Review militèr

Ekonom wis ngritik rancangan anggaran kanggo 2013-2015

49
Kaya sing sampeyan ngerteni, ing ilmu apa wae ana bebener kaya sing ana ing matematika. Nanging, malah statement konkrit ketoke dikiataken iki uga perlu dandan bubar. Bab kasebut yaiku ing kasunyatan modern, ternyata tokoh sing padha bisa nyebabake rasa seneng ing sawetara lan tragedi universal ing wong liya. Siji ing tembung "yuta" bengok: wow! yuta kabèh! Lan liyane bakal ngomong: uga, mung yuta, banjur apa? ..

Ekonom wis ngritik rancangan anggaran kanggo 2013-2015


Kira-kira filosofi kaya saiki ngubengi dokumen kasebut, sing nggabungake arah utama kebijakan anggaran negara (ONBP) kanggo 2013-2015. Sing dadi penulis dokumen kasebut, jelas, nyoba mbuktekake rata-rata Rusia yen pembangunan Rusia ditindakake miturut rencana konseptual sing dikembangake kanthi apik, ora, mesthi, tanpa cacat, nanging isih ... Sing mutusake. kanggo nggoleki filsafat liyane ing matématika nawakake kanggo dipikir ing directions utama budget negara privasi kanggo periode 2013-15 minangka soko sing mbantah kamungkinan banget pembangunan negara. Kanggo nimbang posisi loro-lorone ing masalah serius, iku worth menehi jeneng ing kubu lawan. Ing sisih ngelawan saka barricades ana organisasi temtunipun dihormati minangka Departemen Keuangan Rusia, dipimpin déning Anton Siluanov, lan Sekolah Tinggi Ekonomi, dipimpin déning Rektor Yaroslav Kuzminov.

Dadi ing basis apa barricade iki bisa katon ing latar finansial lan ekonomi Rusia? Kasunyatane yaiku situs web Kementerian Keuangan Federasi Rusia nerbitake dokumen sing padha "ONBP kanggo 2013-2015", ing rak-rak prospek kanggo pendanaan sektor ekonomi tartamtu. Sawise maca apa sing ana ing ONBP, spesialis saka Sekolah Tinggi Ekonomi mutusake manawa penulis dokumen iki ora ngerti manawa strategi kasebut bakal ngganggu pangembangan ekonomi negara, utawa mung ora pengin ngerti lan nyetel. tokoh pendanaan saka sisih trep.

Akibaté, skandal wiwit suar ing expanses jembaré saka Runet, kang bisa ditondoi kira-kira karo istilah kayata "HSE advokat nyetel plans saka Kamentrian Keuangan." Kanggo nunjukake inti saka pratelan para ekonom saka HSE marang pemerintah Dmitry Medvedev, perlu kanggo nyedhiyakake sawetara tokoh sing diinterpretasikake dening pihak-pihak sing beda.

Salah sawijining tokoh kasebut yaiku tingkat pendanaan kanggo sektor militer-industri. Kaya sing sampeyan ngerteni, program pembiayaan industri kanthi jumlah luwih saka 20 triliun rubel direncanakake bakal ditindakake sadurunge 2020. Nanging, para kritikus program iki ujar manawa investasi sing direncanakake negara saiki kanggo industri pertahanan domestik ora cocog karo kasunyatan. Kasunyatane yaiku kanthi tingkat saiki peralatan perusahaan militer-industri Rusia, kanggo tuku senjata sing padha kanggo tentara lan armadakasebut sadurunge ora bisa. Supaya kabeh pesenan bisa kawujud ing tingkat kualitas lan ing wektu sing dibutuhake, perlu kanggo modernisasi Enterprises produksi piyambak, kang mbutuhake biaya ora kurang saka modernisasi senjata.

Perlu dikandhakake yen posisi kritis kasebut wiwitane nyebabake penolakan dening panguwasa, lan kabeh kritik padha karo meh ora gelem modernisasi, lan kabeh kritikus individu sejatine mungsuh modernisasi. Amarga posisi iki, Alexei Kudrin nandhang sangsara ing wektu, kang posisi Medvedev banget ngritik nalika dadi presiden.
Nanging, ing awal Juli ana informasi sing panguwasa resmi bisa ngrungokake tembung bab inexpediency ngowahi Financing tuku senjata anyar menyang bolongan ireng. Utamane, koran Vedomosti nyatakake yen program kanggo tuku senjata anyar bisa dipindhah nganti 3 taun. Ing tembung liya, 20 triliun rubel sing padha kanggo modernisasi industri pertahanan Rusia bisa dialokasikan dening pemerintah ora nganti 2020, nanging nganti 2023. Iku bakal katon, uga, apa, nyatane, bisa diganti ing telung taun? Nanging nyatane, sing utama bisa diganti: sajrone wektu sing ditemtokake, pendanaan modernisasi perusahaan industri militer bakal mbantu ningkatake kapasitas produksi.

Ing tembung liyane, yen pemerintah pancene kanggo revisi tartamtu saka plans kanggo Financing industri pertahanan, banjur ana ora perlu kanggo mikir sing iki langkah mundur. Nyatane, iki minangka pangaturan logis saka rencana asli, nalika dheweke pengin entuk asil sing luar biasa kanthi bantuan potensial produksi sing ana. Nanging saiki, kanthi jelas, Kementerian Keuangan lan Pemerintah kabeh percaya manawa ide kasebut luwih cedhak karo utopia tinimbang kahanan sing nyata. Kasunyatan iki ora langsung dikonfirmasi dening jangkah saka kasenengan saka State Defense Order ing taun anyar, nalika asring mung politik saka pimpinan ndhuwur negara kang di-push Kamentrian Pertahanan lan perusahaan Manufaktur kanggo kerjasama fruitful, malah banjur ora tansah.

Nanging yen masalah pendanaan industri pertahanan domestik bisa nyebabake konsensus antarane pangripta ONBP 2013-2015 lan kritikus gagasan, mula ana sawetara nuansa babagan sing, terus terang, adoh banget saka konsensus.

Utamane, alokasi anggaran kanggo ilmu sipil Rusia bakal fluktuasi sajrone telung taun sabanjure. Dadi, ing 2013 jumlah pendanaan bakal kira-kira 320 milyar rubel, ing 2014 - 285 milyar, nanging ing 2015 maneh bakal munggah ing ndhuwur tandha 300 milyar. Ekonom HSE ora bisa nganalisis tren iki kanthi kualitatif, sing nyebabake sawetara keluhan babagan aktivitas Kementerian Keuangan RF. Minangka panjelasan, wakil saka Departemen Keuangan ngandika sing fluktuasi ing tingkat pendanaan kanggo ilmu domestik ngirim ora nggawe tragedi, amarga mung ing 2014 periode implementasine kanggo sawetara program negara ing wilayah iki rampung bebarengan. Lan wis ana ing 2015, program anyar bakal katon, kanggo dhuwit tambahan bakal dialokasikan.

Sandhungan sabanjure yaiku proyek pembiayaan sistem pendidikan Rusia. Miturut ONBP kanggo 2013-15, opsi ing ngisor iki kanggo pendanaan industri diwenehake - 3,9% saka PDB ing taun 2015. Analis HSE ujar manawa 3,9% minangka penurunan sing jelas ing tingkat pendanaan, amarga ing 2011 tingkat iki 5,1% saka PDB. Nentang filosofi HSE, wakil saka Kementerian Keuangan ngomong yen kita ngomong babagan pendanaan federal, nanging kita uga kudu nganggep pendanaan regional kanggo sistem pendidikan. Kajaba iku, anggaran federal bakal nyedhiyakake dana sing luwih nyengsemake tinimbang nganti saiki kanggo pembangunan daerah. Nanging kabeh masalah bisa uga ana ing kasunyatan manawa anggaran regional saiki bisa uga ditutup kanggo kontrol umum tinimbang anggaran federal. Lan bakal bisa dianggep manawa pejabat provinsi Van Vanych nggunakake dana sing dibutuhake kanggo pangembangan sistem pendhidhikan utawa tetep 50% karo dheweke, mung bisa ditindakake kanthi bantuan petugas penegak hukum saka ibukutha. Lan yen mangkono, banjur uga perlu kanggo mbiayai pejabat penegak hukum supaya pejabat provinsi sing padha Van Vanych ora bisa menehi tawaran sing ora bisa ditolak ... Dadi ternyata kenaikan umum pendanaan sistem pendidikan mung bisa nalika anggaran regional mandheg dadi kothak ireng.
Akeh pitakonan sing uga ditindakake dening proyek kanggo mbiayai sistem perawatan kesehatan domestik. Kamentrian Keuangan nglaporake paningkatan interaksi karo dana ekstra anggaran kanggo pembiayaan sistem kasebut, nanging kenaikan iki katon mikroskopis banget. Ing istilah persentase, kita bisa ngomong babagan pertumbuhan investasi ing obat-obatan saka sumber ekstra budget ing taun 2015 mung 0,1% saka tingkat 2011. Ing wektu sing padha, negara uga bakal nyoba menehi alat unik kanggo ngrampungake masalah kesehatan ing wilayah kasebut. Direncanakake kanthi nyuda pendanaan saka anggaran federal kanthi 31%, pendanaan regional kanggo sektor kesehatan bakal mundhak meh 1,5 kaping. Nanging, spesialis saka HSE mutusake yen kenaikan 1,5 kali lipat ing mbuwang obat dening wilayah ora luwih saka tembung kosong, amarga anggaran wilayah mung ora bisa nanggung beban kaya ngono. Lan ing kene maneh masalah pendanaan pembangunan daerah muncul kanthi distribusi biaya provinsi dening Van Vanyches lan masalah umum liyane.

Akibaté, aku ngarep-arep supaya kabeh rencana sing ditampilake ing ONBP dudu populisme murni, nanging sejatine konsep pembangunan sing wis dipikirake kanthi apik. Ing wektu sing padha, iku ora bakal superfluous yen HSE lan Kamentrian Keuangan ora tumindak minangka mungsuh irreconcilable, nanging ngrungokake pendapat saben liyane lan teka menyang konsensus, amarga matématika kudu tetep ilmu obyektif. Sawise kabeh, mbiayai industri pertahanan, ilmu pengetahuan, pendidikan lan obat-obatan minangka tugas strategis sing gumantung langsung marang keamanan negara.

Bahan sing digunakake:
http://www.minfin.ru/ru/
http://fingazeta.ru/budget/kudrin-pobedil-medvedeva-177570/
http://www.vedomosti.ru/finance/news/2324750/mezhdu_medvedevym_i_putinym?full#cut
Pengarang:
49 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. esaul
    esaul 30 Juli 2012 07:29
    + 14
    ------------- yen pemerintah pancene kanggo revisi tartamtu saka plans kanggo Financing industri pertahanan, banjur ana ora perlu kanggo mikir sing iki langkah mundur. Nyatane, iki minangka pangaturan logis saka rencana asli, nalika dheweke pengin entuk asil sing luar biasa kanthi bantuan potensial produksi sing ana. ----------

    A exhaustive, ing mratelakake panemume, njawab kanggo wong-wong sing ngomong metu ing syarat-syarat kasunyatan sing "Padha janji, lan saiki - bali!" Tembung-tembung sing cepet-cepet lan, nyatane, provokatif, tiba ing kene kanthi periodik.
    Ing kasunyatan, iki kepinginan sawetara kanggo pass off kepinginan minangka kasunyatan. AJA ngenteni! Ing kene, minangka jawaban, aku pengin ngrampungake frasa kasebut kanthi kombinasi driji, kaya ing julukan Felix (Fox) ngguyu
    1. Atia
      Atia 30 Juli 2012 09:16
      + 26
      Ana sing jelas ora seneng karo ide babagan persenjataan maneh, wenehi dheweke bebas lan tentara bakal dibubarake kabeh.
      1. Churchill
        Churchill 30 Juli 2012 09:58
        + 23
        Quote: Atia
        . Menehi wong free rein

        Tenang, Mbak, arep duwe apa?! Iku wektu kanggo nandur ing kelompok! tresna
      2. PatriotizTAT
        PatriotizTAT 30 Juli 2012 11:45
        + 10
        negara dagang ... nanging kepiye carane aku bakal nerangake marang ponakanku Vildan mengko yen negara kasebut didol, lan aku mandheg??!
    2. waf
      waf 30 Juli 2012 10:07
      +7
      Kutipan saka esaul
      Ing kene, minangka jawaban, aku pengin ngrampungake frasa kasebut kanthi kombinasi driji, kaya ing julukan Felix (Fox)


      Sugeng rawuh, Valery! Apa sampeyan uga "agresif" sawise perayaan Dina Angkatan Laut ??? recourse

      Aku pribadi seneng kutipan liyane ing artikel: ...".........Pungkasane, aku ngarep-arep manawa kabeh rencana sing ditampilake ing ONBP dudu populisme murni, nanging sejatine konsep pembangunan sing wis dipikirake kanthi apik."

      Inggih, kanggo ndhuwur iku mati karo tembung sandi, supaya, minangka padha ngomong, ngilangi pikirane babagan .... "kepinginan sawetara kanggo pass mati kepinginan minangka kasunyatan."

      kabar anyar saka kene......

      Sajrone diskusi ing pamrentah Rusia babagan anggaran kanggo 2013, persetujuan pungkasan ditindakake karo Kementerian Pertahanan babagan nyuda pendanaan tatanan pertahanan negara kanthi 200 milyar rubel.
      Iki dilaporake dina Senin, 30 Juli, ing situs web koran Vedomosti.

      Minangka pejabat aparat pemerintah marang publikasi kasebut, volume persediaan fisik bakal tetep ora owah, lan tabungan bakal muncul amarga "optimasi kerja karo tatanan pertahanan negara."
      Sumber kasebut ora ngumumake rincian optimasi.
      Direncanakake yen ing 2014 pendanaan tatanan pertahanan negara bakal dikurangi 251,3 milyar rubel, lan ing 2015 - 248,7 milyar, para interlocutors koran kasebut kacarita.

      Usul saka Kementerian Keuangan kanggo ngurangi jumlah personil militer nganti 10 persen, lan aparat penegak hukum nganti 20 persen, ora entuk dhukungan saka pemerintah.
      Nanging, gagasan sing diajokake dening kementerian sing padha kanggo nambah umur layanan pejabat sing dibutuhake kanggo pensiun didhukung.

      Meh kabeh masalah kontroversial babagan perencanaan anggaran wis dibusak, Vedomosti nyerat, kajaba defisit Dana Pensiun. Salah sawijining sumber nyathet yen ora ana dana, anggaran bakal "ditutup" kanthi keseimbangan nol.
      Nganti saiki, rancangan kasebut nyedhiyakake pengurangan subsidi PFR kanthi 835,5 milyar rubel sajrone telung taun, nanging kepiye kedadeyan kasebut durung diputusake.

      Pamrentah wis mutusake supaya ora nglirwakake aturan anggaran kanggo wektu iki, miturut sing mbuwang bakal diwatesi gumantung saka rega minyak rata-rata sajrone periode tartamtu.
      Mangkono, ing 2013, pangeluaran anggaran Rusia bakal dadi 13,4 triliun rubel, ing 2014 - 14,6 triliun, lan ing 2015 - 15,3 triliun, koran kasebut ngelingake.
      1. Andrey saka Chelyabinsk
        Andrey saka Chelyabinsk 30 Juli 2012 10:32
        +8
        Sergey, dina apik!
        Kutipan saka waf
        Direncanakake yen ing 2014 pendanaan tatanan pertahanan negara bakal dikurangi 251,3 milyar rubel, lan ing 2015 - 248,7 milyar, para interlocutors koran kasebut kacarita.

        Iku durung medeni. Ing 2011, budget militer kita gunggungipun 1,5 milyar, ing 2012 - bab 1,6-1,7 milyar rubles. , ing 2013 direncanakake 2,16-2,27 milyar, lan ing 2014 - 2,6-2,7 milyar
        Ing tembung liya, kanthi amandemen sing ana, pendanaan bakal dadi 1,96-2,07 milyar rubel, ing 2014 - 2,35-2,45 milyar rubel.
        Sing. nalika srengenge isih ireng. Bener, ana sawetara nuansa sing ora becik ing kene ...
        1) Pamrentah ngaku yen tatanan pertahanan mudhun amarga ora bisa ditindakake dening perusahaan: (((. Lan produksi kasebut kudu dimodernisasi. Nanging ing wektu sing padha, pengurangan pendanaan kanggo tatanan pertahanan negara ora ana Kanthi tembung liya, pamrentah, nyatakake ora bisa komplek militer-industri kanggo ngrampungake perintah pertahanan negara pengin nampa VOLUME GOZ sing padha karo dhuwit sing kurang:(((((A) klasik ndhukung pabrikan domestik - kita ndhukung kanthi milih pendanaan. Kaya ing taun 2008, Nanging, ana perusahaan ing sektor nyata "didhukung" kanthi cara sing padha.
        2) Ngrancang anggaran apik. Nanging sawise iku, sampeyan isih kudu IMPLEMENT anggaran. Lan iki ora gampang, lan yen ana guncangan anyar (karo krisis smoldering global lan WTO, sing kita ... erm ... mlebu ...) Dadi, sayangé, kita ora duwe jaminan kanggo ngrampungake malah budget suda. . Nanging ana prasyarat kanggo non-kapenuhan.
        1. waf
          waf 30 Juli 2012 11:59
          +2
          Quote: Andrey saka Chelyabinsk
          Sergey, dina apik!


          Andrey, aku saling salam, +! apik

          Aku setuju banget karo sampeyan, pindhah menyang artikel ing MPTO saka armada, aku dikirim komentar ana bab abang ing produksi Yak-130s, ing mratelakake panemume, iku ing topik!
          Aku ora bakal mbaleni dhewe kene, amarga. komentar sing akeh! ombenan
          1. Andrey saka Chelyabinsk
            Andrey saka Chelyabinsk 30 Juli 2012 12:23
            +4
            Kutipan saka waf
            pindhah menyang artikel ing MPTO saka armada, Aku dikirim komentar ana bab abang ing produksi Yak-130s, ing mratelakake panemume, iku ing topic!

            Aku nyawang, matur nuwun, nanging ... malah ana sing apik, ta? Inggih, kanggo gawe anyar armada L39? Kanggo ngomong sing bener, aku ora ngerti manawa ana mesin kanggo latihan dhasar lan latihan lanjut. aran Aku panginten sing padha mulang ing latihan, rampung sinau ing pertempuran aran Dadi - thanks, enlightened paling sethithik apik
            1. waf
              waf 30 Juli 2012 13:08
              +2
              Quote: Andrey saka Chelyabinsk
              Aku nyawang, matur nuwun, nanging ... malah ana sing apik, ta?


              Andrey, gagasan utama lan uyah ... ora nyekel, +! Maca maneh.... keprungu
    3. Karabin
      Karabin 30 Juli 2012 10:42
      +2
      Kutipan saka esaul

      A exhaustive, ing mratelakake panemume, njawab kanggo wong-wong sing ngomong metu ing syarat-syarat kasunyatan sing "Padha janji, lan saiki - bali!"

      Lan apa jawaban definitif? Ngarujuk marang kahanan sing objektif, bisa dilatih maneh nganti 2030-50-70. Utawa Mungkin kabeh padha, iku sampah karo analytics ing pamaréntahan, spesialis banget? Utawa nalika Pemilu, ora sadurunge analisis, sampeyan kudu njupuk votes?
    4. gunung
      gunung 30 Juli 2012 10:51
      +2
      Hello Valery.
      Aku ndhukung ide sampeyan kanthi lengkap.
      Proses penyesuaian minangka proses normal sing mung ngomong babagan pendekatan serius.
      Sayange, ing masyarakat kita, ana wong sing ngetutake saben tembung, nylewengake lan nylewengake acara lan pernyataan pimpinan negara.
      Lan kaya sing dikandhakake, "ora ana sing diwiwiti, nanging kabeh wis ilang."
      Aku ora bisa nelpon liyane saka alarmism lan perversion sengaja.
      1. Andrey saka Chelyabinsk
        Andrey saka Chelyabinsk 30 Juli 2012 11:04
        +4
        Kutipan saka gunung geni
        Proses penyesuaian minangka proses normal sing mung ngomong babagan pendekatan serius.

        maneh. Pamrentah ujar manawa kompleks industri militer ora bakal bisa ngatasi tatanan pertahanan negara 20 milyar sadurunge 2020 lan pengin luwih cepet kiriman. Dadi?
        Pamrentah nyuda dana kanggo tatanan pertahanan negara. Dadi?
        Lan saiki -
        Minangka pejabat aparat pemerintah marang publikasi kasebut, volume persediaan fisik bakal tetep ora owah, lan tabungan bakal muncul amarga "optimasi kerja karo tatanan pertahanan negara."

        Apa sing diterusake saka iki? Lan kasunyatan manawa kompleks industri militer, sing miturut pamrentah, ora bisa ngatasi tatanan pertahanan negara, saiki kudu ngatasi tatanan pertahanan negara sing padha, nanging kanthi rega kurang. Dadi?
        Kutipan saka gunung geni
        Aku ora bisa nelpon liyane saka alarmism lan perversion sengaja.

        Aku setuju, nanging tembung iki ora kudu ditujokake menyang anggota forum.
        1. gunung
          gunung 30 Juli 2012 15:07
          +1
          Jeneng kasebut, mula aku ora ngomong babagan iki menyang anggota forum.
          Minangka kanggo artikel, Aku ndhukung idea sing shift ing syarat-syarat disambungake karo kesadaran Manajemen perlu kanggo modernisasi industri pertahanan, lan ora karo biasanipun "scam". kaya sing dijanjekake sadurunge pemilu, banjur ora nggatekake apa sing disenengi para mungsuh saka Kuwasa.


          Saiki aku nyawang Claudia ...... Kayane aku nulis ing basa Rusia ........ Apa sing ora jelas? Nyuwun
    5. beech
      beech 30 Juli 2012 15:04
      +1
      Aku mikir, wiwit Amers duwe utang apik tenan lan padha terus-terusan nyoba kanggo nambah pro, banjur utang kita arang banget cilik, lan ana tansah ora cukup dhuwit kanggo senjata anyar ing jumlah gedhe, banjur kita kudu luwih ngumpulake utang. (35 persen) lan pungkasane ngrampungake pitakonan iki! Sapa wae matur nuwun yen iki nyata utawa mung utopia, matur nuwun sadurunge !!!
    6. biaya
      biaya 30 Juli 2012 20:30
      0
      esaul,
      Valery, aku setuju karo saben tembung sing sampeyan ucapake.
      Iki link liyane babagan topik iki: http://vz.ru/news/2012/7/30/590949.html

      "Skema sing diusulake dening Kementerian Keuangan bakal ngidini kanggo nransfer bagean saka pangeluaran anggaran kanggo tuku senjata menyang wektu sabanjure, dene program modernisasi angkatan bersenjata dhewe bakal rampung kanthi lengkap, ujare Siluanov. .."
    7. alexng
      alexng 31 Juli 2012 01:38
      0
      Ing kasunyatan, iki kepinginan sawetara kanggo pass off kepinginan minangka kasunyatan. AJA ngenteni! Ing kene, minangka jawaban, aku pengin ngrampungake frasa kasebut kanthi kombinasi driji, kaya ing julukan Felix (Fox) ngguyu.

      Valera, kanggo hacks kuwi ana kombinasi modern lan umum saka telung driji - Ctrl + Alt + Del. Kombinasi iki ora bakal babras sawetara whiners sing kabeh iku ala utawa ora minangka ngirim, nanging We ngerti carane menehi kritik, lan Kita kritikus paling kritis lan gA-vno-Meta, nanging sampeyan ora. Lan sampeyan kabeh "uryapatriots" kene, lan kita "uryaGav-no-meta". Nang endi wae kaya ngono. Nanging iki carane whiners iki teka ing forum, Samsaya Awon saka trolls, lan iku wektu kanggo nggawe pesenan ing forum kaya: gelar whiner-I, gelar whiner-II lan gelar whiner-III, gelar troll-I, etc.
  2. Alexander Romanov
    Alexander Romanov 30 Juli 2012 07:42
    + 23
    Ana akeh banget artikel babagan topik iki lan angel banget kanggo ngerteni. Sawetara ngomong siji bab, liyane mung ngelawan. Pitakonan iku, apa neraka? Ora ana manajer sing cukup angel sing bakal ujar manawa kita kudu nindakake! Kamentrian Keuangan, paling ora sepisan nggawe proposal kanggo nyuda staf dhewe, utawa ora gelem tuku mobil mewah kanggo ngirit dana anggaran? Yen perlu kanggo Cut sawetara expenses, kita kudu miwiti karo pejabat. Ana luwih akeh ing negara kasebut tinimbang kabeh angkatan bersenjata. Nanging dheweke ora nyinggung wong sing ditresnani.
    1. Z.A.M.
      Z.A.M. 30 Juli 2012 09:02
      +8
      Alexander Romanov

      Singkat lan bener. Aku setuju. +
    2. Atia
      Atia 30 Juli 2012 09:18
      + 14
      Yen sampeyan ngedol kabeh Mercedes saka Kementerian Keuangan, sampeyan bisa tuku pira tank?
      1. Churchill
        Churchill 30 Juli 2012 10:02
        + 12
        Atia,
        Inggih Bu, panjenengan atur tugas! Ing kene sampeyan kudu takon karo Staf Umum, sanajan dheweke duwe Mercedes dhewe kanggo luwih saka siji tank armada ... ya
        1. vorobey
          vorobey 30 Juli 2012 10:11
          + 10
          banjur narik wong-wong mau kabeh menyang platform waja rodha.
          1. waf
            waf 30 Juli 2012 10:33
            +7
            Kutipan saka vorobey
            banjur narik wong-wong mau kabeh menyang platform waja rodha.


            Sanya, hello! Piyé perayaané? Kaya kettlebells????+! ombenan
            1. vorobey
              vorobey 30 Juli 2012 10:46
              +6
              Sugeng rawuh. Taun iki, dheweke netepi janjine kanggo pisanan. Nanging ana gatel ing bokong. Sing utama yaiku bocah-bocah padha metu, lan wong Tionghoa sing luwih tuwa uga ngusap irunge ing dash. Sampeyan kudu wis ndeleng mripate. Kita uga nyedhaki tembok climbing. Wong Tionghoa padha ngguyu lan ora ana sing munggah, nanging aku kesusu. Dheweke mung ora ngliwati rute sing paling angel, nanging ora saben wong bisa nindakake ing kana. Sing mbarep ngumpulake hadiah kanggo awake dhewe lan sedulur-sedulure. Umumé, bocah-bocah paling seneng taun iki, nanging aku ora butuh luwih.
              1. waf
                waf 30 Juli 2012 12:19
                +3
                Kutipan saka vorobey
                Taun iki, dheweke netepi janjine kanggo pisanan.


                Lah...kok ora tau nguncalke...bobot tho???? nglirik



                Lha soale arek lanang ..... bodho yen beda !!! apik sedulur

                Saka kula kanggo wong-wong mau salam gedhe lan sugeng!!! apik

                Lan aku uga padha .. sugeng ... aku duwe loro tanggi angkatan laut ing sisih kiwa, lan paratrooper ing sisih tengen ... Mungkin sing kok wilayah kita bypassed ... kabeh limo swara-heads lan pepsicols ?! ombenan

      2. Armata
        Armata 30 Juli 2012 10:14
        +7
        Kok ngrusak. Ing basis saka Mercedes waja lan nggawe tank rodha anyar.
        1. waf
          waf 30 Juli 2012 10:42
          +5
          Quote: Lokomotif uap
          Kok ngrusak


          Sugeng rawuh, +! Wingi wis jam 17.00 aku nonton sampeyan ing situs ... sampeyan wis tekan kursus sampeyan? ombenan

          1. Armata
            Armata 30 Juli 2012 10:47
            +6
            Hai Sergey, aku teka ing omahku. Dhuwite entek, banjur bali jam 00.30. Esuke, karyawan menehi kula ember kopi karo Alkoseltzer intravena. Lan padha sympathize sing aku ora ngawula ing batalyon construction.

            Lan kutha kita katon ayu ing wayah sore, iki minangka gambar saka hotel Hayat cedhak Yeltsin "wios kawicaksanan". Tugu kanggo dheweke didegake ing dalan lan dalan saiki ora 9 Januari, nanging Yeltsin Avenue.
            1. waf
              waf 30 Juli 2012 12:07
              0
              Quote: Lokomotif uap
              Esuke, karyawan menehi kula ember kopi karo Alkoseltzer intravena.


              Obat sing paling apik kanggo kasus iki yaiku sawise polishing ... ngombe liter susu ing wayah wengi .... sampeyan langsung ngganggu lan sampeyan tangi esuk, meh kaya timun .... sing utama ora miwiti. maneh ... banjur ngerti pungkasane.

              lan aku nempelake foto kasebut amarga omah kita bisa katon padha, ing sisih liya bendungan, ing sisih tengen Vojvodina !!!

              Lan aku lali takon, nanging tavern sing ngadeg ing tembok, sing diobong lan tenggelam, dibalekake lan isih bisa digunakake ???

              Nah, Yeltsin's Fang ya .... monumen !!!

              Fotone keren, jare wonge...sebotol kabeh....

              1. Armata
                Armata 30 Juli 2012 12:45
                +2
                Ing ngendi dheweke bakal lunga. Mung mangkuk jamban iki saiki wis ditambahake ing ponton supaya ora klelep maneh karo wong.
    3. waf
      waf 30 Juli 2012 10:10
      +4
      Kutipan: Alexander Romanov
      Yen perlu kanggo Cut sawetara expenses, kita kudu miwiti karo pejabat. Ana luwih akeh ing negara kasebut tinimbang kabeh angkatan bersenjata. Nanging dheweke ora nyinggung wong sing ditresnani.


      Sasha, tembung emas+! apik

      Mung kanggo ngerteni sapa sing ngrekrut "pejabat" iki menyang Kementrian, ya???????? recourse
      1. Z.A.M.
        Z.A.M. 30 Juli 2012 10:54
        0
        waf

        Sergey, Sugeng rawuh.
        Kutipan saka waf
        sopo sing ngetik iki.. "pejabat" Kementrian iki ya????????


        Aku mangsuli, lumrahe kanthi ironi: kandhanana sapa jenenge7 Pu...ting... Putin V.V.

        Ing kene, ing cabang sabanjure, tanggal 28.07 Juli, usulan-usulan wakil Ponomarev lan Zheleznyak dibahas, babagan larangan pejabat negara duwe akun manca, real estate, properti ing luar negeri. Kanthi sanksi kanggo nglanggar - denda gedhe + dibusak saka kantor utawa paukuman pidana, istilah. Kajaba iku, padha karo AGEN ASING. Iki, kaya-kaya, minangka respon marang hukum babagan NGO. Artikel lan topik sing menarik banget. Ing kene Bastrykin uga nuduhake properti ing Republik Ceko.
        Dadi pitakonan, apa dheweke bakal nampa "squiggle" kaya ing musim gugur? Kaya tawon marang madu...aku yakin ora. Lan pesen kasebut apik. Lan aku ora peduli sapa sing miwiti tagihan kasebut - sing utama yaiku efisien, kanggo kabecikan. Ayo test liyane kanggo Putin kanggo setuju, nanging kabeh gumantung marang WORD, pakurmatan kanggo wong, soko bakal maju. Ora, ora kaget ...
        1. waf
          waf 30 Juli 2012 12:25
          0
          Kutipan: Z.A.M.
          ing cabang sabanjure, tanggal 28.07 Juli, usulan-usulan deputi Ponomarev lan Zheleznyak dibahas.


          Anton, salam, +! Ya, aku maca dina iki ... tuang saka kosong dadi kosong, goyangake hawa, ngeculake uap, ngilangi ketegangan, lsp.

          Sampeyan dhewe ngerti sapa sing ngatur lan sing lungguh ing Duma Negara, amarga dheweke ora bakal weruh cabang sing padha lungguh, ing sangisore awake dhewe !!!

          Lha ngono, kayane koyo pandangan yen ana perjuangan sing ora bisa dirundingake karo ....... wah, sampeyan ngerti liyane !!!

      2. Alexander Romanov
        Alexander Romanov 30 Juli 2012 10:54
        +4
        Kutipan saka waf
        Mung kanggo ngerteni sapa sing ngrekrut "pejabat" iki menyang Kementrian, ya????????

        Hai Sergey, apa sampeyan pengin ngumumake kabeh dhaptar? Ya, aku bisa, nanging perlu - kabeh wong ngerti kabeh jeneng!
        1. waf
          waf 30 Juli 2012 12:20
          +3
          Kutipan: Alexander Romanov
          sampeyan propose kanggo ngumumake kabeh dhaftar? Ya, aku bisa, nanging perlu - kabeh wong ngerti kabeh jeneng!


          Sanya, aja +! Sampeyan bener, kabeh wis dikenal kanggo kabeh wong kanggo dangu .... sayangé!
  3. Diktator
    Diktator 30 Juli 2012 08:08
    +3
    Sing paling penting, sing ora bisa nyolong apa-apa saka lolongan 20 triliun iki! Supaya kanggo njerit, supaya padha, uga, bakal panganan.
  4. Krumbumbes
    Krumbumbes 30 Juli 2012 08:17
    +8
    Alexander Romanov,

    iku bakal menarik kanggo ndeleng sapa sing bakal setuju kanggo ijol-ijolan (menehi adoh) plasma full-wall kanggo 56 cm TV set, lan kothak elit kanggo kothak ing pasar omah secondary, lan geldings lan audi kanggo Cina utawa domestik. mobil)), yen kedadeyan kasebut, mung nalika kanker wissot ing gunung))
    1. Sablezub
      Sablezub 30 Juli 2012 08:35
      +9
      rencana kanggo rearmament lan modernisasi saka tentara, Aku, iki ora digambar saka ngeruk ... lan tokoh-tokoh sing diumumake, Aku ora di sedot metu saka driji ... nanging iki fuss lan gangguan babagan "perselisihan", aku curiga yen anggaran iki minangka buntut sing kuat kanggo wong sing ditekan, mula saiki dheweke nesu ... ing kasus apa wae, katon kaya ngono ...
      1. Churchill
        Churchill 30 Juli 2012 10:06
        +9
        Sablezub,
        Ya, saiki wis modis! Ngomong, yen sampeyan ora nesu, mula kayane ora tren, drive ilang, nada mudhun, glamor ora nyenengake. Iki gambar kasebut!
    2. uralkos
      uralkos 30 Juli 2012 09:32
      +6
      Aku kanker, aku manggon ing gunung magnet. Pipi kesel siulan.
  5. ZSU
    ZSU 30 Juli 2012 09:35
    +1
    Ordo Pertahanan Negara Federasi Rusia ora bisa ditindakake.
    1. BigLexey
      BigLexey 30 Juli 2012 10:01
      0
      Pernyataan sing kontroversial banget.
      Ing babagan indikator kuantitatif senjata anyar sing ditampa dening pasukan, pancen meh mokal kanggo ngrampungake tatanan pertahanan negara, nanging dibagi lan mbuwang 20 triliun. rubles - gampang, yen mung menehi dhuwit ...
      1. ZSU
        ZSU 30 Juli 2012 10:13
        0
        Pernyataan sing objektif banget, sing ana akeh faktor. Aku ora ethok-ethok ngowahi pikiranmu, percaya apa wae sing dikarepake. Aku ora ngomong yen "kabeh wis ilang", nanging ora bakal kelakon - dasawarsa kalem wis liwati karo bathi stabil kanggo budget - ngendi State Defense Order-2010? - Lali wis. Dasawarsa iki ora bakal padha ...
        Nanging aku yakin sampeyan kabeh ngerti. Lan minus utawa ora - saka minus mung bakal dadi luwih ironi, lan evaluasi ketidakcukupan persepsi kasunyatan.
  6. patriot2
    patriot2 30 Juli 2012 09:54
    +1
    Saiki, wektune kanggo mikir lan mutusake manawa potensial produksi lan pangembangane (reformasi lan nggawe industri anyar) bisa ngatasi masalah rearmament Angkatan Darat lan Angkatan Laut - Ordo Pertahanan Negara Federasi Rusia.
  7. bocah 2
    bocah 2 30 Juli 2012 10:24
    +1
    Lan kepiye sampeyan seneng? http://lenta.ru/news/2012/07/30/oboronzkz/
    Kepemimpinan negara pisanan piss ... dit ing kabeh sudhut sing jumlah tatanan pertahanan negara kanggo periode nganti 2150 (nalika ora ana sing mriksa maneh, apamaneh takon) bakal dadi akeh, banjur padha sepi Cut mati. potongan gedhe kaya ngono.
    Apa iki dudu sabotase lan ngiyanati kepentingan negara?
    Lan ing kene (ing forum iki) ana sing bakal ujar manawa dheweke wis nemokake tabungan, kanthi apik.
    Dadi, ing macem-macem pretexts, padha strangling lan nyebar rot ing tentara lan angkatan laut.
  8. John saka AS
    John saka AS 30 Juli 2012 10:37
    +2
    Aku bakal menehi conto nyata babagan penggelapan saka anggaran daerah - walikota salah sawijining kutha ing ngendi roket digawe nyolong 30 yuta rubel. FSB kerja.
    Yen dheweke ora nggawe roket, dheweke mung mbayar lan mung.
    1. vorobey
      vorobey 30 Juli 2012 10:50
      +9
      Dadi kita kudu miwiti nggawe roket ing saben kutha.
      1. waf
        waf 30 Juli 2012 12:27
        +4
        Kutipan saka vorobey

        Dadi kita kudu miwiti nggawe roket ing saben kutha.


        Sanya, kredit, +! ombenan

        Lan liyane ... luwih kerep .. lumaku ... miturut tujuan utama .... supaya ora ... lali !!!

    2. Lazer
      Lazer 30 Juli 2012 16:06
      0
      Apa iki manajer kutha ing Ozersk, wilayah Chelyabinsk?
  9. Magadan
    Magadan 30 Juli 2012 10:48
    +1
    Thanks Alex kanggo review apik liyane. Aku bakal nambah saka dhewe - yen padha nerusake saka kasunyatan sing Rusia minangka negara ngendi masyarakat mbantu saben wong, banjur aku ing sih karo tangan loro. Amarga kita sacara genetis manungsa katedral (uga, utawa yen sampeyan seneng - sosialis). Yen padha push kita menyang sistem US, ngendi saben wong kanggo awake dhewe, banjur aku AGAINST.
    Gampang kanggo nemtokake gerakan iki - yen sampeyan menehi persentase tambah saka income kulawarga kanggo macem-macem utang (utilitas, pendidikan, medicine, insurance, etc.) - banjur kita Rolling menyang Amerika Serikat. Yen mangkono pangawulan ora tuwuh, nanging nyusut - banjur kabeh apik.
  10. Nire
    Nire 30 Juli 2012 11:26
    -1
    Ah ah ah nanging piye 2020, kepiye mantra sing menehi urip ... nyusut? ora apik ora apik...
  11. tverskoi77
    tverskoi77 30 Juli 2012 11:46
    +1
    Jumlah dana sing dialokasikan kanggo industri pertahanan, ing pangertèn tartamtu, minangka pamindhahan sing stimulasi lan ing wektu sing padha minangka penjamin negara kanggo dhukungan finansial. Yaiku: ana dhuwit, ana pesenan - sampeyan bisa: njupuk lan ngrampungake; yen sampeyan ora bisa - modernisasi produksi, nandur modal ing "long-muter" pesenan dijamin lan Financing.
    Kabijakan negara kasebut minangka insentif kanggo modernisasi industri pertahanan,
  12. anconsha
    anconsha 30 Juli 2012 12:22
    0
    Ya, iku gedhe nalika ana musuhan kuwi bab budget, kang tegese ana soko kanggo nyetel lan pangalihan bagean saka dhuwit ngrancang kanggo tuku senjata kanggo modernisasi Enterprises Komplek militèr-industri, kanggo ilmu lan pendidikan. Mung perlu ing kabeh tingkat pangguna anggaran supaya bisa ngontrol panggunaan sing tepat. Yen ora, pejabat republik, regional, wilayah regional bakal nyolong dhuwit miturut kawicaksanane (kanggo mobil lan layanan pribadi)
  13. Dmitry.V
    Dmitry.V 30 Juli 2012 13:46
    +1
    Regejegan babagan kementerian endi sing bakal entuk luwih akeh bakal tiba amarga ora cukup dhuwit kanggo kabeh tentara "abdine rakyat"
  14. merkel1961
    merkel1961 30 Juli 2012 13:58
    +4
    Ekonom Apa sampeyan pengin ngrembug babagan pertumbuhan tarif operator energi?