Review militèr

Legalisasi senjata ing Rusia: sajarah lan modernitas

114


Ing Juli 24, 2012, rapat umum dianakaké ing Dewan Federasi, pet utama kang ana masalah reformasi undang-undang senjata. Wakil Pimpinan Dewan pisanan Alexander Torshin ngirim laporan sing mbuktekake kabutuhan kanggo ngenalake sirkulasi gratis senjata api laras pendek ing negara kasebut. gaman. RUU anyar bakal ngidini masyarakat tuku revolver lan pistol kanggo pertahanan diri. Bill babagan masalah iki samesthine bakal disiapake ing musim gugur.

Saiki, durung dingerteni manawa iki bakal dadi owah-owahan sing gampang kanggo Undang-undang Senjata sing wis ana utawa bakal dadi undang-undang sing anyar.

Wigati dicathet yen sikap menyang akuisisi gratis lan nduweni senjata api saka Rusia wis diganti kaping pirang-pirang. Dadi, contone, ing Rusia pra-revolusioner, wong sing ora duwe masalah karo psyche lan polisi bisa tuku lan nyimpen senjata api cendhak, uga olahraga lan mburu senjata. Ijin ditanggepi dening panguwasa lokal.

Bisa uga ana kesan yen ing Rusia pra-revolusioner kabeh wong bisa duwe gegaman, nanging iki adoh saka kedadeyan kasebut. Ana kerangka legislatif sing jelas sing ngatur sirkulasi senjata ing negara kasebut. Dadi, contone, polisi bisa nggunakake senjata api mung ing kasus sing ditetepake kanthi ketat: yen ana serangan marang polisi, nalika ora ana cara liya kanggo mbela diri, kanggo nglindhungi populasi saka serangan kanthi ancaman kanggo urip utawa kebebasan. , nalika nahan para durjana kanthi perlawanane, yen ana wong sing bisa lolos. Menapa malih, sawise saben kasus nggunakake senjata, polisi iki diwajibake nglaporake marang atasane.

Kanggo ijin duwe senjata ing antarane warga sipil, ana larangan tartamtu ing kene. Mangkono, dilarang duwe gaman kanggo warga sipil yen ana kerusuhan lan kerusuhan ing masyarakat, bocah cilik sing duwe masalah mental, musuhan, wong-wong sing ngidinake nggunakake kanthi ceroboh ing jaman kepungkur.

Kanggo wektu kasebut, ijin kanggo nggawa lan duwe senjata api diakoni minangka fenomena progresif, amarga mung sawetara negara sing duwe hukum kasebut.

Ing taun 1918, kanthi owah-owahan ing kahanan politik, hukum "Ing Penyerahan Senjata" ditanggepi, miturut sing kabeh populasi sing duwe gegaman diwajibake nyerahake. Ing wektu sing padha, ijin sing diterbitake sadurunge revolusi dinyatakake ora sah. Angger-anggering Toret ora ditrapake mung kanggo anggota RCP (b), nanging padha diwatesi siji bedhil lan siji revolver. Yen wong saka populasi sipil pengin duwe senjata, komisi darurat dianakake, sing nganggep kasus kasebut kanthi rinci lan bisa ngetokake ijin mung ing kasus sing luar biasa. Senjata kasebut diwenehake marang wong tartamtu sing diwenehi sertifikat khusus. Yen populasi nolak nyerahake senjata api, kabeh pelaku dipenjara kanggo wektu sing penting banget - saka 1 nganti 10 taun. Ing taun 1920, bedhil mburu diidini, nanging mung kanggo wong sing duwe lisensi mburu. Kaping pisanan, ijin ditanggepi dening NKVD, lan mengko dening polisi. Minangka konsep kayata senjata sipil utawa senjata kanggo pertahanan diri, ora ana ing undang-undang kasebut.

Ing taun 1920 sing padha, keputusan Dewan Komisaris Rakyat SFSR Rusia "Ing penerbitan lan panyimpenan senjata api lan nangani" diadopsi, sing diatur kanthi rinci babagan prosedur kanggo nyimpen lan nggunakake senjata. Mangkono, mung wong sing mbutuhake senjata kanggo nindakake tugas profesional - personel militer, polisi, uga wong-wong sing nampa ijin khusus sesuai karo hukum "On the Surrender of Weapons" - duwe ijin kanggo nyimpen lan nggunakake senjata.

Ing taun 1922, KUHP pisanan ing Uni Soviet diadopsi, lan wiwit wektu iku, tanggung jawab pidana diwenehake kanggo kepemilikan senjata api ilegal. Ing wektu sing padha, ijin senjata ditanggepi dening NKVD. Mengko, ing taun 1923, resolusi "On Hunting" diadopsi, miturut lisensi kanggo hak mburu wis ditanggepi dening Komisariat Pertanian Rakyat. NKVD ndhaptar senjata mburu lan nyimpen rekaman amunisi.

Periode NEP nggawe pangaturan dhewe. Dadi, sirkulasi senjata dijupuk ing kontrol ketat negara. Iki dibuktekake kanthi keputusan babagan senjata, ditanggepi ing taun 1924, miturut sing bisa adol senjata mburu senjata api mung sawise entuk ijin saka polisi lan OGPU.

Ing taun 1940, mung warga sing duwe lisensi mburu sing bisa tuku senjata api. Karcis dhewe ditanggepi dening badan negara tartamtu, lan iku envisaged sing polisi duwe hak kanggo denda sing nduweni amarga ora gelem ndhaftar maneh, uga kanggo sita senjata. Setaun sabanjure, watesan umur kanggo ndarbeni senjata uga ditetepake, lan jumlahe saben wong uga diwatesi.

Sawise luwih saka seprapat abad, ing taun 1953, sawijining resolusi diadopsi dening Dewan Menteri Uni Soviet, miturut sing diijini duwe bedhil mburu tanpa menehi lisensi mburu. Lan ing taun 1954, DOSAAF nampa hak tuku bedhil kaliber cilik, nalika ijin polisi ora dibutuhake. Dadi, wiwit taun 1953 nganti 1959, senjata kasedhiya kanthi gratis. Nanging tingkat kejahatan wiwit mundhak, sing ndadékaké pencabutan pranata kasebut ing taun 1960-an.

Sajrone periode 1969-1986 diadopsi akeh dokumen peraturan, kang Ngartekno tightened kemungkinan kanggo entuk ijin senjata, ditetepake kontrol ketat liwat kabeh pangolahan sing cocog ing industri iki.

Ing Juli 1975, Advertisement saka mburu gegaman Gamelan iki diijini maneh, nanging mung ijin kudu dijupuk saka badan urusan internal.

Lan mung ing taun 1993 ing hukum "On senjata" ana bab kuwi minangka gegaman sipil. Rauh, ing taun 1996, iku rada ditambah. Mangkono, ing saiki, warga Rusia duwe hak kanggo ndarbeni long-barreled gegaman Gamelan-bore, uga senjata winates-tumindak - revolver, pistol - karo gas utawa cartridges traumatis lan digunakake kanggo pertahanan diri. Lisensi kanggo tuku senjata ditanggepi dening badan urusan internal kanggo wong sing wis umur 18 taun. Kajaba iku, wong bisa entuk ijin kanggo nyimpen lan nggawa senjata api yen senjata premium.

Ing taun 2001, kontroversi babagan akuisisi gratis senjata api diterusake. Banjur Andrey Vasilevsky, pimpinan gerakan "Melawan Kekerasan", Sergey Sorokin (aktivis hak asasi manungsa), Andrey Kosyakov (pimpinan serikat buruh karyawan keamanan pribadi lan layanan detektif) nganjurake hak kanggo tuku gratis. Ing taun 2003, Duma Negara nganggep rancangan undang-undang babagan ngidinake kepemilikan pistol lan revolver, nanging tagihan kasebut ora diadopsi. Ing rong taun sabanjure, populasi diijini nggunakake gas lan senjata traumatik.

Saiki, perselisihan babagan masalah kepemilikan gratis senjata api ora mandheg. Lan aku ngarep-arep supaya pamarentah bisa nggawe keputusan sing bener, lan ing tembe wektune ing negara kasebut ora ana wong siji-sijia sing duwe pikiran yen dheweke butuh senjata kanggo nglindhungi awake dhewe. Mesthi, sampeyan bakal ngomong, iki utopia, iki ora bisa, iku mokal kanggo aran aman ing negara ngendi, ing pangaribawa saka Kulon, prinsip moral lan etika lan nilai-nilai manungsa asring leveled. Nanging ora lara yen ngimpi ...

Bahan sing digunakake:
http://www.kommersant.ru/doc/1987464
http://www.bestreferat.ru/referat-153884.html
http://www.shooting-ua.com/force_shooting/practice_book_60.htm
Pengarang:
114 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Deniska999
    Deniska999 1 Agustus 2012 08:35
    -18
    Apa sebabe wong butuh senjata? Ing AS, iki diijini lan padha njupuk ajeg, ing Colorado kabeh wong ngelingi apa kedaden, malah sadurungé ing sawetara sekolah, mahasiswa nembak siswa liyane. Lan kita duwe cukup wong edan. Kanggo apa?
    1. Atia
      Atia 1 Agustus 2012 09:53
      + 25
      Deniska999,
      Kahanan criminogenic sing dhuwur banget lan agresivitas unsur pidana mung meksa warga sing dihormati kanggo duwe senjata, aku nandheske - terhormat!
      1. prunx
        prunx 1 Agustus 2012 13:15
        -9
        Sing nggumunake, apa warga sing "dihormati" duwe tandha ing bathuk sing nyatakake yen dheweke dadi wong sing diajeni?
    2. loteng79
      loteng79 1 Agustus 2012 22:32
      +4
      Sampeyan diserang dening preman karo piso, ora? 3 marang siji, siji karo lading. Lagi wae dodged, perlu kanggo menehi dhuwit. 150 rubel!!!. Sorry, ora keren ing gelut. Nanging aku pengin njupuk ing lemah supaya polisi krungu, yen ora ana nalika perlu.
      1. Bismark
        Bismark 15 Agustus 2012 11:53
        0
        Padha ora nyerang, nanging pelamar, nalika tahap ing cafe wiwit njupuk saka bundhas, iku. Lan aku wedi yen ana pertempuran, mula akibate bakal luwih nglarani.
        1. justas-914
          justas-914 26 Agustus 2012 19:23
          0
          Aku wis tansah ngandika sing trauma kudu begalan! Akeh sing nganggep "dudu senjata nyata", mung nyurung, ndadekake macem-macem ... kanggo nuduhake "kesejukan" supaya ora tanggung jawab - ora ana jejak rifling ing peluru karet, ora bisa dilacak, lan sampeyan bisa gampang nemtokake pemilik dening rifling. Ora wonder pejabat penegak hukum saka kasus dhuwur-profil dipecat saka ciloko. "Trauma" minangka senjata khusus kanggo operasi tartamtu saka karyawan Departemen Dalam Negeri.
    3. justas-914
      justas-914 26 Agustus 2012 19:16
      0
      Dheweke njupuk ing papan sing ora ana gaman utawa sing dilarang - ing sekolah, rumah sakit, bioskop. Lan yen ana warga sing nyukupi, lan malah nganggo gaman, apa penembake bakal njupuk akeh? Masalahe ora karo senjata lan psikopat sing bisa tiba ing tangan senjata kasebut, nanging karo warga biasa sing ora siyap nggunakake senjata kasebut kanggo nglindhungi awake dhewe lan wong liya.
  2. kotdavin4i
    kotdavin4i 1 Agustus 2012 08:50
    + 19
    Pitakonan iki kontroversial banget, ing tangan siji, penjahat tuku senjata ing pasar ireng lan digunakake kapan wae pengin - lan warga sipil ora duwe apa-apa kanggo nglindhungi awake dhewe, ngerti yen target serangan bisa bersenjata, kriminal bakal maneh. mikir babagan nglakoni. Ing tangan liyane, iku angel kanggo mesthekake kontrol sing tepat, kang ndadékaké kanggo free circulation, kang kita waca ing negara. bisa sebagian mutusake masalah carane iku ing tsarist Rusia?
    1. Deniska999
      Deniska999 1 Agustus 2012 09:05
      +6
      Luwih kaya parsial.
      1. Dokter Pilyulkin
        Dokter Pilyulkin 1 Agustus 2012 16:56
        +7
        Aku pengin duwe pistol. Ora kanggo pertahanan diri utawa pangayoman omah. Aku mung tresna bedhil lan seneng njupuk ing klub shooting ing akhir minggu. Yen aku duwe klub kaya ngono ing kuthaku. Amarga dheweke ora ana, mula bedhil kasebut, umume, ora ana gunane kanggo aku.
        Nanging aku yakin manawa para legislator kita ora duwe otak kanggo ngembangake undang-undang sing jelas lan gampang. Yen isih ora ana aturan sing normal, contone, ing babagan omah lan layanan komunal, saka ngendi hukum normal sing ngatur sirkulasi senjata ing negara kasebut? Apa Zhirik lan para atlit bakal nulis? Nanging ana mukjijat: hukum kuwi wis ditulis! Keplok!!! Sapa sing percaya yen penegak hukum sing mulya lan lembaga liyane bisa nggawe manawa batang kasebut ora tiba ing tangane paman lan bibi sing ora cocog? Aku ora ngerti, contone, siji wong saka lingkungan sing nampa sertifikat medical kanggo polisi lalu lintas. Kabeh tuku. Ora ana sing lulus komisi. Bapak maratuwaku babar pisan ora diijini nyopir. Nanging aku entuk taun kepungkur. Apa senjata bakal padha utawa beda? Apa kekurangan kontrol sing tepat bakal meksa wong-wong sing ora bisa nindakake? Kanggo nglindhungi awake dhewe saka wong-wong sing "ora dilacak".
        Umumé, yen wedi sandi reinsurance lan stream saka omong kosong; yen ana kapercayan sing kabeh bakal nggoleki lan miturut hukum, banjur aku luwih kanggo legalization. Nanging misale jek kanggo kula sing hype iki kartun liyane lan diterusake dening kasengsem lan "pejabat partai tanggung jawab lan functionaries" supaya ngerti carane masyarakat bakal ngevaluasi kuwi "inovasi". Yen kanggo, banjur nampa lan mudhunake adonan luwih akeh. Sawise kabeh, pasar kanggo senjata sipil ora plowed tanah prawan. Ora kabeh motor padha Cut. Kanthonge ora ukurane lan sarafe ora digawe saka wesi.
        1. justas-914
          justas-914 26 Agustus 2012 19:26
          0
          Yen aku bisa tuku bedhil kanggo aku, aku bakal mbukak klub shooting - kanggo aku. Banjur kanca-kanca bakal melu aku lan bakal dadi klub shooting biasa. Ngapunten kanggo tambahan "bakal"
    2. LAO
      LAO 3 Agustus 2012 00:11
      -2
      Pelaku ora mikir apa-apa. Dheweke nembak dheweke ing mburi sirah. Temtunipun - gaman kudu dijupuk saka populasi! A wong diganti karo wektu. Dina iki sehat - sesuk skizofrenia ... Dina iki petani (buruh) - sesuk bandit, Wahhabi, Mujahidin utawa sawetara skinhead liyane. Carane akeh alangan padha bisa nindakake! Pilih mesthi!
      1. justas-914
        justas-914 26 Agustus 2012 19:29
        0
        "Pelanggar bakal njupuk ing mburi sirah" - Mungkin, nanging ora saka gegaman kedhaftar. Nanging warga negara sing bener-bener taat hukum bisa uga napuk saperangan "zaitun" ing ngarepe birokrat utawa polisi sing presumptuous, sing diwedeni dening para panguwasa.
        1. Akim
          Akim 9 Desember 2012 12:53
          +1
          Warga sing kaya ngono uga akeh larangan!
  3. Kakang tengah
    Kakang tengah 1 Agustus 2012 09:04
    + 10
    topik legalization wungu ing situs saben minggu, nanging sayangé, boten anyar wis ngandika, lan ana apa-apa kanggo ngomong. Artikel babagan apa-apa ...
    1. Shumer
      Shumer 1 Agustus 2012 10:52
      +5
      Aku setuju karo sampeyan.
  4. dmitreach
    dmitreach 1 Agustus 2012 09:11
    +7
    Kita duwe hukum gun sing apik banget ing negara kita. Ing teori. Lan ing laku, iku ora bisa uga banget. Kita kudu mbayar pajeg, nanging kita ora ana ing Inggris, ing kono warga ana MASALAH karo senjata.
    Warga negara sing taat hukum, ing Rusia, bisa tuku gaman laras dawa lan (sawise limang taun) kanggo mburu, olahraga lan pertahanan diri. Luwih saka cukup.

    Kabeh hype iki lan keyboard rusak, digawe dowo ing monitor ing tyrnetholivars, ing topik legalization saka Short-barreled Rifles, Senjata Barrelless lan Firearms saka karusakan Limited ("traumatics"). Kajaba iku, kita ngomong babagan ngetrapake hukum babagan pertahanan diri lan nggunakake senjata kanggo pertahanan diri. Ayo dirembug ing kene.
    1. Splin
      Splin 1 Agustus 2012 10:13
      +1
      Porsoto iki minangka palung dhuwit ekstra kanggo polisi. Iki minangka sertifikasi maneh saben taun, aman, sertifikat saka jarak tembak utawa 200 tank. Sampeyan ora nggawa karo sampeyan. Ing sembarang nyimpen ing pigura bakal muni. Yen paling ora sapisan ing urip sampeyan migunani kanggo sampeyan, uga. Banjur sampeyan njupuk metu saka holster kanggo ngresiki lan njupuk ing bank-bank. Nglirwakake lisensi malah luwih larang. Entry-rub, metu-loro.
      1. dmitreach
        dmitreach 1 Agustus 2012 10:58
        +1
        Adhedhasar posisi sampeyan, luwih gampang kanggo pindhah. Ora pilihanku.
        Iku bakal migunani kanggo kula saben aku teka ing klub shooting.
        Reresik bedhil luwih nyenengake tinimbang nonton bal-balan.
        Dhèwèké ora kakehan dhuwit nganti getun marang hobié.
        1. Splin
          Splin 1 Agustus 2012 11:12
          +1
          Kutipan saka dmitreach
          Dhèwèké ora kakehan dhuwit nganti getun marang hobié.


          Dadi nyewa jarak tembak lan tembak dhewe kaya sing dikarepake.
          1. dmitreach
            dmitreach 1 Agustus 2012 11:45
            +1
            Bisa mbayangno carane akeh nembak pistol ing klub shooting? Oh, wong-wong iki ndeleng langsung kaluwihan lan cacat desain, kanthi nggunakake aktif. Apa sampeyan tau ngalami shutter break saka shutter delay? Ing PYa (MP-446C Viking), nalika njupuk pirang-pirang ewu, iki minangka fitur alami. Salah siji saka akeh ...
            Lan apa manufaktur kita nggawe grip pistol kanggo "paw wong rata-rata?" Ing endi lan carane? Aku luwih seneng ngowahi gagang kanggo aku. (file ora dibutuhake, overlay didol)
            Ing cendhak, "pistol klub" duwe penyakit saka wong tuwa lan katering umum. Dheweke digunakake ing buntut lan ing mane, nanging aku pengin nggunakake pikirane - ing tangane dhewe, kanthi refinement dhewe.
            1. Splin
              Splin 1 Agustus 2012 11:55
              0
              Ana pistol normal ing galeri shooting, mung ora diwenehake marang sapa wae. Yen sampeyan mbayar dhuwit ekstra, sampeyan bakal entuk merek anyar Walter utawa Glock utawa CZ, kang wis kurang saka sewu dijupuk.
              1. dmitreach
                dmitreach 1 Agustus 2012 12:04
                +1
                kabeh iki dikenal. nanging kanggo bunder dhewe luwih murah tinimbang "surcharges". Aku dudu Federal Reserve AS (utawa sapa wae sing tanggung jawab kanggo mesin kasebut)
                ing klub shooting ana cartridges normal, mung kanggo elit.
                1. Splin
                  Splin 1 Agustus 2012 12:13
                  +2
                  Patron bisa dadi sampeyan dhewe, nanging kabeh lirik. Dolanan kasebut bakal cepet bosen lan nyingkirake kadhangkala luwih angel tinimbang tuku.
                  1. dmitreach
                    dmitreach 1 Agustus 2012 12:41
                    +3
                    Apa sampeyan duwe 9x19 PARA gratis minangka .40 S&W .45ACP for sale? Lan apa, klub shooting ora entuk kartrid? Apa padha kanggo "tresna seni" ing Ukraina?
                    Mobil, kaya gaman, ora bisa bosen karo aku. Aku ora pengin ngomong babagan warga "hipotesis" lan "statistik", uga babagan "makhluk mitologi" liyane. entuk lisensi lan senjata - jawaban kanggo tumindak sampeyan. iki hukume ngandika.
                    1. Splin
                      Splin 1 Agustus 2012 14:12
                      +2
                      Sembarang amunisi gampang digayuh. Ya, lan bedhil ora masalah kanggo njaluk. Lan klub shooting entuk macem-macem cara. Sampeyan bisa ngatasi masalah karo amunisi.
                      1. dmitreach
                        dmitreach 1 Agustus 2012 14:39
                        0
                        Kutipan saka Splin.
                        Sembarang amunisi gampang digayuh.

                        kita ngomong legal?
                        Banjur kasunyatan saka prakara iku ora supaya prasaja. Paling ora ing Rusia, ing ngendi malah klub shooting, ing ngendi puluhan ewu cartridges diobong, pabrikan katon "kaya prajurit ing kutu." Iki minangka warisan saka sistem Soviet. Padha tak digunakake kanggo kasunyatan sing padha dikirim massively kanggo MobSklady, ing tumpukan gedhe, lan kanggo olahraga - ara, amarga hukum wis ora mapan lan pikiran wis ngrancang. Apa amunisi!? Dheweke malah setuju babagan pasokan suku cadang kanggo PJ - prestasi.
                      2. Splin
                        Splin 1 Agustus 2012 14:59
                        +1
                        Dadi ing Ukraina iku rada beda. Iki dudu lobi Benteng utawa Schmeiser - pabrik-pabrik kasebut wiwitane ora ana. Iku luwih apik kanggo njupuk karo "kiwa". Ora ana sing bakal katon ing seri lengen klambi nalika ditampa.
                      3. dmitreach
                        dmitreach 1 Agustus 2012 15:58
                        0
                        Kutipan saka Splin.
                        Iku luwih gampang kanggo njupuk karo "kiwa".

                        Bisa debat.
                        Nah, yen sampeyan nemokake, ing alas, wiwit Perang Dunia II, kaliber sing dikarepake ing seng lan lenga, banjur ya. ngguyu Senajan amunisi wis umur beting. Aku ora nyaranake.
                        Lan yen sampeyan ngobong 100 kanggo latihan? Ing pangertèn saka neraka, ora saperangan saka klip 8. (ora saben dina, mesthi), nanging isih ora bisa njaluk cukup saka kiwa, iku luwih gampang kanggo tuku ing cara beradab.
      2. vadimN
        vadimN 2 Agustus 2012 10:45
        +4
        Kutipan saka Splin.
        Iki minangka sertifikasi maneh saben taun, aman, sertifikat saka jarak tembak utawa 200 tank. Sampeyan ora nggawa karo sampeyan.


        Babagan aman lan sertifikat - ya ... Nanging wasir kuwi sepisan taun. Nanging babagan kasunyatan sing "sampeyan ora mitenah dhewe" - sampeyan, dear, nolak. Lisensi LLC ngidini duwe, duwe lan nggawa. Ing holster lan tanpa kartrid ing tong minyak. Aku dhewe wis trauma 6 taun, aku lelungan akeh, aku kerep nggawa lan ora ana masalah ing ngendi wae. malah ing stasiun ing pigura. Nuduhake dokumen lan gratis.

        Aku ora weruh masalah - yen sampeyan ora kesed kanggo nindakake kilogram wesi ing dhewe, nindakake iku paling saben dina.
        1. Splin
          Splin 2 Agustus 2012 11:06
          +2
          Iku amarga latar mburi masalah langgeng. Setuju karo polisi ing wayah sore. Aku ora ngomong bab sisih legal sadurungé, nanging bab sisih urip. Wong karo pistol menang kapentingan serius.
      3. ZUI
        ZUI 7 Agustus 2012 16:08
        0
        Sawise saben 3 taun, aman ora dibutuhake, sertifikat saka jarak tembak uga dibutuhake. Lan terus mlaku kanthi ciloko uga paranoia.
  5. Bort Radist
    Bort Radist 1 Agustus 2012 09:16
    + 13
    Yen warga duwe gaman, Seaside "partisans" ora bakal katon. "Ing untouchables bakal miwiti kanggo tundhuk karo hukum. Opuses sing kita kabeh psychos, ora ana budaya kesel! Yen hukum ora pass:
    1. We njupuk adoh senjata saka polisi
    2. We deprive jaksa, wakil saka kakebalan
    3. Kabeh agensi keamanan - tanpa senjata
    4. FSB nerbitake senjata mung kanggo tujuan khusus. tugas.
    Ora ana penjahat ing dhaptar - miturut hukum, dheweke ora duwe senjata ing tangane.
    1. prunx
      prunx 1 Agustus 2012 13:23
      -4
      Kawan, sampeyan khayalan! Mungkasi alkohol!
      1. Bort Radist
        Bort Radist 1 Agustus 2012 22:32
        +2
        Serigala Tambov iku kancamu, bebarengan karo Little Red Riding Hood hi wassat
        1. prunx
          prunx 2 Agustus 2012 12:10
          -1
          Waca kanthi teliti: Aku nulis "kanca" ora kanthi kasempatan.
  6. buk-m1
    buk-m1 1 Agustus 2012 09:23
    +3
    ngetokake senjata kanggo militer, polisi lan layanan khusus liyane kanggo mbeta permanen lan panyimpenan lan ngganti hukum
    1. Aleksys2
      Aleksys2 1 Agustus 2012 09:37
      +6
      Kutipan saka buk-m1
      ngetokake senjata kanggo militer, polisi lan layanan khusus liyane kanggo mbeta permanen lan panyimpenan lan ngganti hukum

      Lan strictly dilarang kanggo ngombe alkohol, kalebu bir
      1. vylvyn
        vylvyn 2 Agustus 2012 08:09
        +1
        Inggih rampung. apik Yen sampeyan pengin senjata permanen, aja ngombe. belay Yen sampeyan pengin ngombe - aja njupuk senjata kanthi permanen. mandheg Aku kanggo pilihan kapindho. ombenan Yen booze ngganggu senjata, banjur, jancok ... gegaman kuwi. ngguyu ombenan
    2. justas-914
      justas-914 26 Agustus 2012 19:48
      0
      Lan luwih becik, kaya ing Israel - sampeyan teka kanggo ngawula - njupuk tong minyak lan gawan nganti mati. Utawa, kaya ing Swiss, saben warga kudu duwe gegaman: paling sethithik sak pistol lan senapan otomatis, siji senapan mesin ringan kanggo sepuluh tanggane, siji senapan mesin kanggo seprapat ... "Impen, impen - endi manismu !?"
  7. Burung hantu
    Burung hantu 1 Agustus 2012 09:48
    +6
    Ana pirang-pirang pistol PM ing gudang lan ing kamar kanggo nyimpen senjata ing Negara kasebut. Kanggo nindakake tugas resmi, unit Angkatan Darat, FSB, Kementerian Dalam Negeri wis nampa lan terus nampa pistol PYa, GSh-18, lan GLOK-17. Kanggo senjata pertahanan diri, pistol PM cukup, kanthi kepemilikan sah pistol PM dening pejabat lembaga penegak hukum, sing rutin dipriksa dening psikiater sajrone pemeriksaan medis wajib, duwe wektu layanan sing dibutuhake ( udakara 5 taun, kabeh ora ndhelikake, crawls metu menyang lumahing), duwe usulan saka komandan, banjur hukum lan supaya mung menang. Ing kahanan apa wae, senjata laras cendhak sing nduweni majalah kapasitas dhuwur full-time (luwih saka 8-10 puteran), duwe mode tembak otomatis ("GLOK-18", APS), nggunakake amunisi daya dhuwur (7,62x25, 9x19). , 9x21 mm lan liya-liyane). Yen "panguwasa" wedi nyenyamahake Rakyat nganggo senjata laras cendhek ukuran cilik, mula Undang-undang babagan legalisasi senjata laras cendhak ora bakal diadopsi.
    1. justas-914
      justas-914 26 Agustus 2012 19:49
      0
      Bisa mbayangno carane akeh income negara bakal nampa saka Advertisement saka pistol lawas !?
  8. Yoshkin Kot
    Yoshkin Kot 1 Agustus 2012 09:49
    + 14
    n-dya, kok wong butuh mobil? amarga saben taun puluhan ewu wong remuk ing dalan! kenapa wong butuh piso pawon, amarga saben taun mateni ewonan wong? kok wong urip? Apa kita kabeh bakal mati cepet utawa mengko?
    1. prunx
      prunx 1 Agustus 2012 13:25
      -1
      Nanging, aku luwih seneng nyikat piso pawon tinimbang peluru!
      1. vadimN
        vadimN 2 Agustus 2012 10:51
        +4
        Lan aku luwih seneng nyikat piso nganggo peluru ... saka jarak sing aman hi
        1. prunx
          prunx 2 Agustus 2012 12:13
          -2
          Banjur njagong nganti 10 taun. Napa sampeyan butuh hukum? Tuku laras ing pasar ireng.
          1. vadimN
            vadimN 2 Agustus 2012 15:27
            +2
            Lan aku dadi wong sing taat hukum, lan nglawan wong-wong sing tuku (lan saiki tuku) ing pasar gelap, aku pengin duwe barang sing luwih abot tinimbang ajiné utawa piso pawon ..
            Lan supaya ora njagong nganti 10 taun, sampeyan kudu ngganti undang-undang! Saiki, mbela dhiri apa wae dadi kejahatan. Sawetara jenis idiocy ... Iki ngirim ora dadi ing negara normal.
            1. Splin
              Splin 2 Agustus 2012 15:34
              0
              Kutipan saka vadim
              Saiki, mbela dhiri apa wae dadi kejahatan.

              Mulane iku banget awal kanggo introduce senjata api. Lan zaakns bakal ngganti lan kakuwasan sing katon lan sampeyan dhewe bakal nolak bab "pestle".
          2. justas-914
            justas-914 26 Agustus 2012 19:51
            +1
            Aku ora ngelingi sapa sing kandha: "Luwih becik diadili dening wong rolas sing ora dakkenal, tinimbang disiksa dening enem kanca!"
            1. bangsal
              bangsal 26 Agustus 2012 19:59
              0
              Aku pancen setuju karo sampeyan ... nanging ora perlu kanggo nggampangake kerja keras awak kita ... lan sampeyan ngerti, kesel nulis maneh statement saben dina ... plus ...
        2. LAO
          LAO 3 Agustus 2012 00:25
          +1
          Aja nyerah! Dheweke bakal teka kanthi eseman (ndhelikake piso ing lengen klambine), teka ing jarak sing adoh lan dumadakan nempelake piso ing weteng. Ing sawetoro wektu, sampeyan bakal writhing ing lara getihen, kang bakal njupuk senjata lan dhuwit, banjur, karo senjata sampeyan, bakal matèni wong liya. Iki minangka kasunyatan sing angel banget.
          1. vadimN
            vadimN 3 Agustus 2012 10:58
            0
            Kasus sing luar biasa. Lan mulane:
            1. Yen sampeyan ana ing panggonan sing relatif rame, ora ana penjahat sing bakal nindakake iki marang sampeyan.
            2. Kalakone yen ora ana sing weruh kowe lan dheweke, ing gang mburi, ing gang peteng ing wayah bengi, lan liya-liyane. Lan ing papan kasebut, umpamane, aku ora nglilani sapa wae sing cedhak karo aku kanthi jarak sing adoh ... utamane yen dheweke uga mesem.
            1. LAO
              LAO 8 Agustus 2012 19:56
              0
              Dear! Ing ngendi padha dirampok? Ing gapura, ing gang sing peteng, saka pojok karo bat ing mburi sirah ...
              Aku duwe kanca sing nggawa revolver lan bangga banget. Kenal liyane metu saka pakunjaran sing ngomong iki - Singidaken, aja nuduhake marang sapa wae supaya ora ana sing ngerti. Sawetara khusus mburu batang. Dheweke bakal menehi sampeyan bat ing mburi sirah lan njupuk tong minyak. Iku apik yen padha ora pincang sampeyan.
              Perampok nyata nuthuk kanthi jotosan menyang rahang, banjur "ngresiki" awak sing ora sopan.
    2. Perse.
      Perse. 1 Agustus 2012 15:24
      0
      Ya, Yoshkin Kot, lan "Sapa sing ora ngrokok lan ora ngombe bakal mati sehat ...", dadi, misale jek, Vysotsky duwe lagu sing nyenengake, mung meh ora ana sing pengin mati mabuk lan kecanduan narkoba. Sampeyan bisa mateni wong ora mung nganggo piso pawon, nanging uga nganggo bantal, mung sampeyan ora pengin mlaku-mlaku ing dalan. Yen kita muter verbiage lan demagoguery, banjur kok duwe hukum, negara lan peradaban ing kabeh, kita bakal mlumpat ing cabang karo pistol, melu lynching.
      1. LAO
        LAO 11 Agustus 2012 15:59
        0
        Kayane - Ngendi pikirane katon lan apa sing ditindakake Putin ing kana?
        Nalika kulawarga ditembak ing omah tetanggan, sampeyan ngerti manawa senjata kasebut utamane kanggo nyerang. Sampeyan ora bisa mbandhingake sarana improvisasi sing digawe kanggo urip kanthi khusus. mesin mung kanggo matèni.
        "Sapa sing ora ngrokok utawa ngombe bakal mati sehat ..." Pitakonan iku nalika dheweke mati lan ing kahanan apa. Ing 70 - 90 diubengi dening anak lan putu utawa ing 20 ing selokan pinggir dalan karo peluru ing sirah - ing sawetara madat tamba "katon salah" utawa menehi sethitik bir utawa ... Kanggo apa "sew" bakal tansah ana.
  9. Kasper
    Kasper 1 Agustus 2012 10:12
    -10
    Legalisasi senjata ing Rusia bakal nyebabake akibat sing elek, mentalitas kita beda.
    1. Midshipman
      Midshipman 1 Agustus 2012 10:36
      +9
      Mangga wangsulan piyambak, pribadi, mentalitas ora ngalangi aku duwe senjata lan ing wektu sing padha ora nembak ing kabeh arah.
    2. Egor-dis
      Egor-dis 1 Agustus 2012 10:37
      +6
      Kutipan saka kasper
      Legalisasi senjata ing Rusia bakal nyebabake akibat sing elek, mentalitas kita beda.

      Maneh, iki akrab, hackneyed, song.
      1. Splin
        Splin 1 Agustus 2012 10:48
        +6
        Apa sampeyan duwe pistol? Aku duwe Fort-12R Ora supaya njaluk ing werna sampeyan bakal digugat. Lan wakil duwe hak saka Kalash kanggo ngisi bocah kasebut ing ngarepe garwane lan putrine, lan dheweke bakal menehi wektu uji coba rong taun. Nalika kita kabeh padha karo hukum, mula ora perlu senjata.
        1. dmitreach
          dmitreach 1 Agustus 2012 11:00
          +1
          kene aku setuju.
          mung wakil ora "duwe hak", nanging minangka panguwasa feodal. lan kita duwe kaya, mung bubar padha wiwit tanduran indikatif. Muga-muga iki minangka tren lan dudu pangecualian.
          1. Diktator
            Diktator 1 Agustus 2012 12:19
            +2
            wong kuwi ora kudu dilebokake ing kunjara, padha kudu impaled, ing Red Square.
            1. Midshipman
              Midshipman 1 Agustus 2012 22:35
              0
              Lha, kok tiba-tiba, kita ora ana ing Abad Pertengahan
        2. Midshipman
          Midshipman 1 Agustus 2012 22:33
          +2
          Ayo isih misahake mabur saka cutlets (Kalash saka pistol lan timbalan saka mung mortals). Sembarang wakil frostbitten, ngerti sing korban potensial bisa duwe bedhil, bakal mikir 100 kaping apa njaluk Kalash a, preduli saka kode pidana.
          1. dmitreach
            dmitreach 2 Agustus 2012 01:50
            0
            kene. Q.E.D. +100500
            yen wong dudu batur tukon, mesthi ana sing kudu diwangsuli marang wong sing ora sopan. supaya dheweke mikir 100 kaping. mesakake yen dheweke (wong-wong sing wis ngrebut kekuwatan) wedi banget karo kahanan iki, mula ora ngidini penduduk duwe tong sing cendhak. Punika conto Kuschevka padha, yen scumbags ngerti sing Hukum ngidini wong kanggo pincang (lan njupuk wong-wong mau yen kasil ala), banjur padha ora bakal nglanggar hukum.
          2. Splin
            Splin 2 Agustus 2012 06:26
            +2
            Lan nyoba kanggo njaluk senjata marang wakil karo kakebalan. Kabungahan iki ora diijini kanggo polisi, apamaneh mung manungsa.
    3. SIT
      SIT 1 Agustus 2012 11:09
      +8
      Kutipan saka kasper
      Legalisasi senjata ing Rusia bakal nyebabake akibat sing ala

      Aku duwe 2 rifled carbine legal lan 1 smoothbore. Saka Sable aku kenek ngisor kasus cartridge 100-gauge saka 12m, saka Bars saka 300m kabeh 5 peluru kenek ngisor kaleng godhok. Kanggo 10 taun aku duwe, miturut pertimbangan sampeyan, wong-wong ing distrik kudu mlebu ing toko kanthi nyusup ing sadawane parit, lan nalika preian luwih becik ora mandheg, yen ora, aku bakal njupuk 700 gram. lan miwiti diperlokaké ing kabeh sing gerakane. Mbokmenawa aku bakal kaget banget, nanging ing 10 taun iki aku ora mateni sapa wae. Aku mung dijupuk manuk lan makhluk urip cilik ing ekspedisi kanggo pangan, nalika godhok ora maneh climbs lan aku pengin soko liyane saka iwak.
      1. Splin
        Splin 1 Agustus 2012 11:16
        +2
        Kutipan saka S.I.T.
        Aku duwe 2 rifled carbine legal lan 1 smoothbore.

        Senapan iku siji, laras cendhak liyane.
        1. dmitreach
          dmitreach 1 Agustus 2012 11:51
          +6
          Senjata, ora preduli saka kelas apa, ing tangane pemilik sing taat hukum ora mbebayani kanggo warga.
          1. Splin
            Splin 1 Agustus 2012 12:01
            0
            Iki mung teori. Sampeyan bisa hukum-abiding, nanging sampeyan mudhun ing dalan yen sampeyan duwe X5, nanging sampeyan kudu menehi ing Matiz.
            1. dmitreach
              dmitreach 1 Agustus 2012 12:35
              +1
              Babagan Matiz nyekel topik kasebut.
              Food, piye wae karo kanca zhipovodom katon niva21 (kanggo pokatushek), ing Matiz kang mung padha. Wow, lan dheweke cramped, infèksi, kanggo wong loro. A kanca tuku tinimbang enduro (dheweke kelalen model), padha ngomong, lan bojone scolds lan karo klien ing sandhangan motor iku ora halal ... Dadi dheweke "martakake" kula martabat anyar, kanggo lalu lintas kutha. jams, ing garansi mobil, kanggo 210 kayu, sanajan ngganti klasik "Cossack / Oka". Kula baris mudhun kanggo kasunyatan sing wis luwih saka 20 taun pengalaman kanggo ngatur "kapsul pati", nanging uga ora sijine ing dalan kanggo nul. Nafig rasa seneng darurat kuwi?
              Asil saka regejegan: kita diantemi (rada "ndemek") dening Rusty taxi-gazelle karo native kidul (fault kang), sing "ngelingi", ing proses "dialog" karo kita, kang ora ngerti. basa Rusia. Laka kasebut ora serius, tanpa ndandani, nanging kasunyatane dhewe ... Banjur loro pasuryan sing ora dicukur saka Matiz menek metu. Dadi sing dakkandhakake. We are loro Rusia, lan hukum-abiding, lan mendem ing alam, lan kneaded rereget ing SUV, lan kita menowo senjata, lan kita ora picky ing Matiz. Padha dipoyoki (tanpa prejudice kanggo kesehatan) ing native iki saka negara katun, ngece ing wong, lan lunga menyang Niva. Yen aku duwe tong minyak karo aku (ya, malah goblok), aku ora bakal ngelingi. Amarga dudu kahanane.
              1. Splin
                Splin 1 Agustus 2012 12:50
                +1
                Sampeyan marang kula "crita-on-the-grot", mung ing kasus iki Matiz ora mobil utama lan Gazelle ora Boomer. Aku ana ing Eropah. Padha ora duwe xenophobia babagan mobil lan kosok balene jeep dianggep foppery. Lan ing kene (Rusia, Ukraina) hierarki mobil katon jelas - uga bakal ana karo pamilik senjata. Mesthi, ora kabeh tanpa pangecualian, nanging prinsip bakal tetep.
                1. dmitreach
                  dmitreach 1 Agustus 2012 13:16
                  0
                  Kanthi otomatis ana hierarki, iku kasunyatan. Senajan lampu sumunar wis dibusak, ana akèh potensial kuwi cedhak kritis. Nanging, ora ana sing nglebokake mobil kanthi ilegal.
                  Kanthi gaman tazha-crap. Bakal ana, narcissistic kanggo titik gangsa, pemilik saka VIP trunks karo tag rega, kaya omah ing fly-sk. Nanging bakal ana siji liyane sing kita ngomong. Adhedhasar pengalaman sesambungan karo klompok sosial sing beda-beda ing babagan penghasilan minangka jeepers lan penyayang off-road liyane lan penembake IPSC, cukup jelas yen wong beda-beda, nanging ana sing luwih normal, cukup.
              2. dmitreach
                dmitreach 1 Agustus 2012 12:58
                0
                ing pangertèn saka enduro, kang didol - tuku matiz karo dhuwit ditampa, amarga ora ana es ing UAZ backlashed ing macet uga.
                1. Splin
                  Splin 1 Agustus 2012 13:11
                  +2
                  Aku manggon ing Odessa (utawa luwih cedhak karo Odessa), ing dalan CrossEstar, bojoku lan hatch Emgrandku dianggep minangka mobil sing paling mlarat. 't malah teka ing wangun taksi. Mulane, aku weruh jurusan iki lan aku ngerti pamerane. Lan dheweke uga dianggep warga sing taat hukum, lan aku yakin manawa ora ana pasien trauma ing kompartemen sarung tangan.
                  1. dmitreach
                    dmitreach 1 Agustus 2012 13:28
                    0
                    Aku kudu komunikasi karo jurusan luwih saka sepisan. karakter njijiki. Nanging, sampeyan ndeleng, aku ora peduli karo "hak sing dituku", nanging babagan hak-hakku (aku pengin) sing sah. Yen dheweke duwe "senjata premium" bapak ing bordachki lan bapak tuku papan minangka hakim kanggo putrane "ora ketompo apa sing dilebokake", yen ana kedadeyan sing ala karo hukum, mula aku pengin nambah katrampilan ing shooting Praktis. . "Eksklusif" kanggo tresna olahraga. Lan aku ora peduli karo dhuwit, aku urip.
                    1. Splin
                      Splin 1 Agustus 2012 13:51
                      0
                      olahraga. Tuku dhewe Margolin. Ing tembak-menembak "koboi" sing nyata, sampeyan isih bakal disalahake. Utawa kekurangan adrenalin? Ora ketok.
                      1. dmitreach
                        dmitreach 1 Agustus 2012 14:29
                        0
                        Para Ordnance (klon Kanada Colt1911 ing 9x19PARA), luwih atraktif. Bebener ing Rusia ora bakal didol.
                        utawa Sig-Sauer P 226 X-Lima ALLROUND
                        loro trunks, dening cara, ora utamané nyeret. iki dudu PSM tau
            2. vadimN
              vadimN 2 Agustus 2012 10:58
              +2
              Disiplin senjata nyata!

              Kutipan saka Splin.
              Sampeyan bisa hukum-abiding, nanging sampeyan mudhun ing dalan yen sampeyan duwe X5, nanging sampeyan kudu menehi ing Matiz.


              Yen sampeyan wong normal, uga-sopan, banjur iku ora kanggo menehi cara kanggo sapa ing X5, malah ember Rusty ing gembong. Swagger minangka tandha idiocy. Sopan santun minangka tandha kaunggulan.
              Lan senjata ora ana hubungane. Sapa wae wong bodho bakal mikir yen swaggere bisa dipenjara sepuluh taun amarga nyalahi panggunaan senjata.
    4. vadimN
      vadimN 2 Agustus 2012 10:53
      +1
      Aku ora bosen mbaleni tembung sing padha: aja nganggep bangsamu kaya sapi, ora bisa mikir sing cukup! (mentalitas beda, durung rampung, ora masuk akal, barbar biadab ...)
    5. Yoshkin Kot
      Yoshkin Kot 3 Agustus 2012 10:02
      0
      sing, Darling Adolf Schickelgruber tengen considering Rusia dadi subhuman? dadi casper metu?
  10. dmitreach
    dmitreach 1 Agustus 2012 10:16
    +3
    Apa sing dadi praktik nggunakake traumatik - Ing kono medeni!
    Wong, aku ing sih saka kamungkinan banget ndarbeni, nyimpen, bisa uga .... duwe lisensi kanggo nindakake CCW, nanging karo akèh leladen lan karo wacana saka kursus cocok adhedhasar "shooting praktis". olahraga iki bisa, yen ora ngganti, banjur nglengkapi gagasan DOSAAF.
    Ing sawetara kahanan, CCW keluwih. Iku ora brainer sing kepinginan kanggo lengen polisi karo Wasp (sing makarya ing subway, contone, ana topik kuwi ing media) cukup cukup, amarga Negara ora Grozny 95g kuthah! Pistol tempur minangka senjata sing kuat banget ing tangan sing trampil lan luwih mbebayani ing tangan kethek. Aku ora nggawe leladen, amarga kabeh Watesan legal iki: kasekengan kanggo nindakake geni otomatis lan watesan majalah 10 babak (ana majalah kanggo 20), banget kondisional kanggo penembake experienced. Ing tangan trampil lan tong minyak "Olahraga", kaya senapan mesin. Ing kana, kualitas kartrij domestik luwih relevan, pabrikan sing, tanpa kosakata saru, sampeyan ora bakal ngelingi! Temenan, warga sipil ora butuh kartrij kanthi peluru kanthi penetrasi tambah. (Kita ngomong babagan kartrij kanthi kemampuan ricochet sing suda.) Dadi kanggo aku: apa sing dilisensi ing negara kita minangka "pistol olahraga" ing praktik ora ana bedane karo pertempuran babagan amunisi sing digunakake. Lan sampeyan bisa njupuk waja-tindik, nanging sing bakal menehi wong (amarga penasaran)? Ya, lan ing olahraga iku overkill.
    Tulyaks, produsen amunisi, misuwur kanthi "kualitas nyedot" produke. Babagan "kualitas" sampeyan bisa nggawe museum. Pelanggaran hukum iki ngelingake aku babagan posisi industri pertahanan domestik, nganti saiki. Iku kabeh teka menyang paribasan: ngendi sampeyan arep menyang ... Nganti saiki, Serdyukov durung nggawe rustle, kanthi ngajokake PDB, dheweke bakal "nguasai anggaran" amarga perkembangan taun-taun kepungkur. . (Sing padha BMPT "Terminator" worth soko!) Padha mung felt sing Moscow Region wis "Boooo Big" dhuwit lan sijine iku karo parting ing "Ostapov domestik saka Komplek militèr-industri", supaya padha langsung miwiti kanggo gatel lan kurban soko anyar. Dadi kompetisi iku sobering. Pasukan kanggo ninggalake mesin pungkasan (yen ora taun sadurunge pungkasan) abad. Saliyane "Terminator", aku seneng "ora sebutno dening nedha bengi" GSh-18 (sampeyan uga bisa nggunakake AK-12). Kanthi kabeh babagan iki Rama legendaris tentara meriem Russian (Gryazev V.P., Shipunov A.G.), nanging bedhil banget mangu. Aku elinga pacangan gegaman sing dikirim laporan foto saka pameran senjata ing blog kang, wis ngatur kanggo njaluk menyang "pistol dikarepake" lan banget kuciwa ing kualitas perakitan senjata. Kabar dikirim menyang booth EXHIBITION! Apa sing diterangake dening saksi mata, nggawe serep karo foto close-up, ora nyebabake melankolis. Wong, aku duwe pengalaman karo PY ing versi "Olahraga" (MP-446C "Viking"). Apa sampeyan ngerti apa sing padha karo Italia Tanfoglio Stock II? Loro-lorone duwe masalah karo patron domestik. Siji saka tenderness, liyane saka pangolahan rincian kikuk. Apa sampeyan kudu nerangake xy saka xy? Dadi aku percaya yen blogger sing nggambarake ing foto emosi babagan topik komunikasi karo GSh18.
    Ing tembung, hukum dibutuhake, nanging hukum sing bener. Lan uga para industrialis kita kudu sinau babagan "nyekel kutu"! Kakbe abad anyar ing pekarangan! Lan padha mandheg ngliwati produk kaya AK12 utawa GSh18 utawa PYa sing padha karo super wunderwafer. Iki dudu "jawaban kanggo Chamberlain"! Dadi ora cocog. Wirang lan isin! Ya, lan kualitas amunisi sing diprodhuksi bakal diurutake. Lan kanggo iki sampeyan butuh pasar lan kompetisi. Ayo ana kilogram watesan (kanggo senjata laras cendhak sipil), nanging bakal dadi faktor. Undhang-undhang, yen diadopsi, apa migunani? Sing bakal ngidini para insinyur nggawe, lan perusahaan entuk. Ayo padha sinau kanggo bisa ing paling kaya iki, lan ora tryndet bab kasunyatan sing padha ora diwenehi dhuwit.
    1. lelikas
      lelikas 1 Agustus 2012 11:48
      0
      Sayange, "-lan ngowahi sethithik nganggo file" lan nganti saiki ora ana sing mbatalake kita :(
      1. dmitreach
        dmitreach 1 Agustus 2012 11:54
        0
        Mugi iku ora supaya gampang kanggo nglakoake munggah banyu ing industri pertahanan domestik, nyoba kanggo mbatalake ngandika iki.
  11. Larus
    Larus 1 Agustus 2012 10:29
    +1
    Sing paling menarik yaiku yen wong-wong sing nentang kasunyatan manawa populasi bakal duwe kesempatan kanggo duwe bedhil kanthi bebas, dheweke duwe senjata kasebut.
    Lan sakperangan alesan, padha uncalan crita medeni pancet bab wong lara, ora stabil sing bakal miwiti njupuk, senajan ora ana siji wis mbatalake trip menyang psikiater, Mungkin banjur iku worth takon iki negligents putih luwih strictly.
  12. vu-orlov
    vu-orlov 1 Agustus 2012 10:59
    0
    Saget. Lan sampeyan malah kudu ngidini populasi sipil short-barreled!
  13. Kolchak
    Kolchak 1 Agustus 2012 11:23
    +5
    Sampeyan perlu pisanan ing tingkat legislatif kanggo streamline kabeh.
    Amarga negara kita ...
    Digunakake gegaman kanggo ngreksa marang rampokan saka toko ngendi sampeyan lunga kanggo tuku roti, dijupuk begal. Banjur bakal dadi sampeyan kudu nyalahke, padha ngomong, sampeyan ora bisa natoni sirah, nanging mung babras utawa ora njupuk ing kabeh ... Lan wong apik - istilah pakunjaran ...
    Mula, kudu diwiwiti kanthi nyediakake undang-undang lan ora kanthi permisif ....


    Dadi, aku nyengkuyung kanthi lengkap ide kanggo ngidini warga duwe senjata laras cendhak. Njupuk statistik ing negara sing diijini kejahatan isih kurang.

    Ana sing ngomong ing Amerika Serikat dheweke njupuk ing sekolah, lsp. Dadi dudu undang-undang bedhil sing disalahake, nanging pendidikan sing bener kanggo bocah-bocah remaja. Lan mokal kanggo ngindhari kedadeyan kasebut, ana psikosis ing negara apa wae. Lan njupuk wilayah kriminal ing kutha-kutha Amerika, supaya dheweke bakal njupuk senjata kasebut ...
    1. s.cot
      s.cot 1 Agustus 2012 20:29
      +1
      Aku ndhukung, pisanan, hukum babagan pertahanan diri kudu dideleng utawa diowahi, banjur bakal diputusake kanthi laras cendhak lan, umume, kanthi senjata.
  14. Boz Kurd
    Boz Kurd 1 Agustus 2012 11:54
    +1
    Rusia perlu ora mung kanggo legalize senjata api, nanging uga kanggo ngidini mbeta.
  15. AK-74-1
    AK-74-1 1 Agustus 2012 12:10
    +3
    Bener, ekspresi sing COLT nyelarasake warga Amerika Serikat mung diciptakake dening unsur kriminal.
    Aku lelungan akeh ing sisih lor Rusia (Komi, Arkhangelsk, Perm, lan sapiturute) ing akeh pamukiman, karo istiméwa langka, trunk mburu, kadhangkala ing meh katelu saka kasus rifled trunks. Ngomong karo polisi lokal. Saben uwong ngomong yen nggunakake senjata arang banget.
    Aku wis ngucapake pendapatku kaping pirang-pirang lan aku bakal ngomong saiki. Senjata kudu didol ing toko nalika menehi sertifikat medis, ing ngendi ana tandha narcologist, occultist lan neuropathologist. Toko kasebut kudu duwe akses menyang database polisi yen ana / ora ana rekaman pidana. Toko ngedol tong minyak lan nempatake foto panuku kanthi nomer tong minyak menyang database polisi siji ing saindenging negara. Banjur ana kursus khusus kanggo non-serving lan homoseksual. Kanggo rifled - periode tartamtu saka milik saka gedhe Gamelan utawa traumatik. Kabeh wis mutusake.
    1. dmitreach
      dmitreach 1 Agustus 2012 12:55
      0
      sing utama yaiku hukum "kerja"
  16. pepelacxp
    pepelacxp 1 Agustus 2012 13:02
    +1
    Aku pribadi ora pengin nggawa bedhil, nanging yen senjata bebas didol Aku bakal dipeksa tuku lan digawa.
    Iki minangka hukum prasaja saka masyarakat konsumen.
    iku apik kanggo kabeh wong lan pengacara (ora perlu ketegangan lan ngontrol soko) lan salespeople, nanging panuku lan pangguna bakal nandhang sangsara.
    Pramila langkung prayogi manawi langkung nguwasani gaman ingkang sampun wonten, kados biyen, ing jaman alit. banjur ora bakal tekan malah warga non-dihormati, lan kabeh liyane bakal pindhah gampang lan ora nglampahi dhuwit ing wesi.
    1. AK-74-1
      AK-74-1 1 Agustus 2012 13:18
      +1
      Warga sing ora jujur ​​duwe senjata kaya dhuwit Rothschild. Mung ora jujur ​​karo gaman lan lunga, iki ditrapake kanggo senjata api lan kadhemen.
  17. prunx
    prunx 1 Agustus 2012 13:19
    -3
    Ara kanggo sampeyan, ora laras cendhak !!! Dadi manungsa dhisik.
    1. Midshipman
      Midshipman 1 Agustus 2012 21:35
      +1
      Ora, apa dhasar kanggo ngremehake kuwi ??? Sapa kowe? Apa sampeyan ngerti?
      1. prunx
        prunx 2 Agustus 2012 12:27
        -1
        Wong iku wong sing ngerti saben tumindak utawa pikirane, lan uga nampa konsekuensi lan tanggung jawab sing bisa ditindakake. Sampeyan lan wong liya kaya sampeyan ora duwe apa-apa!
    2. vadimN
      vadimN 2 Agustus 2012 11:02
      0
      Miwiti karo awakmu sayang...
  18. grizzlir
    grizzlir 1 Agustus 2012 13:25
    +4
    Lan aku njupuk akeh banget kanggo layananku, aku ora pengin njupuk senjata liyane ing tanganku. Aku ngerti apa tanggung jawabe. Aku ngerti yen akeh sing duwe kepinginan psikologis kanggo senjata, apa wae, lan ana. alesan, perlindungan saka hooligans. Aku mung arep nentremake ati yen sampeyan diserang, banjur sampeyan bakal meh ora bisa nggunakake senjata. utawa dompet. Kajaba iku, tong minyak sampeyan bakal ana ing tangan para panyerang lan sampeyan mung bisa ngira tumindak apa sing bakal ditindakake .Lan sampeyan bisa uga kudu tanggung jawab kanggo tumindak kasebut, minangka pemilik obyek sing tambah bebaya. dudu mratelakake panemume, iki mratelakake panemume akeh master pertempuran tangan-tangan-tangan. Nanging, sampeyan isih bisa nggunakake senjata ing gelut werna karo punk snotty utawa wong sing ora disenengi, sing ora bakal menehi dalan kanggo sampeyan. utawa katon serong utawa push. Cukup kanggo ndeleng statistik babagan panggunaan traumatik, lan mbayangno senjata rifled laras cekak ing panggonane. Mung sawetara bukti panggunaan legal, nanging panggunaan ilegal ngluwihi persen 70. Ing kasus apa wae, yen ana hukum. lulus ngidini warga kanggo nggawa senjata api laras cendhak, aku bakal mikir apa arep nglilani bocah metu utawa ora, utawa luwih apik kanggo ngganti negara panggonan. duwe gegaman.
    1. Splin
      Splin 1 Agustus 2012 13:39
      +2
      Aku setuju 6 ​​taun aku duwe trunk. Dheweke nggawe ijin kanggo acara kasebut, nanging luwih larang kanggo mlumpat. Ing pirang-pirang taun iki, aku ora nate entuk kerja lan meh ora duwe wektu. lan wong biasa bakal nganggep dheweke kaya ponsel. Bakal padha pamer ing ngarep.
      1. Midshipman
        Midshipman 1 Agustus 2012 21:49
        +1
        Apa tegese "wong biasa"? Carane akeh kenalan sampeyan wong prasaja sing wani ndarbeni senjata? Aja njupuk kita kanggo wong bodho, aku pancene entuk transfer komplek menyang sirah sing sehat.
        1. Splin
          Splin 1 Agustus 2012 22:13
          +1
          "Wong biasa" yaiku wong-wong sing nggunakake bedhil mesin mung kanthi sumpah utawa ndeleng ing film. Ngerti carane njupuk iku ora trick gedhe, nanging ora kamungkinan sing sipil prasaja bisa ngerti wektu nalika iku bisa digunakake ing kene. Kanggo kula, tebu kanthi tombol tembaga lan "rahasia" luwih cocog kanggo tujuan iki, sanajan ora ana kahanan kaya ngono nalika aku nggunakake.
          Lan kanca-kanca, ora ana sing pengin trunk. Cukup kanggo nerangake marang wong kemungkinan (luwih tepat, watesan) panggunaane.
          1. Midshipman
            Midshipman 1 Agustus 2012 22:49
            +1
            Bakal nerangake. Pangerten nalika sampeyan bisa nggunakake senjata gampang banget: nalika biaya urip saka bojo, tuwane lan anak outweighs 15 taun kanggo paten pinaten. Sampeyan salah siji saka wong-wong sing gumantung ing jaksa apik (mbokmenawa ora ana guna), nanging aku luwih seneng, ora unreasonably, kanggo gumantung ing dhewe. Luwih gumantung marang awake dhewe, luwih sithik sampeyan gumantung marang penjahat lan jaksa.

            P.S. Sapa sing ora pengin, supaya dheweke ora entuk, mung aja ndhikte kahanan sampeyan marang kita
            1. Splin
              Splin 1 Agustus 2012 23:03
              +1
              Quote: Midshipman
              mung aja ndhikte syarat sampeyan marang kita

              Yen dheweke wis ndhikte syarate, dheweke bakal lungguh ing Duma utawa Verkhovna Rada. Aku mung nerangake posisiku lan apa sing kudu dakdeleng. Mesthine, pendapatku subyektif, sanajan aku duwe senjata pribadi, aku nglawan resolusi massal
              Mundhut kontrol lan kualitas.
              1. Midshipman
                Midshipman 1 Agustus 2012 23:12
                0
                Ora ana sing mikir babagan resolusi massa, muga-muga. Iki, kaya sing dakmangerteni, yaiku ngidini duwe laras cendhak kanggo wong-wong sing wis duwe ijin duwe laras dawa bedhil, miturut aturan sing saiki. IMHO ora luwih ora kurang Sawise kabeh, pemilik tong minyak dawa diserang ing alas, kepiye carane bisa nyegah senjatane supaya ora tiba ing tangan para penjahat yen bedhil kasebut sah ing kasus?
                1. prunx
                  prunx 2 Agustus 2012 12:39
                  -1
                  Tegese, pamburu menyang alas ora kanggo mburu, nanging kanggo nglawan bandit bersenjata? Lan kenapa dheweke bakal nyerang pamburu ing alas? Klinik nangis kanggo sampeyan ...
            2. dmitreach
              dmitreach 2 Agustus 2012 01:59
              +1
              Midshipman, aku setuju. Luwih becik urip kanthi cathetan pidana tinimbang kenal karo cacing. Lan luwih-luwih yen ngerti karepmu, kaya Raja saka film: Simbahku dumadakan tangi saka sisih ibu. Dheweke banci. Dheweke wedi banget karo rasa lara, nganti sethithik musibah dheweke beku, ora nindakake apa-apa, nanging tetep ngarep-arep sing paling apik. Nalika garwane sing ditresnani dicekik ing ngarsane, dheweke ngadeg cedhak lan mbujuk: sabar, mbok menawa kabeh bakal rampung!
        2. prunx
          prunx 2 Agustus 2012 12:35
          0
          Kabeh sirah sehat?! Saka alam semesta paralel?
    2. prunx
      prunx 1 Agustus 2012 13:59
      +1
      Ya, langsung jelas kanggo wong sing waras yen sampeyan ora bakal nglawan hooligan nganggo bedhil. Sampeyan ora bisa nembak wong sanajan dheweke nyoba nyopot ponsel sampeyan !! Menyang penjara amarga mateni! Aku ora ngomong babagan kasunyatan sing akeh lan semangat ora cukup kanggo njupuk wong. Lan yen wong sing duwe ati sing entheng siap nembak liyane, mula dheweke dadi psiko, lan sampeyan ora bisa menehi senjata! Legalisasi senjata didhukung dening provokator lan bayi sing wis tuwuh, sing wiwit cilik ing histeria bengok-bengok: "Ibu, kupiiii pistik, nggih, kuupiiii !!!!"
      1. grizzlir
        grizzlir 1 Agustus 2012 14:10
        +2
        Kutipan saka prunx
        Legalisasi senjata didhukung dening provokator lan infantile sing gedhe banget, sing wiwit cilik ing histeris nguwuh: "Ibu, kupiiii pistik, nggih, kuupiiii !!!!"

        Sae banget. Singkat lan langsung.
        1. Midshipman
          Midshipman 1 Agustus 2012 23:19
          +1
          Ya... Pirang-pirang ewu pemburu bayi sing wis akeh. Terus kowe sapa? Miturut psikolog, wedi senjata dumadi ing pribadine sing durung diwasa utawa ora lengkap. Pungkasane, sampeyan bakal mbela tanah air kanthi tongkat utawa apa? Yen sampeyan slug, burrow menyang bolongan wis.
          1. prunx
            prunx 2 Agustus 2012 13:15
            -1
            Aku ora wedi karo senjata. Aku dhewe sing duwe smoothbore. Shoots ora gegaman, nanging wong! Lan yen wong wis cetha nandhang sangsara marga saka paranoia, lan ing basis saka wedi lan kelainan gemeter, kayata sampeyan, contone, iku pancene ngganggu. Aku pengin manggon ing masyarakat aman. Ayo kula ngelingake yen ing USSR, perwira PPS ora mung bersenjata karo pistol, nanging malah karo baton. Ora mungkin mbayangno yen polisi bakal ngalahake wong Soviet nganggo klub! Sampeyan ndeleng carane urip kita: kabeh ana kunci, ranté, bar - kaya ing pakunjaran. Kanggo iki nambah wong bersenjata ing dalan. Sawise kabeh, udakara 30 taun kepungkur iki ora kedadeyan. Saben uwong turu kanthi tentrem lan ora wedi mlaku ing wayah wengi; aja dadi pengecut nglawan scum tanpa gegaman. Lan para durjana padha wedi nyerang kanthi terang-terangan, amarga padha ngerti yen ora ana sing bakal tetep ora peduli karo nasibe wong sing liwat utawa tanggane, ora kaya saiki. Iki kebebasan, ing kasus apa wae, tong minyak sing cendhak bakal nuwuhake rasa ora percaya lan wedi ing antarane warga. Dadi sapa kita? Sapi sing wis ilang rupa manungsa (moral) amarga wedi marang awake dhewe utawa wong sing ora wedi, yakin manawa ora ana bajingan sing ora bakal dihukum? !
    3. SIT
      SIT 1 Agustus 2012 15:15
      +3
      Kutipan saka: grizzly
      .Rampokan iku tansah ora dikarepke, pukulun ing rai utawa sirah, banjur nyopot isi kanthong utawa dompet.

      Nah, kaya iki, kanthi siji jotosan, mateni wong sing ora ngarep-arep apa-apa utawa nganggo pipa saka mburi. Ora saben wong dadi ceroboh yen ing panggonan sing peteng, kayata lawang mlebu, sampeyan ora bisa ndeleng maneh sapa sing ana ing mburi. Biasane wong-wong mau ditabuh kanthi jotosan, banjur dipalu bodho, bodho saka ngarsane getih lan ora duwe daya saka korban. Akibaté, padha digebugi nganti mati utawa dipatèni. Dadi, yen padha tiba ing lemah utawa ora ana kekuatan kanggo mlayu saka wong-wong mau, banjur kasempatan pungkasan kanggo nutup karo tangan siji ing posisi janin duwe wektu kanggo njaluk liyane lan njupuk ing ngendi wae. Utawa kasus taun kepungkur ing Moscow Ring Road (!!!). Wong lanang ora bisa mbangun maneh lan menehi dalan menyang jeep kelangan sumunar lampu saka mburi. Dheweke disusul ing sisih tengen lan lawang penumpang dadi crusher - 7 bolongan kanthi kaliber 9mm. Ora jelas kepiye carane ora lara dhewe. Ora nemokake sapa wae !!! Aku ora yakin yen aku begja lan yen aku ngenteni nganti klip ditembakake marang aku, banjur ora ana peluru siji sing bakal nempuh aku. Apa jenis hooligan sampeyan kabeh!? Padha tetep ing adoh padhang Soviet kepungkur. Saiki sing utama yaiku dhuwit sing ora mambu. Apa sampeyan ditendhang mati kanggo njupuk sampeyan, utawa apa benang scumbags duwe akeh banget sing nampar sampeyan kanggo apa thread omong kosong iku mung prakara trifling - mbayar mati mengko ora masalah. Lan ing kasus loro, urip sampeyan mung masalah sampeyan - apa sampeyan pengin nglindhungi, utawa ora. Carane nglindhungi uga masalah sampeyan. Aku ora pengin nggawe urip gampang kanggo wong-wong mau. Ayo padha resiko urip karo kula, lan kita bakal weruh sing begja. Aku ngerti carane padha mencet mudhun karo mesin-gun geni, supaya sampeyan ora bisa mundhakaken sirah, nanging kanggo wong-wong mau aku ora yakin sing padha ora bakal crap nalika pluru singsot liwat kuping.
      1. grizzlir
        grizzlir 1 Agustus 2012 15:22
        +1
        Mung ana sawetara kasus kawilujengan sing nyata, nanging bakal ana akeh banget kasus pati minangka akibat saka adu-adu utawa minangka akibat saka penanganan senjata sing ora sopan. Aku mbaleni, golek statistik babagan panggunaan trauma. .Aja nglipur pikiran, aku nganggo bedhil, aku kelangan, aku bakal nglawan.
        1. dmitreach
          dmitreach 1 Agustus 2012 15:44
          -1
          The hurdy-gurdy wis lawas minangka showdowns saka 90s. Sing ngendi Kalash dijupuk "sah" lan "mabur." Yen saiki "plankton kantor" diwenehi pistol, banjur wong-wong, kanthi bungah, bakal padha ngrusak sirahe .... Ing alun-alun rawa. Omong kosong apa.
          Kirim link menyang panggunaan traumatik, grizzlir, yen ora kaya ing paragraf iki:
          Mayor Jenderal Polisi Leonid Vedenov, kepala Departemen Perizinan lan Permit (ULRR) Departemen Ketertiban Umum Kementerian Dalam Negeri Federasi Rusia, ujar manawa departemen kasebut pengin ngencengi prosedur kanggo njupuk lan nggawa senjata traumatik. . Alesane yaiku statistik sing diumumake dening umum: ing limang taun, minangka asil saka kacilakan utawa Kadurjanan related kanggo senjata traumatik, 60 warga Rusia tilar donya. Perlu dicathet yen ing limang taun sing padha, luwih saka 180 ewu wong mati ing tangan para penjahat ing Rusia, lan kaping telu luwih lumpuh, nanging nasibe ewonan luwih korban saka Kementerian Dalam Negeri ora nyenengake. .
          Rincian liyane: http://www.rosbalt.ru/main/2010/02/26/715716.html


          Kutipan saka S.I.T.
          Apa jenis hooligan sampeyan kabeh!? Padha tetep ing adoh padhang Soviet kepungkur. Saiki sing utama yaiku dhuwit sing ora mambu. Utawa dheweke nyepak sampeyan (sing tiba, preman uga nyepak sirah sampeyan) nganti mati kanggo njupuk sampeyan, utawa apa benang preman sing akeh banget, mula mung prekara sing ora pati penting kanggo napuk sampeyan kanggo benang omong kosong - iku. ora masalah mbayar maneh mengko.


          Kene SIT urip ing kasunyatan. Aku setuju karo pendapate. Ora kabeh hooligan tetep ing masa lalu Soviet sing padhang, nanging aku ora bisa mbayangno kahanan kasebut: "macet ing sirahku," nanging aku ora bisa.
          1. Midshipman
            Midshipman 1 Agustus 2012 22:06
            +1
            Sorry aku salah downvote
    4. Aleksys2
      Aleksys2 1 Agustus 2012 15:57
      +2
      Kutipan saka: grizzly
      Ing kasus apa wae, yen ana undang-undang sing ngidini warga nggawa senjata api laras cendhak, aku bakal mikir apa bocah kasebut metu ing dalan utawa ora, utawa luwih becik ngganti negara panggonan.


      Setuju 300%. Sayange mung ana siji plus ... sad

      Minangka conto.
      Kaping pira saben wong ing kene nyopir mabuk? Paling ora tau, aku ngarep-arep.
      Carane akeh wong sing kejiret mabuk nyopir?
      Lan pira akeh sing mati amarga nyopir mabuk?
      Apa sebabe nyopir mabuk? Aku ora ngelingi, aku wis gelut karo bojoku, cah wadon selingkuh, aku ora mendem, aku ngontrol kabeh, lan mung kanggo seneng-seneng.
      Nanging akibate, sober, sing manut hukum, nandhang sangsara.

      Kacilakan kasebut kedadeyan tanggal 27 Juli, kira-kira jam 20:22, cedhak omah nomer XNUMX ing Sabaneev Street. Limang wong dirawat ing rumah sakit amarga kacilakan kasebut.
      Miturut wartawan VL.ru, perusahaan wong sing mabuk banget menyang toko kanggo "suplemen". Ing dalan intra-blok, sopir Toyota Corolla ilang kontrol lan nyopir menyang trotoar, ing wektu iku wong-wong padha mlaku.
      Sawise sopir Toyota nabrak bocah wadon kasebut, dheweke nyoba uwal saka papan kasebut. Nanging, dheweke ora bisa pindhah adoh - sawise 100 meter mobil manca skidded maneh lan tabrakan menyang tembok bangunan durung rampung.
      Dampak kasebut ngirim penumpang ing kursi ngarep mabur metu saka kompartemen penumpang. Telung kanca sing ana ing mburi nggebug sirahe, lan sing nyebabake kacilakan kasebut tatu parah lan ora sadar.
      Akibaté, butuh telung tim ambulans kanggo rumah sakit kabeh peserta ing kacilakan kasebut. Sopir dhewe paling tatu - wong ing kondisi serius.
      Bocah-bocah wadon sing mlaku-mlaku ngalami patah sikil lan tatu parah ing pundhake, saiki dheweke ana ing rumah sakit.
      Kabar Vladivostok ing VL.ru
      1. Bort Radist
        Bort Radist 1 Agustus 2012 17:04
        +3
        Saiki anak-anak kita wis aman! Sampeyan mbokmenawa duwe omah lan sawetara hektar tanah, lan watara njaga?
      2. Midshipman
        Midshipman 1 Agustus 2012 22:16
        0
        Sampeyan, kaya umume kritikus, mung ora anyar! Kanggo loro nyinggung administratif, padha sangsoro saka lisensi kanggo senjata, kalebu mundhut saka passport lan kaya. Yen langkah-langkah kasebut ditindakake kanggo para pembalap, ing Moskow mobil bakal kurang umum tinimbang mobil sing ditarik jaran. Ayo kula saiki, apa sing kita padudon?
    5. Perse.
      Perse. 1 Agustus 2012 16:07
      +2
      Sayange, grizzlir, ana dhuwit gedhe banget ing saham, kanggo ngedol ton saka PM padha saka warehouses, freebie liyane, kabeh dadi ing, plus politik reged. Ing legiun wong-wong sing nandhang sangsara kanggo njaluk senjata militèr, sawetara rampung amarga saka Komplek, liyane amarga whim kanggo dolanan adiluhung, liyane mung, naively lan tulus mistaken lan pengin "apa sing paling apik", nanging dudu cowboys apes. , lan dudu kita sing bakal mutusake , lan paman, kanthi dhuwit akeh ... Aku uga ora pengin ngubengi senjata ing wektu tentrem. Ayo saben wong nindakake pakaryane dhewe, guru mulang, dokter nambani, tentara lan polisi nglindhungi. Overage lanang sing wis ora dijupuk piyambak, - kanggo hot spot, supaya padha katon ing getih, Mungkin padha bakal ngerti soko, digunakake everyone impen kang karo pistol, executing utawa pardoning ing discretion dhewe, "sheriffs" ... Umumé , hak-hak lan kesempatan sing menehi hukum "On Weapons", petani normal cukup, nanging sing lemah lan pengecut ora bakal disimpen kanthi bedhil, kaya gegaman liyane.
      1. dmitreach
        dmitreach 1 Agustus 2012 16:20
        +1
        Pejabat polisi khusus lan kulawargane tiwas ing wilayah Rostov.
        http://pravo.ru/news/view/13771/
        Kulawargane lunga preinan. Crita sing medeni banget. Perwira tempur, prajurit. Babagan dheweke mung review apik saka kolega. Ana wong gedhe.
        Dadi aku ora pengin mlaku-mlaku ing wektu tentrem karo gegaman, nanging sapa sing ngomong wektu tentrem?
        1. grizzlir
          grizzlir 1 Agustus 2012 16:46
          +1
          Yen sampeyan ngomong babagan penembakan kulawarga perwira pasukan khusus ing taun 2009, banjur wong diwasa ditembak turu ing mobil lan bocah-bocah dipateni nganggo lading. dheweke, mung senapan mesin iki bisa karo kriminal. Iku ora bab gegaman, nanging bab kemampuan kanggo nggunakake lan kriminal bakal tansah nggunakake pisanan. Lan paling warga ora bakal nyimpen gadhah tong minyak ing kanthong. menehi hasil karo senjata ngerti iki. Sampeyan bisa uga duwe pendapat beda, nanging aku yakin sing ora bakal ana legalization saka short-barreled senjata rifled sipil, mung ngomong kosong.
          1. Midshipman
            Midshipman 1 Agustus 2012 22:19
            0
            Inggih, inggih, nanging, miturut data paling anyar, ana bekas borgol ing tangan petugas, kepiye sampeyan seneng? Sampeyan ngrungokake versi resmi luwih, iku ora ngerti carane padha muni yen wis gegaman!
      2. SIT
        SIT 1 Agustus 2012 16:40
        +2
        Kutipan saka Perse.
        Ayo saben wong nindakake pakaryane dhewe, guru mulang, dokter nambani, tentara lan polisi nglindhungi.

        Dadi ora ana sing mbantah babagan iki! Nggawa sepotong wesi karo sampeyan - uga, apa sing bisa dadi buzz ing kene? Mesthine, luwih becik ngurusi urusane dhewe-dhewe, ngerti yen polisi sing ngurusi urusane dhewe. Dadi ayo padha nindakake! Kaping pisanan, ayo nyekel paling ora kabeh 255 barel sing dikarepake kanthi resmi, lan banjur bakal nemokake ing ngendi warga Republik Chechen sing manggon ing Mrskva duwe ijin kanggo APS, lsp. lsp. Banjur sanajan pistol lan ember kartrid iki diwenehake kanthi gratis, aku isih ora bakal njupuk. Neraka karo aku nalika ana wong sing njaga keamananku.
        1. grizzlir
          grizzlir 1 Agustus 2012 17:00
          -1
          Kutipan saka S.I.T.
          Dadi ayo padha nindakake! Kaping pisanan, ayo nyekel paling ora kabeh 255 barel sing dikarepake kanthi resmi, lan banjur bakal nemokake ing ngendi warga Republik Chechen sing manggon ing Mrskva duwe ijin kanggo APS, lsp. lsp.
          Warga sing duwe akar Kaukasia ing tangane duwe ciloko sing ora kadhaptar, lan sapa sing njupuk saka wong-wong mau, tumindak aktif saka badan urusan internal diwiwiti mung sawise komisi sawetara serangan teroris, banjur presiden nguji sistem keamanan anyar ing metro lan wong ing seragam nggambaraké kegiatan, mung banjur kabeh iku cepet subsides lan tetep kaya iku.Contone, sampeyan wis suwe ndeleng perwira penegak hukum mriksa dokumen saka wong saka Kaukasus, Aku wis ora katon kanggo dangu. Lan iki. ing Moskow, sanajan apa sing daktulis ora ditrapake kanggo topik diskusi.
          1. dmitreach
            dmitreach 1 Agustus 2012 20:10
            +1
            grizzlir, sampeyan nggawe kesimpulan sing bener babagan "warga (s) karo werna Kaukasia" lan "ciloko sing ora kadhaptar" lan IBD saka lembaga penegak hukum.
            Dadi sampeyan yakin iki wektu tentrem? Utamané ing wektu kita, nalika kanca. grizzlir, ora wareg karo kualitas karya polisi ing Moscow. Lan anane warga trunk ilegal.
            Aku tenang babagan Kaukasia. Sing nyuwek emas kanggo Rusia ing Olimpiade karo bab. Aku ROOT pegulat judo saka tim Rusia, preduli saka warga negara.
        2. Midshipman
          Midshipman 1 Agustus 2012 22:21
          0
          Ojo seret, aku ora ngerti, sampeyan kepeksa, apa?
    6. Midshipman
      Midshipman 1 Agustus 2012 21:47
      +1
      Apa sampeyan ngerti manawa penjahat serius, sadurunge arep ngrampog, kepengin weruh manawa calon korban duwe senjata? Lan yen warga biasa duwe kesempatan kanggo duwe gegaman, banjur gopstopniks acak bakal mikir babagan! Jagad kebak conto.
      1. Splin
        Splin 1 Agustus 2012 22:15
        +1
        Quote: Midshipman
        kemungkinan duwe gegaman, banjur gopstopniks acak bakal mikir

        Dheweke bakal nabrak langsung. Kita dudu jagad kabeh. Pisanan padha ngalahake kita, banjur takon.
        1. Midshipman
          Midshipman 1 Agustus 2012 22:55
          0
          Inggih, yen sampeyan serius ngganggu wong, banjur paling kamungkinan ya, uga, tumindak luwih andhap asor lan ora menehi alesan. Lan wong acak bakal mikir 100%
          1. Splin
            Splin 1 Agustus 2012 23:07
            +1
            Dheweke bakal nyelehake tanpa mikir maneh. Aku bubar sinau yen kita manggon ing jagad Counter Strike. Urip saiki ora ana gunane. Kaya ing abad tengahan.
            1. Midshipman
              Midshipman 1 Agustus 2012 23:37
              +1
              Matur nuwun Gusti, prabédan antarane PM 9x18, duweni potensi diijini, lan senapan serbu Kalashnikov kira-kira padha antarane piso pawon lan AK padha, supaya ana ora perlu kanggo mundhakaken nix kene. Pungkasane, maca babagan maksud Angkatan Darat AS babagan warga sipil sing duwe telung tong bedhil lan kartrid penengah saben kulawarga. Dadi dheweke ora wedi?
              1. Splin
                Splin 2 Agustus 2012 06:33
                0
                Aja mbandhingake warga Amerika lan kita. Padha totalitas ngendi massa manut hukum. Kita lair kanthi semangat kraman. Mulane, nggunakake senjata iku siji, lan kita liwat 90s lan karakter kita wis ora diganti wiwit iku.
                1. dmitreach
                  dmitreach 3 Agustus 2012 00:04
                  0
                  About "integritas umum Amérika" Aku iku menarik kanggo ngrungokake residents saka Orleans lan wong lanang saka Blackwater, sing padha melu netepake hukum lan supaya sawise Hurricane Katrina.
                2. Midshipman
                  Midshipman 4 Agustus 2012 00:08
                  +2
                  Ing Amerika, rabble kuwi wis kumpul, apa jenis saiki ora ana "semangat". Aja njupuk kita kanggo sapi, kita entuk! Yen sampeyan ora seneng, sniffle menyang gombal, wong bakal ngerti!
            2. Roland
              Roland 4 Agustus 2012 22:03
              0
              Lan ing jaman sejarah apa (urip) malah entuk dhuwit? Ora ana sing kaya ngono ing jagad iki lan ora bakal ana.
  19. wul66
    wul66 1 Agustus 2012 19:52
    +3
    Mung ana siji pendapat babagan topik iki - mung siji kategori warga sing ora duwe hak senjata - BUDAK. Kabeh liyane saka kang ala.
    1. Midshipman
      Midshipman 1 Agustus 2012 22:25
      0
      Umumé, ya. Aku malah bakal ngomong, dudu "Budak", nanging wong sing ora tanggung jawab, lemah lan bodho sing ora bisa mangsuli tumindake, sing dadi sinonim.
    2. atesterev
      atesterev 2 Agustus 2012 04:53
      +1
      Sampeyan adoh saka pembangunan sosial ... Perbudakan rampung ing ngendi wae ing ewu setengah taun kepungkur. Bener, wis diuripake ora suwe suwe suwene satus taun ing negara paling demokratis ing donya, ya, iki ora diitung :)
  20. Midshipman
    Midshipman 2 Agustus 2012 00:18
    0
    Apa tegese (2) marang julukanku?
  21. Romawi
    Romawi 2 Agustus 2012 01:04
    +2
    Aku wedi yen salah, nanging wong-wong sing nyetujoni adol senjata kanthi gratis, kaya-kaya wis ilang saka kasunyatan saben dina lan urip mayoritas populasi. Saiki ana 40 pembunuhan rumah tangga saben taun. iki, bagean singa iku mendem utawa drugged. ketimpangan sosial ing masyarakat punika tension ageng. Ketoke, iku mokal kanggo mbusak karo portvich lan vodka. Wong pinter mutusaké kanggo uncalan senjata api menyang cauldron iki.
    Elingi wong-wong sing dadi tentara. sing melu memungsuhan. Nganti separo wong sing mati amarga ceroboh nangani gegaman! Maneh, ing kene sawetara, ketoke, ngadili dhewe. Senadyan setaun sepisan teken pucuk. Sawise kabeh, enom wong bakal lengen piyambak pisanan Yen wong bakal ngomong sing wong enom sinau karo kita sak dina, lan ing wayah sore - kanggo gedung olahraga, banjur iki "sethithik beda"! Nanging senjata api ora trauma, siji narik saka pemicu - lan wong kélangan urip utawa dadi dipatèni.
    Apa sampeyan duwe anak ing umum, wong-wong sing kanggo iku? Yen kepuasan moral teka nalika sijine PM polesan ing dompet kanggo putri, ninggalake ngarep ing wayah sore, sampeyan duwe masalah gedhe karo sirah!
    PS Saiki dheweke kerep ngomong babagan Kaukasia, nanging paling ora nggunakake sampah, wong sing wedi karo kabeh, kanthi gaman ing kanthonge, lan malah kena pengaruh apa wae, luwih mbebayani.
    Lan artikel ing sadawane dalan iki nyelidiki wilayah kasebut lan wilayah - kaya sing dikarepake - ora cukup!
    1. Midshipman
      Midshipman 2 Agustus 2012 23:32
      +1
      Aku mikir sampeyan metu saka tutul karo kasunyatan. Ora ana sing gagap babagan adol senjata gratis. Kita ngomong babagan adol senjata laras cendhak kanggo kategori warga tartamtu lan bukti (aku nandheske).
  22. atesterev
    atesterev 2 Agustus 2012 04:46
    +1
    Ing SD sandi! Sawise diadopsi hukum kasebut, saliyane bandit, kabeh jinis psikososial lan pecandu narkoba bakal dipecat aku !!! AKU ORA KENE.
  23. SovGeo
    SovGeo 2 Agustus 2012 05:53
    +1
    Aku nesu karo argumentasi pinter saka pejabat dhuwur babagan ora bisa ditemokake kanggo nemokake senjata laras cendhak ing tangan populasi Federasi Rusia (kita bakal njupuk siji liyane, lan sapiturute) Aku ngadili saka pengalamanku dhewe: Aku wis kerja. ing geologi kabeh uripku. Dheweke ora diidini mlebu lapangan ITR tanpa senjata. Aku kudu nggawa Revnagan utawa TT. Ing dina libur, ora ana sing nyerahke gaman ing ekspedisi ing saindhenging taun lan disimpen ing omah. Anakku wis dolanan karo dheweke wiwit umur telung. Dheweke dadi tuwa - disassembly, reresik pistol utawa revolver ana tugas. Inggih, shooting ing ngarsane amunisi. Dadi ing pungkasan sekolah, bedhil kanggo dheweke dudu woh sing dilarang, nanging minangka perabotan omah biasa sing kudu ditangani kanthi ati-ati lan kanthi ati-ati - amarga dipalu ing sirahe wiwit cilik. Saiki dheweke wis diwasa lan aku ngerti yen dheweke ora bakal duwe kepinginan, tanpa alasan sing apik, mung mbukak tong minyak, apa maneh nembak ...
    Dadi kene aku arep. Sampeyan perlu kanggo ngajari populasi Federasi Rusia saka kanak-kanak ing semangat njaluk digunakake kanggo senjata. Lan ora nglarang kabeh lan kabeh wong lan mbengok kanthi histeris: "Oh, bedhil laras cendhak, oh, traumatisme ...."
    1. wul66
      wul66 2 Agustus 2012 16:18
      0
      Aku setuju banget, jawaban sing wicaksana kanggo tantrums.
    2. Bismark
      Bismark 15 Agustus 2012 12:05
      0
      Aku wedi saiki populasi Federasi Rusia adoh banget saka iki.
  24. alex snajder
    alex snajder 2 Agustus 2012 19:25
    0
    Ya, aku ora ngerti, aku duwe Makarov (traumatis) sajrone 7 taun aku ora nate nggunakake, sanajan ana kahanan nalika ndeleng dheweke ing holster))) lan wong-wong langsung dadi luwih apik ...
  25. Roland
    Roland 4 Agustus 2012 21:58
    0
    Ing tangan siji, kita butuh gaman ing wektu pidana, mung ing sisih kulon alam bébas luwih elek. Ing tangan liyane, kita kabeh ngerti carane mendem kita seneng ngelingi grievances lawas.

    Aku iku bisa kanggo legalize nanging ing wektu sing padha mbenerake hukum ing poto-nimbali, uga ati-ati lan multi-tataran kontrol pelamar kanggo senjata api.

  26. MIKK1972
    MIKK1972 6 Agustus 2012 19:55
    -1
    Aku kanggo, nanging aku ora pengin duwe senjata api, aku ora perlu.
  27. pigura5
    pigura5 7 Agustus 2012 01:55
    -1
    Ora mungkin mikir babagan sing luwih mbebayani lan bodho tinimbang legalisasi senjata.
  28. .htaccess
    .htaccess 8 Agustus 2012 15:19
    0
    Nerbitake hukum normal babagan senjata gas lan pneumatik, ora perlu senjata api.
  29. Sevastopol
    Sevastopol 12 Agustus 2012 21:33
    0
    kabeh perwira kudu diijini duwe pistol pribadi. liyane banget awal. ya ora apa-apa.
  30. alex4i4erin
    alex4i4erin 25 Agustus 2012 16:58
    0
    Saben wong gegaman .... Kenapa? Dheweke bakal cilaka awake dhewe lan Gusti Allah ngalang-alangi wong liya, Profesional ora butuh gaman, kanthi katrampilan tartamtu bolpoin uga minangka senjata. Kejahatan wis duwe arsenal lan pasar akuisisi. Legalisasi senjata minangka solusi kanggo kompleks inferioritas wong, miturut pendapatku .. Miturut cara, ing Kaukasus Lor, sing pengin duwe senjata, dudu sing duwe hak miturut hukum ..
  31. artem9570
    artem9570 21 Oktober 2012 18:32
    0
    alex4i4erin, ngrungokake mrico. nalika 5 gopniks bakal jancok sampeyan, Aku bakal weruh carane sampeyan bakal ngomong. ing Amerika, ing negara kidul, meh tanpa istiméwa padha pindhah karo senjata lan Che. ana kejahatan sing luwih sithik tinimbang kita, amarga bando biasa ora pengin ngowahi kuldi ing kana (aku ngomong babagan perampok, pembunuh, lan liya-liyane, yen bando kita duwe batang, nanging ora ana sipil biasa. Ora ana keadilan, mula aku pancene ngidini akuisisi senjata lan panggunaan kanggo pertahanan diri.
  32. Ivan-kolt 1911
    Ivan-kolt 1911 30. mars 2014 23:19
    -1
    Sampeyan perlu kanggo legalize minangka ing Amerika Serikat, padha njupuk saka senjata sing ora kadhaptar, lan wong biasa ora duwe apa-apa kanggo defend piyambak saka bandit. Sampeyan ora bisa tansah nelpon polisi.