Artikel atipikal kanggo media Polandia modern: "Apa utang kita marang ilmuwan Soviet?"

60

Ing latar mburi akeh artikel anti-Rusia (anti-Soviet) ing pers Polandia, materi sing narik kawigaten kanggo prestasi ilmu Soviet metu. Kolumnis Bartolomej Seija nerbitake artikel ing Onet.pl kanthi judhul "Penemuan paling penting saka USSR. Apa utang kita marang ilmuwan Soviet?

Materi, bagean 1 sing dikhususake kanggo prestasi Soviet wiwit awal 1920-an nganti 1959, ngandhani yen ing Uni Soviet ora ana biaya kanggo ilmu pengetahuan, lan iki mbayar.

Saka artikel:

Sawisé perang, Uni Soviet dadi pimpinan ing riset roket antariksa, kang mimpin kanggo sawetara prestasi luar biasa - saka satelit pisanan, kewan lan manungsa dikirim menyang angkasa, kanggo pendaratan pesawat ruang angkasa pisanan.

Materi kasebut nyritakake babagan carane LED aktif digunakake ing saindenging jagad, nanging sawetara wong ngerti yen pangembangan iki ora bakal kedadeyan tanpa riset fisikawan Soviet Oleg Losev.

Saka artikel:

Secara total, dheweke nerbitake 16 makalah ilmiah babagan electroluminescence. Lan mung ing taun 1960-an, karya fisikawan Soviet ketemu implementasine praktis. Ing laku, electroluminescence wiwit digunakake pisanan ing Amerika Serikat.

Penulis ngandhakake yen Uni Soviet wis suwe dadi pimpinan ing bidang nggawe ora mung peralatan militer. Minangka conto, karya ilmuwan Soviet dikutip, sing nggawe stasiun lan bank kanggo transfusi lan panyimpenan getih donor.

Bartholomew Seiya:

Bank getih pisanan dibukak ing USSR ing taun 1930. Kabeh wong duwe utang marang Sergei Yudin. Ing pertengahan 1930-an, ana 65 bank getih (panyimpenan) sauntara gedhe lan 500 ing Uni Soviet.

Penulis Polandia ngelingi yen pasukan udhara digawe ing Uni Soviet kanggo pisanan ing donya. Seiya ngandhani para pamaca sing kebangkrutan pisanan ing USSR digawe ing Voronezh.

Penulis ngelingi insinyur Soviet Lev Theremin, penemu alat musik theremin.



Penulis uga ngelingi yen ana ing USSR ing awal 1930-an sistem kode pos dikembangake, sing saiki digunakake ing saindenging jagad.

Materi kasebut ngelingi para perancang lan insinyur Soviet, amarga karyane ing Oktober 1957, satelit Bumi buatan pisanan diluncurake menyang angkasa. Iki nyritakake babagan panggunaan energi atom pisanan ing donya kanggo tujuan tentrem - kanggo ngasilake listrik ing pembangkit listrik tenaga nuklir pisanan ing donya.

Artikel atipikal kanggo media Polandia saiki.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    60 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +4
      26 april 2020 16:18
      Ana sing curiga akeh terjemahan Polandia sing ana ing VO. Kenapa?
      Ya, lan para ilmuwan Rusia terus kerja kanthi luwih becik tinimbang para ilmuwan Soviet. Punika conto.
      Lan ing cathetan iki, aku bakal bali menyang topik sing paling disenengi: apa sampeyan isih mikir yen ilmu ing negara kita wis rusak? Apa sampeyan isih mikir yen Rusia minangka negara sing mundur? Sebutake aku paling ora sawetara negara sing bisa ngetrapake proyek tingkat iki? Aku isih meneng babagan kasunyatan manawa Rusia tansah melu ing proyek internasional utama, kayata LHC lan ITER, lan ora minangka tambahan, nanging minangka pabrikan peralatan sing paling canggih, nduweni peran penting ing proyek kasebut.

      Apa negara liya sing nggawe instalasi rumit kaya ngono?

      Saliyane NICA, FAIR, sing lagi dibangun ing Jerman, bakal dipenjara kanggo riset QGP. Nanging ing kene, Rusia uga melu. FAIR minangka proyek internasional, ing ngendi Rusia uga melu, kira-kira 20% kabeh peralatan diprodhuksi ing Rusia. Menapa malih, Rusia ora mung co-eksekutor utawa partner, nanging uga pemilik saka instalasi - iku ndarbeni babagan 20% saka Enggo bareng saka perusahaan - pemilik saka akselerator.

      1. + 22
        26 april 2020 16:32
        Kutipan: Sky Strike fighter
        Mergo curiga akeh terjemahan Polandia wis dadi VO.

        kuwi lan kuwi langka. minangka pujian kanggo negara kita ing .... Polandia belay - bisa dicathet ya
        1. +4
          26 april 2020 16:34
          Kutipan: Olgovich
          langka kuwi.

          Sing masalah - sing iki arang banget baaal ...
          1. + 12
            26 april 2020 17:16
            ora percaya wong Denmark sing nggawa hadiah (c)
            1. + 15
              26 april 2020 19:57
              Aku kelingan penciptaan abadi saka I. Ilf lan E. Petrov "The Rolas Kursi". Nalika Ostap Bender ngomong karo wartawan Barat, dheweke janji bakal nulis buku sing jujur ​​babagan Uni Soviet. Dheweke netepi janjine, kanthi semangat nyorot akeh prestasi. Lan ing kaca pungkasan saka buku iki, piyambakipun nyerat bilih iki alesan sing USSR kudu numpes lan sanalika bisa.
        2. +6
          26 april 2020 16:36
          Nalika memuji biasane lull vigilance. Sampeyan ora bisa ngarep-arep apik saka wong-wong mau. Iki nguwatirake. Apa sing sampeyan rencanakake?
          langka kuwi. minangka pujian kanggo negara kita ing .... Polandia, bisa dicathet

          Jujur, dheweke ngalembana utawa ngecakake kita ing sisih, lan sampeyan uga ngusulake kanggo ngatur preian kanggo perkara sing ora pati penting. Nek digero malah luwih tenang, luwih akrab.
        3. +1
          26 april 2020 17:29
          Kutipan: Olgovich
          langka kuwi. minangka pujian kanggo negara kita ing .... Polandia - bisa dicathet

          Ing kana, ing Polandia, Russophobes mbokmenawa wis "wungu" lan wiwit ngomong yen artikel kasebut dipesen saka agen GRU!
          Lan mesthi seneng maca ing jaman saiki sing keganggu! apik
        4. +9
          26 april 2020 21:07
          Koreksi cilik: padha ngalembana negara sing diduweni
      2. +5
        26 april 2020 16:34
        Kutipan: Sky Strike fighter
        Ya, lan para ilmuwan Rusia terus kerja kanthi luwih becik tinimbang para ilmuwan Soviet. Punika conto.

        Masalahe dudu kuwi. apa sing kita duwe kabeh numpes, masalah iku numpes akeh, lan yen akeh iki ora ambruk, urip kita bakal beda banget saiki ...
        Nanging dheweke uga bisa ngirit banget, banget, industri nuklir sing padha, akeh teknologi (mung kita ngerti carane masak titanium biasane, lsp.)
        1. +3
          26 april 2020 16:42
          Dadi saingan kita nindakake sing paling apik ing taun 90. Pira sing dirusak, apa sing digawe karo kita sajrone pirang-pirang taun. Mikroelektronik sing padha.
          1. + 12
            26 april 2020 17:57
            Artikel atipikal kanggo media Polandia modern: "Apa utang kita marang ilmuwan Soviet?"
            sampeyan umume utang USSR lan Rusia kasunyatan eksistensi sampeyan ...
          2. -1
            27 april 2020 16:01
            Saingan - saingan, nanging "sing" carane padha nyoba. Kulon seneng karo suksese.
          3. 0
            28 april 2020 13:39
            Umume, kita nindakake sing paling apik.
        2. 0
          26 april 2020 18:51
          Kutipan saka Albert1988
          Masalahe dudu kuwi. yen kabeh wis rusak karo kita, masalahe akeh sing wis rusak, lan yen akeh iki ora dirusak, urip kita bakal beda banget saiki ...
          Nanging dheweke uga bisa nyimpen akeh banget

          ========
          apik Dibusak saka ilat, Eugene! Saiki mung tetep gabung! ombenan
      3. +3
        26 april 2020 20:30
        Ora ana sing curiga. Wong sing ngerti carane nggawe konten lan sing kenal karo pers Polandia wis muncul.
        Wartawan "saka Cina" wis suwe manggon ing kene.
      4. 0
        28 april 2020 12:02
        Mungkin muni trite.
        Nanging Teknisi Muda, Teknik Pemuda, Konstruktor Modeler. Radio.
      5. KCA
        0
        2 Mei 2020 12:28
        Ing JINR, ing ngendi collider NICA lagi dibangun, mesthi ana basis ilmiah lan teknis sing kuwat, Kutub sing padha kerjane akeh, kanca-kanca mbangun LHC, akselerator ing Serbia, saiki kerja ing CERN, lan pabrik superkonduktor. malah didol menyang Jepang
    2. +2
      26 april 2020 16:19
      Suarane neng padang..
    3. +3
      26 april 2020 16:20
      Tetes ing samudra negatif ...
      1. +4
        26 april 2020 16:33
        Kutipan saka Mouse
        Tetes ing samudra negatif ...

        Luwih langka swara alesan ...
      2. +4
        26 april 2020 17:58
        Kutipan saka Mouse
        Tetes ing samudra negatif ...

        Nah, yen kaya "peri" kanggo nyelehake menyang mangkuk lemak, lan nonton carane rereget nyebar menyang sisih ...
    4. +7
      26 april 2020 16:25
      Ing USSR, ana akeh perkembangan ilmiah, ora mung komputer, nanging luwih akeh, utamane ing USSR ana prestasi, kabeh kanggo wong, omah gratis, pendidikan, obat-obatan, liburan, sanatorium, voucher, kemah perintis, 8 jam kerja dina, gaji, bonus, lan akeh liyane, pesawat pisanan menyang angkasa, tanduran daya nuklir pisanan, radio pisanan, etc., sayangé kabeh wis rusak lan didol, lan sawetara tindak malah luwih, didol negara kanggo pangan V. . Nuland, kaya ngono!
      1. + 10
        26 april 2020 16:27
        Kutipan: Fantazer911
        pendidikan, kedokteran

        mdya opo
        1. + 11
          26 april 2020 16:40
          Ora ana apa-apa, kabeh wong duwe hak kanggo mratelakake panemume, sanajan wong sing ora pinter maca.
          1. +8
            26 april 2020 16:46
            Kutipan: Pesimis22
            Saben uwong nduweni hak kanggo mratelakake panemume, sanajan wong bodho.

            Aku ora ketompo. Mung aku dhewe saka USSR, lan "pendidikan" rada bingung ... lan "obat" mung rampung ... sad
            1. 0
              26 april 2020 17:42
              Roma, uga, dadi yen ing kasus chivo dadi midik. nglirik
            2. +6
              26 april 2020 17:42
              Banjur, kanggo lengkap, serangan jantung virtual (Gusti Allah ngalang-alangi, kaya Wartawan Italia kanthi huruf kapital, Giulietto Chiesa. Muga-muga bumi tentrem!) Sampeyan uga kudu maca: "kemah perintis"! ombenan
              1. -1
                26 april 2020 18:56
                Quote: Peter ora pisanan
                kemah pionir

                Ya, iku piye wae liwat kula ... peon camps belay
              2. 0
                27 april 2020 09:42
                Quote: Peter ora pisanan
                Banjur, kanggo lengkap, serangan jantung virtual (Gusti Allah ngalang-alangi, kaya Wartawan Italia kanthi huruf kapital, Giulietto Chiesa. Muga-muga bumi tentrem!) Sampeyan uga kudu maca: "kemah perintis"!

                Loro kaki "KAnggo". Luwih nggegirisi yen ketemu dhokter sing nalika sinau diusir 3-4 kaping utawa luwih. Aku ora ngerti "sakbenere". Ing kampung halaman, aku mbukak lawang menyang kantor klinik kanthi ati-ati. Mulane nganggo tangan loro "kanggo"
        2. +6
          26 april 2020 18:00
          Aku bakal nambah liyane "kamp perintis" lan "panganan V. Nuland" belay
          Nanging ing intine - ora ana, kabeh bener))))))))
          1. -1
            28 april 2020 09:33
            Aku duwe sawetara jinis T9 swift, cookie, pionir, wah, sampeyan ngerti luwih apik. hi
        3. +2
          26 april 2020 21:42
          Aja ngadili kanthi ketat, bisa uga basa Rusia dudu basa pribumi kanggo wong.
        4. 0
          28 april 2020 09:28
          Mung ana cara metu saka telpon, nanging ora tansah bisa kanggo mbenerake teks, program kaya t9 dhewe ngganti tembung.
          Pendhidhikan, yen tinimbang aku nyisipake oh, obat, aku nulis saka telpon, sayang, kaya ngono hi
      2. + 13
        26 april 2020 16:37
        Ana sing ora duwe permen karet sing cukup, ana sing ora duwe jins sing cukup ...
        perestroika! Hore!
        Saiki kalah nangis?
        Sebutna kapitalisme...
    5. +3
      26 april 2020 16:27
      Masyarakat ora homogen, nanging uga jelas yen ana "panemu" prioritas sing dijupuk dening kalangan penguasa utawa dibudidayakake.
    6. +4
      26 april 2020 16:46
      Artikel atipikal kanggo media Polandia saiki.


      Yen ora mburu dheweke, dheweke mung meneng ...
    7. +2
      26 april 2020 16:47
      Ing Polandia, isih ana (sanajan sawetara) ilmuwan sing ora ngerteni dogma elit politik negara kasebut.
    8. +6
      26 april 2020 16:55
      Nalika padha ngomong yen kabeh bangsa iku kanggo tentrem lan paseduluran, lan mung politisi jahat muter wong-wong mau kanggo kepentingane dhewe.(Ora jelas apa kepentingan politisi) iki omong kosong. Ana complementarity antarane bangsa, Jerman, gadhah nelukake Prancis, ora ngusir Prancis menyang kemah lan ora padha digawa menyang Jerman kanggo bisa, amarga Prancis iku dhewe kanggo Jerman ora ketompo apa, malah rudo pekso ana arang ana wong Polandia padha wis mbengkongaken serius Nanging sikap marang Rusia pancen beda, kita ora kenal karo wong-wong mau. Ing Eropah ora ana bangsa sing nglengkapi Rusia, ora preduli carane kita ngambung, dheweke ora bakal "tresna" kita, mula aja ngandelake sapa wae, ayo mung Polandia lan Ceko liyane karo roso seduluran Slavic sing (sing ora ana lan tau kedaden), ora pracaya iku tau.
      1. 0
        28 april 2020 13:48
        Ing karya, aku urusan karo akeh wong Eropa. Miturut pendapatku, mentalitas sing paling cedhak yaiku wong Jerman. Kutub komunikasi saka kadohan lan karo kuwatir, mung pitakonan bisa lan ora langkah aside. Inggris ninggalake kesan sing paling ora nyenengake. Aku wis tau ndeleng snobs luwih egois lan arrogant.
    9. +9
      26 april 2020 17:09
      Polandia utang USSR kasunyatan sing ana ing kabeh. Kabeh liyane yaiku puisi.
    10. 0
      26 april 2020 17:13
      Artikel atipikal kanggo media Polandia saiki.

      Maneh lagi nyedhak siap kanggo wriggle metu, sadurunge redistribution sabanjuré donya .... Kaya maneh, "kita ora guilty sing kita bakal Auschwitz ing wilayah kita, etc."
      Utawa saiki, nuwun sewu monumen sampeyan dibongkar dening setan lan Amerika Serikat meksa kita, lsp. ..
      Lan film bakal miwiti muter "Three tankmen and a dog .." Damn it ..
    11. +1
      26 april 2020 17:28
      rauh bakal takon Rusia kanggo apa ... karya preparatory lagi ditindakake ...
    12. -1
      26 april 2020 17:35
      WOW! Kucing mambu, lemak sing dipangan. Marang latar mburi escalating karep ing EU, nalika orane wis ditakokake, sing bakal Feed cilik nanging bangga Polandia. Apa tuan-tuan mutusake kanggo nyelehake jerami? Banjur bakal luwih akeh artikel kaya iki!
    13. +1
      26 april 2020 17:45
      Artikel atipikal kanggo media Polandia saiki.

      Kesalahan statistik. Pangecualian sing mbuktekaken aturan. Nyuwun Dadi, kabeh apik. ngguyu
    14. -1
      26 april 2020 18:20
      ngguyu Aku nonton ing kene dina liyane strategi energi jangka panjang nasional saka anggota EU (https://ec.europa.eu/energy/topics/energy-strategy/national-energy-clima...). Aku mikir akeh.

      Dheweke isih ora bisa nglairake dokumen gabungan, sanajan tanggal pungkasan yaiku 1 Januari. Kabeh ing discord, nanging pancet.

      1. 70% saka batu bara wis diobong saka Polandia saiki lan bisa dadi 56% ing 2030)) ngguyu Salah siji bakal uncalan metu saka EU kanggo gambar umum ayu saka larangan batu bara, utawa bakal takon haza. ngguyu
    15. +4
      26 april 2020 18:21
      Artikel atipikal kanggo media Polandia saiki.

      Iki mung negesake manawa sanajan propaganda Russophobic rabid, ana wong Polandia sing ora ilang pikiran lan martabate. Kabeh Eropah kudu ngucapke matur nuwun marang USSR lan wong Soviet, lan ora mung kanggo kemajuan lan ilmu, nanging kanggo urip sing prajurit Soviet marang wong-wong mau lan anak-anake.
    16. -1
      26 april 2020 18:23
      Lan katon kaya Polandia bakal rauh skinned ora childishly.
      Panci pengin nyolong akeh atusan milyar dolar ing reparasi saka Rusia lan Jerman kanggo Katyn lan pendhudhukan, nanging banjur dumadakan kabeh dadi salah. Iku banget pas wektune kanggo menehi vektor perlu lan dinamika kanggo gerakan Polandia ing "besok padhang." "!! ngguyu
    17. +1
      26 april 2020 19:25
      Polandia uga nampa teknologi helikopter saka USSR. Iki kaya ngono.
      1. 0
        26 april 2020 19:42
        Kutipan saka Pavel57
        Polandia uga nampa teknologi helikopter saka USSR. Iki kaya ngono.

        -----------------
        Poland, kaya negara CMEA liyane, generously nampa paten lan teknologi saka USSR. Ing pungkasan periode sosialis, PPR wiwit squabble karo USSR amarga merek Vodka, nalika USSR wiwit promosi merek Stolichnaya minangka ijol-ijolan kanggo Pepsi mlebu pasar USSR.
    18. -1
      26 april 2020 19:57
      Sanalika ana sing positif ing jagad babagan Federasi Rusia, kabeh media Rusia langsung ngomong babagan iki kanthi ambegan!!!! Luar negeri wis dawa cuckolded kasus iki, sing pamaréntah Putin langsung climbs kanggo "nyelinep" yen dumadakan wong stroked wong ora marang gandum, lan marang latar mburi iki wiwit takon pilihan kanggo siji utawa liyane perlu. Lan Rusia, sanajan sawetara dekade sadurunge ngilangake biaya dhewe, diwutahake dening negara kasebut, wiwit ketemu .....
      Pitakonan ----- APA, MEMORY IS SINGKAT?
      Mungkin iki wektu kanggo nuduhake karakter sampeyan? Mungkin wektune kanggo nerangake yen penghinaan marang kita ora bakal liwati lan ora bakal dilalekake?
      Mungkin iki wektu kanggo miwiti nuntut sadurunge, panjelasan lan njaluk ngapura marang latar mburi masyarakat donya kabeh? Lan malah ora nyenengake maca warta kaya iki ....
      Poland wis diwutahake lan terus pour hekaliter saka telek ing Rusia kanggo akèh taun! Lan karo sawetara statement cilik dheweke pengin ndandani kabeh? Lan kudu didandani wae....
      1. 0
        28 april 2020 13:53
        matur nuwun kanggo paling ora siji wartawan Polandia ...
        1. 0
          28 april 2020 15:31
          Lan aku ora anget utawa adhem saka wartawan Polandia sampeyan. Dheweke ana, ora ana, aku ora peduli. Kaya kabeh sing ditindakake lan diumumake dening pamrentah Polandia. Padha miwiti kanggo njaluk impudent, sijine ing panggonan. Dadi wis mesthi lan mesthi bakal.
    19. Tur
      +3
      26 april 2020 20:06
      Gusti Allah karo wong, karo Polandia cekap.
      Iki sing nggawe aku seneng.
      "MOSCOW, 24 April - RIA Novosti. Para ilmuwan Rusia lan Inggris pisanan nemokake salah sawijining persamaan dhasar fisika, sing ngidini kanthi teori ngitung watesan sing cairan tetep dadi cairan. Persamaan kasebut adhedhasar konstanta alam dhasar. asil diterbitake ing jurnal Science Advances.
      Cairan dikenal dadi kenthel nalika adhem lan luwih tipis nalika digawe panas. Yen terus dadi panas, cairan kasebut wiwit godhok lan dadi gas. Ing titik transisi, sing ora mung gumantung ing suhu nanging uga tekanan, cairan kasebut nduweni viskositas minimal. Iki minangka titik ngasilake.
      Secara tradisional, viskositas ora bisa diwilang sacara teoritis, amarga gumantung ing struktur cairan, komposisi, interaksi kimia, lan kondisi eksternal kanthi cara sing rumit. Penerima Nobel Steven Weinberg mbandhingake kesulitan ngitung viskositas banyu karo masalah ngitung konstanta fisik dhasar sing ndasari struktur alam semesta kita.
      Senadyan kabeh kesulitan, Kostya Trachenko saka Universitas Ratu Mary London lan Vadim Brazhkin, ilmuwan Rusia, direktur Institut Fisika Tekanan Tinggi Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia, sukses.

      Iku mung sawetara jenis Fantasi!
      Aku mung arep ngomong sakramèn - Para pahlawan ing Rus' durung ngombe!
      1. 0
        26 april 2020 20:48
        Lan aku seneng karo ilmuwan Inggris kanthi jeneng kulawarga Ukrainia!)
        1. +2
          27 april 2020 00:48
          Mung kepingin weruh, apa RIA Novosti bakal diterbitake yen padha ngerti iki Kostya Trachenko? eseman

          https://www.facebook.com/kostya.trachenko
    20. +4
      26 april 2020 21:06
      Sayange, kabeh iki gegayutan karo USSR. Prestasi Rusia luwih andhap asor
    21. 0
      27 april 2020 04:10
      Pancen, artikel atipikal kanggo media Polandia. Penulis apik!
    22. -1
      27 april 2020 04:28
      Cara kanggo pengaruhe panguwasa federal lan regional: ngirim dhukungan kanggo bagean saka proyek kasebut lan njaluk supaya aktivis All-Russian Popular Front ngrampungake masalah sampeyan. Ora pengin tekaku ing pimpinan Federasi Rusia, panguwasa mutusake masalah kasebut kanggo sampeyan. Diuji ing lingkungan inteligensia ilmiah, mahasiswa, wirausaha lan birokrasi pemerintah. Kanggo 8 poin proyek - siji syarat. Kriteria proyek - ing profil Onar Salmiyanov, ing Yandex.Zen lan Facebook.
    23. 0
      28 april 2020 09:30
      Saiki, kabeh pejabat lan wakil keamanan showbiz kepengin banget dadi ilmuwan. Kontrol maneh. Lan padha mlayu liwat gunung. Tujuan negara kakata yaiku kanggo ndhelikake ilmu ing jero lemah lan digunakake kanggo tujuan militer, nanging sampeyan ora bisa nerangake babagan coronovirus kasebut.
    24. 0
      28 april 2020 13:11
      Kutipan: Pesimis22
      saben wong duwe hak kanggo mratelakake panemume

      Sang wicaksana ngandika - "Penjaga ing gapura bisa duwe pendapat dhewe, nanging sapa sing peduli."

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"