Review militèr

Ngimpi babagan program lunar

61

Dina Cosmonautics sing nyedhak bisa dianggep minangka ulang tahun sabanjure ora mung penerbangan berawak pisanan menyang orbit cedhak Bumi, nanging uga pengumuman babagan niat negara kita kanggo njupuk langkah sabanjure ing eksplorasi ruang angkasa - kanggo miwiti ngetrapake skala sing ora ana tandhingane lan audacity saka program lunar. Nyatane, kanggo pisanan ambisi kasebut disuarakake ing publikasi koran kanthi judhul "Russian Space" 6 taun kepungkur dening Dmitry Rogozin, nalika dadi Wakil Perdana Menteri. Siji mung kudu wonder: Sepira cedhak kita wis teka menyang Bulan liwat taun?


Kaping pisanan, kudu diakoni manawa kabeh riset babagan satelit alam planet kita, nyatane, wis dikurangi lan beku nganti meh setengah abad. Nyatane, kapentingan manungsa ing rembulan ilang sawise rampung seri penerbangan berawak ing taun 1975 miturut program Apollo, sing ditindakake dening Amerika Serikat. Pesawat ruang angkasa antarplanet Soviet pungkasan, Luna-24, diluncurake mung setaun sabanjure, ing taun 1976. Wiwit kuwi, katentreman lan sepi ing pagunungan lan dataran rembulan sing adoh ora diganggu dening astronot utawa peralatan sing ditinggal saka planet kita.

Apa Amerika bakal nerusake sing padha karo Apollo? Secara periodik, banding kasebut dirungokake ing kono, nanging ing wektu sing padha, miturut ekspresi Rogozin sing padha, pesaing utama kita ing balapan angkasa ana ing sih saka "telek" - dheweke dhewe ora ngerti arep menyang ngendi. kanggo ngatur ekspedisi.

Kabeh kudu diwiwiti kanthi ngirim pesawat ruang angkasa menyang satelit, kabeh "seri rembulan" padha "ngaso", kanthi indeks terus. Sawise mriksa "bridgehead" ing mangsa ngarep kanggo ekspansi ruang dening Luna-25, uga 26, 27 lan, yen perlu, probe liyane saka project Luna-Resource, kita bisa ngomong babagan nyiapake penerbangan kanthi manned. Secara harfiah ing pungkasan taun kepungkur, kepala Roskosmos ngonfirmasi yen sawise 2030, kapal Oryol (mantan Federasi) kudu cepet-cepet menyang Bulan kanthi bantuan Yeniseys sing abot banget, pisanan minangka tes, tanpa kru, lan banjur ing mode wong.

Kira-kira wiwit taun 2031, penerbangan astronot ing "arah lunar" kudu dadi taunan, menehi tandha wiwitan tahap sabanjure implementasi program - pangembangan satelit bumi lan nggawe pangkalan permanen ing kana, sing kudu miwiti kegiatane. , tentatif, sawise 2040. Direncanakake kanggo mbangun obyek iki kanthi sukses penerbangan pengintaian pisanan saka 2034-2035. Ing wektu iku, ora mung modul "lapangan" pisanan sing dirancang kanggo tetep para astronot, nanging uga kompleks lepas landas lan landing lan malah "taman otomatis" khusus saka kendaraan lunar sing dirancang khusus kudu diselehake ing permukaan rembulan.

Kabeh iki muni, mesthi, narik, nanging pitakonan, carane layak kabeh ambisi iki ing laku? Ing pungkasan taun kepungkur, ngomong babagan biaya mung siji kendaraan peluncuran super-berat, Dmitry Rogozin nyatakake jumlah 700 milyar rubel. Lan saiki, carane realistis kanggo nemokake dana kuwi ing saiki, kanggo sijine iku mildly, kahanan ekonomi ora banget sarujuk kanggo Rusia? Sayange, kita ora ngerti sepira karusakan negara kita bakal disebabake dening "perang minyak" lan penurunan rega energi, sepira regane perang nglawan epidemi koronavirus, lan kepiye krisis finansial lan ekonomi global sing bakal ditindakake. tindakake bakal mengaruhi urusan internal kita.

Ing wektu sing padha, kudu dimangerteni manawa program lunar adoh saka mung roket lan pesawat ruang angkasa sing durung ana sadurunge. Iki uga pangembangan macem-macem perkara liyane, tanpa kabeh penerbangan lan malah pendaratan bakal dadi pertunjukan propaganda biasa kanthi efek lan perspektif praktis sing diragukan. Kita ngomong babagan akeh komponen sing dibutuhake - saka mesin roket metana sing padha nganti instalasi nuklir ultra-kompak lan spacesuits lunar khusus kanggo pionir kita.

Dadi apa babagan rembulan, sampeyan bisa lali? Ora! Lan ora kabeh amarga kita mesthi kudu "ngusap irung" ing Amerika. Senadyan ... Rusia, sing dadi buaian lan papan kelairan kosmonautika donya, mung kudu entuk kaunggulane. Nanging, sing utama, mesthi, ora iki. Eksplorasi Bulan mung kudu dadi langkah pisanan ing dalane manungsa menyang cakrawala ruang angkasa sing anyar, durung ana sadurunge lan memikat, kanggo masa depan. Yagene kudu ana wong sing njupuk langkah iki, lan dudu anak lan putu?
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Foto saka Wikipedia apparatus "Luna-27" (Vitaly Kuzmin)
61 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. wong janggut
    wong janggut 25. mars 2020 14:07
    +7
    Utawa shah utawa padishah.
    Crita Fantastic liyane saka wartawan Rogozin, carane spaceships bakal Surf Teater Bolshoi.
    1. DMB 75
      DMB 75 25. mars 2020 14:21
      + 12
      Ing pungkasan taun kepungkur, ngomong babagan biaya mung siji kendaraan peluncuran super-berat, Dmitry Rogozin nyatakake jumlah 700 milyar rubel. Lan saiki, carane realistis kanggo nemokake dana kuwi ing saiki, kanggo sijine iku mildly, kahanan ekonomi ora banget sarujuk kanggo Rusia?

      Aku mikir saiki ora bakal nganti rembulan ...
      1. Keong N9
        Keong N9 25. mars 2020 14:23
        +3
        Aku ora mikir iki wektu kanggo rembulan.

        Kosok baline, saiki wis akeh, "kaya rembulan"....kanker...... ya
        1. Neptus
          Neptus 25. mars 2020 15:01
          +9
          Spesialis sing solid ing ruang angkasa wis kumpul ing kene.
          Dheweke ora tekan tingkat kursi - nul maca informasi.
          Ing saluran penulis iki, ana akeh panjelasan babagan teknologi ruang angkasa modern lan masa depan....


          1. Perse.
            Perse. 26. mars 2020 10:34
            -2
            Kutipan saka Neptus
            Dheweke ora tekan tingkat kursi - nul maca informasi.
            Laporan saka "everyman", minangka penulis video kasebut dhewe, nandheske yen semangate mung kanggo kesenengan topik kasebut, wis dadi "argumentasi wesi". Ana akeh proyek lan tata letak, impuls lan kepinginan sing apik, ora kurang. Nanging, sing paling penting, ing endi jawaban ing topik iki babagan "tug" spasi, kepiye kru bakal dilindhungi? Kanggo sing wis tekan "tingkat sofa", kanthi ora nol "maca", aku pengin ngutip tembung V.V. Putin, kanggo pitakonan sapa sing bakal mabur menyang Mars.
            «Mesin. Kenging punapa? Amarga kabeh wong ngrencanakake menyang Mars nanging sawetara wong ngertiyen ing kahanan saiki lan ing pesawat ruang angkasa saiki sel urip iku dipercaya kanggo nggayuh. Mung wae, sel urip ing papan sing atos, adoh, ora dilindhungi dening kapal angkasa. Mbokmenawa, kabeh wis ganti lan, mbokmenawa, kesempatan kasebut bakal katon, nanging isih ana masalah. Mula, saiki, bisa uga riset isih bakal ditindakake kanthi bantuan teknologi. 2017.04.03. wawancara karo S. Govorukhin


            Ing babagan iki, kabeh "penerbangan" ora kosmonot, nanging astronot menyang Bulan minangka bocah cilik, pemalsuan sing ora sopan, nanging dipraktekke kanthi apik, sing dimainake kanggo "cookies" Amerika dening mantan pimpinan USSR. Iki minangka kesalahan monstrous kanggo kita, plus sedhela padha ora worth strategis, minuses long-term, kang ora ing paling nyumbang kanggo mundhut ideologis, ing pungkasan, lan pati banget saka Uni Soviet.

            Umumé, miturut lintasan peluncuran menyang Bulan sing diumumake dening NASA, sanajan dheweke duwe peralatan nyata lan teknologi sing wis kabukten, kabeh "non-kosmonot" bakal mati amarga dosis radiasi maksimal nalika bolak-balik liwat sing paling mbebayani. panggonan sabuk radiation bumi, bab kang Yankees banjur padha ngerti sethitik, yen ana, apa iku kaya bali saka orbit papan nyata kanggo Bumi. Dheweke ora bakal mlumpat kaya wedhus, kaya-kaya bali saka resort, kanthi "teknologi" popok lan klambi angkasa. Iki senadyan kasunyatan manawa kabeh penerbangan kudu ditindakake ing aktivitas maksimal Srengéngé ing wektu kasebut.
            1. Komentar wis dibusak.
      2. wong janggut
        wong janggut 25. mars 2020 15:30
        +5
        Aku ing 2035 ora bakal munggah menyang rembulan. Kosmonautika Rusia wis direset suwene suwe. Sing isih ana yaiku ISS, satelit komunikasi, GLONASS, satelit militer. Ing babagan probe riset antarplanet, kita wis puluhan taun sawise Amerika Serikat. China, Jepang, Israel melu eksplorasi rembulan, lan kita maca crita fantastis lan mirsani nyolong ruang ing Vostochny lan Roskosmos.
  2. ROSO 42
    ROSO 42 25. mars 2020 14:10
    0
    Eksplorasi Bulan mung kudu dadi langkah pisanan ing dalane manungsa menyang cakrawala ruang angkasa sing anyar, durung ana sadurunge lan memikat, kanggo masa depan.

    Iku bakal, nanging ing dalan manungsa, dibebasake saka dhuwit-grubbing lan moralitas kapitalis. Ana keraguan manawa ing dalan sing mbledug ing planet sing adoh, wong-wong India asing nunggu wong-wong mau, kanthi bungah ing "manik-manik" lan "pangilon".
    Ing wektu sing padha, kudu dimangerteni manawa program lunar adoh saka mung roket lan pesawat ruang angkasa sing durung ana sadurunge. Iki uga pangembangan macem-macem perkara liyane, tanpa kabeh penerbangan lan malah pendaratan bakal dadi pertunjukan propaganda biasa kanthi efek lan perspektif praktis sing diragukan.

    Ing wektu sing padha, kudu dingerteni manawa program apa wae sing ora njanjeni "kickbacks" lan kemampuan kanggo mbatalake anggaran menyang kanthong pribadi wiwitane bakal gagal.
    Untung, untung, untung...
    Enteni, saiki PDB ing saluran TV kudu menehi tandha tonggak kanggo "kemakmuran" Rusia. Ing saluran "Russia 1" Skabeeva scalded kabeh tungkak ... lol
    1. Svarog
      Svarog 25. mars 2020 14:14
      +6
      Kutipan saka: ROSS 42
      Enteni, saiki PDB ing saluran TV kudu menehi tandha tonggak kanggo "kemakmuran" Rusia. Ing saluran "Russia 1" Skabeeva scalded kabeh tungkak ...

      Semanten ugi nyediakaken validol.. amargi dongeng badhe pecah kaliyan kasunyatan ingkang atos..
      1. Warga Jujur
        Warga Jujur 25. mars 2020 16:17
        -2
        Dadi misale jek mung babagan coronavirus sing bakal ngomong. Kuwi sing diomongake sirahe.
        Nanging ayo dirungokake "sumber primer" supaya bisa ngomong ... Banjur aku arep ngrembug ...
  3. apro
    apro 25. mars 2020 14:15
    -1
    Lan kenapa ??? apa ambisi Rusia? supaya rega lenga luwih dhuwur ... kanggo tuku luwih murah ing pasar manca kabeh sing kita ora nindakake dhewe ... lan Rusia ora nindakake meh kabeh. ....
    Program siji-wektu bisa .. nanging prospek jangka panjang ora jelas ...
    1. Vadim237
      Vadim237 25. mars 2020 14:24
      -7
      Rusia wis nindakake kabeh saka pin menyang reaktor satelit lan mesin roket, wiwit taun kepungkur wis nambah produksi turbin gas daya dhuwur domestik pisanan kanggo energi. Lan Bulan, kanthi komersial, nduweni prospek gedhe minangka ekstraksi logam bumi langka, sing wis digawa dening meteorit logam menyang Bulan nganti pirang-pirang milyar taun, sapa wae sing pisanan nindakake iki lan kue sing regane puluhan triliun dolar.
      1. apro
        apro 25. mars 2020 14:30
        -2
        Saiki, Rusia ora duwe tujuan sing sehat sing digandhengake karo pangembangan masyarakat manungsa. Kajaba iku, kabeh gumantung marang negara-negara urutan pertama. Ing kahanan iki, keputusan independen ing tatanan global ora mungkin.
        Aku ora weruh produksi Rusia mandhiri ... bisa ngrampungake kabeh masalah sing muncul dhewe.
        1. Vadim237
          Vadim237 25. mars 2020 14:53
          -1
          Minangka conto nyata saka kaputusan independen kanggo bali Crimea menyang Rusia, ana conto liyane bantuan Suriah ing perang nglawan teroris lan militans disponsori dening akeh negara Kulon. Lan ora ana swasembada sing lengkap lan ora ana negara ing donya sing bakal duwe.
          1. apro
            apro 25. mars 2020 14:58
            -6
            Kutipan: Vadim237
            Minangka conto urip saka kaputusan sawijining, bali saka Crimea

            Iki minangka kekalahan gedhe, tinimbang nyawijikake rakyat kita, ketegangan digawe kanthi artifisial ...
            Kutipan: Vadim237
            Lan ora ana swasembada sing lengkap lan ora ana negara ing donya sing bakal duwe.

            Aku ngerti siji negara sing bisa nggayuh iki ....
            1. Vadim237
              Vadim237 25. mars 2020 17:55
              +1
              Sampeyan ora ngerti negara kuwi amarga ora ana lan ora tau.
      2. rubah kutub
        rubah kutub 25. mars 2020 16:05
        +2
        Kutipan: Vadim237
        Rusia wis nindakake kabeh saka pin menyang reaktor satelit lan mesin roket kanggo dheweke

        sanajan ing dhaptar iki ora ana mesin kapal lan tank ... lan ora ana alat mesin ...
        1. Vadim237
          Vadim237 25. mars 2020 17:36
          0
          Soko sampeyan mung ora ing subyek - kanggo alat mesin, hubungi STAN kanggo nyenengake CNC ing Balt System ing St. Kanthi biaya kapal diesel menyang Kolomna, dheweke mung duwe baris D500 anyar sawise 2021 kudu dadi seri.
    2. Loess
      Loess 25. mars 2020 14:27
      -1
      Kutipan: apro
      Lan kanggo apa???ambisi apa Rusia duwe?

      Apa pratelan kanggo ambisi Rusia bisa digawe dening wong sing nulis tembung "Rusia" karo huruf cilik?
      1. apro
        apro 25. mars 2020 14:34
        -4
        Quote: Kurang
        Apa claims kanggo ambisi Rusia bisa wong sing nulis tembung "Rusia" karo huruf cilik

        Apa sampeyan mbedakake ambisi lan kesempatan nyata?
    3. ROSO 42
      ROSO 42 25. mars 2020 14:29
      +1
      Kutipan: apro
      apa ambisi Rusia duwe?

      Rusia ora duwe ambisi. Dheweke mung duwe ekspresi getun lan pangerten sing jero lan bener. Struktur ekonomi negara kaya mengkono kita bakal urip mlarat sanajan emas mili ing aliran kita. Sampeyan mikir! Kekarepan sing paling kuat yaiku INI ??? Apa pungkasane kudu kelakon minangka asil saka akeh taun nyoba?
      Rusia duwe standar dhewe kanggo kabeh. Aku wis ndeleng kepiye kulawarga komando ing Sain Shand mlayu nganggo mobil resmi ... Coronavirus saiki bakal luwih resik tinimbang geni ing gudang tentara.
      1. Vadim237
        Vadim237 25. mars 2020 14:49
        -13
        Sampeyan ngisi wong liya babagan mlarat sampeyan ing Rusia, bubar ana survey ing kene lan nuduhake yen 70% sing ditliti ing kene ora kalebu kemiskinan.
        1. ROSO 42
          ROSO 42 25. mars 2020 17:31
          +4
          Kutipan: Vadim237
          Sampeyan ngisi wong liya kanthi mlarat Rusia

          Aku ora ngisi babagan mlarat lan ora nangis yen aku ora duwe dhuwit cukup. Gaya uripku sederhana. Aku mangan macem-macem, nanging tanpa frills. Saka lelungan taunan, aku luwih seneng numpak sepeda musim panas ing kutha lan Boulevard. Summer blumbang ing Red.
          Lan aku nuduhake penghasilan ing baris kapindho.
          Nanging!!! Aku panginten sing ora bakal angel kanggo sampeyan kanggo ketegangan otak lan, mikir ing wektu luang, mutusaké dhewe sing lan votes ing situs web VO? Iki dudu kontingen sing paling miskin. Bojoku duwe pensiun 13 rubel. Pakdhe Nikolai ing desa - pensiun 393 ... Ibu umur 68 taun 8 April bakal dadi 700 ...
          Lan yen sampeyan nganakake survey ing Rublyovka, nomer kasebut bakal "luwih adhem".
          Lan luwih. Aku ora ngupaya kanggo ngesanake interlocutors karo goroh, lan aku ora duwe apa-apa kanggo invent - kita puas karo apa kita duwe. Nanging sampeyan ngerti manawa ...
          1. Vadim237
            Vadim237 25. mars 2020 17:46
            -6
            Iki dudu kontingen sing paling mlarat - nanging akeh sing nangisi wong miskin, lan kanthi yakin aku bakal ujar manawa para dermawan iki ora nindakake apa-apa ing urip kanggo wong miskin. Aku uga duwe kanca, welder sing apik banget, pensiun 8k kanthi sen, dheweke kerja mandiri, masak nganggo welding argon ing garasi utawa ing dalan, penghasilan saka 50 nganti 100 lan luwih k saben wulan - miturut statistik resmi, iku mriksa miskin lan Mat kanggo Rosstat - sing counts everyone miturut resmi . Sampeyan bisa ketegangan otak.
      2. ak1978
        ak1978 27. mars 2020 23:35
        0
        Aku bakal mbukak rahasia. Ora ana sing duwe ambisi. Ana adonan ngombe banal. Waca babagan biaya SLS / Artemis. Musk? Mung ditempelake dhewe / dianggo minangka layar. NASA mbuwang adonan liyane kanggo pangiriman barang menyang Gateway mangsa (stasiun cedhak-bulan sing ora ana lan paling ora bakal ana). Nanging nenek wis kuping lan Musk nglairake kartun liyane. Mungkasi kabeh omongan iki babagan ambisi. Wong-wong macet irung metu saka ing kemul atmosfer lan temen maujud sing ana pancen boten apa njaba. Paling kamungkinan, Bumi ora mung panggonan lair saka urip, nanging uga kuburan.
  4. NordUral
    NordUral 25. mars 2020 14:15
    +6
    Wiwit kuwi, katentreman lan sepi ing pagunungan lan dataran rembulan sing adoh ora diganggu dening astronot utawa peralatan sing ditinggal saka planet kita.

    Padha lali bab Cina, penulis.
  5. Angin bebas
    Angin bebas 25. mars 2020 14:17
    -1
    Lan apa sing kudu ditindakake ing rembulan, ndeleng bumi? Aku ora ngerti. Nganti mesin adhedhasar prinsip fisik anyar katon, kita ora duwe apa-apa, mung mbuwang dhuwit.
    1. ROSO 42
      ROSO 42 25. mars 2020 14:31
      +2
      Quote: Angin bebas
      Nganti ana mesin adhedhasar prinsip fisik anyar, kita ora duwe apa-apa, mung mbuwang dhuwit.

      Aja dibuwang, dear, nanging melu ngatur aliran finansial. lol
    2. mbah_Kostya
      mbah_Kostya 26. mars 2020 09:22
      +1
      Lan apa sing kudu ditindakake ing rembulan, ndeleng bumi?

      Iku ora malah bab mesin anyar, nanging bab setelan goal long-term - "Napa mabur ana? Apa wekasanipun bakal mbayar kabeh pesta?"
  6. kucing_militer
    kucing_militer 25. mars 2020 14:22
    +4
    Wiwit kuwi, katentreman lan sepi ing pagunungan lan dataran rembulan sing adoh ora diganggu dening astronot utawa peralatan sing ditinggal saka planet kita.
    Loro "terwelu giok" Cina ngganggu dheweke, lan sing nomer loro saiki.
  7. Loess
    Loess 25. mars 2020 14:26
    -3
    Dadi apa babagan rembulan, sampeyan bisa lali? Ora!
    Sanalika kita tekan Bulan, artikel bakal langsung katon ing VO banjur menehi komentar babagan topik "Inggih, apa kita wis mutusake kabeh masalah sing kita mabur menyang Bulan?" ...
    1. Ultra
      Ultra 25. mars 2020 14:38
      +7
      Sayange, kita ora bakal tekan ngendi wae. Ora ana prasyarat kanggo iki.
      1. Loess
        Loess 25. mars 2020 14:44
        -5
        Kutipan saka ultra
        Kita ora bakal tekan ngendi-endi

        Aku ora pesimis. Liyane iku aku ora weruh ing wayahe perlu urgent kanggo eksplorasi rembulan.
      2. Vadim237
        Vadim237 25. mars 2020 14:55
        -2
        Ana siji - roket abot kanggo penerbangan kasebut lan komponen sing adhedhasar Soyuz 5 wis wiwit dibangun.
        1. Ultra
          Ultra 25. mars 2020 16:11
          +1
          Durung ana Soyuz 5, lan kapan bakal dadi misteri sing diselimuti pepeteng. Lan ing "komponen" dheweke wis wiwit mbangun soko ing kana. Apa sampeyan ora mikir aneh?
          1. Vadim237
            Vadim237 25. mars 2020 17:47
            -2
            Soyuz 5 ngrakit sistem propulsi RD 171M diuji.
  8. yuta
    yuta 25. mars 2020 14:26
    +7
    Dheweke ora bakal mabur babagan Rogozin lan Putin, dheweke bakal nguwasani dhuwit, nanging .....
  9. Gennady Korsunov
    Gennady Korsunov 25. mars 2020 14:30
    +3
    Legenda seger nanging angel dipercaya.
  10. v_bueff
    v_bueff 25. mars 2020 14:37
    0
    Pranyata seri penerbangan ing program Apollo rampung ing 75. Sepuluh taun maneh bakal liwati lan bakal dadi wong Amerika wis ana wiwit jaman Kristus nganti saiki.
  11. ELEZKIY
    ELEZKIY 25. mars 2020 14:54
    +2
    Ya, Bulan lan Bumi katon cetha!
  12. WayKheThuo
    WayKheThuo 25. mars 2020 15:06
    +4
    Penulis, dadi omong kosong sampeyan.
    Kajaba iku, aku ngerti manawa bisa, perlu lan migunani kanggo nulis artikel propaganda, nanging eksekusi, penulis, pincang ing kabeh 10 driji sing sampeyan ngetik teks iki. Utawa bisa uga rong driji, penulis. Mungkin sampeyan mikir nganggo rong driji? Ora, aku mikir sing rata-rata. Sampeyan entuk artikel kaya ngono - wow.
    Saiki menyang titik:
    1. Program lunar AS, sing dumadi saka 1961 nganti 1975 ing abad pungkasan, nyetel paling ora rong tujuan: kanggo nuduhake yen USSR paling apik ing papan liya, lan njelajah potensial Bulan kanggo pemukiman lan kanggo pangembangan sumber daya. Amerika ngrampungake tugas loro kasebut. USSR pancen kalah ing balapan iki lan sawise iku wiwit ilang momentum ing eksplorasi ruang angkasa, lan kanggo eksplorasi Bulan, iki mung ora duwe bathi kanggo para kapitalis. Lan ora mung "saiki" ora duwe bathi, nanging ora duwe bathi ing perspektif 20, 30, 40 taun.
    2. Apa proyek basis Bulan migunani kanggo kita, sanajan ora efisien finansial? Oh iya! Kaya proyek mega apa wae, iki minangka pembalap sosial sing kuat banget, minangka dorongan kanggo industri ruang angkasa kita, minangka kesempatan kanggo nyuntikake getih anyar menyang industri - wong lanang enom, ambisius, pekerja keras sing pengin nindakake perkara gedhe, umum, bab menarik, iki bakal tangi sak tenane overgrown karo lendhut lan bledug kolektif subcontractors lan specialists pasukan 60+ kanggo pungkasanipun ngrembug soko nyoto, lan ora mung tarub politik liyane. TAPI. Ora karo kepemimpinan kaya industri lan negara. Apa sampeyan yakin banget yen lulusan Universitas Negeri Moskow (Fakultas Jurnalisme) lan Universitas Marxisme-Leninisme, Doktor Filsafat (ayo dadi) lan teknis (wah?!) Pak Ragozin bisa ngatur lan ngetrapake proyek kasebut. kerumitan? Aku ora yakin. Dheweke bisa ngatur gaji ing tingkat direktur NASA, ngatur sanak-sedulure - uga, nanging karya tingkat iki ora mungkin. Jenis ora. Kanggo PDB, ana tugas sing beda-beda, meh ora ana hubungane karo papan, sanajan ana kedadeyan kosmik bubar - Valentina kita ora bakal ngidini sampeyan ngapusi, ya. Dadi, yen dheweke miwiti siaran babagan program lunar saka layar biru, sampeyan kudu ngerti yen dheweke wis teka kanggo dhuwit sampeyan.
    3. Lan sapa sing bisa, sing kepengin ngleksanakake program kuwi? Inggih, sampeyan ngerti jawaban, mesthi. Iki China. Program kasebut bakal nggawe daya ruang nomer siji. Han duwe wong, kesempatan, spesialis, lan bakal. Pengalaman durung cukup - nanging bisnis iki bakal teka kanthi wektu. Lan sing paling penting, dheweke duwe struktur administrasi negara sing bisa digunakake kanggo ngatasi masalah apa wae kerumitan lan kesulitan - coronovirus minangka conto kanggo sampeyan. Dheweke butuh Bulan kanggo status, amarga bisa dadi luwih penting tinimbang logam nistha sing bakal ditindakake China.

    Lan kita? Apa kita? Kita kasil mlebu ing Rusia, sing ilang, ing taun 1913 M, menyang Kakaisaran anyar, sing ora dikepengini Skomorokhov, lan saka bolongan kasebut menyang Bulan, oh, adoh banget!
    Aku mikir.
  13. A. Privalov
    A. Privalov 25. mars 2020 15:43
    +1
    Aku ora ngerti carane lan apa, nanging Bulan kudu ditliti. ya
    Aku malah nggawe kontribusi dhewe kanggo tugas sing angel iki - aku dadi pemilik plot 70 hektar kanthi koordinat 64 ° -68 ° N. sh. lan 0°—4° E. ing lumahing rembulan. Lokasine apik, cedhak kutub utara. Suhu ing ambane 1m mung minus 35 Celcius. Aku wis ana ing Bumi, kahanan bakal luwih elek. Ing tembung, ngenteni ...ngguyu
  14. Centurion pungkasan
    Centurion pungkasan 25. mars 2020 15:48
    +4
    Nalika sampeyan nindakake soko sampeyan kudu takon pitakonan "kenapa?". manggon ing kono? Teknologi kanggo berkembang. Apa ora bisa ditindakake ing bumi? Siberia diarani takto ... tanpa kapadhetan populasi. Supaya ngembangake teknologi pertanian ing Siberia lan kahanan urip. Ora perlu nggawa hawa ing kana! Lan umume, ora ana Internet ing jarak 5 kilometer saka dalan gedhe. Mbangun starlink lokal paling.
    1. A. Privalov
      A. Privalov 25. mars 2020 16:00
      -1
      Eh, sampeyan wong sing mudhun menyang bumi, perwira pungkasan nglirik . Lan ing ngendi penerbangan pikiran, impen ing mangsa ngarep?
      Aku wis ana ing papan ing Bumi sing kabeh kudu digawa menyang kana, nanging sajrone 9 wulan sampeyan ora bisa entuk. ora
      starlink? Ing Siberia? Ya, panyedhiya lokal kanthi tali sepatu bakal mangan aku. Lagi lungguh ing tambang emas - kanggo ngedol lalu lintas, iku kaya tuku pasta kanggo ton, lan sade kanggo meter. hi
    2. Vadim237
      Vadim237 25. mars 2020 17:53
      -4
      Ana akeh logam langka bumi sing ditambang ing kono lan kabeh ana ing permukaan; praktis meteorit wesi bisa dilebur langsung ing permukaan Bulan ing tungku listrik vakum, amarga wesi murni ing jerone bisa nganti 95 % saka total massa.
      1. ora nyenengake
        ora nyenengake 28. mars 2020 09:04
        0
        Sampeyan nindakake sawetara jenis Petunjuk sing iki "banter", digunakake wong bakal mikir sing iki bener. hi
        utawa sampeyan wis rampung cuckoo?
        1. Vadim237
          Vadim237 28. mars 2020 11:40
          0
          Iki dudu guyon, nanging kasunyatan teknologi, meteorit mbombardir permukaan Bulan nganti pirang-pirang milyar taun, akeh logam bumi langka ing bentuk murni wis nglumpukake ing kono, amarga ora ana erosi lemah ing Bulan, kabeh iki materi ana ing permukaan, saiki ora ana masalah teknologi kanggo nggawe kompleks robot kanggo ekstraksi lan pangiriman unsur meteorit wesi, amarga ana vakum ing permukaan rembulan, tanduran leleh ora butuh pompa vakum - kabeh infrastruktur bisa dikirim nggunakake roket superheavy Yenisei kang digawe lan liyane payload varian Don. Kanggo ngirim materi sing dipikolehi menyang Bumi, bisa uga nggawe traktor ruang jelajah sing padha karo kapsul kargo sing bisa digunakake maneh, kapal sing padha bakal ngirim bahan bakar menyang permukaan mbulan kanggo lepas landas saka kapsul sing bisa digunakake maneh kanthi kargo; docking menyang kapal ing orbit rembulan; banjur diluncurake kapsul saka Bumi menyang kapal operator lan maneh ing bunder - supaya kabeh sistem bisa digunakake maneh, sampeyan bisa nggawe tahap pertama sing bisa digunakake maneh adhedhasar roket Soyuz 5, sing pengin ditindakake ing mangsa - biaya pangopènan lan bahan bakar sawise 2030, iki kabeh pancene unsur paling penting kita kudu roket super-abot, kabeh unsur liyane bisa digawe sapunika - ana puluhan lan atusan triliun bahan ijo ing satelit kita, lan kabeh iki kanthi biaya produksi lan pangolahan minimal.
  15. fa2998
    fa2998 25. mars 2020 17:17
    +1
    Quote: Wong jenggot
    Sisa ISS

    Aku mikir yen ISS bakal kebanjiran kanthi cepet, lan pungkasane astronautika kita. Dheweke sinau babagan carane pindhah menyang orbit cedhak karo roket kraton, lan kabeh iku. USSR isih mabur nang endi wae, nanging personel wis pensiun utawa mati. bali mbukak komersial, Mungkin militèr kita bakal uncalan soko. hi
  16. AB
    AB 25. mars 2020 18:08
    +2
    Dmitry Rogozin... Lan sapa iki? Akademisi? Insinyur Pangembangan Luar Biasa? Mungkin manajer super duper, kaya Lavrenty Palych? Ya nooo, nanging Doktor Ilmu Filsafat !!! Duhtor lan Khfilosov, sial, ing siji botol. Aku uga, nemokake wong kanggo ngrungokake.
  17. ccsr
    ccsr 25. mars 2020 18:09
    +4
    Pengarang:
    Alexander Kharaluzhny
    Eksplorasi Bulan mung kudu dadi langkah pisanan ing dalane manungsa menyang cakrawala ruang angkasa sing anyar, durung ana sadurunge lan memikat, kanggo masa depan. Yagene kudu ana wong sing njupuk langkah iki, lan dudu anak lan putu?

    Ayo nyingkirake kapentingan kabeh umat manungsa amarga ora dadi kapentingan kanggo kita lan nyoba kanggo ngerti yen Rusia modern ora malah setengah saka ekonomi USSR, nanging luwih sithik. Mulane, ora ketompo carane kita pengin ngimpi babagan ruang jero, iku wektu kanggo ndeleng kabeh program lunar, paling ora saka sudut pandang apa sing bakal nggawa kanggo wong kita. Lan yen kita ngetung kabeh, kita bisa nyimpulake yen wektune ora nggawe ilusi babagan eksplorasi Bulan, nanging luwih becik kanggo ngatasi papan sing cedhak lan klompok orbit kita ing wiwitan. Kabeh liyane kudu ngenteni - sakperangan alesan aku yakin iki, ora ketompo carane nggawe uwong yakin kula saka prospek gedhe kanggo program lunar. Kita ora duwe operator sing murah kanggo nganggep Bulan minangka obyek ekspansi, lan iki wektune kanggo ngrampungake. Nalika iku katon, banjur kita bakal ngomong babagan program lunar.
  18. Insinyur Shchukin
    Insinyur Shchukin 26. mars 2020 04:30
    +1
    Kutipan saka Neptus
    Spesialis sing solid ing ruang angkasa wis kumpul ing kene.
    Dheweke ora tekan tingkat kursi - nul maca informasi.
    Ing saluran penulis iki, ana akeh panjelasan babagan teknologi ruang angkasa modern lan masa depan....



    Ya, Konanykhin iku ahli sing kondhang. Iki hipster ing suspenders sing mbuktekaken sing Falcon9 ora bisa mabur, amarga ngetung kabeh ing dhengkul.
    Lan ing liwat wektu kuwi shiz climbs.
  19. Insinyur Shchukin
    Insinyur Shchukin 26. mars 2020 04:35
    0
    Kutipan: Vadim237
    Iki dudu kontingen sing paling mlarat - nanging akeh sing nangisi wong miskin, lan kanthi yakin aku bakal ujar manawa para dermawan iki ora nindakake apa-apa ing urip kanggo wong miskin. Aku uga duwe kanca, welder sing apik banget, pensiun 8k kanthi sen, dheweke kerja mandiri, masak nganggo welding argon ing garasi utawa ing dalan, penghasilan saka 50 nganti 100 lan luwih k saben wulan - miturut statistik resmi, iku mriksa miskin lan Mat kanggo Rosstat - sing counts everyone miturut resmi . Sampeyan bisa ketegangan otak.

    Sinau metodologi Rosstat lan aja nggawe apa sing sampeyan ora ngerti.
    1. Vadim237
      Vadim237 26. mars 2020 12:06
      -1
      Lan aku ora nyipta apa-apa, padha nganggep miturut pejabat - lan sawetara wong bakal menehi pitutur marang kowe babagan penghasilan nyata, ora ana sing butuh masalah pajak, mula dheweke ora ngerti babagan penghasilan utawa gaji pihak katelu ing amplop.
      1. Insinyur Shchukin
        Insinyur Shchukin 27. mars 2020 05:15
        0
        Dheweke ora dianggep resmi. Aja nulis omong kosong.
        Bukak situs web Rosstat lan kenali metodologi kasebut.
  20. ZAV69
    ZAV69 26. mars 2020 15:06
    0
    China kamungkinan bakal ndharat ing rembulan ing mangsa cedhak. Ora ana Rusia utawa Amerika Serikat sing bakal teka. Alesane paling gampang: akeh dhuwit lan istilah 10 taun. Ora ana kepala negara siji sing bakal mlebu, amarga istilah sing dikepengini diwatesi, sampeyan ora bisa kanthi cepet nuduhake asil sing apik, lan para pesaing bakal nggedhekake iki. Lan China, apa wae sing bisa dikandhakake, minangka negara totalitarian, bisa nandur modal ing jangka panjang.
    1. ora nyenengake
      ora nyenengake 28. mars 2020 09:18
      -2
      Kapan kowe kabeh bakal tenang? Ora ana sing mabur ing endi wae, "proyek" mbantu nyuda anggaran ing kene lan ing ndhuwur bukit.
      PS: Apa sing nggumunake aku babagan proyek Apollo?
      Nalika para penyelamat mbukak lawang kapsul karo para astronot, dheweke mundur. Ing njero ana bau sing nggegirisi - ambune kaya jamban stasiun kaya jamban. (wong diwasa telu) celonone (popok) kabeh, aja dibuwang menyang segara, nanging disimpen ing potlot sing dibebasake saka jatah panganan. Ukuran taksi rada gedhe tinimbang Cossack utawa Matiz. mandheg
      1. ora nyenengake
        ora nyenengake 28. mars 2020 09:25
        0
        censorship.
        Aku bakal ngomong ilmiah - defecation recourse
      2. Vadim237
        Vadim237 28. mars 2020 11:43
        0
        Ing enem taun, sampeyan bisa ngomong babagan - nalika Amerika Serikat bakal mabur.
        1. ora nyenengake
          ora nyenengake 29. mars 2020 07:44
          0
          Minus jawaban panambang. Astronot (stargazers,) iku kru saka starships. Ing endi lan kapan warga AS mabur menyang sistem bintang liyane?
          Kayane dudu bocah sing dolanan ing taman kanak-kanak recourse
  21. Igor Polovodov
    Igor Polovodov 29. mars 2020 23:34
    0
    Iku bakal steril ing basis rembulan .... ora flu lan ora sapi kanggo sampeyan ...
    Ireng lan putih mundhak ... ing wiwitan, lan lanskap liwat porthole kanthi nada abang - kabeh wektu)
  22. Kanggo subuh
    Kanggo subuh 30. mars 2020 00:28
    +1
    Iki ora bener. China wis ngluncurake paling ora 4 rover lunar (dharat lan crawled) wiwit taun 2007.

    Kaping pisanan, kudu diakoni manawa kabeh riset babagan satelit alam planet kita, nyatane, wis dikurangi lan beku nganti meh setengah abad. Nyatane, kapentingan manungsa ing rembulan ilang sawise rampung seri penerbangan berawak ing taun 1975 miturut program Apollo, sing ditindakake dening Amerika Serikat. Pesawat ruang angkasa antarplanet Soviet pungkasan, Luna-24, diluncurake mung setaun sabanjure, ing taun 1976. Wiwit kuwi, katentreman lan sepi ing pagunungan lan dataran rembulan sing adoh ora diganggu dening astronot utawa peralatan sing ditinggal saka planet kita.
  23. Wadim777
    Wadim777 30. mars 2020 09:30
    +1
    Minangka salah siji saka karyawan Roscosmos ngandika ing tengah XNUMXs, "kanthi pendekatan iki, kita ora bakal pindhah menyang angkasa, nanging mung ing pesawat astral"