Babagan Garda Nasional lan ora mung

724

Mungsuh Umum


Ana sawetara alasan kenapa aku pengin nulis babagan topik iki.

Pisanan: dheweké njabat ing pasukan internal saka Kementerian Dalam Negeri Rusia kanggo rong puluh taun (saka kadet saka sekolah militèr kanggo komandan platoon lan wakil komandan resimen).



Kapindho: anané meh lengkap ing situs sing disebut "Military Review" gagasan sing luwih utawa kurang bener babagan layanan lan tugas Pengawal Rusia (meh setengah saka personel Pengawal Rusia minangka personel militer).

Alasan katelu lan paling penting yaiku kepinginan kanggo paling sethithik ngilangi rasa sengit lan ora rasional marang personel militer struktur iki, sing ora bisa dimengerteni dening sawetara warga, kalebu sing nulis komentar ing situs iki. . Mbok menawa wong-wong iku acak, utawa bisa uga dudu wong. Aku ora ngerti. Aku ora yakin sing aku bakal bisa kanggo gawe uwong yakin kabeh wong perlu kanggo orane Garda Nasional, nanging iku worth cobi.

Bubar, aku wis maca sawetara artikel babagan topik Pengawal Rusia lan menehi komentar babagan VO, artikel pungkasan ana ing dina liburan profesional Pengawal Rusia. Dadi, kira-kira 20-25% kabeh komentar (aku ora ngitung persis) bisa digandhengake karo muntahan beracun marang militer lan karyawan Pengawal Rusia. Aku ora ngerti apa motif wong-wong iki, apa penghinaan pribadi sing ditindakake dening Pengawal Nasional, nanging aku mikir yen wong-wong sing nyoba ngrusak negara sing dienggoni kanthi ngremehake institusi individu, lan ora. Matter yen lagi "ing peteng" padha melu iki utawa eling, padha sabenere mungsuh saka wong tanpa kuotasi, awit iku akeh harder kanggo wong tanpa negara ing umum utawa karo negara banget kanggo urip.

Conto modern saka negara-negara sing lemah banget: Somalia, Sudan, Yaman lan Libya, sebagéyan lan luwih cilik: Suriah, Libanon lan liya-liyane. Ing kabeh negara iki, wong biasa urip banget hard. Bangsa sing akeh kaya wong Kurdi ora duwe negara dhewe. Lagi di-push watara lan digunakake kanggo tujuan dhewe dening kabeh lan macem-macem. Nganti taun 1948, wong-wong Yahudi ora duwe negara dhewe - ing kene dheweke mung ngati-ati babagan negarane. Lan ing Rusia, nganti pertengahan 2000-an, negara iki uga banget banget - aku kabeh ngelingi iki.

Kanggo wong-wong sing ora seneng banget karo pamrentah lan njaluk dibuwang kanthi kekuwatan, yaiku, sing pengin ngatur "revolusi kamulyan" liyane, aku bisa ngutip salah sawijining politisi Ukraina (aku ora ngelingi jeneng mburi): "Yen sampeyan duwe masalah ing negara sampeyan, atur revolusi - lan sampeyan bakal ngerti yen sampeyan ora duwe masalah ing negara sampeyan." Salah sawijining prasasti ing tembok memori Viktor Tsoi ing St. Petersburg katon cukup menarik lan topikal, yaiku: "Vitya, kita ngenteni owah-owahan, yen sampeyan ngerti, apa sih, owah-owahan kasebut."

Dheweke bisa mbantah aku: ora perlu kita nyebut Ukraina minangka conto, ora bakal kaya iki karo kita, nanging ora nerangake kanthi jelas kenapa ora bakal kaya ngono. Lan aku kepengin weruh kenapa kita kudu beda. Dadi, aku bisa ngomong yen ing acara weakening saka negara, iku ora bakal padha karo ing Ukraina, iku bakal luwih elek kanggo kita, tragedi bisa kelakon luwih getih, lan ana akeh alasan kanggo iki. lan kanggo ngrembug mau, artikel kapisah dibutuhake.

Iku ora cetha kanggo kula carane wong bisa sengit piranti sing bakal digunakake dening sapa wae, aku mbaleni, dening panguwasa sembarang (yen sampeyan ora sengaja nggebug driji nganggo palu, sampeyan bakal scold palu utawa ineptitude pribadi?).

Mungkin ana sing mikir yen sesuk "elf ayu" dadi kuwasa ing negara kita, dheweke bakal mbubarake Garda Nasional, polisi, bailiff, layanan penjara, lan liya-liyane, lan malah ndadekake warga negara kabeh padha sugih, seneng. lan sehat? Dadi, aku bisa kanthi yakin nyatakake yen wong-wong sing mikir kaya ngono, kanthi gampang, wong naif banget. Ora ana kedadeyan kaya iki ing mangsa ngarep. Bisa uga konfigurasi, komposisi, jeneng struktur daya bakal rada owah (contone, Pengawal Nasional bakal diarani sawetara "Korps Pengawal Revolusi Kamulyan" - guyon), liya, nanging tugas utama bakal tetep padha. Sanajan sawetara struktur dibubarake, dheweke bakal nggawe maneh sing padha kanthi jeneng sing beda, utawa kekuwatan lan tugas bakal ditransfer menyang departemen liyane. Miturut cara, pimpinan anyar ora bakal nggawe wong sugih, sehat lan seneng, kajaba awake dhewe lan wong sing ditresnani. Wong-wong sing saiki dadi pimpinan demonstrasi ing Rusia lan nyatakake yen dheweke duwe kuwasa ing kene ora nyebabake emosi liyane kajaba rasa jijik lan nistha.

Yen ana sing ngira yen "penyelidik super" kanthi jeneng sing meh padha karo julukan minangka wong sing mandiri, mula dheweke salah. Yen sampeyan ora pindhah menyang rincian, sampeyan mung bisa ngomong sing iku "tangki saluran" saka macem-macem layanan khusus, lan, bisa uga, loro manca lan Russian. Iki minangka alesan kenapa dheweke durung dikunjara sajrone wektu nyata, lan sawetara informasi sing dilebokake minangka asil investigasi bisa dimangerteni.

Metode Soft


Liyane babagan Garda Nasional. Cara sing digunakake dening karyawan nalika nyebarake rapat umum, yen beda karo cara badan sing padha ing "negara-negara beradab", banjur mung ing arah sing luwih lembut nggunakake kekuwatan lan sarana khusus, yaiku, meriam banyu, karet. peluru lan gas luh ora digunakake (sanajan ana ing saham). Ing negara "demokrasi Kulon" kabeh iki digunakake kanggo lengkap - sapa mamang, bisa nonton video ing macem-macem sumber Internet.

Aku arep takon pitakonan kanggo karakter individu: apa persis bisa guilty saka personel militèr lan karyawan saka Garda Rusia, utamané nalika nerangake masalah ekonomi lan kaadilan sosial. Aku pengin langsung ngomong yen koruptor, miturut pendapate, kekuwatan dijaga dening FSO, lan ora dening Pengawal Nasional.

Aku dhewe ora nemokake Pengawal Rusia ing layananku, nanging ing karya saiki aku terus-terusan sesambungan karo struktur iki lan wong-wong sing nglayani, supaya aku bisa mratelakake panemume ora mung babagan bahan peledak, nanging uga babagan VNG (pasukan pengawal nasional), luwih-luwih yen dheweke wis nyabrang dalan karo perwira OMON lan SOBR saka wilayah Rusia sing beda-beda, utamane nalika nindakake tugas ing Kaukasus Lor.

Mung diresiki?


Aku ora seneng banget nalika, nalika sinau ing Akademi Senjata Gabungan (mantan Akademi Militer Frunze) ing Fakultas Perbatasan lan Pasukan Internal ing pungkasan taun nineties, salah sawijining guru takon nalika kuliah: "Apa ana perwira ing antarane? sing saiki sing duwe gelar Pahlawan Rusia, utawa dianugerahi pesenan militer? Banjur dheweke dhewe mangsuli: "Saka ngendi, sampeyan mung ngresiki." Yen panemu kasebut ana ing antarane sawetara militèr Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia ing pungkasan taun nineties, mula medeni kanggo mbayangake apa sing bisa ditindakake dening warga sipil, utamane kanthi bantuan wartawan "ora dipercaya" utawa pseudo sing ditunjuk dhewe. - blogger ahli.

Saka pengalaman pribadi, aku bisa ngomong yen beban utama permusuhan ing Chechnya, Dagestan lan Ingushetia, persis minangka infanteri lan pasukan khusus, ditanggung luwih akeh dening unit militer operasional, unit militer lan pasukan khusus lan unit intelijen pasukan internal. , lan OMON karo SOBR. Saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia, dheweke utamane dibedakake tank, penerbangan lan unit lan subdivisi militèr artileri, uga unit pasukan khusus saka Staf Umum GRU.

Sawise serangan Taun Anyar ing Grozny ing kampanye pisanan ing sangisoré komando "sarwa" Jendral Grachev P.S., Panglima Pasukan Internal Departemen Dalam Negeri Rusia, Jenderal Angkatan Darat A.S. Kulikov, ditunjuk. komandhan klompok pasukan ing Chechnya. lan ing dhawuhe kabeh kutha-kutha liyane dijupuk lan kabeh wilayah Republik Chechen dikuwasani kanthi meh ora ana kerugian saka pasukan federal. Banjur Kolonel-Jenderal Romanov A.A. diangkat dadi komandan grup, lan nggawa supaya ing pungkasan mangsa panas 1995, kendaraan militèr siji bisa pindhah tanpa diiringi ing sisih warata Republik Chechen. Iki ora disenengi dening akeh wong sing "perang tresna marang ibune", lan ing September 1995 Romanova A.A. diunekake ing Minutka Square ing Grozny, dheweke isih urip, nanging angel kanggo nelpon urip orane kuwi.

Cathetan:

Total kanggo kabeh post-Soviet critane 201 prajurit lan karyawan Pengawal Rusia (VV MVD) dianugerahi gelar Pahlawan Rusia. 148 prajurit lan karyawan dianugerahi gelar anumerta.

Perang karo bangsamu dhewe?


Sampeyan uga menarik yen sawetara wong sing ana ing situs kasebut ngomong babagan redundansi jumlah Pengawal Rusia (udakara 350000 wong) lan nyuda kabeh tugase mung kanggo "perang karo wong-wong dhewe" lan tumindak minangka bagean saka "detasemen". sing bisa dingerteni mung kanggo wong-wong mau.

Ngomong babagan ukuran Pengawal Nasional, kita bisa ujar manawa ora ana negara tambahan sing diwenehake. Iki kira-kira 350000 wong sadurunge ing layanan, padha mung ngethok bahan peledak saka Kementerian Dalam Negeri - udakara 180000, unit polisi khusus (OMON, SOBR) - udakara 35000, keamanan pribadi - udakara 130000, lan sawetara liyane sing luwih cilik lan luwih cilik. unit sing kurang penting (divisi penerbangan, dilisensi lan lisensi).

Kabeh tugas ing wektu tentrem lan perang (padha kadhaptar kanggo referensi ing mburi artikel), siji bisa utamané siji metu tugas pertahanan teritorial ing mangsa kaancam lan ing mangsa perang.

Cetha yen konflik militer karo partisipasi Rusia, yen kedadeyan, lan kabeh dadi persis iki (utamane sawise pungkasan epik karo coronavirus), mung pitakonan yaiku papan, intensitas lan peserta, ora bakal kaya perang ing tengah lan pungkasan abad kaping 20, nanging sawetara perkara bisa uga kedadeyan. Utamane, akeh negara Barat sing dadi anggota NATO menehi perhatian banget kanggo nindakake sabotase lan kegiatan teroris ing mburi garis mungsuh (yaiku, ing mburi kita).

Yen ana sing ora ngerti, aku bisa nglaporake manawa ing jaman perang, meh kabeh unit militer Kementerian Pertahanan Rusia kekurangan tenaga kerja utawa dibentuk maneh lan mangkat saka papan penyebaran permanen sesuai karo tujuane sing luwih cedhak karo garis kontak sing bisa ditindakake. mungsuh.

Kabeh tugas pertahanan teritorial isih ditugasake kanggo komisaris militèr ing entitas konstituen Federasi Rusia lan unit militèr, sing mentas dibentuk saka warga sipil (unit pertahanan teritorial). Apa ana sing bisa ngomong kanthi yakin yen unit sing ora dilatih iki bakal bisa nolak sabotase profesional lan formasi pengintaian mungsuh kanthi kualitatif ing wektu sing kaancam lan ing mangsa perang, kayata klompok Pasukan Khusus, resimen khusus saka Pasukan Khusus KMP, detasemen operasional saka Pasukan Khusus "Delta", resimen 75 " Rangers of the USA, SAS, UK SBS lan unit liyane sing kurang kondhang saka Angkatan Bersenjata negara NATO, uga kelompok teroris sing kurang profesional, nanging ora kurang mbebayani? Nanging unit militèr operasional, pasukan khusus saka pasukan pengawal nasional, OMON lan SOBR departemen saka Garda Rusia ing entitas konstituen saka Federasi Rusia bakal ngrampungake karo tugas iki luwih yakin lan efisien. Kabeh mau duwe tingkat latihan sing dhuwur, gaman lan peralatan sing cocog, lan sing paling penting, pengalaman gedhe kanggo nglawan kelompok bersenjata lan geng ilegal ing Kaukasus Lor.

Nganti saiki, iki durung diresmikake dening hukum, nanging kamungkinan menehi tugas ora mung partisipasi, nanging uga manajemen organisasi pertahanan teritorial kanggo Pengawal Rusia lagi diteliti.

Mesthine bakal ana "kanca" sing bakal ngomong yen ing mburi Pengawal Rusia ora ana apa-apa khusus, dibandhingake karo unit aktif, mung bakal mangan jatah, nanging iki adoh saka kasus kasebut.

Ing kegiatan ngatur pangayoman mburi tentara nalika Perang Patriotik Agung Bogomolov V.O. buku fiksi apik banget ditulis: "Moment of Truth" ("Ing Agustus XNUMX"), kang banget intelligibly, nggunakake dokumen nyata, nuduhake pentinge tugas kanggo nglindhungi mburi ngarep, combating DRF lan bandit. lemah.

Dadi, nalika Perang Donya II, pasukan NKVD nindakake tugas kanggo nglindhungi mburi pasukan aktif, nglawan DRG, bandit lemah, landing mungsuh kanthi tugas sing meh padha karo Pengawal Rusia saiki.

Uga, tatanan lan unit militèr NKVD melu langsung ing permusuhan, yaiku:

- Pejuang saka batalyon kapisah 132 saka pasukan NKVD perang ing Brest Brest. Ing tembok barak batalyon ana tulisan sing kondhang: "Aku bakal mati, nanging aku ora nyerah. Pamit, Tanah Air. 20.VII.41";

- garnisun saka divisi 9 lan 10 saka pasukan NKVD kanggo pangayoman saka struktur sepur, njaga komunikasi transportasi ing wilayah SSR Ukrainia, malah diubengi ing mburi jero mungsuh, terus kanggo defend obyek kanggo dangu nganti. prajurit pungkasan;

- ing perang kanggo Leningrad, limang divisi lan loro brigade saka pasukan NKVD mbedakake piyambak. Dadi, divisi senapan kaping 21 saka pasukan NKVD mbela cedhak kutha ing sisih kidul lan mengko, amarga keberanian para prajurit divisi kasebut, dadi Banner Merah Leningrad kaping 109. Divisi Senapan 1 kanggo beda khusus dadi Ordo Luga Suvorov kaping 46, kelas 2. Divisi Infanteri kaping 20 ngoperasikake Nevsky Piglet sing misuwur, ilang luwih saka setengah personel, nanging ora mundur;

- papat divisi, loro brigade, sawetara unit militèr kapisah lan telung sepur waja saka pasukan NKVD melu ing nimbali Moscow. Sajrone periode iki, resimen 2 mbedakake dhewe, batalyon tank kapisah, baterei artileri, lan unit liyane saka OMSDON dijenengi sawise. F.E. Dzerzhinsky, resimen kaping 156 kanggo nglindhungi pabrik senjata ing Tula, sing dadi Red Banner;

- ing batalyon saka divisi bedhil 10 saka pasukan NKVD, kang nyekeli posisi pertahanan ing Stalingrad, ana 10-15 wong kiwa, nanging mungsuh ora bisa liwat 200 meter pungkasan kanggo Volga. Iki minangka siji-sijine unit sing dianugerahi penghargaan paling dhuwur saka Tanah Air nalika iku - Ordo Lenin;

- Wiwit taun 1941, pasukan NKVD mbentuk lan nransfer 15 divisi bedhil menyang Komisariat Pertahanan Rakyat USSR. Kabeh divisi perang apik, entuk gelar kehormatan lan penghargaan, loro dadi pengawal;

- ing taun 1943, tentara kapisah saka pasukan NKVD dibentuk saka tapel wates lan pasukan internal lan ditransfer menyang Tentara Merah. Iki nampa jeneng Tentara 70th lan, minangka bagéan saka Front Tengah, nampa "baptisan geni" ing perang pertahanan ing Kursk Bulge;

- Pasukan NKVD nduweni peran penting ing penyebaran gerakan partisan, uga nyiapake detasemen pengintaian lan sabotase lan kelompok kanggo operasi ing mburi garis musuh;

kontribusi khusus kanggo prestasi kamenangan digawe dening prajurit saka Separate Motorized Rifle Brigade for Special Purposes (OMSBON). Ing kene diklumpukake warna olahraga Soviet, siswa, pramuka paling apik ing negara kasebut. 25 prajurit saka brigade dadi Pahlawan Uni Soviet;

- ing periode pungkasan saka Perang Patriotik Agung, layanan lan aktivitas operasional pasukan digawa metu ing wilayah gedhe ing ngarep lan ing ambane, ditondoi dening tension gedhe lan nomer akeh bentrokan militèr. Dadi, mung kanggo mbusak mburi Front Ukrainia 1 saka band Tentara Insurgent Ukrainia lan sisa-sisa divisi SS Ukrainia "Galicia" ing wilayah Rava-Russkaya ing pungkasan Agustus - awal September 1944, operasi Chekist-militer. iki ditindakake ing wilayah kanthi total area luwih saka 3 600 sq. km. Luwih saka 6 ewu prajurit NKVD karo tentara meriem lan kendaraan lapis baja melu ing;

- total, ing tataran pungkasan saka Perang Patriotik Agung, pasukan NKVD nindakake ewu operasi Chekist-militer (khusus) kanggo pertempuran bandit lan formasi nasionalis ing wilayah kulon Uni Soviet.

Kanggo wani lan wani, luwih saka 100 ewu prajurit NKVD dianugerahi pesenan lan medali. Miturut data paling anyar, 306 Pahlawan Uni Soviet kadhaptar, kalebu 4 kaping pindho Pahlawan sing njabat ing pasukan NKVD ing macem-macem wektu. 29 personil militèr kanggo prestasi sing wis rampung didaftar ing salawas-lawase ing daftar unit militer pasukan.

Kanggo keberanian lan skill tempur, 18 formasi lan unit militèr saka pasukan NKVD dianugerahi penghargaan negara utawa gelar kehormatan.

Aja nyalahke NKVD - aja nyalahke Pengawal Nasional


Kene ing situs, kang menehi kritik dening akeh komentar, ana akeh admirers Generalissimo Stalin I.V. Aku dhewe ngurmati asil kepemimpinan negara kita ing pirang-pirang perkara. Dadi, kenapa pasukan NKVD sing nindakake tugas ing Stalin ora dikutuk, lan Pengawal Rusia, sing nindakake tugas sing meh padha karo pasukan NKVD, saiki diarani "pencekik kamardikan" lan julukan ala liyane? Aku ora ngerti. Mbokmenawa amarga saiki ora ana Stalin lan aparat repressive sing cocog, lan mulane sampeyan bisa ngomong apa wae sing dikarepake, lan sampeyan ora bakal entuk apa-apa. Lan mesthi ana wong sing ora marem karo pamrentahan apa wae, sing diarani revolusioner profesional, sing tansah siap perang kanggo kabeh sing apik nglawan kabeh sing ala.

Yen mbandhingake karo pasukan NKVD ora bener amarga kasunyatane yen iki jaman sing beda, sistem sosial sing beda, banjur perbandingan karo Berkut lan pasukan internal Ukraina sajrone periode Yanukovych nyaranake dhewe.

Carane iku, i.e. ing Ukraina, militan saka OUN-UPA (dilarang ing Rusia) saka wilayah kulon, mlumpat, protes, akeh wartawan lan warriors Internet kagungane karyawan Berkut, everyone ngelingi. Kabeh wong sing nyukupi ing Rusia sympathized karo karyawan Berkut lan prajurit saka pasukan internal Ukraina ing wektu sing. Elinga carane karyawan Berkut disambut ing Crimea - kaya pahlawan. Dadi, Crimean "Berkut" saiki uga divisi saka Pengawal Rusia.

Ayo kula takon pitakonan sing prasaja: sapa sing saka wong-wong sing ana ing situs iki diantemi nganggo baton utawa liya-liyane dening karyawan Pengawal Nasional? Umumé, 70-80 persen pernyataan ing Internet ing macem-macem forum dibangun kanthi emosi utawa teknologi (sing diarani manual latihan utawa kanthi bantuan macem-macem program bot, isi artikel palsu), ana uga akeh klise, contone, "detasemen", "perang karo wong dhewe", "punishers", "guardsmen" lan epithets ora kurang nyerang liyane. Ana sawetara argumen logis - meh ora ana.

Klasik "revolusi warna"


Iku dianggep klasik saka kabeh "revolusi werna" sing perlu kanggo meksa panguwasa kanggo nyerah hak legal kanggo nggunakake panganiaya marang wong akeh sing nglanggar hukum diadegaké.

Yen lembaga penegak hukum mandheg nindakake kuwajibane njaga ketertiban, mula kekacauan ing negara kasebut, mula wong-wong biasa bakal nandhang sangsara luwih akeh, sing didhukung para oposisi ultra-demokratis. Miturut cara Ukrainia Maidan, lan ora mung Ukrainia, sajrone protes massal, sing nglumpukake butuh sing diarani. kurban kurban kanggo nambah derajat saka tumindak protes lan mutusake masalah liyane perlu kanggo ngrusak negara, etc., lan kurban bisa nalika pamaréntah wis weakened lan ora ngontrol kahanan.

Aku setuju karo para kritikus: kepala Garda Nasional saiki, Jenderal Angkatan Darat V.V. Zolotov, wis ngrusak pendapat Pengawal Rusia, nanging sanajan sampeyan ngganti karo liyane, luwih jujur, kompeten, lsp. tugas saka Pengawal Rusia ora bakal ngganti lan ora bakal pindhah menyang ngendi wae bakal ilang.

Ora mungkin kanggo nggandhengake kabeh departemen, ing ngendi atusan ewu wong ngawula, karo wong siji, kanggo nuduh saben wong yen pimpinane minangka "maling", "bajingan", lsp. Yen sampeyan tindakake logika iki, sampeyan bisa pindhah adoh. Contone, yen salah sawijining pembaca sing dihormati kerja ing organisasi, direktur, sing dipenjara amarga pedofilia, mula dheweke, karyawan iki, uga pedofil? Tegese, aku arep ngomong yen senapati iku tanggung jawabe marang bawahane, lan para bawahan ora langsung tanggung jawab marang tumindake senapatine.

Umumé, iki minangka topik kanggo artikel sing kapisah. Nanging ing ringkesan, kahanan saiki kaya-kaya kaya pungkasan taun 80-an - awal 90-an, mung banjur tentara lan kabeh perwira sing njabat ing wektu iku saya tambah akeh panganiaya. Ing sawetara kutha ing USSR (lan ing RSFSR uga), perwira didhawuhi kanggo pindhah menyang lan saka layanan ing sandhangan sipil. Saiki dheweke nyoba ngracun dudu tentara, nanging struktur kekuwatan liyane, uga kabeh pejabat tanpa istiméwa. Aku ora pengin ngembangake teori konspirasi sing beda-beda, nanging kabeh katon teratur lan terkoordinasi.

Wangsulan: Bab ingkang utama iku sadurunge dados setunggal menyang Pengawal Rusia, kabeh Unit klebu ing nindakake tugas padha saiki, nanging padha ora nimbulaké kasenengan kuwi antarane masyarakat liberal lan bagéan saka masyarakat patriotik strangely oriented.

Aku ngerti manawa kanthi artikel iki aku bakal ngalami "murka sing bener" saka warga individu. Nanging ana pangarep-arep kanggo dhukungan - kadhangkala aku ndeleng komentar ing situs kasebut saka wong sing nggunakake simbolisme VV minangka avatar.

Lan aku uga kepengin weruh carane akeh wong ing komentar bakal nelpon kula "salah siji saka watchdogs saka panguwasa oligarki", "abdi saka rezim getih" lan tembung ala liyane. Aku kudu langsung ngomong yen aku ora nyinggung marang wong-wong sing kaya ngono, amarga aku mikir, sanajan sedhih banget, aku ngladeni Tanah Air lan rakyatku, lan aku ora bisa mutusake sapa sing kuwasa ing tingkatku. sajrone layananku.

Tugas utama lan komposisi saka Garda Nasional


Kabeh sing kasebut ing bagean kasebut gampang ditemokake ing Internet, nanging amarga ora saben wong seneng nelusuri dhewe, aku nggawe bagean iki minangka referensi.

Pasukan Garda Nasional kapasrahake tugas ing ngisor iki:

1) partisipasi ing pangayoman ketertiban umum, njamin keamanan umum;

2) perlindungan fasilitas negara penting, kargo khusus, fasilitas komunikasi;

3) partisipasi ing perang nglawan terorisme lan ekstremisme;

4) partisipasi kanggo njamin negara darurat, hukum militer, rezim hukum operasi kontra-teroris;

5) partisipasi ing pertahanan teritorial Federasi Rusia;

6) menehi pitulungan menyang agensi tapel wates layanan keamanan federal kanggo nglindhungi Border Negara Federasi Rusia;

7) kontrol negara federal (pengawasan) babagan selaras karo undang-undang Federasi Rusia ing bidang turnover gaman lan ing bidang keamanan pribadi lan aktivitas detektif pribadi, uga kanggo njamin keamanan fasilitas kompleks bahan bakar lan energi, kanggo aktivitas unit keamanan entitas legal kanthi tugas statutori khusus lan unit keamanan departemen;

8) pangayoman fasilitas utamané penting lan sensitif, fasilitas tundhuk pangayoman prentah dening pasukan saka Garda Nasional, pangayoman saka properti individu lan entitas legal ing kontrak;

9) njamin, kanthi keputusan Presiden Federasi Rusia, keamanan pejabat senior entitas konstituen Federasi Rusia lan wong liya.

Komposisi saka pasukan Pengawal Nasional Federasi Rusia:

1. Formasi, unit militèr lan organisasi VNG Rusia, langsung subordinate menyang direktur Pengawal Rusia (contone, ODON dijenengi sawise F.E. Dzerzhinsky).

2. Organisasi pendidikan pendidikan tinggi VNG Rusia.

3. Badan teritorial Pengawal Rusia ing tingkat interregional (pusat tujuan khusus).

4. Minangka bagéan saka distrik pasukan saka Pengawal Nasional Federasi Rusia:
- formasi, unit militèr kanggo tujuan operasional (ing struktur - senapan motor sing padha, mung tanpa senjata abot lan pertahanan udara);
- formasi, unit militer kanggo nglindhungi fasilitas negara sing penting (proteksi ZATO, pembangkit listrik tenaga nuklir, sawetara pabrik militer, lan liya-liyane);
- unit militèr lan pasukan khusus lan unit pengintaian (pasukan khusus, batalyon pengintaian kapisah);
- unit militèr motorized khusus (ing proses dibubaraké);
- latihan unit militèr;
- unit militèr penerbangan;
- Unit militèr marine.

5. Minangka bagéan saka badan teritorial Pengawal Rusia ing tingkat regional (departemen utama, departemen, departemen kanggo entitas konstituen Federasi Rusia):

- OMON;
- SOBR;
- Institusi Keamanan Pribadi Negara Federal VNG Rusia (departemen, departemen kanggo entitas konstituen Federasi Rusia);
- departemen liyane.

Formasi lan organisasi militer VNG saka subordinasi distrik Rusia, uga badan teritorial Pengawal Rusia ing tingkat regional, disebarake ing wolung distrik pasukan Pengawal Nasional Federasi Rusia:

1. Distrik Banner Merah Orsha-Khingansky Tengah saka Pasukan Pengawal Nasional Federasi Rusia.

2. Distrik Kaukasia Utara Pasukan Pengawal Nasional Federasi Rusia.

3. Distrik Wétan Pasukan Pengawal Nasional Federasi Rusia.

4. Distrik Siberia saka Pasukan Pengawal Nasional Federasi Rusia.

5. Distrik Ural saka Pasukan Pengawal Nasional Federasi Rusia.

6. Distrik Volga saka Pasukan Pengawal Nasional Federasi Rusia.

7. Distrik Kidul Pasukan Pengawal Nasional Federasi Rusia.

8. Ordo Lor-Kulon Distrik Red Star saka Pasukan Pengawal Nasional Federasi Rusia.

(Data saka sumber terbuka.)
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"