Review militèr

Departemen Pertahanan AS mrentahake modernisasi Tomahawk KR menyang tingkat Blok V

20
Departemen Pertahanan AS mrentahake modernisasi Tomahawk KR menyang tingkat Blok V

Departemen Pertahanan AS ora bakal ninggalake rudal jelajah Tomahawk, mrentahake upgrade sabanjure. Miturut portal upi.com, militer AS arep ngganti rudal Tomahawk Block IV karo misil generasi anyar.


Militer AS wis mlebu kontrak liyane karo Raytheon kanggo produksi lan modernisasi rudal jelajah Tomahawk. Persetujuan $ 641,3 yuta kalebu produksi rudal Tomahawk Block V anyar, uga modernisasi rudal Block IV generasi sadurunge sing wis diprodhuksi. Ing wektu sing padha, 90 yuta dolar dialokasikan kanggo produksi 147,9 rudal anyar, dana liyane bakal digunakake kanggo modernisasi.

Pangembangan rudal modifikasi Blok IV digantung amarga biaya program kasebut, lan malah ana gosip babagan penutupan kasebut. Nanging, ing 2018, generasi anyar misil diadopsi. Bentenane utama antarane modifikasi Blok IV lan perkembangan sadurunge yaiku kemampuan kanggo nglacak gerakan target ing wektu nyata lan ngganti target sawise rudal diluncurake. Rudal Tomahawk saka modifikasi Blok IV uga beda karo sing sadurunge ing mesin sing luwih irit, sing bisa nambah jarak penerbangan nganti 1850 km. Kajaba iku, "generasi kaping papat", ora kaya para leluhure, nduweni hulu ledak sing luwih kuat (fragmentasi bledosan dhuwur) kanthi bobot 454 kg.

Sistem tuntunan gabungan kalebu peralatan navigasi inersia sing didandani kanthi sinyal GPS, sistem panuntun korelasi komparatif survey ing peta (operasi ing bagean tengah lintasan) lan sistem panuntun korelasi digital ing gambar terrain (operasi ing bagean pungkasan saka lintasan).

Meh ora ana informasi babagan rudal Tomahawk Block V anyar, mung dikenal manawa rudal kasebut wis ningkatake navigasi lan komunikasi.

Nganti saiki, Raytheon (ing Arizona) wis ngrilis total luwih saka 4 ewu CD Tomahawk saka macem-macem modifikasi. Saka jumlah kasebut, 2300 digunakake ing macem-macem konflik militer wiwit taun 1991 nganti 2018.
20 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Operator
    Operator 1 april 2020 15:23
    +4
    "Индекс Block Va (обозначение RGM-109E/UGM-109E) получат крылатые ракеты в варианте Maritime Strike Tomahawk (MST), оснащаемые новой многоканальной системой наведения для возможности поражения надводных целей. Типы каналов самонаведения для MST не раскрываются - предположительно, она будет сочетать активно-пассивные радиолокационный и тепловизионный каналы в сочетании с мощным процессором обработки данных и новым инерциальным блоком.

    Индекс Block Vb (обозначение RGM-109M/UGM-109M) получат ракеты для поражения наземных целей, оснащаемые новой проникающей боевой частью Joint Multiple Effects Warhead System (JMEWS), сочетающей кумулятивный предзаряд с проникающей боеголовкой."
    1. langit strike fighter
      langit strike fighter 1 april 2020 15:28
      +2
      Bentenane utama antarane modifikasi Blok IV lan perkembangan sadurunge yaiku kemampuan kanggo nglacak gerakan target ing wektu nyata lan ngganti target sawise rudal diluncurake. Rudal Tomahawk saka modifikasi Blok IV uga beda karo sing sadurunge ing mesin sing luwih irit, sing bisa nambah jarak penerbangan nganti 1850 km.


      X-101 uga bisa retargeting ing pesawat.
      Thanks kanggo sistem Hephaestus sing dipasang khusus, rudal entuk kemampuan kanggo target maneh sawise diluncurake. Subsistem komputasi, nggunakake saluran khusus, nampa perintah saka pusat kontrol sing ana ing lemah, lan ngirim koordinat target sing ditampa saka satelit menyang pesawat. Lan mung nalika pesawat ana ing langit, "Hephaestus" nggawe petungan perlu lan nempatno koordinat kira-kira ing "otak" roket. Aku pengin ujar manawa operator rudal strategis ing wektu sing padha bisa nindakake patroli tempur ing wayah awan, lan ing wektu sing tepat, kanthi panyuwunan pasukan darat, miwiti serangan rudal lan ndhukung infantri.
      Karakteristik penerbangan strategis lan gamane dadi perhatian banget kanggo Komando Tinggi Angkatan Darat AS. Dadi, ing The National Interest edisi Amerika, dheweke nerbitake artikel kanthi judhul "Salah sawijining pengebom Rusia sing paling agawe wis entuk kabisan anyar sing medeni." Artikel ngandika:

      "Saiki Rusia bakal bisa target maneh rudal jelajah sanajan ing udhara, sajrone penerbangan. Iku durung cetha carane akeh pesawat modern Tu-95MS wis nampa kesempatan kuwi, nanging liwat wektu, kabeh armada operator rudal udhara Rusia ing layanan temtunipun ndarbeni iku. Kauntungan penting saka Rusia iki bakal nambah keluwesan lan efisiensi panggunaan senjata kanthi tliti dhuwur. Kajaba iku, rudal Rusia sing cerdas iki bisa komunikasi karo siji liyane sajrone penerbangan ... "

      Bisa dingerteni kenapa jenderal AS prihatin babagan kemampuan misil kita. Kanthi volley massive saka pluru x-101, cukup kanggo program mung siji saka wong-wong mau, lan bakal nunjukaké kanggo pluru liyane koordinat utawa obah target sing padha kudu "kerja metu". Rudal jelajah X-101 duweni sing diarani "kecerdasan grombolan": sawise nampa sebutan target, klompok rudal sing ditembak kanthi mandiri mutusake kepiye luwih gampang nyerang mungsuh, nyebarake target sing dideteksi ing antarane awake dhewe lan mbangun penerbangan lan formasi sing optimal. rencana. Cukup kanggo pesawat ngluncurake wolung rudal jelajah X-101 ing grup operator pesawat saka jarak patang ewu kilometer lan kanthi tenang mabur menyang omah, lan rudal bakal ngrampungake liyane.

      https://www.politforums.net/rmo/1516182447.html

      Х-101 работает и по движущимся целям.
      Bentenane kualitatif nomer loro saka analog yaiku kombinasi jarak dhuwur kanthi akurasi paling dhuwur, kalebu target obah. Bebarengan karo sistem navigasi inersia lan satelit pelengkap, X-101 nduweni kepala homing optik. Ing bagean pungkasan, koreksi ditindakake dening sistem televisi Sprut, sing menehi kamungkinan kanggo nabrak, kalebu target obah.

      Operator rudal kulawarga X-101/102 yaiku pengebom strategis Tu-95MS (nganti 8 ing hardpoints eksternal) lan Tu-160 (nganti 12 ing peluncur drum internal) sing wis ngalami modernisasi. Ana informasi sing durung diverifikasi yen ing mangsa ngarep bakal dipasang ing pengebom garis ngarep Su-34 lan pengebom jarak jauh Tu-22M3 sing dimodernisasi.

      https://www.arms-expo.ru/armament/samples/1357/72318/
      1. Peter Tverdokhlebov
        Peter Tverdokhlebov 1 april 2020 16:54
        +2
        Lan yen saluran komunikasi satelit sing menehi koordinat target anyar dicegat dening mungsuh?
        Apa langkah-langkah perlindungan sing ditindakake?
        1. langit strike fighter
          langit strike fighter 1 april 2020 17:00
          +2
          Akeh ngelmu nuwuhake kasusahan, mula ujare wong-wong kuna, jujur, aku ora ngerti, ora mungkin sampeyan bakal nemokake informasi kasebut ing ranah umum.
      2. Profesor
        Profesor 1 april 2020 17:01
        -1
        Aku wiwit maca komentar sampeyan, nanging kepiye carane Dadi, ing edisi Amerika "The National Interest" mandhek langsung. Banjur dheweke kelingan yen dina iki tanggal 1 April terus. Aku pracaya yen X-101 uga bisa retargeting ing pesawat. apik
    2. NEXUS
      NEXUS 1 april 2020 17:00
      +6
      Saka jumlah kasebut, 2300 digunakake ing macem-macem konflik militer wiwit taun 1991 nganti 2018.

      Minangka ekspansi kolonial wis streamlined, banjur ... konco saben kapak, urip warga sipil ing negara liya. Ing inti, Amerika Serikat minangka Reich Papat, kanthi ambisi lan Wishlist sing padha.
  2. Pemanah Sihir
    Pemanah Sihir 1 april 2020 15:27
    +4
    A "kapak perang" nyata ... Lan Amerika ora bakal ngubur. Mbokmenawa melu kabeh konflik sing nglibatake Amerika sajrone meh 30 taun kepungkur! Miturut cara, aku maca nang endi wae sing padha arep bali versi tanah kanggo layanan.Mugi-mugi everyone cetha marang kang ing Panggonan pisanan. Nanging kita ngirim pesawat bantuan kanggo wong-wong mau! "Inggih sampun" negatif
    1. Alf
      Alf 1 april 2020 22:36
      +1
      Kutipan saka Magic Archer
      Nanging kita ngirim pesawat bantuan kanggo wong-wong mau!

      Lan ing endi dhuwit "elit" sing dipikolehi kanthi overwork disimpen?
  3. askort154
    askort154 1 april 2020 15:28
    +3
    Saka jumlah kasebut, 2300 digunakake ing macem-macem konflik militer wiwit taun 1991 nganti 2018.

    Израсходовали много, а где победы ?! Только Ирак, а в остальные только хаос принесли.
    Kajaba iku, dheweke menang ing Irak ora kanthi biaya "tomahawks", nanging kanthi biaya nyogok prajurit Staf Umum.
    А на Югославию всем НАТО-м навалились.
  4. Pimpinan saka Redskins
    Pimpinan saka Redskins 1 april 2020 15:29
    +2
    Sepira ora ditulis babagan dheweke, sepira ora dikritik, nyebutake data babagan jumlah sing ditembak, nanging isih wedi ... "sumbu" sing bisa dipercaya ...
    1. Alf
      Alf 1 april 2020 22:40
      +1
      Quote: Pemimpin Redskins
      "Kapak" sing bisa dipercaya dadi ...

      Ya, ya, luwih-luwih yen sampeyan ngelingi kepiye 4 Axes mabur menyang Iran tinimbang Irak ... Ya, dheweke langsung ndharat menyang kedutaan China, untunge, dina Minggu lan mung tukang resik sing ditutupi, China banjur ngluncurake sing kuat. presentation sing diwiwiti karo tembung, ing terjemahan, sampeyan cho , lanang jujur, ofigeli?
  5. wuh wuh
    wuh wuh 1 april 2020 15:48
    +6
    Blok 5 yaiku konversi Tomahawk dadi rudal anti-kapal.
    Pencari terintegrasi kanthi radar lan kamera video pindai dipasang ing kono.
    Kanggo mbandhingake, ing varian paling gampang, Tomahawk mung panrima GPS.
    1. langit strike fighter
      langit strike fighter 1 april 2020 15:58
      +2
      Ing kabeh rudal modern, garis sing sadurunge mbedakake KR saka rudal anti-kapal kabur. Iki bener kanggo Granite, Onyx, Kh-35U, Kh-101, Kaliber, Zirkon, Tomahawk. Kabeh rudal modern dadi universal.
      1. wuh wuh
        wuh wuh 1 april 2020 16:07
        +3
        Garis ing Republik Kyrgyz cetha banget - jinis GOS.
        Target tetep dipandu dening inersia lan GPS (utawa padha karo).
        Ing target obah - kanthi radar aktif lan saluran video.
        1. Kuda Saksa
          Kuda Saksa 1 april 2020 22:26
          0
          Kutipan saka: voyaka uh
          Garis ing Republik Kyrgyz cetha banget - jinis GOS

          Ora ketok. Contone, AGM-158 JASSM, udara-kanggo-permukaan, saliyane inersia lan GPS, nduweni pencari IR resolusi dhuwur ing bagean pungkasan. Visual ngenali target lan ing sawetara termal.

          Lan AGM-158C LRASM, udhara-kanggo-kapal, wis GPS, radar pasif, lan maneh golek IR.
  6. Alf
    Alf 1 april 2020 22:35
    -3
    Bentenane utama antarane modifikasi Blok IV lan perkembangan sadurunge yaiku kemampuan kanggo ... ngganti target sawise diluncurake roket.

    Sawise peretas Rusia ndhudhuk roket kasebut, Angkatan Udara AS ngganti jeneng roket kasebut saka Tomahawk dadi Boomerang. ngguyu
  7. KCA
    KCA 2 april 2020 05:48
    -1
    Интересно, а текущая модернизация "Граната" он-же "Калибр" сейчас какой блок? 1-2-3-4-5-6? Почему наше МО не расскажет? Нет денег мультики нарисовать, или есть, о чём промолчать? Догадался, "Калибр", по-любому, купят, нет смысла в мультиках, а что и как, кому надо, и так знают
  8. lvov_aleksey
    lvov_aleksey 2 april 2020 19:00
    0
    Kutipan saka KCA
    Интересно, а текущая модернизация "Граната" он-же "Калибр" сейчас какой блок? 1-2-3-4-5-6? Почему наше МО не расскажет? Нет денег мультики нарисовать, или есть, о чём промолчать? Догадался, "Калибр", по-любому, купят, нет смысла в мультиках, а что и как, кому надо, и так знают

    kita mung nuduhake kartun babagan senjata nuklir, lan liyane ing bisnis
  9. lvov_aleksey
    lvov_aleksey 2 april 2020 19:07
    0
    Kutipan saka: askort154
    Saka jumlah kasebut, 2300 digunakake ing macem-macem konflik militer wiwit taun 1991 nganti 2018.

    Израсходовали много, а где победы ?! Только Ирак, а в остальные только хаос принесли.
    Kajaba iku, dheweke menang ing Irak ora kanthi biaya "tomahawks", nanging kanthi biaya nyogok prajurit Staf Umum.
    А на Югославию всем НАТО-м навалились.

    Sing belang ora menang ing perang, mung percaya yen negara kasebut umure 100 taun lan luwih ...
  10. leon1204id
    leon1204id 6 april 2020 18:21
    0
    Blok V Tomahawk mabur dhewe, banjur Mercury BM, Derivasi Pertahanan Udara, Thor lan wong lanang liyane ketemu dheweke. Banjur dongeng kasebut rampung .......... ngguyu