Wolulas dina feat. Ing swarga lan ing bumi

106

Ing taun 1967, anggota masyarakat Komsomol saka Azov Optical and Mechanical Plant (AOMZ) ing wektu luang ngatur klub remaja "Patriot" ing area omah pabrik. Pahlawan Uni Soviet Aleksey Petrovich Maresyev kapilih dadi presiden kehormatan klub ing grand opening.

Wolulas dina feat. Ing swarga lan ing bumiAlexey Petrovich Maresyev lair tanggal 20 Mei 1916 ing kutha Kamyshin. Dheweke miwiti karir dadi turner ing pabrik. Dheweke sinau in absentia ing Moscow Aviation Institute.



Ing taun 1934, dheweke melu ing konstruksi Komsomol saka pabrik penerbangan (Komsomolsk-on-Amur), ing ngendi dheweke uga kerja ing klub mabur lokal.

Ing taun 1937, dheweke diundang kanggo dinas militer penerbangan pasukan wewatesan USSR, ing distrik tapel wates Pasifik (Pulo Sakhalin). Ing taun 1939, dheweke dikirim menyang sekolah pilot militer Chita, sing banjur ditransfer menyang kutha Bataysk, Wilayah Rostov.

Sawise lulus ing 1940 saka Bataysk Aviation School. A.K. Serov nampa pangkat letnan junior lan ditinggal dadi instruktur. Ing taun 1941, saka Bataysk, dheweke digerakake menyang ngarep, menyang Resimen Penerbangan Tempur kaping 296.

Urutan pisanane ditindakake tanggal 23 Agustus 1941 ing wilayah Krivoy Rog.

Ngliwati sisih kidul-kulon lan sisih lor-kulon.

Ing taun 1942 dheweke diangkat dadi komandan Resimen Penerbangan Tempur 580th. Dheweke mbedakake awake dhewe lan mbukak skor pertempuran kanthi nembak 3 pesawat mungsuh.

Tanggal 5 April 1942, sajrone Operasi Demyansk Cauldron (Wilayah Novgorod), ing perang udara sing ora padha karo pasukan mungsuh sing unggul, pesawat Yak-1 dheweke ditembak mudhun. Duwe tatu, pilot tekan garis ngarep, nanging nalika nyoba kanggo nggawe kebangkrutan darurat, tiba saka dhuwur 30 meter ing alas salju.

Kanggo wolulas dina, pilot sing patah sikil nyusup liwat salju liwat alas lan rawa kanggo pindhah menyang dhewe. A. Maresyev mangan salju tinimbang banyu, mangan kulit, kerucut lan lumut, nginep ing wayah wengi ing jurang, ing sisih ngisor dheweke ditutupi alas cemara, lan dheweke nutupi. Dheweke diweruhi dening warga saka desa Plav ing wilayah Valdai, digawa menyang omahe nganggo kreta, banjur dikirim menyang rumah sakit Moskow kanthi pesawat.

Dokter nylametake nyawa A. Maresyev, nanging kepeksa amputasi sikil loro. Ing rumah sakit khusus ing kutha Kuibyshev, dheweke dilebokake ing anggota awak lan ditransfer menyang sanatorium. Chkalov. Ing kana dheweke wiwit nekad nyiapake bali menyang tugas lan mabur.

Ing wiwitan taun 1943, dheweke lulus komisi medis lan dikirim menyang sekolah penerbangan, ing kana dheweke nggawe penerbangan uji coba pisanan sawise tatu lan dikirim menyang ngarep pertempuran. Ing wulan Juni 1943, ing Kawa saka Peperangan Kursk, dheweke teka ing 63rd Guards Fighter Aviation Regiment. Sawise pirang-pirang urutan sukses ing tandem karo komandan skuadron A. M. Chislov, dheweke nampa kapercayan sing pantes lan kesempatan kanggo pindhah ing misi pertempuran.

Ing perang udhara tanggal 19 Juli 1943, dheweke nembak bom nyilem Jerman. Esuke, 20 Juli, ing perang karo pasukan mungsuh unggul, Maresyev numpes loro pejuang mungsuh lan nylametake nyawa loro pilot Soviet.

Wiwit Oktober 1943 piyambakipun perang minangka asisten komandan saka 63rd Guards Fighter Aviation Regiment, banjur dadi navigator ing layanan bedhil udhara.

Kamulyan militer A. Maresyev nyebar ing ngarep kabeh. Wong sing kuwat lan wani iki ditulis ing koran. Jenenge wis dikenal ing saindhenging negara. Wartawan perang asring ngunjungi resimen kasebut.

Ing Maret 1945, A. Maresyev dipindhah menyang pos inspektur-pilot ing departemen universitas saka Formasi Utama lan Latihan Pertempuran Angkatan Udara Tentara Merah.

Sajrone perang, dheweke nggawe 86 sorti, nembak 10 pesawat mungsuh, telu sadurunge tatu, pitu sawise.

Ing wulan Juni 1942, dheweke dianugerahi Ordo Red Banner kanggo telung pesawat Jerman sing mudhun. Ing tanggal 24 Agustus 1943, amarga nylametake nyawa loro pilot lan 3 pejuang Jerman sing gugur, dheweke dianugerahi gelar Pahlawan Uni Soviet (Bintang Emas No. 1102).

Sawise perang, ing wektu tentrem, dheweke munggah pangkat saka mayor menyang pangkat kolonel. Ing taun 1946 dheweke pensiun, njupuk pendidikan, lulus saka Akademi Ilmu Sosial lan Sekolah Partai Tinggi. Mbela disertasi ing crita. Ing taun 1950-an, dheweke mabur ing pesawat latihan minangka instruktur ing sekolah khusus Angkatan Udara ing Moskow.

Dheweke terus-terusan njaga awake kanthi bentuk fisik sing apik, mlebu olahraga: muter, ski, nglangi. Nyetel rekor pribadi kanthi nglangi ngliwati Volga: 2 km 200 m ing 55 menit.

Ing periode pasca perang, conto A. Maresyev akeh digunakake kanggo ngajari generasi mudha. Prestasi dheweke dadi dhasar buku Boris Polevoy "The Tale of a Real Man", sing kalebu ing sastra sekolah Soviet. Buku kasebut banjur digawe film.

Ing taun-taun pungkasan, dheweke kerja minangka sekretaris eksekutif Komite Soviet Veteran Perang ing kutha Moskow. Dheweke kerep diundang, ngatur rapat karo wong enom. Prestasi sing ditindakake dheweke tansah ditulis ing sejarah negara kita.

1949 - peserta Kongres Perdamaian Dunia Pertama ing Paris.

1960 - buku A.P. Maresyev "On the Kursk Bulge" diterbitake.

1960 - perdana saka opera "The Tale of a Real Man" dening S. S. Prokofiev njupuk Panggonan ing Theater Bolshoi.

1967 - melu upacara nyumet Geni Abadi ing Makam Prajurit Ora Dikenal.

1989 - Wakil Rakyat USSR.

Dheweke kapilih dadi warga kehormatan kutha: Stara Zagora (Bulgaria), Bataysk (Rostov Region), Komsomolsk-on-Amur, Orel.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

106 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 12
    2 May 2020
    Sawetara baling-baling sing ora biasa ing foto. Luwih kaya rotor buntut helikopter Apa sampeyan sijine apa ing saham?
    1. + 11
      2 May 2020
      Apa hubungane karo iki? Iki babagan Feat lan Wong Sejati..
      1. + 15
        2 May 2020
        Ana feat. Lan ana Man nyata sadurunge 1996 uga. Nanging iki dudu alesan kanggo mbangun monumen hacky.
        1. +6
          2 May 2020
          Sergei, aku setuju. Ing kraynyak bakal bisa ngukir salinan saka wit. Nanging bunderan modhèl pesawat wis katon lalen ...
          1. +2
            2 May 2020
            Kutipan saka: sabakina
            bunder modeling pesawat wis ketoke tenggelam menyang lalen ...


            Aku elinga babagan wilayah Donetsk, kemampuane, nalika nerangake kahanan drone ing NM (milisi) DPR ...

            Ngendi KABEH tekan ngendi ALL ical Nyuwun
        2. +3
          2 May 2020
          Kutipan: Aviator_
          Ana feat. Lan ana Man nyata sadurunge 1996 uga. Nanging iki dudu alesan kanggo mbangun monumen hacky.

          Apa iku? Apa sampeyan ora bisa ndeleng ing poster kanggo Dina Kemenangan? infantri Jerman, tank "Tiger"
          1. -4
            2 May 2020
            Apa sampeyan ora bisa ndeleng ing poster kanggo Dina Kamenangan? infantri Jerman, tank "Tiger"

            Ya, iki minangka akibat sing ora bisa dihindari saka kampanye sampeyan sing apik banget.
            Ana artikel klasik babagan topik iki:
            http://www.globalrus.ru/print_this/780383/
            - bali ing Februari 2006 ...
        3. + 12
          3 May 2020
          Kutipan: Aviator_
          Ana feat. Lan ana Man nyata sadurunge 1996 uga. Nanging iki dudu alesan kanggo mbangun monumen hacky.

          Dadi artikel kasebut katon kaya cetak ulang saka wiki, utawa sinopsis.
          Artikel iki ora nggambarake kabeh kepahlawanan sing kedadeyan. Apa sing bisa dingerteni siswa saiki saka artikel iki, sing uga ditulis kanthi clumsily,
          pilot terus metu menyang garis ngarep sampeyan,njupuk pendidikan,
          ,
          njupuk pendidikan
          ,
          liwati Southwestern lan Northwestern Front.
          . Siji entuk kesan yen bocah sekolah uga nulis, utawa basa Rusia dudu basa ibune. Dheweke ora ngomong utawa nulis kaya ngono, dheweke dilebokake ing prostesis .....
          Cetha yen bocah-bocah saiki ora main "perang" ing pekarangan lan ora nuduhake "kanggo kita" lan "kanggo wong Jerman", lan dheweke meh ora nonton film karo Kadochnikov, luwih becik meneng babagan buku kasebut.
          Nanging ing Polevoi, emphasis ing Feat, yaiku Man Soviet, lan pemandangan lan dialog karo komisaris kesengsem kula malah ing awal kanak-kanak, lan raos childish iki yen wong Soviet bisa ngatasi kabeh iku kasunyatan, amarga iki Soviet. wong, sung ing buku lan film padha contemporaries kita!
          Apa saiki? Lan saiki film "bajingan" lan nyoba, marang muda bab heroism lan selflessness saka wong Soviet ...
          Jujur, iki sedih ...
          1. +2
            3 May 2020
            Tulisan ek, bener, aku ora langsung weruh. Miturut cara, buku nuduhake gambar saka komisaris bener, sing tenan convinces protagonis perlu kanggo entuk goal, senadyan tatu serius. Iku thanks kanggo komisaris kuwi sing Kamenangan menang. Lha wong nom-noman jaman saiki mung duwe kompromi kaya mbah Zyu, sing babar blas ngrusak ide komunis.
          2. Simbahku, Pyotr Ivanovich, mlayu menyang Maresyev ing salah sawijining sanatorium departemen. Kita malah lungguh ing perusahaan sing padha kanggo "gelas teh". Dadi, miturut Pahlawan dhewe, dheweke ora ngerti carane nari - iki wis dadi ide lan gerakan direktur.)))
    2. -6
      2 May 2020
      Rungokake, aja dadi "riveter"! "10 ewu - muntah - 10 yuta bakal katon lan ngujo!" (c) (kutipan saka direktur kultus "Crew" - yen iku)
  2. + 11
    2 May 2020
    Matur nuwun kanggo ngelingake aku babagan prestasi iki! Apa kekuatan saka bakal, lan iku ora malah bab mabur karo prostheses, iku kabeh, lan njupuk kanggo dhewe, ngatasi lemes lan alam bébas pain, lan mung kaputusan kanggo terus urip tanpa sikil. wong gedhe.
    1. 0
      2 May 2020
      Kutipan: Vladimir_2U
      Matur nuwun kanggo ngelingake aku babagan prestasi iki! Apa kekuatan saka bakal, lan iku ora malah bab mabur karo prostheses, iku kabeh, lan njupuk kanggo dhewe, ngatasi lemes lan alam bébas pain, lan mung kaputusan kanggo terus urip tanpa sikil. wong gedhe.

      Lan ora gampang banget kanggo ndownload buku kanthi gratis, sampeyan ndeleng ana wong sing menehi hak kasebut.
      1. +2
        2 May 2020
        Flibusta kanggo mbantu sampeyan. Wis kabeh, utawa meh kabeh.
      2. Alf
        +1
        2 May 2020
        Kutipan saka: aleksejkabanets
        Lan ora gampang banget kanggo ndownload buku kanthi gratis, sampeyan ndeleng ana wong sing menehi hak kasebut.

        https://royallib.com/get/fb2/maresev_aleksey/na_kurskoy_duge.zip
        Ora masalah.
        1. 0
          2 May 2020
          Kutipan: Alf
          https://royallib.com/get/fb2/maresev_aleksey/na_kurskoy_duge.zip
          Ora masalah.

          Aku diundhuh, nanging ora nyenengake nalika Google nulis "sawetara asil didhelikake, ing panjalukan saka sing duwe hak cipta", tuku utawa mbayar lan download please, Liter contone. Sapa sing nduwèni hak cipta lan apa hak sing nduwèni hak cipta kanggo sastra periode Soviet katon, apa hak penerbitan padha "Prosveshchenie" mbusak buku teks Soviet saka 40s lan 50s "Uchpedgiz" lan "Pencerahan" saka jaringan. Dadi rauh Pushkin lan Lermontov bakal duwe hak cipta.
          1. Alf
            +2
            2 May 2020
            Kutipan saka: aleksejkabanets
            Dadi rauh Pushkin lan Lermontov bakal duwe hak cipta.

            Inggih, ana skandal sawetara taun kepungkur nalika putu saka Mikhail Timofeevich nuntut Izhmash nuntut kanggo mbayar persentasi saka saben ditanggepi AK kanthi alesan dheweke iku putu. Nanging pengacara perusahaan cepet-cepet ngepung dheweke kanthi pitakonan siji - apa sing kudu dilakoni karo penciptaan abadi Mikhail Timofeevich. Lan dheweke freaked metu.
            1. +1
              5 May 2020
              Lan ahli waris sing duwe hak cipta - kudu duwe apa-apa karo "ciptaan", kajaba hubungan genetis murni karo pencipta (ciptaan) / sing duwe hak cipta? Oh, peteng "kene-kene" soko sampeyan, peteng ... keprungu
  3. +8
    2 May 2020
    Alexey Petrovich - Legenda Man! Ora kanggo nyritakake perasaan sing dialami - sawise ketemu karo Pahlawan iki ing taun 1989.
    Iki minangka conto ... Urip sing ayu lan nyata, wong lanang lan jawata.
  4. 0
    2 May 2020
    Wong heroik! Wis liwat iki! Banjur, nalika isih tuwa, dheweke nglangi lan olahraga!
  5. 0
    2 May 2020
    Ing panguwasa saiki, iki ora cocog. Kayane malah dicopot saka kurikulum sekolah, bebarengan karo Pengawal Muda. Saiki iku relevan kanggo sinau biografi EBN, Chubais, Gaidar (dudu penulis, nanging putu wadon), Usmanov, Rotenberg, karya Novodvorskaya (bumi kaca kanggo dheweke), lan liya-liyane. liyane screams saka layar TV, pangertèn kurang. Yen sadurunge Perang Patriotik Agung tansah ditulis kanthi lengkap, saiki Perang Donya II ana ing endi wae, lan kadhangkala nganggo huruf cilik. Yen dheweke ora ngerti perang sing nemtokake Perang Agung. Inggih, ing Eropah iku ora luwih apik, sawetara wis ngandika sing jeneng Hitler iku Kaput. Nanging iku dingerteni kanggo wong-wong mau, ora ana apa-apa khusus kanggo bangga, lan aku ora pengin ngelingi carane padha perang. Lan kita, kanthi eksperimen ing bidang pendidikan, wis ngunggahake generasi kekerabatan sing ora eling.
    1. -1
      2 May 2020
      Yen sadurunge Perang Patriotik Agung tansah ditulis kanthi lengkap, saiki Perang Donya II ana ing endi wae, lan kadhangkala nganggo huruf cilik.

      Inggih, nefig singsot tovariSCH! Aku lulus saka SMA ing taun 1987. WWII lan VOSR - padha wrote lan ngandika en masse malah banjur.
      1. 0
        3 May 2020
        Lulus ing 1989. Kita ora duwe. Sikap disdainful marang Revolusi Oktober diamati, nanging ora ana sing padha malah cedhak karo Perang Patriotik Agung. Ing tengah, bisa uga wis diwiwiti sadurungé, nanging durung tekan kita ... Vladivostok minangka kutha kita, nanging adoh.
    2. 0
      2 May 2020
      Kutipan: dvp
      , Gaidar (dudu penulis, nanging putune

      Ngapunten, mesthi, nanging wino iki ora ana hubungane karo Golikov ...
      1. +9
        3 May 2020
        Kutipan saka: matvey
        Ngapunten, mesthi, nanging wino iki ora ana hubungane karo Golikov ...

        putra angkat.
        1. +2
          3 May 2020
          Dadi dheweke duwe putri angkat ...
          "Lan yen kita mbudidaya manawa Timur Gaidar lair ing Desember 1926, mula wong tuwane enom ngandhut dheweke ing pertengahan April.
          Nanging ing kene uga ana sing ora konsisten. Ing April Arkady adoh saka Perm. Kanggo royalti saka crita sing diterbitake, dheweke mutusake menyang Asia Tengah - menyang Tashkent, Kara-Kum, banjur nyabrang Segara Kaspia menyang Baku. Lelampahan, kebak petualangan romantis, rampung karo nggawe crita "Riders of the Unapproachable Mountains", kang diterbitake ing Moscow ing taun 1927.
          Miturut kanca-kancane, ing pertengahan April dheweke nulis layang babagan kesan pisanan menyang kantor editor Perm. Tegese, ing wektu Timur ngandhut, dheweke ora ana ing jejere Leah. Arkady bali menyang Perm mung ing tengah mangsa panas.
          Arkady Petrovich dhewe duwe jeneng pindho - Golikov-Gaidar, nanging Timur, nampa passport (lan miturut sawetara laporan, ana Solomyansky nganti umur), njupuk mung jeneng samaran sastra saka bapak tirine.
          Dadi anak angkat ora pengin duwe apa-apa karo Golikov ...
    3. +2
      2 May 2020
      Jeneng Hitler dadi Kaput.
    4. 0
      2 May 2020
      Keponakan sepupuku - manggon ing Rusia kanthi RSP kaping pindho. Aku mung nulis - yen crita iki - isih ana ing kurikulum sekolah sampeyan saiki. Ing "subyek saka federasi" ing kr. ngukur. Lan minangka bebener pilihan.
  6. +1
    2 May 2020
    Oh, ana wektu, ana wong! MANUNGSA padha! Bisa uga ana sing ngomong MANUSIA!
    1. -3
      2 May 2020
      MANUNGSA - padha tansah ana, Vyacheslav-sabakina. Mung kadhangkala - padha (MANUSIA) disebut dening Epoch. Lan kadhangkala - padha tetep ora diklaim. Iki uga dikenal kanggo psikolog nyatane. Mung padha nulis babagan kurang sublimely. Yaiku: "Ing sawetara kahanan - prilaku kapribaden saka jinis histeris - bisa dadi Heroik."
  7. 0
    2 May 2020
    Kuku bakal digawe saka wong-wong iki - ora bakal ana kuku sing luwih kuwat ing donya (c) V. Mayakovsky
    1. +4
      2 May 2020
      Kuku bakal digawe saka wong-wong iki - ora bakal ana kuku sing luwih kuwat ing donya (c) V. Mayakovsky

      Iki Nikolai Tikhonov, dudu Mayakovsky.
      1. 0
        2 May 2020
        Sergey, uga, nggawe diskon, kita ora kabeh ensiklopedia mlaku. nglirik
    2. 0
      2 May 2020
      Kutipan: KVU-NSVD
      Alexey Petrovich Maresyev

      Wong wesi, generasi ora goyah sing slamet lan menang perang paling angel.
  8. +7
    2 May 2020
    Ing keadilan - jumlah pilot tanpa sikil - ing Angkatan Udara Tentara Merah lan ing Angkatan Udara Republik Kazakhstan Angkatan Laut - diukur, kanthi total, kanthi nomer pindho digit. Lan Maresiev ora malah pisanan. Siji pilot Yak-9 - malah mabur tanpa tangan siji (!!) (dheweke nampa Pahlawan sawise ambruk USSR, CHSH)
    Lan pilot tanpa sikil pisanan ing sajarah yaiku iki dheweke:
    https://zen.yandex.ru/media/takaya_istoria/beznogii-angliiskii-pilot-sbejal-iz-nemeckogo-konclageria--5a69c1ebf4a0dde70ba3e74d
    - lan kanggo pisanan aku maca babagan iki rampung ora ing "Yandex.Zen". Lan ing "TM" jaman Brezhnev. Nalika isih dadi PionErom Abang - kanggo kabeh bocah cilik minangka conto sing ora ana gunane. ngguyu
    PS Minus!! keprungu
    1. +6
      2 May 2020
      Pilot tanpa kaki pisanan ing Rusia - Prokofiev-Seversky, Perang Donya I.
      1. 0
        2 May 2020
        Ora nolak skala pribadine sing luar biasa lan macem-macem kegiatan Mayor Seversky - NJP, mung siji sikil sing diamputasi saka dheweke. Nalika mabur, beda banget karo amputasi sikil loro. Wiwit ing kasus sing sepisanan - sampeyan isih nduweni kemampuan kanggo "ngrasakake pedal."
        1. +2
          2 May 2020
          Umumé, kanggo pilot tempur, yaiku, pilot aerobatik, sikil nduweni peran gedhe.
          1. +8
            2 May 2020
            Simbahku, sapper sing meh siji tangan, ngliwati setengah perang - sawise tatu ing tangan tengen, meh mung jempol sing isih ana, dheweke latihan maneh ing tangan kiwa ing rumah sakit.
            Kajaba iku, dheweke njabat ing detasemen reresik tambang 218 sing kapisah - puluhan ewu tambang dibusak ..
            1. +3
              5 May 2020
              Kutipan saka: matvey
              Simbahku, sapper sing meh siji tangan, ngliwati setengah perang - sawise tatu, meh mung jempol sing isih ana ing tangan tengen, dheweke nglatih maneh ing tangan kiwa ing rumah sakit.

              Kabeh veteran sawise ciloko, utamane sing abot, sawise amputasi anggota awak, sing nduweni kemauan kanggo ora ngilangi psikologis, kanggo mulihake awak, kanggo ngyakinake VVK babagan kemampuan kanggo nindakake layanan militer, pantes dihormati!
              Ing taun 2000, aku nandhang tatu serpihan ing lutut tengen lan geger otak. Dheweke cepet pulih.
              Ing taun 2011, sawise ditusuk ing tangan tengen, dheweke ora ngobahake drijine nganti patang sasi, lan loro isih ora bisa. Iku angel kanggo nindakake kabeh karo tangan siji.
              Dadi, ing kahanan wektu iku, njaluk menyang layanan sawise tatu iku kepahlawanan.
              1. +1
                5 May 2020
                Simbah, umume, minangka wong sing unik kanthi cara dhewe - dheweke dhewe nemokake bijih rawa lan wesi lebur (dheweke uga nggawe areng anil kanggo iki), dheweke nggawe kabeh alat saka kapak nganti planer fugac ...... Lan kabeh nyatane dadi wong cacat saka klompok pisanan, aku ora nglamar cacat, kaya sing diomongake ibuku - ya, sawise perang, akeh wong sing kaya ngono kanggo mendaki lan ngganggu ..
          2. -1
            2 May 2020
            temtunipun. Nanging isih - sikil siji utawa loro - beda banget.
        2. -1
          3 May 2020
          Kutipan saka Zementbomber
          Ora ana cara nolak skala pribadine sing luar biasa lan macem-macem kegiatan Mayor Seversky - NJP, mung siji sikil sing diamputasi saka dheweke.

          Nanging dheweke uga kudu mabur ing pesawat sing beda banget.
          1. +1
            4 May 2020
            Nganti taun 1939, Seversky uga dadi pilot uji utama ing perusahaan manufaktur pesawat sing dipimpin. Nanging, iku ora ana maneh wektu WWI whatnots. Lan uga - dheweke nguwasani Spitfire - pesawat kasebut ketat banget.
            1. -1
              4 May 2020
              Kutipan saka Zementbomber
              Wis dudu wektu "whatnots" maneh

              Dadi dheweke mabur nganggo sikil siji wiwit taun 1916.
              Ya, lan prostheses, mesthi, banjur padha temen beda saka dekade mengko ...

              Nalika Revolusi Oktober 1917, Letnan Prokofiev-Seversky minangka salah sawijining pilot aces paling misuwur ing Rusia. Dheweke mabur 1600 jam, melu 57 pertempuran udara, menang 13 kamenangan.

              Lan kabeh iki kanthi sikil siji ing "rak"
              1. +1
                5 May 2020
                Apa sampeyan pancene mikir yen mabur pejuang jaman WWII luwih angel tinimbang pejuang ing pungkasan taun 1930-an lan jaman Perang Dunia II?? belay
                1. 0
                  5 May 2020
                  Kanthi sikil siji - mesthi
                  1. 0
                    5 May 2020
                    Iku ing Memory! apik ngguyu
                    1. -2
                      5 May 2020
                      Temenan, sampeyan ora duwe apa-apa kanggo mbantah ing kene lan sampeyan setuju karo aku. Banget.

                      PS: "Dideleng dening minus banget ora duwe daya" - Aku guessed
                      1. +1
                        6 May 2020
                        Kok ora ana apa-apa? eseman - yen sampeyan kudu wani kanggo nyoba kanggo mbenerake sing luwih angel mabur Unta Sopwith tinimbang I-16 utawa MiG-3 - Aku bisa kanthi gampang nglampahi 10-15 menit kanggo nuduhake absurdity ridiculous bantahan kuwi. ngguyu
    2. +2
      2 May 2020
      Ayo ngomong - ora mung sing tanpa sikil. Yen aku elinga bener, banjur 49 wong sing ciloko ora cocog karo latihan mabur perang ing ngarep saka Perang Donya II. Iki ora mung anggota awak sing diamputasi, nanging uga ciloko balung mburi, lsp.
      Saka iki, kita ngerti mung Maresyev akeh. Thanks kanggo buku.
      Ing wektu sing padha, kudu dicathet menawa dheweke nampa gelar GSS sadurunge buku kasebut (lan ora, kaya biasane, sawise).
      1. 0
        2 May 2020
        Matur nuwun kanggo statistik. apik
        Nanging kaya ngono - crita babagan pilot tempur uga tanpa kaki Zakharov "Duel ing ara-ara samun salju" - Aku maca minangka Oktyabrenko (aku isih duwe buku cilik iki ing perpustakaan). "Kid" (ya, Karl, "Kid" - ora malah "Detlit"!), 1977. Lan aku ora bakal ngomong yen dheweke "rarity". elinga. Wis kelas 4 utawa 5 SD.
    3. Alf
      0
      2 May 2020
      Kutipan saka Zementbomber
      PS Minus!!

      Sapa sing butuh sampeyan.
      1. +1
        4 May 2020
        Sapa sing butuh sampeyan.

        Dideleng dening downvoting sing ora kuwat banget ing meh kabeh kirimanku - ora preduli saka isi lan nada - kanggo akeh. basa ngguyu
        Nanging - yen aku tiba-tiba menyang kene "kanggo plus gedhe" - mula aku bakal kuwatir ... ngguyu
    4. -1
      3 May 2020
      Kutipan saka Zementbomber
      ana ing kono

      Apa karakter beda.
      18 dina kita crawled kanggo kita dhewe. Aglitsky - dheweke mapan kanthi apik ing panangkaran, nganggo sandhangan aces Jerman, bebarengan karo printah, ngatur kanggo ngirim prostheses menyang camp, dhokter fasis saka Luftwaffe dhawuh kanggo nggawe prostheses luwih nyaman kanggo pas .. .
      1. +1
        4 May 2020
        Perang udhara ing teater Eropah Kulon mung beda. Isih ana ing tradhisi perang udara Perang Dunia I. Kanggo dheweke, sikap iki normal. Malah ing Afrika Lor sing padha lan ing "Pertempuran Udara kanggo Reich" - beda. Sakabehe. Ing kene, iku wis cukup kanggo njupuk pasukan terjun payung ing udhara lan njupuk kru ing panggonan sawise ndharat ing wilayah mungsuh.
  9. + 13
    2 May 2020
    Kanggo wolulas dina, pilot sing patah sikil nyusup liwat salju liwat alas lan rawa kanggo pindhah menyang dhewe.
    Sakabehing tragedi kaanan iku pranyata yen dheweke crawling ing arah sing salah, katon, miturut logika, nanging ora miturut kahanan. Tegese, dheweke nyusup menyang wilayahe - ing sisih wetan, nanging konfigurasi garis ngarep ing panggonan kasebut, yen dheweke nyusup ing sisih kulon, dheweke bakal nyusup menyang garis ngarep ing rong dina ... Iku kedadeyan. Umume, kita isih ana wong-wong sing heroik nalika iku, mung penulis lan koresponden sing misuwur kabeh-Union ora ana ing cedhak .... Iki jenenge wong-wong pahlawan sing mabur lan perang sawise kelangan sikil utawa sikil. ...

    Pilot tempur Belousov Leonid Georgievich,

    Pilot tempur Lyubimov Ivan Stepanovich,

    Pilot bomber Malikov Ilya Antonovich,
    (Foto ora kasedhiya)
    Pilot tempur Smirnov V.G.,

    Pilot tempur Sorokin Zakhar Artemovich
    1. +3
      2 May 2020
      Ora ana garis ngarep sing terus-terusan ing Lor-Kulon. Ana bagean kanthi "kue lapis"
      1. +4
        2 May 2020
        Kutipan: AS Ivanov.
        Ora ana garis ngarep sing terus-terusan ing Lor-Kulon.

        Aku bakal pitutur marang kowe rahasia militèr sethitik sing garis ngarep padhet banjur, lan malah saiki, mung digambar ing peta minangka jinis garis abstrak, lan supaya digawe saka baris saka benteng subunits, antarane kang ana a akeh ruang sing relatif kosong ...
        1. +3
          2 May 2020
          Front Lor-Kulon duwe ciri dhewe: rawa lan alas rawa, sing ora diblokir dening papan keris mungsuh. Sajrone operasi kebangkrutan Demyansk, MVDBR 1 lan 2 ditepungi menyang ketel liwat wilayah kasebut.
        2. +1
          2 May 2020
          garis ngarep sing padhet banjur, lan malah saiki, mung ing peta digambar minangka jenis garis abstrak, lan mulane digawe saka garis unit sing kuwat, ing antarane ana akeh papan sing relatif kosong ...

          Nyatane, bagean (ya, sing ditambahi) kanthi garis terusan terus-terusan (ya, asring loro utawa luwih) cukup kanggo awake dhewe lan luwih akeh tinimbang nalika Perang Dunia II. Kalebu lan ing Front Wétan.
          1. +1
            2 May 2020
            Kutipan saka Zementbomber
            Nyatane - bagean (ya, sing ditambahi) kanthi garis parit terus-terusan (ya, asring - loro utawa luwih)

            Mung ing fantasi sing nggegirisi, amarga ora perlu ... utawa yen sampeyan ngetung komunikasi lemah ing Maginot Line kanggo kuwi.
            1. +2
              2 May 2020
              Inggih - komandan lan komandan front - mesthi uga bisa duwe "fantasi". Lan penyimpangan memori. Lan malah - falsifications langsung lan reged. Nanging isih - komandan lan komandan tentara iki - aku percaya "sethithik" luwih akeh tinimbang pernyataan sing ora dingerteni saka wong anonim ing RuNet ... keprungu
              1. +1
                2 May 2020
                Kutipan saka Zementbomber
                Inggih - komandan lan komandan front - mesthi uga bisa duwe "fantasi".

                Kanggo ngrampungake kabeh titik ing "Yo", conto statement ing studio, amarga mesthi ora ana iman ing tembung sampeyan ... ana akeh banget "ngapusi" lan "racun" ing wong-wong mau.
                Apa sampeyan wis ndhudhuk parit dhewe?
                1. +1
                  2 May 2020
                  A trench - Aku wis tau ndudhuk. Lan aku ora malah dig sel cilik. Ing alas - padha digali banget lan arang banget. Ya, lan aku duwe posisi - ngidini ora nganggo sekop sapper. eseman
                  Inggih, lan - memoar google Gorbatov, Konev (padha mesthi duwe). + Rokossovsky (nanging ing kene aku ora yakin persis - suwene aku maca maneh "Kewajiban Prajurit"). Inggih, priksa disposisi Front Lor-Wétan ing 10.05.40/XNUMX/XNUMX - klasik "garis trench beku".
                  1. +1
                    2 May 2020
                    Kutipan saka Zementbomber
                    Inggih, priksa disposisi Front Lor-Wétan ing 10.05.40/XNUMX/XNUMX - klasik "garis trench beku"

                    Ngapunten, iki ngarepe sapa karo sapa?
                    1. +1
                      2 May 2020
                      Sekutu nglawan Wehrmacht lan Waffen-SS nalika wiwitan Operasi Gelb. eseman
                      1. +1
                        2 May 2020
                        Kutipan saka Zementbomber
                        Sekutu nglawan Wehrmacht lan Waffen-SS nalika wiwitan Operasi Gelb.

                        Muga-muga sampeyan ngerti carane maca peta, nuduhake garis trenches TERUS

                        Lan Iki isih peta skala cilik, aku bisa mbayangno, yen sampeyan njupuk kertu "loro-verst", apa kuciwane nunggu sampeyan ...
                      2. +3
                        2 May 2020
                        Ing peta penyebaran STRATEGI saka klompok sawetara klompok tentara (ngarep ing terminologi Tentara Abang) ing saben - baris saka trenches pinggiran ngarep ing bagean kapisah (sanajan lengkap) ?? wuh!! Kowe serius?? ngguyu
                  2. +1
                    2 May 2020
                    Kutipan saka Zementbomber
                    Inggih, lan - memoar google Gorbatov, Konev (padha mesthi duwe). + Rokossovsky (nanging ing kene aku ora yakin persis - suwene aku maca maneh "Kewajiban Prajurit").

                    Uga Zhukov, Malinovsky, Batov. etc., etc ... Sampeyan mung maca wong-wong mau lan sampeyan duwe pendapat kuwi, nanging ORA BENER.
                    Kutipan saka Zementbomber
                    A trench - Aku wis tau ndudhuk. Lan aku ora malah dig sel cilik. Ing alas - padha digali banget lan arang banget. Ya, lan aku duwe posisi - ngidini aku ora nganggo shovel sapper.

                    Sampeyan ndeleng, nanging apa sampeyan mikir yen ana sawetara wilayah kasebut? Rawa-rawa, gunung-gunung, lan liya-liyane ... ora perlu ndhudhuk parit terus-terusan, banjur ora perlu maneh. Iku wis perang beda saka WWI
                    1. 0
                      2 May 2020
                      Sampeyan mung maca lan sampeyan duwe pendapat kaya ngono, nanging ORA BENER.

                      Lan, aku - KANESHNA - wildly apologize, sawetara bantahan sing (mratelakake panemume) - WRONG - sampeyan bisa menehi? Amarga padha Leningrad Front, nganti pungkasan Januari 1944, contone, makili "UR terus-terusan" ing garis ngarep ing umum - lan adoh saka jinis "lapangan". Lan luwih dumadakan. Lan iki dikenal ora mung saka "kenangan".
                      Sampeyan ndeleng, nanging apa sampeyan mikir yen ana sawetara wilayah kasebut? Rawa-rawa, gunung-gunung, lan liya-liyane ... ora perlu ndhudhuk parit terus-terusan, banjur ora perlu maneh. Iku wis perang beda saka WWI

                      Aku ngerti iku arang banget angel kanggo pangguna kanggo argue karo Dear Moderator ora rekomenduetstso - nanging isih njupuk resiko. ngguyu Jawaban, plz, pitakonan: Apa sampeyan malah ngerti prabédan antarane "ditambahi" (kilometer lan puluhan kilometer) lan "padhet ing skala ngarep" (ratusan kilometer) ??
                      1. +1
                        2 May 2020
                        Kutipan saka Zementbomber
                        "SD padhet" - lan adoh saka jinis "lapangan". Lan luwih dumadakan. Lan iki dikenal ora mung saka "kenangan".

                        SD tansah digawe ing wangun "Nusantara" beteng lapangan lan kothak pil ... nanging maneh, iku ora duwe trenches terus-terusan ing kabeh dawa. Cukup kanggo njupuk peta utawa diagram UR apa wae
                        Kutipan saka Zementbomber
                        Aku ngerti sing iku Highly ora dianjurake kanggo kedhaftar kanggo argue karo Dear Moderator

                        Akeh kawruh - akeh masalah ... Lan ing kasus sampeyan, uga "ala saka wit", aja nglanggar aturan lan masalah apa, malah nganti serak ing olahraga.
                        Kutipan saka Zementbomber
                        Apa sampeyan malah ngerti prabédan antarane "ditambahi" (kilometer lan puluhan kilometer) lan "padhet ing skala ngarep" (ratusan kilometer) ??

                        Aku ngerti sampurna. Nanging sampeyan ora katon. Dheweke nyoba ngrujuk marang sekutu, nanging aku nggawa sampeyan peta sing ora ana "garis trench beku", nanging ana pertahanan klasik sing dibangun ing benteng platoon, perusahaan, batalyon.
                      2. +1
                        2 May 2020
                        SD tansah digawe ing wangun "Nusantara" beteng lapangan lan kothak pil ... nanging maneh, iku ora duwe trenches terus-terusan ing kabeh dawa. Cukup kanggo njupuk peta utawa diagram UR apa wae

                        Sampeyan lupa nambah- "UR sadurunge perang Soviet". Ya, dheweke pancen dibangun miturut prinsip "ensemble BRO + ngisi lapangan". Nanging Perang - nggawe dhewe (lan banget pinunjul) pangaturan. Field UR saka fronts ing 1942 lan taun-taun sakteruse. - padha temen beda diatur lan dibangun.
                        Dheweke nyoba ngrujuk marang sekutu, nanging aku nggawa sampeyan peta sing ora ana "garis trench beku", nanging ana pertahanan klasik sing dibangun ing benteng platoon, perusahaan, batalyon.

                        Aku, mesthi, njaluk ngapura - nanging ing peta sing diwenehake - ora formasi kurang saka divisi katon ... hi Kajaba iku - formasi kasebut - dituduhake ing wilayah penyebaran, lan ora langsung ing posisi ...
            2. +4
              2 May 2020
              Meh kabeh garis pertahanan Leningrad padhet. Kutha iki diubengi dening trenches. Garis pertahanan Rzhev-Vyazemsky, meh kanggo Ostashkov dhewe, padhet, ing sadawane kabeh pinggir kiwa Volga - trenches, pillboxes, anti-tank ditches.
              1. 0
                2 May 2020
                Kutipan: AS Ivanov.
                Meh kabeh garis pertahanan Leningrad padhet.

                Nuwun sewu, garis pertahanan sing terus-terusan ora nuduhake trenches sing terus-terusan ... mung ora masuk akal lan mbah buyut kita ora bodho lan boros kanggo digali, amarga wis cukup kerja ing posisi peralatan benteng. Benteng unit kasebut mung dipotong dening parit kaya awak manungsa kanthi vena getih.
                Kutipan: AS Ivanov.
                ing sisih kiwa kabeh Volga - trenches, pillboxes, anti-tank ditches.

                Aku pracaya sing selokan bisa dawa, amarga nggunakake pegawe sipil padha nyoba kanggo dig okehe, asring malah kanggo detriment, minangka kedaden ing Kursk salient padha. Nanging parit, kayata saka wiwitan nganti pungkasan kabeh pinggiran ngarep, ora digali ing sadawane garis ngarep kabeh. Banget larang lan ora ana teges, amarga karakteristik wilayah sing padha
                1. 0
                  2 May 2020
                  garis pertahanan sing terus-terusan ora nuduhake trenches sing terus-terusan ... mung ora masuk akal lan mbah kakung kita ora bodho lan boros kanggo digali, amarga wis cukup kerja ing posisi peralatan benteng.

                  Ya, ora otomatis tegese. Pancen bener. Nanging - cukup malah lan ngidini. "Tegese" - gumantung kajaba. saka taktik lingkungan. Kapadhetan pasukan lan sarana ing wilayah, contone.
                  1. 0
                    2 May 2020
                    Kutipan saka Zementbomber
                    Kapadhetan pasukan lan sarana ing wilayah, contone.

                    Kanggo iki, ora perlu nggali trenches terus-terusan saka pinggir menyang pinggir. Garis lagi digawe sing ndadekake bisa maneuver pasukan kanggo ngirim loro counterattacks lan serangan dhewe. Ya, lan ora perlu njaga pasukan ing sawetara wilayah, supaya ora dadi target. Prinsip pertahanan utama yaiku nggawe sistem penghalang geni lan teknik sing koheren.
                    1. 0
                      2 May 2020
                      Prinsip utama pertahanan yaiku nggawe sistem penghalang geni lan teknik sing koheren.

                      Kang - dumadakan! ngguyu - dileksanakake ing macem-macem cara. Saka nggawe benteng platoon, interval antarane kang mung ditutupi dening long-range mesin-gun fire, kanggo nggawe Strip benteng terus-terusan karo sepuluh trenches echeloned ing ambane, lan loro-lane reruntuhan struktur beton.
          2. -1
            3 May 2020
            Kutipan saka Zementbomber
            baris terus-terusan padhet

            Ing kasus Bumi lan trench, iki kudu dadi bagean saka ellipsoid (kanthi perkiraan sing tepat) kanthi permukaan, lan mesthine kudu ditutup.
    2. +4
      2 May 2020
      Ana luwih saka 10 pilot sing ilang anggota awak lan bali menyang layanan. Lan loro liyane: Prokofiev-Seversky lan Letnan Gilscher mabur karo prostheses kanggo Perang Donya I.
    3. -6
      2 May 2020
      Kutipan saka: svp67
      Yaiku, dheweke nyusup menyang wilayahe - ing sisih wetan, nanging konfigurasi garis ngarep ing papan kasebut yaiku yen dheweke nyusup ing sisih kulon, dheweke bakal nyusup menyang garis ngarep sajrone rong dina ...

      Panggonan tiba ana ing mburi kita lan ora ngliwati garis ngarep, dheweke nyusup liwat rawa Lutetsky. saka kulon tekan wetan, ana ing pinggir wetan.

      kancané GSS Degtyarenko nyuwun kanggo U-2 lan njupuk wong kanggo Moscow. ing kono ditulungi.

      pesawat iki dismantled lan dijupuk metu kanggo spare parts.

      https://histrf.ru/biblioteka/b/kak-na-samom-dielie-vyzhil-mariesiev
    4. +8
      2 May 2020
      Pilot tempur Sorokin Zakhar Artemovich
      ,,, ing umum, kasus apik tenan. Ora jelas babagan apa film kita. Ora perlu nggawe apa-apa, plot wis siyap.

      Ing tanggal 25 Oktober 1941, pilot resimen penerbangan campuran kaping 72 saka Angkatan Udara Armada Lor, Zakhar Sorokin, nggawe ram aerial minangka tatu, ndharat ing tundra, numpes loro pilot Jerman karo asu, lan banjur nggawe dheweke. cara kanggo dhewe kanggo 6 dina, bejat 70 km. Duwe sikil frostbitten lan ilang kaki loro, nanging bali menyang resimen lan terus numpes Jerman.
      Zakhar Sorokin nembak 18 pesawat, 12 ing antarané nganggo prostesis. prajurit
  10. +1
    2 May 2020
    Aku maca buku babagan Wong Agung iki nalika isih cilik. Nggawe kesan indelible ing kabeh
    urip. Miturut cara, iku ing kurikulum sekolah. Lan saiki ... ora. Dheweke dhewe menehi buku iki kanggo anak-anake, maca, ndeleng apa jenis wong urip ing negara kita ...
    1. 0
      2 May 2020
      Alexander, sawise maca buku, apa pengaruhe?
      1. +1
        2 May 2020
        Ora kaya aku. Sawetara wong (bocah saiki) beda, ora kaya kita ing jamane. Kita maca kabeh. Lan ora ana geni ing mripat.
        1. 0
          2 May 2020
          Alexander, iki mbokmenawa ora bakal kaget sampeyan, nanging aku ngarepake jawaban kasebut. Mungkin nuduhake film? Buku apik nalika ora ana tyrnet ...
          1. +1
            2 May 2020
            Ya, buku, ing asas, diwaca lan cukup sawetara, nanging modern lan luwih asring panulis manca.
            Kita mung ngerteni informasi kanthi luwih jelas, percaya, urip. Lan generasi saiki ora percaya. Iku mung "mangan" informasi lan iku.
            1. -1
              2 May 2020
              Ya, Alexander, kanggo wong-wong mau mung informasi lan ora liya ...
        2. +1
          2 May 2020
          Sawetara wong (bocah saiki) beda, ora kaya kita ing jamane. Kita maca kabeh. Lan ora ana geni ing mripat.

          Ya, padha duwe geni ing mripate. Sing cilik saiki - luwih "visual", luwih kritis, luwih sinis lan luwih pinter tinimbang kita - nanging "geni" isih ana. Ora saben wong. Adoh saka saben wong. Ya, "geni" iki - lan ing taun-taun kita - pancen adoh, adoh saka kabeh wong. Lan - contone, ing batalyon kang sekretaris saiki perang ing South-East ing 2014 - meh saben sepuluh isih durung duwe 18 ing passport. Lan wong lanang lan bocah-bocah wadon iki - padha perang ora ing kabeh kanggo "Mine-Read romance." Lan kanthi sadar yen iku rereget, kringet,. getih, bodho dhawuh, lan liya-liyane. Lan separatis lan "dheweke" sukarelawan - padha persis.
          1. 0
            2 May 2020
            Zementbomber (Sergey)
            Apa sampeyan ngerti apa bedane sampeyan lan LDNR? Wong-wong iki nglindhungi omahe, tanahe. Lan sampeyan butuh "ruang urip". Kaya Nazi.
            1. -1
              4 May 2020
              Aku ora bakal nulis komentar babagan artikel babagan eksploitasi pilot Soviet sing, kanthi kabeh akun, sanajan ing wektu sing angel, duwe hak kanggo cacat lan pakurmatan nalika pensiun kanthi penghargaan lan pensiun sing apik - lan ora terus layanan ing kokpit. saka pejuang. Aku mung bakal nyathet yen sampeyan bisa uga nganggep Republik Tuva minangka bagean integral saka Fatherland, sanajan sampeyan lair lan manggon ing Murmansk utawa Smolensk. Lan yen "wong Tuva" - mutusake kanggo ngumumake kamardikan kanthi dhukungan saka Mongolia lan daratan China - sampeyan dhewe bakal nglawan, utawa sampeyan bakal mbantu ngatasi iki kanthi kabeh cara sing kasedhiya.
              Mergo iki...
  11. 0
    2 May 2020
    Rungokake, aku duwe pitakonan sing ora ana topik, apa ana sing ngerti data kasebut, pirang yuta ton amunisi sing digunakake ing perang donya kapindho miturut negara.
    1. +3
      2 May 2020
      akeh. Akeh. Akeh sing ora nyata. Ana ing karya panelusuran ing Nevsky Piglet lan cedhak Rzhev. Ing kana, bumi muni ing detektor logam, diiseni wesi.
      1. 0
        2 May 2020
        Kaya ing Nevsky Piglet. Ing taun 60-an, pihak telusuran nyaring meter bumi. Nemokake 10 kg logam. Lan iki cetha ora watesan.
        1. 0
          Agustus 5 2020
          Padha ndhudhuk karo anake Summakyul, ora kanggo entuk bathi, nanging kanggo kapentingan. Koil bengok-bengok menyang kuping terus-terusan! Ing saubengé pillboxes, bumi mung crammed karo pecahan saka macem-macem kaliber lan wangun banget aneh! Semono uga ing lapangan. Lan iki dudu posisi paling angel ing Perang Dunia II. Kajaba iku, kaos granat, cangkang, kartrid, klip kosong lan lengkap, bagean sabuk jaran, bilah pundhak, eri, stake logam, flasks, bowler, mug, PPM, buntut min 82mm. Lan medeni malah mikir babagan Nevsky utawa Rzhev!
    2. +1
      5 May 2020
      Rungokake, aku duwe pitakonan sing ora ana topik, apa ana sing ngerti data kasebut, pirang yuta ton amunisi sing digunakake ing perang donya kapindho miturut negara.

      Miturut negara - ora kasengsem. Konsumsi total Angkatan Bersenjata Aktif (tanpa kartrid senapan lan tangan lan - mbokmenawa - granat senapan) - kira-kira, EMNIS, ing ~ 8 yuta ton.
  12. +2
    2 May 2020
    Aku wis maca buku kaping pirang-pirang. Iku pancene babagan Wong Sejati.
  13. 0
    2 May 2020
    wong enom sinau saka conto generasi lawas ... sing saiki dadi conto - ... Kirkorov ... kabel ...
    1. +4
      2 May 2020
      Dadi wong enom kudu diwulang, lan aja nganti pendidikan dadi dalan.
  14. +3
    2 May 2020
    ya wis. Prestasi wong-wong kuwi pancen apik tenan. Lan P Maresyev ora piyambak. Ing taun 2003, kaping pindho Pahlawan Uni Soviet, Letnan Jenderal Artileri Vasily Stepanovich Petrov tilar donya. Siji-sijine wong ing jagad iki sing berjuang tanpa tangan loro. Dheweke tatu parah nalika nolak serangan tank. Wis tanpa tangan ing taun 1945, dheweke mrentah resimen anti-tank. Sawise perang, dheweke nulis buku "The Past is with Us."
    1. +2
      3 May 2020
      Pavel Hudz ngethok tangane nganggo piso nalika cangkang kenek tank ing perang cedhak Dneproges, tangane remuk, lan kanca-kancane mbutuhake bantuan.
      Terus perang karo prosthesis.

      Dheweke dadi peserta pawai tanggal 7 November 1941
  15. 0
    2 May 2020
    Kutipan: AS Ivanov.
    akeh. Akeh. Akeh sing ora nyata. Ana ing karya panelusuran ing Nevsky Piglet lan cedhak Rzhev. Ing kana, bumi muni ing detektor logam, diiseni wesi.

    ya, Aku ngerti sing, nanging aku kaya sawetara data, maca bab iku piye wae, sampeyan duwe?
    1. +2
      2 May 2020
      Babagan karya panelusuran utawa babagan operasi militer?
  16. 0
    2 May 2020
    Crita Manungsa Nyata ninggalke kesan sing jelas babagan pilot lan perjuangane kanggo urip lan negara. Aku kejiret mikir sing aku mbayangno iku banget vividly, kaya aku wis nonton film ing sirah, utawa malah ana ing kabeh.
    Umumé, aku mbayangno kanthi jelas nalika maca buku.
    Lan aku mbaleni - generasi wesi ... Kita ora bisa nindakake karo wong modern.
  17. 0
    3 May 2020
    . Ing periode pasca perang, conto A. Maresyev akeh digunakake kanggo ngajari generasi mudha.

    Nalika aku sekolah, kita komunikasi karo Alexei Petrovich, regu perintis kita jenenge.
    Miturut cara, ing dina iku jenenge, minangka aturan, muni ing versi Polevoy-Meresiev.
  18. 0
    5 May 2020
    Kutipan saka Zementbomber
    Rungokake, aku duwe pitakonan sing ora ana topik, apa ana sing ngerti data kasebut, pirang yuta ton amunisi sing digunakake ing perang donya kapindho miturut negara.

    Miturut negara - ora kasengsem. Konsumsi total Angkatan Bersenjata Aktif (tanpa kartrid senapan lan tangan lan - mbokmenawa - granat senapan) - kira-kira, EMNIS, ing ~ 8 yuta ton.

    hmm, ing artikel iki https://vpk-news.ru/articles/7856 data sing beda banget, luwih saka 8 yuta
  19. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"