Kanthi huruf "C" lan "D". Karya saiki lan mbesuk babagan modernisasi tank M1 Abrams

40

Tank Abrams modifikasi M1A2 SEP v.2

Angkatan Darat AS ngrancang supaya senjata tempur utama ing layanan kanggo mangsa ngarep. tank M1A2 Abrams, nanging peralatan kasebut kudu ngalami perbaikan lan nganyarke. Karya wis diwiwiti kanggo nganyari kendaraan lapis baja sesuai karo proyek modern M1A2C (alias M1A2 SEP v.3), lan ing mangsa ngarep bakal miwiti ngrakit tank M1A2D (SEP v.4). Dikarepake amarga kabeh langkah kasebut, Abrams MBT bakal bisa tetep ing layanan nganti pirang-pirang dekade, nalika njaga efektifitas pertempuran sing dhuwur.

Kanthi huruf "C"


Proyek upgrade M1A2 SEP v.3 utawa M1A2C dikembangake sawetara taun kepungkur. Ing 2017, Angkatan Darat AS nggawe pesenan pertama kanggo produksi serial peralatan kasebut, ditampa dening General Dynamics Land Systems (GDLS). Nganti saiki, ana sawetara kontrak, lan liyane bisa uga katon ing mangsa ngarep.



Saiki, ana rencana kanggo modernisasi 435 tank, lan 325 kendaraan wis dikontrak. Ing syarat-syarat perjanjian kasebut, GLDS bakal ndandani lan mbangun maneh M1A1 MBT sing wis lawas, saka unit tempur lan saka panyimpenan. Tentara bakal ngasilake M1A2C modern kanthi kapabilitas anyar lan umur layanan sing luwih dawa.


Nganyari M1A2C

Tank kasebut bakal dioperasikake dening rong pabrik GLDS lan Pusat Pabrikan Sistem Bersama (JSMC) milik negara. Kontrak saiki, sing diwenehake ing 2017-19, nyedhiyakake karya sing dibutuhake kanggo rampung ing pungkasan taun fiskal 2021.

Rencana kanggo dekade


Ing wulan Maret taun kepungkur, Laporan Pengawal Nasional lan Peralatan Cadangan Pentagon kanggo Taun Fiskal 2020 dirilis, nggambarake kahanan bagean materi saka angkatan bersenjata ing wiwitan taun fiskal 2019. lan rencana saiki kanggo pangembangane. Antarane liyane, data kasedhiya ing negara lan prospek saka armada tank.

Ing wektu kasebut, pasukan darat lan Pengawal Nasional duweni 15 brigade tank saka jinis Armored Brigade Combat Team (ABCT) - 10 lan 5. Tentara kasebut duwe 95 tank M1A1SA lan 783 tank M1A2 SEP v.2 sing luwih anyar. National Guard wis 275 kendaraan lawas lan mung 160 SEP v.2. Miturut negara, saben ABCT anduweni hak 87 MBT.

Kanggo FY2019 tatanan saka 11 ABCT minangka bagéan saka pasukan lemah iki ngrancang. Pamindhahan iki ngembangake kemampuan tempur tentara, lan uga nambah syarat kanggo jumlah kendaraan lapis baja.


Kanggo FY2020 ngrancang penyebaran lan pangembangan MBT M1A2C anyar ing unit tempur. Ing wektu sing padha, rearmament skala lengkap saka brigade bakal diluncurake ing 2021. Proses ngganti peralatan bakal terus nganti 2031. 11 tank bakal dibutuhake kanggo 957 brigade. Saben taun, siji ABCT bakal rampung nganyari armada waja sawijining.

Sesuai karo perjanjian sing ana ing antarane Pentagon lan industri, tank M1A1 sing lungse saka bagean lan pangkalan panyimpenan bakal digunakake kanggo modernisasi. M1A2 SEP v.2 ana bakal ngganti nduweni - padha kudu ngawula ing National Guard. Ing 2023-26 saka tentara, dheweke bakal diwenehi limang brigade set peralatan kuwi.

Pangembangan luwih


Ing 2018, Pentagon ngluncurake proyek modernisasi teknologi anyar. Wiwitane, iki ditetepake minangka M1A2 SEP v.4, saiki indeks M1A2D digunakake. Nganti saiki, rencana kanggo proyek iki mung kalebu karya pangembangan - desain, konstruksi lan uji coba prototipe.

R&D skala lengkap diwiwiti ing 2019 lan bakal terus nganti 2024. Prototipe bakal mlebu uji coba ing 2021. Rencana luwih lanjut kanggo M1A2D tetep ora dingerteni. Peralatan apa sing bakal digunakake kanggo ndandani lan modernisasi, kapan lan ing jumlah karya sing bakal ditindakake ora dingerteni. Mbokmenawa, rencana kasebut bakal dibentuk mengko, sawise bagean saka karya desain rampung.


Gampang kanggo ndeleng manawa proyek anyar bakal rampung sajrone produksi aktif model sadurunge. Mangkono, ing tengah dekade saiki, Pentagon kudu mutusake carane mbuwang rong proyek sing wis ana. Mbok menawa, kanggo ngluncurake perakitan tank siji model, dheweke bakal ngorbanake produksi liyane.

Modernisasi saiki


Proyek modernisasi M1A2C nyedhiyakake sawetara langkah kanggo ningkatake kabeh karakteristik teknis lan pertempuran utama tank. Modernisasi nyedhiyakake instalasi komponen anyar lan ngganti bagean saka sistem sing wis ana. Sajrone modernisasi MBT modifikasi M1A1, bisa uga kudu nginstal komponen lan rakitan sing sadurunge ditindakake ing proyek SEP lan SEP v.2.

M1A2C MBT dibedakake karo waja turret frontal, dikuatake karo blok patch anyar. Instalasi proteksi dinamis lan aktif saka jinis anyar dianggep. Karakteristik operasional lan kelangsungan urip ditambahake kanthi bantuan unit daya tambahan anyar sing diselehake ing lambung waja. Mesin kasebut dilengkapi karo kit diagnosis diri Sistem Manajemen Kesehatan Kendaraan, sing nyederhanakake pangopènan.


Persenjataan utama tank tetep padha, nanging piranti sing gegandhengan lagi digarap maneh. Sistem kontrol geni dianyari kanthi nggunakake piranti pencitraan termal modern. Programmer dipasang kanggo nggunakake amunisi kanthi detonasi sing dikontrol. Modul tempur sing dikontrol remot anyar dipasang ing menara.

Wis bola-bali nyatakake yen sawise modernisasi MBT, M1A2C luwih unggul tinimbang tank Amerika sing ana ing kabeh parameter utama. Iku luwih ulet, wis nambah kualitas pertempuran lan luwih gampang kanggo operate. Akibaté, iku kapentingan gedhe kanggo tentara lan ing sawetara taun sabanjuré kudu dadi basis saka armada waja.

Proyek sabanjure


Tujuan utama proyek anyar M1A2D / SEP v.4 dikenal. Wektu iki, fokus bakal ana ing SLA lan komponene; uga nambah senjata. Sampeyan bisa uga ngenalake solusi anyar kanggo nambah proteksi.

Piranti optoelektronik saka komandan lan gunner bakal ngalami proses kardinal. Pemandangan adhedhasar sistem pencitraan termal modern bakal digunakake. Direncanakake kanggo ngganti sensor cuaca kanthi sing luwih akurat. Gun bakal tetep padha, nanging nembak anyar bakal klebu ing mbukak amunisi sawijining. Modernisasi ngrancang peluncur granat kumelun.

Kanthi huruf "C" lan "D". Karya saiki lan mbesuk babagan modernisasi tank M1 Abrams

Tank iklan M1A2T kanggo tentara Taiwan

Pangembangan M1A2D durung diwiwiti lan pelanggan isih bisa ngganti syarat proyek. Nanging, iku wis cetha sing upgrade janji bakal menehi tank Kapabilitas anyar lan kaluwihan malah liwat M1A2C saiki, ora kanggo sebutno modifikasi lawas.

Dasawarsa Modernisasi


Sing terakhir saka proyek sing digawe kanggo modernisasi tank Abrams, M1A2 SEP v.3 / M1A2C, wis tekan tahap perakitan lan transfer peralatan pisanan menyang pasukan. Rencana kanggo proyek iki dijadwal nganti pungkasan dekade iki, lan industri kudu kerja keras. Sejajar karo restrukturisasi tank M1A1 ing M1A2C, pangembangan proyek M1A2D bakal ditindakake.

Iku curious sing Enterprises bakal bisa ora mung ing kapentingan saka tentara Amérika. Taun kepungkur, Taiwan lan Amerika Serikat sarujuk kanggo nyedhiyakake tank modifikasi M1A2T, versi modifikasi saka M1A2C. Tank konstruksi anyar bakal beda-beda ing desain waja lan anané / anané sawetara Unit. Yen ora, dheweke kudu tundhuk karo konsep "C" utawa SEP v.3.

Mangkono, tank utama kulawarga M1 Abrams bakal njupuk Panggonan ing angkatan bersenjata saka Amerika Serikat lan sawetara negara liyane kanggo dangu teka, lan panggantos isih bab mangsa adoh. Kanggo njamin layanan sing dawa lan efisien, proyek perbaikan lan modernisasi anyar digawe. Kemajuan salah sijine bisa diamati saiki, lan ing sawetara taun sabanjure bakal diwiwiti.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

40 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 17
    7 april 2020 05:37
    Cyril, paling sampeyan bisa nunjukake prabédan ing jinis tank modern, ora mung ing indeks huruf, nanging uga, supaya bisa ngomong, nggunakake conto tartamtu. Banjur ana akeh huruf, nanging artine meh nol saka artikel kasebut. ..
    1. + 15
      7 april 2020 09:34
      Quote: Irit
      Banjur ana akeh huruf, nanging tegese meh nol

      iki identitas perusahaan saka Pak Ryabov

      Quote: Irit
      nuduhake prabédan ing jinis tank modern

      M1A2 SEP v.3: turret waja frontal tambah
      Sight gunner lan panoramic commander sight dilengkapi piranti pencitraan termal IFLIR. Layar kristal cair kanthi resolusi dhuwur dipasang ing papan kerja komandan lan gunner
      A BOPS anyar saka tambah seng nembus waja M829E4 AKE lan projectile fragmentasi dhuwur-mbledhos multi-tujuan karo programmable detonation XM1147 padha ngenalaken menyang mbukak amunisi tank. Mulane, peralatan ADL (Ammunition Data Link) kanggo program sekring remot dipasang.
      Dipasang stasiun senjata sing dikontrol kanthi jarak jauh CROWS-LP kanthi senapan mesin M2HB
      APU diinstal, ing pangayoman saka waja hull

      M1A2 SEP v.4: emphasis diselehake ing nganyari SLA. Tank kudu dilengkapi sistem pengawasan infra merah generasi katelu. Saka peralatan sadurunge kelas iki, sing anyar bakal beda karo resolusi tambah lan pangolahan sinyal video digital.
      Instalasi sensor digital anyar saka OMS, kanthi otomatis ngirim informasi menyang kalkulator
      Tank kasebut bakal nampa laser rangefinder anyar, panrima peringatan laser, kamera warna, jaringan kontrol terpadu
      Ana informasi durung dikonfirmasi kanggo nindakake soko karo bedhil, nanging aku iki bakal tetep angen-angen.
      1. 0
        7 april 2020 13:29
        Matur nuwun, artikel iki ilang banget!
        Lan mesthi, ora ana informasi sing cukup babagan rega upgrade kasebut, sanajan jelas yen iki minangka rahasia dagang lan bakal beda kanggo negara sing beda-beda.
        1. +2
          7 april 2020 13:44
          Kutipan: Sergey_G_M
          ana ora cukup informasi bab rega upgrade kuwi

          babagan M1A2 SEP v.4, malah Amerika dhewe ora ngerti iki, amarga pangembangan syarat mesin isih ing tahap aktif.
  2. -4
    7 april 2020 05:38
    Nganyari M1A2C
    Ing kene, aku ora ngerti apa-apa, nanging apa jenis "jerawat" muncul ing waja menara, apa lara karo teh?
    1. 0
      7 april 2020 06:33
      Aku percaya yen iki minangka "alis Ilyich", nanging kanthi serius, kemungkinan modernisasi "Abrasha" sing diumumake iki kanggo perang ing zona urbanisasi:
      Tank Urban Survival Kit (TUSK) - "sakumpulan peralatan tambahan lan waja sing nambah kemampuan pertempuran ing lingkungan kutha", dirancang kanggo instalasi ing tank M1A1 lan M1A2; kalebu sistem proteksi dinamis ARAT kanggo nambah proteksi proyeksi sisih saka senjata kumulatif, tampilan imaging termal kanggo turret bedhil mesin M240 loader, tameng kanggo nglindhungi komandan lan loader nalika diamati saka lawang mbukak, waja ngisor spasi, headset kanggo komunikasi karo infantri, senapan mesin tambahan M2 ing instalasi CSAMM (dipasang ing topeng bedhil), termal imaging ngarsane ZPU komandan (kanggo M1A1), remot kontrol CROWS instalasi (kanggo M1A2).

      Babagan utama sampeyan kudu ngerti babagan "Abrams":
      1. 0
        7 april 2020 06:36
        Kutipan: Alexander72
        Aku percaya yen iki "alis Ilyich",

        Ora, sadurunge "alis Ilyich" "IT" ana sawetara jinis "alis alis Ilyich", wilayah apa sing isih ditemokake ...
      2. +2
        7 april 2020 09:07
        Kutipan: Alexander72
        Aku percaya yen iki "alis Ilyich"

        Luwih, padha counterweights. Kabeh waja Abrams "didhelikake", malah generasi pisanan uranoceramic waja ana ing sangisore lapisan njaba baja.
      3. 0
        7 april 2020 18:18
        TUSK beda banget, yaiku body kit sing kalebu DZ, layar anti kumulatif, tameng kanggo bedhil mesin lan DBM, kit kasebut dirancang kanggo instalasi ing tank M1A2, kit kasebut duwe rong versi (kaya sing dakelingake, aku ora ngerti. 't ngerti carane padha beda-beda, Mungkin siji kanggo SEP v.1, lan kaloro kanggo SEP v.2)
        Sampeyan bisa mbuwang memo, mung ana siji saka zona rawan Abrams khusus - tali bahu.
        1. 0
          8 april 2020 09:08
          Kutipan: Gregory_45
          Luwih, padha ngelawan.

          Quote: tarantass Inggris
          TUSK pancen beda, yaiku body kit sing kalebu remote sensing, layar anti kumulatif ...........

          Aneh. Ing gambar pisanan aku duwe panjelasan: "M1A2C karo paket layanan SEP v.3". Kapindho ora perlu panjelasan, awit wis ditulis ing tank dhewe sing iki SEP v.3.
          Tegese, iki dudu bobot kanggo mriksa keseimbangan menara kanthi kit awak anyar, nanging unsur kit awak.
          Mratelakake panemume, kaya textolite (kaya kita, ing antarane lembaran waja frontal)


          Ing foto ngisor, lembaran sing padha uga digantung ing waja frontal.
          1. 0
            8 april 2020 16:59
            Ing ngisor iki komentar karo menara anyar, karo waja normal. Sampeyan bisa nulis apa wae ing tank, sanajan T-34.
      4. 0
        8 april 2020 00:43
        Gambaran kerentanan sing luwih akurat:



        Senajan sisih tengah lan mburi sisih menara ora salah siji saka wong-wong mau. Dadi saka amunisi kumulatif, padha karo proteksi paling sethithik 400 mm RHA ing sudut 90 derajat.
        1. 0
          8 april 2020 17:04
          Mbuwang memo maneh, papan kasebut uga dituduhake ing kene - rawan ing kabeh MBT. Aja muter wong gemblung, iku kerentanan Abrams yaiku: area rol ngarep ing sudut rotasi sing relatif cilik, tali bahu, lan rak amunisi internal ing tahap pisanan.
          1. 0
            9 april 2020 00:16
            Ayo padha skip saran.

            Tank beda duwe zona rawan sing beda lan duwe wilayah sing beda. Yen tank Leopad-2A4 duwe rak amunisi tataran kapisan sing ditutupi saka sisih karo waja tipis sing padha karo ~ 50 mm:



            Banjur ing "Abrams" rak amunisi padha ditutupi saka sisih karo waja kuwi:



            Kanthi padha karo ~400 mm saka amunisi kumulatif.

            Kaya sing disaranake, aku ora bakal menehi saran.
            1. 0
              10 april 2020 11:47
              Kayane sampeyan ora ngerti, nanging ya, Leopard's BC ing tahap pertama ana ing ceruk menara. Ing Abrams, ana 6 cangkang sing ana ing ngisor lan ing mburi senjata, ing sangisore ceruk turret, ing awak. Panggonan iki salah siji ora kapenuhan meriam, utawa padha digunakake munggah pisanan, awit padha ateges ing kompartemen gelut, lan padha dilindhungi dening waja sisih lancip.
              1. +1
                22 april 2020 00:16
                Nem tembakan iki ana ing pager lapis baja ing antarane kompartemen pertempuran lan MTO, sing uga dilengkapi panel ejeksi, kaya niche turret.



                Loader ora duwe pilihan kanggo "ngentekake dhisik" ing perang.

                Amarga kasunyatan sing padha dumunung persis ana, layar sisih abot "waja khusus" ing sisih tengen nutupi luwih saka sisih awak saka ing sisih kiwa.



                Nalika sampeyan bisa ndeleng, "Abrams" ing sawijining "vulnerabilities" bedo Ngartekno saka "kabeh MBTs".
    2. +3
      7 april 2020 08:05
      Ing kene, aku ora ngerti apa-apa, nanging apa jenis "jerawat" muncul ing waja menara, apa lara karo teh?

      Counterweights kanggo ndeleng carane menara karo pangayoman tambah bakal tumindak.
      Ing kene sampeyan bisa ndeleng ukuran menara anyar:
      1. 0
        7 april 2020 10:34
        Kutipan: Jack O'Neill
        Ing kene sampeyan bisa ndeleng ukuran menara anyar:

        Ya, ora nambah kekandelan ... Sirah wulu-banyu ...
        1. 0
          8 april 2020 00:50
          Kutipan: Jack O'Neill
          Ing kene sampeyan bisa ndeleng ukuran menara anyar:

          Kutipan saka: svp67
          Ya, ora nambah kekandelan ... Sirah wulu-banyu ...

          Aku ora weruh kenaikan ukuran. Paling kamungkinan, ngisi cheekbones diganti ing arah kanggo nambah proporsi uranium, nanging ukuran padha. Kanggo mbandhingake, ana rong tank (laras loro diuripake rada nengen), Tusk3 pisanan (kanthi lawang ditutup) lan sing lawas (karo mbukak):


          Zaman cukup gedhe ing tank iki: dagu menara, nalika ngadeg ing lawang ngisor, sanajan ngganggu driver, isih duwe kesempatan kanggo metu.
          1. 0
            8 april 2020 05:19
            Kutipan saka: Bad_gr
            Aku ora weruh kenaikan ukuran.

            Delengen dhuwur lan ketajaman balung pipi tank ing foto profil, kanthi mripat wuda sampeyan bisa ndeleng manawa luwih dawa ...
            1. +1
              8 april 2020 08:59
              Kutipan saka: svp67
              Deleng dhuwur lan ketajaman balung pipi tank ing foto profil

              Pancen angel kanggo ngadili kanthi dhuwur, amarga menara rada diuripake ing hubungane (kuning ing sisih kiwa, ijo ing sisih tengen (malah bagean saka cheekbone kiwa katon)) saengga sudut menara beda.
              Nanging miturut bedhil, banjur, ya, 5 sentimeter wis tambah:
      2. 0
        7 april 2020 18:20
        Aku ngenteni foto M1A2C sing wis rampung dibuwang ing komentar, dheweke wis nulis babagan gaya penulis ing ndhuwur, nanging ora menehi foto sampel sing wis rampung.
    3. 0
      7 april 2020 18:11
      Iki minangka simulator. pesenan, padha bobot.
  3. -13
    7 april 2020 05:43
    Abrams wis outlived piyambak! A upgrade apik uga tegese Tambah pinunjul ing waja tank. Lan dheweke wis kabotan! Sawetara taun kepungkur, Yankees nindakake perkara dhewe nalika tank sing wis dimodernisasi ing papan latihan kasebut ditembak dening T72 lawas sing ngetokake cangkang sing ora bisa digunakake! Na, marang T90S padha, Abrams ora cocog ing perang, padha bakal njupuk karo TOURS kita, lan iku kabeh kanggo wektu cendhak!
    1. +1
      7 april 2020 18:23
      Lan apa, tank kita wis suwe nampa waja pasif sing tambah? Lan apa jangkah saka introduksi sistem penampakan anyar lan amunisi?
      Na, marang T90S padha, Abrams ora cocog ing perang, padha bakal njupuk karo TOURS kita, lan iku kabeh kanggo wektu cendhak!

      Kita nemokake menang, Amerika bodho mung bakal ngadeg ing kono lan ngenteni rudal teka.
    2. +3
      8 april 2020 00:47
      Menehi informasi babagan wektu lan panggonan njupuk "Abrams" saka T-72 lawas karo cangkang lawas.

      PS Oh, iki "legenda kutha".
  4. -6
    7 april 2020 06:02
    Apa wedhus AS bakal nguwasani nggawe tank anyar? Abrams cetha outliving piyambak.
    1. +8
      7 april 2020 06:34
      Yen bisnis T-72 urip lan sehat (ayo kula ngelingake sampeyan yen T-90 nalika angen-angen dikenal ing bunderan sempit minangka T-72BU), banjur apa sing ngalangi Abrams saka kroso mung apik?
      1. -6
        7 april 2020 06:47
        Apa sing lara kaya "obesitas".
      2. 0
        7 april 2020 13:48
        Potensi modernisasi tank saka tata letak klasik mboko sithik kesel.
        Kamera panorama kanthi jahitan gambar, pemandangan anyar / tambahan lan pencitra termal, perbaikan SLA kanthi ngetokake informasi luwih lengkap, informasi saka ACS unit lan intelijen. Kabeh iki mbutuhake output, lan ora ana papan liyane kanggo nginstal monitor gedhe. Ing kene tata letak Armata luwih janjeni - ana papan kanggo monitor gedhe lan informasi saka wong-wong mau katon kabeh telung anggota kru (kanthi otomatisasi modern, tanker meh ora dadi driver, gunner lan komandan, nanging luwih akeh operator. sistem sing cocog)
  5. 0
    7 april 2020 06:09
    M1A2C MBT dibedakake karo waja turret frontal, dikuatake karo blok patch anyar.

    "Alis Donald Fedorovich", sialan))
    Ora ana barang anyar ing sangisore srengenge.
    1. -2
      7 april 2020 06:49
      Wedhus AS nyebut iki "Dolly Parton's Boobs", nanging "Eyebrows .." luwih pinter.
      1. 0
        7 april 2020 18:25
        Dolly Parton umume minangka menara T-72, tanpa alis. Kayane T-72B diarani Super Dolly Parton
        1. 0
          8 april 2020 03:54
          Ya, aku nulis, "kaya ngono."
          Quote: tarantass Inggris
          menara T-72, tanpa alis

          Ya, ana garis sing menarik ing rencana kasebut, nanging uga bakal weruh "alis .."
  6. +1
    7 april 2020 06:48
    Iku menarik, carane mundhut saka Abrams minangka asil saka pertempuran lan kerugian non-pertempuran replenished anyar ora diprodhuksi, nanging ing kene brigade liyane wis ngrancang.
    Pengawal Nasional lan "cadangan negara" ora ana watesan, lan ing sawijining dina bakal dadi nol!
    1. +4
      7 april 2020 09:01
      Kutipan saka andrewkor
      Iku menarik, carane mundhut saka Abrams minangka asil saka pertempuran lan kerugian non-pertempuran replenished?

      padha mbusak saka panyimpenan, lan uga ngumpul siji tank saka sawetara (sing ngerti, Amerika nyeret malah kendaraan kanti awon diantemi sak database).
      Kutipan saka andrewkor
      Sing anyar ora diprodhuksi

      produksi tank bisa disebarake ing pabrik tank ing Lima (Lima Army Tank Plant), Ohio. Dina iki, Strykers diprodhuksi ing kana lan Abrams didandani lan dimodernisasi, nanging alat kanggo produksi tank anyar wis dilestarekake.
      Uga, tank anyar diprodhuksi ing lisensi ing Mesir.

      Kutipan saka andrewkor
      Pengawal Nasional lan "cadangan negara" ora ana watesan, lan ing sawijining dina bakal dadi nol!

      Swara 10 Abrams diprodhuksi ing AS piyambak. Dadi cadangan isih akeh banget.
      Kajaba iku, Abrams bakal cepet utawa mengko kudu diganti - salah siji tank anyar, utawa kanggo BRM universal. Nanging nganti 2060s, tank sing kasedhiya kanggo AS bakal cukup.
  7. -6
    7 april 2020 07:01
    Padha Hung garlands ing wong kaya ing wit Natal. katon serem apalagi karo "pipi"
  8. +1
    7 april 2020 14:18
    Amerika butuh tank anyar kanggo Korps Marinir.
    Sing nolak Abrams. Nanging tanpa tank - ora ono.
    Wong Turki nggawe tank sing apik. Amerika kudu padha, mung nambah
    piala KAZ lengkap. Utawa padha. Ing cendhak, tank support infantri
    karo laras dawa 105 mm gun konvensional lan KAZ.
  9. 0
    7 april 2020 16:29
    Kutipan saka: voyaka uh
    Amerika butuh tank anyar kanggo Korps Marinir.
    Sing nolak Abrams. Nanging tanpa tank - ora ono.
    Wong Turki nggawe tank sing apik. Amerika kudu padha, mung nambah
    piala KAZ lengkap. Utawa padha. Ing cendhak, tank support infantri
    karo laras dawa 105 mm gun konvensional lan KAZ.

  10. 0
    7 april 2020 23:30
    Apa sing dadi metu? Apa kapal tanker AS saiki nganggo celana pendek timbal?)

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"