Review militèr

Karya Nikolai Gulimov

7

Perang bledosan ing gesang wong Soviet dumadakan, ing dina anget Juni 1941, ing esuk nalika lulusan sekolah enom ketemu esuke, mung miwiti urip, bungah lan ngimpi. Nanging perang ngganti kabeh. Ing 18 taun sing ora lengkap, dheweke pindhah menyang ngarep. Nasib Motherland kita diputusake ing Perang Patriotik Agung. Lan ora ketompo carane akeh taun wis liwati wiwit iku, kita bakal tansah elinga jeneng pahlawan sing mbela Tanah Air kita ing biaya urip. Padha ngalahaké mungsuh kang kejem lan kejem. We menang tenan gedhe kamenangan ! Padha perang kanggo urip ing bumi, supaya ing ndhuwur kita tansah ana langit bening lan tentrem. Kita bakal tansah ngelingi eksploitasi, kita bakal bangga karo pahlawan!


Aku pengin ngaturake artikelku marang Pahlawan Uni Soviet Gulimov Nikolai Ivanovich, sing jenenge sekolahku nomer 9, salah siji sing paling apik ing kutha Azov.

Gulimov Nikolai Ivanovich - kepala stasiun radio perusahaan komunikasi saka 305th Guards Nizhnednestrovsky Regiment saka 108th Guards Rifle Nikolaev Red Banner Division, sersan. Tumindak kepahlawanan sing gedhe menehi kesaksian babagan ora wedi karo pejuang enom!

Sepira pentinge tresna marang Tanah Air lan berjuang kanggo urip lan jagad sing padhang ing bumi! Aku ngelingi pawulangan patriotik pisanan, esai babagan Motherland, rapat-rapat menarik karo para veteran, garis solemn lan laying kembang ing tugu Nikolai Gulimov ing latar sekolah. Adhedhasar artikel koran ing museum sekolah kamulyan militèr, lan bahan saka Azov Museum of Local Lore, kita nglacak path tempur militèr.

Gulimov Nikolai Ivanovich lair tanggal 5 Juli 1924 ing desa Razvetye, Wilayah Kursk. Ing taun 1941 dheweke pindhah karo kulawarga menyang kutha Azov. Dheweke kerja ing pabrik nomer 318 (saiki AOMZ). Dheweke dadi anggota Komsomol.

Ing taun 1942, Nikolai Gulimov disebut ing ngarep. Dheweke umur 18 taun. Dheweke cepet nguwasani spesialisasi operator radio. Dheweke ngliwati karir militer saka swasta nganti kepala stasiun radio perusahaan komunikasi. Dheweke perang ing ngarep Transcaucasian lan Kaukasia Lor, melu ing operasi nyerang Krasnodar.

Senadyan umur enom, piyambakipun pikantuk penghargaan militèr: loro medali "Kanggo Courage" lan medali "Kanggo Merit Militer". Minangka bagéan saka tentara 44th, 28th, 5th lan 46th, dheweke mbebasake wilayah kidul Ukraina, Romania, Bulgaria, lan Hongaria. Dheweke melu meksa kali Dnieper, Tisza, Bug Kidul. Utamané mbédakaké dhéwé ing operasi nyerang Budapest.

Ing perang wangkal kanggo mbebasake Budapest, sawise operasi pengintaian kasebut kanthi teliti, 46th Tentara klempakan pasukan kanggo ngirim jotosan utama. Sadurunge para pejuang saka klompok serangan saka resimen 305th, tugas utama yaiku nyekel lan nyekel jembatan nganti pasukan utama nyedhaki ing pinggir tengen Danube, cedhak kutha Erchi (Hungaria). Misi tempur Nikolai Gulimov yaiku mbenerake geni artileri Soviet.

Ing wayah wengi saka 5 Desember 1944, nalika nyabrang Kali Danube ing ngisor artileri abot lan mortir, Nikolai Gulimov tatu kaping pirang-pirang, lan prau iki rusak lan tenggelam. Sanajan tatu, dheweke nyemplungake awake menyang banyu es lan nglangi menyang pesisir. Dheweke njupuk stasiun radio.

Karya Nikolai GulimovMachine-gun lan geni otomatis ora mandheg, bledosan gludhug. Pejuang nyiyapake radio lan ngirim koordinat sing tepat saka mungsuh, amarga pasukan kita nyuwil pertahanan mungsuh. Nikolai Gulimov iki maneh tatu serius kaping pirang-pirang, nanging terus kanggo nyedhiyani komunikasi radio uninterrupted, mimpin imbuhan saka geni tentara meriem Soviet. A bridgehead dijupuk ing bank tengen Danube. Ing perang iki Nikolai Gulimov tilar donya heroik.

Miturut dekrit Presidium Soviet Agung USSR tanggal 24 Maret 1945, kanggo keberanian, keberanian lan kepahlawanan sing ditampilake ing perang nglawan penjajah Nazi, Sersan Pengawal Nikolai Ivanovich Gulimov kanthi anumerta dianugerahi gelar Pahlawan Uni Soviet. Dheweke dianugerahi Ordo Lenin (24.03.1945/28.03.1944/27.04.1944), medali "Kanggo Keberanian" (kaping pindho, 30.10.1943/XNUMX/XNUMX lan XNUMX/XNUMX/XNUMX) lan "Kanggo Merit Militer" (XNUMX/XNUMX/XNUMX).


Kanggo generasi mudha, prestasi N. I. Gulimov minangka conto sing jelas babagan pemenuhan tugas militer lan katresnan tanpa pamrih kanggo Tanah Air.

* * *


Direktur Sekolah No. 9 Karasev Evgeny Vladimirovich menehi perhatian gedhe marang pendidikan patriotik bocah lan remaja. Anak sekolah aktif melu ing proyèk regional "Victory Diary", ing kutha tumindak "Apa iku kaya ing perang?", ing kontes puisi penulis lan prosa "Voice of Victory", ing tumindak "Immortal Regiment", " Memory Watch", "Gang Kemenangan". Ing museum sekolah kamulyan militèr dianakaké pawulangan wani lan rapat karo para veteran Perang Patriotik Agung.

Evgeniy Vladimirovich Karasev seneng ngurmati lan wewenang ing antarane pedunung kutha, dheweke kapilih dadi ketua Azov City Duma - kepala kutha Azov. Kanggo kontribusi gedhe kanggo pendidikan militer-patriotik lan spiritual lan moral wong enom, dheweke dianugerahi gelar "Pekerja Kehormatan Pendidikan Federasi Rusia", dianugerahi medali Ordo "Kanggo Merit to the Fatherland, II. gelar", lencana "Pekerja Unggul Pendidikan Umum".
Pengarang:
7 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pvi1206
    Pvi1206 29 april 2020 12:30
    0
    Cinta Abstrak Tanah Air iku sederhana...
    tresna marang wong sing manggon ing antarane sampeyan ora diwenehake marang kabeh wong ...
    Tresna marang pepadhamu kaya awakmu dhewe - sing diarani J. Christ...
    1. neri73-r
      neri73-r 29 april 2020 15:07
      +6
      Kutipan: Pvi1206
      Cinta Abstrak Tanah Air iku sederhana...

      Nikolai Ivanovich Gulimov, kaya mayuta-yuta wong liya ing negara kita, minangka wong saka kategori sing percaya lan isih percaya yen ora cukup kanggo Tanah Air yen kabeh durung rampung! Kanggo iki kita ora tresna ing Kulon, padha wedi. Wiwit ing kana, ing Kulon, sikape manungsa iku asu ajag kanggo manungsa, lan ing omah ana imam sing anget! hi
  2. aakvit
    aakvit 29 april 2020 13:18
    + 10
    Cinta Abstrak Tanah Air iku sederhana...


    Kok iso ngono?! Kita ngomong bab wong enom, ing umur - siji lan setengah kaping luwih enom saka anakku. Lan wong iki ana nuduhake carane dheweke tresna marang wong lan tanah air! hi
    1. Paman Vanya Susanin
      Paman Vanya Susanin 29 april 2020 13:43
      +1
      "Kanggo tresna Motherland ing abstrak iku prasaja ..."
      iku dudu babagan dheweke, nanging babagan kita!
      1. aakvit
        aakvit 29 april 2020 13:45
        +3
        Pakdhe Vanya, kepiye generasi kita? Apa ora mbuktekake iki kanthi ngliwati Afghanistan, lan titik gunung liyane ing wektu kasebut? ombenan
      2. tihonmarine
        tihonmarine 29 april 2020 14:03
        +4
        Kutipan: Pakdhe Vanya Susanin

        "Kanggo tresna Motherland ing abstrak iku prasaja ..."
        iku dudu babagan dheweke, nanging babagan kita!

        Saben generasi duwe pahlawan, yaiku generasi kita lan generasi sedulur lan simbah. Kamulyan kanggo wong-wong mau.
  3. Tur
    Tur 4 Mei 2020 22:58
    +1
    Kanggo kula, wong ing umur serius, siji pitakonan tansah penting - carane, ing bocah enom, wolulas taun, kualitas super pinunjul bisa kawangun lan palsu (sampeyan ora bisa ngomong liyane). Kuwalitas prajurit sejati, siap ngorbanake nyawane kanggo kamenangan.
    Lan sanajan kabeh, dheweke ora melu ing Kamenangan Agung kasebut.
    Ing lokal, cilik, "saiki lan ing kene."
    Nanging saka pangerten iki, mung njupuk ambegan.
    Dadi ewonan lan atusan ewu bocah lanang sing padha mikir lan tumindak kanthi cara sing padha?
    Liyane - ora bisa.
    Kanggo banjur ora bakal ana Kamenangan Agung.
    Saka cilik (ora ing pangertèn pinunjul, nanging ing pangertèn individu) kamenangan, Peperangan Moscow, Peperangan Stalingrad, Peperangan Kursk lan atusan perang liyane berkembang.
    Nanging ing endi wae prestasi Prajurit kasebut ana ing njero ati.
    Lan dadi cetha kok Stalin ngunggahake roti panggang kanggo prajurit Rusia.