Prasaja nanging larang. Senapan mesin ringan WG-66 (GDR)

109

Senapan mesin ringan Cekoslowakia Šcorpion vz. 61

Industri GDR ngasilake senjata cilik gaman kabeh kelas utama, nanging bedhil submachine desain dhewe ora diprodhuksi nganti wektu tartamtu. Ing pertengahan 66-an, nyoba kanggo nggawe gegaman kuwi, kang sukses winates. Asil WG-XNUMX submachine gun nuduhake kinerja ditrima, nanging ora bisa menang kompetisi lan kalah kanggo model manca.

niche gratis


Kaputusan kanggo ngembangake senapan mesin ringan anyar digawe dening Kementerian Pertahanan GDR ing taun 1966. Ing wektu iku, Tentara Rakyat Nasional (NPA) bersenjata karo salinan lisensi senapan serbu Kalashnikov Soviet lan pistol Makarov. Prentah kasebut nganggep manawa NNA butuh senjata anyar sing bisa ngenggoni ceruk penengah ing antarane produk kasebut.



Sadurungé, militèr bisa kenalan karo senapan mesin ringan Cekoslowakia Šcorpion vz. 61 lan kasengsem ing. Akibaté, syarat-syarat referensi kanggo sampel dhewe digawe njupuk menyang akun karakteristik senjata manca. Produk anyar mesthine duwe dimensi lan bobot sing padha, lan uga nuduhake karakteristik geni sing cedhak.

Ing wulan Juni 1966, kompetisi diwiwiti, ing ngendi sawetara pabrikan senjata kepincut. Kaya sing dikarepake, "Scorpion" Cekoslowakia melu kompetisi. PM-63 RAK Polandia uga dijupuk kanggo dites. GDR bakal diwakili ing tender dening VEB Geräte- und Werkzeugbau Wiesa (GWB) saka Wiesa (Saxony).

"Mesin cilik"


Nganti wiwitan taun 1967, GWB melu riset awal lan nggoleki solusi teknis. Sawisé iku, desain senapan mesin ringan rampung diwiwiti. Ing tataran iki, gegaman nampa indeks WG-66 - dening jeneng pangembang lan taun karya wiwit. Kaping pisanan ditetepake minangka "pistol cepet" (schnellfeuerpistole), lan banjur ditransfer menyang kategori bedhil mesin "cilik" - MPi utawa Klein-MPi.

Prasaja nanging larang. Senapan mesin ringan WG-66 (GDR)

Senapan mesin ringan WG-66 sing berpengalaman saka versi pisanan karo 7,62x25 mm TT

R&D diwiwiti kanthi nggoleki kartrij sing bisa nyedhiyakake kabeh karakteristik sing dibutuhake. Saka sawetara amunisi ing layanan karo NNA saka GDR, padha milih Soviet 7,62x25 mm TT. Energi lan balistik nyedhiyakake kuwalitas pertempuran sing dikarepake, lan ukurane cilik bisa nyuda majalah lan senjata kasebut. Pungkasan, tentara duwe stok kartrid kasebut, sanajan produksie mandheg wiwit taun 1959.

Kursus ing kesederhanaan


Salah sawijining tujuan proyek kasebut yaiku nyuda biaya lan kerumitan produksi. Akibaté, desain WG-66 adhedhasar gagasan sing paling prasaja lan umum, sanajan ora nindakake tanpa sawetara usulan asli. Ing tingkat gagasan dhasar, iku bedhil submachine karo blowback otomatis karo sawetara mode geni lan Simpenan lempitan.

WG-66 dipasang ing basis panrima kanthi tutup ndhuwur lan njaga pemicu sing bisa dicopot. A 7,62 mm laras rifled iki rigidly dipasang ing kothak; njaba, arrester semangat slotted iki ngaco dhateng. Kanggo nyuda dawa gegaman digunakake bolt L-shaped karo ngarep massive. Konco rana iki didhukung dening spring bali. Shooting ditindakake kanthi rana mbukak. Tingkat geni teknis - 860 rds / min.

Mekanisme pemicu jinis pemicu diselehake ing casing dhewe. Desaine adhedhasar USM saka senapan serbu Kalashnikov lan nduweni beda cilik. Ing tartamtu, pilihan saka mode geni wis digawa metu nggunakake gendéra ing sisih kiwa gegaman, ndhuwur grip pistol.

Toko diselehake ing poros panampa ing ngarep penjaga pemicu. Kanggo WG-66, dheweke nggawe loro majalah dhewe kanggo 10 lan 35 babak. Desain toko kasedhiya kanggo protrusion kanggo wektu tundha geser. Ing posisi kerja, toko kasebut dicekel karo kancing ing mburi.


Produk disassembled. Desain panrima, bolt lan bagean liyane katon

Ana tampilan ngarep ing bagean ngarep tutup panrima. Ing sisih tengah tutup ana tampilan mbukak ing wangun drum karo slot. Kanthi ngowahi drum, jarak tembak disetel dadi 50, 100, 150 utawa 200 m.

Senapan submachine nampa pad grip pistol plastik. Bokong logam lempitan dipasang ing casing USM ing mburi. Yen perlu, iki dilebokake kanthi nguripake nengen lan maju, lan banjur bisa digunakake minangka gagang ngarep.

Product WG-66 karo bokong lempitan dawane 410 mm, dawa total - 665 mm. Dhuwur karo majalah - 243 mm. Bobot senjata dhewe ora ngluwihi 2,2 kg; karo majalah kanggo 35 babak - 2,56 kg.

Test produk


Experienced "pistol cepet-firing" WG-66 dikirim kanggo testing ing November 1967. Dipuntembakaken pisanan rampung karo asil mixed. Specifications padha ing tingkat ditrima, sanajan ana sawetara kangelan. Luwih akeh masalah sing muncul karo ergonomik. Kontrol dadi ora nyaman, bokonge staggered lan ngganggu shooting sing dituju. Ing ngarep panrima digawe panas saka tong minyak lan bisa ngobong penembake. Mangkono, bedhil submachine kudu dirampungake dening sawetara unit.


Ing wektu kasebut, Kementerian Pertahanan nemtokake rencana tentatif kanggo tuku mangsa ngarep. NPA mbutuhake udakara 50 senjata anyar. Iku rauh dadi cetha sing nomer nyata saka bedhil submachine bakal luwih - agensi penegak hukum liyane dadi kasengsem ing project WG-66 lan kompetisi tentara minangka kabèh. Dheweke butuh sekitar 3-5 ewu "otomata cilik".

WG-66 ing kompetisi


Ing Nopember 1968, WG-66 sing diowahi lan ditingkatake maneh dikirim menyang situs tes. Tes komparatif saka telung bedhil submachine wiwit - siji domestik lan loro manca. Spesialis tentara murub ing kabeh mode saka macem-macem kisaran lan ing target sing beda-beda, sing ngidini kanggo nemtokake kabeh ciri teknis lan operasional senjata kasebut.

Temuan para penguji menarik banget. Jerman Timur Klein-MPi WG-66 kalah karo saingan saka ukuran lan bobot - Scorpion Cekoslowakia kanthi bokong dibukak dawane mung 522 mm lan malah karo majalah bobote kurang saka 1,5 kg. PM-63 Polandia rada gedhe lan luwih abot tinimbang Scorpion, nanging isih luwih cilik lan luwih entheng tinimbang WG-66.

Nanging, ing syarat-syarat karakteristik pertempuran, WG-66 luwih unggul tinimbang conto liyane. Kartrid 7,62x25 mm nyedhiyakake kecepatan peluru awal 487 m / s lan energi moncong 680 J. Kanggo mbandhingake, pesaing nyepetake peluru nganti 300-320 m / s kanthi energi ora luwih saka 310 J. Amarga iki, WG-66 kenek luwih lan luwih akurat, lan uga nuduhake tumindak luwih penetrating, utamané ing kadohan owahan.

NPA wiwit njelajah paramèter liyane, lan ing tahap iki, WG-66 nemokake masalah anyar, wektu iki minangka sifat ekonomi. Iku nguripake metu sing senapan submachine serial model iki bakal biaya paling 410 tandha. Šcorpion sing diimpor bisa dituku kanthi rega 290-300 saben.


Prajurit NNA saka GDR nganggo senapan mesin ringan PM-63 RAK buatan Polandia

Petungan nuduhake yen nyiapake lan ngluncurake produksi WG-66 mung bakal migunani kanthi seri paling ora 300 ewu produk sadurunge 1975. Iki kira-kira kaping enem luwih saka rencana Kementerian Pertahanan lan struktur liyane, sing dadi alesan anyar kanggo kritik. Produk "Superfluous" bisa didol menyang negara manca, nanging mlebu pasar internasional minangka masalah sing kapisah, lan sukses ora dijamin.

Kajaba iku, bakal ana masalah ing garis produksi ing mangsa ngarep. Pabrik GWB bisa nangani pesenan 50 bedhil submachine, nanging ora 300. Fasilitas produksi sing ana wis diisi karo produk sing penting strategis: senapan serbu Kalashnikov lan mesin cuci.

upgrade larang


Sawise nimbang asil tes komparatif, Kementerian Pertahanan GDR nindakake karya riset tambahan mbandhingake kartrid PM 7,62x25 mm lan 9x18 mm PM lan nemtokake sing paling sukses lan janjeni. Miturut asil panaliten iki, kartrij 9x18 mm dianjurake supaya bisa digunakake luwih lanjut. Ing babagan iki, ana proposal kanggo mindhah senapan mesin ringan WG-66 menyang amunisi anyar.

Petungan nuduhake yen WG-66 chambered kanggo PM bakal duwe ciri tempur ditrima, nanging bakal 300 g luwih entheng tinimbang versi dhasar. Kajaba iku, produk kasebut ing seri kasebut bakal biaya kira-kira 330 tandha - nglawan 410 asli. Nanging, proposal kanggo modernisasi ora entuk akeh dhukungan. Pelanggan wis kuciwa ing WG-66 dhasar, lan versi anyar kasebut ora dianggep serius.

Ing wiwitan taun 1970, pitakonan babagan prospek WG-66 pungkasane ditutup. Departemen militèr dhawuh kanggo mungkasi kabeh karya ing model iki. Kanggo nyengkuyung NPA, saiki direncanakake tuku produk manca. Sawise tentara, struktur liyane nggawe keputusan kasebut. Iki sejarah project menarik rampung, lan Polandia PM-63 RAK lan Czechoslovak Šcorpion vz.61 mlebu layanan.
  • Ryabov Kirill
  • Ru-weapon-freak.livejournal.com, Wikimedia Commons, Pinterest.com
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

109 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    6 april 2020 18:11
    Iki pisanan aku krungu bab bedhil submachine iki. Aku tansah pracaya mung pistol M dikembangaké lan diprodhuksi massal ing GDR - modifikasi saka PM lan macem-macem modifikasi saka senapan serbu Kalashnikov kamar kanggo 5,45x39 lan 7,62x39. Sampeyan uga bisa ngelingi senapan sniper cahya kanthi ukuran 5,45x39 mm, dikembangake kanthi urutan polisi GDR lan Stasi. Aku ora weruh kabutuhan tartamtu lan pangertèn ing ngembangaken bedhil submachine dhewe ing ngarsane PM63 Polandia cantik apik lan Cekoslowakia Vz.61, kang ora bisa larang banget kanggo tuku saka allies ing Warsawa Pakta. Menapa malih, ing modern, malah dening standar saka 60-70s, bedhil submachine minangka senjata ceruk, ora kaya bedhil serbu / senapan serbu. Dheweke ora butuh akeh, ora kaya senjata utama tentara, yaiku senapan mesin.
    Lan iki pistol M:
    1. +6
      6 april 2020 18:52
      Kutipan: Alexander72
      Iki pisanan aku krungu bab bedhil submachine iki.

      Kajaba iku, sanajan dheweke rapet komunikasi karo Jerman ing taun 81-83, dheweke nemokake sing anyar lan menarik kanggo awake dhewe.
    2. +4
      6 april 2020 18:58
      Aku uga ora krungu, nanging aku tansah mikir yen sing paling ayu lan nyaman yaiku "kalajengking" Ceko!
      1. +3
        6 april 2020 19:07
        Ganteng - Aku setuju. Efektif - mbok menawa. Ora ana wonder yen kita nyalin kanthi jeneng "Cypress". Lan ing kene babagan penak - ing kene aku duwe keraguan. Piye wae aku duwe kesempatan kanggo nyekel ing tanganku - bokong kabel katon ora trep banget, lan gagang, sing katon ing sudut sing tepat lan kudu ora nyaman, ternyata, sebaliknya, cukup grippy. Aku ora duwe kesempatan kanggo njupuk saka iku - PP ana chambered asli kanggo 7,65x17, nanging padha ora ana. Sayange - ora bisa ngevaluasi senjata iki kanthi nyata.
    3. +1
      6 april 2020 19:07
      Kutipan: Alexander72

      Lan iki pistol M:

      meh podo karo aku..


      dolanan kanggo putu ... kanggo prilaku apik aku menehi wong kanggo nyekeli lan "populate" bank-bank ing negara ... ya
      1. +4
        6 april 2020 20:56
        Aku kudu nambah katelu

        eseman
    4. +6
      6 april 2020 19:12
      Dheweke ora butuh akeh, ora kaya senjata utama tentara

      senjata pertahanan diri kanggo kru kendaraan lapis baja, pilot lan kategori liyane sing ora dibutuhake kanggo nindakake perang lengkap karo mungsuh.
    5. +4
      6 april 2020 19:27
      Kutipan: Alexander72
      Sampeyan uga bisa ngelingi senapan sniper cahya kanthi ukuran 5,45x39 mm, dikembangake kanthi prentah saka polisi GDR lan Stasi.

      kaya iki, SSG82 diarani, ana sing katon saka iku.
    6. 0
      7 april 2020 04:42
      Lan kepriye PP iki meh podho karo Walter MP-K, jebul perkembangan jaman perang digunaake mrene-mrene, maneh sekolah siji dirasakake.

  2. 0
    6 april 2020 19:20
    Iki tegese kalah ing perang donya!
    Jerman, sing nduwe salah sawijining sekolah senjata paling apik ing donya, dadi tuan rumah kompetisi model Polandia lan Cekoslowakia...
    Lan kok padha ora nganggo "lawas apik" MP-40?
    Kelingan banget karo "Reich Katelu"? ngguyu
    1. -8
      6 april 2020 19:32
      Iki tegese ana ing zona pendhudhukan Soviet. Ing Jerman, padha rampung mulihake produksi senjata cilik lan diprodhuksi conto apik banget sing dikarepake ora mung ing tentara, nanging uga ing pasar senjata internasional. Lan ora mung senjata cilik, lan ora mung senjata, sing khas.
      1. +9
        6 april 2020 19:38
        Kutipan saka Zeev Zeev
        Iki tegese ana ing zona pendhudhukan Soviet. Ing Jerman, padha rampung mulihake produksi senjata cilik lan diprodhuksi conto apik banget sing dikarepake ora mung ing tentara, nanging uga ing pasar senjata internasional. Lan ora mung senjata cilik, lan ora mung senjata, sing khas.

        miturut tuntunan ketat administrasi Amerika ...
        1. -4
          6 april 2020 20:18
          Pamrentahan Amerika dibuwang saka kutha-kutha Jerman sawisé digawé Republik Federal Jerman ing taun 1949. Kajaba iku, bakal luwih duwe bathi kanggo Amerika menehi model peralatan Bundeswehr (kaya USSR sawetara surat sawetara taun sabanjure karo NNA)
          1. +7
            6 april 2020 21:48
            Kutipan saka Zeev Zeev
            Kajaba iku, bakal luwih duwe bathi kanggo Amerika menehi model peralatan Bundeswehr (kaya USSR sawetara surat sawetara taun sabanjure karo NNA)

            Mung yen USSR wis slamet perang karo Jerman. Kapindho kurang saka setengah abad. Beda karo Amerika, sing perang rada kecanthol ing pinggir.

            Inggih, Amerika mutusaké sing apik kanggo nguripake maneh militèr Jerman kaping telu. Lan USSR dadi luwih tanggung jawab ing babagan iki.
            1. 0
              7 april 2020 09:50
              Sampeyan bisa mangerteni carane banget gedhe lan agresif "militer Jerman" dibandhingake karo Gdrovites?
      2. +6
        6 april 2020 21:35
        Kutipan saka Zeev Zeev
        lan diprodhuksi conto banget, ing dikarepake ora mung ing tentara

        Sampeyan mung nulis babagan "Uzi" kapal tanker Jerman dina liyane ...
        1. +1
          6 april 2020 23:29
          G3, MP5, MG3 (ya, aku ngerti yen iki padha "mashingever", nanging pancet).
      3. +3
        7 april 2020 04:45
        Kutipan saka Zeev Zeev
        Ing Jerman, padha rampung mulihake produksi senjata cilik lan diprodhuksi conto banget
        Nanging ing GDR padha gawé conto apik banget saka engineering tentrem, kimia, lan optik. Lan dope! )))
        1. +2
          7 april 2020 09:49
          Inggih, inggih. Ayo mbandhingake Trabant lan BMW Manta ...
          1. +1
            7 april 2020 09:57
            Kutipan saka Zeev Zeev
            Inggih, inggih. Ayo mbandhingake Trabant lan BMW Manta ...

            Endi iki minangka conto teknik mesin, optik utawa kimia? Lan ayo mbandhingake Trabant karo Volkswagen Beetle, sing luwih logis, utawa karo sawetara jinis mobil penumpang Israel, wiwit taun 85.
            1. +4
              7 april 2020 10:09
              Kene "Volkswagen" mung model saka mechanical. Conto apik banget. Sing mbutuhake kimia lan optik.
              NB: Ing taun 1985, Israel wis mandheg ngasilake mobil sipil dhewe, sing wis diprodhuksi wiwit taun 1961. Iki amarga kasunyatane yen tanpa dhukungan negara, produksi ora bisa ditindakake kanthi ekonomi.
              1. -1
                7 april 2020 10:29
                Kutipan saka Zeev Zeev
                Ing taun 1985, Israel wis mungkasi produksi mobil sipil dhewe, kang wis diprodhuksi wiwit 1961.

                Dadi menehi data, utawa ana foto, karo apa kanggo mbandhingake?
                Kutipan saka Zeev Zeev
                Kene "Volkswagen" mung model saka mechanical. Conto apik banget. Sing mbutuhake kimia lan optik.
                Ing kene "Trabant" mung minangka conto, mung ora saka teknik mesin, nanging saka industri otomotif (ana, sampeyan ngerti, bedane). Sampel banget, kang mbutuhake loro optik (utawa sampeyan mikir iku iya tanpa kaca tingal lan lampu?), Lan kimia, lan kimia banget dikembangaké, yen sampeyan ngerti maksudku. ))
                1. +4
                  7 april 2020 13:34
                  Trabant minangka mobil babagan level Susita Israel. Mobil subcompact karo awak fiberglass. Iku banget adoh saka Volkswagen Beetle ing syarat-syarat linuwih, penak, lan popularitas.
                  1. 0
                    7 april 2020 14:43
                    Kutipan saka Zeev Zeev
                    Trabant minangka mobil babagan level Susita Israel. Mobil subkompak kanthi awak fiberglass.
                    Kayane imut-imut, malah ora mbandhingake karo BMW, utamane babagan biaya, aku sarujuk karo Susita minangka kanca sakelas, isih dadi papan perlindungan, aku ora bakal mbantah babagan linuwih saka Kumbang, nanging kepenak iku masalah. tuning, nanging linuwih Trabant uga dudu mitos:
                    Kutipan: Vladimir_2U
                    Ya, aku wis kaping pindho numpak Trabant, ing taun 2000. Uga 18 taun sawise mandhek produksi, utawa malah luwih. Lan iku dudu mobil nostalgia, nanging taksi ing Ulaanbaatar.

                    Prevalensi, lan apa prevalensi? "Kumbang" mung diwiwiti ing Jerman, rampung ing Brasil, nanging awak plastik ora dikuasai ing kana utawa ing kana.
                    1. +3
                      7 april 2020 15:12
                      Dadi, nalika Israel miskin sumber daya lan GDR nggawe Susita lan Trabant, FRG ngasilake Zhuks, Mantas, lan Mercedes. Miturut cara, badan fiberglass digunakake ing pirang-pirang negara, nanging ora digunakake kanthi akeh amarga kinerja lan perawatan sing kurang.
                      1. +1
                        8 april 2020 02:59
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        ing Jerman, padha gawé loro "Beetles", lan "Manty", lan "Mercedes"

                        Lha, oke, padha mbujuk, Trabant isih ajaib, sanajan mbandhingake karo BMW ora akeh banget, nanging palsu. Nanging iku ekonomi negara.
                        Kutipan: Vladimir_2U
                        Ing Jerman, padha rampung mulihake produksi senjata cilik lan diprodhuksi conto banget
                        Nanging ing GDR padha gawé conto apik banget saka engineering tentrem, kimia, lan optik.
                        Lan yen kanggo sampeyan mobil kelas dhuwur minangka indikator pangembangan ekonomi negara, aku duwe pesen sing ora nyenengake kanggo sampeyan: Israel minangka negara agraris sing mundur kanthi ekonomi, kanthi militerisasi industri sing monstrous. Lan GDR minangka negara sing mundur kanthi militer, kanthi bias banget ing teknik presisi, bangunan alat mesin, lan pambangunan kapal, kanthi pangembangan industri kimia sing ora sehat, produksi teknologi komputer, produksi optik sing tepat lan ultra-tepat, nanging cukup ing umum, lan iku supaya cetha sing loro negara iki rampung untenable , ing syarat-syarat ekonomi, amarga padha ora gawé, meh, mobil.
                      2. 0
                        8 april 2020 06:21
                        Titik.
                        A. Jerman ngasilake puluhan model mobil saka macem-macem kelas. Saka murah "Beetle" kanggo elit "Maybach". Ora muspra yen aku pisanan nyebutake Mantoux. Iki minangka mobil sport, nanging ing babagan rega terjangkau kanggo rata-rata penduduk.
                        Q. Israel minangka negara sing rada mundur sacara ekonomi dibandhingake karo Jerman. Nanging ing wilayah liyane, kita wis ngluwihi dheweke.
                      3. 0
                        8 april 2020 06:23
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Nanging ing wilayah liyane, kita wis ngluwihi dheweke.
                        Apa iku, biyen negara mundur ekonomi?
                      4. 0
                        8 april 2020 06:31
                        Ing sawetara perkara cilik kaya UAV, elektronik militer utawa teknologi informasi.
                      5. +1
                        8 april 2020 06:39
                        Inggih, GDR paling ora kalah karo FRG ing teknik presisi, bangunan alat mesin, produksi optik, produksi komputer ("Robotron"), kimia lan galangan kapal. Dhaptar luwih gedhe tinimbang sampeyan.
                      6. +1
                        8 april 2020 07:10
                        GDR kalah karo FRG ing kabeh. Ing industri alat mesin, kalebu, iku ora kanggo apa-apa sing USSR tuku alat mesin saka Bonn, lan ora saka Berlin.
                      7. +2
                        8 april 2020 09:48
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        GDR kalah karo FRG ing kabeh
                        Utamane ing non-pemukiman, meh kaping papat!
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        ora kanggo apa-apa sing USSR tuku alat mesin saka Bonn, lan ora saka Berlin.

                        Ngapunten, nanging iki diarani gurgling menyang genangan. USSR tuku piranti mesin ing akeh panggonan, kalebu liwat perusahaan ngarep, nanging:
                        Ing pasar donya, akeh jinis produk sing diprodhuksi ing GDR akeh dikarepake. piranti mesin, peralatan kimia, prau laut, produk optik lan printing prom-sti; bagean pinunjul saka ekspor uga produk industri cahya lan pangan. ... ... Mitra dagang paling gedhe saka GDR yaiku Uni Soviet (36% saka turnover perdagangan manca).
                        . Lan ora ana gaman rancangan kita dhewe, mung 16 yuta wong, ora minangka akibat saka "aturan komunis" (sing kudu mbayangno kabodhoan kasebut), nanging akibat saka penolakan kanggo nggawe industri militer sing maju. (Jerman Timur isih ngetokaké mod. Kalash lan barang cilik).
                      8. -2
                        8 april 2020 10:09
                        Aku wonder kok ing "swarga sosialis" tingkat lair luwih murah, lan wong saka GDR mlayu luwih cepet saka angin.
                        Lan kanthi cara, kuotasi saka buku Soviet "ing pasar internasional" lucu banget, nanging ora ana hubungane karo kasunyatan.
                      9. +2
                        8 april 2020 10:17
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Aku wonder kok ing "swarga sosialis" tingkat lair luwih murah, lan wong saka GDR mlayu luwih cepet saka angin.
                        Luwih murah saka ngendi? Ing Turki? Buruh tamu - istilah kasebut wis suwe banget. Kita mlayu cukup cepet, ya, nanging apa padha banjir kita, lan wong-wong sing mlayu Getun iku? Akeh sing dibuwang saka USSR, uga saka Rusia, nanging ing kene sampeyan kudu luwih ngerti tinimbang aku. ))) Lan yen saiki wis teka swarga manunggal, apa tanah Timur isih kosong? Ora ana komunis kanggo dangu, dadi woh lan multiply, nanging sakperangan alesan ora.
                      10. +1
                        8 april 2020 11:08
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Lan kanthi cara, kuotasi saka buku Soviet "ing pasar internasional" lucu banget, nanging ora ana hubungane karo kasunyatan.
                        Nyedhiyani data babagan "tuku piranti mesin ing Bonn." Lan mesin cetak ing GDR nindakake akeh lan kualitas sing dhuwur banget, lan iki, yen ora presisi, mula teknik sing tepat! Iki aku dhewe ngerti langsung.
                      11. +1
                        8 april 2020 14:02
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Aku wonder kok ing "swarga sosialis" tingkat lair luwih murah, lan wong saka GDR mlayu luwih cepet saka angin.

                        Sampeyan ngapusi, amarga mung ing babagan pertumbuhan populasi lan kegunaane, GDR adoh ngluwihi FRG, mula salah sawijining alesan kanggo manunggalake yaiku kepinginan Kohl kanggo njaluk getih Jerman sing seger lan murni saka Jerman Timur menyang kolam gene. . Sampeyan mung ora ngerti, lan sampeyan ora ngerti apa jenis program negara kanggo Tambah ing nomer GDR iki digawa metu dening Honecker, lan carane iku karo latihan fisik antarane warga biasa. Miturut cara, olahraga ing GDR iki paling dikembangaké ing donya, nanging iki sengaja discredited, speculating ing sawetara pasinaon dening Institut Jerman sing deals karo stimulasi prestasi tartamtu saka atlit. Saiki ing Amerika Serikat, Norwegia, Prancis, akeh Olympian sing mbukak stimulan kanthi jeneng merek kabutuhan medis, nanging GDR dituduh dosa sing luwih cilik, lan dheweke ngluncurake bebek, sing isih ana spekulasi.
                      12. 0
                        16 april 2020 04:51
                        nampa getih Jerman seger lan murni saka Jerman Wétan menyang blumbang gene

                        Kathah teori konspirasi.
                        Nanging, supaya bisa setuju "getih lan lemah" ..
                      13. 0
                        16 april 2020 11:48
                        Kutipan saka 3danimal
                        Kathah teori konspirasi.
                        Nanging, supaya bisa setuju "getih lan lemah" ..

                        Ora ana konspirasi - Kohl nglaporake babagan iki nalika ana debat ing Bundestag babagan prospek penyatuan Jerman.
                      14. 0
                        14 april 2020 18:38
                        Ing GDR isih ana Wartburg lan IFA. Bus-bus kasebut ...
                      15. 0
                        15 april 2020 09:16
                        Apa aku kudu dhaptar apa sing kedadeyan ing Jerman? Saka truk Magirus (sing dituku USSR kanggo BAM diwiwiti
            2. +3
              7 april 2020 12:35
              Kutipan: Vladimir_2U
              Lan ayo mbandhingake Trabant karo Volkswagen Beetle, sing luwih logis, utawa karo sawetara jinis mobil penumpang Israel, wiwit taun 85.

              Nyatane, dudu Trabant sing kudu dibandhingake karo "kumbang", nanging "Wartburg" - iki minangka perbandingan sing luwih bener adhedhasar kelas kendaraan. Miturut cara, truk Jerman "IFA" minangka impen pembalap ing USSR - kanthi trailer, ora ana regane. Aku weruh wong-wong mau ing operasi sawise 25 taun, padha mandheg prodhuksi.
              1. +1
                7 april 2020 13:04
                Kutipan saka ccsr
                Nyatane, dudu Trabant sing kudu dibandhingake karo "kumbang", nanging "Wartburg"
                Ya, aku ora ngerti, mobil loro-lawang sing paling murah yaiku babagan Trabant lan Beetle.
                Kutipan saka ccsr
                Aku weruh wong-wong mau ing operasi sawise 25 taun, padha mandheg prodhuksi.
                Ya, aku wis kaping pindho numpak Trabant, ing taun 2000. Uga 18 taun sawise mandhek produksi, utawa malah luwih. Lan iku dudu mobil nostalgia, nanging taksi ing Ulaanbaatar.
    2. +5
      6 april 2020 20:10
      Quote: Paul Siebert
      Jerman, sing nduwe salah sawijining sekolah senjata paling apik ing donya, dadi tuan rumah kompetisi model Polandia lan Cekoslowakia...

      Tanpa guna sampeyan nganggep tukang senjata Jerman kaya ngono - senapan mesin ringan sing paling apik ing antarane jinis senjata liyane saka negara Pakta Warsawa, lan iki bisa dingerteni saka teks artikel kasebut:
      Nanging, ing syarat-syarat karakteristik pertempuran, WG-66 luwih unggul tinimbang conto liyane. Kartrid 7,62x25 mm nyedhiyakake kecepatan peluru awal 487 m / s lan energi moncong 680 J. Kanggo mbandhingake, pesaing nyepetake peluru nganti 300-320 m / s kanthi energi ora luwih saka 310 J. Amarga iki, WG-66 kenek luwih lan luwih akurat, lan uga nuduhake tumindak luwih penetrating, utamané ing kadohan owahan.

      Aku ing kasus iki ora ditampa menyang layanan mung amarga kita padha ora arep tuku bedhil submachine iki kanggo lembaga penegak hukum kita, lan anggota liyane saka VD uga ora nuduhake semangat. Rega kasebut uga nduweni peran - wong Jerman minangka buruh sing dibayar banget, lan mesthine senjata kasebut luwih larang kanggo dheweke.
      Quote: Paul Siebert
      Lan kok padha ora nganggo "lawas apik" MP-40?

      Ing wektu iku, padha wis bersenjata karo Kalashnikov karo bokong lempitan.
      Umumé, tukang senjata Jerman paling apik ing Eropa sawise kita - sanajan ing GDR bisa nggawe senjata sing apik banget. Sa adoh aku ngerti, bedhil submachine iki ora dimaksudaké kanggo tentara, nanging kanggo pasukan khusus.
      1. +6
        6 april 2020 20:57
        Tukang gun paling apik ing Eropah Wétan padha lan tetep Ceko. Dheweke mung siji-sijine sing, sanajan minangka bagean saka blok Warsawa, sukses ngembangake, ngasilake lan adol senjata kanthi rancangane dhewe. Lan malah ing negara kapitalis.
        1. +3
          7 april 2020 04:48
          Kutipan saka Zeev Zeev
          Ceko padha lan tetep dadi tukang gun paling apik ing Eropah Wétan


          Dheweke mung diijini njaga produksi sing ana. Lan Jerman Timur ora duwe apa-apa khusus kanggo nylametake, nanging diijini mbangun maneh lan ngembangake industri sing tentrem nanging teknologi dhuwur.
          1. 0
            7 april 2020 09:54
            Mung wong Ceko nganti taun 1948 ora dikuwasani komunis. Miturut cara kasebut, Jerman Kulon uga ora duwe apa-apa kanggo disimpen, nanging dheweke nggawe maneh lan ngembangake industri teknologi dhuwur. Loro-lorone tentrem lan militer.
            1. +1
              7 april 2020 10:23
              Kutipan saka Zeev Zeev
              Mung wong Ceko nganti taun 1948 ora dikuwasani komunis. Miturut cara kasebut, Jerman Kulon uga ora duwe apa-apa kanggo disimpen, nanging dheweke nggawe maneh lan ngembangake industri teknologi dhuwur. Loro-lorone tentrem lan militer.
              Mung wong Ceko ora dikalahake dening kita utawa sekutu, lan kita ora nganggep mungsuh Ceko, lan ora nindakake ganti rugi, nanging muspra. Nanging Jerman wétan, padha ora plow akeh, loro kita lan allies, lan padha umumé karo kasunyatan sing kita bakal entuk nilai materi kurang. Kanthi Jerman Kulon, kabeh dadi luwih alus.
              1. -1
                7 april 2020 13:24
                Jerman Kulon dibom persis kaya Timur. Menapa malih, wiwit 1939, saya tambah daya saka serangan.
                1. 0
                  7 april 2020 19:01
                  Kutipan saka Zeev Zeev
                  Jerman Kulon dibom persis kaya Timur. Menapa malih, wiwit 1939, saya tambah daya saka serangan.

                  Kebohongan dhasar sampeyan dibantah dening memoar pilot terkenal I.I. Lezzhov, sing melu pengintaian aerial lan ngerti kanthi becik apa target sing dipilih Sekutu kanggo pamboman:

                  1. 0
                    7 april 2020 19:18
                    Apa sampeyan bisa ngandhani luwih lengkap babagan kutha ing ngendi pabrik tank digawe film?
                    1. +1
                      7 april 2020 20:01
                      Kutipan saka Zeev Zeev
                      Apa sampeyan bisa ngandhani luwih lengkap babagan kutha ing ngendi pabrik tank digawe film?

                      Aku ora duwe pindai kaca liyane, mula goleki dhewe buku iki - sampeyan bisa ngerteni judhule.
                      1. 0
                        7 april 2020 21:34
                        Aku wonder ngendi ing Israel aku bisa nemokake buku iki?
                      2. +1
                        8 april 2020 13:48
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Aku wonder ngendi ing Israel aku bisa nemokake buku iki?

                        Iku angel kanggo kula kanggo pracaya ing wektu saiki iku mokal kanggo nemokake iki utawa buku sing yen pengin - iku kabeh pitakonan saka biaya. Ing ngisor iki tutup buku iki kanggo sampeyan, bisa uga ana kanca sing bisa nulungi sampeyan, nanging aku dhewe nyilih, lan mindhai sawetara kaca, nanging ora kabeh.

                        Umumé, I.I. Lezzhov minangka wong sing unik - dheweke lulus saka Akademi Diplomatik Militer lan dadi atase militèr ing Washington, supaya memoar-memoar kasebut kudu diwaca, ana akeh perkara sing menarik saka sajarah USSR.
                      3. 0
                        15 april 2020 09:13
                        mandeg. Akademi Diplomatik Militer? Nuwun sewu, pitados piyambak.
                      4. 0
                        15 april 2020 12:32
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        mandeg. Akademi Diplomatik Militer? Nuwun sewu, pitados piyambak.

                        Kaping pisanan, dheweke lulus sawise perang, lan kaping pindho, sawetara perwira sing jujur ​​​​lan cerdas dijupuk ing kana, lan luwih-luwih padha dipriksa bola-bali.
                        Dadi kenapa aku ora percaya yen Lezzhov diterangake minangka salah sawijining pejabat intelijen paling apik ing Staf Umum GRU? Utawa bakal kurban alternatif ing wangun Rezun, lan ana apa-apa kanggo pracaya marang?
                      5. +1
                        15 april 2020 13:59
                        Tegese, Lezzhov mung dadi mahasiswa latihan politik sing apik banget karo masa lalu spy. Apa iki minangka wewenang ing babagan sejarah kanggo sampeyan? Kayadene partai-partai mbutuhake ing wektu politik tartamtu, panguwasa kasebut bakal ngapusi. Lan dina sabanjuré padha ngapusi mung ngelawan
                      6. -1
                        15 april 2020 17:29
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Tegese, Lezzhov mung dadi mahasiswa latihan politik sing apik banget karo masa lalu spy.

                        Nyatane, dheweke minangka perwira militer, Pahlawan Uni Soviet, mula kanggo program pendidikan, sinau paling ora biografine.
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Apa iki wewenang ing babagan sejarah kanggo sampeyan?

                        Aku kasengsem ing memoar minangka saksi mata ing dina, lan pitakonan saka sajarah ing interpretasi amatir modern nimbulaké mung eseman.
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Kaya sing dibutuhake partai ing wektu politik saiki, mula panguwasa kasebut bakal ngapusi.

                        Kanggo miwiti, sinau paling ora nalika bukune metu sadurunge sampeyan nindakake omong kosong.
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Lan dina sabanjuré padha ngapusi mung ngelawan

                        Iki ditampa dening kanca-kanca, lan ing negara kita, wong kaya I.I. Lezzhov ngurmati pakurmatan.
                      7. 0
                        15 april 2020 19:22
                        Perwira tempur lan Pahlawan Uni Soviet (sanajan kaping pindho minangka pahlawan) bisa uga dadi murid sing apik ing rapat partai lan fluktuasi bebarengan karo garis partai, ngganti pikirane. Amarga lingkungan wis nggawa dheweke munggah. Lan wong iki bakal ngapusi, ora isin. Minangka conto, aku ngusulake kanggo ngelingi pernyataan Marshal Nikolai Ogarkov yen Boeing 747 Korea, ditembak ing perairan netral, ana ing misi pengintaian.
                        Buku Lezzhov diterbitake ing taun 2005. Sesuai karo wayahe politik.
                      8. 0
                        16 april 2020 11:46
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Minangka conto, aku ngusulake kanggo ngelingi pernyataan Marshal Nikolai Ogarkov yen Boeing 747 Korea, ditembak ing perairan netral, ana ing misi pengintaian.

                        Dadi dheweke pancen melu operasi pengintaian khusus, lan tujuan utamane yaiku supaya sistem pertahanan udara bisa digunakake ing wilayah kasebut, lan kru mbayar. Amerika nembak pesawat sipil Iran ing Teluk Persia, sing mesthi ora mabur menyang perairan teritorial AS, lan kenapa sampeyan meneng babagan iki?
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Buku Lezzhov diterbitake ing taun 2005. Sesuai karo wayahe politik.

                        Sing. sampeyan setuju yen sampeyan mesthi ora bakal narik pengaruh partai kasebut. Dadi ing basis apa aku ora percaya marang dheweke - apa sampeyan bisa nerangake kanthi jelas?
                      9. +2
                        16 april 2020 13:20
                        Boeing Korea ora nindakake misi pengintaian. Dheweke bodho kesasar amarga kesalahan navigasi. Kaya Airbus Iran ing Teluk Persia, kaya Boeing Libya ing Sinai. Mung Amerika utawa Israel ora nuduh pilot melu operasi fiktif.
                        Ing taun 2005, sampeyan wis ana partai liyane, ora beda banget karo CPSU. Oalah, ning endi pabrik tank sing ora dibom babar pisan?
                      10. 0
                        16 april 2020 13:45
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Boeing Korea ora nindakake misi pengintaian. Dheweke bodho kesasar amarga kesalahan navigasi.

                        Sampeyan bisa pracaya ing dongeng iki dhewe, iku ora bakal bisa ing kene.
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Kaya Airbus Iran ing Teluk Persia,

                        Ora ana pengebom strategis ukuran iki ing Iran, mula Amerika ora bisa mbingungake pesawat penumpang karo pesawat militer, lan ditembak kanthi sengaja - iki kasunyatan.
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Ing taun 2005, sampeyan wis ana partai liyane, ora beda banget karo CPSU.

                        Aku ora ngerti kepiye sampeyan nemtokake, nanging Partai Komunis Federasi Rusia ora kuwasa - mesthine.
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Oalah, ning endi pabrik tank sing ora dibom babar pisan?

                        Aku pitutur marang kowe - goleki buku dhewe, amarga sampeyan kepengin banget.
                      11. +2
                        16 april 2020 14:33
                        1. Reruntuhan Boeing ditemokake lan diteliti dening penyelam Soviet. Peralatan apa sing ditemokake ing reruntuhan lan ditampilake minangka bukti?
                        2. Radar penghancur AS ngangkat arah, dhuwur lan kacepetan pesawat Iran, sing cocog karo jet tempur F-14 Angkatan Udara Iran sing wis ditindakake kanggo simulasi serangan. Amarga identitas sing salah, kapal kasebut ditembak mudhun.
                        3. Aku ora ngomong apa-apa bab Partai Komunis. Aku ngomong bab partai temen beda.
                        4. Yaiku, sampeyan ora duwe jawaban kanggo pitakonan sing bakal ngidini sampeyan nemtokake keasliane apa sing ditulis.
                      12. 0
                        16 april 2020 15:00
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Reruntuhan Boeing ditemokake lan diteliti dening penyelam Soviet. Peralatan apa sing ditemokake ing reruntuhan lan ditampilake minangka bukti?

                        Mangkene pangandikane media:
                        Mengko, ing awal taun 90-an, ora ana bukti sing nggumunake sing bakal diwenehake dening penyelam scuba Soviet sing ngunggahake reruntuhan ing papan liya.
                        "Kita ora weruh mayat ing dina pisanan utawa kaping pindho ... Pesawat kasebut diisi macem-macem obyek, nanging pancen ora ana jejak mayat. Ora ana koper, malah ora ana gawan tangan. Ing sisih liya, ana akeh perkara sing ora bakal sampeyan ngarepake ing pesawat penumpang ... We mundhakaken reels film kanggo komputer lan recorder".

                        https://www.kp.ru/daily/24352/539985/
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Amarga identitas sing salah, kapal kasebut ditembak mudhun.

                        Tandha ing layar saka pesawat tempur lan pesawat penumpang padha - dadi apa sampeyan ngerti?
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Yaiku, sampeyan ora duwe jawaban kanggo pitakonan sing bakal ngidini sampeyan nemtokake keasliane apa sing ditulis.

                        Aku percaya karo kejujuran wong iki, utamane amarga dheweke duwe reputasi sing ora apik ing kalangan militer. Yagene dheweke kudu ngapusi, lan kanggo apa, sampeyan bisa ngomong?
                      13. 0
                        16 april 2020 11:09
                        . Iki ditampa dening warga negara sampeyan

                        Apa sampeyan bisa mbuktekake? Lan smacks saka chauvinism negatif
                      14. 0
                        16 april 2020 11:55
                        Kutipan saka 3danimal
                        Apa sampeyan bisa mbuktekake?

                        Maksude wargane sapa? Yen sampeyan tegese Israel, banjur padha ngapusi ana ing kabeh tingkat, lan tanpa isin - malah ing pengadilan, presiden ngapusi babagan jawatan. Iki bubar dikonfirmasi sacara ora langsung dening mantune wong wadon sing aku kenal, sing durung tau digandhengake karo USSR utawa Rusia, lan pisanan teka ing St. Petersburg kanggo juara bal-balan. Sawisé iku, piyambakipun ngandika marang dheweke sing ing Israel padha ngapusi babagan urip ing Rusia, lan negara iku temen beda, lan malah luwih apik tinimbang ing akèh negara Eropah.
                      15. 0
                        16 april 2020 12:15
                        Mulane, sampeyan arep negesake yen ing Rusia ora ngapusi ing TV? Uga politisi ora nggunakake goroh? eseman
                      16. 0
                        16 april 2020 12:59
                        Kutipan saka 3danimal
                        Mulane, sampeyan arep negesake yen ing Rusia ora ngapusi ing TV?

                        Lan padha ngapusi ing kene, nanging luwih murah tinimbang ing luar negeri - sing aku ngerti. Contone, kita ngomong yen neo-Nazi ing Negara Baltik lan Ukraina najisake monumen saka wong-wong sing nglawan fasisme, nalika ing Israel padha pura-pura yen dheweke nglawan masa lalu Soviet kanthi cara iki, lan ora nindakake apa-apa, kajaba sawetara. pratelan sing ora ana gunane.
                        Kutipan saka 3danimal
                        Uga politisi ora nggunakake goroh?

                        Politisi umume wong sing ora duwe prinsip, mula sing diarani goroh, diarani janji. Aku ora weruh alesan kanggo ngrembug apa iki utawa tokoh sing janji luwih.
                      17. 0
                        16 april 2020 13:33
                        Contone, kita ngomong.

                        Kita dikandhani manawa reformasi pensiun bakal ndawakake umur kanggo kabeh wong lan kanthi tujuan sing paling apik. Yen sampeyan miwiti tumpukan fakta, sampeyan bisa mbuwang tanpa wates. Kabeh wong ngapusi (Dr. House).
                        Sing dhewe, mesthi, ngapusi sethitik kurang eseman
                        Nanging ana siji bab: kita ngapusi ing kabeh media resmi banget synchronously.
                      18. +2
                        16 april 2020 15:12
                        Komsomol iku keren. Lan Comrade Andropov mung, sing ora nggunakake data kasebut kanggo mbenerake tumindak militer Soviet ... Inggih, ya, mesthi.
                        Apa tandha saka "Boeing" Ukrainia lan tandha rudal jelajah, sing dikira ngetung sistem pertahanan udara Tor cedhak Tehran, padha?
                        Lan Comrade Lezzhov kudu ngapusi kanthi alasan sing padha, kok Molotov nyatakake yen Angkatan Udara Soviet ora ngebom Helsinki, nanging mbuwang roti lan sosis ing populasi Finlandia sing keluwen.
                      19. 0
                        23 Juni 2020 12:32
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        mandeg. Akademi Diplomatik Militer? Nuwun sewu, pitados piyambak.

                        Apa sampeyan percaya karo sampeyan?! Apa sing diarani - sampeyan yakin dhewe ora ngajeni ...

                        Inggih ... sanalika padha sensed sing saiki moncong ngguyu ing meja, supaya langsung "Aku ora bakal maca, sampeyan ngapusi ..." ngguyu
                2. +1
                  14 april 2020 18:39
                  Ora ana perang babar pisan ing Bavaria
            2. -1
              25 april 2020 11:26
              Iki ora akurat. Nalika padha teka ing spring 1945, padha tetep nganti perestroika. Ana akeh alasan, iku perlu kanggo nransfer industri Ceko ing kontrol Soviet. Lan uranium Ceko bakal ditambang lan diekspor menyang Uni. Rampungake emigrasi Rusia ing Republik Ceko. Ing panyuwunan Uni Soviet, perlu kanggo nyengkuyung negara enom Israel. Kita kudu kerja kanggo ngganti Benes politisi pro-Kulon karo Gottwald alkohol pro-Stalin, ing panjalukan saka buruh, mesthi.
              1. 0
                25 april 2020 14:20
                Mungsuh saka Gottwald padha adol senjata menyang negara enom Israel. Mulane, ing taun 1952 padha didakwo ing "sidhang Slansky" ing biaya saka "konspirasi Zionis" lan paling padha dieksekusi.
        2. +1
          7 april 2020 12:11
          Kutipan saka Zeev Zeev
          Tukang gun paling apik ing Eropah Wétan padha lan tetep Ceko.

          Aku wis tau krungu sing padha digawe soko serius saka senjata, kajaba minangka stasiun Intelligence elektronik. Apa sampeyan bisa ngarani apa sing dikembangake lan diprodhuksi dening Ceko lan digunakake paling ora ing Pakta Warsawa?
          Kutipan saka Zeev Zeev
          Dheweke mung siji-sijine sing, sanajan minangka bagean saka blok Warsawa, sukses ngembangake, ngasilake lan adol senjata kanthi rancangane dhewe.

          Nyatane, ora mung Cekoslowakia, nanging uga Bulgaria lan Polandia ngasilake sawetara peralatan militer lan uga ngedol.
          Kutipan saka Zeev Zeev
          Lan malah ing negara kapitalis.

          Sampeyan uga bakal ngomong yen ing NATO. Lan negara kapitalis kalebu kabeh negara liyane sing USSR lan anggota liyane saka VD disedhiyakake senjata - lan ana ing paling luwih saka 30 negara kuwi.
          1. +2
            7 april 2020 13:44
            Operator personel lapis baja OT-64 lan OT-62, howitzer self-propelled "Dana", ChZ-75, ChZ-82, favorit kabeh organisasi teroris "Scorpio", vz.58, vz.52 ...
            Miturut cara, Italia negara NATO utawa ora?
            1. 0
              7 april 2020 19:06
              Kutipan saka Zeev Zeev
              Operator personel lapis baja OT-64 lan OT-62, howitzer self-propelled "Dana", ChZ-75, ChZ-82, favorit kabeh organisasi teroris "Scorpio", vz.58, vz.52 ...

              Iki kabeh kanggo kabutuhan internal, sing ora sengaja ditindakake dening negara ATS liyane. Lan sampeyan dijaluk nglaporake manawa dheweke nggawe barang kasebut, paling ora kanggo Departemen Dalam Negeri, kajaba "Tamara" lan "Ramona" lan apa sing diadopsi dening tentara negara kasebut.
            2. 0
              7 april 2020 19:21
              Operator personel lapis baja Ceko mung ana ing tentara Cekoslowakia? Utawa Scorpions?
      2. +3
        6 april 2020 21:00
        Iku misale jek kula sing Ceko padha ahead ing perdagangan senjata, lan ora GDR.
        1. +1
          7 april 2020 12:21
          Kutipan saka Avior
          Iku misale jek kula sing Ceko padha ahead ing perdagangan senjata, lan ora GDR.

          Ing GDR, akeh teknologi dual-use digawe, sing digunakake, utamane teknologi komputer lan optik.
          Ing pungkasan taun 1960-an GDR minangka peserta paling aktif ing proyek komputer ES, amarga ing wektu iku wis wiwit ngembangake mesin sing kompatibel karo IBM adhedhasar R-40.
          Ing kerangka komputer Uni Eropa ing taun 1970-an, GDR khusus ing prosesor kinerja medium, uga ing pangembangan lan produksi magnet tape drive (MTA) lan sawetara piranti periferal. Mesin EC-1040 pisanan diprodhuksi ing jumlah gedhe lan diekspor menyang pitung negara. Ing taun 1976, CPU EC-2640 dianugerahi Quality Mark. Kerjasama karo USSR ngidini Carl Zeiss Jena cepet nguwasani produksi tape drive magnetik kualitas. Ing taun 1976, GDR dikirim kanthi jumlah 13 set, lan ing taun 000 drive EU-1976 nampa Quality Mark.

          Komputer EU Jerman digunakake akeh banget ing Kamentrian Pertahanan kita, lan biaya peralatan kasebut luwih dhuwur tinimbang senjata cilik buatan Cekoslowakia.
          1. -1
            7 april 2020 13:49
            Ya. Salinan IBM?
            1. 0
              7 april 2020 19:09
              Kutipan saka Zeev Zeev
              Ya. Salinan IBM?

              Lan apa sing diterusake saka iki? Sampeyan bisa uga mikir manawa teknologi Israel ora digawe miturut gambar lan pangembangan manca - mung wong Tionghoa sing ngalahake, lan iki dudu kasunyatan.
              1. -1
                7 april 2020 19:15
                Saka iki, negara-negara blok Warsawa kerep banget nindakake salinan pembangunan Barat sing ora dilisensi lan dadi pembangunan dhewe.
                1. +1
                  7 april 2020 19:56
                  Kutipan saka Zeev Zeev
                  Saka iki, negara-negara blok Warsawa kerep banget nindakake salinan pembangunan Barat sing ora dilisensi lan dadi pembangunan dhewe.

                  Aku ora ngerti saka ngendi sampeyan tiba, nanging riset militer apa wae mesthine kudu sinau prestasi manca kanggo ngerti tingkat apa sing bakal kita lakoni. Ing babagan spionase industri, aja mung nyamar dadi wong sing bener - iki wis kedadeyan wiwit jaman kuna. Lan ide sing padha babagan pesawat ulang-alik dibuwang dening para ilmuwan menyang Amerika ing taun suwidakan, lan padha tuku program sing gagal iki - mula ora ana sing anyar.
          2. -1
            25 april 2020 11:51
            Antarane liyane, MIG-15, MIG-17 kanggo Korea Utara, T-72 ing saindhenging donya. BREN machine gun (legendaris). Mesthi, aku ngerti kekirangan kasebut, nanging Siberia dibangun maneh dening Tatras Ceko lan Magirus Jerman. Lan pesawat olahraga Ceko. Apa ana sawetara wong ing USSR? saka seri Z, Air Taxi L-200 morava utawa Let L-410, L-39, kita diijini ngasilake kanthi apik, sampeyan bisa, mesthi, lali babagan sepatu Ceko, sing dikirim menyang USSR ing sepur, sandhangan bayi. kanggo bayi, produk susu. Aku bakal tetep meneng babagan bir Ceko, ing dina seneng lawas, ora saben wong diijini kanggo seneng, lokomotif diesel, generator listrik, turbin kanggo stasiun pembangkit listrik tenaga air Soviet lan kita kudu ora lali bab reaktor nuklir sing kita gawé dhéwé. Ing Rusia, škoda saiki lagi dirakit nganggo obeng ing sangisoré pengawasan spesialis Ceko.
      3. +1
        7 april 2020 06:01
        Ing bidang pistol, PP lan senapan penembak jitu, Uni ora nindakake kanthi apik (lan ana pengaruh nasionalisasi total kabeh industri lan ora ana pasar senjata sipil normal).
        Apa sampeyan nggawe PM, fokus ing Walter PPK? Lan mengko Stechkin lan kaya, nalika iku bisa kanggo nyalin (kanggo miwiti) Browning HP - salah siji conto paling apik. Masalah kasebut durung dirampungake ing pirang-pirang perkara sanajan saiki. Tinimbang produksi ing lisensi lan, sabanjure, replika Sig, Glock utawa CZ ing 9x19mm, GSH utawa Yarygins katon.
        Ing lapangan PP, kabeh wis suwe budheg. Tentara ora perlu - iki ukara.
        Kanggo senapan sniper - emphasis ing produksi massal lan tingkat geni (lan pabrik makarya mung kanggo kabutuhan tentara, kang ndhikte pembangunan). Kurang saka 1MOA akurasi lan bolt reloading? Omong kosong apa Nyuwun
        1. -1
          7 april 2020 12:24
          Kutipan saka 3danimal
          Masalah kasebut durung dirampungake ing pirang-pirang aspek sanajan saiki.

          We nutup masalah iki dangu karo senjata nuklir, saka taktis kanggo strategis, klebu. Kenging punapa ugi kedah damel “sepeda” menawi sampun dangu ngasilaken “mobil sport”?
          1. +1
            7 april 2020 13:51
            Iki jenis guyon? Apa sampeyan uga arep mbangun Kementerian Dalam Negeri karo Nuka-guns?
            Kajaba iku, ana konflik sing dirampungake kanthi senjata konvensional.
            Kita ora kudu njaluk ngapura (hatting ora tanggung jawab), nanging mikir babagan masalah kasebut.
            Miturut cara, ora ana analogi.
            1. -1
              7 april 2020 19:13
              Kutipan saka 3danimal
              Iki jenis guyon?

              Ora ana lelucon - biaya nuklir portabel wis ana ing layanan kita wiwit taun suwidakan, uga cangkang nuklir kanggo artileri kaliber gedhe.
              Kutipan saka 3danimal
              Apa sampeyan uga arep mbangun Kementerian Dalam Negeri karo Nuka-guns?

              Kamentrian Dalam Negeri minangka lagu liyane, lan dheweke ora kudu kepincut karo persenjataan tentara.
              Kutipan saka 3danimal
              Kita ora kudu njaluk ngapura (hatting ora tanggung jawab), nanging mikir babagan masalah kasebut.

              Apa masalah militer modern sing arep sampeyan rampungake nganggo senjata cilik? Malah ing Suriah, kita nolak iki, nggunakake videoconferencing - tarik kesimpulan.
              1. 0
                7 april 2020 19:56
                . Malah ing Suriah, kita nolak iki, nggunakake videoconferencing - tarik kesimpulan.

                Sawise logika sampeyan, sampeyan kudu mbuwang kabeh senjata nuklir taktis lan bom bunuh diri nganggo tas ransel. apik
                Kabeh serangan serius ditindakake kanthi partisipasi "mercenary" utawa pasukan khusus. Assadite duwe motivasi kanggo mlayu sethithik lan dadi pejuang ala (nanging punishers apik).
                1. +1
                  19 Juni 2020 06:49
                  Mesthi, sampeyan ngerti langsung babagan Assad? Dadi ana sing bisa dibandhingake. Luwih apik tinimbang prajurit Rusia ing planet umume yaiku prajurit, bisa uga ora. Lan kasunyatan manawa tentara cilik Siria mung garing amarga konflik limang taun ora dianggep sampeyan? Ya kowe mung dodik dipan.
                  1. 0
                    20 Juni 2020 12:51
                    Lan sampeyan nyoba kanggo nutupi bantahan lemah karo pribadine.
                    Aku ngomong karo wong-wong sing lunga ana ing "trip bisnis". Ringkesan informasi sing kasedhiya, kita bisa nyimpulake yen wong Arab umume prajurit sing ringkih.
                    1. 0
                      21 Juni 2020 19:49
                      Rabinovich sing? Mbokmenawa ana Arab lan Arab lan Assad ora conto paling ala? Assad isih duwe kader pencerahan, dudu fanatik. Lan wong ireng, ujare, luwih sedhih ...
          2. 0
            25 april 2020 12:05
            Anekdot lawas saka majalah militèr Kuba lawas verde olivo. : "Iki minangka granat atom anyar. Nalika sampeyan mbuwang, ora bakal ana sing urip ing radius telung kilometer. Saben uwong bakal nampa loro granat kasebut "
  3. +7
    6 april 2020 21:07
    Artikel Jerman babagan perbandingan sampel

  4. bip
    +2
    6 april 2020 23:41
    Aku wis weruh iki freak Jerman nang endi wae. Mbokmenawa ing sawetara buku referensi Jerman utawa ing majalah GDR "Waffen und Militertechnik", sing, antara liya, aku maca nalika jaman Soviet?!
    Inggih, padha bengkong bagean "ossi" ing sampel, nalika karo tata letak kuwi - "break" iku gampang kanggo nyederhanakake piranti kanthi nyisihaken saka tutup panrima kapisah tanpa kompromi rigidity saka kabèh struktur, lan malah nambah. cooling tong minyak (sawise kabeh, Jerman pasca-perang ing PP padha mbaleni kesalahan reged padha karo tim desain saka "insinyur" Schmeisser ing Stg- tenan ora sinau pengalaman saka leluhur cedhak? wassat ).
    Pancen ora ana upaya desain kanggo nglawan rereget ing ril geser. Nyuwun
    A paradoks jumeneng ing sirah nalika aku maca sing diperlokaké digawa metu saka bolt mbukak, lan pemicu pemicu pemicu (minangka adoh aku ngerti, nemokke lan digunakake dening John Moses Browning, lan banjur disalin dening Ceko, lan mung saben wong ...) saka jinis AKKepiye carane perversion iki dingerteni? nglirik
    Iku bakal lucu yen overcomplicated iki (kanthi waé, kanggo bathi luwih saka manufaktur ??!) produk saka "Gloomy Teutonic geniuses" ing tema "schnelfeuerpistole" iki diadopsi lan tindak "menyang seri" - nanging akal sehat menang. !
    Ceko "Scorpio" isih apik, kanggo buruh "jubah lan keris" cocok, nanging Polandia RM-63 RAK kanggo tentara (foto pejuang NNA sing njupuk saka iku teladan. apik , Mungkin, miturut swasana ati, aku bakal nggawe screensaver ing tablet ... nglirik ) - iki soko - Aku tansah kepingin weruh carane "Ajaib" kuwi bisa diadopsi, lan mung exorbitant senseless "ambisi Polandia", kepinginan kanggo ngumumake dhéwé ing sembarang cara, padha ngomong, kita "bisa (utawa" bisa ") ", serves panjelasan iki! ya
    1. 0
      11 april 2020 20:26
      Bener, mesthi ana kesalahan ing artikel kasebut. Inggih, utawa unprecedented constructive stupidity - kok sijine pemicu ing jinis AK (Aku ora yakin bab "AK jinis" - iku cilik banget) lan bolt ing mburi mburi? Ing tampilan, rana biasa, kanthi panuntun ing kabeh dawa sisih ngisor - meh padha karo rana Vityaz / Saiga 9x19. Dadi kudu dipriksa maneh. Iku ora cetha kok desain majalah sakcara 7.62x25, mlengkung spring lan feeder, nanging MP5 pisanan lan malah sadurungé MP38-40 wis idiocy kuwi. Banjur padha nggawe majalah mlengkung normal kanggo MP5. Ing asas, sampel bisa digawa menyang pikiran, sanajan iki ora menarik karo rana free. Dadi daya kartrid bakal nggawe mesin gas
  5. +1
    7 april 2020 06:14
    Pilihan sing menarik kanggo milih 9x18 babagan prospek PP. "Kinerja sing bisa ditampa"? Tanpa seng nembus, flatness miskin, dibandhingake karo 7,62x25 (lan malah 9x19).
  6. +2
    7 april 2020 06:26
    Iku angel pracaya yen majalah kanggo kartrij TT bakal lurus, lan ora mlengkung, kaya ing PPSh lan PPS, amarga desain kartrij kasebut dhewe.
  7. 0
    7 april 2020 12:59
    Quote: beeper
    A paradoks jumeneng ing sirah nalika maca sing shooting iki digawa metu saka bolt mbukak, lan pemicu iku anchor pemicu (minangka adoh aku ngerti, nemokke lan digunakake dening John Moses Browning, lan banjur disalin dening Ceko, lan mung banjur dening kabeh ...) miturut jinis AK-kepiye sampeyan ngerti perversion kuwi?!


    Paling kamungkinan, ana kesalahan ing artikel, lan njupuk dijupuk saka rana ditutup. Kajaba iku, wektu tundha rana kasebut.
    1. bip
      +2
      7 april 2020 14:37
      hi Dear Zaits, shutter lag dudu indikator kanggo njupuk saka shutter tertutup! Nyuwun
      Minangka kanggo kesalahan ing Artikel, sing PP Jerman "ngalih ... rana ora ditutup, nanging mbukak" - iki cukup bisa, amarga kothak rada voluminous saka USM rumit karo akeh sumbu ketok ....
      Sayange, foto ing ndhuwur sing disajikake dening kolega sing dihormati alias Avior ora ngidini maca sumber Jerman ing layar tabletku, mula intrik tetep. nglirik
      Lan, ing asas, piranti lunak iki ora menarik banget kanggo kula saka desain lan sudut pandang teknologi - iku jenis "maringaken" mahasiswa biasa-biasa wae "kursak" kanggo "mbenakake" siklus latihan sabanjuré, banal malah "ing teori" , kanthi jelas (ing rincian foto) "penyakit bocah" lan ora ana imajinasi sing cukup, kepinginan kanggo ketegangan intelektual, ing antarane para penulis. Nyuwun

      Bakal luwih menarik, luwih relevan lan luwih penting (utamane kanggo kru pesawat, helikopter, buruh transportasi sing perang) kanggo ngrembug kanthi bebarengan ing "VO" kesimpulan (yen ana) saka komisi kasebut (yen diatur) nganalisa pertempuran darat Mayor Filipov Roman Nikolaevich tanggal 3 Februari 2018 , dipeksa nyebul awake dhewe nganggo granat nalika dheweke "kehabisan amunisi" (lan banjur ana foto sing dijupuk dening militan Turkoman saka toko sing gagal kanggo APS pilot, setengah kapenuhan cartridges - gambar iki isih ngadeg sadurunge mripatku, kaya ing kuping-jerit wong heroik kita: "Kanggo lanang!").
      Apa iki luwih saka rong taun digawe kanggo nyedhiyakake kru Angkatan Aeroangkasa kanthi gaman kompak sing bisa dipercaya lan apik kanthi daya tembak sing cukup kanggo pertahanan diri sawise kebangkrutan darurat ???
      1. +2
        7 april 2020 18:45
        Hello sobat Pishchak! hi
        Apa sing wis ditindakake sajrone rong taun kepungkur kanggo nyedhiyakake kru Angkatan Udara kanthi gaman kompak sing bisa dipercaya lan apik kanthi daya tembak sing cukup kanggo pertahanan diri sawise kebangkrutan darurat ???

        Ya, kabeh wis ana, lan dipercaya, lan kompak, lan luwih kuat ing kelase. Paling padha "Veresk" 9x21, nanging sakperangan alesan padha arming Guard Russian, lan dudu kru saka Aerospace Forces. Dheweke luwih wedi ndeleng mungsuh internal tinimbang mungsuh njaba. Nyuwun eseman
        1. bip
          +2
          7 april 2020 23:34
          ombenan Aku sumurup iku bosom sandi Senior Comrade Konstantin aka Sea Cat kanggo kula pluses saka Pundhak umum kang godhongé amba ing cara loropaken lan wrote warta, dibukak tanpa mangu-mangu! ya
          Imperfection sakabèhé sudut (IMHO) "Veresk" ora persis apa sing dibutuhake dening pilot Angkatan Udara kanggo pertahanan diri, lan aku "mangu banget, nanging" babagan kabutuhan senjata sing ora umum lan kuat 9x21 mm cartridges. nglirik (paling ora ana rong sebab;
          1) impossibility mutlak kanggo ngisi amunisi karo kartrid piala ing wilayah mungsuh, lan tembakan langsung metu kanthi swara - ora digabung karo cacophony garis ngarep umum, sanajan sampeyan bisa nyoba muffle kanthi bantuan PBS, nanging iki minangka piranti tambahan, bobot lan dimensi, njupuk papan saka amunisi saham cilik umum ...
          2) tambah mundur nalika nembak kartrid sing kuat, sing nggawe angel nggayuh target kanthi ora "penembak hadiah" - pilot pesawat-helikopter-glider, lan gaman kanggo kartrid kasebut luwih gedhe lan umume, bisa dipakai. amunisi luwih cilik saka 9x19 cartridges mm Parabellum. Ora kanggo sebutno kelangkaan lan biaya dhuwur saka kartrid 9x21 mm kanggo latihan shooting biasa kru.)

          Setengah toko amunisi kanggo APS pilot Nikolai Romanovich Filipov, sing tilar donya ing perang (Aku nggegirisi nalika mbayangno apa sing dirasakake wong tempur iki nalika pistole tiba-tiba gagal bola-bali lan kudu cepet-cepet, ing geni mungsuh, katon. kanggo, ngilangke sabab iki, njupuk metu warped - a kartrij disarèkaké lan ngganti setengah- "durung rampung" majalah karo siji lengkap ... piye wae, ing muda, sakperangan alesan, aku "tak menyang pakulinan" saka duwe impen sing padha, sing padha, kanthi TT ing tanganku lan salah tembak tinimbang tembakan, mula saben-saben aku tangi karo tangis liar, kringet adhem lan ati sing deg-degan - kabeh ana ing ngimpi. , nanging Nikolai Filipov duwe kabeh ing urip nyata !!!) bengok-bengok yen pistol iki lan majalah kasebut saka "nganti gludhug, wong nyabrang awake dhewe!", Sayange, keputusan paliatif sing dipeksa, sing nyatane dadi. ora ana gunane lan ora pantes nyawane para prajurit!

          Diiseni kanthi kartrid lan disimpen nganti suwe (ketoke ora asring dibuwang dening operator senjata pribadi sing ora berpengalaman, pilot-pilot, kanthi profesional "ngasah" kanggo peralatan lan gaman militer sing beda-beda ?!) majalah kanggo APS (sanajan rilis taun 1950-an!) Ilang sumber feeder elastisitas asli lan ora nyedhiyani linuwih perlu ing perang.

          Ing kene, ngetutake conto Leskovsky Lefty, pancen bener kanggo bengok-bengok:"Marang presiden yen ing pertempuran darat, senjata pribadi pilot sing dijatuhake saiki gagal!"
          Gagasan babagan desain PP kompak sing dipercaya kanggo pilot lan tanker, sing ngenggoni ruang paling sithik nalika dilipat, lan carane entuk pasokan kartrid tanpa masalah sanajan sajrone panyimpenan senjata jangka panjang kanthi majalah multi-shot sing dilengkapi kanthi lengkap, uga roaming ing sirahku, diaktifake sawise 3 Februari 2018.
          Nanging ora ana sing anyar babagan pertimbanganku iki, selawase donya - desainer sing ora kesed sing ngerti sejarah senjata cilik lan wis ngalami alangan kanggo mikir kanthi luwih intens, bakal nemokake solusi teknis sing padha, banget, banget. prasaja lan dikenal akeh!
          Iki, mesthi, yen sampeyan ora "nyatakake dhewe" ing beyo saka perbendaharaan negara, overcomplicating desain lan kanthi mangkono tundha proses nggawe sampel gegaman karo ciri tartamtu, ing sadawane dalan nggunakake iki "quasi-incomprehensible arch." -kerumitan desain" kanggo nulis disertasi ngelmu pribadi ("lan ana, sanajan suket ora tuwuh" - malah sembrono, temenan "ing wusana mabuk", diadopsi dening tentara, sampel mung pesawat abstruse saka Gir, kabel lan liyane "mesin tik" sampah, cocok kanggo sawetara shooting hiburan, nanging ora inspirasi kapercayan malah ing perwira profesional dilatih, ora sing prajurit conscript??!)! ya

          Kabeh sing paling apik kanggo sampeyan, kancaku lan kanca Konstantin! Kesehatan kanggo sampeyan lan wong sing dikasihi !!!
          Kanthi penghormatan sing tulus, sampeyan "squeaker (uga Cat, Farsi nglirik )"
          hi
          1. 0
            11 april 2020 20:13
            Ora kasunyatan manawa ana telat - bisa uga dadi reload taktis biasa
            Pilot ora duwe kemungkinan, yen ditemokake dening grup telusuran - ing asas, ora ana kemungkinan, paling ora nglengkapi dheweke. Mung kasempatan katon ONLY yen pilot tetep ora dideteksi dening patroli bener utawa penduduk lokal, utawa ngilangi wong-wong mau kanthi cepet lan SILENTLY. Yaiku, pilot butuh senjata sing bisu, lan luwih apik, jarak sing cukup dawa - senapan serbu AS, dibongkar, cocog karo paket cilik.
          2. +1
            19 Juni 2020 07:11
            Aku teka munggah karo rana anyar, modifikasi simplified saka rana Baryshev. Disederhanakake kanthi teknologi. Data babagan piranti matematika super-kompleks kanggo pitungan kasebut minangka mitos. Bisa diitung dening bocah kelas wolu. Baryshev otomatis ditondoi dening bali banget kurang. Lan yen dileksanakake ing pistol kelas APS, iku ngijini sampeyan kanggo njupuk akurat ing bursts. Saiki aku siap ngedol desain kasebut menyang wong Tionghoa kanggo mriksa kinerja. Kothak domestik piye wae ora nanggapi. Yen sampeyan duwe kenalan lan kapentingan, banjur nulis, aku uga kasengsem.
            1. bip
              0
              19 Juni 2020 11:34
              hi Dear aka Surok1, sampeyan temenan salah alamat - aku ora duwe kenalan sing sampeyan butuhake, utawa kesempatan kanggo nuduhake "minat".
              Aku sumpah kanggo nulis menyang Departemen Pertahanan USSR lan "p / kothak" nalika isih mahasiswa - kabeh padha mudhun karo balesan standar (nanging banjur, ing USSR, banding ditulis kaya warga dijawab tanpa gagal. , karo layang resmi, tanpa wektu tundha, karo rincian lan teken saka artis tartamtu, Aku ora ngerti carane iku saiki, nanging banjur iku ketat karo iki!) sing “desain utawa dandan saka tangan cilik ora ing kabeh akeh individu inisiatif" lan "ing kabeh masalah iki", ujare, "kabeh tim spesialis khusus wis sukses" lan kanthi sopan nerangake manawa aku ora duwe apa-apa kanggo nempelake moncong kain menyang Kalashny (kalebu secara harfiah - AKAlashny eseman ) baris! Nyuwun
              Dadi, yen sampeyan pengin "mriksa kinerja" utawa komersialisasi ide sampeyan, banjur terus-terusan golek kesempatan sing, mesthi, ora nglanggar artikel KUHP negara sampeyan.
              Lan disiapake kanggo kasunyatan manawa ide sampeyan iki, yen cukup apik, kanthi sombong bakal nyoba nyolong sampeyan kanthi gratis (Muga-muga ora ana ancaman kanggo urip, amarga "ora ana wong, ora ana masalah karo claims hak cipta lan pengawetan saka militèr , komersial, Rahasia (utamané yen penulis iku wong manca)") - iki asring kedaden "ing sosialisme dikembangaké", nanging saiki, "underdeveloped lan kapitalisme dikembangaké" - iki, ing sandi panemu, wis dadi "ing urutan samubarang."
              Aku ora penganut shutters semi-free, kalebu macem-macem digunakake dening Baryshev. eseman
              Asring, kanggo operasi sing luwih dipercaya, sanajan karo kartrid pistol cendhak, perlu kanggo overcomplicate desain kamar (Revelli grooves) lan pangopènan senjata kuwi, kang rawan kanggo tambah Isi-kontaminasi insides. Nyuwun
              Legenda babagan "super-kompleks petungan" sing dianggep unik saka "penemuan super-berharga" biasane disebarake dening penulis dhewe, sing nindakake kanggo urip, kaya karo "karung sing ditulis".
              Luwih utawa kurang loropaken karo matématika lan fisika, mikir warga, malah tanpa pendidikan engineering dhasar, cukup bisa ngetung kabeh paramèter perlu kuwi "sistem impuls".
              Kajaba iku, buku referensi khusus lan buku teks saiki gampang diakses ing Web - coba, contone, ngetik mesin telusuran "Ngrancang senapan mesin ringan" - buku sing cukup modern sing dikarang dening desainer senjata Dragunov (salah sijine putrane SVD). desainer) lan klompok kanca-kancane.
              Good luck lan ketekunan sing wicaksana ing usaha desain sampeyan!
              Sincerely, Panjenengan Pischak.
              hi
              1. +1
                19 Juni 2020 18:06
                Ya, sampeyan padha kaya aku! Aku adoh saka ide komersialisasi. Aku malah ora bisa menehi jeneng. Yen sampeyan pengin, aku bakal ngirim gambar karo komentar, menehi rating. [email dilindhungi] , suratku. Mungkin Donetsk kanggo kurban, padha mbokmenawa duwe wektu free lan kapasitas.
                1. bip
                  0
                  19 Juni 2020 18:43
                  hi Dear aka Surok1, aku ora duwe kompetensi kanggo "ngevaluasi" penemuan kaya ngono, sampeyan ora butuh penilaianku! Nyuwun
                  Kothak layangku ing Mail.Ru wis suwe diblokir dening panguwasa Maidan (ora mung dening "larangan presiden", nanging uga kanthi upaya hacking bola-bali, sayange.)...
                  Kabeh wis ana ing tangan sampeyan - goleki kesempatan kanggo nggawe Impen sampeyan dadi nyata, supaya ora keduwung ing taun-taun sing mudhun!
                  Lan yen sampeyan mikir yen ide desain sampeyan bermanfaat, banjur perang, aja nyerah!
                  Ikhlas.
                  1. +1
                    19 Juni 2020 18:55
                    Sayange, aku uga duwe email ing Google lan Yandex, siji kothak layang. Tingkat kelas wolung sekolah komprehensif dibutuhake kanggo pambiji, nanging ora luwih. :-))
  8. +1
    11 april 2020 19:59
    Ya, iku ala lan ora fungsional.
    Rana gratis, mburi mburi ... 1966 ing pekarangan
    Ora ana sekolah sing dirasakake, senapan mandhiri tingkat lulusan sekolah teknik

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"