Crozier kaget para panggedhe kanthi laporan babagan kahanan ing kapal induk Angkatan Laut AS - materi ing NI

49

Pers Amerika terus aktif ngrembug kedadeyan kasebut karo komandan (ing versi Amerika, karo kapten) operator pesawat Theodore Roosevelt. Kapten Brett Crozier, sawise sinau babagan anane pelaut sing kena infeksi ing kapal induk pesawat kasebut, liwat media njaluk Pentagon njupuk langkah sing cepet. Langkah-langkah ditindakake, nanging pungkasane, Crozier dicopot saka jabatane, amarga dheweke nglanggar syarat-syarat piagam kasebut kanthi nglaporake masalah ora langsung menyang atasan, nanging liwat wartawan.

Kahanan kasebut dikomentari dening macem-macem media Amerika, kalebu majalah kondhang The National Interest. Materi dening Thomas Spoer lan Dakota Wood ujar manawa dheweke ora ngakoni tumindak Crozier. Ing wektu sing padha, materi kasebut ngemot tembung ing ngisor iki:



Ing mratelakake panemume, tombol sejarahsing langsung diwiwiti saka release Crozier saka komando lan mundur saka (penjabat Sekretaris Angkatan Laut AS) Modly, yaiku pentinge (1) ngetutake protokol sajrone nindakake tugas, utamane nalika ngunggahake tingkat wewenang, lan (2) tetep profesional sabisa kanggo nanggepi acara, apa ing wektu krisis utawa nalika operasi normal.

Penulis ing artikel NI ujar manawa, Brett Crozier, kanthi laporan babagan kahanan ing kapal induk, kaget para panguwasa, nglanggar kabeh rantai laporan.

Saka artikel:

Laporan kasebut dening Crozier takon babagan status operator pesawat maju ing pikirane Amerika lan duweni potensi ngrusak pemahaman babagan kesiapan Angkatan Laut AS ing pikirane mitra lan pesaing ing wilayah Indo-Pasifik.

Luwih nyatakake yen Thomas Modly dhewe nglanggar syarat statutori kanthi njupuk keputusan tunggal kanggo mbusak Crozier saka posisi kapten.

Artikel kasebut nyathet yen wong loro kasebut ngidini apa sing ora diidini, "utamane ing wektu sing angel."

Penulis ing NI:

Kita ngarepake panlitian kongres lan tambah sensitivitas ing Departemen Pertahanan lan administrasi Trump kanggo mbantu mesthekake militer kita bisa nindakake apa sing dikarepake, sanajan ana pandemi.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    49 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +4
      15 april 2020 11:18
      Aku ngerti manawa Thomas Modly kudu setuju karo Kongres babagan keputusan mbusak Crozier saka kantor ???
      1. + 29
        15 april 2020 11:33
        Diragukan yen kapten kapal, ndeleng masalah kasebut, langsung menyang wartawan ...
        Nanging, dheweke pindhah menyang panguwasa sing luwih dhuwur ing Angkatan Laut, nanging dheweke nolak. Kahanan saya tambah parah, banjur kapten wis nglamar liwat media. Lan para laksamana saiki pengin dheweke, yen ora nggawe dheweke ekstrem, mula paling ora nuduh dheweke ngungkapake rahasia.
        1. +5
          15 april 2020 11:56
          Kutipan saka doccor18
          Nanging, dheweke bali menyang panguwasa sing luwih dhuwur ing Angkatan Laut, nanging dheweke nolak.

          Apa kita duwe, apa padha duwe, sistem padha "Golek nemen, ngukum wong resik, ganjaran guilty", nanging jenderal amba lan admiral ora bakal kelangan lintang, kabeh donya beradab lan "sidekicks" ing blok ( zona) bakal nonton saka bungah lan admiration "Wah-wah-wah!! Carane pinter, apik ponakan iki Pakdhe Sam." (Sampeyan bisa malah supaya lanang pelit luh saka tenderness).
          1. -2
            15 april 2020 12:18
            Kutipan saka tihonmarine
            Apa kita duwe, apa padha duwe, sistem padha "Golek nemen, ngukum wong resik, ganjaran guilty", nanging jenderal amba lan admiral ora bakal kelangan lintang, kabeh donya beradab lan "sidekicks" ing blok ( zona) bakal nonton saka bungah lan admiration "Wah-wah-wah!! Carane pinter, apik ponakan iki Pakdhe Sam." (Sampeyan bisa malah supaya lanang pelit luh saka tenderness).

            Ing asas, sampeyan bener .. Kita ketemu switchman a!
          2. +2
            15 april 2020 21:08
            Kutipan saka tihonmarine
            Apa sing kita duwe, apa sing diduweni, sisteme padha "Temokake sing ekstrem, ngukum wong sing ora salah,

            Kabeh bener! Kapten iki pancen luput. Apa sing kita duwe, apa sing diduweni Amerika, militer ora bisa ngubungi media langsung, lan iki diatur dening dokumen layanan sing relevan. Iku padha karo wong Amerika bespectacled sing lungguh mudhun ing bandara Russian. Malah medeni mikir yen pejabat FSB kita mesthi ana ing panggonane. Lan aku pribadi ora melas marang kapten sing apes iki.
        2. +6
          15 april 2020 12:52
          Apik kapten.
          Dheweke tumindak kanthi ati nurani sing apik lan nyatane.
          Ngrumat bawahan (pelaut).
          Paling kamungkinan, iki Staff "pancing-produsen" njaluk wong.
          Kajaba iku, ing negara-negara kasebut ana "CC" sing ora diucapake babagan virus - aja gupuh lan pura-pura yen kabeh apik (sanajan ora njupuk langkah-langkah keamanan, mula nyebar kaya ngono).
          1. 0
            16 april 2020 09:06
            Kutipan: Borat Sagdiev
            Apik kapten.
            Dheweke tumindak kanthi ati nurani sing apik lan nyatane.

            Ing kalbu YA, nanging dheweke dudu KAPTEN.
            1. 0
              16 april 2020 12:27
              Ora, nanging sapa?! belay
              1. 0
                16 april 2020 12:52
                Kutipan: Borat Sagdiev
                Ora, nanging sapa?!

                Dheweke dadi perwira lan tentara.
                1. 0
                  19 april 2020 20:29
                  Sapa sing dadi kapten?
                  ora?!
        3. +2
          15 april 2020 12:56
          Kutipan saka doccor18
          Diragukan yen kapten kapal, ndeleng masalah kasebut, langsung menyang wartawan ...
          Nanging, dheweke bali menyang panguwasa sing luwih dhuwur ing Angkatan Laut, nanging dheweke nolak.

          mesthi dadi: kapten cetha ora turak lan mangertos sampurna uga APA THIS mréntahaké kanggo media ngancam wong karo.

          Nanging kahanan ing kapal ora bisa dikendhaleni lan dheweke melas marang kru, kanthi sengaja ngorbanake karire.

          Nanging saiki politisi bisa kanthi aman nggawe karir
          1. -2
            15 april 2020 21:10
            Kutipan: Olgovich
            Nanging saiki politisi bisa kanthi aman nggawe karir

            Mung mayit politik.
        4. 0
          15 april 2020 14:43
          Kutipan saka doccor18
          Nanging, dheweke bali menyang panguwasa sing luwih dhuwur ing Angkatan Laut, nanging dheweke nolak.

          Sumber resmi ora nyebutake go-ahead. Dheweke ujar manawa kapten kasebut nulis laporan menyang komando sing nggambarake kahanan kasebut. Nanging laporan iki entuk media. Padha ora ngomong sing bocor, nanging ing asas kapten tanggung jawab kanggo njaga rahasia. Lan sapa sing njalari saluran, iku kaluputan, yen ora ngiyanati, banjur sloppiness. Lan apa maneh sing bisa bocor ing kasus iki, sanajan korespondensi kapten tiba ing tangan sing salah? Penarikan iku wajar.
          1. +1
            15 april 2020 14:50
            Kutipan: Den717
            Sumber resmi ora nyebutake go-ahead.

            Kepemimpinan Angkatan Laut AS ora bakal ngidini perkara sing serius lan sensitif ing media, kaya negara sing ngajeni awake dhewe. Kapentingan negara tansah luwih dhuwur. Nanging komandhan kapal kuwi dudu bocah lanang, lan ora digawe nganggo driji. Dheweke ora bisa nglanggar piagam kasebut, nanging nalika komando ora nggatekake laporane, dheweke nindakake kabeh kanggo kru. Dheweke minangka pelaut lan kru minangka anak-anake.
            1. 0
              15 april 2020 15:22
              Kutipan saka tihonmarine
              Dheweke ora bisa nglanggar piagam kasebut, nanging nalika prentah ora nggatekake laporane,

              Aku ora weruh informasi bab printah nglirwakake mréntahaké, nanging aku maca
              liyane: - ing nglanggar pesenan, kapten dikirim laporan liwat saluran komunikasi insecure.
              1. +2
                15 april 2020 15:54
                Kutipan: Den717
                liyane: - ing nglanggar pesenan, kapten dikirim laporan liwat saluran komunikasi insecure.

                Jujur, angel dipercaya. Ana sing ora resik ing kene.
                1. 0
                  15 april 2020 15:56
                  Kutipan saka tihonmarine
                  Jujur, angel dipercaya

                  Napa pracaya? Kita bakal ngerti enggal ... Sabar, mate. Nanging, kekacoan ing kemah mungsuh cocog karo aku. ngguyu
            2. 0
              15 april 2020 21:14
              Kutipan saka tihonmarine
              nanging nalika prentah ora nggatekake laporane, dheweke nindakake kabeh kanggo kru.

              Ora babar pisan. Dheweke bisa nggawa kapal menyang pangkalan yen pengin, nanging dheweke milih kanggo muter kanthi aman. Bisa dideleng manawa dheweke ngarepake sawise ngubungi media dheweke ora bakal ndemek dheweke, nanging dheweke salah.
      2. 0
        15 april 2020 12:50
        Ora, dudu level kasebut. Umumé, posisi sing mbutuhake persetujuan dianggep ing salah sawijining omah Kongres, ing Senat. Padha ditrapake kanggo ratifikasi prajanjèn. Nanging ing babagan finansial, DPR duwe prioritas.
    2. +4
      15 april 2020 11:20
      Dheweke ora mikir babagan carane, saiki dheweke kudu nulungi wong sing ora duwe masalah. Lan mung banjur nulis lan ngerti sapa sing kudu disalahake.
    3. + 10
      15 april 2020 11:25
      Iki minangka teori sing dikonfirmasi ... dening Hollywood
      tetep profesional sabisa nalika nanggapi acara, apa ing wektu krisis utawa sajrone operasi normal.
      Nanging ing praktik nyata, kita bisa ndeleng
      Brett Crozier, kanthi laporan babagan kahanan ing kapal induk, kaget para panguwasa, ngrusak kabeh rantai laporan.
      alamiah, mangkono
      takon babagan status operator pesawat maju ing pikirane wong Amerika lan duweni potensi ngrusak pemahaman babagan kesiapan tempur Angkatan Laut AS ing pikirane mitra lan pesaing ...
      pungkasanipun
      wong loro iki ngidini apa sing ora kudu diidini, "utamane ing wektu sing angel"
      lan yen Angkatan Laut AS dadi santai, mula ora mungkin ora
      Tambah pengawasan saka Kongres lan sensitivitas sing luwih dhuwur ing Departemen Pertahanan lan administrasi Trump bakal mbantu mesthekake militer kita bisa nindakake apa sing dikarepake, sanajan ana pandemi.
      hi
      1. +1
        15 april 2020 11:32
        Kutipan: Terenin
        lan yen Angkatan Laut AS dadi santai, mula ora mungkin

        Apik banget!
    4. +5
      15 april 2020 11:26
      Komandhan kapal induk kasebut nglanggar rantai komando lan dipecat. Kabeh iku prasaja banget.
      1. +3
        15 april 2020 11:31
        Kutipan: Valery Valery
        Panglima kapal induk nglanggar rantai komando lan dipecat. Kabeh iku prasaja banget.

        ===
        bener, nanging kahanan ora biasa. dibusak saka printah, lan banjur proses. lan dadi luwih bener, aku mikir.
        1. +3
          15 april 2020 11:58
          Kutipan: Victorio
          bener, nanging kahanan ora biasa. dibusak saka printah, lan banjur proses. lan dadi luwih bener, aku mikir.

          Mangkono iku, mung para panggedhe mikir sing ilang, jebule. Tumindak kanthi ketat miturut pandhuane.
          1. +2
            15 april 2020 13:31
            Kahanan sing luar biasa. Gagal netepi prentah kasebut minangka kejahatan militer. Eksekusi perintah sing bisa diakoni minangka pidana uga minangka kejahatan militer. Carane tumindak ing garpu kuwi mung bisa dianjurake dening kalbu lan pakurmatan saka pejabat. Kapten Crozier nggawe keputusan lan, miturut pendapatku, tumindake kudu dihormati, amarga kahanan lan pemenuhan tugas sing ditugasake ing kapal kasebut kanthi jelas ora mbutuhake nglirwakake kesehatan personel.
            1. 0
              16 april 2020 09:32
              Kutipan: Romey
              Kapten Crozier nggawe keputusan lan, miturut pendapatku, tumindake kudu dihormati, amarga kahanan lan pemenuhan tugas sing ditugasake ing kapal kasebut kanthi jelas ora mbutuhake nglirwakake kesehatan personel.

              Apa sampeyan ngerti misi dheweke? Kuat tenan...
              Ngabari manajemen apa sing kedadeyan ing papan lan ora bisa PEMBAWA AIR- iku dikenal rahasia informasi (saka kita lan China) Pelanggaran rahasia ing tentara apa wae ing jagad iki dihukum.
              Ayo dheweke bungah yen dheweke ora dikunjara ...

              Lan ya, komentar sing nrenyuhake - "dheweke apik, panggedhe ala, dheweke nylametake wong..".
              Kahanan sing dicerminake ing tentara kita bakal nyebabake rasa nesu ing tingkat "oh, dheweke kaya ngono, dheweke mlayu nangis ing Ekho Moskvy ....
              Lan - saka komentator sing padha
    5. +1
      15 april 2020 11:28
      Aku ora bisa ngerti apa, operator pesawat sing lumebu saben port, lan pelaut langsung buyar bebarengan port sundel !? apik - armada lumahing duwe sesambungan karo donya, padha bisa nggawa infèksi karo pranata, nanging carane virus njaluk menyang kapal selam?
      1. -6
        15 april 2020 11:44
        Mung nganggo kacamata lan topeng gas sing terus-terusan bakal nylametake sampeyan saka virus iki. Wingi, nalika menehi wawancara, dokter kepala Kommunarka, kebungkus ing wilayah kasebut, ngeculake - nalika ditakoni kepiye para dokter ing klinik kasebut dilindhungi, dheweke ujar manawa wong sing kena infeksi sing liwat lan infeksi kasebut wis ana. dhokter. Muga-muga dheweke nggawe reservasi, nanging pasinaon ing saindenging jagad nuduhake cukup microdroplets saka ambegan biasa saka wong sing kena infeksi, ora perlu wahing. Kabeh manungsa bakal lara, ngembangake kekebalan nganti infeksi sabanjure.
        1. +5
          15 april 2020 13:29
          dokter kepala Kommunarka,ayo klelep

          Dokter kepala Kommunarka, sanajan Protsenko, yaiku Denis. Temenan wong lanang.
          Ngapusi ora apik! negatif
          1. -1
            15 april 2020 13:40
            Dokter kepala ing foto kasebut kena infeksi lan dikonfirmasi diagnosis .. mulane, ing rumah sakit - akting. dokter sirah iku wong liya. Lan subyek iki, kanthi cara, langsung nglanggar aturan paling banal saka spesialis penyakit infèksius - jenggot lan mustache dicukur pisanan kabeh nalika nganggo respirator .. Iki bebener umum .. Elinga perawat Cina sing dipeksa meh cukur sirah ing Wuhan ....
            1. +3
              15 april 2020 14:16
              Dokter kepala rumah sakit ing Kommunarka, Denis Protsenko, terus mimpin klinik kasebut, sanajan ora diisolasi amarga infeksi koronavirus. Dheweke nerbitake laporan saben dina saka rumah sakit lan konsultasi karo kolega.
              (https://yandex.ru/turbo?text=https%3A%2F%2Ftsargrad.tv%2Fnews%2Fzarazhjonnyj-glavvrach-kommunarki-prodolzhaet-rukovodit-iz-izoljacii_247765
          2. 0
            16 april 2020 11:10
            Dheweke gerah lan mung metu, sawetara jinis lik minangka wakil. Ing Zvezda, wartawan ngobong ing rapat-rapat saben dina. Ora sengaja krungu lan ngintip wawancara liwat videoconference. Aku tormenting model Leopard ing ukuran 35m, Aku ora duwe tangan free kanggo ngalih saluran. Nanging, kanca-kanca mbuwang bangkekan tanpa ngerti. Md, Aku
            Utawa iku cara infèksi ditularaké? Ora setuju?
        2. +3
          16 april 2020 20:16
          microdrops cukup saka ambegan normal wong sing kena infeksi, h

          Iki bener. Sing paling menarik yaiku ora ana topeng gas sing bakal mbantu, umpamane, filter standar saka RPG 67 ora mbantu. Lan Denis wis mari. ngguyu Pak, kita duwe kanca bebarengan. Spesial keren. Tajem wae, nggumunake anggone diangkat dadi lurah. Umumé, ora ana sing wedi. Dheweke mbukak forum tertutup babagan mahkota, komunitas melolong lan muspra, amarga sapa wae sing ora butuh, ora bakal ngerti apa-apa. ngguyu
    6. +2
      15 april 2020 11:28
      Kita ngarepake panlitian kongres lan tambah sensitivitas ing Departemen Pertahanan lan administrasi Trump kanggo mbantu mesthekake militer kita bisa nindakake apa sing dikarepake, sanajan ana pandemi.

      Kita ngarepake kru Roosevelt bakal rampung dening anggota Kongres lan administrasi Trump.
      Banjur, sawise pandemi rampung, wong-wong sing isih urip bakal bisa ngrembug babagan perkara kasebut kanthi kawruh babagan subjek kasebut.
    7. +3
      15 april 2020 11:31
      Cap temenan salah yen miwiti komunikasi karo MO liwat slut-jurnalis. Aku uga bakal murub, kanthi nyuda, lan langsung mundur, amarga nyebar panik ing mode darurat.
    8. +2
      15 april 2020 11:35
      Ora bakal lara yen disentri ing kana :-)
    9. +2
      15 april 2020 11:42
      Kabeh wis lawas minangka donya, kapten marang pers lan disimpen kru - guilty, ora laporan lan rusak - uga guilty.
      Apa wae sing ditindakake, panguwasa ora nate mangsuli, ana switchmen kanggo iki.
    10. +1
      15 april 2020 11:45
      Siji kudu bali menyang wartawan tanpa ngenteni reaksi saka perintah kasebut, sing nomer loro ngluwihi wewenang resmi, media Amerika mbantah sapa sing salah, lan ing wektu iki ana 550 sing kena infeksi lan kapal induk ditinggalake ing tugas tempur. karo meh ora kru. Mbokmenawa wektu kanggo mundur lan Menteri Pertahanan, sing ing tembung lan hubungane karo negara liya "kelangan" nganti ora bisa ditindakake?
      1. 0
        16 april 2020 09:40
        Panglima Angkatan Laut wis diusir
    11. -1
      15 april 2020 11:48
      Aja ndhudhuk bolongan kanggo wong liya - sampeyan dhewe bakal tiba, mlebu kaya wanita enom muslin, lan komandan, fie, njijiki ngrungokake. ngguyu
    12. 0
      15 april 2020 11:53
      Dadi sampeyan bakal percaya karo dongeng babagan "Flying Dutchman" ngguyu
    13. +3
      15 april 2020 11:56
      Kapten Brett Crozier, sawise sinau babagan anane pelaut sing kena infeksi ing kapal induk pesawat kasebut, liwat media njaluk Pentagon njupuk langkah sing cepet. Langkah-langkah ditindakake, nanging pungkasane, Crozier dicopot saka jabatane, amarga dheweke nglanggar syarat-syarat piagam kasebut kanthi nglaporake masalah ora langsung menyang atasan, nanging liwat wartawan.

      Wis suwe ngerti yen dheweke ora ngomongake media.
      Dheweke nulis layang marang komando, ora nglaporake apa-apa menyang media.
      Nanging ing wektu sing padha, dheweke bocor babagan kasunyatan surat kasebut ing antarane tim, saka ngendi para wartawan sinau babagan kahanan kasebut.
      Dheweke disalahake kanggo bocor iki.
      Satemene aku ngerti, dheweke ngirim layang ora liwat rahasia, nanging liwat saluran korespondensi biasa karo markas, iki minangka alesan kanggo tuduhan pambocoran.
      1. +1
        15 april 2020 13:46
        Dokumen kapal kabeh armada ing saindenging jagad nyatakake aturan lan tumindak yen ana wabah infeksi ing kapal .. Aku ora mikir yen Angkatan Laut AS duwe aturan kasebut .. Komandan kapal kasebut database ora bisa ngobrol karo wartawan, wong lanang ... - iki bodho saka media Paling kamungkinan, dheweke ora nampa urutan cetha kanggo nanggepi implementasine saka ngukur diwènèhaké dening charter .. Murni saka ambisi politik lan karir saka panguwasa sing luwih dhuwur .. Dheweke kudu pindhah menyang gropyokan, ngumumake karantina lan ngenteni tim evakuasi dokter tentara .. Apa sing arep dibahas ?!
        1. 0
          15 april 2020 13:59
          Nang endi wae ing komentar aku duwe link menyang artikel asli saka kahanan, aku maca.
          Kapten kasebut nulis marang panguwasa yen dheweke duwe instruksi kanggo karantina ing kapal kasebut, nanging nyatane ora bisa ditindakake ing kahanan kapal kasebut.
          Para pelaut wis dicopot saka kapal, dheweke ngupaya nyepetake proses iki.
    14. +3
      15 april 2020 11:58
      Kapten Brett Crozier, sawise sinau babagan anane pelaut sing kena infeksi ing kapal induk pesawat kasebut, liwat media njaluk Pentagon njupuk langkah sing cepet.


      Ana sing mamang babagan produksi kasebut, mesthine ora ana tumindak, lan banjur nguripake media.
      1. +2
        15 april 2020 13:08
        cniza....Ana sing mangu-mangu babagan pratelan sing kaya ngono, paling ora ana tumindak banjur mbalik liwat media.

        Ana wektu ing urip nalika prentah langsung ora "krungu"
        masalah bawahan. Ana sing tahan nganti pungkasan, lan ana sing "mbledhos".
        Minangka conto - saka November 8 kanggo 9, 1975, ing BOD "Storozhevoy", ngadeg ing roadstead saka Riga, ana "riot" diatur dening kapten saka 3. perwira politik, Sablin. Sailor ing generasi katelu. Mbukak ing udhara karo panjaluk lan kahanan politik, iku kaget alam ora mung kanggo Angkatan Laut lan Departemen Pertahanan, nanging kanggo kabeh negara. Ana akeh gosip lan label sing digantung ing dheweke. Bebener tetep ora ditemokake.
        Miturut KGB, siji bab, kolega ing Angkatan Laut, lan antarane "wong" - liyane.
        1. +4
          15 april 2020 13:30
          Ya, aku ngerti babagan kasus iki karo Sablin, nanging ora ana sing dijlentrehake ...
    15. 0
      15 april 2020 12:02
      menarik. Lan kepiye wong Tionghoa bisa nggawa infeksi menyang operator pesawat? Nanging ana dheweke oh - oh - dangu banget. Dadi Comrade Trump, sampeyan ndhelikake soko!
    16. Komentar wis dibusak.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"