Truk jaman perang: GAZ-AAA, ZIS-6

19

Kamenangan Agung digawe ing markas, ing ngarep, uga ing biro desain lan toko pabrik. Kontribusi invaluable kanggo kamenangan umum liwat mungsuh digawe dening motor lan perancang mobil ing USSR. Saben uwong mangerténi nggunakake nyebar saka supaya disebut-lorry - GAZ-AA truk. Nanging ana uga truk langka nalika Perang Patriotik Agung. Antarane iki GAZ-AAA lan ZIS-6.

Iki minangka mobil sing meh padha ing pirang-pirang cara. Contone, siji wheel rumus 6x4 dipun ginakaken kanggo wong-wong mau. ZIS-6 wiwit diprodhuksi ing taun 1933, lan GAZ-AAA - ing taun 1934.



Kapasitas mbeta ZIS-6, dibandhingake karo leluhure, ZIS-5, wis tambah siji ton, minangka asil dadi 4 ton. Truk kuwi digunakake ora mung kanggo transportasi barang. Ana akeh modifikasi saka ZIS-6, kang diselehake ing awak senjata, searchlights lan tank bahan bakar. Ing musim gugur taun 1941, peluncur roket Katyusha wiwitane dipasang ing sasis ZIS-6.

Review video saka majalah "Konco setir" menehi gambaran rinci saka ZIS-6 lan GAZ-AAA. Utamane, taksiran diwenehake marang mesin truk, pasokan bahan bakar, lan daya torsi dhuwur. Kabeh ciri utama mobil iki, kang diputer peran ing sabab saka Kamenangan Agung.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    19 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +3
      11 May 2020
      Truk jaman perang: GAZ-AAA, ZIS-6

      Senadyan kabeh "kuna" desain (ora sembarang hydraulics lan liyane "kelebihan"), iki kesederhanaan disengaja njamin toleransi fenomena lan maintainability saka mesin iki.

      Kasunyatan sing luar biasa lan ora pati ngerti babagan mesin ZIS - 5 (6) GAZ-AAA (?) kulawarga iku ora "liners" digunakake minangka bantalan kosong crankshaft (minangka adat ing endi wae), nanging "ing panggonan" ana. kapenuhan alloy "babbit", kang ing kahanan toko ndandani lapangan ngilangi kabutuhan pas jurnal crankshaft, kang ing wektu sing padha malah bisa dadi diameteripun beda (!!!) ...
      Yen mung ana "pangilon" ya ...
      1. +2
        11 May 2020
        Kasedhiya kanggo pembalap garis ngarep Perang Patriotik Agung, lan kanggo pembalap milisi NM DPR/LPR.


    2. 0
      11 May 2020
      padha ngandika sing padha capitalized tengen ing dalan, Cut liners crankshaft saka mantel, kapenuhan apa metu lan nerusake, sampeyan njaluk menyang rembat ing, lan tinimbang karburator a, armful saka rags kang fighter pour bensin saka a canister lying ing swiwi.
    3. 0
      11 May 2020
      Ya, Amerika ngerti carane nggawe mobil ing taun 1930-an. Ford-Timken (GAZ-AAA), Atokar Dispatch (ZiS-6) iku mobil sing apik banget.
      1. 0
        11 May 2020
        Aku ora bisa nanging setuju yen industri mobil banjur ing Amerika Serikat iku soko, ngimpi saka t.s. Wektu emas sing diwiwiti ing 30s lan ambruk ing 70s. Banjur kabeh dadi mboseni, rapuh lan ditekan banget dening pesaing saka Asia.
      2. Komentar wis dibusak.
        1. -1
          11 May 2020
          Truk, GAZ-M1, GAZ-AAA, ZiS-3/6 - kabeh iki mobil Amérika, diprodhuksi ing lisensi ing pabrik dibangun dening engineers Amérika. Soviet ana pasukan pegawe lan refinement mesin miturut kabisan industri Soviet.
          1. -1
            11 May 2020
            Yen sampeyan klelep kanggo Amerika kaya ngono, iki kasunyatan sing kondhang, ora bakal duwe bathi yen ora kenek driji.
            1. +1
              11 May 2020
              Miturut cara, dheweke ora nulungi, nanging entuk tenaga kerja sing murah. Lan ing USSR padha entuk dhuwit kanggo adol lisensi, teknologi lan kabeh pabrik. Miturut cara, kaya Jerman, padha digawe dhuwit ing teknologi kanggo USSR.
          2. +4
            11 May 2020
            Kutipan saka Zeev Zeev
            Lorry, GAZ-M1, GAZ-AAA, ZiS-3/6 - kabeh iki mobil Amérika

            Ya, aku kelingan pesenmu lol yaiku Catherine II Jerman (Prusia) (!!!) sedulur permaisuri, mung adhedhasar kanyatan asale belay .

            Dadi, sejarah mbaleni dhewe ... Ing arena, kabeh padha ...
            1. 0
              11 May 2020
              Minangka adoh saka aku elinga, iku bab kasunyatan sing telung ratu Jerman dibagi Persemakmuran.
          3. -1
            11 May 2020
            Kutipan saka Zeev Zeev
            Truk, GAZ-M1, GAZ-AAA, ZiS-3/6 - kabeh iki mobil Amérika, diprodhuksi ing lisensi ing pabrik dibangun dening engineers Amérika. Soviet ana pasukan pegawe lan refinement mesin miturut kabisan industri Soviet.

            Ngeculake desain wong liya kadhangkala luwih angel tinimbang desain sampeyan dhewe.
            Mulane, tembung sampeyan saka dongeng telung puluh taun kepungkur.
            Yen sampeyan ora ngerti masalah teknologi, pikirake kenapa saiki kita ora bisa nyalin apa wae sing apik ???
            Lan yen sampeyan ora bisa nangani sing salah siji, katon ing T-34 lan tank Christie kang ... Punika conto nyata saka Rusia nyalin teknologi Amérika.
            1. 0
              11 May 2020
              Ora, T-34 minangka salinan. Salinan kasebut yaiku BT-2. Lan "telung puluh papat" yaiku pangembangan tank Christie.
              1. 0
                14 May 2020
                Kutipan saka Zeev Zeev
                Salinan yaiku BT-2
                Apa sampah, cukup foto kanggo mangerteni yen BT-2 ora salinan, nanging pangembangan Christie M-1931, lan mung solusi penundaan umum tetep saka Christie ing T-34.
                1. 0
                  14 May 2020
                  Solusi suspensi umum, tata letak umum, hatch driver ing waja frontal ...
      3. 0
        11 May 2020
        Sampeyan ora bingung apa-apa? Mungkin Ford Timken yaiku Gaz-AA, lan Autocar Dispatch yaiku Zis-5?
        1. 0
          11 May 2020
          Timken punika GAZ-AAA, nanging bab ZiS-6 sampeyan setengah tengen. Dispatcher minangka basis saka ZiS-5, lan ZiS-6 wis digawe saka iku, poros mburi Timken disalin
      4. 0
        11 May 2020
        Aja ngapusi, kabeh padha reworked kanggo kahanan kita, elinga film "Direktur"
    4. 0
      11 May 2020
      Ing pungkasan taun 70-an, mbah kakung sing menarik nyambut gawe kanggo kita. Sajrone perang, dheweke dadi operator ing lori, mula dheweke nyritakake carane liner dipasang ing crankshaft saka sabuk kulit lan ora ana apa-apa, kanggo sawetara wektu mobil kasebut lunga. Dheweke nyritakake carane dheweke ditawan, banjur mlayu lan perang ing poppies (partisan Prancis), nuduhake foto, aku ora ngerti carane bisa slamet.
    5. 0
      Juli 9 2020
      Quote: Pemberontak
      Kasunyatan sing luar biasa lan ora pati ngerti babagan mesin ZIS - 5 (6) GAZ-AAA (?) kulawarga iku ora "liners" digunakake minangka bantalan kosong crankshaft (minangka adat ing endi wae), nanging "ing panggonan" ana. diisi karo paduan "babbit",

      Liners ditampa nang endi wae saiki, lan ing dina iku bantalan sing diisi babbitt minangka solusi desain sing umum lan umum, mesthine ing mesin traktor, lan aku uga mikir babagan mesin mobil.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"