7 Mei minangka dina nggawe Angkatan Bersenjata Federasi Rusia

192

Nalika ana pitakonan ing negara kita babagan dina tartamtu kanggo nggawe Angkatan Bersenjata negara, mayoritas bakal mangsuli yen dina iki tanggal 23 Februari. Lan jawaban bakal dibenerake: mula 23 Februari dirayakake minangka Defender of the Fatherland Day. Lan kanggo akeh Rusia bakal ana warta kasunyatan sing dina nitahaken saka Angkatan Bersenjata Rusia dirayakake ing 7 Mei. Ing tanggal 7 Mei 1992, Presiden Federasi Rusia nandatangani pesenan babagan langkah-langkah kanggo nggawe Angkatan Bersenjata Federasi Rusia lan Kamentrian Pertahanan.

Komando Angkatan Bersenjata dileksanakake dening Panglima Tertinggi Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, sing, miturut Hukum Dasar negara, minangka presiden. Komando lan kontrol ditindakake liwat interaksi karo badan Kementerian Pertahanan, kalebu Staf Umum Angkatan Bersenjata negara.



Nganti saiki, sawetara distrik militèr wis dibentuk ing Rusia: Wétan, Tengah, Kidul, Kulon, uga asosiasi militèr-wilayah sing kapisah - Armada Lor Angkatan Laut Rusia.

Distrik Militer Kidul kalebu 3 tentara gabungan gabungan, Angkatan Udara lan Tentara Pertahanan Udara, Armada Laut Ireng, Korps Angkatan Darat kaping 22 lan Kaspia. flotilla.



Komposisi Distrik Militer Tengah saiki yaiku: telung tentara gabungan gabungan, kalebu Banner Merah Pengawal 2, pangkalan militer 201, uga penerbangan pangkalan Kant (Kyrgyzstan).

Distrik Militer Wétan: 4 tentara gabungan gabungan, kalebu Banner Merah 5 lan 35, Angkatan Udara lan Tentara Pertahanan Udara (11) lan Armada Pasifik.



Distrik Militer Kulon: 2 Tentara Gabungan Spanduk Merah, 1 Pengawal tank Tentara, Angkatan Udara lan Tentara Pertahanan Udara, Armada Baltik.

Armada Lor, sing, kaya sing kacathet, nduweni status sing padha karo distrik militer, saiki duwe formasi ing ngisor iki: telung brigade, kalebu Arktik kaping 80, Angkatan Udara lan Tentara Pertahanan Udara, Pangkalan Belomorskaya, Kola Flotilla, permukaan lan pasukan jero banyu saka armada.

Kaya sing sampeyan ngerteni, Angkatan Bersenjata Rusia duwe macem-macem layanan - layanan kontrak lan layanan wajib. Ing wektu sing padha, persentase prajurit sing dikontrak ing Angkatan Bersenjata RF mundhak saben taun.

"Military Review" congratulates personel militèr saka Angkatan Bersenjata negara ing dina tatanan saka tentara lan angkatan laut Federasi Rusia.
  • Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

192 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 44
    7 May 2020
    Iki carane sejarah ditulis maneh. Telung ha, Yeltsin nggawe angkatan bersenjata Rusia!
    1. + 12
      7 May 2020
      Ing 7 Mei, EBN, kanthi dekrit, nggawe pengurangan gedhe saka Angkatan Bersenjata RSFSR.
      1. -6
        7 May 2020
        Kutipan saka knn54
        Ing 7 Mei, EBN, kanthi dekrit, nggawe pengurangan gedhe saka Angkatan Bersenjata RSFSR.

        Apa iya? Sawise kabeh, ora mung ana Angkatan Bersenjata RSFSR, nanging ora bisa, kaya mengkono.
        Lan apa pangurangan gedhe-gedhe bisa mbantah yen ana pandemonium Babilonia nyata saka mantan prajurit Soviet, pelaut, mandor, perwira lan jenderal, lan admiral sing gabung.
        Lomba kecoa, squatting Krakowiak - kayata pengurangan skala gedhe.
        1. +7
          7 May 2020
          Kutipan saka Beaver1982
          Lomba kecoa, Krakovyak ing jongkok

          opo Sing sijine iku entheng! Saka republik serikat pekerja, unit ditransfer kanthi diam-diam, perwira ditransfer kanthi pancing utawa crook menyang Rusia, negara-negara kasebut abuh kanthi ukuran sing luar biasa!
          1. +1
            7 May 2020
            Kutipan: Serg65
            Sing sijine iku entheng!

            Kaya sing dikandhakake salah sawijining jenderal penerbangan, kahanan kaya nalika Perang Sipil.
            1. +8
              7 May 2020
              Kutipan saka Beaver1982
              Kaya sing dikandhakake salah sawijining jenderal penerbangan, kahanan kaya nalika Perang Sipil.

              kekacoan iki ngagetake. Kabeh didol.
              1. +6
                7 May 2020
                Kutipan saka Silvestr
                kekacoan iki ngagetake. Kabeh didol.

                Ya, aku setuju, padha dagang ing Tanah Air, medali, klambi lengkap, properti pemerintah lan liya-liyane.
          2. +6
            7 May 2020
            1. Sadurunge dekrit Yeltsin, 133 dina wis liwati wiwit runtuh USSR. Apa maneh sing sampeyan pengin nelpon Angkatan Bersenjata?
            2. Akeh uga ditransfer menyang Ukraina.
            3. Aku ngerti (aku elinga lan ngomong akeh) sing jenderal, admiral padha prakteke ditempelake, lan Unit perlu dibubaraké: pertahanan udara, angkatan laut, aviation kalebu lan angkatan laut.
            Aku ngerti yen pangurangan (contone, unit tank) perlu, nanging ora ngrusak sing paling apik lan PERLU.
            1. +1
              7 May 2020
              Kutipan saka knn54
              1. Sadurunge dekrit Yeltsin, 133 dina wis liwati wiwit runtuh USSR. Apa maneh sing sampeyan pengin nelpon Angkatan Bersenjata?

              Karya Agung!
              Tentara CIS, tentara Ukrainia, akeh bagmen militer - pesenan 07.05.1992/XNUMX/XNUMX, lan nggawe Tentara Rusia.
              Ah, sampeyan ngomong babagan sawetara tentara mitos RSFSR.
            2. +3
              7 May 2020
              Aku elinga carane perwira sing kesusu ditransfer menyang Ukraina dikirim dening siji komandan ing vacation, karo sumpah janji kanggo mbebasake wong-wong sing bakal nggawa sikap, sawise vacation ora ana kang ninggalake, nanging banjur padha ngandika yen Yeltsin lan Kravchuk kudu Hung. ing tali padha lan ndeleng sing -sing bakal narik.
        2. +2
          7 May 2020
          ana pandemonium Babylonia nyata saka mantan prajurit Soviet, pelaut, mandor, perwira lan jenderal, lan admiral sing gabung.
          Aku tansah "nyuwil kuping" saben frase sing tembung kasebut salah digunakake, kanthi nggunakake "pandemonium". Tembung iki ngandhut rong werna saka tembung "tunggak" (candi, papan pangibadah lan pangibadah, ...) lan "titah". "Wong-wong" ora ana hubungane, yen iki tegese ... "Pandemonium Babil" ing Kitab Suci nuduhake katrangan babagan pambangunan "Yerusalem Anyar", lan apa tegese sampeyan sijine ing tembung sampeyan. ukara "Babylonia pandemonium"? Apa sing ditindakake para prajurit lan pelaut ing taun 1992 minangka candhi?
          1. +2
            7 May 2020
            Quote: Magog
            lan makna apa sing sampeyan lebokake ing frasa sampeyan ing frasa "Pandemonium Babel"?

            campuran wong
            1. +1
              7 May 2020
              "Campuran bangsa" miturut gagasan umum kanggo mbangun Roma anyar - Yerusalem! Isih, ide kanggo mbangun pusat agama anyar ing donya. Lan ora mung sawetara "wong akeh". Iki minangka gagasan utama crita Alkitab. Miturut cara, khayalan kasebut uga wis mlebu ing kamus panjelasan modern, sing sedhih ...
              1. +2
                7 May 2020
                Quote: Magog
                Iki minangka gagasan utama crita Alkitab.

                Sampeyan wis ndemek topik sing menarik banget, sampeyan bisa ngomong suwe banget, nanging ora ana kepinginan, wah, sapa sing butuh kene, kuping, utawa liya-liyane, bakal nyusup kabeh kuping kanthi ati-ati, lan diskusi budaya bakal mili. mesthi ora kaya ngono.
                1. 0
                  7 May 2020
                  Aku ora ngetung "diskusi budaya". Aku dhewe ora kasengsem ing topik kasebut amarga jelas - ora ana sing kudu dibantah! Ngageti iku misconception nyebar ing nggunakake konsep banal.
                  1. +1
                    7 May 2020
                    Quote: Magog
                    Aku pribadi ora kasengsem ing topik.

                    Yen topik ora menarik, banjur kanthi cara apa:
                    Quote: Magog
                    Kaget dening misconception nyebar
                    1. -1
                      7 May 2020
                      Apa sampeyan duwe pitakonan? Wangsulan: tembung "pandemonium" ora ditrapake kanggo sebutan wong akeh utawa wong akeh. Iki apa nderek saka expression Kitab Suci banal!
        3. +1
          7 May 2020
          Kutipan saka Beaver1982
          Sawise kabeh, ora mung ora ana Angkatan Bersenjata RSFSR, nanging ora bisa, kaya mengkono.

          Kok dumadakan? RSFSR ora ilang status negara ing USSR. Dheweke duwe kabeh negara. atribut wiwit saka kode lan panguwasa kanggo gendéra. Sawise runtuh USSR, RSFSR mung diganti jeneng. Dadi Angkatan Bersenjata RSFSR bisa uga. Iku Kementerian Dalam Negeri RSFSR.
        4. +2
          8 May 2020
          Kutipan saka Beaver1982
          Sawise kabeh, ora mung ana Angkatan Bersenjata RSFSR

          lan banjur maneh, lan padha katon, mendem iku tukang sulap lurus
          1. +3
            8 May 2020
            Ya, kenapa, minangka pesulap, organisasi partai ibukutha kanthi sukarela milih dheweke dadi pimpinan, lan para penambang Kuzbass nyuwek tenggorokan kanggo dheweke!
    2. + 15
      7 May 2020
      Kabeh dadi kolega, bajingan iki karo accomplices, sawing Soviet Rusia menyang bêsik, sawed menyang bêsik Tentara. Apa sing kudu dirayakake, pengetan utawa tanggal resmi potongan kasebut?
      1. + 11
        7 May 2020
        Apa sing kudu dirayakake, pengetan?
        Semono uga pengetan. Ing tanggal 12 Juni, kita mengeti dina rusake Negara Agung. Pindhah menyang situs ing dina iki, mesthi bakal ana juru masak sing tugas, ujar manawa "iki ora dirayakake, nanging dina libur.".
        1. -6
          7 May 2020
          Kutipan: Gardamir
          Ing tanggal 12 Juni, kita mengeti dina rusake Negara Agung.

          Apa negara iki wis diserang dening mungsuh rahasia?
          1. +1
            7 May 2020
            Kutipan: Serg65
            Kutipan: Gardamir
            Ing tanggal 12 Juni, kita mengeti dina rusake Negara Agung.

            Apa negara iki wis diserang dening mungsuh rahasia?
            - kabeh luwih nyenengake lan luwih elek, sampeyan bisa nglawan mungsuh - nanging kepiye sampeyan bisa nglawan dhewe ??
            negara iki SAMAWA(!!!!) ngiyanati loro panguwasa (CPSU) lan rakyat. Mulane USSR ambruk ... kabeh ana ing drum kanggo dheweke, kabeh wong pengin jins lan sosis ..
          2. 0
            8 May 2020
            Kutipan: Serg65
            Apa negara iki wis diserang dening mungsuh rahasia?

            Inggih, ora banget rahasia, nanging mungsuh mesthi
            1. +4
              8 May 2020
              Apa kabeh wong manca, dudu warga Soviet? Kajaba iku, wong loro sing ana ing tengah-tengah iku putrane buruh politik militer sing dhuwur! Bapak, wong loro sing sisih tengen, aku malah ngerti sethithik .... dheweke pancen langka skatin, nanging carane dheweke nyebut tresna marang Marxisme-Leninisme, sampeyan bakal krungu ... !!!!
              1. -1
                8 May 2020
                Kutipan: Serg65
                Apa kabeh wong manca, dudu warga Soviet?

                lan mungsuh kudu wong manca?
                1. +3
                  8 May 2020
                  opo Vladimir supaya sampeyan bisa klelep menyang titik absurdity lan ngakoni Lenin lan Stalin minangka agen manca, carane sampeyan aran bab iki? Kabeh warga Soviet iki ora lair ing panggonan kosong, kabeh padha komunis lan padha nunggu karir party apik, wakil khusus, dachas negara, gaji pinter, apa sing njalari wong-wong mau dadi konduktor gagasan saka kanca lawas?
                  1. -1
                    8 May 2020
                    Kutipan: Serg65
                    Vladimir supaya sampeyan bisa klelep menyang titik absurdity lan ngakoni Lenin lan Stalin minangka agen manca, carane sampeyan aran bab iki?

                    Aku ngerti yen sampeyan wis ilang kabeh thread pertimbangan
                    Kutipan: Serg65
                    Kabeh warga Soviet iki ora lair ing vakum, kabeh padha komunis lan karir party apik nunggu wong-wong mau.

                    Gaidar utawa Chubais ngenteni apa-apa, aja ngomong, dheweke ora ana lan ora ana sing bisa nelpon.
      2. -7
        7 May 2020
        Kutipan: DEDPIHTO
        Apa ana kanggo ngrameke

        ngguyu Kebebasan wicara lan kekarepan!
        1. + 11
          7 May 2020
          Dheweke lali bengok-bengok, ngguyu. Wong-wong sing seneng-seneng kaya saiki mesthi bakal ngucapake kekarepane ing meja perayaan, miturut barisan partai putenisme sing kurang ajar ...
          1. -6
            7 May 2020
            Kutipan: DEDPIHTO
            Kelalen bengok-bengok

            Uryaknuli, munggah pangkat lan ngenteni kesempatan sabanjure?
            Kutipan: DEDPIHTO
            Sing seneng-seneng dina iki mesthi bakal ngetokke kekarepane ing meja perayaan,

            Sawijining dina wis liwati, lan Gusti Allah nunggil karo dheweke!
            Kutipan: DEDPIHTO
            miturut garis partai putenists kurang ajar ...

            ngguyu Apa sampeyan, Khodorkovite, rumangsa sedhih!
          2. +7
            7 May 2020
            Kutipan: DEDPIHTO
            Kelalen bengok-bengok, lucu.

            padha bisa ing wayah wengi - pucuk driji wis worn metu saka minus. Sing bisa ditindakake, impoten politik.
            Sesuk kita bakal weruh pira ratingku bakal mudhun sawise iki. Aku njupuk gambar.
            1. -3
              7 May 2020
              Kutipan saka Silvestr
              Sesuk kita bakal weruh pira ratingku bakal mudhun sawise iki.

              Dadi sampeyan nyuwek nyawa kanggo rating? Banjur aku ngira iku tumindak dosa kanggo kabegjan kabeh bangsa, nanging kaya ngono! ngguyu
              Kutipan saka Silvestr
              padha bisa ing wayah wengi - pucuk driji wis worn metu saka minus.

              Lan aku duwe akeh minus - aku nyetel dhewe belay utawa 6-8 internasional?
              1. +8
                7 May 2020
                Kutipan: Serg65
                Dadi sampeyan nyuwek nyawa kanggo rating? Banjur aku ngira iku tumindak dosa kanggo kabegjan kabeh bangsa, nanging kaya ngono!

                ora ateges.
                Kutipan: Serg65
                Lan aku duwe akeh minus - aku nyetel dhewe

                ana prabédan: saiki padha sijine munggah kanggo sampeyan dening wong-wong sing ora setuju karo sampeyan, jujur, wong karo komentar lan mbantah. Lan minus wengi iku meneng-menengan, saka sak sudhut. Aku saben wengi - 4-5 ewu lan boten. Okolotochny diaktifake metu dadi paling prayoga - ngakoni. Lan aku ngormati dheweke amarga kejujurane. Sampeyan nyekel prabédan. Iki critane.
                1. +5
                  7 May 2020
                  Kutipan saka Silvestr
                  Lan wengi minuses

                  Apa sampeyan tau mikir yen ing wayah awan akeh wong sing ora bisa ngunjungi situs kasebut amarga macem-macem alasan?
                  Kutipan saka Silvestr
                  Aku saben wengi - 4-5 ewu lan boten.

                  ngguyu Miturut cara, iku padha!
                  1. +3
                    7 May 2020
                    Kutipan: Serg65
                    Apa sampeyan tau mikir yen ing wayah awan akeh wong sing ora bisa ngunjungi situs kasebut amarga macem-macem alasan?

                    teka. Kadhangkala dheweke ngalami insomnia. Mung seminggu kepungkur, sakperangan alesan, kabeh wong turu, lan 3 dina kabeh wong ngalami insomnia ngguyu Aneh, mungkin coronavirus? ngguyu
                    Miturut cara, dina iki aku ora menehi minus
                    1. +1
                      7 May 2020
                      Kutipan saka Silvestr
                      Miturut cara, dina iki aku ora menehi minus

                      ngguyu Lan tanpa sampeyan cukup! Aku keren karo kontra ...
            2. 0
              7 May 2020
              Kutipan saka Silvestr
              Sesuk kita bakal weruh pira ratingku bakal mudhun sawise iki. Aku njupuk gambar.

              Apa sampeyan peduli banget babagan peringkat sampeyan? Apa sampeyan kudu nglaporake menyang wong?
        2. +3
          7 May 2020
          ngrameke kamardikan saka akal sehat, lan kamardikan kanggo perdagangan Motherland
        3. 0
          8 May 2020
          Kutipan: Serg65
          Kebebasan wicara lan kekarepan!
          lan apa padha ora menehi sampeyan pour metu sadurunge ?!
          1. +3
            8 May 2020
            Aku isin ngomong, nanging padha ora recourse . Aku maca sejarah CPSU, ngandhani pejabat politik yen aku durung siap gabung karo partai kasebut ... opo
            1. 0
              8 May 2020
              Aku bakal ngerti yen dheweke ora ngidini sampeyan ngomong yen sampeyan durung siyap, nanging menehi sampeyan ngomong, nanging apa sing sampeyan temokake ing sejarah CPSU sing nggegirisi sampeyan.
              1. +2
                8 May 2020
                Lha, piye carane aku bisa ngomong, Vladimir, pendapatku sing sepisanan yaiku buku kasebut ditulis kanggo wong bodho ... nuwun sewu, bodho, utawa bodho! Lha, paling ora langsung muncul pitakonan.. Lenin manggon lan kerja ing Swiss... hmm.. negara iki ora paling murah, nuwun sewu, nanging kanggo dhuwit apa? Ing sajarah kasepen iki! Lan blunders kuwi lan kreta cilik ..
      3. +8
        7 May 2020
        Kutipan: DEDPIHTO
        Apa sing kudu dirayakake, pengetan utawa tanggal resmi potongan kasebut?

        Mbok menawa sampeyan bener - pengetan. Iku medeni nalika kabeh wong ketoke menowo, Soviet lan sampeyan nganggo manca, prajurit asing. Lan dheweke, wong manca, kanthi bangga ngegungake pundhake, "nyelenggarakake" ing omahmu.
    3. +5
      7 May 2020
      Kutipan: Gardamir
      Telung ha, Yeltsin nggawe angkatan bersenjata Rusia!

      Lan ing wayahe dheweke dadi pahlawan saka undertaker. Tumindakmu ora bisa dingerteni, aku ora ngerti sapa, nanging ora Gusti.
    4. +5
      7 May 2020
      Kutipan: Gardamir
      Iki carane sejarah ditulis maneh. Telung ha, Yeltsin nggawe angkatan bersenjata Rusia!

      Tegese, Angkatan Bersenjata RF mung duwe hubungan ora langsung karo Tentara Soviet, negara anyar, tentara anyar lan preian anyar.
      Secara pribadi, aku nglawan privatisasi liburan Soviet sing ditresnani lan dihormati dening panguwasa anyar Federasi Rusia.
      1. +3
        7 May 2020
        Quote: Sling cutter
        Secara pribadi, aku nglawan privatisasi liburan Soviet sing ditresnani lan dihormati dening panguwasa anyar Federasi Rusia.

        padha duwe hubungan sing padha karo aku kudu papan. Iku mung perlu kanggo captivate massa konco wong, kanggo nggawe wrapper ayu kanggo pil pait. Nganti bungkuse dibukak sabisa-bisa kanggo awake dhewe, sing daktresnani. Dadi padha manggon ing paradigma padha: preian lan tontonan kanggo kabeh wong, swarga kanggo sampeyan dhewe
        1. +8
          7 May 2020
          Kutipan saka Silvestr
          Nganti bungkuse dibukak sabisa-bisa kanggo awake dhewe, sing daktresnani. Dadi padha manggon ing paradigma padha: preian lan tontonan kanggo kabeh wong, swarga kanggo sampeyan dhewe

          Miturut cara, Colleague, akeh terus mangan dermetso langsung karo pambungkus, lan siji mung bisa guess karo apa kesenengan lan amal kanggo pedunung gopniks ngrampog negara kanggo music lagu saka Uni Soviet.
          Iki minangka gaya khusus kanggo maling nalika korban seneng ngucapke matur nuwun marang perampok lan dheweke memuji penjahat kasebut.
      2. +1
        7 May 2020
        Quote: Sling cutter
        Tegese, Angkatan Bersenjata RF mung duwe hubungan ora langsung karo Tentara Soviet, negara anyar, tentara anyar lan preian anyar.

        Iki ora kabeh bener, yen mung amarga nasib kabeh personel militèr saka klompok pasukan wis mutusaké Moscow, lan mung setengah yuta ing siji GSVG.
        Minangka kanggo nggawe Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, iku ora sawetara jenis acara landmark, nanging acara budgetary biasa - Kamentrian Keuangan Rusia ora bisa nyedhiakke Penny kanggo pangopènan pasukan ing Rusia nganti struktur kuwi. resmi digawe.
        Umumé, ora ana sing ndeleng preian sawise tanggal iki, mulane ora ana sing ngelingi.
        Quote: Sling cutter
        Secara pribadi, aku nglawan privatisasi liburan Soviet sing ditresnani lan dihormati dening panguwasa anyar Federasi Rusia.

        Aku uga. Mung panguwasa ora peduli, sanajan dheweke mbatalake tanggal 7 November, tanggal 1 Mei, ora jelas apa jenis liburan - paling ora aku bisa mbayangno Abramovich lan Alekperov ing kepala kolom perayaan.
    5. + 13
      7 May 2020
      Padha nyoba kanggo mbusak kabeh kenangan saka USSR saka memori saka wong. Padha mbusak lan ngganti jeneng preian Soviet saka tanggalan lan introduce dhewe, nemokke. Tanggal 23 Februari wis diganti jeneng, saiki dheweke nyoba nyurung umume, nawakake kerajinan "demokratis" liyane.
    6. +8
      7 May 2020
      Kutipan: Gardamir
      Iki carane sejarah ditulis maneh. Telung ha, Yeltsin nggawe angkatan bersenjata Rusia!

      Lan uga menehi "kamardikan" kanggo Rusia ...
      Ing sawijining dina, dheweke bakal ngerti manawa ora bisa nulis maneh sejarah, sampeyan mung bisa mbuwang prospek ....
      Sing, nyatane, EBN nindakake.
    7. +1
      7 May 2020
      Kutipan: Gardamir
      Yeltsin nggawe angkatan bersenjata Rusia!

      ... lan "penerus USSR" nilar (ora ninggalake!) Militer sing njabat ing wilayah republik serikat pekerja.
    8. Tur
      +4
      7 May 2020
      Aku maca judhul lan ora percaya mripatku.
      Lan sing apa iku!
      Bajingan lan bajingan sing langsung melu ambruk negara iki diabadi minangka pangripta lan inspirasi.
      Inggih, padha teka! Mudhun cah lanang!
    9. +1
      7 May 2020
      Iki carane sejarah ditulis maneh.
      "Sejarah ditulis dening pemenang ... - pandherekipun hangover. Lan banjur menacingly kaya iki:" Aja wani nulis maneh sajarah!
    10. + 11
      8 May 2020
      Kutipan: Gardamir
      Iki carane sejarah ditulis maneh. Telung ha, Yeltsin nggawe angkatan bersenjata Rusia!

      Ngenteni, bakal katon yen ebn minangka pimpinan paling apik ing negara kita ing kabeh sejarah.
  2. + 18
    7 May 2020
    Apa substitusi lan decommunization tekan situs iki? Banjur apa sing bakal dibatalake, Dina Kamenangan? Utawa 8 Maret? Utawa Oktober Agung?
    Utawa mungkin kita bakal nglarang kabeh SOVIET lan kita bakal urip kaya Ivan sing ora ngelingi masa lalu lan kekerabatan. Inggih, kula ngaturaken sugeng rawuh para pengguna forum. Ora adoh banget.
    1. +4
      7 May 2020
      "Februari 23, 1918 minangka salah sawijining dina ing sajarah Rusia, sing penting banget kanggo overestimate. Ing dina iki, persis satus taun kepungkur, sing paling ora bisa dikalahake lan legendaris - Buruh 'lan Petani'. Tentara Abang - muncul ing Rusia Soviet enom.
      ING. 2018.
      1. +2
        7 May 2020
        Lan sadurunge, kita ora duwe pembela tanah air lan Tentara ora ana ing Rusia?
        1. +2
          7 May 2020
          Ing Rusia pra-revolusioner, ana Dina Pengetan Tentara Rusia, sing dirayakake tanggal 11 September (29 Agustus, miturut gaya lawas), lan diadegake ing taun 1769.
          Dina Cavaliers Ordo St. George dirayakake saben taun, sing dirayakake ing Istana Musim Dingin tanggal 9 Desember (miturut gaya lawas - 26 November). Liburan iki digandhengake karo consecration ing 1051 saka Gréja Suci Agung Martir George Victorious, lan Saint George piyambak dianggep santo paling dihormati dening militer.
          1. +4
            7 May 2020
            Dadi perlu ninggalake Dina Pengetan tentara Rusia minangka preian nasional. Sajarah pembela tanah Rusia ora diwiwiti ing taun 1918.
      2. RUS
        0
        7 May 2020
        Kutipan saka doccor18
        "Februari 23, 1918 minangka salah sawijining dina ing sajarah Rusia, sing penting banget kanggo overestimate. Ing dina iki, persis satus taun kepungkur, sing paling ora bisa dikalahake lan legendaris - Buruh 'lan Petani'. Tentara Abang - muncul ing Rusia Soviet enom.
        ING. 2018.





        23 Februari: apa sing kita ngrayakake?


        Umume warga negara CIS ngrayakake Hari Defender of the Fatherland. Nanging apa kita kabeh ngerti apa liburan iki? Apa sebabe kedadeyan kasebut? Aku mikir sawetara. Mula, aku arep nyritakake babagan sejarah liburan iki.

        Dipercaya manawa tanggal 23 Februari 1918 minangka dina penciptaan Tentara Merah Pekerja 'lan Tani' (RKKA). Nanging dekrit babagan nggawe Tentara Abang ditanggepi tanggal 28 Januari (utawa 15 miturut gaya lawas) Januari 1918. Banjur, ing sasi, titik resepsi kanggo Tentara Abang digawe ing saindhenging negara. Ing St. Petersburg, titik kasebut mung digawe tanggal 21 Februari. Mulane, panemu yen tanggal 23 Februari kita ngrayakake dina penciptaan Tentara Abang iku salah.

        Ayo ndeleng apa sing kedadeyan ing tanggal 23 Februari 1918. Akeh sing ngomong yen dina iki kita ngrayakake kamenangan lokal Tentara Merah nglawan Jerman ing cedhak Narva lan Pskov. Ora ana perang ing cedhak Narva dina iku, mung diwiwiti tanggal 3 Maret. Lan, kanthi cara kasebut, rampung tanggal 4 Maret kanthi kasunyatan manawa Jerman njupuk kutha kasebut.

        Boten kados Narva, dina iki, perang tenan njupuk Panggonan cedhak Pskov lan Tentara Abang menang kamenangan, sawise kang langsung dikalahaké, yaiku, ing 24 Februari. Nanging kamenangan iki unremarkable, uga, kajaba kekalahan cepet. Mulane, ora ana alesan kanggo nggawe preian kanggo ngurmati dheweke.

        Miturut versi liyane, ing 23 Februari, ora ana perang ing cedhak Pskov utawa Narva. Mitos babagan rong kamenangan kasebut digawe dening Stalin.

        Nanging ing dina iki ana acara sing luwih penting tinimbang perang cedhak Pskov, sing bisa uga ora kedadeyan. Sajrone revolusi, Bolsheviks janji tentrem sanalika padha teka menyang kuwasa. Dadi wong-wong mau dadi kuwasa, mula janji kudu ditetepi, lan ora ana sing nglawan. Nanging kabeh iku ora supaya prasaja. Tanggal 23 Februari, Jerman ngirim ultimatum, miturut Rusia kalah Belarus, Polandia, Ukraina, Negara Baltik lan arep mbubarake Tentara Abang lan Angkatan Laut. Komite Pusat ora gelem nampa ultimatum iki, nanging Lenin, ngancam bakal mundur, meksa nampa ultimatum kasebut. Akibaté, 23 Februari minangka dina kapitulasi Rusia lan pembubaran Tentara Abang.
        Iku aneh lan kontradiktif kanggo milih preian ing tanggal kasebut. Nanging kepiye kedadeyane? Ya, kaya biasane ing Rusia, kedadeyan kasebut amarga pejabat sing bodho. Bener, carane iku. Pejabat saka Tentara Merah, Nikolai Podvoisky, ngusulake kanggo ngrayakake dina penciptaan Tentara Merah tanggal 28 Januari lan ngirim dokumen sing cocog tanggal 10 Januari 1919. Nanging ketoke malah banjur Russian Post makarya ing cara sing padha saiki, lan panjalukane mung teka ing 23 Januari. Tanggal kasebut wis liwati, mula Komite Eksekutif Pusat Kabeh-Rusia nolak dheweke. Nanging ing 24 Januari Presidium Dewan Kota Moskow isih mutusake kanggo nganakake preian ing 17 Februari, digabungake karo dina Orde Merah. Dina Orde Merah ditransfer menyang Minggu sabanjure, yaiku, 23 Februari, lan dina Tentara Abang uga ditransfer menyang tanggal 23, tanpa mikir (uga, kaya biasane) yen dina iki kedadeyan persis. setaun kepungkur.

        Mulane, mundhakaken kaca dina iki utawa congratulating wong, ngerti sing sampeyan congratulating ing dina Rusia nyerah kanggo Jerman.
        1. +2
          7 May 2020
          Kutipan: RUSS
          23 Februari: apa sing kita ngrayakake?

          Secara pribadi, aku ngrayakake Dina Tentara lan Angkatan Laut Soviet, sing aku njabat luwih saka 25 taun. Dheweke ora ngladeni siji dina ing tentara Rusia.
          1. +1
            8 May 2020
            Kutipan saka Piramidon
            Secara pribadi, aku ngrayakake Dina Tentara lan Angkatan Laut Soviet, nalika aku njabat luwih saka 25 taun.

            Aja lali yen saliyane preian utama tanggal 23 Februari, ana akeh preian khusus lan umum ing angkatan bersenjata ing dina sing beda - Dina Angkatan Laut, Angkatan Rudal lan Hari Artileri, Dina Angkatan Udara, lsp. Mulane, preian iki tansah dirayakake - tradhisi kasebut. Saora-orane para signalmen, sing ora ana hubungane karo pasukan sinyal, ora ngrayakake tanggal 20 Oktober, nanging tanggal 7 Mei dheweke metu menyang alam kanthi cara sing teratur - paling ora aku kelingan. Ing unit intelijen radio, para perwira ora nganggep awake dhewe minangka signalmen, mula 7 Mei minangka liburan sing luwih penting kanggo dheweke tinimbang dina Korps Sinyal.
            1. 0
              8 May 2020
              Kutipan saka ccsr
              Aja lali yen saliyane preian utama tanggal 23 Februari, ana akeh preian khusus lan umum ing angkatan bersenjata ing dina sing beda.

              Matur nuwun kanggo ngelingake. Nanging sanajan tanpa, kita ngrayakake preian profesional, kajaba dina SA lan Angkatan Laut (23 Februari). Kita tansah ngrayakake Dina Penerbangan (18 Agustus), Dina Angkatan Laut (Minggu pungkasan Juli (sawise kabeh, penerbangan angkatan laut)), lan malah Chekist Day (20 Desember (resimen kita minangka pengintaian). lapangan udara dumunung ing alas sing padhet) ngguyu
              1. 0
                8 May 2020
                Kutipan saka Piramidon
                Inggih, uga dina rimbawan

                Dadi aku ngomong babagan, yen ora ana wong sing unik ing kene dumadakan mutusake manawa juru sinyal militer dipasang ing Radio Day. Senajan aku ngerti sing kabeh signalmen militèr ngrayakake - malah ing sawetara bagéan padha nyengkuyung tanggal iki.
                Kutipan saka Piramidon
                Chekist Day (20. Desember (resimen kita ana pengintaian).

                Nyatane, perwira intelijen militer nganggep tanggal 5 November minangka preian - nanging saben wong duwe masalah dhewe, lan kenapa sampeyan milih dina iki yaiku masalah tradhisi sampeyan.
                1. 0
                  8 May 2020
                  Kutipan saka ccsr
                  Nyatane, pejabat intelijen militer nganggep tanggal 5 November minangka preian.

                  Iki minangka remake pasca-Soviet saka model 2000. Kita wis ora krungu bab kuwi. Aku pensiun saka tentara Soviet ing taun 1991.
                  1. +1
                    8 May 2020
                    Kutipan saka Piramidon
                    Iki minangka remake pasca-Soviet saka model 2000. Kita wis ora krungu bab kuwi.

                    Sampeyan salah - intelijen militer tansah ngrayakake dina iki, mung dheweke ora nyebar babagan iki ing jaman Soviet. Miturut cara, ana sing disebut "pilot Ivashutin" sing ora ana hubungane karo penerbangan - sampeyan uga durung krungu.
    2. +5
      7 May 2020
      Banjur apa sing bakal dibatalake, Dina Kamenangan? Utawa 8 Maret? Utawa Oktober Agung?
      Oktober wis dibatalake. Covid the Great pindah saka 9 Mei nganti 3 September.. Ya, lan resimen kasebut digawe kanggo nutupi Dina Kemenangan. Deleng simbol-simbole, ora ana sing menang.
      1. +3
        7 May 2020
        Kutipan: Gardamir
        Deleng ing simbol sing, boten saka pemenang.

        ora apa-apa!
      2. Komentar wis dibusak.
        1. RUS
          -2
          7 May 2020
          Quote: Sling cutter
          ing tangan liyane, moyoki iku gendera Vlasov, "macan", caps a la "Sturmbannfuehrer", imam karo censers .....

          Gendéra triwarna umuré luwih saka 300 taun, tutupé ora kaya Wehrmacht, nanging kaya sing ana ing militer nganti taun 1917.
          1. 0
            8 May 2020
            Kutipan: RUSS
            Gendéra triwarna umuré luwih saka 300 taun, tutupé ora kaya Wehrmacht, nanging kaya sing ana ing militer nganti taun 1917.

            Sugeng rawuh, Kamrad! Aku dhewe jengkel, musik saka lagu kabangsan Soviet, tricolor, jas sirah loro, imam "aneh", fresko karo karakter dubious .... lan kabeh iki bebarengan ora bisa menyang siji sirah, nanging iku uga ana nedimon. Siji tembung - obscurantism lan Putinism!
        2. 0
          7 May 2020
          Quote: Sling cutter
          Gendéra Vlasov

          Nalika tricolor diadopsi ing Rusia, banjur gedhe-gedhe ... - mbah Vlasov ora malah spermatozoon. Kanggo sing kepengin banget karo "flasov flag"
          Gendéra nasional ing Rusia muncul ing wiwitan abad kaping XNUMX-XNUMX, ing jaman pambentukan Rusia minangka negara sing kuat. Kanggo pisanan, gendéra putih-biru-abang diunggahake ing kapal perang Rusia pisanan "Eagle", nalika pamaréntahan bapaké Peter I Alexei Mikhailovich.

          Ing endi Vlasov banjur?
          1. 0
            8 May 2020
            Kutipan saka Piramidon
            Nalika tricolor diadopsi ing Rusia, banjur gedhe-gedhe ... - mbah Vlasov ora malah spermatozoon. Kanggo sing kepengin banget karo "flasov flag"

            Kawan, sampeyan tersinggung? ombenan Ya, neraka karo dheweke karo gendéra iki, tegese Vlasov ngaco gendéra iki nganggo tangan cilik sing reged, lan kepiye gendéra iki bisa ditinggal sawise Putinisme ....?
            1. 0
              8 May 2020
              Quote: Sling cutter
              Kawan, sampeyan tersinggung?

              Ya, apa isin. Aku mung entuk komentar bodho sing ana hubungane karo gendéra, sing umure luwih saka 300 taun, digandhengake karo wong aneh sing lair ing taun 1901. Lan yen sesuk sawetara koboi mlaku-mlaku ing Broadway kanthi gendéra Soviet, apa sampeyan bakal langsung nganggep bendera Soviet dadi Amerika? Ya, mung sawetara kesalahpahaman sing bodho lan upaya kanggo komunikasi sing ora katon.
              1. 0
                9 May 2020
                Kutipan saka Piramidon
                Aku mung entuk komentar bodho sing ana hubungane karo gendéra, sing umure luwih saka 300 taun, digandhengake karo wong aneh sing lair ing taun 1901.

                Aku ora pengin 9 Mei, nanging aku kudu!
                Lan sampeyan zadolbali dening nyoba kanggo nyambung unconnected!
                Elinga ing salawas-lawase yen Banner of Victory ora ana hubungane karo Romanov utawa Vlasov, luwih-luwih Putin
                ora duwe triwarna!!!Ngrayakake Dina Kamenangan kanthi triwarna padha karo skakuases bakal ngrayakake Liburan iki kanthi rong warna.
                Ancaman. Lan kanthi biaya saka kabodhoan komentar, sampeyan kanthi jelas ngremehake manfaat sampeyan.
                1. 0
                  9 May 2020
                  Quote: Sling cutter
                  Elinga ing salawas-lawase yen Banner of Victory ora ana hubungane karo Romanov utawa Vlasov, luwih-luwih Putin

                  Aja nyoba kanggo mulang kula crita sing sampeyan dhewe ngerti ing pecahan, lan inspirasi kula karo apa aku ngerti tanpa sampeyan, lan malah ing swara printah lan instructive. Aku dhewe tansaya munggah lan urip lan ngawula kanggo paling gesang kawula ing gendera abang lan banner, lan aku ngerti worth sing. Apa aku pitutur marang kowe bab perlu kanggo ngrameke Victory Day ing tricolor? Aku mung nesu amarga sampeyan ngubungake gendera Rusia kanggo sawetara Vlasov lan ora liya. Lan sampeyan inflated kene ora ngerti apa, lan meh wrote kula mudhun minangka mungsuh saka wong.
            2. RUS
              0
              8 May 2020
              Quote: Sling cutter
              Kutipan saka Piramidon
              Nalika tricolor diadopsi ing Rusia, banjur gedhe-gedhe ... - mbah Vlasov ora malah spermatozoon. Kanggo sing kepengin banget karo "flasov flag"

              Kawan, sampeyan tersinggung? ombenan Ya, neraka karo dheweke karo gendéra iki, tegese Vlasov ngaco gendéra iki nganggo tangan cilik sing reged, lan kepiye gendéra iki bisa ditinggal sawise Putinisme ....?

              Sejatine, Vlasovites perang ing gendéra St. Andrew, padha uga duwe sharons stylized ing gendéra iki.
          2. 0
            8 May 2020
            Kutipan saka Piramidon
            Kanggo sing kepengin banget karo "flasov flag"

            Inggih, gendéra saiki ora bakal dadi asli kanggo wong-wong sing njupuk sumpah ing Red Banner - supaya ora pedal topik iki, tricolor ora bakal dadi gendéra, lan sampeyan ora kudu gawe uwong yakin kabeh kita, referring kanggo sajarah sawijining.
            1. 0
              8 May 2020
              Kutipan saka ccsr
              tricolor ora bakal flag sandi, lan ana ora perlu kanggo gawe uwong yakin kita kabeh dening referring kanggo sajarah sawijining.

              Aku uga njabat 25 taun ing banner abang, lan tricolors iki uga asing kanggo kula. Nanging sawise kabeh, sampeyan kudu, paling sethithik, dadi obyektif lan ora ngrusak crita, nyoba nyambungake sing ora nyambung.
    3. +5
      7 May 2020
      Kutipan saka Olegater
      Mungkin kita bakal nglarang kabeh SOVIET lan kita bakal urip kaya Ivan sing ora ngelingi masa lalu lan kekerabatan

      opo Banjur perlu kanggo ngrayakake taun 407th Dinasti Romanov, uga, utawa Dina St George Victorious! Dadi, supaya ora dadi Ivan ... nglirik
      1. +7
        7 May 2020
        Nah, nang endi wae kita ngelingi sejarah Uni Soviet dhewe, nang endi wae miturut crita leluhur kita. Apa sampeyan bisa ngomong babagan Romanovs? Paling ora sing dadi Romanov pisanan.
        1. +3
          7 May 2020
          Kutipan: Gardamir
          Apa sampeyan bisa ngomong babagan Romanovs?

          Ahhh, aku ngerti ... nganti 17 Oktober, ana sistem komunal primitif ing wilayah iki !!!
          Kutipan: Gardamir
          Apa sampeyan bisa ngomong babagan Romanovs?

          akeh! Contone, wilayah sing dicekel Bolshevik karo wong bodho dadi negara thanks kanggo Ramanovs! nglirik
          Kutipan: Gardamir
          sing dadi Romanov pisanan.

          Mikhail Fedorovich, apa kabar?
          Gardamir, lan sing mrentah Revolusi Oktober ing St.
          1. +1
            7 May 2020
            Mikhail Fedorovich dijenengi Zakharyin, nanging kasunyatan sing Zakharyin dumadakan, ing pakurmatan saka sawetara leluhur, digawe dhewe jenenge jenenge Fomenkovism.
            Demokrat uga kanthi bodho ngrebut wilayah sing ditambahi Uni Soviet.
            1. +6
              7 May 2020
              Kutipan: Gardamir
              Mikhail Fedorovich dijenengi Zakharyin

              belay Lan raja ora nyata! ngguyu
              Kutipan: Gardamir
              Demokrat uga nyekel wong bodho, wilayah ditambahi dening Uni Soviet.

              Lan tambah akeh?
      2. Alf
        +4
        7 May 2020
        Kutipan: Serg65
        Banjur perlu kanggo ngrayakake 407 taun Dinasti Romanov,

        Isih ngarep. Nanging ora adoh banget.
    4. +3
      7 May 2020
      Kutipan saka Olegater
      Apa substitusi lan decommunization tekan situs iki?

      Apa situs kene? Apa situs web iki ngapusi preian ing negara kasebut?
    5. +1
      7 May 2020
      Kutipan saka Olegater
      Utawa mungkin kita bakal nglarang kabeh SOVIET lan kita bakal urip kaya Ivan sing ora ngelingi masa lalu lan kekerabatan.

      sawetara kene setuju, sampeyan ndeleng, padha macet uga kanggo susu saka "liberal"
  3. +7
    7 May 2020
    Saben dina preinan. Aja bingung karo tanggal
    1. + 12
      8 May 2020
      Ukuran: 7,62x54
      Saben dina preinan. Aja bingung karo tanggal

      Sing utama ora lali preian nyata: 23 Februari, 8 Maret, 12 April, 22 April, 1 Mei, 9 Mei, 7 November, 21 Desember.
  4. + 16
    7 May 2020
    nanging aku mikir kenapa wong mendem kasebut digebugi ular berbisa ...
    lan apa iku ... leluhur Eltsin saka tentara kita dadi ...
  5. + 12
    7 May 2020
    Lan apa, sing nganggep dina iki minangka preian utawa acara? Utawa mungkin cathetan? Iki minangka publikasi tanpa teken, nyatane, surat anonim biasa utawa mung spam, sing, sawise maca, dikirim menyang keranjang sampah. Intine, "Wong Kulon" kaya bocah sing ora nalar. Padha nyoba kanggo nyoba kabeh liwat prisma eling, nanging alangan iku ora akeh kaya wong-wong mau ing Rusia. Lan kabeh usahane backfire. Elinga apa sing diomongake almarhum M. Zadornov, amarga nyatane pancen ngono.
    1. + 11
      7 May 2020
      Kutipan saka: leshiy076
      Lan apa, sing nganggep dina iki minangka preian utawa acara? Utawa mungkin cathetan?

      Inggih, pungkasanipun kita nemokake kapan lan sapa sing nggawe Angkatan Bersenjata Federasi Rusia.
    2. + 11
      8 May 2020
      Kutipan saka: leshiy076
      sapa sing nganggep dina iki minangka preian utawa acara? Utawa mungkin cathetan?

      Aku ora duwe kanca kaya ngono. Nanging aku mikir ing mangsa ngarep dheweke bakal nyoba nglebokake liburan iki ing tanggal 23 Februari.
  6. + 22
    7 May 2020
    7 Mei - Dina Radio. Dina buruh kabeh cabang komunikasi.
    Kabeh tukang sinyal - Happy Holidays! apik
    Lan militèr ora perlu cling kita. ombenan
    1. +3
      7 May 2020
      Quote: Amatir
      7 Mei - Dina Radio. Dina buruh kabeh cabang komunikasi.
      Kabeh tukang sinyal - Happy Holidays!
      Lan militèr ora perlu cling kita.

      Lan kenapa sinyal militer luwih ala tinimbang wong sipil? Jumlahe kira-kira 5% saka kekuwatan kabeh angkatan bersenjata, mula kabeh tukang sinyal militer ngrayakake liburan iki minangka sing profesional.
      Miturut cara, yen ana sing ora ngerti, mula komunikasi militer minangka siji-sijine pangarep-arep yen ana ijol-ijolan serangan nuklir, amarga mung bakal bisa ngatur paling ora sawetara jinis pamrentah ing kahanan kaya ngono, amarga . kabeh komunikasi sipil bakal ditutupi cekungan tembaga.
      1. 0
        7 May 2020
        Lan kenapa sinyal militer luwih ala tinimbang wong sipil?

        Dina saka signalman militer ing Rusia dirayakake 20 Oktober saben taun, tersinggung sampeyan duwe kita.
        Lan dina iki mung dina radio.
        "Military Signalman's Day" minangka liburan profesional para signalmen militer Rusia: personel militer lan pegawai sipil unit komunikasi ing kabeh cabang angkatan bersenjata Rusia lan ing kabeh Layanan Komunikasi ing kabeh jinis angkatan bersenjata Rusia. Uga liburan profesional langsung menyang Pasukan Komunikasi Rusia. Liburan kasebut ditemtokake kanggo dina pambentukan pasukan sinyal khusus Rusia - 20 Oktober 1919. Sanajan unit komunikasi ing pasukan Rusia wis ana wiwit paruh kapindho abad kaping XNUMX. Dina saka sinyal militer ing Rusia dirayakake saben taun ing 20 Oktober
        1. +1
          7 May 2020
          Quote: Amatir
          Dina saka sinyal militer ing Rusia dirayakake saben taun ing 20 Oktober, sampeyan gelo karo kita.

          Yen sampeyan ora ngerti preian, banjur aja bingung Dina Corps Sinyal, lan nomer ageng signalmen militèr sing ora njabat ing Signal Corps kanggo dina siji:
          Dina saka sinyal militer dirayakake ing Rusia saben taun ing 20 Oktober. Ing 2020, preian ditindakake kaping 15. Servicemen saka Signal Corps saka Angkatan Bersenjata Federasi Rusia njupuk bagéyan ing perayaan

          Quote: Amatir
          Lan dina iki mung dina radio.

          Kanggo sampeyan, ya, nanging yen sampeyan ora ngerti, contone, apa layanan komunikasi radio khusus lan carane katon, sampeyan ora perlu kanggo nemtokke idea primitif saka sinyal militèr kanggo wong. sing ngerti spesialisasi militer luwih apik tinimbang sampeyan.
          1. -2
            7 May 2020
            sampeyan ora kudu nemtokke primitifipun perwakilan saka kabeh signalmen militèr kanggo wong sing luwih apik sampeyan ahli ing spesialisasi militèr.

            Tovarisch salah siji wis nyatet uga, utawa pungkasanipun instruktur politik.
            Sayange yen aturan situs VO ora ngidini njelasake marang boors kuwi sapa, apa lan menyang ngendi.
            1. +1
              7 May 2020
              Quote: Amatir
              Tovarisch salah siji wis nyatet uga, utawa pungkasanipun instruktur politik.

              Ana nomer akeh perwira ing Unit OSN sing dianugerahi badge "Operator Radio Kehormatan saka USSR", nanging sampeyan mung verbiage lan ora ngerti sing padha ora ana hubungane karo pasukan sinyal, lan padha ora signalmen.
              Quote: Amatir
              Sayange yen aturan situs VO ora ngidini njelasake marang boors kuwi sapa, apa lan menyang ngendi.

              Aku uga njaluk ngapura yen macem-macem trepachi ing VO minangka profesional, ngomong babagan tentara fiksi.
  7. + 13
    7 May 2020
    Ayo padha ngrayakake 7 Mei dhewe, ing bunder sing sempit. Dina kita tanggal 23 Februari. prajurit
    1. +5
      7 May 2020
      Quote: tawanan
      Ayo padha ngrayakake 7 Mei dhewe, ing bunder sing sempit. Dina kita tanggal 23 Februari.

      Lan kanggo kita, kaya saiki, "Radio Day" tetep.
      1. +3
        7 May 2020
        Kutipan saka tihonmarine
        Lan kanggo kita, kaya saiki, "Radio Day" tetep.

        Banjur kanggo Radio Day! apik ombenan
        1. +1
          7 May 2020
          Quote: Sling cutter
          Banjur kanggo Radio Day!

          Iki kita langgeng! (sawise karya).
          1. 0
            7 May 2020
            Kutipan saka tihonmarine
            Iki kita langgeng! (sawise karya).

            mesthi! ngguyu
        2. +2
          7 May 2020
          Quote: Sling cutter
          Banjur kanggo Radio Day! ombenan apik


          apik ombenan
  8. + 10
    7 May 2020
    Cepet kita lali EBN lan "pointers", luwih cepet kita nyingkirake ngipi elek iki. Nanging, Pusat Yeltsin bakal didesain ulang. Soko sing patut.
    1. + 11
      8 May 2020
      Quote: penembak gunung
      Cepet kita lali EBN-a lan "pointers", luwih cepet kita njaluk nyisihaken saka ngipi elek iki

      Nanging mung kita ora pareng lali bab ebn.
      1. +1
        8 May 2020
        Sampeyan ora bisa lali, pisanan nyoba Humpbacked lan henchmen, banjur liwat EBN.
  9. + 16
    7 May 2020
    Tanggal 7 Mei 95, unit kita bali saka Chechnya.
    1. + 12
      7 May 2020
      Kutipan saka BARKAS
      Tanggal 7 Mei 95, unit kita bali saka Chechnya.

      Tanggal 7 Mei 2000, resimen kita mulih, eselon pungkasan.
  10. + 16
    7 May 2020
    Ora ngerti. Kabeh sing melu, Sugeng Hari Radio!
    1. +7
      7 May 2020
      Kutipan saka olhon
      Ora ngerti. Kabehх melu, Sugeng Radio Day!

      apik yaKenapa sing melu, saben wong sing tresna, eling, pengin ...
      1. +2
        7 May 2020
        Apik ombenan Dadi dadi.
  11. +7
    7 May 2020
    Iku dening pesenan iki 07.05.1992/XNUMX/XNUMX eksistensi tentara CIS sing kondhang dipungkasi, sanajan ing kertas, lan nggawe Tentara Rusia, sanajan kikuk, diwiwiti.
    Sawise 07.05.1992/XNUMX/XNUMX, kabeh kanca "manca" ditawani kanthi sopan (tanpa sukarela-wajib) kanggo mbubarake menyang tentara independen.
    1. +2
      7 May 2020
      Kutipan saka Beaver1982
      Sawise 07.05.1992/XNUMX/XNUMX, kabeh kanca "manca" ditawani kanthi sopan (tanpa sukarela-wajib) kanggo mbubarake menyang tentara independen.

      Ora kaya ngono, amarga banjur menehi pilihan - sampeyan tetep dadi tentara Rusia, utawa entuk dokumen lan pindhah menyang ngendi sampeyan bisa entuk kerja. Minangka pilihan kanggo saben wong sing wis luwih saka 20 dina tanggalan, padha kurban kanggo pensiun ing acara organisasi karo pensiun ing Federasi Rusia. A nomer ageng perwira ing wektu sing njupuk kauntungan saka iki, lan mbokmenawa sawetara isih quietly nampa pensiun Rusia lan lokal, yen padha uga ana. Aku ngerti wong kaya ngono ing Tbilisi.
  12. +7
    7 May 2020
    Nalika kita ngrayakake 23 Februari, kita bakal ngrayakake !!! Kita nggawa anak lan putu babagan iki. Kanggo penulis, Rusia minangka penerus hukum USSR. Federasi Rusia entuk tentara sing digawe ing USSR, mula ora ana sing meksa kita, para perwira Soviet, ora kaya "republik persaudaraan" kanggo njupuk Sumpah Rusia. Ya, lan dheweke ora ngrayakake, malah liber - asty, 7 Mei minangka Dina Penciptaan Angkatan Bersenjata ....
    1. -7
      7 May 2020
      Quote: Vitaly Tsymbal
      , ora kaya "republik persaudaraan" kanggo njupuk Sumpah Rusia.

      apa gunane iki?
      Mungkin sampeyan (maksudku personel militer Angkatan Bersenjata USSR) netepi apa sing sampeyan sumpah sumpah?
      Aku sumpah sinau babagan urusan militer kanthi ati-ati, kanggo nglindhungi properti militer lan nasional ing kabeh cara lan kanggo ambegan pungkasan kanggo pengabdian kanggo Rakyat, Tanah Air Soviet lan Pamrentahan Soviet.

      Aku tansah siap ing printah Pamrentahan Soviet kanggo mbela Tanah Airku - Uni Republik Sosialis Soviet, lan, minangka prajurit Angkatan Bersenjata, aku sumpah kanggo mbela kanthi wani, trampil, kanthi kamulyan lan kamulyan, ora nyisihake getih lan nyawaku dhewe entuk kamenangan lengkap liwat mungsuh.

      padha karo Crimea lan mantan prajurit saka Angkatan Bersenjata Ukraina lan padha Berkut.
      Padha sumpah, padha sumpah.
      Nyuwun
      1. + 10
        7 May 2020
        Kutipan saka atalef
        Padha sumpah, padha sumpah.

        opo Apa sampeyan, para pembelot, kudu ngomong?!!!
        1. -5
          7 May 2020
          Kutipan: Serg65
          Kutipan saka atalef
          Padha sumpah, padha sumpah.

          opo Apa sampeyan, para pembelot, kudu ngomong?!!!

          Aku dudu prajurit.
          Apa sampeyan ora weruh bedane?
          1. + 10
            7 May 2020
            Apa dheweke dadi perintis?
            1. 0
              7 May 2020
              Kutipan: Serg65
              Apa dheweke dadi perintis?

              lan ya, anggota Komsomol.
              Sanajan dheweke ora dadi komunis - kaya Yeltsin, Putin, Shoigu lan Lavrov. nglirik
              1. +8
                7 May 2020
                Kutipan saka atalef
                lan ya, anggota Komsomol.

                Aku atalef (Alexander), gabung karo Organisasi Perintis All-Union sing jenenge Vladimir Ilyich Lenin, ing ngarepe kanca-kancaku, aku janji: bakal tresna marang Tanah Air kanthi semangat.
                Apa sampeyan netepi sumpah? keprungu
                1. +3
                  7 May 2020
                  Opo sing salah!?
                  Liberast lan Motherland minangka konsep sing ora kompatibel sing digulung dadi siji !!!
      2. +7
        7 May 2020
        "Aku tansah siyap, ing dhawuh saka Pamrentahan Soviet, kanggo mbela Tanah Airku - Uni Republik Sosialis Soviet, lan, minangka prajurit Angkatan Bersenjata, aku sumpah kanggo mbela kanthi wani, trampil, kanthi kamulyan lan kamulyan, ora nylametake getih lan nyawaku dhewe kanggo entuk kamenangan lengkap nglawan mungsuh" - ora ana tatanan, ora ana agresor eksternal sing nyerang USSR - ana pengkhianat ing njero negara, nanging karo pengkhianat ing USSR (Aku ngelingake yen sampeyan kelalen utawa ora ngerti) - KGB perang .... Dadi iki pitakonan kanggo wong-wong mau, ora kanggo aku lan kanca-kanca))) Nanging iki topik liyane .....
        1. -1
          7 May 2020
          Quote: Vitaly Tsymbal
          ora ana tatanan, ora ana aggressor eksternal sing nyerang USSR -

          Mesthi wae, inisiatif pribadi bisa dihukum, nanging kepiye sumpah?
          Quote: Vitaly Tsymbal
          - ana pengkhianat ing negara kasebut, lan karo pengkhianat ing USSR (aku ngelingake yen sampeyan lali utawa ora ngerti) - KGB perang

          omahku pinggir.
          Aku ora nyalahke sampeyan.
          Kabeh padha kaya ngono.
          Lan isih padha.
          Vaughn, unit sing padha saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing Crimea.
          Nglanggar langsung sumpah.
          Lan padha ditransfer menyang Angkatan Bersenjata RF.
        2. +5
          7 May 2020
          lan karo pengkhianat ing USSR (aku ngelingake yen sampeyan lali utawa ora ngerti) - KGB perang

          Sampeyan ngerti, Aku elinga "17 Moments of Spring", episode ing Sepur, obrolan Stirlitz karo jenderal Wehrmacht. Tembung jenderal - "Kita ora ngobong, dheweke ngobong SS." Sampeyan mung nulis kaya iki. Tegese negara sing mbok lindungi wis ambruk, termasuk kowe, tapi akhire awake dewe ora disalahake, nang omah wae, KGB sing disalahake ??? Banjur pranyata pengkhianat padha dhawuh, apa padha dhawuh? Ora ana sing ngganggu sampeyan? Lan nerangake, negara karo luwih saka 200 yuta wong sing manggon "ing negara paling seneng lan paling ayu", karo 2 yuta tentara, karo mayuta-yuta KGB lan aparat Departemen Dalam Negeri, karo sawetara yuta anggota saka CPSU "Leninis setya. "- lan negara kasebut ngrusak akeh pengkhianat? Apa sampeyan nemokake disonansi ing fabrikasi sampeyan?
          Siji "kanca" ing kene nulis marang aku dina liyane ing komentar yen dheweke "diapusi dening media" !!! Lan amarga iki, USSR ambruk. Iki kudune kegedhen... "diapusi media" ??? Ngelingi yen "kanca" duwe gelar khusus pejabat saka Departemen Dalam Negeri? Utawa apa media ing USSR ngapusi?
          1. +4
            7 May 2020
            Lan kita wis mbela USSR wiwit taun 1990 ing Tajikistan, Transcaucasia, ing negara Baltik - nanging wong ora matur nuwun kanggo kita, nanging ing nalisir - padha disebut kita punishers lan wartawan utamané sukses ing ... nglakoni wektu iku????
            1. +7
              7 May 2020
              Aku njaluk ngapura yen aku nyinggung sampeyan ing sembarang cara. Babagan aku, aku lapor - Aku ditimbali kanggo tugas sing penting ing taun 1992. Sawise tentara, dheweke terus ngladeni lan sinau kanthi paralel.
              Lan aku nulis tanpa menehi sapa wae. Dheweke nulis yen kabeh wong kudu disalahake amarga ambruk negara. "Kelompok pengkhianat" mung minangka katalis kanggo proses kasebut. Lan saiki nodding ing wong, lan ninggalake dhewe aside piye wae ora comme il faut. Ngelingi sing sacoro prakteke ora dijupuk siji dijupuk kanggo nimbali Uni. Ora ana perwira siji (akeh ing situs kasebut) sing nggawa bawahan menyang papan pawai kanggo mbela negara. Lan saiki, ing mburi, kabeh wong kuwat lan pinter.
              1. 0
                7 May 2020
                Kutipan: Okolotochny
                Ora ana perwira siji (akeh sing ana ing situs kasebut) sing nggawa bawahan menyang papan pawai kanggo mbela negara.

                mugi kula! Apa ana pesenan? Kesatuan komando dibubarake?
                mungkin amarga...
                Quote: Vitaly Tsymbal
                Ing wektu ambruk USSR, tentara wis mandhek kanggo dipercaya Gorbachev lan tim.
                ?
                1. +4
                  7 May 2020
                  Jelas, posisi sampeyan jelas. Nanging saiki kok wong-wong kaya ngono kuwi padha “murka” amarga ambruk negara? Mratelakake panemume - lungguh saiki lan meneng, saka posisi meneng kuwi negara iki ambruk. Lan saiki "wong-wong sing meneng" iki ngidak-idak nganggo sikile, nuntut perawatan ... Dheweke bakal ndeleng awake dhewe.
            2. 0
              7 May 2020
              Quote: Vitaly Tsymbal
              Lan kita wis mbela USSR wiwit taun 1990 ing Tajikistan, Transcaucasia, ing negara Baltik

              dadi ora perlu nang omah?
              Quote: Vitaly Tsymbal
              Dadi myhataskrayu - ora kanggo aku, nanging apa sing sampeyan lakoni nalika iku ????

              aku ? makarya, rampung istilah ing 90th.
              Aku milih ing referendum - kanggo USSR lan lungguh - gubugku saka pinggir nonton carane ambruk mudhun.
              Nanging ora kaya sampeyan, aku dudu wong militer biasa, lan paling ora aku ngakoni yen aku ora peduli.
              paman diwasa mutusaké, lan kita wis tansah komplotan bisu.
              1. +2
                7 May 2020
                Aku mlebu sekolah saka Baku. Ing Januari 1990, dheweke melu acara tragis ing Baku. Kita ngadeg ing pos papriksan ing "gerbang serigala" - para pelaut kabeh saka Baku (Kaspia flotilla) lan kita - tanker (saka 4 perwira perusahaan - 2 warga Baku, sanajan padha njabat ing distrik liyane). Dadi omah sapa sing kita lindungi? Ora ana konflik siji-sijine karo wong Azerbaijan, lan para penjerit saka oposisi, kaya sampeyan saiki, diterangake yen kita teka kanggo mulihake ketertiban ing omah kita lan yen sampeyan ora seneng karo pamrentah, banjur ganti. kanthi tentrem, lan ora nganggo gaman lan rampokan ...
                Lan sampeyan ora peduli amarga "getih" omah Soviet sampeyan ora ndemek lan bisa uga sampeyan percaya "swara" saka Amerika luwih saka pikiran sampeyan ... lan ngakoni kesalahan ora ngeculake sampeyan saka tanggung jawab. Lan aku duwe "Afghan ing mburiku" lan ngerti apa perang sipil. Ing wektu ambruk USSR, tentara wis mandhek kanggo dipercaya Gorbachev lan tim, lan Yeltsin-Putin mung numpes dening "cara demokratis" apa ana ing tentara Soviet, ing reruntuhan kang, mung sawise 2008, padha. wiwit nggawe soko, sanajan miturut "pola demokratis" ... Nanging iku pendapat pribadi.
                1. +5
                  7 May 2020
                  Yeltsin-Putin dirusak. Yagene kowe meneng, lan saiki kowe nangis? Apa sampeyan ora weruh nalika lagi "putus"? Utawa katon? Lan yen sampeyan ndeleng, apa tumindak sampeyan? njerit ing internet?
                  1. +1
                    7 May 2020
                    Padha bengok-bengok, lan salah siji saka Menteri Pertahanan EBN ngirim telung huruf ing teks biasa, lan banjur nguripake lan ninggalake tentara, Rokhlin "bengok", lan Kvachkov tumindak .... apa ??? Wong-wong ora butuh tentara, dheweke menehi inspirasi marang wong-wong sing saiki dadi kanca ing saindenging jagad, lan negara kasebut minangka ballast sing ora perlu))) Banjur sing kuwasa wiwit ngembangake bahan peledak, dudu tentara. Inggih, babagan Putin - dudu dheweke sing "nyelehake" Kementerian Pertahanan Serdyukov lan K ... Lan nganti 2008, akeh pensiunan militer kurang saka pensiun sipil lan tentara, ing sangisoré pengawasan non-Putin, rusak. kanthi ngurangi sekolah militèr lan ngalih menyang brigade dikebiri tinimbang divisi? Sing nalika "jago goreng" pecked ing 2008, naluri saka ngreksa dhiri tambah kuat ing kuwasa, padha malah kelingan pejabat politik))) Lan orientasi menyang prajurit kontrak sing gabung tentara kanggo gaji, lan ora kanggo nepaki suci. kewajiban kanggo Motherland, kaya conscripts. Nanging saiki tentara ganti lan ganti dadi luwih apik, nanging mung babagan teknis ...
                    1. +1
                      7 May 2020
                      Ninggalake mbah Kvachkov piyambak, dheweke duwe Mason .... katon ing internet.
                      1. 0
                        8 May 2020
                        Kutipan: Okolotochny
                        Ninggalake mbah Kvachkov piyambak, dheweke duwe Mason .... katon ing internet.

                        Aku ora ngerti kenapa pejabat sing pantes iki ora nyenengake sampeyan, nanging kadhangkala sampeyan kudu ngrungokake apa sing diomongake lan nggawe kesimpulan yen otak fitnah modern marang dheweke ora rampung garing.
                      2. +3
                        8 May 2020
                        Kutipan saka ccsr
                        Aku ora ngerti kenapa pejabat sing pantes iki ora nyenengake sampeyan

                        Kvachkov minangka saboteur profesional, nanging upaya ing Chubais ndadékaké akeh pikiran sing ora sehat ... apa iku????
                      3. 0
                        8 May 2020
                        Kutipan: Serg65
                        Kvachkov minangka saboteur profesional, nanging upaya ing Chubais ndadékaké akeh pikiran sing ora sehat ... apa iku????

                        Iki minangka provokasi, Kvachkov ora ana hubungane. Iku padha sawise pembunuhan Kholodov, nalika padha arep kanggo ngubungake partisipasi ing konspirasi militer marang Yeltsin kanggo GRU kolonel Kuznetsov.
                    2. +3
                      7 May 2020
                      Dadi pensiun nganti 2008? Lan saiki? Vitaly, sampeyan duwe slogan lan emosi sing padha.
                      1. +1
                        8 May 2020
                        Lan saiki? Lan saiki, wis pensiun, aku melu kerja militer-patriotik karo bocah-bocah, pemuda, lan para veteran. Yaiku, amarga kabisanku, aku nyoba njaga memori tentara Soviet lan wong-wong sing njabat ing taun-taun sing beda-beda ... Lan aku pitutur marang kowe yen kekuwatan tentara Soviet ora ana ing teknologi modern, nanging ing kakuwatane semangat prajurit Soviet, nambahake yen prajurit Rusia - Soviet - Rusia ora mbela raja-sekretaris jenderal-presiden, kulawargane, tanah lan kamardikane. Lan nom-noman lunga menyang tentara ora kanggo entuk dhuwit, nanging kanggo nepaki tugas militèr .... Sampeyan bisa nimbang iki slogan - ing donya virtual kang kita saiki komunikasi karo sampeyan, katon kaya iki, lan nalika sampeyan teka menyang kelas, utawa museum, utawa menyang bagean militèr, nalika sampeyan ndeleng wong ing mripat, nalika sampeyan ora duwe tombol "dibagi" ing tangan - tembung iki ora katon kaya slogan))). Ngomong-ngomong, aku pengin ngelingake sampeyan))) jagad nyata yaiku jagad emosi !!!!
              2. +4
                7 May 2020
                Alexander, ora ana gunane kanggo nerangake. Kepiye negara sing duwe tentara, organ, partai sing akeh yuta ambruk tanpa ditembak? Negara apa iki, sing dirusak dening akeh pengkhianat? Apa jenis dhukungan kanggo kekuwatan sing ana dening rakyat, sing diidini rakyat? Banjur padha macet. Ora ana slogan, nanging sampeyan kudu nguripake otak lan mikir. Nanging dheweke ora bisa mikir, partai mikir kanggo dheweke.
                1. +2
                  7 May 2020
                  Aleksey, minangka warga Israel, Alexander ndhukung sampeyan kanthi lengkap, nanging minangka prajurit tentara Soviet, mesthine ora mungkin)))) Sampeyan ora ana ing SA, mula ngadili dheweke miturut informasi saka "Komite Prajurit. 'Ibu')))
  13. +5
    7 May 2020
    mabuk menarik, paling ora ngombe kanggo angkatan bersenjata, utawa sadurunge dheweke mabuk?
    1. +2
      7 May 2020
      Kutipan saka: nov_tech.vrn
      mabuk menarik, paling ora ngombe kanggo angkatan bersenjata, utawa sadurunge dheweke mabuk?

      Lan sadurunge, lan sajrone, lan sawise iku, luwih saka satus kaping
      1. +3
        7 May 2020
        Kutipan saka tihonmarine
        Lan sadurunge, lan sajrone, lan sawise iku, luwih saka satus kaping


        100 gram esuk lan dina gratis ombenan
    2. +3
      7 May 2020
      Kutipan saka: nov_tech.vrn
      mabuk menarik, paling ora ngombe kanggo angkatan bersenjata, utawa sadurunge dheweke mabuk?

      Apa dheweke dadi sober?
    3. + 12
      8 May 2020
      Kutipan saka: nov_tech.vrn
      mabuk menarik, paling ora ngombe kanggo angkatan bersenjata, utawa sadurunge dheweke mabuk?

      Ing mratelakake panemume, kang ora garing metu, kang tansah nyatet soko.
  14. +1
    7 May 2020
    Ing tanggal 7 Mei 1992, Presiden Federasi Rusia nandatangani pesenan babagan langkah-langkah kanggo nggawe Angkatan Bersenjata Federasi Rusia lan Kamentrian Pertahanan.
    wong bodho wong bodho Nyuwun
  15. +9
    7 May 2020
    Aku krungu bab preian iki kanggo pisanan! Ing 23 Februari, padha rampung ngganti. De-esecerization ing tumindak.
    1. + 11
      8 May 2020
      Kutipan: O. Bender
      Taki 23 Februari diganti rampung.

      Durung, nanging wis diwiwiti.
  16. +3
    7 May 2020
    sapu anyar nyapu kanthi cara anyar ... sing utama yaiku ana pesawat ing Rusia! ...
  17. +3
    7 May 2020
    Dadi 23 Februari ana ing pawon ?! Banjur perlu kanggo nglirwakake kamenangan Tentara Merah / Soviet lan ngetutake gaya omah gila Rusia. Kepiye para perwira Soviet, para pengagum Putin, terus pura-pura ora ngerti apa-apa? ngguyu
    1. -1
      7 May 2020
      Kutipan saka Silvestr
      Kepiye para perwira Soviet, para pengagum Putin, terus pura-pura ora ngerti apa-apa?

      Apik, dokter, apik. Ya, kanthi cara, kenapa dheweke ora tetep mbela Krimea ing taun 90-an, nanging nyeret dheweke menyang negara agresor?
      1. +2
        7 May 2020
        Kutipan: Serg65
        Ya, ngomong-ngomong, kenapa dheweke ora tetep mbela Crimea ing taun 90-an,

        saka ngendi asale kawruh kuwi? Apa padha cedhak?
        Kutipan: Serg65
        lan draped ing negara aggressor?

        bab sapa iki?
        1. 0
          7 May 2020
          Kutipan saka Silvestr
          saka ngendi asale kawruh kuwi? Apa padha cedhak?

          Ya, aku weruh bawlers kuwi ing Crimea, ing dina ing droves!
          Kutipan saka Silvestr
          bab sapa iki?

          Babagan negara sing sampeyan terus-terusan ngolesi kotoran kanthi seneng banget?
          1. +3
            7 May 2020
            Kutipan: Serg65
            Ya, aku weruh bawlers kuwi ing Crimea, ing dina ing droves!

            ana 90 ewu bawlers kuwi ing Crimea ing 30s - perwira cadangan, pensiunan. Sampeyan mesthi paling wicaksana lan paling prayoga saka wong-wong mau. ngguyu
            Kutipan: Serg65
            Babagan negara sing sampeyan terus-terusan ngolesi kotoran kanthi seneng banget?

            Sampeyan bisa mangsuli nganggo tembung wong wicaksana


            1. +1
              7 May 2020
              Kutipan saka Silvestr
              Sampeyan mesthi paling wicaksana lan paling prayoga saka wong-wong mau.

              ngguyu Mesthi, dheweke setya nglayani palu lan arit nganti 96 taun!
              Kutipan saka Silvestr
              Sampeyan bisa mangsuli nganggo tembung wong wicaksana

              Oh, aku seneng banget karo tembung Lenin .. nalika ing Swiss aku mangan kopi karo croissant kanthi apik banget, nanging nalika aku lungguh ing Kremlin, aku langsung lali kabeh ...
              1. +3
                7 May 2020
                Kutipan: Serg65
                nanging nalika dheweke lungguh ing Kremlin, dheweke langsung lali kabeh ...

                terus babagan pengikut Kremlin utawa usus tipis?

                nah, terus mikir...
                1. +4
                  7 May 2020
                  ngguyu Sylvester, kabeh panguwasa janji gunung emas lan sele gisik, nanging urip nggawe pangaturan dhewe! Lenin, Stalin, Khrushchev, Brezhnev nindakake kabeh sing dijanjekake? Lan aku ora nyalahke wong-wong mau!
                  1. +2
                    7 May 2020
                    Kutipan: Serg65
                    Lenin, Stalin, Khrushchev, Brezhnev nindakake kabeh sing dijanjekake?

                    ngrungokake! Nah, ora ana tragedi! Ing Brezhnev, sampeyan entuk pendhidhikan, mundhakaken anak, tindak menyang resort. Nanging ana masalah. Sacara global, ora ana sing ala: ora ana apa-apa ing rak, nanging kabeh wong duwe dhuwit lan ora ana sing mati keluwen. Saiki: kabeh ana ing rak, nanging kanthi dhuwit - ora kabeh dadi rosy.
                    Saka sudut pandang wong awam, "khataskraynik" saiki kabeh wong lara! Apa yen sampeyan ndeleng watara?
                    Njupuk topik dina iki, coronavirus. Data paling anyar:
                    Italia: 214 ewu wong lara, 152 dokter tiwas.
                    Rusia: 166 ewu lara - 113 dokter tiwas.

                    Apa sampeyan pengin nggawe proporsi? Apa kesimpulane? Kesimpulane gampang - kanggo saben wong sing lara, luwih akeh dokter sing tiwas ing negara kita tinimbang ing Italia. Lan iki sanajan aku ora nemokake 2 kenalan ing dhaptar wong sing wis mati.
                    1. +1
                      7 May 2020
                      Kutipan saka Silvestr
                      Nah, ora ana tragedi!

                      Lan aku ora nindakake tragedi
                      Kutipan: Serg65
                      Lan aku ora nyalahke wong-wong mau!

                      Amarga aku bisa mbayangno kahanan saiki.
                      Kutipan saka Silvestr
                      Ing Brezhnev, sampeyan entuk pendhidhikan, mundhakaken anak, tindak menyang resort.

                      Nah, saiki mbarepku wis sekolah, nggedhekake anak lan menyang resort.
                      Kutipan saka Silvestr
                      saben wong duwe dhuwit lan ora ana sing mati keluwen

                      Amarga wong Soviet ngerti ing ngendi lan sapa sing kudu dicedhaki supaya karo rak-rak toko sing kosong, kulkas ora bakal kosong. lan dereng kathah wekdalipun (nuwun sewu tautologi) taun-taun luwe, tiyang-tiyang wau dereng nglalekaken ngelmu slamet.
                      Kutipan saka Silvestr
                      Rusia: 166 ewu lara - 113 dokter tiwas.
                      Apa kesimpulane?

                      Kesimpulane prasaja ... kecerobohan lan ora nggatekake langkah-langkah keamanan!
                      1. +3
                        7 May 2020
                        Kutipan: Serg65
                        Kesimpulane prasaja ... kecerobohan lan ora nggatekake langkah-langkah keamanan!

                        ora ala hi
                        Carane menehi hasil karo iki:
                        1. SanPin 2.1.3.2630-10
                        2. Seni. 221 saka Kode Buruh Federasi Rusia
                        3. hlm. 3. Art. 37 saka Konstitusi Federasi Rusia
                        " juragan wajib nyedhiyakake peralatan pelindung kanggo karyawan yen pakaryan personel ditindakake ing kahanan sing mbebayani utawa mbebayani lan saben wong duwe hak kerja ing kahanan sing cocog karo syarat safety lan higienis."?
                        1.Ana kekurangan jas medis protèktif ing Rusia. - Menteri Perindustrian lan Perdagangan Denis Manturov. TASS.
                        2. Peskov menehi saran marang dokter supaya sambat amarga kekurangan APD menyang Kementerian Kesehatan, dudu media
                        3. Walikota Moscow Sergei Sobyanin ngakoni lack saka setelan protèktif nganggo ing rumah sakit metropolitan.
                        4. Staf medis Rumah Sakit Daerah Lyubertsy ing wilayah Moskow ngajokake keluhan karo FSB Rusia sing ana hubungane karo infeksi koronavirus sing gedhe banget. Miturut dokter, kesalahane kedadeyan kasebut ana ing pimpinan institusi medis,
                        lan iki bisa terus lan terus ...
                        Ayo njupuk topeng, contone.
                        Apa kabutuhane? - Ora ana sing ngerti.
                        Kita percaya yen tanpa nggatekake wong tuwa lan bocah-bocah, 85% wong Rusia diwasa saiki wis mandhiri, yaiku, liyane (udakara 16,5 yuta wong) kerja. Topeng kudu diganti saben 2-3 jam.
                        Ngelingi kasunyatan manawa warga sing terisolasi uga butuh topeng kaping pindho saben minggu kanggo pindhah menyang toko utawa apotek, kabutuhan total luwih akeh. 50M topeng medis. Sing, kasedhiya 13 yuta topeng nutupi meh 26% saka kabutuhan saben dina.
                        Cathetan: Pasokan topeng ing Rusia yaiku 13 yuta potongan. saben dina: udakara 8,5 yuta digawe ing negara kasebut, 4-4,5 yuta diimpor saka China, - Kementerian Perindustrian lan Perdagangan.
                        Lan ana uga respirator, etc., etc.
                      2. +1
                        7 May 2020
                        Kutipan saka Silvestr
                        Carane menehi hasil karo iki:

                        karo iki? Lan kanthi pitakonan iki menyang dokter kepala rumah sakit! Apa dheweke dokter kepala utawa dheweke bajingan doggystyle? Ya, malah nyolong, malah mlumpat metu saka kulit, lan nyedhiyani kanggo Staff! Ora sia-sia taun 90-an sing disebutake, para pelaut saya keluwen, ya dakkongkon nyolong ing sawah sing cedhak, ya tanggung jawab iki. peti kanggo ibune!!!!
                      3. +1
                        7 May 2020
                        Kutipan: Serg65
                        Lan kanthi pitakonan iki menyang dokter kepala rumah sakit!

                        gawe aku ngguyu!
                      4. 0
                        7 May 2020
                        Kutipan saka Silvestr
                        gawe aku ngguyu!

                        Lha ya, dokter kepala kuwi kaya ngono, fiksi siji! Lan mundhakaken bokong, ing wayah awan golek sing bisa cepet njahit topeng lan overalls ... wah, iku ora masalah kang, iku ora mbayar kanggo iku .... nanging ya, iku lucu! Ing kasus iki, aku nostalgia babagan jaman Soviet .... dokter kepala bakal diganti ing dina sabanjure lan nyoba gelang ing Butyrka ...
                      5. +4
                        7 May 2020
                        Kutipan: Serg65
                        Lan mundhakaken bokong, ing wayah awan golek sing bisa cepet njahit topeng lan overalls ..

                        ora cocok! Iki kain KHUSUS! Bandage gauze ngliwati 50%, saka kain khusus - mung 6-7%. Nanging sawise 2-3 jam, kabeh 100%.
                        Kutipan: Serg65
                        dokter kepala

                        tuku akeh kuwi bisa karo tawaran massa. Lan ora ana tawaran. Ing dhuwit sing padha. Biaya topeng sadurunge virus kira-kira 1 rubel, saiki Sobyanin wis adol 30 rubel.
                        Sistem wis digawe, tugas utama yaiku laporan sing nyenengake lan ora tanggung jawab Nyuwun
                      6. 0
                        7 May 2020
                        Kutipan saka Silvestr
                        Sistem wis digawe, tugas utama yaiku laporan sing nyenengake lan ora tanggung jawab

                        A wong kudu ing Panggonan pisanan ing kabeh kasus!
                        Kutipan saka Silvestr
                        Lan ora ana tawaran.

                        Ana usaha jahitan cilik, ana grosir kain sing dibutuhake, ana dhuwit ing rekening rumah sakit, ora ana tanggung jawab lan kepinginan!
                        Mesin negara abot nganti butuh wektu kanggo istirahat, ora ana wektu, nanging ana bawahan sampeyan sing tanggung jawab!
                      7. -1
                        7 May 2020
                        Kutipan: Serg65
                        A wong kudu ing Panggonan pisanan ing kabeh kasus!

                        SETUJU 100%! hi
                        Mung yen kita beda. Nyuwun
                        Kutipan: Serg65
                        Ana usaha jahitan cilik, ana grosir kain sing dibutuhake, ana dhuwit ing rekening rumah sakit, ora ana tanggung jawab lan kepinginan!

                        Kanggo njahit topeng, sampeyan kudu ngliwati Roszdravnadzor, Rospotrebnadzor, Rosakkreditatsiya, nganakake tes wajib produk sampeyan, lan liya-liyane. Carane akeh wektu iku bakal njupuk?
                        Inggih, yen sampeyan duwe kemampuan penetrating paman kaya Sechin, sampeyan bisa cepet ketemu.
                        Lan topeng dibutuhake wingi. Malah Kamentrian Perindustrian lan Perdagangan ngakoni: saka 13 yuta topeng saben dina, mung 8,5 yuta sing digawe ing negara kasebut! Sisane 4-4,5 yuta topeng diimpor saka China.
                        Kepiye bisnis sandhangan cilik bisa saingan karo Kementerian Perindustrian lan Perdagangan! Lan kepala dokter isih ora bisa tuku topeng kaya ngono ing Aliexpress - ora ana dhuwit kasebut, lembaga negara anggaran ora duwe hak kanggo tuku kanthi mandiri ing luar negeri.
                      8. Alf
                        +1
                        7 May 2020
                        Kutipan: Serg65
                        Mesin negara abot nalika butuh wektu kanggo ngendhokke, ora ana wektu,

                        Nanging saiki wektu kanggo ngirim topeng menyang Italia lan Amerika Serikat ditemokake.
                    2. +4
                      7 May 2020
                      USSR, Novocherkassk, 1962, 26 wong tiwas ing demonstrasi, 87 tatu. Sawijining wektu, ing 1 jam.
                      1. +2
                        7 May 2020
                        Kutipan: Okolotochny
                        26 wong tiwas lan 87 tatu sajrone demonstrasi kasebut.

                        opo Iku ora bisa diitung!
                      2. +4
                        7 May 2020
                        Soryan, murni miturut Lenin, aku weruh kene, aku ora weruh kene.
                      3. 0
                        8 May 2020
                        Kutipan: Okolotochny
                        USSR, Novocherkassk, 1962, 26 wong tiwas ing demonstrasi, 87 tatu. Sawijining wektu, ing 1 jam.

                        Apa sampeyan pengin mbandhingake 26 wong sing tiwas kanthi latar mburi pembantaian nasional nalika runtuh USSR? Utawa loro perang ing Chechnya, contone? Banjur Mungkin sampeyan bakal mikir bab apa macem-macem scum saka perestroika kaping, dipimpin dening Korotich lan sampah liyane, supaya tresna kanggo speculate ing kasus siji iki.
                      4. +3
                        8 May 2020
                        Kutipan saka ccsr
                        Apa sampeyan pengin mbandhingake 26 wong sing tiwas kanthi latar mburi pembantaian ing basis nasional nalika runtuh USSR?

                        Mbandhingake kerusuhan keluwen lan tumindak sing direncanakake dening KGB ora kaya ngono, apa sampeyan mikir?
                    3. -1
                      7 May 2020
                      "Italia: 214 ewu wong lara - 152 dokter tiwas.
                      Rusia: 166 ewu lara - 113 dokter tiwas.
                      Apa sampeyan pengin nggawe proporsi? Apa kesimpulane? Kesimpulane gampang - kanggo saben wong sing lara, luwih akeh dokter sing mati ing negara kita tinimbang ing Italia.
                      Mungkin dokter kita luwih tuwa, lan iki minangka proses alami, utawa iki nuduhake kualifikasi dokter kita, sing ora bisa nglindhungi awake dhewe? "Staf medis Rumah Sakit Daerah Lyubertsy ing wilayah Moskow ngajokake pernyataan ing FSB Rusia ana hubungane karo infeksi gedhe karo coronavirus
          2. +1
            7 May 2020
            Negara kang "vegetasi".
    2. +5
      7 May 2020
      Kutipan saka Silvestr
      Dadi 23 Februari ana ing pawon ?!

      Dear Sylvester, ora ana sing meksa wong kanggo ngrayakake Keputusan iki, dheweke ora ngrayakake, amarga iki dudu preian, iki mung crita kita.
      Kok nuwuhake karep saka awal.
      1. +2
        7 May 2020
        Kutipan saka Beaver1982
        Kok nuwuhake karep saka awal.

        Kenapa glow? Iku lucu lan sedih kanggo nonton: tradhisi tentara Soviet diumumake, lan jeneng "Red Banner" dibusak saka jeneng armada, parade ing Red Square dilestarekake, lan Mausoleum dilapisi plywood, padha ngipat-ipati. fascism, lan plakat memorial kanggo Mannerheim iki Hung lan akeh, ing trifles. Pranyata kita ngadeg jejeg.
      2. +1
        7 May 2020
        Kutipan saka Beaver1982
        Kok nuwuhake karep saka awal.

        Karya kaya ngono!
    3. -1
      7 May 2020
      Kutipan saka Silvestr
      Dadi 23 Februari ana ing pawon ?!

      Sejarah ora bisa dibuwang menyang pawon. Sawise kabeh, kita ora lali kampanye pangeran Igor, Vsevolod, Vladimir, kita wis ora lali Alexander Nevsky, kita wis ora lali perang ing Kalka lan dijupuk saka Kazan, lan kita uga ora lali 23 Februari.
      1. +1
        7 May 2020
        Kutipan saka tihonmarine
        Kita ora lali ...

        kita sing ngerti USSR, sajarah negara. Wektu ora sabar lan kita bakal lunga, nanging generasi EG, masyarakat konsumen, bakal ngganti. Banjur kabeh bakal dadi duweke. Contone yaiku Ukraina. Sovyèt wis lunga, lan nasionalis, Bandera wis teka kanggo ngganti
        1. 0
          7 May 2020
          Kutipan saka Silvestr
          Contone yaiku Ukraina. Sovyèt wis lunga, lan nasionalis, Bandera wis teka kanggo ngganti

          Carane apes, nanging bener.
  18. +4
    7 May 2020
    Kutipan saka Beaver1982
    Iku dening pesenan iki 07.05.1992/XNUMX/XNUMX eksistensi tentara CIS sing kondhang dipungkasi, sanajan ing kertas, lan nggawe Tentara Rusia, sanajan kikuk, diwiwiti.
    Sawise 07.05.1992/XNUMX/XNUMX, kabeh kanca "manca" ditawani kanthi sopan (tanpa sukarela-wajib) kanggo mbubarake menyang tentara independen.

    Persis. Sapa sing ora ngerti, banjur kira-kira nem sasi ana kekuwatan ganda, ana Angkatan Bersenjata CIS (kayata penerus Angkatan Bersenjata USSR), lan Angkatan Bersenjata nasional Rusia (kayata sing kalebu ing Angkatan Bersenjata CIS. ). Dheweke dipimpin dening Shaposhnikov lan Grachev (kaya para pemenang Komite Darurat Negara, bebarengan karo Yeltsin). Tilas pimpinan Angkatan Bersenjata USSR, Yazov lan Varennikov, banjur kaya tawanan Demokrat, sing squealed lan nuntut jaksa penuntut kanggo khianat. Penuntut kanggo koma lan bali menyang ngarep, lan diagonally maca artikel saka KUHP - lan boten!
    Ing wektu sing padha, metu saka inersia, dhuwit dikirim kanggo njaga unit (nang endi wae, kajaba, mbokmenawa, ing negara Baltik), peralatan dikirim kanggo ndandani menyang negara tetanggan, malah pejabat ditransfer. Dadi, aku isih duwe generator diesel 30 kW sing dikirim kanggo mrikso menyang Ukraina, lan Grads ora bali menyang LenVo kita, saka Ukraina, utawa saka Negara Baltik ...
    Buruh logistik nandhang sangsara, entuk daging lan glepung ing wilayah tetanggan, banjur ngadhepi kasunyatan manawa kanthi prentah saka kepala daerah demokratis anyar (aku ora ngelingi apa sing diarani), larangan ekspor ditindakake. saka wilayah luar negeri (padha bener tabrakan ing tapel wates wilayah Arkhangelsk lan Vologda) . Penguasa, nanging sapa sing peduli ...
    Sadawane dalan, ana penarikan massa pasukan ing ngendi wae saka klompok pasukan Eropa, eselon kanthi peralatan militer sing wis dibubarake lan bubar (tanpa komisi likuidasi ana) nggandhol ing saindenging negara, ora dikirim menyang sapa wae, mula dheweke uga duwe. kanggo nglawan eselon ing Gryazovets, sing anggota VOSO nyoba ngirim menyang Arkhangelsk kanthi tembung: "Yen ana booth karo antena, mula iki mbokmenawa kanggo sampeyan!"
    Isi babakan dhuwit ora isin telat lan depreciates dening wektu ditanggepi saben loro utawa telu (ing mburi ana "Pavlovsk" ijol-ijolan dhuwit, ing ngarep - "Chernomyrdin" exchange saka 93).
    Azerbaijan lan Armenia misahake divisi lan senjata saka mantan Tentara Angkatan Darat kaping 7, bebarengan nuduh Rusia campur tangan, ing Tajikistan wis ana konflik lengkap, ing ngarep ana pembantaian lan nyoba njupuk senjata abot saka MSD 201st lan ngrusak pengawal tapel wates. saka tapel wates Afghan. Ana perang ing Transnistria, uga ing Abkhazia lan Ossetia Kidul. Para pejuang, disebut maneh ing jaman USSR, mlaku kaya kecoak, ora nyekel wong-wong sing lunga menyang negara anyar karo awake dhewe! Liyane, nalika kejiret, sambat sing padha "diantemi lan tortured", padha dijupuk ing swiwi saka kantor jaksa militèr lan Komite Prajurit Ibu, lan seconded menyang unit normal. Sawisé iku, akèh-akèhé, sing rada kabotan, nyolong mantel, flasks, boots saka pejuang normal lan maneh mlayu menyang ngendi wae (Banjur, sawise sawetara taun, dheweke katon dhewe utawa karo ibune nuntut menehi militer anyar. ID, amarga tanpa iku akeh perkara sing angel utawa ora mungkin).
    Kabeh wektu iki, loro menteri pertahanan (Grachev lan Shaposhnikov) wis sregep nyiapake lan ngirim pesenan, arahan lan dokumen penuntun liyane. Sistem umum ciphers lan tombol kanggo ZAS terus operate (sanajan persis anggere wis dikenal kanggo tartamtu sing kanca Ukrainia trocoh menyang Amerika - kompromi sengit lan panggantos urgent ing dina!)
    Lan saiki, pungkasane, medeni iki rampung: Grachev nyiapake pesenan kasebut kanggo Yeltsin, lan dikirim menyang unit ing wilayah Rusia, uga sawetara liyane (OA lan gudang ing Transnistria, 201MSD ing Tajikistan): "Ing utama siji aku! Tindakake dhawuhku!”.
    Iku, mesthi, ora nggawe Angkatan Bersenjata Rusia, nanging kajelasan sing wis suwe saya suwe. Liyane nem sasi saka brothel kuwi - lan iku pancene bakal perlu kanggo nggawe anyar Angkatan Bersenjata, supaya aku bakal nelpon titik iki ngresiki munggah, lan ora "nggawe".
    Salajengipun, malah sadurunge mangsa panas 93, dhuwit iki awal Russian, kita mbagekke menyang negara Asia Tengah lan tilas republik liyane (kang, bebarengan karo "Chechen saran cathetan", nyepetake inflasi kita dening ewu persen).
    Shaposhnikov ngumumake sinecure (Markas Pasukan Sekutu CIS) ora perlu, miturut pendapatku, ing taun 94. Tumindak aneh, dheweke bisa terus dadi "Menteri Pertahanan CIS" kanthi gaji lan keamanan sing cocog, nanging ing kene, bisa uga ati nurani ... (Ing kana dheweke bakal dikreditake)
    Ing kene aku nyoba kanggo njlèntrèhaké "Tanggal" iki liwat mripate saksi mata, saka apa aku pribadi ngerti, utawa sing aku pribadi melu.
    Aku ora ndalang, liyane bisa ndeleng kabeh beda, "90s suci" sawise kabeh.
    1. 0
      7 May 2020
      Wah, aku ora ngerti carane iku, matur nuwun kanggo informasi. Nanging, kanggo aku, preian mung tanggal 23 Februari.
  19. +5
    7 May 2020
    "Military Review" congratulates personel militèr saka Angkatan Bersenjata negara ing dina tatanan saka tentara lan angkatan laut Federasi Rusia.


    Iki tanggal banget "enom", lan sadurunge kita ora duwe V.S. , kalebu menyang USSR?
  20. 0
    7 May 2020
    Nalika ana pitakonan ing negara kita babagan dina tartamtu kanggo nggawe Angkatan Bersenjata negara, mayoritas bakal mangsuli yen dina iki tanggal 23 Februari. Lan jawaban bakal dibenerake: mula 23 Februari dirayakake minangka Defender of the Fatherland Day.

    Mesthi 7 Mei kanggo iki! Sawise kabeh, 23 Februari - preian saka Tentara Soviet, kang padha kasil numpes.
    1. +3
      8 May 2020
      Kutipan: NordUral
      Mesthi 7 Mei kanggo iki! Sawise kabeh, 23 Februari - preian saka Tentara Soviet, kang padha kasil numpes.

      Lan padha miwiti karo Tentara .. Elingi gelombang ing media marang Tentara lan hazing lan punishers, etc (ing 80s). Lan banjur padha njupuk daya lan kasil ngrusak kabeh lan dina Sabat wiwit ing balung USSR lan saiki terus, ora kabeh wis dijarah ..
      Saiki tujuane yaiku kanggo numpes Rusia kabeh .. Padha goyang negara lan aktif banget.
  21. +1
    7 May 2020
    hmm) kok cah wadon ing foto duwe boots saka macem-macem model .....)
    1. +1
      7 May 2020
      Lan kenapa wanita militer butuh tumit?
    2. Alf
      +1
      7 May 2020
      Quote: Tonya
      hmm) kok cah wadon ing foto duwe boots saka macem-macem model .....)

      Apa, banjur padha nyerah ...
  22. +2
    8 May 2020
    Lan ayo padha ninggalake 23 Februari piyambak?!. Ing Ukraina, kanthi cara iki, dheweke uga miwiti. Minangka mantan warga, aku lapor menyang sampeyan.
    Mungkasi preian bolak-balik / bali ing pungkasan wis.
    Ninggalake sing suci ...
    Iku ora bakal mimpin kanggo apa-apa apik.
    Lan wanita ing foto mung peri! ..

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"