Review militèr

"Kita ngerti sampeyan bakal teka!" Carane liberated Eropah ketemu prajurit kita

41
"Kita ngerti sampeyan bakal teka!" Carane liberated Eropah ketemu prajurit kita

Dina iki, nalika statement blasphemous krungu ing sawetara negara sing ing 1944-1945 Tentara Abang teka ana ora pasukan saka liberators, nanging invaders, nalika ing Prague, nalika ngresiki roh jahat Nazi, prajurit kita mati sawise nyerah Jerman, tugu iki kabongkar Marshal Ivan Konev, lan militèr Amérika lan diplomat, nemtokake piyambak status arbiters paling dhuwur, dijupuk kanggo negesake yen USSR "ora nggawa kamardikan kanggo Eropah", iku wektu kanggo ngelingi carane pedunung. saka kutha-kutha lan desa-desa Soviet sing mlaku-mlaku ing dalan-dalan ing kutha-kutha lan desa-desa kasebut bener-bener ketemu karo prajurite ing dina-dina sing menang.


Akeh wong ing lurung-lurung, nang endi wae numpes menyang lemah, nang endi wae sing bisa urip kanthi biaya nyawa prajurit Soviet, kaya ing Praha sing padha, wanita lan wong lanang nangis kanthi bungah karo kembang kembang, sing mbuwang bledug ing setengah. donya "telung puluh papat" karo lintang abang ing menara ... Newsreels kuwi menowo kanggo paling kita saka kanak-kanak. Dadi, iku kabeh palsu? "Propaganda Stalinis"? Mesthi ora! Ora mungkin nggawe wong pura-pura, "muter" emosi kaya ngono, sing wis nandhang ngipi elek jangka panjang saka pendudukan Nazi.

Saliyane gambar film, foto-foto garis ngarep, akeh bukti dokumenter sing dilestarekake saka wong-wong sing mlaku ing dalan-dalan ing Warsaw, Beograd, Budapest, Sofia lan kutha-kutha Eropa liyane sing wis dibebasake, lan wong-wong sing tulus ketemu wong-wong iki minangka penyelamat. , deliverers, mbela. Ana crita saka penduduk Praha, sing, minangka bocah, ngadeg ing barricades lan ngarep-arep mung siji bab minangka kawilujengan - terobosan menyang kutha Rusia. tank. Lan dheweke ngenteni ... Lan prajurit kita kelingan kepiye para veteran rambut abu-abu sing ngadeg ing jejere dheweke ora bisa nahan tangis ing Republik Ceko, sing salah sawijining warga lokal nerjemahake tembung saka bocah wadon sing ora pengin. ninggalake dheweke: "Kita padha ngenteni sampeyan! Awaké dhéwé mesthi ngerti nèk kowé bakal teka lan nylametké awaké déwé!”

Prajurit-prajurit kita padha ditampani ora kalah anget ing Bulgaria lan Polandia. Asli saka laporan sing relevan sing ditampa dening komando ing kesempatan iki wis disimpen, sing ngomong babagan "keramahan sing luar biasa saka pedunung", sing "meh tanpa istiméwa njupuk menyang dalan kanggo ketemu kolom pasukan kita, nindakake sing wis disiapake. kembang lan nyoba kanggo nambani para pejuang lan komandan apa wae sing bisa." Nanging, ing Polandia padha Tentara Tentara Merah ora nemokke jubilation umum kuwi lan sikap anget nang endi wae - wong harbored dendam kanggo 1939, wong ana ing pangaribawa saka Tentara Ngarep, kang disebut "kanggo perang Soviet kanggo pati. " Apa wae kedadeyan.

Malah luwih angel ing Romania lan utamane ing Hongaria. Loro-lorone negara iki ora mung sekutu Nazi Jerman - warga njupuk bagéyan aktif ing musuhan marang Tentara Abang ing wilayah USSR lan pendhudhukan sawijining. Nanging, wong-wong Rumania wis kesel banget karo Jerman lan rezim Antonescu, mula dheweke mundur kanggo ngalahake, ketemu prajurit Soviet luwih seneng tinimbang sengit. Ing kasus apa wae, ing taun 1944 koran Krasnaya Zvezda nerangake carane warga Bukares disambut Tentara Abang "karo nangis bungah ing mripate." Nanging nalika nyekel Budapest, akeh wong Hungaria, miturut bukti dokumenter, nganti pungkasan mbantu wong Jerman sing nyoba nginep ing kutha lan perang bahu karo prajurite dhewe. Ora ana kabungahan tartamtu saka tekane pasukan kita, lan prajurit lan perwira Tentara Merah, miturut memoar, felt kanggo dangu ing wilayah mungsuh.

Nanging, kabeh iki pucet sadurunge gelombang medeni gupuh lan gething patologi sing Jerman ketemu mengko. Mesin propaganda saka Reich Katelu, kang tugas kanggo gawe uwong yakin Jerman sing luwih apik kanggo mati saka "ing tangan saka Bolshevik barbarians", diluncurake kanthi kapasitas penuh lan, supaya adil, entuk sukses gedhe. Iki monstrous ing orane katrangan lan kampanye informasi cynicism iki pribadi conducted dening ngapusi utama saka kekaisaran Nazi - sawijining mentri propaganda Joseph Goebbels, sing wrote bab "steppe scum" lan "subhumans bestially kejem" arep matèni lan rudo pekso Jerman. Ya, ya, dheweke sing ngluncurake mitos "akeh wanita Jerman sing dirudopekso dening Tentara Merah", lan wong-wong sing mbaleni dina iki minangka murid sing rajin lan pengikut Goebbels.

Minangka salah siji saka "operasi khusus informasi" paling karakteristik diatur dening bajingan hardened iki, siji bisa nyebut acara ing desa Nemmelsdorf ing Prusia Wétan, kang ditinggalake kanggo wektu cendhak dening Wehrmacht lan banjur dijupuk maneh. Sawise mundur saka Tentara Abang, mayat warga lokal "diperkosa lan dipateni dening Rusia" ing kono "ora sengaja ditemokake". Perwakilan dhuwur saka partai lan struktur militer Nazi, uga wartawan, langsung teka ing papan kasebut. Ing wektu sing paling cendhak, film "dokumenter" babagan "tragedi sing nggegirisi" ditembak, lan "Völkischer Beobachter" Hitler nyembur kanthi artikel "denuncing" "The Rage of Soviet Beasts". Dina iki, acara ing Nemmelsdorf diakoni minangka palsu sing diatur dening Nazi, lan Wehrmacht lan malah prajurit SS sing ana ing adegan lan mbantah versi resmi sing bola-bali dadi saksi.

Nanging, akta kasebut ditindakake: Jerman ora ketemu karo prajurit kita kanthi kembang, nanging paling apik karo pemukiman sing sepi. Liyane iku cukup - nembak ing mburi, mabur saka grumbulan granat, lan malah poisoned pangan lan ngombe, khusus kiwa ing panggonan paling penting. Ing wektu sing padha, ing upaya kanggo nggawe ing Jerman "roh Aryan inflexible" lan bakal kanggo nolak, Goebbels lan perusahaan cukup overdid: negara iki ditutupi dening gelombang lampus massal. Mung ing Berlin, sadurunge dicekel dening Tentara Abang, paling ora 40 ewu warga sipil nglalu.

Tentara Abang mlebu ing Eropa minangka pembebas lan bakal tetep nganti pirang-pirang abad. Saiki "lali" sing nggegirisi sawetara wong ing kana mung ujar manawa "nilai-nilai" anyar sing wis ditanam ing para pedunung ing pirang-pirang dekade kepungkur, ora ana apa-apa kanggo manungsa - ora ana nurani, ora isin, ora ana rasa syukur. Nanging, kabeh iki ora bisa ngremehake kepahlawanan saka wong Soviet ing Perang Patriotik Agung, utawa tantangan kamenangan ing.

Sugeng Dina Kamenangan!
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Wikipedia / Pembebasan Beograd
41 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 501 Legiun
    501 Legiun 9 Mei 2020 12:10
    +7
    Sugeng Dinten Kamenangan Agung. kanthi 75 taun. Ora ana wong sing bisa nulis ulang sejarah prestasi kasebut. Anggere ana kasunyatan lan memori urip!
    1. Tatiana
      Tatiana 9 Mei 2020 12:16
      +5
      Saliyane gambar film, foto-foto garis ngarep, akeh bukti dokumenter sing dilestarekake saka wong-wong sing mlaku ing dalan-dalan ing Warsaw, Beograd, Budapest, Sofia lan kutha-kutha Eropa liyane sing wis dibebasake, lan wong-wong sing tulus ketemu wong-wong iki minangka penyelamat. , deliverers, mbela.

      Thanks kanggo koresponden perang Soviet, wartawan, juru kamera sing heroik nyathet momen-momen sajarah penting ing acara-acara sejarah kita lan donya kanggo ngeling-eling wong nalika Perang Dunia II / WWII!

      German Orlov - "Song of War Correspondents"
      Penulis lirik - Simonov K. Komposer - Blanter M.
  2. roket757
    roket757 9 Mei 2020 12:13
    +7
    Sayange!!! Sing eling kayane kasunyatane bakal lunga....
    lan turunane duwe otak ing sisih siji, diiseni apa-apa kajaba bebener babagan kedadeyan sing nggegirisi kasebut!
    Terus ngomong opo??? Yen kita duwe bocah lanang lan yen katon, lan bocah-bocah dikirim menyang "pendidikan" ing kana, luwih cedhak karo "candi putih ing bukit" !!! Lha wong tuwo iku wis podo wae, utek-utekne siji. Iki dudu bangsa kita maneh, iki "produk" sing wis rampung .... lan iki salahe saiki, sing nyarang ing ndhuwur lan ing sacedhake, ING OMAH!
    1. Keong N9
      Keong N9 9 Mei 2020 14:14
      +3
      Apa sing dikarepake? Kanggo mangerteni yen saben wong ora bakal nganggep kita minangka pembebas, cukup kanggo maca Gurko sing padha lan liya-liyane, sing nggambarake kedadeyan perang Rusia-Turki 1877-1878. Gurko, Skobelev lan liya-liyane nyathet adoh saka sikap wong Bulgaria sing ora jelas marang Rusia. Lapisan paling mlarat lan wong-wong sing ngalami panganiaya dening Turki lan Bashi-Bazouk nampani Rusia kanthi bungah minangka pembebas. Nanging, wong Bulgaria sing sugih, pamrentahan lan wong-wong sing cerdas banget musuhan, amarga ing tekane Rusia, dheweke weruh owah-owahan, ancaman kanggo posisi sing istimewa, diganti karo wong sing setya marang Rusia, lan liya-liyane. sak tenane kebak ideologi Anglo-Prancis yen Rusia iku wong barbar sing padha, ora beda karo wong Turki lan malah luwih elek tinimbang wong Turki, amarga dheweke bakal ngetrapake administrasi ing Bulgaria lan bakal ngetrapake tatanan pendhudhukan, dheweke bakal ngetrapake pajak marang saben wong. kanggo ngimbangi kerugian militer, dheweke bakal ngundang wong Bulgaria kanthi paksa dadi tentara lan ngusir dheweke kanggo nelukake selat. .
      1. pax tecum
        pax tecum 9 Mei 2020 15:58
        +2
        Potongan iki wis nyentuh atiku ...
        Kanggo kula, ora perlu pas lan pangapunten, ora Jerman, utawa Eropa (meh kabeh Eropa melu perang nglawan kita lan kerja kanggo Jerman), utawa Jepang ...
        Mung kiriman total kanthi sapuan kualitas dhuwur.

        Konstantin Simonov - Pateni! (Yen omahmu tresna marang kowe): Ayat, 1942.

        Wiwitane, geguritan kasebut nduweni judhul sing luwih angel - "Pateni!". Owah-owahan digawe ing taun 1966, nalika nerbitake karya lengkap Simonov. Saliyane owah-owahan jeneng, stanza wutuh bab rama ditambahake. Uga, tembung "Jerman" diganti dadi "fasis".

        Opsi pisanan luwih angel lan luwih jujur. Saiki akeh sing ora ngerti carane elek perang iki. Simonov ndeleng kanthi mripate dhewe ditembak lan nyiksa wong, dirudopekso wanita, mambu mambu daging manungsa sing diobong. Ing taun 1942, tembung "matèni wong" wis wikan alamiah lan ditulis perlu tulus saka kabeh wong Soviet.
        ***
        Yen omahmu ditresnani,
        Ing ngendi sampeyan digedhekake dening wong Rusia,
        Ing ngisor langit-langit kayu
        Ing endi sampeyan, ngayun ing bangku, nglangi;
        Yen dalan ing omah
        Sampeyan tembok, oven lan sudhut,
        Simbah, simbah lan bapak
        Wis jubin uga-worn;

        Yen sampeyan seneng taman miskin
        Kanthi warna Mei, kanthi buzzing tawon
        Lan ing sangisore linden satus taun kepungkur
        A Tabel ndudhuk menyang lemah dening mbah;
        Yen sampeyan ora pengin lantai
        Ing omahmu, fasis ngidak-idak
        Supaya dheweke lungguh ing mejane simbah
        Lan wit-witan sing ana ing taman kasebut padha rusak ...

        Yen ibumu tresna marang kowe -
        Susu sing nyusoni sampeyan
        Ing ngendi ora ana susu kanggo dangu,
        Sampeyan mung bisa snuggle pipi;
        Yen ora ana kekuwatan kanggo sabar,
        Supaya fasis, ngadeg marang dheweke,
        Ngalahake pipi sing kusut,
        Braids kebungkus ing tangan;
        Kanggo tangane sing padha,
        Apa sing nggawa sampeyan menyang cradle
        We ngumbah jeroan bajingan
        Lan padha gawe ambene...

        Yen kowe ora lali marang bapakmu,
        Apa sing nggegirisi sampeyan ing tangane,
        Apa prajurit sing apik
        Lan ilang ing salju Carpathian,
        Apa sing tiwas kanggo Volga, kanggo Don,
        Kanggo tanah kelairan nasibe;
        Yen sampeyan ora pengin dheweke
        Gulung ing kuburane
        Supaya potret prajurit ing salib
        Fasis njupuk lan nyuwek menyang lantai
        Lan ing ngarepe ibu
        Dilangkahi raine...

        Yen sampeyan ora pengin menehi
        Sing aku mlaku bareng,
        Sing ngambung suwe
        Sampeyan ora wani - sampeyan tresna banget marang dheweke -
        Supaya Nazi tetep urip
        Dheweke njupuk kanthi peksa, nyekeli ing pojok,
        Lan padha nyalib dheweke bebarengan,
        Mudo, ing lantai;
        Kanggo njaluk telung asu iki
        Ing groans, ing gething, ing getih
        Kabeh iku suci sampeyan dhewe
        Kanthi kabeh kekuwatan katresnan lanang ...

        Yen sampeyan fasis karo bedhil
        Sampeyan ora pengin menehi adoh
        Omah sing sampeyan manggon, bojo lan ibu,
        Kabeh sing kita sebut omah,
        Ngerti manawa ora ana sing bakal nylametake dheweke,
        Yen sampeyan ora nyimpen dheweke;
        Ngerti manawa ora ana sing bakal mateni dheweke,
        Yen sampeyan ora mateni dheweke.
        Nganti aku mateni dheweke
        Kowe meneng karo tresnamu,
        Tanah sing digedhekake, lan omah sing dienggoni,
        Aja nelpon tanah air.
        Ayo sedulurmu mateni fasis
        Ayo pepadhamu mateni fasis -
        Iki sedulurmu lan pepadhamu sing mbales dendam,
        Lan sampeyan ora duwe alesan.
        Aja lungguh ing mburi wong liya,
        Dheweke ora mbales dendam saka bedhil wong liya.
        Wiwit sedulurmu matèni fasis,
        Iku dheweke, dudu sampeyan prajurit.

        Dadi mateni fasis supaya dheweke,
        Sampeyan ora lying ing lemah
        Ora ana ing omahmu kanggo ngeluh,
        Lan ing wong mati ngadeg.
        Dadi dheweke pengin, salahe, -
        Omahe diobong, dudu omahmu,
        Lan aja nganti bojomu
        Lan supaya dheweke dadi randha.
        Aja nganti sampeyan nangis
        Lan ibune sing nglairake
        Ora sampeyan, nanging kulawargane
        muspra ayo ngenteni.
        Dadi mateni siji!
        Dadi matèni wong saiki!
        Kaping pirang-pirang sampeyan bakal weruh dheweke
        Kaping pirang-pirang lan mateni dheweke!


        ASLI:
        1. goland72
          goland72 13 Mei 2020 11:46
          0
          Kena lump ing tenggorokan.
        2. Volzhanin64
          Volzhanin64 19 Mei 2020 18:57
          0
          Geguritan sing kuwat, diwaca kaping pirang-pirang kanthi gulu lan luh.
          Kanthi gaya kasebut, instruktur politik ora dibutuhake.
      2. roket757
        roket757 9 Mei 2020 18:03
        +1
        Kutipan: Keong N9
        Apa sing dikarepake?

        Ora ana apa-apa, yen sampeyan kalebu akal sehat, ngerti sejarah kursus sekolah lan mulang urip ora kanthi slogan, nanging kanthi kasunyatan lan kedadeyan.
        Ya, sampeyan isih kudu nyebut spade a spade .... pasukan kita smashed tentara agresor ing wilayah sadurunge dicaplok negara ing siji utawa liyane cara!
  3. Komentar wis dibusak.
  4. Phil77
    Phil77 9 Mei 2020 12:16
    +5
    Lan saiki aku lagi nonton film babagan * Budaya * kanthi seneng banget. Jenenge? * Wektu iku wulan Mei. *
    Ing kana, ana sing mangsuli kabeh pitakon !!!Kanggo kabeh, aku.
  5. Batalyon konstruksi cadangan
    Batalyon konstruksi cadangan 9 Mei 2020 12:21
    +2
    Wigati dimangerteni, kayadene tentara Soviet disambut kembang ing taun 1945, Nazi ing taun 1939-1941 uga disambut dening kabeh wong Bulgaria sing perang ing sisih Jerman, Polandia sing nyuwek Cekoslowakia bebarengan karo Jerman, lan kanca-kanca liyane. saka Nazi, sing ing 1945 briskly repainted ing "korban", "dikuwasani", "dicekel" lan "dirusak".
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 9 Mei 2020 14:28
      +7
      Kanthi Kamenangan! Kanthi Kamenangan Kita!
  6. sabakina
    sabakina 9 Mei 2020 12:25
    -2
    padha arep negesake yen USSR "ora nggawa kamardikan menyang Eropah", iku wektu kanggo ngelingi carane pedunung prajurit Soviet mlaku-mlaku ing lurung-lurung ing kutha-kutha lan desa-desa sing bener ketemu ing dina-dina sing menang adoh.
    Sing penting anak-anak kita ora lali. (Kanggo seneng-seneng, aku bubar menehi saran supaya paling ora limang marshal dijenengi. Mung Zhukov sing dieling-eling). Ayo menehi hasil karo Eropah. Kanggo pisanan ...
    1. Phil77
      Phil77 9 Mei 2020 12:29
      +2
      Kamulyan kanggo sampeyan, pribadi kanggo sampeyan! Dadi perlu kanggo ngadhepi Eropah? Kanthi apa persis? Miturut pendapatku, perlu, perlu, kanggo ngadhepi wong sing luwih cedhak. Ora?
      1. sabakina
        sabakina 9 Mei 2020 12:34
        -2
        Sergey, sing luwih cedhak bakal mati dhewe. Lan apa sing kudu ditindakake ing Eropa? Bakal ana artikel, nanging mesthi ana negara. nglirik
        1. Phil77
          Phil77 9 Mei 2020 12:43
          +5
          Sampeyan ndeleng, sampeyan bisa ngenteni nganti dheweke * mati * ad infinitum. Conto? * petugas keamanan sing sopan * dikalahake dening keraguan sing ora jelas? Apa aku salah? Ora, mesthi! * Crimea duweke * lan kabeh, nanging . .. Tumindak marang rakyat? tumrap kita?
          Dadi musim semi tanggal 45 lan Mei tanggal 20 beda, lan panguwasa, oh, bedane !!!
          1. sabakina
            sabakina 9 Mei 2020 12:49
            -1
            Kutipan: Phil77
            Dadi musim semi tanggal 45 lan Mei tanggal 20 beda, lan panguwasa, oh, bedane !!!
            Apa aku padu? Lan Eropa ... Dheweke ora pengin kita dadi turis, dheweke bakal entuk kaya ... Aku ora ngerti kepiye ...
            1. Phil77
              Phil77 9 Mei 2020 13:06
              +2
              Kamulyan!!!Lan ayo ngono..Industri lenga saiki rugi,Gazprom?Ya ora panas banget.Lajeng...Ajaib keajaiban!Masker! Ora topeng? Pira dhuwit nyata sampeyan bisa entuk? Sarung tangan? Semono uga!
              Kanggo iki, kanggo keturunan iki, mbah kakung kita seda?????Kanggo Putin????
              1. Sling cutter
                Sling cutter 9 Mei 2020 13:45
                +3
                Kutipan: Phil77
                Kanggo iki, kanggo keturunan iki, mbah kakung kita seda?????Kanggo Putin????

                Kamrad! Sugeng Dina Kamenangan!!!
                Akeh sing isih ora ngerti yen Eyang kakung kita mung bakal ngunggahake warga kasebut ing bayonet kanggo kabeh sing ditindakake karo Tanah Air, sing dibela dening Eyang kita kanthi biaya nyawane dhewe.
                Ancaman. Aku ora ngerti apa jenis wraith wis ngrusak pikirane wong? Nyuwun
                1. Phil77
                  Phil77 9 Mei 2020 18:19
                  +4
                  Lan aku ora bisa ngerti?Sapa kita sawise iki????Lan apa hak kita nyatakake yen iki Kemenangan kita?Iki Kemenangan wong sing menang !!!!!Kita mung keturunan. Kamenangan !!!! Sapa kita ??????
                  1. Sling cutter
                    Sling cutter 10 Mei 2020 13:03
                    +1
                    Kutipan: Phil77
                    Lan aku ora bisa ngerti?Sapa kita sawise iki????Lan apa hak kita nyatakake yen iki Kemenangan kita?Iki Kemenangan wong sing menang !!!!!Kita mung keturunan. Kamenangan !!!! Sapa kita ??????

                    Sergey, aku pengin guyon, nanging ora guyon, mung tembung saru ing basa kasebut. Paling kamungkinan kita subyek eksperimen, padha sijine nyobi ing kita, lan kita meneng ngenteni, kita bakal mati utawa jotosan liwat.
            2. Phil77
              Phil77 9 Mei 2020 13:21
              +1
              Kamulyan! We tolerate omong kosong iki, nanging padha, mbah kakung kita PERJUANGAN! Apa iki bedane? Apa kita? Sapa kita?
        2. Phil77
          Phil77 9 Mei 2020 12:50
          +1
          Wirang, mbok menawa aku lan sampeyan isin! Simbah, padha luwih keren! Lan padha duwe tujuan.
    2. Phil77
      Phil77 9 Mei 2020 12:47
      +2
      Ya! Lan siji maneh! Simbahku loro sing berjuang kanggo Tanah Air, mesthi bakal berjuang kanggo * Tanah Air * sing dadi * Tanah Air * kita.
      1. Phil77
        Phil77 9 Mei 2020 13:23
        +2
        Putin??? Sapa kowe????
  7. kn54
    kn54 9 Mei 2020 12:44
    +1
    Dina iki Eropa mbales kamenangan prajurit Soviet.
    1. Phil77
      Phil77 9 Mei 2020 12:56
      +2
      Kutipan saka knn54
      Dina iki Eropa mbales kamenangan prajurit Soviet

      Dendam? Saka ngendi sampeyan entuk iki? Aku mbaleni, nanging masalah teka saka pamrentah Tanah Air saiki karo sampeyan !!! Putin? Iki dudu kabeh kita! Percaya!
      1. kn54
        kn54 9 Mei 2020 14:26
        0
        Lan carane sampeyan seneng obrolan sing njupuk adoh saka guyon muni sing "Yen ora kanggo Stalin, padha bakal ngombe bir Bavarian saiki."
        Lan carane nelpon, yen ora mbales, perang karo Monumen?
        Iku ora bab Putin piyambak.
        Kasunyatane manawa kekuwatan REAL ing Federasi Rusia lan Ukraina duweke wong manca, kaya sing diomongake para leluhur Slavia.
        Aku ora ngomong babagan bangsa, aku ngomong babagan wong-wong sing kuwasa ing EU saiki.
        Ana akeh sing ing Hongaria, Jerman, Finlandia, Romania lan negara liyane nangisi kamenangan ilang.
        Meh kabeh Eropah padha perang karo kita.
        1. Phil77
          Phil77 9 Mei 2020 18:03
          0
          Sepisan maneh! Sapa Putin? Apa iki wong sing nggawa portofolio kanggo Sobchak ???? iku petugas counterintelligence????¿???
        2. Phil77
          Phil77 9 Mei 2020 18:07
          0
          Iku kaya misi rahasia! Nggowo koper!!!Ya????
    2. Phil77
      Phil77 9 Mei 2020 13:36
      0
      Ya, dheweke ora mbales, apa Eropa dhewe, Fershteen?
      Iki kita kanggo wong-wong mau Terra incognito!
      1. Phil77
        Phil77 9 Mei 2020 17:51
        0
        Sepisan maneh! Kemenangan kita! Iki dudu kamenangan Putin, sepisan maneh !!!! Iki kamenangan mbah kakung kita !!!!! Dheweke wis sethitik apa karo wong-wong mau!
    3. Phil77
      Phil77 9 Mei 2020 18:35
      -2
      Lan aku, kanthi pribadi! Iku isin yen kita nyebul Kamenangan; Kita, keturunan, ngidini INI !!! kelingan dina suci kita??? Sapa kita!!??
    4. Phil77
      Phil77 9 Mei 2020 18:40
      -2
      Sapa kita???
      1. Phil77
        Phil77 9 Mei 2020 19:00
        -1
        We! Nglilani awake dhewe nganggo topeng? Sapa kita?!
  8. Rostislav
    Rostislav 9 Mei 2020 13:46
    +1

    Sugeng Dina Kamenangan!
  9. aranzon1913
    aranzon1913 9 Mei 2020 14:27
    -2
    Forum publikasi wingi 24 Republik Ceko. Dheweke nuwun banget amarga Patton ora duwe wektu kanggo ngeculake. Dheweke nulis (PERHATIAN!) yen dheweke dibebasake dening Amerika, banjur "... ora bakal nganti karusakan grosir lan kejem saka Sudeten Jerman." Mbokmenawa amarga nesu marang Patton, dheweke numpes, utawa ... kapel, uga aku? Aku ora tau maca omong kosong kaya ngono
    1. Phil77
      Phil77 9 Mei 2020 19:04
      +1
      Kita dudu anak putu wong sing. MENANG!!!!Sapa kita?Pitakon??¿??
      1. Tanggalan
        Tanggalan 9 Mei 2020 22:31
        0
        Kutipan: Phil77
        Kita dudu anak putu wong sing. MENANG!!!!Sapa kita?Pitakon??¿??

        Phil, yen sampeyan takon pitakon kaya ngono, mula kita isih dadi wong ...
  10. zenion
    zenion 9 Mei 2020 20:03
    0
    Ing negara-negara Eropah kidul padha ngandika - Hitler nyerang USSR, supaya wong dig kuburan dhewe
  11. Eroma
    Eroma 10 Mei 2020 00:31
    0
    Eropa wedi karo ancaman Rusia, kaya-kaya kita teka ing kono minangka penakluk! negatif
    Ing sajarah, prajurit Rusia wis mlaku-mlaku ngubengi Eropah luwih saka sepisan, nanging ora sapisan minangka penakluk! Ana wong sing nelukake Eropah, nanging sing nelukake tansah rumangsa ora marem amarga pepadhamu sing bandel wetan! Lan dheweke terus-terusan nyerang kita lan kita ngatur kabeh! prajurit
  12. Ivanov Vitaly
    Ivanov Vitaly 5 Juni 2020 17:44
    0
    KAMULIAAN TENTERA ARAH - RKKA - TENTERA SOVIET - SING RUSAK GERMANY FASIS, UGI EROPA FASIS ....... SING ORA NGERTI SATU PERKARA, LUWIH NGERTI SIAPA SING PERLU LAN KEPUN TUJUAN. Wis rampung ..... - KENAPA RELIQUE ROYAL INI - PITA ST. Sing ora ana hubungane karo PERANG PATRIOTIK AGUNG ..... PITA-PITA IKI ORA MEDAL PD II ..... WONTEN SAMPEYAN, NANGING BEDA WARNA - ATAS PESANAN KAMULIAAN LAN MEDALI KEMENANGAN NADA JERMAN. - NANGING IKI ORA DISEBUT GEORGIEVSKAYA RIBBON, NANGING GUARDS RIBBON !!!!!!!! Yagene kita ngganti konsep bener lan nyata saka kamenangan ing Perang Patriotik Agung ing Lie - miwiti nyampur wong Soviet liwat kamenangan gedhe saka fascism - anti-wong iki ing semangat saka Tsar -Rumania -Niconian mumi rentengan lan perbudakan kanggo wong Rusia ...... sawise kabeh, kabeh wong ngerti yen kabeh kulawarga ROMANOV iku manggon - padha Jerman - kanggo 300 taun sing padha manggoni RUSIA - iki kabeh kulawarga wis nikah karo Jerman disebut GRAPHS, DLL ITU ORA ... LAN APA AJA ??? Yèn wis diatur kanggo wong RUSIA serfdom ............. Lan wong RUSIA wis ora perlu siji saka telpon ing wangun saka TSAR-ROMANOV GEORGIEV pita, kaya ing rencana rekonsiliasi. .... KARO SIAPA ??? ..... APLIKASI RAKYAT RUSIA - SOVIET ORA SING KARO IMPERIALISME - KAPITALISME .... LAN LIBURAN UTAMA RAKYAT SOVIET IKU DINTEN 7 NOVEMBER - DIEN REVOLUSI SOSIALIS AGUNG OKTOBER !!! !!!!