Review militèr

Inget ga, sap? Kelingan mbak?

12

Saben uwong sing bisa lan bisa nglawan



Perang Patriotik Agung ninggalaké tandha indelible ing kulawarga kita. Bapakku, mbah bojoku, lan bulikku, adhine bapakku, padha gelut karo aku. Ibu, banjur Valentina Vasilievna Polevova, minangka remaja 14 taun makarya 12 jam ing pabrik militer, dheweke nggawe kothak kanggo cangkang. Bapakku, Lepilin Vladimir Dmitrievich, lair ing Moskow ing taun 1925.

Wong tuwané yaiku Dmitry Matveyevich Lepilin lan Stepanida Andreevna Kondratieva, sing asalé saka petani ing provinsi Ryazan. Vladimir minangka anak paling enom ing kulawarga. Dheweke duwe sadulur loro - Anna lan Antonina.


Kulawarga kasebut manggon ing Moskow sanajan sadurunge lair saka putrane. Bapakku lunga perang nalika umur 17 - dheweke nganggep umure setahun, sing ditindakake dening akeh wong. Dheweke ditimbali ing Izmailovo, ing kantor registrasi lan pendaftaran militer distrik Stalinis. Saka Januari nganti Mei 1943 dheweke dilatih ing batalyon sapper cadangan sing kapisah lan wiwit Mei 1943 nganti Agustus 1945 dheweke perang minangka sapper.

Vladimir Dmitrievich njabat ing unit khusus (battalion engineering motorized kapisah 178. - Auth.) saka Korps Rifle Pengawal kaping 4, sing dadi bagéan saka Central, lan banjur 1st Belarusian lan 2nd Belorussian fronts. Bapakku mungkasi perang ing 2nd Shock Army wis dadi bagéan saka 41 Red Banner Motor Engineering Order saka Brigade Suvorov saka Cadangan Komando Tinggi, sing dikirim menyang Prusia Timur.

Dheweke ngandhani akeh babagan carane, mbebayani nyawane, dheweke nyusup ing zona netral, nyiyapake lan mbusak ranjau. Dheweke uga ngelingi petualangan militer minangka utusan, nalika dheweke meh ngadhepi Nazi. Babagan carane dheweke seneng nyanyi bebarengan karo kolega ing antarane perang.

Lan kadhangkala kelingan carane pejuang, antisipasi bebaya, panginten sing padha bisa mati. Dadi, sayange, akeh kanca-kancane. Nanging bapakku mbokmenawa begja, lan sajrone perang kabeh, mung tatu cilik. Ibune, Stepanida Andreevna, nalika perang nampa sawetara layang saka thanks saka komandan unit kang rama. Punika mung salah siji saka wong-wong mau.


Padha tekan Koenigsberg


Vladimir Dmitrievich - nduwèni gelar Order of Kamulyan III. Cukup ditulis ing daftar penghargaan kanggo ngerti maneh: penghargaan kasebut ora diwenehake marang sapa wae. Ora kebeneran yen para prajurit kasebut langsung padha karo "Glory" karo Salib St.

“Prajurit Tentara Merah Lepilin V.D. utamané bentenaken piyambak ing kinerja misi pertempuran kanggo mine garis ngarep nimbali kita ing bank kiwa kali. Vistula. Ing kahanan pertempuran sing angel ing geni mungsuh ing zona netral, dheweke nginstal 25 tambang anti-tank sajrone rong bengi.

Sajrone nyerang Unit kita, ing mungsuh kuwat machine-gun lan mortir geni, comrade. Lepilin V.D. ditransfer lan diinstal 100 pcs. tambang anti-tank, lan dheweke uga nggawe loro pass ing minefields. Bagian-bagian kasebut nyedhiyakake dalan metu nalika diserang. tank lan artileri ing p. Dombrowki. Desa Dombruvki dijupuk dening pasukan kita.

Aku njaluk penghargaan prajurit Tentara Merah Lepilin V.D. Tatanan Kamulyan III gelar.

Komandan Batalyon Mayor Belous, Kepala Staf Art. Letnan Metelkov.

Kajaba iku, bapakku dianugerahi medali "Kanggo Keberanian", sing dihormati khusus ing antarane para prajurit lan sersan, amarga komandan junior sing perang bebarengan karo dheweke bisa makili. Kita nemokake lembar penghargaan ing situs web "Feat of the People", sing uga ora bisa diutip ing kene:

"Kopral Lepilin mligi mbedakake awake dhewe nalika ngawal meriam swadaya ing pinggiran kutha Gdynia. Unit self-propelled kita diblokir dening penghalang anti-tank, pendekatan sing ditembak dening bedhil mesin musuh. penghalang, sing nyumbang kanggo sukses promosi bedhil self-propelled ing kutha Gdynia.

Ing Januari 1945, bapakku mbebasake Warsawa, sing uga nampa medali tempur.


Sapper Vladimir Lepilin tekan Koenigsberg, ing ngendi dheweke mungkasi perang kanthi pangkat sersan junior. Kanggo layanan militèr teladan, keberanian lan kepahlawanan sing ditampilake ing perang karo Nazi, dheweke dikirim menyang Moskow kanggo melu ing Parade Kemenangan 1945. Ing pigura sajarah Babad uga bisa dideleng bapakku mlaku ing Lapangan Merah tanggal 24 Juni 1945.

Adhine, Lepilina Antonina Dmitrievna, uga perang, dadi teknisi ing resimen bomber wanita sing misuwur ing komando Marina Raskova. Ing kawitan iku mung nomer - 587th, lan mengko, nalika komandan resimen tragis seda bebarengan karo kru, iku jenenge lan dadi 125th Guards Dive-Bomber Regiment.

Resimen kasebut minangka bagéan saka Divisi Bomber Borisov kaping 4, Pengawal lan Banner Abang, sing ngebom mburi Nazi lan posisi saka Smolensk nganti Königsberg. Nang endi wae ana, padha mbokmenawa bisa ketemu seduluré, nanging, sayangé, kulawarga ora duwe informasi utawa pengeling-eling iki.

Padha begja urip


Vladimir Dmitrievich rampung ing taun 1947, dheweke ditransfer saka sappers kanggo artileri. Dhèwèké munggah pangkat, nanging mung dadi wakil komandhan bedhil brigade artileri. Dheweke dadi penembak senapan 85 mm lan howitzer 152 mm. Sawise perang, bapakku kerja ing pabrik pesawat militer Salyut minangka model.

Ora kaya adhine, Antonina Lepilina ngalami meh kabeh perang. Ing lapangan udara, sing resimen kudu diganti meh terus-terusan, dheweke ndandani pesawat pilot kita sing misuwur lan dipasangake bom abot.

Inget ga, sap? Kelingan mbak?

Antonina Dmitrievna rampung perang kanthi pangkat sersan penjaga layanan teknis. Dheweke dianugerahi Ordo Red Banner, medali "Kanggo Merit Militer" lan "Kanggo Pertahanan Kaukasus". Ing kesempatan mengeti 40th saka kamenangan, dheweke uga nampa Ordo Perang Patriotik, gelar II.


Vladimir Dmitrievich lan Antonina Dmitrievna Lepilin, 1963, Narofominsk

Aku lan anak-anakku bakal tansah ngelingi eksploitasi militèr bapakku, adhine, peserta ing Perang Patriotik Agung, eksploitasi tenaga kerja ibu, peserta ing ngarep tenaga kerja, lan bangga karo kontribusi kanggo Kamenangan Agung kita.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
saka arsip kulawarga
12 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pvi1206
    Pvi1206 30 april 2020 10:11
    +2
    Perang kasebut dieling-eling sajrone sanak-sedulure para peserta perang urip ... lan banjur mudhun ing sajarah, kaya perang taun 1812 nglawan invasi Prancis ... lan Perang Donya 1 ...
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 30 april 2020 10:48
      +5
      Ora adoh saka paprangan regu Alexander Nevsky karo Swedia, ngendi Izhora mili menyang Neva, ana pasamuwan. Sajrone telung atus taun, layanan pengetan kanggo para prajurit Alexander sing gugur dilayani saben dina. Iki memori. Memori mung gumantung marang kita - kita bakal lali utawa bakal ngelingi.
  2. Angin bebas
    Angin bebas 30 april 2020 11:47
    +4
    Ing dhaptar penghargaan. Ing pertempuran tangan-kanggo-tangan, dheweke dhewe mateni telu.
  3. Aviator_
    Aviator_ 30 april 2020 11:58
    +4
    Gambar kasebut nuduhake suspensi FAB-50 ing sayap Po-2. Iki dudu Resimen Marina Raskova kaping 125, nanging 46th Guards NBAP E.D. Bershanskaya
    1. Roso 56
      Roso 56 30 april 2020 13:10
      +3
      Nalika padha disebut - resimen Dunkin, sujud ing lemah kanggo bocah-bocah wadon, padha ngatur, lan kita nyebul negara gedhe.
      1. Aviator_
        Aviator_ 30 april 2020 13:25
        +5
        Evdokia Davydovna tilar donya ing taun 1983, untunge dheweke ora weruh kabeh kekacoan sakteruse.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 1 Mei 2020 19:23
          +2
          Iki generasi simbahku. Iki minangka generasi --- sing tuwane ngerti urip ing sangisore tsar. Nom-noman Soviet banjur ngerti apa jenis urip sing bisa ditindakake ing sangisore borjuis yen ora kanggo Kekuwatan Soviet.
    2. podymych
      1 Mei 2020 20:43
      -1
      Ora ana sing mbantah. Kulawarga kasebut ora nyimpen foto pribadi, nanging minangka simbolis kanggo para veteran - sing ditindakake
  4. AK1972
    AK1972 30 april 2020 15:30
    +3
    Kamulyan lan kamulyan marang bapak-pahlawanmu. Pancen angel golek spesialisasi militer sing luwih angel lan luwih mbebayani tinimbang sapper. kanggo mine, mbusak tambang, mbangun nyebrang ing mesin-gun, mortir lan tentara meriem geni - karya ora kanggo Mesem atine. Minangka lagu kita ngandika:Sappers, putra-putra pertiwi, wani ngawasi, sappers ing jeneng urip lan nyawane ora nyisihake.".
    1. biaya
      biaya 1 Mei 2020 01:23
      +1
      Ing cuplikan babad sejarah, sampeyan uga bisa ndeleng bapakku mlaku ing Alun-alun Merah tanggal 24 Juni 1945.

      apik tenan! Iki minangka memori lan bangga kanggo generasi!
  5. Apik
    Apik 30 april 2020 15:33
    +3
    Ing taun 1983, minangka bocah sekolah, aku menyang Lithuania karo kelasku kanggo preian musim gugur. Ing wektu iku, agensi travel "Sputnik" diatur lelungan kuwi kanggo bocah-bocah sekolah. Aku dhewe saka wilayah Saratov. Sadurunge lelungan, mbah putri ngandhani yen ing ngendi wae ing wilayah Kaunas, mbahku, mandor perusahaan mortir, seda, nanging dheweke ora ngerti ing ngendi dheweke dikubur. We manggon ing trip sing mung ing Kaunas, nanging aku malah ora bisa mikir sing ing akèh taun aku bakal nemokake kuburan mbah kakungku. Sawetara taun kepungkur, ing situs web "Memory of the People" aku nemokake dokumen arsip rumah sakit ing ngendi simbahku tilar donya amarga tatu, uga informasi babagan kuburan lan jumlah panguburan militer sing dikubur. Aku ndeleng peta lan jebule ing taun 1983 aku cedhak karo papan iki. Aku nemokake foto kuburan lan situs kuburan iki ing Internet, nanging isin yen aku ora bisa pindhah ana saiki.
  6. tovarich-andrey.62goncharov
    tovarich-andrey.62goncharov 30 april 2020 22:25
    +2
    Pengeran! Bocah-bocah wadon gulu lancip... ... Ora ana tembung.