Review militèr

Artileri anti-tank pasca perang. 45mm M-5 anti-tank gun

2
Jerman dijupuk bedhil anti-tank 75/55-mm RAK.41 digawe roso kesengsem kuwat ing perancang Soviet. Ing OKB-172, TsAKB Grabin, OKB-8, uga biro desain liyane, sawetara barel eksperimen karo bolongan conical digawe. Nanging, ing Uni Soviet, ora siji gun karo saluran iki diadopsi kanggo layanan. Alasan utama yaiku biaya barel sing dhuwur, kerumitan teknis produksi, uga kelangsungan urip sing relatif murah.

Sorotan kaloro saka 75/55 mm PAK.41 yaiku tameng mawa, sing ngganti gerbong ngisor - uga nemokake aplikasi.

Ing biro desain pabrik No. 172 (ora bakal bingung karo OKB-172), ing taun kaping 44, dheweke ngrancang bedhil resimen 76-mm M-3-1, ing ngendi skema 75/55-mm. PAK.41 dileksanakake. Ing November 1944, tes lemah saka eksperimen M-3-1 diwiwiti. Ing taun 1945, ing basis saka M-3-1 digawe 45 mm M-5 gun anti-tank. Pabrik menehi indeks iki kanggo bedhil anti-tank, amarga ora nggatekake karya biro desaine, utawa kanggo mbingungake "mungsuh sing wakeful". Indeks M-5 ing taun 1930-an duwe mortir resimen 122 mm, lan ing taun kaping 44, bedhil korps 122 mm, uga ditunjuk M-5, diuji. Mesthi, loro bedhil diprodhuksi dening pabrik nomer 172.

Artileri anti-tank pasca perang. 45mm M-5 anti-tank gun
45 mm bedhil M-5


Nanging bali menyang bedhil anti-tank 45mm. Laras kasebut konvensional, rifling padha karo bedhil anti-tank lawas 45 mm, kanthi 16 rifling sing padha. Shutter wedge vertikal semi-otomatis. Bagéan utama saka bedhil anti-tank dipasang ing tameng ndhukung: mesin ndhuwur karo ngarsane lan mekanisme panuntun dhumateng, ngusapake kasur, suspensi torsi karo poros poros lan gembong cakram motor karo ban 3,75 g 19. Mesin ndhuwur, yaiku. topeng werni, iki tetep ing tameng karo bantuan saka lencana vertikal. Mekanisme putar lan ngangkat minangka sekrup. Sudut panuntun horisontal yaiku 55 °. lan amba panuntun dhumateng vertikal saka -9 ° kanggo + 25 °. Knurler spring-dimuat, rem recoil punika hydraulic, dawa recoil maksimum ana 750 milimeter. Dhuwur garis geni yaiku 570 milimeter. Shielded tameng, kasusun saka sepasang sheets saka macem-macem kekandelan: ngarep - 4 mm; mburi - 3 mm. Bobot sistem ing posisi pertempuran ana 493 kg.

Muatan amunisi lan balistik M-5 gun rampung pas karo M-42 (massa projectile waja-tindik ana 1430 g, kacepetan awal 870 meter per detik, lan ing).

Desain bedhil anti-tank 45 mm M-5 nduweni sawetara kaluwihan tinimbang bedhil anti-tank kanthi kreta "klasik" ing babagan kesederhanaan desain lan kekompakan sing luwih gedhe, manufaktur sing luwih gedhe ing produksi lan entuk massa. Nanging, massa bedhil cukup gedhe kanggo bedhil batalion. Amarga dhuwur kurang saka sumbu bedhil lan tong minyak dawa, nalika diangkut ing terrain ora rata, nempel ing lemah. Wutah waja tank Amerika-digawe ing tangan siji, lan pangembangan bedhil recoilless lan peluncur roket domestik ing sisih liyane, sangsoro bedhil anti-tank 45-milimeter saka prospek. M-5 ora ditampa ing layanan.
2 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. alex86
    alex86 28 Juli 2012 08:03
    +6
    Jujur, aku ora ngerti pilihan kaliber kanggo taun perang pungkasan - 45 mm, malah karo Tambah ing kacepetan lan waja-piercing projectile ing 45 taun, meh ora bisa dianggep serius. Malah 85 mm ing T-34 padha cilik banget, lan diwenehi rodo massive (sanajan kurang) kreta bedhil, apriri ora menehi kasempatan kanggo desain kuwi. Yen sampeyan ora "ngasah untu", coba lan pungkasane ngerti ngendi arep nerusake.
  2. Kakang Sarych
    Kakang Sarych 28 Juli 2012 10:09
    +2
    Kita weruh yen mungsuh potensial wis bedhil anti-tank karo kaliber ing paling 75 mm, lan sing wis luwih lan mutusaké kanggo sculpt patang puluh lima maneh, sanajan karo Tigers pungkasan iku paling apik kanggo nggunakake satus? Keputusan sing aneh kanggo ngomong paling ora ...
    Apa sampeyan kudu ngarahake saka bedhil iki lying mudhun?
  3. kemangi
    kemangi 28 Juli 2012 17:22
    +1
    Mungkin ing kawitan padha mutusaké kanggo nyoba sistem anyar karo tameng operator ing kaliber cilik supaya sijine luwih serius mengko. nyatane katon lucu
    1. Andrey77
      Andrey77 29 Juli 2012 00:27
      +2
      Sampeyan perlu kanggo menek menyang arsip tanduran. Paling kamungkinan, kanggo nggarap kelenjar lan mekanisme tartamtu. Kang mung ora bisa njaluk dhuwit kanggo. Dadi dheweke teka kanthi "tema".