Review militèr

Ora ana kulawarga sing kaya ngono ing Rusia sing pahlawan ora bakal dielingi

27

Rama lan adhine minangka blokade Leningrad. Ing wiwitan blokade, bapakku umur 4 taun. Aku nyopot topi marang wong-wong ing kutha, sing mati kaliren, nanging ora nyerahake kutha. 900 dina blokade ... Kerugian sipil: 16 tiwas nalika dibom lan dibom, 747 mati amarga keluwen ... Nanging kutha kasebut ora nyerah. Memori langgeng kanggo para pahlawan!


Eyang kakungku perang ing tentara meriem, nampa Order of the Red Star ing Nevsky Piglet, tatu, tekan Bucharest, lan bali urip. Kapitunan militer ing kutha sing dikepung: 332 tiwas. 059 mundhut non-pertempuran, 24 ilang. Simbahku uga kelingan yen wong Romania katon kaya gipsi. Ora ngomong apa-apa maneh. Mung siji episode - nalika cedhak Krasnoye Selo ditanggepi siji Nihan saben bedhil karo pesenan - miturut tank geni langsung, lan - kanggo mundur, wong Yahudi saka pitungan, tatu dening pecahan saka Nihan tank, takon kanggo dijupuk, mung ora kanggo uncalan menyang Jerman ... Padha digawa metu.


Aku kelingan mbah kakungku, Letnan Muda S.P. Kasyanenko, Asisten Kepala Staf saka Kavaleri Giaginsky kaping 184. resimen sing tiba cedhak desa Osadcheya ing wilayah Dnepropetrovsk tanggal 3 Maret 1942. Eyang kakung lan sadulur-prajurit isih resmi ilang, sanajan, umume thanks kanggo putu komisaris resimen A. Potryasaev (nyembah sujud marang dheweke), kita, sanak-sedulure, ngerti babagan kahanan resimen kasebut. lan sawetara bagéan liyane saka Cavalry 64th. divisi ing awal Maret 1942.

Simbah manggon ing Kuban lan direkrut dadi Tentara Abang ing musim gugur taun 1941. Minangka lulusan saka sekolah technical, piyambakipun pikantuk pangkat perwira junior lan ditugasake ing resimen kavaleri 184th, direkrut saka antarane sukarelawan Circassian (Circassians) saka desa Giaginskaya, resimen banjur nampa flag perang lan jeneng Giaginsky. .

"Ing Oktober 1941, Resimen Giaginsky minangka bagéan saka Tentara 56th saka Letnan Jenderal F.N. Remizov nampa tugas kanggo njupuk pertahanan ing pinggir kidul Kali Don, nutupi Bagaevskaya-Don bagean, lan nyegah tank musuh lan infantri motorized saka. mlebu ing prapatan. Ing wektu sing padha, resimen ditugasake kanggo nyiapake kabeh nyebrang kanggo bledosan lan siap kanggo karusakane. Frost tekan 10-12 derajat. Nanging, senadyan kabeh kangelan, prajurit kerja keras lan terus-terusan, ningkatake pertahanan lan nyiapake kanggo ngusir serangan mungsuh. Komando Nazi trumpeted menyang donya kabèh "bab kamenangan gedhe anyar", ora assuming sing secara harfiah ing minggu tentara tank Klest, iki "invincible" tentara, kang nyapu liwat negara Eropah lan Ukraina ing tornado anduwèni dhampak gedhé. ngalami asor banget, kalah 30 ewu tiwas lan tatu, luwih saka 275 tank, 350 bedhil lan mortir, 80 pesawat, 4435 kendaraan,

- nulis koran regional Giaginskaya Krasnoye Znamya ing 2012.

Resimen kasebut melu ing perang pembebasan pertama Rostov-on-Don saka Nazi ing November 1941, lan ing operasi nyerang Borvenkovo-Lozovskaya saka Tentara Merah ing Januari 1942. Ya, ana sing ing awal perang ...

Ing pungkasan Februari - awal Maret 1942, resimen, bebarengan karo kavaleri Kurgan kaping 186. resimen njupuk munggah nimbali cedhak desa Osadcheya, ing ngarepe Unit mechanized saka Tentara Group South cepet-cepet menyang Kaukasus. Lan komando kasebut percaya yen pertahanan paling apik yaiku serangan.

Kaping wolu pasukan kavaleri kita ngrebut desa kasebut, ngalahake Nazi. Kaping pitu padha diusir kanthi serangan balik dening tank Wehrmacht ing sangisore keunggulan udara. penerbangan Luftwaffe. Banjur pasukan kavaleri diubengi ing desa lan dirusak. Prajurit kita dikubur dening warga lokal, wis ana ing sangisore Jerman.

Aku narik kawigaten para penggemar teori babagan "Kaukasia pengecut nyerah marang Nazi": resimen kasebut dirusak, sadurunge, kaping wolu ing pangkat equestrian, dheweke ngusir Nazi saka desa - tank lan infantri bermotor. Lan ora ana sing mbalik. Lan ora ana sing nyerah. Warga lokal sing mati dikubur ing pinggiran desa ing kuburan massal, miturut pimpinan panguwasa pendhudhukan, sing wedi karo epidemi. Sisih utama saka kavaleri isih ilang - kurang saka satus jeneng ing kuburan wis dikenali kanthi akurat. Aku narik kawigatosan kanca-kanca Kaukasia babagan iki: ing kuburan sing padha ana akeh kanca-kancamu sing kanthi jujur ​​nindakake tugas ing Tanah Air.

750 pejuang resimen padha ilang ing perang, minangka asil saka resimen lan divisi dibubaraké amarga mundhut irreparable, personel dikirim kanggo resupply Unit liyane.

Terus terang, minangka perwira karir, wong militer profesional, aku isih ora bisa ngerti kanthi lengkap: sepira sampeyan kudu tresna tanah air supaya cepet-cepet nunggang jaran ing tank ... Inggih, mesthi - jaran ngliwati garis geni. luwih cepet tinimbang infantri ... Granat karo sampeyan bisa mbuwang dheweke saka jarak sing luwih akurat ... Nanging prajurit kavaleri minangka target sing luwih gedhe, lan mbah kakung kita ora bisa ngerti babagan iki ...

Kita bakal pantes kanggo memori sing tiba!
Pengarang:
27 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Truthmaker
    Truthmaker 9 Mei 2020 16:06
    + 17
    Ibuku, lair ing taun 1923, perang ing ngarep Leningrad. Nglampahi kabeh blokade ing Leningrad. Dheweke slamet amarga ibune, mbahku, menehi anak wadon kerja ing toko roti. Ora ana roti, nanging ana ragi, padha diwenehi ngombe. Dadi ibune slamet, lan mbah putri tilar donya ing Leningrad ing Februari 1942, lan disarèkaké ing kuburan Piskarevsky. Sakwise ibuku seda, ibukku dadi relawan ing ngarep. Dheweke dadi penembak anti-pesawat. Ditembak mudhun 4 pesawat fasis. Dianugerahi medali kanggo pertahanan Leningrad. Dheweke ora duwe penghargaan liyane. Dadi dheweke lunga menyang jagad liyane kanthi siji medali.
    Memori langgeng kanggo kabeh wong sing tiwas kanggo Tanah Air, kanggo kabeh sing mbela Tanah Air.
    1. biaya
      biaya 9 Mei 2020 18:19
      +9
      Kulawargane mbah buyut nggawa wong pitu menyang perang
      1. bojomu lair taun 1894 (simbahku) teka ing perang saka Dmitrovlag. Spesialis pribadi saka resimen transportasi jaran saka Front Volkhov
      2.sedulur lair taun 1901 letnan komandan KBF (garwane lan putri tilar donya ing Leningrad ing 1942)
      3. putra lair taun 1916 batalyon komisaris 279 sd. tilar donya tanggal 23.09.1943 September XNUMX. SSR Ukrainia, wilayah Zaporozhye, distrik Orekhovsky, h. Khitrovka
      4. putra lair taun 1924 lair taun 1916 Pribadi saka Korps Kavaleri Pengawal 2. tilar donya tanggal 25.03.1943 Maret 2991 ing rumah sakit EG XNUMX
      5. putra (mbah kakung) sersan saka 657. AGP. tatu serius ing September 29, 1943 cedhak kutha Rudnya (klompok 1st dipatèni saka Perang Patriotik Agung kanggo sesanti). Dheweke bali saka rumah sakit mung ing April 1944
      6. putra. lair taun 1913 Art. l-t saka KAP 420 saka korps bedhil 45
      7. mantu lair taun 1909 Sersan-driver saka 389th OAB (saka siji).
      Ing pungkasan September 1943, mbah buyutku nampa rong panguburan kanggo putrane ing dina sing padha lan koma luwih saka seminggu.
      1. andrey
        andrey 9 Mei 2020 19:22
        +5
        Simbah karo "bensin" ...
        Ilyinykh Mikhail Vasilyevich (ing helm ing sisih tengen), mekanik KV-1, telung pesenan militer, Red Star, medali kanggo "dijupuk Koenigsberg".
      2. Dobel Mayor
        9 Mei 2020 20:52
        +3
        "Geografi iku takdir." - Napoleon I Bonaparte. Sadawaning sajarah, Rusia ana ing antarane Great Steppe lan Eropah. Iki nemtokake mentalitas kita, pangerten yen "wong mati ora duwe isin", "Luce mesthi ditarik urip, tinimbang kebak urip" (luwih becik dipateni tinimbang dicekel) ... "Jiwa Rusia sing misterius" ... kronologi Rusia ditindakake "Saka penciptaan jagad ing Kuil Bintang" (karo wong Tionghoa) 5508 SM. Lan mung Peter I ngenalaken kronologi Eropa (Julian), lan Soviet nransfer Rusia menyang kalender Gregorian. Karakter Rusia, sing ora bisa dingerteni ing Kulon, wis dibentuk sajrone pirang-pirang abad ...
      3. biaya
        biaya 9 Mei 2020 21:28
        +4
        Simbah teka saka perang tanpa mripat, lan nalika ngrungokake lagu iki, dheweke nangis
      4. Olgovich
        Olgovich 10 Mei 2020 06:35
        +2
        Quote: sugih
        Ing pungkasan September 1943, mbah buyutku nampa rong panguburan kanggo putrane ing dina sing padha lan koma luwih saka seminggu.

        Ora ngerti carane IS bisa bertahan...
        Wong-wong kaya apa iki mbah-mbah-mbah!

        Kulawargaku, ing umum, begja, aku mikir: loro mbah kakung slamet, kulawarga ibuku kanthi kebak slamet saka pendhudhukan ing desa Smolensk. sanajan akeh sing ngobong, mati, sanak-sedulur ing blokade ing Leningrad, uga meh kabeh slamet (mung siji bibi sing mati amarga bom)
        Siji mbah kakung ilang sedulur loro, lan mesthine mung ...

        Senajan sedulur adoh liyane, meh kabeh mati ...

        Sugeng Dina Kamenangan, Dmitry! hi
        1. biaya
          biaya 10 Mei 2020 13:56
          +2
          Sugeng Dina Kamenangan, Andrey!
  2. Alexander X
    Alexander X 9 Mei 2020 16:17
    +9
    Memori langgeng kanggo para pahlawan sing mbela tanah air saka roh jahat fasis. Simbahku teka saka Perang, siji tanpa mripat, liyane karo serpihan ing mburi. Padha perang tanpa nylametake awake dhewe. Dheweke mung nggawa pesenan lan medali. Saiki wong-wong mau ora bakal nganggo sandhangan mau kanggo Riyaya. Eyang ing evakuasi karo loro putri cilik. Dheweke kerja ing pabrik. Kabeh kanggo ngarep ... Eyang nomer loro karo bocah cilik loro ing peternakan kolektif - kabeh kanggo ngarep ... Sujud ing lemah kanggo wong-wong mau kanggo kepahlawanan lan pengabdian.
  3. Tur
    Tur 9 Mei 2020 16:51
    +9
    Aku narik kawigaten para penggemar teori babagan "Kaukasia pengecut nyerah marang Nazi": resimen kasebut dirusak, sadurunge, kaping wolu ing pangkat equestrian, dheweke ngusir Nazi saka desa - tank lan infantri bermotor. Lan ora ana sing mbalik. Lan ora ana sing nyerah.
    Ora ana tembung lan ora perlu.
    Kita meneng ngelingi kabeh pahlawan.
    Prajurit nyata lan wong.

    Aku ora pengin lan ora bakal nulis sawise aku wis ninggalake meja.
    Kita mengeti kabeh wong sing ngurbanake nyawane, sing teka saka perang, nanging dina iki dheweke wis nggawa kita.
    Wektu iku ekualiser tanpa henti.
    Nanging salawase aku lan wong liya kaya aku isih urip, kenangan perang kasebut uga isih urip.
    Anak lan putu sing lungguh ing meja umum ndeleng lan krungu kabeh.
    Lan padha nyerep inti lan semangat apa sing arep kita ucapake lan apa sing kita pikirake.
    Lan iki kabeh titik saka wong kita.
    1. tol 100w
      tol 100w 9 Mei 2020 16:58
      +6
      Kutipan saka demo
      Lan iki kabeh titik saka wong kita.

      Ora mung uyah, nanging uga BENER!
  4. Sergei Averchenkov
    Sergei Averchenkov 9 Mei 2020 17:30
    +9
    Ora ana kulawarga ing negara kita sing perang iki ora bakal kena. opo maneh? Kanthi kamenangan, kanca-kanca sing dikasihi.
    1. Petugas cadangan
      Petugas cadangan 9 Mei 2020 20:19
      +4
      Ya bener, ora ana kulawarga sing ora kena perang.
      Loro mbah kakunge bojoku tiwas ing taun 1941. Eyang kakungku - ing taun 1943, cedhak Kursk. Simbahku ing sisih ibuku ngalami rong perang (Finlandia lan Perang Patriotik Agung), siji tatu. Lan dheweke tilar donya ing 68th saka keracunan getih ing meja operasi (isih ora bisa dingerteni - kepiye ahli bedah Soviet ngidini iki?!), Memori saka tatu ing cedhak Vyazma digawe dhewe. Letnan kolonel pengawal lunga. Sajrone perang, dheweke dadi komandan perusahaan sing dadi Matrosov. Banjur dheweke dadi kapten. Aku elinga banget tekane terus-terusan detasemen perintis ing apartemen kita, mbah kakung ngandhani akeh perkara, menehi sawetara barang sing isih ana ing ngarep. Ya, lan kita, bocah-bocah cilik (dheweke duwe putu 5), munggah ing amben lan takon - mbah kakung, nyritakake babagan perang. Lan ngandika. Lan babagan Finlandia, lan babagan Patriotik. Sayange ora ana tape recorder nalika iku. Tulis kabeh critane. Mung ing memori kita lan tetep. Nanging kita liwati marang anak-anak kita. Lan aku pancene ngarep-arep sing lomba relay iki memori bakal terus.
  5. bos epshtein
    bos epshtein 9 Mei 2020 17:37
    +8
    Mbahku dianugerahi medali "Kanggo Pertahanan Stalingrad" - dheweke njupuk tatu saka geni, lan banjur diangkut menyang Volga. Saben pesawat ana ing ambang pati. Ibu (dheweke 14 taun) makarya ing rumah sakit, lan banjur ing beras mriksa dhengkul ing banyu. Banjur, ing salawas-lawase urip, dheweke kerja keras nganggo sikil. Bapakku kerja minangka turner ing pabrik pesawat lan direkrut dadi tentara ing taun 1945 - dheweke mulihake baterei 30th sing misuwur ing Sevastopol. Simbah ngalami telung perang - sipil, Finlandia lan Perang Patriotik Agung. Dheweke dianugerahi Ordo The Red Star, Perang Patriotik lan medali "Kanggo Jupuk Budapest", "Kanggo Jupuk Wina" lan "Kanggo Kamenangan Jerman". Rampung perang ing Stettin.
  6. abvgdeika
    abvgdeika 9 Mei 2020 17:37
    +6
    Lan ora mung ing Rusia! Memori Abadi Kamenangan Agung!!!!!
  7. TANKISTONE
    TANKISTONE 9 Mei 2020 17:38
    +5
    Terus terang, minangka perwira karir, wong militer profesional, aku isih ora bisa ngerti kanthi lengkap: sepira sampeyan kudu tresna tanah air supaya cepet-cepet nunggang jaran ing tank ... Inggih, mesthi - jaran ngliwati garis geni. luwih cepet tinimbang infantri ... Granat karo sampeyan bisa mbuwang dheweke saka jarak sing luwih akurat ... Nanging prajurit kavaleri minangka target sing luwih gedhe, lan mbah kakung kita ora bisa ngerti babagan iki ...
    Nonton seri dokumenter "Patriot Abadi". Sampeyan duwe ing Youtube. Ana, ing saben pigura, "kepiye" saiki, nangis ... Happy Victory Day! Kita bakal pantes kanggo mbah kakung lan mbah buyut, leluhur buyut! Kita kudu bangga! Lan ana wong kanggo katon munggah kanggo!
    1. Dobel Mayor
      9 Mei 2020 20:36
      +2
      Ing Kulon diarani "Perang Ora Dikenal" ...
      1. Alf
        Alf 10 Mei 2020 23:46
        0
        Quote: Twice Major
        Ing Kulon diarani "Perang Ora Dikenal" ...

        ora! Padha seri temen beda. Lan aku luwih seneng karo Perang Patriotik Abadi, mbukak akeh kaca sing ora dingerteni.
  8. Kotvov
    Kotvov 9 Mei 2020 18:43
    +4
    Kaping wolu pasukan kavaleri kita ngrebut desa kasebut, ngalahake Nazi. Kaping pitu padha diusir bali dening tank Wehrmacht counterattacks ing tutup saka angkatan udara Luftwaffe. ,,
    Aku bubar clash kene karo "connoisseur sajarah". Aku wis ngilangi kabeh artikel babagan carane Tentara Abang "ditutup" saka Jerman. Dheweke nyoba kanggo nerangake yen ing wektu sing padha, drape, bagean paling apik saka penjajah padha numpes, ing ngendi wae. SING luwih ngerti. ,, Matur nuwun, kanggo tokoh saiki sing nggawe sampeyan sinau sajarah miturut Solzhenitsyn.
  9. frols
    frols 9 Mei 2020 19:01
    +3
    "Ing Rusia, uga ing saindenging jagad, prestasi militer asring digandhengake karo para komandan, lali babagan kurban prajurit biasa. Panemu iki ditulis dening kritikus film Rusia, direktur program Rusia Festival Film Moskow, Irina Pavlova, ing udhara Baltkom Latvia Radio."
    Ya, iki tanpa komentar, iki minangka kritikus film sing sampeyan duwe ing Rusia, iki cocog banget ing kene, ing ngendi presiden saka Jerman nyatakake yen ora ana sing mbebasake Latvia.
    1. aiguillette
      aiguillette 9 Mei 2020 21:05
      +2
      Apa ana sing peduli karo pendapate?
  10. Komentar wis dibusak.
    1. Dobel Mayor
      9 Mei 2020 21:16
      0
      Ketoke, sampeyan luwih ngerti babagan pembentukan milisi ing Kaukasus tinimbang aku, sing wis pirang-pirang taun netepake nasibe mbahku, "ilang ing tumindak." Simbah ora ngenteni ... Inggih, "ora ana ajudan tanpa aiguillette" tulis Kozma Prutkov ...
      1. Dobel Mayor
        9 Mei 2020 21:29
        -4
        Kanggo kabeh alasan wong Circassian, sing bener genocide malah ing Kakaisaran, lan ora tanpa alesan - padha urip dening rampokan lan perbudakan, padha ndamel petani Rusia lan Kaukasia menyang pasar budhak Turki - kanggo sengit marang Rusia, sing njupuk. adoh tanah leluhur lan sebagian numpes, lan sebagian resettled menyang Turki, ora siji Circassian nyerah lan ora mbukak, kabeh resimen lay mudhun cedhak desa Osadcheya ing wilayah Dnepropetrovsk kanggo Motherland banget umum iki. Aku ora ngerti yen kita saiki duwe soko ing umum karo Ukrainians. Iki Jihad kanggo Muslim - nimbali saka Motherland lan kulawargané. Lan ora mateni wong sing ora percaya, sing ora ngerti. Lan iki mung loro alasan kenapa Muslim (dudu Wahhabi, sing saka sektarian, Muslim ora dianggep Muslim) bisa njupuk senjata. Lan nalika padha nyritakake crita NKVD babagan ewu Kaukasia sing lunga menyang sisih Nazi lan kabeh jinis jaran putih kanggo Hitler, nuwun sewu, aku ora ngandel. Adhedhasar saperangan saka aksara saka mbah pribadi pribadi saka ngarep, kang aku pracaya luwih saka sembarang Soviet / Rusia / neraka ngerti apa propaganda liyane.
        Kaukasus mengeti 23 Februari minangka dina deportasi. Mungkin Defender of the Fatherland Day kudu dipindhah menyang, ngomong, 11 Oktober? 11 Oktober 1550 dianggep minangka ulang tahun tentara Rusia permanen, sing adhedhasar pemanah, kanthi unsur unit biasa. Ing dina iki, miturut dekrit (ukara) Ivan IV (The Terrible), ing distrik Moskow, "dipilih ewu" bangsawan provinsi "diselehake", sing ing mangsa ngarep dadi inti komando tentara Rusia. By the way...
        1. Iris
          Iris 10 Mei 2020 03:44
          +1
          Ora apik, aku setuju karo argumentasi sampeyan.
  11. aiguillette
    aiguillette 9 Mei 2020 21:03
    0
    Quote: Twice Major
    Ing Kulon diarani "Perang Ora Dikenal" ...

    Ya, perang wiwit tanggal 6 Juni 1944. uga, banget kaya perang
  12. aiguillette
    aiguillette 9 Mei 2020 21:27
    +3
    Quote: Twice Major
    Ketoke, sampeyan luwih ngerti babagan pembentukan milisi ing Kaukasus tinimbang aku, sing wis pirang-pirang taun netepake nasibe mbahku, "ilang ing tumindak." Simbah ora ngenteni ... Inggih, "ora ana ajudan tanpa aiguillette" tulis Kozma Prutkov ..

    sampeyan dhewe nulis babagan pembentukan resimen Giaginsky, nanging babagan liyane - akeh informasi ing endi wae. Ya, pira akeh wong Kaukasia ing resimen kasebut, yen sampeyan ngaku sampeyan ngerti akeh? ya, aku ngerti akeh babagan formasi iki, ora amarga aku dadi ajudan karo aiguillette, aku mung kasengsem ing kabeh sejarah perang, lan aku sinau sethithik, menehi fakta babagan komposisi nasional, lan pikiran. sampeyan, Aku bisa gampang mriksa wong, malah tanpa Internet. lan sampeyan bisa ngomong kang pimpinan militèr Soviet takon markas supaya ora ngirim panggantos karo Kaukasia lan nasionalis liyane, sampeyan iku sajarah kita. Eyang sampeyan pahlawan yen tilar donya kanggo negara, nanging sawetara muncul ing Sydney lan getun banget. ora perlu nyuwek klambi kanggo kabeh wong, utamane kanggo wong Kaukasia. lan, ing cara, ing dina cozma, adjutant kapekso kanggo karo aiguillette, kuwi kode busana. Miturut cara, iki babagan sejarah.
    1. Dobel Mayor
      9 Mei 2020 21:43
      -1
      Bravo! Lan adjutant minangka kepala mburi. Sampeyan uga ngerti babagan wujud jaman Cosmas. Kaya mangkono iku.
  13. aiguillette
    aiguillette 9 Mei 2020 22:05
    +3
    Quote: Twice Major
    Bravo! Lan adjutant minangka kepala mburi. Sampeyan uga ngerti babagan wujud jaman Cosmas. Kaya mangkono iku.

    lan yen ora bab aiguillette, apa maneh sampeyan bisa ngomong, lan, kanthi cara, tanpa mburi, ora ana tentara siji-sijia sing perang, diwiwiti saka para firaun, mula cekikikanmu ora ana ing papan.
  14. Komentar wis dibusak.
  15. Komentar wis dibusak.