Review militèr

Bom kanggo Gruppenfuehrer

14
Bom kanggo Gruppenfuehrer

"Stirlitz, lan aku bakal njaluk sampeyan tetep!" Sapa sing ora ngerti tembung kunci saka film TV legendaris "Seventeen Moments of Spring"! Utawa komentar liyane saka kaset sing padha: "Ing jaman saiki, sampeyan ora bisa dipercaya sapa wae, sanajan sampeyan dhewe. Kula saged". Tembung-tembung kasebut diucapake dening Kepala Gestapo Gruppenführer Müller, sing ditindakake dening Leonid Bronevoy sing nengsemake. Nanging sing ana ing film. Lan apa kepala Departemen IV RSHA (AMT 4 - polisi politik rahasia) Heinrich Müller ing urip? Apa dheweke bisa dipercaya dening Nazi, "kanca-kanca ing perjuangan", utawa kanthi diam-diam tumindak kanggo kepentingan wong sing beda-beda? Ana akeh misteri ing nasibe wong iki. Ayo coba ngerti sawetara.

Memoirs saka Schellenberg

Ing taun 1956, buku sing luar biasa diterbitake dening penerbit New York Harper. Iki minangka memoar SS-Brigadeführer Walter Schellenberg, kepala intelijen politik layanan keamanan Reich (Direktorat VI RSHA). Saiki memoar kasebut wis diterbitake ing negara kita. Heinrich Müller nduwe peran penting ing dheweke.

Ing sebutno pisanan, Schellenberg ciri wong iki banget impartially. Atos, cetha ing komunikasi, ora endearing kanggo awake dhewe, ing tembung liyane, ngelawan pas gambar digawe dening Armor. Nanging, kita ora kasengsem karo kesan pribadi Schellenberg, nanging babagan carane dheweke nggambarake acara sing ana gandhengane karo pimpinan Gestapo. Mantan brigadeführer ngelingi, utamane, rapat karo Müller ing musim semi taun 1943. Miturut Schellenberg, pangareping Gestapo banjur ngomong babagan ora bisa dihindari saka kekalahan Jerman lan ngomong babagan Stalin kanthi superlatif. "Aku luwih percaya yen Stalin ana ing dalan sing bener. Dheweke luwih unggul tinimbang negarawan Barat, lan kita kudu kompromi karo dheweke sanalika bisa. Iki minangka tembung Mueller. Mangkene carane penulis buku Schellenberg nanggepi dheweke.

"Aku nyamar yen aku ora njupuk apa sing diomongake kanthi serius lan nyoba ngowahi obrolan sing mbebayani iki dadi guyon, ujar:" Inggih, kanca Muller, wiwit saiki kita bakal ngomong "Heil Stalin!". Lan papa Muller bakal dadi kepala departemen NKVD. Muller nyawang aku kanthi nesu lan ujar: "Sampeyan kena infeksi Kulon." Mbok menawa dheweke ora bisa mratelakake kanthi luwih cetha. Aku nyelani obrolan lan pamitan, nanging monolog aneh Muller iki ora metu saka sirah. Saiki dadi jelas kanggo aku yen dheweke wis ngganti pandangane lan ora mikir maneh babagan kamenangan Jerman.

Salajengipun, Schellenberg ora ngutip pernyataan kepala Gestapo, nanging, kaya-kaya liwat, ngandika ing ngisor iki: "Ing pungkasan taun 1943, Muller nggawe kontak karo dinas rahasia Rusia. Ing taun 1945 dhèwèké gabung karo Komunis, lan ing taun 1950 ana perwira Jerman sing bali saka panangkaran Rusia kandha nèk ing taun 1948 dhèwèké ndelok Müller ing Moskow. Muller tilar donya sakcepete sawise rapat kasebut."

Sing, nyatane, kabeh. Nalika sampeyan bisa ndeleng, Schellenberg ora ngupaya kanggo menehi informasi bab "lair maneh" lan nasibe Muller konotasi sensational tartamtu. Kosok baline, iku arang banget garing lan ringkes, kaya-kaya kita ngomong babagan kasunyatan sing dawa lan ora bisa dibantah, meh mboseni amarga jelas lan ora mbutuhake kabeneran tambahan.

Pitakonan babagan keaslian memoar Schellenberg ora muncul ing antarane para sejarawan, iki wis kabukten. Liyane bab carane bener penulis dhewe. Ayo nerusake karo investigasi sethitik.


Miss Oscar Lind

Heinrich Müller

Tanggal 9 Maret 1945, Muller kudu pindhah menyang salah siji saka departemen polisi pidana lokal, dumunung ing pinggiran Berlin. Nanging, bisnis ditundha dheweke ing ibukutha, lan dheweke mrentah Sturmbannführer Otto Frischke kanggo ngganti awake dhewe ing perjalanan kasebut, nyedhiyakake mobil lan sopir. Rolas menit sawise Frischke budhal, mobil mbledhos. Kekuwatane bom kasebut nganti sithik mobil, sopir lan penumpang. Serangan! Saiki kantor Muller kaya semut sing disiram banyu sing nggodhok. Cetha kanggo kabeh wong sing wis nyoba ing pangareping piyambak.
Penyelidikan nemokake yen bom kasebut didhelikake ing ngisor kap mobil. Mung wong sing nduweni akses menyang mobil Muller sing bisa nindakake iki. Ora suwe dheweke ngerteni para tersangka, ing antarane yaiku Oskar Lind, sing kerja ing garasi Gestapo. Umume bukti nuduhake dheweke. Diputusake kanggo nyekel Lind, nanging dheweke ... mlayu. Kayane ana sing ngelingake dheweke. Ora ana informasi babagan iki. Nanging apa dheweke ilang tanpa tilas?

Pengakuane pramuka lawas

Jeneng Linda muncul maneh ing dina kita ing obrolan karo Ivan Antonovich Pavlov (ayo nelpon iku). Pensiunan Kolonel KGB nyuwun supaya ora ngandhani jeneng asline: Chekist tuwa ora pengin dadi perhatian kabeh wong.

Dadi, ing taun 1960, Kapten Pavlov, makarya ing arsip, urusan karo kasus warga Jerman sing teka menyang manungsa waé saka counterintelligence Soviet ing pasca-perang Berlin, nanging dirilis amarga lack of compromising bukti ing wong. Nanging, karyawan panguwasa terus "mimpin" wong-wong sing tau ketemu piyambak ing pancingan, preduli saka apa wong-wong iki guilty utawa ora. Konsultasi dianakake karo kanca-kanca Jerman, ing wektu kasebut ora bisa ditemokake ing endi wong lanang iki, apa sing ditindakake saiki.

Ing mburi Hitler ana pangareping Gestapo

Karya sing tiba kanggo Ivan Pavlov iku penting banget, dadi tataran pisanan saka operasi "Solo". Inti saka operasi iki kaya ing ngisor iki. Ora saben warga Jerman sing dibebasake dening counterintelligence Soviet dadi setya marang panguwasa. Ana akeh sing kebak pantes sawetara taun saka kemah Siberian. Yen perlu, spesialis NKVD bakal "nggawa tenggat wektu" sanajan malaekat. Apa sing bisa kita ucapake babagan Jerman! Sawetara wong kudu tuku kamardikan kanthi biaya ngirim informasi sing dibutuhake menyang awak kita. Ing tembung liyane, kanthi setuju kanggo kerjo bareng karo Soviet, padha mbubarake rahasia penting.

Sawetara agen iki manggon ing Kulon, manggoni posisi penting ing masyarakat. Akeh rahasia sing diwènèhaké ana hubungané karo kapentingan komersial saka masalah Jerman paling gedhé sing slamet perang. Yen administrasi, sebutno, keprigelan Ygrek nemokake manawa politisi X ndhukung lan dibiayai, kanthi diam-diam kerja sama karo NKVD, nyebabake karusakan gedhe kanggo keprihatinan kasebut, "tokoh" kasebut kudu dadi ala banget. Sing ana inti saka blackmail.

Minangka bagéan saka Operasi Solo, Kapten Pavlov kudu njaluk kenalan karo protokol interogasi saka pejabat intelijen Amerika James West, sing ditahan ing Moscow ing 1956, lan makarya ing tutup jurnalistik.

Pak Kulon solo

Sapa sing James West? Sajrone taun perang, dheweke dadi karyawan Kantor Layanan Strategis (OSS) Amerika Serikat, cikal bakal CIA. Njawab pitakonan babagan aktivitase ing mangsa perang, dheweke uga ngomong babagan upaya mateni Muller. Miturut West, upaya pembunuhan direncanakake dening Amerika, lan Oscar Lind sing padha, sing kerja kanggo intelijen Amerika, dipilih minangka eksekutor. Motif? Ing wektu iku, rembugan aktif ditindakake antarane wakil komando Jerman lan sekutu Barat. Muller metu saka operasi iki. Nanging amarga OSS dicurigai, lan miturut West, dheweke ngerti yen Muller minangka agen Soviet, mula diputusake kanggo mbusak dheweke. Amarga cedhak banget karo pusat acara, dheweke bisa ngirim informasi sing ora dikarepake menyang Soviet. Sawise nyoba gagal Lind, sawetara upaya mateni liyane direncanakake, nanging kabeh mau ora ditindakake kanthi macem-macem alasan.

Kepiye komentar Ivan Antonovich Pavlov babagan kesaksian West? Dheweke ora ngomong apa-apa, amarga dheweke ora duwe akses menyang informasi babagan aktivitas bayangan Mueller. Kita bakal ngrembug sethithik karo sampeyan.

Yulian Semenov lan rembugan


Saka kiwa menyang tengen: Franz Josef Huber, Arthur Nebe, Heinrich Himmler, Reinhard Heydrich lan Heinrich Müller. 1939


Ing tembung pungkasan kanggo novel Seventeen Moments of Spring, Yulian Semenov ngandika: "Mesthi wae, Stirlitz minangka fiksi, utawa luwih, generalisasi. Ora ana siji Stirlitz. Nanging, ana sawetara pramuka kaya Stirlitz. Nanging kasunyatan rembugan antarane sekutu Kulon lan Jerman ana. Nalika sampeyan bisa ndeleng, kasunyatan wis dikonfirmasi. Nanging rembugan iki ora rahasia. Malah sadurunge wiwitan, sekutu resmi ngandhani Stalin babagan iki. Nanging, rincian sing paling penting saka negosiasi, nuansa, ora ilang. Pramuka endi sing bisa dipasrahake kanggo nemokake rincian? Mesthi, kanggo wong-wong sing cedhak karo ndhuwur Reich. Lan yen Muller tenan makarya kanggo Uni Soviet, banjur nyoba matèni wong, lan wahyu saka West lan Schellenberg, lan ilang saka Muller sawise perang dadi cetha. Mesthi, bisa dianggep yen Schellenberg, West, lan Kolonel Pavlov mung nemokke kabeh iki. Nanging banjur pitakonan muncul: kenapa? Lan ing ngendi dheweke entuk informasi sing padha?

Mula salah paham Yulian Semyonov babagan Muller ing novel kasebut ora diilangi. Mesthine dudu Stirlitz mitos, nanging Muller nyata, intelijen Soviet duwe utang akeh ...
Pengarang:
Sumber asli:
http://tainy.info
14 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. bacut
    bacut 31 Juli 2012 08:32
    +4
    Mesthine dudu Stirlitz mitos, nanging Muller nyata, intelijen Soviet duwe utang akeh ...

    Tebakan kandel...
  2. Deniska999
    Deniska999 31 Juli 2012 08:35
    +1
    Aku krungu nang endi wae sing Muller makarya kanggo intelijen Soviet. Bener utawa ora, ora ngerti.
  3. JIPO
    JIPO 31 Juli 2012 08:53
    +3
    Nanging babagan versi sing Mueller tilar donya ing AS ing taun 80-an? Ana, malah sawetara petani concocted memoar bab carane Muller urip sawise perang, nalika nuduhake barang-barang pribadi ing program Rahasia Sov - ring SS, jubah karo nyudo Pundhak lan mergo. Sisa-sisa Mullr ditemokake, ing kuburan sing diduga ana bagean awak sawetara wong (balung) lan uga kewan. Minangka kanggo memoar Schelenberg, ing wayahe iku luwih saka melu ing layanan rahasia saka Kulon, sing nylametaké saka Pengadilan Nuremberg lan nulis soko sing nggawa tinge saka sensationalism (iku nyenyet karo dhuwit). Sampeyan kudu ngomong yen sanalika sawetara Nazi ora bisa ditemokake, langsung ngandika yen agen Soviet, elinga Bormann, nindakake iki supaya luwih nutupi kepemimpinan USSR lan ngalihake rasa curiga saka awake dhewe, amarga luwih akeh Nazi. makarya kanggo USA lan kanggo mesin carane kita ora sijine wong, elinga Gehlen. Dadi, kemungkinan Muller manggon lan kerja sama karo Amerika Serikat, ora kaya liyane, kawruh lan agen, uga dokumen babagan macem-macem wong sing ndhelikake kolaborasi karo Gestapo, bobote emas nalika Perang Dingin lan bakal bodho yen Amerika ora njupuk kauntungan saka iki.
  4. bosst64
    bosst64 31 Juli 2012 10:15
    +6
    Ing taun 70-an, nalika film perdana, dalan-dalan kosong. Padha nuduhake seri minggu, lan padha rampung karo paling menarik! (Lan sampeyan Stirlitz, aku bakal njaluk sampeyan tetep) Lan pitung dina ngenteni !!!
    1. karbo
      karbo 31 Juli 2012 15:51
      +2
      bosst64,
      Lan "4 tanker lan asu", camp perintis kita mangan cemilan afternoon ing 3 menit, lan kanggo pesawat TV, lan camp iki dying metu. sak jam setengah.
      Iku dear kanggo ngelingi.
      1. igor67
        igor67 31 Juli 2012 15:59
        +1
        karbo,
        kelingan jaman cilikanmu, aku wis nonton setengahe. misale jek taun 73 musim dingin aku pertama weruh http://www.youtube.com/watch?v=IXU1sNKaeVc
  5. dmb
    dmb 31 Juli 2012 11:20
    +3
    Sirah diwenehake marang manungsa ora mung kanggo mangan. Iki kula kanggo kepinginan saka penulis kanggo speculate sethitik. Kaya ing ngisor iki saka artikel kasebut, kajaba saka memoar Schellenberg, penulis ora duwe sumber "informasi sensasional" liyane. Inggih, aja nganggep kaya Kapten Pavlov sing misterius, sing ngandhani penulis yen dheweke ora ngerti apa-apa. Kanggo Schellenberg, memoar-memoar kasebut pisanan dibahas sawise pidato Churchill ing Fulton. Ing wektu iki, dheweke bisa nulis apa wae, kalebu Himmler saka Ryazan, lan jeneng asline yaiku Ivanov. Cetha yen sampeyan nyambungake USSR karo algojo Reich sing paling misuwur, dheweke bakal menehi dhuwit luwih akeh. Lan ora ana sing isin yen wong bodho-Müller ora ana ing Januari 1945. nanging ing Januari 1943, dheweke ngandhani pesaing lan mungsuhe (ndeleng memoar "Walter sing dikasihi") yen Stalin minangka swell, lan Hitler minangka wedhus, dudu. ing kabeh wedi sing liwat saperangan jam wong lanang saka boss Kaltenbrunner bakal mbungkus tangan sethitik putih lan nyeret wong menyang cellars banget. ing ngendi dheweke nyeret wong sing luwih dhuwur tinimbang dheweke. Isih ana telik Amerika, kang orane uga mangu, amarga iku dikenal mung saka tembung saka Pavlov misterius.
  6. Num Lock U.A.
    Num Lock U.A. 31 Juli 2012 11:30
    +1
    sampeyan ora sinau akeh babagan intelijen sing apik, nanging sethithik sing dingerteni babagan intelijen Soviet, mbok menawa amarga, ora kaya perwira intelijen Barat, ora umum kanggo "kita" nulis memoar.
  7. Kostya-pejalan kaki
    Kostya-pejalan kaki 31 Juli 2012 12:35
    -2
    Malah ing peran "kewan elek" kayata Gestapo lan SS, intonasi lan mripat kita ngulungake kita, lan karakter kita langsung katon.

    Para aktor, uga sutradara lan panulis skenario, minangka master banget ing pakaryane, ora kaya prototipe Anglo-Saxon.

    Lan intelijen Jerman kalah perang, lan luwih saka siji. Dadi, minangka pejabat saka "perusahaan 9" ngandika, "Ora ana sing tau menang saka Jerman wiwit 1240"
    1. mateni
      mateni 31 Juli 2012 13:34
      +4
      Kostya-pejalan kaki,


      Apa sampeyan mikir perang Prancis-Prusia dimenangake dening Prancis ???
      1. Kostya-pejalan kaki
        Kostya-pejalan kaki 2 Agustus 2012 02:02
        -1
        ... uga, kekuwatane sapa saiki - Nazi utawa Prusia lan Rusia sing tentrem? Bèntèng Könisberg panjenengan sampun dangu ambruk, ing sangisoré pukulan tentara ingkang gagah prakosa lan pengering kita, lan Fritz panjenengan mlayu ing sisih kulon, disimpen dening sadulur Inggris. Lan ing adoh 1240, lan 1410 lan 1640, 1944-45 perang Gusti-abdi pedagang mlayu kaya jerks karo buntut antarane sikil (ekstrak saka Radzivilov Chronicle).

        Rusia lan wong liya sing seneng tentrem wis menang maneh!
  8. karbo
    karbo 31 Juli 2012 14:19
    0
    Sapa wae sing ngelingi film kasebut bakal menehi perhatian marang carane gampang Stirlitz nyingkiri tuduhan sing serius banget babagan hubungane karo intelijen USSR, mula mung amarga anggepan dheweke bisa ditembak.
    Muller uga nduduhake kapentingan sing jelas nanging ati-ati kanggo ngatasi Barat, mung njaluk Stirlitz kanggo ngandhani dheweke.
    Sinau sing menarik, nanging aku mikir yen kita ora bakal ngerti bebener, paling apik, ing 50 taun, nalika ora ana sing bakal kasengsem ing sawetara jinis Muller, kepiye penjualan iPhone 33 ing toko, sapa sing peduli bab sejarah :(
  9. sedoii
    sedoii 31 Juli 2012 16:37
    0
    Sejarah iku siji. lan ana akeh kaca.
  10. Pakdhe
    Pakdhe 31 Juli 2012 23:12
    -1
    Aku maca ing memoar wong, misale jek Gehlen, sawise perang Muller katon ing Moskow, dheweke rauh mati. Aku ora mikir yen kepala Gestapo kerja kanggo intelijen Soviet, paling kamungkinan sawise perang dheweke nggoleki pemilik anyar. Lan ketoke padha figured metu.
  11. Stasi.
    Stasi. 1 Agustus 2012 00:18
    +1
    Ora ana gunane kanggo ngira apa Heinrich Müller minangka agen intelijen Soviet. Minangka kanggo memoar saka Walter Schellenberg, kita bisa kanthi aman ngomong sing padha 90% disinformasi murni. Siji bab bisa dikandhakake kanthi yakin - intelijen kita ngalahake Jerman lan njamin kamenangan ing perang. Aku seneng nonton film babagan perwira intelijen kita: "Shield and Sword", akeh sawise nonton film iki kepengin dadi kaya Johann Weiss, dheweke dadi perwira KGB. Uga, film apik banget "The Way to Saturn" uga ndadekake kita ngujo pramuka.
    1. valokordin
      valokordin 1 Agustus 2012 04:28
      -1
      lan presiden kita
  12. atine1954
    atine1954 1 Agustus 2012 01:09
    0
    Kita duwe agen ing Gestapo sing ngelingake babagan wiwitan perang!
    1. valokordin
      valokordin 1 Agustus 2012 04:29
      0
      ana, nanging Jerman kapapar wong ing awal perang lan dijupuk wong
  13. kemangi
    kemangi 1 Agustus 2012 09:38
    0
    Versi menarik. Sayange yen kita ora bakal ngerti kabeh bebener nganti pungkasan, kajaba ora ana sing ana ing arsip sing wis diklasifikasikake. Inggih, "Seventeen Moments of Spring" punika film incomparable. Mratelakake panemume, film iki bisa kanthi aman kalebu ing 10 film paling apik ing kabeh wektu.
  14. vladim.gorbunow
    vladim.gorbunow 1 Agustus 2012 10:08
    0
    "Ing taun 1990-an, Mueller's Recruiting Talks and Diaries diterbitake ing Amerika Serikat, sing dianggep akeh minangka "hoax sastra." Miturut versi "Amerika" iki, Muller direkrut dening CIA, banjur manggon ing Amerika Serikat lan tilar donya ing California taun 1982." Wikipedia.
    1. Kostya-pejalan kaki
      Kostya-pejalan kaki 2 Agustus 2012 02:08
      0
      Aku maca Solonin ing kene babagan tragedi perang, lan siji tembung katon lucu kanggo aku: kaya, sawise perang, Stalin ora bisa ngapusi, lan mrentahake para ilmuwan kanggo nyuda ukuran pati saka Nazi ing awal. blitzkriek, amarga. banjur kacarita bab karusakan saka Tentara Abang 6 yuta Fritz, lan alesan sing dijaluk Stalin ana sing FRG declassified arsip saka Wehrmacht karo informasi dipercaya.
      ????
      Sing nggumunake, mungsuh, sanajan dikalahake, ora bisa ngapusi utawa ngapusi datane?

      Utawa murub kabeh GRU saka setan lan mung gumantung ing CIA?
  15. asbaev
    asbaev 3 Agustus 2012 16:08
    0
    Carane akeh wong duwe akeh versi, saben duwe bebener dhewe.