Review militèr

Apa fasisme kanggo wong sing menang?

82
Apa fasisme kanggo wong sing menang?

"Ing jeneng urip." Artis Rakyat RSFSR N. Ya. Nanging


negaraku
Bebener ana ing spanduk abang!
Spanduke wis dikumbah
Ana akeh luh.
Lampu saka bebener sing
Guntur para algojo
Kanggo getih anak
Lan kanggo getih ibu!

M. Jalil. Barbarisme


Daripada ngenalake


Taun iki minangka ulang taun kaping 75 saka kamenangan USSR ing Perang Patriotik Agung.

Akèh-akèhé saka negara lan wong ing donya padha ditarik menyang angin puyuh perang elek, allies ing koalisi anti-Hitler nindakake bab umum, nanging saben wong wis perang dhewe.

Ora ana wonder yen ana ekspresi stabil sing asring digunakake bubar: Perang Patriotik Agung saka wong Soviet.

Apa perang iki kanggo wong saka USSR? Utawa ayo sijine pitakonan sing luwih tepat: apa fasisme kanggo kita lan apa fasisme kanggo kita?

Sajrone pitung puluh lima taun iki sejarah lan panemu perang iki dituwuhake karo mitos lan legenda. Opini umum fluktuasi miturut kahanan sosial lan ekonomi ing negara.

Malah taksiran kamenangan, kurban ing jeneng iku langsung ceceg karo kahanan internal ing negara. Data sing luar biasa lan ora dikonfirmasi sacara ilmiah babagan jumlah tiwas ing Perang Donya II disambungake kanthi tepat, lan terus berkembang saben dekade.

Lan bioskop modern niru gambar lan jinis kontemporer kita, nganggo seragam lan sandhangan taun-taun kasebut, lan dudu wong-wong ing jaman sing angel.

Kamenangan ing Perang Donya II minangka pondasi kanggo kabeh kabijakan negara kita dibangun ing taun-taun pasca perang. Lan dudu slogan kosong utawa stunt PR.

Kanggo pisanan ing sajarah Rusia, sistem keamanan wis dikembangaké, de jure sawise Yalta, de facto sawise dijupuk Berlin dening Tentara Abang, kang di-push wates kita adoh ing kulon Eropah saka tanah utama kita. Kamenangan kasebut kanthi serius ngamanake wilayah negara saka invasi, sing kedadeyan luwih saka sepisan utawa kaping pindho ing sajarah Rusia, nalika perang wiwit langsung saka tapel wates Smolensk.

Wong Soviet, ing biaya saka efforts luar biasa, dibalèkaké kutha-kutha lan desa-desa, lan pancen kabeh ekonomi nasional negara, ing meksa militèr anyar saka mantan sekutu lan pimpinan anyar peradaban Western - Amerika Serikat.

Kabeh iki wis ngrambah ing pimpinan Partai Bolshevik - partai nyata saka wong-wong mau ing wayahe sajarah, kang dadi pasukan anjog nyata ing masyarakat ing periode iki lan ora wedi kanggo ngakoni kesalahan managerial, alam kanggo pangembangan manungsa, ngetutake dalan sing ora dingerteni. Iki dudu propaganda ("Ya, nalika aku tekan paragraf iki, aku mandheg maca"), iki minangka kasunyatan ilmiah lan sejarah.

Singa Feuchtwanger nulis:

"Uni Soviet kebak karo akeh masalah sing durung rampung. Nanging apa sing diomongake Goethe babagan manungsa bisa ditrapake kanthi lengkap kanggo organisme negara: "Fenomena sing penting tansah nggumunake kita; ngerti virtues sawijining, kita nglirwakake apa misale jek kita mangu ing.

Diplomasi Soviet, kepala A. A. Gromyko, kanthi konsisten lan sistematis mbangun posisi ing pondasi sing dilebokake nalika kamenangan Uni Soviet, bola-bali nuduhake marang mantan sekutu pengorbanan sing ditindakake dening negara kita, lan entuk sukses diplomatik sing terus-terusan, lan ora tweets. Twitter.

Iki minangka asil saka kamenangan iki.

Nanging apa fasisme, sing dikalahake dening Uni Soviet, lan apa sing tetep kanggo keturunan para pemenang?

Apa kaya mbah Cossack nalika dheweke dibom nalika evakuasi saka Kuban lan ora bisa mlayu saka kreta menyang alas, amarga putrine ilang sikile, lan dheweke, ngrangkul, ndedonga ing pesawat nyilem saka Jerman. fasis? Kanggo mbah kakungku, komunis lemah, sing ditembak ing Simferopol Gestapo, kanggo mbah kakung liyane, tanker pengintaian lan komunis, sing ilang cedhak Kharkov? Kanggo housemates, peserta ing perang sing, sing, sayangé, ora maneh karo kita?

Apa fasisme lan tetep kanggo kita kabeh, urip lan mati?

peradaban Rusia: kok?


Supados saged maju, sumangga kita wangsul sekedhik babagan sejarah Tanah Air.

Rusia dikembangake minangka negara Eropa khas, sing tetep nganti saiki, nanging ...

Nanging, sepisanan, Slavia Wétan, kaya bangsa Slavia liyane, mlebu dalan sejarah pembangunan luwih cepet tinimbang, contone, suku-suku Jermanik. Dadi kedadeyan, ana sing luwih tuwa, ana sing luwih enom.

Kapindho, dalan iki diwiwiti ing kahanan iklim lan geografis sing luwih angel tinimbang ing antarane wong liya ing Eropa.

Bangsa Jerman, umpamane, nguwasani wilayah sing luwih disenengi kanthi iklim, uga dikuwasani dening peradaban Romawi (akeh autobahn modern ing Jerman dipasang ing dalan aspal Romawi). Negara-negara Kulon dibentuk minangka simbiosis populasi Latin lan barbar anyar nalika Slav Wétan nggawe negara ing alas sing padhet.

Faktor sing paling penting ing tatanan saka peradaban Eropah beda saka wong Rusia ana peminjaman agama saka kakuwasan Romawi Ortodoks - Byzantium. Bizantium, penerus langsung Roma, lan peradaban Eropa pisanan ing Abad Pertengahan Awal.

Rakit Tatar-Mongol nyebabake karusakan ekonomi gedhe ing tanah Rusia nganti pirang-pirang abad, nanging, amarga njaba negara Rusia ing Eropa Timur, ora ngganti dalan Eropa ing pangembangan negara kasebut.

Rusia bisa nyingkirake kontrol eksternal Horde, nanging ing tabrakan karo negara-negara tapel wates peradaban Barat, "lag" militèr-teknis dadi kasunyatan sing jelas, utamane karo lag panggung: nalika negara-negara Kulon miwiti. ing dalan pangembangan borjuis, hubungan feodal dibentuk ing Rusia.

Tsar Peter I sing cerdik Rusia sebagian levelake jurang militer-teknis kanthi nindakake modernisasi pisanan ing Rusia. Iku nyepetake negara kanggo satus taun, pungkasan karo kamenangan sarwa Rusia lan tentara Rusia liwat Napoleon genius jahat, lan bebarengan pisanan "integrator Eropah" saka jaman kapitalis anyar.

Nanging ing wektu sing padha, abad XVIII, abad modernisasi Rusia, ing manajemen tentara lan industri minangka periode pangembangan feodalisme klasik ing Rusia. Kanthi struktur sosial sing kaya ngono, negara kasebut ngadhepi revolusi industri.

Revolusi Industri kanthi radikal ngganti status ekonomi negara. Jerman, sing dumadi saka pamrentahan sing ringkih lan adu-adu, wis dadi kekuwatan ekonomi sing tunggal lan kuat.

Bab sing padha kedadeyan ing negara tetanèn, sing nganti saiki urip ing eksploitasi tanpa wates saka sumber daya sing sugih ing Amerika Utara - Amerika Serikat. Iku dadi negara industri kuat.

Romanovs pungkasan, diwiwiti karo Nicholas I, ora kaya leluhur gedhe, overslept, utawa, luwih tepat, "berjuang liwat" revolusi, ora ngelingi revolusi industri ing mburi. Kaya akeh manajer inept, padha ndamel kabeh masalah nang, postponing solusi nganti mengko, lan ing kahanan sarujuk ora nindakake modernisasi sosial lan ekonomi perlu. Akibaté, kahanan paradoks dikembangaké: ing Rusia ana akeh industri (minangka dina iki ngandika, "titik wutah"), akeh kang manggoni posisi anjog ing donya, nanging loro revolusi industri pisanan lan kapindho ngliwati negara.

Lan masalah iki kudu ditanggulangi dening modernizers anyar - Bolsheviks, ing kahanan sajarah banget teken lan cramped, lan ing pasuryan saka ancaman external luwih serius, kang, mbok menawa, wis ora katon wiwit jaman Charles XII. sing ngupaya ngowahi Rusia dadi koloni.

Sesuk ana perang


Minangka asil saka miscalculations sajarah saka Romanovs pungkasan, ing Kawa Perang Donya I, Rusia sosial minangka negara feodal-birokrasi, lan ekonomi semi-jajahan Prancis lan Jerman.

Ing sawetara artikel babagan VO, kita nyorot kahanan iki kanthi alasan ilmiah. Ayo padha ngrembug bab-bab utama.

Perang Donya I minangka akibat saka krisis pangembangan kapitalisme Kulon, perjuangan kanggo pasar lan bahan mentah antarane negara kapitalis eselon pisanan lan kaloro.

Senadyan kasunyatan sing angkatan bersenjata menehi kontribusi pinunjul kanggo kamenangan negara saka eselon pisanan, Rusia subyek lan hadiah saka perang iki. Minangka asil saka perang, katergantungan saka Rusia weakened ekonomi karo masalah sosial unresolved mung bakal mundhak saka negara-negara menang, iku Jerman utawa Prancis.

Rusia ora duwe tujuan independen ing perang iki. Minangka resmi autocratic (daulat), negara iki tundhuk ibukutha external, lan goal ngrebut Selat, reanimated wis sak perang, angel kanggo ngleksanakake malah ing kahanan kamenangan Rusia ing rangking saka Entente. Miturut cara, idea iki utamané cherished lan mbelo dening panyengkuyung saka Kulon ing Rusia, kayata P. N. Milyukov ("Milyukov-Bosphorus").

Iku penting sing cenderung padha katergantungan Rusia ing siji utawa liyane pasukan external cepet diadopsi dening "kulit putih", wis wiwit mbukak "perdagangan" negara.

Lan mengko, sawetara pimpinan gerakan "putih" teka ing Rusia ing Sepur Nazi. Mangkono, sepisan maneh ngonfirmasi yen gerakan "putih" iku, nyatane, gerakan komprador, perang kanggo hak istimewa pribadi lan ing beyo saka mayoritas wong, ora ketompo apa "Rusia" lan angelic togas padha disandangi ing. .

Bab liya yaiku Perang Donya II (utawa Perang Patriotik Agung kanggo rakyat kita).

Ateges, alasan dheweke padha. Perang Donya I ora ngrampungake kontradiksi utama antarane negara-negara kapitalis, nanging mung nundha perang anyar. Kanggo kelas sing ngatur, siji-sijine cara metu saka Depresi Agung yaiku perang.

Masalah kasebut saya tambah amarga kasunyatane kelas buruh ing negara kasebut, populasi koloni, ora pengin nahan eksploitasi sing ora bisa dikendhaleni, sing nambah krisis. Menapa malih, nglawan latar mburi iki, ana negara kanthi sumber daya finansial lan materi sing sithik, ing ngendi ide kanggo mbangun keuntungan ora kanggo kelompok individu, nanging kanggo kabeh wong wiwit diwujudake.

Perang Donya II lan fasisme


Anane negara sing sacara terang-terangan nantang peradaban Barat lan dhasare, ora bisa ngrampungake masalah ekonomi lan sosial ing kerangka model saiki, nggawe gerakan sing katon kaya sosial (sosialis), nanging banget nentang - sosialisme kanggo elit, utawa Nazisme, utawa fasisme.

Wong-wong sing narik paralel langsung antarane USSR lan negara-negara fasis ing mburi cangkang njaba parade, rapat umum, festival olahraga, estetika khusus, lan liya-liyane, kanthi sengaja utawa ora sengaja ngetokake banyu ing pabrik fasis. Iki mratelakake panemume, nanging mbah kakung kita sing ngalahake fasisme mesthi bakal ngomong babagan sing padha.

Ora mung posisi iki nyerang memori leluhur kita, nanging pseudoscientific kanthi definisi: sosialisme (komunisme) minangka sistem sosial sing kuncine yaiku kepemilikan umum saka sarana produksi. Fasisme dudu sistem, nanging sistem manajemen sosial ing kapitalisme, kaya demokrasi minangka salah sawijining bentuk manajemen kapitalisme. Iku ora kanggo apa-apa sing malah negara paling demokratis terus-terusan duwe unsur kontrol fasis, kanggo ngomong apa-apa saka negara kapitalisme periferal.

Sacara historis, fasisme ing sapérangan negara Éropah sauntara bisa ngatasi kontradiksi sosial sing mencolok liwat kelompok ètnis, penindasan brutal saka dissent, lan banjur liwat perang lan eksploitasi wilayah sing dikuwasani.

Mulane, fasis Italia kanthi cepet pindhah menyang dalan agresi marang negara-negara sing ora langsung ana hubungane karo dheweke. Lan ing buku program Partai Pekerja Sosialis Nasional Jerman, jelas dituduhake yen masa depan bangsa Jerman disambungake karo kolonisasi lan pangembangan spasi ing arah Eropa Timur. Ing ngendi persise tanah kelairan kita.

Mangkono, kanggo kamp Kulon, bisa ngatasi masalah pembangunan lan metu lan krisis mung kanthi biaya peradaban sing nantang dominasi Kulon.

Mulane, perang ing Kulon, kang kasunyatan sajarah umum, "aneh" lan malah ing kawitan meh chivalrous, mulane pabrik Ford ing Prancis, Skoda ing Cekoslowakia palsu pedhang saka kamenangan Nazi, melu ing kompetisi kanggo overfulfill. rencana. Saka kene sikil sing diarani. Sosialisme Swedia: negara kasebut kerja kanggo kamp fasis lan slamet ing kahanan ekonomi Eropa sing rusak banget. Iki ditulis kanthi jujur ​​dening Ingvar Kamprad, pangadeg IKEA, sing mbah putri Jerman:

"Lan reaksi kanak-kanak saya bisa ditebak: sepira gedhene Pakdhe Hitler nindakake akeh kanggo sedulure mbah putri, uga kanggo bocah-bocah lan wong enom."

Iki ora ateges cacad, nanging nyatane kasunyatan. Kasunyatan sing ditemokake kanthi cetha ing abad XIX. N. Ya. Danilevsky. Eropah minangka peradaban Kulon, lan perjuangan antarane negara-negara kasebut wis ana, saiki lan bakal ana, nanging ora bakal ana intensitas ing perjuangan iki kaya karo peradaban asing, manawa wong India ing Amerika utawa Slav ing Eropah Wétan. :

"Mulane Eropah ndeleng ing Rusia lan ing Slavs ora mung alien, nanging uga awal musuhan ... Bangga, lan adil bangga saka sawijining manfaat, Eropah iku angel - ora ngandika mokal - kanggo keno iki."

Aku mbaleni, kita kudu cetha ngerti lan mbedakake antarane slogan hackneyed "Kulon iku kanggo nyalahke kanggo kabeh", kang politisi kita cleverly digunakake kanggo mbecikake incompetence, lan kasunyatan sajarah.

Hitler pitados ing awal 30s, lan iki dikonfirmasi dening kasunyatan (bali saka Ruhr lan dijupuk saka Cekoslowakia, Anschluss Austria), sing divisi saka pengaruh dumadi: Jerman nduweni hak kanggo independen mbuwang Eropah. , lan Inggris ngatur kekaisaran kolonial.

Para elit panguwasa Inggris nganggep yen langkah Jerman menyang Timur bakal ngamanake koloni Inggris lan nyukupi napsu ibukutha Jerman kanthi biaya USSR, nalika bebarengan numpes mungsuh peradaban lan kelas, nanging ora siap nyerah kabeh. Eropah menyang Jerman.

Uni Soviet diwakili minangka raksasa kanthi kaki lempung, kanthi gaya propaganda fasis, kanthi kemah-kemah sing diselingi karo peternakan kolektif, diisi karo wong sing buta huruf, kanthi staf komando Tentara Merah dirusak. "Kanggo wong sing semangat Jerman sing ora bakal dadi intelektual," ora angel kanggo ngatasi iki.

Nanging ing awal Perang Donya II, USSR, liwat efforts luar biasa, wis njupuk Panggonan liya ing donya ing syarat-syarat daya ekonomi. Negara kasebut diganti saka semi-kolonial dadi kekuwatan industri mandiri sing kuat. Senadyan tandha lair saka manajemen inept saka periode sadurungé ninggalake tandha pinunjul ing struktur masyarakat.

USSR minangka negara ing ngendi nggawe sistem anyar ora dadi karya fanatik individu, nanging karya kreatif saka massa rakyat, sing mbela karyane nalika perang paling angel ing sajarah peradaban Rusia. Pabrik wong seneng jenenge TsPKO mau. Gorky Herbert Wells, padha bisa ngandika bab akeh bab ing USSR.

Apa sing ora bisa dimangerteni dening para fasis lan panyengkuyunge sajrone kebiadaban lan pikirane sempit, mula saiki lan saiki.

Invasi Jerman karo satelit lan sekutu menyang tlatah negara kita digawe perang iki ora mung perang kanggo Fatherland, nanging uga test utama kanggo sistem anyar, perang antarane rong peradaban.

Kanggo umume negara-negara Eropa, kajaba, mbok menawa, Serbia sing dicekel Jerman, iki ora dadi masalah, kaya sing wis kita tulis ing ndhuwur: rezim pendhudhukan saya tambah amarga Jerman lan sekutu-sekutune gagal ing sisih wétan, nanging ora kaya kejem lan getih kaya ing wilayah USSR. Kepahitan kasebut, jumlah korban perang sing ora bisa dipikirake ing antarane warga sipil mung diterangake kanthi sifat peradabane.

Prajurit "Paman Hitler" antusias numpes populasi sipil Soviet.

Mulane, apa wae upaya kanggo mbenerake, sanajan ora langsung, kabeh wong sing kerja kanggo para penjajah, lan luwih-luwih padha perang bahu-membahu karo dheweke, dadi pamrentah lokal, polisi, Pengawal Putih utawa Vlasovites, minangka pembenaran. fasisme.

Dadi apa fasisme kanggo kita saiki?


Sembarang upaya kanggo napsirake sejarah ora saka sudut pandang wong Soviet sing menang, nanging saka sudut pandang sing beda, paling asring fasisme.

Sembarang upaya kanggo whitewash fascism utawa Nazisme, kanggo golek spoonful saka madu ing tong minyak saka telek - iki fascism.

Kepinginan, kanthi bantuan manuver diplomatik supaya ora nggodha geese lan mitra kita, kanggo meneng lan ora nuduhake peran kunci ing perang Komunis, anggota Komsomol, lan Generalissimo Victory I.V. Stalin, ora bisa dibenerake dening sembarang expedency politik saiki.

Iki sing ndadékaké kanggo karusakan saka memori leluhur kita, karusakan saka monumen, monumen kanggo panglima-liberators gedhe ing saindhenging Eropah mardika. Para diplomat kita ora bisa nglawan apa-apa kanthi ideologis, dheweke uga ngakoni yen "pemimpin sing ngrusak bangsane dhewe diobong ing neraka kaping pindho luwih terang tinimbang sing numpes wong liya."

Ora ana pilihan, kaya ora ana pilihan kanggo para pejuang Benteng Brest utawa tambang Adzhimushkay, uga kanggo Pangeran Svyatoslav, Evpaty Kolovrat, Ivan Susanin, Agathon Nikitin, amarga

“Wong mati ora ngerti isin. Yen kita mlayu, kita bakal nistha.

Iku amarga saka turunane Western "peradaban" ngidini piyambak kanggo nulis dina iki bab "perkosaan" Tentara Abang. Tentara, sing, mbokmenawa, minangka sing pisanan ing sajarah manungsa, nindakake perang iki paling mulia marang populasi sipil, utamané negara-negara sing wong nyebar wedi lan karusakan ing wilayah USSR.

Mulane, luwih kerep USSR, bebarengan karo Nazi Jerman, dituduh miwiti Perang Donya II ing Eropah, nuduhake Pakta Molotov-Ribbentrop sing kondhang, utawa, luwih tepat, Prajanjian Non-Agresi antarane Jerman lan Uni Soviet. tanggal 23 Agustus 1939.

Lan pratelan kasebut ditujokake marang negara korban, sing dadi siji-sijine mungsuh fasisme sing konsisten wiwit muncul ing Eropa. Negara, sing ditetepake ing buku program Nazi minangka mungsuh nomer siji lan obyek kanggo karusakan.

Negara kasebut, sing "jeng segara" lan pimpinan jagad kapitalis terus-terusan nyurung Nazi menyang agresi, mbela awake dhewe, nandatangani pakta non-agresi, lan nyatane, pakta sing ditundha, dadi negara sing disalahake kanggo ngeculake. Perang Donya II. External observance of this treaty is presented almost as a transition of the Soviet Union to fasis camp, senajan, contone, USSR siap kanggo mlebu prajanjèn padha karo Kratoning Yugoslavia ing Kawa saka invasi Jerman, kang, temenan. , bakal mungkasi agresi Jerman marang negara iki.

Iki, mesthi, versi wong-wong sing pengin ngarahake agresi Jerman langsung menyang Timur, lan minangka asil ditampa Paris dijupuk, lan dina iki mambu kaya fasis.

Sampeyan kudu eling kanthi jelas yen Uni Soviet ora mbutuhake perang ing Eropa, negara kasebut pindhah menyang langkah anyar kanggo mbangun basis material kanggo pangembangan masyarakat lan wong, ora kaya negara-negara Barat, utamane blok fasis, amarga kang perang ana prakara kaslametané.

USSR kanthi objektif lan terus-terusan berjuang kanggo perdamaian ing Eropa, nyoba nylametake Cekoslowakia sajrone agresi Jerman lan nyegah tentara lan ekonomi Jerman nguatake kanthi biaya sumber daya. Uni mangertos, bilih Inggris lan Prancis, ingkang sampun nyerahaken Cekoslowakia dhateng Jerman, punika namung mbiyantu ngiyataken wadyabala Jerman, ingkang miturut pamanggihipun, kedah pindhah dhateng Wetan.

Lan saiki USSR, ing gaya agitasi fasis, dipuntudhuh kanggo miwiti rojo pati donya.

Ya, USSR ora ndalang dadi dara perdamaian lan ora bakal nyeret chestnut metu saka geni kanggo Inggris lan Prancis, nanging cetha mbela kapentingan nasional nyata, mulane, ing Kawa perang, bali ilegal dicekel sajarah. wilayah, Ngartekno aman Leningrad, kang main peran wigati sak blokade, lan numpes tentara saka tetanggan cilik nanging unwisely agresif sing bakal dadi sekutu Hitler ing kasus apa wae. Nanging siji ora mbatalake liyane: USSR minangka negara sing ora perlu perang. Lan tuduhan-tuduhan Uni Sovyèt dina iki kanggo ngluncuraké perang donya, nyatane, fasis.

Kontras kasunyatan obyektif wektu iku karo ideologi saka kraton mirrors bengkong, ngganti analisis ilmiah karo meh-ilmiah sethitik conjectures seni, metu saka niat jahat utawa stupidity, iki fascism saiki.

Apa sing bakal dikandhakake prajurit Perang Patriotik Agung?


Dina iki, pitung puluh lima taun sawise Kamenangan kita, siji entuk kesan yen satus ewu intelektual, sing diomongake dening SS Gruppenfuehrer Müller saka Seventeen Moments of Spring, wis metu saka hibernasi lan wiwit ngrusak fasisme kanthi ngrusak sejarah negara kita. , utamané periode heroik sawijining. Lan kadhangkala anggun mbenerake ing arah sing bener.

Skillfully nyoba kanggo nuduhake kamenangan ing perang bloodiest ing sajarah Rusia lan sistem Soviet.

Lan kita ngomong ora mung bab kepungkur komunis ing negara kita. Maneh, kaya ing 30s abad kaping rong puloh, pitakonan maneh wungu bab inferiority saka wong kita lan negara minangka kesalahan sajarah - malah ing negara kita dhewe.

Lan saiki malah partai sing ngatur ing Duma Negara nyoba mbusak palu lan arit saka Banner of Victory.

Makna simbol saka Kamenangan lagi emasculated, preian 7 November, tanpa kamenangan iki ora bisa wis, wis dibatalake, kaya kita ora duwe kamenangan ing Perang Donya I. Revolusi sing menehi mbah kakung kita apa sing, umume, petani lan buruh, perang lan mati.

Nalika mungsuh ngadeg ing cedhak Moscow, ing November 7, 1941, ing éwadéné kabeh, parade njupuk Panggonan ing pakurmatan saka Revolusi iki, lan iku kanggo Mausoleum pangadeg negara buruh, tanpa kang ora ana. kamenangan, sing prajurit lan perwira Soviet mbuwang gendero fasis lan standar.

Kesinambungan sajarah ing pembangunan negara Rusia, lan salajengipun ing aliansi karo bangsa fraternal liyane ing negara kita, kang, kang ketoke banjur, ing salawas-lawase manunggal dening Great Rusia, iku ketok lan undeniable.

Ngerteni masalah, impasses manajerial, cara metu saka wong-wong mau lan, sing paling Jahwéh, kamenangan iku faktor paling penting kanggo ngerti sajarah kita, njamin kanggo ngindhari kesalahane saka past ing saiki lan mangsa.

A. A. Zinoviev, salah siji saka sawetara intelektual sing temen maujud alam bébas anti-Soviet delusion, ngandika: padha ngarahake komunisme, nanging rampung ing Rusia.

Dina iki, fasisme (lan aku wis krungu iki luwih saka sepisan saka lambe para prajurit Kemenangan) minangka denigrasi saka cita-citane, apa sing padha diperjuangake.

Ora "debriefing", dudu analisa historis lan manajerial babagan masalah lan kamenangan, nanging mung ngapusi sing ora ana dhasar babagan jutaan kolektivisasi sing dirampas, total lan paksa minangka faktor kekalahan pertanian, babagan eksekusi kabeh komandan paling apik ing Tentara Abang, babagan enkavedeshniki insidious, babagan kediktatoran fanatik Bolshevik. Kabeh iki wis diomongake lan ditulis, lan iki ditindakake dening pimpinan propagandis Nazi, J. Goebbels.

Piyambakipun pitados ing kawulo unbridled iki, dipeksa kanggo pracaya prajurit dikirim kanggo nelukake farms karo buruh tani ing tanah sugih Ukraina lan mbayar.

Propaganda Goebbels iki diulang dina iki saka kabeh persimpangan, digambarake ing film lan serial.

Banjur, dipanasake dening propaganda liar, para penjajah ngadhepi prajurit sing kuat lan pinter sing dilatih dening pamrentah Soviet, sing kudu ilang.

Saben uwong dadi prajurit: bocah sekolah Volodya Dubinin, lan anggota Komsomol Oleg Koshevoy, lan pujangga Musa Jalil, lan prajurit Alexander Matrosov, lan Zoya Kosmodemyanskaya, lan Vera Voloshina.

Lan prajurit Jerman, lan ora mung saka SS, "mung tindakake pesenan," pesen pidana. Prajurit ora kudu mikir, nanging nindakake prentah, kayata sing diwenehake dening komandan "gedhe", lan algojo getih part-time, Field Marshal Erich von Manstein kanggo numpes komunis, tawanan lan warga sipil. Carane fasis sing muni!

Tembung-tembung sing diucapake saben taun tanggal 9 Mei ing wayahe sepi babagan prajurit sing kelangan kulawarga lan kanca-kancane ing kemah-kemah Stalinis ngowahi prajurit Soviet dadi budhak saka film-film Hollywood modern babagan Roma lan gladiator, utawa dadi wong edan sing berjuang. daya edan, dikunjara tanpa dumadakan sederek lan kanca-kanca.

Frasa iki saka teks babagan wayahe kasepen "kasil" terus ekspresi umum saka jaman perestroika yen Jerman menang, banjur dina iki saben wong bakal ngombe bir Bavarian lan mangan sosis Nuremberg. Kanggo bir lan sosis Jerman iki tanggal 23 Februari 1992 ing Moskow, OMON ngalahake para veteran Perang Patriotik Agung.

Para pengikut propaganda Goebbels saiki luwih adoh tinimbang dheweke: apa bedane telpon kanggo mbusak "ibu" saka Mausoleum lan monumen Lenin sing rusak ing saindhenging Ukraina? ora ana apa-apa. Apa sing padha? Lan ing kana, lan ing kene mung fasisme.

Ya, lan generasi "Maidan" ora Russophobes genetis, iku kabeh padha Rusia lan Ukrainians sing mung nonton TV kita, ngendi ana film, iku "Moscow saga", "bioskop" bab enkavedeshniki ala, " batalyon penal", detasemen barrage, babagan zuleek lan bajingan. Dheweke ngrungokake crita babagan Bolshevik sing ngelak getih, sing ngilangi kabeh blumbang gene, kolektivisasi sing nggegirisi, sing dikuwatake dening "Holodomor", lan USSR minangka cabang neraka ing planet Bumi.

Ing latar mburi iki, Stepan Bandera dadi ksatria nganggo waja putih. Lan kenapa dheweke luwih elek tinimbang Krasnov, Shkuro, Sultan-Girey utawa Ter-Harutyunyan?

Iki apa fasisme saiki.

Kanggo wong sing menang, pewaris Kemenangan Agung, ana lan ora bisa kompromi ing perkara iki, kaya mbah kakung kita ora duwe kompromi karo Nazi.
Pengarang:
82 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. stalki
    stalki 4 Mei 2020 12:13
    + 19
    Artikel sing bener, matur nuwun kanggo penulis. Banjur akeh mripat sing wis burem.
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 4 Mei 2020 12:40
      + 13
      Kanggo aku, sing kabeh sedulure bapakku berjuang, fasisme ing inkarnasi apa wae disengiti!
      1. manuk gagak
        manuk gagak 4 Mei 2020 12:46
        + 22
        Kanggo kula, sing wis kabeh sederek perang, fascism ing sembarang manifestation disengiti lan ora biso ditompo.
        1. Tatiana
          Tatiana 4 Mei 2020 13:00
          + 19
          Aku ndhukung penulis!
          Kabeh kang ngandika ing iki analitik artikel bab fascism - padha ngandika iku pancen BENER lan JUJUR!
        2. vladcub
          vladcub 4 Mei 2020 16:11
          + 12
          Quote: Gagak
          Kanggo kula, sing wis kabeh sederek perang, fascism ing sembarang manifestation disengiti lan ora biso ditompo.

          Awake dhewe ORA duwe KELUARGA TUNGGAL supaya ora ana sing kena perang.
          Liyane iku ora kabeh wong pengin ngelingi.
          Elinga, ing "Field of Miracles" padha diundang menyang meja game: putu Maresyev, Vasilyevsky lan putu Pokryshkin. Mung dheweke sing ngerti sapa mbah kakunge lan apa sing misuwur.
          Mula "bocah Urengoy"
      2. Reklastik
        Reklastik 5 Mei 2020 10:12
        0
        Lan yen ora kabeh sederek perang utawa ora perang babar pisan, apa beda?
    2. kn54
      kn54 4 Mei 2020 13:41
      + 12
      Artikel punika plus gedhe kanggo RELEVANCE.
      Ora ana kontra-propaganda, apa sing kedadeyan saiki minangka asil saka ora ana Ideologi.
      Pitakonan muncul, apa ana media Negara?
      Mulane, substitusi nilai-nilai kasebut kedadeyan kanthi gampang. Kanggo "Alam ora ngidinke kekosongan."
      Lan kasunyatan sing penting, ora preduli carane wong nganggep Lenin lan Bolshevik, dheweke kudu ngerti wiwit taun 1945. Mausoleum V.I. Lenin uga minangka MAUSOLEUM OF VICTORY.
      1. Stirbjorn
        Stirbjorn 4 Mei 2020 16:49
        +4
        Kutipan saka knn54
        Ora ketompo carane wong nganggep Lenin lan Bolshevik, dheweke kudu ngerti wiwit taun 1945. Mausoleum V.I. Lenin uga minangka MAUSOLEUM OF VICTORY.
        mung pimpinan kita saiki drapes ing parade ing 9 Mei
    3. Sipil
      Sipil 4 Mei 2020 13:57
      + 11
      Penulis bener - wong Soviet sing menang. Lan dudu wong-wong sing ngiyanati Kamenangan iki ing taun 1991.
      1. vladcub
        vladcub 4 Mei 2020 16:21
        +4
        Kamrad Civil, ayo luwih spesifik: PENGKHIANATAN DIwiwiti AWAL. Paling ora ing 1956, lan malah sadurungé. 1991 mung tip
      2. 210okv
        210okv 4 Mei 2020 16:23
        +5
        Apa fasisme kanggo kita yaiku kekecohan tikus saka liberal ing wayah wengi tanggal 9 Mei. Lan upaya kanggo ngrusak, ngremehake tumindak Pengetan ing Kawa Liburan Agung.
  2. apro
    apro 4 Mei 2020 12:14
    +4
    Awal sing menarik. Wong sing menang apa sing diomongake? Wong Soviet utawa liyane?
    1. figwam
      figwam 4 Mei 2020 12:20
      + 13
      Kutipan: apro
      Awal sing menarik. Wong sing menang apa sing diomongake? Wong Soviet utawa liyane?

      Dadi kaya ing wiwitan artikel ...
      Perang Patriotik Agung saka wong Soviet.
  3. gabonskijfront
    gabonskijfront 4 Mei 2020 12:17
    +4
    Kanggo kula, fasisme minangka bagian paling dhuwur saka peradaban Eropa, kaya bensin satus oktane, ora ana sing bisa nambah luwih lanjut. , kolonialisasi ing Afrika, perang candu ing China, iki minangka tahapan perjalanan sing dawa, saiki angka oktane mudhun dadi 76, banjur mung dadi shmurdyak.
  4. tihonmarine
    tihonmarine 4 Mei 2020 12:24
    +4
    sae sanget ingkang dipuntindakaken dening Pakdhe Hitler kangge para sederek eyang kula, ugi kangge lare-lare lan para mudha.

    Lan ora mung dheweke sing mikir. Nanging wong Swedia mung begja, dene liyane ora begja.
  5. ROSO 42
    ROSO 42 4 Mei 2020 12:40
    +4
    Ditulis kanthi bener. Kabeh bener.
    Kanggo wong sing menang, pewaris Kemenangan Agung, ana lan ora bisa kompromi ing perkara iki, kaya mbah kakung kita ora duwe kompromi karo Nazi.

    apik
    1. Stefan
      Stefan 5 Mei 2020 17:24
      +1
      Nanging ora kabeh bener. Suwene suwene fasisme bakal bingung karo Sosialisme Nasional ?? dheweke ora nglawan fasisme, nanging nglawan Nazisme.
  6. Pavel57
    Pavel57 4 Mei 2020 12:55
    +4
    Sayange, peradaban ngasilake monsters. Lan perang ngrusak durung rampung.
    1. tanki tank
      tanki tank 4 Mei 2020 19:03
      0
      Sampeyan kudu ngarep-arep manawa monster ora bakal lair sing bakal ngeculake perang nuklir. Manungsa kudu duwe otak sing cukup.
  7. svp67
    svp67 4 Mei 2020 13:00
    +5
    Penulis ndemek pitakonan sing topikal lan isih nglarani, kanggo apa lan apa sing dilawan para leluhur kita. Ing kene maneh, iku kabeh dianggep siji-sidedly. Kathah kita getun.
    Iku penting sing cenderung padha katergantungan Rusia ing siji utawa liyane pasukan external cepet diadopsi dening "kulit putih", wis wiwit mbukak "perdagangan" negara.
    Ora kabeh pimpinan "kulit putih" nindakake iki, adoh saka kabeh
    Lan mengko, sawetara pimpinan gerakan "putih" teka ing Rusia ing Sepur Nazi. Mangkono, sepisan maneh ngonfirmasi yen gerakan "putih" iku, nyatane, gerakan komprador, perang kanggo hak istimewa pribadi lan ing beyo saka mayoritas wong, ora ketompo apa "Rusia" lan angelic togas padha disandangi ing. .
    Ora setuju, banget ora setuju. Pitakonan, jeneng sapa sing dadi "spanduk perjuangan Rusia nglawan komunisme" ing perang kasebut? Salah sawijining mantan pimpinan "kulit putih"? Ora, dheweke dadi wong dhewe saka kemah "Abang" lan ing jejere dheweke ana, kanggo penyesalan gedhe, cukup padha ...
    Ora mungkin menehi tandha sing padha ing antarane Perang Sipil lan Perang Patriotik Agung. Saka kemah "kulit putih" ana akeh wong sing wani perang nglawan Reich Katelu, karo ideologi Nazi sawijining, lan glethakaken mudhun kanggo Rusia. Lan kabeh iki uga mangertos Joseph Vissarionovich Stalin. Cukup kanggo ndeleng ing bentuk apa prajurit kita miwiti perang, lan apa sing wis rampung, apa pesenan lan medali sing ana ing dhadhane ...
    Nanging ing akun kasunyatan sing kita nyoba ing kabeh cara bisa kanggo "blur" simbol perang sing, Aku setuju kene sing iki cetha kawicaksanan purposeful, lan negara ing. Apa wae, BANNER RED dikembangake ing Reichstag lan iki ora kudu dilalekake.
    Lan Liburan VICTORY sing padhang kudu nyawiji kanggo kabeh pedunung Rusia tanpa istiméwa, amarga mung amarga kita ana ..
    1. vladcub
      vladcub 4 Mei 2020 17:04
      +2
      Sergey, sampeyan pancen bener: Perang Sipil lan Perang Patriotik Agung minangka rong perkara sing beda.
      Ing mratelakake panemume, bakal luwih apik yen penulis utawa wong liya ngomong babagan bunderan jero Vlasov lan anti-fasis ing antarane emigrasi.
      Aku elinga: Kuzmina-Karavaeva, Vika Obolenskaya, nanging aku ora ngerti wong liya
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 4 Mei 2020 17:44
        +1
        Sugeng rawuh, Vlad! Aku ora bisa mbukak akun sampeyan Nyuwun Tak pesen ing mail [email dilindhungi]
      2. biaya
        biaya 5 Mei 2020 18:26
        +1
        Aku kelingan: Kuzmina-Karavaeva, Vika Obolenskaya...

        Svyatoslav hi
        Sing bener - Vera Obolenskaya. "Vicki" minangka jeneng samaran lemah ing Resistance.
        Ing kuburan Sainte-Genevieve ing Paris ana slab - watu nisan saratipun Putri Vera Apollonovna Obolenskaya, kang dipasang cenotaph, nanging awu dheweke ora ana. Iki minangka papan pangeling-eling dheweke, sing tansah ana kembang seger.


        Iki carane dheweke ana ing urip nyata.

        Sawetara taun kepungkur, ana artikel apik ing VO dening Yu. Vinogin "Pahlawan Rusia saka Perlawanan Prancis"
        pranala: https://topwar.ru/90674-russkie-geroi-francuzskogo-soprotivleniya.html
        PS. Miturut karsane Jenderal Zinovy ​​​​​​Peshkov, sing ana artikel bubar, dheweke disarèkaké ing sikil cenotaph V. A. Obolenskaya minangka tandha "ngormati sing ora bisa diukur kanggo dheweke lan prestasine."
    2. Stirbjorn
      Stirbjorn 4 Mei 2020 17:04
      +3
      Kutipan saka: svp67
      Saka kemah "kulit putih" ana akeh wong sing wani perang nglawan Reich Katelu, kanthi ideologi Nazi, lan nyelehake sirahe kanggo Rusia.
      Sampeyan bisa mbukak topik kasebut. Aku ora krungu bab formasi putih minangka bagéan saka Tentara Abang, nanging minangka bagéan saka Jerman, ya, Cossacks sijine kabeh korps SS (saka 2 divisi lan brigade, 30 ewu). Lan ana uga Korps Keamanan Rusia Baron Shteifon (12 ewu), Resimen Sukarelawan SS "Varangian" Semenov (2.5 ewu), lan liya-liyane.
      Kutipan saka: svp67
      apa pesenan lan medali ing dhadhane...
      Kang? George Crosses?
      Miturut cara, Denikin, sing ditresnani dening akeh ing kene, ninggalake Prancis sawise kamenangan USSR, lunga menyang Amerika Serikat, wedi yen dheweke bakal diekstradisi karo para imigran putih liyane, sanajan Stalin ora ngandhakake masalah iki.
      1. svp67
        svp67 4 Mei 2020 17:47
        +1
        Kutipan: Stirbjorn
        Ya, minangka bagean saka Jerman, Cossacks nggawe korps SS kabeh (saka 2 divisi lan brigade, 30 ewu.

        Lan padha putih kabeh?
        Sampeyan kasebut kanthi teliti maca sajarah tatanan iki
        Salah siji sing pisanan ing Wehrmacht ana unit Cossack ing printah saka Ivan Kononov. Ing tanggal 22 Agustus 1941, komandan resimen 436th saka divisi bedhil 155th, Mayor Tentara Merah Kononov I.N. dibangun personel, announced kaputusan kanggo pindhah liwat menyang mungsuh lan ngajak kabeh wong kanggo nggabungake wong. Dadi Kononov, perwira markas lan sawetara rolas prajurit Tentara Abang saka resimen padha dijupuk.
        Ing musim gugur taun 1941, perwira counterintelligence saka Tentara Reich kaping 18, Baron von Kleist, ngusulake kanggo mbentuk unit Cossack sing bakal nglawan partisan Red. Tanggal 6 Oktober, Quartermaster General Staf Umum, Letnan Jenderal E. Wagner, sinau proposale, ngidini para komandan wilayah mburi Kelompok Tentara "Lor", "Pusat" lan "Kidul" kanggo mbentuk unit Cossack saka tawanan. perang kanggo digunakake ing perang nglawan partisans.
        Secara total, miturut para ahli, kira-kira 70 Cossacks njabat ing Wehrmacht, bagean saka Waffen-SS lan polisi tambahan nalika Perang Patriotik Agung, sing paling akeh mantan warga Soviet sing lunga menyang sisih Jerman nalika pendhudhukan.

        Mergo iki
        Kutipan: Stirbjorn
        Kang? George Crosses?

        Kalebu wong-wong mau, padha diijini nganggo padha. Apa sampeyan ora ngerti?





        Dadi pesenan Suvorov, Nevsky, medali Ushakov lan Nakhimov muncul ...
        1. Stirbjorn
          Stirbjorn 4 Mei 2020 19:04
          +2
          Kutipan saka: svp67
          Lan padha putih kabeh?
          Sampeyan kasebut kanthi teliti maca sajarah tatanan iki
          Dadi aku maca. Apa ora cukup? Aku uga bakal menehi jeneng para imigran Putih sing perang ing sisih Hitler - Turkul, mantan Drozdovets, Smyslovsky - iki sing nyingkiri ekstradisi. Lan ing kono ana wong putih, kaya sing sampeyan tulis ing ndhuwur.
          Kutipan saka: svp67
          wani perang nglawan Reich Katelu, karo ideologi Nazi sawijining, lan glethakaken mudhun kanggo Rusia.
          Sapa sing isih putih, kajaba Denikin
          Kalebu wong-wong mau, padha diijini nganggo padha. Apa sampeyan ora ngerti?
          Aku ngomong babagan penghargaan, ora perlu distorsi.
          1. svp67
            svp67 4 Mei 2020 19:23
            0
            Kutipan: Stirbjorn
            Sapa sing isih putih, kajaba Denikin

            Ing wulan Mei, sawise serangan Jerman ing Prancis, komunitas Rusia sing duwe 250 wong ing negara kasebut nyerang nganti 20 pejuang. Lan akeh sing bisa lungguh kanthi aman ing omah lan ora mbebayani nyawane. Kaya sing ditulis N. Vyrubov, "dheweke dipandu dening rasa tugas marang Prancis, nasib sing umum karo wong-wong sing ana ing antarane kita."

            Ing tanggal 22 Juni 1941, putrane penulis emigrant terkenal Vadim Andreev, "Fasisme saiki dadi mungsuhku sing sengit lan mutlak." Akeh emigrants, arep menyang perjuangan mbebayani, dipandu dening motto: "Ora abang, ora putih, nanging Rusia!". Sabanjure, para imigran Putih Nice ngandhani wakil saka USSR kanthi petisi ing ngisor iki: "Kita sedhih banget yen nalika serangan Jerman sing ora sopan ing Tanah Air kita, kita ora bisa entuk kesempatan kanggo dadi rangking. Tentara Abang gagah. Nanging kita mbantu Tanah Air kita kanthi kerja ing lemah. Lan kita, para patriot, ora dirusak dening guo pamrentahan Vichy, utawa dening pembunuhan rakyat kita dening Gestapo. Kita bakal tansah karo wong kita karo ati, nyawa lan kurban. Kanthi bungah, gumun lan bangga, kita ngetutake perjuangane, ing ngendi Tentara Merah heroik lan pimpinane Stalin nutupi awake dhewe karo kamulyan sing ora bisa mati - dheweke dadi sing pertama nglawan mungsuh ... siji cara: kanggo nyawiji lan nggabung karo Motherland. Iki tegese mung siji tugas kanggo dheweke: kanggo menehi kabeh kekuwatan kanggo mulihake Tanah Air lan ngladeni dheweke sabisane. .”

            Ana akeh conto perlawanan marang Jerman lan dhukungan kanggo Rusia kanthi emigrasi putih.
            Antarane "defencists" ana akeh emigrants putih liyane. Antarane wong-wong mau mantan mentri saka tsarist lan White Guard pamaréntah V.A. Maklakov lan I.I. Sukin, uga Laksamana M.A. Kedrov, sing mrentah armada Wrangel ing taun 1920.
            Miturut sing terakhir, "Jerman ora kasil nangkep emigrasi kita karo dheweke - mung sawetara sing ngetutake dheweke, kanthi naif ngimpi yen dheweke nelukake Rusia kanggo awake dhewe lan nyiapake wong Rusia kanggo peran pupuk kanggo" wong Jerman gedhe ". Propaganda anti-Hitler Denikin aktif mbantu sawetara kanca. Antarane wong-wong mau yaiku Kolonel Pyotr Koltyshev (1894-1988), mantan asisten senior kanggo kepala departemen operasi markas Tentara Sukarelawan. Mantan komandané, Letnan Jenderal Pyotr Makhrov (1876-1964), mantan quartermaster jenderal markas All-Russian Union of Youth Leagues, uga ana ing posisi pertahanan. Dhèwèké nulis, ”Dinané Jerman ngumumaké perang nglawan Rusia, tanggal 22 Juni 1941, akèh pengaruhé marang awakku kabèh, mula aku ngirim layang marang [dubes Soviet ing Prancis] Bogomolov, njaluk supaya aku dikirim menyang Rusia. kudu mlebu tentara, paling ora minangka pribadi ".

            Ing kene sampeyan bisa nulis kabeh artikel babagan iki, nanging iki dilarang dening aturan.
            Ya, lan liyane. Nalika serangan Jerman ing Yugoslavia ing taun 1941, pilot Rusia uga mbela langit Yugoslavia, salah sijine, Alexei Murzin, tilar donya dina iku, sing pisanan nembak sawetara pesawat Jerman.
            1. Stirbjorn
              Stirbjorn 4 Mei 2020 21:25
              +2
              Kutipan saka: svp67
              Ing wulan Mei, sawise serangan Jerman ing Prancis, komunitas Rusia sing duwe 250 wong ing negara kasebut nyerang nganti 20 pejuang. Lan akeh sing bisa lungguh kanthi aman ing omah lan ora mbebayani nyawane. Kaya sing ditulis N. Vyrubov, "dheweke dipandu dening rasa tugas marang Prancis, nasib sing umum karo wong-wong sing ana ing antarane kita."

              Ya, dheweke mbela Prancis, dudu USSR. Ngomong-ngomong, ana mobilisasi ing kana, mula aku ora ngerti carane dheweke bisa "njagong kanthi tenang ing omah." Semono uga Yugoslavia. Sampeyan isih ngelingi para imigran putih sing ndhukung rezim Franco, nglawan republik. Aku ora mbantah manawa sawetara emigrants ngirim dana menyang Palang Merah Rusia, nanging iki kabeh bantuan kamanungsan. Unit tempur digawe dening wong-wong sing perang ing sisih Jerman, uga, lan Franco. Nanging ana unit Polandia, Cekoslowakia, Prancis sing perang ing jajaran koalisi anti-Hitler, minangka unit kapisah, loro ing rangking saka allies lan ing Tentara Abang. Emigrants normal bali menyang tanah air ing umum, Vertinsky padha, sing tur ing ngarep sawise kang bali. Lan jendralmu mung nulis layang.
              1. svp67
                svp67 5 Mei 2020 04:06
                0
                Kutipan: Stirbjorn
                Ya, dheweke mbela Prancis, dudu USSR
                Ing slogan: "Ora abang, ora putih, nanging Rusia!" Sawetara wong nawakake layanan kanggo intelijen kita lan, sing kerja ing administrasi rezim Vichy, nyedhiyakake informasi babagan Jerman lan Prancis.
        2. sniperino
          sniperino 5 Mei 2020 12:17
          -1
          Kutipan saka: svp67
          Dadi pesenan Suvorov, Nevsky, medali Ushakov lan Nakhimov muncul ...
          Ing wektu sing padha, aku ora ngelingi siji urutan Perang Donya II, jeneng pahlawan sipil. Kawicaksanan Stalin, sing akeh populis memuji kanthi lisan ing kene lan tumindak ing arah sing ngelawan.
  8. akèh
    akèh 4 Mei 2020 13:08
    +1
    Nasional-sosialisme, mbokmenawa, tegese. utawa tegese padha sinonim.
  9. 9 PA
    9 PA 4 Mei 2020 13:11
    -9
    Pinten sampeyan bisa pour saka kosong kanggo kosongaké kamenangan iki, USSR, revolusi suci, hanging imam. Kabeh iku cetha lan tanpa Mikhalkov, tanpa m Kalashnikov, Prokhanov, Svanidze. Kita padha shod kaya pygmies, kanggo trinkets (voucher) padha njupuk emas (properti Soviet). Kabeh iki bisa dingerteni. Cetha yen kita ora bakal diijini ngadeg. Kanggo apa?? Kanggo stigmatize pengawal? Sing apa sampeyan, kita ora bakal lali apa-apa. Lan sing titik. Luwih pas ing sisih kulon
    1. vvnab
      vvnab 4 Mei 2020 14:05
      0
      Iki uga sing dakkarepake. Ora ana revolusi sosialis ing Rusia ing mangsa ngarep. Kabeh diobong ing abad 19-20th. Sanajan masyarakat wis diwasa, ora nganti sawetara generasi sabanjure, lan pungkasane kapitalisme wis teka. Dadi sampeyan kudu tetep irung kanggo angin lan ora kantun International anyar.
      Carane ora tetep ing mangsa mung negara borjuis karo tatanan feodal, diubengi dening sosialis musuhan "camp". )) Iku bakal lucu, ngina lan, minangka Nikita Segreevich seneng ngomong, "ironis ..."
      1. sniperino
        sniperino 5 Mei 2020 12:40
        +1
        Kutipan saka vvnab
        sampeyan kudu njaga irung kanggo angin lan ora kantun
        Status sampeyan ing VK! Ditebak?
    2. Uni Soviet 2
      Uni Soviet 2 4 Mei 2020 16:45
      +4
      On on ing ara kanggo dibangun ing Kulon! Ayo West nggabungake menyang Rusia luwih apik! Aku ora pengin pas karo Kulon! Ana sawetara telek! Malah koronavirus digawa saka kana!
  10. Gardamir
    Gardamir 4 Mei 2020 13:23
    + 10
    Penulis ngomong kabeh kanthi apik, nanging ... Nanging ing Rusia, wong sing sengit marang kabeh Soviet dadi kuwasa. Nanging, wong-wong sing padha privatisasi kamenangan rakyat Soviet liwat fasisme.
    Lan saiki ambiguitas kahanan. Resmi, negara iki dinuga bangga saka kamenangan leluhur, nanging sing erects tugu Krasnov, nyumerepi munggah Papan kanggo Mannerheim, mbusak bajingan? Yagene ora takon kanthi serius marang wong-wong sing ngidoni pangeling-eling para leluhur? Apa babagan monumen Konev? Ora peduli, luwih becik ngatur superparade utawa mbangun candhi.
  11. tovarich-andrey.62goncharov
    tovarich-andrey.62goncharov 4 Mei 2020 13:27
    -11
    Umumé, ya, nanging ana nuansa. Aku ora bakal ngomong babagan dheweke. Nanging Ulyanov (Lenin) kanggo ngubur, miturut panjalukane, jejere ibune mung perlu.
    1. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 4 Mei 2020 15:18
      +1
      Nanging Mausoleum minangka tugu ing kasus apa wae kudu dilestarekake.
    2. Uni Soviet 2
      Uni Soviet 2 4 Mei 2020 16:48
      +5
      Ngubur Lenin? Kepiye Mao ing China? Napa Mao ora ngalang-alangi pembangunan China? Apa tegese Lenin ora ngidini kita munggah sajrone 30 taun?
  12. Tonya
    Tonya 4 Mei 2020 14:03
    +1
    Mayuta-yuta - sampeyan. Kita - pepeteng, lan pepeteng, lan pepeteng.
    Coba, perang kita!
    Ya, kita wong Scythians! Ya, kita wong Asia
    Kanthi mata miring lan rakus!

    Asia, mung sithik banget saka Eropa, aku ora ngelingi sapa sing ujar, Rusia iku tembung Eropa lan tumindak Asia. Nah, kurang iki)
  13. parusnik
    parusnik 4 Mei 2020 14:11
    +6
    Lan bener, wiwit wiwitan nganti pungkasan ... Aja mateni, aja nambah ... Mung sing padha ngremehake kita yaiku sampeyan ora metu kanggo mbela cita-cita lan negara, ora partai, utawa tentara. , banjur ing 90 m, Nanging, khusus iki, sing ngandika ora tanggal utawa acara ora stipulate, salah siji nalika EBN dadi presiden RSFSR, utawa nalika RSFSR ngumumake kadhaulatan, utawa nalika mayoritas warga saka USSR milih ing referendum kanggo njaga USSR ...
    1. Uni Soviet 2
      Uni Soviet 2 4 Mei 2020 16:57
      +3
      Ana pitakonan liyane: apa sing bakal kelakon sesuk? Akeh sesuk bakal ngadeg kanggo Putin? Dadi mesthi Putin wis rampung karo kita! Rusia wungu saka dhengkul! Nanging isih! Kabeh minangka siji kanggo nglindhungi Putin, utawa kabeh wong bakal mbela diri? Awake dhewe kabeh wis kecukupan. Wiraswasta, marasake awakmu, pensiunan mandiri. Yen kita duwe kabeh dhewe, mula kenapa kita butuh Putin? Kocak? ora? Lan sing takon pitakonan kuwi? Apa ora metu kanggo mbela USSR!? Ayo ditrapake ing kasunyatan modern! Sapa sing bakal mbela Putin? Apa dheweke ora kudu dilindhungi? Apa kahanan kasebut ora padha karo Foros Gorbachev? Putin ngisolasi awake dhewe? Nanging kepiye yen?
      1. Tonya
        Tonya 4 Mei 2020 17:23
        +2
        Pengawal Rusia)) bakal metu)
      2. parusnik
        parusnik 4 Mei 2020 19:30
        +3
        Putin apik tenan! Rusia wungu saka dhengkul!
        ... Sampeyan ngerti, nalika maca utawa krungu tembung kaya ngono, aku mesthi takon pitakon saka dhengkul sapa sing dakangkat ...? eseman
      3. Astra liar
        Astra liar 4 Mei 2020 19:32
        0
        "Sapa sing bakal teka ing pertahanan Putin", lan sapa utawa apa sing ngancam dheweke? Kadhangkala sampeyan butuh perlindungan saka V.V.
        Aku ora weruh Pharos. Supaya dheweke mikir dhewe apa ora ana Pharos
    2. Astra liar
      Astra liar 4 Mei 2020 19:51
      +2
      Sailboat, sampeyan ora bakal mbantah manawa CPSU periode Gorbachev, mbok menawa sadurunge dheweke, mung ana hubungane karo RCP (b) Lenin?
      Yen Cheka, dipimpin dening Dzerzhinsky, tenan perang nglawan mungsuh eksternal lan internal revolusi, banjur KGB Kryuchkov, sadar utawa ora, ora weruh TREASON.
  14. Oleg Skvortsov
    Oleg Skvortsov 4 Mei 2020 14:36
    +4
    Sikap marang fasisme - gething, marang kabeh mungsuh Tanah Airku, internal lan eksternal - mung gething, ora bakal ana pangapura. Sistem ibukutha-oligarki saiki ing Rusia minangka fasisme liberal sing padha karo elit sing ngatur ing hubungane karo wong-wong ing negara kita, ngarahake numpes populasi lan njarah-rayah weteng bumi kanggo ibukutha internasional.
  15. sekring_malaikat
    sekring_malaikat 4 Mei 2020 14:44
    +2
    Nanging apa, penulis ora ngerti yen Jerman iku Nazi, lan Italia iku Nazi? Senajan padha duwe sawetara fitur umum, nanging konsep beda. Kepiye konsep-konsep kasebut bisa digabungake? Penulis ora kompeten.
    1. kpd
      kpd 4 Mei 2020 15:01
      -1
      Kajaba iku, Inggris lan Amerika sing ngalahake Nazi, pasukan Soviet ora mlebu ing Italia.
    2. Kandel
      Kandel 4 Mei 2020 15:43
      +2
      Quote: Malaikat Wali
      Nanging apa, penulis ora ngerti yen Jerman iku Nazi, lan Italia iku Nazi? Senajan padha duwe sawetara fitur umum, nanging konsep beda. Kepiye konsep-konsep kasebut bisa digabungake? Penulis ora kompeten.

      Akeh partai, ing panas diskusi, nelpon saben liyane "fasis." Sampeyan malah bisa ndeleng ing komentar. Coba, menehi definisi sing jelas babagan fasisme ...
      Sosialisme Nasional (Jerman: Nationalsozialismus), luwih dikenal minangka Nazisme, iku ideologi politik resmi ing Nazi Jerman [, sing minangka wujud fasisme kanthi unsur rasisme lan anti-Semitisme. Iki minangka versi definisi Nazisme sing durung dibantah dening sapa wae.
      Lan selaras karo Resolusi Majelis Umum PBB No. 67/154 "Glorifying Nazism: sing ora bisa ditampa saka praktik tartamtu sing nyumbang kanggo eskalasi rasisme modern, diskriminasi ras, xenophobia lan intoleransi sing gegandhengan" (mung wakil saka Amerika Serikat). , Ukraina lan Kanada milih "ora" ing 115 "kanggo" resolusi kasebut, 55 "abstentions" saka 193 negara, anggota PBB)
      Kayane sampeyan kurang kompetensi.
      1. sekring_malaikat
        sekring_malaikat 4 Mei 2020 18:55
        0
        Ya, aku ora mbantah, malah Hitler dhewe ngakoni yen dheweke njupuk sawetara gagasan saka fasisme, sing diilhami dening dheweke, nanging uga saka arus ekstrem liyane, nanging Mussolini, penulis fasisme, nduweni sikap negatif marang Sosialisme Nasional. Mulane, aku nganggep prabédan utama lan utama antarane Nazisme lan fasisme - gagasan utama! Ing Nazisme, iki minangka bangsa sing paling dhuwur (ing ngendi teori ras ana ing ngarep), lan fasisme minangka negara sing paling dhuwur lan iki sing misahake, amarga sawetara bangsa sing numpes kabeh bangsa nganggep bangsa kasebut minangka ras inferior, dene liyane luwih akeh. setya marang bangsa. Lan padha padha ing resolusi kanggo mbentuk sikap sing padha negatif marang ideologi iki, amarga padha totalitarian lan nalisir saka prinsip demokrasi. Nanging, apa wae sing bisa dikandhakake, wong Jerman iku Nazi, lan wong Italia iku fasis.
        1. Octopus
          Octopus 5 Mei 2020 03:04
          0
          Quote: Malaikat Wali
          negara iku ndhuwur kabeh lan iki kang misahake, amarga sawetara numpes kabeh bangsa nganggep bangsa inferior, nalika liyane luwih setya marang bangsa.

          ))
          Sampeyan ora bener.

          Rezim Hitler iku loro fasis LAN Nazi, carane siji bisa, contone, lan, aku ora ngerti, sopir, lan pembunuh. Yaiku, sampeyan bisa gabungke, nanging umume beda-beda kegiatan.

          Quote: Malaikat Wali
          mbentuk sikap sing padha negatif marang ideologi kasebut, amarga padha totalitarian lan bertentangan karo prinsip demokrasi.

          Fasisme pancen dudu ideologi totalitarian, lan sikape marang demokrasi cukup fleksibel. Nazi ora tansah ngupaya kanggo ngilangi, contone, pemerintah kotamadya. Carane iku bener ngilangi ing guess kang negara.
          Quote: Malaikat Wali
          padha karo ing resolusi kanthi tujuan

          Ora ana tujuan.

          Ing resolusi kasebut, fasisme (luwih tepate, neo-fasisme lan fasisme) kasebut kaping pindho, ing paragraf 1 lan 16 (ana 37):
          reaffirms pranata cocog saka Durban
          Pranyatan lan Dokumen Hasil Konferensi Review Durban
          proses kang Negara ngukum pengawetan lan kawentar
          neo-Nazisme, neo-fasisme lan ideologi nasionalis agresif,
          adhedhasar prasangka ras lan nasional lan nyatakake yen iki
          fénoména ora bisa pantes kabeneran - ing kasus lan ora
          ing kahanan apa;

          nandheske presentation dening Special Rapporteur
          Majelis Umum ing sesi kaping sewidak papat, minangka rekomendasi
          kang nyatet pentinge pawulangan sajarah ing dramatis
          kedadean lan kasangsaran manungsa asil saka tatanan
          ideologi Nazisme lan fasisme


          Ing wektu sing padha, resolusi kasebut dhewe dikhususake kanggo rasisme, sing dimangerteni dening mayoritas anggota GA sacara eksklusif ing vena anti-kolonial.

          Mulane, mung siji-sijine sing bisa kita ucapake saka dokumen iki yaiku sampah sing nggumunake wis ana ing Sekretariat PBB, sing nyurung syarat-syarat menyang dokumen Majelis Umum PBB sing ora ana hubungane karo inti masalah kasebut, nggunakake syarat tanpa syarat. kasunyatan sing paling anggota Majelis Umum cannibals sing ora bisa maca, lan wong-wong sing mung ngerti carane nglawan jaman kolonial, lan liyane sing bajingan profesional Eropah, kanggo kang Israel lan tetep conto utama saka negara fasis.

          Ngelingi sapa ibuku minangka pejuang utama ing donya nglawan fasisme, cukup gampang kanggo nggawe asumsi sing para simpatisan sing egois utawa ora duwe minat nyoba nindakake kaya ngono kanggo propaganda Rusia. Sawise taun kaping 14, mesthine bakal kejiret, nanging ing tanggal 12, dheweke ora bisa narik kawigaten marang awake dhewe.
      2. Octopus
        Octopus 5 Mei 2020 03:24
        +2
        Quote: Tebal
        Sosialisme Nasional (Jerman: Nationalsozialismus), luwih dikenal minangka Nazisme, iku ideologi politik resmi ing Nazi Jerman [, sing minangka wujud fasisme kanthi unsur rasisme lan anti-Semitisme. Iki minangka versi definisi Nazisme sing durung dibantah dening sapa wae.

        Oh, Wikipedia Rusia iki. Nanging, kudu dicathet, Wikipedia basa Inggris padha, sing disesalake banget.

        Nanging ing Jerman, ora.
        Der Nationalsozialismus is eine radikal antisemitische, rassistische, nationalistische (chauvinistische), völkische, sozialdarwinistische, antikommunistische, antiliberale und antidemokratische Ideologie

        Lan kapisah
        In marxistischen Faschismustheorien wird der Nationalsozialismus als Form des Faschismus eingestuft.

        Nach 1945 wurde der Nationalsozialismus besonders in den USA und der früheren Bundesrepublik Deutschland als Totalitarismus bezeichnet und unter diesem Oberbegriff mit der Ideologie und dem Herrschaftssystem des Stalinisme paralelisme

        Nuwun sewu google translate.
        Nazi minangka ideologi radikal anti-Semit, ras, nasionalis (chauvinistic), etnis, sosialis, anti-komunis, anti-liberal lan anti-demokrasi.

        Interpretasi Marxis nampilake Nazisme minangka wujud fasisme. Interpretasi non-Marxis, sing cedhak karo resmi ing FRG lan ing negara-negara umum ing Kulon, nampilake Nazisme minangka wujud totalitarianisme, padha Stalinisme. Salam saka Hannah Arendt, nampa, mlebu.
        1. Kandel
          Kandel 5 Mei 2020 07:24
          0
          Kutipan: Octopus
          Interpretasi non-Marxis, sing cedhak karo resmi ing FRG lan ing negara-negara umum ing Kulon, nampilake Nazisme minangka wangun totalitarianisme, padha karo Stalinisme. Hello saka Hannah Arendt, njaluk iku, mlebu.

          Fasisme minangka kediktatoran nasionalis. Dadi, fasis yaiku wong sing ngaku (lan martakake) kaunggulan saka sawijining bangsa tinimbang wong liya lan, ing wektu sing padha, minangka juara aktif "tangan wesi", "tatanan disiplin", "landak" lan pesona liyane. saka totalitarianisme.
          Lan mekaten. Ora ana liyane ing basis fasisme. Diktator plus nasionalisme. Aturan totalitarian saka siji bangsa. Lan kabeh liyane - polisi rahasia, kemah, api unggun saka buku, perang - sprouts saka wiji beracun iki, kaya pati saka sel kanker.
          Kediktatoran wesi bisa ditindakake kanthi kabeh pesona kuburan, ujare kediktatoran Stroessner ing Paraguay utawa kediktatoran Stalin ing USSR, nanging amarga ide nasional (rasial) dudu ide total kediktatoran iki, mula ora dadi fasisme maneh. Mbok menawa negara adhedhasar gagasan nasional, ujare Israel, nanging yen ora ana kediktatoran ("tangan wesi", penindasan kebebasan demokratis, omnipotence polisi rahasia), iki ora fasisme maneh.

          Iki "hello" saka Boris Strugatsky
          1. Octopus
            Octopus 5 Mei 2020 10:26
            +1
            Quote: Tebal
            Iki "hello" saka Boris Strugatsky


            Kaping pisanan, gampang dingerteni manawa aku nulis babagan Nazisme, lan dudu babagan fasisme. Nazisme beda karo fasisme amarga Nazisme iku konkrit, lan fasisme minangka omong kosong sing bener utawa pseudo-tengen sing ora kita senengi, saka Pinochet nganti AfD nganti Zhirinovsky.
            Kaping kalih
            Boris Natanovich, co-penulis karya ing genre dongeng fiksi ilmiah? Aku maca, iku nyenengake.

            Sayange, dheweke seneng ngobrol ing umum babagan topik sing ora dingerteni, utamane nalika umur tuwa.
            Quote: Tebal
            wong kang ngaku (lan martakake) kaluhurane bangsa siji tinimbang bangsa liyane

            Dhéfinisi iki mung ngulungaké ing Boris Natanovich wong rumiyin Soviet, kang wis kabeh urip. Iki ora apik utawa ala (uga, ora mateni ala), nanging Sovietness presupposes matriks konseptual tartamtu. Ing ngendi, contone, nasionalisme apa wae diijini, kajaba Rusia.
            1. Kandel
              Kandel 5 Mei 2020 16:41
              0
              Kutipan: Octopus
              Nazisme beda karo fasisme amarga Nazisme iku konkrit, lan fasisme minangka omong kosong sing bener utawa pseudo-tengen sing ora kita senengi, saka Pinochet nganti AfD nganti Zhirinovsky.

              Fasisme ditetepake dening Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia. Dhéfinisi iki adhedhasar undang-undang Federasi Rusia
              Fasisme minangka ideologi lan praktik sing negesake kaunggulan lan eksklusivitas bangsa utawa ras tartamtu lan ngarahake intoleransi nasional, mbenerake diskriminasi marang wakil-wakil bangsa liya, nolak demokrasi, netepake kultus pimpinan, nggunakake kekerasan lan teror kanggo nyegah. mungsuh politik lan sembarang wangun dissent, sabdhoning perang minangka sarana kanggo mecahaken masalah antar negara.

              Fasisme ora bisa ditetepake minangka arah ideologi "ekstrem tengen" utawa "kiwa ekstrem". Oyod-oyod ana ing kono. Conto yaiku Sosialisme Nasional NSDAP. Lan rezim Pol Pot.
              Upaya Trotsky kanggo menehi label fasisme "bener":
              Fungsi historis fasisme yaiku kanggo ngremuk kelas buruh, ngrusak organisasi lan nyuda kabebasan politik nalika kapitalis ora bisa ngatur lan dominasi liwat mekanisme demokratis.

              Cocog karo interpretasi sampeyan.
              Sing nggumunake, rezim fasis sing isih urip mung dipisahake saka Nazisme ing taun 1945. Nalika reptil Nazi wis remuk.
              1. Octopus
                Octopus 5 Mei 2020 17:11
                +1
                Quote: Tebal
                Fasisme ditetepake dening Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia. Dhéfinisi iki adhedhasar undang-undang Federasi Rusia

                Lawas p Wong-wong homoseksual sing tuwa cocog karo pertandhingan Yeltsin karo Makashov-Barkashov kanggo mriksa utawa sawetara rega cilik liyane.
                Quote: Tebal
                Cocog karo interpretasi sampeyan.

                Interpretasi kula boils mudhun kanggo kasunyatan sing istilah "fascism" seneng uncalan conventional kiwa kanggo pancen sembarang alesan. Iki minangka sebabe aku ora nganggep Frau Merkel minangka wanita sayap tengen, utawa malah wanita tengah. Dheweke duwe tumindak kaya ngono
                Sing, kanthi cara kasebut, ora ngilangi tuduhan Merkel dhewe babagan fasisme dening wong-wong sing wis kebak upstarts kaya "ijo" Trotskyists karo Cohn-Bendit, utawa sosialis-internasionalis, kanca-kanca saka pemuda Arab sing progresif agresif, Katya nengsemake. Kipping.
                Quote: Tebal
                Rezim Pol Pot.

                Oh, Pol Pot fasis saka Sorbonne wis teka. Stalin fasis luwih cedhak tinimbang sing sampeyan pikirake.
                Quote: Tebal
                Fasisme ora bisa ditetepake minangka "tengen" utawa "kiwa adoh"

                Fasisme ora bisa ditemtokake amarga iku gerakan sing rumit banget ... Pramila sawetara nemtokake kanthi cara siji, liyane kanthi cara ngelawan. Sawetara nempelake label gerakan kiwa, liyane - ing sisih tengen.

                ))))
    3. Eduard Vaschenko
      4 Mei 2020 15:52
      +7
      Apa sampeyan krungu lagu "Get up a large country", penulise uga ora kompeten:
      Kanthi kekuwatan fasis sing peteng, karo Horde sing dikutuk!
      Lan Horde mung Tatar-Mongolian, lan dudu Nazi)
      Aja nulis omong kosong.
      1. Octopus
        Octopus 4 Mei 2020 18:26
        +4
        Hm. Nganti pungkasan artikel kasebut, kayane aku ana ing jagad apik Pak Samsonov.
        Kutipan: Eduard Vashchenko
        Apa sampeyan krungu lagu "Get up a large country", penulise uga ora kompeten:
        Kanthi kekuwatan fasis sing peteng, karo Horde sing dikutuk!

        Sampeyan mesthi bener. Tov. Lebedev-Kumach (kaya Comrade Ehrenburg lan akeh liyane) berjuang, ing umum, ana prakara apa, anggere rhymed.
        Ing majalah "Everyday Morzist" Lapis disambut kanthi ramah.

        - Iku apik sing wis teka, Trubetskoy. Kita mung butuh puisi. Urip, urip, urip. Ora ana lirik. Kowe krungu, Trubetskoy? Soko saka urip para buruh lan ing wektu sing padha, sampeyan ngerti? ..

        “Wingi mung mikir uripe para buruh. Lan aku entuk puisi iki. Iki diarani Surat Terakhir. kene...

        Gavrila dadi tukang pos,
        Gavrila ngirim layang...

        Crita bab Gavril rampung ing pitung puluh loro baris. Ing pungkasaning geguritan, Gavrila sing nggawa layang, kena peluru fasis, durung ngirim layang menyang alamat.

        - Ing endi kedadeyan kasebut? Lapis ditakoni.

        Pitakonan kasebut sah. Ora ana fasis ing USSR, lan ora ana Gavril ing luar negeri, anggota Uni Komunikasi Buruh.

        - Ana apa? Lapis ngandika. - Iki kedadeyan, mesthi, karo kita, lan fasis nyamar.

        - Sampeyan ngerti, Trubetskoy, nulis kita luwih apik babagan stasiun radio.

        Apa sampeyan ora pengin tukang pos?

        - Ayo iku ngapusi mudhun. We njupuk kondisional.


        Nanging, aku sedih banget yen acara ing taun 40-an, tragis kanggo akeh, isih digunakake kanggo spekulasi murah babagan topik apa wae.

        Mesthi wis kelingan.

        1. Sawisé adhem hubungan Soviet-Jerman ing Juni 41, Partai lan Pamaréntah wiwit perang nglawan Hitlerisme. Istilah iki wis diguncang Inggris Raya lan ngidini dheweke ora ngrusak hubungan karo Italia kanthi muspra (ing taun pisanan perang, nalika Italia netral) lan luwih-luwih karo Spanyol.

        2. Sawise perang, ing sidang ing Nuremberg, diputusake kanggo ngumumake ideologi pidana Sosialisme Nasional Jerman (Nazisme). Iku istilah "Nazisme" sing digunakake ing dokumen resmi nalika nerangake bab sing ala.

        KUHP Pasal 354.1. Rehabilitasi Nazisme


        3. Kanggo panggunaan internal, ing cetakan lan ing dokumen resmi, muncul Nazi Jerman nyerang. Pérangan kapindho saka expression iki wis banjur ilang kabeh makna, lan liwat wektu iku rampung dadi penyalahgunaan biasa, ora ngomong bab liyane saka upbringing ala saka wong sing ngucapake tembung iki. Ing pangertèn iki, penulis nglebokake tembung "fasis" ing salawas-lawase, lan "fasis" ing pangertèn iki pancen bisa diarani apa wae. Zelensky fasis lan Nitanyahu fasis, fasis ing Rusia1 lan fasis ing Echo, pepadhamu fasis lan bos fasis, pensiun fasis lan klinik fasis.
    4. Aviator_
      Aviator_ 4 Mei 2020 16:32
      +3
      Ing subtleties partai kasebut bedane antarane fasisme lan Sosialisme Nasional, ora ana sing ngganggu sadurunge. Sajrone perang, pasukan Nazi diarani fasis, sanajan iki ora cocog karo afiliasi partai. Dipercaya uga yen Gestapo tumindak nglawan lemah lan partisan ing wilayah sing dikuwasani USSR, sanajan struktur punitive Gestapo dhewe (geheim stat polizei - polisi negara rahasia) mung dioperasikake ing Jerman. Struktur Reich liyane makarya nglawan partisan lan pejuang lemah.
    5. Astra liar
      Astra liar 4 Mei 2020 18:53
      0
      Quote: Malaikat Wali
      Nanging apa, penulis ora ngerti yen Jerman iku Nazi, lan Italia iku Nazi? Senajan padha duwe sawetara fitur umum, nanging konsep beda. Kepiye konsep-konsep kasebut bisa digabungake? Penulis ora kompeten.

      Sing fasis Mussolini, sing Hitler kabeh ala
  16. Charlie
    Charlie 4 Mei 2020 15:14
    0
    Quote: Malaikat Wali
    Nanging apa, penulis ora ngerti yen Jerman iku Nazi, lan Italia iku Nazi? Senajan padha duwe sawetara fitur umum, nanging konsep beda. Kepiye konsep-konsep kasebut bisa digabungake? Penulis ora kompeten.

    Dadi Ya. Hitler dudu fasis. Lan Ernst Rohm uga. Ing Jerman dhewe, kegiatan partai liyane saka NSDAP dilarang. Ing kene penulis kasebut tegese Italia bebarengan karo Mussolini
  17. iury.vorgul
    iury.vorgul 4 Mei 2020 15:44
    +1
    Aku langganan saben tembung artikel !!!!!!!!!!! Matur nuwun, COMRADE VASHCHENKO!
  18. Vladimir61
    Vladimir61 4 Mei 2020 15:52
    +4
    Artikel kasebut bener, sanajan aku ora ngerti baris iki
    Aku mbaleni, kita kudu cetha ngerti lan mbedakake antarane slogan hackneyed "Kulon iku kanggo nyalahke kanggo kabeh", kang politisi kita cleverly digunakake kanggo mbecikake incompetence, lan kasunyatan sajarah.
    Lan aku ora kaget amarga mundhake "busa fasis" saiki. Iku "Kulon", elit politik lan finansial-industri, sing nurtured fasisme ing 30s abad pungkasan. Meh kabeh Eropah perang ing sisih Nazi, saindhenging WW II lan sawise iku rampung. Iku "Kulon" sing disponsori accomplices fasis ing negara Baltik, ing Ukraina, ndhukung rezim Franco, kolonel ireng ing Yunani, rezim fasis ing Amérika Kidul, lan nuwuhake ISIS. Iku "Kulon" sing saiki nyengkuyung ahli waris anyar ing ruang pasca-Soviet, ing Ukraina lan negara Baltik.
    1. Eduard Vaschenko
      6 Mei 2020 15:28
      0
      Vladimir,
      saiki istilah "kulon" digunakake ing kahanan apa wae, dadi wujud sing ala, lan sanajan sampeyan bener, kaya sing sampeyan tulis ing ndhuwur, mula iki wis diragukan, amarga kaya sing dakcritakake, para politisi sengaja nggawa kabeh sing ora bisa ngatur. menyang "kulon" lan kabeh dadi dalan ing sirah wong: mulane aku nandheske utawa nyoba kanggo nandheske prabédan antarane tumindak nyata peradaban Kulon (lan blunting sawijining) lan nyoba ing "Kulon" kanggo ndhelikake kasekengan lan ora mumpuni ing pangurus: kaya gubernur sing tangan juling utawa tukang ngapusi, langsung mbengok: Barat sing disalahake.
      1. Vladimir61
        Vladimir61 6 Mei 2020 16:36
        0
        Kutipan: Eduard Vashchenko
        saiki istilah "kulon" digunakake ing kahanan apa wae, dadi ala
        Eduard, aku ora mbantah, respon mung bisa. Kenging punapa? Ya, amarga iku "Kulon" sing mulang kita nindakake iki. Saiki, tembung "Rusia", ing media Kulon, disiarkan sacara eksklusif minangka piala ing saindenging jagad. Kanggo kita, "Kulon" dudu sisih donya. Kita ngelingi carane ana lan sadurungé, kita padha disebut negara - uncouth, semi-alam bébas, barbar, buta huruf lan tanpa budaya. Sanajan, akeh label sing ditempelake ing kita, utamane ing abad kaping 12-14, mung ana ing Eropa dhewe.
  19. Irina M
    Irina M 4 Mei 2020 17:07
    +2
    Artikel gedhe. Cukup lan cetha nyatakake yen mbandhingake antarane Nazi Jerman lan Uni Soviet ora bisa ditampa.
    1. Octopus
      Octopus 4 Mei 2020 18:30
      +2
      Kutipan: Irina M
      Cukup lan cetha nyatakake yen mbandhingake antarane Nazi Jerman lan Uni Soviet ora bisa ditampa.

      Sampeyan ndeleng. Wong sing mbandhingake (luwih tepate, dilebokake ing saurutan) rezim Hitler lan Stalin (kayata, utamane Parlemen Eropa), ora peduli karo pernyataan kasebut lan sing padha.
  20. Astra liar
    Astra liar 4 Mei 2020 18:47
    +1
    Edward, sampeyan kaget kula: Aku langsung panginten Samsonov. Iku ora bab iku.
    Umumé, aku setuju karo sampeyan, nanging kanggo aku fasisme minangka kekuwatan peteng, lan pepeteng nglawan cahya. Perang cahya lan Becik nglawan pepeteng. Ing sisih Cahya lan Kabecikan, Partai Lenin lan kabeh wong sing ora peduli karo konsep Kabecikan lan Keadilan, lan ing sisih peteng, Hitler lan NSDAP, lan kabeh wong sing lara dening cahya.
    Iki minangka perjuangan sing langgeng antarane sing BEBAS lan JAHAT, lan perjuangan kasebut nduweni skala universal. Nganti pungkasan Perang Dunia II, lan prajurit Soviet isih kudu perang karo Jepang. Ora saben wong ngerti babagan Uni Soviet lan partai Lenin. Kapitalis ora kasengsem ing pendidikan populasi, lan sawise Perang Donya II bab Uni Soviet ngerti WORLD kabèh. Iki carane aku ndeleng fasisme lan kamenangan saka fasisme.
  21. Ana mammoth
    Ana mammoth 4 Mei 2020 19:22
    +2
    "Nanging apa fasisme sing dikalahake dening Uni Soviet, lan apa sing isih ana kanggo keturunan para pemenang?"
    Auto RU. Temokake ing "VO" komentar "Sniper-Amateur (Jenengku Kapal))", bocah wadon enom, wong sing ora cilik lan psyche rusak. Dheweke uga keturunan.
    Aku divaksinasi nglawan fasisme, lan aku terus-terusan vaksinasi marang bocah-bocah lan putu wadon. Artikel slogan ora bakal mbantu ing kene.
    Yen mung negara bakal mbantu.
  22. Astra liar
    Astra liar 4 Mei 2020 19:54
    +2
    Kutipan: Sergeyj1972
    Nanging Mausoleum minangka tugu ing kasus apa wae kudu dilestarekake.

    Setuju karo sampeyan. Mausoleum kudu dilestarekake ing kasus apa wae.
  23. Sudislav
    Sudislav 5 Mei 2020 04:06
    +1
    Nalika sawijining negara dilebokake ing ndhuwur hukum lan hak asasi manungsa, iki Nazisme
  24. Alt22
    Alt22 5 Mei 2020 08:12
    +2
    Kanggo kula, fasisme minangka anti-Sovietisme. Ora kritik saka kesalahane USSR lan komunis - yaiku, anti-Sovietisme. Rusia lan wong liya saka USSR ngalahake Nazisme metu saka Jerman kanthi klub abang-panas. Nanging dina iki - fascism ing donya lan Rusia mundhakaken sirah - Aku umume tetep meneng babagan Ukraina, ing Federasi Rusia - kabeh limo "Zuleikha", "Kalashnikovs" lan opuses liyane, aku ora bisa njlèntrèhaké gething bestial kang. kanggo USSR kanthi tembung censorship.
    Ing Irkutsk - monumèn kanggo perang pidana Kolchak. Deportasi milisi lan anti-fasis Rusia - Elena Boyko, Yevgeny Shcherbak. Putin kang sistematis pouring lendhut ing USSR - iku kabeh kanggo kula fascism modern.
  25. undecim
    undecim 5 Mei 2020 10:23
    +1
    Quote: Malaikat Wali
    Nanging apa, penulis ora ngerti yen Jerman iku Nazi, lan Italia iku Nazi?

    Sapa lan sapa lan kapan dheweke muncul, penulis pancen "ora ngerti." "Anane negara sing sacara terang-terangan nantang peradaban Barat lan dhasare, ora bisa ngatasi masalah ekonomi lan sosial ing kerangka model saiki, nggawe gerakan sing katon kaya sosial (sosialis), nanging banget nglawan - sosialisme kanggo elit, utawa Nazisme, utawa fasisme."
    Dear penulis, Nazisme muncul ing paling telung puluh taun sadurunge munculé USSR ing Jerman lan Austria-Hongaria.
    Aku ora ngerti, sadar utawa ora, penulis dear, nanging ing sajarah artikel minangka sajarah burem menyang latar mburi lan rencana katelu kanggo sampeyan, lan sajarah minangka alat propaganda teka ing ngarep.
    Sembarang upaya kanggo napsirake sejarah ora saka sudut pandang wong Soviet sing menang, nanging saka sudut pandang sing beda, paling asring fasisme.
    Pesen propaganda eksklusif, mréntahaké kanggo perasaan wong. "Fasis", "Nazis", "SS", "non-manungsa", "fasisme", "Nazisme" - panggunaan diskursif kasebut ing propaganda wis nyebar banget nganti para pamirsa, utamane pasca-Soviet, wis ilang makna asli saka konsep iki, ora kanggo sebutno bab pangerten subtleties ing beda antarane Sosialisme Nasional lan Fascism. "Mripat kabur", kaya sing ditulis ing ndhuwur ing komentar. Saiki "fasis" kabeh padha dissenters. Ora masalah karo apa utawa karo sapa. Aku ora setuju - "fasis", sudut pandang sing apik banget - "fasis".
    Dear penulis. Panggunaan kanggo tujuan propaganda saka tragedi gedhe-gedhe kayata Perang Patriotik Agung saka wong Soviet nglawan Nazi Jerman lan sekutu Eropah, ngowahi iku menyang arena perang politik, nimbulaké karusakan irreparable kanggo memori sajarah. Dadi sampeyan ora bisa nglindhungi sejarah saka pemalsuan kanthi nyatakake kabeh sing nduweni "sudut pandang sing beda" minangka fasis. Iki mung banyu kanggo pabrik kanggo wong-wong sing pengin nulis ulang sajarah iki, lan sijine Nazi Jerman lan USSR, wong Soviet menang, ing siji langkah sajarah.
    1. Eduard Vaschenko
      5 Mei 2020 13:04
      +1
      Dear V.N.,
      Yen penulis pengin nulis historiografi fasisme lan Nazisme, aku njamin sampeyan, lan sampeyan kudu ngerti iki, dheweke bakal gampang ngatasi masalah iki.

      Pitakonan utama - apa "fasisme", minangka gaya saka sudut pandang USSR, aku mbatesi.
      Mesthi wae, aku yakin manawa wong-wong Wikipedia bakal miwiti nulis marang aku, nanging apa penulis ngerti yen ana Sosialisme Nasional ing Jerman, lan dudu fasisme, lan liya-liyane, aku ngerti, nanging aku ngerti kanthi sadar, aku dudu dokter. sing makarya karo panyimpangan kognitif saka sirah, kene, mbok menawa, siji ora bisa nindakake tanpa dropper lan injeksi.
      Serangan kasebut ora nglawan sampeyan, ora kanthi cara apa wae, nanging nglawan komentar ing ndhuwur.
      Dene pangandikanmu: Aku ora blur apa-apa, aku ora nulis ing ngendi-endi yen para sejarawan revisionis (umpamane) kudu dilarang, mesthine, argumentasine kudu disinaoni, mesthine, nalika perang kabeh kabeh banget tegang, lan dina iki ing akeh cara iku perlu kanggo nimbang liyane calmly .
      Kanggo nganakake konferensi ilmiah, ora dilarang ing negara kita, umpamane, ing dokumen dhasar Nazisme Jerman - kanggo rinci proses kasebut. Nanging, sepisan maneh, nanging, diskusi ilmiah ora kudu lan ora bisa dadi alesan kanggo fasisme lan kejahatan marang manungsa lan USSR. Iki sing aku categorically nentang ing artikel iki.
      "Saiki 'fasis' kabeh dissenters."

      Aku ora ngomong babagan iki, lan aku ora bisa ngomong babagan iki. Sampeyan bisa, contone, nimbang Uni Soviet negara elek, etc., sing argue, alesan kanggo diskusi, nanging saben bearer saka views kuwi nyedhaki Nazi, kaya iki, lan ora ana cara liya: iki. ora propaganda, iki ideologi.
      Aku nandheske, yen wong Prancis mikir kaya ngono, iki mung siji, warga negara kita liyane, skating rink Nazi ora ngliwati wong Prancis kaya ngono. Lan dheweke ndamel liwat kita, amarga kita Slavs (bangsa salah) lan "komunis" (sistem salah).
      Cukup, apa prajurit individu saka USSR nindakake kejahatan perang, ya, apa iku karya saka pamrentah Soviet utawa CPSU (b)? Apa iki kasus terisolasi utawa sistem?
      Iki prabédan ing pendekatan.
      Kanggo ngaku sebaliknya yaiku ketidakjujuran ilmiah, lan kanggo mbah putri, sing dibom pesawat Jerman, iku fasisme.
      Sincerely,
      1. undecim
        undecim 5 Mei 2020 13:20
        0
        Kanggo ngaku sebaliknya yaiku ketidakjujuran ilmiah, lan kanggo mbah putri, sing dibom pesawat Jerman, iku fasisme.
        Nuwun sewu, nanging ketidakjujuran ilmiah lan fasisme minangka kategori sing beda. Saka tembung ing kabeh.
        Lan mréntahaké kanggo sederek kita sing slamet saka nggegirisi perang, umume, metu saka panggonan ing prakara iki. Lan ora adil.
        Inget film "Officers"? Ing kana, lagu kasebut langsung monumental, kanthi tembung: "Ora ana kulawarga sing kaya ngono ing Rusia sing pahlawan ora dikenang." Iki tegese, mesthi, ora mung Rusia.
        Loro-lorone nenekku lan aku bisa slamet saka pendhudhukan, lan pamanku, artileri, ilang tanpa tilas ing alas Belarus, kaya mesin telusuran nemokake jejak, nanging, kira-kira, mbah kakungku saka lonceng nganti lonceng kabeh perang kanthi telung tatu lan a kejut cangkang abot, lan bapakku lunga karo pecahan Jerman, lan ibu iku perang cacat lan ...........
        Artikel ora cukup.
        Nanging, aku yakin yen fasisme lan diskusi sejarah iku beda. Lan kanggo ngumumake fasis Prancis amarga Jerman ora perang karo wong-wong mau kaya perang karo Slavs - propaganda murni.
        Ing tembung - kabeh wis dicampur kanggo sampeyan. Langsung saka klasik niat apik sing mbukak dalan.
        1. Eduard Vaschenko
          5 Mei 2020 13:46
          +2
          "Aku yakin yen fasisme lan diskusi sejarah iku beda."

          Sampeyan duwe hak, kaya wong sing ngomong
          "Kapitalisme lan diskusi ilmiah iku beda"

          , utawa
          "fashion lan semantik iku beda"
          ,
          "Parlemen dudu papan kanggo diskusi"
          ,
          dhaftar bisa terus iklan infinitum, nganti
          "Ora ana dhuwit, nanging sampeyan terus"

          Aku ora nyebut wong Prancis minangka fasis, aku nulis babagan persepsi babagan kahanan kasebut, lan iki, sampeyan ndeleng, beda-beda: fasisme lan persepsi.
          Minangka kanggo "ora ana kulawarga kaya ing Rusia", kaya ing Belarus lan Ukraina, iki pancen bener, nanging ana wong ngiyanati memori, lan sapa sing ora, iki kita ngomong bab.
          Lan memori dikhianati amarga gambar persepsi kabur, amarga wong sing pinter kaya sing sampeyan pikirake.
          Mesakaké.
          Salam
          1. undecim
            undecim 5 Mei 2020 13:58
            +2
            Lan memori dikhianati amarga gambar persepsi kabur, amarga wong sing pinter kaya sing sampeyan pikirake.
            Yen wong ora mikir sing ana mung fasis watara, amarga padha mikir beda saka sampeyan, iki ora ateges ngiyanati memori. Nanging nggunakake memori saka puluhan yuta wong sing tiwas kanggo sedhela, tujuan egois iku laku jina. Iki wis kakehan, nanging saiki iki masalah meh kabeh papan pasca-Soviet. Bener, kanthi "ciri nasional", nanging kabeh. Lan iki utamané sedhih, amarga sapisan maneh lan liyane dibagi siji negara gedhe. Mesakaké.
            Ikhlas.
            1. Eduard Vaschenko
              5 Mei 2020 14:04
              +2
              Iki wis kakehan, nanging saiki iki masalah meh kabeh papan pasca-Soviet. Bener, kanthi "ciri nasional", nanging kabeh. Lan iki utamané sedhih, amarga yen siji negara gedhe dibagi liyane lan liyane. Mesakaké.

              Aku setuju karo sampeyan 150%, nanging. Iki kabeh asale saka apa sing dakkandhakake ing ndhuwur, lan aku ngomong babagan iki: ing tilas republik sing ngalahake fasisme, kabeh ana wabah coklat sing tuwuh.
              Kanthi pakurmatan.
  26. Sergey Oreshin
    Sergey Oreshin 6 Mei 2020 20:33
    0
    Quote: Ana mammoth
    Artikel-slogan ora bakal mbantu ing kene.

    Iki mbokmenawa mung komentar waras!
  27. Vlad-mir
    Vlad-mir 7 Mei 2020 23:25
    -2
    Wiwit wiwitan, penulis kudu ngerti apa Fasisme lan apa Nazisme. Lan aja nyampurake konsep sing beda-beda.
    Lan ya, sampeyan bisa kanthi tenang nerangake kamenangan ing Jerman tanpa Isms, ing teori konfrontasi global antarane Eropa Kulon lan Eropa Timur.
    Lan ya. Yen Bolshevik ora menang, sponsore ora perlu kanggo nglawan Hitler. Sawise kabeh, mesthine mantan prajurit Tentara Merah lan isin.
    Bolsheviks nilar sponsor lan ora nyuwek Rusia ing kabeh. We wanted kanggo kemudi dhéwé, kanggo nindakake eksperimen, supaya bisa ngomong. Nanging padha diwenehi daya ing Pasifik dening liberal congenial wektu iku. Liberal ing Sejarah ora pengin diekspor kanthi lengkap.
  28. DDT
    DDT 9 Mei 2020 17:56
    -2
    Author, sampeyan pinter. Sayange sampeyan lali babagan rasa isin kita sing paling nggegirisi, babagan chauvinisme, nasionalisme lan rasisme. Kang ing mekar lengkap lan mambu ing ambane sapisan negara kita. Lan iki Rusia Agung, Ukrainians, Turanians, Armenians, Albanians, Zhirinovskys, etc. bebas lan sekutu fasisme sing paling tulus. Aku nuwun sing kita duwe wong. ora ing Eropah utawa negara. Padha Sejatine ora ana kanggo kita.