Review militèr

Nord Stream 2 duwe masalah anyar amarga "kanca" lawas Rusia

143

"Akademik Chersky", foto https://fleetphoto.ru


Nalika jagad iki nglawan pandemik koronavirus, sawetara negara nemokake sumber masalah global sing beda banget kanggo awake dhewe lan nyatakake niat kanggo nolak, ora ngirit gaweyan lan sarana. Awan kumpul maneh babagan proyek energi domestik sing paling penting, pipa gas Nord Stream 2, konstruksi sing bubar dadi epik nyata.

Kasunyatan yen Kyiv bakal "nggawe maksimal upaya maksimal" kanggo mesthekake yen pipa gas ora tau rampung, amarga proyek iki "jelas politik" lan, saliyane, "mlaku nglawan prinsip solidaritas Eropa," kepala sistem operator transportasi gas Ukraina Sergey Makogon. Nanging, sawise ngilangi deklarasi wajib ing kasus kaya mengkono, tokoh iki langsung nuduhake alasan sing bener kanggo maksud agresif sing disuarakake. Miturut dheweke, Ukraina, sing ilang 15 milyar meter kubik transit taunan minangka asil saka peluncuran baris pisanan saka Aliran Turki, bakal kelangan kabeh sawise komisioning Nord Stream 2.

Kyiv uga ngerti yen, sawise ngleksanakake proyek iki, Moscow ora bakal nepaki panjaluk sing jelas extortionate, amarga ora ana maneh kewajiban kanggo mitra Eropa sing bisa ditindakake tanpa nggunakake "pipa" Ukrainia. Bener, Pan Makogon ora nemtokake kanthi cara apa lan cara "nezalezhnaya" arep entuk gangguan konstruksi. Ora tanpa alesan mengko ing Duma Negara Rusia demarche kang disebut "histeria", pet kang, dening cara, contradicts, pisanan kabeh, kapentingan konsumen Eropah "bahan bakar biru" Rusia.

Luwih spesifik yaiku rencana lan pratelan Warsawa, sing "nyerang" pipa gas meh bebarengan karo Kyiv. Mangkono, Wakil Menteri Aset Negara Polandia, Janusz Kowalski, ujar manawa perusahaan energi lokal PGNiG, sing diduga menangake kasus kasebut nglawan RAO Gazprom Rusia ing sangisore kontrak Yamal ing Arbitrase Stockholm, arep entuk penahanan supaya bisa ditindakake. kanggo mbalekake jumlah amarga (udakara $ 1,5 milyar) aset Nord Stream lan Nord Stream 2. Iki, miturut pejabat Polandia, "mesthi bakal alon-alon ngrampungake konstruksi," sing, mesthi, bakal nyenengake Warsawa resmi, sing jelas ditemtokake kanggo ngrusak hubungane karo Moskow.

Sabanjure, layanan pers operator konstruksi pipa gas, Nord Stream 2 AG, nyatakake yen dheweke pancen ora ngerti babagan litigasi sing bisa ana hubungane karo asete, lan mulane mengaruhi wektu proyek kasebut. Kajaba iku, perusahaan ora mangu-mangu manawa pambangunan pipa gas bakal rampung kaya sing wis direncanakake, mesthi, kanthi sawetara penyesuaian kanggo kahanan darurat saiki sing wis berkembang ing jagad iki ana hubungane karo pandemi COVID-19. Apa wae, karya kasebut direncanakake rampung sadurunge pungkasan taun iki, maksimal - ing kuartal pisanan sabanjure. Informasi iki bubar dikonfirmasi dening Rainer Seele, sing dadi kepala perusahaan energi Austria OMV, sing dadi salah sawijining investor ing proyek kasebut.

Nord Stream 2 nyatane meh rampung kanthi sukses. Ing kasunyatan, iku tetep kanggo ngrampungake bab 50 kilometer saka salah siji saka sawijining "Utas" lan 70 - kaloro. Yen ora ana sanksi AS marang perusahaan sing duwe kapal pipa, kemungkinan iki wis rampung. Nanging, kapal domestik saka kelas sing cocog, Akademik Chersky, sing cukup bisa "muter kord pungkasan" ing konstruksi sing berpanjangan, nyedhaki papan sing paling dibutuhake saiki saben dina. Maneuvers sing ora bisa ditebak lan owah-owahan ing dalan kapal iki, sing ora jelas kanggo umume warga sing durung ngerti, diterangake dening para ahli domestik kanthi cukup prasaja: obah kanthi cara iki, nyoba ngindhari sanksi saka regulator AS, sing nggawe komplikasi liwat jalur kasebut. selat. Minangka adoh sing kita ngerti saiki, Kaliningrad diumumake minangka tujuan sabanjure "Akademik Chersky". Nanging, saben mil kang lelungan, kang nyedhaki Waters saka Baltik, kang bakal nepaki misi paling penting.

Nord Stream 2 bakal rampung, sanajan kabeh upaya saka wong sing ora seneng. Perlu ora mung kanggo Rusia, nanging pisanan kanggo Eropa dhewe. Kasunyatan sing padha ngerti banget iki dibuktekake dening kasunyatan ing ngisor iki: miturut RAO Gazprom, mung ing April taun iki, Nord Stream 2 AG narik kawigaten 87 yuta euro ing silihan saka mitra Eropa. Siji bisa yakin: ing wektu krisis sing angel iki, wong-wong Eropa sing kenceng ora bakal nandur modal dana kasebut ing sawijining proyek, ing implementasine dheweke bakal ragu-ragu.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
fleetphoto.ru
143 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. mitroha
    mitroha 30 april 2020 05:15
    + 11
    Mesthi wae, kita bakal ngrampungake mbangun, sanajan ana lan nalisir.
    Nanging sawise tumindak kasebut
    Kasunyatan yen Kyiv "bakal nggawe maksimal upaya" kanggo mesthekake yen pipa gas ora tau rampung .....

    ALL efforts kudu digawe kanggo nggawe tembung saka pejabat Ukrainia kayektenan
    ....Ukraina bakal ilang kabeh ing umum.

    Sanajan, mesthine, dheweke dhewe ana ing dermaga iki
    1. mitroha
      mitroha 30 april 2020 05:44
      +8
      Dialog antarane negara dadi padha, akhir-akhir iki, karo dialog ing film aksi murah babagan bandit.
      "Predyavy" kanggo ilang bathi, kanggo ilang bathi, kanggo inaction ing awal epidemi, kanggo virtual "gangguan" ing pemilihan... Blackmail. sandera.
      perang dagang.
      Kabeh cara iku apik, nimbang elit politik modern rolling menyang anarki lengkap lan supremasi pasukan, ora hukum.
      Iku njupuk Samsaya Awon lan Samsaya Awon kanggo bisa lan nggawe, nanging dadi luwih apik lan luwih apik kanggo golek cara kanggo goyangake sawetara pilihan saka pepadhamu. A bolt diselehake ing hubungan antarane negara, kaya-kaya padha ora kudu manggon bebarengan sawise iku.
      Mungkin kita ora ngerti apa-apa, nanging Ibu Bumi wis FSO, lan tokoh-tokoh iki nunggu ferry ruang langsung menyang Alpha Centauri?
      1. Stas157
        Stas157 30 april 2020 06:21
        +5
        Sampeyan bisa yakin: ing wektu krisis angel saiki, fisted Wong Eropa ora bakal nandur modal dana kasebut menyang project, ing implementasine kang padha bakal duwe mangu malah slightest.

        Pancen bener. Iku mupangati kanggo wong Eropa nampa lenga gratis. Aku wonder nalika kabeh pipo iki bakal mbayar ing prices lenga saiki? Nanging tingkat rega sing murah bakal tahan suwe.
        1. Avior
          Avior 30 april 2020 07:32
          + 10
          . Iku mupangati kanggo wong Eropa nampa lenga gratis. Aku wonder nalika kabeh pipo iki bakal mbayar ing prices lenga saiki?

          Bener, SP2 minangka pipa gas eseman
          1. Stas157
            Stas157 30 april 2020 07:36
            +2
            Lha, rega BBM uga mudun, awit kaiket karo rega lenga. Dadi pitakonan sing bener yaiku:
            Kutipan: Stas157
            Aku wonder nalika kabeh pipo iki bakal mbayar ing prices lenga saiki?
            1. Avior
              Avior 30 april 2020 10:40
              +6
              yen prices ora ngganti akeh, banjur ora banget rauh
              yen mbayar kabeh
              nanging SP2
              Lan Power of Siberia, misale jek, ora bakal mbayar
              Negara-negara mbengkongaken Cina kanggo tuku gas saka wong-wong mau.
              Lan dheweke ora ngerti babagan coronovirus
              1. Alexander Mosin
                Alexander Mosin 30 april 2020 14:56
                -4
                Dadi karo Nordstream 2 iki ana masalah liyane. Malah yen wis rampung, ora bakal bisa ngisi luwih saka 50%, miturut pendapatku, iki wis dikenalake. Tegese, jumlah gas sing diangkut ora bakal nambah, dina iki ayo ngomong Nordstream 1 -100%, lan sesuk loro pipa 50% -50%. Ya, lan rega sing ana gandhengane karo lenga, sing ora bakal mundhak regane suwene, dadi masalah gedhe. Konsumsi minyak umume bakal mudhun amarga transisi menyang mobilitas listrik negara-negara Kulon lan China, luwih akeh lan luwih cepet tinimbang sing dikarepake. Paling lenga migunakaken dening motor Amérika, luwih saka kabeh China, bebarengan karo industri, lan padha mboko sithik, nanging massively lan ing kemajuan, ngganti saka V8 kanggo mobil listrik, Plug in Sato. China wis pindhah menyang mobil listrik malah luwih kuwat amarga polusi abot saka megacity lan akeh pilihan saka Cina, mobil listrik inexpensive. Ing wayahe, karya ditindakake ing baterei anyar sing luwih kuat sing ngidini luwih saka 1000 km bisa ditutupi kanthi biaya siji, lan pangisian daya kebak bakal suda kurang saka 30 menit, lan yen saiki umume para penggemar pribadi. ngalih menyang mobil listrik, banjur sesuk, sawise diluncurake teknologi anyar, kabeh perusahaan bakal ngganti armada kendaraan saka diesel / bensin menyang listrik. China saiki kerja keras babagan topik iki, sing uga dikarepake Rusia. Minyak lan gas ora bakal njamin pangembangan masa depan Rusia.
                1. Igoresha
                  Igoresha 30 april 2020 17:44
                  +1
                  Ayo kula ngelingake sampeyan yen Yulia Vladimirovna Timoshenka dipenjara amarga kontrak gas sing ora duwe bathi karo Federasi Rusia. Lan dening sapa - "Partéi Wilayah". IE, iku dadi metu sing wong (lan nomer tunggal lan jamak) kudu nampa telung sentences urip? keprungu
                2. sen
                  sen 1 Mei 2020 05:34
                  +1
                  Malah yen wis rampung, ora bakal bisa ngisi luwih saka 50%, miturut pendapatku, iki wis dikenalake.

                  Sampeyan bisa nggawe bifurcate pipa gas ing wilayah perairan Jerman, amarga paket energi EU katelu mung ana. Lan bakal ana 50% ing saben pipa.
            2. Pashhenko Nikolay
              Pashhenko Nikolay 30 april 2020 15:22
              +1
              Pitakonan iku bener. Nanging mbuwang pipa sing meh rampung ing dhasar segara mung mbuwang dhuwit. Dadi kudu rampung kanthi cara apa wae.
          2. Silvestr
            Silvestr 30 april 2020 12:52
            +8
            Kutipan saka Avior
            Bener, SP2 minangka pipa gas

            10 April 2020.Miturut asil dagang ing Rebo ing British National Balancing Point (NBP), gas kanggo pangiriman ing Kamis regane $67,5 saben ewu meter kubik. Ing platform utama ing Eropah, TTF Walanda, gas kanggo pangiriman ana biaya $79,33 saben ewu meter kubik. Amarga rega murah lan pasokan mudhun ing nem wulan pisanan, revenue saka kontrak karo dheweke mudhun 12 persen, utawa 98 milyar rubel. Gazprom wis nilar rencana kanggo ngirim luwih saka 200 milyar meter kubik menyang Eropa, sing dikarepake ing awal taun.
        2. 210okv
          210okv 30 april 2020 08:22
          + 12
          Iku ora malah bab nalika padha mbayar mati. Lan nalika profesional, lan ora buta huruf associates cedhak, nguripake metu dadi pimpinan saka "harta nasional". Siap mlebu kontrak, miturut sing aku kelangan kasus ing pengadilan.
          1. Malyuta
            Malyuta 30 april 2020 09:18
            + 14
            Kutipan: 210 okv
            Iku ora malah bab nalika padha mbayar mati.

            Ngapunten sanget sobat hi , nanging titik ing payback saka project! Yen ora, ora ana gunane kanggo mbangun pipa gas iki, amarga ahli strategi paling gedhe kita terus-terusan negesake efektifitas manajer lan kemampuan pasar ekonomi sing paling berorientasi pasar ing saindenging jagad. Lan saiki pitakonan, ing ngendi bathi saka adol lenga saka Gazprom? Pitakonan kapindho yaiku, kenapa SP-2 dibutuhake yen SP-1 100% kosong? Pitakonan telu, kenapa Jerman nyatakake luwih akeh gas sing ditampa tinimbang Gazprom sing dikirim?
            Dadi, ing bab-bab cilik, kenapa kantor Timchenko ana minangka perantara ing adol gas lan apa bathi Rosneftegaz lan ing ngendi, ora, lan kenapa Gazprom terus-terusan njagong ing subsidi anggaran negara lan dadi a perusahaan rugi?
            1. dzvero
              dzvero 30 april 2020 09:45
              +4
              Gas diwenehake miturut kontrak jangka panjang ditambah rumus njupuk utawa mbayar. Supplier gas luwih utawa kurang dilindhungi lan bisa nggawe petungan lan ramalan payback / bathi.
              Ing sisih siji, kantor gasket iku ala, nanging ing sisih liya, minangka perlindungan saka undang-undang antitrust. Sing tuku duwe pilihan eseman Crita sing padha karo 50% ngisi pipa. Kondisi EU yaiku pipa kudu dijamin akses menyang operator liyane.
              Lan babagan "dhuwite ing ngendi, Zin" - wong liya kudu ngerti.
              1. Avior
                Avior 30 april 2020 13:03
                +3
                Gas diwenehake miturut kontrak jangka panjang ditambah rumus "njupuk utawa mbayar".

                apa dheweke kerja? kabeh wong nggugat soko
                nanging karo kontrak Ukraina - download utawa mbayar
                1. dzvero
                  dzvero 30 april 2020 14:09
                  0
                  Where iku kadhaftar, dianggo nganti kaputusan saka pengadilan. Ya, lan keputusan kasebut bisa dadi basis kanggo ngowahi kahanan liyane utawa malah mungkasi kontrak kasebut.
                  Napa dadi kaya ngono karo Ukraina, aku ora ngerti eseman .
                2. NKT
                  NKT 30 april 2020 17:39
                  0
                  Rumus iki dianggo, nanging sakperangan alesan mung Gazprom nyoba kanggo tantangan.
            2. Golovan Jack
              Golovan Jack 30 april 2020 09:59
              -3
              Quote: Malyuta
              ... ngendi ... kok ... kok ... cilik banget, kenapa ... lan kenapa ...

              apik ngguyu apik

              Sapa sing takon?

              Mantan pemilik perusahaan, sing kasil tresna karo sawetara taun kepungkur, lan mulane nesu banget karo "awak abang getih" sing ora bisa mangan? Mdya opo
              1. Terenin
                Terenin 30 april 2020 18:50
                +6
                Kutipan: Golovan Jack
                Quote: Malyuta
                ... ngendi ... kok ... kok ... cilik banget, kenapa ... lan kenapa ...

                apik ngguyu apik

                Sapa sing takon?

                Mantan pemilik perusahaan, sing kasil tresna karo sawetara taun kepungkur, lan mulane nesu banget karo "awak abang getih" sing ora bisa mangan? Mdya opo

                Lha kok ngguyu. Bisa uga mantan kepala perusahaan ditemokake - dening mantan karyawan ... Oh, sampeyan ora bisa nguwuh-uwuh marang wong-wong mau, "Aku sengit karo sampeyan!". Amarga padha bisa "affectionately" takon, nanging kanggo apa? Sampeyan, minangka direktur eksekutif, tanggung jawab kanggo asil pungkasan karya lan, uga, mbayar kabeh pajak? Banjur padha kandha, "Inggih, wangsulana kula, Amerika (c)," kenapa panguwasa regional ngontrol perusahaan kita, yen kita "angsa sing ngetokake endhog emas" kanggo anggarane? nangis
          2. NKT
            NKT 30 april 2020 17:37
            +5
            Sing kapitunan ing pengadilan yaiku firma hukum manca sing disewa dening Gazprom. Utawa apa sampeyan mikir yen Miller lan kanca-kancane melu proses kasebut? Lan kepiye carane bisa menang ing pengadilan sing bias politik?
            1. 210okv
              210okv 30 april 2020 17:41
              +2
              Sembarang cant saka manajemen bisa lantaran kanggo engagement. Dadi, miturut pendapat sampeyan, Miller lan Co ora ana hubungane, sanajan dheweke mlebu kontrak sing abot lan nyewa pengacara sing ora ana gunane?
              1. NKT
                NKT 30 april 2020 17:56
                +2
                Lan kepiye sampeyan ngerti yen kontrak kasebut dadi budak? A kaputusan pengadilan iku siji bab, nanging kontrak liyane. Adhedhasar keputusan pengadilan paling anyar, saiki kontrak apa wae bisa dibalik lan "kotak penalti" bakal dadi pemenang. Apa sing bisa ditindakake Gazprom ing kasus iki?

                Manajer kudu nutup cangkeme lan ora janji kiwa tengen.

                PS Sapa sing kudu disalahake, pitakonan favorit ing Rusia - ana, lan bakal. nglirik
        3. Nastia Makarova
          Nastia Makarova 30 april 2020 10:17
          -3
          sing ngomong dawa? kepiye karantina ing saindenging jagad bakal mungkasi minyak maneh bakal dadi 40-50
          1. atalef
            atalef 30 april 2020 10:20
            +2
            Kutipan: Nastia Makarova
            sing ngomong dawa? kepiye karantina ing saindenging jagad bakal mungkasi minyak maneh bakal dadi 40-50

            lan 4-50 iku akeh?
            Ing rega iki, lenga shale bakal nguntungake maneh.
            1. Nastia Makarova
              Nastia Makarova 30 april 2020 10:23
              +1
              ora akeh, nanging ok, rega rata-rata
            2. Lelek
              Lelek 30 april 2020 18:06
              +3
              Kutipan saka atalef
              Ing rega iki, lenga shale bakal nguntungake maneh.

              hi , Alexander.
              Minyak shale duwe bathi mung ing ndhuwur $ 60 saben tong minyak, lan "hadiah" kasebut kudu ngenteni suwe ing lingkungan saiki (IMHO).
              1. Nastia Makarova
                Nastia Makarova 1 Mei 2020 06:49
                0
                banjur kanggo slate, lan kita bakal pindhah 40
          2. Alexander Mosin
            Alexander Mosin 30 april 2020 15:07
            -1
            Kutipan: Nastia Makarova
            kepiye karantina ing saindenging jagad bakal mungkasi minyak maneh bakal dadi 40-50

            Iku ora kasunyatan. Fasilitas panyimpenan lan kabeh tanker bakal kebak lan rame lan ana penurunan konsumsi minyak. Kajaba iku, sanajan koronavirus ilang, butuh wektu suwe kanggo ekonomi global mundhak cepet lan bali menyang nomer pungkasan taun 2019. Ing wektu iki, mobil listrik isih bakal menehi tekanan ing rega minyak, amarga konsumsi saya mudhun. Mratelakake panemume, jaman lenga bakal rampung luwih cepet tinimbang sing diarepake, resesi lan pentinge minyak wis samesthine wiwit taun 2030-an, nanging kayane saiki wis kedadeyan.
      2. Ilya spb
        Ilya spb 30 april 2020 07:29
        -3
        Aku ora ngerti siji bab ... apa, Rusia ora bisa mung njupuk lan ngirim iki "kanca" harshly?

        Apa, sampeyan ora mung bisa ngomong yen ancaman menyang Nord Stream bakal nyebabake sanksi saka Rusia, nasionalisasi perusahaan sing diduweni dening negara sing ora ramah ing wilayah Rusia?

        Apa tuntutan hukum marang Rusia bakal nyebabake penegakan perdamaian?
        1. Gardamir
          Gardamir 30 april 2020 07:54
          +8
          Apa ora mung bisa ngandika
          Dilarang! Saiki ideologi kemitraan dadi raja. Yen nang endi wae sampeyan bisa njupuk Piece dina iki, banjur ing drum apa sing bakal kelakon sesuk.
        2. mordvin 3
          mordvin 3 30 april 2020 07:54
          +9
          Kutipan: Ilya-spb
          nasionalisasi perusahaan sing diduweni dening negara sing ora ramah ing Rusia?

          Dilarang. A burp saka globalisme.
          1. Ilya spb
            Ilya spb 30 april 2020 08:03
            +5
            Negara kita kudu ... ngisolasi awake dhewe saka globalisme.

            Lan pejabat globalis ana ing karantina. Ora ana hak korespondensi
            1. 210okv
              210okv 30 april 2020 08:48
              +3
              Kene sampeyan ndeleng. Pejabat ora setuju. Miturut downside.
              1. novel66
                novel66 30 april 2020 11:02
                +1
                lan karo pejabat ana resep!
        3. Esaul
          Esaul 30 april 2020 08:51
          +5
          Kasunyatane yaiku ing "negara sing ora ramah" iki meh kabeh elit kita, birokrat paling dhuwur duwe real estate, akun, bocah-bocah manggon lan sinau. Dheweke bakal nindakake apa wae kanggo njaga, malah ngiyanati kepentingan negarane (sanajan negarane dhewe dadi pitakonan gedhe).
        4. Romawi123567
          Romawi123567 30 april 2020 09:47
          +2
          ))))
          Apa "sanksi saka Rusia"?
          Ayo menehi pilihan babagan carane bisa ngganggu Eropa / AS ..
          Lha, sapa lan kepiye carane bakal meksa perdamaian amarga kapal asing ora gelem masang pipa kanggo kita.. Aku uga seneng maca..))
        5. Malyuta
          Malyuta 30 april 2020 09:47
          +5
          Kutipan: Ilya-spb
          Apa, sampeyan ora mung bisa ngomong yen ancaman menyang Nord Stream bakal nyebabake sanksi saka Rusia, nasionalisasi perusahaan sing diduweni dening negara sing ora ramah ing wilayah Rusia?

          Apa sampeyan serius, apa sanksi kasebut yen Federasi Rusia dhewe kena sanksi.
          Apa sampeyan malah ngerti yen Putinisme wis mimpin negara kanggo kasunyatan sing paling 2/3 saka ekonomi iku perusahaan manca?
          Saiki, luwih saka sadurunge, kabeh gagal ing kawicaksanan manca lan domestik dadi ketok, gelembung sinetron durung mbledhos, nanging inflating saben dina.
      3. Sipil
        Sipil 30 april 2020 14:01
        +1
        Kutipan saka Mitroha
        Dialog antarane negara dadi padha, akhir-akhir iki, karo dialog ing film aksi murah babagan bandit.
        "Predyavy" kanggo ilang bathi, kanggo ilang bathi, kanggo inaction ing awal epidemi, kanggo virtual "gangguan" ing pemilihan... Blackmail. sandera.
        perang dagang.
        Kabeh cara iku apik, nimbang elit politik modern rolling menyang anarki lengkap lan supremasi pasukan, ora hukum.
        Iku njupuk Samsaya Awon lan Samsaya Awon kanggo bisa lan nggawe, nanging dadi luwih apik lan luwih apik kanggo golek cara kanggo goyangake sawetara pilihan saka pepadhamu. A bolt diselehake ing hubungan antarane negara, kaya-kaya padha ora kudu manggon bebarengan sawise iku.
        Mungkin kita ora ngerti apa-apa, nanging Ibu Bumi wis FSO, lan tokoh-tokoh iki nunggu ferry ruang langsung menyang Alpha Centauri?

        Amarga kita ngaco karo kabeh wong.
    2. Sergo
      Sergo 30 april 2020 09:45
      +4
      Mesthi, kita bakal ngrampungake konstruksi lan terus dadi tambahan bahan mentah saka Kulon. Napa kita kudu pabrik!? Kita bakal mbangun pipa lan entuk bathi ing kene lan saiki. Mung saiki wong saka MediaWiki iki, ing paling, bakal tiba crumbs. Urapatriots nguripake otak sampeyan, aja urip sedina.
      1. VIK1711
        VIK1711 30 april 2020 14:27
        0
        Mung saiki wong saka MediaWiki iki, ing paling, bakal tiba crumbs.

        Ya apa kowe!!! Carane sampeyan bisa sampah? Ora ana crumb siji bakal tiba saka baja! Njamin jaminan sing!
    3. yowis
      yowis 30 april 2020 12:38
      -1
      Kutipan saka Mitroha
      Mesthi wae, kita bakal ngrampungake mbangun, sanajan ana lan nalisir.

      Sampeyan ora ngerti apa-apa.
    4. Dadi utawa ora
      Dadi utawa ora 30 april 2020 15:13
      +1
      Elinga yen sejarah Rusia tansah ngalahake wong sing nyerang !!!
      .......................
      Tanggal 30 April 1945, jam 5 esuk, pasukan Front Belarusia 1 ngluncurake serangan ing Reichstag. Ing jam 13, unit Tentara Merah nyuwil bangunan kasebut liwat celah ing tembok.
    5. Rzzz
      Rzzz 30 april 2020 22:43
      0
      Ora, sampeyan ora bisa nindakake kanthi cara sing kabeh bakal ilang. Kajaba iku, ing kontrak, paukuman kanggo iki mbokmenawa angel, lan hello kanggo Arbitrase Stockholm
      Sampeyan perlu kanggo nyuda pumping kanggo minimal sing dadi ora duwe bathi kanggo operate pipelines. Biaya ing pirang-pirang aspek ora gumantung ing volume. Kanggo kumpa limang persen saka saiki liwat Ukraina - misale jek sing kita tundhuk karo kontrak lan mbayar transit. Mung dadi metu sing pembayaran iki saiki kalebu bagean cilik saka biaya. Adhuh...
      1. Avior
        Avior 1 Mei 2020 00:22
        -1
        Taun iki paling ora 65, sabanjure 40 sampeyan kudu ngompa
        Yen sampeyan ora ngompa, sampeyan isih mbayar kanggo pompa
        Kontrak kuwi
        1. Rzzz
          Rzzz 1 Mei 2020 00:27
          0
          Ora ngerti. Ya, kontrak kuwi ora trep.
  3. Wong pesimis22
    Wong pesimis22 30 april 2020 05:22
    +3
    Iki lara, ekonomi Ukraina wis ambegan pungkasan, lan koronavirus wis nyepetake musim gugur lan ora ana utangan sing bakal nylametake sampeyan saka ambruk sing ora bisa ditindakake.
    1. tycoon
      tycoon 30 april 2020 07:34
      +2
      ya, ya, ya - lan dolar uga bakal ambruk ......
    2. 210okv
      210okv 30 april 2020 08:25
      +7
      Suwene suwene kasusahan iki? Ing memoriku, nem taun ing kene kabeh wong wis ngenteni kanthi ora sabar. Nanging kabeh ora teka. Lan pracaya kula, iku ora bakal. Anggere Rusia bisa squeezed, dijupuk adoh, dicolong.
    3. Romawi123567
      Romawi123567 30 april 2020 09:48
      +3
      Bggg.. Lan ekonomi kita mekar lan mambu langsung..))
  4. Dmitry saka Voronezh
    Dmitry saka Voronezh 30 april 2020 05:35
    +3
    SP-2 minangka proyek penting sing kudu rampung ing kabeh biaya. Lan Ukraina bakal entuk apa sing dikarepake: yen dheweke pengin istirahat karo Rusia, dheweke bakal entuk kabeh babagan, kalebu transit gas. Kabeh iku adil: Ukraina minangka negara transit sing ora bisa dipercaya, lan iki wis suwe dikenal ing kene lan ing Eropa. Umumé, perlu diversifikasi rute pasokan. Ana proyek LNG utama, kita wis pungkasanipun nguwasani teknologi liquefaction gas, ana Far Eastern Zvezda ngendi iku bisa kanggo mbangun tanker LNG, supaya dalan iki uga bisa tindakake.
    1. yowis
      yowis 30 april 2020 12:41
      -3
      Kutipan: Dmitry saka Voronezh
      SP-2 minangka proyek penting sing kudu dirampungake kanthi cara apa wae.

      Aku ndhukung banget proposal sampeyan nggunakake senjata nuklir kanggo ngrampungake konstruksi kasebut.
    2. Lelek
      Lelek 30 april 2020 18:13
      +2
      Kutipan: Dmitry saka Voronezh
      SP-2 minangka proyek penting sing kudu dirampungake kanthi cara apa wae.

      hi
      Bakal rampung. "Chersky" bakal teka ing Kaliningrad tanggal 3 Mei. Pitakonan yaiku suwene wektu kanggo ndandani lan ndandani dijadwal.
  5. Tebih B
    Tebih B 30 april 2020 05:36
    +1
    Nord Stream 2 nyatane meh rampung kanthi sukses
    Wit-wit cemara-w-tekenmu! Iki ngendi iku wis cedhak rampung sukses??? Ing awal taun, surak
    putriots
    umpluk ing tutuk, padha mbantah VO: apa kita kudu mbangun omah - ayo nggawa "Chersky" - lan kita bakal rampung mbangun! Patang (!) sasi wis liwati! Where is Chersky? Lan "Chersky bali menyang Nakhodka. Apa sabanjuré, admirers saka" His Excellency "?
    Ho ho? Ora peduli karo wong-wong mau. Nanging, cukup aneh, dheweke ngetokake dhewe saka Gazprom - loro perjanjian transit anyar lan telung lards dhuwit evergreen.
    Ora, ora ana sing bakal owah karo kita sajrone ... sing efektif iki kuwasa. Dheweke ora duwe kekarepan, ora duwe karep, ora wani, ora tanggung jawab marang sapa wae. Lan sing paling penting ing umum ing Institut Riset Beekeeping (c) ndhelik, lan wis nyebar saka ing kono luwih saka sasi. Kepiye, kanthi kabijakan kasebut, kanggo nyurung SP-2 utawa apa wae? Preved, Pelevin. Preved, 90s.
    1. vostok68
      vostok68 30 april 2020 06:01
      +4
      "Chersky bali menyang Nakhodka" - ngomong, saka ngendi informasi kasebut? Sampeyan ngomong kanthi yakin!
      1. Tebih B
        Tebih B 30 april 2020 06:33
        -3
        Ya, wit Natal minangka tongkat! Google kayane ora nguciwani sapa wae. Punika warta saka tanggal 26:
        Kapal Akademik Chersky, sing diduweni dening Gazprom, sing diarani Menteri Energi Alexander Novak minangka pesaing utama kanggo ngrampungake pipa gas Nord Stream 2, diganti maneh - pelabuhan Timur Jauh Nakhodka saiki dituduhake minangka tujuan, ing ngendi bisa. teka ing 1 Juli, miturut data saka situs ngawasi Vesselfinder. Kapal kasebut saiki ana ing Selat Inggris.
        Pipelayer "Akademik Chersky" ninggalake Nakhodka tanggal 9 Februari. Kapal kasebut tekan pesisir Mozambik, ngubengi Afrika lan tekan ing Kapuloan Canary. Salajengipun, rute kasebut dilebokake menyang Pelabuhan Said Mesir, ing ngendi dheweke bakal teka tanggal 30 April. Nanging, Akademik Chersky ora ngliwati Selat Gibraltar, nanging tumuju ing sisih lor Atlantik, tumuju menyang Aberdeen ing Inggris. Kapal kasebut samesthine bakal teka ing kana tanggal 1 Mei

        Luwih menarik:
        MOSCOW, 29 April - RIA Novosti. Pipelayer "Akademik Chersky" nyedhaki Segara Baltik, miturut data saka portal Vesselfinder. Kapal kasebut saiki lagi mlaku ngubengi Denmark. Ing wektu sing padha, Nakhodka dituduhake minangka tujuan

        Kanggo nyegah, supaya ngomong. Saiki bakal luwih cepet dheweke bali menyang Nakhodka liwat MSP - navigasi bakal mbukak. Utawa apa sampeyan mikir yen ing sadawane dalan, dheweke bakal nyelehake 50 km saka cabang pisanan SP-2, banjur 70 km saka cabang kapindho - lan mung sawise iku bakal cepet-cepet liwat NSR menyang Nakhodka?
        PySy: pelabuhan tujuan ing praktik pengiriman internasional dituduhake ora mung amarga sikil kiwa ana gatal, kaya ngono.
        1. vostok68
          vostok68 30 april 2020 06:53
          +4
          Kanggo Nakhodka nyabrang Segara Baltik? Ora bakal melu NSR, ora ana kelas es! Waca babagan nemtokake port tujuan ing Google sing padha karo sampeyan, sampeyan bakal sinau akeh babagan AIS!
        2. pv1005
          pv1005 30 april 2020 08:13
          +1
          Kutipan: Far B
          Ya, wit Natal minangka tongkat! Google kayane ora nguciwani sapa wae. Punika warta saka tanggal 26:
          Kapal Akademik Chersky, sing diduweni dening Gazprom, sing diarani Menteri Energi Alexander Novak minangka pesaing utama kanggo ngrampungake pipa gas Nord Stream 2, diganti maneh - pelabuhan Timur Jauh Nakhodka saiki dituduhake minangka tujuan, ing ngendi bisa. teka ing 1 Juli, miturut data saka situs ngawasi Vesselfinder. Kapal kasebut saiki ana ing Selat Inggris.
          Pipelayer "Akademik Chersky" ninggalake Nakhodka tanggal 9 Februari. Kapal kasebut tekan pesisir Mozambik, ngubengi Afrika lan tekan ing Kapuloan Canary. Salajengipun, rute kasebut dilebokake menyang Pelabuhan Said Mesir, ing ngendi dheweke bakal teka tanggal 30 April. Nanging, Akademik Chersky ora ngliwati Selat Gibraltar, nanging tumuju ing sisih lor Atlantik, tumuju menyang Aberdeen ing Inggris. Kapal kasebut samesthine bakal teka ing kana tanggal 1 Mei

          Luwih menarik:
          MOSCOW, 29 April - RIA Novosti. Pipelayer "Akademik Chersky" nyedhaki Segara Baltik, miturut data saka portal Vesselfinder. Kapal kasebut saiki lagi mlaku ngubengi Denmark. Ing wektu sing padha, Nakhodka dituduhake minangka tujuan

          Kanggo nyegah, supaya ngomong. Saiki bakal luwih cepet dheweke bali menyang Nakhodka liwat MSP - navigasi bakal mbukak. Utawa apa sampeyan mikir yen ing sadawane dalan, dheweke bakal nyelehake 50 km saka cabang pisanan SP-2, banjur 70 km saka cabang kapindho - lan mung sawise iku bakal cepet-cepet liwat NSR menyang Nakhodka?
          PySy: pelabuhan tujuan ing praktik pengiriman internasional dituduhake ora mung amarga sikil kiwa ana gatal, kaya ngono.

          Ya, miturut saran sampeyan, aku bener nggunakake MarineTraffic, dudu Google. Gawe kesimpulan dhewe babagan ngendi lan ngapa Chersky pindhah.

    2. Avior
      Avior 30 april 2020 07:14
      +4
      Ora, Chersky arep menyang Baltik.
      Iku mung sing tansah nuduhake panggonan Salah kanggo sawetara alesan.
      1. vostok68
        vostok68 30 april 2020 07:33
        +5
        Mekaten! Lan indikasi tujuan yaiku supaya mitra ora duwe wektu kanggo tumindak musuhan! Ing kono, ing jejere "Chersky" "Yaroslav the Wise" dadi, dheweke ora nuduhake port tujuan ing kabeh!
        1. Romawi123567
          Romawi123567 30 april 2020 09:52
          +2
          nuduhake tujuan, iki supaya partners ora duwe wektu kanggo njupuk tindakan musuhan!


          Lha ya.. ora ana sing kaya ngerti arep menyang ngendi..))

          Ing kene, ana wong sing mutusake kanggo nyopot dompet sampeyan ing lawang mlebu ing wayah sore.. lan nalika sampeyan ngerti babagan iki, sampeyan mlaku mudhun ing dalan menyang omah sampeyan kaya ngono, lan njerit kanthi swara sing paling dhuwur sing sampeyan tuju. dacha pinggiran kutha .. Lan kabeh wong langsung bingung ..))
          1. vostok68
            vostok68 30 april 2020 10:45
            +1
            Banjur monggo komentar babagan kabeh sing kabisat karo tujuan sing "Akademik Chersky" wis nuduhake meh saka awal perjalanan? Apa sampeyan mikir yen Kapten lan Navigator ora ngerti apa sing ditindakake?
            1. Romawi123567
              Romawi123567 30 april 2020 11:41
              +4
              Banjur please komentar ing kabeh leapfrog sing

              Aku ora ngerti apa sing nyebabake lompat iki .. mulane aku ora gelem menehi komentar ..

              Apa sampeyan mikir yen Kapten lan Navigator ora ngerti apa sing ditindakake?
              Aku menehi komentar babagan ukara "nuduhake tujuan supaya mitra ora duwe wektu kanggo tumindak musuhan".
        2. Alexander21
          Alexander21 30 april 2020 11:23
          +4
          Kutipan: vostok68
          Mekaten! Lan indikasi tujuan yaiku supaya mitra ora duwe wektu kanggo tumindak musuhan! Ing kono, ing jejere "Chersky" "Yaroslav the Wise" dadi, dheweke ora nuduhake port tujuan ing kabeh!


          Lan tumindak musuhan apa sing bisa ditindakake? Kapal kasebut menyang Kaliningrad kanggo ngrampungake perbaikan lan modernisasi, banjur dalane dumunung ing Sakhalin. Ora ana sanksi sing bisa ditrapake kanggo dheweke, amarga ora ana alesan. Lan pangiring ing, kanggo safety, kabeh padha, kapal kuwi barang Piece lan kudu direksa kaya apel mripat. Nanging babagan pitakonan SP-2 .... ora dingerteni manawa dheweke bakal melu proyek iki.
          1. vostok68
            vostok68 30 april 2020 11:53
            0
            Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing teka ing atine kanggo ngumumake sanksi marang perusahaan insurance kang Akademik Chersky diasuransiake, iki mbutuhake wektu, kang ora cukup, thanks kanggo owah-owahan pancet saka bandar tujuan! Iki mesthi asumsi lan malah fantasi! Aku ora nyamar dadi ahli ing kasus iki! Ayo ndeleng kepiye kedadeyan ing mangsa ngarep, menarik banget!
            1. Avior
              Avior 30 april 2020 13:08
              +2
              apa babagan port tujuan?
              1. vostok68
                vostok68 1 Mei 2020 02:02
                0
                Sa adoh aku ngerti, Amerika Serikat bakal ngetrapake paukuman marang kabeh pamilik kapal lan peralatan sing digunakake ing pambangunan NS-2, kanthi resmi (miturut pelabuhan tujuan sing ditemtokake) "Akademik Chersky" ora menyang panggonan laying. pipo gas, mungguh, lan sanksi ora bisa dileksanakake lan nyegah padha ora bisa mindhah sadawane rute tanpa provoking konflik serius!
    3. Cyril G...
      Cyril G... 30 april 2020 09:20
      +2
      Dheweke ana ing Selat Inggris, miturut aktivasi paling anyar saka sistem pemantauan kapal ing segara.
    4. Alexander21
      Alexander21 30 april 2020 11:14
      +3
      Kutipan: Far B
      Kene kita bakal nggawa "Chersky" - lan kita bakal manggon kanggo ngrampungake construction!


      Miturut cara, iku ora kasunyatan, iku wis resmi announced sing Academician Chersky arep Kaliningrad kanggo ngrampungake ndandani lan modernisasi, nanging banjur ana pitakonan .... kapal iki, sawise re-peralatan, kudu pindhah kanggo mbangun Sakhalin-3:

      MOSCOW, 10 Februari. /TAS/. Gazprom wis milih kontraktor kanggo retrofitting saka pipa-laying prau Akademik Chersky, kang direncanakake bakal melu ing pembangunan lapangan kondensat gas Kirinskoye proyek Sakhalin-3, nderek saka informasi ing situs pengadaan umum.


      lan apa sisih SP-2 pitakonan amba. Mungkin, mesthi, bakal ana keputusan politik saka ndhuwur lan bakal dikirim sawise modernisasi kanggo ngrampungake pambangunan Nord Stream, nanging nganti saiki ora ana informasi resmi, mung asumsi lan asumsi para ahli.
  6. Valery Valery
    Valery Valery 30 april 2020 05:42
    0
    Nalika bakal padha keselak gething lan nesu?!
    1. tihonmarine
      tihonmarine 30 april 2020 07:13
      +4
      Kutipan: Valery Valery
      Nalika bakal padha keselak gething lan nesu?!

      Kanthi akuisisi Ukraina Kulon dening SSR Ukrainia, nesu lan gething muncul, saiki wong enom sing lair sawise 1991 wis mlebu arena, dheweke wis dadi liar. Wingi, ora kanggo pisanan lan pungkasan, kanggo kabungahan kanggo nulis "Stalin ora perlu mbebasake Eropah", ing kene padha nelpon kula bodho sing ora ngerti geopolitik, lan malah Nazi, lan padha menehi julukan paling ayu. "Kolya saka Urengoy" . Inggih, ana hubungane karo Ukraina, aku pengin ndeleng pendapat babagan pitakonan "Apa Stalin perlu mbebasake Ukraina Kulon ???"
      1. tycoon
        tycoon 30 april 2020 07:33
        -4
        supaya ora ana nesu, mula kudu nindakake kabijakan sing beda wiwit jaman tsarist .....
        1. tihonmarine
          tihonmarine 30 april 2020 07:45
          +1
          Kutipan saka Tycoon

          supaya ora nesu, mula kudu nindakake kabijakan sing beda wiwit jaman tsarist ..

          Apa ala, lan kabijakan apa lan kanggo sapa. Bakal dadi wektu kanggo ngerti yen Ukraina Kulon ora ana hubungane karo Ukraina sajrone 700 taun. Rusia, Ukraina, Belarus minangka wong tritunggal, beda karo Ukraina Austria. Nuwun sewu, sepisanan kula ngira sampeyan saka Sumeria.
          1. tycoon
            tycoon 30 april 2020 07:50
            -8
            ya - wong tritunggal - padha nggawe aku ngguyu)))) Rusia ora tresna ora mung ing Ukraina Kulon, katon ing sajarah hubungan antarane tsarist Rusia lan Ukraina, banjur Bolsheviks lan Komunis, lan banjur Comrade Putin lan sampeyan bakal ngerti. kenapa Rusia ora disenengi ing Ukraina ... ..
            1. tihonmarine
              tihonmarine 30 april 2020 08:35
              +6
              Kutipan saka Tycoon
              ya - wong tritunggal - dheweke nggawe aku ngguyu)))) Rusia ora ditresnani ora mung ing Ukraina Kulon, deleng sejarah hubungan antarane tsarist Rusia lan Ukraina

              Aku pitutur marang kowe yen Ukraina Kulon iku Kakaisaran Austria, lan Little Russia iku wong tritunggal. Lan sing ing Kakaisaran Rusia rotted Little Russian? Iki raja sing menehi tanah luwih akeh tinimbang Rusia Agung lan Belarusia, lan tanah apa? Lan pinten wilayah Rusia Agung sing diparingake dening Tsars marang Little Russia (ya, sanajan Bolsheviks menehi kaping pirang-pirang luwih akeh marang Ukraina. Padha diwenehi kabeh, nanging padha mangan kabeh.) Lan ing sangisore tsars, petani cilik Rusia urip kaya "Kristus ing dhadhane." Utawa sampeyan bisa menehi jeneng paling ora siji wicara utawa pambrontakan ing Little Russia nglawan Eyange Tsar? Lan sampeyan ora perlu ndeleng hubungane karo Ukraina lan Ukraina Kulon, aku dhewe manggon ing sangisore USSR lan weruh hubungane kabeh wong USSR. Lan saiki Ukraina entuk apa sing pantes minangka Ukraina, lan dudu Republik Sosialis Soviet Ukrainia. Senajan sampeyan ora bakal ngerti Hades.
              1. tycoon
                tycoon 30 april 2020 08:38
                -5
                mesthi aku ora ngerti ..... ing ngendi kita menyang neraka)))))
              2. atalef
                atalef 30 april 2020 08:55
                -5
                Kutipan saka tihonmarine
                Lan pira tlatah Rusia Agung sing diparingake Tsar marang Little Russia

                Apa tegese menehi 7
                carane sampeyan bisa menehi dhewe? belay
                Kutipan saka tihonmarine
                (ya, sanajan Bolshevik menehi kaping pirang-pirang marang Ukraina.

                Apa tegese diwenehi?

                ora ana sing menehi apa-apa.
                Sadurunge gabung karo USSR, wates Ukraina meh padha karo saiki.(Tanpa Crimea 0
                mung siji-sijine sing diwènèhaké déning Bolshevik marang Ukraina---dadi bagéan kuloné marang Jerman ing tentrem Brest.
                1. tihonmarine
                  tihonmarine 30 april 2020 09:13
                  +3
                  Kutipan saka atalef
                  Apa tegese menehi 7
                  carane sampeyan bisa menehi dhewe?

                  Lan padha mbokmenawa panginten kaya sampeyan, padha menehi kanggo awake dhewe, nanging ternyata wong liya "Paman Kulon". Aku mikir sampeyan wis maca dekrit presiden sampeyan babagan dodolan tanah Ukrainia, lan yen tanah iki dadi duweke kita.
                  1. atalef
                    atalef 30 april 2020 09:37
                    -3
                    Kutipan saka tihonmarine
                    Lan mesthine dheweke mikir, kaya sampeyan, dheweke menehi awake dhewe, nanging ternyata "Paman Kulon" wong liya.

                    metu saka topik maneh.
                    dadi sing diparingi para ratu.
                    Sampeyan mung bisa menehi kanggo wong.
                    dadi sapa?
                    Kutipan saka tihonmarine
                    Aku mikir sampeyan wis maca dekrit kasebut duweke dhewe Presiden ing Advertisement saka tanah Ukrainia

                    Rivlin ngedol tanah Ukrainia?
                    ora ngerti. belay
                    Kutipan saka tihonmarine
                    lan sapisan tanah iki wis kita.

                    kita iku 7
                    sampeyan. tuwane, mbah kakungmu, etc - dheweke tau.
                    Ora ana maneh ngganggu babagan tanah ing Ukraina - apa sampeyan bisa ngomong babagan adol tanah ing Rusia 7
                    Apa aku bisa ngedol?
                    1. tihonmarine
                      tihonmarine 30 april 2020 11:59
                      -1
                      Kutipan saka atalef
                      Ora ana maneh ngganggu babagan tanah ing Ukraina - apa sampeyan bisa ngomong babagan adol tanah ing Rusia 7
                      Apa aku bisa ngedol?
                      Artikel 15 saka Kode Tanah Federasi Rusia ngatur hak kanggo ndarbeni
                      aplikasi dening warga manca saka kategori ing ngisor iki tanah ing Rusia:
                      - plot kanggo construction omah individu;
                      - area tanah kanggo tani;
                      - plot karo bangunan omah pribadi kanggo panggonan luwih ing
                      iku ing basis sementara lan permanen.
                      Lan aja bingung "peparinge Gusti Allah karo endhog orak-arik (ing daging babi)"
                      1. Avior
                        Avior 30 april 2020 13:11
                        +1
                        nyatane ing Ukraina uga dilarang kanggo wong manca tuku tanah tetanèn
                      2. tihonmarine
                        tihonmarine 30 april 2020 14:12
                        0
                        Kutipan saka Avior

                        nyatane ing Ukraina uga dilarang kanggo wong manca tuku tanah tetanèn

                        Inggih, ora ana sing mangu-mangu. Resmi, manca lan perusahaan manca ora bakal bisa kanggo tuku tanah Ukrainia langsung. Nanging, ana skema sing bisa ditindakake: wong Ukrainia bisa njupuk silihan marang keamanan tanah, lan yen dheweke dadi bangkrut, aset kasebut bakal dadi properti bank. Sing, ing siji, wis duwe hak kanggo ngedol lemah ing lelangan, kalebu perusahaan manca bisa melu ing lelangan.
                        Hukum kasebut minangka salah sawijining tuntutan utama Dana Moneter Internasional. Persetujuan kasebut bakal ngidini Kyiv terus kerja sama karo organisasi kasebut lan nampa tranche silihan anyar kanthi jumlah $ 10 milyar.
                        Sampeyan bisa ora ngedol tanah kanggo wong manca, nanging sampeyan ora bisa ndeleng dolar minangka kuping dhewe, lan Pedro Roroshenko marang Zele M negara tanpa dhuwit, lan negara iku prajurit pungkasan ing rangking.
                      3. Avior
                        Avior 30 april 2020 15:52
                        0
                        Sampeyan ora duwe informasi sing bener.
                        Wong manca ora bisa dadi pemilik lahan pertanian
                        Yaiku, dheweke ora bisa tuku miturut prosedur apa wae, ora ana sing bakal ndhaptar kepemilikan
                        A bank, apa manca utawa Ukrainia, yen tanah ditransfer kanggo wong-wong mau, kudu ngedol ing lelangan mbukak ing 2 taun.
                        https://finance.ua/saving/zakon-o-zemle-chto-nuzho-znat#headline_18
                      4. Alexander Mosin
                        Alexander Mosin 30 april 2020 16:42
                        -1
                        Aku ora yakin sing luwih elek, ngedol tanah Ukrainia marang investor Kulon kanthi $, utawa menehi tanah Rusia marang wong Tionghoa. Asil saka aktivitas wong Tionghoa ing Timur Jauh lan ing Siberia wis nyata, ing arah negatif, lan sawetara wong diwenehi minangka hadiah, panggonan sugih ing alam, kang leluhur kita ngeculaké getih. Ing mratelakake panemume, iku luwih apik kanggo ndeleng apa mengkono ing irung, lan supaya Ukrainians Ngurutake dhewe.
                    2. tihonmarine
                      tihonmarine 1 Mei 2020 06:01
                      +1
                      Kutipan saka atalef
                      kita iku 7

                      Telat, nanging aku bakal mangsuli. Duwe, dudu duwekmu.
                2. Cyril G...
                  Cyril G... 30 april 2020 09:23
                  +1
                  Ing wektu perdamaian Brest, Ukraina wis entuk kamardikan lan Jerman sarujuk kanthi kapisah
                  1. atalef
                    atalef 30 april 2020 10:23
                    -2
                    Kutipan: Cyril G...
                    Ing wektu perdamaian Brest, Ukraina wis entuk kamardikan lan Jerman sarujuk kanthi kapisah

                    Ok - iki ora ngganti inti (sanajan yen iki kasunyatan, iku worth mriksa. Sapa sing mimpin delegasi Ukraina 0
                    dadi iki sorotan.
                    Sadurunge mlebu USSR, Ukraina minangka negara merdika ing wates sing padha karo saiki (kajaba Crimea 0 - lan dadi pitakonan - sing menehi sapa lan saka apa?
                    1. Cyril G...
                      Cyril G... 30 april 2020 10:32
                      +3
                      Ora ana wates ing kono. UNR, sing diumumake tanggal 9 Januari 1918, ngaku Crimea lan Kuban minangka tanahe. UNR ora ngakoni Kulon UNR, mula ditresnani dening Ukrainia. Moscow ora seneng banget. Kanggo gambaran babagan apa Ukraina, deleng Prajanjian Pereyaslav 1654.
                    2. tihonmarine
                      tihonmarine 30 april 2020 12:11
                      +1
                      Kutipan saka atalef
                      Sadurunge mlebu USSR, Ukraina minangka negara merdika ing wates sing padha karo saiki (kajaba Crimea 0 - lan dadi pitakonan - sing menehi sapa lan saka apa?

                      Iku kedadeyan ing dalan sampeyan, nanging kedadeyan ing lan metu saka dalan sampeyan, yen sampeyan katon kaya iki.
                      Ing milenium IV SM. ing situs Israel lan Palestina modern, kekuwatan Kanaan dibentuk, sing tegese "negara ungu." Ing literatur sejarah uga ditemokake kanthi jeneng "Tanah Janji". Sadawaning sajarah, tanah Palestina direbut dening Romawi, tentara salib Eropa, lan wiwit taun 1516 nganti 1917 ana ing sangisoré pamaréntahan Kakaisaran Ottoman. Sawisé Perang Donya I, Palestina diwènèhi mandat kanggo pamaréntahan kadhaulatan, nanging ing taun 1948 Israel njupuk alih negara kasebut. Wiwit kuwi, wong Palestina wis berjuang kanggo nggawe negara dhewe. Saiki diakoni minangka negara dening 137 negara, nanging ora bisa dadi anggota PBB, amarga ora diakoni dening Amerika Serikat, Inggris lan Prancis.
                  2. tihonmarine
                    tihonmarine 30 april 2020 12:07
                    +1
                    Kutipan: Cyril G...
                    Ing wektu perdamaian Brest, Ukraina wis entuk kamardikan lan Jerman sarujuk kanthi kapisah

                    Pranyata Jerman bisa njupuk kauntungan saka prajanjèn iki.
                    1. Avior
                      Avior 30 april 2020 13:13
                      +4
                      ora bisa
                      padha dibatalake dening perjanjian Versailles, Rusia diakoni minangka pemenang ing dheweke kanthi hak nampa ganti rugi saka Jerman.
                  3. Avior
                    Avior 30 april 2020 13:12
                    +2
                    nanging tentrem digawe karo Bolsheviks
              3. tycoon
                tycoon 30 april 2020 16:00
                -1
                padha mènèhi tanah sing dienggoni wong Ukrainia lan bali numpes wong-wong cerdas Ukrainia, ditransfer menyang Moskow kanthi kekuwatan Patriarch Kyiv, ngusir ewu wong Ukrainia menyang Siberia lan Solovki, ewonan wong keluwen, ngusapi basa Ukrainia dadi bubuk. , nyoba ngrusak identitas Ukrainia, lan liya-liyane. ...

                Lan nalika wong Ukraina manggon ing semanggi ing sangisore tsar???? Lan ora ana kerusuhan - amarga kabeh elit dirusak, kaya tsar lan Bolshevik. Tumindak padha ...


                Ijol-ijolan "ayu" ternyata .......
              4. Maas
                Maas 30 april 2020 18:23
                -2
                Aku ora ngerti yen tsars Rusia, ternyata, menehi tanah Ukraina.
                Zashkvar wis nyabrang kabeh wates. Kebodohan iku nyebar.)
              5. Σελήνη
                Σελήνη 30 april 2020 22:53
                -1
                Kutipan saka tihonmarine
                Utawa mungkin sampeyan bisa menehi jeneng paling ora siji pagelaran utawa pambrontakan ing Little Russia nglawan Eyange Tsar

                malah ana wiki.
                Apa bakal bisa nglawan Permaisuri?
                Pemberontakan Turbaev minangka salah sawijining pemberontakan petani anti-perbudakan paling gedhe ing Kiri-Bank Ukraina ing paruh kapindho abad kaping 1789. Iki dumadi saka 1793 nganti XNUMX, pusat pemberontakan yaiku desa Turbai ing distrik Gradyzhsky [uk] saka gubernur Yekaterinoslav ing Kakaisaran Rusia (saiki distrik Globinsky ing wilayah Poltava ing Ukraina). Panyebab langsung pemberontakan yaiku upaya para petani supaya bisa mardika saka perbudakan.
                Ing wulan Juni 1793, batalyon infantri saka Resimen Bug Jaeger lan 200 Cossack digawa menyang desa, kanthi bersenjata malah loro meriam. Pasukan pemerintah nindakake penahanan massal para petani. Sidhang para pemberontak dumadi saka 11 Juli (22 Juli), 1793 nganti 31 Januari (11 Februari 1794). Peserta sing paling aktif digebugi nganggo pecut, irunge ambruk, pipi lan bathuk dicap "maling" lan dikirim menyang kerja keras ing Tobolsk, liyane dihukum cambuk. 15 petani mati sawise ditindhes.
                Bagéyan saka Turbaevites diusir menyang steppes ing provinsi Kherson lan Tauride. Panguwasa malah ngganti jeneng desa Turbai, ngganti jeneng dadi Skorbnoe (padha bali menyang jeneng mantan mung ing taun 1919).
                Luwih saka 50 pagelaran ing paruh kapindho abad kaping 18.
                Sajrone Pugachev-kinerja Garkusha.
                Uprising ing Klischintsy.
                Miturut cara, perang petani nglawan oppression lan serfdom ing tanah Ukrainia padha ing Rusia tengah.
                Luwih gampang mung ing tanah sing mentas dikembangake. Ora ana budak ing kana.
                Lan iki ndadekake iku bisa kanggo menehi lompat cetha kanggo pangembangan perdagangan lan kabeh kidul.
                Ing Rusia, serfdom ngrusak negara. Dadi iklim alon-alon negara, lan uga perbudakan ngrusak transisi menyang kapitalisme.
  7. LeonidL
    LeonidL 30 april 2020 05:42
    +1
    Cara paling gampang yaiku ngunggahake gendéra kapal tambahan saka Angkatan Laut Rusia ing Chersky lan supaya pindhah karo konvoi saka pasangan corvettes. Ora ana sing wani ndemek.
    1. nikvic46
      nikvic46 30 april 2020 06:10
      +1
      Leonid "Chersky" ora mlaku alon-alon amarga ana sing ngancam dheweke. Dheweke mung ora perlu cepet-cepet menyang negara sing akeh struktur ora bisa digunakake.
      1. LeonidL
        LeonidL 30 april 2020 19:07
        0
        Dear Nikolai, iki pendapat pribadi sampeyan.
    2. tihonmarine
      tihonmarine 30 april 2020 07:52
      -2
      Kutipan saka Leonid
      Cara paling gampang yaiku ngunggahake gendéra kapal tambahan saka Angkatan Laut Rusia ing Chersky lan supaya pindhah karo konvoi saka pasangan corvettes.

      Ya, iki ora gampang ditindakake, bisa uga mung ora mungkin.
    3. tihonmarine
      tihonmarine 30 april 2020 14:23
      -1
      Kutipan saka Leonid

      Cara paling gampang yaiku ngunggahake gendéra kapal tambahan saka Angkatan Laut Rusia ing Chersky lan supaya pindhah karo konvoi saka pasangan corvettes.

      Inggih, mangga maringi pitutur carane nindakaken.
  8. nikvic46
    nikvic46 30 april 2020 06:16
    +5
    Nord Stream 2 bakal rampung. Sampeyan mung kudu sabar nalika Jerman pulih saka pandhemen. Kanggo Ukraina, dheweke mesthi negesake dhewe. Dheweke wis suwe nganggep awake dhewe minangka pusat jagad raya.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 30 april 2020 09:17
      -1
      Kutipan saka: nikvic46
      Minangka kanggo Ukraina, iku wis tansah nandheske dhewe. wigati sing ora bisa dibayangke.

      Ana bab iki, sanajan aku isih durung ngerti "apa Ukraina."
      1. LeonidL
        LeonidL 30 april 2020 19:11
        +1
        Dear Vlad! Sampeyan takon "apa Ukraina"? Kita njawab - "Wilayah saka total absurdity" kang nyoba kanggo mbangun negara Eropah modern ing ideologi lan negara-mbentuk prinsip dhasar saka sages kutha cilik saka OUN saka 20-30s abad pungkasan. Kajaba iku, loro dogma iki nekad dipalu menyang kepala generasi mudha, sing dhasar kontradiktif. Absurdity lengkap!
        1. tihonmarine
          tihonmarine 30 april 2020 19:41
          0
          Kutipan saka Leonid
          Kita njawab - "Wilayah Absurditas universal"

          Matur nuwun, aku uga mikir. Aku seneng banget, kaya ing film babagan Kamo, anarkis ujar "Saben uwong bakal bebas, lan jaran lan wong sing gratis bakal mlaku ngliwati steppe."
          1. LeonidL
            LeonidL 30 april 2020 19:52
            +1
            Vlad! uga, Absurdistan kanggo free jaran lan wong kaya lumaku menyang rembulan! Nanging, negara nir mlumpat kanthi bungah, digigit Galician.
            1. tihonmarine
              tihonmarine 1 Mei 2020 05:59
              +1
              Kutipan saka Leonid
              Nanging, negara nir mlumpat kanthi bungah, digigit Galician

              Jaran bakal bebas, nanging wong Sumeria mung buruh gratis, kaya pendulum sing bebas ngayun.
  9. Pimpinan saka Redskins
    Pimpinan saka Redskins 30 april 2020 07:07
    +2
    sawetara negara golek dhewe sumber temen beda saka masalah global
    Iki persis sing ditulis babagan negara kita lan SP2!
    1. Avior
      Avior 30 april 2020 07:15
      +4
      Kekuwatan Siberia isih duwe prospek sing ora jelas
      1. tihonmarine
        tihonmarine 30 april 2020 07:56
        -1
        Kutipan saka Avior
        Kekuwatan Siberia isih duwe prospek sing ora jelas

        Sadurunge saben jam ana iklan ing TV babagan "Power of Siberia", nanging saiki wis suwe ora weruh.
        1. Avior
          Avior 30 april 2020 08:29
          +2
          Bubar aku weruh nang endi wae yen ing basis sing diarani pembangun Kekuwatan Siberia ana sawetara desa - meh kerusuhan - ana penyakit sing gedhe banget karo coronovirus, dene buruh shift, ana sing digawa mlebu, njaluk quarantine kanthi cepet.
          https://www.google.com/amp/s/ria.ru/amp/20200428/1570690389.html
          Ing basis saka "Gazprom" kanggo "Power of Siberia" gelar kerusuhan

          Kanggo sawetara alasan, dheweke ora weruh kabar iki ing VO, utawa aku ora kejawab?
    2. kot28.ru
      kot28.ru 30 april 2020 10:19
      -4
      Babagan sampeyan, mesthi, babagan Ukraina sampeyan
  10. 30143
    30143 30 april 2020 07:14
    -1
    Tenang wae. Apa sampeyan wis mbangun infrastruktur pesisir?
    Ing kene, kabeh ahli waris wis entuk dhuwit gedhe. Lan kabeh covid19 iki dibutuhake kanggo nyuda konsumsi gas lan nyuda rega ... Inggih, Federasi Rusia nuduhake papan kasebut.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 30 april 2020 07:57
      -1
      Kutipan: 30143
      Inggih, lan Federasi Rusia kanggo nunjukaké sawijining panggonan.

      Luwih sijine ing sak panggonan.
    2. atalef
      atalef 30 april 2020 08:56
      +1
      Kutipan: 30143
      Lan kabeh covid19 iki dibutuhake kanggo nyuda konsumsi gas lan nyuda rega ... Inggih, Federasi Rusia nuduhake papan kasebut.

      Cina = - padha.
  11. Avior
    Avior 30 april 2020 07:30
    + 13
    perusahaan energi lokal PGNiG, sing diduga menangake kasus nglawan RAO Gazprom Rusia ing Arbitrase Stockholm

    Apa gaya presentasi? Dadi sampeyan menang apa ora?
    Yen menang, dheweke pancen bisa ngrebut Saham SP2, wis ana preseden.
    Dhewe, SP2 iki ora bisa mandheg, nanging rumit, ya. Banjur Polandia kudu mbalekake dhuwit wiwit taun 2014.
    Yen ora, banjur ora bisa. Apa penulis bisa nulis kanthi cetha?

    Lan sakperangan alesan, penulis tetep meneng babagan masalah liyane - Amerika ngancam sanksi sing arep tuku gas saka SP2 ing Eropah.
    Lan miturut sanksi kepungkur, ancaman kasebut ora kosong.
    Ana uga masalah katelu, sing ditulis ing VO.
    Konsumsi gas Rusia ing Eropah wis mudhun banget, lan persetujuan karo Ukraina ditandatangani kanthi cara sing kudu dibayar sanajan gas ora diwenehake. Bakal padha rampung mbangun SP2 lan luwih? Bakal kosong utawa yen diisi, kabeh padha, Ukraina kudu mbayar, tanpa ngompa apa wae. Iki masalah kanggo 5 taun sabanjuré.
    Ana uga masalah katelu.
    Jerman wis suwe janji yen sanajan SP2 bisa digunakake, bagean transit liwat Ukraina bakal tetep.
    Lan yen panjaluk gas tetep ing tingkat saiki, apa kahanan bakal muncul maneh yen sampeyan kudu mbayar dhuwit tanpa ngompa apa-apa?
    1. tihonmarine
      tihonmarine 30 april 2020 08:00
      -1
      Kutipan saka Avior
      Konsumsi gas Rusia ing Eropah wis mudhun banget, lan persetujuan karo Ukraina ditandatangani kanthi cara sing kudu dibayar sanajan gas ora diwenehake. Bakal padha rampung mbangun SP2 lan luwih?

      Nuwun sewu, apa? Ditemokake ing petualangan tokhas sampeyan.
    2. Kronos
      Kronos 30 april 2020 10:35
      +1
      Penulis ora bisa nampa iki.
  12. tycoon
    tycoon 30 april 2020 07:31
    0
    Mesthine, Eropa butuh usaha patungan - sawise kabeh, Eropa ora nandur modal dhuwit lan Federasi Rusia nindakake kabeh kanggo awake dhewe lan dipinjam ......
    Nanging Eropa dhewe ora perduli ana apa ora ..... Yen dibangun - ya ora dibangun - ya bakal ..... lan dana kredit 87,5 yuta - penulis " sarwa" kesimpulan - mung sarwa
    1. tihonmarine
      tihonmarine 30 april 2020 08:02
      -1
      Kutipan saka Tycoon
      Mesthine, Eropa butuh usaha patungan - sawise kabeh, Eropa ora nandur modal dhuwit lan Federasi Rusia nindakake kabeh kanggo dhewe lan dipinjam ..

      Bener ngandika, padha wanted kabeh kanggo awake dhewe. Lan perlu, kaya kejahatan, kanggo ngubungake saben wong nganggo dhuwit, mula ora ana hadiah lan sanksi sing bisa ditindakake, amarga kabeh wong mbela "duit".
    2. Cyril G...
      Cyril G... 30 april 2020 10:36
      +1
      iki ora dadi - "Ing 2017, babagan € 2 milyar nandur modhal ing Nord Stream 3. Dhuwit kasebut disebarake ing saham sing padha antarane investor Barat lan Gazprom," ujare Corcoran.
      1. tycoon
        tycoon 30 april 2020 11:10
        +1
        iki dhuwit pribadi, lan Eropah ora nandur modal dhuwit umum ana - mulane, iku ora bakal kelangan apa-apa yen joint venture ora rampung lan iku ora kasunyatan sing bakal menang yen wis rampung.
        1. Cyril G...
          Cyril G... 30 april 2020 11:16
          0
          Sampeyan bingung ing istilah. Negara-negara kasebut dudu investor ing kana. Wong-wong sing wis nandur modhal, wong iki makili lan mrentah Eropah lawas. Lan mung ora push wong. Ana struktur EU sing ana ing sangisore Amerika.
          EU ora monolith ing kabeh.
  13. Chingachgook
    Chingachgook 30 april 2020 08:00
    0
    Km isih durung rampung. kudu rampung ing pungkasan taun kepungkur. Lan dheweke uga yakin yen dheweke bakal ngrampungake ....
  14. pemikir
    pemikir 30 april 2020 08:01
    +2
    Kutipan: Far B
    Luwih menarik:

    Lan ndeleng dhewe apa masalahe? 3 Mei Kaliningrad!
  15. Andrey Krasnoyarsky
    Andrey Krasnoyarsky 30 april 2020 08:05
    +1
    Ukraina, Polandia lan "kanca" liyane mung nuruti pesenan saka Washington. Pipa gas iki minangka balung ing tenggorokan Amerika, amarga ora ana wong ing Eropa sing butuh gas cair kanthi gratis.
    1. Avior
      Avior 30 april 2020 08:24
      +2
      Ya, wong Amerika.
      Lan kanggo Ukraina dhewe, tegese ora nguntungake yen Gazprom bakal ngompa pipa Ukrainia lan mbayar menyang Ukraina, lan ora liwat SP2?
  16. fa2998
    fa2998 30 april 2020 08:18
    +1
    Kutipan: Stas157
    Lha, rega BBM uga mudun, awit kaiket karo rega lenga. Dadi pitakonan sing bener yaiku:
    Kutipan: Stas157
    Aku wonder nalika kabeh pipo iki bakal mbayar ing prices lenga saiki?

    Lan ing kene kita duwe bathi kanggo Gazprom, biaya kanggo negara.
    RS. Aku yakin yen rega gas lan lenga mudhun, dheweke uga bakal nulis bonus milyaran taun iki. hi
    1. VIK1711
      VIK1711 30 april 2020 14:39
      0
      Rauh "pasuryan" saka Managers "Gazprom" ora pas ing TV.

      Produsen TV terus nambah diagonal produke. Mulané!
  17. cniza
    cniza 30 april 2020 08:41
    +2
    Awan kumpul maneh babagan proyek energi domestik sing paling penting, pipa gas Nord Stream 2, konstruksi sing bubar dadi epik nyata.


    Nalika iku beda?
  18. Roso 56
    Roso 56 30 april 2020 09:14
    -2
    Kita mung kudu ngumumake kabeh tumindak wong lan negara marang ekonomi Rusia minangka ancaman kanggo keamanan nasional negara kita lan nanggapi kanthi tepat. Ayo padha mikir sing padha bakal nampa imbalan. Cukup wis pipi sulih.
    1. Alexander Mosin
      Alexander Mosin 30 april 2020 16:54
      -1
      Kutipan: Ros 56
      Sampeyan mung kudu ngumumake kabeh tumindak wong lan negara marang ekonomi Rusia minangka ancaman kanggo keamanan nasional

      Lan sapa sing adol gas?
      1. Roso 56
        Roso 56 30 april 2020 17:01
        +1
        Saben uwong bakal butuh gas, wektu iki. Lan aku ora ngusulake kanggo ngumumake perang, iki sing nomer loro.
  19. Romawi123567
    Romawi123567 30 april 2020 09:31
    0
    Bener, Pan Makogon ora nemtokake kanthi cara apa lan cara "nezalezhnaya" arep entuk gangguan konstruksi.
    Lha, sak iki, lagi wae prestasine .. liyane mung sepele ..

    Ora tanpa alesan, mengko ing Duma Negara Rusia demarche kang disebut "histeria", pet kang, dening cara, iku. mbantah, pisanan kabeh, kapentingan konsumen Eropa "bahan bakar biru" Rusia.


    Lan apa wong Eropa ora kesusu ngrampungake pembangunan pipa iki ??
    Dadi, kita nyalahake sawetara Makagon saka histeria .. lan wong-wong sing kudu kuwatir babagan iki ing wiwitan, miturut pendapat kita .. kita meneng wae..
  20. Romawi123567
    Romawi123567 30 april 2020 09:35
    +5
    Nord Stream 2 nyatane meh rampung kanthi sukses.


    Kabeh babagan frasa iki sampurna.
    Saka "kasunyatan", lan "nyedhak", kanggo "rampung" lan, sing paling penting, "sukses" ..

    Penulis mung megatroll ..))


    Yen ora kanggo sanksi sing ditindakake dening Amerika Serikat

    Yen ora ana sanksi sing ditindakake dening Amerika Serikat, Nord Stream 2 bakal rampung kanthi sukses.
    Nanging ing kasunyatan, kabeh mung beda ..))
  21. Romawi123567
    Romawi123567 30 april 2020 09:39
    +2
    Yen ora kanggo US ngenalaken sanksi marang perusahaan sing duwe kapal pipa, iki mesthine wis rampung.


    maneuvers ranyono lan owah-owahan ing Course saka kapal iki, ahli domestik nerangake cukup prasaja: obah ing cara iki, nyoba supaya sanksi saka regulator US, kang complicate wacana saka Selat.



    Aku ora ngerti .. kok kapal-kapal sing dipasang pipa ora laporan menyang SP2, obah kanthi "maneuver sing ora bisa ditebak" ??
    Sawise kabeh, nalika aku maca saka artikel kasebut - yen sampeyan terus-terusan ngganti dalan, mula sanksi AS kesasar ..
    Yen kanggo liwat selat iku cukup mung kanggo nurunake sanksi saka jejak panas.. banjur pipa uga bisa dibangun kanthi cara sing padha.
  22. Romawi123567
    Romawi123567 30 april 2020 09:44
    +3
    Layanan pers operator konstruksi pipa gas, Nord Stream 2 AG, nyatakake ora duwe gagasan babagan pengadilan apa wae sing bisa ana hubungane karo asete, lan mulane mengaruhi wektu proyek kasebut.


    Kajaba sing dipilih babagan sing ngomong ??

    Yen ing karya direktur takon carane iku progressing ing kontrak / pangiriman barang, apa ana ancaman, lan apa tingkat resiko, lan aku njawab sing padha "pancen ora idea" .. Hmm ..
  23. undecim
    undecim 30 april 2020 12:37
    +4
    Kutipan: Ilya-spb
    Aku ora ngerti siji bab ... apa, Rusia ora bisa mung njupuk lan ngirim iki "kanca" harshly?

    Apa, sampeyan ora mung bisa ngomong yen ancaman menyang Nord Stream bakal nyebabake sanksi saka Rusia, nasionalisasi perusahaan sing diduweni dening negara sing ora ramah ing wilayah Rusia?

    Apa tuntutan hukum marang Rusia bakal nyebabake penegakan perdamaian?

    Omong kosong sing nggumunake! Ing endi generator teks kasebut disiapake?
  24. Normal ok
    Normal ok 30 april 2020 12:52
    0
    Nord Stream 2 bakal rampung, sanajan kabeh upaya saka wong sing ora seneng.

    Aku ngerti? Bakal ana kutha? Aku ngerti? Taman mekar? Nalika ana wong kaya ing negara Rusia!
    1. yowis
      yowis 30 april 2020 13:39
      -1
      Quote: Biasa wae
      Nalika wong-wong kuwi

      Amerika ngomong: "Kamenangan akeh bapak, kalah duwe anak yatim siji."
      Wong Rusia ora bisa milih bocah yatim piatu.
  25. Kostadinov
    Kostadinov 30 april 2020 15:17
    +1
    Yen sampeyan ora ngancani Chersky karo kapal perang AS, dheweke bakal dicekel. Malah luwih apik, bakal ngumumake yen kapal perang Chersky lan bendera angkatan laut wis diangkat.
    Nanging sanajan Amerika Serikat ngidini kapal kasebut liwat lan pipa gas rampung, dheweke bakal ngetrapake sanksi marang konsumen gas saka pipa iki.
    Aku ngarepake padha kanggo pipa gas liwat Bulgaria. Yen wis rampung, Amerika Serikat bakal ngetrapake sanksi marang konsumen gas kasebut.
    1. Alexander Mosin
      Alexander Mosin 30 april 2020 17:10
      -3
      Kutipan: Kostadinov
      Nanging sanajan Amerika Serikat ngidini kapal kasebut liwat lan pipa gas rampung, dheweke bakal ngetrapake sanksi marang konsumen gas saka pipa iki.

      Iku wis rampung. Sanajan NE2 wis rampung, ora bakal bisa nyopir gas luwih akeh tinimbang pipa SP1 lan Ukrainia-Polandia saiki. Tegese, bisa dadi pipa sing migunani ing mangsa ngarep, nanging ora bakal mbayar ing taun-taun sing bakal teka. Lan banjur ana rega energi dipped lan kanggo dangu.
  26. Pengawal73
    Pengawal73 30 april 2020 16:46
    -1
    Kutipan saka Mitroha
    Dialog antarane negara dadi padha, akhir-akhir iki, karo dialog ing film aksi murah babagan bandit.
    "Predyavy" kanggo ilang bathi, kanggo ilang bathi, kanggo inaction ing awal epidemi, kanggo virtual "gangguan" ing pemilihan... Blackmail. sandera.
    perang dagang.
    Kabeh cara iku apik, nimbang elit politik modern rolling menyang anarki lengkap lan supremasi pasukan, ora hukum.
    Iku njupuk Samsaya Awon lan Samsaya Awon kanggo bisa lan nggawe, nanging dadi luwih apik lan luwih apik kanggo golek cara kanggo goyangake sawetara pilihan saka pepadhamu. A bolt diselehake ing hubungan antarane negara, kaya-kaya padha ora kudu manggon bebarengan sawise iku.
    Mungkin kita ora ngerti apa-apa, nanging Ibu Bumi wis FSO, lan tokoh-tokoh iki nunggu ferry ruang langsung menyang Alpha Centauri?

    Marang Belarus lan presiden babagan iki. Dheweke bakal ngandhani apa rega sing saiki dipeksa kanggo tuku gas saka Rusia. Aku ngomong babagan persahabatan antarane negara.
  27. Pashhenko Nikolay
    Pashhenko Nikolay 30 april 2020 16:59
    +1
    http://c2n.me/47iMH5F .Черский проходит через датский пролив и спекулировать по поводу его маршрута нашей прессе пора уже завязывать.
    1. yowis
      yowis 30 april 2020 22:51
      0
      Referensi
      Selat Denmark utawa Selat Greenland ya iku selat antara pulo Greenland lan Islandia. Iki nyambungake Segara Greenland karo Segara Irminger, bagean integral saka Samudra Atlantik.
      Lan wong-wong iki nglarang kita ....
  28. Komentar wis dibusak.
  29. Renata
    Renata 4 Mei 2020 16:00
    0
    Rusia, kirim kabeh menyang kabeh jinis surat !!!Aja ngrungokake sampah lan aja sujud !!!