Ing China: Pakistan tuku tank VT-4 Cina kanthi kinerja sing luwih apik tinimbang T-90 India

93

Laporan media Cina babagan pangiriman tank VT-4 (aka MBT-3000) ing April kanggo rong negara manca. Materi kasebut ujar manawa ekspor kasebut ditindakake menyang Nigeria lan Pakistan. Ora ana data sing tepat babagan jumlah kendaraan tempur China sing dikirim menyang negara Afrika, nanging informasi babagan pangiriman VT-4 menyang Islamabad katon ing sumber terbuka.

Miturut publikasi, Pakistan tuku 100 tank kasebut saka Beijing saka pabrikan Norinco. Lan tank pisanan wis dikirim menyang negara iki.



Tank VT-4 duwe meriam 125 mm kanthi amunisi nganti 38 puteran kanggo macem-macem tujuan. Bobot tempur MBT iki yaiku 51 ton. Tank nduweni kemampuan kanggo nyabrang ford nganti ambane 140 cm Daya mesin - 1,3 ewu hp.

Sadurunge, tentara Thailand dadi pelanggan VT-4.

Ing China: Pakistan tuku tank VT-4 Cina kanthi kinerja sing luwih apik tinimbang T-90 India



Ing njero tank VT-4


Ing media Cina lan Pakistan, nyakup acara kasebut kanthi kontrak VT-4 MBT, dheweke nulis ing ngisor iki:

Pakistan tuku 100 tank VT-4 Cina kanthi kinerja sing luwih apik tinimbang T-90 India.

Apa karakteristik tank Cina sing "luwih apik" tinimbang T-90 ora dilapurake. Nanging kacathet menawa iki minangka kesepakatan penting kanggo industri Cina, amarga bakal mbantu ngiyatake kerjasama karo mitra Pakistan, ngatur pasokan amunisi, ing ngendi persetujuan tambahan bakal rampung. Kita uga ngomong babagan pangopènan VT-4 lan latihan militer Pakistan dening spesialis Cina.

sumber Cina Sina:

Yen Pakistan pengin mbangun korps lapis baja modern kanthi biaya sing cukup, mung bisa njaluk bantuan menyang China. Mulane, sisih Pakistan nyatakake kesiapan sing jelas kanggo kerja sama karo China ing pangembangan lan akuisisi tank sing bisa dipercaya.

Salajengipun, penulis artikel ing sumber sing padha nulis yen satus tank VT-4 "bakal nggawe paritas ing tapel wates karo India lan ngidini petani ing loro-lorone tapel wates bisa nggarap lahan pertanian kanthi tentrem."
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    93 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 17
      April 27 2020
      Bobot tempur MBT iki yaiku 51 ton. Tank nduweni kemampuan kanggo nyabrang ford nganti ambane 140 cm Daya mesin - 1,3 ewu hp.
      Massa luwih gedhe, fording kurang, ing kene daya mesin luwih dhuwur ... dadi ora jelas kenapa tank iki luwih apik tinimbang T-90.
      1. + 15
        April 27 2020
        Ing biathlon pungkasan, padha ora malah break. Padha supaya T 70-dadi telu ing giliran bypassed ing kacepetan ing 80 km saben jam. Ora apik, kanggo eyeballs amunisi, Mungkin. Dadi padha ngaco munggah karo Beeus. Senajan carane. Hindu ing T-90 anti-iklan
        1. + 17
          April 27 2020
          Pencet ing China: "Tank Cina luwih apik. Kanthi karakteristik apa, ora masalah." Ngendi kabar?
          Aku mikir aku njoget apik. Apa kita miwiti diskusi?
          1. 0
            April 27 2020
            Kutipan saka Mitroha
            Aku mikir aku njoget apik. Apa kita miwiti diskusi?

            ora. Aku mung ngimpi ndaftar ing studio tari. Apa sing ngalangi sampeyan? Tampilake?
            Nanging kasunyatan tetep. Wong-wong India ing T-90 ngrusak tank, Lan wong Tionghoa menang. Kok bae. Dhèwèké nglangi ing tataran mengko, nanging lay mudhun ing antediluvian T-72 B3. Apa sampeyan pengin nerusake diskusi?
            1. +4
              April 27 2020
              Mulane, perlu kanggo ngevaluasi teknik kasebut kanthi kapisah miturut karakteristike. Utawa peralatan ing kontrol profesional, kayata tester, luwih saka pabrikan. Dadi ora ana apa-apa .. Faktor manungsa banget kuwat.
              1. +5
                April 27 2020
                Kutipan saka Mitroha
                Mulane, perlu kanggo ngevaluasi teknik kasebut kanthi kapisah miturut karakteristike. Utawa peralatan ing kontrol profesional, kayata tester, luwih saka pabrikan. Dadi ora ana apa-apa .. Faktor manungsa banget kuwat.

                Perlu ngevaluasi tank amarga bakal ana ing medan perang.
                1. +6
                  April 27 2020
                  Tanpa kru profesional sing dilatih normal, bakal tetep tumpukan logam. Lan njupuk menyang akun komplikasi teknologi karo Bunch saka logam larang banget
                  1. +1
                    April 29 2020
                    Kutipan saka Mitroha
                    Tanpa kru profesional sing dilatih normal, bakal tetep tumpukan logam.

                    Iki bener, sing jelas nuduhake conto panggunaan Abrams dening Amerika lan Arab. Senadyan kahanan perang sing luwih angel, dheweke ora nyetel awake dhewe kanthi bodho, kaya wong Arab nglawan Hussite.
            2. +2
              April 27 2020
              Kutipan saka Tusv
              Nanging kasunyatan tetep. Wong India ing T-90 ngrusak tank, lan wong Tionghoa menang

              Mung kasunyatan sing tuku lan adol senjata minangka faktor politik lan ora tansah gumantung ing "apa sing luwih apik" lan "apa sing luwih elek." Dadi tuku tank China dening Pakistan nuduhake keanehan hubungan Indo-Pakistan-Cina. Lan wong Tionghoa wis cepet-cepet ngubungake kasunyatan kasebut menyang "kasampurnan" tanke. Perdagangan senjata, ing siji mburi, tansah lumaku menyang politik gedhe.
              1. -1
                April 27 2020
                Kutipan saka orionvitt
                Mung kasunyatan sing tuku lan adol senjata minangka faktor politik

                Ing asas, aku setuju. Nanging kanthi basis politik, Yanni nyolong Kalash kita lan nyalahake wong Tionghoa
              2. +1
                April 29 2020
                Kutipan saka orionvitt
                Dadi tuku tank China dening Pakistan nuduhake keanehan hubungan Indo-Pakistan-Cina.

                Lan pilihan apa wong Pakistan duwe? Iku ora kanggo wong-wong mau njupuk T-90, iku mokal kanggo alasan ketok. Leo2, Leclercs lan Abrams ora mung luwih larang, nanging meh ora bisa didol, sajrone 20 taun kepungkur Pakistan wis dadi mitra lan sekutu Kulon, mula ora dipercaya. Sapa sing tetep, wong Tionghoa lan Ukrainia? Lan bisa uga dill bisa mbalek metu soko ora Samsaya Awon saka VT4, nanging pengalaman Thailand meh ora cocok kanggo Pakistan, padha kudu saiki, lan ora ing 10 taun.
      2. 0
        April 27 2020
        Nah, SOHU nyanyi ana ...
        1. +5
          April 27 2020
          Nanging, iki wis dadi negara katelu sing gelem kerjo bareng karo Ukraina ing sih saka tank saka Norinko. ngguyu
          Konyol ... Iku misale jek sing Ukrainians melu ing iklan ora kanggo awake dhewe, nanging kanggo China.
          1. +1
            April 27 2020
            Kutipan: Lopatov
            Konyol ... Iku misale jek sing Ukrainians melu ing iklan ora kanggo awake dhewe, nanging kanggo China.

            Kaya, tuku tank saka kita saiki, yen ora, sampeyan kudu tuku saka China mengko, amarga Rusia ora bakal ngedol sampeyan. )))
            1. +4
              April 27 2020
              Aku ora ngerti kenapa iki kedadeyan.
              Nanging...
              Ing wiwitan, Ukraina nyoba nyurung "Oplots" menyang Thailand, dheweke tuku setengah atus kanthi creak, banjur wiwit tuku VT-4.
              Ing wiwitan, Ukraina nyoba ngedol T-72 saka Nigeria, banjur Nigeria tuku VT-4
              Ing wiwitan, Ukraina ngedol T-80UD menyang Pakistan, siap kanggo modernisasi, uga ngedol Oplot-M menyang Pakistan. Banjur Pakistan tuku VT-4
              Norinco bisa nyimpulake persetujuan babagan pasokan tank iki mung kanggo telung negara kasebut.

              Lan saben wektu alasane beda.
              Thailand - telat ing eksekusi kontrak lan murah saka "Cina". Nigeria - iku dadi luwih penting kanggo panguwasa Ukraina kanggo nglawan dissidents dhewe. Pakistan - bisa uga ana anggepan yen Amerika Serikat bakal menehi tekanan ing sisih Ukrainia, lan, paling kamungkinan, utangan, sing Ukraina, mesthi, ora bisa nyedhiyani.

              Karang jahat...
              1. +1
                April 29 2020
                Kutipan: Lopatov
                Karang jahat...

                Utawa pragmatisme para panuku, amarga padha ditawakake logam "lawas" saka Ukraina, sanajan karo knot anyar.
        2. RUS
          -4
          April 27 2020
          Kutipan saka Azazelo
          Nah, SOHU nyanyi ana ...

          Kasunyatan manawa China bakal dadi nomer loro ing penjualan senjata sawise Amerika Serikat, uga, Rusia dadi nomer telu, lan iki kasunyatane.
      3. +2
        April 27 2020
        Iki publisitas lan ora liya. Pakistan kudu menyang ngendi? Kanggo dheweke, China minangka mitra strategis. Aku sing syarat kontrak uga "manis" kanggo ngemas. Umumé, aku tuku paket kabeh lan kabeh wong. Dheweke uga tuku ing Banderland.
      4. 0
        April 28 2020
        Kutipan saka: svp67
        Massa luwih, fording kurang, ing kene daya mesin luwih dhuwur

        ========
        Daya luwih dhuwur ..... Nanging daya tartamtu (25.5 hp / t‎ kanggo "Cina" versus 24.0 kanggo T-90SM) - terus terang - ora beda banget .... Amunisi - banget 40 nembak saka kita (22 ing bedhil mesin) - nglawan 38 (22 ing bedhil mesin) saka "Cina" ....
        Kutipan saka: svp67
        dadi kok tank iki luwih apik tinimbang T-90 ora jelas

        ombenan utamane- model dhasar banjur siji lan padha! (T-72 mung diowahi banget!).
        TAPI! Sampeyan kudu gumunggung! Menapa malih - model EXPORT! Lan pariwara lan "PR" - durung ana sing mbatalake! .... Sanajan kanthi adil: wong Tionghoa metu kanthi modifikasi sing apik banget (paling ora babagan "karakteristik tabular) ....
      5. +1
        April 28 2020
        Massa luwih gedhe, fording kurang, ing kene daya mesin luwih dhuwur ... dadi ora jelas kenapa tank iki luwih apik tinimbang T-90.


        Bisa uga ana luwih akeh jaran Cina, nanging nyatane iki ora kaya ngono, dheweke seneng ngira-ngira karakteristik tenaga mesin utawa duwe sawetara sistem rating daya dhewe, nanging kasunyatane tetep ana kekuwatane. ngisor.
        1. 0
          April 29 2020
          Ngelingake aku karo pemain Cina pisanan ing taun 90-an - telung baterei AA, lan daya 750 watt eseman Dadi bisa uga duwe 1 kW padha karo rong hp.
    2. +8
      April 27 2020
      "Yen Pakistan kepengin nggawe korps tank kanthi modern kanthi rega sing cukup, mung bisa bantuan saka China. Mulane, sisih Pakistan nyatakake kekarepan sing jelas kanggo kerja sama karo China kanggo ngembangake lan entuk tank sing bisa dipercaya."

      Tembung kunci yaiku "rega cukup". Kabeh liya yaiku marketing lan iklan.
      1. +4
        April 27 2020
        "Tank utama Cina anyar VT4 dimaksudaké khusus kanggo dodolan menyang negara manca. Iki dudu pisanan sing tukang tank Cina ngembangake kendaraan lapis baja anyar khusus kanggo pangiriman menyang pelanggan manca, lan VT4 terus tren sing menarik iki. Negara-negara berkembang. Amerika Selatan lan Afrika dianggep minangka pelanggan potensial kanggo tank anyar. Tank VT4 sukses komersial bisa nyumbang kanggo prestasi proyek ekspor sadurunge - VT1A. Tank jinis iki dadi tentara Maroko, Myanmar lan Pakistan. Kajaba iku, VT1A bakal dikirim menyang Bangladesh. Sawetara taun kepungkur, China nandatangani kontrak kanggo pasokan Peru, nanging amarga ora setuju karo mesin pemasok (Ukraina), pemenuhan pesenan iki diganggu.
        Review militèr. 2012.
    3. +5
      April 27 2020
      Yagene, tanpa wedi dosa,
      Cuckoo memuji Jago?
      Amarga dheweke memuji Cuckoo.
      Pengarang: I. A. Krylov

      Apa sampeyan tau nyorot pariwara: "Produk kita dibandhingake karo *** kebak (feces), nanging luwih murah!"
    4. +8
      April 27 2020
      saiki media kita kudu nulis - India tuku tank T-90 Rusia kanthi kinerja sing luwih apik tinimbang VT-4 China sing dituku Pakistan
      1. +1
        April 27 2020
        Kaya ing lelucon:
        - Wong Georgia luwih apik tinimbang wong Armenia.
        - Apa sing luwih apik?
        - Luwih saka wong Armenia.
    5. +1
      April 27 2020
      T-84 ora apik maneh?
      1. 0
        April 27 2020
        Kutipan saka Pavel57
        T-84 ora apik maneh?

        Kaya sing sampeyan ngerteni, Pakistan milih tank China.
        Saliyane VT-4 kasebut, Ukrainia "Oplot-M" uga melu kompetisi sing diumumake. Produk Kharkov ditransfer kanthi pesawat kanggo dites. Sawise rampung, sawetara sumber Ukrainia malah cepet-cepet ngumumake kamenangan ing peralatan perusahaan NORINCO.
        Nanging, kang nguripake metu mengko, iku banget awal kanggo bungah-bungah, mobil nuduhake akeh cacat desain. Padha uga ditemokaké ing saingan Cina, nanging, kang menehi kritik dening pangembangan luwih saka acara, wong Tionghoa bisa cepet ngilangi.


        Saiki iki mutusaké kanggo ndarbeni mung VT-4.
        Kekalahan iki bisa dianggep minangka pucuk pungkasan ing peti mati bangunan tank Ukrainia, sing secara harfiah dihantui dening kegagalan bencana. Siji bisa ngelingi crita sing rada isin karo pasokan "Oplots" menyang Thailand, "odyssey" karo BTR-4 ing Irak. Mulane, serangan anyar saka media Ukrainia ing T-90s Rusia bisa dingerteni, padha digawe saka desperation. Ukraina wis ilang kemampuan kanggo massa-prodhuksi peralatan anyar, pabrik mung bisa kanggo ndandani lan piye wae nambah warisan Soviet.
        VT-4s ora mung tank sing dituku dening Pakistan. Mangkono, T-55 modern ditampa saka Serbia ing sasi iki.

        https://rg.ru/2020/04/21/novyj-proval-oplota-pakistan-zakupil-vt-4-vmesto-ukrainskih-tankov.html
      2. -1
        April 27 2020
        Kutipan saka Pavel57
        T-84 ora apik maneh?

        Tangki Ukrainia kelangan lemah (sing, kanthi gampang, ora apik banget). Dheweke tuku desain Cina utawa Soviet (macem-macem varian pitung puluh loro, T-55)
    6. +7
      April 27 2020
      Informasi iki khusus kanggo sentimen patriotik warga RRC!
      Apa Ajaib iki bisa gumunggung nggunakake pertempuran?
      1. +9
        April 27 2020
        Wong lanang sambat menyang sexologist:
        - Dokter! Aku ora bisa omah-omah luwih saka wolung wengi!
        Sapa sing ngandhani yen sampeyan butuh liyane?
        - pepadhamu ngandika sing Mungkin rolas kaping wengi!
        - Inggih, sampeyan ngomong!
    7. +1
      April 27 2020
      Gusti, wong Tionghoa ngarani tank sing bisa dipercaya, mesthine mung wong sing mikir ngono)
      1. 0
        April 27 2020
        Nanging kabeh suku cadang Cina asli.
    8. +2
      April 27 2020
      Ngelingake aku babagan iklan lawas saka 90s: Lenin lan Brezhnev ngadeg bebarengan ing Mausoleum lan ndeleng demonstrasi.
      Brezhnev: "Lan babagan demonstrasi?"
      Lenin: "Iki, kancaku, wong-wong sing mburu menyang pasar Tushino!"
      Brezhnev: "Dadi, pasar Tushino isih luwih apik tinimbang liyane!"
      Lenin: "Apa sing luwih apik?"
      Brezhnev: "Katimbang liyane ..."
    9. +2
      April 27 2020
      Ora jelas, wong Tionghoa masang sensor parkir ing tank, mergo.
      Ora ana sing aneh, nanging sandpiper mung nyanyi lagu babagan rawa. Iku bakal aneh kanggo krungu liyane.
    10. +1
      April 27 2020
      Miturut sawetara sumber, seng nembus waja saka bops Chinese punika 730mm saben 2000 km, nalika tank dinamika rada luwih apik (25 hp / t marang kita 23), kacepetan mbalikke luwih dhuwur. Kayane beda karo AZ kita lan tong minyak diowahi, supaya cangkang bisa digunakake luwih suwe. Lan kita, kanthi terobosan 3, ora keganggu kanggo nyelehake 2a82 lan nandhang sangsara karo AZ lawas lan kamar bedhil winates, ngaso ing penetrasi waja 700 mm sing ora relevan.
      1. +5
        April 27 2020
        Kutipan saka FMax
        25 hp/t nglawan 23 kita

        Sampeyan bakal njupuk oyod ing kene, dheweke seneng ngetung dinamika tank ing babagan tenaga kuda.
        1. +3
          April 27 2020
          Kutipan saka poquello
          Kutipan saka FMax
          25 hp/t nglawan 23 kita

          Sampeyan bakal njupuk oyod ing kene, dheweke seneng ngetung dinamika tank ing babagan tenaga kuda.

          ngguyu apik Apik banget !!!!
        2. +4
          April 27 2020
          Kutipan saka poquello
          Kutipan saka FMax
          25 hp/t nglawan 23 kita

          Sampeyan bakal njupuk oyod ing kene, dheweke seneng ngetung dinamika tank ing babagan tenaga kuda.

          meh ora. ora Ora nganggep aerodinamika.
      2. 0
        April 27 2020
        Kutipan saka FMax
        Kayane beda karo AZ kita lan tong minyak diowahi, supaya cangkang bisa digunakake luwih suwe.

        VT4 dilengkapi bedhil smoothbore 125mm, yaiku varian Cina saka bedhil 2A46 Soviet. Mulane, ora ana alesan kanggo pirembagan bab sawetara jenis tambah seng nembus waja ing hubungan kanggo bedhil domestik lan cangkang. Kajaba iku, aja lali manawa VT-4 minangka tank ekspor, lan ora menehi paling anyar babagan kendaraan ekspor.
        1. 0
          April 29 2020
          Kutipan: Gregory_45
          VT4 dilengkapi bedhil smoothbore 125mm, yaiku varian Cina saka bedhil 2A46 Soviet. Mulane, ora ana alesan kanggo pirembagan bab sawetara jenis tambah seng nembus waja ing hubungan kanggo bedhil domestik lan cangkang.


          Malah yen tong minyak padha ing syarat-syarat karakteristik kinerja, ana faktor liyane, kayata kualitas, bahan, dawa BOPS, kang AZ wis diowahi. BOPS minangka masalah tank Rusia sing kondhang, amarga, ora kaya kompetisi, ora ana pangembangan tartamtu. Wiwit Rusia minangka pesaing langsung China ing pasar BTT, aku yakin manawa wong Tionghoa fokus ing teknologi Rusia lan nyoba menehi sing luwih apik. Aku ora ngaku yen BOPS Cina luwih kuat, nanging aku yakin manawa wong Tionghoa paling ora ngupayakake iki.
    11. 0
      April 27 2020
      Kutipan saka FMax
      Miturut sawetara sumber, seng nembus waja saka bops Chinese punika 730mm saben 2000 km, nalika tank dinamika rada luwih apik (25 hp / t marang kita 23), kacepetan mbalikke luwih dhuwur. Kayane beda karo AZ kita lan tong minyak diowahi, supaya cangkang bisa digunakake luwih suwe. Lan kita, kanthi terobosan 3, ora keganggu kanggo nyelehake 2a82 lan nandhang sangsara karo AZ lawas lan kamar bedhil winates, ngaso ing penetrasi waja 700 mm sing ora relevan.

      Apa sampeyan mikir kita ngekspor apa sing diwenehake kanggo tentara kita? ngguyu
      1. +2
        April 27 2020
        Gun iku padha, AZ padha. Dawane BOPS padha. BOPS anyar, yen ana, banjur luwih dawa, banjur kanggo Cannon 2A82, lan AZ liyane kanggo amunisi sing luwih dawa ...
      2. +2
        April 27 2020
        Kutipan: Gennady Fomkin
        Apa sampeyan mikir kita ngekspor apa sing diwenehake kanggo tentara kita?

        sampeyan bakal kaget, nanging ana precedents kuwi (Su-35 kanggo China). Lan uga nalika mobil karo konfigurasi paling apik diekspor (minangka, contone, BMP-3 kanggo Azerbaijan).
        Dadi ngguyu ora cocok banget.

        Kanggo tank India, ora ana bedane persenjataan karo kendaraan Rusia. Bedhil padha, beban amunisi padha.
    12. -1
      April 27 2020
      Aku Abrams isih salah siji sing paling apik ing kelas ing syarat-syarat sistem pertempuran. Dadi ana paritas. Israel, Great Britain lan Rusia duwe mesin padha. Aku T-90 mbokmenawa cedhak banget (kanggo Abrams), wong ngomong babagan tank Armata, nanging sawayah-wayah aku ngerti, iku durung sijine menyang layanan.
      John Murray
      Wakil Kepala Staf Angkatan Darat AS, Letnan Jenderal ngguyu
      1. +1
        April 27 2020
        Sampeyan ndeleng ... Abrams ora siap kanggo maneuvering pertempuran. Landed, tekan lan tangi ... iku taktik saka Tentara AS ing wayahe. Nanging dheweke nyadari kekurangan taktik iki, mula dheweke fokus marang tank ringan sing bobote nganti ton 35. Dheweke wis siyap kanggo nindakake operasi tempur sing bisa maneuver minangka bagean saka unit tank. Lan kanggo iki sampeyan butuh ruang lingkup ing wilayah kasebut ... ing ngendi ana wilayah kasebut kanggo ngelingi?
        1. 0
          April 29 2020
          Kutipan saka Canecat
          Sampeyan ndeleng ... Abrams ora siap kanggo maneuvering pertempuran. Mendarat, teka lan tangi ...

          Ya, marang Irak carane Amerika ora ngerti carane maneuver pertempuran!))) Nganti 200 km saben dina saka advance ing sawetara arah. Aku wonder sing ing sajarah modern nggunakake tank luwih efektif tinimbang Amerika?

          Kutipan saka Canecat
          Nanging padha nyadari inferiority taktik iki, supaya padha nguripake manungsa waé menyang tank entheng bobote nganti 35 ton.

          Tank entheng dirancang kanggo klompok seluler, pendaratan udhara, utawa transportasi cepet ing transportasi. Njupuk bridgehead lan terus nganti pasukan utama narik munggah. Ora ana sing bakal ngganti mesin abot.
    13. Komentar wis dibusak.
    14. +3
      April 27 2020
      Yen sampeyan percaya karo media ... malih, wong Tionghoa ... mesthi luwih apik ... nanging yen sampeyan ndeleng kanthi realistis, mula kabeh kedadeyan ... lan T-90 mesthi luwih adhem ...
      ing kene sampeyan kudu ngerti peralatan sing ana ing tangane ... lan sapa sing bisa nuduhake apa sing ana ing perang nyata ...
    15. +6
      April 27 2020
      Aku mung mikir, kita weruh carane tank Amerika, Rusia, Israel, Jerman melu perang, aku ora krungu bab tank Cina. Banjur padha ngomong: "luwih apik tinimbang" lan menehi sawetara karakteristik protokol, ana sing ngandika: "Iku Gamelan ing kertas, nanging padha lali bab jurang" ....
      Aku ora weruh apa-apa nanging marketing ing statement iki.
      1. +1
        April 27 2020
        Akeh kerajinan Cina 72-ki melu "badai ing ara-ara samun" saka Irak.
        1. +6
          April 27 2020
          Akeh kerajinan Cina 72-ki melu "badai ing ara-ara samun" saka Irak.
          ing keadilan, ana cukup sawetara asli 72s ana, karo asil sedih padha, sanadyan 72 ana modifikasi lawas banget, lan imbangan umum saka daya ana kuwi sing ing umum ora Matter kang tank, asil bakal padha ing kasus, sampeyan ora bisa perang karo tank piyambak
          1. 0
            April 29 2020
            Kutipan saka _Ugene_
            bener 72 ana modifikasi lawas banget


            Dadi wis tuwa? Aku ora pengin delve menyang rincian saiki, akeh taun wis liwati, nanging minangka adoh aku elinga, paling Saddam National Guard wis modernized salah siji Perancis utawa Italia T-72 SLAs, karo piring waja tambahan ing VLD. Masalah gedhe ing BOPS, kaya saiki, isih ana ing tentara Rusia, sing ora ngidini tembak efektif ing jarak luwih saka 2,5 km.
            1. 0
              April 29 2020
              Dadi wis tuwa?
              ana, ing umum, bagean tank padha T-55 lan T-62, lan bagéan saka T-72M, minangka adoh aku elinga, iki versi weakest saka 72, menara banget, iku ora duwe. waja multilayer
        2. 0
          April 28 2020
          Kutipan saka FMax
          Akeh kerajinan Cina 72-ki melu "badai ing ara-ara samun" saka Irak.

          Ayo belay
      2. +1
        April 27 2020
        Kutipan: Retvizan 8
        Aku mung mikir, kita weruh carane tank Amerika, Rusia, Israel, Jerman melu memungsuhan, aku ora krungu babagan tank Cina.

        Tank Cina (Tipe 59 - salinan T-54, Tipe 62 - Tipe 59 entheng) digunakake Irak nalika perang Iran-Irak, banjur ing Kuwait lan ing perang karo koalisi anti-Irak. Tank Cina digunakake ing Afrika, utamane ing Sudan.
        1. 0
          April 28 2020
          Lan carane padha nindakake?
    16. +2
      April 27 2020
      100 kendaraan ora cukup kanggo korps (2 divisi), kajaba infantri (44) siji, malah kanggo mesin (176), ora kanggo sebutno divisi waja (310 tank).
    17. +1
      April 27 2020
      T90 Indian ora dhuwur saka sempurno. Dheweke uga ora pesen modernisasi ... mung BOPS ..... ora ana pemandangan panorama ....
      1. 0
        April 29 2020
        Kutipan saka Zaurbek
        T90 Indian ora dhuwur saka sempurno. Dheweke uga ora pesen modernisasi ... mung BOPS ..... ora ana pemandangan panorama ....

        Lan ngendi padha bisa pesen Panorama? Federasi Rusia dhewe yaiku Belarusia, sing mrentahake pemandangan Prancis sing dilisensi Sosna-U, lan domestik, contone saka Shvabe, nyedot kaping 8 ..
        1. 0
          April 29 2020
          Wong India duwe luwih akeh kesempatan, lan Federasi Rusia wis entuk T90M kanthi mripat lan panorama .....
    18. -5
      April 27 2020
      Kutipan: V.I.P.
      Gun iku padha, AZ padha. Dawane BOPS padha. BOPS anyar, yen ana, banjur luwih dawa, banjur kanggo Cannon 2A82, lan AZ liyane kanggo amunisi sing luwih dawa ...
      Arsenal tanker Rusia wiwit diisi maneh karo "kerang super". Kita ngomong babagan produk sub-kaliber armor-piercing paling anyar 3BM44 "Lekalo", sing ing jumlah 2 ewu unit bakal menyang pasukan sadurunge pungkasan taun. Kanthi amunisi kasebut, tank kita bisa gampang numpes paling modern kendaraan lapis baja ing kadohan saka sawetara meter kanggo 3-5 km "Minangka ahli militèr kacathet Alexei Khlopotov, "Lekalo" cocok kanggo maksud apa gun 125-milimeter saka kabeh tank ing layanan dina. "Antawisipun amunisi universal kuwi, Lekalo punika unrivaled," ngandika.

      "Yen leluhure, projectile Mango, nembus 520 mm waja padhet saka jarak 2 km, banjur kanggo sampel anyar, angka kasebut 650 mm. Iki cukup kanggo ngalahake Amerika M1A2 Abrams saka modifikasi modern, "tambah Khlopotov. .
      Kajaba iku, para perancang wis kerja keras kanggo nambah daya tembak T-90. Tank nampa bedhil smoothbore 125 mm 2A82-M1, padha karo T-14 Armata sing janjeni. Dina iki, iki minangka bedhil tank sing diproduksi massal sing paling efektif ing saindenging jagad: ngidini sampeyan njupuk kanthi biaya sing dikuatake lan, saka segi ciri utama, luwih dhuwur tinimbang senapan tank NATO sing paling apik - Rheinmetall Rh120. kang diinstal ing Leopards lan Abrams. ngguyu
      1. +1
        April 27 2020
        Kajaba iku, para perancang wis kerja keras kanggo nambah daya tembak T-90. Tank nampa bedhil smoothbore 125 mm 2A82-M1, padha karo T-14 Armata sing janjeni.
        Gilingan kosong nggiling tanpa angin. Ora ana terobosan 2A82-M1, sayangé
      2. +2
        April 27 2020
        Kutipan: Gennady Fomkin
        Kajaba iku, para perancang wis kerja keras kanggo nambah daya tembak T-90. Tank nampa bedhil smoothbore 125 mm 2A82-M1, padha karo T-14 Armata sing janjeni.

        ora ing T-90M senjata anyar, lawas 2A46 tetep. Kaya KAZ, ora ana sing, nanging dheweke ora gagap
      3. 0
        April 28 2020
        Menapa malih, yen bisa kanggo gawé 2A82-M1, iku perlu kanggo nginstal, saliyane T90, ing T72 lan T80, karo modernisasi cocog T80 ing pitakonan, ana AZ beda.
      4. 0
        April 29 2020
        Sabots armor-piercing Russian 3BM44 "Lekalo" ora ana guna marang tank Western modern M1 Abrams, Leopard 2 lan Challenger 2, nyerat Blog Pertahanan.

        Publikasi kasebut, nuduhake publikasi The National Interest, nyathet yen waja frontal tank M1 Abrams, Leopard 2 lan Challenger 2 padha karo waja homogen sing digulung 800 mm, nalika, miturut Izvestia lan ahli militer Rusia Alexei Khlopotov, amunisi Russian paling anyar 3BM44 "Lekalo" saged penetrating 650 milimeter waja ngalangi saka kadohan saka rong kilometer, kang "cukup kanggo ngalahake Amérika M1A2 Abrams saka modifikasi modern."
    19. -1
      April 27 2020
      Ing media Cina lan Pakistan, nyakup acara kasebut kanthi kontrak VT-4 MBT, dheweke nulis ing ngisor iki:

      Pakistan tuku 100 tank VT-4 Cina kanthi karakteristik sing luwih apik tinimbang T-90 saka Angkatan Bersenjata India. Sesuk "jurnalis" iki bakal nulis manawa dheweke diapusi dening setan lan ora ujar kaya ngono. ngguyu
    20. -2
      April 27 2020
      Yen tank Cina dicela ing situs kasebut, mula Pakistan nindakake perkara sing bener nglirik
      1. +1
        April 28 2020
        sapa sing ngejar? ing kene padha sumpah yen ora ana t-90 2a82, nanging mung ngerti babagan manuk Cina apa.
    21. Komentar wis dibusak.
    22. +1
      April 27 2020
      Iki minangka informasi saka media Cina lan Pakistan, utamane kanggo pangguna internal! Loro-lorone negara njaga kontak sing cedhak lan kanthi logis ndhukung kesepakatan kasebut liwat pers.
    23. +1
      April 27 2020
      Kang menehi kritik dening kasunyatan sing skating rinks saka tank Cina ambruk ing tank biathlon, lagi adoh saka malah T-72 ing kualitas ...
    24. 0
      April 27 2020
      Salajengipun, penulis artikel ing sumber sing padha nulis yen satus tank VT-4 "bakal nggawe paritas ing tapel wates karo India lan ngidini petani ing loro-lorone tapel wates bisa nggarap lahan pertanian kanthi tentrem."

      Apa wong-wong mau arep nglukukake tangki kasebut?
    25. 0
      April 27 2020
      Wis ana kabar yen Pakistan tuku 282 T-55N saka Serbia. Ing wulan April, 100 T-55N wis teka ing panggonan sing dituju - Pakistan.
      1. 0
        April 27 2020
        Quote: kucing-rusich
        Wis ana kabar yen Pakistan tuku 282 T-55N saka Serbia.

        Aku heran kenapa? Apa luwih apik tinimbang T-59/69 Cina?
        1. +1
          April 27 2020
          Padha luwih apik ing gunung ing ukuran lan bobot. hi
          1. +1
            April 27 2020
            Kutipan saka sharp-lad
            Padha luwih apik ing gunung ing ukuran lan bobot. hi

            Apa sampeyan pengin guyon? Apa ora T-59 digawe Cina digawe ing basis saka T-55?
            1. +2
              April 27 2020
              Dadi T55 sawise upgrade cilik ing rega ridiculous ..... Mesthi iku luwih apik! eseman
            2. 0
              April 29 2020
              Ya lan ora, Tipe 59 minangka versi entheng saka T-55, kualitas lan waja luwih elek.
    26. +2
      April 27 2020
      Pakistan tuku tank Cina VT-4
      Pakistan tuku T-55 mantan Serbia

      Kajaba iku, ing jumlah luwih gedhe (meh telung atus) lan meh ing rega nyang-nyangan (kabeh kumpulan 55s biaya minangka akeh minangka 14 Chinese VT-4s)
      Mesthi, bakal angel kanggo wong-wong mau kanggo saingan karo T-90, nanging uga bisa nutupi pituduh secondary. Contone, tank bisa diselehake ing tapel wates kulon karo Afghanistan kanggo nutupi wilayah Pakistan saka geng. Nglawan latar mburi gencatan senjata AS karo Taliban lan niat kanggo mbatalake pasukan AS saka Afghanistan, keputusan kasebut bisa ditrapake.
      1. +1
        April 27 2020
        Gregory_45 (Gregory) lan ing jumlah luwih akeh (meh telung atus) lan meh ing rega nyang-nyangan (kabeh batch 55-ok biaya minangka 14 Chinese VT-4s)

        Ketoke tembung kunci ing kene yaiku "rega murah", amarga. miturut VIKI, Tentara Pakistan duwe: 51 T-54/55 + 1 (ing cadangan) (USSR), 300 Tipe-1 (kabeh ing cadangan) (RRC), 100 Tipe 59-400 (Pakistan), 69 Tipe modern. 2-400 (Pakistan). Pitakonan kanggo para penikmat: kenapa Pakistan mbutuhake sawetara atus T-69 (Serbia), yen tank ing ndhuwur dadi basis armada tank Pakistan lan padha karo Serbia?
        1. +2
          April 27 2020
          Kutipan: Lara Croft
          Ketoke tembung kunci ing kene yaiku "rega murah"

          persis. Pakistan rembugan pasokan tank karo China (VT-4) lan Rusia (T-90), nanging ing pungkasan tuku kumpulan cilik tank Cina lan rampung karo telung atus mantan Serbia. Serb nawakake T-55 sing meh gratis, ing kasus VT-4, regane uga kena pengaruh.
        2. 0
          April 29 2020
          Kutipan: Lara Croft
          Pitakonan kanggo para penikmat: kenapa Pakistan butuh sawetara atus T-55 (Serbia), yen tank ing ndhuwur dadi basis armada tank Pakistan lan padha karo Serbia?

          Ing mratelakake panemume, padha ora podho rupo, utawa mung podho rupo T-72A lan T-72B3. Komplek DZ Contact 1 mung biaya luwih saka $ 100 ewu, pemandangan, FCS, nanging akeh sing ora padha.
    27. -1
      April 27 2020
      Kutipan: Gregory_45
      Kutipan: Gennady Fomkin
      Apa sampeyan mikir kita ngekspor apa sing diwenehake kanggo tentara kita?

      sampeyan bakal kaget, nanging ana precedents kuwi (Su-35 kanggo China). Lan uga nalika mobil karo konfigurasi paling apik diekspor (minangka, contone, BMP-3 kanggo Azerbaijan).
      Dadi ngguyu ora cocok banget.

      Kanggo tank India, ora ana bedane persenjataan karo kendaraan Rusia. Bedhil padha, beban amunisi padha.

      Kita ora bakal nyelidiki alas ekspor, supaya ora dadi rumit. Ayo langsung menyang titik: dadi negara apa sing duwe tank T-90 luwih akeh tinimbang Rusia?

      Perlu dikandhakake yen ekspor 40 tank T-90 (ing 2001) lan 84 tank T-90S (ing 2002) menyang negara iki sing mbantu UVZ ora nyuda produksi. Negara iki, kaya sing wis ditebak, diarani India lan dheweke dadi eksportir paling gedhe saka tank T-90 lan, ing wektu sing padha, pemilik tank T-90 sing luwih gedhe!

      Ayo dadi pirembagan bab iku ing nomer prasaja:

      Jumlah tank T-90 \ T-90A sing diprodhuksi (sing diprodhuksi kanggo kabutuhan tentara Rusia): kira-kira 489 unit. Ing taun 2018, 369 tank saiki ana ing unit tempur, 120 liyane ana ing panyimpenan.
      India, ing sisih liya, bersenjata paling ora 1025 T-90S \ T-90CA. Sawetara disedhiyakake dening Rusia, lan sawetara diprodhuksi ing pabrik dhewe miturut lisensi sing ditampa negara ing taun 2003, bebarengan karo kabeh peralatan lan dokumentasi teknis.
      1. +1
        April 29 2020
        Kutipan: Gennady Fomkin
        Ayo langsung menyang titik: dadi negara apa sing duwe tank T-90 luwih akeh tinimbang Rusia?
        Perlu dikandhakake yen ekspor 40 tank T-90 (ing 2001) lan 84 tank T-90S (ing 2002) menyang negara iki sing mbantu UVZ ora nyuda produksi. Negara iki, kaya sing wis ditebak, diarani India lan dheweke dadi eksportir paling gedhe saka tank T-90 lan, ing wektu sing padha, pemilik tank T-90 sing luwih gedhe!
        Ayo dadi pirembagan bab iku ing nomer prasaja:
        Jumlah tank T-90 \ T-90A sing diprodhuksi (sing diprodhuksi kanggo kabutuhan tentara Rusia): kira-kira 489 unit. Ing taun 2018, 369 tank saiki ana ing unit tempur, 120 liyane ana ing panyimpenan.
        India, ing sisih liya, bersenjata paling ora 1025 T-90S \ T-90CA.

        Iki informasi sing bisa diakses lan kondhang, sampeyan "ora mbukak mata" kanggo anggota forum sing apik lan dipercaya ...
        lan sawetara diprodhuksi ing pabrik dhewe ing lisensi sing ditampa negara ing 2003, bebarengan karo kabeh peralatan lan dokumentasi technical.

        Apa babagan kasunyatan sing ora kabeh komponen lan rakitan saka T-90 digawe dening India, nanging padha arep nindakake kabeh dhewe, ing artikel iki wis bab kepinginan India kanggo njupuk teknologi kanggo Pabrik mesin tank kanggo T- 90 ...
        Departemen militer India nandheske yen kontrak anyar kasebut nyebabake paningkatan komponen India ing produksi tank saka 40 nganti 80%, nanging ora bisa entuk lokalisasi lengkap produksi T-90S ing India. Komponen utama tank, sing nganti 45% saka biaya - mesin lan transmisi - bakal diwenehake saka Rusia.

        https://topwar.ru/165229-indija-vyplatit-rossii-12-mlrd-dollarov-za-peredachu-tehnologij-tanka-t-90s.html
    28. -1
      April 27 2020
      Versi ekspor tank T-90 T-90S sejatine salinan saka asline. Wis padha 2 mm 46A125M bedhil smoothbore lan mesin V-84MS padha karo 840 daya kuda. Tank printah T-90SK nduweni beda sing luwih signifikan, amarga nduweni stasiun radio lan peralatan navigasi tambahan.

      Sajrone dekade kepungkur, versi ekspor T-90S wis sukses banget. India wis tuku luwih saka 300 kendaraan T-90S, sanajan tanpa sistem supresi optik-elektronik Shtora-1 standar. Pembeli T-90S sing isih ana yaiku panuku senjata Soviet jangka panjang. Ing antarane yaiku Azerbaijan, Turkmenistan, Aljazair, Libya, lan bisa uga Venezuela.Ilustrasi penting saka pasukan pasar eksternal sing nyopir modernisasi internal asale saka perbaikan desain cilik sing digawe kanggo T-90S supaya tetep kompetitif. Asil punika versi modern saka T-90A. Tank iki nduweni turret sing dilas, lan ing versi sing luwih anyar dipasang mesin V-92S2 kanthi tenaga jaran 1. Perlu dicathet yen versi sabanjure tank ekspor iki disebut T-000MS, sing nyata luwih kuat. , nanging uga luwih larang, ditawakake minangka tambahan kanggo T-90S, nanging ora minangka panggantos lengkap. Kremlin nyoba ngisi kabeh segmen pasar kanggo kendaraan lapis baja, terus nyedhiyakake T-90S, sing tetep relevan ing sawetara konflik intensitas medium ing negara-negara ing donya kaloro lan katelu.

      Saingan paling gedhe tank kasebut bisa uga yaiku China, kanthi katalog ekspor senjata. Ahli militer Cina wis nyatakake rasa ora puas karo kasunyatan manawa Vietnam, ing panelusuran kendaraan lapis baja kanggo tentara, wis ngliwati conto Cina VT4 lan VT5. Mark Episkopos minangka panulis lepas kanggo Kepentingan Nasional, Associate Fellow ing Pusat Kepentingan Nasional, lan mahasiswa PhD ing Universitas Amerika. Tank Jerman lan Amerika durung saingan karo tank Rusia sajrone 20 taun. Saka tender Yunani pungkasan. Ora kaya wong Tionghoa, sing sukses mlebu pasar nganggo senjata Soviet lawas. ngguyu
      1. 0
        April 27 2020
        Kutipan: Gennady Fomkin
        Versi ekspor tank T-90 T-90S sejatine salinan saka asline. Wis padha 2 mm 46A125M bedhil smoothbore lan mesin V-84MS padha.

        apa wacana sampeyan? Ora sinau sing anyar, nanging
        Kutipan: Gennady Fomkin
        Apa sampeyan mikir kita ngekspor apa sing diwenehake kanggo tentara kita?

        Kutipan: Gregory_45
        sampeyan bakal kaget, nanging ana precedents kuwi (Su-35 kanggo China). Lan uga nalika mobil karo konfigurasi paling apik diekspor (minangka, contone, BMP-3 kanggo Azerbaijan).
        Dadi ngguyu ora cocok banget.

        Kanggo tank India, ora ana bedane persenjataan karo kendaraan Rusia. Bedhil padha, beban amunisi padha.

        ditinggal ora dijaga)
    29. +1
      April 27 2020
      Apa dina iki dina NORINKO lan mitra? T-90 digawe ing basis saka tank paling perang ing donya, T-72, kang luwih apik tinimbang Cina, kajaba kanggo engine luwih kuat.

      Armada tank SV Pakistan kasusun saka tank modifikasi Soviet, diprodhuksi dening China utawa diwenehake dening Ukraina .... saka saham SA ...

      Yen NORINCO mbujuk pimpinan Pakistan kanggo nganyarke armada tank dhewe, mula iki bakal dadi kesepakatan sing nguntungake kanggo NORINCO, nanging iki ora bakal entuk kaunggulan saka formasi armored Tentara India ... wong India banget tliti babagan tank. padha bersenjata...

      Miturut cara, bisa uga wong India nuntut saka Federasi Rusia kanggo lokalisasi lengkap produksi T-90 ing India, supaya bisa modernisasi mesin tank dhewe lan pasukan "empirialis" ...
    30. 0
      April 27 2020
      mekanisme utama tank iki bisa katon saka plastik mirah, wis salah siji saka kaelokan sing, tank Chinese, ilang rollers ing sisir ing biathlon tank kita. Dadi ayo padha tuku. Wong Tionghoa tansah pinter mbungkus sepotong kotoran ing bungkus sing apik banget. Lan T-90 minangka tank sing wis kabukten kanthi wates safety lan potensial apik kanggo modernisasi, bakal ana dana.
      1. -2
        April 27 2020
        Kutipan saka Adimius38
        Mekanisme utama tank iki bisa dideleng saka plastik murah, wis dadi salah sawijining keajaiban, tank Cina, rol sing ilang ing sisir ing biathlon tank kita.

        nunggang biathlon ora worth kang menehi kritik. Ora ana rahasia manawa ora mobil produksi sing melu, nanging dicocogake kanggo kompetisi - entheng, dimodifikasi. Malah bisa uga wong Tionghoa nglebokake rol entheng lan unsur suspensi - lan asile ora suwe.

        Miturut cara, wong India nggawa T-90 uga entheng - tanpa layar sisih lan sebagian dibongkar blok DZ.


        Apa maneh sing direkam utawa diowahi - mung dheweke ngerti. Lan tank India uga rusak.
    31. 0
      April 28 2020
      Salajengipun, penulis artikel ing sumber padha nyerat sing satus VT-4 tank "bakal nggawe paritas ing tapel wates karo India lan ngidini petani ing loro-lorone saka tapel wates kanggo bisa tentrem ing farmland. Soko, iku ngilingake kula. Saka biro informasi Sovyèt wingi jam papat esuk, ing Lembah Amur, sisih Cina, sing dumadi saka 4 divisi, kanthi dhukungan tank lan artileri, nyabrang tapel wates Soviet-Cina lan nyerang traktor Soviet sing tentrem. Traktor nolak serangan jahat kanthi roket lan bedhil mesin abot, nalika nembak pesawat 8, numpes 30 tank lan nganti 1000 unit tenaga musuh. . Supir traktor krasa apik. Penerbangan mlaku kanthi apik. Ketua farm kolektif, Kolonel Jenderal D. F. Ustinov, ngelingake yen kedadeyan kasebut bola-bali, mula seeder, winnowers, threshers lan vertikal takeoff lan landing harvester, uga karo gas buang kayata sarin lan zoran.
      Traktor Soviet sing tentrem
    32. -1
      April 28 2020
      Kutipan saka Canecat
      Sampeyan ndeleng ... Abrams ora siap kanggo maneuvering pertempuran. Landed, tekan lan tangi ... iku taktik saka Tentara AS ing wayahe. Nanging dheweke nyadari kekurangan taktik iki, mula dheweke fokus marang tank ringan sing bobote nganti ton 35. Dheweke wis siyap kanggo nindakake operasi tempur sing bisa maneuver minangka bagean saka unit tank. Lan kanggo iki sampeyan butuh ruang lingkup ing wilayah kasebut ... ing ngendi ana wilayah kasebut kanggo ngelingi?

      Ngelingake liyane babagan tank. Guderian lan Napoleon kang cuirassier ngguyu
    33. 0
      April 28 2020
      Yen Pakistan pengin njaluk tank sing rusak lan mangan bahan bakar kaya Abrams, salinan T90 sing rusak, banjur gendéra ana ing tangane. Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo Ajaib iki ora kanggo melu ing perang nyata.
      1. 0
        April 29 2020
        Kutipan: Viktor Sergeev
        mangan bahan bakar kaya Abrams

        Apa ora ana dill 6tds ana, utawa ana MTU Jerman? Utawa wong Cina sijine dhewe, karo beyo kaya Abrams?
    34. 0
      April 28 2020
      Kutipan saka Tusv
      Hindu ing T-90 anti-iklan

      Dadi sajrone latihan, dheweke nyuwek trunks meh kabeh T-90s. Apa lan carane dheweke murub, mung dheweke dhewe sing ngerti. Mlyn initiators..

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"