Review militèr

Proyek J / H-XX: anyar misterius kanggo penerbangan jarak jauh ing China

29
Proyek J / H-XX: anyar misterius kanggo penerbangan jarak jauh ing China

Tata letak 2013


Miturut intelijen manca, wong Cina penerbangan industri saiki ngembangaken loro tukang ngebom anyar bebarengan karo beda gol lan dislametaké. Kanggo ngatasi masalah ing jarak antar benua, pesawat H-20 digawe, lan mesin kasebut, sing dikenal minangka J / H-XX, bakal dadi bomber "regional".

Loro proyek


Saiki, penerbangan jarak jauh Angkatan Udara PLA dilengkapi sawetara modifikasi saka bomber Xian H-6. Senadyan modernisasi terus-terusan, pesawat kasebut ora nyukupi syarat saiki lan kudu diganti. Ing sawetara taun kepungkur, topik ngganti H-6 wis ditindakake.

Mbalik ing 2013, ing salah sawijining pameran Cina, mock-up pesawat sing tujuane ora jelas ditampilake. Media asing ngusulake manawa iki minangka pengebom jarak jauh sing njanjeni. Ora suwe, sebutan ora resmi J / H-XX muncul. Uga, sawetara sumber nampilake indeks H-18.

Ing taun 2015, dikenal manawa Xi'an Aircraft Industrial Corporation ngembangake bomber jarak jauh anyar sing diarani H-20. Amarga kurang informasi, ana asumsi yen J / H-XX lan H-20 minangka proyek sing padha.

Ing wiwitan taun 2018, Badan Intelijen Pertahanan (DIA) Departemen Pertahanan AS nerbitake laporan reguler babagan perkembangan janji China. Iki nyatakake yen rong pengebom dikembangake bebarengan kanggo Angkatan Udara PLA - jarak jauh lan medium. Niche strategis kudu dikuwasani dening Xian H-20, lan J / H-XX bakal ngrampungake masalah skala regional.

Kira-kira katon


Miturut data sing kasedhiya, utamane saka njaba China, proyek J / H-XX nyedhiyakake kanggo nggawe bomber siluman ukuran medium kanthi radius pertempuran sawetara ewu kilometer. Bakal kudu nggunakake senjata konvensional lan, bisa uga, senjata nuklir kanggo numpes target musuh utama ing tingkat operasional-taktis lan operasional-strategis.

Punika pitados bilih tampilan mangsa J / H-XX wis dikenal. Mbalik ing 2013, model pesawat sing ora biasa ditampilake ing pameran, sing cepet digandhengake karo informasi babagan bom anyar. Banjur, ing 2018, gambar seni saka rong mesin kasebut muncul ing sampul majalah Aerospace Knowledge edisi Mei. Umume perkiraan sing kasedhiya adhedhasar bahan kasebut lan asring nggawe kesimpulan sing menarik.


Pengebom janji ing sampul majalah

Pesawat sing disajikake digawe miturut sirkuit terpadu kanthi swiwi sing disapu lan wulu sing bentuke V. Airframe dibangun kanthi nggunakake teknologi siluman, minangka asil saka kontur lan tata letak sing cocok. Utamane, intake udara lan nozzle mesin diselehake ing ndhuwur fuselage. Kompartemen kargo internal digunakake kanggo nampung senjata.

Eksterior pesawat bisa nunjukake kemampuan kanggo penerbangan supersonik, nyedhiyakake terobosan ing pertahanan udara musuh. Kajaba iku, ana saran kanggo maneuverability uncharacteristic kanggo tukang ngebom, cocok kanggo pertempuran online - mbokmenawa karo sawetara watesan.

J / H-XX dianggep minangka pengebom "regional". Kanggo nindakake tugas ing wilayah sampeyan, sampeyan butuh radius pertempuran 2-2,5 ewu km. Pakaryan ing jarak sing luwih adoh saka pangkalan bakal ditugasake menyang bomber jarak jauh H-20.

Perkiraan sing menarik banget diwenehake ing pandhuan Military Balance 2020 saka omah penerbitan IIHS. Penulis nyathet yen proyek J / H-XX bisa dadi fighter-bomber kanthi ciri khusus lan kemampuan sing wiyar. Dheweke menehi saran manawa, bebarengan karo sistem udara-kanggo-permukaan, pesawat iki bakal bisa digawa gaman kelas udara-kanggo-udara. Persenjataan utama saka jinis iki bisa dadi rudal PL-15 lan PL-21.

Miturut lapuran, rudal PL-15 kanthi jarak 200 km wis digunakake ing Angkatan Udara PLA. Produk PL-21 kanthi jarak kaping pindho isih dikembangake. Kanthi gaman iki, J / H-XX sacara teoritis bisa nyerang unsur-unsur utama pertahanan mungsuh, kayata pesawat AWACS utawa pos komando udara. Sawise serangan kasebut, pejuang-bomber bakal bisa "ngolah" target liyane.

Kanggo ngrusak target lemah, sampeyan bisa nggunakake macem-macem rudal lan bom saka macem-macem jinis. Kemungkinan J / H-XX bakal bisa nyerang target lemah lan permukaan kanthi asil sing padha.

Wektu lan asil


Miturut US DIA, ing 2018-19. proyek J / H-XX ana ing tataran karya pembangunan. Prototipe kudu katon ing taun-taun sing bakal teka. Prestasi kesiapan operasional awal bakal ditindakake ora luwih awal tinimbang 2025. Mangkono, ing pungkasan dekade anyar, Angkatan Udara PLA bakal duwe peralatan anyar sing cukup.


J/H-XX rekonstruksi pasuryan adhedhasar gambar kasedhiya

Ing wektu sing padha, pengebom strategis H-20 pisanan bakal katon. Dadi, ing 2025-30. China bakal miwiti proses modernisasi penerbangan jarak jauh liwat pasokan peralatan anyar sing ditunggu-tunggu. Konsekuensi positif saka iki ketok. Sing utama yaiku PLA, sawise ngenteni pirang-pirang dekade, isih bakal nampa pengebom jarak jauh sing anyar sing nyukupi syarat saiki.

Kanthi bantuan rong pesawat anyar, China bakal bisa modernisasi penerbangan jarak jauh kanthi radikal, dadi alat sing luwih fleksibel lan trep kanggo ngrampungake masalah sing muncul. Loro pengebom kanthi karakteristik sing beda-beda bakal bisa nindakake misi tempur ing macem-macem wilayah tanggung jawab, sing bakal menehi keuntungan sing jelas. J / H-XX bakal bisa digunakake ing zona operasional-taktis, lan iki bakal mbebasake H-20 kanggo tugas strategis. Saiki kabeh misi kuwi diutus mung kanggo H-6 ing macem-macem modifikasi.

Apa J / H-XX sing asli bakal bisa nggawa senjata udara-udara ora jelas. Yen industri Cina nyedhiyakake kemampuan kasebut, PLA bakal nampa alat universal kanthi radius pertempuran sing signifikan. Sampeyan bisa mbentuk cara anyar kanggo pertempuran nggunakake, njupuk menyang akun Kapabilitas utama saka long-range "fighter-bomber".

Kira-kira radius tempur J / H-XX ing mangsa ngarep bakal ngidini Angkatan Udara PLA ngontrol bagean penting saka perairan lan pulo cedhak daratan China. Kemungkinan pesawat kasebut bakal dilengkapi sistem pengisian bahan bakar sajrone penerbangan, sing bakal nggedhekake tanggung jawabe. Mangkono, penulis The Military Balance wedi yen pengebom Cina anyar bisa uga ngancam Australia.

Alasan kanggo kuwatir


Umume informasi babagan pengebom J / H-XX durung resmi diumumake, lan mulane mung kudu ngandelake data lan perkiraan fragmen. Sepira bisa dipercaya ramalan sing ana bakal dadi jelas ing mangsa ngarep. Ing sawetoro wektu, ing basis kasebut, gambar sing menarik lan nyenengake muncul.

Sawise 2025, Angkatan Udara PLA bisa nampa rong jinis pengebom jarak jauh bebarengan. Pesawat siluman kanthi peralatan lan gaman modern ditujokake kanggo ngganti H-6 subsonik sing wis lungse. Salah sawijining pesawat kasebut bakal ngembangake kacepetan supersonik lan, bisa uga, nguwasani spesialisasi pejuang. Perlu dicathet yen iki bakal dadi pengebom jarak jauh supersonik Cina pisanan.

Mangkono, mung sawetara taun, Angkatan Udara China bakal miwiti program modernisasi paling gedhe kanggo penerbangan jarak jauh, sing kudu diakhiri kanthi asil sing menarik. Mesthi, yen dikenal prakiraan, bocor, etc. cocog karo kasunyatan lan nggambarake kahanan nyata ing proyek J / H-XX.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
China-defense.blogspot.com, Sohu.com
29 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Aerodrome
    Aerodrome 24. mars 2020 06:07
    +6
    lan konsep menarik ing umum, iku katon apik.
    1. Invoice
      Invoice 24. mars 2020 10:16
      +8
      Kutipan: Aerodrome
      lan konsep menarik ing umum, iku katon apik.

      Katon apik ora ateges mabur bakal apik. Intake udara dumunung supaya nalika sudut serangan mundhak, dheweke dadi ora jelas. Nozzle dilindhungi saka hemisfer ngisor lan ora ngidini sampeyan ngganti vektor thrust ... Sanajan ana akeh pilihan karo muncung, intake udara mesthi ora ana lan luwih digambar kanggo salah informasi ...
      1. Pete Mitchell
        Pete Mitchell 24. mars 2020 11:44
        +7
        Kutipan saka Invoice
        ana akeh pilihan karo muncung, nanging intake udhara mesthi ora ana lan luwih digambar kanggo salah informasi ...

        Buntut kabeh nyuwek karo YF-23 saka McDD & Northrop, lengkap karo wulu. Ayo ndeleng, aku yakin manawa dheweke bakal ngatasi muncung kasebut, kayane duwe masalah karo ilmu material.
        Kutipan saka Invoice
        Penampilan apik ora ateges bakal mabur ...
      2. engenius
        engenius 24. mars 2020 14:50
        +5
        Napa tukang ngebom taktis mbutuhake nozzles thrust vectoring? Lan desain intake udhara bisa uga dianggep kanthi arsitektur visibilitas radio sing kurang. Tugas mesin kasebut yaiku njupuk roket lan beban bom, entuk kacepetan lan ketinggian lan tekan target misi banjur kabeh kanthi urutan sing padha. Dadi pratelan sampeyan ora masuk akal.
        1. Pete Mitchell
          Pete Mitchell 24. mars 2020 16:56
          +5
          Kutipan saka engenius
          kok tukang ngebom taktis kudu nozzles thrust vectoring ing kabeh

          Yen sampeyan takon kula, banjur aku ora ngomong bab vektor deflected, nanging bab bagean kothak - padha ora bisa ngrampungake karo muncung axisymmetric saka bahan, lan malah luwih angel karo kothak. Good luck kanggo wong-wong mau, aku bakal nonton
          1. engenius
            engenius 24. mars 2020 17:02
            +1
            Ya, iki mung gambar lan tata letak skala gedhe. Nyatane, nalika prototipe pra-produksi katon, bakal bisa ndeleng apa sing kedadeyan.
            1. Pete Mitchell
              Pete Mitchell 24. mars 2020 17:05
              +4
              Padha procrastinating buntut saka YF-23 kanggo dangu, Mungkin iku bakal kobong. Kesan iku ora ana konsep dhewe, mulane ana sing buyar. Versi liyane: ana konsep, lan Federasi Rusia ora dadi kanca.
      3. da vinci
        da vinci 10 april 2020 09:47
        0
        Ну дык на В2 так же, но летает. Бомбардировщику не нужно выходить на большие углы атаки, это "утюг", но главное летает далеко, и малозаметно (относительно).
    2. AAK
      AAK 24. mars 2020 15:15
      +6
      Mung, miturut pendapatku, variasi saka prototipe F-X - 23 kanthi swiwi saka prototipe drone Amer, wong Tionghoa uga bener ing kene ... kita njupuk ... nyampur ... kita entuk ...
  2. Anika
    Anika 24. mars 2020 06:48
    +1
    Regional lan intercontinental, kaya kita, Tu-160 lan Tu-22, mung dheweke wis katon anyar.
    1. Dauria
      Dauria 24. mars 2020 15:43
      +3
      Regional lan intercontinental, kaya kita, Tu-160 lan Tu-22, mung dheweke wis katon anyar.


      Раньше классификация была стратег и дальний. И "новый облик" уже есть в США . В-2 и В-21. Главной задачей "региональных" наверняка будет морская.
      nglawan armada mungsuh. Ing wektu sing padha, lan platform kanggo interceptors loitering.
      Mung wae sadurunge "kabisat Cina" Amerika Serikat ora butuh "tebih" (2000-4000 km). Ora ana sing duwe armada sing apik kajaba Amerika Serikat. Saiki wis. Akibaté, B-21 muncul.
  3. roket757
    roket757 24. mars 2020 07:21
    +1
    Nanging, ana taruhan ing siluman ... kesimpulan sing logis, perlu kanggo nambah sarana pengintaian jarak jauh lan, umume, kabeh sistem kontrol wilayah udara!
    Sopo maneh sing menang!!!
  4. Max1995
    Max1995 24. mars 2020 07:54
    -1
    Ya, dheweke nyusul lan nyusul ...
    1. engenius
      engenius 24. mars 2020 14:54
      +1
      Nampa model anyar. Yen VKS kita ora duwe akeh Tu-22, kita bisa miwiti ngembangake sing padha. Nanging iki ora bakal ditindakake kanthi alasan kecukupan ing modernisasi Tu-22. Nanging PAK FA bakal ngganti Tu-95, lan siluman uga main peran positif ana.
      1. pinter666
        pinter666 27. mars 2020 11:44
        +1
        Nanging ing kene Tu-95 bakal diganti dening PAK FA lan

        PAK YA
  5. Mitologi
    Mitologi 24. mars 2020 08:28
    +5
    Ora suwe dicritakake dongeng, nanging tumindake ditindakake nganti suwe. Saka mock-up kanggo pesawat mabur nyata ...
    Pengebom pisanan sing dikembangake kanthi mandiri, lan uga akeh solusi anyar?
    menarik. Ayo ndeleng apa sing bisa ditindakake wong Tionghoa ing logam.
    1. engenius
      engenius 24. mars 2020 15:00
      -1
      Ing USSR ing 50-70s, ana uga akeh proyek, kadhangkala ora banget sukses. Njupuk Tu-22 lan Tu-22M sing padha, sing kudu ditindakake minangka modernisasi model sing ora sukses. Dadi China uga ora kebal saka kesalahan. Ayo dadi Amerika Serikat uga nggawe kesalahan karo B-2 lan F-22 - padha dadi arang banget larang lan outdated ing electronics. Mulane, akeh sing ora tuku malah kanggo Angkatan Udara dhewe. Yen China bisa nggawe bom sing murah lan bisa dipercaya, mula dheweke bakal tetep ana ing Angkatan Udara nganti suwe.
  6. Komentar wis dibusak.
  7. Alexander 1971
    Alexander 1971 24. mars 2020 09:16
    0
    Pitakonan muncul:
    - bakal ngebom iki duwe sawetara intercontinental? Yen ya, apa konsep aplikasi kasebut? Sawise kabeh, China beda banget ing meh kabeh babagan saka Rusia lan Amerika Serikat. Mulane, konsep aplikasi uga kudu beda;
    - wiwit tukang ngebom iki ing sembarang kasus long-range (preduli saka apa iku intercontinental utawa ora), carane bakal digunakake nalika perang, contone, marang Amerika Serikat (sing paling kamungkinan supaya adoh)? Pancen, ing kasus iki, tukang ngebom mbutuhake ijin kanggo mabur liwat negara liya. Lan idin kuwi, utamané ing wektu cendhak, ora gampang kanggo entuk;
    - yen tukang ngebom iki ora intercontinental, iku ora dimaksudaké marang Rusia (uga, marang Jepang kanggo numpuk)?
    1. alexmach
      alexmach 24. mars 2020 11:58
      +3
      bakal ngebom iki duwe sawetara intercontinental

      Ing ukuran kasebut, paling ora.
      carane sak perang, contone, marang Amerika Serikat (sing paling kamungkinan supaya adoh) bakal Applied?

      Kanggo nyerang pasukan lan kapal mungsuh kanthi jero taktik?
      Sawise kabeh, ing kasus iki, tukang ngebom butuh ijin kanggo mabur liwat negara liya

      Izin penerbangan? nalika perang? Vryatli bakal dibutuhake.
      yen tukang ngebom iki ora intercontinental, banjur ora dimaksudaké marang Rusia

      Ya, kaya-kaya nglawan saben wong sing ana ing jarak ...
  8. Winnie76
    Winnie76 24. mars 2020 12:42
    +1
    Lan ing ngendi kabeh mungsuh tuku Su-34? Sawise kabeh, kabeh manungsa maju ngerti: masa depan dadi pejuang multifungsi. Lan sakperangan alesan, wong Cina cedhak-minded miwiti zababahali minangka akeh minangka loro proyèk ngebom.
    1. alexmach
      alexmach 24. mars 2020 13:12
      +3
      Lan ing ngendi kabeh mungsuh tuku Su-34?

      Lan pesawat iki, ing syarat-syarat karakteristik pesawat, nyedhaki TU-22M3 lan ora kanggo Sushka. Lan babagan peralatan elektronik, bisa uga menyang SU-57 ...
      Kajaba, mesthine, kabeh asumsi ing artikel kasebut bener.
      1. Winnie76
        Winnie76 24. mars 2020 18:58
        0
        Kutipan saka alexmach
        Lan pesawat iki, ing syarat-syarat karakteristik pesawat, nyedhaki TU-22M3 lan ora kanggo Sushka.

        Rudal pl-15, pl-21 sing dituduhake kanthi jarak 200 lan 400 km piye wae ora narik bomber serius kaya Tu-22.
        1. alexmach
          alexmach 24. mars 2020 21:30
          +1
          Rudal pl-15, pl-21 sing dituduhake kanthi jarak 200 lan 400 km piye wae ora narik bomber serius kaya Tu-22.

          Aku ngandika - ing syarat-syarat karakteristik pesawat. Lan dudu rudal sing "ora narik", nanging Tu-22 sing "ora narik" rudal udara-ke-udara. Lha, rudal-rudal sing ana ing kono digunakake dening wong Tionghoa "mungkin".
    2. Anika
      Anika 24. mars 2020 18:10
      +1
      Мне так думается, су-34 до 8 тонн, грузоподьемность, ту-160 -до 40 тонн, ту-160 может выступить как матка для улья беспилотников или множества ракет с искусственным интеллектом, сейчас уже есть световые представления роя беспилотников, создающих различные световые представления, представляете такие нападут на роту окопавшейся пехоты, направление боевых действий будущего *возможно сегодня *,
  9. yowis
    yowis 24. mars 2020 12:44
    0
    Kaping pisanan, misil sing diluncurake ing udara kudu ora katon.
  10. Alt-Tengen
    Alt-Tengen 24. mars 2020 22:37
    0
    Quote: Anika
    Aku rumangsa kaya ngono, su-34 nganti 8 ton, daya dukung, tu-160 - nganti 40 ton

    1) Iki mobil saka macem-macem kelas.
    2) Ing mode kakehan, su-34 nggawa nganti 14 ton.
    3) Su-34 pancen cedhak karo wong Tionghoa iki, nanging kepiye wong Tionghoa "bakal bisa" nggawa sling internal dadi pitakonan.
    PS Su-34 minangka mesin sing dibutuhake banget! Kanggo penerbangan pesisir, mung, kaya sing dikandhakake, kudu ditindakake.
  11. Rostislav
    Rostislav 25. mars 2020 08:26
    0
    Apa padha duwe mesin?
    1. Sarkasme
      Sarkasme 20 april 2020 23:27
      0
      Kutipan saka: Rostislav
      Apa padha duwe mesin?

      Ing iki lan skidding paling kamungkinan. Nanging cepet utawa mengko bakal ana terobosan, paling kamungkinan bakal langsung mlumpat liwat generasi.
  12. Pavel57
    Pavel57 27 april 2020 12:19
    0
    Adhedhasar proyek kasebut, interceptor jarak jauh dijaluk.