Review militèr

"Sapi siji menyang kawah." Kepiye para pemenang mangan ing taun 1945

128

Model pawon lapangan nalika perang ing Prokhorovka Field Museum-Reserve (foto saka Wikipedia)


Topik nutrisi kanggo prajurit kita ing tahap pungkasan Perang Patriotik Agung minangka salah sawijining sing paling ora dibahas sajarah lan sastra khusus. Iki ora nggumunake, amarga mundhakaken iku mokal kanggo nglirwakake Jeksa Agung bisa ngetokake saka piala lan momen padha, kang ing kaping Soviet padha hushed munggah ing cara paling ati-ati, kaya-kaya padha ngremehake feat saka pejuang lan komandhan saka Tentara Abang, sing mbayar mayuta-yuta nyawa kanggo mbebasake Eropa banget, mlebu sing pungkasane bisa mangan akeh.

Sampeyan kudu ngomong yen Tentara Abang nyedhaki awal Perang Patriotik Agung kanthi norma-norma sing cukup loman kanggo pasokan panganan personel. Panganan prajurit, lan luwih-luwih nutrisi saka staf komando, cukup nyenengake lan maneka warna: tanpa panganan sing enak, mesthine, nanging luwih saka cukup, supaya para nom-noman ing kondisi tambah tenaga fisik ora mung bisa gawe keluwen, nanging uga. njaga wangun sing tepat.

Serangan perfidious saka Nazi lan allies bingung kertu ing prakara iki uga. 70% saka cadangan mobilisasi saka wilayah kulon negara menyang penjajah. Meh separo wilayah sing ditanduri ilang. Ora ana sing bisa dicritakake babagan kerugian ing mesin pertanian lan tangan kerja petani gandum. Akibaté, volume gandum sing diklumpukake ing taun 1941-1942 ora nganti 40% saka tingkat sadurunge perang.

Nanging, norma diet unit lan subunit sing ana ing garis ngarep tetep ora owah. Prinsip "Kabeh kanggo ngarep, kabeh kanggo kamenangan!" makarya kene kanggo kebekan. Jatah nutrisi kanggo kategori personel militer liyane dipotong (ana papat kasebut sesuai karo keputusan sing diadopsi ing September 1941 dening keputusan Komite Pertahanan Negara lan NPO USSR), sing sejatine tegese siji. : luwih adoh saka "mburi ngarep", luwih elek dipakani. Padha mangan kurang ing latihan lan suku cadang, lan ora ngrusak kadet sekolah militèr. Nanging, luwih angel kanggo warga sipil, utamane sing duwe kertu "gumantung" ...

Pitakonan liyane iku adoh saka tansah bisa kanggo Feed pejuang miturut norma diadegaké amarga nomer ageng alasan adil. Isih, iku perang, lan dudu game "Zarnitsa" utawa malah latihan tentara ing wektu tentrem. Peningkatan nutrisi para pejuang, sing, kaya sing dingerteni, adoh saka lemak ing unit tempur, diwiwiti kanthi maju kanthi menang Tentara Merah menyang Kulon. Senadyan kasunyatan sing, ninggalake wilayah sing dikuwasani, Nazi nyoba mbusak utawa paling ora numpes kabeh pangan ana, padha ora tansah sukses. Miturut memoar para prajurit garis ngarep, "dipakani dadi luwih apik" sawise mbebasake Ukraina lan Moldova. Lan banjur sadurunge prajurit kita lay Eropah uga-panganan, kang ing 1941 teka kanggo nelukake lan nelukake kita.

Lan aja dadi munafik: kita, sing lair lan digedhekake ing jaman tentrem, sing ora tau ngerti keluwen sejati, ora duwe hak kanggo ngadili para pahlawan saka Front Leningrad, sing nyelehake tangane ing untune sing tiba saka scurvy lan ngunyah. jarum pinus kanggo nylametake awake dhewe saka penyakit iki amarga kekurangan vitamin unsur lan nutrisi ing awak. Wong-wong sing nandhang lara "buta wengi", sing kadhangkala ngilangi kabeh divisi lan, maneh, saka diet monoton sing kurang ing sayuran lan woh-wohan seger (kayata ora katon ing sawetara panggonan nganti pirang-pirang wulan, utawa malah setengah taun). . Wong-wong sing mangan jaran sing tiba lan nglumpuk ing geni ing ara-ara, meh wae tunas gandum ...

Wong-wong sing slamet saka medeni perang, liwati liwat negara dhewe, rampung rusak lan dijarah dening penjajah, ora "maraud", minangka sawetara purun ngidini piyambak kanggo ngomong dina iki, nanging mung macem-macem menu dhewe. Kaping pisanan, mesthi, amarga daging sing ngumbara ing lingkungan. Surat asli saka lètnan tartamtu saka Jerman wis disimpen, nglaporake manawa bawahan "wis nglebokake sapi kabeh menyang kawah." Sawetara prajurit garis ngarep kanthi andhap asor lan sedhela nglaporake ing omah yen "panganan saya tambah apik," lan ana sing nggambarake kanthi semangat "dheweke nglatih, sing bakal masak sapi sing luwih apik," yen ora, dheweke mung "bosen" karo sosis lan pitik. .

Sampeyan kudu ngomong sing turah mbrawah iki ora ing kabeh "aktivitas amatir" saka personel militèr individu. Unit Quartermaster nglaporake yen pisanan wiwit perang, dheweke wis wiwit "nglebokake 600 gram daging saben wong" menyang bubur. Diet prajurit tambah akeh lan apik karo produk lokal, sing ketoke akeh prajurit (lan perwira uga), sing teka saka pedalaman, dadi panganan sing durung ana sadurunge. Nanging, maneh, miturut memoar para prajurit garis ngarep, dheweke luwih seneng nuduhake panganan ora mung karo pedunung wilayah sing dibebasake ing Eropa Timur, nanging uga karo wong Jerman - utamane karo bocah-bocah lan wanita. Dadi dipakani "Aryans" sing gagal saka pawon lapangan Tentara Abang ora fiksi utawa propaganda, nanging cukup penting. Padha dipakani, ngendi kanggo nyelehake mau ...

Nanging Eropa nyoba borscht, kulesh lan bubur karo daging (iku telung pasugatan sing dadi basis saka diet prajurit Tentara Abang ing saindhenging Perang Patriotik Agung). Nanging ora minangka penakluk, nanging minangka wong sing dikalahake, sing diwenehake dening prajurit Soviet sing welas asih lan loman.
Pengarang:
128 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. LYOKHA padha
    LYOKHA padha 28 april 2020 10:11
    + 13
    Nanging ora minangka penakluk, nanging minangka wong sing dikalahake, sing diwenehake dening prajurit Soviet sing welas asih lan loman.

    Saiki Eropa sing ora ngucapke matur nuwun ngrusak monumen prajurit kita ... iku kabeh matur nuwun kanggo pembebasan saka fasisme.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. AS Ivanov.
        AS Ivanov. 28 april 2020 10:31
        + 18
        Kepiye carane ora bisa mbebasake Eropa lan tekan Berlin? Mungkasi ing tapel wates USSR supaya Hitler bisa pulih saka kekalahan lan ngumpulake pasukan anyar ora dadi pilihan. Supaya kita kepeksa mbebasake Eropa.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. AS Ivanov.
            AS Ivanov. 28 april 2020 10:42
            + 19
            Aku ora bakal minus, nanging mungsuh kudu rampung mati. Lan yen kita mlebu ing Eropa, banjur nggawe rezim sing ramah ing kana, nggawe sanitaire kordon ing sekitar USSR, sing kedadeyan, yen ora, sekutu sumpah kita bakal rampung ing kono.
            1. tihonmarine
              tihonmarine 28 april 2020 11:57
              +5
              Kutipan: AS Ivanov.
              Aku ora bakal minus, nanging mungsuh kudu rampung mati.

              Mungsuh wis rampung, "Pembebasan Eropa" minangka misi khusus kanggo Tentara Abang. Luwih saka 1 yuta prajurit Sovyèt mènèhi nyawané kanggo katentreman lan kamardikan ing Éropah. Sawisé perang, monumen kanggo prajurit Soviet-liberators padha massively didegaké ing kabeh negara mardika lan kutha. Nanging papan-papan peringatan minangka rasa syukur marang para pembebas wiwit taun 1945 saya suwe saya sithik. Najis monumen kanggo prajurit Soviet - utamane ing jaman saiki - wis dadi luwih kerep. Kangge:
              "Eropa ora bakal bebas yen ora kanggo infanteri Soviet, yen ora kanggo tank lan pesawat Rusia. Iki dudu wong Amerika sing duwe pasukan nyata, prajurit panganan sing nganggo sandhangan anget. Wong Rusia wis teka. Setengah keluwen, nanging didorong dening gething marang apa sing ditindakake Jerman ing tanah air.
              (Warsaw Yatsev Vilchur)
              Lan aku ora pengin pamane bapakku (setengah Polandia) mati ing cedhak Warsawa, lan aku ora pengin monumen ing kuburan massal dibongkar. Lan aku ora pengin paman liyane mati ing Seelow Heights. Aku kepengin metu lan kekancan karo anak-anake sing durung lair, sedulur-sedulurku sing nomer loro. Aku ora pengin pro-fasis Barat kanggo moyoki memori saka wong sing ditresnani.
              1. AS Ivanov.
                AS Ivanov. 28 april 2020 12:02
                +9
                Pembebasan Eropa minangka bagean saka geopolitik kita. Yen kita mbuwang frasa sing dhuwur-dhuwur, mula ancaman kasebut adoh saka tapel watese dhewe, entuk sawetara - ora ana, nanging sekutu lan entuk pasar kanggo awake dhewe. Yen ora, wilayah kasebut bakal dikuwasani dening Amerika.
                1. tihonmarine
                  tihonmarine 28 april 2020 15:02
                  -1
                  Kutipan: AS Ivanov.
                  banjur kita di-push ancaman adoh saka wates kita dhewe, angsal sawetara - ora ana, nanging allies lan aman pasar kanggo awake dhewe.

                  Aku ora mangu bab iki, kita duwe luwih "sekutu", nanging ora ana ancaman ing kabeh, mung kanca nang endi wae, lan kita duwe pasar apik, lenga lan gas. Nanging sakperangan alesan kabeh "sekutu" pengin njupuk Piece saka Rusia.
                2. sgrabik
                  sgrabik 29 april 2020 10:47
                  +1
                  Apa sing ditindakake Amerika saiki amarga Humpbacked lan Yeltsin, babi-babi sing korup iki wis ngeculake kabeh prestasi lan keuntungan Uni Soviet ing sangisore plinth, perlu kanggo mikir kanthi lisan setuju karo Amerika supaya ora nggedhekake NATO ing sisih wétan tanpa nyimpulake siji. persetujuan ditulis karo wong-wong mau babagan iki !!!
            2. tihonmarine
              tihonmarine 28 april 2020 12:38
              0
              Kutipan: AS Ivanov.
              banjur kanggo netepake rezim loropaken ana, kanggo nggawe cordon sanitaire watara USSR, kang kedaden, yen allies kita sumpah bakal rampung ing kono.

              Lan saiki aku weruh cordon "kanca sumpah" iki watara .... USSR ora ana maneh, lan ana liyane "kanca sumpah". Ayo ora ngomong babagan mode ramah.
            3. qqqq
              qqqq 28 april 2020 14:27
              +3
              Kutipan: AS Ivanov.
              nggawe sanitaire cordon sak USSR, kang kedaden

              Kabeh iki bener, mung ora perlu kanggo Feed cordon iki, nanging kanggo susu. Kabeh padha, padha ora ngelingi apik, supaya paling ora muspra yen padha mbuwang lendhut ing wong saiki.
          2. Tukang Pasang65
            Tukang Pasang65 28 april 2020 11:34
            +3
            Kutipan saka tihonmarine
            Inggih, sampeyan padha. Luwih becik sijine akeh minus, nanging meneng.

            Ing kene sampeyan pancen bakal meneng, kanthi bodho sampeyan-
            Kutipan saka tihonmarine
            Lan kabeh wektu aku gouge ing situs "iku ora perlu kanggo mbebasake Eropah" ... Nganti saiki, wong ora kebak weruh apa lan pinten.

            Inggih, kene sampeyan karo kita sing ngerti apa lan pinten. Cukup ora ngerti sebabe lan kenapa. Lan njlentrehake sampeyan minangka sampah wektu, sampeyan, korban Ujian Negara Bersatu, ora bakal ngerti iki ...
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Tukang Pasang65
                Tukang Pasang65 28 april 2020 14:32
                +6
                Kutipan saka tihonmarine
                Dadi, sapa sing dadi korban Ujian Negara Bersatu, sampeyan utawa aku lulus saka sekolah Soviet ing taun 1964

                Aneh, nanging yen dideleng saka makna sing ditulis (utawa sing ditulis), pancen "Kolya saka Urengoy".
              2. qqqq
                qqqq 28 april 2020 14:33
                -1
                Kutipan saka tihonmarine
                Korban USE dudu penyakit paling gedhe ing masyarakat Rusia, nanging wong-wong sing nggawe USE iki lan sing njupuk ego kanggo diwenehake (kaya YOU) lan terus njupuk.

                Ana siji plus ing USE sing ngluwihi kabeh minuses, yaiku, sapa wae, preduli saka income, bisa mlebu, maneh, universitas ing negara. Suap wis suda banget, umume, luwih akeh plus. Ing taun 90-an, aku pribadi nyekseni nalika, nalika ditakoni babagan mlebu universitas metropolitan, wangsulane yen sampeyan lungguh ing "topeng terbang", banjur tetep ana. Kabeh cacat Ujian Negara Bersatu bisa didandani sajrone setahun ing universitas, kanthi ngusir kabeh sing gagal, nanging ora nindakake iki, maneh, suap.
                1. Aviator_
                  Aviator_ 28 april 2020 14:51
                  +3
                  Ana siji plus ing USE sing ngluwihi kabeh minuses, yaiku, sapa wae, preduli saka income, bisa mlebu, maneh, universitas ing negara.

                  Aku wonder carane iku ing USSR? Apa mung wong Moskow sing mlebu universitas terkemuka ing Moskow? Miturut cara, sawise introduksi saka Unified State Examination, ternyata republik Kaukasia nuduhake skor paling dhuwur ing basa Rusia.
                  1. qqqq
                    qqqq 28 april 2020 14:56
                    0
                    Kutipan: Aviator_
                    Aku wonder carane iku ing USSR?

                    Ing USSR, kabeh iku apik karo iki, pelamar wis mestine duwe omah (panggonan ing asrama) lan kasugihan saka kulawarga ngidini kanggo ngirim anak kanggo sinau ing ngendi wae ing negara. Lan saiki pasar, kabeh asrama (nganti bubar) disewakake kanggo gastro-buruh, iku luwih apik ora kanggo nulis bab kamakmuran lan pangopènan mahasiswa, supaya USE njamin kasedhiyan sembarang universitas. Inggih, minangka titik, ing jaman Soviet padha duwe dhuwit kanggo diakoni, mung banjur ing paling kasus padha weeded metu sawise sesi pisanan, lan saiki srakah dhewe nyegah wong-wong mau kanggo nindakake padha.
                    1. Aviator_
                      Aviator_ 28 april 2020 15:01
                      +3
                      Aku ngerti yen ing USSR iki luwih saka normal, aku teka ing Moscow saka Orenburg, mlebu lan sinau. Wong-wong ing dalan kasebut saka Dresden (GSVG) menyang Yakutsk lan saka Murmansk menyang Tashkent. Lan saiki (aku mulang ing universitas) wong mung ing radius 200 km, lan liyane lokal. Lan kualitas enrollment wis ambruk catastrophically - guru Soviet wis mati. Ujian kanggo pemain bodho, ora ana plus ing kene
                      1. qqqq
                        qqqq 28 april 2020 16:15
                        +1
                        Kutipan: Aviator_
                        Lan saiki (aku mulang ing universitas) wong mung ing radius 200 km, lan liyane lokal. Lan kualitas enrollment wis ambruk catastrophically - guru Soviet wis mati. Ujian kanggo pemain bodho, ora ana plus ing kene

                        Ing Moskow, ora saben wong bisa ndhukung mahasiswa, mulane, 200 km, lan tanpa Ujian Negara Bersatu, radius ana ing Moscow Ring Road, aku setuju banget babagan kualitas, nanging aku duwe keluhan sing padha karo sampeyan minangka guru universitas. - kualitas lulusan ing ngisor plinth. Lan sapa sing ngalang-alangi sampeyan supaya ora diusir amarga kemajuan sing ora apik (aku ora pengin percaya yen iki nyogok)? Lan tugas ing ilmu pas ing Ujian Negara Unified banget rumit lan ora bisa ditanggulangi bebarengan, sampeyan kudu ngerti. Ing masalah kamanungsan, aku setuju banget yen ora bisa dicekel ing ujian.
                      2. Aviator_
                        Aviator_ 28 april 2020 17:40
                        +2
                        Ora ana sing ngganggu aku ngusir, amarga aku ngajar part-time ing institute, luwih-luwih aku nglatih personel ing kana kanggo kantorku umume lan khusus kanggo sektorku. Sawetara wis njupuk, lan siji wis sinau ing sekolah pascasarjana. Lan sing full-time - sing, mesthi, goyang kanggo panggonan lan kadhangkala menehi tandha undeserved.
                        Lan tugas ing ilmu pas ing Ujian Negara Bersatu banget rumit lan ora bisa ditanggulangi kanthi cepet,

                        Kene bab iku ora perlu. Ana tugas cukup angel mung ing paragraf "C", lan liyane primitif.
                        Ing Moscow, ora saben wong bisa ndhukung mahasiswa

                        Lan ing radius 200 km - malah kurang income saka tuwane siswa.
                      3. qqqq
                        qqqq 28 april 2020 20:17
                        +1
                        Kutipan: Aviator_
                        Kene bab iku ora perlu. Ana tugas cukup angel mung ing paragraf "C", lan liyane primitif.

                        Aku uga setuju karo iki, nanging iki kauntungan saka USE, sing ngijini sampeyan kanggo nemtokake tingkat kawruh ora ing ukuran 5-titik. Nganti level C, iki program sekolah, lan C wis tingkat Olimpiade, ing ilmu pas, ngendi verbiage ora perlu, iku wae.
                      4. Aviator_
                        Aviator_ 28 april 2020 20:27
                        +1
                        Kacilakan ujian ing sistem kontrol dhewe, tugas tingkat A, B dudu tugas, nanging ngeling-eling algoritma solusi tartamtu. Sayange, ora bakal bisa langsung bali menyang sistem ujian sadurunge - ora ana kontingen pamulangan sing bisa nindakake ujian klasik. Sistem limang titik wis mbuktekake kanthi lengkap babagan kelangsungane sajrone anane USSR. Sing paling awon yaiku universitas ora bisa nganakake ujian mlebu, yaiku, ora ana kontrol mlebu - "kene bahan kanggo sampeyan, njupuk," lan sampeyan ora bisa mriksa dhewe apa sing teka ing kana. Sawetara universitas terkemuka, mesthi, ngatur wawancara, nanging ora kabeh. Perlu bali menyang kontrol mlebu pelamar, utamane amarga Ujian Negara Bersatu isih ora realistis kanggo mbatalake.
                      5. qqqq
                        qqqq 28 april 2020 20:39
                        -1
                        Kutipan: Aviator_
                        Kita kudu bali menyang kontrol ngleboke pelamar

                        Aku setuju karo kabeh cacat ujian, Aku nimbang masalah ing bidang beda. Ing pangertèn klasik, ujian bisa dileksanakake ing USSR, karo korupsi ana ing Rusia, iki kabeh bakal dadi farce Samsaya Awon saka USE. Kajaba iku, ora kabeh wong bakal tekan universitas amarga alasan finansial, lan malah urip sajrone ujian, lan bakal ana siji upaya lan siji universitas. Miturut pendapatku (aku ora pengin mikir babagan teori konspirasi), USE mung minangka cara kanggo menehi kesempatan kanggo mlebu universitas paling apik saka wong sing ora sugih lan saka wilayah sing adoh. Nalika aku sinau ing USSR, iku saka remot kita. TCTerms nuduhake kawruh sing paling apik ing jangka panjang (ing tahap wiwitan, 1-2 semester saka sekolah ibukutha luwih disiapake). Lan maneh, uga, sing ngalangi ing sesi pisanan kanggo ngilangi kabeh sing ora perlu (iki minangka pitakonan rhetorical, aku ngerti babagan kapentingan finansial universitas ing jumlah siswa, utamane sing mbayar). Bali menyang ujian ora bakal ngrampungake apa-apa, sistem kudu diganti.
                      6. Aviator_
                        Aviator_ 28 april 2020 21:55
                        +1
                        kapentingan universitas saka jumlah mahasiswa aku ngerti, utamané payers

                        Payers umume sugih deb lan s. Jinis latihan iki kudu diilangi.
                        Kontrol mlebu enrollment ing universitas dibutuhake, nalika ora ana sing luwih apik tinimbang ujian sing wis diciptakake.
                        Struktur banget ujian sekolah ora ngidini asimilasi subyek (aku ora ngerti babagan fisika lan matématika, kaya subyek liyane). Bocah sekolah sing ngerti fisika bakal nulis Ujian Negara Bersatu, nanging bocah sekolah sing dilatih ing Ujian Negara Bersatu ora bisa nguwasani fisika institut.
                      7. qqqq
                        qqqq 28 april 2020 22:13
                        0
                        Kutipan: Aviator_
                        Payers umume sugih deb lan s. Pelatihan jinis iki kudu dibatalake. Kontrol enrollment ing universitas dibutuhake nganti ora ana sing luwih apik tinimbang ujian.

                        Kabeh pancen bener, endi dhuwit teka, banjur arahe mati, apa pendidikan, obat, ilmu pengetahuan, lsp. Ing kahanan kita, kontrol ngleboke bakal mimpin kanggo penutupan universities kanggo tingkat lokal, mung ing kamungkinan, ing kahanan saiki, kanggo anak miskin nanging saged kanggo sinau ing universities apik, aku weruh keuntungan gedhe saka USE. Lan pendidikan mateni dhuwit lan kontrol mlebu ora bakal ngganti apa-apa, mung bakal nggawe, saliyane ing ndhuwur, diakoni mung luwih larang. Ing regejegan bab apa-apa, sampeyan mbuktekaken kanggo kula carane ngirim, karo kang bodho argue, lan aku saka sisih praktis.
                      8. Aviator_
                        Aviator_ 28 april 2020 22:45
                        +1
                        lan aku ing sisih praktis.

                        Apa sampeyan uga mulang?
                      9. qqqq
                        qqqq 29 april 2020 08:49
                        0
                        Kutipan: Aviator_
                        Apa sampeyan uga mulang?

                        Kanca lan sederek mulang, kalebu ing universitas, bocah mlebu, lan liyane durung teka. Aku seneng ujian, aku ngurus persiapan sadurunge, banjur milih miturut asil. Carane profesor metropolitan entuk ing ujian mlebu uga menowo (tutor 10-20 kaping luwih larang saben wulangan lan kanggo 1-2 taun, nanging ujian dijamin, nyatane suap veiled).
                      10. Aviator_
                        Aviator_ 29 april 2020 09:49
                        0
                        Inggih, korupsi mung bisa suda yen sampeyan gawe uwong yakin pelamar dhewe (lan sederek) sing ing mangsa bakal mbutuhake kawruh, lan ora skor abstrak kanggo guess jawaban kanggo ujian. Ayo bocah sinau subjek kasebut, yen ngerti subjek ujian, dheweke bakal nulis, lan bakal luwih gampang sinau.
                    2. sgrabik
                      sgrabik 29 april 2020 11:07
                      +1
                      Saiki ing akeh universitas Rusia, sesi mung dituku, ana biaya tartamtu kanggo saben subyek, lan yen siswa ora ngerti apa-apa lan ora bisa ngliwati sesi kasebut dhewe, dheweke mung bisa tuku, ing universitas USSR. iki uga kadhangkala kedaden, nanging ora nang endi wae lan ing volume disproportionately cilik !!!
                  2. akurat
                    akurat 30 april 2020 13:04
                    +1
                    Ora, ana wong sing beda-beda. Sing pancen ora ngilangi komponen korupsi ing ujian mlebu. Lan yen saiki ujian iki tetep, institusi sing disebut tutor, sing urip ing suap kanggo guru, bakal tuwuh nganti wates luar biasa.
                    Sistem apa wae sing ngilangi faktor manungsa kanggo ngadili tumindake wong liya migunani. Wiwit seneng, ora seneng, ora ana sing mbatalake. Aku bakal seneng yen ing jaman Soviet bisa njupuk tes.
                    1. Aviator_
                      Aviator_ 30 april 2020 13:15
                      -1
                      Ing jaman Soviet, padha, mung padha disebut beda. Contone, nalika mlebu ing Institut Fisika lan Teknologi Moskow, sadurunge ujian lisan ing fisika lan matématika, mesthi ana ujian tertulis, sing diwenehi poin kanggo tugas, lan kemajuan solusi kasebut dianggep (sing, ing asas, mokal karo test). Ing ujian lisan, pelamar diwenehi karya tulis, ing prinsip, skor sing ora kejawab bisa ditantang. Mung sawise iku tiket kanggo ujian lisan ditanggepi. Iku padha nalika sinau ing fisika lan departemen technical - karya ditulis tansah sadurunge karya lisan. Nanging ujian iku profanation saka kabeh. Lumrahe, wis dadi luwih gampang kanggo mriksa, yaiku, ana uga tabungan ing intelijen para inspektur.
                      Aku bakal seneng yen ing jaman Soviet bisa njupuk tes.

                      Lan sapa lan kepiye sampeyan miwiti kerja sawise lulus tes? Posisi manajer penjualan ora dianggep.
                2. Tukang Pasang65
                  Tukang Pasang65 28 april 2020 17:09
                  +3
                  Kutipan saka qqqq
                  Ana siji plus ing USE sing ngluwihi kabeh minuses, yaiku, sapa wae, preduli saka income, bisa mlebu, maneh, universitas ing negara. Suap wis suda sacara signifikan

                  Langsung jelas yen wong kasebut ora ngluwihi cincin Kremlin ...
                  1. qqqq
                    qqqq 28 april 2020 17:12
                    -2
                    Kutipan saka Fitter65
                    Langsung jelas yen wong kasebut ora ngluwihi cincin Kremlin ...

                    Persis ngelawan - dheweke ora tekan ring Kremlin. Bocah iki bubar dadi mahasiswa, mula dheweke ngadhepi pilihan universitas. Ing babagan iki, aku seneng banget karo ujian kasebut. Sinau, entuk poin, nindakake apa wae sing dikarepake, 5 universitas kanthi telung spesialisasi, pilihane akeh.
          3. hohol95
            hohol95 28 april 2020 12:52
            +3
            Coba wenehi argumentasi sing kuat kanggo tembung sampeyan.
            Lan mbenerake pendapat pribadi babagan cara (kanthi nyuda metode kasebut, metode) bali saka tawanan perang Soviet lan warga sipil sing dibuwang tanpa ngrebut wilayah mungsuh!
      2. 210okv
        210okv 28 april 2020 10:36
        +9
        Lan aku mikir yen ora perlu ngrusak sistem sosialis. Banjur setengah saka Eropah bakal kita. Lan apa tegese "ora ngeculake"? Apa dheweke bakal mandheg ing watese lan ngenteni serangan sabanjure, malah luwih elek?
        1. tihonmarine
          tihonmarine 28 april 2020 10:46
          -1
          Kutipan: 210 okv
          Lan aku mikir yen ora perlu ngrusak sistem sosialis.

          Sampeyan mikir iki bener, lan aku uga mikir, nanging Kapitalis Internasional donya digawe sawise 1848 ora mikir. Lan ing tahap pangembangan iki, dheweke wis menang nganti saiki ing kabeh bidang (kajaba Korea Lor lan China).
        2. sgrabik
          sgrabik 29 april 2020 11:11
          0
          Ngomong thanks kanggo Gorbachev lan Yeltsin, amarga iku ora kanggo apa-apa sing padha tresna banget ing Kulon lan disengiti ing Rusia!!!
      3. Krasnoyarsk
        Krasnoyarsk 28 april 2020 11:25
        +6
        Kutipan saka tihonmarine
        Quote: LYOKHA padha
        Saiki Eropa sing ora ngucapke matur nuwun ngrusak monumen prajurit kita ... iku kabeh matur nuwun kanggo pembebasan saka fasisme.

        Lan kabeh wektu aku gouge ing situs "ora perlu kanggo mbebasake Eropah", senajan terus-terusan maringi hadiah kula karo minuses. Nganti saiki, wong-wong ora ngerti babagan apa lan kepiye.

        Sampeyan ndeleng, tanpa mbebasake negara-negara Eropa sing dibebasake, ora mungkin meksa Jerman nyerah lan ora mungkin njupuk ganti rugi saka Jerman. Nanging padha njupuk dheweke, lan akeh. Mesthi, ora padha karo kerugian, nanging isih - saka wedhus mati, paling sethithik wol wol.
        Aku wong ngerti wong sing tindak ing trip bisnis saka pabrik minangka bagéan saka grup kanggo Jerman ing 45. Padha nggawa mesin metalworking saka ing kono. Jerman dhewe "milih" lan dimuat menyang platform. Salah sijine, planer, kanthi dawa piring kerja 4 meter, kerja ing awal 2010-an, nganti tanduran kasebut mandheg lan dijarah.
        1. AK1972
          AK1972 28 april 2020 13:12
          +2
          Kutipan: Krasnoyarsk
          Salah sijine, planer, kanthi dawa piring kerja 4 meter, kerja ing awal 2010-an, nganti tanduran kasebut mandheg lan dijarah.

          Kita isih duwe mesin sing bisa digunakake kanthi bener, lan sawetara mesin gergaji Erfurt lagi nggiling.
      4. NF68
        NF68 28 april 2020 17:31
        +2
        Kutipan saka tihonmarine
        Quote: LYOKHA padha
        Saiki Eropa sing ora ngucapke matur nuwun ngrusak monumen prajurit kita ... iku kabeh matur nuwun kanggo pembebasan saka fasisme.

        Lan kabeh wektu aku gouge ing situs "ora perlu kanggo mbebasake Eropah", senajan terus-terusan maringi hadiah kula karo minuses. Nganti saiki, wong-wong ora ngerti babagan apa lan kepiye.


        Ing kasus iki, Inggris lan Amerika ing tangan siji lan Jerman durung rampung bisa uga setuju ing antarane piyambak. Apa USSR pancene butuh?
    2. 210okv
      210okv 28 april 2020 10:39
      +4
      Iki minangka "syukur" kanggo ngiyanati wong sing dicap lan mendem.
    3. Abrosimov Sergey Olegovich
      Abrosimov Sergey Olegovich 28 april 2020 14:34
      +3
      Aku bakal sepisan maneh ngomong soko seditious, nanging aku takon: Sapa sing ngandhani yen kita mbebasake Eropa saka fasisme? Aku percaya yen dheweke ora mbebasake, nanging ... nelukake Eropa fasis !!!
      Ing pangertèn iki, fasisme lan Hitler, lan mbok menawa isih, produk saka Eropah sing padha.
      Inget film Macan Putih. Elinga refleksi / wawancara Hitler ing pungkasan film kasebut. Ing refleksi kasebut, Hitler ujar: apa, nyatane, apa sing kita lakoni sing ora bakal dipikirake saben wong awam Eropa? Kita mung ngomong: wah, yen kita kabeh mikir babagan iki, ayo nglakoni ...
      Aku percaya yen pendekatan iki nempatake kabeh ing panggonane: Perang Donya II terus.
      Mboko sithik berkembang dadi Perang Dingin lan saiki lagi ditindakake.
      Lan wong Eropa sing "dibebasake saka fasisme" mung ngrasakake kekuwatan lan kelemahane lan nyingkirake kita - "pembebas".
      Wong Éropah ora tau mèlu kita. Alah.
    4. Bersaglieri
      Bersaglieri 29 april 2020 13:45
      0
      Ing Jerman, dheweke ora ngrusak, dheweke ngurus. Lan monumen, lan kuburan militèr.
  2. kn54
    kn54 28 april 2020 10:22
    +6
    Prajurit Soviet dieling-eling ing Jerman ora kanggo kekerasan, nanging kanggo masakan lapangan.
    Nalika prajurit Jerman mlebu ing kutha-kutha kita, paceklik wiwit ana ing kono.
    Ing taun 1945, kabeh ana persis ngelawan.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 28 april 2020 10:52
      0
      Kutipan saka knn54

      Prajurit Soviet dieling-eling ing Jerman ora kanggo kekerasan, nanging kanggo masakan lapangan.

      Kita ora bisa ngadili apa sing dieling-eling dening prajurit Rusia kanggo Jerman saka wilayah sing dikuwasani Jerman. Mung wong Jerman sing bisa ngadili iki.
      1. Tukang Pasang65
        Tukang Pasang65 28 april 2020 11:38
        +3
        Kutipan saka tihonmarine
        Kita ora bisa ngadili apa sing dieling-eling dening prajurit Rusia kanggo Jerman saka wilayah sing dikuwasani Jerman. Mung wong Jerman sing bisa ngadili iki.

        Sampeyan ora bisa ngira-ngira apa sing dieling-eling Prajurit SOVIET.
        1. tihonmarine
          tihonmarine 28 april 2020 12:25
          0
          Kutipan saka Fitter65
          Sampeyan ora bisa ngira-ngira apa sing dieling-eling Prajurit SOVIET.

          Aku mung ngandika "Iku ora kanggo kita ngadili, nanging kanggo Jerman." Supaya sampeyan takon Jerman, lan ora nulis pikirane, apa Jerman mikir ana. Nanging dheweke ora mikir kaya kita.
          1. Victorio
            Victorio 28 april 2020 12:35
            0
            Kutipan saka tihonmarine
            Dadi sampeyan takon Jerman lan ora nulis pikirane, apa Jerman mikir ana. Nanging dheweke ora mikir kaya kita..

            ===
            ) nulis pikirane babagan apa sing dipikirake beda karo kita?
            padha mikir beda, mbokmenawa kaya kita
          2. Tukang Pasang65
            Tukang Pasang65 28 april 2020 14:55
            +3
            Kutipan saka tihonmarine
            Aku .... ngandika "Iku ora kanggo kita ngadili, nanging kanggo Jerman."
            Lan aku ngomong Waca liyane
            saka Latin - "Bilai wong sing dikalahake." Dadi sapa, ngendi lan kepiye prioritas, mula iki hak sing menang. Ing taun 1987, ing kutha Szczecin, Polandia lungguh lan ngaso ing salah sawijining restoran portside, lan 4 prajurit Soviet lan siji wajan lungguh ing siji meja. Dumadakan, lawang mbukak lan komandan militer Jerman nyatakake menyang kabeh restoran "POLES OUT!!!" Negara sampeyan, restoran sampeyan, sampeyan mbayar kabeh, lan kabeh padha meneng lan lunga. Lan kita lungguh, Pak, dadi rewel - iki wong Jerman, dheweke bakal ngaso ing kene, kita kudu metu. Jerman teka ing meja kita, lan takon pitakonan ing bathuk - kelalen sing njupuk Berlin Panjenengan.? A eseman, giliran saka sirah - perwira Rusia! Kanggo 3 (telung) dina!!! spree kelangan kuwi - kita ora mbayar zloty siji ... Dadi aku elinga uga sing kudu ngadili sapa lan carane. Lan kasunyatan manawa ana wong sing ngeculake kendali, uga, ora masalah, kita bakal narik wektu.
      2. sgrabik
        sgrabik 29 april 2020 11:44
        0
        Jerman modern uga ora bisa ngadili iki, lan saksi langsung saka acara kasebut bisa diitung nganggo driji, meh ora urip maneh, ana pitakonan sing cukup: apa jenis wong Jerman sing bakal ngadili iki ???
    2. bubalik
      bubalik 28 april 2020 11:19
      +5
      Ing taun 1945, kabeh ana persis ngelawan.



    3. Krasnoyarsk
      Krasnoyarsk 28 april 2020 13:24
      0
      Kutipan saka knn54
      Prajurit Soviet dieling-eling ing Jerman ora kanggo kekerasan, nanging kanggo masakan lapangan.

      Aku kaya pracaya ing. Nanging .., ora ketompo carane sampeyan Feed asu ajag ... Ana sing. Nanging ana mbokmenawa sing ngormati bangsawan saka prajurit Soviet.
  3. Brigadir
    Brigadir 28 april 2020 10:25
    +5
    - Napa kita nylametake wong Bulgaria saka karusakan total dening wong Turki?
    - Yagene kita menehi panganan marang wong Jerman sing keluwen ing Jerman ing tanggal 45, sanajan dheweke, sawise nyerang USSR, malah ora mikir nglakoni "omong kosong" kasebut?
    - Napa kita nyoba ora ngebom kutha "dheweke", kaya sing ditindakake dening Amerika lan Inggris, nanging nylametake arsitekture, kadhangkala ngirim ewonan prajurit kita mati, sanajan siji resimen pengebom bisa cukup ...
    - Yagene kita, ing 46th banget luwe, kesel lan keluwen dhéwé, langsung dhuwit lan sumber daya ageng kanggo mulihake "negara kamp sosial" sing mentas perang nglawan kita, nalika kita dhewe kadhangkala mangan siji babakan wit ing setengah karo quinoa?

    Kanggo apa? Kanggo apa? Kanggo apa? Sapa ngerti kok...
    Kita nindakake kabeh kanggo nggawe wong liya rumangsa apik, kanggo entuk rasa syukur, lan kita bakal sabar kanggo masa depan ...

    Lan iki masa depan ...
    Lan kita pantes "matur nuwun" ...
    PIYE? SUKA?
    1. tihonmarine
      tihonmarine 28 april 2020 10:57
      +1
      Quote: Brigadir
      Lan iki masa depan ...
      Lan kita pantes "matur nuwun" ...
      PIYE? SUKA?

      Lan aku ngomong bab padha, nanging ayo kang katon ing minuses, carane VO seneng.
      1. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 28 april 2020 12:26
        +9
        Ya, lan ing kene "kaya-ora seneng"! Cons kanggo sampeyan ing kaadilan! Amarga "mikir miring"! wong bodho Yen "alesan" bisa digunakake kanggo sampeyan, mula sampeyan ora bakal teka ing statement absurd!
        Apa ora mbebasake Eropa saka Nazi? Lan apa sing bakal dadi? Kaum fasis bakal diwenehi istirahat, dheweke bakal diwenehi wektu kanggo "regrouping", kanggo ngumpulake lan konsentrasi pasukan lan sarana! Dheweke bakal menehi wektu kanggo "rampung" bom nuklir, ATGM, sistem pertahanan udara, misil dipandu udara-ke-udara lan udara-kanggo-permukaan, rudal balistik kanthi tliti dhuwur, torpedo, pesawat jet sing luwih maju, kapal selam kanthi pembangkit listrik anaerobik. , agen saraf sing luwih maju, bisa uga senjata bakteriologis, bisa uga misil antar benua...! Perlu dipikir! Sabrazhat! (kaya A. Raikin ngandika!)
        1. tihonmarine
          tihonmarine 28 april 2020 12:50
          +1
          Kutipan: Nikolaevich I
          Ya, lan ing kene "kaya-ora seneng"! Cons kanggo sampeyan ing kaadilan!

          Aku ora mbantah. Kabeh iku adil. Aku ora ngerti babagan ide sampeyan, nanging aku ujar manawa luwih saka sejuta prajurit Rusia sing tiwas kanggo Eropa, sing maneh tumindak minangka front united nglawan Rusia, lan diubengi maneh dening mungsuh, mula apa sing wis kita lakoni, tentrem? utawa kekancan karo wong? Mangkene apa sing dikandhakake pikiranmu.
          1. Nikolaevich I
            Nikolaevich I 28 april 2020 13:48
            +3
            Pemikirku ujar manawa pasukan Soviet ora lunga menyang Eropa, banjur, sabanjure, dheweke kudu mbayar kaping pirang-pirang kanggo jutaan nyawa sing disimpen! Umumé, prajurit Soviet ora mung "mbebasake Eropah", nanging uga nylametake jutaan jiwa wong Soviet kanggo masa depan kanthi biaya sing "kurban" yuta ... nyedhiyakake negara kanthi pirang-pirang taun urip tentrem, pemugaran lan pembangunan negara, populasi...!
            1. tihonmarine
              tihonmarine 28 april 2020 15:07
              0
              Kutipan: Nikolaevich I
              nanging uga disimpen kanggo mangsa akeh yuta nyawa wong Soviet ing biaya sing "kurban" yuta.

              Lan kanggo aku, yuta iki, iki urip manungsa, saka yuta iki, ing kulawargaku ana rong panguburan kanggo "Eropa. Pemikirku ora bakal ngerti kenapa dheweke lay mudhun ing Warsaw lan ing Seelow Heights. Kanggo sampeyan, sampeyan ora bisa mangertos.
            2. Svarog51
              Svarog51 28 april 2020 20:08
              +5
              Nikolaevich hi Aku bakal pitutur marang kowe liyane, yen kita wis ora ana nganti 90s, iku bakal dadi luwih elek ana. Aku ana, aku weruh karo mripatku dhewe. Kulawargane kepengin urip kaya dheweke.
    2. 210okv
      210okv 28 april 2020 11:17
      +5
      Kita ora pantes. Waca komentar ing ndhuwur. Dheweke pantes diwenehi label wino, lan kabeh perusahaan gop sing saiki ngatur bal.
    3. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 28 april 2020 11:19
      +5
      Quote: Brigadir
      - Yagene kita menehi panganan marang wong Jerman sing keluwen ing Jerman ing tanggal 45, sanajan dheweke, sawise nyerang USSR, malah ora mikir nglakoni "omong kosong" kasebut?

      Kanggo njaluk sekutu sejati. Kang, sayangé, kita dhewe pungkasanipun ngiyanati.
      Quote: Brigadir
      - Napa kita nyoba ora ngebom kutha "dheweke", kaya sing ditindakake dening Amerika lan Inggris, nanging nylametake arsitekture, kadhangkala ngirim ewonan prajurit kita mati, sanajan siji resimen pengebom bisa cukup ...

      Kisah-kisah babagan "nyimpen properti budaya kanthi biaya nyawa para prajurit" bubar dibantah ing situs kasebut kanthi dokumen kanthi rutin sing nyenengake. Ora ana watesan babagan panggunaan artileri OM lan BM sing padha ing kutha-kutha Eropa. Ing Berlin, malah 12 "howitzer makarya.
      bab apa ngirim ewonan prajurit mati Apa kita bisa ngomong ing pungkasan perang, nalika potensial massa saka USSR wis kesel? Malah sadurunge perang kanggo Berlin, lan malah ing arah saka serangan utama USSR ora bisa kanggo replenish divisi bedhil kanggo ing paling setengah Staff.
      Replenishments pindhah saben jam dening sendok teh, nanging ora ana sing bakal mbatalake misi pertempuran. Dadi resep kanggo pungkasan perang dijupuk dening resimen bedhil (ukuran batalyon), diwenehi tsap utawa ogvtpp, lan kabeh iki didhukung dening divisi artileri.
      1. tihonmarine
        tihonmarine 28 april 2020 12:56
        +1
        Kutipan: Alexey R.A.
        Kanggo njaluk sekutu sejati. Kang, sayangé, kita dhewe pungkasanipun ngiyanati.

        Dadi sampeyan mangsuli kabeh pitakon nganggo ukara siji iki.
      2. Alf
        Alf 28 april 2020 20:13
        +1
        Kutipan: Alexey R.A.
        Dadi resep kanggo pungkasan perang dijupuk dening resimen bedhil (ukuran batalyon), diwenehi tsap utawa ogvtpp, lan kabeh iki didhukung dening divisi artileri.

    4. tihonmarine
      tihonmarine 28 april 2020 12:27
      +1
      Quote: Brigadir
      Lan iki masa depan ...
      Lan kita pantes "matur nuwun" ...
      PIYE? SUKA?

      Ing sisih ngisor, aku weruh manawa akeh pengunjung situs sing seneng.
    5. hohol95
      hohol95 28 april 2020 12:55
      +3
      Dheweke kelalen nyebutake wong Georgia lan Armenia ... Lan kawilujengan Austria-Hongaria saka pambrontakan Hungaria ing 1848-1849!
    6. Krasnoyarsk
      Krasnoyarsk 28 april 2020 13:34
      +3
      Quote: Brigadir

      Kanggo apa? Kanggo apa? Kanggo apa? Sapa ngerti kok...

      Mbokmenawa banjur, kanggo tetep manungsa.
      Aku ora menehi minus. Ala, sampeyan bener. Nanging aku uga ora bakal menehi plus.
      Setuju karo sampeyan tegese ngukum pimpinan USSR nalika iku. Lan aku ora duwe hak kanggo nglakoni.
    7. Svarog51
      Svarog51 28 april 2020 20:02
      +5
      Lan kita nindakake iki kanggo rasa syukur, utawa kanggo nylametake warga sipil sing keluwen? Yen Nazi mateni warga kita, apa kita kudu nindakake perkara sing padha? Banjur apa kita luwih apik tinimbang wong-wong mau? Ing wayahe, ora sing wong ngomong prajurit kita panganan. Elek banget yen ibune ora nerangake apa sebabe dheweke slamet. Dheweke nggoleki cara kanggo nggawe klaim lan urip kanthi kepenak. Iki kudu menehi tekanan ing oyod, utawa ngajukake tuntutan balik. Ana maneh korban kita.
  4. Komentar wis dibusak.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 28 april 2020 11:16
      0
      Kutipan: Vasily50
      Ing Jerman dhewe, sanajan ing puncak * kelimpahan *, ora kabeh wong diwenehi panganan.

      Aku ora ngerti carane Jerman mangan ana, nanging miturut akeh memoar Jerman aku maca, tentara Jerman, tengen nganti "ambruk", mangan cukup apik. Kabeh Eropah panganan tentara Nazi, ora ana sing kaget.
      1. Svarog51
        Svarog51 28 april 2020 20:20
        +5
        Aku mung nonton 30 taun sawise Kamenangan. Kita pengin mangan kaya wong-wong mau.
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 28 april 2020 11:25
      +3
      Kutipan: Vasily50
      Ing Jerman dhewe, sanajan ing puncak * kelimpahan *, ora kabeh wong diwenehi panganan. Kanggo sing mamang, deleng foto taun-taun kasebut.

      Utawa mbukak buku harian Halder.
      12 Bisa 1941 taun
      Umum Osterkamp: Kesulitan ing sumber meat. Jumlah babi mudhun saka 27 nganti 20 yuta ekor. Sapi kudu ora kena. Mulane, sampeyan kudu ngurangi konsumsi. Perlu sadurunge wiwitan serangan kanggo nyuda konsumsi daging ing pasukan lemah. Ing angkatan bersenjata, norma dikurangi saka 1500 nganti 1350 gram, lan kanggo populasi sipil - saka 500 nganti 400 gram [saben minggu].

      Bener, salah siji saka tugas saka serangan ing USSR lan pendhudhukan sakteruse ana rampokan banal ing syarat-syarat pangan.
      "Folder ijo" - Herr Thomas, sing "ekonom militer", nyusun. Saiki ing asli ing Bundearchive / Arsip Militer. Tandha kegiatan "ekonomi" ing wilayah sing dikuwasani. Utamane, saka USSR, ing kahanan apa wae lan swasana apa wae saka populasi lokal, mesthine bakal nampa 2.5 yuta ton gandum, sing dijanjekake dening USSR ing Jerman saka panen 1941 lan sing wis kalebu ing imbangan panganan Reich. (ora ana cara tanpa wong-wong mau), 3 yuta ton gandum kanggo panganan kanggo tentara (yen sampeyan nyeret saka Reich, kapasitas sepur ora bakal cukup) lan kira-kira 2 yuta ton luwih kanggo kewajiban Jerman kanggo Romania, Hongaria lan liyane. Total kira-kira 8 yuta ton gandum. Herr Thomas ora nggawe ilusi rosy lan kanthi jelas nyatakake yen rencana iki mung bisa ditindakake yen sistem pertanian saiki dilestarekake, kalebu utamane ing bentuk peternakan kolektif (yen sampeyan miwiti eksperimen ekstensif kanthi bentuk kepemilikan, sampeyan bisa nyopir liwat 1941 panen karo lagu) lan paksaan non-ekonomi sing keras babagan penarikan gandum. Uga ujar manawa sajrone implementasine rencana iki, mayuta-yuta wong pribumi bakal mati kaliren, nanging iki ora kudu ngganggu Reich, amarga wilayah sing dikuwasani dibutuhake minangka sumber bahan mentah, lan dudu wilayah industri sing maju, lan Puncak kematian bakal ana ing wilayah industri, sing lan mulane ora bisa nyedhiyakake produk pertanian.
      © D.Shein
    3. Komentar wis dibusak.
  5. Beringovsky
    Beringovsky 28 april 2020 10:40
    +8
    ...... Senadyan kasunyatan sing, ninggalake wilayah dikuwasani, Nazi nyoba kanggo resik njupuk metu utawa ing paling numpes kabeh persediaan pangan ana, ....

    Aku elinga kutipan saka memoar saka Manstein, kang mung disabetake kula karo hypocrisy transenden sawijining. Njlèntrèhaké mundur saka sisih kiwa-bank Ukraina ngluwihi Dnieper, nyerat sing total ekspor kabeh bisa - gandum, ternak - diatur saka wilayah kiwa dening Jerman. Traktor, alat mesin, logam, bahan mentah dirampas lan digawa metu, umume, kabeh regane sing digayuh lan bisa nyeret.
    Banjur mung ngetutake frasa mahakarya dening Manstein. "Nanging iku ora rampokan! - Manstein menehi metu karo pathos - Sawise kabeh, prajurit Jerman wis tau, tau dadi rampokan!" belay
    Nuwun sewu, apa iku banjur?
    1. Alf
      Alf 28 april 2020 20:17
      +1
      Kutipan: Beringovsky
      Sorry, nanging apa iku banjur?

      Rampok yaiku nalika prajurit mlayu menyang omah lan, nuduhake 98K, nyekel bunder sosis utawa mesin jahit.
      А
      Kutipan: Beringovsky
      total ekspor diatur
      minangka proses sing diatur negara.
      ngguyu
  6. Pimpinan saka Redskins
    Pimpinan saka Redskins 28 april 2020 10:51
    +8
    Maneh artikel sing ora informatif ...
    Miturut pangeling-eling mbah kakung, ing Prusia padha manggoni tegalan (kayata tegalan sugih). Sing nduweni ninggalake kabeh lan mlayu, malah ninggalake roti panas. Lan ing kandhang grunted rolas babi ...
    Ana siji wong tuwa ing kru tank. Koly (penyembelih), ing kene dheweke kanthi profesional kapitalisasi babi siji. Masak seger ing kaleng susu.
    Koki resimen banjur mikir kok ora ana sing teka saka tanker kanggo gedang (jijik)!
  7. Burer
    Burer 28 april 2020 10:54
    +2
    Artikel babagan apa?
  8. Engineer
    Engineer 28 april 2020 11:07
    +8
    Dadi, kepiye para pemenang mangan ing taun 1945?
    Komposisi, isi kalori, keseimbangan, panyedhiya panganan panas sing pas. Pangowahan rega saham saka Lend-Lease. Bandingake karo sekutu lan mungsuh. Ing ngendi kabeh iki?
    Penulis kanthi tingkat kaya ngono ora bakal mlebu ing bagean sejarah, sing, kanthi kabeh kekurangan, saiki dadi paling profesional ing VO babagan kualitas publikasi.
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 28 april 2020 11:58
      +4
      Kabeh gumantung marang komandan. Sawetara duwe prajurit kaya keju ing mentega, ana uga sing kurang gizi. Aku ngomong akeh karo para veteran - kaya ngono. Ana bapak-bapak - komandhan, lan ana wong bodho.
      1. Engineer
        Engineer 28 april 2020 12:08
        +3
        Perang minangka macem-macem kasus tanpa wates.
        anggur. "Penulis Tanker ing mobil manca." Panganan sing akeh, nanging monoton. Pangiriman sing disewakake bisa mbantu macem-macem lan nambah bagean daging
        M. Morozov kanggo pasokan armada. Armada Utara minangka panganan sing apik banget saka segi kualitas lan kuantitas. Contone, kapal selam ing pungkasan kampanye lan sawise kamenangan ngumumake ngombe jus nanas lan mangan puding Lend-Lease kaleng.
        Armada Baltik. Panganan cukup sanajan ing mangsa 41-42. Ana kasus kesel, nanging utamane amarga ora mangan dhewe, nanging digawa menyang kulawarga.
        Infanteri, mesthi, wis paling awon.
        1. AS Ivanov.
          AS Ivanov. 28 april 2020 14:08
          +6
          Submariner lan personel penerbangan penerbangan nampa jatah miturut norma kaping 5. Sing kalebu coklat lan coklat. Ngelingi yen ing salah siji sortie pilot tempur ilang nganti kilogram bobote dhewe, diet kuwi wis bener.
        2. Sergeyj1972
          Sergeyj1972 29 april 2020 13:47
          +1
          Simbah njabat ing kapal perang "Sevastopol" ing kamar ketel. Padha dipakani kaya kanggo mateni, sanajan ing mangsa paling angel perang. Iki malah katon ing foto dheweke lan kanca-kancane.
    2. Pane Kohanku
      Pane Kohanku 28 april 2020 12:43
      +4
      Penulis kanthi tingkat kaya ngono ora bakal mlebu ing bagean sejarah, sing, kanthi kabeh kekurangan, saiki dadi paling profesional ing VO babagan kualitas publikasi.

      Denis, aku setuju babagan iki kanggo kaping pindho. ombenan Ing asas, artikel sadurunge babagan Volkssturm ana rencana sing padha. Ora informatif...
      anggur. "Penulis Tanker ing mobil manca." Panganan sing akeh, nanging monoton. Pangiriman sing disewakake bisa mbantu macem-macem lan nambah bagean daging

      Vine uga nyebutake kasus keracunan karo metanol sing dijupuk saka Jepang ing taun 1945. Iku uga kasunyatan sing ora kabeh wong ngerti babagan ... hi
      1. hohol95
        hohol95 28 april 2020 13:08
        +4
        Buku "Hunter for the FAA" nggambarake keracunan sing padha ing taun 1943 nalika mbebasake wilayah USSR. Jerman sengaja ninggalake tank karo alkohol, lan "wong licik" diwutahake metu lan didol mengko. Loro perwira padha tatu ing buku.
        Ing karya "Pulo Urip EMAS" ana kasus nalika transfer pasukan saka Jerman menyang Timur Jauh. Nalika ngemot ing Jerman, instruktur politik ngandhani para pejuang babagan keracunan karo pengganti lan njupuk botol kasebut (mbuwang metu saka jendela)!
        Ora saka langit-langit, penulis njupuk "episode" kuwi kanggo Gawan ing karya.
        1. Pane Kohanku
          Pane Kohanku 28 april 2020 13:11
          +6
          Ora saka langit-langit, penulis njupuk "episode" kuwi kanggo Gawan ing karya.

          Bebek, mesthi, Alexei, apa wae bisa kedadeyan ing perang!
          Lan aku kelingan Vine. Dheweke uga nulis ana carane wong dadi edan ing wiwitan saka metanol. Menapa malih, ana, misale jek, ora ngandika apa Jepang ninggalake iku sengaja, utawa kita fussed ing titik ... Wong! Nyuwun
          1. hohol95
            hohol95 28 april 2020 13:19
            +3
            sugeng sonten! Pane Kohanku hi
            Wong! Aku maca nganti suwe - tanker ing kolom Jerman sing rusak nemokake panganan kaleng kanthi basa sing ora dingerteni lan dipangan. Enak kaya ayam. Nanging ana sing ngandhani - iki panganan kaleng Prancis kanthi daging kodhok. kabeh padha "muntah ...." Lan padha luwe maneh!
            Lan penulis bakal luwih apik ngelingi carane wong-wong sing ngladeni ing Timur Jauh lan Primorye dipakani nalika iku. Soy sup lan herring. Banjur padha mangan dhewe karo chumiza Cina! Lan daging ing jumlah normal katon mung ing awal transfer pasukan saka Jerman.
            1. Pane Kohanku
              Pane Kohanku 28 april 2020 13:28
              +3
              Lan padha luwe maneh!

              Popel ing "The Tanks Turned West" nulis babagan carane gudang Jerman dicekel ing sawetara kutha, lan wong licik, bebarengan karo prajurit sing ora tanggung jawab, mlayu "digawa menyang kanthong". Dheweke, jenderal, kudu ngyakinake kabeh wong. Nanging ana roti panggang sadurunge perang sing ditemokake ing paket, sing cocok banget!
              Lan daging ing jumlah normal katon mung ing awal transfer pasukan saka Jerman.

              Duc, kabeh kanggo ngarep, kabeh kanggo Kamenangan! prajurit
              1. hohol95
                hohol95 28 april 2020 13:47
                +5
                Jerman babagan kemasan lan cara panyimpenan jangka panjang ngluwihi industri panganan kita!
                Sampeyan dhewe ngerti manawa ing Republik Ingushetia lan awal USSR angel diproses. Lan populasi ora percaya karo iwak lan konsentrasi liyane. Lan aku kudu mulang wong iwak.
                1. Pane Kohanku
                  Pane Kohanku 28 april 2020 13:57
                  +4
                  Sampeyan dhewe ngerti yen ing RI lan awal RRRS angel diproses. Lan populasi ora percaya karo iwak lan konsentrasi liyane.

                  Masalah konsentrasi ing tentara wiwit ditanggulangi sawise asil Perang Finlandia. Karya gedhe ditindakake ing pimpinan Jenderal Khrulev.
                  Transkrip rapat April 1940:
                  Khrulev. Kanthi ketajaman tartamtu muncul pitakonan babagan kepuasan tentara ing perang. Aku kudu ngomong sing kene maneh melu-melu saka Comrade. Stalin ora mung mbenerake kahanan kasebut, nanging uga mbukak, yen sampeyan seneng, jaman anyar nyedhiyakake panganan kanggo tentara. 5 Januari Com. Stalin nedahake yen saiki, ing hubungane karo kangelan gedhe ing pangiriman, ing hubungane karo frosts banget abot lan ana hubungane karo kasunyatan sing mburi tentara banget digawe dowo, iku perlu kanggo njupuk produk kuwi sing bisa dikonsumsi ing frosts. sing bisa gampang diangkut kanthi biaya transportasi sing luwih murah.
                  STALIN. Lan sing ora bakal ngrusak.
                  Khrulev. Perhatian khusus wis dibayar kanggo Comrade. Stalin kanggo krupuk. Nalika aku teka Com. Stalin, aku weruh yen pitakonan iki, ketoke, wis wungu, nanging pemimpin kita, temenan, ora njupuk iki akeh, padha ora menehi hasil karo krupuk.
                  STALIN. Count Kutuzov melu, nanging ora. (ngguyu)
                  Khrulev. Total, ing Desember kita njupuk 700 ton krupuk saka industri. Ing Desember sing padha, kita menehi panjaluk, omah cilik, yen bisa dakkandhakake, kanggo 5 ewu ton biskuit ing wulan Januari, dheweke uga janji bakal nyedhiyakake 3 ewu ton, lan nalika Comrade campur tangan. Stalin, kita diwenehake 9 ewu ton ing Januari, ing Februari kita wis diwenehi 12 ewu ton krupuk, ing Maret wis 18 ewu ton, saiki padha duwe kapasitas produksi 30 ewu ton krupuk. Tentara tsarist uga nyiapake krupuk.
                  STALIN. Ana kabeh pabrik ing Sarny.
                  Khrulev. Ing Rovno, Bryansk, Kazan, Borovichi, nanging ing kene diobong ing mangsa perang. Mbayangno yen tentara tsarist, kanthi kabeh kapasitas produksi, kanthi keterlibatan zemstvos, liwat oven philistine sing diarani saka Agustus 1914 nganti Agustus 1915 mung 9 yuta kilogram krupuk. Saiki kita, kanca. Stalin, ana, sawise intervensi sampeyan, kapasitas sing gratis - 18 yuta poods, bisa digawa nganti 25 yuta poods.
                  Babagan konsentrat Kita nampilake conto konsentrat sing diwenehake industri minangka macem-macem sipil. Tov. Stalin nedahake manawa konsentrasi kasebut ora cocog. Kaping pisanan, perlu kanggo nggawe sing ora bakal nyuda negara, produk iki kudu cukup.
                  STALIN. Dadi ing akeh.
                  Khrulev. Aku duwe cathetan handwritten: "Tanpa wadhah timah lan ing droves." Banjur ana pitakonan, kanggo nggawe konsentrat sing bisa dikonsumsi ing wangun garing. Tov. Stalin nedahake yen konsentrat iki kudu digawe saka millet. Ing kene kita kudu nindakake kaadilan marang Comrade. Mikoyan, dheweke ngatur kanthi cepet, dheweke ngerti industri iki lan kita kudu nindakake keadilan kanggo industri kasebut, kanthi aktif njupuk iki, lan aku mikir manawa perusahaan kasebut kudu diganjar.
                  STALIN. Iki bener.
                  Khrulev. Dheweke nggawe produk gedang sing gampang dikonsumsi dening manungsa. Konsentrasi iki cepet dadi bubur: sampeyan sijine tablet, pour banyu sing nggodhok lan sawise 3-4 menit. sampeyan duwe bubur. Konsentrasi sing diwenehake sadurunge, kepiye carane digawe? Biasane sereal dikumbah lan dikeringake lan ditambahake rempah-rempah lan lemak. Bubur kasebut kudu dimasak nganti suwe. Saiki dheweke njupuk groats millet, sing di resiki lan dicuci, banjur dikukus ing autoclaves, digawa menyang negara bubur nyata lan banjur garing, lan kanthi mangkono menehi produk rampung. Sampeyan perlu kanggo panas ing nggodhok banyu lan njaluk bubur.
                  STALIN. Aku nyoba. Sijine ing banyu panas lan sawise 3 menit dissolves lan dadi bubur, lan ing banyu kadhemen sawise 10-12 menit - bubur siap-digawe karo lemak babi. Sampeyan bisa kanggo rong minggu - sasi ing advance kanggo ngetokake.
                  Khrulev. ya wis. Tov. Stalin, industri saiki wis ngembangake konsentrasi sing apik banget - sayuran. Iki minangka konsentrasi sing luar biasa, konsentrasi sayuran sing apik banget, lan disiapake kanggo 24 porsi. Kita nggawe konsentrasi: sup kubis asem, sup kubis seger lan borscht abang. Sawise 10 menit nggodhok, borscht dijupuk. Sampeyan ngerti apa tabungan ing pawon. Transportasi sayuran pancen ora perlu. Prodhuk iku gampang kanggo lay, iku apik.
                  STERN. Kirim menyang Timur Jauh.
                  Khrulev. Kita bakal ngirim menyang Timur Jauh. Kita bubar ngobrol karo sampeyan ing telpon nalika sampeyan ujar manawa konsentrat dikirim menyang sampeyan supaya sampeyan ora menehi saran supaya mungsuh mangan.
                  STALIN. Carane iwak garing?
                  Khrulev. Aku bakal laporan saiki.
                  STALIN. Kepiye sosis asap?
                  Khrulev. Aku bakal laporan.
                  Keparenga kula nglaporaken babagan jumlah ingkang sampun kita gayuh ing babagan daya.
                  STALIN. Dheweke ora ngomong apa-apa babagan vodka.


                  Pay manungsa waé, Alexei, Khrulev minangka "politisi banget subtle"! Nanging dheweke ora pantes kanggo reproaches Stalin. Nanging Stalin piyambak katon minangka panguwasa wicaksana, tanpa embellishment. Miturut cara, Timur Jauh uga kasebut ing pungkasan - kabeh katon ala banget. hi
                  1. hohol95
                    hohol95 28 april 2020 14:17
                    +1
                    Iku mung, sing padha wiwit mikir bab iku wis sadurunge Perang Patriotik Agung dhewe.
                    Sadurunge, tegese sereal lan sayuran mung disimpen ing tas lan tong kanthi kothak.
                    K. I. Chukaev, anggota ekspedisi Amur, nulis ing laporan: "Ora kanggo sebutno tambang, ing kutha Blagoveshchensk dhewe, kompetisi tartamtu, utawa luwih, replenishment kekurangan susu, digawe dening susu kental Swiss. pabrik.” Lan babagan kahanan ing Vladivostok: "Ana adoh saka susu lokal seger sing cukup, nanging susu kental teka kanthi jumlah sing signifikan."
                    Ing taun-taun kasebut, sepur kanthi mentega digawe saka susu Siberia menyang Eropa, lan susu kental Swiss digawa menyang Timur Jauh.

                    Ing taun 1924, mung ana siji tanduran ing kabeh USSR sing ngasilake susu kental! Banjur tanduran iki saka "mode lawas"!
                    1. Pane Kohanku
                      Pane Kohanku 28 april 2020 14:28
                      +4
                      Iku mung, sing padha wiwit mikir bab iku wis sadurunge Perang Patriotik Agung dhewe.

                      Sadurungé iki, wong-wong mau ora disiapake. Ora ana wektu - padha melu housekeeping (lan ana alesan obyektif kanggo iki!). Ing Timur Jauh, ing umum, ana pepeteng - iku perlu kanggo miwiti karo barak lan dalan, lan ora karo latihan pertempuran. Umumé, aku nyaranake saben wong maca dokumen babagan perang Finlandia. Kabeh iku ala. Iku amarga unpreparedness, thoughtlessness, underpreparation. Ing kene ora bisa diarani kesalahane wong liya - kahanan ing kabeh bidang militer ora paling apik sadurunge perang. hi
                      1. hohol95
                        hohol95 28 april 2020 14:38
                        +2
                        "Sampeyan pejuang kanca pengin mbuwang granat, lan granat kasebut bakal dadi sapi kanggo negara!" - tembung saka buruh politik sing ora dijenengi sing mangsuli pitakonan para pejuang babagan non-conduct of exercises. Timur Jauh. Lonceng pisanan muni ing Lake Khasan ...
                        Lan Finns, ing wiwitan, mung mutusake kanggo "mbuwang Malachai"
                        Ora ana intelijen, Ora ana pasokan. Ora ana saham sing disiapake.
                        Padha ngarep-arep kanggo "BLITSKRIG" ing cara Soviet.
                        Finns malah ngguyu ing latihan ski saka atlit Soviet Luzhnikov! Dheweke ngira yen dheweke elek!
                      2. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 28 april 2020 14:59
                        +5
                        Lan Finns, ing wiwitan, mung mutusake kanggo "mbuwang Malachai"

                        minangka pimpinan militèr kita dhewe banjur nulis, kampanye ing Ukraina Kulon lan Belarus ing September malah mbebayani ing babagan sing dipikirake akeh. yen ing Finlandia bakal ketemu kanthi cara sing padha - kanthi kembang lan bungah.
                        Ing poster iki, petani Finlandia sing ngucapke matur nuwun ketemu karo tanker Soviet.

                        Nanging, kabeh padha, kita mbentuk "pamaréntahan Finlandia alternatif" lan korps Finlandia. Bener, dheweke ora melu perang. hi
                        Nanging aku wonder nalika padha wiwit ngumpulake pasukan kita kanggo perang karo Finns! Kita miwiti ing September. Distrik kulon dipindhah menyang wilayah tilas Polandia, lan sisih lor-kulon ditahan kanggo perang karo Finlandia! Amarga Stalin sing wicaksana ngadili kanthi adil: "Dheweke duwe perang gedhe ing sisih kulon, lan isih durung jelas apa perang ana utawa main kertu." Wektu iku sampurna! hi
                      3. Alexey R.A.
                        Alexey R.A. 28 april 2020 15:37
                        +3
                        Kutipan saka hohol95
                        Lan Finns, ing wiwitan, mung mutusake kanggo "mbuwang Malachai"
                        Ora ana intelijen, Ora ana pasokan. Ora ana saham sing disiapake.

                        Lan apa gunane intelijen kasebut yen ora ana sing maca data - ora rahasia utawa ora diklasifikasikake. Proskurov, ing rapat sawise asil saka SPV, dikutip statistik ing familiarizing komandan karo Intelligence.
                      4. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 28 april 2020 16:17
                        +3
                        Proskurov, ing rapat sawise asil saka SPV, dikutip statistik ing familiarizing komandan karo Intelligence.

                        lan bab sastra liyane. Kang dumunung ing perpustakaan karo gulu, lan ora ana kang bisa njupuk ngarep kanggo maca (bab njupuk ngarep - tembung Meretskov). hi
                        Nanging, yen Proskurov digandhengake karo kabeh lan macem-macem, sikap marang Khrulev pancen beda. Stalin ngarahake dheweke sanajan kanthi humor sing ora resmi.
                      5. Alexey R.A.
                        Alexey R.A. 28 april 2020 16:31
                        +2
                        Quote: Pane Kohanku
                        lan bab sastra liyane. Kang dumunung ing perpustakaan karo gulu, lan ora ana kang bisa njupuk ngarep kanggo maca (bab njupuk ngarep - tembung Meretskov).

                        Ya .. sawise sing Proskurov sing kasebar wis ngutip statistik babagan literatur sing ora diklasifikasikake kanthi data intelijen. eseman
                      6. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 28 april 2020 17:41
                        +2
                        Ya .. sawise sing Proskurov sing kasebar wis ngutip statistik babagan literatur sing ora diklasifikasikake kanthi data intelijen.

                        lan isih katon kaya bocah sekolah sing difitnah ngadeg ing pojok. recourse enom .. lan, ketoke, ing panggonan sing salah ing wektu sing salah ...
                        Kolega, komentar kita informatif, ngobrol kanthi seneng! ombenan
                      7. hohol95
                        hohol95 28 april 2020 16:35
                        +1
                        Proskurov, ing rapat sawise asil saka SPV, dikutip statistik ing familiarizing komandan karo Intelligence.

                        Chukchi dudu maca - Chukchi minangka panulis (ing ngendi kudune) ...
                        Iki kanggo maca kertas mbledug! Kita komandan abang lan iki ora dibutuhake!
                      8. Alexey R.A.
                        Alexey R.A. 28 april 2020 15:35
                        +2
                        Quote: Pane Kohanku
                        Umumé, aku nyaranake saben wong maca dokumen babagan perang Finlandia. Kabeh iku ala.

                        Iku uga apik kanggo maca "LSM Transfer Act ..." saka 1940.
                        Sehat ngilangake khayalan babagan Tentara Merah ing 30s (lan saka kepinginan kanggo perang karo Wehrmacht ing 1939). eseman
                  2. hohol95
                    hohol95 29 april 2020 13:04
                    +1
                    nfr.ru
                    Polina Zhemchuzhina - Ratu PR
                    Lan banjur Molotov, ing Rekomendasi saka bojoné, mutusaké ing pamindhahan PR sarwa. Ngandika ing patemon Supreme Soviet saka USSR, kang wiwit sambat saka podium saka geng smugglers sing ndhelikake mutiara lan perhiasan ing komplong iwak kaleng lan dikirim menyang luar negeri ing wangun iki. Kanggo ngonfirmasi tembung kasebut, Molotov njupuk kaleng panganan kaleng sing ditutup, dibukak nganggo piso ing podium lan narik benang kanthi mutiara gedhe. Ora ana televisi, utamane jaringan sosial, nanging meh kabeh wong maca koran, lan sing paling penting, dheweke kanthi wuta percaya karo tembung sing dicithak. Bisa dianggep yen Molotov lan Zhemchuzhina dhewe nyoba ngatur bocor informasi. Lan supaya ora ana wartawan sing takon pitakonan sing prasaja lan jelas: kepiye Molotov ngerti yen ing kaleng panganan kaleng sing ditutup iki ana perhiasan. Mangkono uga, ora ana sing nggambarake jeneng permata lan jeneng kepala komisaris industri perikanan. Sawise kabeh, Molotov bisa narik metu saperangan berlian, safir, utawa amethysts saka jar, nanging njupuk metu mutiara, transparently hinting ing authorship saka gerakan PR iki.

                    Iki carane wong Soviet kudu kecanthol ing iwak kaleng!
                    Kahanan sing padha ana ing Republik Ingushetia karo sosis. Wong biasa ora ngerteni sosis murah minangka produk sing bisa ditonton lan nyoba tuku produk sampingan daging utawa daging! Lan banjur manufaktur lan pedagang "nguripake" menyang Gréja Ortodoks Rusia lan ahli kimia. Ahli kimia wis mbuktekake manawa sosis dudu daging - luwih saka 50% bubur kacang. Adhedhasar kesimpulan kasebut, Gréja Ortodoks Rusia diijini mangan sosis ing postingan! Dheweke digawe saka bubur kacang ...
          2. bubalik
            bubalik 28 april 2020 22:14
            +2
            kaya, iku ora ngandika, Japanese kiwa iku ing waé, utawa kita fussed ing
            ,,, Aku ketemu laporan rumah sakit, mung nalika padha perang karo Jepang. Ana wektu tartamtu, aku ora ngelingi persis carane akeh dina, nanging sabab saka setengah saka pati dituduhake dening peracunan metanol.
            1. Pane Kohanku
              Pane Kohanku 29 april 2020 09:26
              +2
              Ana wektu tartamtu, aku ora ngelingi persis carane akeh dina, nanging sabab saka setengah saka pati dituduhake dening peracunan metanol.

              Sergey, sampeyan minangka master nggoleki arsip sing mbukak, lan kertu kasebut ana ing tangan sampeyan! ombenan Nanging aja nganti tersinggung yen patriot kursi kita banjur siram isi dubur wassat elinga informasi ing spanduk? Nyuwun
      2. Engineer
        Engineer 28 april 2020 14:02
        +1
        Good afternoon,
        Piye wae aku kangen marang Pemuda Hitler. Umumé, tren sing ora nyenengake katon. Mugi administrasi maca review kita.
    3. Alexander 1971
      Alexander 1971 29 april 2020 10:24
      0
      Artikel iki sampah.
      Artikel babagan topik kasebut kudu informatif, kudu nuduhake gambaran umum babagan topik kasebut, menehi informasi kanggo refleksi lan saran babagan kahanan saiki. Penulis artikel ora nyakup babagan iki.
      Ana akeh artikel kosong ing situs iki.
  9. undecim
    undecim 28 april 2020 11:43
    + 10
    Aja propagandis Kharaluzhny menyang topik kuwi! Bener, dheweke ora kudu diidini menyang topik apa wae, nanging ing topik Perang Patriotik Agung lan sejarah umume - utamane amarga kena pengaruh cilaka sing ora bisa dibatalake dening para agitator sing sempit babagan nutupi masalah kayata Tentara Merah ing Eropah.
    Kepemimpinan USSR lan Tentara Abang ngadhepi tugas sing paling angel - kanggo nahan kabeh gelombang nesu manungsa sing dikumpulake prajurit Soviet nalika ngliwati tanah kelairane sing disiksa dening para penjajah, ndeleng wanita lan bocah-bocah sing disiksa, diobong lan dirusak. lan desa, sing kelangan sedulur lan kanca. Rasa ngelak kanggo mbales dendam marang mungsuh "ing sarang dhewe" minangka salah sawijining swasana sing dominan ing pasukan kasebut.
    Miturut cara, wong Jerman dhewe ngerti iki kanthi apik. Diary saka Dieter Borkowski tartamtu, warga Berlin, wis disimpen. Keparenga kula kutipan ingkang panjang.
    "... Ing wayah awan, kita mangkat ing sepur kutha sing rame banget saka stasiun Anhalt. Ana akeh wanita ing sepur karo kita - pengungsi saka wilayah wétan Berlin sing dikuwasani Rusia. Dheweke nyeret kabeh barang-barange: a tas ransel diiseni. Ora liya. Medeni froze ing pasuryan, nesu lan ora kentekan niat ngebaki wong! Aku durung tau krungu ipat-ipat kaya mengkono ... Banjur ana wong bengok-bengok, ngalangi swara: "Sepi!" Kita weruh prajurit reged nondescript, ngagem. loro salib wesi lan salib Jerman emas. Ing lengen klambi dheweke duwe tembelan karo papat tank logam cilik, sing tegese dheweke ngalahake 4 tank ing pertempuran cedhak. mobil sepur. "Sanajan sampeyan ora pengin ngrungokake! Mungkasi whining! Kita kudu menang perang iki, kita kudu ora kelangan wani. Yen liyane menang - Rusia, Polandia, Prancis, Ceko - lan paling siji persen nindakake kanggo wong kita apa kita duwe. wis nem taun yen sampeyan kerja bareng karo wong-wong mau ing saurutan, banjur ing sawetara minggu ora ana wong Jerman sing isih urip. Sepur dadi sepi nganti krungu jepit rambut tiba."
    Kanggo munggah ing ndhuwur kasusahan lan gething, ora kanggo menehi free rein kanggo ngelak wuta kanggo mbales dendam - iku pancene feat saka prajurit Soviet.
    Lan penulis ing kene yaiku babagan carane para prajurit macem-macem menu karo sapi sing ora duwe duwe.
    1. Pane Kohanku
      Pane Kohanku 28 april 2020 12:44
      +3
      Kanggo munggah ing ndhuwur kasusahan lan gething, ora kanggo menehi free rein kanggo ngelak wuta kanggo mbales dendam - iku pancene feat saka prajurit Soviet.
      Lan penulis ing kene babagan carane para prajurit diversifikasi menu karo sapi yatim piatu

      Tembung emas, Viktor Nikolaevich. Aku langganan komentar ing kabeh. Lan bab awal komentar - banget. Saben uwong kudu nindakake pakaryane dhewe-dhewe.
    2. hohol95
      hohol95 28 april 2020 13:27
      0
      Yen wong liya menang - Rusia, Polandia, Prancis, Ceko - lan nindakake malah siji persen saka wong-wong kita apa sing wis kita tindakake kanggo wong-wong mau kanggo nem taun saurutan, banjur ing sawetara minggu ora Jerman siji bakal isih urip. Iki sing diomongake karo wong sing wis nem taun ana ing negara sing dikuwasani, "Iku dadi sepi ing sepur, nganti krungu jepit rambut tiba."

      "Panulis" sing padha banjur nulis ing memoar sepira angel kanggo mbela Vaterland. Sampeyan ora ninggalake granat ing kamar karo warga sipil. Ana dhewe, Jerman, Ora Rusia utawa Polandia. Eluhe kanca-kancane mlarat...
      Dadi dheweke ora bisa, amarga welas asih iki, nylametake "omah"! Iku ora mungkasi Rusia. Wong-wong mau ngrusak saben wong ... Loro-lorone dhewe lan wong liya ... Barbar ...
      1. Beringovsky
        Beringovsky 28 april 2020 13:45
        +1
        Oke dipangan. Malah ing interval antarane gelut, tinimbang turu utawa main catur ana, padha tansah dirudopekso wanita Jerman.
        Iku mung perang rampung, ngilangke kringet lan langsung ayo padha rudo pekso wanita Jerman. Lan sateruse nganti perang sabanjure.
        1. hohol95
          hohol95 28 april 2020 13:49
          +3
          Dheweke lali karo wong Romania, Hungaria, Finlandia, Polandia, Ceko, Austria, Norwegia, lan liya-liyane menyang Portugal ... apik
          1. Beringovsky
            Beringovsky 28 april 2020 13:53
            0
            Oh Mein Gott! belay
            Ceko iku sandal?! Nanging apa maneh sing dikarepake saka wong-wong galak saka Timur iki?! wassat
            1. hohol95
              hohol95 28 april 2020 14:02
              +2
              Dadi Sven Hassel (penulis buku "heroik" babagan tank Jerman STRAFFBAT) ngelingi "iri" yen saben Rusia duwe "tutup pribadi" ...
              Lan dheweke, wong miskin, kudu "nggoleki katresnan ing omah pelacur Romawi"!
              1. undecim
                undecim 28 april 2020 16:42
                +2
                Apa sampeyan wis maca buku iki dhewe? Kepiye carane wong Jerman, utawa wong Denmark, nggandhengake tembung "cap" karo papan sing kudu digoleki wong Jerman ing omah pelacur, sampeyan bisa nerangake?
                1. hohol95
                  hohol95 28 april 2020 20:38
                  0
                  Kepiye carane wong Jerman, utawa wong Denmark, nggandhengake tembung "cap" karo papan sing kudu digoleki wong Jerman ing omah pelacur, apa sampeyan bisa nerangake?

                  Yen tank Tiger lan Panther Pak Sven dilengkapi flamethrowers ...
                  Wong Amerika Jepang (Nisei) mlayu nganggo katana...
                  Lan kepiye kanca-kancane mbuwang wong Amerika kanthi cangkang lan tambang mortir sing ora njeblug ...
                  Aja lali perdagangan "piala" alkohol lan perang kanggo "mesin mesin Rusia" ing istirahat antarane perang!
                  "The Devil's Regiment" (dituku banjur ngguyu dangu ing petualangan Porta, Heide, Kid lan Mayor Mike saka Texas).
                  Mulane, apa sing ana ing sirah Dane Hassel babagan "caps" angel kanggo aku mangsuli. Iku ing opus pisanan "Legion of the Doomed" (untung aku ora tuku).
                  Ing wektu sing padha, dheweke nerangake yen dheweke uga dadi sukarelawan ing Finlandia nalika Perang Musim Dingin! Lan ora ngerti basa Finlandia, aku komunikasi apik karo warga lokal! Ing Denmark ...
                  1. undecim
                    undecim 28 april 2020 20:46
                    +1
                    Sapa Borge Willy Redsted Pedersen aku ngerti. Buku-bukune ing Denmark asline ora dianggep bisa disimpen ing perpustakaan umum. Lan apa, padha dicithak ing basa Rusia?
                    1. hohol95
                      hohol95 28 april 2020 20:48
                      0
                      Ya, padha dicithak. Tuku salah siji saka sawetara wektu kepungkur. "Resimen Iblis" Liyane ana online!
    3. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 28 april 2020 15:51
      +3
      Kutipan saka Undecim
      Yen wong liya menang - Rusia, Polandia, Prancis, Ceko - lan nindakake malah siji persen saka wong-wong kita apa sing wis kita tindakake kanggo wong-wong mau kanggo nem taun saurutan, banjur ing sawetara minggu ora Jerman siji bakal isih urip. Iki apa sing wis nem taun manggon ing negara sing dijajah!

      Prajurit Jerman isih, elinga, guyon babagan preian ing Jerman lan kabiasaan sing dipikolehi ing tanah sing dikuwasani. Kaya, sajrone preian, sampeyan kudu eling yen sampeyan ana ing omah lan ora tumindak kaya biasane: sampeyan ora bisa njupuk panganan lan barang-barang, sampeyan ora bisa mlebu ing omah sing disenengi, nuthuk lawang kanthi bokong, sampeyan kudu mbayar kabeh, etc.
      1. mordvin 3
        mordvin 3 28 april 2020 22:59
        +1
        Kutipan: Alexey R.A.
        Prajurit Jerman isih, elinga, guyonan babagan preian ing Jerman lan kabiasaan sing dipikolehi ing tanah sing dikuwasani.

        Miturut cara, padha duwe kauntungan ing kene. Mesthi salah yen kita ora diwenehi preian.
  10. Roso 56
    Roso 56 28 april 2020 12:56
    +5
    Rada metu saka topik, nanging isih. Mangkene carane Marshal Konev lan prajurit kita disambut ing Praha tanggal 9 Mei
    1. kobalt
      kobalt 28 april 2020 14:04
      +1
      Ceko duwe memori sing cendhak banget.
      1. serezhasoldatow
        serezhasoldatow 29 april 2020 11:15
        0
        Ora saben wong. Iki kanggo wong-wong sing ora kena ing 1968 minangka "mungsuh wong."
      2. sgrabik
        sgrabik 29 april 2020 13:32
        0
        Saksi acara kasebut meh ilang, lan generasi enom Republik Ceko wis tuwuh ing sangisore pamrentahan pro-Kulon, kanggo wong-wong mau Rusia dudu sekutu, nanging mungsuh !!!
  11. sergo1914
    sergo1914 28 april 2020 15:02
    +4
    . sing Eropah padha, ngetik kang padha pungkasanipun bisa kanggo paling mangan kathah.



    Mlebet Eropah kanggo mangan? Author, kowe edan?
  12. Alexander 1971
    Alexander 1971 28 april 2020 18:58
    +1
    Sawetara artikel miskin. Babagan apa-apa.
  13. Mabius
    Mabius 28 april 2020 20:23
    +4
    Wong-wong sing slamet saka medeni perang, liwati liwat negara dhewe, rampung rusak lan dijarah dening penjajah, ora "maraud", minangka sawetara purun ngidini piyambak kanggo ngomong dina iki, nanging mung macem-macem menu dhewe. Kaping pisanan, mesthi, amarga daging sing ngumbara ing lingkungan. Surat asli saka lètnan tartamtu saka Jerman wis disimpen, nglaporake manawa bawahan "wis nglebokake sapi kabeh menyang kawah."

    Dadi ya, nanging mburi jero saka USSR iki kaliren lan nemen, terus kanggo menehi kabeh kanggo Tentara lan ngarep .. Nalika kita lagi dipakani generously conquered Eropah (sing ngrampok lan matèni wong Soviet), wong kita padha kaliren ing. outback .. Iki kasunyatan, nanging ora ana sing grumbled.
    Iki minangka misi Rusia lan jiwa Rusia ing jagad iki. hi
    Saiki kita uga ora urip sugih, nanging kita tansah nanggapi panjalukan kanggo bantuan .. We are incorrigible ing bangsawan kasukman lan bantuan .. Nanging yen ana, nesu kita boundless!
  14. Kramb
    Kramb 28 april 2020 21:56
    0
    Nanging, norma diet unit lan subunit sing ana ing garis ngarep tetep ora owah. Prinsip "Kabeh kanggo ngarep, kabeh kanggo kamenangan!" makarya kene kanggo kebekan. Jatah nutrisi kanggo kategori personel militer liyane dipotong (ana papat kasebut sesuai karo keputusan sing diadopsi ing September 1941 dening keputusan Komite Pertahanan Negara lan NPO USSR), sing sejatine tegese siji. : luwih adoh saka "mburi ngarep", luwih elek dipakani.

    Babagan "dipakani" unit canggih.

    Shumilin A.I. "Komandan perusahaan Vanka"

    Gemuruh ing trotoar watu, pawon batalyon mateni dalan. Dheweke alon-alon nggulung menyang alas kanthi kobongan geni, ora perlu nggugah para prajurit. Iki mambu akrab lan snorting jaran, jingle saka bridles lan chain, mundhakaken wong tanpa lonceng weker. Ing wektu iki, malah prajurit sing turu, tanpa mbukak mripate, bisa ngganti topi bowler ing ngisor sendok. Mandor langsung netepake pesenan wesi supaya ora ana dodger sing bisa mlebu tanpa antri. Kanggo iki, prigel lan lincah padha diukum tanpa melas. Padha sijine aside ing tampilan lengkap, lan padha mestine dadi pungkasan nyedhaki pawon. Lan cook ora kendel, nanging counts saben ladle ing atine lan mandheg ing sawetara nomer. Kaping pisanan, dheweke nutup tutup wesi kanthi kuat ing kuali sing pait, lan yen ana prajurit sing isih ana panci kosong ing pawon, mandor kita bakal entuk saka juru masak. Pramila mambu ingkang sugih ing pawon ing wiwitan kudu mambu dening mandor piyambak. Kanggo nindakake iki, ing wayah esuk dheweke nempatake pos penjaga sing cerdas, sing kudu waspada ngetutake dalan lan ngerti sadurunge bakal katon sepasang jaran kanthi siji batang ing ranté ing tengah. Lan yen dheweke weruh jamur udud saka pipa pawon lan mambu mambu panganan ing angin, mesthine kudu nggugah mandor. Mandor langsung, tanpa repot, mudhun menyang bisnis. Dheweke kudu njaluk nomer tartamtu saka roti roti miturut tagihan, kanggo njupuk Bunch saka gula lan shag diwutahake ing ukuran dening bobot. Lan kabeh tumpukan produk iki kudu dibagi lan disebarake marang para prajurite. Bagean kudu cukup akurat supaya ora ana prajurit sing nesu utawa mangu-mangu. Saben prajurit bakal ngawasi bagean pepadhamu. Padha nyukupi kita kanthi apik, lan menehi panganan marang para prajurit ing batalyon nganti kebak. Panganan ing wadhah kasebut kandel, sugih, enak lan marem. Juru masak, wagonmen, kapten, storekeepers lan perwira padha kabeh rekrut lan Muscovites. Dheweke ora duwe wektu kanggo kerja bareng, ngudud lan nyawiji. Padha ora ripen lan ati-ati supaya ora mbukak lan diam-diam njupuk lan nyeret saka cauldron umum. Ora ana bungkus parasit, pemeras lan maling ing kene. Kita sinau kabeh iki mengko, nalika kita mlebu divisi personel Siberia. Ing sawetoro wektu, kita bisa ngomong yen kita wis mangan weteng. Kabeh iki wong anyar ing tentara. Dheweke dipilih khusus lan diarani saka cadangan. Dheweke bubar ninggalake kulawargane, kanca-kancane, kerjane. Dheweke ora duwe wektu kanggo sinau carane nyekel lan nyolong. Saben uwong duwe kalbu lan kesadaran manungsa. Ing dina kapisan perang, padha murni lan lugu sadurunge cauldron prajurit, minangka sadurunge Gusti Allah. Produk ditampa lan diselehake ing pengawasan petugas. Master pantry lan juru masak ora nyekel potongan daging saka boiler, ora nyeret kanggo didol lan ora ndhelikake. Produk saka jatah prajurit teka kabeh menyang usus prajurit lan dibagi merata ...

    "Aku ngutus mandor kanggo ngerteni apa masalahe lan apa sebabe dheweke nembak. Dheweke njupuk prajurit, lunga [mrene] lan enggal bali. kumelun lan lampu geni cilik kelip-kelip. Kita ndeleng jaran sing tatu kaya apes, kewan pinasthi, lan padha weruh ing iku soko temen beda - bêsik daging seger. Padha duwe genggeman prajurit luwih saka cukup! Mung teka ing panggonan lan langsung nyerang jaran. Iku ora cetha kanggo kula! Aku mangertos kabeh mengko. , nalika aku wiwit ngerteni babagan panrimo produk lan ukuran jatah prajurit.

    "Dheweke dadi pengawal mburi ing divisi iki, utamane perwira personel. Dheweke teka ing ngarep kanthi regu lengkap lan lawas. Urip ing unit baris mulang kabeh. Panganan liwat tangane wong sing lincah. wong grated! Apa kita padha. Diwenehake ing batalyon senapan mesin sedina, ing kene dheweke dilebokake lan diencerake banyu nganti pirang-pirang dina. Kita kaget banget karo syarat sing wis dilegalake iki, mulane, ing pinggir Volga, prajurit Siberia nembak jaran sing tatu. suwe ora mikir!"

    "Prajurit sing keluwen, kaya moth, mlayu menyang cahya, mlayu golek pawon resimen. Lan sanalika mlebu ing panci panas lan ngetokake topi bowler, dheweke langsung dicekel ing titik empuk. Sing utama yaiku yen prajurite ora oleh pangan, telu utawa patang dina ing grumbul, goleki, panguwasa bakal bali saka alas, nanging prajurit ora ana, prajurit kudu tetep kaliren. . Banjur, ing mambu pawon, dheweke bakal nyusup metu saka grumbulan, Keluwen, dheweke bakal nembus cincin Jerman, Keluwen lan pati nguwasani jagading prajurit, Sing ora tangi, ora tangi. lemah kanggo swara saka kupluk bowler, dheweke, nimbang, mati ing perang kanggo kamardikan saka Motherland.
    1. serezhasoldatow
      serezhasoldatow 29 april 2020 11:11
      -2
      Ngendi sampeyan nemokake omong kosong iki?
    2. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 29 april 2020 13:53
      0
      Karya iki uga kudu ditindakake kanthi kritis lan ora dianggep minangka bebener sing paling utama. Komandan perusahaan liyane Vanka ngandhani rada beda. Sesambungan karo para veteran nalika isih enom, aku ngerteni manawa critane asring kontradiktif.
  15. serezhasoldatow
    serezhasoldatow 29 april 2020 11:09
    0
    Ora bisa nemokake pawon nyata? Ah-ah-ah! Dhuwit diparengake kanggo tata letak.
  16. Kramb
    Kramb 29 april 2020 18:11
    0
    Kutipan: Sergeyj1972
    Karya iki uga kudu ditindakake kanthi kritis lan ora dianggep minangka bebener sing paling utama. Komandan perusahaan liyane Vanka ngandhani rada beda. Sesambungan karo para veteran nalika isih enom, aku ngerteni manawa critane asring kontradiktif.


    Memoar iki malah luwih utawa kurang ing tapel wates saka bebener "sopan" lan "isin" saka Perang Donya II.
    Ingkang utama yaiku ora maca memoar palsu babagan sampeyan dhewe saka pejabat staf "darling", komisaris, perwira politik, perwira politik, quartermasters lan gantungan liyane ...

    Sampeyan maca memoar sing disensor lan malah luwih nggegirisi metu ... kaya wong sing ora dilatih, praktis ora nganggo senjata tanpa seragam dibuwang kanggo mateni ... nanging taun 1943 ... dudu 1941 lan dudu 1942 ... iki babagan elit kaping 14 njaga divisi senapan ... lan jelas wong-wong miskin iki ora kalebu ing daftar divisi ...

    "Ing awal Februari 1943, kantor registrasi lan pendaftaran militer lapangan ngluncurake karya ing panggonan kita. Wong lanang lan wong lanang saka wilayah sing mentas dibebasake direkrut dadi tentara ... Dumadakan, kahanan ing sektor ngarep kita mundhak. ana upaya kanggo ngalangi tumindake mungsuh, banjur nyerang. jaket empuk ireng и mantel. Serangan kita nyumbang kanggo sukses divisi kasebut. Sawise serangan kasebut, akeh sing ora ana ing barisan. Sawetara wong sabangsaku ana ing antarane wong mati. Dadi sedhih mungkasi baptisan kanthi geni.

    — Obednyak N.I., Hare N.R. Pribadi liwat perang. Kanggo Parade Kamenangan. - ed 1. - K .: Politizdat saka Ukraina, 1989. - 287 p."
  17. akèh
    akèh 1 Mei 2020 16:40
    0
    Lan ing ngendi artikel kasebut? sup kosong.
  18. Sardanapalus
    Sardanapalus 4 Mei 2020 11:36
    0
    Aku mung ora ngerti ngendi ing Jerman kanggo 45 taun ana akeh produk "sosis-pitik" lan sapi saben dina kanggo perusahaan sing ora lengkap. Dheweke uga menehi panganan kanggo warga lokal sing keluwen. Hmm, kok luwe banget karo akehe?
  19. DDT
    DDT 15 Mei 2020 16:59
    0
    Cekakipun, sing wis ora kejiret ing wretched, sing nyedhaki Kamenangan, luwih marem. Aku pengin kabeh dadi ing sisih pemenang. ngguyu
  20. pembayar pajak
    pembayar pajak 9 Juni 2020 13:43
    0
    Ibuku ngomong yen dheweke ora wedi apa-apa saiki. Dheweke slamet saka paceklik pasca perang. Dheweke bocah wadon cilik. Coba bayangke bajingan, aku bakal nggawe sampeyan mangan bumi kanggo apa sing dialami ibu.
  21. Cherkasovapolin
    Cherkasovapolin 15 Juli 2020 07:13
    0
    wong mlarat. Aku maca nang endi wae, kayane aku krungu yen ana mesin wektu, yen aku ora rampung mangan dina iki, aku bakal dikirim menyang perang, pira sing bakal urip ... aku dhewe bakal tuku roti lan ora. t mangan iku, Aku uncalan adoh. Carane akeh nyawa bakal disimpen. Mayuta-yuta mati, mayuta-yuta ... Lan sawise kabeh, padha mangan apa sing kudu, ora ana wektu kanggo mikir bab apa iku sedhep utawa ora. Ana dhaharan - tegese sampeyan bakal tahan luwih suwe. Lan saiki ora mungkin, kadhangkala karo bakteri, kadhangkala alergi pangan, kanker saka daging abang, amarga teknologi wis maju. Miturut cara, ana artikel apik babagan alergi pangan https://medvisor.ru/articles/allergii/pishchevaya-allergiya/ amarga ternyata dheweke malah mati! Aku kepengin weruh yen kabeh prajurit kasebut ngerti yen dheweke mati amarga alergi, umpamane?