Loro kapal selam nuklir saka Armada Pasifik bakal diowahi kanggo rudal jelajah anyar

80

Direncanakake kanggo ngowahi rong kapal selam nuklir ing Pasifik armada kanggo rudal jelajah anyar. Dikarepake yen ndandani lan rekonstruksi bakal diwiwiti ing separo kapindho 2020.

Babagan kantor berita iki TASS ngandika sumber makarya ing sektor militèr-industri.



Kita ngomong bab kapal selam "Bratsk" lan "Samara" project 971 "Pike-B". Sawise owah-owahan, dheweke bakal bisa nggunakake rudal jelajah Kaliber. Kajaba iku, perbaikan rata-rata kapal selam bakal ditindakake.

Karya kasebut bakal ditindakake ing pusat perbaikan kapal Zvyozdochka. Layanan pers perusahaan perbaikan kapal ora menehi komentar babagan informasi babagan kapal selam.

Nunggu kanggo ndandani "Bratsk" lan "Samara" wis arep wiwit 2008. Ing taun 2014, kapal selam kasebut diangkut liwat operator sing luwih entheng ing sadawane Rute Laut Lor menyang Wilayah Murmansk.

Dikarepake yen renovasi bakal suwene 3 nganti 5 taun. Suwene karya gumantung carane dibiayai.

Kaping pisanan, mesthine kanggo nindakake ndandani lan modernisasi ing Kamchatka, nanging ora ana perusahaan ndandani kapal sing bisa ngatasi tugas kasebut.

Kapal selam nuklir "Bratsk" dadi bagéan saka armada ing taun 1989. "Samara" rada "luwih enom", wis dioperasikake wiwit taun 1995.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    80 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 21
      2 april 2020 09:20
      Kita ngenteni kanggo ndandani "Bratsk" lan "Samara". Muga-muga pendanaan sing tepat lan cepet bali menyang layanan.
      1. + 13
        2 april 2020 09:34
        Quote: wong anyar
        Kita ngenteni kanggo ndandani "Bratsk" lan "Samara". Muga-muga pendanaan sing tepat lan cepet bali menyang layanan.

        Rincian sing menarik saka artikel kasebut

        Nunggu kanggo ndandani "Bratsk" lan "Samara" langgeng wiwit 2008 taun. Ing 2014 taun Kapal selam kanthi bantuan operator sing luwih entheng diangkut ing Rute Laut Lor menyang wilayah Murmansk.

        Saiki wis 2020 lan krisis maneh .. Utawa mung taun kabisat?
        Kacepetan ndandani nyengsemaken 12 + 5 = 17 - maneh bodho, nanging iki ora akurat.
        1. + 10
          2 april 2020 09:36
          Ora ana ndandani kuwi. Bakal diwiwiti, muga-muga taun iki.
        2. + 22
          2 april 2020 09:50
          Quote: Malyuta
          Kacepetan ndandani nyengsemaken 12 + 5 = 17 - maneh bodho, nanging iki ora akurat.

          K-391 "Bratsk" teka ing 2003 ing JSC "North-Eastern Repair Center" ing Vilyuchinsk lan ana ing banyu perusahaan nunggu ndandani. Kontrak kanggo ndandani miturut kondisi teknis kanthi perpanjangan periode mrikso rampung antarane Kementerian Pertahanan lan perusahaan ing 2011. Nanging, kontrak kasebut kaganggu, kalebu amarga degradasi perusahaan ndandani kapal (masalah karo personel) lan kekurangan bagean peralatan sing bakal didandani ing kapal, amarga dibongkar dening personel sadurunge digunakake ing kapal liyane. MAPLs proyek iki. Ing 2014, K- 391 "Bratsk" lan K-295 "Samara" diangkut dening perusahaan Walanda ing kapal dermaga "Transshelf" (kanggo USSR, "Transshelf" dibangun dening Finland, banjur dadi didol menyang Walanda) saka Timur Jauh menyang Severodvinsk dening Rute Laut Lor kanggo ndandani lan modernisasi ing sadawane 971M ing Pusat Repair Kapal Zvezdochka JSC, uga loro MAPL sing padha saka Armada Lor: Leopard lan Volk. Nanging sawise nindakake pemecahan masalah, dheweke mung ngadeg ing tembok perusahaan kanggo nunggu diselehake ing boathouse, sing bakal ditindakake ora luwih awal tinimbang mundur saka Leopard utawa Wolf + ana informasi babagan transfer K-295. Samara menyang India kanggo leasing (kanggo dhuwit, dheweke uga bisa ngedol ibune, ya. K-391 "Bratsk" 1989, steamer luwih saka 30 taun, kang 17 taun wis ora mlaku. Modernisasi mbutuhake pitung taun, "Leopard" sing padha wis ana ing modernisasi wiwit 2014 lan ora ana pungkasane wilayah kasebut.
          1. +2
            2 april 2020 10:48
            Nyuwun pangapunten, kadosipun leres (((
          2. +3
            2 april 2020 17:36
            Inggih, wektune kanggo bali menyang dalan. Padha bakal kapitalisasi lan isih ngawula, ing kapasitas anyar.
      2. +1
        2 april 2020 09:41
        10 taun kudu ngenteni..
        1. -1
          2 april 2020 09:42
          Ngenteni ... Aku ngarep-arep kanggo 5/6.
        2. +1
          2 april 2020 19:17
          Lan apa, Rusia rampung ing 10 taun?
          1. -3
            3 april 2020 06:03
            Ing Rusia, bungling lan indifference ora bakal rampung
            1. 0
              3 april 2020 19:32
              Apa sampeyan pengin ujar manawa iki minangka sipat karakter Rusia? Aku njamin sampeyan, ana cukup lam lan kabodhoan nang endi wae. Lan ing kene ing Ukraina, fitur-fitur kasebut uga ditumpangi karo srakah, lan arrogance, lan meanness.
              1. -1
                3 april 2020 20:53
                Ya, Ukraina lan aku kaya sedulur loro. Kita duwe masalah sing padha. Mungkin pesenan luwih sithik, nanging ora akurat..
                1. 0
                  3 april 2020 21:41
                  Sampeyan duwe pesenan luwih sithik, mung negara gedhe - katon ala. Ukraina luwih cilik, mula katon jelas yen bardachin lan korupsi berkembang.
      3. -12
        2 april 2020 10:09
        apa rasa seneng - sampeyan bisa njaluk cons kanggo nganyarke kapal selam
        2 SENDOK LUWIH CILIH ING TARUNG KAWASAN RUSIA.
        ora ana minusator siji sing bakal menehi dhuwit (kaya Perang Donya II) "kanggo pambangunan Angkatan Laut Rusia sing kuwat"
        1. +1
          2 april 2020 10:35
          Kutipan: antivirus
          ora ana penambang bakal menehi dhuwit

          Sampeyan pancen wong sing menarik, nanging sampeyan menehi dhuwit? .... ora oh))
          1. -5
            2 april 2020 12:29
            Aku ngomong babagan kahanan "kabeh kanggo ngarep, kabeh kanggo Kamenangan."
            ora 13%.
            sing perlu "7 Pimpinan (100 ewu TVI saben) - mbayar kanggo Wishlist Panjenengan, Kajaba saka APBD MO, iku pakurmatan kanggo dadi ing perusahaan padha karo Shoigu lan GDP.
            nanging "mayoritas ala" (meh manut) kanggo implementasine saka budget federal lan ora luwih-
            - mratelakake panemume yen Kremlin luwih ngerti apa sing kudu dipotong lan apa sing kudu dibangun ing tahap pisanan lan katelu
        2. + 20
          2 april 2020 11:13
          Kutipan: antivirus
          ora ana minusator siji sing bakal menehi dhuwit (kaya Perang Donya II) "kanggo pambangunan Angkatan Laut Rusia sing kuwat"

          Lan supaya kita menehi. Saka saben gaji 13%, saka saben tuku ing toko 20%, saka saben refueling mobil tambahan 16,5%, lan liyane 18 rubles 45 kopecks kanggo saben liter bensin diwutahake menyang tank. Banjur, meh setengah rega saben mobil sing digawa saka luar negeri, lan liya-liyane. Kita nyumbang paling akeh kontribusi pensiun kanggo negara.
          Miturut prakiraan, wong rata-rata kanthi saben entuk 1000 rubel menehi negara 400-500 rubel.
          Nanging soko dhuwit iki menyang kabeh uwuh. Ora tetep ing kapal selam.
          1. -3
            2 april 2020 12:30
            Aku ngomong babagan kahanan "kabeh kanggo ngarep, kabeh kanggo Kamenangan."
            ora 13%.
            sing perlu "7 Pimpinan (100 ewu TVI saben) - mbayar kanggo Wishlist Panjenengan, Kajaba saka APBD MO, iku pakurmatan kanggo dadi ing perusahaan padha karo Shoigu lan GDP.
            nanging "mayoritas ala" (meh manut) kanggo implementasine saka budget federal lan ora luwih-
            - mratelakake panemume yen Kremlin luwih ngerti apa sing kudu dipotong lan apa sing kudu dibangun ing tahap pisanan lan katelu
            Kapal selam nuklir kudu dijaga, uga ventilator + kothak terisolasi, sajrone kabeh operasi rumah sakit
            1. +8
              2 april 2020 12:56
              Kutipan: antivirus
              TVI-) - mbayar Wishlist sampeyan, SAMBUNG BUDGET MO,

              Inggih, budget MO kudu digunakake kanggo iki pisanan kabeh. Kanggo kursi kulit ayu ing kamar patemon (rega saka saperangan saka ewu euro saben) lan Mercedes kanggo jenderal (supaya padha numpak ing UAZs, padha militèr), ing Panggonan sepuluh. Ing pasamuwan ijo elek ing Kubinka - ngirim ora ngginakaken ing kabeh. Nanging kita duwe soko ing nalisir prioritas diselehake.
              1. -5
                2 april 2020 12:58
                Nanging, Menteri Pertahanan yaiku Shoigu, lan ing Kremlin, Putin
                padha mlebu BUDGET - iku suci.
                wong liya bakal menehi prioritas kanthi cara dhewe - apa sampeyan pengin?
                soko lan "liyane" ora miturut "Wishlist" bakal nindakake
    2. +1
      2 april 2020 09:26
      Loro kapal selam nuklir saka Armada Pasifik bakal diowahi kanggo rudal jelajah anyar
      Wah ... "ora setaun wis liwat", wis wektune, kaya "Hiu" pungkasan ing Republik Kyrgyz, kanggo modernisasi. Nanging produksi CD kudu ditambah, amarga wis dadi "komoditas panas"
      1. 0
        2 april 2020 09:31
        Ya, dheweke pengin "Hiu" kanggo laboratorium uji coba.
        1. +2
          2 april 2020 09:36
          Quote: wong anyar
          Ya, dheweke pengin "Hiu" kanggo laboratorium uji coba.

          "Wishlist" bisa diganti. Apa POTENSI dheweke kanggo nyelehake "hadiah" iki
          1. +6
            2 april 2020 09:40
            Lumrahe. Nanging keputusanku wis digawe. Mothballed "Hiu" ora kudu dibusak. Dikandhakake yen kahanane ora dadi panas_ pemugaran larang, nanging goleki operator sing paling apik kanggo "Kaliber".
            1. +4
              2 april 2020 09:41
              Quote: wong anyar
              Jarene kahanane ora panas banget_ restorasi larang,

              Utamane nalika mbayar ing kene lan saiki kanthi "dudu koin ijo sing jelas"
              Quote: wong anyar
              nanging golek operator paling apik kanggo "Kaliber".

              Lan ing "Zircons"
              1. +3
                2 april 2020 09:45
                Aku setuju, nanging aku kaya kanggo ndeleng "Zircon" ing Panggonan pisanan ing lumahing Armada.
              2. +3
                2 april 2020 14:49
                Kutipan saka: svp67
                Lan ing "Zircons"

                Ing Zircons ora ana pangertèn. Kanggo Zircon minangka senjata kanggo ngrusak kapal mungsuh sing kuwat lan cidra - armada NATO lan sekutu. Lan Hiu ora ana maneh sing seger lan ora rahasia kanggo saingan karo kapal NATO modern. Nanging kanggo nyedhaki pesisir lan ajrih sawetara barmaley utawa disobedient "diktator" saka sawetara republik banana utawa sethitik luwih gedhe - iku. Lan ing kene Kaliber minangka argumen sing paling apik. Lan yen ana uga akeh sing ana ing operator (sing bisa dadi Hiu), mula argumentasi kasebut dadi gedhe banget lan bisa dingerteni.
            2. + 12
              2 april 2020 12:20
              Quote: wong anyar
              "Hiu" kudune ora ditulis mati.

              Lan apa sing kudu dilakoni karo wong-wong mau? Ora ana roket kanggo dheweke. "Bark" tau tindak, amarga kasunyatan sing Pavlograd (ing ngendi padha mestine kanggo mbangun 1st lan 2 orane tumrap sekolah, minangka padha dibangun sadurunge kanggo "Typhoon") lan Dnepropetrovsk (ngendi tanpa YuMZ ing 90s / awal nul ing ngalangi. tema bahan bakar) pranyata ana ing wates negara liya.
              "Sineva" \ "Liner" kanggo poke menyang? Bakal banget wiyar kanggo roket kompak ing cangkir peluncuran sing gedhe. Ya, lan ora rasional.
              "Mace" uga cilik banget kanggo wong sing kaya ngono - daya apung sing gedhe banget kanggo atusan ton dibentuk (nganti sewu) ing kapal selam nuklir sing wis akeh banget.
              Mesti wae, iku tega kanggo nulis mati kuwi kaendahan lan kasampurnan, nanging pangopènan monsters iki (kanthi pancen ora entuk manfaat kanggo Angkatan Laut lan negara) mung enchantingly larang.
              Lan KR uga ora pilihan kanggo wong-wong mau, kaya gaman, kabeh kanggo alesan padha karo SLBMs "ramping" kita - underload.
              Malah yen sampeyan bisa ram menyang cangkir Bukak saka "Hiu" ora 7 (kaya "Ohio"), nanging 10 CR ... ayo kang ngomong "Kaliber" (bobot bab 2 ton), utawa "Onyx"\" Zircon" (bobot kira-kira 4 ton), banjur siji kaca sing dimuat bakal duwe 20 - 40 \ 25 - 45 ton. Tinimbang biasa 80 ton.
              Underload 700 - 1200 ton, lan iki kanggo kapal selam nuklir, kang wis disebut operator banyu ... Nanging sing paling Jahwéh, banjur - ing pungkasan 90s / awal XNUMXs, ora ana "Mace" utawa KR "Kaliber". ".
              Lan luwih akeh babagan rega lan dhuwit - ndandani kanthi modernisasi kapal selam nuklir kaya Shark bakal biaya konstruksi ... siji lan setengah, utawa malah loro Boreev anyar.
              Dadi saiki luwih wajar kanggo narik prau sing umure 40 taun metu saka sludge, nyaring biro desain lan industri kanthi nyiapake proyek, nyiapake dermaga (suwene suwene belay ), deteksi fault, pesenan spare parts lan peralatan sing wis ora diprodhuksi kanggo puluh ... Utawa mung mbangun 2 (TWO!) Borei-K-jinis kapal selam nuklir karo 112 KR ing Papan saben karo dhuwit padha. sedulur
              anyar . ya
              Sepi banget. ya
              Miturut proyek SERIAL (!) sing wis ana. apik
              Tanpa panganiaya marang industri, personel desain lan akal sehat. nglirik
              Opsi endi sing bakal sampeyan pilih? nglirik
              Dadi Shoigu milih sing bener, nyatakake yen sawise nyelehake Boreev-A pungkasan ing seri kasebut (saiki bakal ana 12), 4 (2 pisanan, banjur 2 liyane) operator peluncur rudal Borei-K bakal dadi. ditata.
              Lan yen sampeyan njupuk menyang akun sing biaya saka serial "Borea-A" kira 2 (!) Times CHEAPER saka construction saka serial "Ash-M" ... karo pangembangan project iki dening industri, owah-owahan minimal. ing proyek ing Republik Kyrgyz ... sedulur Ya, iku mung solusi sarwa.
              Lan ora ana sing bakal nyegah ngembangake seri Borey-K dadi 8 unit. - 4 pcs. ing Armada Pasifik lan Armada Lor. Kanggo ngganti "Batons".

              Lan "Hiu" ... sayangé dipotong ... recourse ... kanggo nggawe museum lan atraksi.
              - ing Primorye.
              - St. Petersburg.
              - Sevastopol utawa Novorossiysk (yen padha ngijini sampeyan menyang Selat).

              Lan kanggo ngajari generasi mudha PRIDE (!!!) kanggo prestasi para leluhur lan kepinginan kanggo nindakake ora kurang ing urip. prajurit keprungu hi ombenan
              1. +2
                2 april 2020 14:10
                Aku setuju karo sampeyan, uga diterangake. Nanging kapan maneh bakal duwe operator kaya ngono? Yen dikarepake, sampeyan bisa nyimpen lan nglengkapi rudal heterogen.
                1. +4
                  2 april 2020 15:02
                  Kapal-kapal iki wis ora ana maneh. Dheweke wis siyap langit suwene suwe. Dheweke mung ngadeg. Padha koyone malah gandheng isine tambang. Kanggo urip maneh iku utopia. Lan larang banget.
                  Nanging museum saka wong-wong mau bakal dadi ... deafening.
                  Lan njupuk bocah-bocah.
                  Ngatur kelas ing jero ... paling ora kanggo kadet sing padha \ Nakhimov.
              2. +1
                2 april 2020 14:55
                Kutipan saka bayard
                Lan "Hiu" ... sayangé dipotong ...

                Kanthi kabeh sing wis diterangake, aku bisa setuju karo sampeyan. Argumentasi cukup wajar. Nanging... aku ora bakal ngangkat tangan. Aku mung ngelingi ngadeg ing ngarepe kemudi horisontal Shark lan ngujo kekuwatane ...
                1. +2
                  2 april 2020 15:14
                  Quote: Grits
                  Nanging... aku ora bakal ngangkat tangan.

                  Nanging sapa sing bakal ngangkat tangan kaya ngono!
                  Kajaba mungsuh.
                  Minangka unit tempur, "Hiu" ora ana maneh, nanging isih bisa dadi museum. Elinga nalika "Dmitry Donskoy" ngliwati Baltik menyang parade angkatan laut ing St. Petersburg ... Kabeh Eropah iri! Lyalechka iki mung ditindhes kanthi kekuwatane!
                  Mula, aku ngusulake supaya telung kapal selam nuklir kasebut dadi museum / pusat pelatihan / atraksi (kanggo turis):
                  - ing Primorye (Vladivostok).
                  - ing St.
                  - ing Novorossiysk, yen sampeyan bisa setuju karo wong Turki ing dalan saka Selat (ing Sevastopol meh ora ana panggonan kanggo whopper kuwi).
                  Patriotisme ( tresno marang tanah air ) kudu diuri-uri wiwit cilik, wiwit cilik ... ing tuladha-tuladha sing JELAS prestasine para leluhur kang mulya.
              3. 0
                2 april 2020 21:48
                Yen sampeyan pengin nulis jeneng asli St. Petersburg (Golandsky
          2. +1
            2 april 2020 09:59
            Kutipan saka: svp67
            Apa POTENSI dheweke kanggo nyelehake "hadiah" iki

            Kapal selam cruiser strategis TK-208, diluncurake 40 taun kepungkur, sampeyan kudu guyon. Dheweke mung duwe potensi kanggo daur ulang.
            1. +1
              2 april 2020 10:36
              Quote: Bashkirkhan
              Dheweke mung duwe potensi kanggo daur ulang.

              saka titik iki kanthi luwih rinci, adhedhasar apa statement sampeyan?
            2. +2
              2 april 2020 12:44
              Quote: Bashkirkhan
              TK-208, diluncurake 40 taun kepungkur, sampeyan kudu guyon. Dheweke mung duwe potensi kanggo daur ulang.

              Kolega, sampeyan lagi cepet-cepet nulis "monster" kita!
              Saka 1998 nganti 26.06.2002/208/941, TK-2 SSBN, sing sadurunge ditingkatake miturut proyek XNUMXU / UTTKh, dilengkapi maneh ing Asosiasi Produksi Sevmash - XNUMX peluncur kanggo nguji rudal Bulava dipasang ing busur kapal. , peralatan wis modern.
              PC ing "Dm. Donskoy" digawe saka baja karo aditif titanium, tahan karat. Basis modernisasi ngidini sampeyan nginstal "isi" anyar. Silo sing dianyarke bakal terus digunakake kanggo nyoba SLBM generasi anyar. Lan yen perlu, ana "shotgun laras pindho" karo peluncur kanggo R-30 / R-30UTTH. Napa sampeyan ora dadi ancaman kanggo Inggris? 12 BB ing sirahe ora bakal ngluwihi.
              1. 0
                2 april 2020 13:23
                Nalika padha nulis, modernisasi jero saka siji Shark bisa dibandhingake karo biaya pambangunan rong kapal selam Project 955A anyar. Mulane, iku gagasan ora rasional. PC LC lan liya-liyane. lan liya-liyane. Kapal selam nuklir pr.941 digawe saka baja AK, paduan ferrotitanium mung digunakake kanggo paduan. Uga PC 667BDR. Sampeyan ngerti, misale jek mung cognac dadi luwih apik (lan luwih larang) saka wektu kanggo wektu. Iki ora ana hubungane karo kapal. Aku ora bakal mbantah karo sampeyan, iki pendapat pribadi.
      2. +7
        2 april 2020 09:40
        Kutipan saka: svp67
        Nanging produksi CD kudu ditambah, amarga wis dadi "komoditas panas"

        Sing utama yaiku menehi tandha titik terobosan lan ngenteni wulan Mei lan keputusan Mei, sanajan ing Mei tesis April bisa dianyari maneh.
    3. +1
      2 april 2020 09:30
      Inggih, matur nuwun Gusti. Inggih, paling ora kanggo scrapping utawa ing sump kanggo bosok. Prau-prau mau durung sepuh, bakal ngabdi marang negara
    4. +1
      2 april 2020 09:31
      Aku tau malah seng di tuduh ana kapal kaya ing intro!!
      Lha, aku wong tanah, aku ngapura)))
      1. -1
        2 april 2020 09:38
        Quote: Pemimpin Redskins
        Aku tau malah seng di tuduh ana kapal kaya ing intro!!

        Ing syarat-syarat? Apa sampeyan wis tau weruh carane barang sing padha diangkut ing Dnieper, ing hulu kanthi kapal? Saka Nikolaev
        1. 0
          2 april 2020 09:43
          Aku nyabrang Dnieper mung kaping rong puluh ing gesang kawula. Banjur liwat kreteg. Aku weruh steamboats kesenengan, lan luwih gedhe - mung ing Segara Ireng lan adoh banget. Iku misale jek padha tanker lan operator akeh. Nanging padha katon kaya bab peduli ing cakrawala. Kaya ing game "pertempuran laut"))) ngguyu
          1. 0
            2 april 2020 10:01
            Quote: Pemimpin Redskins
            Aku nyabrang Dnieper mung kaping rong puluh ing gesang kawula.

            Aku luwih begja, aku manggon ing pesisir, mula aku weruh ..
            Quote: Pemimpin Redskins
            Kaya ing game "pertempuran laut")))

            Ya, aku ngelingi sing sial iku populer. Aku elinga aku bisa "nggantung" kanggo dangu ...
      2. +8
        2 april 2020 12:49
        Quote: Pemimpin Redskins
        Aku tau malah seng di tuduh ana kapal kaya ing intro!!

        Nazarius! Iku ora bab "elek". Ana gambar sing luwih medeni:
      3. +3
        2 april 2020 16:00
        Quote: Pemimpin Redskins
        Aku tau malah seng di tuduh ana kapal kaya ing intro!!
        Lha, aku wong tanah, aku ngapura)))

        Sing paling awon yaiku kapal iki asline diarani "Transshelf" lan dibangun dening Finns kanggo USSR. Nanging ing taun 1997, iki pisanan disewakake, lan banjur muncul minangka properti saka perusahaan Walanda Dockwise Shipping.
    5. -1
      2 april 2020 09:56
      Ing 2014, kanthi bantuan operator sing luwih entheng, kapal selam kasebut diangkut ing Rute Laut Lor menyang Wilayah Murmansk.
      ...Kaping pisanan, mesthine kanggo nindakake ndandani lan modernisasi ing Kamchatka, nanging ora ana perusahaan ndandani kapal sing bisa ngatasi tugas kasebut.


      Mula, kita mutusake kanggo mbangun pabrik ndandani ing desa Dikson
      (Fr. Dixon). Apa sing kita rembugan ing kene dina sadurunge wingi. ya
      1. -1
        2 april 2020 10:02
        Kutipan saka: askort154
        Dadi kita mutusake kanggo mbangun pabrik ndandani ing desa Dixon

        Ya, Zvezda saiki kerja luwih akeh ing kapal liyane
        1. +1
          2 april 2020 15:00
          Kutipan saka: svp67
          Ya, Zvezda saiki kerja luwih akeh ing kapal liyane

          Lan tanduran ing Komsomolsk uga rusak lan ambruk menyang Karakuty
    6. -1
      2 april 2020 10:14

      Kaping pisanan, mesthine kanggo nindakake ndandani lan modernisasi ing Kamchatka, nanging ora ana perusahaan ndandani kapal sing bisa ngatasi tugas kasebut.

      Butuh 12 taun kanggo ngerti iki? belay
    7. -5
      2 april 2020 10:15
      Sawed menyang scrap metal
      1. -1
        2 april 2020 10:44
        sampeyan mesthi bakal dipotong siji panggonan)))
    8. +1
      2 april 2020 10:18
      Yen ing "Kaliber" bakal sijine wadhah Universal kanggo Onyx, Kaliber, Zircon?
      1. 0
        2 april 2020 12:40
        Ora. Dheweke mung bakal nganyari peralatan peluncuran lan ngisi daya lan diluncurake liwat tabung torpedo.
        Kaya sadurunge, dheweke uga ngluncurake peluncur rudal "Granat" kanthi hulu ledak nuklir. Kabeh "Pike-B" duwe sawetara rudal kasebut ing kapal.
        "Onyxes" lan "Zircons" ora mungkin, sanajan liwat TA kaliber 650 mm. iki bisa ing asas ... nanging meh ora nyoto (sampeyan kudu khusus nggawe modifikasi kapisah saka amunisi kuwi kanggo miwiti liwat TA).
        "Pike-B" nduweni muatan amunisi 40 torpedo lan peluncur rudal:
        - 12 pcs. abot long-macem 650 mm.
        - 28 pcs. - klasik 533 mm. kaliber.

        Kanggo mbandhingake, Varshavyanka BC mung duwe 18 torpedo lan CR 533 mm.
        1. -1
          2 april 2020 13:40
          Aku temen maujud sing padha dismantling pu nduwur sirah utama
          1. 0
            2 april 2020 14:48
            Ora ana sing bisa dibongkar - iki kapal selam nuklir multi-tujuan lan mung duwe tabung torpedo. Nanging TA iki ana rong kaliber:
            - 2 pcs. 650 mm (ndhuwur irung).
            - 4 bab. ing baris kapindho 533 mm.
            Liwat dheweke, peluncuran ditindakake.
            Lan KR, lan torpedo.
            Malah nalika serikat pekerja, kapal selam nuklir iki bersenjata karo peluncur rudal Granat (bapak Kaliber) kanthi hulu ledak nuklir. Biasane 4 pcs. ing Papan, nanging ana bisa luwih. Saiki, tinimbang "Grenade", sing wis suwe ora bisa digunakake, bakal ana "Kaliber", lan bisa uga luwih akeh tinimbang "Garnet".
            KR ing "Pike-B" ana ing rak amunisi sing padha karo torpedo. Ora ana barang anyar sing bakal ditemokake kanggo dheweke. Dheweke mung bakal ndandani prau, adaptasi kanggo amunisi anyar (utamane peralatan kontrol, tes pra-peluncuran, target target \ introduksi misi penerbangan, lsp), nglatih kru lan lunga.
            Kaliber saka Grenade ora beda-beda akeh - engine padha, dimensi padha, sawetara. Iku mung warhead saka Grenade mung nuklir, lan Kaliber bisa uga duwe pilihan ... kalebu supersonik anti-kapal. Nanging hulu ledak nuklir ora dikecualekake.
            1. 0
              2 april 2020 18:19
              Kutipan saka bayard
              Ora ana sing bisa dibongkar - iki kapal selam nuklir multi-tujuan lan mung duwe tabung torpedo. Nanging TA iki ana rong kaliber:
              - 2 pcs. 650 mm (ndhuwur irung).
              - 4 bab. ing baris kapindho 533 mm.

              Ora babar pisan.
              Komplek torpedo-rudal kasusun saka 4 tabung torpedo kaliber 533 mm lan piranti kaliber 4 650 mm (total mbukak amunisi 40 Unit, kalebu 28 533 mm). Iki diadaptasi kanggo nembak CR "Granat", roket-torpedo ing jero banyu ("Angin", "Shkval" lan "Air Terjun") lan misil, tambang lan torpedo sing ngeterake dhewe. Kajaba iku, kapal selam iki bisa nggawe tambang konvensional. Kontrol geni nalika nggunakake rudal jelajah "Granat" ditindakake dening hardware khusus. kompleks.

              https://topwar.ru/17974-atomnye-torpednye-i-mnogocelevye-podvodnye-lodki-proekt-971.html
    9. Komentar wis dibusak.
      1. +2
        2 april 2020 12:57
        Kutipan saka rudolf
        ing menehi hasil iki, wong warmed tangan, nanging ing ndhuwur, ngendi padha katon?

        Rudolf, hello, kanca!
        Ing taun 2000-an, liberoids ngedol kabeh sing bisa kanthi berkah saka "ndhuwur". Lan "puncak" ketoke ana ing bagean. Kayane "tukang logam" sing golek wesi-tembaga, nggergaji lan nyeret kabeh sing didol ... mung sing duwe timbangan negara.
        1. Komentar wis dibusak.
      2. -2
        2 april 2020 14:40
        Ing kanthong saka wong Rusia pribadi padha katon.
      3. +3
        2 april 2020 16:05
        Kutipan saka rudolf
        Aku ngerti sing wong warmed tangan ing menehi hasil iki, nanging ngendi padha katon ing ndhuwur?

        Ing taun 1997?
        1. Komentar wis dibusak.
    10. -3
      2 april 2020 10:25
      Ora apik. Kita koyone meh kabeh cocog karo para ahli strategi. Nanging ora dadi luwih karo Pamburu. Dadi warta kasebut cukup apik.
    11. +4
      2 april 2020 11:19
      Kutipan saka Zaurbek
      Yen ing "Kaliber" bakal sijine wadhah Universal kanggo Onyx, Kaliber, Zircon?

      Dheweke bisa uga ora ngirim. Umumé, apa peluncur universal kanggo kapal selam? Paling kamungkinan prau bakal bisa murub rudal liwat TA. Lan iki tegese ora bakal ana omongan babagan "Zircons" lan "Onyxes"
      1. Komentar wis dibusak.
    12. +1
      2 april 2020 11:36
      Mungkin tangan bakal tekan "konstruksi jangka panjang" ing NEA - isih ana bangunan sing durung rampung ya
      1. Komentar wis dibusak.
    13. -2
      2 april 2020 11:56
      Iki apik. Loro "Hiu" liyane bakal diuripake maneh, nanging dheweke bakal ngethok kapal selam sing unik iki dadi jarum.
    14. 0
      2 april 2020 12:04
      Iku angel pracaya marang laporan rosy iki, ora ketompo carane padha pungkasanipun Cut mudhun, diwenehi kabeh munggah lan mudhun saka orane, ing pangertèn saka "Samara" lan "Bratsk".
    15. IC
      0
      2 april 2020 15:42
      Pranyata metu sing ora cukup pendanaan kanggo ndandani lan modernisasi prau ing wektu financial lemu. Lan apa sing bakal kelakon saiki? Kelayakan kanggo ndandani prau tanpa wates sing dibangun ing taun 80-90an, ing kahanan kaya ngono, diragukan.
    16. 0
      2 april 2020 19:38
      Kutipan: IMS
      Pranyata metu sing ora cukup pendanaan kanggo ndandani lan modernisasi prau ing wektu financial lemu. Lan apa sing bakal kelakon saiki? Kelayakan kanggo ndandani prau tanpa wates sing dibangun ing taun 80-90an, ing kahanan kaya ngono, diragukan.

      Mlyn, iki luwih murah kanggo dimodernisasi tinimbang mbangun sing anyar, dalan-dalan wis dikuwasani !!!
    17. 0
      2 april 2020 19:45
      Kutipan saka: svp67
      Quote: Pemimpin Redskins
      Aku tau malah seng di tuduh ana kapal kaya ing intro!!

      Ing syarat-syarat? Apa sampeyan wis tau weruh carane barang sing padha diangkut ing Dnieper, ing hulu kanthi kapal? Saka Nikolaev

      Sampeyan dhewe weruh apa sing ditindakake ing Volga, Dnieper ngaso
    18. -1
      2 april 2020 19:59
      Quote: Pemimpin Redskins
      Aku tau malah seng di tuduh ana kapal kaya ing intro!!
      Lha, aku wong tanah, aku ngapura)))

      enom, ora duwe pengalaman, "Buran" iku jeneng sing akrab karo sampeyan, nanging "Mriya", pesawat sing siap mbantu nglebokake Buran menyang orbit?!!! sampeyan duwe rong pranala:
      https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD-225
      https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BD_(%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D1%8C)
      1. 0
        2 april 2020 22:10
        Ora, mung kanggo ngeterake Buran menyang Baikonur,
        Buran diluncurake nggunakake roket Energia
    19. -2
      2 april 2020 22:18
      Diposaken iki wis ngandika bab kanggo 10 taun.
    20. -2
      2 april 2020 22:42
      Kutipan: antivirus
      apa rasa seneng - sampeyan bisa njaluk cons kanggo nganyarke kapal selam
      2 SENDOK LUWIH CILIH ING TARUNG KAWASAN RUSIA.
      ora ana minusator siji sing bakal menehi dhuwit (kaya Perang Donya II) "kanggo pambangunan Angkatan Laut Rusia sing kuwat"

      marang sapa? sad
    21. -1
      3 april 2020 18:16
      Dina iki katon kaya 2020 utawa aku salah?
    22. 0
      4 april 2020 16:55
      Kutipan: 16329
      Ora, mung kanggo ngeterake Buran menyang Baikonur,
      Buran diluncurake nggunakake roket Energia

      sampeyan maca pranalaku. utawa carane nyopot manuk pelatuk?
    23. 0
      7 april 2020 21:30
      Apa prau kabeh saiki nggawa operator sing luwih entheng?
    24. 0
      27 april 2020 18:12
      Banjur bakal ana ing sangisore "Zircon"

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"