Review militèr

Masa Depan Israel lan Musim Semi Arab: Paradoks Damai

55
Masa Depan Israel lan Musim Semi Arab: Paradoks DamaiNgandika nalika mbukak Konferensi Keamanan Internasional Institut Studi Keamanan Nasional, Universitas Tel Aviv tanggal 29 Mei 2012, Perdana Menteri Israel Benjamin Netanyahu ujar:

"Aku pengin ngomong babagan tujuan perdamaian, cara sing bisa ditindakake, lan sing paling penting, kahanan sing bisa dijaga ... ngamanake masa depan Israel sing demokratis lan Yahudi ..."

Omongané perdana menteri Israèl banjur katon paradoks kanggo akèh wong: kenging punapa bangsa-bangsa ingkang biyèn pasrah dhateng panjajahan Israèl, mbayar manut kaliyan para korban, kecalan karsa perang, dumadakan ngancam masa depan negara Yahudi? Kepiye wong-wong sing melu kerusuhan Arab fratricidal ngancam salah sawijining negara sing paling maju babagan ilmu pengetahuan lan teknologi ing jagad iki?

Jawaban kanggo pitakonan iki ora langsung diwenehake dening US Intelligence Service, kang mbadek tiba saka Israel ing 2025 minangka asil saka exodus saka Israel: liwat setengah yuta Fallash lan wong-wong Yahudi Afrika liyane arep bali menyang Benua Ireng ing sepuluh taun sabanjuré. Luwih saka yuta wong Rusia lan puluhan ewu wong Eropa wis siyap migrasi. Miturut badan intelijen AS, setengah yuta wong Israel duwe paspor Amerika. Sabanjure, masyarakat Israel wedi karo tingkat lair sing ora pati penting lan pertumbuhan populasi, sing ora bisa dibandhingake karo ledakan populasi ing tanah Palestina.

Gelombang nasionalis sing saya akeh ing negara-negara tanggane Israel, ing ndhuwur kabeh kebangkitan Islamisme sing kuat ing Mesir, nyebabake kuatir lan wedi wong Israel kanggo urip, masa depan, masa depan anak-anake lan sedulure. Bangsa Israèl tekan ing panggonan asalé, ing ngendi dhèwèké lair lan gedhé. Eksodus durung katon apik banget, lan oposisi negara Yahudi marang Islam politik sing saya tambah akeh bisa uga ana ing kene kanggo sawetara wektu.
Negara sing gumunggung wingi yen mung siji-sijine demokrasi ing wilayah kasebut saiki kanthi jelas getun karo stabilitas lawas sing apik lan prediksi rezim despotik. Ora ana sing apik, miturut panemune para pemimpin Israel, bisa ngetutake Arab Spring, kanggo wong-wong sing ana gegayutane langsung, utawa kanggo negara Yahudi dhewe.

Perang sipil ing Afrika Lor lan Timur Tengah nyebabake radikalisasi agama lan politik. Munculé Islamisme ing donya, ditambah karo asor lan putus asa saka wong-wong Palestina enom, nyebabake nilar kepinginan kanggo tentrem.

Sejarawan Inggris sing misuwur Arnold Toynbee ing taun 1967, sawise kekalahan Arab tragis, sing rampung kanthi pendhudhukan wilayah Arab sing jembar dening Israel, nulis: "Senajan kamenangan, Israel ora bakal tahan suwe. Masyarakat ora normal, asing ... A negara cilik ing negara manca sing nolak iku.

Nanging, tanah Arab utawa Timur Tengah ora nolak wong Israel: dheweke nolak awake dhewe, njalari wilayah Arab lan jagad liyane padha kumpul bebarengan dina iki utawa sesuk kanggo ngganti negara Yahudi.
Pengarang:
Sumber asli:
Adhedhasar bahan saka "Les Echos" (Prancis), "Al Jazeera" (Qatar), "Watan", (AS)
Foto sing digunakake:
Gambar Getty, foto dening D. Silverman
55 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Lech e-mine
    Lech e-mine 30 Juli 2012 07:12
    +3
    Kita kudu ngrungokake apa sing bakal dikandhakake Abramovich babagan iki.
    1. Churchill
      Churchill 30 Juli 2012 10:57
      +6
      Lech e-mine,
      Lan ngenteni apa maneh, Lech! Luwih cetha tinimbang sadurunge, ora bisa urip ing kebon binatang sing kaya ngono! Menapa malih, Kebon Binatang punika sanès-sanèsipun malih, lajêng botên sumêrêp kasangsaranipun, saha botên sagêd sumêrêp anggènipun wontên tiyang Yahudi. Amarga, carane menehi ngombe, dheweke bakal mlayu, lan ana ngendi kanggo mlayu, omah! Lan dheweke ora mulih - dheweke bali!
    2. Abramovich
      Abramovich 30 Juli 2012 11:49
      +2
      Pengin krungu pendapat ahli? ngguyu

      Nah, apa sing arep diomongake? Profesor kabeh dicritakake kanthi ringkes lan ringkes lan sing paling penting menyang titik.

      Aku kasengsem ing liya, kabeh dina, ing kabeh cabang, njerit babagan carane Kulon lan sekutu-sekutune nggunakake media kanggo nggawa goroh lan propaganda marang massa.

      Lan dumadakan, ora dikarepke, ora dikarepke - Adhedhasar bahan saka Les Echos (France) Al Jazeera (Qatar)Watan(USA).

      Sing, sanalika omong kosong babagan Israel utawa liyane sing cocog karo sampeyan katon ana, lan kabeh dadi bebener? Oh Rusia, Rusia kuwi lol

      PS Lan sabisa-bisa aku mbaleni, ora ana lan ora ana pendhudhukan, ana pembebasan tanah-tanah Yahudi asli, sing dienggoni bangsaku pirang-pirang ewonan taun sadurunge muncule wong Arab. Penjajahan, contone, pendhudhukan. saka Kaukasus dening tsars Rusia, ora ana Slavs lan wong urip ing saindhenging karo budaya béda. ya
      1. Nire
        Nire 30 Juli 2012 12:06
        -2
        Kutipan: Abramovich
        PS Lan sabisa-bisa aku mbaleni, ora ana lan ora ana pendhudhukan, ana pembebasan tanah-tanah Yahudi asli, sing dienggoni bangsaku pirang-pirang ewonan taun sadurunge muncule wong Arab. Penjajahan, contone, pendhudhukan. saka Kaukasus dening tsars Rusia, ora ana Slavs lan wong urip ing saindhenging karo budaya asli

        Sampeyan plus, dear, ana apa-apa kanggo nambah.
      2. Nazrug
        Nazrug 30 Juli 2012 12:18
        +7
        Ya, ana conto sing luwih apik, AS. Iki minangka pendhudhukan nyata kanthi karusakan saka pribumi sing meh lengkap, paling ora para tsar Rusia ora nindakake pembantaian, nanging nyoba urip bebarengan karo wong-wong iki.
  2. Alexander Romanov
    Alexander Romanov 30 Juli 2012 07:15
    +8
    Lan yen Israel meneng nalika nggulingake Mubarak, lan kenapa saiki meneng nalika amer nyoba nggulingake Assad? Israel uga weruh sing rawuh saka Islamists ing Suriah ora apik kanggo Israel. Kaping pisanan, dheweke nggawe masalah, banjur sawetara pratelan lan keluhan. Ayo warga Israel takon marang pemerintah - kok nggulingake rezim sekuler ing Suriah, lan sijine Islamists ing panggonane?Kanggo nyenengake Amerika, uga Israel uga negara mardika.
    1. Vasily79
      Vasily79 30 Juli 2012 08:02
      0
      Ya, dheweke wedhus sing padha karo wong liya ing Eropa lan dheweke ora pengin kelangan dhukungan militer AS. Aku ora bakal kaget yen dheweke bakal miwiti golek dhukungan saka Rusia kanggo slamet
      1. neodim
        neodim 30 Juli 2012 10:43
        0
        Kutipan: Vasily79
        Aku ora bakal kaget yen dheweke bakal miwiti golek dhukungan saka Rusia kanggo slamet


        Ya, ketoke, wong Yahudi wis wiwit alon-alon mbungkus tas. Israel minangka negara permanen opo :

        http://top.rbc.ru/society/08/07/2012/658884.shtml

        Israel ngrancang wong Arab dadi tentara nasional wassat

        ... Perdana Menteri Israel Benjamin Netanyahu ndhukung rancangan undang-undang anyar babagan wajib militer menyang tentara nasional, miturut wong Arab lan ultra-Ortodoks bakal diwajibake ngladeni ing negara Yahudi.
        Kerusuhan sosial sing serius ana ing Israel, sing dadi indikator yaiku kasus pembakaran diri sing saya tambah akeh.


        Pangentasan gedhe. Wong Yahudi bali menyang tanah air prasejarah
        (Aku nyaranake maca kabeh artikel)

        PANORAMA CANADIAN Kira-kira setaun kepungkur, para imigran saka USSR ing droves wiwit ninggalake Tanah Prajanji lan pindhah menyang Rusia, Ukraina lan Belarus kanggo panggonan permanen. 200 wong Yahudi sing nganggo basa Rusia wis ninggalake Israel, lan jumlah sing padha bakal lunga sadurunge pungkasan taun. Kira-kira 000 wong Israel sing nganggo basa Rusia wis siyap budhal menyang Ukraina, lan akeh sing bakal nampa kewarganegaraan Ukraina. Udakara 100 warga Israel bisa bali menyang Rusia.
        http://www.canadetz.com/2011/06/blog-post_05.html


        Returnees ninggalake Israel: nomer nyata
        (Aku nyaranake maca kabeh artikel)

        Statistik sing diwenehake dening pamrentah babagan repatriat sing ninggalake Israel minangka salah informasi sing disengaja. Gambar nyata babagan kedadeyan kasebut nuduhake bencana demografi ...

        Sajrone diskusi, topik imigran saka USSR, sing banjur ninggalake negara Yahudi, uga kena ...
        Pamrentah Israel nyatakake yen kita ngomong babagan 60 ewu wong. Julius Edelshtein, nalika dadi Menteri Penyerapan, ngomong babagan 250 ewu. Apa sing didhasarake ora dingerteni. Mikhail Filippov, mbok menawa ahli Israel sing paling kompeten babagan masalah iki, ngumumake data resmi babagan 90 wong sing lunga.
        http://izrus.co.il/blog-news/article/2010-02-09/8524.html Izrus.co.il -


        Layanan Intelijen AS: Pangentasan Israel. Ing taun 2025 negara bakal tiba ...

        Miturut panaliten dening Departemen Timur Tengah Layanan Intelijen AS, sing diterbitake dina iki, ing 2025 Negara Israel bakal mandheg.
        http://inoforum.ru/inostrannaya_pressa/sluzhba_razvedki_ssha_ishod_izrailtyan_k_

        2025_godu_state_state_padet/
        1. mikula
          mikula 30 Juli 2012 11:25
          -2
          neodim - Kabeh sing sampeyan tulis kaya sing ditulis ing Lurk: mbuwang telek ing penggemar. Waca statistik pertumbuhan populasi Israel sajrone 10 taun kepungkur.
          Mung saka Amerika, Eropa, lan kabeh jinis Australia, nganti 3000 wong sing bali saben wulan. Lan budhal saka 200 Israel menyang Raska: iki umume omong kosong. Ya, aku isih bakal percaya babagan AS utawa Kanada. Nanging iki kurang saka 000%.
          Aku nulis iki minangka wong Israel kanthi pengalaman 12 taun. Nanging mesthi sampeyan bisa pracaya ing sembarang omong kosong - yen luwih gampang kanggo sampeyan kanggo urip.
          1. neodim
            neodim 30 Juli 2012 11:43
            +2
            Kutipan saka mikula
            neodim - Kabeh sing sampeyan tulis kaya sing ditulis ing Lurk: mbuwang telek ing penggemar.


            Lha, apa hubungane karo aku, kabeh informasi saka Israel, U.S.P.

            Takshta mbuwang telek sampeyan ing penggemar sampeyan.

            Perang, perang, yaki Don Quixote, lan kita bakal ndhukung :)
            1. neodim
              neodim 31 Juli 2012 11:44
              0
              Punika data Rosstat
              1. Profesor
                Profesor 31 Juli 2012 12:59
                0
                Iku bakal menarik kanggo ndeleng ora carane akeh kiwa (cara menarik padha ngerti sing wong kiwa 1. kanggo panggonan permanen, lan ora minangka turis lan manggon, 2. apa persis kanggo Israel), nanging carane akeh bali menyang Rusia.
    2. Profesor
      Profesor 30 Juli 2012 09:03
      -3
      Sampeyan mutusake apa Israel "meneng waenalika padha nggulingaké Mubarak "utawa" piyambak nggawe masalah." nglirik
      1. Alexander Romanov
        Alexander Romanov 30 Juli 2012 09:49
        +6
        Quote: profesor
        Sampeyan bakal mutusake apa Israel "meneng nalika nggulingake Mubarak" utawa "dheweke nggawe masalah

        Profesor, Israel ora bakal duwe masalah kurang saka definisi sandi! Pamrentah Israel sing kudu mutusake pamrentahan ing Suriah lan negara tetangga liyane sing paling cocog karo dheweke. Lan pirembagan bab iku mbukak, lan ora njagong lan meneng nalika Islamists sing cepet-cepet kanggo daya, karo kang mesthi ora setuju!
        1. Profesor
          Profesor 30 Juli 2012 10:08
          -1
          Napa sampeyan mutusake manawa pamrentah Israel meneng? Aku ajeg ngunjungi loro sumber Israel Newsru mignewslan ana, saka wektu kanggo wektu, pamaréntah ngandika metu bab sikap kanggo apa wis kedados ing Suriah.
          1. Alexander Romanov
            Alexander Romanov 30 Juli 2012 11:28
            +3
            Amarga lobi ing Amerika Serikat, Israel bisa menehi tekanan marang akeh negara kanggo mungkasi pasokan senjata menyang Suriah, nanging iki ora kedadeyan. Kecukupan jelas ora cukup, nyebabake kacilakan ing watese kanggo nyenengake Amerika Serikat iku omong kosong. Sapa sing saiki nguwasani "demokrat" baradat sing njerit Allah Akbar? Sing mesthi ora Rusia lan ora ndhukung pangiriman kuwi, nanging Israel sekutu Amerika Serikat, karo tangan loro kanggo! Ya, lan gaji dibayar kanggo teroris, kahanan sing nyenengake, nanging sapa sing bakal entuk manfaat?
            1. Profesor
              Profesor 30 Juli 2012 11:51
              -2
              senjata apa? Deleng apa sing dilawan para pemberontak - piala lan Berdanks. Ing ngendi Stingers, Javelins lan Spikes?
              1. Alexander Romanov
                Alexander Romanov 30 Juli 2012 11:59
                +3
                Quote: profesor
                Deleng apa sing dilawan para pemberontak - piala lan Berdanks.

                Profesor, sampeyan lagi guyon saiki? Aku weruh akeh senjata, lan sing paling modern, digawe ing AS lan, sing paling mungkin, digawe ing Israel! PROFESOR ngendi? yen pamrentah sampeyan nglawan situs web sampeyan. Senajan padha ora pirembagan bab iku ing BBC, padha mbokmenawa ora pengin ciloko psyche Panjenengan. Deleng sawetara laporan warta Rusia - kaget.
                1. Profesor
                  Profesor 30 Juli 2012 12:42
                  0
                  Wis, aja kesed lan tuduhake "gegaman akeh lan paling modern , digawe ing Amerika Serikat lan, paling kamungkinan, digawe ing Israel. "Apa ora bisa? Aja lali kanggo nuduhake 60-mm tambang Israel-digawe saka 70s kiwa dening TsADAL.
                  1. Alexander Romanov
                    Alexander Romanov 30 Juli 2012 12:54
                    +3
                    Profesor, sampeyan ora pengin marem rasa penasaran sampeyan. Aku bakal ngubengi lan scrounge sampeyan ing pribadi, yen sampeyan ora supaya gullable.
                    Quote: profesor
                    Aja lali nuduhake tambang 60-mm buatan Israel saka 70-an sing ditinggalake menyang TsADAL

                    Ora, profesor, kabeh senjata anyar lan mengkilat, kaya bal kucing. Aku nulis modern, ora karat. Nanging mung ora ana gunane ngapusi aku, ing kene akeh sing ndeleng ing TV apa senjata sing dirampas saka militan. Kaya iki! Ora nglanggar Nyuwun
                    1. Profesor
                      Profesor 30 Juli 2012 13:39
                      0
                      Ora raos hard. Looking nerusake kanggo foto lan paling modern Produksi Amerika lan Israel dicekel saka pemberontak ing Suriah, lan ora ing pribadi, nanging kene. Sawise kabeh, iki dudu rahasia negara. nglirik
                      1. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 30 Juli 2012 15:00
                        +2
                        Profesor, saiki aku maca media asing. Tanggal 13 Juli, perdana menteri sampeyan pengin kamenangan marang pemberontak Siria lan http://www.inopressa.ru/article/13jun2012/lefigaro/israel1 ngumumake dhukungan! Aku bakal ngirim karo senjata
                      2. Profesor
                        Profesor 30 Juli 2012 15:05
                        +2
                        Kaping pisanan, dheweke dudu duwekku.
                        Kapindho, Shimon Peres minangka presiden, dudu perdana menteri
                        Katelu, dheweke minangka tokoh nominal sing ora duwe kekuwatan lan bisa ngomong apa wae
                        Nah, pungkasane, ing ngendi janjine senjata Amerika lan Israel-digawe paling canggih dijupuk saka pemberontak ing Suriah
                      3. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 30 Juli 2012 15:13
                        +3
                        Kutipan: Alexander Romanov
                        Aku bakal ngirim karo senjata
                        Omong-omongan pejabat dhuwur kuwi mung omong-omongan, nanging ora serius
                      4. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 30 Juli 2012 15:33
                        +1
                        http://www.mignews.ru/news/disasters/world/090212_12709_45171.html
              2. Alexander Romanov
                Alexander Romanov 30 Juli 2012 15:35
                +1
                http://www.jewish.ru/news/world/2012/01/news994304182.php
                1. Profesor
                  Profesor 30 Juli 2012 15:43
                  +2
                  Dadi luwih serius, nggawa foto video saka bahan paling modern ... uga, lan luwih ing teks. Aku mbaleni, aku weruh tambang TsADAL 60-mm buatan Israel karo para pemberontak, nanging aku weruh luwih akeh senjata buatan Rusia. Nanging, ilatku ora bakal nyalahake Rusia amarga ndhukung pemberontak nalika ndeleng AK ing tangane. Aku pengin nimbang senjata MODERN ana, uga, paling ora Stinger lusuh, ATGM Bill2 lan Spike dijupuk ...
                  1. Alexander Romanov
                    Alexander Romanov 30 Juli 2012 15:52
                    +1
                    Profesor, aja nggawe alesan, laporan babagan senjata Amerika lan Israel bubar disiarkan ing warta, aku ora ngelingi saluran sing dakgoleki! Aku bakal nemokake lan lay metu lan ora ana omongan stngers. Yen kanggo sampeyan sing diomongake presiden sampeyan mung omong kosong, aku bakal nyoba karo video foto, muga-muga sampeyan ora ngandhani, apa iki dudu argumentasi? Lan dadi metu sing ora lay metu - kabeh iku sepele lan ora ana alesan serius - profesor ora serius. Utamane ing wektu nalika kabeh wong wis ngerti kabeh!
                    1. Profesor
                      Profesor 30 Juli 2012 16:09
                      -1
                      Dadi kaping telune. Tambang .... TsADAL .... 70an ....
                      Aku
                      Bunch saka gaman, malih, paling modern, digawe ing Amerika Serikat lan, paling kamungkinan, digawe ing Israel!


                      Yakin Perez iku presiden lan mbah kakungku sing ora sah. nglirik

                      Lan dadi metu sing ora lay metu - kabeh iku sepele lan ora ana alesan serius - profesor ora serius. Utamane ing wektu nalika kabeh wong wis ngerti kabeh!

                      Wis, aja ngelem awakmu. Sampeyan durung ngirim apa-apa, dudu foto, dudu video, utawa deskripsi lisan babagan iki paling modern gaman. Punapa panjenengan kersa nuduhake rincian? Inggih, kaya MANPADS saka jinis iki utawa rudal anti-kapal model iki ... Aja njawab pitakonan rhetorical sing "kabeh wong" lan apa padha ngerti, konsentrasi ing senjata. nglirik
                  2. Alexander Romanov
                    Alexander Romanov 30 Juli 2012 16:08
                    +1
                    http://www.newsland.ru/news/detail/id/877354/ буду выкладывать все
                    1. Profesor
                      Profesor 30 Juli 2012 16:14
                      +1
                      Maneh, sampeyan nyritakake kabar pamrentah saka Suriah, kanthi senapan serbu Tavor ing foto kasebut. Apa dheweke uga dijupuk ing kana? nglirik Kanggo kaping papat lan utamane kanggo sampeyan, senjata TsADAL ana lan ora modern.
                      1. igor67
                        igor67 30 Juli 2012 16:23
                        +2
                        Profesor,
                        Inggih, nerangake marang wong apa senjata TsADAL, tentara TsADAL Libanon kidul minangka bagéan saka IDF, ing 2000 Menteri Pertahanan Barak saiki, mundur pasukan saka Libanon, lan gudang karo senjata saka Tsadalniks, infrastruktur tetep. , Hesbola nyekel kabeh kanggo 2 dina.
                      2. Profesor
                        Profesor 30 Juli 2012 16:29
                        +2
                        Mung wong weruh senjata Amerika lan Israel-digawe paling canggih dijupuk saka pemberontak ing Suriah Lan aku uga pengin ndeleng. Aku malah ora bakal ngandhani yen nalika prajurit Israel diculik dening Hizbullah, senjata Israel (utamane, senapan mesin) uga digunakake, yen ora, dheweke bakal dituduh nyedhiyakake Hizbullah. senjata paling modern saka produksi Amerika lan Israel...
                      3. igor67
                        igor67 30 Juli 2012 16:38
                        +1
                        Profesor,
                        katon Oleg, Aku uga ora seneng karo kamenangan saka sedulur Muslim ing Suriah, nanging ora ana akeh gumantung ing kita, lan aku dhewe katon kanggo gambar karo senjata Israel modern, boten nanging statements utawa kaya gambar sing diwenehake dening Romanovs, ora ana. , mbok menawa ana bagean, ana ing cedhak kita desa Badui Tuba, supaya bodho ngrebut senjata akeh, cedhak ing [h], nanging bubar padha nyerang kantor polisi ing Rosh Pina lan njupuk kabeh gaman, padha mung digunakake kanggo wong Badui saka desa liyane Zangaria, nalika perang,
                      4. Profesor
                        Profesor 30 Juli 2012 16:45
                        +1
                        Aku weruh laporan ing RTR babagan "senjata Israel dijupuk." Ing kana, saliyane tambang lawas sing wis dakcritakake, ora ana apa-apa ...
                        Miturut cara, Suriah dhewe bersenjata karo senjata Israel: SLA Israel diwenehake dening Afrika Kidul. Mandella nyoba ...
                      5. igor67
                        igor67 30 Juli 2012 16:54
                        -1
                        Profesor,
                        apa ora, yen negara iku salah siji saka 10 eksportir senjata, mesthi bakal pop munggah nang endi wae, proses biasanipun.senajan ora penake, nanging carane sampeyan aran bab kepinginan pancet prajurit nomer 1 kanggo ngedol merkava?
                      6. Profesor
                        Profesor 30 Juli 2012 16:58
                        0
                        Dheweke mesthi entuk gol, IHMO bakal weruh Mk4 ing Kaukasus.
                      7. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 30 Juli 2012 16:46
                        +1
                        Ing cendhak, wong, Aku bakal ngirim sanalika aku nemokake laporan, loro m 16 lan Israel, lan sampeyan bakal tokoh metu dhewe ana. Lay metu, nanging ora dina iki aku wis akeh wektu.
                      8. igor67
                        igor67 30 Juli 2012 17:08
                        -1
                        Alexander Romanov,
                        Aku ora ngerti, Alexander, yen sampeyan pengin mbuktekake manawa ana kiriman senjata, kemungkinan ana, nanging sampeyan ngelingi pernyataan Jenderal Romanov Rusia babagan dheweke ngerti sapa sing mbayar militan kanggo RPG anyar sing ngrusak kendaraan lapis baja. , ing dina apa padha njeblug. Aku ngerti sampeyan bakal miwiti saiki - iki wong Yahudi ing Bereza, nanging liyane iku duweke dhewe, sing menehi prentah kanggo mbusak checkpoint saka kreteg?
                      9. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 31 Juli 2012 05:58
                        +1
                        Kutipan saka igor67
                        .Aku ngerti sampeyan bakal miwiti saiki - iki wong Yahudi ing Bereza, nanging liyane padha dhewe, sing menehi prentah kanggo mbusak checkpoint saka jembatan?

                        Ora, aku ora bakal bengok-bengok, aku mung ora ngerti sapa sing dhawuh, nanging ora tanpa Yudas kita. Lan ngiyanati ing wektu iku malah saka Kremlin.
                      10. igor67
                        igor67 31 Juli 2012 15:45
                        0
                        Alexander Romanov,
                        Syskovets bank, iku ora Yahudi, nanging ngrusak
                      11. Profesor
                        Profesor 31 Juli 2012 15:49
                        0
                        Ing cendhak, wong, Aku bakal ngirim sanalika aku nemokake laporan, loro m 16 lan Israel, lan sampeyan bakal tokoh metu dhewe ana. Lay metu, nanging ora dina iki aku wis akeh wektu.

                        Aku wis ngenteni, ngendi "kayu bakar"?
                      12. Tomat
                        Tomat 30 Juli 2012 19:18
                        0
                        Quote: profesor
                        Mung ana wong sing weruh senjata paling modern saka produksi Amerika lan Israel sing dijupuk saka pemberontak ing Suriah, lan aku uga pengin ndeleng.

                        Kutipan saka igor67
                        katon Oleg, Aku uga ora seneng karo kamenangan saka sedulur Muslim ing Suriah, nanging boten gumantung ing kita

                        Kayane sampeyan mung ngalihake obrolan sing diangkat dening Alexander saka umum menyang khusus. Titik utama kiriman pisanan Alexander ditunjuk:
                        Kutipan: Alexander Romanov
                        Israel uga weruh sing rawuh saka Islamists ing Suriah ora apik kanggo Israel.

                        Yaiku, Israel saiki kudu nulungi Assad, ngusir pemberontak Islam saka Suriah, lan mulihake negara sekuler. IMHO.
                      13. Andrey_K
                        Andrey_K 31 Juli 2012 01:34
                        0
                        Nalika aku ngerti, Israel saiki mbantu Assad, uga, kaya sing bisa, - pratelan dhukungan presiden kanggo oposisi, iki minangka bantuan.
                        Pendukung Assad yakin yen dheweke nglawan "dosa donya", lan mungsuh kudu mulai curiga yen dheweke mbantu Israel ... uga, sing nonton TV lan ora bodho banget (sanajan ora ana, mula Peres. nyoba muspra).
                        Saiki, yen Peres ujar manawa Assad minangka kanca paling apik lan bakal menehi Suriah kothak kartrid kanthi gratis, mula Assad ora bakal tahan nganti seminggu sawise iku.
        2. mikula
          mikula 30 Juli 2012 10:46
          0
          Alexander Romanov - Pamrentah Israel sing kudu mutusake pamrentahan ing Suriah lan negara tetangga liyane sing luwih cocog karo dheweke.


          Iku kaya takon sisih endi wong-wong Yahudi ing Jerman ing wayah wengi "pisau dawa". Maksudku - ing sisih CA utawa SS.
          1. Alexander Romanov
            Alexander Romanov 30 Juli 2012 11:16
            +4
            Kutipan saka mikula
            Sing, ing sisih SA utawa SS

            Ora perbandingan sing apik banget, ing kasus Assad, Israel duweni sing ala, nanging tentrem! Yen Islamists teka kuwasa, malah ora bakal ana donya. Kaya sing dikandhakake, tentrem sing ala luwih becik tinimbang padudon sing apik.
  3. Sinope
    Sinope 30 Juli 2012 08:48
    0
    Alexander Romanov,
    Lan yen Israel meneng nalika nggulingake Mubarak, lan kenapa saiki meneng nalika amer nyoba nggulingake Assad?

    Amarga iku ora apik kanggo asu chain babakan pemilik, digunakake sampeyan bisa njaluk boot ing bokong.

    Vasily79,
    Aku ora bakal kaget yen dheweke bakal miwiti golek dhukungan saka Rusia kanggo slamet

    Dadi dheweke wis manthuk menyang Rusia, mbukak tugu kanggo prajurit Soviet.
    1. Profesor
      Profesor 30 Juli 2012 09:08
      +1
      Dadi dheweke wis manthuk menyang Rusia, mbukak tugu kanggo prajurit Soviet.

      Inggih, inggih? Lan nalika ora ana hubungan diplomatik lan USSR kanthi terang-terangan ndhukung mungsuh Israel, lan "spesialis" Soviet kanthi fisik melu perang nglawan Israel, para veteran Perang Dunia II ing Israel uga diajeni minangka curtsy kanggo Rusia? Kadang mikir... wong bodho
      1. Sinope
        Sinope 30 Juli 2012 16:13
        +1
        Punika cuplikan saking http://right-israel.livejournal.com/199629.html
        Iku bakal katon minangka gagasan sing apik, tujuan sing dhuwur, eksekusi sing apik banget, sing nggambarake hubungan tanpa awan antarane negara Rusia lan negara Yahudi.
        Nanging ing ngisor iki apa portal Israel IZRUS wrote ing 2010 ing banget "awal saka idea."

        ... sisih Israel kanggo sawetara alesan seneng ora kanggo mbukak carane Perdana Menteri Israel "teka" idea iki. Ing wayah sore tanggal 15 Februari, sadurunge ketemu karo wakil elit Yahudi, Benjamin Netanyahu nganakake rapat ora resmi karo Senator Rusia Boris Spiegel ing Marriott Grand Hotel. Obrolan, sing malah akeh anggota delegasi Israel ora ngerti, diatur dening mantan karyawan kantor Perdana Menteri, Dina Liebster, sing saiki dadi penasehat Spiegel.
        Senator Rusia nggawe proposal atas jenenge World Congress of Russian-Speaking Jews (WCRJ) sing dipimpin dening dheweke kanggo mbangun monumen kanggo prajurit Soviet ing Israel. Netanyahu "mumbulake" gagasan iki, nyadari makna simbolis kanggo kepemimpinan Rusia. Ing wayah sore tanggal 16 Februari, ing rapat karo Putin, Netanyahu ngumumake inisiatif iki atas jenenge pamrentah Israel. Kaya sing dikarepake, iki ditampa dening Putin "kanthi bungah."

        Nalika sampeyan bisa ndeleng, aku ora mung siji sing mikir, nanging sampeyan, ing siji, corak driji cilik ing candhi lan thothok-thothok ing sirah, sampeyan katon lan bakal liwat.
        1. Profesor
          Profesor 31 Juli 2012 08:50
          0
          Aku takon sampeyan mikir.
          Miturut pendapat sampeyan, apa Bibi nggawe parade tanggal 9 Mei kanggo nyenengake Putin, utawa apa "curtsey menyang Rusia"?

          Parade Kamenangan ing Yerusalem (laporan foto)
  4. mikula
    mikula 30 Juli 2012 08:50
    +6
    Artikel kasebut mung nggawe aku mesem. Kanggo nulis yen wong Etiopia bakal bali menyang Afrika kaya nulis: wong Kaukasia bakal ninggalake Moskow lan wong Arab bakal ninggalake Eropah. Kajawi punika, pratelan bilih bangsa Arab sampun mangertos wontenipun Israèl punika botên sae. Utamane nyatakake omong kosong iki disuaraake dening kecerdasan Amer. Aku kelingan tembung: padha perek lan ora bodho.
    1. Oleg0705
      Oleg0705 30 Juli 2012 09:13
      -1
      Nalika kahanan tartamtu digawe, kemungkinan ana.
  5. GES
    GES 30 Juli 2012 08:56
    +3
    Apa sing diperjuangake, dheweke nemoni. Ora suwe dheweke bakal dadi kaya gypsies nomad, kabeh wong ngenteni bali kanthi tangan terbuka. Dheweke uga nulungi nggawe kahanan sing ora stabil ing wilayah kasebut.
    1. Nire
      Nire 30 Juli 2012 11:40
      +1
      Kutipan saka GES
      Wong-wong mau padha perang kanggo apa sing dicekel, ora suwe bakal dadi kaya gipsi nomad, kabeh wong ngenteni bali kanthi tangan terbuka.

      Wah ... bakal langsung diwiwiti, ngenteni, wis diwiwiti nglirik .
  6. Profesor
    Profesor 30 Juli 2012 09:01
    +5
    liwat setengah yuta Fallash lan wong-wong Yahudi Afrika liyane arep bali menyang Benua Ireng ing sepuluh taun sabanjuré. Luwih saka yuta wong Rusia lan puluhan ewu wong Eropa wis siyap migrasi.

    Penulis jelas ngisep lem. wassat
    Saiki aku ngerti kenapa Israel nggawe pager ing tapel wates karo Mesir, jebule wong Yahudi ora mlayu bali menyang Afrika ... ngguyu
    Nanging sing paling aku kaget karo rega real estate ing Israel - kabeh wong bakal mbuwang, lan rega mundhak sanajan ana krisis ing saindenging jagad.
  7. Oleg0705
    Oleg0705 30 Juli 2012 09:07
    +2
    Anglo-Saxon bocor Israel ing Spring Arab
  8. Ruslan
    Ruslan 30 Juli 2012 09:15
    +3
    Quote: profesor
    Saiki aku ngerti kok Israel nggawe pager ing tapel wates karo Mesir, jebule wong Yahudi ora mlayu bali menyang Afrika ... ngguyu.
    Nanging sing paling aku kaget karo rega real estate ing Israel - kabeh wong bakal mbuwang, lan rega mundhak sanajan ana krisis ing saindenging jagad.

    Wong-wong Yahudi Polandia uga ora percaya amarga mafia perbankan Yahudi ing Inggris lan Prancis njamin masa depan tanpa awan kanggo wong-wong Yahudi Polandia, kedadeyan sing padha lan saiki sejarah bola-bali, mung naif wong Yahudi sing bodho ora owah.
  9. bremest
    bremest 30 Juli 2012 09:36
    +4
    Padha wedi karo manunggaling umat Islam marang awake dhewe, ing slogan karusakane Israel, mulane padha tuku Syekh SA, UAE, Qatar, lan padha dibagi lan ngatur liyane sing ora bisa rukun, nyebar kekacauan. Adhedhasar hukum dialektika, "Kubah Baja" bisa dadi "Cembangan Tembaga".
    1. Profesor
      Profesor 30 Juli 2012 10:10
      +4
      Muslim manunggal nglawan awake dhewe,

      Duc wis manunggal luwih saka sepisan - asile jelas ...
  10. Voron65
    Voron65 30 Juli 2012 09:54
    +2
    Kutipan: Alexander Romanov
    Lan yen Israel meneng nalika nggulingake Mubarak, lan kenapa saiki meneng nalika amer nyoba nggulingake Assad?

    Prinsip pamisah lan nelukake. Kanthi numpes mungsuh sing kuwat sing bisa numpes Israel (yaiku, iki sing ditindakake: Suriah, banjur Iran), dheweke bakal entuk akeh wong cilik sing bakal perang pisanan ing antarane awake dhewe, lan ngusir serangan sing ringkih luwih gampang tinimbang urip ing a perang gedhe-gedhe.
  11. Kyrgyz
    Kyrgyz 30 Juli 2012 20:10
    0
    Aneh, wong Islam padha potong, nanging Israel dikubur :-)
    1. John
      John 31 Juli 2012 02:13
      +1
      wekasane bakal mlebu Islam, kulup ngisor kayane wis sunat. hi