Kepiye kapal perang njeblug

207

Kapal perang Jaime I ngebom pesisir Maroko, 1921.

История lan fiksi. Sepisanan aku maca bab carane kapal perang mbledhos ing crita Dirk. Ing kono disimpulake yen jeblugan kapal perang "Permaisuri Maria" minangka sabotase, lan salah sawijining perwira kapal ngerti babagan iki. Apa iki bener utawa ora, ora bisa dingerteni, nanging asumsi iki ngubengi jagad, lan, nyatane, kenapa ora?

Pirang-pirang taun sabanjure, nalika aku wis nulis buku dhewe, ana pikiran sing menarik yen akeh perkara sing bisa diterangake kanthi cara iki, kalebu bledosan lan sabotase ing kapal liyane. Kajaba iku, nggabungake hiburan plot kanthi konten informatif, sing ora kalah karo Wikipedia. Dadi ternyata ing salah sawijining bahan anyar aku janji bakal nyritakake babagan bledosan kapal perang Jaime I, lan sawise janji, aku kelingan yen aku bisa nindakake kanthi cara sing ora biasa. Kasunyatane mung acara iki diterangake ing novelku "Pareto's Law", sing diterbitake ing Jerman, nanging nganti saiki ... durung dirilis ing Rusia. Lan ing buku kapindho, sing disebut "Relawan Kebebasan", mung acara iki dibahas. Kabeh kasunyatan akurat. Dijupuk saka memoar Admiral Kuznetsov lan literatur sing gegandhengan. Nanging petualangan para pahlawan, mesthine, fiksi, nanging cedhak karo kasunyatan.




Kapal perang "Alfonso XIII" lan "Jaime I" ing dalan Barcelona, ​​1929

Acara kasebut kedadeyan nalika Perang Sipil Spanyol taun 1936-1939. Peserta ing acara kasebut, Vladimir Zaslavsky lan Boris Ostroumov, minangka karakter fiksi, nanging dikenal manawa akeh mantan Pengawal Putih teka ing Spanyol nalika iku lan perang ing sisih Franco. Loro-lorone minangka wartawan resmi saka Amerika Serikat, nanging nyatane dheweke minangka mungsuh rahasia Republik. Dheweke dibantu dening Leoncia, sing dadi sekretaris lan juru ketik. Nanging dheweke dadi anggota saka Francoist lemah, "kolom kalima" babagan kang Hemingway wrote supaya apik ing wektu kang. Pramila wonten ing ngarsa panjenengan para maos “VO” ingkang taksih kinurmatan, punika boten langkung saking sejarah saha fiksi ingkang winastan, digabungaken kanthi cara ingkang langkung narik kawigatosan dipunwaos.


Lan maneh ing dalan Barcelona ...

"Ing kana, sampeyan ndeleng, kapal perang Jaime I, sing teka ing wulan Mei saka Almeria, ngadeg ing dermaga," ujare Vladimir Zaslavsky, nuding tangane menyang kapal papat menara gedhe sing ngadeg ing cedhak dermaga.

Konstruksi rampung ing taun 1921, sanajan wiwit taun 1912. Lan sawise kabeh, nganti telung prau sing padha digawe, sanajan, ing panemuku, Spanyol ora mbutuhake kapal kasebut. Mbuang dhuwit! Nanging ... ambisi! Where tanpa wong! Lan kita, ujare, minangka kekuwatan maritim sing gedhe, kita kabeh ora bisa urip tanpa dreadnoughts. Lan apa asile? Dhuwit, wektu, akeh gaweyan lan tenaga kerja wis ditindakake, lan saiki dheweke ngadeg lan didandani ing dermaga. Sing pungkasan, kanthi cara, kabeh trio. Tegese, kapal iki ora liya mung kabodhoan sing ana ing logam, lan wong pinter ing kabeh wektu nggunakake kabodhoan wong liya kanggo entuk manfaat.


Mangkene carane dibangun kanggo sangang taun!

"Aku krungu," ujare Boris, "yen anarkis nindakake kabeh ing kapal iki, lan dheweke ora duwe disiplin ing kana. Dheweke duwe spesialis militer siji saka Rusia, lan sing siji dikirim maneh, nanging sing anyar durung dikirim. Awit saking punika, jarenipun, kados pundi anggènipun dipun damêlakên, bilih kathah sangêt anggènipun sabotase, amargi para pegawe saking pasisir punika botên wontên ingkang mriksani sapa lan saking pundi.

"Inggih, mesthi, kita ora bakal lulus kanggo buruh ing kene," ujare Volodya karo nyengir. - Nanging kanggo ngunjungi dheweke minangka koresponden manca ... karo kabeh konsekuensi, kok ora!

- Apa maksudmu? pitakone Boris curiga. - Apa sing bisa kita tindakake ana ... sing, ya?

- Apa sampeyan mikir? Volodya mesem maneh. "Sawise kabeh, yen dheweke ora duwe disiplin ing kana, mula iki tegese dheweke bakal nuntun kita ing saindenging kapal, anggere kita nulis kanthi apik babagan dheweke." Lan kabeh bakal gumantung mung ing kita!

- Bener! Leoncia dumadakan weruh. - Iki manly, utamané amarga kapal iki wis nyoba kaping pirang-pirang kanggo nglelebke, nanging kabeh ora ana gunane. Lan wektu iki, pilot nyerang dheweke nganggo rong bom, nanging dheweke tetep ngambang lan, ing umum, cocok kanggo perang. Apa yen serangan sabanjure ing wilayah Almeria? Sawise kabeh, dheweke bakal nyopir maneh, lan iki bakal nyebabake korban maneh. Dadi yen ana kesempatan kanggo nyirnakake, mula aku bakal njaluk sampeyan nindakake!

- Ing panjalukan saka señorita ayu, - ngandika Volodya, - iku mung mokal kanggo nolak. Dadi ayo dipikirake lan ... demi sekretaris sing nengsemake lan asisten sing penting "Miss Smith", supaya semangat babagan kamardikan politik Spanyol sing bangga, ayo nyebul ... menyang neraka! Muga-muga dheweke ora bakal nggawe kapal sing ora perlu lan konyol maneh!

Padha ngginakaken luwih saka jam ing tanjung ngrembug operasi mbesuk, lan ing cara kanggo Hotel Cartagena, Volodya marang wong-wong mau kok dheweke wis mratelakake panemume kurang saka kapal perang iki.

"Ora, ora ana sing luwih ala nalika wong miskin nyoba kaya wong sugih ing kabeh," ujare, miwiti mobil. - Mulane, kapal saka seri iki dhewe metu cilik ing antarane wong-wong Spanyol lan kacepetan kurang, lan waja uga, dadi yen iki kapal perang, banjur padha banget, banget Moderate ing kabeh pratondho, lan luwih ala tinimbang. malah kapal perang kita saka jinis " Petropavlovsk. Ora kanggo sebutno kapal Inggris, Prancis lan Italia. Ana papat menara bedhil kaliber utama, nanging dumunung ing pola checkerboard, mulane mung enem sing biasane bisa njupuk ing sisih siji, lan mung kanthi teori kabeh wolung. Bener, akeh minangka 20 102-mm bedhil dipasang ing kapal iki, lan malah karo bolongan diunekake sawise saben dijupuk. Nanging sanajan iki nyengsemaken, nanging, siji wonder, kok? Kajaba iku, ana sawetara bedhil anti-pesawat sing isih ana. Kajaba iku, bedhil baterei utama Inggris anyar karo tong minyak luwih saka sadurunge dadi ora kasil, amarga padha kedher banget sawise saben dijupuk, kang, mesthi, dibayangke ing akurasi. Lan kapal dhewe metu dadi cramped sing malah lifeboats lan longboats pisanan dipasang ing payon loro menara medium, amarga ora ana mung panggonan kanggo nyimpen!


Cilik nanging ayu!

"Inggih, lan sing paling awon," tambah Volodya. - Iki minangka anané tutup loading bedhil turret. Iki sebagéyan trep, nanging pengalaman Peperangan Jutland lan perang ing Dogger Bank cetha nuduhake yen biaya tutup ing kahanan pertempuran wis banget kobong. Lan iku perlu kanggo ngomong apa iki bisa mimpin kanggo? Dadi wong Jerman, kanthi muatan kasus, mbuktekake luwih adoh tinimbang Inggris konservatif, sanajan aku ngajeni banget.
- Kabeh sing perlu punika asam kanggo nggawe sekring asam, lan Boris tansah karo wong, lan uyah Bertolet lan gula ora masalah kanggo njaluk. Minangka pilihan pungkasan, kita nggunakake kepala match, amarga uga ngandhut uyah bartholite.

Leoncia mung geleng-geleng kepala nanggepi. Dheweke wis suwe mikir yen wong loro iki, sing ora sengaja nyambungake uripe, iku wong sing luar biasa, lan saiki ana konfirmasi liyane babagan iki. Dheweke lungguh kanthi tenang ing mobil lan ngrembug babagan operasi sing bakal teka kanggo nyebul kabeh kapal perang, kaya-kaya ana longboat biasa. Sawise kabeh, sing paling penting yaiku dheweke wis ngerti yen ora ana pretense apa-apa, yen kabeh iki bakal bener, lan kabeh kapercayan dhewe iki saka pengalaman urip, nanging luwih, mbok menawa, ora saka nanging marang kawruh kang diduweni. Urip nggawe tugas kanggo dheweke, otak kanthi cepet nganalisa lan langsung menehi informasi manawa kedadeyan kaya ngono wis kedadeyan, lan yen mangkono, sampeyan mung kudu mbaleni maneh babagan kahanan anyar. Sanajan "mung" iki minangka barang sing paling larang ing karyane!

Sawise tekan hotel, dheweke langsung leren menyang kamar Volodya lan ing kana dheweke wiwit nggawe telung hulu ledak bebarengan supaya bisa numpes kapal perang kasebut. Adhedhasar kekuwatan asam sing diduweni, Volodya lan Boris ngetung yen suwene sekring kira-kira rolas jam, mula Boris ngusulake supaya pindhah menyang kapal ing wayah awan supaya bledosan kedadeyan ing wayah wengi, sing bakal nggawe. angel kanggo nyimpen kapal.

Dheweke mutusake kanggo njaluk kunjungan menyang Komisioner Gabriel Pradal, sing ditunjuk ing kene mung ing Mei. Minangka wong anyar, miturut Volodya, dheweke kudu banget mrihatinake babagan panguwasa ing antarane tim, tegese dheweke kudu seneng karo wartawan asing. Kanggo nambah pengaruh marang para pelaut, Leoncia nganggo setelan sutra abang padhang, topi jerami putih sing amba, lan Volodya lan Boris nganggo celana panjang, klambi putih lan dasi busur warna-warni.

- Mungkasi, kaendahan, - pelaut pisanan sing teka ing dermaga Kurro ketemu karo pyropo licik, - malah menyang ngisor, malah kanggo setan ing neraka, nanging mung karo sampeyan!

Banjur dadi kaya sing, banjur ing vena padha, nalika wong-wong sing ala karo tembung lan Fantasi mung whistled deafeningly sawise dheweke. Komisaris mêthuki para tamu wontên ing gang, nyuwun pangapunten, awit botên sagêd rêmên, rêmên-rêmên rêmbag sawarnining uwuh, jalaran kapalipun dipun damêlakên, lajêng sami dèrèng ngajêngakên dhatêng kabining senapati. Komandan kapal kasebut, Kapten Pangkat 2 Francisco Garcia de la Vega, nampa wong-wong mau kanthi apik, nambani kopi lan jeruk lan janji bakal mangsuli pitakon sing ora ana hubungane langsung karo "rahasia militer". Volodya mangsuli yen dheweke ora nglanggar rahasia apa wae, dheweke mung seneng ngandhani kanthi bener babagan urip saben dinane para pelaut republik. armada. Lan ora malah dadi luwih armada, nanging sabenere kapal, kang dilakokno supaya kasil nglawan pangkalan pemberontak ing Ceuta lan Algeciras. Garcia de la Vega ora melu ing tumindak kapal perang, nanging, mesthi, langsung njupuk wong-wong mau lan wiwit njawab ing rinci pitakonan takon wong. Lan nalika dheweke ngerti yen Volodya iki padha karo "Pak Salju" sing nerbitake artikel babagan armada ing majalah Naval, dheweke kapenuhan rasa hormat marang dheweke, mula dheweke ora nggatekake dheweke. Nanging, dheweke bisa ngomong sethithik marang dheweke yen Volodya ora ngerti! Contone, dheweke ngerti saka ngendi wae manawa pesenan saben barbet saka menara penembak utama ing Khaimah mung individu - bab sing angel diterangake saka sudut pandang akal sehat!

"Inggih, amarga sampeyan wis ngerti rincian kaya ngono," ujare Garcia de la Vega, nyengir, "banjur ora ana sing kudu ditambahake. Sampeyan bisa kanthi aman ngajak aku menyang kapal perang minangka asisten.

"Dadi aku, umume, mung" spesialis kursi, "ujare Volodya, ndeleng mudhun, mesthine ora sopan. - Ya, aku ngerti kabeh iki, nanging ... aku meh ora bisa mrentah kapal kasebut ing perang. Sampeyan ngerti, tugas iki ngluwihi kekuwatan lan kemampuanku. Nanging pramila ing dinten punika kula sowan ing ngarsa panjenengan, supados kula lan kanca-kanca kula saged mirsani kanthi mripat kula piyambak, kapal perang nyata ingkang nembe perang kaliyan mengsah lan taksih nate ngambah karusakan saking bom lan cangkang. .

Maneh, ora ana cangkang sing nyerang Jaime I akhir-akhir iki, lan lagi didandani ing Cartagena sawise rong bom saka pesawat Franco nyerang. Nanging, komandhan kapal lan komisaris pancen seneng banget karo cara ngandika, uga, ing basa Spanyol sampurna, lan padha seneng manthuk.

- Mbokmenawa, sampeyan kabeh duwe akeh sing kudu dilakoni ing kene, - kaya-kaya, ujare Leoncia, main peran wong bodho, nanging kasengsem ing kabeh wanita, - mula mungkin luwih becik kita ngomong karo para pelaut? Lan sing paling penting, ayo padha ngubengi kapal sampeyan sethithik, ngrasakake kekuwatane, kekuwatane, lan sing paling penting, kepahlawanan wong-wong sing berjuang kanggo republik ing kono.

Ora ana kekurangan sing pengin mimpin kapal kasebut! Boris lan Volodya sengaja miwiti menek ing kene, nanging ora ketompo carane hard padha nyoba, padha ora bisa kanggo lay ing sembarang majalah bubuk saka telung menara. Mesthi wae ora ana sing curiga apa-apa, mung ora nggatekake sedhela, mula ora ana sing nyoba, dheweke bisa metu saka kanthong kothak korek api kanthi komposisi sing gampang kobong lan dilebokake. dheweke nang endi wae ing antarane tuduhan lan gagal. Tanpa guna, salah siji saka wong-wong mau ngalihake perhatian para pelaut sing mlaku bareng karo dheweke, supaya sing liyane bisa ngetrapake rencanane. Ing endi sing ditudhuhake, mung kerja sing ditindakake, lan ing kene dheweke ditawani lulus tanpa mandheg! Lan ing ngendi dheweke ora ana, dheweke bisa ngadeg lan ngomong kaya sing dikarepake, nanging ora ana pangerten !!!

Apa sing kudu dilakoni ing kahanan iki, Volodya ora bisa mbayangno, lan Boris jelas duka, nanging uga ora bisa nindakake apa-apa. Banjur Leoncia pungkasane nyedhaki dheweke lan, mesem manis, ujar manawa dheweke wis ndeleng kabeh ing kene, lan dheweke bisa lunga! Ora percaya kupinge, Volodya lan Boris nyekel tangane lan langsung ninggalake kapal perang, janji karo komandan lan komisaris kanggo nggawa materi kanggo maca sadurunge dikirim kanggo dicithak. Sawisé iku, padha cepet menyang mobil lan ndamel kanggo hotel, lan Leoncia tetep meneng kabeh lan mung mesem enigmatically.

Kepiye kapal perang njeblug

Skema waja lan instalasi senjata. Diagram 1923

"Inggih, kados pundi Leoncia?" Boris ora bisa nolak. - Kowe piye? Sawise kabeh, kita ora nate nanggung biaya, lan ora ngerti apa sing kudu ditindakake, nalika sampeyan tiba-tiba nelpon. Nah, sampeyan wis sukses?

– Nanging aku kasil! dheweke nguwuh kanthi swara seneng. - Aku pura-pura yen aku kudu ngencengi lambe, lan para pelaut sing ngubengi kapal kabeh wiwit katon ing endi wae, nanging ora menyang aku. Detik-detik kuwi wis cukup kanggo aku!

"Endi sampeyan nyelehake biaya, Leoncia?" Volodya takon dheweke, sing isih ora bisa nggawa awake kanggo pindhah menyang "sampeyan" karo dheweke. "Muga-muga dheweke ana ing papan sing ora bakal ditemokake?"

- Aku macet, minangka ngandika, antarane tutup saka bedhil 102-mm. Aku khusus takon apa jenis rollers iki, lan padha wiwit nerangake kanggo kula ing cara paling rinci, lan banjur ... Aku wis ngomong apa aku ana lan carane!

- Inggih, sampeyan lan uga rampung! - Sawise ngrungokake dheweke nganti pungkasan, ujare Boris kanthi semangat. Kita ora kasil, nanging sampeyan nindakake - iku apik! Saiki mung ngenteni asil, lan luwih apik, metu saka kene sanalika bisa supaya layanan keamanan ora nahan kita.

"Kosok baline, kita ora bakal ninggalake kene sadurunge bledosan," ujare Volodya. - Banjur, sawise bledosan, kita uga bakal tetep ing kene kanggo sawetara wektu, supaya sawise iku ora ana sing bakal mikir curiga kita apa-apa! Lagi renovasi, para pelaut pancen bebas ngumbara ing koridor karo rokok ing cangkeme, dadi adoh saka dosa? Sampeyan bakal cukup kanggo sampeyan, Boris, kanggo mbuwang kabeh pyrotechnics lan mung - ora ana sing bakal curiga apa-apa. Nanging yen kita njupuk lan ninggalake saiki, banjur maitre d' bakal langsung laporan ngendi iku kudu bab cepet-cepet kita, lan, mulane, departure curiga, saka kang curiga bisa tiba ing kita. Kajaba iku, ing kana, katon, para pelaut saka prau perang, ngumbara ing lurung-lurung lan, ing prinsip, saben wong bisa disogok lan diwedeni, mula ora ana alesan kanggo kita lunga saka kene, durung weruh kabeh. pemandangan lokal!


Barcelona, ​​​​Oktober 1928 Alfonso VIII lan Jaime I

Padha ngginakaken liyane dina sayah! Sepisan maneh kita dibukak amfiteater Romawi lan reruntuhan kuna, dumunung mung uncalan watu saka hotel. Banjur padha ngunjungi kastil Maroko, pakunjaran militer Santa Lucia lan basilika abad pertengahan De la Caridad, sawise iku padha menyang tanjung maneh kanggo nglangi sadurunge turu, lan mung sawise iku padha manggon ing kamar Volodya kanggo ngenteni asil saka sabotase.

Siji jam liwat, banjur liyane, tengah wengi teka, lan isih ora ana bledosan. Pungkasane padha keturon, ora bisa turu, lan kapal tambang ing dermaga isih ngadeg.


Iki kapal perang iki katon ing taun 1937 ...

Boris wiwit cepet-cepet ngubengi kamar ing wayah esuk, kaya macan sing dikurung.

"Apa sampeyan yakin yen sampeyan sijine daya ing antarane tutup?"

"Inggih, inggih, persis," Leoncia mangsuli kaping sepuluh.

"Mungkin dudu biaya, nanging cangkang, lan sampeyan sijine ing antarane?"

Ya, ora, apa dheweke pancen bodho nganti ora bisa mbedakake antarane muatan lan proyektil? Ora, apa sing diwenehake dheweke, dheweke sijine ing kono.

Apa bom iku, kowe kelingan? dheweke terus takon. Aku wis nggawe sawetara ...

“Sing digawe saka casing kuningan, amarga sampeyan dhewe sing kandha yen luwih trep kanggo aku.

- Ya, bener. Nanging kok ora njeblug banjur?

- Kepiye carane aku ngerti? Leoncia ngangkat bahu. "Kita ora bisa mung mriksa apa sing kedadeyan ing kana." Kita isih kudu ngenteni ...

- Kalem sampeyan mung bisa diremehake!

"Lan aku ora ngerti apa sebabe sampeyan, Ossi, gugup banget, nyatane, amarga sepele. Inggih, kita ora njeblug dina iki, kita bakal njeblug sesuk! Sawise kabeh, kapal ora ninggalake pelabuhan ing ngendi wae ...

Dheweke sarapan tanpa napsu, banjur njupuk kamera, dheweke munggah maneh menyang kastil Maroko. Pemandangan pelabuhan saka kene mung apik banget, lan kapal perang ing cedhak dermaga katon banget. Pas wayah awan, akhire Volodya dhawuh:

- Ayo metu saka kene, ketoke, gagasan kita gagal!

Banjur, ora dinyana-nyana, ana bledosan sing nggegirisi keprungu ing kapal perang!

Saka gunung sing padha ngadeg, lampu kilat padhang katon cetha ing area menara katelu saka kaliber utama, lan geni nyuwil munggah dhuwur, lan lebu mabur saka cerobong asep ing kabeh arah.

- Hore! Boris bengok-bengok kanthi banter, disusul Volodya, lan Leoncia nyeluk dheweke: "Hurrah, hurrah!"


Model kapal perang "Jaime I" ing Museum Angkatan Laut Cartagena

Begjanipun, ing kene ora ana wong sing weruh, lan sanajan sawise bledosan, ora ana sing ndeleng ing ngendi dheweke saiki ngadeg. Sauntara kuwi, ageng ageng kumelun ireng sing peteng ndhedhet munggah menyang langit ing sadhuwure kapal perang, dipadhangi saka ngisor dening ilat-ilat geni kuning-abang sing metu saka lambung kapal. Katon kanthi cetha carane kapal tunda lan kapal pemadam kebakaran ditarik menyang lokasi kedadean lan dheweke nyoba mbanjiri kapal sing kobong nganggo banyu, mung dheweke ora bisa ngatasi geni kasebut. "Jaime I" isih terus diobong, lan ora suwe, jeblugan anyar keprungu, sawise siji-sijine. Banjur alon-alon ndhaptar ing sisih tengen, dekne wis kecemplung, lan karir gelute wis rampung!

- Soko sampeyan ora ngetung! - Volodya ujar marang Boris nalika mudhun menyang mobil. - Ketoke, salah siji asam dadi banget banget utawa, ing nalisir, tembok saka lengen klambi banget kandel, nanging sampeyan ndeleng dhewe: iku kudu mbledhos ing wayah wengi, lan saiki iku persis noon. Wektu tundha meh sedina, kaya ngono.

"Nanging saiki ora ana sing bakal mikir babagan kita," ujare Leoncia kanthi nada conciliatory. “Lho, kenapa iki kedadeyan?” Nah, sapa sing bisa ngomong saiki? Asil penting kene, lan kita duwe!


pelaut Republik muter musik. Almeria, Spanyol, Februari 1937

Lan wong telu mau cepet-cepet menyang kantor telegraf kanggo ngirim informasi menyang koran lan radio kanthi cepet babagan bledosan kapal perang Republik Jaime I ing pelabuhan Cartagena.

Sing nggumunake, komisi penyidik, sing ngurusi kahanan sedane, dianggep minangka alesan utama kanggo ora nggatekake personel kapal. Jeblugan rong cangkang 102 mm ing sisih tengen kapal, miturut dheweke, kedadeyan saka pemotong gas sing digunakake kanggo ndandani salah sawijining bulkheads, rusak dening bom saka bom Italia, sing digunakake ing sacedhake langsung saka cellars iki. Iki nyebabake detonasi saka rong menara kaliber utama No.

Nanging, propaganda Francoist secara harfiah langsung wiwit ngomong babagan "kolom kalima" ing mburi republik, sing, mesthi, diputer ing tangane, nanging kanggo penasehat militèr Soviet, "kolom" kondhang dadi mung alesan: carane, padha ngomong. , kita bisa nindakake soko kene soko apa yen ana telik nang endi wae watara.

* Piropo minangka daya tarik murni Spanyol sing cerah lan kembang kanggo wanita ing dalan. Ora dianggep minangka penghinaan!
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

207 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 12
    13 May 2020
    Wangsulan: Bab ingkang utama ing buku - kang pisanan teka Leoncia? Aku guessed? Kenapa skema kapal perang iki? Foto Leoncia sing padha bakal cukup - sinetron sing apik banget bakal metu ing VO!
    1. +3
      13 May 2020
      Iku mung kaya iki: Aku sijine gambaran saka tumindak unit tank Tiger kene minangka script kanggo film. Lan akeh wong sing seneng banget. Aku panginten sing varian saka jangkoan saka acara nyata bakal menarik. Lan foto ... ngendi aku bisa njaluk iku? Sayange, malah tutup kanggo kabeh buku ing trilogi ora digambar, nanging foto. Rega banget kanggo nggawe tutup sing digambar tangan sing apik banget ... Lan aku guess bener ... Ya, iku ora bisa rampung tanpa katresnan lan marriage, mesthi.
      1. +2
        13 May 2020
        Kutipan saka kaliber
        iki pilihan cahya
        sajarah lan fiksi ing wektu sing padha, digabungake kanthi cara sing luwih menarik kanggo diwaca.


        topik bledosan kapal perang pancen menarik banget, narik lan asring shrouded ing misteri.
        thanks!

        nanging aku bakal seneng maca tanpa tambahan fiksi karo "Volodya ngandika," Boris mangsuli. "Leonsia takon."
        1. 0
          13 May 2020
          Kutipan: Olgovich
          nanging aku bakal seneng maca tanpa tambahan fiksi karo "Volodya ngandika," Boris mangsuli. "Leonsia takon."

          Andrew! Lan tanpa iku ... ana apa-apa kanggo maca bab. Aku ora duwe sumber Spanyol, lan sampeyan ora ngerti sing duwe kene ing kabeh. Utamané Republik. Kuznetsov nduweni paragraf ing memoar. Dadi apa sing kudu diwaca? Apa lan mbledhos amarga sloppiness utawa sabotase? Lan kabeh...
          1. +3
            13 May 2020
            Kutipan saka kaliber

            Andrew! Lan tanpa iku ... ana apa-apa kanggo maca bab. Aku ora duwe sumber Spanyol, lan sampeyan ora ngerti sing duwe kene ing kabeh. Utamané Republik. Kuznetsov nduweni paragraf ing memoar. Dadi apa sing kudu diwaca?.

            Lan sampeyan kudu entuk dhuwit kanggo roti lan mentega. Dadi aku nulis, nanging "wong hawala".
            1. +1
              13 May 2020
              Kutipan: Krasnoyarsk
              Kutipan saka kaliber

              Andrew! Lan tanpa iku ... ana apa-apa kanggo maca bab. Aku ora duwe sumber Spanyol, lan sampeyan ora ngerti sing duwe kene ing kabeh. Utamané Republik. Kuznetsov nduweni paragraf ing memoar. Dadi apa sing kudu diwaca?.

              Lan sampeyan kudu entuk dhuwit kanggo roti lan mentega. Dadi aku nulis, nanging "wong hawala".

              Sampeyan ora puas karo versi penulis utawa penulis dhewe?
              1. + 10
                13 May 2020
                Kutipan saka vladcub
                Sampeyan ora puas karo versi penulis utawa penulis dhewe?

                Apa sampeyan mikir iki versi? Iku tusukan jari. Tabloid kebak munggah dhuwur kuwi. Lan aku banget nuwun sing VO wiwit nguripake menyang.
                1. +2
                  13 May 2020
                  Colleague Krasnoyarsk, ing mratelakake panemume, iki bisa dianggep minangka versi sijine maju ing fiksi.
                  Vyacheslav Olegovich menehi conto versi sastra, bledosan: "Permaisuri Maria", Aku panginten kanggo dangu sing iki bisa uga.
                  1. +2
                    13 May 2020
                    Quote: Astra wild
                    Colleague Krasnoyarsk, ing mratelakake panemume, iki bisa dianggep minangka versi sijine maju ing fiksi.
                    Vyacheslav Olegovich menehi conto versi sastra, bledosan: "Permaisuri Maria", Aku panginten kanggo dangu sing iki bisa uga.

                    Yen Pak Shpakovsky kerja ing VO minangka panulis (sastra seni), mula aku ora duwe keluhan babagan dheweke - dheweke nulis luwih apik tinimbang aku, nanging, ora Sholokhov lan dudu Kuprin.
                    Nanging dheweke uga ngaku minangka sejarawan. Lan iki tingkat liyane. Mulane, syarat kanggo "karya" iku temen beda.
                    1. 0
                      14 May 2020
                      Colleague Krasnoyarsk, Vyacheslav Olegovich minangka storyteller apik banget, salah siji sing paling apik. Kanggo kula, penulis paling padhang ing situs kasebut yaiku V. Ryzhov lan V. O.
                      Vyacheslav Olegovich duwe hadiah: sanajan sampeyan ora pengin, sampeyan ora bakal tetep ora peduli. Dheweke spesialisasi ing Abad Pertengahan - kekuwatane. Sadawane dalan, dheweke nyritakake crita liyane, nanging ora tansah nggunakake sumber sing bisa dipercaya.
                      1. +3
                        14 May 2020
                        Quote: Astra wild

                        Vyacheslav Olegovich duwe hadiah: sanajan sampeyan ora pengin, sampeyan ora bakal tetep ora peduli. Dheweke spesialisasi ing Abad Pertengahan - kekuwatane. Sadawane dalan, dheweke nyritakake crita liyane, nanging ora tansah nggunakake sumber sing bisa dipercaya.

                        Ing kasus iki, luwih becik sampeyan nguripake karya D. Balashov, V. Ivanov, V. Pikul. Dheweke nulis luwih saka apa wae. Lan uga ing topik sajarah lan, kaya Shpakovsky, padha ora ana hubungane karo sajarah, minangka ilmu.
          2. 0
            13 May 2020
            Kutipan saka kaliber
            Andrew! Lan tanpa iku ... ana apa-apa kanggo maca bab.

            Inggih, apa sampeyan, Vyacheslav Olegovich!

            apa wae Bencana kasebut dianggep saka sudut pandang saka telung sebab:

            1. nglirwakake. slovenliness, kegagalan peralatan (sing uga minangka akibat saka kesalahan ing desain lan konstruksi)

            2. pangalihan

            3. force majeure: angin topan lsp.

            saben wong ora ana telas kanggo ngrembug.

            Sampeyan dhewe ngusulake salah sijine:
            komisi pamriksa, sing ngurusi kahanan sedane, dianggep minangka alesan utama kanggo ora nggatekake personel kapal. Jeblugan rong cangkang 102 mm ing sisih tengen kapal, miturut dheweke, asale saka pemotong gas sing digunakake kanggo ndandani salah sawijining bulkheads.
            hi

            Dadi ana sing kudu ditulis lan diwaca ...
            1. 0
              13 May 2020
              Kutipan: Olgovich
              Dadi ana sing kudu ditulis lan diwaca ...

              Omonganku karo awakmu, pikiranku ora cukup kanggo kabeh iki...
      2. +2
        13 May 2020
        Aku bisa menehi foto - Aku mung njupuk model
    2. +6
      13 May 2020
      Kutipan saka ABM
      sinetron apik banget bakal metu ing VO!

      Pancen, sinetron kasebut cukup apik, kanggo pensiunan sing nangis. Dadi, kanggo wong-wong sing pengin ngerti apa sing kedadeyan ing Spanyol, memoar pejabat intelijen terkenal Gurevich-Kent bakal migunani:
      Ing wiwitan taun 1937, prau S-1 ing komando dikirim menyang Palma (Majorca) kanggo nggoleki kapal penjelajah Canaris sing mbrontak. Ing wayah esuk, nalika S-1, sing ana ing jero periskop, wis nyedhaki Palma, ditemokake dening pesawat mungsuh lan dibom.
      Ivan Alekseevich krungu bledosan kuwat: lambung prau gumeter. Diwenehi printah, lan prau pindhah menyang ambane 45 meter, wiwit maneuver. Komandhan kaget, sanajan owah-owahan dalan lan ambane, bom kasebut terus. Nalika buritan prau wiwit lungguh lan nyuwil trim, I.A. Burmistrov ngerti apa sing kedadeyan. Tank sisih pindho sing njeblug ngeculake lenga, lan ing wayah bengi loro pesawat Savoy ngoyak lan ngebom prau kasebut. Jeblugan lenga kasebut kudu ngambang menyang permukaan, mula lenga sing diukir minangka momotan para penyelam.
      Banjur "S-1" bisa bali menyang pangkalan mung thanks kanggo I.A. Burmistrov, sing ora kelangan sirahe lan sawise bom kaping pindho nggawe loop; prau liwati ing Course lawas. Pesawat, ora weruh noda lenga anyar, ilang kapal.
      - Pramila sampeyan kudu sinau sapisan lan kanggo kabeh yen kanthi pertahanan anti-kapal selam sing kuwat, ora ana kapal selam siji sing bakal ngliwati kursus sing diwenehake yen minyak utawa bahan bakar diracun, - Ivan Alekseevich rampung critane.
      Sawise sesambungan karo pantai dipotong ing wayah wengi, I.A. Burmistrov nimbali kabeh perwira lan dhawuh marang kru supaya dielingake yen prau kasebut bakal diuji ing wayah esuk. Kabeh anggota tim nanggepi pesen iki kanthi tenang.

      Anatoly Markovich Gurevich
      Intelligence ora game. Memoirs saka penduduk Soviet Kent.
      1. 0
        13 May 2020
        Lan ana buku liyane sing menarik banget, yen kita wis ndemek topik iki: "Memory of Catalonia" dening George Orwell. Dheweke perang minangka sukarelawan ing brigade POUM lan nggambarake kabeh kanthi menarik.
  2. + 10
    13 May 2020
    Lan minangka sejarawan, penulis ora, lan minangka penulis.
    Kasunyatane mung acara iki diterangake ing novelku "Pareto's Law", sing dirilis ing Jerman, nanging nganti saiki ... durung dirilis ing Rusia.
    Lan matur nuwun Gusti, sampeyan ora kudu.
    1. -5
      13 May 2020
      Ya, sampeyan nulis amarga nesu, lan paling ora kanggo ngganggu aku. Menapa malih, sampeyan ngerti wektu bakal liwati lan sampeyan bakal poke moncong menyang manure kanggo paceklik ing USSR. Ngenteni ora kepenak, aku ngerti. Mula, paling ora kaya ngene iki... Minangka manungsa, aku ngerti banget karo sampeyan. Nanging aku ora bisa nulungi sampeyan, para pembuat keputusan mikir kanthi beda, kaya akeh sing maca. Lan saiki bakal ana luwih akeh!
      1. +5
        13 May 2020
        Saking bosene tulisanmu, sayange kowe.
      2. +3
        13 May 2020
        Kutipan saka kaliber
        Menapa malih, sampeyan ngerti wektu bakal liwati lan sampeyan bakal poke moncong menyang manure kanggo keluwen ing USSR
        Nganti saiki, dheweke mung nyodok sampeyan, nalika ilmuwan "Rusia" sing sampeyan puji dadi Bandera lan Conquist sing wiyar.
        1. +3
          13 May 2020
          Minangka Alexander Grin sing dihormati, sing percaya karo revolusi sosialis sing bakal teka, ujar, iki durung rampung. Ora gampang kanggo nggoleki dana arsip sing sampeyan minati, kanggo mangerteni carane aplikasi kasebut digawe lan ngetokake. Kabeh iki butuh wektu. Kajaba iku, ana telung arsip saka FSB, RGASPI lan GARF. Nganti saiki aku mung nulis siji. Dina iki aku bakal ndeleng liyane lan nulis aplikasi. Amarga ora mung aku, jawaban sing kaya ngono bisa uga ora bakal teka. Nanging Khan Tengri nulis wangsulan marang sampeyan sanajan ora ana Banderaite, lan ana ... mayuta-yuta wong mati. Mula sepisan maneh aku kandha: sabar, kabeh bakal dadi. Aku ora kasengsem ing topik iki, nanging sampeyan kasengsem kula, supaya ... Aku bakal nindakake kabeh.
      3. +7
        13 May 2020
        Vyacheslav, aja gelo, nanging ing mratelakake panemume, nilai sastra saka wacana dikutip banget mangu - nonton wis sabenere ditetepake "nyedhot lan werna abu-abu." Lan gambar-gambar kasebut katon mung diselingi asing.
        1. -3
          13 May 2020
          Leonid! Yagene aku kudu gelo? Iku pendapat sampeyan! Nanging sampeyan nulis - maca. Nanging iki uga maca, lan panemune beda: infanteri 2020 Dina iki, 06:54 Babagan sing nyenengake saka buku kasebut!
          Ayo padha setuju kaya ing ngisor iki: sampeyan njupuk kabeh pembaca "sampeyan", lan aku njupuk kabeh "milikku". Kanggo sing ora seneng, ayo nulis ... liyane, lan aku bakal nggarap pamirsa, sing saiki ana ing kene. Lan aku ngerti yen ana akeh, padha nulis kanggo kula ing pribadi, nanging ... ana wong sing isin, padha wedi yen bakal "disolok". Dadi ... Aku appreciate pendapat sampeyan, nanging ... Aku ngadeg dening dhewe. Salah sawijining kancaku maca novel iki ... Calon Ilmu Sejarah, Profesor Madya, penulis, orientasi sosialis ... Lan dheweke ngandhani: "Kabeh ing aku mbalela marang apa sing ditulis ..." ana perang sipil," dheweke rampung: "Mungkin kudu kaya ngono!?" Dadi yen dideleng saka siji wacana, iku ... rada entheng. Nanging ... kaya sing dikarepake. Kabeh ana ing kene kanggo sampeyan!
    2. -1
      13 May 2020
      Sampeyan kudu Fedya, sampeyan kudu! Amarga saiki wis bisa diwaca ing wangun elektronik. Lan dheweke wis maca.
      1. +7
        13 May 2020
        Sampeyan mutusake manawa opus sampeyan wis dirilis utawa durung, ing Rusia sing nandhang sangsara. ngguyu
        1. +1
          13 May 2020
          Kutipan: Vladimir_2U
          Sampeyan mutusake manawa opus sampeyan wis dirilis utawa durung, ing Rusia sing nandhang sangsara

          Priksa situs penulis. dina iki sampeyan bakal nemokake ana. Lan iki tutupe!
          1. +3
            13 May 2020
            Kaya-kaya perangan kasebut ora cukup kanggo evaluasi. Sampeyan ora kudu nyilem kabeh.
            1. -1
              13 May 2020
              Beda wong, Vladimir, beda rasa. Aku nulis babagan iki kaping pirang-pirang. Lan sanajan ora ana akal sing maju ora ndadekake wong dadi wong ala lan warga negara, nanging wong lan kosok balene. Lan apa sing sampeyan ora senengi bisa uga disenengi wong liya. Sing ora luwih ala tinimbang sampeyan. Assessment subyektif iku normal.
            2. -1
              13 May 2020
              Mugi sampeyan ndeleng jawaban iki. Jawaban teka saka arsip FSB: Panjaluk kasebut wis ditampa kanggo dipikirake.
              archivefsbDina iki, 13:50
              Kanggo kowe
              Panjaluk sampeyan wis ditampa dening Arsip Pusat FSB Rusia.
              Sesuai karo undang-undang Federasi Rusia, istilah kanggo pertimbangan panjaluk kasebut yaiku 30 dina saka tanggal registrasi.
              Ing kasus sing luar biasa, wektu pertimbangan bisa ditambah nganti 30 dina, sing bakal diwenehi kabar tambahan.
              Dadi, kaya sing sampeyan ngerteni, aku nindakake tugasku. Nanging "ana" ditindakake kanthi alon.
              1. 0
                13 May 2020
                Cetha, yen minus, banjur wangsulane katon. Aku ngerti yen ngganggu. Nanging apa sing kudu ditindakake ... Mungkin dheweke ora bakal ngirim apa-apa. Nanging ana uga arsip liyane ...
    3. +5
      13 May 2020
      V. O. ora lady enom ngandika muji, nanging minangka penulis situs kang menarik.
      Kepiye panulis? Angèl anggèn kula nêdya: angèl dipun mangrêtosi saking perangan ingkang cekak.
      P.S.V.O minangka wong sing sombong: elinga, dheweke nyaranake bukune kanggo kabeh wong: "Wong nganggo senjata" lan ing kene: "ing novelku:" Hukum Pareto "sing dirilis ing Jerman, nanging nganti saiki ... Ora dirilis ing Rusia ". Sregep ngiklanake bukune
      1. 0
        13 May 2020
        Kutipan saka vladcub
        V. O. minangka wong sing sombong: elinga, dheweke nyaranake bukune kanggo kabeh wong: "Wong nganggo senjata" lan ing kene: "ing novelku:" Hukum Pareto "sing dirilis ing Jerman, nanging nganti saiki ... Ora dirilis ing Rusia"

        Ora sombong, Svyatoslav, nanging praktis. Iku bakal luwih akurat ... Ana kamungkinan, supaya apa ora nggunakake? Kajaba iku, asil ing sih: yen ana liyane dhuwit, aku bakal maneh menyang sawetara panggonan menarik lan nulis bab iku. Iki bakal entuk manfaat kanggo sampeyan lan para pamaca liyane ing situs kasebut. Logis, ta?
  3. -2
    13 May 2020
    A episode banget macem saka buku!
    1. -2
      13 May 2020
      Miturut cara, sampeyan bakal bisa maca kabeh novel. Buku pisanan wis kasedhiya ing penulis. dina iki. Jeneng kasebut "Telu saka Ensk".
      1. +6
        13 May 2020
        lan ora kanggo dhuwit, aku isin takon?
        1. -1
          13 May 2020
          Biaya kurang -150 p. Ing prices buku dina, iki jumlah minuscule!
          1. +5
            13 May 2020
            Ing jaman internet, aku wis biasa karo sing gratis ...
      2. 0
        13 May 2020
        Vyacheslav Olegovich, ana sawetara jinis crita: sajarah, dokumenter, ngulandara, detektif, katresnan. Kepiye posisi buku sampeyan?
        1. 0
          13 May 2020
          Iki minangka novel petualangan sejarah. Lan isine kaca 801. Ojo dumeh... Nanging kowe Astra, kudune luwih akrab karo anotasi sing ana ing situs web pengarang.... Ana uga akeh.
  4. + 19
    13 May 2020
    Sugeng enjing kabeh lan duwe dina sing apik! hi
    ... reservasi saben barbet saka menara penembak utama ing Jaime yaiku ...

    Barbet lan tower gun gunung temen beda .. Salah siji barbet utawa menara.
    Barbet:

    Menara:

    - Aku macet, minangka ngandika, antarane tutup saka bedhil 102-mm.

    Kabeh iki apik banget, nanging sanajan ing perang Rusia-Jepang, satus milimeter dilengkapi kartrid kesatuan lan ora ana tutup, dadi, sayangé ... fantastis.
    Lan ing umum, kabeh crita fiksi iki smacks saka operetta mirah lan ora nimbulaké emosi positif ing kabeh.
    PS Vyacheslav Olegovich, ora ana pelanggaran, muga-muga? Aku mung ikhlas.
    1. 0
      13 May 2020
      Ora nglanggar, mesthi, nanging malah menara wis barbette. Ing kasus apa wae, kaya sing ditulis ing ngendi ... dijupuk saka. Aku kudu nulis supaya aku ora invent apa-apa saka invoice. Iki dijupuk saka sumber ... ngendi iku ditulis babagan.
      1. 0
        13 May 2020
        nanging malah ing perang Rusia-Jepang, atus millimeters padha dilengkapi cartridges kesatuan lan ora tutup, dadi, sayangé ... Fantastic. Oh Konstantin. Kanggo saben wong wicaksana, ya ... Ya, ana! Nanging iki ora apa aku teka munggah karo. kene!
        4"/50 (102 mm) BL Mark VII, VII** lan VIII*** Propelan jinis kartrid, bobot 2,7-4,4 kg. Mbeled - cordite, wêdakakêna nitrogliserin tanpa asap. TNT HE lan serpihan bledosan dhuwur ing cangkang sing dipérang. Amunisi wiwitane dumadi saka cangkang CPC lan HE sing padha, banjur proporsi diganti, cangkang HE dadi 70% saka amunisi. cangkang, 60% HE tracer rounds lan 15% CPC rounds.
        1. +9
          13 May 2020
          Vyacheslav, aku meh ora bisa mbayangno loading SEPARATE, nanging tutup ing kaliber "anti-mine" ora malah omong kosong, aku ora bisa nemokake tembung.
          1. +1
            13 May 2020
            Konstantin sayang! 4 "/50 (102 mm) BL Mark VII, VII ** lan VIII *** Isi propelan jinis kartrid, bobote 2,7-4,4 kg. Ya, aku ora teka, ta? Menehi katrangan rinci saka bedhil iki lan link?
            1. + 10
              13 May 2020
              Lan sampeyan bisa ngirim kula link ing pribadi, yen ora nggawe angel, aku bakal ngucapke matur nuwun. Apa iki, aku wonder, kanggo "tenun" karo sekring listrik? Mati ora tangi!
          2. +8
            13 May 2020
            Pakdhe Kostya! hi
            Sampeyan salah. Model bedhil sing dituduhake pancen ngemot tutup sing kapisah. Lan diprodhuksi nganti pertengahan 40s.
            1. +4
              13 May 2020
              Asu ajag-ajag nguber kucing apes, ora ana mbah Mazai ing sampeyan. ngguyu
              Antarane informasi liyane babagan gegaman iki, aku ketemu iki, mriksa metu. ngguyu
              Mark VII minangka bedhil kecepatan dhuwur, kanthi MV 2,852 fs, dipasang minangka bedhil torpedo anti-tank ing kapal gedhe, lan ing persenjataan utama kapal cilik. Mark VIII lan VIII* minangka bedhil kacepetan medium sing nduweni MV 2,287 fs lan dipasang ing pesawat sing entheng ing ngendi galur dek sing abot ora bisa ditangani.

              Mung kanggo seneng-seneng.
              1. +2
                13 May 2020
                Konstantin! Ya, iki mung terjemahan ala liwat penerjemah Google tanpa pikiran lan imajinasi. Ing kono laras kasebut diarani laras ... lan isih akeh kedadeyan liyane. Sing penting aku ora nerjemahake kaya ngono, ta?
                1. +3
                  13 May 2020
                  Ya, aku ora maksud sampeyan, sampeyan tansah duwe kabeh supaya karo terjemahan. Aku mung kesandhung ing edan iki, ngguyu, lan mutusake kanggo nggawe kabeh wong ngguyu. eseman
                  1. +2
                    13 May 2020
                    Aku ngerti yen iku dudu aku. Aku mung nerangake saka ngendi mukjijat kuwi teka.
                  2. +1
                    13 May 2020
                    Kostya, matur nuwun kanggo ngidini kita ngguyu
                    Wayahe iki pierced kula: "dipasang minangka torpedo anti-tank" tabung torpedo saiki digunakake ing tanah?
              2. 0
                13 May 2020
                Ing sampeyan, mammoth perang Pakta Warsawa, mbok menawa sampeyan bakal ponce! wassat
          3. 0
            13 May 2020
            Konstantin! Tembung kunci ing kene yaiku "macet" ...
        2. 0
          14 May 2020
          Sampeyan bakal ngguyu ... nanging saiki Inggris nggunakake meriam CARTUSS sing kapisah ing tank Challenger-2 ...
      2. + 10
        13 May 2020
        Punika foto model kualitas dhuwur. Ora ana barbet babar pisan. Nyuwun

        Sampeyan dhewe sijine ing artikel.
    2. +2
      13 May 2020
      Kutipan: Kucing Laut
      nanging sanajan ing perang Rusia-Jepang, satus milimeter dilengkapi karo kartrid kesatuan lan ora ana tutup, dadi, sayangé ...
      Nah, apa sing dikarepake saka penulis. Karton pahlawan, katutup unitar .... Penulis mangertos ing waja.
      1. -4
        13 May 2020
        .
        Kutipan: Vladimir_2U
        Karton pahlawan, katutup unitar .... Penulis mangertos ing waja.
        Fi, carane cilik lan vulgar ... Aku wis ngenteni nganti dadi metu persis, lan ora ngandel marang pengadilan saka wong sing ora ngerti. Memori ora sampurna, kawruh ora mutlak.
        1. -1
          13 May 2020
          Kutipan saka kaliber
          Fi, carane pitik lan vulgar
          Iki luwih akeh ing baris sampeyan, nanging sampeyan bener babagan bedhil. Nanging iki ora nambah liveliness utawa plausibility kanggo "teks" Panjenengan.
          Iki nyebabake detonasi ruang bawah tanah menara kaliber utama No.
          Ora cukup detonasi saka rong baterei utama, mula bedhil anti-pesawat ngaco! Nanging jendhela uga kalah, banjir utama liwat wong-wong mau! Apa omission ing sisih penulis kanggo lali bab windows.
    3. + 12
      13 May 2020
      Konstantin, sampeyan salah babagan barbet. Tembung iki nduweni sawetara makna. Ing hubungane karo kapal, barbette uga disebut parapet lapis baja kanggo nglindhungi bedhil dek, lan silinder lapis baja sing nglindhungi menara saka cangkang. Goleki pandhuan dreadnought lan ana sampeyan bakal nemokake pesenan barbette.
      1. +5
        13 May 2020
        Sugeng enjing Vic! Nanging kepiye definisi - "kapal perang barbette" lan "kapal perang turret"? Contone, ing salah sawijining buku referensi senjata, aku maca definisi kasebut minangka "bolt tiba" ing hubungane karo bedhil serbu. Carane sampeyan seneng iki? Maksudku, wong uga nulis buku referensi, nanging kabeh wong beda-beda. Contone, Syoma Fedoseev uga nulis buku referensi, nanging Gusti Allah nglarang aku maca. ngguyu
        1. +3
          13 May 2020
          Konstantin, elinga apa sing diomongake Ostap Bender: "Bargaining ora pantes ing kene." Kajaba iku, aku ora nggunakake buku referensi saka "wong beda."

          Iki barbette - platform mbukak tetep kanggo nempatake gunung gun puteran. Kapal kanthi proteksi artileri kasebut yaiku barbette.
          1. +1
            13 May 2020
            Dadi apa sing dakkandhakake?
            1. +6
              13 May 2020
              Njupuk wektu, deleng foto sabanjure.
              1. +7
                13 May 2020
                Njupuk wektu, deleng foto sabanjure.

                sampeyan nindakake banget subtly minangka guru lan pendidik! hi Nanging, sumunar! apik
                1. +6
                  13 May 2020
                  Defleksi diitung! eseman
                  1. +6
                    13 May 2020
                    Defleksi diitung!

                    Apa cukup ora setuju karo Kucing Laut sapisan lan dheweke nggodha sampeyan? nglirik ombenan ora, Aku pancene disenengi prilaku konsisten lan sabar Viktor Nikolaevich. Ora tikungan! ya
                    1. +7
                      13 May 2020
                      Lan aku umume seneng pendekatan bisnis. Bebener pisanan. Saiki aku ngerti yen aku bisa nulis salah ing kene, lan Victor bakal mbenerake. Nanging luwih apik ora kanggo ngaco, tenan.
                      1. +5
                        13 May 2020
                        Saiki aku ngerti yen aku bisa nulis salah ing kene, lan Victor bakal mbenerake.

                        Ing kene pitakonan babagan sapa sing nindakake kanthi apik, apa nada sing ditindakake kanthi apik, kepiye carane apik, lan uga ing ekspresi apa sing bakal dibenerake dening Viktor Nikolayevich. Karo wong gemblung dheweke ngobrol cekak. nglirik Bener, iki ora mulang wong bodho ... ora
                        Lan aku umume seneng pendekatan bisnis. Bebener pisanan.

                        lan materi bakal tansah ketemu langsung! hi Miturut cara, aku uga seneng nalika Sergey-Bubalik wiwit ngunggah arsip. Skill iki - sampeyan kudu "ing subyek", lan navigasi. prajurit
                      2. +3
                        13 May 2020
                        Miturut cara, Seryoga ilang nang endi wae, aku bakal nulis kanggo wong saiki ing pribadi.
                      3. +3
                        13 May 2020
                        Miturut cara, Seryoga ilang nang endi wae, aku bakal nulis kanggo wong saiki ing pribadi.

                        Miturut cara, iku cukup "topik" kanggo diskusi - kapal. Ya, aku uga wis suwe ora ketemu dheweke ... opo Muga-muga dheweke ana ing negara kasebut kanthi odalisques, barbecue lan mancing! (lan mandheg patang puluh derajat!) nglirik
                      4. +3
                        13 May 2020
                        Aku wis nulis marang dheweke, yen dheweke mangsuli, aku bakal ngirim PM sampeyan.
                      5. +2
                        13 May 2020
                        Kostya, aku setuju: .V. N. yen metu karo komentar, banjur duwe kabeh manawa.
                    2. +4
                      13 May 2020

                      Apa cukup ora setuju karo Kucing Laut sapisan lan dheweke nggodha sampeyan?

                      Salah tembung, Nicholas! Cukup ngomong tembung tengen - langsung ing turnip! Inggih, yen ora log! Resik, Lev Nikolaevich! Aku ngomong iki minangka ponakan sing "ditresnani". ngguyu
                      1. +3
                        14 May 2020
                        Resik, Lev Nikolaevich! Aku ngomong iki minangka ponakan sing "ditresnani".

                        philanthropist paling gedhe lan humanis, ing kebecikan ora cukup tekan tingkat buta Mark Ratslayer, amarga iku voluptuous, lan karo bedhil ... apik ombenan
          2. +6
            13 May 2020

            Lan iki minangka barbet saka menara kapal perang Amerika Maryland.
            1. +5
              13 May 2020
              Dadi iki dhasar menara, menara muter ing wong, lan aku temenan persis pertahanan tetep, kang isine bedhil muter ing bunder.
              1. +6
                13 May 2020
                Dadi iki dhasaré menara
                Iki drum waja tetep ngisor platform gun puteran lan ndhuwur kelompok wojo uga disebut barbets.
                1. +2
                  13 May 2020
                  Ya, nanging bedhil urip dhewe lan ora ana menara.
                  1. +4
                    13 May 2020
                    Aku ora ngerti pitakonan - saka ngendi asale?
                    1. +2
                      13 May 2020
                      Maksudku sing bedhil muter ing bidang horisontal, nalika barbette stands isih. Beda karo menara, sing bebarengan karo bedhil. eseman
                      1. +6
                        13 May 2020
                        Bener, barbet kudu ora obah.
                      2. +5
                        13 May 2020
                        Nah, apa sing kita padudon? Maksudku, ing foto ing artikel Vyacheslav ana menara bedhil "normal", lan kasunyatan manawa pangkalane ora muter karo menara ora ana otak, lan ora mung kucing. eseman
            2. +2
              13 May 2020
              Kadhangkala menarik banget kanggo mangerteni logika wong sing menehi minus ing komentar babagan konten teknis netral. Utawa iku sejatine sifate kanggo seneng-seneng?
              1. +2
                14 May 2020
                Utawa iku sejatine sifate kanggo seneng-seneng?

                Nanging ana pertimbangan liyane, Viktor Nikolaevich? hi kanggo pisanan, ta? ombenan
                1. +2
                  14 May 2020
                  Ya, nanging bakal dilarang.
                  1. +3
                    14 May 2020
                    Ya, nanging bakal dilarang.

                    dadi aku ngomong - uga, dheweke. Ayo ngomong babagan kucing. Utawa babagan instalasi barbet.
                    Mungkin kapal perang skuadron domestik sing paling ora sukses yaiku kapal Gangut. Kapal kasebut nampa julukan sarkastik saka para pelaut: "Siji mast, siji pipa, siji bedhil - siji misunderstanding!"

                    Ing taun 1897, kapal kasebut nabrak watu tanpa tandha ing Teluk Vyborg lan ambruk. Untunge ora ana sing mati. Sawisé iku, padha nyoba kanggo ngangkat, malah sawing mati bagéan saka superstructures, nanging padha ora gelem nerusake karya. Lambang busur "Gangut" ditampilake ing Museum Angkatan Laut Tengah.

                    Viktor Nikolaevich, aku ngerti, kaliber utama (mung 305-mm bedhil) ditutupi barbette lan gendheng cahya? Nelpon struktur bunder iki menara lengkap piye wae ora nguripake basa. Enlighten kula, Pak! ombenan duwe dina apik, everyone!
                    1. +2
                      14 May 2020
                      Ya, iki kapal perang barbette.
                      1. +2
                        14 May 2020
                        Ya, iki kapal perang barbette.

                        Aku ora bisa nemokake informasi babagan nutupi bedhil saka ndhuwur ... Nyuwun bab barbet - padha nulis. Babagan ndhuwur - ora. hi
                      2. +2
                        14 May 2020
                        Sampeyan bisa nemokake. Nanging kabeh kasebar ing macem-macem sumber.
                      3. +4
                        14 May 2020
                        Sampeyan bisa nemokake. Nanging kabeh kasebar ing macem-macem sumber.

                        Aku mikir ya.
                        Ing kene, durung suwe, "Admiral" asring ditampilake ing saluran film. Dadi kanggo pervert liwat "Kamulyane" - iku perlu kanggo ngatur. negatif

                        Aku ngomong bab apa poke 152-mm tameng menyang kelompok nalika kabeh bedhil kuwi ana ing menara. Dijelasake kanthi prasaja - "rencana perang" dibutuhake, lan direkam ing dek Aurora. Nanging jujur, bodho lan ora profesional. Lan banding "komandan kapal penjelajah "Kamulyan" laksamana Kolchak "matèni malah ing tampilan pisanan. Oh, cranberries-cranberries saindhenging film. Aku umume tetep meneng bab Kornilovites ing retinue saka" panguwasa Rusia "- iki paling saka kesalahane. hi
                      4. +3
                        14 May 2020
                        Oh cranberry cranberry
                        Kok kaget? Apa ora cukup cranberry ing situs kasebut? Lan film kasebut ditembak dening "spesialis" sing padha karo sing nulis artikel kanggo situs kasebut.
                      5. +2
                        14 May 2020
                        Kok kaget?

                        luwih akeh sampeyan urip, sampeyan ora bakal kaget karo akeh perkara ... hi
                  2. 0
                    15 2020 Juni
                    Lan wedi karo asu ajag, aja mlebu ing alas. Cara kenalan karo ajaran sesat liyane. Shpakovsky. Iku luwih apik kanggo ngaso
        2. +2
          13 May 2020
          Dear Konstantin! Punika kabeh babagan senjata iki. Lengkap: //www.gwpda.org/naval/hb4_inch.htm
          1. +3
            13 May 2020
            ya. matur nuwun. eseman
            1. +4
              13 May 2020
              Kanggo ngringkes, aku setuju banget karo penilaian sastra, Konstantin. Nanging sampeyan salah babagan barbet lan tutup, ing kene penulis pancen bener.
              1. +1
                13 May 2020
                Aku wis njaluk ngapura kanggo tutup, nanging kanggo barbet, ora kabeh prasaja. eseman
            2. +6
              13 May 2020
              ya. matur nuwun.

              Dear Konstantin, Viktor Nikolaevich bener. Konsep "barbet" iku ambigu! Ing kasus iki, kita tegese "wadhah cangkir" ing ngisor menara sing nglindhungi pasokan amunisi. hi
              Babagan "kapal perang barbet" (yaiku, kanthi proteksi kaliber utama kanthi instalasi barbet). Kapal perang Segara Ireng "Rolas Rasul" urip paling dawa ing Rusia saka kapal padha. hi Iki decommissioned sadurunge Perang Donya I, lan ngadeg quietly nang endi wae ing Sevastopol, rusted, ing status non-pertempuran kuwi slamet loro perang lan Gusti Allah pirsa carane akeh owah-owahan saka daya. Spesimen sing luwih anyar wis dicelupake utawa digergaji. Banjur Eisenstein pengin njupuk film "Battleship Potemkin" ... sedulur Kabeh apik - mung ora ana kapal! belay "Potemkin" dhewe wis dipotong dadi logam. We found hulk lawas saka "Rolas Rasul", digawa menyang wangun gaib, nutupi barbets ing ndhuwur karo peraga meh podo menara - lan minangka asil kita duwe salah siji saka masterpieces dikenali wayang! ombenan
              "Rolas Rasul":
          2. +4
            13 May 2020
            Vyacheslav, sampeyan bener, aku nyawang bedhil iki. Aku njaluk ngapura, lan sprinkle awu ing sirah. Nyuwun


            Dadi, kanggo gamblang, sanajan sing ngisor luwih cocog kanggo apa sing diarani "kapisah" loading, tegese kasus kartrij rampung kanthi biaya sing dipasang ing pabrik.
            1. +5
              13 May 2020
              Napa, sampeyan, Konstantin, kenapa njaluk ngapura? Utamane ing ngarepku ... Eling ora sampurna, kawruh ora sampurna. Persepsi ora sampurna. Contone, ing sekolah aku maca icareza lan ... nganti pirang-pirang taun aku ngomong kaya ngono. Nggoleki ing buku sing ditulis - Iroquois! Kepiye carane iki bisa kedadeyan? Otakku kok ngguyu banget? Dadi "kesalahan" kaya ngono iku lumrah.
              1. +4
                14 May 2020
                Contone, ing sekolah aku maca icareza lan ... nganti pirang-pirang taun aku ngomong kaya ngono. Nggoleki ing buku sing ditulis - Iroquois!

                lan kanggo kula, bab dosa, tinimbang "Algonquin", aku tansah pengin blurt metu "ing mesin" - "alcoholics" .... ya
            2. Komentar wis dibusak.
              1. +4
                13 May 2020
                Ora dosa yen ngubengi awu, sing utama yaiku awu. lan ora liya... ngguyu ombenan
                1. +4
                  13 May 2020
                  lan ora liya

                  Aku mbusak komentarku. nglirik Nanging Kucing Laut ngatur - "tsap-scratch"! ombenan
                  1. +4
                    13 May 2020
                    Lan ing anjir dibusak, aku seneng. ombenan
                    1. +4
                      13 May 2020
                      Lan ing anjir dibusak, aku seneng.

                      Ya, aku uga, nanging aku panginten iku superfluous ing forum. hi uga dheweke. Dadi forum kasebut apik.
                      1. +6
                        13 May 2020
                        Lan supaya forum apik.

                        Lan Vyacheslav ngerti carane nggawe lingkungan nyaman. Ya, ana sing uga ora katon ing trilobite utama Russophobe, sing sayang banget. Inggih, mbok menawa wong bakal nyedhak ing wayah sore. Suwe-suwe ora ana "kekacauan" kaya saiki, kita urip kanthi apik lan nyenengake. ngguyu ombenan
                      2. +5
                        13 May 2020
                        Lan Vyacheslav ngerti carane nggawe lingkungan nyaman.

                        mulane kita kenal telu utawa patang taun kepungkur!ya "Kothak wedhi sing sepi asli", ing ngendi sampeyan bisa ngobrol kanthi ramah babagan meh kabeh ... ombenan
                        Russophobe-trilobite

                        Aku kerja wis mandheg - langsung mati. Padha crawled metu tho! Nyuwun
                        Miturut cara, Corsair uga ora katon ... sad
                      3. +4
                        13 May 2020
                        Ya, wong lanang kudu kerja. Luwih gampang kanggoku: ana monitor ing ngarep irungku, ing sisih tengen gemerisik, ing sisih kiwa cangkir kopi, kucing turu ing meja mburi, dheweke duwe cangkir bir pribadi, bojone. periodik teka kanggo ngunjungi kucing dheweke, urip deso kuwi sepi lan ora fuss.
                      4. +5
                        13 May 2020
                        Kutipan: Kucing Laut
                        Ya, wong lanang kudu kerja. Luwih gampang kanggoku: ana monitor ing ngarep irungku, ing sisih tengen gemerisik, ing sisih kiwa cangkir kopi, kucing turu ing meja mburi, dheweke duwe cangkir bir pribadi, bojone. periodik teka kanggo ngunjungi kucing dheweke, urip deso kuwi sepi lan ora fuss.

                        Kostya, apa sing sampeyan tindakake? Sampeyan ora arep njupuk V.O, ta? Utawa ing desa sampeyan tanpa gaman, sampeyan ora bisa lunga sadurunge angin?
                        Aku uga manggon ing desa, nanging alhamdulillah, aku isih bisa tanpa senjata
                      5. +1
                        13 May 2020
                        Lan ruzhzho, supaya, kanggo Nyegah saka kasunyatan sajarah.
                      6. +1
                        14 May 2020
                        Halo, Slava, aku njupuk "tugas" wengi. hi
                        Folklor kita kapenuhan paribasan sing cukup urip. Tuladhane:
                        "Susah ing desa tanpa Nagant."
                        Mesthine, iki ora ateges produk tartamtu saka Leon Nagant, nanging mung tong minyak. Miturut kawicaksanan rakyat iki, aku tetep supaya lan tetep ing tangan.
                        "Keris iku apik kanggo wong sing duwe, lan bilai wong sing ora duwe ing wektu angel."
                        Aku internasionalis lan aku uga seneng karo paribasan iki. eseman
                      7. +3
                        13 May 2020
                        Lan wong iki sacara periodik ngeluh marang aku babagan "mboseni !!!" ngguyu
                      8. + 11
                        13 May 2020
                        Kutipan: Kucing Laut
                        Ya, ana sing uga ora katon ing trilobite utama Russophobe, sing sayang banget.

                        Ya, kene aku ... Ana mung apa-apa tenan.
                        Kawruhku babagan sistem artileri angkatan laut tetep ing tingkat sing rada luwih dhuwur tinimbang tingkat sekolah menengah, ing ngendi, kaya sing sampeyan ngerti, informasi babagan artileri umume diwatesi karo geguritan "Borodino" - "Aku ngetutake meriam kanthi kenceng." eseman
                        Sistem waja kapal perang, utamane nuansa terminologi ing wilayah iki, uga luwih akrab karo aku.
                        Ngrembug babagan ciri-ciri sastra teks pengarang ... mula kritikus sastra saka aku uga ora penting ... eseman
                        Ing asas, aku ora seneng Pengawal Putih, nanging aku nganggep wong-wong sing aktif nentang kekuwatan Soviet ing thirties lan mengko dadi bodho utawa pengkhianat ing Motherland, nanging wong-wong sing, karo tangan ing tangan, perang nglawan kapentingan. USSR, ing ngendi wae lan kapan wae kedaden - kanggo kula, iku mung non-manungsa, kang sampeyan ora melas, karo kang ora simpati, nanging mung pengin sampeyan pati cepet lan nglarani.
                        Simbah kakungku mundur ing taun 1918 karo Mironov saka Don kanthi perang, banjur dadi Mironov sing padha ing Tentara Kavaleri kaping 2, perang ing cedhak Kakhovka (miturut critane mbah putri, sing umur 4 taun nalika bapake tilar donya. konsumsi utawa "flu Spanyol" ), lan wong Spanyol Franco minangka bagéan saka "Divisi Biru" banjur perang ing cedhak Novgorod lan Leningrad, bisa uga ditembak marang mbah kakung ing cedhak Krasny Bor, lan mesthi sukarelawan Spanyol saka "Legiun Biru" melu operasi punitive ing asli Luga - kang aku duwe bisa ing umum karo pahlawan saka penulis, sing perang ing sisih, lan sing padha siap kanggo ndhukung malah Franco, malah Hitler, yen mung kanggo ngeculaké getih Russian liyane? eseman
                        Mula aku meneng lan meneng. eseman
                      9. +5
                        13 May 2020
                        Kanggo sistem artileri angkatan laut

                        Babagan sistem kapal. Ing awal September 1941, von Leeb (komandan Grup Angkatan Darat Utara) nulis babagan ing ngisor iki: "Dina iki kapal penjelajah loro kasebut nyebabake masalah maneh ..." sad cruisers saka Armada Baltik "Kirov" lan "Maxim Gorky" (lan bedhil ana 180-mm ana) murub ing Jerman maju ing Leningrad, sing ilang nganti satus wong saka geni iki ing dina! hi
                        Kapal sing relatif unik uga digandhengake karo Armada Baltik - siji-sijine cruiser abot saka USSR "Petropavlovsk". Sadurunge perang, dheweke tuku Lützow TKR sing durung rampung saka Jerman, jenenge Petropavlovsk, lan ngadeg ing Kali Neva kanthi bentuk sing durung rampung sajrone perang, lan kanthi rong menara utama ngarep (sing dipasang) ndhukung pasukan kita! Lan sawise perang - iku ora tau rampung ... Nyuwun
                      10. 0
                        15 2020 Juni
                        ngomongi aku. kok kowe nulis kabeh iki. "Sampeyan durung lair nalika kabeh iki dikunyah lan dikunyah.
    4. +6
      13 May 2020
      Kutipan: Kucing Laut
      Salah siji barbette utawa menara.

      Barbet - dhukungan tetep ing ngendi turret bedhil kapal muter bebarengan karo proteksi waja saka kompartemen turret.
    5. +8
      13 May 2020
      Spanyol duwe menara Inggris. Ana barbette, luwih gedhe ing diameteripun saka menara dhewe. (kita wis ngelawan)
    6. +5
      13 May 2020
      Kutipan: Kucing Laut
      Barbet lan tower gun gunung temen beda .. Salah siji barbet utawa menara.

      Ana siji caveat ing kene ... instalasi turret uga duwe barbette - iki biasane disebut reservasi tetep nutupi kamar turret. Ing Parks utawa Raven / Roberts, barbet lan waja kasebut terus-terusan kasebut ing menara EDB lan LK.
    7. +2
      13 May 2020
      Ora ana sisih sing nggunakake 100-mm (kaya 102 mm) ing Rusia-Jepang (aku iki), barbet ing menara wajib.
  5. +6
    13 May 2020
    Kapal perang "Jaime I."



    TTX:
    Kelas lan jinis kapal Kapal linier saka jinis Espanya
    Produsen Sociedad Española de Construction Naval
    Konstruksi diwiwiti tanggal 5 Februari 1912
    Diluncurake ing 21 September 1914
    Ditetepake tanggal 20 Desember 1921
    Decommissioned saka Angkatan Laut Sunk ing bledosan cellar ing taun 1937
    Ciri utama
    Pamindahan 13 ton garing
    15 951 t normal
    Total 16 713 ton
    Dawane 139,88 m
    Jembaré 24,00 m
    Draft 8,08 m ing pamindahan lengkap
    Sabuk Reservasi: 102-203mm
    sabuk ndhuwur: 152 mm
    Jembar: 38 mm
    GK menara: 203 mm
    barbettes menara GK: 254 mm
    menara conning: 254 mm
    PTP: 38 mm[1]
    Mesin kanggo 12 boiler tabung banyu Yarrow
    4 Turbin Parsons
    Propulsion 4 baling-baling
    Kacepetan lelungan 19,5 knot (36,1 km/j)
    Jarak jelajah 5000 mil kanthi 10 knot
    Crew 854 wong
    Armament
    Artileri 4 × 2 - 305 mm / 50 sistem Vickers
    20 × 102mm / 50,3 Vickers Mk.E
    2 × 47mm/50
    Senapan mesin 4 × 7,62 mm
    1. +3
      13 May 2020
      Dmitry, hormatku!
      Kesalahan wis mlebu ing jeneng model artileri anti-mine. Vickers Mk. E iku tank! hi
      1. +4
        13 May 2020
        Sugeng enjang Anton. hi Matur nuwun kanggo mbenerake.
        Digambarake kanthi murni mekanik. Mesthi, bedhil - Vickers MkVII

        Negara asal - UK
        Dirancang-1904
        Produsen-Vickers, Beardmore
        Taun produksi - 1908-1945
        Diprodhuksi - 600 unit.
        Modifikasi - 4"/50 (10.2 cm) BL Mark VII, VII** lan VIII***
        TTX
        Kaliber -102 mm
        Bobot tong - 2130 kg.
        Dawane bedhil yaiku 5,112 mm.
        Barel dawa - 50,3 kaliber
        Volume ruang pangisi daya yaiku 9,83 dm3
        Jarak tembak maksimal - 10,6 km
        Prinsip loading diwatesi, saka sungsang
        Tingkat geni-6-9 rds / min.
        Ngisi daya dorong 4,3 kg MD16 (kanggo HA 2,7 kg MD8) sawise 1939 - 4,4 kg SC103
        Kacepetan moncong 873 m/s (kanggo HA 732 m/s)
        Kekuwatan laras kira-kira udakara 1200 tembakan
        Amunisi: 150 puteran
        Sudut elevasi PII, PII* lan PVI: −7° / +15°
        PIV*, PIV** lan PVIII: -10° / +15°
        HA Mark II: -10° / +60°
        Instalasi manual ngarahake vertikal
        Sudut leveling 360 ° ing turret mbukak, saka 30 nganti 150 ° ing casemate
        Instalasi manual ngarahake horisontal
        Karakteristik proyektil:
        Jenis proyektil - HE, CPC, pecahan peluru
        Bobot proyektil yaiku 14,06 kg.
        Kacepetan muncung-869 m/s
        1. +5
          13 May 2020
          Digambarake kanthi murni mekanik.
          Ora ana sing kedadeyan.
          Ingkang paling menarik yaiku model sabanjure, MkV, kanthi muatan kesatuan sing luwih maju (sing didhukung dening Konstantin kanggo jinis bedhil iki), mung diprodhuksi nganti 1930.
          1. 0
            13 May 2020
            Anton, apa bedane yen model pisanan ngasilake 37 bedhil sajrone 600 taun! Iku apik tenan carane akeh
            1. 0
              13 May 2020
              Kapindho, mung 40% luwih. Nalika aku ngerti, titik iku prabédan ing biaya unitary lan cap dijupuk.
  6. +4
    13 May 2020
    Ana papat menara gun kaliber utama, nanging ana ing pola checkerboard, mulane mung enem sing biasane bisa njupuk ing sisih siji, lan mung miturut teori kabeh wolung.

    Vyacheslav, ing wiwitan sampeyan nulis babagan menara, lan banjur pindhah menyang trunks. Luwih becik langsung babagan batang, mung ana wolung (ing patang menara), nanging mung enem sing bisa nembak biasane ...
    Umumé, menarik, nalika isih cilik, aku lunga menyang House of Pioneers lan melu modeling kapal, sanajan informasi kasebut kenceng banget, sumber utama yaiku file majalah Modeler-Constructor, ing ngendi ana judhul " Koleksi Marine" lan arang banget buku saka omah penerbitan "Shipbuilding", seri "Kapal Apik".
    1. +4
      13 May 2020
      A sawetara peralatan, anti-pesawat lan anti-mine artileri saka kapal perang ketemu nggunakake kapindho ing kapal lan ing pesisir malah ing Republik, nalika enem bedhil kaliber utama ora rusak dening bledosan menyang Francoists.
      Lan ing pungkasan, kabeh enem bedhil kaliber utama "Jaime I" dipasang ing menara siji-laras lan dipasang kanggo ngiyataken pertahanan gisik ing Teluk Mallorca: telu ing Costa de Refebex lan telu ing Cape of Cabo Blanca. Baterei dimodernisasi ing taun 1950 lan 1974 lan pungkasane dibongkar lan dibongkar ing taun 1994. Nganti saiki, siji bedhil wis dilestarekake ing panggonan asline, narik akeh turis, liyane dipamerake ing Museum Maritim San Carlos ing Palma de Mallorca.
      1. +4
        13 May 2020
        Quote: sugih
        Lan ing pungkasan, kabeh enem bedhil saka kaliber utama "Jaime I" dipasang ing menara siji-laras lan dipasang kanggo ngiyataken pertahanan gisik ing Teluk Mallorca: telu ing Costa de Refebex lan telu ing Cape of Cabo Blanca.

        Wong borjuis nulis yen menara ngarep lan mburi "Jaime I" dipasang kaya - rong bedhil (baterei D9 lan D10).

        Senjata papat sing isih ana dipasang ing menara siji-gun.
        Ing taun 1940, kabeh bedhil kasebut ditemokake, menara kembar ngarep lan mburi digunakake ing baterei pertahanan pesisir Selat Gibraltar D9 lan D10, El vigia lan Casquebel, cedhak Tarifa. Ditinggal ing taun 1985, menara kembar lan kanon isih ana. nanging ing degradasi. Kabeh bedhil liyane diselehake en siji gunung ing sawetara lokasi.

        Ing menara 12 "single gun liyane, bedhil sing dijupuk saka España sing nabrak sadurunge diselehake: telu dipasang ing cedhak Cadiz, mbentuk baterei La Marquina.
        Mung LK "Alfonso XII" tetep ing segara - ambles ing ambane banget.
    2. +2
      13 May 2020
      Alexei! Aku uga lunga menyang bunder, nanging ... ora bisa kanggo kula karo kasus iki. Aku pancene seneng kabeh sing gegayutan karo kapal lan segara, nanging ... kedaden dheweke njupuk tank. Lan loro tank lan kapal ora bisa ditanggung. Nanging kanggo njupuk invoice saka sumber sing bisa dipercaya lan nganggo teks seni ... kadhangkala bisa digunakake.
  7. +6
    13 May 2020
    Kapal perang kelas Espanya mudhun ing sajarah minangka dreadnought paling cilik ing donya.
  8. +4
    13 May 2020
    Iki minangka ciri yen data kerugian personel sing diwenehake ing macem-macem sumber beda-beda sacara signifikan lan beda-beda saka 80 nganti 300 wong sing tiwas lan saka 150 nganti 200 sing tatu. Tokoh resmi pamaréntahan republik ana 20 tiwas lan 100 tatu. Nanging, paling kamungkinan, jeneng mung pelaut kang awak ditemokaké ing panggonan tragedi, uga anggota kru sing tilar donya amarga tatu, padha klebu ing dhaftar wong sing tiwas. Salajengipun, sawise munggah saka lambung Jaime I ing 1947, kabeh Sisa ditemokaké ditransfer menyang Kuburan Kutha Cartagena, lan, kang menehi kritik dening dokumen, ana 300 mayit dikubur.
    1. +2
      13 May 2020
      Ora ana sing ngetung buruh sing melu ndandani, ana pira, ora ngerti jenenge. A kekacoan, minangka tansah karo wong kidul, nanging uga Republik (sosialis, anarkis, etc.).
      Wong Italia padha guyon yen mung duwe jadwal sepur ing Mussolini.
  9. +2
    13 May 2020
    Kanggo penyayang karakteristik kinerja, Vyacheslav Olegovich ndhisiki publikasi kanthi panjelasan sing jelas babagan posisi penulis.
    Aku ora isin karo hubungan manungsa karo latar mburi acara sejarah sing nyata. Ing nalisir, ing mratelakake panemume, introduksi saka "highlights" kuwi nemen enlivens garis garing saka njlèntrèhaké kasunyatan lan serves kuwi sabab perlu - popularization saka sajarah. Ana conto fenomena kasebut ing sastra, aku ora bakal dhaptar. Kajaba iku, kanthi suwe, karya-karya tematik sing berkualitas tinggi wiwit urip dhewe lan bisa dingerteni para pamaca minangka acara nyata.
    Kesimpulan:
    1. Karya saka genre sajarah populer duwe hak lengkap kanggo eksistensi independen.
    2. Sing ora seneng adaptasi sastra kaya iki maca karakteristik kinerja ing wangun murni lan tanpa pratelan kanggo penulis-fiksi penulis.
    3. Wis wektune kanggo miwiti bagean sastra ing VO. Optimisme saya ora ngluwihi nganti saiki lan aku ora ngarep-arep yen ing mangsa ngarep bakal ana sing padha karo bakat lan volume kanggo nggawe Lev Nikolayevich bakal katon ing bagean iki. Nanging "wangun cilik" sing sederhana bisa uga bisa diakses lan mesthi bakal narik minat para pamaca biasa lan anyar.
    4. Penulis, mlaku-mlaku! Vyacheslav Olegovich, aja ngrungokake kritikus sing sengit. Padha metu saka meri. hi
    1. +3
      13 May 2020
      Matur nuwun, Alexander! Cukup akeh sing dakkira ...
      1. +5
        13 May 2020
        Artikel sing apik. Aku seneng.
        Lan diskusi sing pantes. Kompeten lan apikan
        Matur nuwun, Vyacheslav, kanggo topik menarik, sisipan seni penulis lan akeh ilustrasi
        1. +4
          13 May 2020
          Quote: sugih
          Lan diskusi sing pantes. Kompeten lan apikan

          Kajaba kanggo saperangan saka inadequacies. Nanging tanpa iku, ora ana apa-apa ...
          1. 0
            15 2020 Juni
            Inggih, kanggo sapa lan penulis Shpakovsky
  10. +7
    13 May 2020
    - Apa maksudmu? pitakone Boris curiga. - Apa sing bisa kita tindakake ana ... sing, ya?

    Vyacheslav Olegovich, ngapura kula generously, nanging wong enom iki dadi juru tulis sadurunge Pengawal Putih? Piye wae balunge putih ora krasa. Mung menehi katrangan, nganti pungkasan, para imigran putih tetep nduweni kemampuan kanggo nyatakake pikirane kanthi kompeten, kaya sing diucapake, "kalem sing dhuwur." Utawa mung melek basa Rusia, sing meh kita ilang. Basa Rusia saiki beda. Ora luwih elek, ora luwih apik, mung beda. Karakter sampeyan nganggo basa modern.
    Aku ora percaya...
    pesenan saben menara barbet penembak utama ing Jaime murni individu

    Apa maneh penembak? Minangka kanggo leladen individu saka barbets ... nanging ngendi iku beda?
    Lan comparison karo "Petropavlosk" lan malah dadi derogatory ... Aku ora ngandel! Kaping pisanan, iki minangka kabodhoan, "Petropavlovsk" bakal ngobong kabeh telung kapal perang Spanyol tanpa keselak, lan kapindho, maneh, kanggo para imigran, kabeh pra-revolusioner Rusia pancen apik. Padha ngomong, carane apik banget yen ora kanggo Bolsheviks.
    Umumé, ide kasebut menarik.
    1. +2
      13 May 2020
      Quote: pelaut senior
      Vyacheslav Olegovich, ngapura kula generously, nanging wong enom iki dadi juru tulis sadurunge Pengawal Putih? Piye wae balunge putih ora krasa. Mung menehi katrangan, nganti pungkasan, para imigran putih tetep nduweni kemampuan kanggo nyatakake pikirane kanthi kompeten, kaya sing diucapake, "kalem sing dhuwur." Utawa mung melek basa Rusia, sing meh kita ilang. Basa Rusia saiki beda. Ora luwih elek, ora luwih apik, mung beda. Karakter sampeyan nganggo basa modern.

      Sampeyan wis ngeweruhi iki uga. Nanging wong loro iku ora mulya. Sing siji putrane insinyur, sijine guru sekolah. Ing kulawarga, mbah kakung ngandika mangkono - guru sekolah wekdal punika, mbah putri - ing wektu sing padha (lair 1917), nanging mbah kakungku - Vladimir, minangka kang sijine iku luwih ... elegantly - nanging iku sawijining pangkat sing luwih dhuwur, dheweke mulang ing gimnasium. Simbah tansah diarani "Pierre", sing pancen ora disenengi. Ana uga adhine kasus kasebut ... "White Guard ...", miturut dheweke, dheweke ngajar basa Prancis. Lan malah ing kanak-kanak, padha ngandika mung sing. Sampeyan ora bisa mulang asu lawas trik anyar!
      Sampeyan bakal njupuk lan maca buku pisanan sing wis kasedhiya. Ana tokoh utama, sing ora dadi modern ... Inggih, lan sing paling penting: buku kanggo generasi "saiki" ora bisa ditulis nganggo basa "wingi".
      1. +6
        13 May 2020
        Kutipan saka kaliber
        Sampeyan bakal njupuk lan maca buku pisanan sing wis kasedhiya.

        Piye wae, mesthi. Aku ora duwe wektu saiki, nanging aku kasengsem :)
        Kutipan saka kaliber
        Lan sing paling penting: buku kanggo generasi "dina iki" ora bisa ditulis nganggo basa "wingi".

        Lha kok akeh sing "popadan"? :))) Kanggo nyritakake pamaca modern nganggo basane.
        Nanging, sampeyan ora bener, gaya ora kurang penting tinimbang plot. Kajaba iku, mbantu kanggo nggambarake karakter sing luwih convexly. Lan sing maca mutusake carane menehi hasil karo wong-wong mau. Ana wong sing bakal seneng monarkis saka crunch produk roti, wong bakal ngobong rasa sengit marang dheweke. Sing utama yaiku ora tetep ora peduli.
        1. +3
          13 May 2020
          Quote: pelaut senior
          Ana wong sing bakal seneng monarkis saka crunch produk roti, wong bakal ngobong rasa sengit marang dheweke. Sing utama yaiku ora tetep ora peduli.

          Nanging iki ing novel ... ing turah mbrawah. Lan salah sawijining paraga utama, pensiunan jenderal, nyatakake awake dhewe kaya ngono, uga abdine.
        2. +2
          13 May 2020
          Quote: pelaut senior
          Apa sampeyan mikir ana akeh "popadantsev"?

          Miturut cara, Ivan, aku uga duwe bab Papadans. Lan kowé dhéwé wis mbujuk aku, mula aja gumun yèn aku uga nglakoni sing padha karo kowé. Lan ana uga ...
    2. +3
      13 May 2020
      Quote: pelaut senior
      Apa maneh cannoneer?

      Aku bakal ndandani bug ...
      1. +4
        13 May 2020
        Lan apa tegese? "Caponira"? Sesat!!!
        Luwih apik tinimbang Citadel.
        1. +2
          13 May 2020
          Quote: pelaut senior
          Lan apa tegese? "Caponira"? Sesat!!!
          Luwih apik tinimbang Citadel.

          Persis! Citadels.
        2. +1
          13 May 2020
          Quote: pelaut senior
          Lan apa tegese? "Caponira"? Sesat!!!
          Luwih apik tinimbang Citadel.

          Iku tegese tinimbang "penembak"kudu"kaliber".
          Contone, kang sumurup saka ngendi wae sing leladen saben barbets saka menara utama penembak kaliber ing "Haim" sejatine sifate individu - bab saka sudut pandang akal sehat iku angel kanggo nerangake!
          1. +2
            13 May 2020
            Matur nuwun! Aku bakal weruh. Isih ana wektu ...
          2. +5
            13 May 2020
            Ya, mbok menawa..
        3. 0
          15 2020 Juni
          Ajaran sesat liyane.Aku menehi saran supaya sampeyan takon apa konsep "benteng" sing gegayutan karo konsep "pemesanan kapal".
    3. 0
      13 May 2020
      Bravo, Ivan! Bravo wae!!!
  11. +2
    13 May 2020
    Pirang-pirang taun sabanjure, nalika aku wis nulis buku dhewe, ana pikiran sing menarik yen akeh perkara sing bisa diterangake kanthi cara iki, kalebu bledosan lan sabotase ing kapal liyane.
    Njlèntrèhaké, mesthi, sampeyan bisa. Nanging amarga jumlah bledosan sing kedadeyan ing kapal, ing ngendi sampeyan entuk akeh buku? Ing kene, kesuburan bapak Dumas ora bakal mbantu. Kajaba iku, pilihan sing diusulake mung nimbang versi sabotase. Nanging sing maca uga kasengsem karo versi liyane sing kasedhiya.
    Kajaba iku, penulis bakal ngapura aku jujur, nanging karya ora sumunar karo kaluwihan sastra. Dadi eksperimen kasebut meh ora bisa dianggep sukses. Fiksi jelas dudu genre sing paling apik kanggo nutupi acara sejarah.
    Sawetara rincian teknis. Padha katon wis diurutake metu barbets lan cara loading. Kanggo desain sekring, sampeyan ora bisa nggawe sekring deceleration kimia ing dhengkul.
    Adhedhasar komponen sing diterangake, penulis ngelingi tabung Vlasov, sekring sing dirancang dening Profesor Vlasov ing taun 1828. Iku tabung kaca sing disegel sing diisi asam sulfat, sing dilebokake ing tabung kaca liyane, spasi ing antarane tembok tabung diisi karo campuran uyah lan gula Bertolet. Nalika tabung kaca dirusak, asam sulfat digabungake karo uyah bertolet, mlebu reaksi kimia kanthi ngeculake klorin dioksida, lan ing ngarsane klorin dioksida, gula nyala, sing nyebabake bledosan lan bledosan muatan bubuk utama, disusul detonasi muatan bubuk utama. Yen asam corrodes soko ana, iku ora bakal maneh ngiwa kanggo reaksi karo uyah Berthollet. Ya, lan kanggo ngetung tingkat reaksi gumantung saka konsentrasi, sampeyan kudu duwe kawruh khusus.
    Mulane, kanggo nggawe sekring deceleration kuwi, lan malah ngetung iku tugas unsolvable ing lingkungan hotel. Sekring kimia sing ditundha duwe prinsip operasi sing beda. Ing kene penulis milih ide sing ora kasil.
    1. +4
      13 May 2020
      Bener, Viktor Nikolaevich! Yen aku ora seneng karo kimia nalika isih cilik. Apik banget, bener? Aku sinau saka 2 nganti 3 ing matematika, kancaku nulis kabeh tes kanggo aku, ing teori fisika 5, tugas 3, nanging ing kimia kabeh apik banget. Aku lunga menyang bunder ing ngendi kita nindakake kabeh, wiwit saka roket kanggo 12 April lan pungkasan karo ... nitrogliserin. Dadi, lengen kuningan cilik dijupuk, dilebokake ing piring karo uyah lan gula bartolet, asam netes ing kana lan ... sawise sawetara wektu (gumantung saka kekuatan asam), lengen kasebut ngrusak, bocor lan kabeh sumunar. . Aku malah duwe foto sing nuduhake eksperimen kanggo siswa SD ing ruang kimia. Dadi kabeh bisa. Gumantung ing pengalaman lan latihan. Lan karakter angsal ing buku pisanan, lan iki kaloro! Lan omong-omong, sanajan ana sing ora cukup "dadi", mula apik, wis ana akeh macem-macem ... deskripsi ing Internet.
      1. +3
        13 May 2020
        Lan kanthi cara kasebut, sanajan ana sing ora cukup "dadi", mula apik, wis ana akeh macem-macem ... deskripsi ing Internet.
        Deskripsi iki wis dingerteni kabeh siswa. Piranti kasebut uga disebut "sekring Kibalchich", amarga ana sekring kaya tambang sing njeblug Alexander II karo sekring kasebut.
        Nanging asam kudu klempakan, lan resistance saka kuningan kanggo efek saka asam iki banget kurang. Mulane, kanggo alon-alon ing jam 12, sampeyan butuh lengen klambi kanthi tembok kanthi kekandelan sing kudu digawa ing tandu, lan ora ana ing kanthong.
        1. +1
          13 May 2020
          Lengan Mauser cukup!
          1. +2
            13 May 2020
            Dipriksa kanthi eksperimen?
            1. +1
              13 May 2020
              Isih kelas 9. Nanging aku ora ngerti apa lengen klambi. Paling kamungkinan saka Makarov. Nanging kabeh padha duwe kekandelan tembok sing padha, dawane beda ...
              1. 0
                13 May 2020
                Lan apa, persis rolas jam sadurunge liwat korosi?
                1. +2
                  13 May 2020
                  Nah, apa sampeyan seneng nempel ing saben perkara cilik? Sapa sing butuh? Penting iki bisa rampung, lan mung ing 12 jam utawa apa wae ... apa bedane. Sampeyan bisa tansah nyoba lan ngetung. Sing jelas wektu kuwi ora ana ing pikiranku.
                  1. +2
                    13 May 2020
                    Ora ana barang cilik ing sejarah. Lan saboteurs - malah luwih. Yen ora, yen sampeyan sijine sekring kuwi saka kanak-kanak adoh ing kanthong, lan tinimbang numpes kapal perang mungsuh, sampeyan bakal kelangan sawetara bagéan saka sistem reproduksi.
                    Kajaba iku, sampeyan dhewe nulis:Kabeh kasunyatan akurat. Dijupuk saka memoar Admiral Kuznetsov lan literatur sing gegandhengan."
                    1. +1
                      13 May 2020
                      Aku bakal mbaleni ukara pisanan saka komentar sadurunge.
                      1. 0
                        15 2020 Juni
                        saka trifles kuwi, konsep saka penulis kawangun - tenan, wong iki wis liwati utawa balabol biasa.
  12. +3
    13 May 2020
    "Espanya" mbok menawa seri paling apes LK - bebarengan karo domestik "Empresses".
    Ing tanggal 26 Agustus 1923, "Espanya" dhewe lungguh ing watu, setaun sawisé iku pecah lan malik.
    "Alfonso XIII" (aka "Espana" - kaping pindho) 30 April 1937 diunekake dening tambang (disetel dening minzag dhewe) lan tenggelam.
    "Jaime I" 17 Juni 1937 mbledhos ing pangkalan dhewe, pemulihan dianggep ora mungkin.
    1. +4
      13 May 2020
      "Espanya" mbok menawa seri paling apes LK - bebarengan karo domestik "Empresses".

      Kanggo sawetara alasan, aku mikir, kanthi analogi, yaiku kapal perang skuadron sing ana sadurunge jaman dreadnought, sing paling apes yaiku jinis Borodino. Papat padha dicemplungake (maneh, ora ana sing nylametake saka Alexander III, mung siji saka Borodino, lan bisa uga wong liya saka laksamana lan salah sawijining staf saka Suvorov), lan siji dadi piala Jepang ... opo
  13. -2
    13 May 2020
    Shpakovsky sampeyan graphomaniac!
    Pahlawan sampeyan gampang mateni satus liyane lan bungah-bungah!
    Hore!!! Pakdhe Fyodor teka, saiki kita bakal njeblug rong kapal perang liyane kanthi pertandhingan!
    Ana sing salah karo sirahmu.
    1. +2
      13 May 2020
      Yuri! Iki perang. Luwih akeh mungsuh sing dipateni, luwih seneng! Apa sampeyan nyoba nangisi wong Jerman sing dipateni, ditembak dening Krasnov Cossacks? Wong uga ... Nanging getih, sampeyan ngerti, kanggo getih ...
      1. -3
        13 May 2020
        Slavochka Sampeyan tukang daging rahasia!
        1. +6
          13 May 2020
          Yuri! Sampeyan katon anyar ing situs kasebut? Nanging carane bubar? Rong taun. Wektu sing apik kanggo ngerteni kabeh. Nanging elinga yen akrab ora ditampa ing kene. Ora ana sing ngenalake sampeyan, kita ora mbaptis bocah-bocah bebarengan ...
          1. -6
            13 May 2020
            Abysmal, huh?! Ayo dolan, kita bakal mbaptis bocah-bocah ... karo soko!
            1. +3
              13 May 2020
              Quote: Yurahip
              Abysmal, huh?! Ayo dolan

              Dheweke nulis marang sampeyan ing basa Rusia yen ora biasa "nyodok" wong liyo ing VO. VO minangka situs paling ora resmi wong sopan, elinga iki.
              1. -5
                13 May 2020
                Mlebet, kula mboten tebih saking mriki, jupuk masker...
            2. 0
              15 2020 Juni
              uga rampung. notabene ndamel Shpakovsky liwat tinsel ing.
        2. -6
          13 May 2020
          Quote: Yurahip
          Slavochka Sampeyan tukang daging rahasia!

          Lan ora ana sing nambah.. apik
          1. -5
            13 May 2020
            Bener! Sampeyan uga kudu ngirim artikel iki menyang Kedutaan Besar Spanyol supaya padha ora menehi liyane Schengen kanggo nyopir, digunakake negara bakal slobber bab carane apik lan ayu iku, lan banjur piso ing mburi, njaluk dear kanggo Hospitality. !
            1. +3
              13 May 2020
              Quote: Yurahip
              Bener! Sampeyan uga kudu ngirim artikel iki menyang Kedutaan Besar Spanyol supaya padha ora menehi liyane Schengen kanggo nyopir, digunakake negara bakal slobber bab carane apik lan ayu iku, lan banjur piso ing mburi, njaluk dear kanggo Hospitality. !

              Kene, coba. Ing kene ing VO ana terjemahan Spanyol. Nyalin lan ngirim. Coba nulis tanpa kesalahan ing basa Rusia, yen ora, Google ora bakal ngerti terjemahan tembung sampeyan menyang basa Spanyol.
            2. +4
              13 May 2020
              Apa sampeyan ngerti babagan Spanyol, morbid?
      2. -6
        13 May 2020
        Getih kanggo getih, kenapa sampeyan mbenerake pembunuhan, kamar gas, kamp pati Nazi, kita dadi mungsuh Nazi! Lan kenapa kita, Soviet, uga kudu mbangun kamar gas lan krematoria lan ngobong karo bocah-bocah Hungaria Romania Jerman?! Miturut sampeyan RAH kanggo getih!
        75 taun Kamenangan Agung lan penulis kasebut!
        1. +4
          13 May 2020
          Sawetara jenis logika aneh sampeyan duwe, Yuri! Saka sudut pandang fasis, dheweke pancen bener ing kabeh sing ditindakake. Nanging bedane yaiku kita dudu fasis. Kita ora ngaku ideologie. Lan kanggo kita ana wates tartamtu sing durung kita lewati. Lan Kamenangan Agung ora bakal teka yen ora dipateni kanthi efektif lan akeh. Dadi paralel sampeyan mung ora cocog. Sampeyan mung katon kaya wong sing ora pinter, sayangé.
          1. +3
            13 May 2020
            Sampeyan mung katon kaya wong sing ora pinter, sayangé.
            Cukup: ora sopan!!!
        2. +3
          13 May 2020

          Ing slogan iki kita nggawa Kamenangan nyedhaki! Lan uga: "Bapak, mateni Jerman!" Ora fasis, ora Nazi, nanging Jerman! Dadi iku perlu!
          1. 0
            16 May 2020
            Kutipan saka kaliber
            Lan uga: "Bapak, mateni Jerman!" Ora fasis, ora Nazi, nanging Jerman! Dadi iku perlu!

            Amarga ing wektu agitasi iki, mung Jerman sing bisa ditemoni lan dipateni yaiku fasis - aggressor lan penjajah sing teka ing tanah kita.
            Nanging sanalika tentara teka ing tanah Reich, iku cetha lan cetha diterangake saka ndhuwur, yen Nazi padha kapisah, lan Jerman biasa padha kapisah. Lan ora kabeh wong Jerman iku fasis, lan, kanthi mangkono, ora perlu mateni kabeh wong.
            Lan marga saka panjelasan iki, padha ora nyisakke malah penulis slogan "Mateni Jerman" - Ehrenburg. Kanggo artikel program ing Pravda, ing ngendi garis digambar antarane wong Jerman lan fasisme, diarani. Comrade Ehrenburg nyederhanakake.
            Cetha saka iki kenapa sudut pandang Comrade Ehrenburg, sing ing artikel-artikel kasebut nggambarake populasi Jerman minangka jinis kesatuan sing manunggal, iku salah.
            Tov. Ehrenburg nyerat ing artikelipun bilih boten wonten Jerman, namung wonten "geng kolosal". Manawi pamanggihipun Kawan Ehrenburg dipunmangertosi leres, mila kedah dipungatosaken bilih sedaya pedunung Jerman kedah sami manut nasibipun golongan Hitlerite.
            Ora perlu ngomong, Comrade Ehrenburg ora nggambarake pendapat umum Soviet ing kasus iki. Tentara Abang, ngrampungake misi pembebasan sing gedhe, berjuang kanggo likuidasi tentara Hitlerite, negara Hitlerite, pamaréntahan Hitlerite, nanging ora tau nyetel lan ora nyetel target pemusnahan wong Jerman. Iku bakal bodho lan ora ana gunane. Nalika Nazi ngapusi posisi pasukan kita, negara kita lan njerit yen Tentara Abang nyirnakake kabeh wong Jerman tanpa istiméwa, iki bisa dingerteni. Klompok fasis sing mrentah nyoba nggunakake argumentasi palsu iki kanggo nggugah kabeh populasi Jerman supaya nglawan pasukan sekutu, nglawan Tentara Abang, lan kanthi mangkono nambahake eksistensi sistem fasis kriminal lan bosok. Nalika anti-fasis nyata, peserta aktif ing perjuangan nglawan Nazi Jerman, teka maju karo views kuwi, iki aneh lan ora bisa dingerteni. Wong-wong Soviet ora tau ngenali populasi Jerman karo klompok fasis kriminal sing mrentah ing Jerman. Comrade Stalin ngandika: "Iku bakal konyol kanggo ngenali clique Hitler karo wong Jerman, karo negara Jerman. Pengalaman sajarah ngandika yen Hitler teka lan lunga, nanging wong Jerman, lan negara Jerman tetep"
          2. 0
            15 2020 Juni
            kanca-kanca liberal sampeyan sing ngusulake slogan kaya ngono marang sampeyan.
            1. +1
              16 2020 Juni
              Quote: Pencari
              "Mateni Jerman." Diciptakake dening Russophobes kaya sampeyan.

              Apa jenis Russophobia bisa ana ing slogan "Mateni Jerman"?
        3. +5
          13 May 2020
          Quote: Yurahip

          Getih kanggo getih, iku apa sampeyan mbenerake pembunuhan, kamar gas, kamp pati fasis,kita kanggo Nazi padha mungsuh! Lan kenapa kita, Soviet, uga kudu mbangun kamar gas lan krematoria lan ngobong karo bocah-bocah Hungaria Romania Jerman?!

          Yuri, ngomongi aku, (aku ora ngerti dhewe) apa basa Rusia wis ninggalake sampeyan, utawa durung dibukak?
  14. +4
    13 May 2020
    Kutipan: novel66
    Ing jaman internet, aku wis biasa karo sing gratis ...

    dibusak saka ilat. Kita pancene digunakake kanggo gratis lan ora pengin mbayar.
    Ya, malah kanggo "Babi ing Poke". Setuju sing sanajan episode menarik, iku kasunyatan sing kabeh buku
    1. +4
      13 May 2020
      Ya, malah kanggo "Babi ing Poke"

      yen kucing iku Vladislav utawa Kucing Laut, mula uga kudu mbayar ekstra ... nglirik Bisa mbayangno pinten biaya kanggo Feed wong? Nyuwun Ya, siji pangisi bakal rusak! sedulur (lelucon grapyak kanggo ndhuwur! ombenan )
      1. +3
        13 May 2020
        kanggo "Babi ing Poke"
        ,,, Lha kok ora di ember, kranjang, dodo, kok kucing dudu kucing. Nyuwun
        1. +4
          13 May 2020
          Lan kucing, dheweke bakal tansah golek cara kanggo quietly metu saka pakunjaran sembarang, lan gawe marem libido dheweke. Lan kucing, kewan, ora ngerti pikirane manungsa, bakal nguwuh-uwuh, protes nyabut kamardikan, sawise nampani, bakal menyang bokor, mendem menyang negara babi lan telek ing tengah kamar. Lan dheweke ora peduli karo kucing, sing, sauntara, bakal duwe hubungan karo "bangsawan" lan "nggawa ing hem", gawe marem "naluri dhasar".
          1. +2
            14 May 2020
            bakal duwe hubungan karo "bangsawan" lan "nggawa ing hem"

            mangsa bangsawan padha, sing, casserole, dadi Gentleman. Lan ya - omong kosong ngguyu Mikado kadang-kadang sumpah karo aku. Dheweke reprimands wong, kang grubles nanggepi tantangan. ombenan
      2. +3
        13 May 2020
        Aja ngomong yen wong rakus kuwi. Nanging, sampeyan menehi saran marang aku: supaya V.O njupuk bagean saka biaya. Ing kasus kasebut, aku bakal setuju kanggo tuku.
        upvoted lelucon sampeyan
        1. +2
          13 May 2020
          Kutipan saka vladcub
          Nanging, sampeyan menehi saran marang aku: supaya V.O njupuk bagean saka biaya.

          Inggih, ora, Vladislav, malah ora ngarep-arep. Nalika aku isih urip, aku kudu ngunjungi Royal Arsenal ing Leeds, Museum Stibbert ing Italia, Stockholm, lan Oslo ... Lan nulis limang buku liyane, kalebu telu babagan waja lan senjata, sing uga mbutuhake biaya. Mulane, ora ana sponsor saka pihakku!
          1. +2
            13 May 2020
            Kucing, aku ora bakal bisa menehi sampeyan panganan: V.O kikir sajrone urip, tegese: nyekel tikus! Ing cendhak, sampeyan bakal ndhukung dhewe
  15. +4
    13 May 2020
    ".... akeh mantan Pengawal Putih teka ing Spanyol lan perang ing sisih Franco," nanging kanthi adil, ana sawetara mantan emigrants sing mbantu Republik. Mbahku ngandhani yen salah sawijining sukarelawan Soviet ing Spanyol ngelingi iki.
    Sampeyan, minangka wong sing tanggung jawab, kudu ngerti iki.
    1. +3
      13 May 2020
      Quote: Astra wild
      Sampeyan, minangka wong sing tanggung jawab, kudu ngerti iki.

      Lan aku ngerti. Nanging sampeyan ora bisa nyurung kabeh ... Iku bakal kaya babagan pelukis gajah ...
  16. Komentar wis dibusak.
    1. +3
      13 May 2020
      Kutipan saka Charlie
      Karya seni karo karakter fiksi lan imajinasi penulis, mungkin luwih apik kanggo nerbitake sumber daya liyane?

      Nikolai, sampeyan kudu maca wiwitan artikel, kabeh wis diterangake ana ... Lan situs liyane ... buku-bukuku dipasang ing kono. Inggih, punika - uncalan fiction lan bakal ana gambaran gundhul saka kapal lan bledosan.
  17. +3
    13 May 2020
    Vyacheslav Olegovich, minangka adoh aku ngerti, bledosan: "Jaime 1" - episode biasa saka buku karo partisipasi karakter ing buku? Yen kabeh buku dibangun ing babagan iki, mula ora ana gunane kanggo maca.
    Mbokmenawa, sampeyan duwe Zaslavsky lan Ostroumov lan resonansi sing durung dijenengi, sawise GV padha diasingake. Saben uwong padha golek dalan dhewe ing urip. Mbok siji saka loro iki pungkasanipun bakal nglawan Nazi. Salah sawijining pahlawan kudu tetep urip.
    Yen ora, aku ora bakal maca.
    1. +3
      13 May 2020
      Quote: Astra wild
      Yen kabeh buku dibangun ing babagan iki, mula ora ana gunane kanggo maca.

      Ana 720 kaca ing buku kapindho novel kasebut (lan durung diterbitake). Apa sampeyan mikir yen akeh kaca bisa muter babagan episode cilik iki?
    2. +2
      13 May 2020
      Quote: Astra wild
      Mbokmenawa, sampeyan duwe Zaslavsky lan Ostroumov lan resonansi sing durung dijenengi, sawise GV padha diasingake. Saben uwong padha golek dalan dhewe ing urip. Mbok siji saka loro iki pungkasanipun bakal nglawan Nazi. Salah sawijining pahlawan kudu tetep urip.
      Yen ora, aku ora bakal maca.

      Sepira aku ngerti sampeyan. Ing buku pisanan, kabeh pahlawan oncat. Ing novel kapindho, padha entuk pendidikan, dadi sugih, perang ing Spanyol nglawan komunis, lan banjur wiwit perang nglawan Jerman. Novel kapindho rampung karo wong-wong mau nglelebke kapal perang Admiral Graf Spee ing Teluk La Plata. Kabeh wong urip lan seneng. Aku bakal meneng babagan isi bagean katelu kanggo wektu iki.
  18. +1
    14 May 2020
    komisi priksa, sing ngurusi kahanan sedane, dianggep minangka alesan utama kanggo ora nggatekake personel kapal. Jeblugan rong cangkang 102-mm ing sisih tengen kapal, miturut dheweke, kedadeyan saka pemotong gas sing digunakake kanggo ndandani salah sawijining bulkheads, rusak dening bom saka bom Italia, sing digunakake ing sacedhake langsung saka cellars iki. Iki nyebabake detonasi saka rong menara kaliber utama No.

    Hipotesis liyane ora bisa ditolak.
    1) Tumindak sabotase dening wakil saka "kolom kaping lima".
    2) Miturut "Don Nicholas", penasihat Soviet ing pangkalan Cartagena, "para pelaut duwe pakulinan sing ora becik ngrokok ing njero kapal perang, lan asap rokok bisa nyebabake bledosan."

    Panggonan ing ngendi bledosan dumadi (menara kaliber utama No. 3).

    Jaime aku sawise bledosan.
  19. +4
    14 May 2020
    Aku bungah banget yen sampah iki durung diterbitake. Ora malah ing babagan plot, nanging ing babagan presentasi. Iku mung mokal kanggo maca. Aku bisa nyaranake Vasily Zvyagintsev marang penulis babagan nguwasani gaya
    1. 0
      14 May 2020
      Kutipan: Grafova Irina
      Aku bungah banget yen sampah iki durung diterbitake

      Irina! Bodho nulis iki tanpa maca. Siji wacana ora ngomong apa-apa. Nanging 40 buku sing diterbitake ing USSR, Rusia, Inggris lan Jerman ngomongake volume ... "Ayo mati cedhak Moskow ..." kudu diterbitake kaping pindho ... lan iki minangka indikator.
  20. +3
    14 May 2020
    Aku ora tau maca fantasi penulis.
    Aku duwe tugas sing luwih andhap asor - dhaptar luwih saka 1000 buku memoar - sing ditulis dening peserta langsung ing acara kasebut.
    Aku nguntal memoar apik tenan Reshetnikov ing 3 dina, saiki aku wis rampung maca Begeldinov, aku bakal miwiti Zhadov lan ing 2-3 memoar saben minggu.
    Lan dhaptar kasebut terus berkembang, supaya kita bisa diganggu dening fiksi.
    1. -1
      14 May 2020
      Kutipan: Dmitry Vladimirovich
      Lan dhaptar kasebut terus berkembang, supaya kita bisa diganggu dening fiksi.

      Kahanan sing akrab!
  21. -1
    14 May 2020
    Kutipan saka Undecim
    Kadhangkala menarik banget kanggo mangerteni logika wong sing menehi minus ing komentar babagan konten teknis netral. Utawa iku sejatine sifate kanggo seneng-seneng?

    Aku bakal nyoba menehi saran yen minus kasebut saka antipati pribadi. Sampeyan duwe reputasi minangka wong sing wis diowahi kanthi apik, nanging sifate acrimonious. Lan dheweke ora seneng. Definisi sampeyan mung: "hamster" bisa ngganggu sawetara kolega
  22. +2
    14 May 2020
    Kutipan: Grafova Irina
    Aku bungah banget yen sampah iki durung diterbitake. Ora malah ing babagan plot, nanging ing babagan presentasi. Iku mung mokal kanggo maca. Aku bisa nyaranake Vasily Zvyagintsev marang penulis babagan nguwasani gaya

    Irina, misale jek kula Vyacheslav Olegovich kudu sinau saka Sholokhov lan Stepanov: "Port Arthur", ana karakter padhang, plot dinamis, lan iki adorns sembarang karya.
    1. +1
      14 May 2020
      Ing kene sampeyan maca, Astra, buku pisanan dhewe, banjur ngomong babagan dinamisme plot. Utawa ora dinamis ing WONG LAN SENJATA?
    2. -1
      14 May 2020
      Quote: Astra wild
      misale jek kula sing Vyacheslav Olegovich kudu sinau

      "Kanggo mulang ilmuwan mung ngrusak!" Ana paribasan...
  23. kig
    0
    Agustus 3 2020
    Kepiye kapal perang njeblug:

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"