Review militèr

Alkohol, rokok lan permen. Ing konten tartamtu ing Tentara Abang

188

Prajurit shag (foto saka Wikipedia)


Ing perang, prajurit lan komandhan kudu luwih dhisik bersenjata lan diwenehi amunisi, disandangi lan disandangi lan, yen bisa, diwenehi panganan. Nanging, ing crita babagan pasokan prajurit heroik nalika Perang Patriotik Agung, masalah nyedhiyakake barang-barang kasebut tetep ana ing mburi layar, mbok menawa ora migunani kaya bubur sing sugih utawa roti seger, nanging ing perang, ayo terus terang, asring. banget, banget dikarepake.

Perdebatan babagan kemanfaatan ngetokake satus gram Komisaris Rakyat sing misuwur ing ngarep wis suwe banget lan banget. Kanggo sawetara peserta, sing utamané canggih ing karesikan, teka tuduhan saka pimpinan negara lan tentara soldering prajurit. Apa sampeyan bisa ngomong? Iku mung tetep kanggo mbaleni kaping atus: iku ora kanggo kita kanggo ngadili. Ya, lan ora ana solder sing katon. Vodka muncul ing Tentara Merah nalika "perang musim dingin" karo Finlandia kanthi saran saka Komisaris Pertahanan Rakyat Kliment Voroshilov, mula dadi "Komisar Rakyat". Tegese bagean vodka ing kahanan kasebut minangka "anget" primitif lan nyegah selesma.

Jatah alkohol saka Perang Patriotik Agung luwih kudu disebut "Stalinis", wiwit saka awal banget lan nganti pungkasan perang iku Panglima Agung pribadi kontrol masalah iki, lan nandatangani decrees cocog saka Komite Pertahanan Negara. Sadawane urip, Joseph Vissarionovich sabar ngombé, nanging ing wektu sing padha iku mungsuh categorical mabuk. Lan vodka "kabijakan" ing Tentara Abang dibangun sakcukupe. Kaping pisanan, dekrit GKO tanggal 22 Agustus 1941 No. "Ing introduksi vodka kanggo pasokan ing Tentara Merah aktif" satus gram saben dina mesthine kanggo saben wong sing "ing unit baris pisanan saka tentara aktif. ." Sing, eksklusif ing ngarep.

Nanging, ing Mei taun sabanjure, dokumen peraturan anyar babagan topik sing padha dirilis. Proyek sing digawa menyang dheweke kanggo ditandatangani dening Comrade Stalin tanpa ampun ngolesi potlot abang favorit, nalika angel banget. Wiwit saiki, mung wong-wong sing nindakake operasi nyerang sing nampa hak kanggo cangkir saben dina. Panglima Tertinggi nyabrang abstrak sing diusulake pisanan "duwe sukses ing permusuhan", uga "dosis ganda" sing dilebokake 200 gram. Saben uwong, malah ing ngarep, diijini ngombe ing preian umum lan mengeti saka tatanan saka unit. Ing wektu sing padha, pimpinan uga ngilangi Hari Pemuda Internasional saka dhaptar, nanging ing kana, All-Union Day of the Athlete. Ya, liburan profesional para aviator, mesthine ...

Ing Kawa saka Peperangan Stalingrad (November 1942), "Komisar Rakyat" bali maneh ing lengkap - kanggo "ngarep". Wiwit saiki, 50 gram saben dina uga kudu diwenehake marang prajurit cadangan resimen lan divisi, menyang batalyon konstruksi sing nindakake karya ing zona pertempuran, lan malah kanggo sing tatu. Yen dokter ngidini, mesthi. Iki terus nganti April 1943, nalika distribusi vodka saben dina maneh ditinggalake mung kanggo "unit sing mimpin serangan." Sanalika sawise Kamenangan, ing Mei 1945, "Komisaris Rakyat" rampung dibusak.

Wigati dicathet yen "sangu alkohol" rada beda kanggo jinis pasukan lan malah beda panggonan. Contone, ing ngarep Transcaucasian, njupuk menyang akun spesifik lokal, vodka diganti dening anggur: 200 gram fortified utawa 300 gram garing. Anggur garing uga kalebu ing diet kapal selam Angkatan Laut Abang. Ing wektu sing padha, para pelaut duwe aturan wesi - ngombe dhewe, utawa nolak, aja ngirim menyang wong liya! Wong-wong sing pengin mirsani sobriety duwe hak ganti rugi 10 rubel kanggo bagean alkohol. Dhuwit apik kanggo wektu kasebut.

Pasokan rokok ora ngalami gangguan kaya ngono. Saka awal nganti pungkasan Perang Patriotik Agung, saben prajurit nduweni hak kanggo 20 gram rokok saben dina. Uga, pitu "buku kertas udud" lan telung kothak pertandhingan diwenehake sajrone sewulan. Pertandhingan (utamane ing kondisi trench) padha kurang, lan mulane akeh prajurit Tentara Merah sing ngrokok kanthi cepet entuk "Katyushas" - korek sing digawe ing omah kanthi flint lan tinder. Karya-karya kerajinan rakyat garis ngarep iki, minangka aturan, digawe saka kartrid sing dibuwang. Ana uga masalah karo kertas, lan mulane pers sing ditinggalake saka informasi politik banjur tumindak.

Padha ngomong yen Red Star utamané misuwur. Rokok sing digulung nganggo tangan saka leaflet Hitler uga ora ala, sing njaluk nyerah, amarga Fritz ngebom parit kita kanthi luwih akeh. Mung yen Piece saka kertas kejiret mripat saka perwira khusus utamané waspada, kasus bisa mungkasi ing batalyon penal, lan ora break kumelun. Kanthi rokok, kabeh kedadeyan - loro gangguan ing pasokan, lan mung ora ana gudang. "Kasur mbah putri", "Vyrviglaz", "Cahya fasis" - iki carane prajurit Tentara Abang, inexhaustible ing banyolan, disebut "campuran udud", disiapake saka apa wae kanggo tangan. Utamane diarani jeneng "berklein" - campuran godhong birch lan maple.

Kira-kira ing tingkat pengganti herbal, para pejuang kita "nghargai" kumelun Jerman sing dijupuk: "Ambune, nanging ora ana benteng." Nanging Unta Amerika sing ditampa ing Lend-Lease tanpa panyaring dipuji sanajan para penyayang terry. Sing nyoba bakal ngerti sebabe ... Kaya biasane, pasokan pilot luwih apik - mesthine duwe rokok 25 utawa 25 gram rokok saben dina. "Belomor" utamané misuwur, "Kazbek" dianggep apik kanggo staf komando. Comrade Stalin ngrokok Herzegovina Flor, ngremuk menyang pipa kang misuwur.

Nyatane, munculé permen ing Tentara Abang uga disambungake karo tunjangan rokok. Wiwitane, prajurit kita ora manja karo apa-apa - kahanane ora padha. Gula kanggo teh bisa ditahan - banjur kanggo rasa seneng. Miturut norma, mesthine 35 gram saben dina, nanging banjur miturut norma. Barang kayata susu kental utawa coklat mung kasedhiya kanggo pilot, lan malah ing jatah garing. Nanging ing wulan Agustus 1942, Komisariat Pertahanan Rakyat nggawe keputusan sing wicaksana: wiwit saiki, kabeh wanita sing dadi tentara lan ora pengin ngracun awake dhewe nganggo shag, tinimbang bisa nampa 200 gram coklat utawa 300 gram coklat. permen saben sasi! Inisiatif ing pasukan, ketoke, dijupuk karo bang, amarga sawise telung sasi aturan iki lengkap kanggo kabeh prajurit lan komandhan saka Tentara Abang, preduli saka jender. Aja ngrokok? Tansah permen tinimbang rokok ing ndhuwur! Inggih, utawa tambahan 300 gram gula - pancen begja sampeyan.

Kaya ing ngisor iki saka memoar prajurit garis ngarep sing ditinggalake, adoh saka kabeh prajurit sing nggunakake "Komisaris Rakyat". Minangka aturan, dheweke ngombe sajrone jam sing tenang, sawise perang sing angel, ing preian utawa ngeling-eling kanca-kanca sing tiba. Pengalaman pertempuran kanthi cepet mbuktekake bebaya "njupuk dada" sadurunge perang karo mungsuh. Saben uwong duwe pilihan. Ana sing mlaku-mlaku tumuju Victory, nyebul rokok utawa rokok sing digulung nganggo shag, ana sing ngunyah permen "alternatif". Ingkang utama yaiku kita wis teka!
Pengarang:
188 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Tanggalan
    Tanggalan 3 Mei 2020 10:10
    + 13
    Nanging aku ora bisa (ora bisa) ngganti Hutsulsky karo gula - ora ana kekarepan sing cukup ...
    1. Ilya spb
      Ilya spb 3 Mei 2020 10:15
      + 10
      Paket pemenang!

      Simbah ngandhani carane dheweke ngrokok shag ing trenches. Banjur, nalika aku kelingan dheweke, dheweke mung ngrokok rokok sing paling kuat ....

      Aku kesengsem karo campuran Berklein ... Saka Birch lan Maple.

      Pengawas skripsiku, profesor sing slamet saka pengepungan Leningrad nalika isih enom, ujar manawa dheweke ngrokok godhong oak. Direwangi ngilangake keluwen.
      1. Pemberontak
        Pemberontak 3 Mei 2020 10:25
        +5
        Aja ngrokok? Tansah permen tinimbang rokok ing ndhuwur! Uga, utawa tambahan 300 gram gula

        Miturut crita bapake, sing njabat ing taun 1955-57, praktik iki wis suwe sawise perang.
        1. mat-vey
          mat-vey 3 Mei 2020 10:37
          +5
          Kula mbiyen ngladeni lan ugi nyariyosaken dhateng kula, lan para atlit ingkang saweg lomba dhaharan menika dipunkiyataken boten manut jadwal.
        2. KVU-NSVD
          KVU-NSVD 3 Mei 2020 10:43
          +4
          Quote: Pemberontak
          Miturut crita bapake, sing njabat ing taun 1955-57, praktik iki wis suwe sawise perang.

          Nganti 2006 iku mesthi. Aku ora ngerti luwih lengkap - ora ana personel langsung kanthi posisi sing ditinggal.
          1. Shuttle
            Shuttle 3 Mei 2020 11:25
            +9
            Kutipan: KVU-NSVD
            Quote: Pemberontak
            Miturut crita bapake, sing njabat ing taun 1955-57, praktik iki wis suwe sawise perang.

            Nganti 2006 iku mesthi. Aku ora ngerti luwih lengkap - ora ana personel langsung kanthi posisi sing ditinggal.

            Ngawula ing 1988-89 ing BVO ing 1st Brigade saka 5OAK. Padha dipakani lan disandangi apik. Lan kabeh tunjangan kasebut mung dhuwit. Sampeyan menyang chip lan tuku apa sing sampeyan butuhake. Ing wektu tentrem, iki minangka pilihan sing paling apik.
            1. lwxx
              lwxx 3 Mei 2020 11:55
              +8
              Lan ing taun 90-an kita diwenehi terry, amarga ana kekurangan rokok. Kanggo kula, non-perokok, mambu terry luwih apik tinimbang bau Vatra lan Krasnopresnensky.
            2. Kucing
              Kucing 3 Mei 2020 11:57
              +5
              1986-1988 KZakVO - meh padha. Dhuwit Sersan 15 rubel. cukup kanggo kumelun lan permen, nanging ing chip saka rokok tansah ana mung "Astra" (a muck langka), yen sclerosis ora ngganti 25 kopecks. ngemasi. Rokok Akhtamar (1-2 rubel) utamane apik banget, lan rokok Kyiv "Capital" dikirim saka omah - kumelun saka Fatherland sedulur
              Nanging ora ana masalah karo permen - gula olahan konkrit sing dikuatake, nanging manis banget lan enak, uga alkohol - bensin diganti chacha kanthi rasio 2 nganti 1.
              1. Alex Nevs
                Alex Nevs 3 Mei 2020 12:57
                +9
                Lan iki pitik kuwi.
                1. Tanggalan
                  Tanggalan 3 Mei 2020 15:56
                  +2
                  Kutipan saka: Alex Nevs
                  Lan iki pitik kuwi.

                  Aku wis nulis ing ndhuwur sing ,, Hutsul '' lan !, Hunting '' kita fse-18 bungkus saben sasi (utawa 0,5 gula olahan '')
                  Lan sampeyan ngerti ... aku ora getun apa-apa lan aku ora nyinggung sapa - ana wektu kuwi.
                  1. Alex Nevs
                    Alex Nevs 3 Mei 2020 17:08
                    +1
                    Sawise aku nyoba ... Ing tentara .... Bab sing njijiki. ngguyu
                  2. AleBors
                    AleBors 5 Mei 2020 09:25
                    0
                    Ya, gambar sing akrab. Kabeh sing paling prayoga - "Northern" pabrik Cherkassy. Liyane iku "mati kapal tanker". Nganti taun 1994, ing Western Group of Forces, 18 bungkus rokok kasebut ditanggepi, sanajan ana uga Prima Pogarskaya. Non-perokok diwenehi 800 gr. Sahara.
                2. vzdrincher
                  vzdrincher 4 Mei 2020 11:39
                  +1
                  GSVG 1978-80 minangka kasus "Mburu", sing paling keren dianggep "Hutsulsky" mung pati "Utara" dadi ... normal nanging ora asring diwutahake Nanging kita ora duwe "Don"
            3. AlexGa
              AlexGa 3 Mei 2020 20:42
              +1
              Iki w.h. 04104 lan kamar panedhaan karo taman mangsa?
          2. CTABEP
            CTABEP 3 Mei 2020 12:49
            0
            Isih ana, ing taun 2009-2010, tinimbang rokok, gula ditampa kanthi lengkap.
            Sing nggumunake, iki pisanan aku krungu babagan rokok Lend-Lease.
            1. Ryazanets87
              Ryazanets87 3 Mei 2020 16:25
              +4
              Lucky Strike, Camel diwenehake, nanging ora akeh. Nanging, yen 250 yuta tombol digawa ...
          3. juru tulis
            juru tulis 3 Mei 2020 20:59
            +3
            Kutipan: KVU-NSVD
            Nganti 2006 iku mesthi. Aku ora ngerti luwih lengkap - ora ana personel langsung kanthi posisi sing ditinggal.

            2014: miturut tunjangan sandhangan, tinimbang "Smoke Break" (paket katon persis kaya "Belomorkanal") minangka non-perokok, dheweke nampa gula permen - salah siji duchesse, utawa mint, utawa barberry.
          4. raif
            raif 6 Mei 2020 23:12
            0
            saperangan pungkasan taun kepungkur ing bagean St. (Aku ora nulis Pengawal Nasional / Pengawal Nasional - supaya luwih jelas, yaiku aku ora nulis babagan koleksi / pertahanan lan departemen Vohra)
        3. mmaxx
          mmaxx 3 Mei 2020 12:18
          +4
          Ing luar negeri, tunjangan rokok nganti pungkasan USSR. Utawa gula tinimbang.
        4. Ponchik78/XNUMX/XNUMX
          Ponchik78/XNUMX/XNUMX 5 Mei 2020 06:25
          0
          Praktek iki wis ana wiwit taun 90-an. Minangka wong sing ora ngrokok, aku nampa gula tinimbang rokok saka mandor.
      2. KabehBiBek
        KabehBiBek 3 Mei 2020 12:20
        +1
        Lan kanthi cara, uga pengganti blokade.

        Tembako dadi langka sing nggoleki kanggo sulih; maple menehi organoleptik paling apik. Godhongé diklumpukake kanthi puluhan ton, lan kanthi cepet padha ngilangi kabeh maple. Nanging - iku ora cukup malah ing format iki.

        Akibaté, padha wiwit nambah apa sing ilang. godhong Birch.
      3. biaya
        biaya 3 Mei 2020 13:35
        + 16
        foto ing artikel erroneously nuduhake Pack saka shag TU-49. Iku wis sawise perang.
        foto 1 Prajurit shag para pejuang Perang Patriotik Agung


        1. biaya
          biaya 3 Mei 2020 13:38
          + 13
          Padha surem ora mung karo korek Katyusha
          1. biaya
            biaya 3 Mei 2020 13:41
            + 11
            Ana uga kumelun komandan
            1. biaya
              biaya 3 Mei 2020 13:46
              +9
              Para pejuang uga ngrokok shag Jerman. Kepiye carane karo Tvardovsky ing "Terkin" .- "..mung rada ringkih, adoh saka tawon kita .." Tawon kasebut minangka terry Saratov, utamane dihargai dening para pejuang. Dadi diarani "Saratov tawon". Ana uga jenis terry "Saratov setengah jenis".
              1. biaya
                biaya 3 Mei 2020 13:54
                + 14
                Ngomong babagan shag prajurit, siji ora bisa ketinggalan momen penting kaya kantong prajurit. Dheweke disulam kanthi katresnan lan dikirim menyang pembela ing ngarep dening wanita lan bocah-bocah.




                1. biaya
                  biaya 3 Mei 2020 14:16
                  +9
                  ing Agustus 1942, Komisariat Pertahanan Rakyat nggawe keputusan sing wicaksana: wiwit saiki, kabeh wanita sing dadi tentara lan ora pengin ngracun awake dhewe nganggo shag, tinimbang bisa nampa 200 gram coklat utawa 300 gram permen. saben sasi! Inisiatif ing pasukan, ketoke, dijupuk karo bang, amarga sawise telung sasi aturan iki lengkap kanggo kabeh prajurit lan komandhan saka Tentara Abang, preduli saka jender. Aja ngrokok? Tansah permen tinimbang rokok ing ndhuwur! Inggih, utawa tambahan 300 gram gula - pancen begja sampeyan.

                  Sejatine - iku gula lan permen landrin, sing uga disimpen ing kantong, lan karamel "Republik", "Seaman", Red Army Star", lan mesthi "jagung" - karamel "Red Aviator"


                  1. Pimpinan saka Redskins
                    Pimpinan saka Redskins 3 Mei 2020 18:51
                    +6
                    Simbah ora ngrokok. Nanging babagan alkohol "Narkomovsky" ngandika:
                    Dheweke ana ing rumah sakit. abot. Njaluk nganti 20 wong. Petugas kasebut mlebu kanthi teko tembaga sing gedhe lan diwiwiti "ing bunder", nyiram komisaris rakyat menyang cangkir. Sawetara, cepet ngombe lan nelpon - hey! kangen aku!
                    Perawat kasebut ngerti yen dheweke ngapusi, nanging dheweke bali lan diwutahake maneh. Ana sing nyeluk saka sisih liyane kamar:
                    - Lan dheweke ora ngetutake aku! ...
                    Terus nganti perawat demonstratively rattled ketel - kosong!....))))
                    1. Alex Nevs
                      Alex Nevs 4 Mei 2020 19:25
                      +1
                      matur nuwun. Umumé, crita-crita "urip saben dina" kaya ngono iku aji banget.
              2. Ryazanets87
                Ryazanets87 3 Mei 2020 16:27
                +8
                Ana uga iki:
              3. Galina Schreder
                Galina Schreder 4 Mei 2020 16:47
                0
                Inggih, iku ora telek Jerman.
      4. Vadim Golubkov
        Vadim Golubkov 3 Mei 2020 19:08
        +1
        Nalika ana ing tentara, kita ngrokok godhong oak nalika njupuk kentang, nalika ora ana sing ngrokok.
      5. Andrey Nikolaevich
        Andrey Nikolaevich 6 Mei 2020 12:55
        0
        Lan mbahku, sing dakeling-eling, ora ngrokok babar pisan! Lan dheweke tatu lan kaget, lan banjur perang tangan-tangan. Ora ngrokok utawa sumpah, ora tau. Dheweke kalem, ceria.
        Saperangan kaping, nalika aku isih mahasiswa, kita mangan karo anggur krasan lan dhewe takon, "ayo aku njupuk puff." Dheweke ambegan sethithik lan banjur watuk, kira-kira limang menit.)
        Nglewati akeh lan tetep dadi wong sing tenang lan wicaksana ....
    2. Freeper
      Freeper 3 Mei 2020 14:18
      +8
      Quote: Kalender
      Nanging aku ora bisa (ora bisa) ngganti Hutsulsky karo gula - ora ana kekarepan sing cukup ...

      A-ah-ah-ah-ah!!!
      "Hutsul Morris", ditanggepi kanggo jatah prajurit ing Komisi Militer Negara Tengah. Aku eling.



      PS. Lan ana uga "Vatra" - "Pati penebang kayu"


      Lan "Pamir" - "Pengemis ing gunung"


      ZY.ZY. Kanggo prajurit sing ora ngrokok, rokok diganti karo gula.
      1. Tanggalan
        Tanggalan 3 Mei 2020 16:22
        +6
        Quote: Freeper
        Quote: Kalender
        Nanging aku ora bisa (ora bisa) ngganti Hutsulsky karo gula - ora ana kekarepan sing cukup ...

        A-ah-ah-ah-ah!!!
        "Hutsul Morris", ditanggepi kanggo jatah prajurit ing Komisi Militer Negara Tengah. Aku eling.



        PS. Lan ana uga "Vatra" - "Pati penebang kayu"


        Lan "Pamir" - "Pengemis ing gunung"


        ZY.ZY. Kanggo prajurit sing ora ngrokok, rokok diganti karo gula.

        Pamir keren...
        Lan goleki, kanca sing dikasihi, ing paket "pengemis ing gunung" bear ...
        Lan dheweke ana, yen ana, aku bakal ngandhani sampeyan ...
        1. biaya
          biaya 3 Mei 2020 16:41
          +8
          Simbah nyritakake cangkriman iki nalika aku isih cilik. ngguyu
          Jawaban iki kanggo njupuk telek nglirik
          mung "pengemis ing gunung" sing ora disebut "Pamir", nanging "Kazbek"
          1. Tanggalan
            Tanggalan 3 Mei 2020 17:29
            +5
            Quote: sugih
            Simbah nyritakake cangkriman iki nalika aku isih cilik. ngguyu
            Jawaban iki kanggo njupuk telek nglirik
            mung "pengemis ing gunung" sing ora disebut "Pamir", nanging "Kazbek"

            Ora cak, Pamir
            1. Tanggalan
              Tanggalan 3 Mei 2020 17:30
              +4
              Quote: Kalender
              Quote: sugih
              Simbah nyritakake cangkriman iki nalika aku isih cilik. ngguyu
              Jawaban iki kanggo njupuk telek nglirik
              mung "pengemis ing gunung" sing ora disebut "Pamir", nanging "Kazbek"

              Ora cak, Pamir

              Wong ngemis ora numpak jaran....
            2. biaya
              biaya 3 Mei 2020 18:37
              +6
              Ora cak, Pamir

              Lan durung Kazbek ya
              Kajaba iku, "penulis" ora kanthi sukarela dadi ora liya K. Simonov
              Konstantin Simonov ing buku "Reflections on Stalin" nyebutake obrolan kasebut karo Stalin ing April 1941 ing premiere drama "A Guy from Our City"
              "Marang kanca Simonov, kenapa ing dolanan sampeyan Lukonin nyebut rokok "Kazbek" - "pengemis ing gunung"? Bouquet rokok saka rokok iki ora digawe dening sapa wae, nanging dening kanca pembawa pesenan Ioanidi dhewe. Kenapa pengemis ?
              - Rasa apik banget, kanca. Stalin, lan gambar ing paket kasebut menehi saran marang aku
              - Sampeyan ora marang kula tengen. Pengemis ora duwe jaran. Tulisen maneh ukara iki."
              Aku ngomong babagan obrolan iki menyang editor-in-chief saka komandan brigade "Red Star" D.I. Ortenberg, dheweke meneng suwe, banjur ngandika - begja sampeyan .. ngatur ... langsung nyopot pengemis saka sandiwara ... Gambar sing digawe ing paket saka lukisan Grabe, sing dhewe diwenehi kanggo " pemilik" ing telung puluhan. Ing "Near dacha ing kamar panedhaan macet."
              Mesthi wae, aku nulis maneh Puyes, nanging tembung Lukonin babagan "Kazbek" wis mlebu ing urip Moskow.

              Lan iki liyane saka wiki
              Nanging, paket rokok "Kazbek" dadi paling dikenal kanggo generasi lawas. Gourmets ujar manawa rokok Kazbek nduweni rasa asem sing nyenengake. Yen "Belomor" kanthi jeneng kasebut digandhengake karo sejarah negara kita, mula rokok "Kazbek" digandhengake karo urip gratis. Nanging gambar, kaya sing asring kedadeyan, ngapusi. Loro-lorone siji lan liyane bundel, cukup aneh, digandhengake karo siji wong - "bapak kabeh bangsa" Stalin. Penulis rokok yaiku V.G. Ioanidi. Penulis desain paket rokok "Kazbek" - artis Robert Grabe - ing thirties digawe gambar sing ngilingake Stalin saka tanah air. Inisiatif nggawe rokok asale saka karyawan Tabaktrest. Cetha yen inisiatif "sukarela" iki didandani dening NKVD. Pencipta temenan seneng, amarga Stalin dhewe nyetujoni rokok lan nyetujoni gambar ing bungkus kasebut. Sawise disetujoni, rokok dadi salah sawijining sing paling bergengsi.
              1. Tanggalan
                Tanggalan 3 Mei 2020 18:42
                +2
                Ayo aku ora setuju karo sampeyan ....?
                1. biaya
                  biaya 3 Mei 2020 19:10
                  +4
                  Aku ora bakal mbantah karo sampeyan. sijine +
                  Kesatuan kasebut amba - ketoke dheweke diarani beda ing macem-macem bagean. Wiwit taun 80-an, nalika darurat ing SAPO, Pamir diceluk mahasiswa apa wae, mengko aku ora krungu jeneng kaya ngono ing papan liya.
                  1. Andrey Nikolaevich
                    Andrey Nikolaevich 6 Mei 2020 12:59
                    +3
                    Apa sampeyan kelingan rokok Salve? Pabrik rokok Odessa diprodhuksi. Saiki pabrik iki wis ora ana maneh.. lan ora ana rokok....
                    Sawetara raguli tetep ....
                    1. biaya
                      biaya 6 Mei 2020 13:13
                      +2
                      Sapa sing duwe flywheel karo saringan?
                      1. Andrey Nikolaevich
                        Andrey Nikolaevich 6 Mei 2020 14:12
                        +2
                        ya wis. Lan paket kasebut kuning.
                      2. biaya
                        biaya 6 Mei 2020 14:17
                        +3
                        Simbah tansah tuku. Dheweke ngrokok akeh lan ora ana 20, nanging 25 utawa 30 rokok ing bungkus. Regane ketoke 25 kopecks.
                      3. Andrey Nikolaevich
                        Andrey Nikolaevich 6 Mei 2020 15:08
                        +1
                        Ing babagan jumlah, aku ora bakal ngapusi, aku ora ngelingi. Nanging sampeyan bener ngeweruhi sing padha luwih larang saka Belomor. Kanggo 5 kop. 30 kop.
                      4. biaya
                        biaya 6 Mei 2020 15:28
                        +2
                        Dheweke dadi penasaran dhewe. Kene aku ketemu

                      5. Andrey Nikolaevich
                        Andrey Nikolaevich 6 Mei 2020 17:09
                        +1
                        ya wis. Iki "Salve" Ing syarat-syarat kekuatan - sethitik luwih entheng tinimbang "Belomor" lan sethitik luwih tipis ing diameteripun saka lengen klambi. Aku nyoba piye wae.
                        Nanging aku kleru regane... Aneh.. Nanging aku kelingan yen ana limang nikel, luwih larang tinimbang "Belomor"....(
          2. lele
            lele 3 Mei 2020 19:42
            +6
            Sugeng sonten, Dmitry. hi
            Ora, sawise kabeh, ing tingkat kluwarga, "pengemis ing gunung" disebut "POmir". eseman
            Lan ana uga rokok "North", kang affectionately disebut "Carnations". Nalika perang, dheweke dibebasake kanthi jeneng "NORD", jebule para pelaut saka konvoi sekutu ngerti yen dheweke ngrokok. ombenan
            1. biaya
              biaya 3 Mei 2020 19:56
              +7
              Sugeng Kostya hi
              Ana uga kuwi



              lan Tentara Prima ijo karo 10 rokok ing bungkus, mung ing kanthong prajurit.
            2. Tanggalan
              Tanggalan 3 Mei 2020 20:20
              +5
              Kutipan: Kucing Laut
              Sugeng sonten, Dmitry. hi
              Ora, sawise kabeh, ing tingkat kluwarga, "pengemis ing gunung" disebut "POmir". eseman
              Lan ana uga rokok "North", kang affectionately disebut "Carnations". Nalika perang, dheweke dibebasake kanthi jeneng "NORD", jebule para pelaut saka konvoi sekutu ngerti yen dheweke ngrokok. ombenan

              The North and the Surf, saka wong-wong mau, dalanku dadi perokok sing jahat diwiwiti. Aku wis ngrokok suwene 51 taun ...
              1. vzdrincher
                vzdrincher 4 Mei 2020 11:47
                +2
                Ana uga rokok Baikal kanggo 6 kopecks, sing diarani tubercular sticks, padha tipis, kaya sing saiki diarani slim.
            3. Gritsa
              Gritsa 4 Mei 2020 13:19
              +3
              Kutipan: Kucing Laut
              Lan ana uga rokok "Utara

              Aku kelingan wiwit cilik, bapakku ngrokok iki. Miturut cara, dheweke uga nawarake golek beruang. Lan dheweke ana ing kana.
        2. Batalyon konstruksi cadangan
          Batalyon konstruksi cadangan 4 Mei 2020 09:36
          +6
          Ing negara kita, Pamirs padha deciphered minangka "Abram Moiseevich lunga kanggo golek karya" ngguyu
    3. Komentar wis dibusak.
    4. 30 ing
      30 ing 3 Mei 2020 20:17
      0
      Quote: Kalender
      Nanging aku ora bisa (ora bisa) ngganti Hutsulsky karo gula - ora ana kekarepan sing cukup ...

      "Hutsuls" iki mung ngrokok ... Aku kelingan sampeyan miwiti kneading rokok, lan ing kono kabeh rokok garing lan sethitik bledug. marang kanca-kanca kanggo nyoba ... Ora ngormati jimat saka "Hutsul" ...... 6 kopecks Pack biaya .... 18 Packs kanggo sasi.
  2. Avior
    Avior 3 Mei 2020 10:13
    +5
    Nalika njabat ing Tentara Soviet, ana ora cukup manis
    Buns diwenehi loro utawa telu ing rong taun, ora luwih.
    Ing dina Minggu padha nggawe "philistine" - panganan cuci mulut saka yolks endhog (loro endhog kanggo sarapan dina Minggu - aturan wesi) karo butter, gula lan saperangan irungnya teh. Aku kneaded kabeh, ngalahake - lan ing roti :)
    Cutlets arang banget, secara harfiah ing preian khusus.
    1. Pemberontak
      Pemberontak 3 Mei 2020 10:27
      +7
      Kutipan saka Avior
      Nalika njabat ing Tentara Soviet, ana ora cukup manis
      Buns diwenehi loro utawa telu ing rong taun, ora luwih.
      Ing dina Minggu padha nggawe "philistine" - panganan cuci mulut saka yolks endhog (loro endhog kanggo sarapan dina Minggu - aturan wesi) karo butter, gula lan saperangan irungnya teh. Aku kneaded kabeh, ngalahake - lan ing roti :)
      Cutlets arang banget, secara harfiah ing preian khusus.

      Nanging, bocah-bocah sing gemuk lan sehat wis pensiun menyang cadangan, paling ora pasha ...
      1. Avior
        Avior 3 Mei 2020 10:28
        +5
        Ya, ana panganan sing cukup kanggo demobilisasi, sing enom ora akeh amarga stres sing terus-terusan
        Nanging aku ora ngomong babagan panganan umume, aku ngomong babagan permen
    2. Borz
      Borz 3 Mei 2020 10:28
      +2
      Kanggo 2 taun layanan militer, aku ora weruh cutlets utawa roti. Iki sanajan kasunyatane panganan kasebut miturut norma BAM sing ditingkatake. Nanging dheweke menehi kopi (sulih, mesthi) karo susu kental.
      1. Avior
        Avior 3 Mei 2020 10:30
        0
        Cutlets - uga 2-3 kaping ing rong taun
        Aku ora kelingan kopi, ana sele, iku isih racun, ora ana susu kental
        Nanging banjur ora ana kultus kopi kaya saiki, teh cocok kanggo kabeh wong
        Kopi utawa coklat ing teapots, aku ketoke ngelingi, sawetara jenis burda eseman
        1. Borz
          Borz 3 Mei 2020 10:32
          0
          Inggih, paling ora lali carane katon))
        2. sabakina
          sabakina 3 Mei 2020 12:30
          +4
          Kutipan saka Avior
          Cutlets - uga 2-3 kaping ing rong taun
          Aku ora kelingan kopi, ana sele, iku isih racun, ora ana susu kental
          Nanging banjur ora ana kultus kopi kaya saiki, teh cocok kanggo kabeh wong
          Kopi utawa coklat ing teapots, aku ketoke ngelingi, sawetara jenis burda eseman

          Aku wonder carane sampeyan malah tekan demobilisasi! Aku ora bakal nulis yen bapakku, Art. ensign, ora ngawula ing kamar panedhaan minangka "instruktur masak". Bener, kita duwe 331 RAP. Dadi, sapa, pira lan kapan "nyolong" aku ngerti langsung. Utamane bapak lan kanca-kancane ngeruk turnips karo apa lan carane kanggo Feed prajurit sawise rawuh inspektur. Lan pungkasan. Rama ora ngomong apa-apa bab rokok, nanging kasunyatan sing wong tuwa menehi lenga kanggo enom iku kasunyatan!
          1. Kucing
            Kucing 3 Mei 2020 12:42
            + 10
            lawas-timers menehi lenga kanggo enom-kasunyatan!

            Iki ora metu saka karep, iki minangka tradhisi informal - wong demobilized menehi lenga kanggo wong enom.
            Iku dadi normal kanggo kita karo pangan sawise, sawise mriksa distrik, ensign-supervisor pangan dikunjara lan kicked metu tanpa pensiun.
            1. sabakina
              sabakina 3 Mei 2020 12:45
              +2
              Kutipan saka Gato
              lawas-timers menehi lenga kanggo enom-kasunyatan!

              Iki ora metu saka karep, iki minangka tradhisi informal - wong demobilized menehi lenga kanggo wong enom.

              Aku ora ngerti yen iku tradisi utawa ora, nanging bapakku ora duwe hazing ing unit, sanajan dheweke dadi urgently ing batalyon construction.
              1. Freeper
                Freeper 3 Mei 2020 14:29
                +9
                Kutipan saka: sabakina
                Kutipan saka Gato
                lawas-timers menehi lenga kanggo enom-kasunyatan!

                Iki ora metu saka karep, iki minangka tradhisi informal - wong demobilized menehi lenga kanggo wong enom.

                Aku ora ngerti yen iku tradisi utawa ora, nanging bapakku ora duwe hazing ing unit, sanajan dheweke njabat kanthi cepet ing batalyon konstruksi.

                Iki ora "hazing", yaiku "tradisi" - "100 dina sadurunge pesenan" - lenga "enom".
                Ketik - "ing omah, pai krasan kesel ngenteni."
          2. Avior
            Avior 3 Mei 2020 13:20
            +8
            karo lenga malah ngelawan kedaden, nanging tanpa lawlessness, mesthi :)
            Nanging wong tuwa meh ora mangan bubur
            Daginge luwih lemu.
            Umumé, padha ora mati keluwen, nanging ora ana frills
            1. Ponchik78/XNUMX/XNUMX
              Ponchik78/XNUMX/XNUMX 5 Mei 2020 06:59
              +1
              Kosok baline? Simbah njupuk lenga saka wong enom ing satus dina? Hmm! Kanthi kita, bisu banget, sanajan sing paling frostbitten ora bakal wani nindakake iki.
              1. Avior
                Avior 5 Mei 2020 07:19
                -1
                Ora kanggo satus dina, kabeh klasik
                Nanging mbah kakung kita sawise setahun lan setengah, lan ora mung ing Stodnevken

                Padha nyukur rambute nganti satus dina, kanthi cara
                1. Ponchik78/XNUMX/XNUMX
                  Ponchik78/XNUMX/XNUMX 5 Mei 2020 09:56
                  +1
                  Kita duwe kabeh. Umumé, aku ora ngelingi mbah kakung sing ora gundul ing stodnevka. Lan ing kasus telponku, komandan perusahaan uga ngenalake intrik. Dheweke kandha yen bakal menehi telung dina penahanan marang sapa wae sing nyukur sirahe. Kabeh padha gundhul ing wayah esuk. Panglima kasebut nyebat kerusuhan, ngumumake marang saben wong dina-dina sing dijanjekake, yen bisa dipenjara, lan banjur tenang. Akibaté, ora ana sing nglayani wektu) Ana kekurangan wong ing unit kasebut. Apa sing ditahan)
          3. Tanggalan
            Tanggalan 3 Mei 2020 16:24
            +3
            Kutipan saka: sabakina
            Kutipan saka Avior
            Cutlets - uga 2-3 kaping ing rong taun
            Aku ora kelingan kopi, ana sele, iku isih racun, ora ana susu kental
            Nanging banjur ora ana kultus kopi kaya saiki, teh cocok kanggo kabeh wong
            Kopi utawa coklat ing teapots, aku ketoke ngelingi, sawetara jenis burda eseman

            Aku wonder carane sampeyan malah tekan demobilisasi! Aku ora bakal nulis yen bapakku, Art. ensign, ora ngawula ing kamar panedhaan minangka "instruktur masak". Bener, kita duwe 331 RAP. Dadi, sapa, pira lan kapan "nyolong" aku ngerti langsung. Utamane bapak lan kanca-kancane ngeruk turnips karo apa lan carane kanggo Feed prajurit sawise rawuh inspektur. Lan pungkasan. Rama ora ngomong apa-apa bab rokok, nanging kasunyatan sing wong tuwa menehi lenga kanggo enom iku kasunyatan!

            Kita maca ,, novel '' - ,, satus Dina sadurunge pesenan '' ...
        3. Narak-zempo
          Narak-zempo 3 Mei 2020 12:35
          0
          Kutipan saka Avior
          Nanging banjur ora ana kultus kopi kaya saiki, teh cocok kanggo kabeh wong

          Kopi, utamane kopi instan, mung nambah rasa ngelak.
          1. Avior
            Avior 3 Mei 2020 13:21
            +2
            Mung saiki akeh wong sing ora bisa mbayangake esuk tanpa kopi.
            Esuk-esuk padha ngombe teh kanthi tenang
            1. Narak-zempo
              Narak-zempo 3 Mei 2020 14:29
              +2
              Kutipan saka Avior
              Mung saiki akeh wong sing ora bisa mbayangake esuk tanpa kopi.

              Ana sawetara, nanging kita duwe wong sing luwih prasaja. Ora ana kopi utawa teh sing dibutuhake - satus esuk, supaya tangan sampeyan ora gumeter lan bisa luwih nyenengake.
              1. Liam
                Liam 3 Mei 2020 14:40
                0
                Kutipan saka Narak-zempo
                Ana sawetara, nanging kita duwe wong sing luwih prasaja. Ora ana kopi utawa teh sing dibutuhake - satus esuk, supaya tangan sampeyan ora gumeter lan bisa luwih nyenengake

                Lan pinten gourmets sampeyan duwe?
                1. Narak-zempo
                  Narak-zempo 3 Mei 2020 14:58
                  +1
                  Kutipan saka Liam
                  Lan pinten gourmets sampeyan duwe?

                  Ya, nimbang kabeh institusi - saka staf teknis nganti direktur. Ya, mahasiswa intern nggunakake zat liya. Lan kopi-teh mung bookkeepers drive.
                  1. Liam
                    Liam 3 Mei 2020 15:05
                    0
                    Lan apa sing ditindakake lembaga kasebut yen ora rahasia?
                    1. Narak-zempo
                      Narak-zempo 3 Mei 2020 15:11
                      +1
                      Kutipan saka Liam
                      Lan apa sing ditindakake lembaga kasebut yen ora rahasia?

                      profil biologi. Ayo ngomong, malah cedhak-medis.
                      1. MVG
                        MVG 3 Mei 2020 22:05
                        0
                        Apa institute ora nemokake obat kanggo pandemi? )))))
                        Banjur sampeyan kudu ngenteni suwe kanggo vaksin ...
                      2. Narak-zempo
                        Narak-zempo 3 Mei 2020 22:41
                        +3
                        Begjanipun, ora, sanajan sawetara teetotalers kita mikir. Sanajan aku dadi calon ilmu biologi, aku umume adoh banget saka obat lan tekan kene kanthi ora sengaja.
      2. Kucing
        Kucing 3 Mei 2020 11:31
        +3
        Kanggo 2 taun layanan militer, aku ora weruh cutlets utawa roti.

        Sampeyan mbokmenawa ora duwe mriksa distrik.
        1. Avior
          Avior 3 Mei 2020 12:14
          -2
          Juru masak kita ujar manawa ora nglarang daging cincang.
          Dheweke uga nglarang nglereni tomat - mung menehi sing wutuh.
          1. Avior
            Avior 3 Mei 2020 15:02
            +2
            Mung manungsa penasaran.
            ingkang misuh-misuh, satemah pawon, amargi sarat sanitasi, boten kenging ngginakaken daging giling, namung sakeca kemawon malah tomat, amargi sanitasi ingkang sami, boten kenging dipun potong supados boten nekakaken infeksi, ing gangsal. menit sampeyan ora bisa Cut lan tlatah ing beting, wektu dibutuhake kanggo iki - lan padha ngawula mung kabèh ing meja - lan iki teliti cukup strictly, nanging kita strictly ing syarat-syarat infèksi lan peracunan?
            Utawa isih apa minus?
            1. Kucing
              Kucing 6 Mei 2020 00:09
              +1
              Mung manungsa penasaran

              Ya, ana masyarakat rahasia laten ... uh ... minusers saka caches.
              1. Andrey Nikolaevich
                Andrey Nikolaevich 6 Mei 2020 13:09
                0
                minusers saka caches."
                Iki wis dadi putu .. Sing ditresnani Lavrenty Palych ..
        2. Borz
          Borz 3 Mei 2020 12:26
          +3
          Unit militèr dumunung ing bukit, ing taiga, aku kelingan ana cek, kepala departemen politik brigade teka, dumadakan, nanging aku ora ngelingi bedane.
          1. Kucing
            Kucing 3 Mei 2020 12:53
            +2
            Aku kelingan ana cek, kepala departemen politik brigade teka

            Lha, kepala brigade kuwi dudu tokoh kanggo pamer-pameran marang personel amarga dheweke. Lan punika timbalan. komandan distrik - ya, panyebaran gajah lan melon kasebut penting.
            1. Borz
              Borz 3 Mei 2020 13:20
              0
              Iki mung wektu inspektur teka ing unit kita. timbalan Panglima KDVO punika tokoh banget pinunjul kanggo kita. Ketoke, kepala departemen politik brigade kanthi pangkat mayor jenderal maksimal kanggo militer kita.
              1. Kucing
                Kucing 3 Mei 2020 14:35
                0
                kepala departemen politik brigade kanthi pangkat mayor jenderal

                Pak lan ing posisi kuwi? Mbokmenawa raider. Brigade lan p/p-ki kita dhawuh ...
                1. Borz
                  Borz 3 Mei 2020 21:24
                  0
                  Inggih, apa sing kedadeyan, apa sing kedadeyan. Minangka sampeyan ngerti, kita ora njlentrehake rincian. Teka-kiwa
        3. Ponchik78/XNUMX/XNUMX
          Ponchik78/XNUMX/XNUMX 5 Mei 2020 07:16
          +4
          Awaké dhéwé nduwé perwira sing munggah pangkat letnan kolonèl saka dinas militer. Panjenenganipun "tresna" ing Stolovsky karo sawetara jenis passion mung murub. Minangka asil saka roti, endhog telung kaping seminggu. Fritters karo senggol ing dina Minggu)))
          Kajaba iku, komandan unit kita mangan ing kantin prajurit. Dheweke ngadeg karo para prajurit kanggo dibagi. Lan dheweke ndeleng apa sing bakal diwutahake kanggo dheweke (kita duwe sistem katering umum), padha karo para prajurit. Lan yen dheweke ora seneng karo panganan ... sawise nedha bengi, zampotylu katon ing kamar panedhaan lan nyuwek kabeh saka sirah (kita duwe ensign senior wadon) nganti kecoa pungkasan ing sink. Mulane, sanajan taun 90-an, dheweke menehi panganan kanthi apik.
          1. Andrey Nikolaevich
            Andrey Nikolaevich 6 Mei 2020 15:21
            +1
            Kita duwe kepala kapten pangkat nomer loro. Gusti Allah ngapura, iku bakal katon kanggo wong sing mesin cuci lenga kurang, utawa Gusti Allah ngalang-alangi, salah siji saka pelaut bakal sambat kanggo wong sing ana ora cukup kanggo sarapan, endhog nggodhok. Kabeh! Kanggo kabeh mburi dhasar - paddles sushi! Dheweke bakal bengok-bengok ing quartermasters, histeria lan nelpon markas armada, tindakake laksamana, buntut lan whine yen pelaut luwe, sing mburi nyolong, yen lack of endhog nggodhok siji kanggo pelaut enom iku kejahatan marang negara. . Dheweke bakal kesel laksamana, nggawa dheweke menyang histeris lan nangis .... Nanging thanks kanggo "COMISSARS" kasebut kanthi huruf kapital, kita mangan, apik banget lan dilayani kanthi apik. Aku ora siji ibu kudu ngomong kanggo wong kuwi, ibu, Matur nuwun.
          2. hjvtp1966
            hjvtp1966 12 Mei 2020 10:45
            0
            Ajaib sing nggumunake !!! Kita elinga yen meh kerusuhan ing perusahaan wiwit amarga telek sing dimasak Azeri marang kita. Dadi babi lemu teka - wakil ing mburi, sing sijine wong Azeri kanggo suap kanggo posisi "maling" lan ngandika yen kabeh iku OK, malah cipratan kang diwutahake kita tinimbang teh, kita padha mestine duwe setengah cangkir. , neh. kanggo sambat, kanggo ngganggu panguwasa saka prakara penting. Banjur padha mangan luwih apik kanggo sawetara dina, lan banjur dadi cara sing padha. Kalo inget-inget...
            1. Ponchik78/XNUMX/XNUMX
              Ponchik78/XNUMX/XNUMX 12 Mei 2020 20:30
              0
              Ing kantin kita, kabeh staf kalebu kontraktor wanita lan PNS. Conscripts mung bagean saka rasukan saben dina. Kang ana cantik kelangan. Nalika klambi saka batalyon kita mlebu, klambi internal ing perusahaan kasebut seneng mangan kentang goreng karo bawang ing wayah wengi. Iku kedaden karo godhok))) Ing batalyon liyane padha.
              Mmm))) Kentang tentara))) Pira wong sipil sing ora nyoba nggoreng kentang ing tentara, aku ora nate kasil ing delicacy kasebut. Suasana tentara jelas ora cukup)))
      3. Andrey Nikolaevich
        Andrey Nikolaevich 6 Mei 2020 13:08
        0
        Aku njabat ing Angkatan Laut. Lan uga, dheweke menehi kopi pengganti, karo susu, ora ana apa-apa. Tindak karo bang. Bener, para perwira asring "kesel" - garwane nggawe kue, macem-macem kue (kanggo preian). Para perwira digawa menyang para pelaut. Ana akeh kabungahan - sawise kabeh, kue-kue sing enak digawe krasan. Apa dheweke kudu seneng?))
    3. Tanggalan
      Tanggalan 3 Mei 2020 10:43
      -7
      Aku wis rong taun ora weruh cutlets.
      Ing preian (serius) jar susu kental lan keju ing meja (10 wong)
      1. mat-vey
        mat-vey 3 Mei 2020 11:20
        +1
        Quote: Kalender
        Ing preian (serius) jar susu kental lan keju ing meja (10 wong)

        Apa ana iwak abang ing sumpah?
        1. Tanggalan
          Tanggalan 3 Mei 2020 11:24
          +2
          Kutipan saka: matvey
          Quote: Kalender
          Ing preian (serius) jar susu kental lan keju ing meja (10 wong)

          Apa ana iwak abang ing sumpah?

          Ana iwak karo kentang, karo kentang lan kubis, karo Gobis lan kentang saben dina kanggo nedha bengi ... lan kanggo rong taun.
          Aku uga ngelingi herring, nanging aku ora ngelingi sing abang.
          1. mat-vey
            mat-vey 3 Mei 2020 11:26
            0
            Ora, iku abang, lan iku kanggo sumpah, lan kanggo nedha awan ... lan iwak kanggo nedha bengi, supaya bisa ngomong, nanging ora abang.
          2. Kucing
            Kucing 3 Mei 2020 11:43
            0
            Aku uga ngelingi herring, nanging aku ora ngelingi sing abang.

            Kaya iki? Lan sprat ing tomat garing?
            Nalika aku ngelingi saiki: telung komplong - bubur soba karo godhok (dihargai), bubur barley karo godhok (dibuwang) lan iwak - yen sampeyan lagi bejo, banjur ing lenga, yen ora - ing tomat, nanging uga ora ana.
          3. AlexGa
            AlexGa 3 Mei 2020 20:55
            +1
            Kita bakal ngawula ing tentara kaping 80 kanggo separo kapindho 39s. Kita ora duwe herring ing kabeh, mung salmon pink salted, aku isih ora mangan iwak abang. Nanging nalika tekan Irkutsk, banjur ana herring karo roti ireng !!! Ing TP kita, konsep prajurit luwe ora saka tembung. Matur nuwun Komandan. Kanggo kabeh loading lan unloading, padha tansah menehi metu jatah tambahan, kanggo 5 wong: kaleng kilogram saka Great Wall godhok lan rong roti. Ing cuaca sing adhem, teh panas kudu. Iki minangka tambahan kanggo sarapan, nedha awan lan nedha bengi. Minangka aturan, perwira panganan karo kru. Nalika padha menyang ara-ara samun, padha tansah sijine jatah tambahan ing mobil. Iku luwih angel karo banyu.
        2. Avior
          Avior 3 Mei 2020 11:32
          +1
          Brother dadi ing Blagoveshchensk, iwak abang asring banget
          1. mat-vey
            mat-vey 3 Mei 2020 11:39
            0
            Kutipan saka Avior
            Brother dadi ing Blagoveshchensk, iwak abang asring banget

            Ya, wong-wong sing njabat ing Timur Jauh ujar manawa iwak abang mung nggawe aku lara, nanging iki, supaya bisa ngomong, scifi lokal ... Wong-wong sing nemokake roket cair ing Pasukan Rudal Strategis ujar manawa tanker dipangan luwih apik tinimbang apa wae. flyer, kapal selam lan panjelajah kutub liyane, ditambah kabeh jinis dispensari sacara periodik. .
            1. Ana mammoth
              Ana mammoth 3 Mei 2020 12:22
              +7
              Kutipan saka: matvey
              Dheweke ujar manawa tanker diwenehi panganan luwih apik tinimbang flyer, kapal selam lan penjelajah kutub liyane, ditambah kabeh jinis dispensari sacara periodik ..

              Minyak dobel lan pate. Bener, pertahanan udara, S-25 nglirik
              Quote: Gagak
              Wong mlarat. Wong sing nandhang nafsu. Aku bakal nangis, dheweke ora duwe apa-apa ing Tentara Abang. Kepiye carane bisa slamet, aku ora bakal ngerti ..

              Sadurunge perang, para prajurit duwe topi bowler siji kanggo loro. Iku wektu angel kanggo negara.
              Oh, aku malah mangan endhog loro. nglirik Persis seminggu sadurunge demobilisasi diwiwiti dina Minggu.
              Bapak ngandika.
              Ing pungkasan perang, akeh sing nolak alkohol. Aku wanted kanggo urip kanggo menang. Nalika kita lunga menyang Hongaria tinimbang vodka padha menehi anggur.
      2. Tanggalan
        Tanggalan 3 Mei 2020 16:28
        +8
        Quote: Kalender
        Aku wis rong taun ora weruh cutlets.
        Ing preian (serius) jar susu kental lan keju ing meja (10 wong)

        Kanggo komentar iki, aku diwenehi NINE minuses, jujur, aku ora ngapusi gram siji! Pitakonan, sapa hakim?
    4. Kucing
      Kucing 3 Mei 2020 11:26
      +1
      Dheweke nggawe "philistine" ing dina Minggu - panganan cuci mulut sing digawe saka yolks endhog

      Kita nyebut resep iki "biskuit dembe"
      1. manuk gagak
        manuk gagak 3 Mei 2020 11:37
        +6
        Wong mlarat. Wong sing nandhang nafsu. Aku bakal nangis, dheweke ora duwe apa-apa ing Tentara Abang. Kepiye carane bisa slamet, aku ora bakal ngerti ..
      2. Avior
        Avior 3 Mei 2020 12:16
        -1
        Dheweke diarani "remukan", ing kono telpon kasebut mbenerake luwih dhuwur, saiki aku weruh
    5. 30 ing
      30 ing 3 Mei 2020 20:24
      +1
      Kutipan saka Avior
      Cutlets arang banget, secara harfiah ing preian khusus.

      We kudu ing pungkasan sasi ... Aku ora ngerti apa alesan. Mungkin turahane diresiki.. Ing Pasukan Pusat, panganan ora dicolong saka prajurit ... Ora ana sing adol! Ora ana sing tuku. Padha menehi sampeyan nedha bengi, sampeyan ora bakal ngerti apa ... Ing cauldron padha, vermicelli, beras, buckwheat, gandum groats ... Lan kanggo setengah taun padha menehi saury blanched ing lenga ... Kanggo minggu padha mangan iki. saury karo napsu.. .. Kanggo sasi kapindho, padha krasa lara saka siji jinis kaleng ... ... Lan isih nyenengake ... Enom, sehat, nggantheng..! Kabeh urip sadurunge sampeyan !!
  3. Pvi1206
    Pvi1206 3 Mei 2020 10:17
    +2
    Kabeh apik ing moderat: iki babagan minuman beralkohol ... bisa nyenengake sampeyan, menehi keberanian, nylametake sampeyan saka selesma ... kanggo ngrokok, jelas ora ana manfaat kesehatan ...
    1. Tanggalan
      Tanggalan 3 Mei 2020 10:24
      +4
      Kutipan: Pvi1206
      Kabeh apik ing moderat: iki babagan minuman beralkohol ... bisa nyenengake sampeyan, menehi keberanian, nylametake sampeyan saka selesma ... kanggo ngrokok, jelas ora ana manfaat kesehatan ...

      Babagan ukuran, bapakku ngandhani carane kerja sama ing ngarep ing wong loro / telu. Dina iki siji kanggo telu, lan sesuk (yen sampeyan manggon) menyang liyane ...
      Babagan keuntungan, tegese sampeyan ora tau ngrokok ...
    2. mat-vey
      mat-vey 3 Mei 2020 10:33
      + 10
      Kutipan: Pvi1206
      Kabeh apik ing moderat: babagan minuman beralkohol.

      Bapakku duwe mitra kerja - prajurit garis ngarep, sehat kaya gajah, sanajan ora enom alami, mula dheweke nyritakake kepiye ora bisa mbedakake alkohol saka banyu sawise serangan kasebut - mula adrenalin ilang.
    3. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 3 Mei 2020 10:40
      +7
      Ana keuntungan saka rokok - iku calms syaraf. Ing kahanan pertempuran, iku diijini.
      1. Pakdhe Lee
        Pakdhe Lee 3 Mei 2020 11:44
        +3
        Aku tau nyalahake shag ing omah - mula bapak, sing ngrokok awake dhewe, nyepak aku menyang dalan - dheweke ora tahan asap rokok saka perang! Dadi dadi ...
    4. sabakina
      sabakina 3 Mei 2020 12:34
      +1
      Aku banjur ora mikir babagan apa sing bakal mati, saka kanker paru-paru utawa peluru keblasuk, utawa tambang ...
      1. Akuntan
        Akuntan 3 Mei 2020 12:51
        +1
        Kutipan saka: sabakina
        Aku banjur ora mikir babagan apa sing bakal mati, saka kanker paru-paru utawa peluru keblasuk, utawa tambang ...

        Sing utama yaiku menang! Lan mahr kasebut dihargai .. Lagu sing padha "Ayo ngrokok kanca siji-siji .." Vyacheslav ora sehat ing kene

        Kutipan saka Pakdhe Lee
        Aku tau nyalahake shag ing omah - mula bapak, sing ngrokok awake dhewe, nyepak aku menyang dalan - dheweke ora tahan asap rokok saka perang! Dadi dadi ...

        Kenangane bokmenawa abot karo terry iki.. Kelangan kanca-kancane opo meneh..
        Sing kabeh titik!
      2. CTABEP
        CTABEP 3 Mei 2020 16:44
        +1
        Utamane yen sampeyan nganggep manawa peluru lan tambang cedhak, lan sampeyan isih kudu urip kanggo ndeleng kanker.
  4. Wong pesimis22
    Wong pesimis22 3 Mei 2020 10:27
    + 10
    Minangka penembak amatir, aku ngerti manawa rokok lan alkohol mengaruhi denyut jantung, mula akurasi tembakan kasebut. nem taun, rokok cepet banget nimbulaké toleransi lan banjur iku banget angel kanggo njaluk nyisihaken saka kecanduan, nanging minangka diwasa, aku nyoba nomer akeh zat beda, kalebu sing dilarang, lan temen maujud ing umur 16 sing sobriety punika norma. saka urip!
    1. Kucing
      Kucing 3 Mei 2020 11:19
      +2
      Aku nyoba macem-macem zat, kalebu sing dilarang, lan nalika umur 30 taun, aku ngerti manawa sobriety minangka norma!

      Ya, sawise 30 - nanging ora sadurunge wassat
    2. Komentar wis dibusak.
    3. kn54
      kn54 3 Mei 2020 11:26
      +2
      Miturut memoar saka infantri Jerman: "Ing ngarep, ana akeh vodka, schnapps lan omben-omben minangka bedhil mesin. Iku luwih gampang kanggo nggawe pahlawan sembarang metu saka iku. Vodka dulls otak lan nambah kekuatan. Kanggo rong dina ing a Aku mung ngombe lan lali babagan pecahan ing usus"
      Jerman, ing awal Perang Donya II, diwenehi botol kanggo telung. Plus piala.
      maneh, miturut memoar saka sadulur mbah kakung, serangan saka Jerman mabuk ing sasi pisanan saka perang.
      padha ora umum.
      Kasunyatan sing menarik. Ing sawijining wektu, kepala Direktorat Politik Tentara Merah, Mekhlis, kanthi bentuk sing ketat, nuntut kepala layanan logistik Khrulev nambah rempah-rempah ing diet para prajurit, mbantah ora mung kanthi nambah rasa pangan, nanging uga kanggo keuntungan kanggo awak.
      1. Wong pesimis22
        Wong pesimis22 3 Mei 2020 13:18
        +1
        Jerman wis akèh vodka lan schnapps, padha uga wis methamphetamine disebut Pervitin, pilot lan tanker wis coklat, stimulus sabisa.
    4. Sniper amatir
      Sniper amatir 3 Mei 2020 11:30
      +2
      We duwe paling saka Marksmen lan "resik" sniper - padha ngrokok. Mesthi, ora ana sing ngukur pulsa, nanging minangka obat penenang lan anti-adrenergik, rokok sing kuwat malah ora ana apa-apa. Lan saka keluwihan adrenalin - bisa uga ana tremor.
    5. Tanggalan
      Tanggalan 3 Mei 2020 16:31
      0
      Kutipan: Pesimis22
      Minangka penembak amatir, aku ngerti manawa rokok lan alkohol mengaruhi denyut jantung, mula akurasi tembakan kasebut. nem taun, rokok cepet banget nimbulaké toleransi lan banjur iku banget angel kanggo njaluk nyisihaken saka kecanduan, nanging minangka diwasa, aku nyoba nomer akeh zat beda, kalebu sing dilarang, lan temen maujud ing umur 16 sing sobriety punika norma. saka urip!

      Amatir ora medeni, nanging yen "penembake" iku profesional, mula sampeyan ora bakal ngrokok ... (mung guyon)
  5. Angin bebas
    Angin bebas 3 Mei 2020 10:46
    +1
    ilmuwan wis buktiaken sing jumlah cilik saka alkohol mbenakake reaksi. Ora ana larangan langsung babagan panggunaan sadurunge perang, nanging uga ora ditampa. Ana akeh dongeng babagan udud. Ora ana sing weruh apa-apa salah karo iki. Malah ana crita yen ngrokok iku apik kanggo sampeyan. Inggih, kaya kasunyatan sing paru-paru wis ngresiki. Lha, kabeh isih enom, ora ana sing sambat babagan cilaka.
    1. awdrgy
      awdrgy 3 Mei 2020 21:22
      +1
      Aku ora ngerti babagan ilmuwan, nanging aku weruh dhewe yen sawise satus gram, yen sampeyan ora nerusake donya, kaya, alon-alon, lan sampeyan padha (yaiku, dadi luwih cepet) lan tanpa mundhut akurasi (mbokmenawa saben wong duwe dosis dhewe) Ing gati, iku tansah ngilangi kula mati sing ora bisa drive Nanging aku sing awak saben wong beda lan Mungkin wong duwe efek ngelawan?
      1. MVG
        MVG 3 Mei 2020 22:11
        0
        Negara sing digawe cepet nyepetake umur. Aku serius
        1. awdrgy
          awdrgy 3 Mei 2020 22:15
          0
          Ya, iku bisa dingerteni, nanging aku ora tansah ngombe. Serius, ing garasi karo wong lanang kaping pirang-pirang taun. Lan kanggo bab cilik, kanggo preian lan yen kaku. Umumé, sampeyan bakal urip kanggo 90, supaya apa? - kanggo pigura "enom" umur 70 taun?))
          1. MVG
            MVG 3 Mei 2020 22:20
            +1
            Kok 70 taun, 50 taun malah ora ana)))
  6. Kode Tembung
    Kode Tembung 3 Mei 2020 10:50
    +3
    Unta tanpa saringan kuwi rokok kelangan. Tembakau gedhe!
    1. Tanggalan
      Tanggalan 3 Mei 2020 11:26
      +2
      Kutipan: Kode Tembung
      Unta tanpa saringan kuwi rokok kelangan. Tembakau gedhe!

      Aku setuju, aku uga setuju yen tembung kunci 'padha''
  7. Sniper amatir
    Sniper amatir 3 Mei 2020 11:15
    0
    Lan ing pungkasan mangsa panas 2014, sekumpulan shag digawa menyang kita ing baht. "Grodno". Pira umur dheweke (utawa puluhan taun?) - ora ana sing ngerti. Sobs-nanging - setengah batalyon ora ngerti kabeh - apa jenis wort St. John kuwi "shag"? Kesan - Apik banget! Sisipan - meh kaya drape sing apik! wassat Wiwit kuwi aku ajeg blanja. 220-280 UAH/kg. (kursak saiki - udakara 27 UAH/$)
    1. Ana mammoth
      Ana mammoth 3 Mei 2020 12:06
      +3
      Quote: Sniper amatir
      Sobs-nanging - setengah batalyon ora ngerti kabeh - apa jenis wort St. John kuwi "shag"? Kesan - Apik banget!

      "Prima", "Smoky", "Mburu", .... Ing perdagangan militèr 14, 16 kopecks. Ing meja bedside ing urutan - 1 pc. Penny, kanthi saringan - 2 kopecks. "Navar" kanggo free kumelun break bebarengan karo. Ditinggal mbayar. Ana sawetara gangguan karo rokok. Kuba wiwit ngrokok, meh kabeh baterei mlaku ing 1 kategori olahraga . Kanthi wong Kuba, padha mandheg mlaku kaya ngono. nglirik .
      Ing jamanku, prajurit diwenehi 80 kopecks tinimbang rokok.
      1. Sniper amatir
        Sniper amatir 3 Mei 2020 12:26
        -1
        Dideleng saka rega sing sampeyan sebutake, aku wis suwe banget sadurunge lair. eseman
        Ing ZSU, rokok ora kalebu saka sangu wiwit 01.04.2002/XNUMX/XNUMX. Banjur padha wiwit "melawan udud" umume. Akibaté, tangga-tangga "biasa" terus-terusan ngrokok saka kita. Ing ijol-ijolan kanggo buns migunani cilik mesthi. Item sing paling populer kanggo ijol-ijolan yaiku RGN. ngguyu
        1. Ana mammoth
          Ana mammoth 3 Mei 2020 12:45
          +5
          Quote: Sniper amatir
          Dideleng saka rega sing sampeyan sebutake, aku wis suwe banget sadurunge lair.

          Pitung puluhan. Abad pungkasan. nglirik Rokok kanthi panyaring - 30 kopecks, ing bungkus padhet - 40 kopecks.
          1. Sniper amatir
            Sniper amatir 3 Mei 2020 12:54
            -2
            Ngerti. Hmm ... Banjur 24 rubel. sasi kanggo mandheg udud - wis dhuwit kudu dianggep, minangka adoh aku ngerti.
            1. Ana mammoth
              Ana mammoth 3 Mei 2020 13:14
              +3
              Pribadi nampa 3.80 (80 kopecks kanggo kumelun). Plus 5 rubel. kanggo kelas 1, nanging sadurunge iku kudu dadi spesialis. Dodo laci -9.80
              1. Kucing
                Kucing 3 Mei 2020 14:44
                +1
                Plus 5 rubel. kanggo 1 kelas

                Aku kelas I - surcharge 10 rubles, 5 rubles. - iki kanggo kaloro. Kanthi kelas kapisan ing posisi kastil, nem sasi pungkasan deadline aku nampa 24.50
                1. Ana mammoth
                  Ana mammoth 3 Mei 2020 15:02
                  0
                  Kutipan saka Gato
                  Aku kelas I - surcharge 10 rubles, 5 rubles. - iki kanggo kaloro. Kanthi kelas kapisan ing posisi kastil, nem sasi pungkasan deadline aku nampa 24.50

                  Akeh banyu sing mili. Kowe bener. diapusi. Aku entuk kelas siji saka taun kapindho.
                  Aku ngelingi jinis pasokan "tartamtu" liyane. Kanthi dhuwur 186 cm utawa 188 (Aku uga bisa bingung) lan ndhuwur, "soldering" pindho diandelake.
                  1. Kucing
                    Kucing 3 Mei 2020 15:11
                    +2
                    Kanthi dhuwuré 186 cm utawa 187 (Aku uga bisa bingung) lan ndhuwur, "soldering" pindho diandelake.

                    Aku ora ngerti manawa, misale jek wiwit saka 190 cm. Kita ora duwe, teh dudu perusahaan pengawal kehormatan Nyuwun
                    Nanging ana siji 154 cm, nanging dheweke minangka hamster, kaya dhuwure 3 m. ngguyu
                    1. Ana mammoth
                      Ana mammoth 3 Mei 2020 15:18
                      +1
                      Kutipan saka Gato
                      Kita ora duwe, teh dudu perusahaan pengawal kehormatan

                      Aku dhewe dhuwuré 186 cm. Pranyata, para komandhan ora keganggu banget. Lan, aku ngerti, aku wis demobilized. Nalika wong anyar saka wutah heroik teka ing baterei. Aku durung tau weruh sing kaya iki sadurunge utawa wiwit! Ora ana jamur kanggo ukurane. Dheweke lunga menyang urip sipil, nanging isih mlaku nganggo sandal, sepatu bot uga dijahit kanggo pesenan. nglirik
                  2. Avior
                    Avior 3 Mei 2020 19:51
                    +1
                    186 mesthi ora mesthi
                    saka pengalaman pribadi :)
                    kita wis pemain handball, fellow countryman, kang diusir saka perusahaan olahraga kanggo sawetara wektu, iku luwih dhuwur tinimbang 190, kang ketoke mestine kanggo nindakake soko, lan malah ngrambah soko, nanging piye wae aku elinga iku lunga karo. kresek. Kashi-barley nawakake paling ora tank, nanging karo liyane iku luwih angel :).
                    1. Ana mammoth
                      Ana mammoth 3 Mei 2020 20:35
                      +2
                      Kutipan saka Avior
                      186 mesthi ora mesthi

                      Aku isih nandhang sangsara. nglirik
                      Serius, dheweke menehi panganan kanthi normal. Makarya nganti kilogram 10, maneh dropped ing urip sipil. Barley arang disiapake, sanajan dimasak kanthi apik! Yen sampeyan duwe wektu, banjur suplemen bisa uga. "Bateri, rampungake dhaharanmu, metu kanggo mbentuk." nglirik
                      Ana siji letnan. Nalika dheweke nganggo busana, dheweke ngusir tukang masak, dheweke nggawe awake dhewe. (ora tansah). Kabeh padha ngenteni dheweke mlebu.
                2. Tanggalan
                  Tanggalan 3 Mei 2020 16:46
                  0
                  Kutipan saka Gato
                  Plus 5 rubel. kanggo 1 kelas

                  Aku kelas I - surcharge 10 rubles, 5 rubles. - iki kanggo kaloro. Kanthi kelas kapisan ing posisi kastil, nem sasi pungkasan deadline aku nampa 24.50

                  Persis ing kastil bolongan 24 rubel lan aja menyang "mbah". DMB 79.
          2. 30 ing
            30 ing 3 Mei 2020 20:37
            +2
            Quote: Ana mammoth
            Quote: Sniper amatir
            Dideleng saka rega sing sampeyan sebutake, aku wis suwe banget sadurunge lair.

            Pitung puluhan. Abad pungkasan. nglirik Rokok kanthi panyaring - 30 kopecks, ing bungkus padhet - 40 kopecks.

            Kishinevsky "Fluerash !! sedulur Troika Dukat sedulur (Soviet!) Golden Fleece sedulur uga ing wektu iku ... Rokok banget ... Lan saiki ... Aku malah ora ngerti aku wiwit ngrokok sethitik .. Paket kanggo patang dina ... Koleksi biru .. ora Kayane ora ana apa-apa ... Larang! Reptil fasis, nyuwek wong sing ngrokok ... am
    2. sabakina
      sabakina 3 Mei 2020 12:39
      +1
      Piye wae, kanggo seneng-seneng (ora suwe banget), aku tuku bungkus rokok ... Aku ora ngerti yen sampeyan bisa ngrokok cabang. nglirik
  8. Kucing
    Kucing 3 Mei 2020 11:17
    +1
    All-Union Day saka Atlet. Ya, liburan profesional para aviator, mesthine ...

    ngguyu ngguyu ngguyu
  9. Kucing
    Kucing 3 Mei 2020 11:22
    +3
    Padha ngomong sing "Red Star" utamané populer.

    Ha, ya, dheweke taun 1986-1988. sante popularitas gedhe. Bener, ora kanggo muter dhewe. aran
  10. Komentar wis dibusak.
  11. Aviator_
    Aviator_ 3 Mei 2020 11:54
    +3
    Bapakku wiwit ngrokok ing ngarep sawise setengah saka console diunekake dening bledosan Oerlikon, lan ing kru liyane pilot nggawa navigator tanpa sirah - iku rampung diunekake dening bledosan. Nalika isih cilik, aku kelingan yen bapakku luwih seneng "Kazbek", banjur ditinggal.
    Anakku njabat kanthi cepet ing taun 2010 sawise lulus. Dadi dheweke duwe bocah lanang dadi juru masak sawise "sekolah teknik kalinari", dheweke ditimbali saka restoran. Disiapake kanthi cara supaya kabeh wong seneng.
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 3 Mei 2020 12:26
      +6
      Simbah uga nyumet rokok nalika perang. Uga pilot (Li-2) lan uga nggawa tengen, Cut mudhun dening bledosan Messerschmitt. Bener, udud ora ngalangi simbah urip nganti 99 taun. Ana wong!
      1. Tanggalan
        Tanggalan 3 Mei 2020 16:41
        0
        Kutipan: AS Ivanov.
        Simbah uga nyumet rokok nalika perang. Uga pilot (Li-2) lan uga nggawa tengen, Cut mudhun dening bledosan Messerschmitt. Bener, udud ora ngalangi simbah urip nganti 99 taun. Ana wong!

        Lan simbahku, yaiku Ivan, ora nate ngrokok siji rokok ing salawas-lawase, ilang sikile ing taun 15 (ing imperialis), umure nganti 96 taun.
  12. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 3 Mei 2020 12:48
    +3
    Inggih, kanggo alkohol, ana kabeh kanggo saben wong ... lan padha ngombe kanggo saben wong ... Padha ngombe, utamané sawise perang; lan padha nyoba kanggo menehi metu vodka mung sawise perang ... Saliyane vodka, padha entuk, yen bisa, moonshine, masakan ... padha "ora disdain" "trofi" alkohol (lan dheweke uga "apa wae" . .. saka schnapps Jerman dadi cognac Prancis ...).Anggur garing uga kalebu ing diet kapal selam Angkatan Laut Abang. Ing wektu sing padha, para pelaut duwe aturan wesi - ngombe dhewe, utawa nolak, aja ngirim menyang wong liya! Ya, aku ora ngerti "kabeh rincian", nanging ing "jaman damai pasca perang" aku krungu saka wong-wong sing diduga dadi kapal selam yen ana perjanjian - "cabals, ing kelompok" ing antarane para pelaut kapal selam, nalika sawijining dina aku ngombe siji kanggo saben wong ing grup ... dina sabanjuré, liyane ing grup ... Kanthi rokok nalika perang, uga, ana kabeh ... Sing ngrokok Belomor, lan sing ngrokok shag ... ( piye wae, sak layanan, peleton kita dikirim menyang detasemen menyang gudang kanggo "nyelehake barang-barang" ... ana rak sing kebak bungkus shag (krupka) ... nanging "sangu tembakau" dibatalake ing tentara.. . mbok menawa shag iki isih disimpen ing gudhang kasebut..) ... uga ngudhunake "piala" ... ana uga macem-macem ... saka rokok Turki lan Prancis nganti rokok Jerman, sing digulung kertas. kena nikotin...
  13. svp67
    svp67 3 Mei 2020 13:31
    +2
    Padha ngomong yen Red Star utamané misuwur.
    Kang kudu digunakake kanthi ati-ati, ngati-ati supaya potret para pemimpin lan dhawuhe Kang Maha Agung ora kena ing rokok ...
  14. Kramb
    Kramb 3 Mei 2020 13:59
    0
    Quote: Angin bebas
    ilmuwan wis buktiaken sing jumlah cilik saka alkohol mbenakake reaksi. Ora ana larangan langsung babagan panggunaan sadurunge perang, nanging uga ora ditampa. Ana akeh dongeng babagan udud. Ora ana sing weruh apa-apa salah karo iki.

    Sajrone Perang Donya II, miturut pangeling-eling saka pilot serangan, ing pungkasan dina sawise sorties, kabeh wong ngombe - padha ngredhakaké tension alam bébas, banjur ing sisih lan turu kaya log - iku mokal digunakake. Nanging sawetara saka pilot serangan, ing nalisir, ngombé sethitik sadurunge pesawat, arguing sing anteng lan ndadekake iku bisa kanggo luwih aran mobil lan tambah efektifitas pertempuran ing perang ...
  15. Wilayah-25.rus
    Wilayah-25.rus 3 Mei 2020 14:22
    0
    ing 92nd, lungguh ing ara-ara samun ing taiga Wilayah Khabarovsk, padha ditinggal tanpa kumelun)) Aku uga ngelingi godhong oak kanthi tèh sing diobong)))))
  16. hohol95
    hohol95 3 Mei 2020 14:29
    +2
    Alkohol, rokok lan permen. Ing konten tartamtu ing Tentara Abang

    Dear penulis!
    Rasane sangu kuwi mung ana ing Tentara Abang!
    Utawa apa gelas anggur wajib ora ana ing tentara lan angkatan laut Republik Ingushetia?
    Tentara Inggris duwe jatah rokok paling akeh: rong ons tembako saben dina (udakara 57 gram), dene prajurit Prancis, contone, mung 20 gram. Wong Jerman duwe jatah sing paling maneka warna: bisa uga kalebu rokok utawa cerutu, sing, ing panyuwunan perokok lan yen kasedhiya ing gudang, bisa uga diganti nganggo longgar utawa snuff.
    Ing tentara Rusia, padha nggunakake rokok sing luwih kuwat tinimbang liyane - shag.
    Sadurunge perang, para prajurit dhewe tuku rokok saka gaji, nanging ing garis ngarep asring ora bisa ditindakake, mula praktik terpusat, bebarengan karo panganan, ngeculake rokok muncul, ngganti, yen perlu, karo dhuwit kanggo non- perokok.

    warspot.ru
    Kumelun abu-abu saka Perang Agung
    Yaroslav Golubinov
  17. Nggolek
    Nggolek 3 Mei 2020 15:17
    -3
    "Dheweke ujar manawa Red Star misuwur banget. Dheweke ujar yen susu pitik ing Moskow !!! ukuran.
  18. Guazdilla
    Guazdilla 3 Mei 2020 16:32
    +1
    Tegese bagean vodka ing kahanan kasebut minangka "anget" primitif lan nyegah selesma.

    Kenapa anget ing mangsa panas?


    Wiwit saiki, mung wong-wong sing nindakake operasi nyerang sing nampa hak kanggo cangkir saben dina. Panglima Tertinggi nyabrang abstrak sing diusulake pisanan "duwe sukses ing permusuhan", uga "dosis ganda" sing dilebokake 200 gram.


    Jatah alkohol saka Perang Patriotik Agung luwih becik disebut "Stalinis", wiwit saka awal nganti pungkasan perang. masalah iki ana ing kontrol pribadi saka Supreme


    Antarane Rusia, wong pribumi ing wilayah kidul ngidinke alkohol paling apik. Kabeh wong non-nomaden ing Kaukasus, keturunane saka perkawinan campuran , uga Cossacks turun temurun, duwe genase asetaldehida aktif.
    https://zen.yandex.ru/media/cyrillitsa.ru/pochemu-nekotorye-narody-luchshe-perenosiat-alkogol-5c52ce1646553600ac1ec132

    Semono uga critane.




    Tembakau ing tentara tsarist wiwit digunakake minangka akibat saka misconception sing diyakini minangka antiseptik sing apik bebarengan karo bawang putih lan bawang.

    Efek kesehatan saka alkohol lan nikotin mung katon mengko.


    Nanging, ana sing wis entuk bathi saka racun kasebut, lan saiki luwih akeh.
    1. awdrgy
      awdrgy 3 Mei 2020 21:51
      0
      We are papat kanca Russian Finn Yahudi lan pipis (katon kaya Tatar) Dadi - Russian-gram 500-600 lan kabeh nanging cepet sobers munggah mixed liter lan Finn lan Yahudi siap isih durung ngombe saben liyane (amarga saka iki padha ora seneng siji liyane)) Lan aku kudu ngomong sing padha ngombe luwih saka 3 umpluk ing moncong nalika kita arep menyang garasi Aku uga ngerti wong sing ora mabuk saka vodka ing kabeh, senajan dheweke wis ramping. fisik (Original sethitik lor Moscow, katon iku Russian biasa) Nanging sing mbokmenawa overdrinks? Lan kepiye wong bisa tahan? -Biasane kita nandhang kabeh tanpa kesulitan khusus amarga mabuk (uga, sajrone 5 taun kepungkur, ana sing sithik, nanging aku mikir iki ekologi)
      1. Guazdilla
        Guazdilla 3 Mei 2020 22:17
        0
        Iku mbokmenawa normal yen kabeh ditampa tanpa jalaran ing garasi
        Lan ing ngarep, yen wong saka republik wétan, loro kanggo Motherland lan Stalin, ora ngombe sadurunge serangan? Lan saka appetizers, mung godhok daging babi, yen ana. Senadyan kasunyatan sing paling wong wétan duwe intoleransi genetis kanggo alkohol.
        1. awdrgy
          awdrgy 3 Mei 2020 22:24
          0
          Intoleransi ing sisih lor, nanging padha ngombe lan ora Muslim, lan Cina, contone, uga Asia Tengah, padha ora ngombe lan ora mangan daging babi, nanging mung amarga iman lan ora kabeh wong mirsani (nanging iki iku pilihane) Vegetarian uga kena lara amarga protein kewan dibutuhake dening awak (nanging iki uga pilihane) - Ya, yaiku, penyimpangan saka norma.
          1. Guazdilla
            Guazdilla 3 Mei 2020 23:15
            +1
            Aku ora ngerti. Aku weruh ing antarane wong Kyrgyz, Uzbek lan Kazakh ngombe kanthi akibat kesehatan sing gedhe. Aku maca nang endi wae bab tongkang dimuat karo meat limang menit, mooring utawa mung ing dalan menyang dermaga Stalingrad nalika nyoba kanggo njupuk maneh Strip gisik.
            Antarane wong-wong mau biasane wong Turkic-speaking sing ora ngerti carane lan ora pengin perang. Kepriye anggone ngemasi supaya bisa disembelih kaya ngono, yen ora nganggo vodka lan senapan mesin saka mburi. Ing memoar sing padha, ditulis yen salah sawijining wong Jerman ora bisa ngadeg ing gunung-gunung mayit kasebut.
            Yen kita ngomong babagan keuntungan saka serangan kasebut ing sabab saka Kamenangan, banjur sawetara wong Jerman edan, iki rega sing cilik banget kanggo serangan kasebut.
            1. awdrgy
              awdrgy 3 Mei 2020 23:52
              0
              Ya, wong sing ngombe ing pirang-pirang negara duwe masalah kesehatan, mula iki retorika. Iku bakal menarik banget kanggo entuk dhaptar penulis lan judhul buku sing digambarake amarga - "Aku maca ing endi wae" - "Iki ditulis ing kenangan sing padha" (pernyataan sing samar-samar) a- "biasane ana wong sing nganggo basa Turki sing ora ngerti carane lan ora pengin perang." - katon kaya propaganda (utamane ngelingi yen ing wektu iku jumlah wong Turkic-speaking). bangsa iki cukup cilik dibandhingake dina, lan iku rampung dingerteni carane sampeyan bisa ngerti sing padha ora ngerti carane lan ora pengin perang tengen kabeh??? Kaya jaman biyen, saktemene aku ora nyinaoni perkara kasebut, nanging umume, yen warga negara ora gelem mbela dheweke, utamane nalika jaman perang, artikel iki mung pitakonan sing endi. , iki ditrapake kanggo kabeh negara lan ora mung USSR. Lan keuntungan saka serangan mung bisa dianggep ing konteks asil pungkasan, yaiku karusakan saka klompok mungsuh (maneh, iki padha "dipecat" pasukan experienced) Nganti pungkasan perang, Jerman ora tau mbalekake saka mundhut iki. Kualitas pasukane saya ambruk. Nyuwun pangapunten, nulis sawetara jenis "klise" dirancang kanggo wong ora mung sing ora duwe pendidikan sajarah nanging ing umum, kurang educated karo fragmentary lan ora kritis pamikiran Sepisan maneh, aku njaluk ngapura yen aku gelo, nanging kanggo kula minangka wong sing wis 1 taun seneng sajarah lan wis sawetara formasi, ngomong "ora menarik banget" kanggo nanggapi statements kaya mengkono.
              1. Guazdilla
                Guazdilla 4 Mei 2020 00:18
                -2
                Oke, ayo pindhah menyang spesifik saka kumpul garasi. Apa sampeyan Rusia, yen ora Finlandia lan Yahudi? Sampeyan duwe luwih utawa kurang normal karo alkogenase. Pitakonan apa? Lan banjur ana pendidikan. Komentarku ora ditrapake kanggo sampeyan. Lan supaya aku ngusulake kanggo langsung mindhah alas saka garasi.
                1. awdrgy
                  awdrgy 4 Mei 2020 10:25
                  0
                  Lha piye? Iki minangka jinis pancing ing sisih kiwa, katon kaya Ing dalan menyang alas kanggo barbekyu lan ngombe))
  19. Federal1
    Federal1 4 Mei 2020 09:50
    +1
    Tentara tentara mabuk ing bedhil mesin .... Apik ... dadi kamenangan dipalsukan, isin lan nistha
    1. awdrgy
      awdrgy 4 Mei 2020 10:31
      -1
      ???? 100g-prajurit mabuk?! Ya, sampeyan ngombe wae, sampeyan ora bakal sok dong mirsani, lan malah ing stres. Iki jenis kesehatan sampeyan kudu duwe (utawa kurang saka iku) supaya bisa mabuk saka 100g ?!))) Apa sampeyan pengin Jerman kanggo ketemu panyerang karo ciloko utawa soko ??? Iki minangka perang lan ora mung bedhil mesin (biasane nyenengake ing ngisor mortir) Lan ana uga lapangan ranjau (lan asring kahanan ora ngidini calving kaya sekutu) kanthi kabeh akibat.
      1. Federal1
        Federal1 4 Mei 2020 10:36
        0
        lan losses karo kabeh jalaran, prajurit mabuk wis setengah mayit ing serangan, 50-100, nanging rodo 200 gr. ing lapangan lan nutrisi, dijamin Bunch saka sores karo weteng lan ati, nanging sing perlu iku. Para marshal kamenangan ngisi daging ... Nanging para pemenang nulis sejarah umume, medali kumbang nempel ing awake dhewe lan setengah negara dikubur.
        1. awdrgy
          awdrgy 4 Mei 2020 10:44
          0
          Aku ngomong sampeyan ora bakal mendem saka iki, lan sampeyan kabeh kanggo sampeyan, nalika aku kerja ing pabrik nalika isih enom (7 taun), saben dina kanggo 150-200 ing dalan mulih aku poles. karo bir (litrushka) lan supaya kabeh buruh hard lan sawetara sing ing gelembung lan ora numpuk sores (apa sing ngomong bab?) Sores bakal katon yen terus kaya iki ing 10-15 taun, lan banjur ora kanggo kabeh ( dites dening pengalaman) lan perang terus kurang saka 5
          1. Federal1
            Federal1 4 Mei 2020 10:50
            0
            Ya, sampeyan bisa ndeleng wong gedhe)) ana bocah lanang umur 17-18 taun, pira sing dibutuhake ...
            1. awdrgy
              awdrgy 4 Mei 2020 10:57
              0
              Ya, ora banget rata-rata mbangun. Miturut cara, aku bisa ngomong manawa ing umur 20 dosis saya luwih saka, contone, ing 35. Kajaba iku, aku duwe kasus sing ora biasa, kita lungguh ing bar nganti 6 taun. esuk, ngombe bir (uga, 2 liter saben wengi saben - sethithik amarga tujuane ora bir, nanging wanita)) Lan ing 10-11 esuk aku wis ana ing narcologist (aku nampa sertifikat kanggo hak-hakku) Apike yen pipa utawa cipratan ora nuduhake yen aku wis ngombe kanthi harfiah 4 jam kepungkur, nanging aku ngakoni iki menyang dhokter.
            2. Guazdilla
              Guazdilla 4 Mei 2020 11:35
              +1
              Nah, wong-wong gedhe iki saiki wis dipateni dening covid.
              Pilihan saka nasib, kang communes karo anggur lan buruh Ajaib utama, sing dadi banyu dadi anggur.
              Kabeh donya non-Kristen froze ing gumun, melas lan wedi.
              1. awdrgy
                awdrgy 4 Mei 2020 20:25
                0
                Ya, aku ora peduli. Kita bakal lara, kita bakal mari. Kajaba iku, ora ana "otot ing f-nku sing kedutan" kanggo "kaya covid", lan aku percaya indra keenam (malah komandan batalyon ora tau kejiret. Aku karo booze ing siji wektu) lan ora ana Koresh ngandika iki amarga ora katon (nanging ora ngawula marang pangapunten)))
                1. Guazdilla
                  Guazdilla 6 Mei 2020 11:06
                  -1
                  https://ru.wikipedia.org/wiki/Латошинский_десант#Состав

                  Babagan pendidikan. "Nalika kabeh bantahan liyane rampung, alkohol minangka cara pungkasan kanggo mbenerake kahanan kontrol ing tim."
                  Iku ora ing buku, nanging ing saben dinten gesang ing seminar lan ceramah, guru ngandika.
                  Saka buku Anthony Beevor "Stalingrad", Part 10. "Perang tikus" ".........Mungkin sing luwih penting tinimbang rokok yaiku sangu vodka kanggo para prajurit - satus gram garis ngarep saben dina. Aturan suci iki ora tau dilanggar. Vodka dibagi kanthi lengkap. kasepen ing paningal para pejuang.Ketegangan sawise perang dadi gedhe banget sing prajurit cetha kekurangan jumlah vodka.Kita kudu golek sumber liyane kanggo nyukupi kabutuhan.Prajurit ora tau encroached ing alkohol bedhah, iku tansah digunakake. Kanggo tujuan sing dituju, nanging dheweke ngombe teknis lan malah antifreeze kanthi seneng, nanging mung sawise "reresik" khusus. topeng gas supaya paling sethithik ngurangi beban sing wis abot, wong-wong sing tetep bisa menehi hasil sing apik banget. Perlu dicathet yen asil saka panggunaan omben-omben kasebut bisa uga ora mung ngelu, nanging uga wuta.
                  Ing unit sing dumunung ing steppe, prajurit kadhangkala ngombe liter alkohol saben dina. Jatah vodka bisa ditambah kanthi menehi informasi palsu babagan kerugian. Ana uga barter ing jenis. Prajurit [172] ngijolke seragam lan peralatan kanggo alkohol. Alkohol sing digawe ing omah maneka warna, malah moonshine, diusir saka susu, digunakake. Pertukaran kasebut luwih mbebayani kanggo warga sipil tinimbang kanggo para prajurit. Ana kasus sing dikenal nalika pengadilan militer NKVD ngukum rong wanita ing penjara 10 taun amarga ngganti alkohol lan tembakau kanggo sutra parasut, saka ngendi jeroan dijahit.

                  Lan pungkasan. Lelucon sing paling disenengi pamanku, prajurit garis ngarep sing ngliwati kabeh Stalingrad, yaiku: "Jerman sing ala, dheweke mateni Pavlik Morozov."
                  1. awdrgy
                    awdrgy 6 Mei 2020 23:36
                    0
                    Ora mestekake (judging dening jeneng mburi aku ora ana ing Stalingrad)) Lan menehi kritik saka isi buku, idea utamané saka sisih Jerman (kang curiga) Aku meneng sing iki fiksi, lan penulis misale jek dadi wong sing nulis babagan pirang-pirang wanita Jerman sing padha nindakake "ala" (temenan, ora ana wong Jerman ing Jerman saiki "matur nuwun" kanggo dheweke)) Sampeyan uga bakal nyeret alternatif saka sejarah (dheweke ngerti ngendi wong Jerman miber menyang rembulan ing piring mabur, ya, lan umume padha "super-kelangan" superhumans) Aja pracaya iku? - muspra Ana kuwi Kanthi Beaver ing kelas podo, padha ketoke sinau (utawa kasunyatan ana kanggo sapa waé. )))
                    1. Guazdilla
                      Guazdilla 7 Mei 2020 00:18
                      0
                      Darwin ora berkembang bebarengan karo dinosaurus, Shakespeare ora strangle Desdemona bebarengan karo Othello, Newton ora tiba saka cabang karo apel, supaya Vasya Pupkini ora pracaya ilmuwan Inggris, sejarawan, penulis.
                      1. awdrgy
                        awdrgy 7 Mei 2020 03:46
                        0
                        Ayo ngomong yen Vasya tansah mangu-mangu (lan ora tanpa alesan) yen aktivitase kanggo entuk manfaat, sanajan ana pangecualian (utamane babagan ilmu dhasar, amarga eksperimen "rada" nggawe angel "nyuci otak")
                    2. Guazdilla
                      Guazdilla 7 Mei 2020 09:40
                      0
                      Beaver nampa penghargaan kasebut ing taun 1998 lan kabeh wong seneng. Lan iku persis nalika "populèr kapilih", kanggo numpuk, Serbov uga mbuwang setahun mengko.
                      Lan kabeh hawali. Nanging Ukraina isih ngrayakake Dina Kamenangan karo kita. Saiki wong sing angel, ora ana sing bisa mundur, ing mburi Moskow. Nanging ing dheweke
                      mausoleum, kaya biasane, bakal ditutup karo plywood. Nanging sanajan dheweke ora nutup, ora ana sing munggah lan numpak.
                      saka kabinet. Ing sisih liya, kita overfulfilled rencana kanggo adol alkohol lan kita wis ana ing antarane limang covid-XNUMX paling beradab. Nishtyak ironi, kanthi perawatan kesehatan kita.
                      Nanging, apa maneh iki India saka suku Guarani. Wis tantangan peradaban dhewe. Loincloth mleset maneh.
                      1. awdrgy
                        awdrgy 8 Mei 2020 15:16
                        0
                        Mausoleum? - Ya, bisa dibongkar (sanajan bakal ambruk dhewe) Aku ora peduli lan lali babagan covid lan alkohol bakal nulungi kita)) Oalah, babagan wong India, sampeyan kudu dadi luwih ati-ati ing kene (yen sampeyan bisa "nyelehake sertifikat ing meja")
                      2. Guazdilla
                        Guazdilla 8 Mei 2020 21:17
                        0
                        Ing sikil mausoleum padha mbuwang spanduk 3rd Reich, uga, ngendi sampeyan bisa sijine iku? Kita duwe, ketoke, mung rong tanggal suci sing isih ana: dina parade ing Red Square ing taun 1941, lan 9 Mei. Senadyan kasunyatan sing parade militèr ing periode pasca perang ing USSR tau njupuk Panggonan ing 9 Mei. muhlёsh iki karo tanggal paweling. Ya, mausoleum, yen durung? Mungkin nyatane, banjur kita kudu ngrayakake dina kamenangan liwat penjajah Polovtsian-Pecheneg?
                        "... omong-omong, babagan India..." Aku ora ngerti apa kewarganegaraan penulis kiriman ing topwar, neutralizing alkohol ing garasi, antarane liyane. Mulane, aku diutus karakter iki jeneng kolektif.
                        Keturunan Incas Guarani, Araucans, Muisca, Shipibo-Konibo, Warao, Botokudo sober munggah sawise ngombé, ora duwe wektu kanggo tenan njaluk tahap. Saka wayahe muncul lan meh nganti awal abad pungkasan, wong-wong iki urip mung kanthi ngumpulake woh-wohan sing wis mateng sing tiba saka wit. Mulane, saiki ing antarane pedunung Meksiko, Chili lan Brazil, ana tingkat paling alkoholisme.
                        Sumber: https://virtyola.ru/meat/kakim-narodam-nelzya-pit-spirtnoe-pochemu-yakutam-nelzya-pit.html
                        ".... yen ora bisa" sijine sertifikat ing meja ""
                        Kanggo cons. Shmali aja isin, yen ana apa-apa, aku ora peduli.
                      3. awdrgy
                        awdrgy 9 Mei 2020 14:20
                        0
                        Ya, sampeyan bisa ninggalake sikil)) Ayo, ing kanak-kanak kita mangan "ton" apel kaya bocah-bocah kabeh (catatan pribadi karo kanca minangka wit apel cilik ing sawetara dina ing dalan menyang kali) Lan kenapa mung minus? Aku wis ora sijine wong sadurunge, stupidly puguh Aku duwe kapentingan beda Miturut cara, wong cemeng njaluk mabuk cepet utawa ora?
                      4. Guazdilla
                        Guazdilla 18 Mei 2020 13:04
                        0
                        Aku krungu bab ireng sing padha mabuk cepet.
                        Miturut cara, yen ana masalah karo pembuangan keluwihan alkohol saiki, ana video apik kanggo bantuan.
                        https://www.youtube.com/watch?v=JvhPzIhLhNw
                      5. awdrgy
                        awdrgy 18 Mei 2020 21:09
                        0
                        Klik kanggo njaluk bantuan
        2. Alex Nevs
          Alex Nevs 4 Mei 2020 19:44
          0
          Napa sampeyan ora ngelingi pimpinan militer sing dieksekusi? Pikiran lemah?
        3. Kucing
          Kucing 4 Mei 2020 21:30
          0
          Para marshal kamenangan ngisi daging

          Maneh, dhuwit kanggo iwak ... Coba kalebu logika lan aritmetika sethithik. Populasi Reich ing taun 1941 ana 90 yuta (lan iki tanpa sekutu), populasi USSR ana 190 yuta. Rasio 2.1 nganti 1, rasio cadangan seluler padha. Yen kita nganggep yen USSR kesel cadangan iki ing 1945 (lan iki ora bener) lan Reich uga kesel (lan iki bener), banjur rasio kerugian kanggo kabeh perang uga kudu cedhak karo 2 kanggo 1. "isi karo daging" ora bisa.

          Contone, rasio kerugian ing tiwas lan tatu saka Wehrmacht lan Polandia ing 1939 ana 54 ewu marang 200 ewu. Iki uga diisi daging, nanging ora diisi?
          1. Roman_VH
            Roman_VH 4 Mei 2020 23:32
            0
            Ana sing ngandhani yen bantahanmu ora ana gunane. Ora kontingen. Lan apa sing khas. USSR, sing wis ngebaki Eropah karo mayit, uga ngebaki Jepang nganggo gambar, lan Yankees sing wani karo Anglo-Saxon, yen duwe AO, isih nesu arep nyerang. Nanging kuwi sing dikarepake.
            1. Komentar wis dibusak.
          2. Ponchik78/XNUMX/XNUMX
            Ponchik78/XNUMX/XNUMX 5 Mei 2020 08:20
            0
            Ana uga artikel babagan topik iki. Kekalahan tempur Wehrmacht lan Tentara Abang kira-kira 1 nganti 1.3. Nanging kanggo penganut sekte saksi marsekal getih, informasi iki ora penting)))
          3. Federal1
            Federal1 10 Mei 2020 11:25
            0
            Jerman perang karo meh kabeh donya nglawan 2 raksasa saka USSR lan USA + cilik kaya Inggris, Prancis lan Polandia ing pungkasan perang, apa jenis cadangan mob? padha tansah ing minoritas loro ing syarat-syarat wong lan teknologi ing loro 41 lan 45. 20 000 tank saka USSR marang 3-4000 Jerman lan ing meh kabeh peralatan, ing mburi perang proporsi wis bab 1- 10 - marang Jerman karo njupuk menyang akun pasukan ing Kulon. Mungkasi telpon. Kanggo ngatur meh kantun ..... perang ing 41 lan disimpen dening ibu ing mangsa nalika kabeh froze lan ora njupuk lan ora pindhah menyang Hans, sampeyan kudu bisa nindakake iki. Lan babagan kerugian, data nyata ora bakal diungkapake, aku yakin manawa masarakat ora bakal nandhang wirang kaya saiki.
        4. Ponchik78/XNUMX/XNUMX
          Ponchik78/XNUMX/XNUMX 5 Mei 2020 08:16
          0
          VO ora kabeh panggonan ngendi sampeyan bisa meneng organ genital menyang kuping babagan kepunjulen karo mayit))) Dadi sampeyan ora kudu nyoba. Ora ana goroh kaya ngono ing kene!
  20. hjvtp1966
    hjvtp1966 12 Mei 2020 07:54
    0
    Sing nggumunake, mung aku rumangsa yen ing Tentara Abang dheweke nyedhiyakake prajurite, shag shitty lan vodka sing diencerake. Lan sikap iki tetep kanggo kabeh periode Soviet.
    Aku dadi prajurit ing pungkasan periode Soviet, lan yen dibandhingake karo urip sipil, prajurit biasa diwenehi panganan lan luwih ala tinimbang sapi ing peternakan negara sing apik. Mesthi kita padha enom, lan enom ora Care. Muga-muga saiki wis owah.
    Yen sampeyan maca carane sekutu lan Jerman nyedhiyakake prajurite, mula dadi isin, kanggo prajurit biasa kita sing dipangan lan dirampok dening kabeh wong ...