi ing Madinah) mestine kanggo dot ing masalah related kanggo pasar lenga lan kerjasama militèr-teknis.
    Iki, mitra ngguyu
    1. -2
      Maret 18 2020
      Kutipan saka Silvestr
      resepsi kraton
      Ing 2017, Raja Arab Saudi Salman bin Abdulaziz Al Saud ditampa ing Kremlin. Rembugan karo penjaga loro kuil (masjid al-Haram ing Mekah lan masjid Nabi ing Madinah) mestine kanggo dot ing masalah related kanggo pasar lenga lan kerjasama militèr-teknis.
      Iki, mitra

      Sampeyan mung naif ing netepake rembugan kuwi, amarga Saudis umume ora bisa rembugan ing long term lan uncalan partners sembarang. Aku ora mikir yen Kamentrian Luar Negeri kita ora ngerti babagan iki, dheweke mung nampilake pertunjukan kanggo bocah-bocah ing ara-ara samun iki, lan dheweke seneng. A trick umum digunakake dening panguwasa experienced malah ing Tsar Pea kanggo nggawe pribumi mbayangno sing padha tegese soko kanggo wong-wong sing arep nasib donya.
      1. +3
        Maret 18 2020
        Kutipan saka ccsr
        Sampeyan mung naif ing netepake rembugan kuwi, amarga Saudis umume ora bisa rembugan ing long term lan uncalan partners sembarang.

        Inggih, bener, Rusia metu saka tahanan +
        Kutipan saka ccsr
        Aku ora mikir yen Menteri Luar Negeri kita ora ngerti babagan iki, dheweke mung nggawe pertunjukan kanggo bocah-bocah ing ara-ara samun iki

        uga, bisa uga luwih bener - bocah-bocah ing ara-ara samun padha miringake para dewa
        Kutipan saka ccsr
        A trick umum digunakake dening panguwasa experienced malah ing Tsar Pea kanggo nggawe pribumi mbayangno sing padha tegese soko kanggo wong-wong sing arep nasib donya.

        pribumi iki luwih ndhisiki subyek raja / Kacang polong ing babagan standar urip.
        1. Alf
          +2
          Maret 18 2020
          Kutipan saka atalef
          pribumi iki luwih ndhisiki subyek raja / Kacang polong ing babagan standar urip.

        2. -2
          Maret 19 2020
          Kutipan saka atalef
          Inggih, bener, Rusia metu saka tahanan +

          Rusia ora mundur saka rembugan, nanging ora gelem ndhukung usulan-usulan saka Saudis, amarga padha tekan buntu - kaya sing diomongake ing Odessa, iki rong beda gedhe. Aja njagong ana ing kono nganti teka kaping pindho, mulane rombongan kita lunga saka rapat kasebut.
          Kutipan saka atalef
          uga, bisa uga luwih bener - bocah-bocah ing ara-ara samun padha miringake para dewa

          Pitakonan kasebut bisa didebat - ayo bali menyang wulan Desember, banjur bakal jelas sapa sing mbengkongake lan sapa.
          Kutipan saka atalef
          pribumi iki luwih ndhisiki subyek raja / Kacang polong ing babagan standar urip.

          Kabeh prabédan iku kita bisa numpes Amerika Serikat, lan padha mung bisa dilat bokong Amérika. Lan kita ngerti peran kita ing jagad iki - cocog karo kita.
  10. + 11
    Maret 18 2020
    Pinten sampeyan bisa ngirim crita babagan konspirasi nglawan USSR!
    Rega lenga mudhun amarga mundur saka Saudi saka embargo minyak marang negara-negara Barat sing ndhukung Israel. Lan dheweke nolak embargo amarga mundhut pasar sawise wiwitan produksi minyak ing Segara Lor lan Siberia Wétan. Nanging sanajan iku, Saudi nyoba ngendhaleni musim gugur kanthi nyuda produksi saka 10,27 yuta barel. saben dina ing taun 1980 nganti 2,5 yuta barel. saben dina ing taun 1985. Nanging anggota OPEC liyane ora ndhukung dheweke!
    1. 0
      Maret 19 2020
      Mesthine, ora rega minyak sing murah sing ngrusak USSR. Iki dirusak dening wong sing spesifik - EBN. Gorby ora pengin ambruk USSR. Yagene dheweke pengin, nalika dheweke dadi presiden dhewe? Nanging Gorby ora nahan kekuwatan. Dheweke ngidini slack lan ora njupuk, ora nandur kabeh oposisi. Nanging Yeltsin ora njupuk Panggonan, nanging nyuwek Rusia adoh saka USSR, mangkono narik republik "pembentuk serikat" metu saka USSR. Nanging GDP utawa Luka, umpamane, ora nggawe kesalahane Gorby. Ora ana oposisi. Kabeh wis dibusak lan direset. Stabilitas, Nanging, dijamin. ngguyu
      1. -1
        Maret 19 2020
        Delengen, wis cukup pirang-pirang taun kanggo intensitas emosional menyang endi wae. Nalika sampeyan mencet driji nganggo palu, emosi, stump cetha, padha aturan nglirik Nanging sawise sawetara dina sampeyan bisa tenang.
        Kabeh iki cukup dingerteni nyoba kanggo nyumerepi kabeh ing siji (sapa dheweke, mungsuh iki, ora muter peran, sanadyan reptilians)))) cukup dingerteni, mung padha ora ana hubungane karo urip nyata. Uni seda saka Bunch saka alasan, lan sing paling akeh - "komunitas sajarah anyar - wong Soviet" Akèh-akèhé melu ing inaction sing, sanajan carane ngomong)))) Kabeh liya minangka akibat saka iku, sanajan banget. njijiki)))) ing Marked, kang ing animator ngandika yen ing tampilan saka gantungan - wong mung komplotan wedhus lumampah ngendi padha mimpin dening pangon karo asu pangon. Apa sampeyan pancene mikir?
        1. 0
          Maret 19 2020
          Kutipan saka kodhok
          Nyoba kanggo nyumerepi kabeh ing Tagged, apa sing ana ing animator nuduhake yen, ing pikirane gantungan, wong-wong iku mung komplotan wedhus sing mlaku ing ngendi dheweke didorong dening pangon karo asu wedhus. Apa sampeyan pancene mikir?


          Ya pancen kaya ngono sing dakkira. Ing kakuwasan otoriter, rakyat mung bisa "mutusake" apa wae nalika kekuwatan iki saya ringkih. Kekirangan iki mung bisa muncul ing pamrentahan dhewe, ing elit. Minangka conto - padha EBN marang Gorby. Kabeh pemberontakan populer ing kabeh wektu ditindhes dening pamaréntahan sing kuwat. Spartak, Razin, Pugachev. Kanthi pamaréntahan sing kuwat, rakyat meneng, lan sapa sing ora diresiki kanthi lembut utawa kasar.
  11. -4
    Maret 18 2020
    Protektorat AS ing Arab Saudi didegaké kanthi panyuwunan sing terakhir sawisé patemon Raja Ibn Saud karo Présidhèn Roosevelt ing Februari 1945 ing kapal penjelajah Amérika Quincy (minangka lawan Inggris lan USSR). Amerika janji bakal nglindhungi KSA saka agresi eksternal, Saudi nyerahke ekonomi marang Amerika.

    Sanalika sawise iku, fasilitas berthing kanggo pangkalan angkatan laut Amerika wiwit dibangun ing pelabuhan Arab Saudi. Ing taun 1946, pangkalan udara Amérika paling gedhé dileksanakake ing wilayah Arab Saudi, latihan militer Saudi lan pasokan senjata dimonopoli dening Amerika Serikat.

    Ing taun 1952, Badan Sirkulasi Moneter (analog karo Bank Sentral) digawé minangka bagéan saka pamaréntahan KSA, dipimpin déning warga Amérika, lan perusahaan Amérika manggon ing industri lenga lan gas. Ing taun 1974, Amerika Serikat mlebu persetujuan karo Arab Saudi, ing ngendi Amerika Serikat arep tuku lenga saka Saudis, lan kerajaan minangka imbalan nandur modal ing utang umum AS.

    Kelangan hubungan antara Arab Saudi lan Amerika Serikat dumadi amarga wiwitan produksi hidrokarbon shale skala gedhe ing Amerika Serikat ing separo pisanan taun 2010-an, sawise Amerika nglanggar kewajibane babagan tuku minyak Saudi. .
    1. 0
      Maret 19 2020
      Duc, kaya FDR uga janji, kaya, ing kit, lan negara Yahudi ora bakal digawe kanthi dhukungan saka Amerika Serikat (utawa kaya, aku ora ngerti tembung sing tepat)))) . Bener, dheweke langsung mati amarga ora akurat banget ...
  12. +5
    Maret 18 2020
    Minyak mudhun nganti $ 27 saben tong minyak Brent. Musim gugur wis nyedhak 50% wiwit Putin ngrusak kesepakatan OPEC + ($ 42,6 dianggarake).

    Bank Sentral adol 3,6-3,7 milyar dolar saben dina kanggo ngemot devaluasi rubel - yen ora, bakal dadi 100 rubel saben dolar utawa luwih elek.

    Pitakonan yaiku suwene kepemimpinan negara sing biasa-biasa wae bakal ngendhaleni rubel nalika rumangsa yen tong sampah sing diklumpukake sajrone 2 taun perjanjian OPEC + wis dibuwang kanggo ngimbangi keputusan sing ora dianggep "infallible".
    1. 0
      Maret 18 2020
      Kutipan: Dmitry Vladimirovich
      Pitakonan yaiku suwene kepemimpinan negara sing biasa-biasa wae bakal ngendhaleni rubel nalika rumangsa yen tong sampah sing diklumpukake sajrone 2 taun perjanjian OPEC + wis dibuwang kanggo ngimbangi keputusan sing ora dianggep "infallible".

      Aku bakal sijine pitakonan beda. Pira maneh "jerk" sing dibutuhake ing ekonomi, supaya malah "zaputin" sing paling anyar bakal ngerti yen panguwasa asring biasa-biasa wae lan mungsuh bangsane dhewe?
      1. +2
        Maret 19 2020
        Quote: Warga Jujur
        sing ing kuwasa kabeh biasa-biasa wae lan mungsuh saka wong dhewe


        Ya dudu mungsuh - bodho nggunakake rakyat kanggo marem ambisi.
        Muter "Putin sing apik" lan bocah lanang sing ora cocog minangka dongeng umum kanggo populasi.

        Minangka kanca saka luar negeri wrote, kaya ing abad tengahan - boyars muji Tsar Vladimir.
  13. +1
    Maret 18 2020
    Ekonomi USSR wis lumpuh dening lomba senjata, lan banjur rega lenga kurang.
    Elit partai saka edan pikun ora ngerti yen balapan senjata ora bisa ditarik. Kita kudu fokus ing kualitas. Investasi ing senjata adhedhasar "prinsip fisik anyar", lan ora rivet warheads nuklir ing jumlahe supaya bisa numpes planet kita kaping pirang-pirang. Lan sanajan kita bakal nggawe laser, lan hypersound, lan petrel. Ing apa biaya financial bakal kakehan kurang.

    Lan saiki multi-pindhah karo koronavirus bisa ditindakake supaya bisa nyuda ekonomi global lan nyuda permintaan minyak.
    Maneh, ing kawitan marketing, jotosan kanggo China, nanging nyatane Rusia.
    1. -1
      Maret 19 2020
      Ya, iku ora dadi akeh warheads nuklir minangka jumlah ageng senjata konvensional sing main peran. Lha, kenapa kudu duwe tentara 5 yuta?
  14. +2
    Maret 18 2020
    Cara paling gampang kanggo nemokake mungsuh njaba.
    1. -1
      Maret 18 2020
      ,, Cara paling gampang kanggo nemokake mungsuh njaba.,,

      Nanging padha ora ana?!
  15. VlR
    0
    Maret 18 2020
    Ing Kremlin, mesthi ana gupuh, lan mulane diputusake kanggo mindhah panah menyang coronavirus. Passions dibuwang, populasi wis dicuci otak karo crita babagan kiamat sing bakal teka - amarga wedi marang kesehatan lan kesehatan wong sing dikasihi nyebabake reaksi devaluasi rubel, sing ana ing puncak. Ing latar mburi kahanan epidemi sing pancen stabil lan nyuda kedadeyan penyakit virus pernapasan musiman (kahanan saya apik sadurunge mripat kita), keputusan sing nggegirisi lan ora nyukupi. Dheweke malah nyerang sektor pendhidhikan kanthi ngirim bocah-bocah (sing ora mbebayani koronavirus) ing preian - iki bakal teka maneh, utamane kanggo lulusan saiki. Dheweke nambah kahanan kasebut, ora nggatekake kasunyatan manawa dheweke ngrusak lan ngrusak pirang-pirang industri sing terus-terusan lan terus-terusan - transportasi udara, pariwisata, layanan lan hiburan, katering lan bisnis hotel, kanthi risiko bangkrut gedhe, minangka akibat saka puluhan ewu wong. bakal kelangan pakaryan - nanging malah iki misale jek panguwasa Russian ala rodok kurang saka bledosan sosial lan panjaluk kanggo wong njawab kanggo gagal saka kawicaksanan ekonomi.
    1. -1
      Maret 18 2020
      Histeria lan gupuh ora mung ing Rusia, nanging uga ing donya. Lan langkah-langkah kasebut ora cukup kanggo ancaman kasebut. Kabeh nuduhake manawa produsen virus lan sing duwe media massa iku wong sing padha. Aku ora bakal kaget yen panguwasa kita ngalami tekanan saka njaba.
      1. Alf
        0
        Maret 18 2020
        Quote: Grizzly Bear
        Aku ora bakal kaget yen panguwasa kita ngalami tekanan saka njaba.

        bener. Dicekel karo aku ... dompet.
        1. -2
          Maret 18 2020
          ,,Bener. Dicekel karo aku...dompet.,,

          Mulane, amandemen konstitusi kudu diadopsi.
          1. Alf
            +1
            Maret 18 2020
            Quote: Grizzly Bear
            Mulane, amandemen konstitusi kudu diadopsi.

            Lan apa sing anyar ing dheweke sing sadurunge ora ditulis ing Konstitusi?
            1. -1
              Maret 18 2020
              Akun ing luar negeri nglarang sing duwe kuwasa.
              1. Alf
                +2
                Maret 18 2020
                Quote: Grizzly Bear
                Akun ing luar negeri nglarang sing duwe kuwasa.

                Wis dilarang sadurunge.
                1. -1
                  Maret 19 2020
                  Sembarang hukum bisa diganti kanthi cepet lan cukup tenang. Sampeyan ora bisa ngganti konstitusi ing sly.
                  1. Alf
                    +3
                    Maret 19 2020
                    Quote: Grizzly Bear
                    Sembarang hukum bisa diganti kanthi cepet lan cukup tenang. Sampeyan ora bisa ngganti konstitusi ing sly.

                    Lan kok ngganti Konstitusi, yen ana hukum sing ana sanajan tanpa amandemen? Utawa apa sampeyan mikir yen hukum sing ana lan ora dileksanakake ing Konstitusi sing diowahi bakal dileksanakake?
        2. Alf
          0
          Maret 18 2020
          Kutipan: Alf
          Quote: Grizzly Bear
          Aku ora bakal kaget yen panguwasa kita ngalami tekanan saka njaba.

          bener. Dicekel karo aku ... dompet.

          Ditilik dening minus sing katon akeh, asu putih mlayu.
  16. +3
    Maret 18 2020
    Sanksi kasebut nggawe maneh produksi pertanian lan panganan ing Rusia.
    Ya, lan industri abot berkembang.
    Akeh liyane bisa kadhaptar.
    Gawe kapal, konstruksi pesawat, produksi, infrastruktur lan logistik gas alam cair.
    Lan akeh liyane.
    Saiki kita duwe rong pandemi bebarengan.
    Siji medical, liyane lenga.
    Muga-muga vaksin bakal dikembangake kanggo bencana kasebut.
    Kok kaget.
    Kabeh kaya biasane.
    Pitik jago panggang pecked.
    Saiki sabuk bakal luwih cepet.
    Amarga ora ana pilihan liyane.
    1. -2
      Maret 18 2020
      Aku malah milih sampeyan kanggo optimisme kaya ngono)
      1. +2
        Maret 18 2020
        Kita wis ngerti wektu sing luwih elek.
        Aku ora bakal lali taun nineties, utamané wiwitan.
        Saiki lan cedhak ora ana pangarep-arep
    2. Alf
      +1
      Maret 18 2020
      Kutipan saka Livonetc
      Muga-muga vaksin bakal dikembangake kanggo bencana kasebut.

      Lan kenapa ngembangake vaksinasi kasebut yen wis suwe ana antidote universal - owah-owahan kardinal ing model politik struktur negara.
  17. +2
    Maret 18 2020
    ya) ayo melas marang Saudis) rot, menehi pukulan kuat kanggo kabeh "stasiun bensin" ing donya: Irak, Iran, Libya, Nigeria, Aljazair, Meksiko, sampeyan bisa nambah Federasi Rusia lan Venezuela
    1. +1
      Maret 18 2020
      Aku bakal nerusake dhaptar: Kanada, Norwegia, Kazakhstan, Azerbaijan, Turkmenistan (ngekspor gas, regane dipatok kanggo lenga).
      1. -1
        Maret 18 2020
        Kanada lan Norwegia duwe urip sing apik))) utamane Norwegia) standar urip ing Kanada lan Turkmenistan isih beda)
  18. +5
    Maret 18 2020
    Carane tenan iki. Lan minangka.
    Umumé, nganti saiki, kabeh wong ngenteni perang AS karo Iran, sing diarani "faktor Soleimani". Minyak, kaya sing sampeyan eling, mundhak nganti $ 60. Nanging ora ana sing kedadeyan! Lan kabeh wong weruh yen perang, saiki, ditundha.
    Lan apa sing kedadeyan ing AS? Ing Rusia (kaya biasane), ora ana sing kasengsem (padha ngomong, iki dudu bisnis kraton). Nanging muspra! Kahanan ing Amerika Serikat kudu dideleng ing kaca pembesar menyang saindenging jagad, yen ora pengin ngalami alangan. Kang, dening cara, wong pinter.
    Nanging bab prasaja kedaden lan, ngakoni, soko sing wis kedaden luwih saka sapisan sadurunge: perusahaan shale lenga, weruh sing bakal ora ana perang, lan rega - supaya adoh - dhuwur, diasuransiake posisi (IE rega). Sapa sing ora ngerti apa iku - tuku turunan (masa depan, opsi, lan liya-liyane) kanthi rega mudhun. "Ing basa manungsa", iki tegese nalika sade lenga, malah yen tiba kanggo "ing ngisor-kurang", sampeyan isih bakal nampa $ 60 Panjenengan, bank bakal mbayar prabédan karo rega nyata.
    Dadi akibat langsung saka musim gugur ora nggegirisi kanggo produsen minyak serpih. Lan kanggo ndhukung bank investasi sing tuku asuransi, FRS (Federal Reserve System) ngompa $ 0,4 triliun. pinjaman jangka pendek. Iki minangka ide sing apik tenan! tinimbang nggawe "gelembung finansial", dhuwit bakal mimpin - lan wis mimpin - kanggo ngedhunake suku bunga ing silihan lan, kanthi mangkono, menyang dolar sing luwih murah.
    Sing terakhir mung apik kanggo ekonomi, amarga nambah daya saing.
    Apa sing ana ing asil utama?
    Sawise nglindhungi industri shale, Amerika kanthi alami dadi kuwatir babagan penurunan umume biaya minyak, amarga iki perlu kanggo pertumbuhan ekonomi. kepriye? Gampang banget, mbantu Saudi nambah ekspor. Aku kudu ngomong sing kene, ketoke, tartamtu "multi-pindhah" looms.
    Sampeyan kudu eling yen sawise acara kondhang (bom kilang minyak), Saudis "tanpa sukarela" ngurangi produksi (lenga cahya sawise karusakan saka fasilitas ing volume dibutuhake ora bisa disimpen). Nanging akeh lenga "reged" (ngandhut belerang). Lan apa sing ditindakake?
    Bener! Ditawakake menyang Eropa! Dheweke tuku "Ural" Rusia kanthi kualitas sing padha. Nanging ing kene, sampeyan ngerti, ana kontradiksi karo syarat-syarat kesepakatan OPEC + babagan mbatesi volume produksi (utamane karo Federasi Rusia).
    Carane torpedo supaya Rusia bisa metu saka iku?
    3 minggu kepungkur, Amerika Serikat ngetrapake sanksi marang perusahaan dagang Rosneft. Dheweke dikenal dagang ing minyak Venezuela. Sapa dheweke ngedol? India.
    1. +9
      Maret 18 2020
      Lan apa sing kedadeyan?
      Pembayaran wis mandheg, nanging ana kontrak, nanging ora ana volume minyak. Sing, nang endi wae urgently kudu njaluk iki lenga padha. ngendi? Mung sampeyan. Sing. perlu kanggo nambah volume produksi dhewe. Nanging Saudi njaluk pangurangan volume (OPEC +)!
      Apa sing kedadeyan sabanjure? Lan kabeh iku prasaja: Rusia nolak, Saudis mudhun pasar ......
      Kajaba iku, dheweke ngenalake diskon gedhe kanggo para panuku.
      Apa Rusia mikir babagan pangembangan acara kasebut utawa ora? Iku misale jek sing mung VO Siluanov, disengiti dening nonton, sing, ing geni sengit kritik, disimpen lan disimpen ... disimpen lan disimpen ...
      Isih ringkes babagan kurs rubel:
      Cadangan devisa Rusia akeh banget. Nanging ing wektu sing padha, siji kudu ngerti yen daya beli saka populasi - ing kasunyatan - gumantung ing kurs $, amarga. akeh barang, komponen kanggo produksi, lsp. tuku nganggo mata uang. Lan ing kene ana wektu yen Rusia kudu "terus": saya suwe, luwih dhuwur tarif rubel / dolar. Sawise kabeh, kanggo njaga rubel, perlu kanggo ngedol cadangan dolar. Siluanov dhewe ujar manawa 68 rubel - 2 taun, 75 - 3. Bener, ana wong sing ngucapake, ujare, cukup kanggo 10 taun!
      Inggih, siyap: 100 rubel kanggo 1.
      Ing kene aku maca babagan kasunyatan sing, ujare, Saudis ora bakal tahan suwene ... Kaya sing kita ucapake nalika isih enom, "telu ha ha!"
      Arab Saudi "cilik" duwe cadangan finansial udakara $500 milyar, lan kapitalisasi Saudi Aramco luwih saka $2 triliun. - sing carane akeh sampeyan bisa "nyilih" ing ngisor. Dheweke duwe rating kredit sing apik, bakal diwenehi dhuwit sing dibutuhake.
      Lan Rusia - shish.
      "Apa sing bakal nentremake ati?"
      Kanggo sawetara negara lan industri, bakal ana bencana: Oman, pasir Kanada bituminous, lan penambang Afrika cilik bisa mabur metu saka pasar. Donald Trump, mesthi, bakal nylametake para pemain shale, utamane amarga pemain utama ing bisnis iki ing Amerika Serikat ngenteni - dheweke ora bisa ngenteni nganti cilik-menengah bisa dituku kanthi murah, digedhekake, nandur modal kanthi drastis. teknologi anyar lan nggawe "shale" tenan competitive ing biaya karo memangsan normal. Ngenteni 5-7 taun, ora luwih.
      Bener, sayang banget kanggo Iran: dheweke butuh kurang saka $ 90 saben tong…
      Rusia uga sayang: Sechin janji bakal nambah produksi minyak "wis" nganti 250-300 ewu barel! Apik banget… Saudis "ora ana tekanan" kanggo 2,5 yuta… Kanggo Federasi Rusia saiki, angka sing dijenengi Sechin umume minangka watesan spekulatif, ora ana kapasitas, ora ana teknologi, ora ana pasokan peralatan kritis.
      Miturut cara, Amerika ora bakal nglelebke Rosneft bebarengan karo Rusia - ora ana sing butuh. Urip lan urip. Yen padha pengin, padha dileksanakake embargo bab kuwi sing ora cetha banget kanggo "massa" minangka layanan oilfield - "mandheg" pasokan boraks ... lan iku.
      Ing kene, akeh sing kepengin weruh carane "kita bakal urip." Ana bab kuwi - deflator diarani. Iki cara pitungan adhedhasar njupuk menyang akun macem-macem prices kanggo ngerti apa kahanan ing ekonomi minangka kabèh. Dadi, yen kita nggunakake deflator sing padha, banjur ngetung maneh $ 35-40 saben tong minyak bakal menehi kira-kira $ 20 saben taun, dadi 95, 98th.
      Inggih, iki carane Rusia bakal urip, yen liyane ora kelakon. ala.
      Mangkene pitakonan sing menarik: apa bisa ngindhari wong Saudi? Kanggo 2, 3 taun, ora luwih - sajrone wektu iki, perusahaan shale minyak bakal mbayar utangan kanggo peralatan anyar lan wiwit ngenalake teknologi anyar sing nyuda biaya produksi. Miturut cara, iki bakal kelakon tho, nanging ana wektu sethitik saiki.
      Bener, dhuwit ora cukup.
      Umumé, iku arang banget menarik kanggo mirsani "sips" saka daya lenga lan gas karo negara kang nyurung inisiatif pribadi, nggawe teknologi anyar, kemampuan kanggo introduce inovasi lan kaunggulan teknologi wis munggah pangkat. saka nilai-nilai nasional.
      1. -10
        Maret 18 2020
        Lan kenapa sampeyan pinter banget ing situs kasebut, lan ora ana ing pamrentah utawa manajemen perusahaan ndhuwur?
        1. +8
          Maret 18 2020
          Iku dudu pikiran, nanging mung "sawetara" kawruh sing nyebabake "akeh kasangsaran"
          Aku wanted kanggo njlentrehake soko kanggo sampeyan, carane, tanpa mangu-mangu, aku mbayangno dhewe pangerten, nanging sampeyan rightly nuding kula, wong bodho, ing panggonanku, cacing bumi.
          Matur nuwun!
        2. +8
          Maret 18 2020
          Lan ing endi kekurangane? Minus! Aku krasa tanganmu gatel-gatel, awit ing Kitab Suci katulis: "Gatel-garuk!"
          1. -1
            Maret 18 2020
            Lan apa gunane masang minus? Aku mung sijine minus ing omong kosong, sing bisa dingerteni sanajan wedhus, nanging sampeyan kenapa? Kanggo ngerti sampeyan? Wah, iki ora masuk akal.
            1. +4
              Maret 18 2020
              Aku pengin sampeyan mesem
              1. +1
                Maret 18 2020
                Smileed, Aku biasane nyoba kanggo mesem luwih kerep
      2. +3
        Maret 18 2020
        Sayange sampeyan ora bisa langganan komentar ing VO
      3. -1
        Maret 18 2020
        Kenapa Saudis bakal nabrak pasar? Bebarengan karo Rusia, puluhan negara liya uga bakal nandhang sangsara. Lan isih ora bisa nyedhiyakake lenga ing saindenging jagad. Malah karo Amerika. Supaya padha rembugan karo wong-wong mau kanggo ngurangi produksi kanggo siji duwe bathi.
        1. +1
          Maret 18 2020
          Apa aku ngerti kanthi bener yen iki pitakonanku?
          1. 0
            Maret 18 2020
            Injih pak. Mangga njlentrehake posisi kabeh pemain ing pasar minyak.
            1. +8
              Maret 18 2020
              Ок.
              Sing disebut "pemain pasar minyak" pengin, nyatane, mung siji bab: tingkat rega stabil kanggo anggere bisa (amarga investasi dhasar ageng ing industri) - pisanan, lan Tambah Gamelan ing biaya lenga. paling ora ketinggalan proses inflasi - sing kapindho.
              Ora ana siji utawa liyane sing diamati ing urip akhir-akhir iki. Ana akeh alasan kanggo iki - konfrontasi karo Iran, sampeyan-ngerti-sapa, sawetara konflik cilik ing Afrika Lor (kayane ora akeh lenga sing teka saka kono, nanging yen sampeyan nambahake volume sing tiba, banjur - ora dadi sethitik!), Lan sing paling Jahwéh - game speculators sing bisa kanggo mundhakaken gupuh pisanan, lan banjur nggawa mudhun prices.
              Conto iki mung asuransi slate Amerika: sing, miturut sampeyan, minangka mitra SECOND saka tumindak iki?
              Kaya sing diucapake, "jaga tanganmu": peserta kapindho ing panyebab amal iki yaiku ... spekulator minyak (!!), sing 100% - ora, 150% yakin yen bakal ana perang karo Iran! Bakal!! Ora bisa!! Sawise kabeh, dheweke nyerang prajurit kita ...
              Bener, kaya saiki, "prajurit" dielingake, banjur, nalika kesel, dheweke kanthi ati-ati (supaya ora nyinggung sapa wae) mbales dendam kanggo jenderal ...
              Spekulator "teka ing jumlah gedhe lan tuku" akeh kontrak sing yen rega tiba, kerugian bakal diwilang ing angka sing bisa dibandhingake karo anggaran Federasi Rusia (!). Nanging aku kudu ujar, ana informasi wong njero yen ora bakal ana perang. Ketoke, kabeh wong ngenteni kira-kira setengah minggu lan, sawise nganalisa posisi Pak Presiden, dheweke cepet-cepet komunikasi karo "sumber" ing Pentagon. Lan sanalika kabeh dadi cetha (wong njero tansah menang), tuku frantic futures wiwit.
              Lan Saudis dadi, ayo ngomong, ram battering, kang digunakake sawise padha ngamanake "masa depan padhang" kanggo awake dhewe. Lan ram battering ora rugi: dheweke nampa dhukungan kanggo nyurung Rusia metu saka pasar Eropa (lan ora mung) (bantuan kanggo ngrusak OPEC +, kaya-kaya Rusia nyedhiyakake stroke pen).
              Wong Tionghoa sing pisanan ngerti iki lan mlebu kontrak kanggo tuku minyak ing Amerika Serikat.
              Lan posisi peserta ... Ya, wong Saudi, umume, ora peduli. Mung padha bisa, yen padha pengin, nambah produksi kanggo Gusti Allah ngerti ombone.
              1. +3
                Maret 18 2020
                Mangkene pitakonan - sawise serangan ing Soleimani, Brent futures nyingkiri 70, sawise nanggepi dhasar 72 EMNIP, banjur sawise pidato Trump, rollback mudhun. Pitakonan yaiku - kenapa tuku Brent, ngupayakake 60? Play short ing kahanan?
                1. +4
                  Maret 18 2020
                  Umumé, dheweke ora tuku, dheweke pengin paling ora mindhah saben wong lan nang endi wae
                  Ing kasus iki (konkrit), iki minangka strategi, luwih tepat, wiwitan, ketoke, game strategis gedhe kanggo ngganti operator permanen ing pasar liyane. Iku wis rampung, ketoke (uga, Aku banget manawa ing) persis ing kuwi cara sing bakal katon kaya "muter cendhak ing kahanan."
                  Sing. kanggo nyeret "sawetara" menyang perang mesthine short-term, lan banjur dening nyediakke tau-tambah volume kanggo keselak rega mudhun tanpa kamungkinan saka mbalek.
                  Yen aku bener, mula kita kudu ngarepake bantuan saka Amerika Serikat babagan "tekanan non-pasar" ing pemasok minyak belerang liyane, kaya sing ditindakake ing pasokan Venezuelan Rosneft. Katon kaya wong lanang saka Johns Hopkins Aramco Healthcare wis ana ing India ...
              2. +2
                Maret 18 2020
                Ya, wong Saudi, umume, ora peduli. Mung padha bisa, yen padha pengin, nambah produksi kanggo Gusti Allah pirsa menyang ombone.////
                --------------
                Saudis duwe gedhe, nanging ora bottomless, "pod". Lan anggarane disetel ing $ 80 saben tong. Pranyata, saka tembung sampeyan, kudu nutupi kekurangan penghasilan kanthi volume produksi sing akeh. Lan produsen minyak Amerika ora butuh rega "konyol" ing jangka panjang. Luwih gampang mung nggulung produksi nganti luwih apik. Cepet utawa mengko prices bakal munggah tho. Swings iki terus-terusan. Piye menurutmu?
                1. +4
                  Maret 18 2020
                  Aku wis nyatakake yen Saudi duwe cadangan gedhe, amarga ukurane mung gedhe. Dheweke bakal tahan 10 taun yen perlu. Regane perusahaane uga gedhe, mula dheweke mesthi golek dhuwit. Uga, aja lali, manawa bathi sekuritas Amerika sing diduweni dening Saudis banget, banget - iki uga "penny". Yen perlu, dheweke bakal ngethok anggaran dadi setengah, lan bakal menehi tawaran kanggo ngganti belanja militer karo Amerika Serikat, sing bakal ditindakake kanthi seneng: bakal menehi / ngedol senjata menyang Saudis Amerika Serikat kanthi kredit tanpa masalah, hubungan. karo "negara paling prodhuksi ing donya" penting banget dina iki
                  Lan iki dudu ayunan - iki minangka perjuangan dhasar kanggo pasar ing mangsa ngarep amarga nyuda kabutuhan minyak ing mangsa ngarep (kudu dimangerteni yen yen wutah mung mandheg, mula iki wis mudhun). Lan iki uga minangka wiwitan perjuangan kanggo hubungan benevolent karo Amerika Serikat ing mangsa ngarep: Amerika isih bakal nyuda biaya minyak shale. Padha tansah sukses.
                  1. +1
                    Maret 18 2020
                    Lan kenapa dheweke tetep 10 taun? Apa ora luwih gampang kanggo setuju ing kene lan saiki karo Amerika babagan sanksi marang sektor minyak Rusia? Ing wektu sing padha, rega lenga, paling kamungkinan, bakal mlumpat. Lan pitakonan liyane kapentingan kula: kok padha ora nindakake iki marang mungsuh paling awon - USSR, nanging sakperangan alesan padha wiwit muter kanggo tiba?
                    1. +5
                      Maret 18 2020
                      Jawaban prasaja amarga ing pasar donya ana ora mung centripetal, nanging uga pasukan centrifugal.
                      Kurang luwih bener:
                      Yen Amerika Serikat mutusake kanggo mateni industri minyak Rusia, mula bakal ditindakake kanthi gampang lan cepet - aku wis nyatakake pasokan pelumas kanggo peralatan pengeboran, ing Rusia kabeh kabeh Amerika.
                      Langsung: obah lan - rampung.
                      Nanging pitakonan - kok ngalahake Rosneft padha? Iki perusahaan Amerika-Inggris. Sapa sing duwe paket blok? Ing RF. opo maneh? Saka Yayasan Qatar. Lan sapa sing "kuwasai"? Petroleum Inggris. Ana untung ... Gusti Allah ngalang-alangi kabeh wong! Dobel digit! Tangane sapa sing bakal munggah?
                      Nanging wutah, utamané pinunjul, Donald Trump ora bakal ngidini! Ora babagan perusahaan minyak shale - umume ana ing neraca AS, yen sampeyan ndeleng kanthi jujur, regane kurang saka 1% lan, yen perlu, bakal diwenehi dhuwit sing dibutuhake!
                      Sampeyan bener babagan urip: skala ekonomi Amerika pancen gedhe banget.
                      Presiden mbutuhake, pisanan, wutah ekonomi, sing dijanjekake, lan wutah tetep lan ajeg. Lan kanggo iki sampeyan kudu duwe biaya energi sing seimbang. Kajaba iku, Trump uga mbutuhake cepet, keuntungan siji-wektu, utamane ing wayah wengi pemilihan - lan iki nyuda rega bensin!
                      Babagan "mungsuh paling awon - USSR" - mugi kula ngilangi prakara iki ... Ing kene, ing VO, ana akeh banget wong sing rahang cramping saka kasunyatan (USSR) ambruk. Banjur kabeh beda-beda - kabeh beda, kahanan geostrategis beda banget.
                      Lan prioritas, masing-masing, beda. Sing pengin nggayuh tujuane entuk gaweyan sing luwih sithik lan, terus terang, kanthi resiko sing luwih murah ...
                      Aku ora pengin lan, aku, ora duwe hak kanggo nulis bab-bab sing nimbulaké nesu ing supaya akeh lan, ora mangu, wong pantes.
                    2. +7
                      Maret 18 2020
                      Nuwun sewu, aku ora mangsuli bagean pisanan: "Yagene dheweke bakal terus nganti 10 taun?"
                      Kasunyatane yaiku RUSIA duwe sumber daya ing versi angel 10 taun.
                      Iki dudu babagan Saudi - dheweke, yen pancen, kanthi cara dhewe, minangka alat. Maksudku yen karajan kasebut duwe wates keamanan sing gedhe. Nanging "negosiasi" karo Amerika ora bakal bisa ditindakake: Amerika sing mutusake strategi global kanggo industri minyak - sing global - bakal dikembangake lan kepiye carane. Sawetara perkara sing ditindakake kanthi apik, sawetara perkara sing ora akeh. Tanpa AS lan, luwih akeh, tanpa Barat lan teknologi, Saudi bakal tetep dadi pembalap unta. Kanthi lenga ... tanpa lenga ...
                      Sing, ing katon, mesthi, padha setuju, takon, gawe uwong yakin ... nanging apa bab
                      1. +1
                        Maret 18 2020
                        Matur nuwun kanggo jawaban sing rinci! Nanging ing Internet, saka liberal nganti patriot, padha unanimously stigmatize Putin lan regime kanggo ambruk rega gerah karo unwillingness demonstrative setuju karo OPEC (maca karo Saudis). Lan apa sing bisa ditindakake ing kahanan kaya ngono, yen Amerika duwe kabeh pengungkit?
                        -----------
                        Lan kanggo iki sampeyan kudu duwe biaya energi sing seimbang /////
                        -----------
                        Perlu ora mung wong-wong mau, nanging uga wong Tionghoa. Saingan utama Amerika lan mungsuh nomer 1 ing dhaptar mungsuh Amerika, miturut Trump.
                      2. +5
                        Maret 18 2020
                        Minangka kancaku, ayo ngomong, sing ngerti / mirsani proses nggawe sawetara keputusan, otak Sechin "mbledhos" nalika Salman ngumumake perlu kanggo ngurangi produksi: ana masalah karo pasokan bahan mentah Venezuelan, wong India meh kaancam forfeits, produksi ora soko kanggo ngurangi - iku perlu kanggo mundhakaken. Ketoke, Sam nyoba ngobrol karo Salman, ujar manawa kita ora bisa nyuda produksi kanthi cara apa wae.
                        Saudis nggawa mudhun pasar kanggo nanggepi, mesthi, ana unsur spekulasi kene, nanging kang menehi kritik dening kacepetan acara, njupuk kaputusan njupuk Panggonan ing tingkat dhuwur banget - ana sacoro prakteke ora ngambah liwat dokumen ing persetujuan penengah. lan karo sawetara rajin sampeyan bisa tansah golek wong, sampeyan ora bisa ndhelikake.

                        Apa ana "fault Putin lan regime ing ambruk gerah ing prices karo unwillingness demonstrative setuju .." - mesthi ora.
                        Ing minimal - kurang kualifikasi dhewe, maksimum - operasi sampurna ngrancang ing wektu paling cendhak lan carane operasi (dheweke) wis digawa metu kaya clockwork.
                        "Liberal" - kanggo kaloro, "patriot" - kanggo pisanan.
                        "Lan apa sing bisa ditindakake ing kahanan kaya ngono, yen Amerika duwe kabeh pengungkit?" - kene "salah siji":
                        utawa nutup / mundhakaken visor lan piye wae rush menyang perang.
                        Aku mikir asil ora bakal nyenengake
                        utawa tumindak luwih andhap asor, dadi luwih tenang, ngancam kurang "awu nuklir" (utawa luwih apik kanggo meneng babagan kabeh) lan mboko sithik nggawe hubungan normal sabisa. Remet industri pertahanan dhewe, lan nyoba kanggo inject kabeh pembangunan luwih utawa kurang janjeni lan teknologi dipikolehi ing produk komersial karo nilai tambah dhuwur, lan berkembang langsung karo mripat utamané kanggo pasar manca. Leres, kayu bakar sing akeh banget sing bisa diobong nganti 10-15 taun, miturut perkiraanku, nganti paradigma kebijakan luar negeri diganti maneh ing Amerika Serikat.
                        Minangka kanggo "biaya imbang operator energi," kene, aku takon sampeyan kanggo mbayar manungsa waé kanggo iki: saben negara ekonomi tartamtu saka sistem wis kritéria wawas dhewe. Apa krisis saka siji utawa liyane karo lonjakan rega? Iki mung proses nggawa sistem menyang negara imbang, ora luwih.
                        Masalahe yaiku "rebalancing" saiki, sanajan ora disengaja (sing aku ora percaya), kanthi dramatis ngganti gambar ekonomi, aku wedi, nanging aku bakal ngomong, kabeh ekonomi donya.
                        Nanging, ana pangarep-arep cilik yen kabeh bisa "ambruk" ... nanging ora kuwat.

                        "Biaya imbang operator energi" kanggo Amerika Serikat ora padha, padha karo Federasi Rusia. Ana 2 faktor sing saling eksklusif ing AS: produser shale (lan oilmen umume), sing, mesthi, pengin rega dhuwur (iki bisa dingerteni) lan Pak Trump lan wong-wong sing pengin ngelawan (iki uga bisa dingerteni). Ing wektu sing padha, warga biasa sing kerja ing industri minyak lan perusahaan sing nyedhiyakake kayane pengin rega murah, nanging ing wektu sing padha pengin entuk bathi sing dhuwur.
                        Dheweke nggoleki keseimbangan. Tangan Saudi ing sisih siji lan dhukungan saka slates ing sisih liyane.
                        Ing Rusia, rada beda: rega donya sing murah bakal nyebabake nyuda saben wong (kajaba Sechin).
                        Dene RRC, ing kene, ngapura, kabeh luwih rumit. Ing kene sampeyan nulis tembung "mungsuh" ... Kanggo Amerika Serikat, ana sawetara gradasi hubungan njaba, ing saben kasus alat lan cara tumindak beda-beda. Iki minangka "Musuh", "Musuh", "Musuh", "Pesaing", "Partner", "Ally" - ora ana liyane, nanging iki jelas, konsep sing diverifikasi sacara sah ing politik, sanajan ing obrolan, mesthi, kabeh. punika nemen simplified.
                        "Mungsuh" Amerika Serikat ing sejarahe mung Hitler, lan liyane - nganti saiki - ora ana.
                        "Mungsuh" ana ing pasuryan saka USSR (ora kanggo dangu), kadhangkala nyabrang lan nggabungake loro "mungsuh" lan malah "partner".
                        China saiki fluktuasi ing "tabel rangking" saka "mitra" dadi "lawan", sanajan ing 10 taun kepungkur wis mboko sithik mudhun menyang terakhir. Trump ngupayakake nyegah iki kanthi kabeh kekuwatane - dheweke dudu wong perang, nanging tentrem, dheweke luwih kepenak ing kompetisi ekonomi, dheweke rumangsa kepenak ing kene.

                        Sorry kanggo sawetara verbosity, nanging sampeyan mbukak lawang neraka karo pitakonan singkat, lagi ngomong ing ekonomi
                      3. -1
                        Maret 19 2020
                        Kutipan saka A.TOR
                        Kanggo Amerika Serikat, ana sawetara gradasi hubungan manca, ing saben kasus alat lan cara tumindak beda-beda. Iki minangka "Musuh", "Musuh", "Musuh", "Pesaing", "Partner", "Ally" - ora ana liyane, nanging iki jelas, konsep sing diverifikasi sacara sah ing politik, sanajan ing obrolan, mesthi, kabeh. punika nemen simplified.
                        "Mungsuh" Amerika Serikat ing sejarahe mung Hitler, lan liyane - nganti saiki - ora ana.
                        "Mungsuh" ana ing pasuryan saka USSR (ora kanggo dangu), kadhangkala nyabrang lan nggabungake loro "mungsuh" lan malah "partner".

                        Adhuh! Lan ngendi kanggo nyelehake DPRK lan Vietnam? Sapa iki? saingan? utawa mungsuh? Lan kanggo Amerika Serikat, konsep ENEMY lan ENEMY ora jelas!
                      4. 0
                        Maret 19 2020
                        Ora jelas sapa Korea Lor sing wis suwe mimpin Washington dadi stupor, Vietnam dadi mitra, lan volume interaksi sing direncanakake nyengsemake.
                        pak. Trump, sawise teka ing jabatan Presiden, rada alon-alon babagan masalah iki supaya bisa nyilikake topik masalah ing hubungan karo Xi Jinping. Vietnam pungkasan lan kabeh sing ana hubungane karo ora bisa tahan semangat. Ana alesan.
                      5. -1
                        Maret 19 2020
                        menarik kanggo ngrungokake sampeyan, sanajan bisa uga bug)))) nanging kepiye sampeyan ndeleng prospek warisan nasional pipa lor 2 sawise pambangunan, Gusti Allah ngalang-alangi? ing cahya saka acara anyar, wong Tionghoa nilar pipa Rosneft lan ngalih menyang Amerika, wedi sanksi sing bakal diwiwiti ing Mei ... bakal Tram bisa bend Jerman ing cara sing padha ???
                      6. +3
                        Maret 19 2020
                        [kutipan, sanajan sampeyan bisa uga ngapusi] [/ kutipan]
                        Yen sampeyan pengin ngomong, aku njaluk sampeyan ngilangi formulasi kasebut. Aku ora ngeyel apa-apa - aku mung nerangake sawetara perkara, babagan pangerten babagan kesejahteraan sampeyan lan wong sing ditresnani ing mangsa ngarep.
                        Pipa kasebut bakal rampung, masalah kasebut ora ana, nanging rega gas. Biasane regane diikat karo rega minyak kanthi wektu telat 3 nganti 6 sasi. Saiki ana perjuangan tartamtu kanggo nyoba kanggo ngilangi utawa paling ora ngrusak sambungan iki saka segi wektu lan %% biaya.
                        Apa sing bakal kelakon -??
                        Umumé, miturut tren jangka panjang, aku bakal nyebut proyek iki beboyo.
                        Kanggo "ajrih", ora mungkin. Ekonomi Jerman minangka bagéan saka pan-Eropa, lan ora mung didhukung dening pipa Rusia. Kajaba iku, gas dudu lenga, kabeh luwih rumit ing kene kanthi pangiriman lan panyimpenan (biaya luwih dhuwur). Nganti saiki, Amerika Serikat ora duwe perhatian banget marang pasar minyak Eropa - dheweke "kerja" karo tangane wong Saudi. Apa sing bakal kelakon sabanjure? Ayo ndeleng.
                      7. +1
                        Maret 19 2020
                        Matur nuwun kanthi sanget kanggo komentar sing apik banget !!! Apa durung nyoba (utawa wis)))) kanggo ndhidhik massa ??
                      8. +2
                        Maret 19 2020
                        Kabeh sing dakcritakake ing ndhuwur minangka upaya kanggo "nyelehake" pikirane sing ana. Aku ora nyoba mulang sapa wae, aku mung nyoba nerangake saka ngendi. Aku ora pengin wong normal nggawe rencana urip kanthi ide gila lan obrolan ilmu politik.
                        Urip kudu katon apa anane.
                        Seng di pengeni
                      9. 0
                        Maret 19 2020
                        Kutipan saka A.TOR
                        Kene, mesthi, ana unsur spekulasi, nanging menehi kritik dening kacepetan acara, nggawe kaputusan njupuk Panggonan ing tingkat dhuwur banget - ana prakteke ora ngambah dokumen liwat persetujuan penengah, lan karo sawetara rajin sampeyan bisa tansah golek. dheweke, sampeyan ora bisa ndhelikake.

                        Aku ora bisa njupuk pratelan sampeyan kanthi serius, amarga cukup jelas yen iki minangka "gawean omah" sing dipamerake Novak ing rapat kasebut. Lan aku yakin 95% manawa kahanan iki dibahas sanajan watesan babagan produksi minyak ditepungake nalika mlebu persetujuan karo OPEC - ora bisa uga, amarga kabeh wong ngerti manawa larangan kasebut sementara, lan kabeh opsi wis diwilang sadurunge. kalebu mandap saka persetujuan lan jalaran. Ora ana cara liya ing level iki - akeh banget dhuwit, sanajan kanggo Amerika, diikat karo bisnis iki.
                        Miturut cara, kasunyatan sing pilihan iki wis digarap ing advance dikonfirmasi dening siji kasunyatan anyar - Advertisement saka emas UK kanggo itungan manca mung njupuk Panggonan ing Kawa saka break ing menehi hasil karo OPEC, lan iki ora bisa disebut kacilakan, Mugi sampeyan bakal setuju karo iki.
                      10. +1
                        Maret 19 2020
                        Nuwun sewu: 5% sing isih ana yaiku bebener. Tumrape Pak Novak, kedadeyan kasebut pancen kaget banget.
                        Ora ana sing ngira yen sanksi marang Rosneft bakal nyebabake posisi Rusia babagan perjanjian OPEC + kanthi parah. Nanging saiki, yen katon saka njaba, Federasi Rusia wis dadi nglanggar perjanjian kasebut.
                        Sacara resmi, raja malah bener. Formal.
                      11. -2
                        Maret 19 2020
                        Kutipan saka A.TOR
                        Nuwun sewu: 5% sing isih ana yaiku bebener. Tumrape Pak Novak, kedadeyan kasebut pancen kaget banget.

                        Apa sampeyan referensi ing rapat kasebut?
                        Kutipan saka A.TOR
                        Nanging saiki, yen katon saka njaba, Federasi Rusia wis dadi nglanggar perjanjian kasebut.

                        Kita ora menehi peduli babagan sing lan carane bakal katon ing - sampeyan luwih mikir bab totohan lan rega, sampeyan bakal ngerti sing game arep amba kanggo kabeh prices donya.
                        Kutipan saka A.TOR
                        Sacara resmi, raja malah bener. Formal.

                        Ayo ninggalake formalitas, nanging bali menyang masalah iki ing pungkasan taun - banjur bakal dadi cetha sapa lan carane akeh gerakane sing katon.
    2. -3
      Maret 19 2020
      Kutipan saka A.TOR
      Aku kudu ngomong sing kene, ketoke, tartamtu "multi-pindhah" looms.

      Aku setuju karo taksiran iki. Nanging pitakonan mengkene - sing miwiti sampeyan menyang plans saka pemain, amarga referensi kanggo media, kanggo sijine iku mildly, ora inspirasi kapercayan. Muga-muga sampeyan ngerti apa artikel khusus, sing terus-terusan muncul ing publikasi sing beda-beda, lan dadi kenyataan kanthi prediksi mbalikke.
      Contone, ana informasi sing menarik banget yen ibukutha finansial donya kanggo pisanan ing kahanan kaya mengkono ora gelem nandur modal surplus ing sekuritase pemerintah AS, lan wiwit nggoleki sumber panggonan liyane. Apa sampeyan bisa ngomong babagan iki lan dudu panggilan tangi?
      1. +2
        Maret 19 2020
        Aku ora deleng media, paling wektu aku manggon "ana", supaya aku weruh apa lan carane. Miturut cara, aku ora nggawe prediksi. Aku menehi saran "aja maca koran Soviet ing wayah esuk." Aku ora guyon, sampeyan mung kudu ngerti manawa mayoritas publikasi Rusia ora mung ora kompeten - padha nerangake apa sing kedadeyan saka sudut pandang Rusia. Kanggo ombone sing Rusia, kanggo nelpon spade spade, njupuk bagéyan banget fragmentary ing urip donya ekonomi, ana jumlah cukup saka parochialism ing analisis saka kahanan ekonomi (nuwun kanggo comparison kuwi).
        Babagan "ibukutha finansial donya" - apa iku, aku ora ngerti. Sekuritas Amerika pancen atraktif, ekonomi negara kasebut apik banget, presiden apik banget!
        1. -1
          Maret 19 2020
          Kutipan saka A.TOR
          Aku menehi saran "aja maca koran Soviet ing wayah esuk." Aku ora guyon, sampeyan mung kudu ngerti

          Ya, aku ora mung katon liwat media Rusia, nanging kadhangkala aku maca INOSMI, lan komentar saka sawetara ahli manca - kita duwe Euronews ing domain umum.
          Kutipan saka A.TOR
          Kanggo ombone sing Rusia, kanggo nelpon spade spade, njupuk bagéyan banget fragmentary ing urip donya ekonomi, ana jumlah cukup saka parochialism ing analisis saka kahanan ekonomi (nuwun kanggo comparison kuwi).

          Sing. sampeyan pengin mbuktekake manawa kita ora bisa duwe profesional kanggo netepake proses global ing ekonomi - biasane pernyataan kasebut babagan Rusia digawe dening spesialis kutha cilik.
          Kutipan saka A.TOR
          Sekuritas Amerika pancen atraktif, ekonomi negara kasebut apik banget, presiden apik banget!

          Ngomong marang wong liya, luwih naif:
          Ing Januari 2019, defisit tekan paling dhuwur wiwit 2011: panguwasa mbuwang $32,6 milyar luwih saka sing entuk. Kantor Anggaran Kongres prakiraan defisit luwih saka triliun taun fiskal iki (pungkasan September).
          Analis nedahake manawa nyuda kapentingan para kreditur asing ing utang nasional AS minangka akibat saka kebijakan proteksionis agresif Trump. Krisis pendanaan wis cedhak amarga wong manca mandheg tuku utang Perbendaharaan lan wiwit adol aset dolar. Akibaté, Washington dhewe bakal menehi pertimbangan babagan dolar minangka mata uang cadangan donya.

          https://ria.ru/20200221/1564982387.html
          1. +1
            Maret 19 2020
            Mesthi, aku ora bakal padu karo sampeyan. Link sing diwenehake - "ria.ru" - nggawe obrolan ora ana gunane. Mangkono uga kanggo INOSMI - iki, nyuwun pangapunten yen ora sopan, minangka sampah informasi.
            Nanging, aku pengin sampeyan bisa liwat wektu angel biasane.
            Salam
            Alexander T.
            1. 0
              Maret 20 2020
              Kutipan saka A.TOR
              Mangkono uga kanggo INOSMI - iki, nyuwun pangapunten yen ora sopan, minangka sampah informasi.

              Sing. sampeyan kudu ngerti yen mung sampeyan duwe kabeh "bebener" - trik propaganda sing akrab, kita wis ngalami iki.
              Kutipan saka A.TOR
              Nanging, aku pengin sampeyan bisa liwat wektu angel biasane.

              Nganti saiki, aku ora weruh kangelan - aku ora sok dong mirsani, malah rega bensin ora diganti. Ana wong sing njupuk sawetara barang sing dienggo, nanging sing slamet ing taun XNUMX-an mung melas marang wong-wong sing mlarat iki. Marang kita kanthi luwih rinci apa "angel" sing nunggu kita supaya kita bisa nggunakake saran sampeyan.
              Kutipan saka A.TOR
              Mangkono uga kanggo INOSMI - iki, nyuwun pangapunten yen ora sopan, minangka sampah informasi.

              Lan saluran TV BBC, Deutsche Welle, saluran Prancis ing paket kabeh operator program televisi utama - ora ngandel? Kadhangkala dheweke nuduhake adegan kaya ngono, mula sampeyan ngerti kenapa Jerman mbrontak marang para imigran.
              1. +1
                Maret 20 2020
                Aku ora mbuktekake apa-apa marang sampeyan - aku ora peduli sampeyan percaya utawa ora. Sawise maca "akeh omong kosong" aku mutusake kanggo menehi katrangan babagan masalah kasebut. Lan dudu kasunyatan manawa aku bakal ana ing endi wae. Ora ana gunane yen ora setuju karo sudut pandangku, aku duwe saham cilik ing perusahaan shale, mula aku tindakake acara kasebut. punika kapentingan utama kula.
                Aku ora bakal menehi saran, aku mung pengin - lan kanthi tulus - kabeh bakal apik. Senajan aku mangu-mangu sing terakhir (pengalaman urip, sampeyan ngerti).
                Nanging ing ngendi para migran, lan malah ing Jerman? Aja nyampur kabeh. Kita ngomong babagan lenga.
                Umumé, ing Rusia, wong duwe obrolan sing menarik - babagan kabeh lan ora ana ing wektu sing padha. Piye wae aku wis biasa karo komunikasi kaya ngono.
                1. -1
                  Maret 20 2020
                  Kutipan saka A.TOR
                  Sawise maca "akeh omong kosong" aku mutusake kanggo menehi katrangan babagan masalah kasebut.

                  Aku langsung ngerti apa sing sampeyan nyopir - ing bisnis minyak ana divisi perusahaan gedhe miturut komposisi pemegang saham lan pandangan babagan masa depan, lan sampeyan minangka pelobi sing jelas kanggo grup Lukoil, kaya sing dakmangerteni. Utawa saora-orane mratelakake panemune.
                  Kutipan saka A.TOR
                  Nanging ing ngendi para migran, lan malah ing Jerman?

                  Iki babagan lapangan informasi sing kita urip. Sampeyan mbokmenawa isih ora ngerti yen kita duwe informasi saka macem-macem sumber.
                  Kutipan saka A.TOR
                  Piye wae aku wis biasa karo komunikasi kaya ngono.

                  Sampeyan bakal ilang pakulinan mulang kita - sampeyan ora bakal duwe rega. Muga-muga sampeyan ngandhani kepiye kedadeyan saiki wis mengaruhi blok saham sampeyan - paling ora babagan dinamika rega ing pungkasan taun.
                  1. 0
                    Maret 20 2020
                    Aku dudu pelobi Lukoil lan biasane manggon ing njaba Rusia
                    1. -3
                      Maret 20 2020
                      Kutipan saka A.TOR
                      Aku dudu pelobi Lukoil

                      Yen ora langsung, banjur ora langsung.
                      Kutipan saka A.TOR
                      lan aku manggon biasane ing njaba Rusia

                      Iki nandheske gagasanku yen sampeyan ora ngerti apa sing kedadeyan ing kene - bunderan emigrant lan analis Barat sing spesialisasine ing Rusia nandhang sangsara. Wong-wong kaya sampeyan katon sacara periodik ing macem-macem acara dhiskusi karo kita, lan kita duwe gagasan apa omong kosong sing kadhangkala digawa, ora ngerti inti saka urip kita.
                      1. +1
                        Maret 21 2020
                        Haha= ha! Kene sampeyan matèni kula! Lingkaran emigran...analis barat...Ora lucu yen sampeyan ngomong nganggo basa sing nyenengake? Ing dekade kapindho abad 21st?
                        Apa sing kedadeyan ing kene, aku luwih ngerti tinimbang sampeyan, amarga. saiki diundang kanggo ngleksanakake proyek kanggo nggawe fasilitas produksi ing Gatchina. (Gatchina iku sawijining kutha 40 km saka Leningrad.) Sapunika aku ndeleng metu saka jendhela (Promyshlennaya St., St. Petersburg), lan aku mikir bab apa liyane kanggo blurt metu kanggo sampeyan ing acara dhiskusi sabanjuré supaya kanggo mundhakaken Enggo bareng Lukoil.
                        sampeyan lucu
                      2. -1
                        Maret 21 2020
                        Kutipan saka A.TOR
                        Kene sampeyan matèni kula! Lingkaran emigran...analis barat...Ora lucu yen sampeyan ngomong nganggo basa sing nyenengake?

                        Aku nyadari yen sampeyan wis ana ing ambang pati, amarga sampeyan ngguyu kanthi histeris - ketoke informasi paling anyar babagan prospek produksi minyak shale lan panjaluk para senator AS kaget sampeyan. Dene liyane, banjur nonton TV kita lan ing kana sampeyan bakal weruh James Simes lan Yakov Kedmi lan akeh liyane, umume, kaya sing dikandhakake, apa wae sing dikarepake. Apa sing sampeyan ora seneng?
                        Kutipan saka A.TOR
                        lan aku lagi mikir bab apa maneh kanggo blurt metu kanggo sampeyan ing talk show sabanjuré kanggo mundhakaken Enggo bareng Lukoil.

                        Coba, lan kita bakal weruh apa jenis "analis" sampeyan lan tim sing sampeyan kerjo.
                        Mung sampeyan minangka whistler biasa, lan sing ngerti carane ngevaluasi informasi saka macem-macem sumber mbukak wis ngerti iki.
                        Kutipan saka A.TOR
                        sampeyan lucu

                        Dadi, nanging kita bakal bali menyang dongeng sampeyan ing pungkasan taun kanggo ngelingake ramalan sampeyan. Banjur kita bakal weruh sapa sing diitung ing musim gugur ...
                      3. +2
                        Maret 21 2020
                        "Sampeyan minangka whistler umum" - apa pakulinan menarik saka sculpting label lan ngina saben wong sing ora kejawab. Ing Rusia, liyane lan liyane asring obrolan rampung karo biasa, moyoki banal.
                        Yagene kowe kabeh padha nesu banget? Apa kabeh dadi angel?
                      4. -1
                        Maret 21 2020
                        Kutipan saka A.TOR
                        "Sampeyan minangka whistler umum" - apa pakulinan menarik saka sculpting label lan ngina saben wong sing ora kejawab.

                        Wong-wong kita asli lan mandhiri, mula kita ora biasa kari karo macem-macem pretzel manca lan ngomong kanthi pribadi apa sing kita pikirake.
                        Kutipan saka A.TOR
                        Ing Rusia, liyane lan liyane asring obrolan rampung karo biasa, moyoki banal.

                        Aku bakal ngomong beda - taksiran unambiguous saka mungsuh lan bantahan sing.
                        Kutipan saka A.TOR
                        Yagene kowe kabeh padha nesu banget? Apa kabeh dadi angel?

                        Lan ing kene aku bakal ngguyu sampeyan - sanalika sampeyan ditampilake yen kabeh ramalan sampeyan worth iku, sampeyan langsung wiwit nggoleki alasan ing pribadine mungsuh, sanajan aku mung nggunakake taksiran alternatif saka kahanan specialists liyane. Apa ora lucu dhewe?
                      5. +1
                        Maret 21 2020
                        Asli sampeyan duweke kita
                        horor
            2. 0
              Maret 21 2020
              Alexander T., matur nuwun kanggo komentar sing rinci.
      2. -1
        Maret 19 2020
        Aku biasane manggon "ana", supaya aku ngerti apa lan carane. Kanggo "modal finansial global", aku ora ngerti apa iku. Sekuritas AS minangka barang sing bisa dipercaya, mbok menawa sing paling dipercaya ing donya, didhukung dening kabeh kekuwatan ekonomi Amerika, wewenang lan paksaan eksklusif institusi keuangan AS.
        1. +1
          Maret 20 2020
          Sugeng enjing Alexander! Teka saka dina (karya kuwi). A saperangan liyane pitakonan teka munggah.
          Sampeyan nulis yen Amerika ora bakal mateni ROSNEFT, amarga iku perusahaan Amerika-Inggris kanthi partisipasi Qataris lan entuk bathi sing apik. Nanging ing cahya saka acara anyar sing ana hubungane karo ambruk ing prices lenga lan sanksi dileksanakake dening Amerika (lan iki kanggo dangu), income uga bakal tiba banget. Napa Amerika ora ngelingake kanca-kancane sadurunge dikenalake supaya bisa mbuwang aset beracun.
          Lan pitakonan kapindho. Amerika nyedhiyakake pelumas khusus khusus kanggo pengeboran ing industri minyak Rusia, lan cukup kanggo mungkasi pasokan lan produksi minyak ing Rusia bakal mandheg (saka tembung sampeyan). Pitakonan yaiku ing ngendi Iran entuk pelumas kaya ngono, sing terus ngasilake minyak lan adol, ngliwati sanksi PBB, menyang China lan (kaya) India.
          1. +1
            Maret 20 2020
            Здравствуйте!
            Pakaryan sedina mujudake pakaryan sing apik, biasane sing nyata lan lanang.
            Kanggo Rosneft: Aku ora ana sing mikir babagan "trifle kaya ngono". Aku temenan sing sadurungé padha ora utamané kena, nanging nalika padha mutusaké kanggo menang maneh biaya global (sawise kabeh, padha dijamin "sing" pemain shale saka kenek pager), banjur Rosneft lan liyane ora menehi peduli. Nanging ora ana sing bakal mbuwang racun: perusahaan nyedhiyakake lenga ing saindenging Rusia lan ora mung, mula ngasilake dhuwit sing apik.
            Bener, apa sing bakal kelakon sabanjure ora bisa dingerteni lan menarik, aku mikir yen rega murah tetep nganti musim panas (sing aku ragu), mula dheweke bisa "njaluk" mitra Amerika supaya lunga.
            Kanthi gati kanggo pelumas lan liya-liyane, sampeyan kudu ngerti yen kahanan produksi sing angel ing Rusia ing sisih lor lan ora mung garis lintang mbutuhake bahan khusus. ORA MUNG LUBRIKAN, SING OPO KALIAN OGE PERALATAN LAIN. Intine, jujur, ing Amerika ora ana tujuan strategis kanggo nyekek Rusia, mung ing Rusia sing padha mikir. Aku ora bakal nyoba kanggo mulang sampeyan, aku mung nggawa pendapatku: Rusia, malah, nimbulaké gangguan lan sok-sok iritasi, tinimbang kepinginan kanggo tenan strangle iku. Bye.
            Nanging aku ora ngerti ngendi Iran njupuk apa: Aku mung ngerti sing efficiency produksi ana kurang lan utamané Cina komponen lan bahan digunakake. Nanging, ing iklim sing mbokmenawa ora ana masalah.
            1. -1
              Maret 21 2020
              Bener, apa sing bakal kelakon sabanjure ora bisa dingerteni lan menarik, aku mikir yen rega murah terus nganti musim panas (sing aku ragu) /////
              ---------------------------
              Yaiku, sampeyan setuju karo prediksiku yen rega bakal munggah cepet utawa mengko, amarga kabeh wong pengin entuk dhuwit sing apik. Sanajan Amerika bisa nyuda biaya produksi sing bisa dibandhingake karo Rusia (udakara $ 20), mula rega minyak saiki bakal ngidini kerjane mung ing ambang bathi. Kaya sing wis dakcritakake, luwih becik nundha produksi nganti wektu sing luwih apik, lan teknologi shale bisa ditindakake, ora kaya sing tradisional. Yaiku, solusi sing paling apik kanggo kabeh wong (miturut pendapatku) yaiku supaya Amerika gabung karo OPEC +) kanggo persetujuan bareng kanggo nyuda produksi nalika ana permintaan sing mudhun. Nanging dheweke ora bakal setuju, amarga dheweke luwih seneng urip kanthi ngorbanake wong liya - sampeyan, nyuda, lan kita bakal entuk. Sampeyan dhewe nuduhake bab sing padha - //// Nanging "negosiasi" karo Amerika ora bakal bisa ditindakake: Amerika sing mutusake strategi industri minyak global - jagad siji - kanggo berkembang lan kepiye carane.//// Yaiku, --- ora bisa rembugan, nanging ing kabeh krisis padha nyalahke wong liya, nanging ora awake dhewe.
              ---------------------------------------------
              ////Yen Amerika Serikat mutusake mung mateni industri minyak Rusia, dheweke bakal nindakake kanthi gampang lan cepet - aku wis nyritakake pasokan pelumas kanggo peralatan pengeboran, ing Rusia kabeh kabeh Amerika.
              Langsung: centhang lan - rampung./////
              ------------------------------------------
              Aku pengin ngelingake sampeyan yen lenga wis diprodhuksi ing Rusia wiwit pungkasan abad sadurunge pungkasan. Lan carane padha ngatur tanpa Amerika. Dheweke nindakake tanpa dheweke lan teknologi ing Uni Soviet. Dadi "langsung chik ..." ora bakal bisa (Iran minangka conto iki). Ya, Amerika duwe teknologi canggih ing produksi minyak, nanging aku mikir sajrone pirang-pirang taun nggarap dheweke, kita uga wis sinau (paling ora muga-muga). Ya, lan ana sawetara perkembangan ing bursmazka. Kabeh padha, ora kabeh lembaga riset ing negara kita wis tiba ing "90s suci".
              -------------------------------------------------- ---
              ///// Sekuritas AS minangka barang sing bisa dipercaya, mbok menawa sing paling dipercaya ing donya, diwenehake dening kabeh kekuwatan ekonomi Amerika, wewenang lan paksaan eksklusif lembaga keuangan AS./////
              -------------------------------------------------
              Saka sudut pandang finansial, bisa uga. Nanging ora politik. Minangka salah siji penjahat "wibawa" nate nerangake hubungane karo mantan kanca sel lan bankir-oligarki ing taun 90-an --- Aku ora bakal ngandelake wong-wong iki karo jatah penjara, apamaneh dhuwit. ngguyu
              Sing ora manut lan dana sing paling cilik bakal dibekukan, ditangkep, dirampas lan dialihake menyang "perang nglawan rezim getih." Kathah conto. Dadi yen sampeyan pengin ngupayakake kabijakan independen, mula luwih aman nyimpen dhuwit ing aset liyane utawa nandur modal kanggo pangembangan ekonomi sampeyan dhewe, tinimbang mbiayai wong liya. Sampeyan veiledly nawakake kanggo mudhun ing dhengkul - posisi sikut lan tetep meneng ing gombal. Kanggo kita, iki ora bisa ditampa kanthi prinsip.
              --------------------------------------------------- --.
              ///// Remet industri pertahanan dhewe, lan nyoba kanggo inject kabeh pembangunan luwih utawa kurang janjeni dipikolehi ing produk komersial karo nilai tambah dhuwur, lan berkembang langsung karo mripat utamané kanggo pasar manca. ///
              -------------------------------------------------- -----
              Kita wis nyuda industri pertahanan, nalika "lawan - pesaing - lawan" kita aktif ngembangake. Iku ora mupangati kanggo kita. Kita wis kelangan akeh teknologi, perusahaan, spesialis, pasar dodolan, proyek. Saiki kita kudu ngrampungake celah kasebut, nanging ing wektu sing padha ora bakal ditarik maneh menyang balapan senjata sing ora perlu.
              Lan pungkasane, video sing aku temokake wingi: https://www.youtube.com/watch?v=nh4EhAIVzF8
              1. +2
                Maret 21 2020
                Aja nggawe prediksi, akeh wong sing nyoba nyatakake, nanging ternyata ana sing "ora prediktif." Mesthi, rega murah kanggo bakul bahan mentah ora apik, nanging kanggo China sing padha manggon ing produksi, iki apik. Lan kanggo warga biasa, ing akèh-akèhé, bensin murah lan barang, biaya sing digandhengake karo iku, uga berkah.
                Kanggo proyek Amerika + OPEC +, aku mikir iki minangka pilihan sing apik banget amarga duwe sifat internal Amerika. Aku ora bisa mbayangno Amerika Serikat gabung karo negara bahan mentah.
                Senajan iki mbokmenawa bisa ing teori. (kanggo kula, mesthi, liar, nanging ...)
                Babagan kasunyatan manawa Rusia nindakake tanpa Amerika, ora tau ditindakake tanpa Barat ing produksi minyak. Ladang minyak Baku sing padha digawe amarga partisipasi Inggris lan Jerman, nganti Prancis. Dheweke dhewe ana - neraka - ya tenaga kerja. Lan banjur - ing jaman Soviet - padha tuku lan disalin mboko sithik liyane lan liyane ing Amerika Serikat.
                Babagan "sikut lutut" - aku ora ngerti apa-apa. Yen katon rada abstrak - saka njaba, supaya bisa ngomong, sampeyan bakal weruh kepinginan akut saka Kepemimpinan Federasi Rusia kanggo ngelingake dhewe sabisa-bisa, lan - utamané - dening militèr. Goyang, supaya bisa ngomong, karo nuklir lan dhuwit liyane. Ing kene padha ngomong, kita isih dadi kekuwatan gedhe, lan liya-liyane. Inggih, ya, mbokmenawa Rusia bisa ngrusak kabeh ing bumi, nganti bedbugs. Ing kene ana sing konstruktif, barang anyar apa ana, obat-obatan, teknologi ... Iki kabeh atribut negara maju, modern, menarik.
                Dadi, ing laku - kepiye Federasi Rusia beda karo Arab Saudi sing padha, yen sampeyan ndeleng inti?

                Saiki - maneh, yen sampeyan nelpon spade a spade - Rusia wis mlebu "a clinch angel, perang mortal karo mungsuh mbebayani" ing wong saka Kerajaan Arab Saudi.
                Mung mungsuh sing bisa dibandhingake, yen ora kanggo coronavirus, njupuk brondong lan pasang taruhan.
                Babagan "industri pertahanan" - anteng, nyatane, Amerika. Ya, ora ana apa-apa, kabeh sing dibutuhake bakal digawe kanthi cepet, kanthi kualitas sing dibutuhake lan jumlah sing - kaya biasane - bakal gawe kaget jagad iki. Pitakonan yaiku APA sing apik sing bakal diwenehake marang jagad iki. Mratelakake panemume, ora ana sing apik, luwih akeh gaman, luwih akeh kemungkinan kacilakan kanthi akibat ...
                Miturut cara, sawise pungkasan Perang Dingin, Amerika Serikat - kaya negara NATO liyane - nemen nyuda kompleks industri militer, supaya babagan "ing wektu nalika kita" mungsuh - saingan - mungsuh "aktif ngembangaken" sampeyan. padha exaggerating.
                Miturut cara, ing Amerika Serikat, pembangunan militer nggawa keuntungan apik nalika dileksanakake ing wilayah komersial. Yen padha ing Rusia, iku bakal apik. Mung kene ing Rusia, nyatane, ana sawetara panggonan ngendi prestasi kuwi bisa ngenalaken. Pramila kula matur kathah sanget ingkang dipunginakaken.
                Aku nonton video lan ora ngerti apa-apa. Sawetara omong kosong histeris.
                1. 0
                  Maret 23 2020
                  Ayo ora nggawe prediksi ////
                  -------------------------------------------------
                  Iki dudu ramalan, nanging kasunyatan objektif. Kanggo wektu sing suwe, ora ana sing bakal ngedol lenga kanthi murah, ngimbangi ing ambang untung, utawa malah rugi, kanggo nyenengake produsen komoditas lan penyayang bensin murah. Cepet utawa mengko prices bakal munggah. Nanging ing tandha apa padha "imbang", banjur ngira-ngira iku tugas tanpa matur nuwun. Kajaba iku, komponen utama ing rega bensin ora biaya, nanging excises lan pajak, kang, contone, ing Rusia jumlah kanggo 60%. Nanging aku bakal tambah akeh, yen ora, dheweke wis lara nyopir ing jendela, bisnis lan ora bisnis.
                  -------------------------------------------------- -----------
                  Kanggo proyek Amerika + OPEC +, aku mikir iki minangka pilihan sing apik banget amarga duwe sifat internal Amerika. Aku ora bisa mbayangno Amerika Serikat, gabung karo negara bahan mentah. ////
                  Ora perlu "nggabung dadi rangkulan." Sampeyan mung kudu njagong ing meja rembugan lan setuju. Nalika Amerika ngrasa nggusah, dheweke malah ngobrol karo Taliban. Nanging wong-wong Yankees ora gelem negosiasi amarga ana kawicaksanan domestik lan manca utawa liya-liyane, ngrugekake jagad liyane kanthi larang kanthi pirang-pirang perang (dingin lan panas) lan kabeh jinis krisis (ekonomi lan finansial). .
                  -------------------------------------------------- ------------
                  Ladang minyak Baku sing padha digawe amarga partisipasi Inggris lan Jerman, nganti Prancis. Ana siji dhewe ana - neraka ya tenaga kerja. ////////////////
                  Temtu (lan ing ngendi Amerika?). Rusia mundur lan agraris narik kawigaten negara-negara Kulon kanggo pangembangan celengan, akses menyang teknologi, kawruh lan, mbokmenawa, insinyur Rusia sing dilatih muncul. Lan ora sijine ing par karo semi-kolonial, buta huruf tsarist Rusia lan Uni Soviet sing wis kiwa (Aku ngakoni - ora tanpa bantuan saka borjuis Amérika) antarane negara industri lan FIRST kanggo pindhah menyang papan. Ya, amarga sampeyan wis ndemek babagan tenaga kerja ing kene, aku kelingan artikel ing VO, ing ngendi salah sawijining kanca nuduhake kesan babagan perjalanan menyang perusahaan ing AS. Dadi ing kana, meh kabeh staf teknik lan teknis kalebu wong India, Cina, Rusia lan Yahudi, lan "kerah biru" kabeh dadi personel lokal. Sapa sing bakal mikir?
                  -------------------------------------------------- -
                  . Banjur - ing jaman Soviet - mboko sithik tuku lan disalin luwih akeh ing AS.//////////////////////
                  Aneh, aneh banget. Sanalika, amandemen Jackson-Venik teka ing pikirane, miturut sing malah pasokan garis botol susu diblokir, lan sampeyan lagi ngomong babagan adol peralatan kanggo industri strategis penting saka mungsuh potensial. Aku elinga salah siji perusahaan Jepang ("TOSHIBA" misale jek) diturunake dening Amerika ing ngisor plinth kanggo nyedhiyakake alat mesin kanthi tliti dhuwur. Apa ana mesin- padha dileksanakake embargo ing Penyetor gandum kanggo USSR. Lan YOU ngomong. Antisipasi argumentasi sampeyan babagan tuku gandum, aku bakal ngomong yen kita wis cukup gandum dhewe, nanging kanggo negara-negara sing "njupuk dalan pembangunan sosialis" lan parasit liyane, kita kudu tuku luwih akeh ing AS lan Kanada. Isih, kanggo nyeret gandum saka negara kasebut menyang Kuba, Nikaragua, Angola lan liya-liyane. luwih cedhak tinimbang saka pelabuhan Odessa lan Novorossiysk.
                  -------------------------------------------------- -------------------------
                  Babagan "sikut dhengkul" - Aku ora ngerti apa-apa. //////////////////
                  Ya, sampeyan ngerti kabeh. Iki mangertos malah dening Polandia, sing ngandika malah luwih figuratively liwat tutuk saka mentri ing obrolan pribadi (soko ing wangun nyedhot lisan saka partners Amérika). Sawise maneh, iki ora bisa ditampa kanggo kita. Rusia minangka salah sawijining anggota permanen Dewan Keamanan PBB. Lan seneng utawa ora, nanging sampeyan kudu ngetung.
                  -------------------------------------------------- ---
                  Yen katon rada abstrak - saka njaba, supaya bisa ngomong, sampeyan bakal weruh kepinginan akut saka Kepemimpinan Federasi Rusia kanggo ngelingake dhewe sabisa kanthi kabeh kekuwatan, lan - utamane - dening militer./// //////
                  Lan aku ndeleng saka sisih liyane. Lan aku weruh yen negaraku diubengi ing kabeh pihak dening dering negara Russophobic - limitrophes karo penyebaran infrastruktur militèr ing wilayah sing ana ing nangis histeris babagan perlu kanggo ngemot agresif Rusia. Demonstrasi kemampuan militer ing bagean Rusia minangka reaksi marang apa sing kedadeyan lan ing wektu sing padha nelpon kanggo negosiasi: "Wong lanang, ayo urip bebarengan. Inggih, jancok!" Utawa, kaya sing dakkandhakake, aja tangi nalika sepi. Kahanan kasebut kaya kedadeyan krisis Karibia, nalika, kanggo nanggepi penyebaran IRM Amerika ing Turki, USSR nyebarake misil ing Kuba. Lan ing ancaman saka konflik nuklir, pihak bisa setuju. Ing wektu sing padha, ana pamanasan hubungan, ngelingi "pelayaran jagung" Nikita Sergeich.
                  -------------------------------------------------- ---------------
                  Dadi, ing laku - kepiye Federasi Rusia beda karo Arab Saudi sing padha ///////////////
                  Beda banget. Contone, sing nyedhiyakake mesin roket menyang Amerika Serikat. Fighters lan mesin kanggo wong-wong mau menyang China. Iku mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir ing akeh negara ing donya (sing wis lali carane nindakake ing Amerika, dening cara), etc Ya, Iran padha, dileksanakake ing kabeh pihak dening sanksi, bakal menehi Saudis, lan akeh. negara sing disebut. "Demokrasi Eropa sing dikembangake" luwih saka satus poin ing babagan pangembangan teknologi. Lan sampeyan mbandhingake karo Rusia. Lan omong-omong, sampeyan wis tau krungu
                  Komputer Australia? Nanging nyatane yen Australia minangka pemasok bauksit lan bijih liyane kanggo China wis dingerteni. Iki minangka pitakonan babagan lampiran bahan mentah.
                  -------------------------------------------------- ---------
                  1. +3
                    Maret 23 2020
                    Sampeyan wong apik, jujur ​​lan prayoga. Mulane, aku ora bakal nyoba kanggo dissuade sampeyan ing apa wae. Ora amarga mokal - amarga Rusia saiki adhedhasar wong kaya sampeyan. Muga-muga kabeh bisa kanggo sampeyan!
                2. +1
                  Maret 23 2020
                  Aku nonton video lan ora ngerti apa-apa. Akeh jenis omong kosong histeris ///
                  Yen kita mbuwang husk propaganda, banjur video kasebut nggambarake wayahe, sing aku kasebut ing ndhuwur, yen Saudis ora bakal bisa mbanjiri kabeh pasar kanthi lenga. Kalebu masalah logistik. Ora ana kapal tanker sing cukup, lan sing duwe kapal wis ngunggahake rega barang, nggawe rega minyak dadi kurang bathi.
      3. Komentar wis dibusak.
  19. +1
    Maret 18 2020
    Pembeli utama minyak Soviet yaiku negara CMEA. Pembayaran digawe ing rubles itungan manca. Rega kasebut tetep kanggo 5 taun ngarep. USSR dirusak ora dening Saudis, nanging dening Gorbachev.
    1. +2
      Maret 18 2020
      Ing 86, yen sampeyan ngelingi bilai Chernobyl, supaya akeh dhuwit diwutahake menyang akibat, passion, plus kahanan njaba lan puncak perang ing Afghanistan ... uga, mesthi, tumindak kita banjur mrentah supaya disebut- elit
      1. +1
        Maret 18 2020
        Kutipan: Andrey VOV
        Ing 86, yen sampeyan ngelingi bilai Chernobyl, supaya akeh dhuwit diwutahake menyang akibat, passion, plus kahanan njaba lan puncak perang ing Afghanistan ... uga, mesthi, tumindak kita banjur mrentah supaya disebut- elit

        Perlu ditambahake lindhu Spitak (Leninakan) ing taun 1988, kanggo ngatasi akibat saka dana gedhe sing ditindakake saka anggaran Uni ... Lan ambruk CMEA wis dadi pukulan pungkasan.
        Delegasi Soviet dipimpin déning Nikolai Ryzhkov. Dheweke kanthi tenang nyatakake yen perdagangan rubel sing bisa ditransfer antarane negara CMEA lagi mandheg. Mata uang kasebut kudu dolar, lan rega kanggo produk apa wae ora luwih murah tinimbang rega donya. Wong-wong ing bale padha bingung. Delegasi Ceko sing kaget ujar: "Nanging ing kasus iki, kita kudu mundur saka CMEA?!" Lan Ryzhkov mangsuli: "Inggih, metu. Iyo, monggo!"

        Valery Naydenov (Bulgaria) babagan sesi CMEA 1990
  20. 0
    Maret 18 2020
    Wektu iki bakal dadi sebaliknya.
  21. -2
    Maret 18 2020
    Inggih, umume, barang-barang sing kondhang kadhaptar ... Bener. cukup aneh, sanajan ora ana sing didhelikake ing ndhuwur - padha ditumpuk, umpamane, dheweke ora percaya)))
    1. 0
      Maret 18 2020
      Kutipan saka Cowbra.
      gedhe, contone, dheweke ora percaya)

      - iki karya kuwi.
  22. +1
    Maret 18 2020
    Aku wonder suwene lenga bakal tahan? )))
    1. -2
      Maret 19 2020
      Kutipan saka Pak Who
      Aku wonder suwene lenga bakal tahan?

      Aku mikir pitakonan kudu dilebokake kanthi beda - sepira cepet dheweke bakal nemokake sumber energi alternatif sing murah nalika hidrokarbon ora dikarepake kanthi jumlah sing akeh kanggo nduwe peran penting kanggo entuk energi ing saindenging jagad.
  23. -1
    Maret 23 2020
    Kutipan saka sibguest
    Amarga LUKOIL wis suwe mung lungguh ing produksi lan, ora kaya SURGUTNEFTEGAZ lan malah ROSNEFT, wis suwe ora golek simpenan anyar. Mulane Pak Fedun ora marem - LUKOIL ora duwe apa-apa kanggo nambah produksi, malah ing mangsa ngarep ora katon.

    Nanging Sechin saiki seneng.
  24. 0
    Maret 24 2020
    Ana analisis apik saka kahanan lenga ing koran sesuk. Dianalisis kanthi rinci ing rak-rak tumindak AS kanthi lenga shale, ing Venezuela, sing ngirim lenga apa menyang ngendi (lenga beda-beda lan wilayah lan pasar sing beda-beda mbutuhake minyak tartamtu), tumindak Rusia lan Rosneft.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"