Review militèr

Masa depan pesawat Rusia MS-21: teknologi terobosan, nanging wektu kasebut "ora mabur"

150

Ing 2021, maskapai Rusia kudu nampa pesawat MS-21 pisanan. Pesawat iki isih nyebabake penilaian sing bertentangan. Sawetara nyebataken terobosan asli ing industri pesawat pasca-Soviet, liyane nyebutake petualangan langsung.


Miturut wakil saka Kementerian Perindustrian lan Perdagangan Rusia, pesawat MS-21 kudu saingan karo pesawat saka raksasa sing misuwur ing donya. penerbangan industri kaya Boeing lan Airbus. Sawise kabeh, MS-21 wis ngrancang minangka pesawat karo tingkat tambah saka comfort kanggo penumpang. Kualitas iki digayuh amarga fuselage paling amba ing kelas pesawat iki. Akibaté, kursi sing luwih wiyar lan nyaman bisa diselehake ing liner, utawa dalan sing amba bisa digawe ing ngendi wong loro bisa anget kanthi bebas.

Skeptisisme babagan masa depan pesawat MS-21 amarga sawetara pertimbangan. Pisanan, sampeyan kudu realistis - bakal angel banget kanggo liner buatan Rusia sing anyar kanggo menang ing sangisore srengenge. Sawise kabeh, Boeing lan Airbus sing padha ora mung perusahaan paling sugih kanthi jumlah gedhe sejarah, ora mung merek nyata, dheweke uga wis ngembangake hubungan karo para panuku potensial, sing ora bisa dituduhake, utamane ing latar mburi krisis ekonomi global. Ing taun 2025, pasar pesawat global wis dikontrak dening Boeing lan Airbus kanthi 75%! Mulane, pesawat mesthi bakal duwe masalah karo ngetik pasar manca.

Kapindho, MS-21 ora murah kanggo diproduksi. Biaya produksi saya tambah akeh, sing digandhengake karo instruksi pemerintah kanggo nggawa persentase komponen domestik, yen ora nganti 97%, paling ora nganti 80%. Tugas kasebut angel banget, sanajan bisa ditindakake kanthi injeksi finansial.

Katelu, para ahli duwe pitakonan babagan efisiensi bahan bakar pesawat anyar. Nanging, saiki kahanan ing pasar bahan bakar wis diganti Ngartekno dibandhingake wektu nalika Rusia mung announced plans kanggo nggawe MS-21. Nanging, ing Kulon ana watesan lingkungan sing serius, sing asring digunakake minangka alat kompetisi. Yaiku, kanthi bantuan sistem sertifikasi, Kulon nyegah mlebu menyang pasar pesawat saka produksi sing beda tinimbang produk perusahaan manufaktur pesawat Amerika lan Eropa.

Papat, skeptics nyebut pengalaman SSJ-100 minangka conto, dodolan kang meh ora bisa disebut sukses. Nanging kita kudu ora lali sing Superjet lan MS-21 isih pesawat dhasar beda, karo sajarah beda, kang tegese mangsa bisa uga beda banget.

Kekuwatan


Kekuwatan pesawat, saliyane nambah kenyamanan, para ahli nyebutake tingkat implementasine teknologi lan bahan sing inovatif. Contone, nalika nggawe pesawat, bahan komposit polimer modern digunakake akeh, kalebu thanks kanggo kang bisa kanggo desain swiwi kanthi kualitas aerodinamis.

У МС-21 – алюминиевый фюзеляж, хвост и крылья изготовлены из карбона. Карбон – пластик, армированный углеродным волокном и отличающийся куда большей прочностью, чем углеродная сталь. При этом именно российской компании «АэроКомпозит-Ульяновск» удалось первой в мире значительно удешевить производство этих материалов.



Penulis Jepang Kotaro Watanabe saka JB Press malah ora gagal nandheske manawa sayap karbon ndadekake MC-21 dadi pesawat sing luwih maju tinimbang Boeing-787, sing saiki dianggep pesawat paling maju ing donya. Sanajan Boeing uga nggunakake sayap karbon, biaya manufaktur bagean kasebut kanggo MS-21 luwih murah, sing narik kawigaten Jepang.

Saiki wis jelas manawa MC-21 bisa sukses ing rong ngarep. Kapisan yaiku pasar domestik, ing ngendi ana perlu kanggo pesawat domestik modern. Ora ana alangan ing bentuk sertifikasi gaya Barat ing kene. Mung masalah kamungkinan iku biaya pesawat. Lan masalah iki penting banget, utamane ing kahanan krisis sing paling abot ing industri transportasi udhara sawise pandemi koronavirus. Nalika wektu, kaya sing diucapake, "ora mabur". Maskapai penerbangan nandhang kerugian ing saindenging jagad.

Arah kapindho yaiku pasar negara berkembang. Sawetara negara Asia lan Afrika sacara tradisional nuduhake kapentingan ing produk buatan Rusia ing bidang penerbangan lan peralatan penerbangan. Koyone MS-21 ora dadi pangecualian. Paling ora, para ahli ngomong babagan kemungkinan kontrak kontrak karo Iran, sing kasengsem ing pemasok pesawat liyane, non-Amerika lan non-Eropa.

Nanging, saiki masa depan MS-21 bakal ngalami masalah finansial. Sanajan negara duwe dana sing cukup kanggo ngrampungake karya nggawe "pesawat utama abad XXI", iki ora ateges manawa maskapai sing diantemi krisis ekonomi lan nyuda produksi bakal bisa mbayar. disualekno. Mulane, ana risiko tartamtu yen MS-21 ora bakal dadi produksi massal ing sawetara taun sabanjure.
Pengarang:
150 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pimpinan saka Redskins
    Pimpinan saka Redskins 3 Mei 2020 18:17
    -2
    Aku optimis ing urip. Kadhangkala - realis ... Nanging ing kasus iki, aku mikir sing terakhir isih bener ...
    1. mbah kakung
      mbah kakung 3 Mei 2020 18:30
      -25
      ora mangan "superjet"? Ora onok utek, malah bodho, pasar rame, telat ngombe "Borjomi".
      1. 210okv
        210okv 3 Mei 2020 18:34
        + 36
        Ing kasunyatan saiki, pasar bisa diatur. Penerbangan domestik - mung ing pesawat domestik!
        1. mbah kakung
          mbah kakung 3 Mei 2020 18:43
          -13
          Kutipan: 210 okv
          Ing kasunyatan saiki, pasar bisa diatur. Penerbangan domestik - mung ing pesawat domestik!

          ha ha... wassat
          1. olegaktor
            olegaktor 3 Mei 2020 21:17
            +4
            ha ha... wassat

            lan kok kita ngguyu ... sayang kanggo industri udara saka tutup kasur .... utawa isin kanggo Khokhels ombenan
            1. Syurik70
              Syurik70 3 Mei 2020 22:31
              +6
              Рынок сейчас, в связи с короновирусом, не просто насыщен. Он ПЕРЕНАСЫЩЕН. И вряд ли ситуация изменится в ближайший год-полтора. В ангарах будут стоять гиганты, от которых отказались прежние покупатели, и будут их продавать за бесценок. Результат - даже если короновирус победят, ещё десять-пятнадцать лет в самолётах будет переизбыток. Их производства постараются перенаправить на создание самолётов помельче, значительно сократят сотрудников.
              Вот лет через двадцать да. Потребность появится. Но не устареет ли к тому моменту МС-21 ?
              1. Urip Iku Apik
                Urip Iku Apik 4 Mei 2020 02:29
                +8
                Простите но вы пишите какойто бред... вы хотите сказать, что из-за простоя в пару месяцев авиа компаний ВДРУГ образовался ПЕРЕИЗБЫТОК самолетов аж на 20 ЛЕТ? Это же с какой скорость авиастроители их клепали? По сотне штук в день? Вам не кажется, что это звучит бредово?
                Nalika kabeh tenang, pasar pesawat temtu bakal nyusut, wong bakal duwe dhuwit kurang lan bakal mabur kurang asring, sawetara maskapai bakal bangkrut lan ngedol barang-barange kanthi rega sing luwih murah. Iki kabeh cetha. Ing ngisor iki mung armada pesawat sing mbutuhake panggantos lan luwih akeh sing mbutuhake panggantos. Lan ing kene biaya pesawat, efisiensine, bakal luwih dhisik.
                1. sniperino
                  sniperino 4 Mei 2020 10:23
                  -9
                  Kutipan saka Urip Iku Apik
                  Apa sampeyan pengin ujar manawa amarga pirang-pirang wulan perusahaan udara nganggur, ujug-ujug ana OVERSUPPLY pesawat dibentuk nganti 20 TAHUN?
                  200 yen sampeyan ora ndhukung pasukan politik kita!
                  PS Lan ora bakal ana jinis ing Bumi sajrone 50 taun! Oalah, mikir mumpung ana wektu.
              2. andrew42
                andrew42 6 Mei 2020 19:35
                +1
                Вот не надо путать рынок услуг с количеством техники, с помощью которой эти услуги оказываются реально. В отношении авиапарка отечественного производства - на рынке не дыра, а бездна. А вообще, в любой стратегически важной отрасли экономики должна быть гос.компания, обеспечивающая устойчивость отрасли рынка и пресекающая картельные сговоры. В том числе и в авивперевозках. И такая компания должна иметь в основе парка отечественные самолеты. Еще бы они действительно были отечественными, тогда совсем была бы сказка.
        2. Tiksi-3
          Tiksi-3 3 Mei 2020 19:02
          +8
          Kutipan: 210 okv
          Penerbangan domestik - mung ing pesawat domestik!

          Apa tegese ora ana penerbangan domestik?
        3. yowis
          yowis 3 Mei 2020 19:36
          -3
          Kutipan: 210 okv
          Ing kasunyatan saiki, pasar bisa diatur.

          Sampeyan ora bakal seneng karo rega tiket lan telat penerbangan. Cara mung kanggo nggawe tiket gratis miturut norma sosial.
          1. mbayar
            mbayar 3 Mei 2020 23:11
            + 10
            Perusahaan leasing negara bakal nambah barang kanthi nggawe pesawat domestik luwih menarik. Lan mesthi, langkah-langkah protèktif - tugas lan larangan. Ingkang utama yaiku pesawat kasebut dadi seri.
            Padha luwih murah tinimbang mitra, lan masalah layanan kudu ditanggulangi bebarengan karo pasokan papan kanggo perusahaan.
            Utawa sampeyan ngusulake, ing kondisi Perang Dingin sing meh anyar, kanggo terus tuku saka mungsuh langsung?
            Malah ora bisa dadi mungsuh, yaiku mungsuh langsung.
            Proyek iki bakal ningkatake bangunan mesin pesawat lan kabeh industri sing disambungake kanthi kerjasama. Pungkasane bakal ngidini nggawe maneh sekolah industri penerbangan sipil nasional.
            Utawa sampeyan ngusulake ngenteni nganti "mitra" ngetrapake sanksi kanggo suku cadang lan layanan kanggo armada kita?
            Deleng pirang-pirang program sing muncul amarga mundur saka kerjasama lan kerjasama Ukraina mung:
            - gangguan saka resumption saka construction saka An-124 "Ruslan" ing Ulyanovsk.
            - mandap pangiriman miturut program kanggo perakitan lisensi An-148 ing Voronezh.
            - nilar program gabungan kanggo produksi An-70.
            - nolak layanan lan ndhukung kabeh armada pesawat.
            - penolakan kanggo nyedhiyakake mesin pesawat kanggo pesawat lan helikopter buatan Rusia lan remotorisasi sing dioperasikake.

            Lan iki mung Ukraina.
            Kanggo transportasi militer lan pesawat khusus lan helikopter.
            Lan yen feint padha di buwang kanggo kita dening Boeing lan Airbus?
            Lan padha bisa gampang.
            Dadi, kita bakal ngenteni wiwitan produksi massal, ana masalah mung karo tes bola-bali swiwi sing digawe saka serat karbon domestik, kabeh liya wis siyap kanggo produksi massal sawetara taun kepungkur.
            1. KCA
              KCA 4 Mei 2020 05:19
              0
              Ora mung, PD-14 saiki dipasang ing pesawat pisanan, sadurunge mung dites ing LL, bisa uga ana sing muncul.
              1. mbayar
                mbayar 4 Mei 2020 05:39
                -1
                Sanajan ana sing metu ing PD-14, ana uga sawetara wektu kanggo ngilangi - ana sawetara mesin Amerika. Nanging, bisa uga ana wektu tundha kanggo nyetel sawetara komponen sing diimpor. Nanging sampeyan isih kudu miwiti conveyor, sanalika sawise ngrampungake tes swiwi saka serat karbon kanggo selaras. Liyane bakal tindakake.
            2. sniperino
              sniperino 4 Mei 2020 10:59
              +3
              Kutipan saka bayard
              Apa sampeyan ngusulake terus tuku saka mungsuh langsung ing kahanan Perang Dingin sing meh anyar?
              Iku tansah luwih apik kanggo duwe arsenal dhewe saka desain lan liya technical kanggo pindhah menyang mangsa. Dina iki, mangsa iki, kalebu kamungkinan saka Perang Dingin anyar, NMV, umumé ditemtokake dening pihak sing operasi ing pemandangan geopolitik bakal cepet nemokake piyambak ing kondisi "badai sampurna" utawa soko, lan kita kudu disiapake kanggo. kahanan iki, paling moral.
            3. penasehat level 2
              penasehat level 2 4 Mei 2020 16:14
              0
              Lan sak Perang Dingin sadurungé, padha manca (mungsuh) diduweni dening industri kita, kabeh iki diimpor dening 80 persen ing negara lan Advertisement saka meh kabeh padha wanted kanggo "mungsuh"?
              Apa potensial militer USSR lan Rusia nglawan NATO bisa dibandhingake? Nanging mung sanksi, lan dudu sing paling kuat, nggegirisi ekonomi kanthi cara sing ora bocah cilik ing USSR?
              Muga-muga kita duwe kekuwatan kanggo nglawan perang dingin dina iki, nanging aku ngira iku fantasi ...
              1. mbayar
                mbayar 4 Mei 2020 17:27
                +6
                Comrade Katz (level 2 penasehat) nawakake kanggo nyerah?
                Uni Soviet ora kaget amarga sanksi "ora paling kuat", nanging kanthi pengkhianatan para elit. USSR nglampahi kabeh urip ing sanksi lan mung tansaya kuwat. Ora ana prasyarat kanggo krisis lan ambruk, mung Kepemimpinan negara purposefully mimpin negara pati, nyerah marang mungsuh lan partisipasi pribadi ing rampokan sawijining.
                Lan padha nggawa.
                Но технологически Союз был авторкией , всё необходимое он разрабатывал и производил сам , или в кооперации со странами социалистического содружества .
                Kabeh masalah saka manajemen.
                Lan dudu kita sing milih konfrontasi saiki.
                Dheweke milih kita.
                maneh .
                Iki mung kahanan kanggo eksistensi modern negara kita. Ora ana sing nggegirisi lan ora ana sing anyar.
                Lan alternatif kanggo klompok Western manufaktur pesawat sipil ing dikarepake gedhe dina ing donya. Nggoleki carane AS ngrusak ekonomi lan industri kabeh negara target kanthi sanksi, akeh sing mikir babagan sumber alternatif dana teknologi tinggi. Kalebu aviation, penerbangan sipil.
                Delengen Iran - armadae saya rusak, nanging ora bisa tuku pesawat anyar.
                sanksi AS.
                Lan Eropa guwa ing AS ing solidaritas sanksi kasebut.
                Akibaté, Iran ngenteni pesawat Rusia anyar - nganti 420 - 450 pesawat, sing paling sethithik 300 MS-21.
                Но есть условие - самолёты должны быть именно российской комплектации . А такие запросы как раз и стимулируют импортозамещение и авторкию отечественного авиапрома .
                1. penasehat level 2
                  penasehat level 2 5 Mei 2020 06:24
                  0
                  Inggih, amarga sampeyan ngerti aku kaya ngono, aku bakal nerangake. Aku ora Katz, lan ing komentar, aku ora nawarake nyerah nglirik
                  Babagan nyatane sampeyan nulis yen Uni Soviet minangka negara sing kuwat sing bisa nindakake perang dingin, uga, aku nulis bab sing padha, ing kene panemu kita sarujuk. Lan muga-muga sampeyan ora mbantah yen Rusia dudu USSR.
                  Apa medeni yen kita dipilih kanggo konfrontasi? Iku medeni / ora wedi, nanging wis ana, lan konfrontasi luwih alus tinimbang nalika Perang Dingin karo USSR, iku ora ala, sing luwih alus, nanging ora mesthi apik, amarga nyatane, ana keuntungan cilik. confrontation iki kanggo kita, nanging kene gawe piala - iku cukup, kita bakal weruh carane iku bakal, nanging supaya adoh ekonomi ora nuduhake pratandha cetha saka degenerasi saka katergantungan kawangun sawise ambruk cidra USSR saka tembung ing kabeh. lan tanpa iku sampeyan ora bisa malah menang, nanging mung perang ing syarat-syarat witjaksono, uga, iku ora bisa.
                  Iran lan MS21. Oke, ana kemungkinan. Nanging, aja lali yen saiki ana China lan C919, sing wis disiapake kanggo produksi sajrone setaun, wis mabur ing uji coba, lan Iran uga dagang karo China, kanthi cara siji utawa liyane. Ya, lan sanajan 300 saka MS-21 kita malah menyang wong-wong mau, iki dudu kawilujengan kanggo untung - iki sithik banget, Watermelons lan Boeing ninggalake atusan taun. Aku ora ngomong bab kasunyatan sing kita ngirim ora nindakake MS-21, Aku ngomong bab apa nyana yen kabeh donya dumadakan bakal miwiti tuku mau tinimbang Boeings, iku ora worth iku. Kita bodho gagal nguwasani logistik, amarga alasan sing ora dingerteni, ing saindenging jagad, saka Superjet utamane nandhang sangsara minangka produk, lan aku bakal njlèntrèhaké inti saka masalah ing sales ing ngisor iki.

                  "Ndeleng carane AS ngrusak ekonomi lan industri kabeh negara target kanthi sanksi, akeh sing mikir babagan sumber alternatif dana teknologi tinggi"

                  Это например кто, кроме Ирана? КНДР? Понимаете ли, я не могу придумать страны, которая пошла бы на конфронтацию серьезную с США и бросилась к России, как страны просились под крыло СССР. (Страны, которым некуда деваться типа Сирии не предлагать, мы про экономику, а не военное спасение, тем более там никто не думает пока о МС21) Ведь, обычной "средней" стране в мире, просто невыгодно сейчас ругаться с США, у них даже теоретически сил на конфронтацию не хватит, да и зачем им это?
                  Saiki babagan dodolan ing saindenging jagad. Nanging Superjet dijupuk saka kita. Kajaba iku, kapitalis eksplisit tinimbang Boeing - Meksiko, Swiss, aku ora ngelingi kabeh wong, nanging wong liya kepengin banget. We menyang pasar karo pesawat sing arep kanggo njupuk. Yagene padha nyerah ing pungkasan? Ya, stupidly, ora minangka saka "mungsuh saka Omeriki", nanging ekonomi, kita ilang kompetisi, kita, lan utamané liwat fault dhewe, prakara ing pangopènan sisih, kang luwih penting saka rega Advertisement. nimbang iki ora dibandhingake karo saingan, sing kanggo sawetara jam mesin bisa digawa menyang panggantos (lan ing wektu sing padha entuk dhuwit). Ana kompetisi sing sengit ing donya, ing ngendi efektifitas manajer "cacat" langsung menehi asil negatif, lan wong-wong mau sing bocor wektu iki. Lan menehi tawaran sing duwe bathi kanggo kapitalis, ora bakal nolak, mula dheweke dadi kapitalis.

                  Lan ing kono, aku setuju yen MC21 bisa menyang pasar donya lan kita ora perlu Iran minangka pasar penting, nanging banjur kita kudu paling nggodho sawetara manager normal saka Boeing, amarga kita ora bisa ndeleng talents ing urutan. kanggo ngembangake sales ok. Banjur dheweke pancen bisa mabur ing saindenging jagad, sing aku bakal seneng banget.
        4. Vladimir61
          Vladimir61 3 Mei 2020 21:49
          + 10
          Kutipan: 210 okv
          Ing kasunyatan saiki, pasar bisa diatur. Penerbangan domestik - mung ing pesawat domestik!

          + Да и не последний день страна живет, чтобы забросить все "свое" и петь дифирамбы конкурентам. Рано или поздно, но, Россия вернет свои позиции, там, где не пошла по пути пессимистов и не остановила научные и конструкторские работы.
        5. L-39NG
          L-39NG 4 Mei 2020 01:06
          -7
          Yen ana akeh dhuwit ing treasury, iku bisa kanggo meksa operator udhara kanggo tuku pesawat ora duwe bathi, nanging Russian-made, patriotisme ndhuwur kabeh, malah yen iki goroh kanggo nyimpen dongeng, nanging bakal dadi. bisa ngisi kas utawa Dana Kesejahteraan Nasional kanthi ngunggahake rega tiket pesawat, yen amarga iki, wong bakal mandheg mabur, sampeyan bisa ngunggahake rega bensin, omah lan layanan komunal, lan panganan. Mungkin wong bakal mulai kuwatir - sampeyan bisa nguatake Garda Nasional. Nanging malah sing kudu mbayar. Lan nalika Pengawal Nasional, kajaba sing pancen frostbitten (psychopaths) bakal miwiti takon dhewe pitakonan kaya, "kenapa kabeh wong alienating kula, malah ibuku?" kanggo wong, seneng utawa ora, nanging sampeyan kudu ...
        6. L-39NG
          L-39NG 4 Mei 2020 01:38
          -7
          Lan sepatu mung perusahaan Rusia lan minyak wangi "Red October". Lan wong-wong sing arep menyang luar negeri, sing overalls, supaya kabeh wong bakal cetha yen Rousseau minangka turis lan katon kaya moral.
          Bab ing sundresses, lan supaya petani ing jenggot, bast shoes lan raja. Obligasi kudu diamati
          1. Dmitry Vyazmenskiy
            Dmitry Vyazmenskiy 4 Mei 2020 20:47
            +1
            Смотрю не реагируют люди на твою глупость! Да, это самое обидное для рагулей
      2. Lexus
        Lexus 3 Mei 2020 18:39
        -4
        ora mangan "superjet"?

        Tangan-kanggo-tangan, maling "penanam diri" lan "terobosan" kabeh cocog.
        1. DVR
          DVR 3 Mei 2020 21:13
          + 11
          Penulis video kasebut, ing sistem pembuangan limbah kasebut ora ana tekanan lan aliran kasebut.
          1. DVR
            DVR 3 Mei 2020 21:14
            +2
            "uduom" ora skip
        2. sniperino
          sniperino 4 Mei 2020 11:21
          +1
          Kutipan: Lexus
          lan "terobosan" kabeh relevan
          Apa terobosan kanggo nggawa luwih akeh telek menyang kaca babagan langit lan swiwi telek teka saka atimu, utawa apa padha mbayar apa-apa?
      3. gridasov
        gridasov 3 Mei 2020 18:43
        +8
        рыночные законы не позволяют входить в него новичкам. В него можно только ворваться с новыми и очевидными инновационными решениями. Таким решением может быть принципиально новый вид двигателя на новых принципах именно движителя .
        1. mbah kakung
          mbah kakung 3 Mei 2020 18:49
          -2
          Kutipan saka gridasov
          рыночные законы не позволяют входить в него новичкам. В него можно только ворваться с новыми и очевидными инновационными решениями. Таким решением может быть принципиально новый вид двигателя на новых принципах именно движителя .

          ing! wong tuwa ngandika! apik
        2. Nikolai Ivanov_5
          Nikolai Ivanov_5 3 Mei 2020 19:39
          + 15
          Такого не бывает. Авиастроение, судостроение, машиностроение, станкостроение не появится только по желанию и инновационные технологии не свалятся с неба. Высокотехнологичные отросли имеют длинный, трудный и тяжелый путь. И если мы не сохраним остатки отраслей в нашей стране, то никогда уже не сможем их отстроить, так как все это сделать с нуля будет куда более сложно.
          1. gridasov
            gridasov 3 Mei 2020 19:49
            +2
            Ing kasus iki, ora perlu takon wong liya kanggo ngakses kawruh. Sampeyan kudu ngganti struktur interaksi antarane wong-wong sing butuh teknologi lan kawruh anyar lan sing duwe unsur utawa sakumpulan kawruh ing macem-macem tingkat.
            1. Nikolai Ivanov_5
              Nikolai Ivanov_5 3 Mei 2020 19:55
              -1
              Naif prasaja.
              1. gridasov
                gridasov 3 Mei 2020 20:02
                +3
                А по моему кое-кто заигрался и потерял ощущение реальности и последствий без ответственного отношения к будущему .
                1. Nikolai Ivanov_5
                  Nikolai Ivanov_5 3 Mei 2020 20:05
                  0
                  Kayane sampeyan bakal dadi wong kasebut.
                  1. gridasov
                    gridasov 3 Mei 2020 20:09
                    +2
                    ora ngerti! Nanging saiki aku pancen yakin manawa ana kasunyatan sing rada beda, gumantung saka tingkat potensial intelektual.
                    1. Nikolai Ivanov_5
                      Nikolai Ivanov_5 3 Mei 2020 20:23
                      0
                      Kita butuh sumber daya sing beda-beda, kalebu sumber daya intelektual.
                    2. malyvalv
                      malyvalv 4 Mei 2020 05:14
                      +2
                      Potensi ora katon sewengi. Perlu thukul. Regane larang, ya.
        3. FMax
          FMax 3 Mei 2020 21:28
          -3
          Apa karo? Nang endi wae padha teka munggah karo sistem propulsi anyar sing luwih ekonomis lan dipercaya saka turbojet?
          "jinis penggerak sing dhasar adhedhasar prinsip anyar" - omong kosong apa, Karl !?
          1. gridasov
            gridasov 3 Mei 2020 22:44
            +4
            Вот ,вот ! Изначально человек не готов принимать ,что может быть более совершенная технология. И таких людей большинство. И было бы самым глупым таким доказывать ,что изначально в фундаменте математического анализа заложены свойства числа . И эти свойства числа могут быть так же открыты заново ,что и даёт возможность анализировать и глубже и более емкие взаимодействия данных. Значит и двигатель может быть смоделирован более с глубоким пониманием процессов в нем происходящих
            1. FMax
              FMax 3 Mei 2020 23:19
              -3
              Urgent mulang fisika menyang sekolah. Cepet!
              1. gridasov
                gridasov 4 Mei 2020 08:33
                +1
                Вы видимо не посвящены в то ,что история создания детонационных ракетных двигателей исходит с 60 годов прошлого века и соревнование не останавливалось. А вопрос ведь даже не в конечном решении ,а в том как построить процесс комплексный с решением количественных ,геометрических и физических параметров одновременно Ведь ,чтобы обеспечить непрерывную дефлаграцию нужно сократить временной период этого импульсного явления. В общем таких решений на каждом этапе очень много. А поэтому без математической модели когда различные определения и инструмент анализа будет сведен к общему инструменту ,которым можно манипулировать при построении не просто емким ,но и динамично меняющихся трансформаций потока и данных ,нельзя экспериментально построить изначально и модель и устройство. Так ,что физику и математику придётся осваивать вам- если потянете. Поэтому в данном случае я говорю о самих фундаментальных принципах работы и новых авиационных двигателей и технологии работы новых ракетных двигателей.
        4. Dmitry Vyazmenskiy
          Dmitry Vyazmenskiy 4 Mei 2020 20:54
          0
          Utawa ngrancang lan mbangun fuselage sing ora biasa, sing uga bakal dadi gaya angkat.
      4. svp67
        svp67 3 Mei 2020 18:49
        + 20
        Quote: Dedkastary
        ora mangan "superjet"?

        Nanging saiki maskapai sing ngoperasikake sing tetep duwe bathi. "Saben sayuran duwe woh dhewe", ukuran transportasi wis mudhun lan pesawat kasebut mundhak. Aku miber ing wong luwih saka sapisan, minangka penumpang - pesawat NORMAL lan akeh gangguan sak shortcomings sawijining, bener utawa khayalan, Aku nimbang salah siji saka "sisih peteng" kompetisi.
        Lan MS-21 dibutuhake, nanging ora bakal gampang kanggo dheweke, nanging Rusia mbutuhake dheweke luwih dhisik, mandheg menehi langit kanggo Boeing, Airbus lan Bombardiers.
        1. Altona
          Altona 3 Mei 2020 19:13
          + 15
          Kutipan saka: svp67
          Aku miber ing wong luwih saka sapisan, minangka penumpang - pesawat NORMAL lan akeh gangguan sak shortcomings sawijining, bener utawa khayalan, Aku nimbang salah siji saka "sisih peteng" kompetisi.

          ----------------------------
          Ya, ora ana "gangguan", nanging masalah karo mesin, awit iku Prancis, lan karo spare parts, amarga ora ana layanan normal. Nanging ora ana layanan, amarga "consumables" diimpor lan gudang dumunung nang endi wae ing Hannover, pangiriman njupuk sasi. Mekaten. Operasi pesawat kasebut utamane minangka layanan sing dikembangake, lan dudu desain super-duper.
          1. svp67
            svp67 3 Mei 2020 19:26
            +9
            Kutipan saka Altona
            Ya, ora ana "gangguan", nanging masalah karo mesin, awit iku Prancis, lan karo spare parts, amarga ora ana layanan normal.

            "Spesialis Pengamat Transportasi Udara wis ngetung jumlah penerbangan sing dioperasikake wiwit tanggal 22 April nganti 24 April. Asil kasebut yaiku:
            1. S7 - 403 penerbangan
            2. Aeroflot - 182 penerbangan
            3. Azimuth - 85 penerbangan
            4. UTair - 70 penerbangan
            5. "Rusia" - 66 penerbangan
            6. Ural Airlines - 27 penerbangan
            7. Smartavia - 26 penerbangan
            8. NordStar - 21 penerbangan"
            Azimut minangka maskapai sing mung operasi Superjets lan mung duwe 11 (SEWELAS), ora kaya pimpinan dhaptar, S7 duwe luwih saka satus pesawat, lan Aeroflot duwe sekitar telung atus.
            1. Altona
              Altona 3 Mei 2020 19:29
              +2
              Kutipan saka: svp67
              Asil punika jadwal ing ngisor iki:

              ------------------------
              Anane layanan sing dikembangake ora negate iki. Aku ora ngomong bab apa iku ala utawa apik, iku mung saben maskapai ngetung Kapabilitas layanan lan apa iku nimbang ditrima, wiwit saben dina downtime mundhut. Mekaten.
              1. svp67
                svp67 3 Mei 2020 19:31
                + 14
                Kutipan saka Altona
                Mekaten.

                Pramila aku ngenteni PD-21 pungkasane dilebokake ing swiwi MS-14, nanging ora ana ing siji salinan lan bakal mulai mabur kanthi rapet kanggo ngrampungake program tes lan sertifikasi sing dibutuhake. Yakovlev ngerti carane nggawe mobil penumpang ayu
          2. Dart2027
            Dart2027 3 Mei 2020 20:29
            +2
            Kutipan saka Altona
            Operasi pesawat minangka layanan sing dikembangake

            Iki bener, nanging layanan iki wis digawe liwat taun, sak operasi, supaya kanggo nggawe sampeyan kudu mbangun lan operate, ora ana cara liyane.
      5. pinter bokong
        pinter bokong 3 Mei 2020 20:24
        +2
        Apa pasar sibuk? Obrolan babagan apa-apa. Nawakake produk sing luwih apik lan luwih murah, pasar bakal ambruk.
        1. Siberia54
          Siberia54 7 Mei 2020 06:27
          0
          Lan kenapa sampeyan teka ing kene karo F / F? Apa sampeyan ahli babagan masalah teknis militer utawa master penggemar?
          1. pinter bokong
            pinter bokong 7 Mei 2020 10:27
            0
            Я мастер торговли, самолеты это гражданский товар, принципы рынка одни везде
            1. Siberia54
              Siberia54 9 Mei 2020 13:37
              0
              Ya, spasmbo, yen ora, aku rumangsa nggawa shovel sing luwih gedhe.
      6. ahli botani
        ahli botani 3 Mei 2020 21:21
        + 10
        Quote: Dedkastary
        pasar rame.telat ngombe “Borjomi”.

        Dadi pasar mobil wis suwe saya sibuk - lan wong Tionghoa wiwit nggawe dhewe. Wong bodho ora ngerti apa-apa bab pasar wong bodho
        Lan pasar minyak wis suwe dipérang - negara-negara wiwit milih shale. lan dadi net importir.
        Mbok. padha ora menyang topvar lan ora maca ahli kursi.
      7. Archon
        Archon 4 Mei 2020 04:34
        0
        peculiarity saka pasar iku tansah ana kesempatan kanggo njupuk Panggonan. perusahaan gedhe asring duwe kekirangan lan kekurangan dhewe - watesan politik, kepinginan para pemilik lan liya-liyane.
        Boeing saiki nandhang sangsara saka reputasi downgrade lan iki menehi kesempatan kanggo sing pengin. malah nalika perang dingin, kulon teknologi jenuh tuku frets ing ussr - apa ora sing Fantastic?
      8. Roso 56
        Roso 56 4 Mei 2020 05:44
        0
        Apa tegese, pasar dikuwasani dening industri mobil Amerika, nalika Jepang lan Korea wiwit ngembangake mobil, apa sampeyan bisa ngomong saiki ing Detroit? Ya, lan kita nate nyalin Tu-4 saka B-17, nanging apa sing kita duwe saiki, aku umume bisu babagan turntable? Sampeyan mung kudu ngetrapake tangan lan sirah menyang bisnis apa wae, kadhangkala nggunakake metode pecut.
  2. Pengawal73
    Pengawal73 3 Mei 2020 18:21
    +3
    Stop panik! Negara duwe dana kanggo ndhukung produsen pesawat lan maskapai. Sing utama yaiku miwiti rilis. Lan sanalika bisa.
    1. mbah kakung
      mbah kakung 3 Mei 2020 18:44
      -1
      Kutipan: Pengawal73
      Stop panik! Negara duwe sarana

      ya wis kabeh...
      1. Spektrum
        Spektrum 3 Mei 2020 19:19
        0
        Apa sampeyan baris pisanan? Lan sampeyan pancene kaya iku nalika padha duwe sampeyan, yen break menyang pancet copulation lisan karo negara lan ora ketompo ing wangun apa. Zadolbali Yudo-Saxon lan whiners lokal. Yen sampeyan ora seneng karo Rusia, pindhah menyang Kulon. Nanging Rusia isih bakal ngadeg nganti dhuwur, lan luwih sithik Russophobes kasebut, luwih cepet.
        1. Unik
          Unik 3 Mei 2020 19:48
          -2
          Sapa negara sing diwakili? Apa ana dhewe ing vakum? Kanthi ekonomi sengaja ketagihan kanggo jarum sumber, karo riba terry, karo globalists nentokake vektor utama pembangunan .. Apa sampeyan suggest sing negara ngadeg nganti dhuwur lengkap - karo bantuan saka slogans, utawa ana sawetara rencana dingerteni. Nuduhake, bisa uga nyengkuyung wong kanggo menehi kontribusi sing bisa ditindakake kanggo tujuan umum. Nelpon jeneng iku gampang.
          1. FMax
            FMax 3 Mei 2020 21:31
            +2
            Kaping pisanan, ngembangake pasar domestik. Lan yen sampeyan ngatur pasokan ms-21 menyang pasar iki kanthi tugas, mesthine.
    2. yowis
      yowis 3 Mei 2020 19:45
      -3
      Kutipan: Pengawal73
      Stop panik!

      Asli: "Sentri!" lan "Sampun panik!"
      Ora ana sing panik. Masalahe lagi dirembug. Penasaran, saka ngendi sampeyan entuk kapercayan kaya ngono? Kajaba iku, force majeure durung rampung, lan isih adoh saka cetha carane bakal mungkasi. Iki kaya "episode" tanggal 26.04.1986/XNUMX/XNUMX. Ngomong-ngomong, ana sing mbengok-mbengok "Sampun panik!"
  3. amatir
    amatir 3 Mei 2020 18:29
    +3
    Mulane, pesawat mesthi bakal duwe masalah karo ngetik pasar manca.

    Pasar domestik Rusia mbutuhake atusan pesawat. Nanging amarga saka kickbacks lan nglirwakake kapentingan saka pabrikan domestik dening pemerintah, "aneh" kabijakan keuangan ing penerbangan domestik Boeing lan Airbus. Padha, kanthi cara, ora kanggo "matur nuwun" nanging kanggo dhuwit nyata. Lan ora ana dhuwit kanggo pesawat. Aku ora ngerti babagan dhuwit, nanging kantor jaksa lan, sing paling penting, kepinginan kanggo ngatasi pembiayaan industri, mesthi ora.
    1. pinter bokong
      pinter bokong 3 Mei 2020 20:27
      +1
      Ora ana apa-apa, menehi produk sing luwih apik lan luwih murah, kabeh wong bakal teka.
      1. amatir
        amatir 4 Mei 2020 06:22
        +1
        menehi produk sing luwih apik lan luwih murah, kabeh wong bakal teka menyang sampeyan.

        Nalika a / c tuku pesawat, gaji menyang buruh lan insinyur Rusia. + pajak kanggo anggaran Rusia. Kanthi tuku Boeing utawa Airbus, kita mbiayai buruh lan negarane. Sanalika pamrentah ngetrapake pajak ing pesawat sing diimpor, pesawat Rusia bakal entuk bathi. Nanging sapa sing butuh? Sing bakal mbayar kickbacks.
  4. Zaurbek
    Zaurbek 3 Mei 2020 18:29
    +5
    Sukses ing kene ana ing proteksionisme konsisten MC21 ing pasar domestik ... kabeh liyane, peralatan karo unit Western bisa mawarni-warni ... Leasing ing rubles lan maju.
    1. yowis
      yowis 3 Mei 2020 19:47
      -2
      Kutipan saka Zaurbek
      Sukses ing kene ana ing proteksionisme konsisten MC21 ing pasar domestik ...

      "Протекцианизм" и протекционизм запрещены: нас вступили в ВТО. Сказать, то? А вот не скажу...
      1. Zaurbek
        Zaurbek 3 Mei 2020 20:01
        +3
        WTO wis ing donya sabanjuré .... lan kita ora ngirim iku ing 2014 lan 2015 .... Sanksi sanksi sah nganti pencabutan sanksi. Miturut cara, elinga carane sampeyan tuku liners kanggo Dobrolet lan Pobeda?
        1. yowis
          yowis 3 Mei 2020 20:07
          -1
          WTO wis pinasthi saka wayahe adopsi saka Federasi Rusia. Makna entri kasebut yaiku adol lenga, gas lan jinis bebas bea liyane. Nanging, sumber daya kasebut saiki ora didol. Ing wektu sing padha, Trump bisa ngukum sapa wae, uga EU. Dheweke uga ngukum dolar (lan ora ana mata uang liyane).
          1. Zaurbek
            Zaurbek 3 Mei 2020 22:27
            +1
            Айрбас тоже продаётся в $$$ и имеет детали made in USA.
            1. yowis
              yowis 3 Mei 2020 23:11
              -3
              Ing donya sing dikarepake Federasi Rusia, Federasi Rusia kudu tuku peralatan canggih lan nyedhiyakake sumber daya alam, adol minyak $$$. Nalika Federasi Rusia mlumpat metu urip saka sistem iki, iku bakal bisa kanggo nerusake obrolan.
              1. Zaurbek
                Zaurbek 4 Mei 2020 09:56
                0
                Вовсе нет....этот мир открывает для нас и технологии и оборудование и западные компоненты. Просто надо этим пользоваться, а не выводить деньги в офшор. И неоспоримый плюс РФ это большой внутренний рынок самолетов. Не надо замыкаться на полностью собственных конструкциях. С МС , на первый взгляд, все правильно делают: есть и импортные компоненты и их дублирующие наши.
                1. yowis
                  yowis 4 Mei 2020 13:16
                  0
                  Kutipan saka Zaurbek
                  ana loro komponen sing diimpor lan duplikat kita.

                  ... lan ana sanksi - alangan politik. Sanksi ngarahake kabijakan Federasi Rusia menyang arah sing bener. Sapa sing butuh?
                  1. Zaurbek
                    Zaurbek 4 Mei 2020 14:36
                    0
                    Санкции направляют, но предлагают, единственный выбор...конкретно с МС21 они притормозили его развитие....главное политическая воля этим заниматься. А обоснуют его экономическую эффективность и в + и в - вам легко. В Ютубе и прессе ровно по 50/50 публикаций про МС21 провал/не имеет аналогов. Надо делать свое дело. И в нашей стране мало создать самолет, надо создать условия, что бы камнем было кому и куда летать.
  5. ROSO 42
    ROSO 42 3 Mei 2020 18:34
    +8
    Ing 2021, maskapai Rusia kudu nampa pesawat MS-21 pisanan. Pesawat iki isih nyebabake penilaian sing bertentangan.

    Ora ana pesawat. Ora pengalaman nggunakake. Nanging!!! Evaluasi konflik wis katon ...
    Самолёт российского производства на внутренних линиях поможет снизить зависимость и от доллара, и от западных технологий, а кроме того, создаст массу высокотехнологичных рабочих мест. Это же здорово! Просто прекрасно! Какие противоречия? Нельзя будет отмывать бабло, превращая российские рубли в доллары? Или экономия топлива не позволит накручивать цены на билеты?
    1. Altona
      Altona 3 Mei 2020 19:18
      -3
      Kutipan saka: ROSS 42
      Pesawat buatan Rusia ing penerbangan domestik bakal mbantu nyuda katergantungan ing dolar lan teknologi Kulon, lan uga bakal nggawe akeh proyek berteknologi tinggi.

      ----------------------------
      Iki maneh "no-zyaya-aa". Apa sampeyan ora nggawe manawa pamrentah pancen gumantung karo bengok-bengok saka Kulon?
    2. Zaurbek
      Zaurbek 4 Mei 2020 09:57
      +1
      Malah Boeing sing dirakit lan diproduksi sebagian ing Federasi Rusia luwih apik tinimbang Boeing sing diimpor saka AS .....
      1. Altona
        Altona 4 Mei 2020 13:48
        +2
        Kutipan saka Zaurbek
        Malah Boeing sing dirakit lan diproduksi sebagian ing Federasi Rusia luwih apik tinimbang Boeing sing diimpor saka AS .....

        -------------------------
        Diragukan luwih apik, relatif. Sampeyan kudu dadi pamilik waralaba, dudu pasukan draf.
        1. Zaurbek
          Zaurbek 4 Mei 2020 14:31
          -1
          Я написал не "прекрасно", а "лучше чем"....
          1. Altona
            Altona 4 Mei 2020 14:53
            +3
            Kutipan saka Zaurbek
            Aku ora nulis "banget", nanging "luwih apik saka".

            ----------------------
            Paling ora "luwih apik tinimbang", paling ora "denda" dheweke bakal mbayar dhuwit buruh, kaya ing Ford, lan dudu gaji sing layak. Pajak uga ora dingerteni ing ngendi dheweke bakal pindhah menyang pesisir, teknik dipotong, hak cipta umume ora dingerteni sapa wae. Umumé, yen produk kasebut diijini ing pasar dhewe, banjur ing tekanan pajak sing kuat, nalika isih duwe armada industri penerbangan dhewe sing kuat, nanging wong sing mabuk lan pengikute saiki "carane dhewe" ing kerangka WTO lan bukaan lengkap pasar kanggo suap saka Airbus lan Boeing. Iki minangka jawaban sing rinci, yen sampeyan ora ngerti komentar singkat ing ndhuwur.
            1. Zaurbek
              Zaurbek 4 Mei 2020 15:45
              -1
              Supaya bisa nggawa "India" menyang negara sing nggawe mobil dhewe..... iki kudu ditindakake. Wong Korea wis nindakake cara iki sajrone 30-40 taun. Nanging kita ora.
  6. marchcat
    marchcat 3 Mei 2020 18:34
    -2
    По моему достаточно ввести запрет на использование импортной техники в гражданской авиации, перспективы сразу станут огромными, было бы желание "авиа чиновников", Хотя и на внутреннем рынке но тем не менее, а там и Азия подтянется.
    1. mbah kakung
      mbah kakung 3 Mei 2020 18:51
      -5
      Kutipan saka marchcat
      По моему достаточно ввести запрет на использование импортной техники в гражданской авиации, перспективы сразу станут огромными, было бы желание "авиа чиновников", Хотя и на внутреннем рынке но тем не менее, а там и Азия подтянется.

      jancok sampeyan "menyangku".
    2. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 3 Mei 2020 19:11
      0
      Lan transportasi domestik bakal langsung ilang. Kajaba, mesthine, MC ngluwihi A lan B ing babagan bathi.
      1. malyvalv
        malyvalv 4 Mei 2020 05:22
        -1
        Если самолёт таки доведут до ума то Боинги и Арбузы потеряют рентабельность у нас одним росчерком пера Мишустина.
    3. Altona
      Altona 3 Mei 2020 19:15
      -4
      Kutipan saka marchcat
      Ing mratelakake panemume iku cukup kanggo nemtokke ban

      -----------------
      Nizyaya-aa, sawetara Burkhalter kondisional bakal mabur lan nerangake yen "ora-zya-aa."
    4. Zaurbek
      Zaurbek 4 Mei 2020 09:59
      0
      Bisa uga ..... nanging USSR rampung karo kita, lan dheweke, ing siji wong, entuk bathi saka Minyak (minyak tanah) lan pajak saka perusahaan lan bank, lan saka kabeh sing bisa disebarake maneh. Ora saiki. Sapa sing bakal kerja ing "0" saka chain iki mabur Tu154 saiki?!
    5. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 5 Mei 2020 13:04
      0
      Mesthine ora ana larangan lengkap, kudu ana kompetisi supaya produser kita ora santai.
  7. Tit_2
    Tit_2 3 Mei 2020 18:37
    0
    Sing utama yaiku kekarepan lan keputusane pamrentah .... bakal ana kepinginan kanggo macem-macem tugas lan liya-liyane, kaya ing taun 90-an kanthi cara ngrusak industri penerbangan kita, sampah impor ..... saiki, contone, sampeyan ora bisa nggawa mobil bekas. Kene, kang lobi kuwat, lan dadi loro Gusti Allah.
  8. tukang kode
    tukang kode 3 Mei 2020 18:46
    +1
    Penting banget kanggo nggawa "isi" komponen domestik kanthi maksimal. Malah yen ing wiwitan ndadékaké munggah ing rega. Superjet kapindho ora dibutuhake.
    1. yowis
      yowis 3 Mei 2020 20:10
      -7
      Kutipan saka codetalker
      Penting banget kanggo nggawa "isi" komponen domestik kanthi maksimal.

      Penting, nanging ora mungkin. Federasi Rusia malah ora bisa ngasilake mobil sing tundhuk karo Aturan UNECE, lan sertifikasi pesawat lan peralatan (komponen) minangka topik khusus. Diwiwiti karo sistem desain sing dibantu komputer.
    2. Zaurbek
      Zaurbek 4 Mei 2020 10:01
      0
      Lan ora perlu. operator kudu duwe hak kanggo supaya engine turbojet sing luwih gampang kanggo wong kanggo njaga.
      1. yowis
        yowis 4 Mei 2020 10:10
        0
        Эксплуатант имеет право покупать всё что ему заблагорассудится. Но он, конечно, преследует выгоду акционеров, а потому покупает то, что покупает. Следует иметь в виду, что Эйрбас и Боинг гарантируют эксплуатанту стоимость жизненного цикла на тридцать лет вперёд, а не просто продают объект техники. Кроме того, производители РФ являются "объектами политического регулирования", т.е. находятся под санкциями.
  9. kn54
    kn54 3 Mei 2020 18:49
    -4
    Biaya TOTAL yaiku 10 ... 15% luwih murah tinimbang pesaing -90 yuta lawan 100 / 110 yuta Borjuis bakal gampang ngreset prabédan iki.
    Ing kene, biaya Comac C919 Cina ora bakal ngluwihi 50 yuta, sanajan kira-kira 60, bedane serius.
    1. mark1
      mark1 3 Mei 2020 19:13
      +2
      Kutipan saka knn54
      Iki minangka biaya Comac C919 Cina ora bakal ngluwihi 50 yuta dolar.

      Dongeng bakal teka ...
    2. d4rkmesa
      d4rkmesa 3 Mei 2020 19:36
      +3
      Iki ora mungkin, amarga biaya siji LEAP 1C iku paling 15 yuta, ditambahake isih akeh bagean impor. Nyatane, perakitan kasebut banjur "gratis" lan bathi 0. Sanajan rega lan bathi industri penerbangan minangka masalah sing angel.
  10. boris
    boris 3 Mei 2020 19:02
    +8
    Kurang perlu mikir babagan pasar donya, sampeyan kudu mbalekake pasar sampeyan
    kanggo manufaktur sing. Kanggo kula, iku kudu categorically
    nglarang operasi pesawat Western ing rute domestik.
    Industri penerbangan bisa kerja mung kanthi serius
    dhukungan negara, ora ana cara liya ing ngendi wae lan ora tau.
    Ing 70s abad pungkasan ana skandal banter related
    karo Lockheed. Pamrentah AS ngidoni dogma
    ekonomi pasar lan menehi dhuwit saka budget kanggo nyimpen perusahaan.
    Masalah iki uga kena pengaruh ing Rolls-Royce Inggris. Inggris
    pamaréntah uga njupuk path non-pasar - tenan nasional
    zirovali. Ing Kulon, dheweke ngerti kanthi apik - teknologi dhuwur
    industri luwih penting tinimbang dogma pasar.
    1. yowis
      yowis 3 Mei 2020 23:16
      -1
      Pasar sing dikuwasani USSR disumbang menyang Airbus. Wis pirang-pirang taun ing industri penerbangan, disisihake, ora ana sing kedadeyan ing Kementerian Perindustrian lan Perdagangan. Sajrone wektu iki, "mitra" wis maju. "Pasar domestik" adoh saka pabrik manufaktur.
    2. 3danimal
      3danimal 5 Mei 2020 00:49
      0
      Elinga, Rolls-Royce terus dadi perusahaan milik negara? Ana langkah sing dipeksa, kanthi pangerten yen ing tangan pedagang pribadi, ing pirang-pirang kasus, bakal luwih efisien.
  11. Klingon
    Klingon 3 Mei 2020 19:09
    +2
    *Miturut wakil saka Kementerian Perindustrian lan Perdagangan Rusia, pesawat MS-21 kudu saingan karo pesawat raksasa industri penerbangan kayata Boeing lan Airbus. Sawise kabeh, MS-21 wis ngrancang minangka pesawat karo tingkat tambah saka comfort kanggo penumpang. Kualitas iki digayuh amarga fuselage paling amba ing kelas pesawat iki. Akibaté, liner bisa nampung kursi sing luwih wiyar lan nyaman, utawa nggawe dalan sing amba ing ngendi wong loro bisa anget kanthi bebas *

    ing kene wiwit omong kosong sing lengkap, ora ana maskapai siji ing jagad iki sing bakal ngurus kenyamanan penumpang, utamane kelas ekonomi, dheweke mung nyepetake kursi liyane menyang fuselage sing luwih akeh, kabeh. Iki wis kedaden ing 50-60s, nalika padha wiwit rivet pesawat saka tambah comfort lan everyone mangerténi carane iku rampung - padha dibusak kompartemen lan diiseni liyane lan liyane cramped kursi. Sapa sing kepengin nyebar tugrik kanggo ngrugekake dhewe?
    1. mitroha
      mitroha 3 Mei 2020 21:32
      +2
      Ora mesthi ing cara sing. Ana akeh variasi. Sampeyan bisa muter karo kelas lan kapasitas penumpang gumantung ing customer / tujuan.
      1. Klingon
        Klingon 3 Mei 2020 22:09
        +1
        Iki bisa dingerteni, nanging Emirat, contone, ora bakal tuku (lan bakal mutusake entuk manfaat saka comfort), kajaba India yakin
    2. yowis
      yowis 4 Mei 2020 00:10
      0
      Lha, aja ngomong - gumantung kanggo sapa pesawat kasebut digawe. Yen mung 4% saka populasi mabur (nanging asring banget), dheweke ora preduli pira regane.
      Aku ora ngerti sapa sing bakal bisa mabur, wiwit tanggal apa lan ing ngendi bakal diidini.
    3. malyvalv
      malyvalv 4 Mei 2020 05:27
      0
      Iki ora babagan nambah jumlah kursi. Ana sing sethitik supaya ing aisle bisa kantun saben liyane karo cart feed. Iku bakal dadi fitur banget migunani.
  12. Ora_nemokake
    Ora_nemokake 3 Mei 2020 19:10
    +8
    Ingkang utama yaiku netepake infrastruktur kanggo nyediakake suku cadang. Yen pesawat paling murah 3 kaping luwih murah tinimbang saingan lan 5 kaping luwih inovatif, ora ana sing perlu yen sampeyan kudu ngenteni 6 sasi kanggo pangiriman relay panggantos kanggo transponder. Yen logistik ditetepake kanthi rega sing padha karo pesaing - bakal ana dodolan.
    1. 3danimal
      3danimal 5 Mei 2020 00:47
      +1
      Pancen bener apik
  13. kalem
    kalem 3 Mei 2020 19:16
    -2
    pisanan sampeyan kudu sertifikat pesawat ing Federal Air Transport Agency, lan isih ana masalah karo iki. Lan aja lali manawa pesawat kasebut lagi ngalami tes sertifikasi nganggo mesin Amerika.
    1. yowis
      yowis 4 Mei 2020 23:09
      +1
      Quote: tenang
      kudu sertifikat pesawat

      ... ing AS lan EU. SSJ minangka upaya pisanan kanggo "gabung karo penerbangan donya". Proyek sing rusak ing Brasil dijupuk, akeh dhuwit sing nandur modal, minangka asil ...
      Miturut cara, ana artikel kang ahli saka Amerika Serikat claims sing Prancis uga certified mesin durung rampung masalah kanggo obyek iki.
  14. Klingon
    Klingon 3 Mei 2020 19:18
    0
    Quote: Amatir
    Mulane, pesawat mesthi bakal duwe masalah karo ngetik pasar manca.

    Pasar domestik Rusia mbutuhake atusan pesawat. Nanging amarga saka kickbacks lan nglirwakake kapentingan saka pabrikan domestik dening pemerintah, "aneh" kabijakan keuangan ing penerbangan domestik Boeing lan Airbus. Padha, kanthi cara, ora kanggo "matur nuwun" nanging kanggo dhuwit nyata. Lan ora ana dhuwit kanggo pesawat. Aku ora ngerti babagan dhuwit, nanging kantor jaksa lan, sing paling penting, kepinginan kanggo ngatasi pembiayaan industri, mesthi ora.

    если российские авиакомпании так и оставят такие упоротые рейсы типа Владивосток-Москва-Хабаровск то всем траблы. Надо развивать парк самолётов типа Як-40 и Ту-134 и запускать по укороченным маршрутам как это было в СССР. Но эта ниша тоже занята , там Embraer
  15. dgonni
    dgonni 3 Mei 2020 19:20
    +1
    Меня умиляет автор сутверждением что на внутреннем рынке сертификация по евронормам. Да можно заставить купить мс 21 аэрофлот. Но вопрос в том что самолет это не маршрутка которая дальше мкад не катает. Он должен постоянно летать и приносить прибыль. И владельцу эроплана далеко не наплевать на накладные расходы в виде потребления топлива и обслудивания. А также возможность загрузить эроплан работой.
    Напоминает восьмидесятые при ссср. Совтрансавто из за той же сертификации и экономичности вынуждены были катать за кордон на всяких мерсах и вольво. В современных реалиях покупать новый эроплан который не впускают в европы никто не будет в здравом уме
    1. malyvalv
      malyvalv 4 Mei 2020 05:31
      +1
      Ing donya, kajaba Eropah, ana akeh panggonan sing bisa mabur. Lan padha mbayar dhuwit sing padha.
  16. Zeev Zeev
    Zeev Zeev 3 Mei 2020 19:26
    0
    75% saka pasar donya dilindhungi undhang-undhang kanggo Boeing lan Airbus. Lan 25% isih ana ing Bombardier Kanada lan Embraer Brasil. Iki loro perusahaan saka kakuwasan manufaktur pesawat anjog kanggo sawetara puluh wis kuwat dikuwasani niche ing pasar kanggo pesawat jarak cendhak.
  17. rotkiv04
    rotkiv04 3 Mei 2020 19:48
    +2
    Первым этапом должно быть использование на внутреннем авиасообщении волевым решением, тут никакие рынки не помогут, так как стоимость будет уменьшаться только с количеством произведенных лайнеров
    1. 3danimal
      3danimal 5 Mei 2020 00:31
      +1
      "Keputusan Volitional" - sing, unsur saka ekonomi printah? Dadi ora adoh saka keputusan Dewan Menteri babagan introduksi inovasi. Bisa Gosplan dibalèkaké eseman
  18. exo
    exo 3 Mei 2020 20:02
    +3
    Yen negara menehi ganti rugi kanggo downtime pesawat amarga alasan teknis (umpamane Superjet luwih jelas), bedane biaya operasi karo Airbus (lan biaya kasebut, miturut crita pandemi, bakal luwih murah, lan karakteristik bakal luwih akeh. Ora kertas, nanging nyata ).Banjur, maskapai bakal operate.
    Nanging, iki ora mungkin kedadeyan.
    1. 3danimal
      3danimal 5 Mei 2020 00:45
      +1
      Aku propose kanggo nandur modal biaya ing biaya karcis kanggo pesawat iki, nambah cathetan "support kanggo manufaktur domestik." Umume warga bakal milih penerbangan kasebut nglirik (kelas menengah gedhe padha)
  19. Pvi1206
    Pvi1206 3 Mei 2020 20:15
    0
    Ngelingi sikap mitra Kulon menyang Rusia, bisa dijamin manawa bakal menehi pidato ing roda proyek iki ing kabeh tahap produksi lan promosi menyang pasar internasional ... kita kudu ngupayakake nggunakake peralatan domestik 100%. ...
    1. 3danimal
      3danimal 5 Mei 2020 00:32
      +1
      Kekurangan node modern.
  20. KOMANDERDIVA
    KOMANDERDIVA 3 Mei 2020 20:28
    -1
    Kanggo sawetara alesan, penulis ngliwati topik PD 14 ing artikel lan instalasi ing MS 21 tinimbang Pratt & Whitney, utawa Rolls Royce, aku ora ngerti persis apa sing arep diinstal ing kana, nanging nganti MS 21 wiwit. nggawe penerbangan biasa ing luar negeri nganggo mesin sing wis disertifikasi, kita kudu tuku Boeing lan Airbus, kita ora bakal lunga saka iki
    1. U-58
      U-58 4 Mei 2020 04:13
      +1
      Lan ora ana tema.
      На первую серию по сложившейся (не у нас) традиции поставят Пратты.
      Затем переход на ПД-14.
      Mesin diatur, penyakit bocah diobati. Katon kaya bakal siap ing wektu.
    2. 3danimal
      3danimal 5 Mei 2020 00:34
      +1
      Rencana iku rencana. PW wis ana, dipercaya lan akeh suku cadang.
      Logistik lan dhukungan teknis penting banget.
  21. Pavel57
    Pavel57 3 Mei 2020 20:37
    +1
    Ing krisis, industri pesawat bisa disimpen mung karo subsidi.
  22. wert111
    wert111 3 Mei 2020 20:39
    +2
    Terobosan bisnis dadakan ora nyata saiki. Sampeyan mung kudu dawa lan terus-terusan palu ing siji titik. Nggawe, modernisasi, ngatur, ndandani kewan omo. Lan sawise sawetara wektu, kualitas bakal nambah, lan reputasi, lan pelanggan bakal digambar. Lan Rusia butuh industri pesawat! Aja ngrungokna omongane wong liberal. "Kerja sedulur."
    1. 3danimal
      3danimal 5 Mei 2020 00:37
      +1
      Mungkin kahanan sing cocog durung digawe kanggo bisnis?
  23. ZAV69
    ZAV69 3 Mei 2020 20:43
    +2
    Aku ora ngerti apa masalahe? Kabeh penulis langsung ngomong yen kangelan ngetik pasar manca. Lan kenapa dheweke butuh pasar eksternal iki ing tahap awal? Maskapai kita mabur nganggo Boeing lan Airbus ing Rusia. Priksa manawa dheweke mabur ngubengi Rusia nganggo pesawat domestik. Lan aja mikir iku mokal. Kabeh bisa. VKS ora mabur F16, tentara ora nunggang Abrams lan Leoprads. Banjur, sawise sawetara taun operasi, sampeyan bisa nawakake kanggo ekspor nalika perusahaan sampeyan mabur.
    1. Ronald Reagan
      Ronald Reagan 4 Mei 2020 12:19
      +1
      Perusahaan teka kanggo entuk dhuwit, ora ndhukung produser domestik kanthi biaya dhewe.
      1. ZAV69
        ZAV69 4 Mei 2020 23:43
        -1
        Lan apa, dhukungan saka pabrikan domestik nyegah dheweke entuk dhuwit? Lan saka ngendi asale perusahaan kasebut? Apa sampeyan bisa ngomong? Lan aku bakal mangsuli sampeyan, ing taun 90-an dheweke ngrampok negara lan saiki lagi lemu. Kaya sing dikandhakake, wektune kanggo mbayar utang, utamane amarga MC21 mesthine ora luwih ala tinimbang Boeing sing padha. Lan ana ing kekuwatan pamrentah kanggo mesthekake manawa perusahaan kasebut mabur ing saindenging Rusia kanthi teknologi Rusia. ora gelem? Mulané padha bali menyang asalé. Wong liya bakal teka lan kerja. Iku mung ora bakal kelakon, sayangé. Kanggo nindakake iki, sampeyan butuh lonceng wesi, nanging ora ana.
    2. 3danimal
      3danimal 5 Mei 2020 00:39
      +1
      Tentara ora perlu mikir babagan bathi lan mbayar maneh.
      Kajaba iku, perusahaan manca sing tuku SSD-100 duwe masalah gedhe karo spare parts (contone). Boten kados pesawat Bombardier lan Embraer.
      1. ZAV69
        ZAV69 5 Mei 2020 00:44
        0
        Kutipan saka 3danimal
        Kajaba iku, perusahaan manca sing tuku SSD-100 duwe masalah gedhe karo spare parts (contone). Boten kados pesawat Bombardier lan Embraer.

        Dadi aku ngomong, kita kudu miwiti ing kene, karo kita. Jaringan layanan luwih gampang disebarake ing sawijining negara tinimbang ing saindenging jagad. Bombardier lan embayer wis suwe nggawe jaringan layanan, nanging sapa sing nyebarake kanggo ssd -100?
  24. Maas
    Maas 3 Mei 2020 20:59
    +1
    USSR miber mung ing pesawat Soviet lan kabeh iku apik.
    1. yowis
      yowis 4 Mei 2020 13:14
      0
      USSR dikutuk lan dibubarake.
    2. 3danimal
      3danimal 5 Mei 2020 00:41
      0
      Iku ora apik, nanging ora ana pilihan. Plus kemampuan kanggo nggolongake informasi babagan kacilakan.
  25. gorunov
    gorunov 3 Mei 2020 21:27
    0
    Senajan MS-21 duwe lawang darurat ing tengah, SuperJet-100 ora. Yen ana apa-apa, mula penumpang tengah bisa uga ora tepat wektu ...


    1. Zaurbek
      Zaurbek 5 Mei 2020 08:28
      +2
      Dadi padha duwe ukuran lan kapasitas sing beda-beda .... Aku ana sawetara jinis norma kanggo nomer lawang (lan darurat metu) kanggo jumlah penumpang.
  26. veritas
    veritas 3 Mei 2020 22:09
    +4
    Saiki wis jelas manawa MC-21 bisa sukses ing rong ngarep. Kapisan yaiku pasar domestik, ing ngendi ana perlu kanggo pesawat domestik modern. Ora ana alangan ing bentuk sertifikasi gaya Barat ing kene. Mung masalah kamungkinan iku biaya pesawat.

    Yen rega pesawat 20% -30% luwih murah tinimbang sing padha, mesthi sukses. Mesthine, yen efisiensi ora beda karo sing diumumake.
  27. Krasnoyarsk
    Krasnoyarsk 3 Mei 2020 22:35
    +2
    = Например, при создании самолета широко используются современные полимерные композитные материалы, в том числе и благодаря которым удалось сконструировать крыло с повышенным аэродинамическим качеством. =
    Apik banget. Iki tegese pesawat kudu nganggo bahan bakar kurang, i.e. dadi ekonomi.
    = При этом именно российской компании «АэроКомпозит-Ульяновск» удалось первой в мире значительно удешевить производство этих материалов. =
    Iki tegese biaya manufaktur mesin bakal luwih murah dibandhingake karo Boeing.
    = Единственная вероятная проблема – стоимость самолетов. И этот вопрос очень существенный, особенно в условиях...=
    Ora jelas apa masalahe? Yen MS-21 luwih murah kanggo nggawe lan ngoperasikake Boeing, mula maskapai kita bakal tuku kanthi seneng. Utawa aku misunderstanding soko?
    Lan aku ora ngerti keprigelan penulis - apa bakal kompetitif ing pasar internasional?
    Ya, kita bakal jenuh pasar kita karo pesawat. Mesthi, aku ngerti manawa bakal luwih becik ngedol sawetara atus mobil ing gunung, nanging sawise kabeh, kapasitas produksi ora bisa jenuh pasar lan uga manca.
    = Поэтому есть определенный риск того, что МС-21 в ближайшие несколько лет не поступит в серийное производство. =
    Sing. perusahaan kita bakal tuku Boeing lan Watermelon maneh?
    Ana sing ora ana ing kene.
  28. 7,62h54
    7,62h54 3 Mei 2020 22:46
    +1
    Ing maskapai domestik, pesawat kanthi papan ngadeg dibutuhake, ala minibus. Apa bedane carane ngangkut populasi, sing utama yaiku bakal nguntungake
  29. Oleg Zorin
    Oleg Zorin 4 Mei 2020 00:35
    +4
    Kabeh gumantung ana utawa ora ana infrastruktur kanggo layanan kasebut. Yen spare part kudu dikirim seminggu, pesawat bakal mbaleni nasib superjet. Lan ora Matter iku 15% luwih ekonomi, 16,5% luwih cepet, 52% luwih sepi. Yen pesawat ana ing lemah amarga pangopènan sing ora diatur - ora ana sing butuh!
  30. U-58
    U-58 4 Mei 2020 03:35
    +4
    Mesthi, pesawat kudu digawe.
    Sanajan kasunyatane yen sekretaris negara Burbulis ngubur industri penerbangan domestik ing taun 1992.
    Kita uga butuh kabijakan proteksionisme.
    Сегодня принять закон о запрете лизинга подержанных самолетов через 10 лет. Затем- запрет на использование на любых рейсах любой импортнрй техники. И плевать на ВТО.
    Iku mung cara kita bakal menang.
  31. Keyser Soze
    Keyser Soze 4 Mei 2020 08:54
    +1
    Pesawat iku montor mabur - digawe dhewe, ya ora apa-apa. Nanging pesawat mung minangka sarana, lan kabijakan penerbangan minangka prakara liyane. Napa negara sampeyan ora nggawe supaya kabeh wong bisa mabur, lan pesawat apa sing dadi masalah nomer loro ...

    Ing wayahe aku bisa tuku dhewe tiket saka Sofia kanggo Berlin, London, Roma utawa Paris kanggo 8-25 euro lan fly kanggo mate kanggo akhir minggu. Taksi ing Berlin luwih larang tinimbang tiket pesawat .... Aku luwih penting kanggo konsumen. Ya, lan uga kanggo ekonomi lan pariwisata.
    1. yowis
      yowis 4 Mei 2020 13:19
      -1
      Kutipan saka Keyser Soze
      Apa negara sampeyan ora nggawe supaya kabeh wong bisa mabur

      Kekuwatanku wis luwih dhisik kanggo sampeyan, saiki bakal ditindakake kanggo kita. Iku bakal angel, nanging kita ora wedi kangelan.
  32. Klingon
    Klingon 4 Mei 2020 09:36
    +1
    Ukuran: 7,62x54
    Ing maskapai domestik, pesawat kanthi papan ngadeg dibutuhake, ala minibus. Apa bedane carane ngangkut populasi, sing utama yaiku bakal nguntungake

    Iku bakal ono gunane kanggo rivet mobil cilik lan luwih irit, kayata Yak-40, An-24 Tu-134, lan diluncurake ing rute sing ana ing USSR, nalika realistis mabur saka Ufa, contone, menyang Yekaterinburg, langsung lan ora liwat Glamurgrad. wis ditulis ing ndhuwur nampa minus. Sanajan aneh, iki mung ana ing Federasi Rusia. Ing Jerman, contone, saka Bandara Friedrichshafen (mung siji terminal
    sing cilik) mabur menyang Munich utawa Frankfurt (mabur setengah jam), dene pesawat kasebut ora mabur dhisik menyang Berlin banjur menyang Munich utawa Frankfurt.
  33. Kanca Mikhail
    Kanca Mikhail 4 Mei 2020 13:51
    -2
    Kita bakal mutusake kabeh, kita bakal nindakake kabeh. Ayo dadi break liwat. Nanging supaya bisa diobong kanthi kreasi, kekuwatan iki ora dibutuhake. Aku pracaya romantis ing Rusia lan Rusia. Iku ora babagan MS-21. Iku babagan masa depan Rusia. Aku pribadi ndeleng akeh topik menarik ing aviation.
    1. Wolnik
      Wolnik 4 Mei 2020 14:05
      -5
      Aku pribadi ndeleng akeh topik menarik ing aviation

      Setuju karo sampeyan
  34. angin puyuh
    angin puyuh 4 Mei 2020 16:15
    +1
    А может середнякам МС-21 и Суперджетам повезёт больше, чем широкофюзеляжным Боингам и Аэрбасам ?
    Kanthi wates sing ditutup, kendharaan sing amba iki ora ana ing bisnis, nanging ing garis domestik kudu ngenteni suwe kanggo pendhudhukan penumpang sing larang regane, lan wektu iku dhuwit ...
    Dadi ayo ndeleng ...
  35. shonsu
    shonsu 4 Mei 2020 16:41
    +2
    Ilya Polonsky, apa sampeyan ngerti tembung saka lagu Noyce MS? Umumé, ana babagan kasunyatan sing ora ana sing takon sampeyan. Kabeh masalah amarga ngrengek ... sampeyan. Lan wong liya bakal apik! ))
  36. 16112014nk
    16112014nk 4 Mei 2020 17:35
    -1
    .. mangsa MS-21 rampung bakal mbukak menyang masalah financial.
    Masalah paling gedhe yaiku Menteri Manturov. ya
  37. DWG1905
    DWG1905 4 Mei 2020 21:31
    +1
    Разве МС-21 биплан, почему у него два крыла? Как можно писать статьи про самолеты, не понимая как вообще самолет летает и что у моноплана одно крыло. А из композита в данном случае делают плоскости, ну или ОЧК (отъемную часть крыла). Дураку понятно, что место на международном рынке (контролируемом не нами) занято. Надо контролировать рынок, а он контролируется только силой оружия, а потом уже финансы и т.п. Его ниша внутренний рынок в несколько десятков машин. Но делать его надо чтобы не деградировать.
  38. Romario_Argo
    Romario_Argo 4 Mei 2020 23:01
    +1
    bla bla bla bla - ana bab kayata "leasing" - VTB-leasing padha,
    pabrik ora peduli ing kabeh, ing luar negeri, maneh, minangka pilihan kanggo MS, negara bakal ngedol, ajeg mbayar tanduran saka NWF padha utawa, minangka wis kasebut, saka Sberbank
  39. inti
    inti 5 Mei 2020 20:02
    0
    "богатство" боинга мы наблюдаем воочию. почти банкрот. даже на месяц у боинга нет ликвидности на зарплату персонала. 60 лярдов американских зелёных тугриков ждёт от государства. даже на эмбраер не наскребли четыре лярда.
    lan babagan biaya dhuwur MS-21, sing saingan luwih murah !? lan sing tuku pesawat saiki!? Kabeh liwat leasing.
  40. Evilillion
    Evilillion 6 Mei 2020 08:49
    0
    Maskapai penerbangan uga ora bakal bisa tuku Boeing, mula kabeh mung pas wektune.
  41. zvonix
    zvonix 6 Mei 2020 21:31
    0
    Pasar manca iku opo?! Rencana produksi sing ana saiki ora bisa jenuh pasar domestik sajrone 10 taun.