Review militèr

Medvedev nyoba nyuda belanja pertahanan

61
Ing dina Senen, 30 Juli, ana kabar yen pamrentah mutusake nyuda belanja pertahanan.



Mungkin keputusan iki bakal, kaya sing dikarepake, disetujoni dening administrasi presiden, sing nduweni hak kanggo tembung pungkasan kanthi adat, lan ora miturut hukum. Nanging, malah banjur efek saka langkah tenan cukup kanggo ekonomi sakabèhé bakal paling cocog kanggo ngandika Russian lawas: apa poultice mati.

Iki bakal mbantu anggaran kanggo nutup jurang sing saya tambah antarane penghasilan lan pengeluaran. Nanging, kaya kabeh ahli lan koran, kalebu koran Vedomosti, langsung nyathet, ora bakal bisa nyingkirake guwa sing ora becik. Kalebu amarga ora ana keputusan babagan apa sing kudu ditindakake karo pensiun, nanging akeh kekuwatan sing duwe pengaruh sing ngupayakake tabungan generasi sing bakal teka kanthi cepet.

Umumé, rong tugas kudu dileksanakake ing dokumen keuangan utama negara - ing anggaran. Sing pertama yaiku duwe rasio biaya lan penghasilan sing cukup. Kapindho yaiku struktur pengeluaran lan penghasilan kudu ngrangsang pangembangan ekonomi. Ana perselisihan abot babagan anggaran Rusia nganti pirang-pirang minggu saiki. Pungkasan, pamrentah nglaporake manawa wis bisa ngilangi meh kabeh masalah kontroversial (kajaba pensiun). Apa sing kita deleng ing pungkasan? Ora masalah pisanan utawa kaloro wis ditanggulangi.

Ing wektu sing padha, watesan sing bisa dingerteni lan perlu kanggo mbuwang ditepungake, contone, aturan anggaran sing mbatesi tingkat mbuwang menyang garis defisit anggaran sing bisa ditampa, yen penghasilan saka adol lenga ngluwihi rega sing ditemtokake ing project asli ora dijupuk menyang akun. Akibaté, jumlah tartamtu saka mbuwang allowable telung taun ahead katon: 13,4 triliun rubles ing 2013, 14,6 triliun ing 2014, 15,3 triliun rubles. - ing 2015. Nanging iki ora njamin anggaran tanpa defisit. Lan ora mung amarga ora cetha carane kegiatan Dana Pensiun saiki bakal dibiayai. Ayo dipikirake manawa ing kahanan force majeure, mesthi, panguwasa kepeksa nglirwakake kabeh aturan, kalebu anggaran, yen ana krisis global. Dadi ing taun 2008, nalika aturan anggaran sing padha dibatalake lan mung saiki dipulihake ing taun ngarep.

Belanja pertahanan, misale jek, ora langsung suda, nanging mutusake kanggo nambah wektu injeksi. We katon: proposal saka Departemen Keuangan kanggo ngurangi jumlah personel militer dening sepuluh, lan penegak hukum dening rong puluh persen, ora pass. Kurang dhuwit bakal dialokasikan saben taun kanggo tatanan pertahanan negara. Nanging jumlah pesenan sing gedhe banget mung nggawe produsen wedi - dheweke ora duwe sumber daya, utawa kekuwatan, utawa teknologi kanggo nguwasani dhuwit gedhe. Kajaba iku, luwih relevan saiki ora kanggo nggawe pesenan, nanging nginstal peralatan modern ing pabrik-pabrik, nglatih operator sing bisa nggarap, lan pungkasane menehi alat alat milik negara kanggo nggarap pabrik-pabrik negara. Uga perlu kanggo ngatur laboratorium lan nyiyapake karya ing kana kanthi cara kanggo nggawe sing anyar, supaya sing anyar iki ora cocog karo jenderal sing ngatur keuangan, nanging para perwira militer. Contone, carane nguatake waja ing ngisor BMP supaya tambang darurat ora nyuwek awak kabeh penunggang, nanging motor bakal narik mobil malah menyang gunung ...
Umumé, sanajan kanthi ngethok belanja, tugas ngimbangi anggaran durung rampung. Pejabat ujar manawa warga Rusia kudu disalahake kanggo kabeh, utamane wong tuwa. "Anggaran kasebut bakal dirampungake kanthi imbangan nol miturut aturan anggaran, yen ora ana masalah karo Dana Pensiun," koran Vedomosti ngutip pejabat pemerintah.

Logika iki bisa dingerteni. Saenipun, dheweke bakal mandheg mbuwang kabeh kajaba kompetisi olahraga sing mewah, pambangunan jembatan raksasa menyang pulo kosong lan gedung pencakar langit ing desa pegunungan. Iku bakal sampurna kanggo pensiunan. Kanggo wong sing miwiti kerja ing umur 18 lan mati langsung sedina sawise pensiun…

Nanging nganti saiki iki durung bisa, ana debat ing pamaréntahan, kang presented kanggo umum minangka regejegan serius wong serius bab budget.
Kanggo pracaya manawa iki minangka perselisihan serius saka wong sing serius, siji kudu ndeleng paling ora upaya kanggo ngatasi masalah kapindho - babagan insentif kanggo pembangunan. Masalah iki ditanggulangi kaya iki. Kaya ing kulawarga, nalika ngrancang anggaran, bodho mbuwang luwih saka apa sing sampeyan entuk kanggo mangan "bears toed" saben dina, mula ing negara sampeyan kudu nyerahake apa sing sampeyan bisa urip tanpa. Nanging ing kulawarga normal, dheweke mutusake babagan perbudakan kredit kanggo mbayar anak supaya bisa nampa profesi sing bakal menehi jaminan penghasilan. Lan ing negara normal, iku asring worth arep nambah ing defisit budget, lan malah inflasi, kanggo nambah ekonomi. Ora kanggo mbuwang dhuwit ing pesenan pertahanan, umpamane, sing ora ana siji-sijine lan ora ana sing bisa ditindakake, nanging kanggo nglatih spesialis saka tukang menyang ilmuwan. Padha ditrapake kanggo kabeh cabang ekonomi nasional.

Nanging, ora ana kemajuan babagan nggawe insentif iki. Kaya negara menehi subsidi marang kerugian saka Gazprom sing duwe bathi super, mula uga menehi subsidi. Ngundhuh pajak ing aktivitase, nanging langsung menehi bagean dhuwit kanggo Gazprom maneh.

Utawa saiki, ing tengah-tengah perang anggaran, Dmitry Medvedev mlebu keputusan pemerintah babagan penyediaan subsidi kanggo perusahaan kompleks industri militer (OPK). Apa subsidi? D. Medvedev nerangake (dipetik saka RBC) sing "subsidi iki kudu sebagian reimburse Enterprises kanggo mbayar kapentingan ing silihan saka Vnesheconombank lan organisasi kredit liyane kanggo pangembangan lan produksi produk militèr."

Mangkene carane ekonom Sergei Aleksashenko menehi komentar babagan masalah finansial iki kanthi cara sing prasaja lan bisa dingerteni: hoo!) Kanggo produksi apa sing dipesen dening Menteri Pertahanan (tinimbang ngembangake produksi lan kanthi mangkono nyuda biaya senjata sing dituku). Sawise iku, kanggo menehi ganti rugi mung bagean saka kapentingan sing dibayar, ngerti kanthi lengkap yen dheweke mbayar kabeh kapentingan sing isih ana, nyuda bathi dhewe lan nyuda kesempatan kanggo "modernisasi produksi lan nggawe lapangan kerja ... manungsa mung ora bisa ngontrol logika pamikiran birokrasi Rusia "...

Dina iki cukup ketok yen tugas kapindho, babagan pembangunan, kudu diutamakake tinimbang sing pisanan. Ora kanggo taun pisanan, contone, wong Eropa wis kanthi tekun ngetutake tabungan. Ing musim gugur iki, dadi jelas yen ide kasebut gagal. Tabungan ing pangertèn vulgar nyuda daya tuku, nambah pengangguran, nanging ing wektu sing padha ora bisa narik ekonomi Spanyol utawa Italia metu saka bolongan jero.

Rusia, ing comparison karo Eropah, wis kaluwihan competitive ageng. Kaping pisanan, kita duwe pasar domestik kolosal. Kapindho, mayoritas perusahaan kita ngoperasikake peralatan sing wis rusak 20 taun kepungkur. Iki ngendi investasi dibutuhake. Ing kabeh rancangan anggaran babagan iki - "ora gugu".

Mesthine, yen, Gusti Allah ngalang-alangi, pusat mutusake nggawe komisi khusus kanggo nyebarake dhuwit kanggo modernisasi produksi, mula kabeh bakal rampung karo investasi gedhe anyar dening warga Rusia ing pambangunan omah ing Florida. Telung karakter kasebut, sing, sakperangan alesan, wis dadi apik banget ing Rusia, bisa mbantu ngatasi aliran finansial: kebebasan perusahaan, kompetisi sengit, lan perlindungan properti sing dipercaya. Kabeh telu iku kudu dijamin dening negara.

Umumé, dheweke ora perlu nindakake apa-apa. Nanging ing sasi (lan taun) sing bakal teka, kita bakal bisa ndeleng perselisihan ing pamrentah babagan topik sing paling nyenengake kanggo para pejabat: apa (sapa) sing kudu kita simpen luwih akeh supaya keseimbangane katon apik.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.km.ru/economics/2012/07/30/dmitrii-medvedev/medvedev-probuet-sokratit-raskhody-na-oboronu
61 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. VY16
    VY16 31 Juli 2012 06:50
    + 12
    ngendi maneh kanggo motong? ing tingkat kuwi, tentara kita ora bakal rearms ing kabeh, lan bakal rauh dadi paling mundur ing antarane kakuwasan nuklir.
    1. Ash
      Ash 31 Juli 2012 07:36
      + 12
      Para priyayi sing saiki dadi pimpinan ora ngerti apa papan sing bakal ditindakake Rusia ing antarane kekuwatan nuklir.
      1. Atia
        Atia 31 Juli 2012 09:34
        + 14
        Wingi, Putin saka Arkhangelsk ngirim kapal kanthi peralatan lan mesin kanggo ngresiki Franz Josef Land, mula mung ana MAN ijo ing kapal, nanging ing ngendi truk Kamaz asli kita ... Iku kaya ngunggahake ekonomi yen pabrikan lokal ora duwe. keuntungan ing pasar lokal.
        Utawa truk KAMAZ ora bisa nggawa sampah ing Arktik? ..
        1. Swallowtail
          Swallowtail 31 Juli 2012 10:17
          + 11
          Atia,
          Kamaz ora kompetitif, ora menehi kickbacks.
        2. ngalamun
          ngalamun 31 Juli 2012 10:29
          + 14
          Ana akeh pitakonan sing ora bisa dijawab. Negara iki sugih ing sumber daya alam, nanging kita thoughtlessly ngedol kanggo bungkus permen lan nandur modal bungkus Candy padha ing securities pemerintah mungsuh kita, ndhukung ekonomi lan ing wektu sing padha bangga nelpon iki "b...stvo" akumulasi emas. cadangan. Putin gedhe lan kuat, nanging kenapa inisiatif iki mung lair saiki?
          MP ngusulake kanggo ngeculake rubel saka dolar

          31 Juli 2012, 09:47

          Wakil Duma Negara saka United Russia Yevgeny Fedorov nyiapake amandemen kanggo hukum ing Bank Sentral lan Konstitusi, kang bakal nggawe iku bisa kanggo decouple ruble saka dollar lan nggawe ekonomi negara rampung ruble basis.

          Fedorov ora ngumumake rincian tagihan nganti musim gugur, nanging dheweke nandheske yen perlu kanggo nggawe ruble minangka mata uang nasional, sing ora saiki.

          "Rubel kudu dadi mata uang nasional. Saiki wis ditemtokake kanggo dolar, mula ora bisa dadi mata uang nasional, "jelas Fedorov ing wawancara karo Izvestia.

          Kahanan saiki dikritik malah dening pimpinan Bank Sentral, cathetan Fedorov.

          "Ulyukaev ujar manawa setengah saka cadangan emas lan devisa (ora kurang saka $ 250 milyar) ora mung migunani, nanging uga mbebayani. Sumber daya nyata dibayar kanggo dheweke. Sampeyan perlu kanggo ngganti dhasar kabeh sistem moneter negara - kanggo miwiti mekanisme sistem ruble ora ndhukung dolar AS lan nurture budget negara, kang wis kapenuhan bab 10 Russian, nanging kanggo investasi domestik. ,” timbalan negesake.

          "Kabeh investasi ing negara kasebut liwat organisasi kredit manca. Eropa lan Amerika mbayar krisis kanthi biaya. Iki ora mung abot, nanging ora bisa ditampa, "Fyodorov nesu.

          Miturut wakil, owah-owahan dibutuhake kanggo hukum "Ing Bank Sentral" lan Konstitusi, sing bakal mbebasake ekonomi Rusia saka dominasi dolar. Saiki, klompok kerja digawe kanggo ngembangake tagihan kasebut, ing musim gugur bakal nyiapake paket amandemen.


          Ngerti cara kerja Duma Negara, aku malah wedi kanggo mbayangno pigura wektu nalika hukum bakal dianggep, kasedhiya yen wis dikembangaké lan diijini kanggo wawasan. Saben uwong ing kabeh forum lan sumber daya (lan iki ora ana sing istiméwa) mbaleni mantra "adol lenga lan gas kanggo rubles", "nandur modal hasil ing negara", nanging kepemimpinan kita duwe prioritas dhewe, 10 milyar IMF (padha dadi kita). kanca) , nanging elinga carane iki "kanca" milked metu "Apes Rusia, 10 milyar kanggo Vietnam, kang wis utang 9 milyar, sadurunge diwenehi ing kredit, ing eseman saka pemimpin Vietnam lan jaminan kanggo mbukak titik refueling lan gabung Customs. Uni, lan ana akeh conto kaya ngono, kesan yen para pemimpin kita wiwit dadi mendhung saka kasugihan sing tiba-tiba tiba ing dheweke kanthi rega minyak lan gas sing dhuwur, lan dheweke mung ora ngerti ngendi kanggo nyelehake "Bunch saka keuangan" lan saka kene kita bakal lengen iki mbuwang lan tentara lan pusat Skolkovo lan Bunch saka distribusi milyar ing saindhenging donya lan papan, etc Mung saiki lenga wis tiba ing rega dening 10% lan mbuwang saka program curtailing Apa sing bakal kelakon yen tiba ing $ 60 malah medeni kanggo mbayangno, lan utangan sing ditanggepi, kaya sadurunge, bakal diilangi lan dilalekake. Ros iki wis dawa wis rakulino kanggo nggunakake aturan "Kanggo sapa aku utang, aku ngapura everyone." Soko aku pedhot munggah, iku perlu alus, alus eseman
          1. Churchill
            Churchill 31 Juli 2012 12:01
            +9
            ngalamun,
            Ora, iku kabeh bisnis! Apike malah maca pikirane ing layang wong liya!
            Ingkang utama yaiku iki minangka wakil inisiatif saka edorosov! Iki meh XNUMX% kasempatan yen hukum bakal diadopsi.
            1. Mobidik
              Mobidik 31 Juli 2012 12:43
              +5
              Kutipan: Churchill
              .Aku wonder apa jenis reaksi Amerika bakal menehi

              Ing Amerika, adopsi saka hukum iki mung bisa ngimpi saka impen paling awon. Ing kene perlu kanthi ati-ati, mboko sithik lan terus-terusan waspada. Iki minangka usulan sing wani banget saka pihak kita.
              1. Ruff
                Ruff 31 Juli 2012 13:49
                +6
                Apa iwak metu saka pancing? Urip tenan!..
                1. Ymydzh
                  Ymydzh 31 Juli 2012 19:59
                  +2
                  Kutipan: Ruff
                  Apa iwak metu saka pancing? Slamet tenan!

                  Ing kene bakal mambu! Utamane ing liber=press kita! Kaya, kita bakal mati tanpa dolar, kita bakal mangan kupon, lan liya-liyane, lan liya-liyane ...
            2. Ilyich
              Ilyich 31 Juli 2012 16:06
              +3
              Kutipan: Churchill
              Aku kepengin weruh reaksi apa sing bakal diwenehake wong Amerika? ..

              Mulane dheweke ora pengin ngomong apa-apa nganti tiba, supaya Yankees ora duwe wektu kanggo nanggepi. Bener banget. Nalika padha bakal Cut mudhun ana ing Pemilu, kene padha bakal cepet nganggo hukum lan ala-ulya, drive geese. apik
              1. pu
                pu 31 Juli 2012 18:39
                +3
                Carane pecah! Putin cepet-cepet ing kabeh arah! Ora ana maneh babagan "demokrasi donya". Dheweke ora duwe wektu kanggo nanggepi!
          2. Andrey saka Chelyabinsk
            Andrey saka Chelyabinsk 31 Juli 2012 12:17
            +4
            Kamulyan kanggo Gusti sing ... tenan paling ora ana sing entuk, pungkasane?!
        3. kontrzasada20
          kontrzasada20 31 Juli 2012 18:45
          0
          Dear Elena. Sayange, ora bisa, rusak lan mangan bahan bakar diesel, ngresiki kanthong sampeyan nganti nol, mikir babagan apa sing sampeyan tulis, goleki: apa sing digarap para trucker kita, teka, nyaranake KAMAZ, sampeyan bakal krungu akeh. iku pancene ora cetha sing technique iki non-kompetitif, nanging Putin ngirim Mana, Aku sing wong lanang wis ngandika thanks kanggo wong: iku mobil gedhe lan bakal bisa lan nggawe dhuwit.
    2. vsl1
      vsl1 31 Juli 2012 12:25
      0
      nanging daya nuklir, utawa rodo sregep
    3. lintang78
      lintang78 31 Juli 2012 21:24
      -1
      Temtunipun nyuda! Administrasi presiden plans kanggo nambah Staff pejabat dening 900-950 wong, lan iki mbutuhake pangopènan ing jumlah 1,5 milyar. rubel, kb. Iki minangka salah sawijining alasan kanggo nyuda belanja pertahanan. Kajaba iku, Putin kudu nindakake pra-pemilihan "kali susu karo bank-bank sele", lan iki akeh, akeh dhuwit, yen ora, jeblugan sosial bisa kelakon, kang siji mungkasi kanggo presiden. Supaya bisa disengkuyung ing pemilu, kabeh wong ngerti iki, janjine akeh, sanajan para ahli ujar manawa janji kasebut ora bisa ditindakake amarga ora ana dhuwit (yen diitung apa sing dijanjekake, iki kira-kira loro. anggaran negara). Ing wektu sing padha, pembayaran sing ora direncanakake digawe saka anggaran asring banget, kayata ganti rugi kanggo kerusakan ing Krymsk. Senajan pejabat kudu tanggung jawab kanggo iku ing Panggonan pisanan karo ruble, lan mung banjur padha kudu dipenjara lan sangsoro saka kiriman. Iku wektu kanggo mungkasi kabeh limo pihak, contone, "Seliger" (bab 80 yuta rubles bakal ngginakaken kanggo nyekeli). Universiade, World Football Championship, yen ngerti ora ana dhuwit. Sponsor ora menehi dhuwit akeh lan meh kabeh dibangun saka dhuwit negara. Sponsor kita salah siji sponsor Chelsea utawa klub basket Amérika, nanging ora olahraga ing Rusia. yen sampeyan nggoleki dhuwit ing Rusia, dheweke bakal ditemokake. Ngurangi jumlah pejabat, nundha rencana gedhe kanggo pambangunan proyek konstruksi sing meragukan (contone: Jalan Lingkar Tengah ing wilayah Moskow) nganti wektu sing luwih apik, pungkasane obligasi. Ing taun-taun angel ing USSR, wong-wong mau banget dimangerteni dening warga. Akibaté, gambar njupuk Panggonan lan wong menang gedhe ing obligasi. kok ora nyoba? Bisa uga numpak. Nanging ora bisa ngethok belanja pertahanan, kita wis akeh sing ora kejawab ...., kita kudu ngetutake
  2. FREGATENKAPITAN
    FREGATENKAPITAN 31 Juli 2012 07:28
    +8
    Wes jelas kabeh....pemilihan wis rampung...tempat anget dibongkar 5-10 tahun.....bisa ngidoni kabeh janji, marang rakyat kabeh, negara ing pungkasane.......

    .... Miturut cara, ing jangkah kuwi bakal paling mundur ora mung antarane kakuwasan nuklir!
    1. Vadivak
      Vadivak 31 Juli 2012 08:12
      + 16
      Quote: FREGATENKAPITAN
      Miturut cara, ing tingkat iki bakal paling mundur, ora mung antarane kakuwasan nuklir!


      Lan Olimpiade London minangka bukti iki ... apa jenis olahraga negara lan pertahanan. Inget GTO? Ing USSR, olahraga minangka disiplin tentara sing diterapake lan prasaja lan cerdas
      1. ngalamun
        ngalamun 31 Juli 2012 10:55
        +5
        Kutipan saka Vadivak
        Lan Olimpiade London minangka bukti iki ... apa jenis olahraga negara lan pertahanan.

        Nanging kabeh pers bengok-bengok "Panggonan kaping telu babagan jumlah medali bakal kanggo Rusia", "We are sing paling kuat ing olahraga iki (diwenehake)" lan liya-liyane. Apa apa, nanging ora padha karo mbuwang topi ing kene, sayang banget yen ora ana disiplin olahraga ing Olimpiade. ngguyu
        Kutipan saka Vadivak
        Inget GTO? Ing USSR, olahraga minangka disiplin tentara sing diterapake lan prasaja lan cerdas

        Olahraga uga gratis. Nalika isih enom, aku lunga menyang bagean tinju lan bagean sambo ing Pioneer House kutha kita. Saiki anak kanca menyang hoki (wong tuwa mbayar kanggo dolanan). Aku ora ngerti, Aku tansaya munggah minangka bocah ing 70s pungkasan, kita, lagi ngomong saiki, "Hang metu" ing bar horisontal lan meja tenis, kita nindakake dhewe. Ing umur 14, dheweke wis muter srengenge lan ana sawetara jinis kapentingan. Remaja modern saiki lungguh ing ICQ.
    2. vylvyn
      vylvyn 31 Juli 2012 08:12
      +3
      Tembung kanggo tembung Aku wanted kanggo nulis bab padha. Ora duwe wektu.
  3. pribol
    pribol 31 Juli 2012 07:38
    +9
    Iku pitakonan angel, lan aku ora ahli ing wilayah iki. Nanging kanggo kabeh iku, aku pengin duwe tentara kuwat lan pensiun sing bakal pantes lan negara kudu tetep competitive. Aku setuju karo penulis babagan peralatan modern, sampeyan kudu nandur modal supaya entuk kualitas lan bathi, iki uga ditrapake kanggo industri pertahanan.
    1. Swallowtail
      Swallowtail 31 Juli 2012 10:20
      +8
      pribol,
      Inggih, kanggo ngganti shovel karo excavator - sampeyan ora perlu pikiran, iku bakal kepinginan, nanging kepinginan - tugan.
  4. Alexander Romanov
    Alexander Romanov 31 Juli 2012 07:42
    + 14
    Sampeyan kudu mutusake apa sing dibutuhake Rusia - pejabat sing narik anggaran lan tuku barang-barang modis sing apik kanggo pajak kita, deputi menehi hadiah kanggo saben liyane kanthi biaya anggaran utawa tentara siap tempur, administrasi situs, kita bisa milih. prakara iki.
    1. Ash
      Ash 31 Juli 2012 07:53
      + 10
      Pisanan kita kudu mutusake apa sing luwih penting kanggo Rusia, dadi latar mburi Kulon utawa pusat peradaban independen.
    2. Delink
      Delink 31 Juli 2012 08:05
      +5
      Aku setuju banget.
      Secara pribadi, aku bakal milih tentara sing siap tempur lan nglawan kabeh pamrentah sing wis dormo.

      Aku wis tau nulis yen dheweke kudu ditransfer menyang piecework dening kabeh pemerintah. Dheweke ngetokake undang-undang, mbuwang wong kanggo ngrembug, yen wong disetujoni, pindhah luwih lanjut lan entuk rubel sing pantes. Supaya sampeyan katon lan hukum sing perlu bakal wiwit diadopsi. Banjur kita tetep ora ana gunane.
      1. sedulur.
        sedulur. 31 Juli 2012 16:39
        +2
        Dear, wis kasep kanggo milih! sanajan ing forum iki (ora nglanggar). Sampeyan kudu milih ing awal pemilu! Lan saiki tetep nandhang spinogryz sajrone 6 taun !!! Kasep kanggo nyuwek. Kita kabeh padha koboi saka guyon sing langkah ing rake padha kaping pindho. Apa sing saiki nggumunake !!! Ireng tetep ireng, sing maling tetep maling. Kita warga biasa butuh tentara sing KUAT, KUWAT, TANPA KALAH. Lan ing kapasitas apa sing padha mbutuhake ???????? Pitakonan liyane menyang ngendi wae ....
    3. Karabin
      Karabin 31 Juli 2012 08:22
      +8
      Kutipan: Alexander Romanov
      Administrasi situs, kita bisa nganakake voting babagan perkara iki.

      Alexander, asil ketok, sembarang wong cukup kanggo tentara siap-tempur lan marang birokrat maling. Aku ngusulake polling liyane: apa sampeyan nganggep tumindak panguwasa paling dhuwur sing cocog karo kepentingan nasional Rusia?
      1. Alexander Romanov
        Alexander Romanov 31 Juli 2012 09:20
        +8
        Kutipan saka Karabin
        Alexander, asil jelas,

        Aku wedi yen sampeyan salah! Bukti asil, mung katon. Ing situs, ora mung warga biasa, nanging uga sederek saka sing kuwasa. Nanging dheweke mung mikir beda. Dheweke ngelingi babagan tentara, mung sajrone jaman para prajurit, supaya mungsuh ora teka lan mbuwang dheweke saka ruble sing disenengi. Lan saiki kok butuh tentara, jaksa sing korup wis cukup.
        1. Swallowtail
          Swallowtail 31 Juli 2012 10:16
          +8
          Kutipan: Alexander Romanov
          Ing situs, ora mung warga biasa, nanging uga sederek saka sing kuwasa

          Inggih, sampeyan ngaco! Dheweke menehi situs web kita! Padha blanja! Ora wayahe gratis.
    4. GES
      GES 31 Juli 2012 08:45
      +7
      Dheweke slamet, nyatane, tentara pejabat, manajer, wakil administrasi, bener-bener tumpang tindih jumlah Angkatan Darat lan produksi. Kanggo siji buruh, pitu karo sendok!!!Iki vertikal janji daya. Nyatane, negara ora duwe tenaga kerja sing cukup, wong tuwa padha lunga, nanging ora bisa narik wong enom lan entuk bathi. t nindakake apa-apa. nampa ajeg. Suwene iki bakal terus? Ing karya, aku nemokake rencana nyata kanggo ngethok anggaran ing sektor omah lan layanan komunal. Dadi njijiki, yen aku ora tresna banget karo Rusia, aku mesthi wis lunga menyang Finlandia.
      1. Swallowtail
        Swallowtail 31 Juli 2012 10:14
        +5
        Kutipan saka GES
        vertikal prajanji saka daya

        Apa vertikal, iki piramida pangan biasa! Kabeh fauna worth iku.
  5. rinzhak
    rinzhak 31 Juli 2012 07:54
    +7
    punika warta belay trus si Kudrin kok dipecat? kanggo akrab lan nglanggar subordinasi, utawa kabeh padha kanggo telpon kanggo ngurangi budget militer? recourse
    1. Roman Skomorokhov
      Roman Skomorokhov 31 Juli 2012 08:21
      +5
      Dadi sadurunge pemilu ... Tujuan liyane, tugas liyane.
    2. Swallowtail
      Swallowtail 31 Juli 2012 10:21
      +7
      Kutipan saka rinzhak
      trus si Kudrin kok dipecat?

      Shaded!.. Sapa sing ngapura iki. hi
      1. Churchill
        Churchill 31 Juli 2012 12:04
        +6
        Quote: Machaon
        dipengini

        Apa sing ana kanggo iyub-iyub! Setengah langkah iku sengsara. nangis nangis nangis
    3. vsl1
      vsl1 31 Juli 2012 12:26
      0
      ora ndedonga kaya ngono nglirik
  6. Karabin
    Karabin 31 Juli 2012 07:59
    +8
    D. Medvedev nerangake (dipetik saka RBC) sing "subsidi iki kudu sebagian reimburse Enterprises kanggo mbayar kapentingan ing silihan saka Vnesheconombank lan organisasi kredit liyane kanggo pangembangan lan produksi produk militèr."

    Panguwasa ora bisa utawa ora pengin sinau ora saka wong liyo (krisis global sing diasilake dening bank-bank Barat), ora saka kesalahane dhewe. Maneh bank, subsidi, silihan. Kanthi wangkal kuldi, pamarentah ngejak garu. Dhuwit budget liwat perantara, perusahaan nyata nampa dana supaya ora mati, hucksters financial - bathi nyata. Lan nganti pirang-pirang taun, ing macem-macem sektor ekonomi. Dheweke (pemerintah) ora weruh, mbok menawa, kurang asil? Ora mungkin. Dhuwit kolosal saka tatanan pertahanan, ing kahanan iki, ora bakal frailly feed bankir, nanging kanggo siji lan wong-wong sing ngarahake aliran dana budget ing arah "tengen". Perusahaan industri pertahanan bakal ditinggal tanpa modernisasi, sing dibutuhake wingi. Iku misale jek sing ana dhuwit, lan banter pra-Pemilu janji, lan statements privasi ambisius saka wong pisanan, lan wong ora njupuk kanggo lurung-lurung protes marang rearmament, nanging ana sing ilang. Mungkin tresna kanggo motherland lan mung kalbu?
    1. kulpin
      kulpin 31 Juli 2012 21:20
      +1
      Kutipan saka Karabin
      Panguwasa ora bisa utawa ora pengin sinau

      Sayange, "kekuwatan" iki minangka kekuwatane para bankir sing padha.
  7. yak69
    yak69 31 Juli 2012 08:16
    +8
    Pejabat pemerintah kita wis suwe ora duwe kalbu, ora duwe kahormatan utawa jiwa manungsa. Ana, ing pamaréntahan Federasi Rusia, padha njupuk mung kuwi lan sabenere. Liyane ora dibutuhake ing kana, kaya Putin-Medvedev-Chubais ora butuh Rusia sing kuwat lan wong sing kuwat lan cerdas.
    Aku ora ngerti siji bab - suwene kita bakal njagong ing trenches nalika kita ngusir kabeh shushval imperial iki?!
    Utawa kita ora bakal mutusake? Lan negara mati ...
    1. Zabvo
      Zabvo 31 Juli 2012 14:50
      +2
      ngomong bener!
  8. urik
    urik 31 Juli 2012 08:22
    -5
    Artikel saka kategori kiriman saka wong ing forum iki ngempalaken tengkorak kanggo tali bahu. Apa sing bisa dakkandhakake, penulis nduweni seni jurnalisme. Iku misale jek sing kabeh alesan lan ana nomer, lan kasebut sumber, lan gumantung ing mratelakake panemume media kondhang ... Nanging ora ninggalake raos sing penulis ngerti kabeh carane nindakake, nanging ana, ing pemerintah, kabeh wis rampung salah! Miturut cara, penulis dhewe ora ujar manawa pengurangan belanja pertahanan ORA BENER! Dheweke setuju karo iki! Penulis ora setuju karo distribusi dhuwit. Ya, penulis ora diangkat dadi perdana menteri! Penulis bakal nindakake kabeh kanthi bener! Kanggo sawetara alasan, misale jek penulis saka rangking sing nyebabake kebingungan ing Bolotnaya Square ...
    Aku ora bakal mbantah manawa kita urip luwih apik tinimbang sapa wae lan kabeh apik karo kita. Wong kita ora bodho, kabeh wong ngerti sing apik lan sing ala. Mung aja ngalang-alangi saben wong nindakake tugase. Ayo pemerintah nindakake dhewe! Secara pribadi, aku ora seneng karo sawetara menteri lan apa sing ditindakake, nanging yen sampeyan njupuk menteri amarga ana sing seneng lan ana sing ora, sampeyan ora bakal bisa sukses. Bab sing paling penting, miturut pendapatku, ing negara kita saiki yaiku perdamaian lan stabilitas. Ora ana siji, muga-muga, bakal nolak manawa ana owah-owahan sing luwih apik. Lan urip dadi luwih apik! Ora cepet kaya sing dikarepake, nanging ora dadi luwih elek! Aku ora pengin revolusi! Aku ora pengin redistributions anyar! Aku pengin urip lan ngerti apa sing nunggu aku sesuk lan sesuk.
    Wilayah rawa ora bakal nggawa apa-apa sing apik. Aku mikir. Aku ora pengin manggon ing Libya demokratis lan Mesir sawise revolusi, kajaba mesthi sampeyan bisa urip ing perang fratricidal. Lan Suriah uga minangka conto. Demokrasi ora dibutuhake maneh ing negara sing wis ambruk ...
    1. yak69
      yak69 31 Juli 2012 09:10
      + 11
      Wis pirang-pirang taun, kanthi pribadi mimpin layanan operasional salah sawijining kementerian utama, aku bisa ngomong kanthi pribadi babagan iki: ora mung penulis artikel iki, nanging uga akeh warga sing ora duwe kabisan sing luar biasa sing bakal bisa ngatur kita. negara luwih efektif. Ora ana wong sing seneng banget karo kekuwatan Rusia ing pamrentahan, lan utamane ing antarane pejabat ndhuwur. Solusi wis suwe dikembangake kanggo "de-energize" korupsi, ana solusi kanggo modernisasi layanan omah lan komunal ing wektu sing paling cendhak kanthi REDUCTION tarif kanthi kaping 2-3 (!!), ana solusi kanggo nggawe nyata lan hipotek terjangkau (ngidini saben wong mbusak masalah omah). Mung ana siji kapentingan nyata kanggo wong-wong sing mrentah RUSIA. Putin ngerti carane ngomong sing apik banget, nanging ing mburi tembung kasebut ora ana tumindak sistemik lan skala lengkap, tumindak sing bakal ngganti kahanan kanthi radikal.
      Siji mung pirembagan bab perang nglawan korupsi iku worth soko! Lan kabeh sing perlu kanggo nggunakake hukum ing laporan kanggo dhuwit kasedhiya lan mbuwang (kanggo saben warga). Apa sampeyan duwe dhuwit, nerangake saka ngendi sampeyan entuk. Lan iku! Ora ana pejabat, jenderal, jaksa lan liya-liyane sing bisa nerangake kanthi jelas ing ngendi dheweke entuk kabeh dacha, apartemen, mobil, kenari lan berlian.
      Lan sateruse kanggo kabeh posisi. Solusi sistematis kanggo masalah masalah wis ana. Padha mung kudu dileksanakake.
      Lan kanggo iki, wong Rusia kudu nyingkirake para pengisap getih Kremlin saiki.
      1. GOGY
        GOGY 31 Juli 2012 10:36
        +1
        Inggih yak69 kula nyengkuyung kanthi lengkap, insya Allah badhe ngetrapaken undang-undang babagan senjata bedil lan ayo padha tata-tata.
      2. urik
        urik 31 Juli 2012 14:40
        -1
        Sampeyan kudu cepet dadi menteri! Cepet!
        Kita bakal apik ing dina sabanjure ...
    2. kontrzasada20
      kontrzasada20 1 Agustus 2012 23:22
      0
      Aku setuju banget karo sampeyan, kabeh wong kudu nindakake pakaryan kanthi apik. Ana tentrem lan stabilitas, ana owah-owahan kanggo luwih apik.
  9. Armata
    Armata 31 Juli 2012 08:31
    +8
    Aku maca artikel. Dideleng ing komentar. Kok kaget kabeh? Taun-taun, kedadeyan sing padha. Mung dhuwit sing dilebokake ing anggaran, lan tumbak tekan perusahaan, anggere ora mati. Sadurunge, dheweke ngethok Pinokio, saiki dheweke dipindhah saka feeder lan plush wiwit nindakake iki. Saiki dheweke bakal ngethok bagean kasebut, lan ing pungkasan taun akeh subsidi bakal ora digunakake lan bakal dijupuk kanthi sinis, nalika biasane muter liwat bank-bank .. Dadi ora nggumunake.
    1. leon-iv
      leon-iv 31 Juli 2012 08:42
      +2
      Aneh, pangembangan anggaran kasebut minangka smut sing ora kecut kanggo kabeh wong. Lan kontrol liwat implementasine saka budget umume ngluwihi apik lan ala.

      Miturut artikel kasebut, dudu kasunyatan manawa kompleks industri militer bakal bisa nyerna kabeh dhuwit sing dijanjikake.
    2. vsl1
      vsl1 31 Juli 2012 12:36
      +1
      Dideleng ing komentar. Apa sampeyan kabeh kaget? - Wong ngarep-arep sing paling apik nangis nanging kedadeyan kaya biasane
  10. Nechai
    Nechai 31 Juli 2012 08:33
    +4
    Kutipan saka yak69
    Dhuwit anggaran liwat perantara,

    Lan kepiye sampeyan pengin? Yen ora, sawise kabeh, iku mung bisa ing sistem sosialis, nanging ditolak lan numpes minangka miturut omongane uwong "cabang mati" pembangunan manungsa. Sembarang usaha nyata kanggo nglawan korupsi, kejahatan ekonomi - iki nyebrang UZHA lan Hedgehog - tujuan sing apik, nanging ing kerangka sistem kasebut, Alas, ora bisa ditindakake.
    Kutipan saka Delink
    yen wong disetujoni, ningkataké luwih lan entuk rubles uga-pantes.

    Eh, ora bro! Iku ora kanggo iki padha menang lan njupuk daya, lan padha ngrancang sistem iki (karo pituduh saka Anglo-Saxon "well-wishers") lan dibangun supaya padha bisa gumantung ing PLEBSA sembarang! Lan ing kene sampeyan uga menehi TANGGUNG JAWAB langsung, sing paling larang padha duwe - denyuzhka! Dheweke ora bakal setuju iki ...
  11. tan0472
    tan0472 31 Juli 2012 08:43
    +5
    Ekonomi paling apik saka dana anggaran bakal dadi nasionalisasi perusahaan pertahanan. Ing kene sampeyan duwe utangan tanpa bunga saka anggaran, lan persenjataan tanpa biaya tambahan (kanthi biaya). Lan nasionalisasi bakal mengaruhi sawetara atus kulawarga. Apa sing luwih penting - iki "kulawarga" utawa keamanan Rusia?
  12. patriot2
    patriot2 31 Juli 2012 08:46
    +2
    Sembarang akibat saka panyebab sing nyebabake. Supaya bisa ngetung kanthi akurat konsekuensi saka keputusan pemerintah, perlu digatekake akeh fakta lan faktor sing mengaruhi keputusan kasebut. Apa sing kudu ditindakake ing Pamrentah Federasi Rusia, lan ora mung kabeneran matematika saka keputusan iki utawa kasebut, saliyane aritmetika lan aljabar, ana uga matématika sing luwih dhuwur kanthi integral.
    Sampeyan bisa menehi hasil karo pensiunan minangka salah siji panguwasa kuna, sing dianggep minangka beban ing masyarakat. Dheweke mung mateni wong-wong mau, nanging nalika negarane, ing perang karo tanggane, wiwit kalah, ora ana sing takon marang para senapati. Nanging pasukane isih menang kamenangan sing nemtokake amarga saran saka bapake marang putra-komandhane, sing ora mateni bapake. Lan ana kawicaksanan ing babagan iki. Bedane wong wicaksana lan wong pinter yaiku, senajan wong pinter sinau saka kesalahane dhewe, wong wicaksana ora mbaleni kesalahane adhedhasar pengalamane wong liya. Wong pinter kita ing pamaréntahan kudu ngerti iki!
  13. Voron65
    Voron65 31 Juli 2012 08:58
    +2
    Kutipan saka Vadivak
    Inget GTO? Ing USSR, olahraga minangka disiplin tentara sing diterapake lan prasaja lan cerdas

    ahead saka eseman
    TRP ora bakal nggawa dividen lan kamulyan pribadi kanggo para panguwasa, ora ana acara, sampeyan ora bisa ngethok dhuwit ing garis aspal - wiwitan, rampung.
  14. sergey69
    sergey69 31 Juli 2012 09:18
    +3
    Pejabat kudu dipotong. Lan nransfer saka mobil manca larang kanggo UAZ Patriot lan Priory, amarga Volga ora digawe maneh. Ana luwih akeh pejabat ing Rusia tinimbang ing tilas Uni Soviet. Iki ngendi sampeyan kudu Cut.
  15. Zabvo
    Zabvo 31 Juli 2012 09:57
    +1
    Aku piye wae disaranake yen perlu kanggo ngurangi sebagian ekspor gas lan lenga, lan ngobong luwih akeh ing Rusia. Gas kanggo pembangkit listrik, lan lenga kanggo transportasi lan, luwih-luwih, gratis, mung sumber energi sing kuat bisa plug kabeh bolongan ing budget.
  16. Zlyden.Zlo
    Zlyden.Zlo 31 Juli 2012 10:22
    +2
    Apa Medvedev mutusake kanggo kita?
    1. wolverine7778
      wolverine7778 1 Agustus 2012 08:54
      0
      Miturut undang-undang kasebut, Pamrentah ngirim draf keputusan presiden babagan pengurangan utawa jumlah pasukan reguler, lan presiden duwe hak menehi tandha utawa ora menehi tandha. hi
  17. gunung
    gunung 31 Juli 2012 10:55
    +1
    Eh-he-he
    Endi sampeyan Sovereign Ivan Vasilyevich karo oprichnina kang.
    Nggoleki kekacoan saiki, dheweke bakal oh, kepiye carane.
    Ya, syarate padha. Penggelapan, sabotase, lan venality menyang Kulon.
  18. Horla
    Horla 31 Juli 2012 11:59
    +3
    Miturut data resmi kanggo separo pisanan 2012, kira-kira 70 milyar dolar mili metu saka negara, kira-kira 140 milyar ing setahun, utawa 4 triliun 200 milyar rubel. Nalika sampeyan bisa ndeleng, dhuwit iki bakal cukup kanggo implementasine sosial program lan kanggo mundhakaken pensiun, lan ora perlu ndemek tatanan pertahanan, birokrasi full-time kita wis mandheg nyolong
  19. Gila Den
    Gila Den 31 Juli 2012 12:56
    +3
    Ana sing menehi iPhone liyane oligofrenik iki supaya dheweke mandheg muddying banyu. The asshole nyata Medvedev Panjenengan
  20. Kapten
    Kapten 31 Juli 2012 13:09
    +3
    Kaya biasane.
    Kaping pisanan, omongan banter babagan nambah anggaran pertahanan, rencana muluk-muluk kanggo rearmament, banjur anggaran dipotong kanthi tenang lan ternyata tatanan pertahanan negara maneh diganggu.

    Ayo katon ing jaman kepungkur:
  21. Patriot
    Patriot 31 Juli 2012 14:12
    0


    WONG. WARTA ING dina!

    """ Dewan Anti-Korupsi bakal kalebu asisten V. Putin

    Kepala Federasi Rusia Vladimir Putin nandatangani dekrit sing nyetujoni komposisi Dewan ing Presiden Rusia kanggo Memerangi Korupsi. Iki dilaporake dening layanan pers Kremlin. Dokumen kasebut uga nyetujoni komposisi presidium dewan.
    Ora kaya komposisi sadurunge, sing kalebu, antara liya, Jaksa Agung Rusia Yuri Chaika, anggota Kamar Umum Anatoly Kucherena, Ketua Mahkamah Agung Vyacheslav Lebedev, versi anyar Dewan kalebu utamane menteri lan asisten presiden. .
    Dewan presiden dhewe dipimpin dening kepala negara Vladimir Putin.

    Waca kanthi lengkap: http://top.rbc.ru/politics/31/07/2012/662381.shtml


    :))))))))))))))))))

    Aku kaget. Wong-wong saka geng maling Putin bakal dadi bagian saka panitia anti-korupsi. Lan dheweke bakal dipimpin dening maling utama ing hukum! Mdaaa. Wong-wong padha meneng, panguwasa padha grundelan.
    1. pu
      pu 31 Juli 2012 18:47
      +3
      Patriot,
      Lan sampeyan pengin Navalny, Jerman, timun, utawa bisa uga shandarahnuty Zyuganov dilebokake ing dewan iki? .. hi
  22. Abramovich
    Abramovich 31 Juli 2012 14:30
    -2
    Penulis ora bakal sinau carane milih foto kanggo artikel. Apa hubungane karo traktor sing mbajak sawah lan pertahanan? Nyuwun

    Modifikasi traktor ulat sing menarik banget. Pipa sing nempel ing ngarep yaiku kawruh Rusia kanggo ngisi bahan bakar ing udara.
    1. Samovar
      Samovar 31 Juli 2012 15:55
      +2
      Kutipan: Abramovich
      .Kados pundi traktor ngluku sawah lan pertahanan?

      Senadyan kasunyatan manawa traktor nyedhiyakake pertahanan iki. Modifikasi saka T-80U. Lan pipa sing nempel ing ngarep yaiku kanggo ngencerake barisan mungsuh kanthi jarak nganti 5 kilometer.
      1. pu
        pu 31 Juli 2012 18:44
        +4
        Kutipan: Samovar
        - iki kanggo thinning rangking saka mungsuh ing kadohan nganti 5 kilometer

        5 kilometer mung jembaré negara Israel!
  23. Patriot
    Patriot 31 Juli 2012 15:08
    +1
    Quote: Kapten
    Kapten Dina iki, 13:09 ↓ 1
    Kaya biasane.
    Kaping pisanan, omongan banter babagan nambah anggaran pertahanan, rencana muluk-muluk kanggo rearmament, banjur anggaran dipotong kanthi tenang lan ternyata tatanan pertahanan negara maneh diganggu.

    Ayo katon ing jaman kepungkur:

    Tampilake / Singidaken teks

    - Ing 2011, mung rada luwih saka 13% kontrak rampung saka total volume ngrancang miturut urutan pertahanan.
    - Urutan pertahanan negara kanggo 2010 ora kawujud kanthi 30 persen, lan setahun sadurunge - setengah.
    - Program sing diadopsi ing 2006 kanggo tuku lan pangembangan peralatan militer kanggo tentara Rusia durung dileksanakake ing kabeh counts.


    LAN IKI, DITINTING SAKA FAKTA, REALITAS SITUASI KAWASAN KARO TEKNIK "PEMBANGUNAN ANYAR-SOVIET 20 TAHUN BARU". Katon kanggo kula jumlah nyata saka pangeluaran militèr, lan kabeh liyane, jumlah unit tuku peralatan militer bakal kurang ing pungkasan.
  24. segamegament
    segamegament 31 Juli 2012 15:37
    +6
    Lha, jancok wonge.... ngethok mergo, kudu ditambahi terus...!!!
  25. valton
    valton 31 Juli 2012 16:02
    +1
    Aturan liberal!
  26. Wilayah71
    Wilayah71 31 Juli 2012 17:22
    +1
    Aku arang pindhah menyang situs, jujur, aku kuciwa ing. Bengok metu apa Putin wis dawa-urip, padha bakal langsung uncalan pluses ing saperangan liyane lintang. Nanging piye wae aku ora perlu, nanging warta kuwi ndadekake Aku sedih, wong ora ngerti apa-apa, utawa dheweke pancen ora peduli apa sing ditindakake ing negara.
    1. DIMS
      DIMS 31 Juli 2012 18:58
      0
      Sampeyan ndeleng, "Putin tansah salah" mung minangka bodho lan ekstrim minangka "Putin tansah bener." Eling lan mungkasi kuciwa.

      Ing subyek, sampeyan kudu manggon ing cara sampeyan. Utawa sampeyan pengin kaya nalika "lomba senjata" pisanan, nalika Admiralty Inggris ngonsumsi 70% anggaran negara?
      Umume aku bakal ngenalake moratorium babagan tuku, ngarahake dhuwit kanggo nglengkapi maneh perusahaan kompleks industri militer. Ing sawetara taun, model peralatan sing padha bakal luwih murah lan luwih apik.
  27. kontrzasada20
    kontrzasada20 31 Juli 2012 18:55
    -2
    Artikel provokatif, kok perdana menteri kudu ngethok belanja pertahanan, padahal, praktis amarga biaya kasebut, mung Kudrin, mesthi, ing tanda petik, mbusak Kudrin ing tanda petik, lan saiki wong-wong mecah tumbak kanthi gupuh, ora, iki. iku provokasi Tembak provokator lan alarmists, lan riffraff karo dual kewarganegaraan banget. lol
  28. Dimyan
    Dimyan 31 Juli 2012 22:30
    0
    Quote: ngimpi
    Negara iki sugih ing sumber daya alam, nanging kita thoughtlessly ngedol kanggo bungkus permen lan nandur modal bungkus Candy padha ing securities pemerintah mungsuh kita, ndhukung ekonomi lan ing wektu sing padha bangga nelpon iki "b...stvo" akumulasi emas. cadangan.


    Dhèwèké (Volodka P.) ora nduwèni kakuwasan kebak, kaya sing diduwèni Stalin nganti taun 1937. Nganti Lavrenty Palych kepincut karo jabatan Komisaris Dalam Negeri. (Ngomong-ngomong, Lavrenty nylametake siji lan setengah yuta jiwa Rusia ing kasus pidana sing diwiwiti dening Trotskyists - kasunyatan sing ora dingerteni, Mikitka Kukuruznik nyoba).

    Panganan kanggo dipikirake: http://www.klich.ru/2012/07/articles07_03.htm
  29. atine1954
    atine1954 1 Agustus 2012 01:44
    0
    Ing negara kita, negara mung bisa njamin rampokan
    lan adol basis sumber daya mineral ing wilayahe !!!
    Sepira sampeyan bisa nerangake???
    Ana warga Putin swagger maneh ing Seliger!
    Yen dheweke pancen percaya apa sing diomongake, mula luwih becik
    yen ngono, dheweke dadi soundrel!
  30. kriyon
    kriyon 1 Agustus 2012 02:09
    +1
    lan aku isih ngenteni forum iki kanggo mungkasi ngambung Putin ing bokong ing saben kesempatan ...