Review militèr

Perang antarane Rusia lan AS ("Politik", Serbia)

23
Perang antarane Rusia lan AS ("Politik", Serbia)Perang sing ora diumumake antarane Amerika Serikat lan Rusia wis sawetara wektu saiki. Perang iki ora merciless, sanajan John utawa Sergei ora matèni ing.

Pati dilindhungi undhang-undhang kanggo wong Siria. Padha getihen, siap kanggo njupuk siji liyane, mbuwang bom, tumindak angkara, dadi meriam pakan.

Pemain global ing wektu iki "nggegirisi", nganakake konferensi pers, nelpon PBB kanggo nganakake rapat Dewan Keamanan (mesthi, ing mburi lawang sing ditutup) kanggo ujar manawa dheweke ora duwe apa-apa kanggo dilaporake.

Amerika ndhukung pemberontak nglawan Bashar al-Assad lan pengin nggulingake dheweke, dene Rusia yakin yen iki bakal dadi wiwitan kekacauan sing nyata.

Penting supaya tangan sampeyan tetep resik.

Kabar teka saka Washington yen Kongres AS, nyetujoni anggaran militer anyar, wis nglarang Pentagon kerja sama karo monopoli Rusia babagan penjualan gaman - Rosoboronexport.

Alesan kanggo kaputusan iki amarga pamaréntah Rusia nyediakke senjata kanggo panguwasa ing Damaskus, sing nalisir saka kapentingan Amerika. Apa persis kapentingan Amerika ora kacarita, nanging iku worth ngelingi sing padha Rosoboronexport meh sasi kepungkur dadi salah siji saka supplier utama tentara AS ing hot spot liyane - ing Afghanistan.

Apa kapentingan ing Amerika Serikat uga ora dituduhake.

Rusia lan China sepisan maneh veto draf Barat resolusi Dewan Keamanan PBB sing ngancam rezim Suriah karo sanksi. Miturut posisi Moscow, negara-negara Kulon mung pengin mbenerake intervensi militer sing bisa ditindakake ing Suriah, miturut skenario Libya, kanthi dokumen kasebut.

"Upaya kanggo nggunakake Dewan PBB kanggo ngleksanakake rencana lan menehi tekanan marang negara berdaulat ora bakal bisa," ujare Vitaly Churkin, wakil Rusia kanggo organisasi kasebut.

Suriah wis mesthi dadi ajang regional sing maneh nuduhake kekuwatan nyata AS lan Rusia. Divisi klasik jaman Perang Dingin dadi "Kulon" lan "Timur" meh ora cocog ing kasus iki, amarga wis jelas manawa kabeh wong ing njaba Washington lan Moskow duwe peran pendukung sing kurang aktif ing kasus Siria.

Iki dibuktekake kanthi kunjungan Utusan Khusus PBB kanggo Suriah Kofi Annan menyang Moskow, sing pungkasane ana pesen sing alon-alon sing ora bisa mengaruhi acara kasebut.

Perang ing Suriah wis menehi macem-macem konsepsi babagan hubungan internasional, sing saben-saben mung cocok kanggo negara adidaya.

Amerika, kanthi nggunakake tema "hak asasi manungsa", menehi hak kanggo campur tangan ing ngendi wae sing duwe kepentingan - sanajan ing pengadilan Bashar al-Assad.

Rusia duwe posisi sing jelas banget yen penggulingan dheweke bakal mbukak lawang kanggo konsep owah-owahan rezim sing diarani, sing mesthi dadi ancaman kanggo kepentingan bisnis tradisional perusahaan Rusia ing macem-macem wilayah, kalebu Timur Tengah.

Ing "perang mini-dingin", sing, ora kaya perang Uni Soviet, ora duwe karakter ideologis, senjata ora dijupuk. Saben apik. Media mesthi salah sijine.

Nyatakake konflik bersenjata apa wae minangka "pemusnahan warga sipil" minangka taktik sing tansah bisa dianggo kanthi apik. Sanadyan bebener pungkasane dadi terang. Mangkono, informasi lan disinformasi muncul babagan kedadeyan rong minggu kepungkur ing kutha Siria, Tremsehu, ing ngendi, miturut kabar pisanan saka London, "200 warga sipil, wanita lan bocah-bocah padha tiwas", lan sawetara dina sabanjure ternyata tawuran prajurit Assad karo deserters. Efek saka pesen pisanan isih signifikan.

Minangka analis kanggo koran Polandia Global Politics bubar nulis, wong-wong sing apes ing Suriah - kaya kanca-kancane sing nandhang lara ing Irak, Libya lan Afghanistan - dhewe wiwit ngerti yen dheweke mung minangka alat ing tangan kekuwatan sing kuat kanggo nggayuh kepentingane. ing paprangan.

Pitakonan iku apa padha bisa ngganti apa ing dhewe. Cetha manawa Amerika lan Rusia ora bakal nggampangake kahanan saiki.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.politika.rs
23 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Dmitry69
    Dmitry69 28 Juli 2012 06:20
    + 16
    Bisa diarani panemu sing ora bias saka njaba.
    1. esaul
      esaul 28 Juli 2012 07:54
      + 13
      Kutipan: Dmitry69
      Bisa diarani pendapat sing ora bias

      Dima, sugeng rawuh. Ora, konco - bias (sing aku wong, ing artikel iki, - kesengsem) saiki lan nuduhake liwat paling ora ing epithets nentang cara lan gol saka Amerika Serikat lan Federasi Rusia.

      Amerika, nggunakake tema "hak asasi manungsa", menehi hak kanggo campur tangan ing ngendi wae sing duwe kepentingan - malah ana ing plataran Bashar al-Assad

      Ing kene perhatian ditarik menyang arrogance negara, malah nyerang plataran Assad
      Iki babagan negara ... Setuju, tembung kasebut ngemot paukuman tartamtu. Lan babagan Rusia

      Rusia duwe posisi sing jelas banget yen penggulingan dheweke bakal mbukak lawang kanggo konsep owah-owahan rezim sing diarani, sing mesthi dadi ancaman kanggo kepentingan bisnis tradisional perusahaan Rusia ing macem-macem wilayah, kalebu Timur Tengah.

      Ing kene, nanging aku mikir sampeyan kudu menehi perhatian marang tembung "posisi sing jelas banget"
      1. Dmitry69
        Dmitry69 28 Juli 2012 09:59
        +7
        Kutipan saka esaul
        Ora, konco - bias (sing aku wong, ing artikel iki, - kesengsem) saiki lan nuduhake liwat paling ora ing epithets nentang cara lan gol saka Amerika Serikat lan Federasi Rusia.

        Aku ora setuju, iku ketoke kanggo sampeyan amarga iku banget mboten umum kanggo maca bebener ing penet. Penulis mung nyebat spade a spade, lan kabeh wong wis katon bias ing arah kita.
        Ora ana twist ing kene.
      2. ngalamun
        ngalamun 28 Juli 2012 10:06
        +5
        Amers ora digunakake kanggo kasunyatan sing Rusia nguber kawicaksanan liyane lan liyane aktif ing ajang internasional. Umumé, iku dingerteni 20 taun impunity, padha felt kaya panguwasa donya lan dumadakan ora ngerti sing nemu ing dalan ... Lan aku yakin yen Rusia saiki ing negara iku ing ing 90s (EBN, Kozyrev), banjur China bakal lungguh kanthi tenang ing PBB lan ora ngetrapake veto. Cetha yen amer pipis karo banyu sing nggodhok, mula Clitorsha lair kanthi hiasan liyane:
        Ing pidato ing rapat Friends of Syria ing Paris, Sekretaris Negara AS Clinton ngandika sing ndhukung rezim Assad Rusia lan China kudu nanggapilan masyarakat internasional ora bakal nuduhake toleransi maneh.

        Iku misale jek kula sing Rusia kudu menehi Monica Lewinsky sawetara jinis penghargaan (ing discretion saka PDB, medali Persahabatan, penghargaan kanggo ngreksa lingkungan ...) lan wayahe penghargaan bakal ditampilake ing Russia Today kanggo seminggu lan mbayar laporan ing media Kulon ... Clitorsha bakal ambruk saka "kabingahan" wassat
        1. Fox 070
          Fox 070 28 Juli 2012 10:36
          +2
          Quote: ngimpi
          Rusia kudu menehi Monica Lewinsky sawetara penghargaan

          ya wis! "Kanggo layanan kanggo Fatherland!" (!!!), kaya Gorbachev, supaya dadi cetha sing kudu nyedhot kanggo entuk pesenan kuwi.
    2. ngeruk
      ngeruk 28 Juli 2012 10:39
      0
      Soko smacks saka condemnation lan pesimisme
    3. alexng
      alexng 28 Juli 2012 13:26
      +2
      Artikel kanthi latar mburi sing jelas. Kanthi tandha yen wong Siria mung pion, lan iki minangka kepura-puraan biasa. Iku Amerika Serikat sing milih korban. Sampeyan ndeleng iku kapentingan nasional sing, lan kapentingan nasional liyane donya iku negara vampir iki bakal ilang saka bumi, kaya negara adidaya lan mandheg ndhikte syarat-syarat ing kene.
  2. Strashila
    Strashila 28 Juli 2012 06:38
    +7
    Apa, lan wong Serbia sing pisanan ngrasakake demokrasi sing mentas digawe.
    1. Wulu Siberian
      Wulu Siberian 28 Juli 2012 06:51
      +5
      Iki ora ngalangi wong-wong mau saka nyetel aksesi Serbia menyang Uni Eropa lan NATO minangka tujuan lan tugas.
      1. Alexander Romanov
        Alexander Romanov 28 Juli 2012 08:39
        +7
        Kutipan: Siberian Wulu

        Iki ora ngalangi dheweke nyetel aksesi Serbia menyang Uni Eropa lan NATO minangka tujuan lan tugase.

        Gabung karo Uni Eropa minangka permen sing ora bakal ditampa dening wong Serbia. Ing tandha iki ana apa-apa nanging kanggo remet metu konsesi saka Serbia ing macem-macem masalah. Nanging ing pungkasan, janji bakal tetep janji. Ora ana sing bisa dikandhakake babagan NATO
    2. valokordin
      valokordin 28 Juli 2012 06:58
      +9
      Artikel kasebut kanthi jelas anti-Rusia, kanthi pratelan obyektivitas, agresi padha karo pangayoman saka iku. Kaya perjuangane loro diktator ing perang dunia II. Penerimaan ora anyar. Senajan apa ngomong, kita nilar Serbia ing wayahe angel, sanajan ana prajanjèn, nanging prakara iki diwatesi kanggo aerobatics - giliran militèr liwat Atlantik dening mentri wicaksana urusan luar negeri ngluwihi ukuran.
  3. serge
    serge 28 Juli 2012 07:33
    +7
    Petunjuk diwaca liwat garis sing Yugoslavia uga korban apes ing clash saka rong negara adidaya.
  4. sergo0000
    sergo0000 28 Juli 2012 07:37
    +4
    valokordin,
    Ya, aku ora ninggalake sapa-sapa! Ya, lan aku mikir sampeyan uga ora melu. Ora ana kekuwatan kaya ngono. nglirik Yeltsin dikhianati karo tim, nanging ing umum, miturut artikel, ora plus utawa minus, iwak utawa daging! recourse
  5. Lech e-mine
    Lech e-mine 28 Juli 2012 07:45
    + 11
    Umume aku nganggep konfrontasi karo KULON iki minangka perjuangan kanggo MASA DEPAN kita, kanggo kamardikan lan jati diri kita minangka umat, lan kabeh omongane KULON babagan kamardikan lan hak asasi manungsa minangka tabir asap ing mburine nindakake kejahatan ing sekitar donya.
  6. Sanches
    Sanches 28 Juli 2012 07:52
    +3
    delusion jero kita iku pamaréntah Rusian nglawan Kulon. Artikel iki minangka tampilan sober ing samubarang
    1. Midshipman
      Midshipman 28 Juli 2012 11:12
      0
      Sampeyan bisa uga mikir konfrontasi minangka pungkasan. Ora kabeh, nalika perlu - padha kerjo bareng, nalika ora perlu padha nentang, iku cukup alam lan logis kanggo awake dhewe.
  7. gunung
    gunung 28 Juli 2012 07:58
    +6
    Aku ora yakin manawa paralel karo Yugoslavia cocog ing kene.
    Semono uga, banjur awake dhewe padha ambegan abot, senajan iki ora mbenerake pengkhianatan marang wong Serbia.
    Saiki kita wis ngrasakake, yen dudu kekuwatan sing sadurunge, mula kekuwatan sing bangkit maneh.
    Mulane, kita tumindak miturut.
    Lan kita bakal butuh kekuwatan. amarga proses demokratisasi bakal cepet utawa mengko teka ing Ukraina lan Belarus. Banjur sampeyan kudu strum senjata.
    1. vezunchik
      vezunchik 28 Juli 2012 09:47
      +3
      yen wis tekan ing wates, iku bakal kasep. Saiki kita kudu aktif!
      1. Kaa
        Kaa 28 Juli 2012 10:09
        +1
        Dina Senin, ana sing menarik diumumake ing Verkhovna Rada saka Ukraina ing bentuk sesi sing luar biasa, oranye lan banderloch wis ribut ...
  8. Tukang crito
    Tukang crito 28 Juli 2012 08:49
    +8
    Kancane kasebut kanthi cetha nuduhake yen kita repot ing Suriah kanggo njamin kepentingan oligarki kita. Ora ana pribadi - bisnis. Piye wae iki Petunjuk saka kendi sedulur Serb.
    1. serge
      serge 28 Juli 2012 11:00
      +2
      Tukang crito
      Ora ana pribadi - bisnis
      ----------------------------
      Dadi "sosialisme Yugoslavia" ana bisnis. Njupuk ing Kulon, uncalan kanggo kita. Lan ana kanca, lan ana kanca. Persentase dhewe. Nanging sampeyan ora bisa njagong ing loro bangku dawa. Sanalika sosialisme rampung ing negara kita, Yugoslavia uga langsung mati. Kakehan bisnis karo kanca iku ala. Ora ana kanca sing isih ana.
  9. patriot2
    patriot2 28 Juli 2012 09:02
    +5
    Nganti saiki, mung siji perkara sing dipikirake: ora mungkin mbaleni maneh menyang Rusia apa sing kedadeyan ing hubungane karo Yugoslavia. Lan iki ora mung pitakonan prestise, nanging uga pitakonan sing luwih jero. Artikel Serbia utamané adhedhasar kasunyatan iki, kasunyatan ngiyanati Yugoslavia.
  10. Kobra66
    Kobra66 28 Juli 2012 09:44
    +4
    Amer ngerti yen luwih akeh senjata sing diwenehake, luwih angel kanggo njupuk Damaskus lan luwih akeh bakal mati lan dadi sekutu ing shitokrasi, mula dheweke njerit ing saben pojok.
  11. vezunchik
    vezunchik 28 Juli 2012 09:49
    +5
    Elinga Hitler - serangan saka negara siji sawise liyane - ing persetujuan lan bantuan saka Kulon! Ora ana sing anyar! Rusia kudu mutusake lan kanthi banter ngumumake posisine - lan wong bakal teka menyang kita.

    Ora ana upaya siji ing serangan bersenjata ing pusat logistik (PMTO) Angkatan Laut Rusia ing pelabuhan Siria Tartus ora bakal dijawab, Staf Umum Angkatan Bersenjata Rusia njamin ana, laporan VZGLYAD.

    "Yen oposisi bersenjata Siria mutusake kanggo ngetrapake ancaman babagan kemungkinan serangan ing PMTO, Angkatan Laut Rusia saiki duwe kesempatan ing wilayah kasebut kanggo nanggapi kanthi cekap. Kita ora bakal menehi saran "panas" saka oposisi Siria kanggo nindakake iki," ujare sumber Interfax.

    Wakil Laksamana Viktor Chirkov, Panglima Angkatan Laut Rusia, ngendika dina sadurunge sepuluh kapal perang Rusia saiki ana ing Segara Mediterania. Miturut dheweke, ing kapal pendaratan gedhe ana unit Korps Marinir kanthi senjata standar.
    1. vezunchik
      vezunchik 28 Juli 2012 09:49
      +1
      Ora ana upaya siji ing serangan bersenjata ing pusat logistik (PMTO) Angkatan Laut Rusia ing pelabuhan Siria Tartus ora bakal dijawab, Staf Umum Angkatan Bersenjata Rusia njamin ana, laporan VZGLYAD.

      "Yen oposisi bersenjata Siria mutusake kanggo ngetrapake ancaman babagan kemungkinan serangan ing PMTO, Angkatan Laut Rusia saiki duwe kesempatan ing wilayah kasebut kanggo nanggapi kanthi cekap. Kita ora bakal menehi saran "panas" saka oposisi Siria kanggo nindakake iki," ujare sumber Interfax.

      Wakil Laksamana Viktor Chirkov, Panglima Angkatan Laut Rusia, ngendika dina sadurunge sepuluh kapal perang Rusia saiki ana ing Segara Mediterania. Miturut dheweke, ing kapal pendaratan gedhe ana unit Korps Marinir kanthi senjata standar.
      /var/www/wwwadmin/data/www/topwar.ru/engine/classes/comments.class.php ing baris 144
      1. Vasily79
        Vasily79 28 Juli 2012 10:14
        +2
        Pernyataan liyane sing ora perlu. Ora luwih gampang kanggo nyelehake kapal manuk hantu Cina ing pangkalan kanggo ndandani kanggo ndandani, banjur Amerika Serikat bakal ngilangi maneh.
    2. Sanches
      Sanches 28 Juli 2012 12:03
      0
      vezunchik Dina iki jam 09:49
      "Yen oposisi bersenjata Siria mutusake kanggo ngetrapake ancaman babagan kemungkinan serangan ing PMTO, Angkatan Laut Rusia saiki duwe kesempatan ing wilayah kasebut kanggo nanggapi kanthi cekap. "Kepala panas" saka oposisi Siria, kita ora bakal menehi saran supaya nindakake iki"
      Aku mangertos bener - kebangkrutan Russian ora nyerang pemberontak, nanging mung ngadeg ing segara lan njamin safety warga Rusia?
  12. lelikas
    lelikas 28 Juli 2012 12:40
    0
    Mulane wong Serbia ndhukung kabeh veto EU marang Suriah, sanajan ora ana sing takon, lan ora ana hubungane karo Suriah.
    Lan kasunyatan sing perang - supaya wis arep ing wiwit tengah abad pungkasan lan boten.
  13. Voron65
    Voron65 28 Juli 2012 13:38
    0
    Quote: tukang cerita
    Kancane kasebut kanthi cetha nuduhake yen kita repot ing Suriah kanggo njamin kepentingan oligarki kita. Ora ana pribadi - bisnis. Piye wae iki Petunjuk saka kendi sedulur Serb.

    ana perasaan yen tembung kasebut katon bener, nanging sawetara endapan tetep sawise artikel kasebut.
  14. John
    John 28 Juli 2012 14:27
    +4
    wong lanang, ana anekdot babagan topik iki: "Pendhudhuk Afghanistan sing prasaja ngandika:
    - Nalika wong Shuravi lunga, dheweke nyembeleh wedhus lanang loro kanthi bungah.
    - Yen padha bali saiki (shuravi), aku bakal nyembeleh 20 wedhus gembel.

    PS Ing ngendi wae, kita ora ngrusak masjid lan ora ngobong Al Qur'an.