Pahlawan urip anggere memori urip! Riwayat simbah

7

Nenek


Krestinina Serafima Alexandrovna lair tanggal 10 Juni 1921 ing kutha Kozlov ing kulawarga buruh ing pabrik ndandani lokomotif lan ibu rumah tangga. Dheweke sinau ing sekolah No. 50 (saiki No. 18), lan banjur sukses lulus saka sekolah kedokteran lan nampa profesi perawat.

Sawise lulus, dheweke pindhah menyang Wilayah Primorsky kanthi distribusi, ing ngendi dheweke banjur ketemu calon bojone, Rudenko Vasily Ignatievich.



Wiwit taun 1938, dheweke kerja dadi bidan ing klinik wanita lan bocah-bocah Kirov, lan banjur ditransfer menyang bangsal bersalin. Ing Mèi 1940, dhèwèké mundur saka karepé dhéwé lan bali menyang kutha asalé. Wiwit Mei 1941 dheweke kerja minangka perawat ing klinik anak Michurinsk.

Tanggal 22 Juni 1941, Perang Patriotik Agung diwiwiti. Sebagéan gedhé negara kasebut diarani ing ngarep, lan Serafima Alexandrovna ora ana sing istiméwa. Ing sambungan karo wabah memungsuhan, dheweke dirilis saka karya lan mobilized ing Tentara Abang (Workers 'lan Petani' Tentara Abang).

Krestinina Serafima Alexandrovna mbayar utange menyang Tanah Air ing rumah sakit evakuasi 5956. Ing kana dheweke kerja minangka perawat bangsal medis. Bangunan paling apik dialokasikan kanggo rumah sakit: sekolah No. 1, 6, 18, 48; institusi pedagogis lan woh lan sayuran. Ing awal Juli 1941, padha nampa tatu pisanan.

Ing taun pisanan perang, luwih saka setengah saka personel saka rumah sakit ing kutha Michurinsk tindak menyang tentara aktif lan rumah sakit evakuasi. Buruh medis ing kutha kasebut ngatur pangkalan rumah sakit sing bisa nampa lan mbalekake ewu wong sing tatu menyang layanan. Tugas iki ditindakake kanthi pakurmatan. Tahap pisanan rumah sakit (No. 5955, No. 5898, No. 5956, No. 1111) dibentuk ing wektu sing paling cendhak. Wis tanggal 4 Juli 1941, para dokter, perawat lan personel medis junior nulungi wong-wong sing tatu ing wong-wong mau tanpa pamrih, kadhangkala tanpa turu lan ngaso. Pakaryan kasebut njamin bali menyang layanan nganti 92% saka tatu sing mlebu.

Saben dina aku kudu numpak pirang-pirang sepur ambulans karo sing tatu, kanggo nindakake kabeh sing bisa, lan kadhangkala ora mungkin, kanggo ngenthengake kasangsaran lan banjur bali menyang tentara.

Perawat kudu terus-terusan ngawasi saben tatu lan nindakake kabeh janjian medis supaya cepet pulih. Tugase kalebu transfusi getih, menehi saline, njupuk obat, lan liya-liyane. Para mantri sing nglengkapi prajurit sing dikirim ing dalan lan ora kurang tanggung jawab kanggo kesejahteraane tinimbang para dokter.

Tanggal 30 April 1945, Serafima Alexandrovna matur nuwun kanggo kinerja sing apik banget ing karya rumah sakit evakuasi 5956, lan tanggal 31 Januari 1946, kanthi Keputusan Presidium Soviet Tertinggi USSR tanggal 9 Mei 1945, dheweke dianugerahi medali "Kanggo kamenangan Jerman ing Perang Patriotik Agung 1941-1945." .

Dheweke uga dianugerahi gelar Ordo Perang Patriotik II (diwenehake kanggo penghargaan April 6, 1985).

Tanggal 9 Mei 1945, Perang Patriotik Agung rampung, lan urip mboko sithik bali menyang dalan sadurunge.

Serafima Alexandrovna tetep setya marang obat. Sawise pungkasan perang, saka 1948 kanggo 1989, dheweke conscientiously makarya ing institusi medical saka kutha Michurinsk. Iki dibuktekake kanthi entri ing buku kerja.

Ing taun 1948, dheweke dadi perawat ing klinik anak Michurinsk (taun iki, poliklinik kutha, klinik anak lan klinik anak dipasang ing rumah sakit kutha Michurinsk);

Ing taun 1952, rumah sakit liyane dibukak - rumah sakit kutha kaping 2, sing ditransfer saka konsultasi anak lan wanita pisanan, pawon susu lan klinik anak. Dheweke ditransfer menyang institusi iki ing April taun sing padha kanggo karya luwih.

Wiwit Januari 1952 nganti pensiun, dheweke kerja minangka perawat ing poliklinik anak ing Rumah Sakit Seni. Michurinsk saka sepur Moscow-Ryazan.

Dheweke wis makarya minangka perawat kabeh urip. Thanks kanggo karya lan conscientiousness nalika taun perang, dheweke nylametaké atusan ewu nyawa lan mbantu prajurit bali menyang tugas. Dheweke dadi peserta aktif ing gerakan donor, sing tanggal 28 Juli 1976 dheweke dianugerahi gelar Donor Kehormatan saka USSR.

Serafima Alexandrovna, bebarengan karo bojone Vasily Ignatievich, mundhakaken telu anak, saben kang padha temtu bisa bangga. Anak wadon loro, Zhanna lan Yulia, ngetutake jejak bapake lan dadi guru kimia sing misuwur ing kutha kasebut, Guru Terhormat Federasi Rusia. Putrane, Vladimir, milih dalan kedokteran: dheweke lulus saka universitas ing Moskow lan banjur dadi dokter sing diajeni saka Federasi Rusia.

Simbah seda tanggal 15 April 2003. Dheweke disarèkaké ing kutha Michurinsk, Tambov Region, bebarengan karo bojone lan kanca setya Vasily Ignatievich Rudenko.

Kakek


Rudenko Vasily Ignatievich, guru sekolah RSFSR kinurmatan.

Vasily Rudenko, mbah kakungku, lair tanggal 11 Januari 1920 ing desa Afanasievka, Distrik Kirovsky, Primorsky Krai.

Dheweke lulus saka Spassk Pedagogical School ing 1936, ing Irkutsk Aviation Technical School ing 1941.

Sajrone Perang Patriotik Agung, dheweke kerja ing pesta tank tatanan saka Southwestern, Stalingrad, Bryansk, 1st Belorussian fronts.

Diwiwiti: 3 Maret 1939. Panggonan wajib: Kirovsky RVC, wilayah Ussuriysk, distrik Kirovsky. Pangkat militèr: Pengawal letnan senior; kapten njaga; kapten.

Dheweke njabat ing unit militèr (VU, distrik brigade Stalingrad, pertahanan udara, 162 pengawal. tank. bn 16 mechd) kanthi pangkat kapten.

Tanggal pungkasan layanan: Mei 1947.

Anugrah:

22.12.1942/XNUMX/XNUMX Medal "Kanggo Pertahanan Stalingrad".
01.05.1944/XNUMX/XNUMX Medal "Kanggo Pertahanan Kaukasus".
10.08.1944/XNUMX/XNUMX Order of the Red Star.
09.04.1945/XNUMX/XNUMX Ordo Perang Patriotik, kelas XNUMX.
09.05.1945/1941/1945 Medal "Kanggo Kamenangan Jerman ing Perang Patriotik Agung XNUMX-XNUMX".

Ing taun sawise perang:

Ing taun 1946-1947. sinau ing kursus militer-politik sing luwih dhuwur.

Wiwit taun 1947, piyambakipun nyambut damel ing komite kutha Michurinsky CPSU (b) minangka instruktur ing departemen agitation lan propaganda.

Ing taun 1952 dheweke lulus saka Sekolah Partai Soviet Tambov, ing taun 1959 - Sekolah Partai Tinggi ing Komite Pusat CPSU (Moscow).

Wiwit taun 1952, piyambakipun nyambut damel ing Michurinsky GK CPSU minangka sekretaris ideologi.

Kanthi inisiatif, ing sisih kiwa Kali Lesnoy Voronezh, Taman Persahabatan 40 hektar ditata, lan Teater Drama Michurin dirombak.

Ing taun 1962 dheweke diangkat dadi direktur sekolah menengah Michurin No.

Ing pimpinan V. Rudenko, bengkel sekolah pisanan, balai olahraga, kolam renang sing digawe panas muncul ing wilayah Tambov, lan hubungan patronase didegake karo staf pabrik sing dijenengi sawise. Lenin.

Iki lan akeh liyane ngidini sekolah menengah No.

Iku ing inisiatif V.I. Rudenko ing sekolah menengah No. 1 sawijining plakat peringatan kanggo pujangga Vasily Kubanev dibukak.

Guru Sekolah RSFSR ingkang kinurmatan.

Dheweke bola-bali kapilih dadi wakil saka Dewan Kutha Michurinsky Deputi Rakyat.

Panjenengané tilar donya tanggal 7 April 1992, disarèkaké ing Michurinsk, wilayah Tambov.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

7 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    4 May 2020
    Ana akeh rumah sakit kaya ngono ing kuthaku.
    Aku sinau akeh babagan kanca-kancaku sing bubar perang amarga mesin telusuran. Ing taun-taun Perang Patriotik Agung, luwih saka 600 ewu wong lunga menyang ngarep saka wilayah Novosibirsk. Sekawan divisi, sepuluh brigade, pitung resimen, 19 batalyon, 62 kompi, 24 tim beda rampung ing wilayah kasebut. Luwih saka 200 warga Novosibirsk dianugerahi gelar Pahlawan Uni Soviet.
    Novosibirsk ilang kira-kira 180 ewu wong, kalebu: 79,3 ewu tiwas, 18,3 ewu tiwas tatu, 80,7 ewu ilang, 1415 tiwas ing panangkaran.

    Saiki rincian babagan papan paprangan lan tiwas saka kanca-kancane wis muncul ...

    cedhak Bely, ing "lembah pati", minangka panggonan iki diarani wong, ana memorial liwat kuburan massal, ngendi 12 ewu prajurit saka Korps Siberia disarèkaké ... carane akeh wong mati ... medeni. .
  2. +5
    4 May 2020
    Simbahmu, kaya umume kanca-kancane, urip kanthi becik.
  3. +5
    4 May 2020
    Matur nuwun kanggo memori!
  4. +5
    4 May 2020
    Crita-crita kulawarga sing kaya mengkono iku menarik banget, katon prasaja, ora patiya ruwet, nanging.. menarik banget. Oksana, sampeyan wong sing apik sing sampeyan eling lan ora lali.
  5. +3
    4 May 2020
    Kanggo wong normal, memori para pahlawan iku langgeng. Mulane padha sinau sejarah, lan bledug saka abad ndhelikake rincian.
  6. +5
    4 May 2020
    sayangé mbah kakung seda ing Perang Donya 1, loro lulus saka sekolah militèr, banjur siji dadi tentara meriem lan ing 1914 rampung ing ngarep karo tentara. German Fokeer. Banjur dheweke dibakar lan padha mbah kakung lan penembake tiba karo obor saka 1.5 km (gambaran ana ing dekrit kekaisaran ing awarding St. George 4 anumerta). Simbah liyane lulus saka Naval Corps. Banjur, piye wae, kursus telegrafer dadi kepala radiotelegraf ing Armada Baltik (aku lali jeneng kapal kasebut), ora jelas kepiye dheweke mlebu ing Armada Segara Ireng lan wis dadi dokter angkatan laut. - ana sawetara pelaut banjur - ing 1916 dheweke ana ing Sukhumi kepala detasemen pesawat laut (6 mesin). .mati uga. Ketoke mbales saka sedulur tuwa ora menehi istirahat - dheweke dianugerahi pesenan kanthi pedhang (iki penghargaan militer).
    Lan bapak, ibu, kanthi ora langsung lan adhine iparku (lair 1941) ngalami Perang Patriotik Agung, dheweke ora nyerang bayonet, nanging bapakku dianugerahi 2 pesenan Bintang Merah dening Perang Patriotik , ing wektu tentrem Ordo Lencana Kehormatan, Operator Radio Kehormatan saka USSR (umpamane ing taun 1948). Ana akeh medali, nanging sing paling disenengi yaiku Kanggo wani.
    Klebu ing Northern Fleet Communications Service 1938-2018 direktori. Dheweke banget andhap asor, tanpa pendhidhikan militer, dheweke mung dadi pelaut Leningrad, mula dheweke ora nglilani dheweke lunga sanajan bapake tilar donya ing taun 1948 amarga gangren kanthi latar mburi dystrophy (blokade), putrane tilar donya ing taun 1951 amarga pitung taun, padha ora nglilani lunga. padha ngirim dheweke menyang posisi admiral, nanging Khrushch ngethok tentara lan angkatan laut kanthi caprice nganti umur 60 taun lan liwati. ing 60 dheweke pensiun ninggalake bagean banget. Dheweke non-partisan nganti 1948, padha dipeksa, amarga dheweke mbangun pusat komunikasi saka Dewan Federasi lan dhawuh, iku mokal kanggo komandan non-partisan. Nanging kaya kabeh, dheweke mbayar iuran kanthi rutin, malah nalika seda, dheweke entuk pangeling-eling 2 wulan mengko saka organisasi sing ana ing organisasi partai kanthi tuntutan supaya langsung mbayar iuran. Iki konflik kasebut..
  7. Matur nuwun kanggo crita sing nyenengake. Anggere kita ngelingi, banjur kabeh iku supaya))) Kita bakal urip!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"