Review militèr

"Iron Curtain" ing USSR: ala utawa apik

192
"Iron Curtain" ing USSR: ala utawa apik

Dina iki, nalika jagad iki, sing nolak gerakan bebas amarga wedi karo pandemi, wiwit nggawe maneh wates antarane negara lan bawana, wektune kanggo ngelingi salah sawijining conto isolasiisme sing paling dhuwur - "Tirai Wesi" sing misahake negara kita. saka swarming watara "predator imperialis". Apa jenis alangan iki? Apa dheweke nggawa piala utawa ngladeni kanggo kepentingane wong-wong sing ana ing mburine?


Ora bisa disebutake yen ekspresi iki dudu metafora artistik, nanging jeneng obyek sing nyata lan materi. Hambatan kuwi pancen ana - ing teater. Iku dadi kanggo nglindhungi pirsawan ing cilik saka geni ing tataran (sing ing abad nggunakake geni mbukak lan pyrotechnics primitif ing tataran ora aneh), nanging tenan digawe saka logam. Makna politik saka tembung kasebut muncul sawise kamenangan Revolusi Oktober ing negara kita lan munculé expanses saka negara pisanan buruh lan petani ing planet (paling ora, iki resmi disebut cara sing).

Gagasan pisanan kanggo ngubengi Rusia Soviet nganggo penghalang wesi, supaya "ora ngrusak kabeh Eropah sing beradab", diajukake dening Perdana Menteri Prancis Georges Clemenceau. Dheweke nindakake iki ing taun 1919, nalika USSR isih ora katon. Dheweke nemokake penerus luwih saka pantes - dhokter propaganda Joseph Goebbels, ing gupuh lan ing wektu sing padha artikel rada sunnat "Taun 2000", mbadek sing sandiworo iki sawise kamenangan Bolsheviks bakal pager mati Eropah Wétan lan Kidul-Wétan. Inggih, isih - artikel metu (ing kene ngguyu!) 23 Februari 1945. Iku angel kanggo nggawe kesalahan - paling bab kamenangan.

Nanging, makna lan hakekat sing kita kenal karo tembung "Tirai Wesi" diwenehake ing taun 1946 dening tokoh sing beda banget - Sir Winston Churchill, sing nalika iku ora dadi Perdana Menteri Inggris, nanging ora kalah. sembarang bobot politik lan nesu anti-Soviet. Dheweke ujar nalika pidato Fulton dhewe, sing sejatine dadi titik wiwitan Perang Dingin antarane Kulon lan Uni Soviet (uga negara liya saka kamp sosialis), sajrone ana garis sing ora bisa diatasi. Nganti Gorbachev muncul, numpes pisanan Tembok Berlin, sing dadi simbol pamisahan loro sistem kasebut, banjur "tirai" dhewe, lan ing ndhuwur kabeh, kabeh Uni Soviet. Ora ana apa-apa kanggo nglindhungi ...

Dina iki, nalika euforia taun-taun "pasca-perestroika" wis kedadeyan lan kedadeyan-kedadeyan ing jaman Soviet ditaksir kanthi luwih cetha lan objektif, mula kudu dipikirake kanthi serius apa "Tirai Wesi" kaya ngono. ala, minangka liberal domestik lan Westerners nyoba lan nyoba kanggo mbuktekaken. Ing USSR, ora roaming ngendi wae lan carane nggegirisi kabeh manca interested? Inggih, ana telik luwih sithik. Ing paling kasempatan kanggo sing padha kurang.

Apa jaman Yeltsin luwih apik, nalika karyawan full-time layanan intelijen Barat mlaku-mlaku ngubengi pabrik lan institusi militer Rusia kaya-kaya ana latar mburi dhewe? Pedunung Uni ora diijini ngluwihi kordon, ing ngendi lan sapa sing dikarepake? Dadi sawise kabeh, ing taun-taun kasebut kita pancen ana ing kahanan konfrontasi sing paling abot karo jagad Kulon. Lan akeh provokasi marang sesama warga, uga tumindak musuhan liyane, ora kabeh penemuan KGB.

Lan negara kasebut ora ditutup kanthi rapet, amarga saiki nyoba ngyakinake kita. Akeh wong sing kerja, ngladeni, lelungan bisnis ing njaba. Pariwisata, sampeyan ngomong, resort? Dadi wis cukup! Sing nggumunake yaiku mayoritas warga Uni Soviet ora duwe wektu kanggo lelungan sanajan setengah saka pemandangan ing uripe, sajarah lan papan sing dilindhungi undhang-undhang sing kasedhiya ing negara kita, nyebar ing saprenene jagad! Pitakonan liyane: apa persis "Tirai Wesi" ora dilebokake ing njero. Sawetara wong wicaksana ing kesempatan iki njupuk dhewe kanggo pratelan sing nyumbang kanggo isolasi budaya saka wong Soviet, depriving wong saka kesempatan kanggo seneng masterpieces donya sastra, sinematografi, utawa, ngomong, music ...

Nah, apa sing bisa dakkandhakake? Babagan apa jenis "masterpieces" padha didhelikake saka kita konco kudung misahake negara saka Kulon, kita kabeh tak idea kebekan sak taun perestroika padha. Pornografi, propaganda debauchery, sampah Hollywood - iki, ya, ora. Lan ing wektu sing padha, frank film anti-Soviet pitenah, pahlawan kang ulig legiun saka "Reds" karo siji kiwa. Lan kepiye sampeyan urip tanpa iku?

Iku worth ngelengke sawetara bab liyane sing padha prakteke absen ing Uni Soviet: rampant tamba kecanduan, prostitusi, macem-macem perversions, kang, malih, nyoba kanggo nemtokke piyambak ing everyone watara minangka ora malah pakewuh, nanging standar. Kabeh iki, minangka ternyata, tenan, lan ora ing Fantasi saka perwira politik lan organizers partai, iku indispensable kawicaksanan saka cara Western gesang. Tirai Besi uga dipotong. Ora, aku ora nggusah wong kanggo mulihake ing lengkap - iku ora worth iku, lan iku mokal. Nanging ing paling sawetara jenis "tirai", tengen, ora babras!
Pengarang:
192 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Andrey Mikhaylov
    Andrey Mikhaylov 19. mars 2020 08:15
    + 44
    Sawise tiba saka tirai wesi saka USSR, lawang wesi muncul ing apartemen warga Soviet.
    1. Svetlan
      Svetlan 19. mars 2020 08:18
      -46
      Нет. Железные двери и решетки на окнах, появились значительно раньше.
      1. hhhhh
        hhhhh 19. mars 2020 08:29
        +2
        Ora perlu nyolong.
        1. Svetlan
          Svetlan 19. mars 2020 08:39
          -18
          Решетки на окнах, характерная черта домов Средней Азии (Узбекистане, Таджикистане) Они появились начали во время войны, после того, как туда съехался весь сброд СССР и там резко увеличились количество домовых краж. Решетки ставились во всех квартирах первых этажей. Ставились не по проекту, а их ставили себе жильцы сами.
          Drive ana, deleng, padha isih ngadeg. lawang wesi muncul ing eighties, lan iki uga dawa sadurunge ambruk. EVERYTHING diinstal gratings.
        2. hhhhh
          hhhhh 19. mars 2020 08:54
          +1
          Minus. Ana sing ora seneng karo tembung Gleb "A maling kudu ing pakunjaran."
      2. Komentar wis dibusak.
    2. siberalt
      siberalt 19. mars 2020 08:39
      + 12
      Nanging saiki, saya akeh mbukak, luwih akeh sanksi. Lan ora bakal dadi wektu, paling ora kanggo medeni para pedagang ngisep getih lokal, nggawa menyang akun. Lan, ing kasus sing sepisanan, kanggo nasionalisasi paling ora siji bensin spekulatif utawa jaringan dagang, utamane sing didaftar ing luar negeri. Lan uga kanggo menehi hasil karo lelang silihan-kanggo-enggo bareng pidana lan mbalekake rampokan saka wong.
      1. balunan
        balunan 19. mars 2020 08:43
        -10
        Ing kene sampeyan khusus apa sanksi sing ditampa Lyuli?
      2. angkot 11
        angkot 11 19. mars 2020 08:55
        -6
        kok nasionalisasi? ana cara sing luwih gampang kanggo mateni bisnis lan sing luwih murah.
      3. Svarog
        Svarog 19. mars 2020 09:09
        +6
        Quote: siberalt
        m. Lan ora bakal dadi wektu, paling ora kanggo intimidasi pedagang sing ngisep getih lokal, kanggo menehi akun.

        Wis wayahe .. nanging piye wae kita ora bakal goyangake kabeh ..
        1. Lexus
          Lexus 19. mars 2020 13:00
          +7
          Vladimir, pedagang lokal baryzhat, minangka pemerintah ngidini wong. Perlu ngilangi panyebab penyakit kasebut, banjur kabeh gejala kasebut bakal ilang.
      4. Lexus
        Lexus 19. mars 2020 12:57
        +8
        Nanging saiki, saya akeh mbukak, luwih akeh sanksi

        Oleg, iku perlu kanggo mbukak mata ing sirah, lan ora "coklat" konco. Padha kesusu banget kanggo capmir sing malah ngedhunaké celonone. Lan ing kono para sodomi pelangi mung seneng karo hadiah kasebut. Sampeyan ora bisa kanthi rahasia nguripake mburi menyang homodrilia kulon - ora mung piso sing macet ing mburi, nanging liyane ing ngisor iki. Supaya bisa diajeni, pimpinan kudu dadi kesatuan saka kekarepane rakyat, akeh unit, ora nol.
        Lan uga kanggo menehi hasil karo lelang silihan-kanggo-enggo bareng pidana lan mbalekake rampokan saka wong.

        "Pak 0" ujar manawa dheweke isih urip, iki ora bakal kedadeyan. Sampeyan ora perlu mbatalake, nanging mbatalake.
    3. antivirus
      antivirus 19. mars 2020 09:21
      +4
      MSgorb iku kanca paling apik saka tukang kayu lan tinsmiths
      ora guyon - petani wis cukup saka donya njaba - distrik, wilayah, "wong manca ora pindhah kene" lan lawang padha ora dikunci.
      Горожанам ( в детсве и юности переехали из деревни ) --так же , во 2-3-ем поколении уже больше надо---хорошо в "Любовь и голуби" все показано.
  2. angkot 11
    angkot 11 19. mars 2020 08:16
    -16
    я даже не знаю как на это все реагировать...Да и не была страна такой уж наглухо закрытой, как сейчас нам пытаются втолковывать. Масса людей трудились, служили, путешествовали по делам за ее пределами... какая масса? в стране с населением 250+ миллионов это масса даже до десятой процента скорее всего не доберется. туризм своих мест хватало? серьезно? сколько у нас морских курортов напомните тогда было? вы ребята реально хотите этой чушью кого то убедить? вы были В Крыму в сезон? выражение шпроты в банке знаете? это отдых называется ?


    iki liburan pinggir laut kan? Nanging aku iki diarani liyane.
    1. hhhhh
      hhhhh 19. mars 2020 08:30
      +1
      Ing luar negeri, resor massal muncul sawise 1985, nalika Reaganomics diwiwiti, distribusi utangan marang sapa wae.
      1. AS Ivanov.
        AS Ivanov. 19. mars 2020 08:46
        -7
        Resor Siprus, Kapuloan Canary, lan Spanyol wis ana sadurunge Reagan. Lan banjur ana pariwisata. Paris, Napoli, Venice, Barcelona. Kanggo kabeh wong, kajaba Soviet. Pimpinan kita banjur percaya yen kita ora metu kanthi moncong.
        1. hhhhh
          hhhhh 19. mars 2020 09:00
          +7
          Aku ngandika bab resorts massive kanggo wong kaya sampeyan. Pariwisata mlaku-mlaku, kaya ing "Smoknik Yunani".
          Sakcepete kabeh bakal bali menyang panggonane, resort mung kanggo wong sing sukses lan ayu.
          Manajemen kita percaya yen luwih becik bocah-bocah ngaso kabeh musim panas, lan ora 10 dina setahun. ing kamp perintis. Dina iki rega kemah kanggo bocah siji sasi karo kabeh kulawarga ing Turki.
          Kepemimpinan kita percaya yen mayoritas luwih apik menyang sanatorium tinimbang 5% menyang resort ing luar negeri.
          Ing wektu sing padha, pimpinan kita mbantah kaya sampeyan lan ambruk USSR.
          1. AS Ivanov.
            AS Ivanov. 19. mars 2020 09:05
            -6
            Resorts padha kanggo saben rasa lan saben budget. Ana uga Louvre, Galeri Uffizi, Museum Prado ing Madrid. Lan apa hak wong kudu mutusaké kanggo kula arep menyang ngendi lan carane ngendhokke.
            1. hhhhh
              hhhhh 19. mars 2020 09:09
              +3
              nu nu)))) Jeneng film utawa buku saka 50-60s, ngendi iku bakal diterangake ora resorts bangsawan, nanging massa. Hitler ngilangi buruh keras Jerman nalika liburan ora dianggep sacara umum.)))
              "Lan hak apa wong kudu mutusake aku menyang ngendi lan kepiye ngaso." - Sampeyan kudu takon kapitalisme. Kapitalisme nglarang sampeyan lunga menyang ngendi wae. Langgeng dilarang.
              1. AS Ivanov.
                AS Ivanov. 19. mars 2020 09:24
                -9
                Apa kapitalisme nglarang aku yen aku bebas ngunjungi meh kabeh negara Eropa? Lan aku kanthi tenang mancing ing Finlandia, kapan aku bakal duwe kepinginan kaya ngono?
                1. hhhhh
                  hhhhh 19. mars 2020 09:28
                  +3
                  Tuku tiket dina iki. ))) kapitalisme ora bakal ngidini. Bakal ngilangi kabeh kepinginan sampeyan.)))
                  Kanggo mancing ing Finca, lelunganku, pira bocah sing ilang preian musim panas ing Rusia? KABEH. Napa kabeh bocah-bocah musim panas ngubengi kutha lan mati ing sangisore roda mobil.
                  Angger-anggering alam, yen tekan ing endi wae, bakal entek ing endi wae.
                  1. AS Ivanov.
                    AS Ivanov. 19. mars 2020 09:32
                    -5
                    Lan kepiye babagan pandemi? Saiki - force majeure. Lan aku, ing umum, ngaso dhewe, lan ora mung kula, sampeyan bakal katon ing akeh jam antrian ing nyebrang tapel wates, ing Torfyanovka padha. Ya, lan ing Turki sing padha, yen ora kasebut ing wayah wengi, luwih akeh bocah Rusia karo wong tuwane.
                    1. hhhhh
                      hhhhh 19. mars 2020 09:36
                      +9
                      Yen wong ndeleng mung ing irung, ora ana gunane kanggo ngomong.
                      Aku pitutur marang kowe, kabeh bocah padha ngaso. Malah wong tuwaku ing taun 90-an lan awal 00-an menyang kemah kanggo dhuwit, saiki ing panggonan kemah kasebut ana desa pondok lan pusat rekreasi kanggo para elit. Sing paling enom saiki wis ora ana ngendi-endi.
                      Kabeh lan 5% minangka angka sing beda.))))
                    2. wong Slav
                      wong Slav 19. mars 2020 12:00
                      +1
                      Kutipan: AS Ivanov.
                      Lan aku, ing umum, ngaso ing sandi

                      Apa sampeyan ora insinyur produksi sajrone sejam?
                      1. AS Ivanov.
                        AS Ivanov. 19. mars 2020 12:07
                        -3
                        Ora ngira. Mantan pilot, saiki pensiun.
                2. wong Slav
                  wong Slav 19. mars 2020 11:58
                  0
                  Kutipan: AS Ivanov.
                  Apa kapitalisme nglarang aku yen aku bebas ngunjungi meh kabeh negara Eropa? Lan aku kanthi tenang mancing ing Finlandia, kapan aku bakal duwe kepinginan kaya ngono?

                  Inggih, yen sampeyan kabeh lunga menyang panggonan permanen lan ora bakal pinter kene, ing antarane kita, pikirane sempit ...
                  1. AS Ivanov.
                    AS Ivanov. 19. mars 2020 12:05
                    +1
                    Napa aku butuh omah permanen? Tanah kelairanku kene. Nanging, iki ora negate liyane ngendi aku pengin.
              2. Lokal
                Lokal 19. mars 2020 09:51
                -3
                Kenging punapa? Ora ana sing nglarang.
                Entuk, numpak lan nglampahi sing dikarepake. Sampeyan ora bisa lunga.
                Lan ora ana paman sing peduli - ideolog ing sirahmu.
                Akeh ing kene ora ngerti apa iku - nalika urip sampeyan, saben langkah, dikontrol lan diatur dening wong liya sing ora dingerteni sampeyan.
                1. hhhhh
                  hhhhh 19. mars 2020 09:53
                  0
                  Pira wong sing golek dhuwit ing AS sajrone Depresi Agung?
                  1. Lokal
                    Lokal 19. mars 2020 10:00
                    -4
                    Kepiye carane aku ngerti? Aku manggon ana?
                    Aku manggon ing USSR, banjur ing Yeltsin Rusia, saiki aku manggon ing Putin. Iki telung negara sing beda, aku njamin sampeyan.
                    Dadi, ing USSR, umpamane, pekerja keras sing prasaja kudu pindhah menyang Prancis ... ya, kabeh wong bakal ngguyu karo asumsi kasebut, lan ngetokake driji ing candhi. Ing Yeltsin, Prancis ora nganti - katon, ora ketompo carane bandit ngrampok kene (ing cara, kabeh mau, sedulur saka 90s, lulusan saka sekolah Soviet, murid saka sistem Soviet).
                    Lan saiki - rampung. Ora ana sing kaget karo iki.
                  2. AS Ivanov.
                    AS Ivanov. 19. mars 2020 10:08
                    0
                    Sajrone depresi, ora akeh. Ing USSR, pungkasan 20s, awal 30s lan malah kurang. Nanging sawise depresi, warga AS wiwit urip luwih apik, lan kita, kaya biasane.
                    1. hhhhh
                      hhhhh 19. mars 2020 11:07
                      -1
                      Sawise 30s, padha nyetel Eropah ing USSR kanggo matèni. Kaya biasane.
                      1. AS Ivanov.
                        AS Ivanov. 19. mars 2020 11:25
                        -1
                        dihasut. Minangka tansah, Rusia wis tidbit wiwit jaman Alexander Nevsky. Nanging sanajan ing taun 80-an, 40 taun sawisé perang, kita urip luwih elek tinimbang sing kalah.
                      2. hhhhh
                        hhhhh 19. mars 2020 11:37
                        0
                        Mungkasi ngomong omong kosong. Mungkasi dadi scoop lan nyebarake propaganda Amerika.
                        Pendidikan luwih apik kanggo kabeh wong, obat kanggo kabeh wong, ora ana wong sing ora duwe omah, ora ana bocah sing ora duwe omah, mung maca babagan obat-obatan lan homoseksual ing buku babagan urip Barat.
                        Ing taun 1971, AS gagal lan USSR bisa nyirnakake. Nanging kita ora, lan Amerika wiwit propaganda bab carane ala iku karo kita. nganti saiki manuk hantu durung diterjemahake
                      3. AS Ivanov.
                        AS Ivanov. 19. mars 2020 12:25
                        +1
                        Pendhidhikan luwih apik, obat-obatan rata-rata, tanpa alternatif, wong sing ora duwe omah, sayangé, nanging diusir saka kutha-kutha gedhe, kaya sing dikandhakake, 101 kilometer. Ana pecandu narkoba, mung censorship Soviet nglarang nulis babagan iki. Elinga nasib Vladimir Semenych. Ya, lan ana akeh homoseksual, yen ora ana, ora ana 121 tbsp. KUHP RSFSR. Oh, ya, ing USSR, pesawat ora kacilakan, ora ana kacilakan ing karya, lan umume suket luwih ijo lan srengenge luwih cerah.
                      4. hhhhh
                        hhhhh 19. mars 2020 12:39
                        +1
                        Semenych dhewe ora bisa nemokake siji dosis ing wektu. Dina iki, saben sekolah duwe huckster dhewe. Dheweke bakal nggawa menyang omah. Kuwi rasa seneng kapitalis.
                        Scoops, tetep percaya babagan USSR sing ala)))))
                      5. AS Ivanov.
                        AS Ivanov. 19. mars 2020 13:16
                        0
                        Ing sekolah deso kita taun 70-an, sawetara bocah sekolah sing wis maju ngudhunake noda. Lan utamané majeng - bensin. Kepiye carane iki luwih apik tinimbang kecanduan? Lan ing sisih kidul, rami lunga kanthi bang.
                      6. hhhhh
                        hhhhh 19. mars 2020 13:32
                        +4
                        Saiki, anak lan putu sampeyan tuku pembongkaran, nylametake wong sing luwih maju tinimbang amfetamin.
                        Rasa seneng wis teka.)))) Nanging ing USSR iku ala.
                      7. AS Ivanov.
                        AS Ivanov. 19. mars 2020 13:35
                        0
                        Snus mamah rokok lan ora ana hubungane karo obat-obatan. Lan anak-anakku ora ketagihan alkohol. Ana sapisan.
                      8. hhhhh
                        hhhhh 19. mars 2020 14:26
                        -1
                        Kita urip kanthi apik, mung Putin sing kudu diganti.
                      9. AS Ivanov.
                        AS Ivanov. 19. mars 2020 14:40
                        +2
                        Apa sampeyan yakin yen sawise owah-owahan Putin kita bakal urip luwih apik? Ora ketompo carane liya watara.
                      10. hhhhh
                        hhhhh 19. mars 2020 15:11
                        0
                        Apa sampeyan mikir Barat pengin perkara sing ala kanggo kita?
                      11. AS Ivanov.
                        AS Ivanov. 19. mars 2020 15:21
                        0
                        E ora. Kulon iku dhewe, Rusia dhewe. Cukup kanggo ndeleng sejarah sewu taun Rusia kanggo ngerti apa sing dikarepake Barat. Nanging iku ora ngganti kasunyatan sing ana soko kanggo sinau saka wong-wong mau.
                      12. hhhhh
                        hhhhh 19. mars 2020 15:25
                        0
                        Lucu))) Kepiye Internet?
      2. Krasnodar
        Krasnodar 19. mars 2020 09:29
        +2
        Kutipan saka: hhhhh
        Ing luar negeri, resor massal muncul sawise 1985, nalika Reaganomics diwiwiti, distribusi utangan marang sapa wae.

        Ing Amerika Serikat, dheweke muncul ing taun 20-an, ing Eropa - ing taun 60-an, lan kanggo aristokrasi lan wong sugih - ing pungkasan abad kaping 19. ))
        1. hhhhh
          hhhhh 19. mars 2020 09:38
          0
          Argumentasi ora ana gunane.
          1. Krasnodar
            Krasnodar 19. mars 2020 09:40
            +1
            Aku setuju))
            1. hhhhh
              hhhhh 19. mars 2020 09:50
              +3
              1. Yen sampeyan drive liwat wilayah USSR dina, sampeyan bisa ndeleng sing ana liyane resorts ing USSR saka dina iki ing Turki, nanging padha nyedhaki lan luwih gampang diakses.
              2. Ekonomi bakal ambruk lan resort kanggo kabeh bakal bangkrut lan nutup. apa-apa kanggo mbantah.
              1. Krasnodar
                Krasnodar 19. mars 2020 10:00
                -1
                Kutipan saka: hhhhh
                1. Yen sampeyan drive liwat wilayah USSR dina, sampeyan bisa ndeleng sing ana liyane resorts ing USSR saka dina iki ing Turki, nanging padha nyedhaki lan luwih gampang diakses.
                2. Ekonomi bakal ambruk lan resort kanggo kabeh bakal bangkrut lan nutup. apa-apa kanggo mbantah.

                1) Ora setuju
                2) Alamiah))
                1. hhhhh
                  hhhhh 19. mars 2020 10:02
                  +1
                  Aku ora setuju karo kasedhiyan utawa apa sing bakal kita temokake sisa?)))
                  1. Krasnodar
                    Krasnodar 19. mars 2020 10:05
                    +1
                    Ana luwih akeh resort ing Turki tinimbang ing USSR
                    Aksesibilitas - wong Turki duwe sing murah banget, dibandhingake karo PPP karo Soviet kanggo warga
                    1. hhhhh
                      hhhhh 19. mars 2020 10:10
                      +1
                      Ing USSR, ora akeh wong nakal sing siap kerja kanggo panganan.
                      1. Krasnodar
                        Krasnodar 19. mars 2020 10:11
                        +2
                        ngguyu
                        Wong Turki ing hotel paling murah ora entuk luwih elek (miturut PPP) tinimbang insinyur Soviet rata-rata))
                      2. hhhhh
                        hhhhh 19. mars 2020 11:06
                        0
                        Apa sampeyan ora kerja ing kana?
                      3. Krasnodar
                        Krasnodar 19. mars 2020 11:09
                        +1
                        Aku entuk dhuwit sing apik :)
                      4. hhhhh
                        hhhhh 19. mars 2020 11:18
                        +1
                        Nanging sampeyan ngerti banget babagan penghasilan pembersih ing hotel Turki.
                      5. Krasnodar
                        Krasnodar 19. mars 2020 11:28
                        0
                        Aku duwe kanca apik co-pemilik salah siji saka hotel Turki kemewahan)).
                      6. hhhhh
                        hhhhh 19. mars 2020 11:46
                        0
                        Wiwit taun pinten tukang ledeng dadi pemilik bareng?
                      7. Krasnodar
                        Krasnodar 19. mars 2020 12:36
                        +1
                        ngguyu
                        Wong iki nandur modal 300 yuta dolar ing Max Royal Kemer)).
                      8. hhhhh
                        hhhhh 19. mars 2020 12:40
                        +2
                        Dheweke nyolong saka kita lan nandur modal. Unggul ing Buruh Kapitalis.
                      9. Krasnodar
                        Krasnodar 19. mars 2020 13:32
                        +1
                        Dheweke wong Turki.
                      10. hhhhh
                        hhhhh 19. mars 2020 13:33
                        +1
                        Turki ora nyolong?
                        kapitalisme ngidini saben wong nyolong.
                      11. Krasnodar
                        Krasnodar 19. mars 2020 13:36
                        +1
                        Apa sing kita padudon?
                      12. hhhhh
                        hhhhh 19. mars 2020 14:28
                        0
                        Если бы не мы дураки с развалом СССР в 1991г то в 1995г наблюдали развал США, но с работающими заводами и фабриками, с неразрушенным образованием и медициной, а так наблюдаем развал США в 2020, босяками)))))
                      13. AS Ivanov.
                        AS Ivanov. 19. mars 2020 13:21
                        +4
                        В СССР многое из еды было купить весьма затруднительно. Если, конечно, вы были не москвич или ленинградец. Я за колбаской ездил 5 часов поездом. У нас, в Новгородской, на прилавках было шаром кати. Да и с промтоварами было не особо. Деньги были, но купить на них было нечего.
              2. AS Ivanov.
                AS Ivanov. 19. mars 2020 11:38
                -1
                Kepiye sampeyan seneng karo kualitas layanan Soviet, ora ana gunane lan tanpa welas asih? Utawa mangan apa padha menehi?
    2. Eduard Vaschenko
      Eduard Vaschenko 19. mars 2020 08:47
      +7
      Apa sampeyan wis menyang resort massal ing Eropah, ing Agustus ing Italia, contone, apa ora yen pantai ora kagungane hotel larang?
      1. angkot 11
        angkot 11 19. mars 2020 08:58
        -1
        Aku ora metu. nanging iki hiccups sandi. lan bojo karo anak kaping pindho saben taun lan malah ora weruh iki cedhak. voucher iku normal. hotel uga. Aku ora pengin nuduhake gambar karo bojoku ing setelan bathing kene, supaya please njupuk tembung kanggo iku.
        1. Komentar wis dibusak.
        2. Eduard Vaschenko
          Eduard Vaschenko 19. mars 2020 09:53
          +6
          Hotel beda banget, mula aja umumake.
          Yen aku ngadili mung saka pengalaman hotel sing larang, mula umume bakal angel: sampeyan kudu katon kanthi realistis, lan ora sempit.
          Кстати, в Сочи при СССР, личный опыт молодости: общегородской пляж - все забито, рядом пляжи Санатория МО, - никого. Все логично, у ведомств свои были пляжи.
          Aku duwe pass menyang pantai kuwi (thanks kanggo mbah putri), nanging luwih menarik ing pantai umum nglirik
      2. AS Ivanov.
        AS Ivanov. 19. mars 2020 09:00
        0
        Aku ora seneng segel istirahat, lan aku uga ora bisa weteng panas. Nanging dheweke ngubengi Eropa ing tur lan mobil. Lan aku kerep mancing menyang Finca.
      3. Krasnodar
        Krasnodar 19. mars 2020 09:41
        +2
        Kutipan: Eduard Vashchenko
        Apa sampeyan wis menyang resort massal ing Eropah, ing Agustus ing Italia, contone, apa ora yen pantai ora kagungane hotel larang?

        Ora kaya ing Nice lan Cannes. Tel Aviv lan Eilat uga luwih wiyar. ))
    3. akarfoxhound
      akarfoxhound 19. mars 2020 09:02
      +7
      Lan ya, aku setuju, lan ora ... Mung yen aliansi karo sawetara panggonan resort sing luwih cilik, luwih akeh wong bisa mbayar segara iki. Saiki umume "wong", saka deso sing padha, menyang segara pungkasan nalika serikat. Lan iki ana ing wilayah bumi ireng Eropa, sampeyan ora perlu takon babagan Trans-Ural. Dadi kabeh iku logis - miturut siji kritéria ditambahi, miturut liyane iku suda
      1. Eduard Vaschenko
        Eduard Vaschenko 19. mars 2020 09:57
        +6
        pancen bener. Lan ana. Ngaso ing segara - kabeh wong bisa mbayar, sanajan ana akeh alternatif, pariwisata domestik ing USSR ageng. Aku bubar kaget karo data kasebut, saiki pendakian gunung banget populer, uga, aku mikir yen ing Federasi Rusia modern iki ana ing ngarep, ing ngendi ana, ing RSFSR, pendakian gunung dipraktekke kanthi profesional 5 kali luwih akeh tinimbang saiki. Lan iki senadyan kasunyatan sing saiki gunung wis dadi arang banget diakses.
      2. ganas1976
        ganas1976 19. mars 2020 12:03
        +1
        Bisa diijini, amben karo hostess konco sandiworo. Dadi saiki sapa wae bisa entuk preinan kaya ngono. Mung sing mbutuhake!
        1. akarfoxhound
          akarfoxhound 19. mars 2020 21:03
          +1
          Вы удивитесь, но до койко-места с хозяйкой за шторочкой доехать надо. У людей и на это в селах денег нет.
    4. sadurunge
      sadurunge 19. mars 2020 13:17
      0
      Foto-foto kasebut ora ana hubungane karo USSR - iki Sudak saka periode kekacoan Ukrainia.
  3. Pemberontak
    Pemberontak 19. mars 2020 08:18
    + 13
    "Iron Curtain" ing USSR: ala utawa apik
    Aku iki apik. Ora ana nistha saiki. Kajaba iku, dudu USSR sing nutup awake dhewe saka jagad iki, nanging "Kulon progresif" ngubengi awake dhewe.
    Sing, nyatane, nganti sawetara nylametake kita saka influx ...

    Ya, kabeh wong ngerti apa kemajuan ing Kulon.
    1. angkot 11
      angkot 11 19. mars 2020 08:22
      -9
      lan sampeyan nutup ing apartemen lan nyoba kanggo manggon kaya iki kanggo 6 sasi, banjur kita bakal pirembagan bab keuntungan. iki model rampung digunakake suda kanggo urip kuwi.
      1. ganas1976
        ganas1976 19. mars 2020 12:04
        0
        Endi dheweke bakal mangan ...
    2. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 19. mars 2020 08:23
      -10
      Nanging warga "Progresif Kulon" kanthi bebas nampa visa mlebu Soviet lan ngubengi Uni. Lan kanggo warga USSR ngunjungi iki banget "progresif" iku ngimpi pipe. Apa negara liya sing duwe visa metu? Apa sing padha wedi ing negara buruh lan petani, mbatesi gerakan warga?
      1. Pemberontak
        Pemberontak 19. mars 2020 08:29
        +4
        Kutipan: AS Ivanov.
        Nanging warga "Progresif Kulon" kanthi bebas nampa visa mlebu Soviet lan ngubengi Uni. Lan kanggo warga USSR ngunjungi iki banget "progresif" iku ngimpi pipe.

        ya wis ?
        Nanging babagan apa, mekanik ing situs pertambangan, salah sawijining tambang ing Donbass, peserta ing penindasan pambrontakan ing Cekoslowakia, ana ing Jepang kanthi tiket wisata ing awal 80s? Ora komunis, lan "nomenklatura".
        Oh ya... Jepang, dudu Kulon... Wetan.
        1. angkot 11
          angkot 11 19. mars 2020 08:33
          -8
          lan bojoku mung tuku tiket ing tiba lan mabur menyang Jepang. lan kabeh. dheweke mung pengin mrana.Lan ewonan wong uga padha. tanpa tumindak heroik. nanging mung ing panyuwunan. sampeyan ora ngerti carane wildly apa sing wrote muni. sampeyan ngerti wong iki. iku prestasi ing urip. tekan Jepang! Kabeh koran mbokmenawa nulis babagan iki lan malah nuduhake ing TV. wong lunga menyang jepang...
          1. Pemberontak
            Pemberontak 19. mars 2020 08:37
            +6
            Kutipan saka carstorm 11
            Kabeh koran mbokmenawa nulis babagan iki lan malah nuduhake ing TV. wong lunga menyang jepang...

            Ya. Ditampilake ing bioskop ya "Lengan Diamond diarani" ...

            Apa sampeyan ngomong babagan, mung mikir
            .
            ?
            1. angkot 11
              angkot 11 19. mars 2020 08:46
              -5
              что я несу? я в чем то не прав? вот вы знали что моя жена была в Японии ?) нет. но вы знаете про этого человека. задумайтесь по какой причине.
              1. Pemberontak
                Pemberontak 19. mars 2020 08:49
                -1
                Kutipan saka carstorm 11
                sampeyan ngerti babagan wong iki. mikir kok

                Lan aku ora bakal mikir babagan iki. ngguyu Aku ndandani "Internasional" kanggo dheweke, digawa saka japa.
                Miturut cara, cukup aneh, iki dirakit, ing hubungan kanggo soldering, Samsaya Awon saka sawetara "Cina" saka 90s ...
                1. angkot 11
                  angkot 11 19. mars 2020 09:01
                  -4
                  sial, nanging aku ora ngerti ngendi mekanik sing ndandani mobilku, contone. mbokmenawa amarga iku biasa banget supaya ora narik minat. Aku nyoba ngomong iki. biasanipun. rutinitas. ora perlu nindakake feats kanggo njaluk nang endi wae.
                  1. Pemberontak
                    Pemberontak 19. mars 2020 09:07
                    +2
                    Kutipan saka carstorm 11
                    peduli, nanging aku ora ngerti ngendi padha ngaso, contone, mekanik sing ndandani mobil

                    А вы ,в лаве,с механиком добычного участка,возле не вовремя "сдохшего" комбайна,пару смен,без выезда на-гора,покарячтесь. Поработайте с человеком,с десяток лет, локтем к локтю.

                    Banjur konsep bakal katon, mbok menawa.

                    Sampeyan primitif ing logika.
                    1. angkot 11
                      angkot 11 19. mars 2020 09:58
                      -1
                      Aku biasa logika amarga aku ngadili saka sudut pandang wong sing bisa mbandhingake visual biyen lan saiki. Aku weruh apa bandara Khabarovsk dadi ing sasi panas. Aku weruh yen ing kabeh kanak-kanak kita lunga menyang resort mung kaping pindho. utawa preian metu saka mangsa utawa ora ana kesempatan kanggo njupuk tiket. manggon ing Timur Jauh, sampeyan aran iku utamané kanthi. lan saiki aku duwe kesempatan, contone, kanggo ngunjungi Asia padha ing sembarang resort tanpa masalah. Saben taun aku sok dong mirsani lan ora kudu ing mangsa panas.
                2. Krasnodar
                  Krasnodar 19. mars 2020 09:44
                  +3
                  Quote: Pemberontak
                  Aku ndandani "Internasional" kanggo dheweke, digawa saka japa.
                  Miturut cara, cukup aneh, iki dirakit, ing hubungan kanggo soldering, Samsaya Awon saka sawetara "Cina" saka 90s ...

                  Two-cassette International diprodhuksi ing Taiwan)).
                  1. Pemberontak
                    Pemberontak 19. mars 2020 09:48
                    0
                    Kutipan saka Krasnodar
                    Two-cassette International diprodhuksi ing Taiwan)).

                    SIJI

                    Aku nemu gambar, kene:

                    1. Krasnodar
                      Krasnodar 19. mars 2020 10:02
                      0
                      Taiwan/Malaysia
                      1. Pemberontak
                        Pemberontak 19. mars 2020 10:06
                        +1
                        Kutipan saka Krasnodar
                        Taiwan/Malaysia


                        Nah ... Resik, sanajan tanpa "kutipan", Jepang. Lan digawe lan didol ing Jepang, kanggo Jepang.
                        Тогда,в конце 70х,начале 80х,ещё не было такого массового,как сейчас,выноса производств в места с дешёвой рабочей силы,или в целях экологической безопасности.
                      2. Krasnodar
                        Krasnodar 19. mars 2020 10:07
                        +1
                        Mbok - aku ngadili ing pungkasan taun 80-an)).
                      3. Pemberontak
                        Pemberontak 19. mars 2020 10:08
                        0
                        Kutipan saka Krasnodar
                        Mungkin - aku ngadili ing pungkasan taun 80-an))

                        А модель-то,старая. В конце 80х,это был уже раритет...
                      4. Krasnodar
                        Krasnodar 19. mars 2020 10:09
                        +1
                        Ing Malaysia, wong-wong kaya ngono dipukul ing pungkasan taun 80-an, nanging ing gambar Panasonic, dudu Internasional)).
                      5. Pemberontak
                        Pemberontak 19. mars 2020 10:13
                        -2
                        Kutipan saka Krasnodar
                        Ing Malaysia, wong-wong kaya ngono dipukul ing pungkasan taun 80-an, nanging ing gambar Panasonic, dudu Internasional

                        Mbok padha nindakake, kanggo pasar sekunder.

                        Panasonic Nacinal Kab. Ing slang, kabeh "kulawarga" kasebut diarani "Internasional", sing mung misahake siji utawa loro pemain kaset ...
                      6. Krasnodar
                        Krasnodar 19. mars 2020 10:34
                        +1
                        Ora mesthi kanthi cara kasebut. ))
                        Panasonic, GVC, Sharp lan Sony minangka level siji.
                        International lan liyane - temen beda hi
                        89th - pamuter video GVC 211, pamuter Sharp, pamuter radio Philips, perekam kaset Sony)). Iki saka sampah omah. ngguyu
                      7. Pemberontak
                        Pemberontak 19. mars 2020 10:39
                        0
                        Kutipan saka Krasnodar
                        Ora mesthi kanthi cara kasebut.

                        Aja bodho lan aja kesusu ing banjir. Aku nulis babagan kulawarga tape recorder khusus merek kasebut Panasonic saka periode kasebut, TANPA sebutno model saka manufaktur liyane.

                        Aku mungkasi iki. Lan aku nyaranake sampeyan nemokake topik liyane kanggo diskusi.

                        Amarga, ora ana apa-apa. Nyuwun
                      8. mordvin 3
                        mordvin 3 19. mars 2020 15:17
                        0
                        Quote: Pemberontak
                        Nah ... Resik, sanajan tanpa "kutipan", Jepang. Lan digawe lan didol ing Jepang, kanggo Jepang.

                        Aku langsung mikir Nasional. International isih manure sing.
          2. Pemberontak
            Pemberontak 19. mars 2020 08:44
            +3
            Kutipan saka carstorm 11
            lan bojoku mung tuku tiket ing tiba lan mabur menyang Jepang

            А если бы я написал,в своём комментарии,что механик был не в Японии,а к примеру в Мексике,вы,свою жену, тоже туда,своим комментарием, отправили бы belay ?
            1. angkot 11
              angkot 11 19. mars 2020 08:47
              -4
              sampeyan ora ngomong bab iku. Aku ngomong babagan aksesibilitas lan kesempatan. kepengin lunga.
              1. Pemberontak
                Pemberontak 19. mars 2020 08:52
                0
                Kutipan saka carstorm 11
                sampeyan ora ngomong bab iku

                Babagan iku, bab iku ya Sawise "bojo ing Jepang", aku ngerti sampeyan:
                Lan aku ana, ngombe bir madu ...
                1. angkot 11
                  angkot 11 19. mars 2020 09:04
                  -2
                  duka. ora ngerti sayangé) Jepang iku panggonan cedhak kanggo kita. ora endah utawa sing bisa dibanggakake. 90% saka kanca-kanca mbokmenawa wis ana ing paling sapisan. wong konco mobil wong ing karya. mung conto sing apik.
          3. Krasnodar
            Krasnodar 19. mars 2020 09:34
            0
            Anggota Partai kesah ing Uni, ing kelompok. Kanthi dhuwit sing sithik diijini kanggo ekspor. Nanging malah barang-barang konsumen sing digawa ninggalake akeh pitakonan babagan kualitas urip lan produksi ing swarga sosialis USSR.
        2. AS Ivanov.
          AS Ivanov. 19. mars 2020 08:34
          -4
          Lan apa sing ditindakake penambang iki kanggo entuk visa, elinga, dudu visa mlebu, nanging visa metu? Persetujuan sing bosen, pemeriksaan keamanan, wawancara, panitia partai, panitia lokal, panitia serikat pekerja.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. Pavel Amarok
        Pavel Amarok 19. mars 2020 09:18
        -1
        AS Ivanov. (Andrey), iki ditindakake kanthi tujuan "ngecet maneh" wong Kulon sing maju menyang arah iman "abang". Lan pikiran rapuh sosialis enom ora bisa nahan godaan kapitalis.
        1. AS Ivanov.
          AS Ivanov. 19. mars 2020 09:21
          -2
          Tegese ana rasa ora percaya negara marang wargane, apa maksude ngomong ngono?
          1. Pavel Amarok
            Pavel Amarok 19. mars 2020 09:46
            -2
            Ora ngandel, nanging bebaya, aku kira.
  4. Arlen
    Arlen 19. mars 2020 08:19
    + 22
    negara pisanan buruh lan petani ing planet (paling ora, resmi diarani cara sing).

    Pancen kaya ngono. Thanks kanggo Revolusi Sosialis Oktober Agung, kanggo pisanan ing donya dibangun negara tanpa Estates buruh lan petani! Pancen iki, negara buruh lan petani, sing diwedeni lan diwedeni dening Barat! Ing Kulon, pandangan pro-Soviet kuwat ing kalangan proletar. Kanggo nglawan gagasan kekuwatan Soviet, asing karo reaksi borjuis, Barat ngenalake "Tirai Besi".
    Ing donya saiki, ing donya teknologi dhuwur, iku meh mokal kanggo mbangun "Grade wesi" anyar, ing mratelakake panemume.
    1. Zeev Zeev
      Zeev Zeev 19. mars 2020 08:25
      -4
      Ing USSR ana divisi kelas menyang nomenklatura lan populasi. Lan ing populasi ana estates lan kelompok hak istimewa, asring turun temurun. Contone, buruh dagang.
      1. Alexander Suvorov
        Alexander Suvorov 19. mars 2020 08:39
        +9
        Zeev Zeev (Zeev Zeev)
        Ing USSR ana divisi kelas menyang nomenklatura lan populasi. Lan ing populasi ana estates lan kelompok hak istimewa, asring turun temurun. Contone, buruh dagang.
        Ora perlu la-la, nomenklatur partai minangka produk jagung Yudas-Khrushcha, sadurunge ora ana nomenklatur. Ing Stalin, prekara-prekara kasebut mandheg. Sing padha ditrapake kanggo lapangan kegiatan apa wae, kalebu perdagangan.
        Ing pungkasan USSR, ya, fénoména kaya mengkono wis umum, nanging iki maneh fault saka Kepemimpinan tembaga Soviet. Yen dheweke terus urip miturut prentah Stalin, iki ora bakal kelakon, lan USSR saiki bakal dadi kekuwatan nomer 1 ing donya.
        1. Zeev Zeev
          Zeev Zeev 19. mars 2020 08:57
          +1
          Umumé, partai nomenklatura kanthi sistem perawatan kesehatan sing kapisah, pasokan, yurisdiksi sing kapisah (anggota partai ora bisa diadili, ing wiwitan kudu diusir saka rapat partai) muncul persis ing Stalin. Ana kedadeyan sadurunge, nanging pemisahan pungkasan saka sekretaris panitia kutha lan partai lan liya-liyane dadi kasta sing kapisah kedadeyan persis ing ngisor kumis.
      2. IS-80_RVGK2
        IS-80_RVGK2 19. mars 2020 09:46
        -1
        Kutipan saka Zeev Zeev
        Ing USSR ana divisi kelas menyang nomenklatura lan populasi. Lan ing populasi ana estates lan kelompok hak istimewa, asring turun temurun. Contone, buruh dagang.


        Ayo, sampeyan ora bakal ngandhani kita babagan horor saka scoop getih. Dheweke nemokake perkebunan, sampeyan ngerti. Sampeyan ora ngerti apa kelas.
        1. AS Ivanov.
          AS Ivanov. 19. mars 2020 10:05
          0
          Buruh nomenklatura Soviet wis dadi estate.
        2. Zeev Zeev
          Zeev Zeev 19. mars 2020 10:26
          +4
          Aku sampurna ngerti apa blat, manager toko, sekretaris katelu panitia kutha, lan "padha nelpon sampeyan bab kula."
          1. IS-80_RVGK2
            IS-80_RVGK2 19. mars 2020 11:33
            +1
            Kutipan saka Zeev Zeev
            Aku sampurna ngerti apa blat, manager toko, sekretaris katelu panitia kutha, lan "padha nelpon sampeyan bab kula."

            Ing ngendi sampeyan nemokake kelas lara?
            1. Zeev Zeev
              Zeev Zeev 19. mars 2020 12:01
              +3
              Apa sampeyan ngerti apa sekolah khusus sing ora nampa sampeyan tanpa telpon saka "Yuri Vladimirovich"? Apa bagean khusus ing TSUM? Jatah khusus? Rumah sakit departemen? Apa "Seagull", "ZiM" utawa ireng (kudu ireng) "Volga"?
              1. IS-80_RVGK2
                IS-80_RVGK2 19. mars 2020 14:36
                +2
                Kutipan saka Zeev Zeev
                Apa sampeyan ngerti apa sekolah khusus sing ora nampa sampeyan tanpa telpon saka "Yuri Vladimirovich"? Apa bagean khusus ing TSUM? Jatah khusus? Rumah sakit departemen? Apa "Seagull", "ZiM" utawa ireng (kudu ireng) "Volga"?

                Sepisan maneh aku bakal takon. Ketoke kanggo wong Israel sing duwe bakat utamane angel ditemokake. Ing endi sampeyan nemokake estates ing USSR? Where padha legislated? Sampeyan pancene katon ing histeria libshizovoy ilang kabeh bank.
                1. Zeev Zeev
                  Zeev Zeev 19. mars 2020 14:42
                  +3
                  Legislatif ing USSR, kabeh pihak kajaba CPSU dilarang lan "peran utama" diwènèhaké. Lan aku ora perlu kanggo soar ing libshiz, Aku ngatur kanggo ndeleng Scoop ing kabeh kawujudan.
                  1. IS-80_RVGK2
                    IS-80_RVGK2 19. mars 2020 14:57
                    +1
                    Kutipan saka Zeev Zeev
                    Lan aku ora perlu kanggo soar ing libshiz, Aku ngatur kanggo ndeleng Scoop ing kabeh kawujudan.

                    Nangis saiki jagad iki ora sampurna lan sampeyan ora entuk jatah khusus sing cerdas lan apik. ngguyu Semono uga apa sing sampeyan lakoni, nyoba ngunggahake cacad kanggo pangkat aturan.
                    1. Zeev Zeev
                      Zeev Zeev 19. mars 2020 15:43
                      +3
                      Знаешь, сейчас зачастую обычный работяга в бывшем СССР живёт гораздо лучше, чем жили его родители и он сам в детстве, даже в некоторых аспектах лучше, чем номенклатура с их спецпайками и спецбольницами. Теплее, сытнее, удобнее, интереснее... Потому что правила изменились и теперь не надо проходить партийную комиссию для выезда в Болгарию, стоять в очереди два часа за морожеными ананасами или десятки лет ютится в бараке с туалетом на улице.
                      Lan, ing taun 90-an, aku, putrane buruh, urip luwih apik tinimbang taun 80-an.
                      1. IS-80_RVGK2
                        IS-80_RVGK2 19. mars 2020 22:22
                        +1
                        Ah, dadi sampeyan apologist kanggo 90s padhang? Nalika penyayang njupuk adoh lan nuduhake ngrampok lan ngrusak negara paling gedhe ing planet lan pangarep-arep kanggo masa depan padhang kanggo djalmo manungso rauh. Kanggo "anak buruh" kuwi aspen wis suwe nangis.
                      2. Zeev Zeev
                        Zeev Zeev 19. mars 2020 23:02
                        +1
                        Aku apologist kanggo urip normal. Urip ing USSR ora normal.
                      3. IS-80_RVGK2
                        IS-80_RVGK2 19. mars 2020 23:10
                        -1
                        Kenging punapa? Apa ora bisa ngilangi nilai surplus? Punika alanganing kasusahan.
                      4. Zeev Zeev
                        Zeev Zeev 19. mars 2020 23:43
                        -1
                        Apa nilai tambah? Aku ngomong babagan urip wong. Babagan kekurangan hak, mlarat lan kacilakan. Ing USSR padha.
                      5. IS-80_RVGK2
                        IS-80_RVGK2 20. mars 2020 11:09
                        +1
                        Kutipan saka Zeev Zeev
                        Babagan kekurangan hak, mlarat lan kacilakan.

                        Kabeh padha karo kapitalisme favorit. Apa sing ora tau dianggep minangka norma ing USSR saiki dituduhake dening penganut kapitalisme minangka piala sing perlu. Lan aja ngomong babagan kekurangan USSR, aku ngerti banget. Nanging aku duwe tampilan nyukupi saka sasi, lan sampeyan duwe omong kosong phantasmagoric.
                2. atalef
                  atalef 19. mars 2020 14:46
                  -2
                  Kutipan: IS-80_RVGK2
                  Ing endi sampeyan nemokake estates ing USSR? Where padha legislated? Sampeyan pancene katon ing histeria libshizovoy ilang kabeh bank.

                  Inggih, miturut konstitusi, mesthi, kabeh wong padha, nanging kelas buruh diakoni minangka hegemon.
                  Где были прописаны - спецпайки, спецсанатории, спецраспределители , спецстоловые , может слова номенклатура вы не слышали ?
                  Lan apa sing bakal sampeyan buktekake saiki, yen ora diwènèhaké, banjur ora?
                  Punika crito.
                  1. IS-80_RVGK2
                    IS-80_RVGK2 19. mars 2020 14:58
                    +3
                    Kutipan saka atalef
                    Lan apa sing bakal sampeyan buktekake saiki, yen ora diwènèhaké, banjur ora?
                    Punika crito.

                    Ayo, sampeyan bakal ngubungake pikirane dhewe? Aku ora butuh. Aku bosen karo wong gemblung sing tersinggung dening scoop getih.
                  2. mordvin 3
                    mordvin 3 19. mars 2020 15:28
                    +2
                    Kutipan saka atalef
                    jatah khusus, sanatorium khusus, distributor khusus, kantin khusus

                    Kita duwe kantin khusus ing sekolah, lan ing teknisi, lan ing perusahaan, ing ngendi wong njaba ora diidini. Malah ana prasmanan khusus. ngguyu
                    Kutipan saka atalef
                    tembung nomenklatur sampeyan durung krungu

                    Sawise perang, mbah kakungku dadi kepala catering kutha, nganti pensiun dheweke ora nggawe koor watu, lan dheweke tilar donya ing odnushka Khrushchev karo TV ireng-putih. Lan kuwi "nomenclature" ana.
                    1. atalef
                      atalef 19. mars 2020 16:35
                      -1
                      Kutipan: Mordvin 3
                      Sawise perang, mbah kakungku dadi kepala catering kutha, nganti pensiun dheweke ora nggawe koor watu, lan dheweke tilar donya ing odnushka Khrushchev karo TV ireng-putih. Lan kuwi "nomenclature" ana.

                      dheweke ora kalebu nomenklatur
                      Cacahe kiriman ing daftar nomenklatur diganti saben taun. Yen ing taun 1925 nomenklatur Komite Pusat partai kalebu udakara 6 ewu jabatan, banjur ing taun 1981 - udakara 400 ewu, yaiku 0,1% saka total populasi USSR [9].

                      Klompok kasebut, disetujoni dening Politbiro Komite Pusat CPSU, kalebu sekretaris pertama Komite Pusat Partai Komunis republik, komite regional, komite kutha ing kutha-kutha penting federal, uga editor utama partai pusat. publikasi. Ing pamaréntahan, iki minangka komisaris rakyat (menteri) sekutu lan pimpinan militer sing dhuwur, uga duta besar ing negara manca. Ing ékonomi nasional, iki minangka direktur pabrik paling gedhé, kepala serikat pekerja kreatif[9].

                      Klompok kasebut, disetujoni dening Sekretariat Komite Pusat CPSU, kalebu pimpinan partai, negara lan Soviet kanthi pangkat sing luwih murah: wakil menteri, sekretaris kapindho panitia partai regional, ketua komite eksekutif regional Soviet, lan liya-liyane. [9]

                      Nomenklatur departemen Komite Pusat kalebu posisi sing kurang penting ing partai, aparat negara lan organisasi publik: anggota dewan komisaris rakyat (kementerian), kepala akuntan lan insinyur kepala (ing jaman Brezhnev - perancang umum), direktur pabrik lan pabrik, kepala perusahaan industri kayu lan kepala pangkalan, gudang, kantor, kepercayaan, sindikat; ing konsul layanan diplomatik lan
                      1. mordvin 3
                        mordvin 3 19. mars 2020 17:01
                        0
                        Kutipan saka atalef
                        direktur pabrik lan pabrik, kepala perusahaan industri kayu lan kepala pangkalan, gudang, kantor, perwalian, sindikat

                        Lan apa, kepala catering kutha bobote kurang saka sesuk? Siji lan padha, ateges. Kantin iku perusahaan sing padha, utawa aku salah. Miturut cara, Volga karo sopir diwenehake marang dheweke.
                3. AS Ivanov.
                  AS Ivanov. 19. mars 2020 15:29
                  -2
                  Lan, apa, iku wajib kanggo prescribe soko? Nyatane, padha ana. Nomenklatura untouchable urip ing donya dhewe lan hegemon ngadeg ing baris kanggo kabeh lan kabeh.
    2. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 19. mars 2020 08:25
      +7
      Quote: Arlen
      katon ora bisa.

      Sayange .... Lan minangka saran penulis, paling sandiworo! aran
  5. Pengawal73
    Pengawal73 19. mars 2020 08:25
    +3
    Tanpa jendhela kondhang ing Eropah ing Peter 1, Rusia bakal tetep ing pinggiran peradaban. Gorden ngrugekake pembangunan negara. Penulis kanthi sukses gedhe bisa manggon ing DPRK lan nikmati kabeh kesenengan urip kasebut. Cukup hukum kudu diamati, lan ora ditutup tightly. Ukum kanggo pornografi lan prostitusi, nambani pecandu narkoba kanthi paksa. Umumé, sampeyan kudu bisa, lan ora ngreset!
    1. Arlen
      Arlen 19. mars 2020 08:36
      + 13
      Kutipan: Pengawal73
      Tanpa jendela Eropa sing kondhang ing Peter 1, Rusia mesthi tetep ana ing pinggiran peradaban.

      Nuwun sewu, nanging aku kepingin weruh kenapa Rusia kudu tetep "ing latar mburi peradaban"?
  6. Mauritius
    Mauritius 19. mars 2020 08:26
    +4
    "Iron Curtain" ing USSR: ala utawa apik
    Kanggo USSR - apik.
    Gagasan pisanan kanggo ngubengi Rusia Soviet nganggo penghalang wesi, supaya "ora ngrusak kabeh Eropah sing beradab", diajukake dening Perdana Menteri Prancis Georges Clemenceau.
    "Aku bagean saka pasukan sing tansah pengin ala lan tansah nindakake kabecikan" (Faust)
  7. Alexander
    Alexander 19. mars 2020 08:28
    +9
    Temtunipun berkah. Konco Tirai Wesi, dheweke dadi ekonomi nomer loro ing jagad kanthi panguwasa gedhe ing jagad iki. Lan sing paling penting, dheweke bisa nyukupi awake dhewe. Meh kabeh duweke dhewe. Amerika Serikat kasil mlaku ing tumit saka hegemon donya, kanggo iki, padha kepunjulen kita lan ngrusak kita liwat ndhuwur daya.
    1. DMB 75
      DMB 75 19. mars 2020 08:34
      + 12
      Aku melu. Maling Tirai Besi ngganggu kabeh wong lan mungsuh kekuwatan Soviet. Aku ora nate kepengin ngluwihi kordon. Nanging kita ora ngerti krisis apa wae, kita ora ngerti apa kenaikan rega bensin lan fluktuasi ing kurs dollar padha.. Kita urip kanthi tenang lan percaya diri.
      1. AS Ivanov.
        AS Ivanov. 19. mars 2020 08:41
        +1
        Tirai wesi luwih kanggo metu, ora kanggo ngleboke. Finns padha anteng ndamel kanggo Leningrad kanggo akhir minggu kanggo ngombe vodka mirah. Nanging Leningraders kanggo Finland - figurines.
      2. Zeev Zeev
        Zeev Zeev 19. mars 2020 12:07
        +1
        Ya wis. Nanging sampeyan ngerti apa defisit, "dibuwang", "ditarik", "antrean kanggo sideboard", koran ing jamban, gubug ...
    2. Krasnodar
      Krasnodar 19. mars 2020 09:39
      +3
      Mung ing medicine padha banget lagged konco, uga wiwit agêng-70s, ing electronics, ing kabeh liya - ing, lan ing sawetara iku malah ngluwihi. Peleburan wesi lan baja, contone. ))
      1. AS Ivanov.
        AS Ivanov. 19. mars 2020 13:48
        -1
        Apa kualitas wesi lan baja?
        1. Krasnodar
          Krasnodar 19. mars 2020 13:51
          +1
          Aku ora duwe idea - Aku elinga saka TV wektu iku - kita overtook ing smelting saka wesi lan baja .. dibandhingake 1913, wutah ana)).
    3. GUSAR
      GUSAR 19. mars 2020 16:06
      0
      Yen USSR dadi kuwat lan kuat, kok ambruk?
  8. roket757
    roket757 19. mars 2020 08:30
    +1
    "Iron Curtain" ing USSR: ala utawa apik

    Pitakonan, sapa sing ngerti tegese definisi iki ??
    Gumantung saka iku, wangsulane bakal saka EVIL THIS menyang IKI!!!
  9. Svetlan
    Svetlan 19. mars 2020 08:31
    -7
    "Железный занавес" приведет к тому, что некто будет решать за вас. Решать куда и что вам можно, а куда и что нельзя. Оно это надо?
  10. mouse
    mouse 19. mars 2020 08:31
    + 10
    Dadi ... aku kelingan lelucon ...
    Anjing Prancis, Inggris lan Rusia mlayu saka omah lan, sawise ketemu ing Swiss, dheweke nerangake saben liyane kenapa dheweke nangis.

    "Ing Prancis, mung wong sugih sing seneng urip," ujare Prancis.

    "Pelit Inggris wis rampung aku mati," wong Inggris ngakoni.

    "Inggih," ujare wong Rusia, "sajatine, kita duwe kabeh kanthi akeh, kabeh wong mabuk lan nganggo sandal, nanging kadhangkala luwih apik yen mung babakan ..." nglirik
  11. Altona
    Altona 19. mars 2020 08:37
    +5
    Iku gumantung carane katon ing "Tirai wesi" iki. Ora ana "tirai wesi" kanggo nomenklatura partai, sing nggawe kantor komersial ing Kulon kanggo perdagangan barang-barang Soviet lan tuku barang-barang konsumen. Kanggo wong-wong Yahudi "tertindas" intelektual ora ana "Tirai Besi", kanggo para pelaut armada komersial uga ora ana. Sing, sing saka dhaftar wanted, dening sembarang cara bisa tekan dalan menyang Kulon. Kanggo wong awam Soviet ana "Tirai Wesi" lan, mesthi, nuwuhake akeh mitos babagan urip swarga ing Kulon, nyegah dheweke mbandhingake lan ndemek dhewe. Aku kok mimpin iki. Saliyane kasunyatan manawa saiki akeh wong Tionghoa wis diatur ing saindenging jagad, elinga, ing pimpinan PKC, negara kasebut. Lan ora ana apa-apa. Banjur padha menyang omah-omahé, ngembangake negarane dhewe lan ing wektu sing padha ora perlu nyebarake propaganda lan nggawe konstruksi ideologi palsu. Paris-halaso, Birlina-halaso, lan Nasa Peydehuan-lutsse, nibascrabs luwih dhuwur, lampu luwih padhang. Mekaten.
    1. Krasnodar
      Krasnodar 19. mars 2020 09:48
      0
      Kanggo intelligentsia katindhes Yahudi iku - iku bisa kanggo ninggalake kanggo Israel, bali minangka turis - anjir. Pangecualian digawe mung kanggo wong-wong sing gabung karo Partai Komunis Israel lan dudu komunis biasa)).
      1. Altona
        Altona 19. mars 2020 10:38
        +1
        Kutipan saka Krasnodar
        Kanggo intelligentsia katindhes Yahudi iku - iku bisa kanggo ninggalake kanggo Israel, bali minangka turis - anjir. Pangecualian digawe mung kanggo wong-wong sing gabung karo Partai Komunis Israel lan dudu komunis biasa)).

        -----------------
        Inggih, iki duweke sampeyan, sampeyan bisa tansah ninggalake siji cara. Lan omong-omong, ing antarane sampeyan dhewe ana sing ujar manawa "wong Yahudi sing pinter menyang AS, sing bodho menyang Haifa." Aku duwe kanca Yahudi akeh (kiwa lan tengen), mula para rawuhmu wis kondhang.
  12. Gardamir
    Gardamir 19. mars 2020 08:42
    +3
    Kene iku perlu kanggo nambah. Tirai kasebut dibangun ing sisih loro. Lan Uni dilindhungi dhewe, minangka ternyata, saka Kulon tenan pernicious. Nanging Kulon uga wedi yen wong-wong ing Kulon pengin manggon, kaya ing Uni Soviet, tanpa utang, krisis, kanthi kapercayan lengkap babagan sesuk sing seneng.
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 19. mars 2020 08:52
      -5
      Mulane, warga Western bebas lelungan menyang USSR. warga Soviet ing Kulon - ora. Pitakonan: sapa sing luwih wedi? Lan apa sing kita wedi yen kita ora duwe utang utawa krisis lan ana kapercayan lengkap ing sesuk seneng.
      1. Gardamir
        Gardamir 19. mars 2020 09:07
        +2
        Ora ana wong manca siji-sijia ing kampung halamanku.
        Pira regane menyang luar negeri, paling ora menyang Norwegia?
        1. AS Ivanov.
          AS Ivanov. 19. mars 2020 09:10
          -3
          Ketoke, ora ana papan wisata sing penting ing kutha sampeyan. menyang Norwegia? Aku kesah saka Murmansk kanggo Kirkenes mung kanggo ndeleng carane katurunan Viking urip. Cukup Schengen lan siji lan setengah ewu rubles.
        2. Altona
          Altona 19. mars 2020 10:45
          +2
          Kutipan: Gardamir
          Pira regane menyang luar negeri, paling ora menyang Norwegia?

          -------------------------------
          Sampeyan kudu menyang segara. Lan ing Eropah mung arsitektur. Miturut cara, ing Jerman ana kabeh kutha wisata karo lanskap abad tengahan lan ing ngendi kabeh modern dilarang ing tengah kutha, ana kreta jaran, wanita ing rok puffy, wong ing rompi kulit lan topi. Lan kutha modern - kabeh padha, sethitik menarik, kuwi ah. Pira regane? Hard kanggo ngomong. Sadurunge, penerbangan saka Moskow menyang Jerman ana 200-300 euro, ana sing manggon ing kono, bolak-balik, kanggo bunder kira-kira 1000 euro seminggu, ing taun 2014. Saiki aku ora ngerti. Sampeyan bisa kanthi gampang njaluk menyang Finland liwat Vyborg, bakal ana Penny yen nindakaken sak dina. Aku ora ngerti babagan Norwegia. Apa sampeyan kangen fjord?
          1. Gardamir
            Gardamir 19. mars 2020 11:22
            +1
            Sampeyan guess, aku kangen sampeyan. Kira-kira 30 taun kepungkur aku ndeleng fjord saka segara, saiki aku pengin ndeleng saka njero.
          2. AS Ivanov.
            AS Ivanov. 19. mars 2020 11:37
            0
            Ing segara-pantai bosen ora manungsa. Fjord apik banget, sanajan kita, ing Rusia, duwe papan sing luwih apik. Arsitèktur, musium - iku apa iku worth lelungan kanggo.
  13. apro
    apro 19. mars 2020 08:43
    -5
    Nanging, tirai wesi mudhun saka Kulon, USSR ora diakoni minangka anggota sing padha ing komunitas internasional.
    Kita padha beda, lan iki dileksanakake watesan tartamtu.
    Saiki, tirai wesi ora bisa ditindakake. Rusia wis pas karo sistem Kulon. Minangka mitra junior ...
  14. mavrus
    mavrus 19. mars 2020 08:43
    +4
    Kutipan saka Zeev Zeev
    Ing USSR ana divisi kelas menyang nomenklatura lan populasi. Lan ing populasi ana estates lan kelompok hak istimewa, asring turun temurun. Contone, buruh dagang.

    Iki saiki dadi rong negara ... Ana sing nggemuke, mangan lenga, gas, logam ing saindenging negoro ...
    lan kanggo wong liya "sampeyan tetep ana" lan kenaikan rega sing tetep ...
  15. Komentar wis dibusak.
  16. bar
    bar 19. mars 2020 08:44
    +2
    Ing kahanan saiki karo coronovirus, tirai wesi bakal dadi rasa seneng. Dheweke ora bakal ngumbara ing saindenging jagad kanggo golek pengalaman anyar sing apik banget lan bakal nggawa macem-macem infeksi saka endi wae.
  17. Eduard Vaschenko
    Eduard Vaschenko 19. mars 2020 08:45
    +7
    "Tirai Wesi" diturunake saka kono, banjur saka kene uga.
    Тема статьи сложная и важная, с 70-х мелкобуржуазная стихия затопила все и вся и в таких условиях, позволить ездить за занавесь обратилась "катастройкой" значительно быстрее. Так ей заразились "выездные" профессии, а так все, хотя, возможно и наоборот.
    Roland Brat narik kawigaten babagan iki: mitos sisih tengen tansah luwih cerah, amarga iku mitos lan game kanthi akeh tembung, lan ora kanthi kasunyatan konkrit, mitos kiwa tansah prasaja, amarga ora ana gegayutane karo hantu. , nanging karo bab konkrit. Nanging yen dibandhingake, kaloro tansah rodok olo kanggo pisanan, senadyan kasunyatan sing tartamtu, lan ora hoax.
    Sayange, ing USSR, generasi pasca perang, umume, anak-anake petani utawa "petani" kondisional (intelligentsia Soviet), sing tuwuh ing donya tanpa perang, sawise 1945, urip rada kurang, malah kurang. , amarga negara iki rusak dening perang peradaban sing paling nggegirisi ing kabeh sejarah, umume, dheweke ora entuk tingkat budaya sing tepat (ora bakal bingung karo pendidikan formal) lan kekebalan (posisi wong tuwa: kita ora mangan munggah, supaya anak "mangan"), lan sembarang tinsel materi ketoke kanggo wong-wong mau watesan saka rasa seneng.
    Sanajan tingkat rata-rata, kajaba jins, mesthi luwih dhuwur ing USSR: apartemen gratis, perlindungan sosial, tentrem lan sepi ing negara kasebut, tingkat kejahatan sing murah, ora dibandhingake karo saraf ing Kulon.
    Miturut cara, persentase kepemilikan omah ing Federasi Rusia isih salah siji sing paling dhuwur ing donya, warisan apartemen gratis saka USSR "dikutuk".
    Rama makarya ing Spanyol padha, ora kaya akeh kita "turis" (kanggo ndeleng Paris lan mati), ngandika: ya, ing toko crammed karo pangan, karpet (impen saka awam Soviet!), jas wulu, nanging ana. sawetara pengunjung, nanging ing galangan kapal, ing ngendi dheweke kerja, para pekerja dipecat sadurunge pensiun: lan kabeh - padha sobbed, menyang ngendi arep menyang umur kasebut?, lan iki pungkasan taun 70-an - ora ana program sosial lan omah kaya Waluh saka Chipollino.
    Nanging "turis" kita ora weruh iki: Dior, Chanel - lan kabeh, kabeh wong manggon ing kastil, nonton film karo Delon, kabeh kaya ing Paris.
    Saiki ora ana tirai, lan sapa sing bisa tuku tas tangan Dior utawa Chanel ing negara kita?
    mung Zara, ing paling apik, lan pabrik Bolshevichka ing wektu iki bakal jahitan ora Samsaya Awon.
  18. Ravil_Asnafovich
    Ravil_Asnafovich 19. mars 2020 08:58
    +2
    Nah, kepiye carane bisa komentar ing kene ??? Sampeyan bisa nulis akeh nalika ndeleng rayon sing ditandhani ing sisih kulon nganggo jas Prancis sing larang, kabeh dadi jelas, iki bakal ngedol kabeh.
  19. Svetlan
    Svetlan 19. mars 2020 09:10
    +4
    Kayane bot-bot sing asring ditulis babagan "urip" ing kene lan bot-bot iki ngliwati kabeh wong sing nglawan sandiworo.
    Bot, ay.. Aku arep mutusake dhewe apa sing apik kanggo aku lan apa sing ora. (Mesthi ora kanggo ngrugekake tanggi) lan aku nglawan langsir lan pager lan wates, Aku kanggo masyarakat mbukak. Mbedakake bangsa dadi bangsa lan negara, kabijakan kabeh negara, kalebu Rusia, bakal nuntun kita, ngowahi kita dadi komplotan sing manut.
    1. Lokal
      Lokal 19. mars 2020 10:18
      +2
      Iki minangka sifat alami saka wong - kanggo ngumpulake ing grup, lan, yen bisa, ngisolasi awake saka liyane kanthi ritual, aturan, lan liya-liyane. Padha aran nyaman ing komunitas kuwi - padha minus bebarengan, padha ngomong phrases padha bebarengan.
      Тут больше вопрос к администрации. Ведь именно она формирует необходимый для себя "климат" на сайте.
      1. mordvin 3
        mordvin 3 19. mars 2020 15:40
        0
        Kutipan saka Lokal
        Iki minangka sifat alami saka wong - kanggo ngumpulake ing grup, lan, yen bisa, ngisolasi awake saka liyane kanthi ritual, aturan, lan liya-liyane. Padha aran nyaman ing komunitas kuwi - padha minus bebarengan, padha ngomong phrases padha bebarengan.

        Kabeh sing sampeyan tulis uga ditrapake kanggo negara-negara, wates antarane Svetlan ngimpi mbusak lan ngrusak pager. Mung aku wonder apa dheweke bakal seneng yen perusahaan lenggah mudhun ing pekarangan ing ngarepe hacienda kanggo sunbathe?
  20. tatra
    tatra 19. mars 2020 09:17
    -1
    Почему враги СССР на территории СССР так жаждали ликвидации "железного занавеса ? НЕ ради блага своей страны и народа ,а ради СЕБЯ -чтобы сами свободно шляться по миру ,уехать навсегда из СССР ,скупать на их обожаемом Западе квартиры ,дома ,отправлять на Запад своих родственничков ,выводить деньги из своей страны на Запад ,скупать кучи импортной продукции потребления ,иномарки .
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 19. mars 2020 13:32
      -1
      Ing tlatah USSR, warga longed kanggo tiba saka tirai wesi kanggo lelungan ing saindhenging donya, drive mobil, ora ember saka bolts, nganggo sandhangan normal lan nggunakake peralatan rumah tangga modern, ora squalor Soviet.
      1. wong liyo1985
        wong liyo1985 19. mars 2020 13:38
        +1
        Ing wilayah USSR

        Sing lucu yaiku kanthi ambruk USSR, akeh "pemimpi" iki ora duwe dhuwit, ora mung kanggo lelungan ing luar negeri, kanggo panganan. apik
      2. tatra
        tatra 19. mars 2020 14:09
        0
        Dadi kenapa aku butuh jawaban iki? Sampeyan mung nyantosakake tembungku babagan parasit sing ora ana gunane, sregep nggunakake asile wong liya, amarga dheweke mung bisa ngrusak kabeh, ngrusak, lan kanthi pengecut nyalahake komunis.
  21. siberalt
    siberalt 19. mars 2020 09:21
    +3
    Kutipan saka carstorm 11
    kok nasionalisasi? ana cara sing luwih gampang kanggo mateni bisnis lan sing luwih murah.

    Bisnis sing ora ngasilake apa-apa lan ora nggawe nilai nyata kudu dijaga kanthi ketat. Yen ora, bisnis kuwi ngrampok wong sing paling ora nindakake apa-apa kanggo entuk manfaat saka patronymic.
  22. Wow Neukhov
    Wow Neukhov 19. mars 2020 09:58
    +3
    "Железного занавес" ничего такого не дал в моральном и продвигающем плане. Советские граждане не знали как развивается Сингапур, Ю.Корея, ОАЭ и др. Зато в 90-е открыто повылезали аферисты, воры, убийцы, извращенцы и всякие отморозки. Патриотизма и никакой ответственности СССР некоторым будующим гражданам России не внеc. Развивать и вкладываться в отечественную продукцию не стали, заменили импортной. Некоторые обманывают гусударство в финансовом плане. Одни в наглую стали наживаться за счёт других. Медицина не пойми какая. Взятнечество процветает. Некорые хотят получить прибль в России и свалить в другие страны. Предателей в СССР хватало, а сейчас ещё больше. У некоторых граждан сила воли никакая, от этого приличное количество наркоманов и заразившихся СПИДом. Аморальные качества быстро проявились у некоторых бывших советских граждан, хотя находились в " железном занавесе".
    1. Lokal
      Lokal 19. mars 2020 10:10
      +3
      Kutipan: Wow Neukhov
      Kualitas imoral cepet diwujudake ing sawetara mantan warga Soviet, sanajan dheweke ana ing "Tirai Besi".

      Mulane padha katon. Sembarang watesan kasebut nyebabake degenerasi. Lingkungan lan gagasan babagan donya saya tambah akeh gawean, saya tambah ketinggalan ing pembangunan, utawa umume dicegah ing sawetara tahap.
      "Stagnasi" Brezhnev sing misuwur mung minangka salah sawijining. Iku wektu nalika USSR wiwit lag konco liyane donya teknologi liyane lan liyane. Lan kaya sing sampeyan ngerteni, tingkat teknologi langsung gumantung marang tingkat sosial, sistem hubungan ing masyarakat. Tegese, teknologi modern muncul nalika masyarakat ing perkembangane dadi siap kanggo aplikasi. (crita babagan kenapa mesin uap ora ditemokake ing Roma kuno).
      Akibaté, ing USSR, ing pungkasan orane, ana lag teknologi watara 30 kanggo 50 taun. lan ing tampilan ing ndhuwur, iku ora angel kanggo guess sing pembangunan masyarakat uga tetep ing tingkat kurang padha kanggo taun 80-an.
      Minangka ternyata - catastrophically kurang. Donya wis suwe saya ganti, lan prinsip sosial ing taun 50-an utawa 60-an ora bisa nggawe apa wae ing pikirane warga sing bisa nglawan jagad Barat.
      Kanggo wong Soviet, sembarang gombal, sembarang wesi sing digawa saka kono katon kaya obyek gaib saka planet liyane.
      Lan sing paling awon yaiku ing pirang-pirang kasus iki kedadeyan.
      1. AS Ivanov.
        AS Ivanov. 19. mars 2020 15:25
        0
        Stagnasi Brezhnev, pisanan kabeh, nggabungake kekuwatan karo kejahatan. Saiki kita lagi panen woh-wohan iki.
  23. yowis
    yowis 19. mars 2020 10:12
    +1
    Penulis nggunakake istilah sing dikenalake dening propaganda Barat nalika Perang Dingin nglawan USSR (negara kita). Sing maca kudu ngerti yen "tirai" digawe dening Kulon, yaiku konglomerat negara sing akeh banget ilang kadhaulatane. Contone, Jerman (FRG) lan Jepang isih dikuwasani.
  24. Strashila
    Strashila 19. mars 2020 10:45
    +1
    "The Iron Curtain ing USSR: Evil utawa Good", ayo miwiti karo kasunyatan sing Iron Curtain nglawan USSR, lan ora kosok balene.
    "Tirai" nganggep anané produksi full-cycle ing USSR, sing njamin kamardikan lengkap, mung karusakane ngidini West ndhikte istilah.
    Kabeh "integrasi ekonomi donya" sing kondhang iki wiwitane diarahake marang USSR/Rusia. Saben uwong yakin maneh nalika WTO mlebu, sing umume ora nggawa apa-apa kajaba masalah ing negara kasebut, mula dimangerteni manawa sawetara oligarki bakal dadi sugih, nanging Barat kanthi cepet nyelehake ing lemah kanthi nutup. pasar kanthi sanksi.
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 19. mars 2020 13:39
      +1
      Tirai Besi minangka alesan kenapa Uni ketinggalan ing negara maju ing pirang-pirang posisi: saka elektronik lan industri penerbangan nganti industri ringan. Woh-wohan sing kita panen saiki.
  25. Operator
    Operator 19. mars 2020 10:58
    +1
    Sadurunge Tirai Wesi Soviet ing abad kaping 20, ana tirai liyane - Inggris, Jerman, Amerika - lan diarani "protectionism" (perlindungan ekonomi kanthi bantuan bea impor).

    Ahli teori proteksionisme yaiku Dhaptar Daniel Jerman, sing ing awal abad kaping 19 nentang wong Inggris Adam Smith, sing nyengkuyung pasar bebas kanggo promosi produk Inggris ing saindenging jagad. Bener, nganti awal abad kaping 19, Inggris dhewe akeh nggunakake tugas protèktif kanggo ngalangi impor produk Eropa.

    Amerika Serikat ing abad kaping 19 sawisé Perang Sipil uga nggawe tirai wesi kanggo barang-barang impor, sing ditrapake nganti wiwitan Perang Dunia I.

    Kontra-sanksi Rusia ing abad kaping 21 babagan impor panganan minangka wiwitan mbangun tirai wesi kita, kudu diterusake karo bea impor kanggo ngimpor produk industri apa wae (saka piranti mesin nganti elektronik). Sawise iku, kita bakal duwe teknik domestik, produksi prosesor, industri otomotif, lsp. lsp.
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 19. mars 2020 13:51
      0
      Ora ana proteksionisme produser sing mbatesi gerakan warga, mung barang.
      1. Operator
        Operator 19. mars 2020 13:54
        0
        Ora ana sing mbantah babagan iki.
        1. mordvin 3
          mordvin 3 19. mars 2020 15:46
          -1
          Kutipan: AS Ivanov.
          Ora ana proteksionisme produser sing mbatesi gerakan warga, mung barang.

          Quote: Operator
          Ora ana sing mbantah babagan iki.

          Yagene dheweke ora ngeculake Pushkin?
  26. sing nyawang
    sing nyawang 19. mars 2020 11:14
    0
    Железный занавес был нужен только для одного- чтобы население не разбежалось. За возврат голосуют те , кто и nganti saiki не смог заработать больше чем на "восхитительные" пляжи Крыма. Ваша вторая экономика Мира почему то не могла даже из дружественной Африки бананы подвести пролетариату из того самого "железного занавеса"- почему? P.S В советском союзе были плюсы, но невозможность самому решать где ты хочешь быть и как- наивысшее зло.
    1. mordvin 3
      mordvin 3 19. mars 2020 16:04
      0
      Kutipan saka looker-on
      Kanggo sawetara alasan, ekonomi kapindho sampeyan ing Donya ora bisa nggawa gedhang saka Afrika sing ramah menyang proletariat saka "Tirai Wesi" - kenapa?

      Sampeyan bisa ndeleng tenan yen manungsa iku asale saka kethek. Aku wonder nalika banana aeration iki nemokke?
      1. sing nyawang
        sing nyawang 19. mars 2020 19:38
        +1
        Kutipan: Mordvin 3
        Sampeyan bisa ndeleng tenan yen manungsa iku asale saka kethek. Aku wonder nalika banana aeration iki nemokke?

        Ora nglanggar babar pisan? Bananas diwenehi conto. Amarga malah produk sing paling murah ing 1 USD saben kg digawa dening USSR nalika preian lan luwih kerep menyang Moskow.
        1. mordvin 3
          mordvin 3 19. mars 2020 19:51
          0
          Kutipan saka looker-on
          Ora nglanggar babar pisan?

          Iku guyon. Secara pribadi, aku ora peduli karo gedhang.
          Kutipan saka looker-on
          Amarga malah produk sing paling murah ing 1 USD saben kg digawa dening USSR nalika preian lan luwih kerep menyang Moskow.

          Ora mung ing preian, lan ora mung kanggo Moscow, sanajan ya, garis kanggo wong-wong mau padha ageng lan dirilis 4 kg saben. ing tangan (kaya mangkono, kaya sing dakelingake).
          Nanging sampeyan ora nate mangsuli babagan gasing pisang. Secara pribadi, aku ora ngerti kapan dheweke diciptakake kanggo masak ing kamar gas. Ana uga gedhang garing, kaya aku, kebak rasa jijik.
  27. nnz226
    nnz226 19. mars 2020 11:15
    0
    Aku maca kanthi bener ing endi wae: "We mbayar kanggo tiba saka tirai wesi karo lawang wesi ing lawang!"
  28. hhhhh
    hhhhh 19. mars 2020 11:16
    0
    Lucu.)))
    Singing propaganda anti-Soviet terus. Amerika Serikat ngalahake USSR ora sacara ekonomi, nanging kanthi ngumbah otak kita sing ala banget ing USSR, nanging ana waluh kasebut.)))))
    Kita ngrusak USSR miturut mitos babagan urip seneng ing kana.)))) Ana urip seneng mung ing antidepresan sing diwenehake dening dokter.
    Ora ana sing bisa mikir nganggo sirah. Scoops ora bisa diobati. Malah wong sing ora duwe omah ing Berlin utawa Barcelona bakal ngomong babagan urip Barat sing seneng dibandhingake karo USSR.
    Hak kanggo lelungan menyang resort ing Turki luwih penting tinimbang kualitas pendidikan anak.
    Mungkin generasi anyar bakal mikir kanthi sirah. Senajan pendidikan kuwi ora bakal bisa.

    "Sawise tiba saka tirai wesi USSR, lawang wesi muncul ing apartemen warga Soviet." - biji apik.
  29. pribadhi junior
    pribadhi junior 19. mars 2020 12:57
    0
    Kutipan: Andrey Mikhaylov
    Sawise tiba saka tirai wesi saka USSR, lawang wesi muncul ing apartemen warga Soviet.

    Ya, apa sing kudu diomongake, yen asring kunci apartemen ditinggalake ing sangisore lawang.
  30. Pavel Fedorov
    Pavel Fedorov 19. mars 2020 14:50
    -2
    Вся нечисть с запада к нам пришла, ничего хорошего, только нечисть, демоническая !
  31. Fuethe
    Fuethe 19. mars 2020 17:51
    +1
    Iku ora cocog kanggo simplistically ngadili "Wesi Curtain" minangka kesempatan banget angel kanggo warga USSR kanggo lelungan bebas ing saindhenging negara ing donya, impossibility kanggo enriching piyambak karo budaya saka negara iki. Mesthine, angel mbantah babagan iki, malah bodho. Ya, ana alangan serius kanggo gerakan bebas warga Soviet ing saindhenging donya. Nanging banjur alangan didegake ing loro-lorone. Entuk visa mlebu menyang negara-negara demokrasi Barat minangka masalah serius kanggo warga biasa USSR (uga masalah - entuk ijin metu). Miturut cara, kanggo ngunjungi padha Great Britain, Amerika Serikat, Kanada lan saiki kanggo warga biasa kirim USSR ora kaya tugas sepele (kita malah ora ngomong bab sisih financial).
    Железный занавес серьезно мешал технологическому и научному обмену, однако, если Запад хотел что-либо получить от СССР, то это никак не мешало ему легонечко обойти этот железный занавес (*Газовая сделка с Германией), но вот наоборот - увольте, только если уж очень прижимало (Итальянцы таки построили задешево Тольятинский ВАЗ), Но из безусловных плюсов Железного занавеса следует считать отделение Экономики СССР от экономики свободного рынка (кстати, не по инициативе СССР), штормы которой пролетали мимо. И зачастую именно стабильность экономики СССР и ее частичная технологическая отсталость некоторых отраслей являлась в итоге спасительной палочкой-выручалочкой для западных экономик в периоды кризисов. Так был пробит занавес в период экономической депрессии 1929 -1933 годов, когда Запад строил в СССР целые заводы. Мы сейчас в полной мере познали прелести свободного рынка, когда с опаской посматриваем на курс доллара. Советского гражданина это вопрос не интересовал вовсе и что такое инфляция он узнал на собственной шкуре уже войдя в "мировое экономическое сообщество", причем так, что эта шкура и доныне горит.... Перечислять можно еще много что... Разумеется, люди, успевшие схватить "удачу за хвост", будут только рады падению этого самого занавеса и возможностям, что они получили... Но так ли уж много их. Уверен - не много. Да и удача - капризная девка, может легко отвернуться и тогда все проблемы, которые эта удача заслоняла, возникнут во всей своей полноте...Мне грустно читать комментарии, где самый весомый довод в пользу падения занавеса - это возможность ездить по миру и досыта есть. Да, это важно, но может быть важнее воспитание детей, их гарантированное бесплатное всестороннее (а не только, зачастую, безобразное среднее) образование, гарантированное бесплатное лечение, трудоустройство, достойное проживание в старости. Все это я бы назвал комфортная социальная среда для абсолютного большинства граждан страны, а не для единиц. И нечто подобное было в СССР, конечно, далекое от идеала, но было. И сейчас исчезло - но для большинства... А жаль. Но это мое личное мнение...
  32. sing nyawang
    sing nyawang 19. mars 2020 19:52
    0
    Kutipan: Mordvin 3
    Ana uga gedhang garing, kaya aku, kebak rasa jijik.

    Kita mangan vodka karo dheweke)
  33. lawas26
    lawas26 19. mars 2020 22:33
    +4
    "Iron Curtain" ing USSR: ala utawa apik???
    Iku angel kanggo unambiguously njawab pitakonan iki. Isih, kanggo sisih paling, iku mbokmenawa apik, nanging kaya medali sembarang wis loro-lorone - ana uga ala.

    Liburan ing mangsa panas. Ya, kanthi finansial meh kabeh kulawarga bisa lelungan menyang pesisir Segara Ireng. Bener, wong-wong ing kono kaya herring ing jar (utawa sprat). Mulane, akeh sing luwih milih "galak" menyang pesisir Segara Ireng, utawa ngaso tanpa ninggalake wilayah kasebut. Siji wektu lelungan menyang ChMK cukup kanggo aku ora menyang mrana maneh nalika musim. Ditemokake kira-kira 50 kilometer saka kutha pojok sing sepi ing pinggir kali. Klompok 2-3 kulawarga lan 2-4 single. A saperangan saka mobil ( "Muscovite" lan "Zaporozhets"), saperangan saka motor. Desa sing paling cedhak yaiku 5-7 kilometer, menyang desa sing cukup gedhe - 1,5 lusin. Sawetara minggu istirahat kaya ngono wis cukup. Utawa institute duwe pusat rekreasi ing Don. Bisa uga ana masalah kanggo mlebu ing omah, nanging manggon ing tarub anggere sampeyan seneng, lan ora kanggo wektu sing diwenehake.

    Sayange, bukaan "Tirai Besi" lan kemungkinan lelungan ing luar negeri kanthi liburan nuduhake kebejatan layanan kita. Saiki bebener wis akeh sing apik kanggo luwih apik. Pamilik hotel ing pesisir mangertos yen padha ora nggawe kahanan kanggo rekreasi sing paling mbatalake iso dibandhingke ing layanan kanggo manca, padha ora bakal pindhah menyang wong.
    10 taun kepungkur, "master" kuwi durung ngerti. Lan kanggo kula, trip kulawarga kanggo Turki kanggo 7/8 biaya karo lelungan menyang bandara lan pesawat round-trip sethitik luwih murah tinimbang yen aku njupuk demo menyang pesisir Segara Ireng.

    Kauntungan saka "tirai" sing ora diragukan yaiku fungsi rem ing kabeh fenomena negatif sing banjur, saka sudut pandang kita, ana ing Kulon. Filter iki "ora nglilani" obat-obatan lan pornografi ing massa ing kene. Nanging ing wektu sing padha, amarga saka "tirai" iku masalah kanggo pindhah ing demo menyang Kulon. Maksimum sing bisa ditindakake yaiku Bulgaria, kadhangkala Yugoslavia. Lelungan menyang negara kayata Prancis, Italia, Jerman arang banget.

    Kakurangan kasebut isih "larangan" serius babagan informasi. Lan ora mung politik (kabeh iki "swara" sing padha bisu), nanging uga technical.
    Dene "Nomenklatura" ... Ana siji, ora ana sing kudu ditindakake. Lan wong-wong sing padha, amarga profesine, kerja ing njaba USSR bisa "toko barang" ing toko Beryozka, ing ngendi wong biasa ora bisa pindhah. Mulane, kanthi pancing utawa crook, dheweke nyoba nggawa saka luar negeri utawa tuku barang-barang konsumen saka produksi Barat utawa barang-barang kita, nanging digawe kanggo ekspor.

    Topik kasebut mesthi menarik, nanging macem-macem. Lan saben wong duwe pandangan dhewe babagan iki.
  34. WayKheThuo
    WayKheThuo 20. mars 2020 17:51
    0
    Aku pracaya yen "Tirai Wesi" (sabanjuré - ZhZ) nggawa negara saya luwih gawe piala tinimbang apik. Ayo, beda karo penulis artikel, aku bakal ndeleng ZhZ saka sisih liya:
    1. ZHZ kasil "masak" negara ing jus dhewe. Utamane saka sudut pandang sosial lan politik. Saiki kita agitators-propagandists (kalebu Kremlin) toothy lan fasih. Apa sampeyan ngelingi counterarguments propaganda negara USSR? "Nanging sampeyan duwe ireng lynched"? Lemah!
    2. ZhZ banget mbatesi cakrawala saka rata-rata warga USSR. Tekan titik sing diwasa lan wong ketoke educated ing mripat biru pracaya sing 300 varieties saka sosis minangka konsekuensi saka demokrasi.
    3. ZHZ mangan sumber daya kanggo nglawan pengaruh eksternal, diskusi, samizdat. Coba bayangake carane akeh gaweyan lan dhuwit kanggo jammers kanggo siaran Radio Liberty, lan sapiturute, kanggo nyekel pembaca Nuswantara ... lan sampah liyane. Saiki panguwasa wis sinau nggawe badut saka oposisi, nanging banjur, dheweke nggawe pahlawan saka badut, pejuang nglawan rezim getih.
    4. ZhZ kepeksa ndhelikake ing ngisor karpet masalah-masalah sing dheweke slompret, denouncing negara kapitalis. Kita ora duwe jinis prostitusi, kecanduan narkoba, konflik etnis, gopnichestvo lan liya-liyane? Ya! Kabeh ana ing urutan sampurna karo omong kosong iki, padha mung meneng, tinimbang diskusi normal lan, sing paling Jahwéh, nemokake alasan. Banjur, ing bom sing didhelikake ing ngisor karpet, negara kita diunekake, amarga yen sampeyan ngandhani saka saben wesi babagan masa lalu / masa depan / saiki sing mulya, lan ing saubengé sampeyan ana pahlawan "Little Faith", "Intergirl", " Jenengku Arlekino” (ewonan) banjur ora ana sepeser pun iman ing masyarakat lan negara kuwi.
    5. ZhZ rigidly suppressing kompetisi karo donya njaba, kang mimpin kanggo lag pinunjul ing kualitas pendidikan technical lan kemajuan technical.
    6. ZhZ ngidini elit sing ngatur kanggo rot kanggo kesenengan dhewe, sing dikonfirmasi dening bencana perestroika lan aib Komite Darurat Negara.

    Kaya mengkono, ing stroke gedhe.
    Aku percaya yen ZhZ nduweni peran gedhe kanggo ngowahi USSR sing kuwat lan gedhe, negara buruh lan petani pisanan ing donya, pangarep-arep jutaan wong sing kerja kanggo urip sing anyar, luwih apik, dadi "scoop" sing bodho lan ora nyenengake. sing biasa-biasa wae ilang saka peta politik donya.
    Aku mikir.
  35. IL-64
    IL-64 22. mars 2020 08:21
    0
    Kuwi dudu pornografi, aku pribadi nyuwun pangapunten ngguyu