Pisau saka Angkatan Laut Rusia

24
Pisau saka Angkatan Laut Rusia
Pisau serbaguna NVU. Foto Zonwar.ru

Ing layanan lan pasokan saka macem-macem unit lan bagéan saka angkatan laut armada Rusia kasusun saka sawetara lading kanggo macem-macem tujuan. Pisau saka siji jinis utawa liyane bisa digunakake dening perenang tempur, kru kapal utawa pasukan pesisir. Gumantung ing tugas ing tangan, produk kuwi bantuan kanggo nindakake pertempuran tangan-kanggo-tangan utawa nindakake macem-macem tugas. Coba conto paling menarik saka piso angkatan laut.

Knife diving universal


Salah sawijining pangguna utama macem-macem lading ing Angkatan Laut yaiku unit nyilem. Ing jaman kepungkur, macem-macem versi piso sing digunakake dikembangake khusus kanggo wong-wong mau, kalebu. karo kamungkinan nggunakake minangka gaman. Ing pungkasan seventies, NVU "Universal Diving Knife" dadi conto liyane saka jinis iki. Sanajan muncul produk anyar, NVU isih ana ing layanan.



NVU nduweni dawa total 320 mm kanthi dawa bilah 164 mm. Blade digawe saka stainless steel utawa logam non-magnetik (modifikasi NVU-AM). Siji lan setengah ngasah digunakake, mbentuk ujung pertempuran sing runcing kanggo nusuk. Umume bokong dikuwasani dening serrator (ora kasedhiya ing NVU-AM). Nangani pelana plastik nduweni wangun fusiform kanthi protrusi annular supaya gampang ditahan. A crosspiece kasedhiya kanggo nglindhungi tangan. Gagang kasebut duwe pommel kanggo digunakake minangka palu.

Pisau universal rampung nganggo sarung plastik kanthi cincin karet penahan. Sarung kasebut nduweni lampiran rong titik kanggo peralatan penyelam.

Produk NVU kanthi cepet dadi alat kerja sing umum ing antarane para penyelam. Kanthi bantuan, sampeyan bisa ngethok utawa nyumurupi macem-macem bahan, uga bisa nyebabake pukulan sing ditusuk utawa dirusak. Kanggo alasan sing padha, piso kasebut dihargai dening perenang tempur.

Pisau nyilem saka KAMPO


Pangembangan luwih saka konsep piso multi-tujuan bisa dianggep minangka "pisau nyilem" sing dikembangake dening JSC "KAMPO", sing ditampa kanggo pasokan sawetara taun kepungkur. Produk iki dirancang kanggo macem-macem proyek lan nduweni fungsi lengkap. Sampeyan uga bisa nggunakake HB kanggo pertahanan diri.


Piso modern HB. Foto KAMPO / kampo.ru

Ing babagan dimensi, HB padha karo NVU, nanging beda karo ukuran lan proporsi bilah. Pisau sing digawe saka baja 100X13M utawa 95X18 nduweni ujung sing disingkat kanthi siji lan setengah ngasah. A sharpening serrated dawa kasedhiya ing bokong. Lumahing sisih piso nggawa panguasa kanggo ngukur obyek kanthi cepet. Blade disambungake menyang gagang plastik sing dipasang, digawe integral karo crosspiece. Minangka ndhuwur, pamblokiran karo bolongan kanggo kabel safety dibangun ing - iku ngajokaken kanggo nggunakake minangka Pethel.

Sarung kanggo KAMPO NV padha karo produk kanggo NVU, nanging padha duwe wangun beda lan digawe saka plastik beda. Ing wektu sing padha, suspensi rong titik kanggo peralatan panyilem lan daur ulang sing nyekel gagang piso disimpen.

Pisau sarana laut


Kanggo nindakake rigging lan karya liyane ing armada, sing disebut. piso boatswain - ing jaman kepungkur, iki minangka produk rong potong kanthi pisau kanggo nglereni obyek lan tumpukan kanggo nggarap tali lan kabel. Saiki versi anyar produk kasebut, "Universal Marine Knife" saka KAMPO, wis dikembangake lan disiapake kanggo produksi.


Diadopsi dening NMU. Foto KAMPO / kampo.ru

NMU bisa dilipat lan kalebu telung item. Ing salah siji sisih nangani fastened glathi dawa lan cendhak konfigurasi beda. Blade cendhak dilengkapi stripper kabel. Ing sisih ndhuwur ana tumpukan lempitan kanggo nggarap tali. Saka sudut pandang fungsi lan tugas, NMU padha karo lading boatswain lawas, nanging beda karo desain modern lan ergonomi sing luwih apik.

Sawetara dina kepungkur, Kamentrian Pertahanan ngumumake manawa langkah-langkah kanggo ngetrapake NMU dadi layanan karo angkatan laut. Nganti pungkasan taun, produk kasebut bakal ditampa lan dilebokake ing seri.

Komposit "Murena"


Perenang tempur nggunakake piso NVU minangka alat universal kanggo pertempuran lan kanggo kerja. Ing mangsa ngarep, sawetara desain khusus kanthi fitur karakteristik muncul. Salah sawijining produk kasebut yaiku piso tempur Murena, sing dikembangake dening perusahaan SARO kanthi pesenan Angkatan Laut kanggo nglengkapi unit pasukan lan sarana anti-sabotase (PDSS).


Knife "Murena" karo pisau hacksaw diinstal. Foto Zonwar.ru

Tugas taktik lan teknis kanggo mangsa Murena utamane angel. Pelanggan mbutuhake nglereni barang sing alus lan nggergaji sing atos. Piso kanthi efisiensi sing padha kudu ngatasi tali, ganggang, jaring lan logam nganti ketebalan 15 mm. Kombinasi karakteristik ing siji agul-agul mbuktekaken mokal, minangka asil saka desain mboten umum wis ngajokaken.

Lading "Murena" digawe saka baja 65X13 lan duwe pinggiran miring lan siji setengah ngasah. Bokong duwe recess dawa. Ing lumahing ana serrator karo untu gedhe, uga alur longitudinal. Pisau hacksaw tambahan dipasang ing alur kanggo nglereni obyek logam. Gagang digawe ing wangun sepasang overlay ing shank. Salib minangka bagéan saka strip blade. Piso kasebut dilengkapi sarung plastik kanthi daur ulang tekstil sing ngamanake gagang.

Miturut data sing dikawruhi, Murena tekan seri kasebut lan diwenehake menyang unit Angkatan Laut sing relevan kanthi winates. Efektivitas nyata saka solusi desain utama ora dilapurake. Ing wektu sing padha, desain komposit agul-agul multifungsi nyebabake kontroversi ing kalangan penyayang senjata edged.

"Jarum" lan scabbard dheweke


Miturut data sing dikenal, PDSS uga bersenjata karo piso tempur Igla sing dikembangake dening perusahaan Melita-K. Piso lan sarunge minangka kompleks lengkap sing dirancang kanggo ngrampungake kabeh tugas utama nglereni utawa ngethok macem-macem bahan.


"Jarum" lan scabbard sawijining. Foto "Melita-K" / melitak.ru

Piso Needle dhewe minangka produk 319 mm kanthi bilah stainless steel 173 mm, macem-macem merek digunakake. Pungkasan pertempuran sing runcing karo siji lan setengah ngasah diwenehake. Bokong kasebut dilengkapi serrator lan penggaris 10 cm. Ing cedhak salib ana reses kanggo mecah kabel. Gagang kasebut yaiku rider plastik kanthi ndhuwur logam.

Sarung digawe ing wangun kasus plastik karo bagean logam dipasang ing. Sarung kasebut nduweni awl lempitan, pemotong kabel kanthi gagang sing relatif dawa, gergaji besi kombinasi kanggo kayu lan logam, lan obeng. Sarung karo alat diselehake ing kasus tekstil kanggo suspensi kanggo peralatan.


Alat "Jarum" close-up. Foto "Melita-K" / melitak.ru

Produk Needle nduduhake pendekatan terpadu kanggo desain piso tempur. Fungsi utama sing dibutuhake ditindakake ing piso kasebut. Fitur liyane sing ora kasedhiya kanggo agul-agul prasaja diwenehake dening scabbard sing dirancang khusus.

Saka biyen nganti mbesuk


Pangembangan piso tempur lan kerja kanggo Angkatan Laut wis luwih saka rolas taun lan nyebabake muncule sawetara desain sing beda-beda. Ing macem-macem wektu, model universal lan khusus ditawakake lan disedhiyakake kanggo para penyelam lan perenang tempur, uga kanggo kru kapal lan pejuang unit pesisir. Sawetara pola mung digunakake ing sawetara bunderan, dene liyane luwih akeh digunakake.

Akibaté, ing abad kaping XNUMX, piso angkatan laut wis adoh saka desain sing paling gampang digawe saka bahan lawas nganti piranti multi-obyek lan multi-fungsi sing kompleks kanthi kemungkinan paling akeh, digawe saka wesi lan plastik modern. Langkah paling anyar ing arah iki bisa diamati saiki ing seger warta. Ing wektu sing padha, bisa dianggep manawa desain sing luwih maju bakal katon ing mangsa ngarep. Thanks kanggo iki, armada ora bakal ditinggal tanpa lading - alat sing paling penting sing tetep ora katon ing latar mburi kapal.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

24 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    5 Mei 2020 06:17
    matur nuwun. Luwih menarik lan informatif tinimbang artikel sadurunge, sing disusun kanthi cepet, adhedhasar "pisau nyilem anyar".
  2. +5
    5 Mei 2020 06:19
    Sialan, sialan, sialan! Dear Cyril - sethitik lan entheng, kok .......
    Pembaca VO "kepengin banget lan jero", amarga dheweke pinter, manja lan minangka pangguna sing maju babagan macem-macem topik !!!
    Alas, sampeyan ora bisa disebut "swara ing Eropah" ing karya. Apa, amarga sampeyan ngerti carane lan bisa menehi "zest" !!! Aku wis suwe maca sampeyan lan ngerti potensial sampeyan. Demi Gusti, ojo nganti tersinggung karo kritik, rungokno wae!
    Ya, apa sing ngalangi sampeyan nerbitake seri artikel "Senjata Dingin saka Serigala Laut Rusia" !!! Ing pungkasan karya, kesimpulan lan argumen wis dibentuk lan ora bakal duwe karakter stamping-slogan! Lan anggota forum tindak menyang situs artikel sampeyan ing jamb, amarga dheweke bakal pindhah menyang topik sing menarik saka lan menyang! Lan sampeyan uga mbuwang sawetara bahan babagan "senjata kadhemen ing antarane para pelaut manca" lan maneh maca sing ngucapke matur nuwun ing kerangka kerja sampeyan, nggawa rating kehadiran lan, kanthi mangkono, dhuwit menyang situs kasebut!
    Sepisan maneh, nyuwun pangapunten kanggo kasar, kanthi hormat banget kanggo karya sampeyan !!!
    Inggih, bebener Cyril kanggo sasi kaping pindho saurutan, aku maca sampeyan lan nyusup menyang sumber daya pihak katelu kanggo "nyekel" ing topik!
    hi
    1. +3
      5 Mei 2020 07:08
      Kanggo njaluk kenalan karo topik iku cukup cukup, lan yen sampeyan pengin ngumpulake materi kanggo disertasi, banjur pindhah menyang perpustakaan lan sinau, sinau lan sinau. lol negatif hi
      1. +4
        5 Mei 2020 09:52
        Salam kanggo wilayah Orenburg!
        Ya aku manja banget!!! Yen sampeyan entuk "zest", luwih apik ing "cupcake" kanthi "susu lan umpluk"! Aku bakal nyedhiyakake perapian lan sofa kanggo aku !!!
        Matur nuwun, Kote!
    2. AAG
      +2
      5 Mei 2020 20:46
      Gabung karo penulis komentar ing ndhuwur babagan kabeh poin (sing luwih gedhe utawa luwih cilik) hi
      Penulis artikel sukses ing pangembangan, popularisasi topik!
    3. +2
      6 Mei 2020 21:33
      Quote: Kote Pane Kokhanka
      Demi Gusti, ojo nganti tersinggung karo kritik, rungokno wae!

      hi Aku ragu yen dheweke duwe wektu kanggo maca komentar ing artikel kasebut.
      Aku wis suwe ora ngubungi dheweke kanthi pitakon / saran.
      Aku wis ing VO wiwit 2012, lan aku ora ngelingi reaksi siji saka wong sad
  3. +4
    5 Mei 2020 06:41
    Knife NVU, digawe rada clumsily, uga, ing foto bisa uga wis dadi saka umur tuwa, ora ana bolongan kanggo masang kabel safety, iki kudu penting kanggo penyelam. Inggih, sereytor digunakake kanggo nggampangake nglereni, uga, ing kasus nemen, file ora saperangan mm. Piso nyilem, mesthi, digawe saka kualitas sing luwih apik, nanging apa iku, mung Cut soko, iki wangun piso ora kanggo sandi dikarepake. NMU nek nganggo tumpeng yo luwih gampang mecah peso maneh, ngasah kaya ngono kuwi dudu kanggoku, luwih kaya kasta, aku luwih seneng gudang liyane ing korman.. Murena, kene kabeh apik. , Pitakonan mung carane agul-agul hacksaw tetep, utamané nalika kondisi lempitan. Dheweke nindakake soko nganggo jarum, ngasah lading, sampeyan disiksa kanthi ngasah lading. Sampeyan kudu nangani scabbard karo gorodba iki kanggo dina 3. Inggih, kanggo kabeh lading, kanggo gagang dipasang lan typesetting, persimpangan saka agul-agul lan gagang banget ringkih, sijine piso ing lan loosen sethitik, sampeyan bisa. Cut alat ing setengah. Artikel kasebut menarik, matur nuwun kanggo penulis.
    1. 0
      6 Mei 2020 19:04
      Quote: Angin bebas
      rider Ngalahake lan typesetting, prapatan agul-agul lan nangani banget banget

      Lan apa babagan dial-up?
      1. 0
        6 Mei 2020 19:30
        Wujude lading kanthi gagang tata huruf meh padha karo para penunggang.
        1. 0
          6 Mei 2020 19:38
          Quote: Angin bebas
          Bentuk lading kanthi gagang

          Sembarang. ora salaras.
          1. 0
            6 Mei 2020 19:55
            Inggih, transisi saka agul-agul menyang shank wis weakened, loro ing penunggang lan ing typesetting.
            1. 0
              6 Mei 2020 20:03
              Quote: Angin bebas
              Inggih, transisi saka agul-agul menyang shank wis weakened, loro ing penunggang lan ing typesetting.

              Setelan jinis, minangka aturan, nduweni instalasi liwat, lan bakal luwih kuwat tinimbang sing dipasang.
              1. 0
                6 Mei 2020 20:28
                Wangsulana ing ngisor iki.
            2. +2
              6 Mei 2020 20:26
              Aku nganggep luwih dipercaya ing gagang boron tinimbang sing dipasang, aku nggawe piso set sapisan saka kulit birch. Kanthi nyoba lan kesalahan, ora ana sing bisa ngomong, umurku 22. Aku bisa nggunakake forge, aku duwe palu pneumatik, anvil lan emery, lan mesthi forge. Mesthi, dheweke ora ngerti logam, mung saka katup. Sawise aku mlayu menyang knalpot ZILovsky, iku boomed notabene. Aku malah ora nyoba kanggo nggawe gagang dipasang, latihan padha kurang. Aku nyoba kanggo angin Ngalahake saka kobong plastik, nangani kuwat, iku bakal nindakake kanggo PR. Banjur dheweke wiwit nggawe kanthi gagang overhead, duralumin, sing paling kuat. Kajaba iku, dheweke seneng menehi tandha piso. commando ora bisa, nanging gapura ing garage katon kanggo kabeh. Pisoku dicolong saka kabin, lan piye wae aku mandhegake pampering iki.
  4. +2
    5 Mei 2020 11:00
    Pira regane barang-barang iki?
    1. +2
      5 Mei 2020 14:35
      Inggih, Murena kira-kira 10.000 rubel, ora kurang mesthi. Larang, nggih.
  5. +2
    5 Mei 2020 14:02
    Ing 60-70s abad XX, piso NVU didol ing toko mburu kanthi tiket mburu, bapakku isih duwe! Cukup abot lan sharpening (aku elinga uga) iku-dadi, mung kanggo prick Kripik.
  6. +6
    5 Mei 2020 16:36
    Quote: Angin bebas
    Knife NVU, digawe rada clumsily, uga, ing foto bisa uga wiwit umur tuwa, ora ana bolongan kanggo masang kabel safety, iki kudu penting kanggo penyelam.

    Dear Alexander! Sampeyan ora maca artikel kasebut kanthi teliti. Ngandika babagan piso NVU
    Minangka ndhuwur, pamblokiran karo bolongan kanggo kabel safety dibangun ing - iku ngajokaken kanggo nggunakake minangka Pethel.


    Quote: Angin bebas
    Piso nyilem, mesthi, digawe saka kualitas sing luwih apik, nanging apa iku, mung Cut soko, iki wangun piso ora kanggo sandi dikarepake.

    Sampeyan bisa uga ora seneng lading sing ora biasa - tanto sing diowahi. Aku wis duwe gudang karo lading "tanto" kanggo 20 taun - Aku ora keluhan. Senajan lading wis cukup lungse.

    Quote: Angin bebas
    Inggih, Murena kira-kira 10.000 rubel, ora kurang mesthi. Larang, nggih.

    Ing toko "Knives", biaya kaya ing ngisor iki. "Murena" biaya 10999, lan HB - 12999. Sing paling murah - "panyilem" - 6999
    1. AAG
      0
      6 Mei 2020 17:58
      Piye wae, topik kasebut ora dadi ... Sayange. Aku ngarep-arep diskusi sing menarik. Ketoke, saiki kabeh ahli strategi: dheweke nganggep hulu ledak nuklir kanggo mrentah negara (negara).
      "Nanging ora ana palu ing omah" ngguyu
      Njupuk kauntungan saka lull, Aku bakal ngidini dhewe kanggo negara sawetara theses ... IMHO.
      Ing topik senjata edged, iku mbokmenawa ora worth considering topik diangkat dening penulis artikel.
      Nanging, malah mesthi, iki alat. Banget spesifik. Kaping pisanan, piso minangka bagean wajib saka peralatan nalika nyilem ing banyu.
      Sawetara komentator sambat babagan "kasar" saka eksekusi barang sing dibahas. Ya, bayonet-pisau tentara uga ora beda-beda ing keanggunan. Spesifisitas, nanging ...
      Lan, aja lali yen dheweke kerja ing banyu, ing mayoritas kasus, ing sarung tangan, sarung tangan sing beda karo ketebalan lan elastisitas.
      1. AAG
        0
        6 Mei 2020 18:32
        Ing kahanan kaya mengkono (visibilitas winates, tactility), wangun gagang dadi penting banget, ora kudu simetri aksial Absolute, supaya dening tutul, siji bisa ngarahake posisi piso ing tangan karo siji genggeman.
        Miturut "ketajaman" ngasah lading ... Inggih, sampeyan ora bakal ngasah potlot utawa ngethok pita sutra ing banyu.
        Ana aspek liyane babagan panggunaan piso dening penyelam, penyelam cahya. Bebaya karusakan ing setelan nyilem. Piso kanthi ngasah silet bisa uga berlebihan sajrone kerja, nanging mbebayani banget kanggo pangguna kasebut.
        Sing penting, sing ana hubungane karo iki, yaiku sistem lampiran piso. Ngendi lan carane nempelake perselisihan ora suda. Ketoke, gumantung saka kahanan lan tugas. Syarat umum: linuwih fiksasi, gampang diekstraksi, luwih becik karo siji. (luwih becik nganggo tangan apa wae) mbalekake lading menyang panggonane.
        1. AAG
          +1
          6 Mei 2020 18:52
          Ana kemungkinan dhuwur saka karusakan kanggo dhewe)))) (wetsuit).
          Miturut bobot piso ing jero banyu. Luwih tepate, kanthi massa. Penting yen sampeyan kudu nutul sethithik. Ing kasus liyane, aku mikir yen buoyancy kudu dianggep. Maneh, dilema yaiku salinitas (ora ngomong babagan suhu banyu). Preferensi, Ketoke, kudu kaya ing ngisor iki: nalika nggarap permukaan, -positif; ing sisih ngisor, -negatif. Maneh, ana nuansa (saiki, sifat lemah).
          Ngapunten yen aku ngganggu sapa wae ...
          Aku mung pengin ngomong yen topik iki ekstensif, menarik, lan sing paling penting, ngidini sampeyan nguji validitas sawetara kesimpulan, beda karo tesis babagan politik global.))) hi
    2. 0
      1 Juli 2020 16:55
      Marang kula, apa kauntungan saka wangun iki agul-agul tanto liwat wangun nuding biasanipun? Kasunyatan sing luwih gampang kanggo ngasah bisa dingerteni, nanging kanthi istilah fungsional? Mangkene carane milih mata kentang?
  7. +3
    6 Mei 2020 18:34
    Kutipan saka AAG
    Mergo topike ora mlebu... Sayange, aku ngarep-arep diskusi sing menarik.

    Alexander! Pancen angel diskusi sing menarik yen sampeyan ora nyekel piso iki ing tangan sampeyan. Kajaba iku, NMU lempitan banget spesifik. Mung siji (kaya versi lawas saka piso kuwi) sing bisa ngomong bab iku.
    Secara pribadi, aku ora butuh piso lipat iki. Aku mesthi ora bisa nyulam utawa ngeculake knot lan nggunakake tumpukan uga. Ing asas, kaya piso nyilem saka jinis HB karo lading "tanto". Kanggo nindakake iki, ana piso liyane sing bisa digunakake (lan isih ditindakake). Dadi topik kasebut menarik, nanging mung minangka pilihan informasi.
  8. 0
    2 Agustus 2020 05:07
    Miturut pendapatku, piso ing jero banyu sipil saiki luwih sukses tinimbang nyilem militer. Njupuk lading padha kantor garfish, padha luwih apik ing genggeman lan Cut tali saka baris ing kedhip mripat. Ya, detik ing jero banyu bisa ngilangi utawa nylametake nyawa. Kang menehi kritik dening foto, aku ora bakal njupuk luwih saka siji piso kanggo spearfishing utawa nyilem, amarga kang menehi kritik saka katon, padha duwe minuses. Warehouses umume, kok padha ana, carane bisa karo wong-wong mau ing sarung tangan kandel utawa mittens ora dingerteni kanggo pikiran! Blades kabeh lurus, ora cekung, uga minus lemak, ora bakal ngethok tali kanthi jaring kanthi efektif. Ora, piso iki, terus terang, ora apik banget.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"