Pisanan Mei kanthi cara anyar: wektu reresik saka rereget adhering

69
Pisanan Mei kanthi cara anyar: wektu reresik saka rereget adhering

Dina iki pancen aneh. May Day... Dina nalika kanak-kanak ana preian. Ing Uni Soviet, musik nyuworo ing wayah esuk, tanggi, tanggi, kita, cilik, nanging ana ing ngendi-endi, padha kumpul. Banjur kabeh wong menyang demo mlaku. Kanthi akordion, kanthi balon lan kembang kertas. Cukup cilik "dadi demo" ing gulu bapakku. Lan ana preian.

Kanthi departure saka USSR, liburan wis diganti. Meh ora ana sing melu unjuk rasa lan demonstrasi. Kita metu saka kutha kanggo dina May. Lan maneh ana preian. Rapat liburan karo kanca-kanca. Liburan diwiwiti meh ing musim panas. Ora musim panas tanggalan, manungsa. Kanthi shish kebabs, crucian carp saka blumbang geni toko, jamur, lelungan menyang pantai ... Kanthi kabeh sing bener nggawe urip manungsa.



Lan banjur teka Dina Mei 2020. Pesen SMS, ucapan selamat ing telpon, obrolan karo tanggi saka loteng lan TV karo mboseni sethitik, nanging film Soviet kuwi apik. Quarantine... Lan siji-sijine titik sing padhang ing karantina iki kanggo aku pribadi yaiku kesempatan menyang toko. Ngumbara ing antarane jendhela, tuku sawetara, asring ora perlu, ganti lan mlaku-mlaku ing dalan. Kanthi otomatis njaga jarak sosial iki.

Aku lunga menyang toko dina iki ...

Lan sampeyan ngerti, aku bali karo swasana ati meh perayaan. Ora, dudu poster utawa balon sing ngunggahake swasana ati iki. Ora malah keanggunan sawetara bakul. Ora. Aku dihibur karo wong lanang sing mbagi-bagi ... topeng ing lawang mlebu kamar. Topeng biasa, sing ing kutha kita mung dianggo ing toko utawa transportasi umum. Lan malah banjur, kalebu kula, ora kabeh.

“Halo! Aku congratulate sampeyan ing First Mei. Rahayu kanggo sampeyan lan kesehatan. Njupuk topeng." Iki minangka tembung resmi saka wong enom sing entuk bathi utawa dadi sukarelawan. Ora masalah. Lan dheweke uga ora nggegirisi atiku. Aku bisa uga nonton TV akeh banget karo pidato pejabat babagan bantuan negara.

Nanging banjur, wis dadi panuku lengkap, ana sawetara jinis anti-negara pamikiran ing sirah. Sing nggumunake, wingi lan sadurunge negara ora duwe dhuwit kanggo topeng "hadiah", nanging saiki saka ngendi? Lan pikiran iki dilatih ing otakku nganti aku ora tahan lan takon marang bocah lanang saka ngendi topeng iki?

“Ya wis, sing dikarepke pak guru. Kita adol susu ing kene. Dadi dheweke tuku kothak topeng lan ujar manawa saben wong sing teka ing toko kudu ngucapake selamat ing liburan! Pranyata sing duwe loman iku mung petani saka wilayah. Lan mung telung tray kuwi ing distrik. Lan bayarane uga ora gedhe. Nanging dheweke njupuk lan nggawe preian kanggo wong. Ya, lan dielingake bocah iki, supaya ora bengok-bengok ing saben pojok babagan tumindak iki.

Psikologi anyar


Apa sampeyan ora mikir manawa koronavirus perlu sacara psikologis kanggo kita? Dhumateng kita sedaya. Perlu, kaya mengkono, nuwun sewu, bencana, perang, bencana alam perlu. Sampeyan perlu nalika kanggo pangan apik, apartemen anget lan gedhe, kesempatan kanggo mencet dalan kanggo Turki utawa Mesir menyang pantai lan fasilitas liyane, kita mandek dadi wong. Kita mandheg dadi manungsa! 

Lima utawa nem taun kepungkur, aku nyekseni wong mati. Ana wong mung mlaku lan tiba. Lan ora ana wong, lan aku weruh pati cukup adoh, aku mbaleni, ora ana sing teka lan takon apa kedaden. Kajaba iku, nalika kita ngerti manawa wong kasebut wis mati, aku krungu saka salah sawijining wanita sing nganggo busana apik: "Dheweke bakal mendem kaya babi lan ngubengi sikil" ...

Lan wingi aku ndeleng gambar sing beda banget. Aku kerep nulis babagan "Atlet dudu sampeyan ...", nanging wingi aku bangga karo pemuda kita, kanggo para siswa universitas teknis kita. Wong wadon tuwa nganggo tebu mlaku-mlaku nang endi wae utawa saka ngendi wae. Mbokmenawa kesel. Dheweke leaned marang tembok lan ngadeg. Banjur, ing sawetara detik, loro lanang lan wadon mandheg cedhak dheweke. Bantu stop...

Aku ngerti sawetara pengusaha sing wis nyumbang jumlah sing cukup kanggo perang nglawan Covid-19. Dadi, kanggo saraf liberal kita, aku bakal ngandhani babagan siji wong media. "Propagandis Kremlin" sing padha, sing wis disalahake amarga kabeh dosa ing jagad iki, Vladimir Solovyov nyumbang "luwih saka siji yuta" kanggo dana kanggo nglawan koronavirus. Sing padha ditindakake dening wong-wong sing asring kita deleng ing program ...

Aku ngerti buruh keras sing nyumbang upah kanggo sedina kerja ing kana. Kita malah duwe gerakan kaya ing perusahaan. Sawijining dina kita kerja kanggo mesthekake yen kabeh dokter nganggo setelan pelindung anyar lan peralatan pelindung liyane. 

Aku ngerti, aku weruh saben dina, bocah-bocah wadon lan lanang sing nggawa tas pangan kanggo wong tuwa. Yagene, aku dhewe, ing dalan menyang toko, nelpon pepadhamu sing umur 85 taun lan takon apa sing dibutuhake. Bener, kajaba roti loro lan susu saperangan bungkus, dheweke ora nggawa apa-apa. Antarane sukarelawan, uga ana kompetisi.

Ora aku, nanging kita


Kita, tanggane, saiki ngerti persis sing kerja obat. Ora amarga kita nyoba sinau babagan pribadi. Mung wae saben esuk tangga-tanggane medis mangkat kerja numpak mobil. Lan beda-beda lan ora nganggo taksi. Pamilik mobil nyopir supaya bisa kerja kanthi inisiatif dhewe! Dheweke malah nggawe ruangan kontrol supaya ora ana tusukan karo mobil.

Wektu aneh sing ngganti ora mung ekonomi, ilmu pengetahuan, moral lan kabeh liyane sing digawe dening manungsa. Pranyata wektu ngganti kita. Bali menyang pangerten sing kita, preduli saka status lan posisi ing masyarakat, kuwat mung nalika kita We, lan ora akeh aku. 

Dina Mei ... Wektu nalika kabeh tuwuh, kabeh nyedhaki srengenge. Dina Mei sing padha iki minangka wektu reresik saka lapisan rereget sing nempel ing jiwa kita sajrone perestroika, mbangun kapitalisme lan liya-liyane sing wis ditindakake sajrone 30-40 taun kepungkur. Saiki kita kaya godhong ing wit. Godhong ijo alus. Lan ora coklat sing kita deleng ing September-Oktober. 

Dadi, seneng liburan kanggo kabeh sing maca "Military Review"! Kanthi ngresiki! 
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

69 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 34
    1 May 2020
    wektu reresik saka lapisan saka rereget sing macet ing nyawa kita sak perestroika

    Kanthi jiwa kita, Alexander, kabeh wis rapi. Telek iki macet ing Negara Agung, lan "mabur" nyeret kabeh menyang tumpukan. Saka wong-wong mau perlu kanggo ngresiki Motherland.
    1. + 28
      1 May 2020
      Kutipan: Lexus
      Telek iki macet ing Negara Agung, lan "mabur" nyeret kabeh menyang tumpukan. Saka wong-wong mau perlu kanggo ngresiki Motherland.

      Kita kudu ngresiki nganti suwe lan suwe ... Lalat, kaya biasane, ora kepenak. Lan padha ngebaki kabeh cabang kekuwatan .. hi
      1. +6
        1 May 2020
        Kita duwe wong apik! Kaya sing sampeyan ucapake, akeh setan sing kuwasa, chimera saka jaman biyen.
        1. + 18
          1 May 2020
          Kaya sing sampeyan ucapake, akeh setan sing kuwasa, chimera saka jaman biyen.

          "Flies" lan saiki terus kanggo douse kabeh warisan Soviet karo feces - iku luwih gampang kanggo wong-wong mau ing "dekorasi" kuwi kanggo cocog sadurunge kasugihan nasional lan kaluwihan wong liya.
      2. +9
        1 May 2020
        Aku kaya mangsuli karo kutipan klasik: "Dadi kita bakal menang!" (V. I. Lenin).

        Aku setuju karo penulis artikel.
        1. +1
          1 May 2020
          Lan ing nguber: apa ana mangsa sing? September, Oktober, tyap-tyap lan - MAY!
          Klasik uga !!! sedulur ombenan
      3. +6
        1 May 2020
        Sepisanan Mei ing RI ana vodka ing meja, ing ngisor meja ana buku, koran Iskra.
        Pisanan Mei ing Gorbachev, ana buku ing meja, koran Pravda. Ing ngisor meja ana vodka.
      4. +3
        1 May 2020
        Quote: sepi
        Kita kudu ngresiki nganti suwe lan suwe ... Lalat, kaya biasane, ora kepenak. Lan padha ngebaki kabeh cabang kekuwatan ..

        Kita bakal ngresiki kabeh lan ngresiki awake dhewe, mesthine, kita kudu kerja minangka saluran pembuangan ing "istal", banjur kita bakal mbangun kabeh maneh, amarga wong wis ora kejawab kerja, kanggo proyek sing sejatine, nalika siji. kanggo kabeh ..
        Sepisan maneh, Sugeng Dina Solidaritas!
    2. + 20
      1 May 2020
      Wong-wong sing pengecut "ora ana hubungane" tanggung jawab kanggo ngrebut USSR, ngrebut negara kasebut kanthi stranglehold, lan ora bakal nyerah marang sapa wae kanthi tentrem.
      Lan manfaat gedhe saka komunis Soviet yaiku dheweke menehi rasa liburan marang wong-wong Soviet.
      1. +8
        1 May 2020
        Kutipan saka tatra
        Lan manfaat gedhe saka komunis Soviet yaiku dheweke menehi rasa liburan marang wong-wong Soviet.

        Lan kapercayan ing mangsa ngarep, ing kaadilan kanggo wong-wong sing kerja, duweke kekaisaran gedhe kanthi tampilan sing maju ing masa depan.
    3. +3
      1 May 2020
      Saben wedhus pantes pangon.
      Iku tegese ana soko ing AS, kok WE ngakoni, ngakoni yen rereget iki kedados, iku karo US.
      Yen sampeyan pengin ngganti donya, miwiti karo dhewe. Mahatma Gandhi.
  2. + 19
    1 May 2020
    opo wae...

    Sugeng Liburan, Kabeh!
    1. + 17
      1 May 2020

      Sugeng Dina Mei!
      1. + 16
        1 May 2020
        Sugeng Liburan!!!
      2. +4
        1 May 2020
        Vovka, kenapa sampeyan ngetokaké uyah ing tatu?
  3. + 10
    1 May 2020
    Nanging mung ngrusak swasana atiku. Ing Red-White, alkohol didol ing dina normal saka 14-00, lan ora saka 12-00, kaya ing akhir minggu lan preian.
    1. + 10
      1 May 2020
      ngguyu
      Kutipan: Mordvin 3
      minangka dina normal saka 14-00, lan ora saka 12-00

      Selpo nduwe opo? Saka 10-00 please ... Mung wong wiwit teka kanggo 12, ora sadurungé ... "Padha sarapan" telat .. Damn aristokrat. Sepisan maneh, Happy Holidays everyone!
      1. +9
        1 May 2020
        Kutipan saka domokl
        Selpo nduwe opo?

        Kowe dhewe kampung. wilayah Tula, Novomoskovsk, populasi - 120 ewu wong. Lan kita wis duwe parsley iki kanggo 10 taun. nangis
        1. 0
          1 May 2020
          Kutipan: Mordvin 3
          Sampeyan dhewe

          Sampeyan ora nesu marang wong kasebut, ing Crimea nganti saiki ana (bisa uga isih ana) rantai toko "Selpo". Dheweke mbokmenawa temenan ngguyu
          1. +1
            1 May 2020
            Kutipan saka Hagen
            Ojo nesu karo wonge

            Lan aku ora nesu. Iku lucu kanggo dheweke ana ing Urals, nanging ora banget kanggo kula.
      2. +8
        1 May 2020
        Kutipan saka domokl
        Saka 10:00 mangga

        nganti 18-00, mung ora bakal dadi tren ... yen sementara asring dadi permanen ing negara kita ... nglirik
    2. +3
      1 May 2020
      Kutipan: Mordvin 3
      Nanging mung ngrusak swasana atiku. Ing Red-White, alkohol didol ing dina normal saka 14-00, lan ora saka 12-00, kaya ing akhir minggu lan preian.

      Eh Volodya Volodya... Malah sopir-sopir VMPP kita sampun dangu mangertos bilih ing bab punika kita kedah ngandelaken piyambak! nglirik
      1. +2
        1 May 2020
        Kutipan saka: sabakina
        Malah pembalap kita saka VMPP wis suwe ngerti yen ing perkara iki kita kudu ngandelake awake dhewe!

        Aku dijaluk tuku jinis anggur tartamtu. Mekaten.
        1. +7
          1 May 2020
          Volodya, sawise aku nyoba anggurku dhewe ing Galich, aku ngerti yen kita diapusi! nglirik ombenan
          1. +3
            1 May 2020
            Kutipan saka: sabakina
            nalika aku nyoba anggur dhewe ing Galich, Aku temen maujud sing kita lagi diapusi!

            Aku ora bisa, lan iku dawa.
            1. +6
              1 May 2020
              Aku setuju. Kajaba iku, paman Misha saka Galich iku pensiunan lan duwe 6 hektar ....
      2. +8
        1 May 2020
        Ora ana wektu kanggo kelemahane lan depresi
        Ora ana sing bakal ngrampungake masalah sampeyan ...
        Nasib dalan kadang ora dituntun marang kita ...
        Aja dadi lemes kanggo kabungahan kabeh mungsuh,
        Sinau kanggo ngetung mung dhewe! tresna
    3. +3
      1 May 2020
      Lan ing Perm dilarang ngedol alkohol sajrone preian Mei.
      1. +7
        1 May 2020
        Kutipan saka: martin-159
        Lan ing Perm dilarang ngedol alkohol sajrone preian Mei.

        Kanggo apa? ngguyu
      2. +7
        1 May 2020
        Kutipan saka: martin-159
        Lan ing Perm dilarang ngedol alkohol sajrone preian Mei.


        setan...
      3. +3
        1 May 2020
        Kutipan saka: martin-159
        Lan ing Perm dilarang ngedol alkohol sajrone preian Mei.

        Atos-atos nggih.... Nanging sarehne dilarang, berarti dodolan gula mundhak sedulur
  4. -6
    1 May 2020
    Nah, toko kanggo pindhah menyang panggonan iku banget.
    Ngandelake nostalgia uga.
    Reresik saka apa? uga ora dikira.
    Dina Mei yaiku ing sisih kidul, kentang ditanam, lan ing sisih lor tanggal 9 Mei, lan liya-liyane. lan iki toko.
  5. + 13
    1 May 2020
    wingi aku tak takoni ibukku ngenani kiriman sembako kanggo pensiunan. dheweke ora butuh nanging pengin ndeleng cara kerjane. dheweke kandha jam pira tekan. Tepat ing wektu sing wis ditemtokake, ana bocah enom loro teka. sijine kothak ing lawang, muni lonceng lan lunga. ana mesthi ora elegan nanging cukup set normal. sereal kaleng malah sabun. Aku takon kanca-kancaku bab sing padha. mung prabédan iku sing 80+ digawa paling, nanging iki cukup logis. lan ngirim wong enom. kabeh kanthi cepet lan tanpa tape abang sing ora perlu. wong gedhe.
    1. + 10
      1 May 2020
      Sadulur-sadulure bojone kancaku lara makutha. Sing siji dibuwang, sing liyane ana ing ventilator kanggo minggu kaping pindho. Loro-lorone wis setengah umur. Dadi, wong ora kena metu saka omah sing dienggoni (wilayah Tula). Wong mlaku-mlaku (kanthi ujare administrasi), ngumpulake dhaptar saka warga apa sing kudu dituku, ngirim sembako langsung menyang omah. Kabeh wong. Gratis. Ora kabeh dadi ala.
      1. +8
        1 May 2020
        Quote: BIABIA
        Sadulur-sadulure bojone kancaku lara makutha.

        Lan bapake kancaku sing duwe anak 2 kobong saka korona sajrone 4 dina. Liyane saka kulawarga, kaget, ora lara.
        1. +5
          1 May 2020
          Sylvester prYuvet lan May Day! Kita sedaya lumampah wonten ing ngarsanipun Gusti Allah. Aku ora bisa ngomong apa-apa maneh ...
          1. +6
            1 May 2020
            Kutipan saka: sabakina
            Sylvester prYuvet lan May Day! Kita sedaya lumampah wonten ing ngarsanipun Gusti Allah.

            Hello! Sugeng Liburan! Kesehatan! minangka ternyata, iki minangka mata uang sing paling penting hi
            1. +4
              1 May 2020
              Kutipan saka Silvestr
              Hello! Sugeng Liburan! Kesehatan! minangka ternyata, iki minangka mata uang sing paling penting

              Kesehatan mesthi dadi sing paling penting, mung ngerti babagan iki nalika dadi kurang.
      2. 0
        1 May 2020
        Quote: BIABIA
        Dadi, wong ora kena metu saka omah sing dienggoni (wilayah Tula). Wong mlaku-mlaku (kanthi ujare administrasi), ngumpulake dhaptar saka warga apa sing kudu dituku, ngirim sembako langsung menyang omah. Kabeh wong. Gratis. Ora kabeh dadi ala.

        Apa sampeyan bisa menehi jeneng lokalitas?
        1. 0
          2 May 2020
          Odoev, wilayah Tula
  6. +6
    1 May 2020
    Kutipan: Mordvin 3
    Nanging mung ngrusak swasana atiku. Ing Red-White, alkohol didol ing dina normal saka 14-00, lan ora saka 12-00, kaya ing akhir minggu lan preian.


    wah. Ing pinggiran kutha kita, saka 8-00 Bristol adol alkohol.
    Sugeng liburan kabeh!
  7. +7
    1 May 2020
    Thanks kanggo penulis! Mungkin negara kasebut bakal diresiki sawise krisis kasebut. Lan ora bakal rampung sesuk, ketoke, kabeh wis ana ing ngarep.
    Aku uga nggawa kefir karo roti kanggo pepadhamu, veteran Perang Dunia II, nalika aku dhewe menyang toko. Lan ana akeh sukarelawan, ing sangisore lawange, ora weruh.
    1. +3
      1 May 2020
      supaya sampeyan nelpon lan kabeh. kerjane kaya ngono.
      1. 0
        1 May 2020
        Dheweke duwe anak, ayo padha nelpon. Lan kenapa, yen ana sing nulungi? Ayo padha pindhah menyang sepi.
        1. +2
          1 May 2020
          Kutipan: Essex62
          Ayo padha pindhah menyang sepi.

          Aku ora butuh wong-wong mau.. Ya, lan aku ora dhewekan maneh.. Keluarga, bocah-bocah ngguyu ombenan Sugeng liburan kanggo sampeyan
        2. +2
          2 May 2020
          ora ing kasus iki. wong liwat 65 umume mbantu supaya padha ora ninggalake omah. Sing apa produk kanggo. single utawa ora ora masalah. kanthi cara iki mbantu tetep ing omah lan ora resiko menyang toko.
          1. 0
            2 May 2020
            Saiki ya. Mung aku wis suwe nulungi tanggane veteran. Menyang toko, menyang apotek, menyang klinik kanggo njupuk, ing gembong dhewe. Iku angel kanggo wong kanggo pindhah watara, loro abot. Dheweke nyeret pejuang saka paprangan ing pundhak sing cah wadon lan rapuh. Lan anakku sing umure meh padha karo aku, mangan pait. Sepisan marang dheweke.
  8. +4
    1 May 2020
    Dadi, seneng liburan kanggo kabeh sing maca "Military Review"! Kanthi ngresiki!
    Matur nuwun, Alexander, rampung bebarengan lan aku melu ing Sugeng!
  9. +4
    1 May 2020
    Alexander Staver, matur nuwun kanggo artikel kasebut! Iku mung cara kita bakal slamet! Inggih, kita ora bakal slamet. Nanging iku psesima ...
  10. + 20
    1 May 2020
    Sugeng Kamrada!
  11. + 20
    1 May 2020
    Sugeng liburan kanca, selamat hari solidaritas buruh! Tentrem lan kabungahan kanggo kabeh wong kerja!
  12. +7
    1 May 2020
    "Apa sampeyan ora mikir yen koronavirus sacara psikologis perlu kanggo kita? Kita kabeh. Kita kudu, kaya sing kedadeyan, nuwun sewu, kita butuh bencana, perang, bencana alam. Kita butuh nalika butuh panganan sing apik, apartemen anget lan gedhe, kesempatan kanggo mencet dalan kanggo Turki utawa Mesir menyang pantai lan fasilitas liyane, kita mandek dadi manungsa. Kita mandek dadi manungsa!"

    ora sarujuk. Ora butuh bencana kanggo wong dadi wong. Padha apa padha, lan bakal tetep. Yen sadurunge
    epidemi, sampeyan padha jenis lan simpatik, malah sak sawijining
    sampeyan bakal padha. Lan sing ana
    babi, dheweke bakal tetep karo dheweke.
    1. +8
      1 May 2020
      Lha ya... Awake dewe kabeh apikan lan ngurusi tanggane. Nanging piye ta tanggane, wong tuwa.. Teka-teka wae. We ngedika ... Utawa sampeyan nundha iku kanggo mengko? ora? Lan padha mlayu menyang wong tuwa yen tiba-tiba lungguh ing bangku? Inggih, inggih. Awake dhewe kaya ngono. Ramah lan responsif ...
      Alexander, apa sampeyan dhewe ora sedih saka kiriman sampeyan? Kenapa angan-angan? Aku malah ngerti apa sing bakal sampeyan jawab. "Secara pribadi, aku tansah apik banget ...". Lan liyane? Ing kene aku ora. Lan Baba Valya, veteran WWII. Dheweke mung pambiwara sing apik, ora liya. Lan saiki dheweke wis dadi sederek! Aku saiki tanggung jawab kanggo ...
      1. +1
        1 May 2020
        Kita iki wong, kangelan ora guyon, bebaya mati, kanggo nyawiji, kanggo éling. Aku ora ngerti topik apa ora, nanging aku tansah gumun, carane, ora akeh banget, wong kita wis meh sewu taun nyekel wilayah sing amba banget, lan ora tumungkul, sanajan padha. tumpukan hard. Yushka wiped lan maneh ing perang. Kanthi wong balung mburi baja.
      2. +3
        1 May 2020
        Inggih, sampeyan menehi, jujur ​​...
        Yaiku, coronovirus meksa sampeyan nulungi wong tuwa, sing lara ing dalan lan luwih kerep komunikasi karo wong tuwa?
        Ana wong sing ora bakal lolos
        liwat wong lying ing dalan, nanging ana sing
        kaya drum, mungkin mabuk ...
        Lan epidemi ora ana hubungane.
        Aku bungah sampeyan wis luwih apik
        lan akeh liyane! Good luck kanggo sampeyan lan
        kesehatan baba Vali!
  13. +6
    1 May 2020
    Sugeng liburan solidaritas buruh! Kabeh sehat lan sukses.
    Lan negara iki mulihake kaadilan sosial lan wong apik ing kuwasa!
  14. Komentar wis dibusak.
  15. Aku setuju. Wong-wong wiwit lali babagan tanggal Mei - festival kesuburan Jerman kuno. Bocah-bocah ora nari ing kutub Mei, dheweke ora nyedhot bir ing wit-witan. Dheweke malah lali babagan Walpurgis Night!
  16. +8
    1 May 2020
    "Sampeyan nglanggar aturan situs, diijini ing komentar:
    "Trolling, provokasi: Aku pisanan Mei" ing artikel pisanan Mei ing cara anyar: wektu reresik saka adhering rereget.
    Sampeyan duwe 1 nglanggar. Aturan situs
    17:37
    Mangga njlentrehake pelanggaran. Tanpa njupuk tembung - "aturan situs"! Pitakonan apa sing ditakoni penulis provokatif?
    17:47"

    Nalika ditakoni dening penulis yen dheweke mengeti tanggal 1 Mei, dheweke nampa peringatan. Mesthi wae ora ana wangsulan saka moderator.
    BRAVO, Pak Domokl moderator!
    1. +2
      1 May 2020
      Nizhayshe ngenteni jawaban meh telung jam!
      Aku ngelingi Apollo, sing jenenge saiki otomatis diblokir. Apa sampeyan kelingan dheweke? Manungsa!
      "Mbela pakurmatan seragam", ing kasus iki penulis, ora nambah pakurmatan kanggo sampeyan.
      Mungkin sampeyan bisa nuding tombol, Aku ora nemokake ngendi kanggo "jinis" sampeyan?
      PS Awit ana jawaban (rahasia) kanggo pitakonan remot, Mungkin ing jawaban pribadi?
  17. + 10
    1 May 2020
    Pengarang! Miturut cara sampeyan miwiti "kanggo kesehatan" lan rampung "kanggo tentrem"; kanggo luh kanggo Pak Solovyov lan "dermawan Rusia" liyane saka pajak rakyat, aku cepet-cepet ngganggu sampeyan kanthi kasunyatan manawa manuk kasebut bisa katon ing penerbangan, "wong apik" saka United Russia snot artikel sing ditulis kanggo kamulyan ...
    Aku seneng banget karo evolusi moral lan kabiasaan:
    Cukup cilik "dadi demo" ing gulu bapakku.

    Mesakake yen saiki sing nunggang gulune bapakku pindah menyang gulune wong.
    Cleansing ngomong? Ing klinik ing ngendi bojoku kerja, kabeh perawat sing umure luwih saka 65 dikirim kanggo ngasingake awake dhewe, lan perawat sing isih ana nindakake pakaryan, sanajan tugase. Kepiye cara nggambar kanthi bener supaya sampeyan ngerti manawa ing pungkasan wulan bakal ana "reresik" dhuwit ekstra kanggo karya sing wis rampung ...
    Sebut wae jeneng-jeneng wong sing wis ngrusak profesi wartawan kanthi jeneng jijik maca maneh opus sampeyan. Apa gunane bangku iki? Semalat kita utawa nyalahake yen kita ora bisa nransfer yuta menyang topeng medis? Utawa sambat manawa rezim ngasingake diri wis ninggalake tandha ing perayaan Dina Mei?
    Miturut cara, ana siji karakter dongeng kondhang sing publicly ngadeg ing Paskah ing pasamuwan kabeh wektu (kajaba taun iki), nyabrang piyambak lan whispering soko. Nanging iku ora ngalangi penjamin "mulia" saka waving hukum sing mung ngrampok wong limang taun urip normal padha pantes. Dadi "propagandis Kremlin" sing duwe villa ing Italia ora nyegah dheweke "nglebokake" awake dhewe ing antarane para penyelamat Tanah Air.
    Elingi, utawa nulis. Sampeyan bisa ngomong babagan rebirth saka wong, sawetara psikologi anyar, yen nuduhake terakhir. Nalika dheweke "nyumbang" apa sing ora bisa dicerna weteng, iki dudu bangsawan, nanging postur - pretense ing prilaku, tata krama, tembung; kepinginan kanggo njupuk pose.
    hi
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +1
      2 May 2020
      Kutipan saka: ROSS 42
      lan rampung "kanggo tentrem"; kanggo luh kanggo Pak Solovyov lan "dermawan Rusia" liyane saka pajak rakyat, aku cepet-cepet ngganggu sampeyan kanthi kasunyatan manawa manuk kasebut bisa katon ing penerbangan, "wong apik" saka United Russia
      Paradoks kabeh iku ora ana ing mesin telusuran apa wae
      "Propagandis Kremlin" sing padha, sing wis dituduh kabeh dosa ing jagad iki, Vladimir Solovyov nyumbang "luwih saka siji yuta" kanggo dana kanggo nglawan koronavirus. Sing padha ditindakake dening wong-wong sing asring kita deleng ing program ...
      lan ora ana dana kasebut ... Apa penulis bisa nerangake paradoks iki?! wassat
  18. +4
    1 May 2020
    Kutipan saka: ROSS 42
    Pengarang! Miturut cara sampeyan miwiti "kanggo kesehatan" lan rampung "kanggo tentrem"; kanggo luh kanggo Pak Solovyov lan "dermawan Rusia" liyane saka pajak rakyat, aku cepet-cepet ngganggu sampeyan kanthi kasunyatan manawa manuk kasebut bisa katon ing penerbangan, "wong apik" saka United Russia snot artikel sing ditulis kanggo kamulyan ...
    Aku seneng banget karo evolusi moral lan kabiasaan:
    Cukup cilik "dadi demo" ing gulu bapakku.

    Mesakake yen saiki sing nunggang gulune bapakku pindah menyang gulune wong.
    Cleansing ngomong? Ing klinik ing ngendi bojoku kerja, kabeh perawat sing umure luwih saka 65 dikirim kanggo ngasingake awake dhewe, lan perawat sing isih ana nindakake pakaryan, sanajan tugase. Kepiye cara nggambar kanthi bener supaya sampeyan ngerti manawa ing pungkasan wulan bakal ana "reresik" dhuwit ekstra kanggo karya sing wis rampung ...
    Sebut wae jeneng-jeneng wong sing wis ngrusak profesi wartawan kanthi jeneng jijik maca maneh opus sampeyan. Apa gunane bangku iki? Semalat kita utawa nyalahake yen kita ora bisa nransfer yuta menyang topeng medis? Utawa sambat manawa rezim ngasingake diri wis ninggalake tandha ing perayaan Dina Mei?
    Miturut cara, ana siji karakter dongeng kondhang sing publicly ngadeg ing Paskah ing pasamuwan kabeh wektu (kajaba taun iki), nyabrang piyambak lan whispering soko. Nanging iku ora ngalangi penjamin "mulia" saka waving hukum sing mung ngrampok wong limang taun urip normal padha pantes. Dadi "propagandis Kremlin" sing duwe villa ing Italia ora nyegah dheweke "nglebokake" awake dhewe ing antarane para penyelamat Tanah Air.
    Elingi, utawa nulis. Sampeyan bisa ngomong babagan rebirth saka wong, sawetara psikologi anyar, yen nuduhake terakhir. Nalika dheweke "nyumbang" apa sing ora bisa dicerna weteng, iki dudu bangsawan, nanging postur - pretense ing prilaku, tata krama, tembung; kepinginan kanggo njupuk pose.
    hi

    Setuju banget karo sampeyan
  19. +4
    1 May 2020
    Kiriman sing apik kanggo preian. Wiwit 1 Mei, kabeh wong buruh - loro militer lan tentrem!
  20. +4
    1 May 2020
    Lan siji-sijine papan sing padhang ing karantina iki kanggo aku pribadi yaiku kesempatan menyang toko. Ngumbara ing antarane jendhela toko, tuku sawetara, asring ora perlu, trifle

    Sing apik kanggo penulis! Aku duwe dhuwit kanggo tuku barang sing ora perlu ...
  21. +1
    1 May 2020
    Matur nuwun, Alexander! Happy May Day kanggo sampeyan!
  22. +3
    1 May 2020
    Optimis lan bungah miturut Pervomaisky.
    dana koronavirus
    Dana liyane sing duwe kepala karo wakil, kantor, staf (sekretaris, sekretaris pers, kepala pembersih, penata taman, manajer kantor, inseminator sekretaris ...), lsp. Pira sing bakal ditinggal langsung kanggo perang? Apa perang babagan tuku layar rai lan smartphone kanggo polisi kanggo mindai kode QR ing pass?
    klambi kabeh dokter nganggo setelan protèktif anyar lan peralatan protèktif liyane
    Apa ora kanggo nggawe dana CHI? Apa ora iki amarga Kementerian Kesehatan nampa dhuwit saka anggaran?
    Pancen ana sing bisa ditampilake kanggo umum lan kanggo pers - setelan kuning sing padha karo ruang paling ngisor anyar kanggo wong saka pimpinan institusi medis. Kasunyatane, topeng lan jas sing bisa digunakake dikirim menyang cuci nganti dadi gombal, staf jahitan topeng dhewe saka bahan improvisasi, norma kanggo nerbitake kontak yaiku siji setelan saben minggu, paling ora ana infeksi. Liyane pindhah miturut formulir No. apotek negara kanggo 8 rubel. saben potong?
  23. -1
    2 May 2020
    Vladimir Solovyov nyumbang "luwih saka siji yuta

    Iku gampang kanggo pass nalika sampeyan duwe akeh. Menehi kula rong rolas, Aku uga bakal seneng menehi siji utawa malah siji lan setengah
  24. -1
    2 May 2020
    Pamilik mobil nyopir supaya bisa kerja kanthi inisiatif dhewe! Dheweke malah nggawe ruangan kontrol supaya ora ana tusukan karo mobil.
    Lan pamilik ora wedi kena infeksi saka dokter lan nandhang sangsara, banjur infeksi menyang massa?! Covid duwe wektu inkubasi 5 dina! Umumé, diwenehi pujian saka Solovyov, ana anggepan sing kuat babagan artikel agitasi. Ora spesifik, mung - sawetara buruh hard (kaya ing akhir minggu iki announced) nyerahke kabeh gaji kanggo dina kanggo dana tartamtu. Toko petani menehi masker kanthi gratis. Sawetara sukarelawan mbantu wanita tuwa sing sepi nganggo tebu ing dalan kanggo distilasi (wanita tuwa kayane lungguh ing sepi). Inggih, maneh, Solovyov karo sawetara tamu nyumbang sawetara jumlah nang endi wae. Planet saka ponies pink, soko. Sorry - Aku ora pracaya!
  25. 0
    4 May 2020
    Artikel kasebut apik. Ditambah karo penulis. Kita duwe wong sing tumindak miturut kalbu. Wong sing apik tinimbang sepuluh wong sing lali karo kalbu. jagad.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"