Kasempatan jet tempur Swedia JAS 39 Gripen nglawan Su-35 Rusia

74

Pesawat Swedia JAS 39 Gripen diarani pesaing serius kanggo pesawat tempur multi-tujuan Rusia Su-35. Sawetara media Kulon malah ngaku kaunggulan Gripen tinimbang Su, nanging apa pancen bener?

Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing Swedish badhan Saab, kang Produsèn saka Gripen, banget kasengsem ing nelukake pasar donya kanggo pejuang generasi anyar. Nanging kanggo mujudake tugas iki, dheweke kudu entuk keunggulan kompetitif saka saingan utawa, yen ora bisa, gawe uwong yakin para panuku potensial babagan keunggulan produke. Lan ing kene PR sing kompeten dimainake, sing Saab tansah cukup enten.



Kekuwatan Gripen


Sajrone kunjungan menyang Finlandia, Panglima Angkatan Udara Swedia Mats Helgesson ujar manawa JAS 39 Gripen bakal bisa numpes Sus Rusia tanpa masalah. Kajaba iku, Helgesson ujar manawa Gripen minangka pesawat sing dirancang kanggo numpes pejuang Rusia. Properti "apik banget" kasebut, miturut pendapate, ditemtokake dening kemampuan JAS 39 Gripen kanggo macet sinyal radio lan, amarga iki, kanthi rahasia mlebu garis serangan.

ahli militèr Inggris penerbangan Justin Bronk saka Royal Joint Institute for Defense Research uga ngalembana pesawat Swedia, argue sing Gripen outperforms kabeh pejuang modern liyane amarga perang elektronik majeng. Keprigelan Saab, ing upaya kanggo ngalahake pesaing, milih ora ngembangake teknologi siluman, nanging kanggo ngembangake peralatan perang elektronik: sawise kabeh, padha bisa tansah ditingkatake tanpa mbangun kabeh pesawat.

Pancen, perang elektronik minangka kekuwatan pesawat Swedia. Nanging iki ora cukup kanggo pirembagan bab kaunggulan saka JAS 39 Gripen. Contone, ing Suriah, malah pesawat Amérika dilengkapi radar udhara kelas dhuwur modern ora bisa serius nglawan Rusia Su-30SM lan Su-35S. Bisa uga kaslametane pesawat Swedia pancen bakal tambah amarga nggunakake sistem perang elektronik modern, nanging iki ora ateges manawa bisa perang kanthi syarat sing padha karo Su-35.


Pejuang sing entheng dudu saingan sing abot


Iku worth mbayar manungsa waé kanggo kasunyatan sing ing Angkatan Udhara Swedia ora divisi ing kelas, mula JAS 39 Gripen dianggep minangka pesawat universal, kang bisa diutus tugas sembarang. Nanging nyatane iku pejuang multirole entheng. Minangka nuduhake sejarah perang udhara ing dekade anyar, ing operasi pertempuran nyata pejuang kuwi tansah kalah kanggo pesawat specialized. Su-35 kalebu kelas pejuang abot.

Kajaba iku, pesawat kasebut wis "mbukak" ing kahanan permusuhan nyata ing Suriah, ora kaya Gripen Swedia, lan wis mbuktekake kanthi apik ing kana. Iku worth considering sing Gripen E luwih ènthèng tinimbang Su-35S, rodok olo saka ing syarat-syarat tikaman engine, wis kacepetan pesawat ngisor lan maneuverability ngisor.

Keprigelan Swedia nyedhiyakake pesawat kasebut kanthi mesin General Electric F414, nanging uga kurang kuat tinimbang AL-31 sing digunakake ing pesawat tempur Su-27 Rusia. Apa peralatan perang elektronik modern bakal nutupi kabeh kekurangan kasebut?

Mulane, yen kita mbandhingake pesawat Swedia karo saingan Rusia, jelas ora karo Su-35, nanging karo MiG sing luwih cedhak ing kelas.

Pungkasan, siji ora kudu lali babagan faktor penting liyane ing pertempuran udara - skill individu pilot. Pilot Rusia sing mabur Su-35 duwe pengalaman sing nyengsemake babagan operasi tempur nyata, sing ora bisa dikandhakake babagan pilot militer penerbangan Swedia. Patut, tingkat skill, utamané yen kita pirembagan bab kemampuan kanggo tumindak ing perang udhara nyata, iku luwih dening definisi, lan mulane ana sakbenere sawetara kemungkinan kanggo Gripen.

Iku angel ora setuju karo Igor Morozov, anggota Dewan Federasi Federasi Rusia, sing menehi saran Angkatan Udara Swedia supaya ora nggawe mitos "perusak" pesawat Rusia, nanging kanggo mutusake masalah masalah ngatur pertahanan wilayah udara dhewe.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

74 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 17
    12 Mei 2020 14:06
    Mung perang udhara nyata sing bisa ngomong sapa sing bisa apa ... Liyane saka kategori "Sapa sing duwe bapak sing luwih kuwat!"
    Kanggo Grippen, sampeyan ora kudu menehi diskon .. Wong Swedia duwe kompleks industri militer sing kuat, mula nggawe pejuang sing apik ora dadi masalah kanggo dheweke.
    1. 0
      15 Mei 2020 11:38
      Karya liyane saka nulis saka seri sing luwih kuwat tinimbang paus vs gajah ... Malah kanggo simulasi kahanan saka rapat siji-siji sing ora sengaja (ing kasunyatan modern) cukup angel. Ya, sing duwe dhukungan lan organisasi sing luwih apik, ditambah karo sarana deteksi lan dhukungan, malah ora ditrapake kanggo topik teknologi penerbangan. Sampeyan kudu nimbang peralatan pesawat miturut kritéria liyane, kalebu malah paramèter biaya pangopènan, etc.
  2. +6
    12 Mei 2020 14:07
    Yen wong Swedia asring mbaleni babagan kaunggulan, mula dheweke ragu-ragu.
    1. +2
      12 Mei 2020 15:16
      Iku ora bab Swedia. Lan sing njagong ing kontrol pejuang iki, latihan lan, mesthi, senjata. Wong Swedia stubbornly promosi pesawat ing saindhenging donya.
    2. +2
      12 Mei 2020 16:37
      "Swedia asring mbaleni babagan kaunggulan, tegese dheweke dhewe mangu-mangu" - maca artikel ing situs iki 90% babagan keunggulan senjata Rusia.
    3. 0
      15 Mei 2020 16:17
      Kutipan saka knn54
      Yen wong Swedia asring mbaleni babagan kaunggulan, mula dheweke ragu-ragu.

      Biasane promosi diri: sampeyan kudu ngedol pesawat sampeyan.
  3. +6
    12 Mei 2020 14:11
    Apa kemungkinan Swedia bisa urip yen ana perang donya?
    1. + 11
      12 Mei 2020 14:36
      Paling gedhe ... kaya ing Perang Donya 1 lan 2.
      1. +5
        12 Mei 2020 14:42
        Sapa sing kepengin weruh 10 yuta wong Swedia sing lungguh ing watu gundhul nalika ngrangkul Karlsson?) Ana luwih akeh wong ing setengah kutha ing China.
        1. +1
          12 Mei 2020 14:43
          Dheweke mung netral lan ora melu perang wiwit jaman Charles.
          1. +3
            12 Mei 2020 15:05
            Iki Rusia liar intimidated mangan iwak))) Wow, aggressors! Inggih, boten, kita bakal mbangun Saab lan sepisan maneh ngrebut saka wong-wong mau ing cedhak Poltava! ngguyu
            1. +4
              12 Mei 2020 15:08
              Dheweke mung bakal mlebu tender karo Mig35 .... dheweke duwe niche sing apik - luwih cilik lan luwih murah tinimbang F16. Kanthi kabeh arsenal rudal.
              1. +2
                12 Mei 2020 21:35
                Gripen dudu montor mabur sing ala, utamane ing ngarsane misil Meteor, bisa uga ora bisa maneuver kaya Mig, nanging kaya Su, nanging isih dadi mungsuh sing mbebayani yen pilot sing apik ing setir. Aku ora ngerti kenapa Mig-35 tansah diremehake dibandhingake karo Su-35, ing pertempuran cedhak Mig luwih bisa maneuver lan avionik Mig wis "tuwuh".
          2. +4
            12 Mei 2020 15:08
            Kutipan saka Zaurbek
            Dheweke mung netral lan ora melu perang wiwit jaman Charles.

            Mung ing kertas.
            Nalika Perang Soviet-Finlandia (1939-1940), bantuan kanggo Finlandia dianakaké ing Swedia. Saka Swedia menyang Finland tindak "Svenska frivilligkåren" ("Swedish Volunteer Corps") saka mantan lan saiki prajurit saka tentara Swedia, kang dumadi saka 9640 sukarelawan. Ing wektu sing padha, Swedia ngaku yen ora dadi partai konflik lan terus netralitas. Swedia uga nyedhiyakake Finlandia kanthi silihan awis, ngirim senjata, ngatur penggalangan dana lan liya-liyane.
            1. -1
              12 Mei 2020 15:11
              Bantuan iku dudu perang .... padha kerja kanggo Jerman lan menehi wong Yahudi marang Jerman kanthi cara sing teratur.
              1. +5
                12 Mei 2020 15:14
                Kutipan saka Zaurbek
                Bantuan dudu perang...

                Aku khusus nyorot tembung kunci kanthi kandel.
                Utawa, CAPSOM kudu nyorot tembung "saka mantan lan akting anggota tentara Swedia"? ^_^
                Lan meh sepuluh kiloryl, sampeyan ngerti, cukup serius. Kanggo prasaja "bantuan" ora maneh narik. Saperangan resimen, bener divisi. Padhet banget kanggo negara kanthi populasi sing sithik.
                1. -3
                  12 Mei 2020 15:25
                  Nanging, Swedia dudu negara aggressor adhedhasar asil ..... Federasi Rusia ora nglawan Ukraina ... uga. lan Finlandia diserang dening USSR dhewe. Kene teka sukarelawan. Skuadron Swedia ora katon ing Murmansk.
          3. +5
            12 Mei 2020 17:04
            Kutipan saka Zaurbek
            Dheweke mung netral lan ora melu perang wiwit jaman Charles.


            Nanging apa bab sing disebut "Perang Finlandia" saka 1808-1809?

            Akibaté, tanggal 5 September (17), 1809, prajanjèn perdamaian ditandatangani ing Friedrichsham, artikel-artikel penting yaiku:

            - kesimpulan Swedia babagan perdamaian karo Rusia lan sekutune (Prancis sedulur lan Denmark)
            - adopsi blokade kontinental lan penutupan pelabuhan Swedia kanggo Inggris;
            - cession saka kabeh Finlandia, Kapuloan Åland lan bagéan wétan Vestro-Botnia lan Lapland, dadi milik langgeng Rusia.

            Nalika iku teka netralitas Swedia asli. Tanpa gangguan ya ...
          4. -3
            12 Mei 2020 17:08
            Apa padha "netral"? Hitler dibantu karo bijih, bantalan lan mekanisme siap-digawe kanggo teknologi! Elingi bedhil anti-pesawat Oerlikon, senjata sing kuat banget lan nggegirisi nalika iku! Kasunyatan yen ana "netralitas" tartamtu amarga mung ora ana sing kepengin banget karo wilayahe dhewe, lan yen agresor nyata butuh apa-apa saka dheweke, dheweke bakal menehi dhewe ...
            1. -1
              12 Mei 2020 17:12
              Dheweke ora ana ing NATO .... lan nyatakake kedaulatan ... lan bijih minangka bisnis! Rusia menyang Ukraina lan batu bara lan GOS tansah didol
            2. +3
              13 Mei 2020 04:58
              Kutipan saka Yngvar
              Elingi bedhil anti-pesawat Oerlikon, senjata sing kuat banget lan nggegirisi nalika iku!

              Sampeyan wis mbingungake Swedia karo Swiss. Oerlikon Contraves AG minangka perusahaan Swiss. https://ru.wikipedia.org/wiki/Oerlikon_Contraves
          5. +2
            12 Mei 2020 17:15
            Ngapa ora? Ing abad ka-19, padha nyoba kanggo campur tangan ing disassemblies Eropah ing sisih Inggris. Lan padha ditinggal tanpa Finland sawise asil perang Rusia-Swedia taun 1809.
            Senajan, yen sampeyan maksud Charles nomer 13, sing mrentah wektu iku, lan ora 12, nuwun sewu, aku salah :)
          6. 0
            13 Mei 2020 15:13
            Ing abad kaping 19, dheweke isih nyoba melu.
      2. -1
        12 Mei 2020 14:54
        Ora biaya nuklir siji bakal tiba ing Swedia?
        1. +1
          12 Mei 2020 14:56
          tujuane opo? Njaluk granat fasis saka prajurit Soviet?
    2. 0
      14 Mei 2020 13:42
      Ing mengko padha babakan ing arah kita, luwih gedhe kasempatan. Nanging yen teka kanggo pukulan kuat, banjur oh, kaya wong liya .....
  4. Ham
    +8
    12 Mei 2020 14:13
    "... ditemtokake dening kemampuan JAS 39 Gripen kanggo macet sinyal radio lan, amarga iki, kanthi rahasia mlebu garis serangan."

    Aku kasengsem banget karo maneuver tartamtu iki --- kepiye sampeyan bisa nyuda sinyal radio tanpa ngetokake apa-apa, nanging tetep ora katon dhewe ??
    1. -3
      12 Mei 2020 14:36
      Pendekatan sing padha ditindakake dening Federasi Rusia kanthi Su35S
    2. +4
      12 Mei 2020 14:52
      Kutipan saka HAM
      Aku kasengsem banget karo maneuver tartamtu iki --- kepiye sampeyan bisa nyuda sinyal radio tanpa ngetokake apa-apa, nanging tetep ora katon dhewe ??

      Yen "radiating", banjur sacara teoritis gampang banget
      Gelombang elektromagnetik ing ruang bebas yaiku gelombang transversal ing ngendi vektor kekuatan medan listrik lan magnet berosilasi tegak karo arah panyebaran gelombang.

      menyang sinyal sing dibayangke saka pesawat, sampeyan mung kudu sinau daya lan sinyal amplitudo EM B sing padha, nanging ing antiphase

      lan sampeyan bakal duwe ZERO ing input saka panrima radar SU-35s kita
      Ancaman. iku mung teoritis
      1. Ham
        +1
        12 Mei 2020 16:26
        Nanging, sampeyan isih kudu radiate soko ... lan iku ora kasunyatan sing sinyal sing dipancaraké bakal salinan sing dibayangke lan persis ing antiphase .. apa iya? Senajan, sampeyan mangsuli ---- mung teori .. .
        1. +1
          12 Mei 2020 16:44
          Kutipan saka HAM
          Nanging, sampeyan isih kudu mancarake soko

          Apa aku bisa njaluk liyane:
          1. Nyerep kira-kira 70% saka energi sing mlebu, banjur dibayangke dening target lan tekan panrima bakal dianggep minangka gangguan
          2. "mubeng" : nggawe EMW ngubengi target
          3. dissipate EMW mlebu ora ing arah panrima
          1+3 punika 117,22,35
          Kutipan saka HAM
          .lan ora kasunyatan sing sinyal sing dipancarake bakal dadi salinan sing dibayangke lan ana ing antiphase .. bener?

          iku perlu kanggo modulate sinyal ing phase mbalikke, karo meh 100% ketepakan ing frekuensi, amplitudo lan wektu.
          =================
          sampeyan kudu komputer super duper sing, ing 3-4 paket sinyal mlebu, bakal ngetung kabeh iki, ngetung lan menehi printah kanggo generasi.
          Inggih, antena emitters saindhenging awak perlu essno
      2. +5
        12 Mei 2020 17:10
        Kutipan saka opus
        iku mung teoritis
        Ing laku padha nggunakake ngganti pola beam: yen radar mungsuh bisa digunakake, banjur sinyal ora dipancarake menyang unsur spasi iki / diagram didandani loro ing arah lan ing daya-range / lan ternyata mungsuh ora nampa informasi bab radar digunakake.
    3. 0
      12 Mei 2020 14:53
      Kutipan saka HAM
      "... ditemtokake dening kemampuan JAS 39 Gripen kanggo macet sinyal radio lan, amarga iki, kanthi rahasia mlebu garis serangan."

      Aku kasengsem banget karo maneuver tartamtu iki --- kepiye sampeyan bisa nyuda sinyal radio tanpa ngetokake apa-apa, nanging tetep ora katon dhewe ??

      kaya lampu sorot
      1. +1
        12 Mei 2020 15:35
        Kutipan: tlauicol
        kaya lampu sorot

        ora bakal bisa kaya ngono.
        Farah lan bakal dirusak dhisik
        1. 0
          12 Mei 2020 16:12
          Sing buta? Ora
          1. +1
            12 Mei 2020 16:25
            Kutipan: tlauicol
            Sing buta? Ora

            carane iku bisa kanggo wuta path panrima saka radar karo radiation saka radar liyane, Aku ora ngerti.
            Nanging "buta" kabeh wong bakal weruh
  5. -2
    12 Mei 2020 14:32
    Ya, Saab kelalen carane nggawe mobil penumpang, lan iki pesawat kabèh. )))
  6. +2
    12 Mei 2020 14:32
    artikel liyane satus babagan topik: "jaringan elektronik apa, perang elektronik, AFAR? - kita minangka maneuverability, maneuverability"
    boten anyar
    1. +5
      12 Mei 2020 14:38
      Ya, kita ora duwe AFAR, wong Swedia kuwat ing komunikasi, NATO duwe arsenal rudal dhewe. Digabungake karo Avax, pejuang sing normal. Nanging niche. Amarga ora mabur adoh banget. Lan regane kaya 1,5 Su35S
      1. +3
        12 Mei 2020 15:46
        Kutipan saka Zaurbek
        Lan regane kaya 1,5 Su35S

        belay
        Perusahaan Negara Rusia Rostekhnologii 24 May 2018 ing bukaan Forum Ekonomi Internasional St. Petersburg ngumumake yen ing 2015 Rusia lan China nandatangani kontrak kanggo pasokan 24 pesawat tempur Su-35S regane $2,5 milyar. TO Nganti saiki, Rusia wis ngirim 14 pesawat Su-35S menyang China,
        2500/24=104,17 yuta$ SU-35s
        SAAB Gripen 39 Unit regane US $ 30–60 yuta kanggo JAS 39

        Angkatan Udara Finlandia
        Angkatan Udara ngrancang pensiun armada jet F/A-18C/D Hornet antara taun 2025 lan 2029. HX-FP nggawa rega kira-kira €11.4 milyar (US $13.1 milyar), biaya sing kalebu layanan siklus urip lan overhead pangopènan ing armada 64 pesawat multirole.
        Pamrentah nampa proposal saka papat negara, kalebu Amerika Serikat, Swedia, Prancis lan Inggris.

        $13.1 milyar:64 total $20,468 yuta.

        Angkatan Udara Swiss
        Loro-lorone kamar Parlemen Swiss, Dewan Nasional (Nationalrat) lan Dewan Negara (Ständerat), nampa persetujuan mayoritas anggotane kanggo tuku Gripen E ing wulan Agustus 2013 lan September 2013. Ing Desember 2014, FMV nggawe pesenan tuku $50 yuta karo Saab kanggo pesawat Gripen E.

        Where tales ABOUT
        Kutipan saka Zaurbek
        Lan regane kaya 1,5 Su35S

        ???
        1. +3
          12 Mei 2020 15:53
          Aku ngomong babagan Grippen NG, yaiku karo AFAR
          1. 0
            12 Mei 2020 16:29
            Kutipan saka Zaurbek
            Aku ngomong babagan Grippen NG, yaiku karo AFAR

            lan aku
            Gripen NG, ditunjuk JAS 39E / F
            kabeh padha karo AESA (AFAR) Raven ES-05 saka Selex ES
            Finns utawa Swiss ora bakal tuku JAS 39A, B, C utawa D nganggo PS-05/A Ericsson/GEC-Marconi
        2. +2
          12 Mei 2020 16:36
          Dilaporake manawa pilihan kasebut digawe utamane amarga daya tarik komersial saka proposal Swedia - sisih Swedia nawakake pasokan wolung pesawat JAS-39C / D Gripen kanthi rega sekitar 1 milyar leva (510 yuta euro),
          1. +2
            12 Mei 2020 16:38
            63juta....ora kanggo E/F
            1. +3
              12 Mei 2020 17:12
              Kutipan saka Zaurbek
              63juta....ora kanggo E/F

              Plus jam sing relatif murah; plus 100% saka deal set, kang ono gunane kanggo panuku
              1. +1
                12 Mei 2020 17:14
                Aku ora mbantah. Nanging kanggo NG, dheweke nyuarakake kurang saka $ 100 yuta .... lan Su35 kanggo Cina + 2 mesin turbojet + latihan - $ 100 yuta
                1. +5
                  12 Mei 2020 17:31
                  Aku padha, SAAB, lan ora ngaku 'kamenangan indisputable' - iku kabeh verbiage saka politik. Nanging kanthi adil: pesawat kasebut wiwitane dibangun ing basis dhasar saka generasi kaping 4, dipenjara kanggo kabeh misi - ngganti suspensi lan maju, iku banget unpretentious. Mesin sing prayoga, ora disepelekake. Piye wae aku ngomong karo komandan sayap, nanging kanca sakelas sing duwe kesempatan kanggo ngerti aku ngomong luwih akeh.
          2. +1
            12 Mei 2020 17:14
            Kutipan saka Zaurbek
            Dilaporake manawa pilihan kasebut digawe utamane amarga daya tarik komersial saka proposal Swedia - sisih Swedia nawakake pasokan wolung pesawat JAS-39C / D Gripen kanthi rega sekitar 1 milyar leva (510 yuta euro),

            sapa, sapa?
            Kutipan saka Zaurbek
            63juta....ora kanggo E/F

            Sampeyan bisa ndeleng luwih apik

    2. +2
      12 Mei 2020 14:40
      Lan supaya iku! Ooops lan ngalahake mungsuh. Lurus diidak-idak tanpa menehi kesempatan babar pisan.
      Nanging ing umum, kaya ya, saben kodhok memuji penerbangane, sing mesthine kaya ngono. Iklan, kaya sing dikandhakake, minangka mesin kemajuan !!!
  7. Eug
    +5
    12 Mei 2020 14:39
    Perang elektronik tegese asring dadi tujuane dhewe, mula dudu panacea, sanajan, kanggo aku, luwih rasional tinimbang siluman kanthi biaya aerodinamika lan kekuatan. Pancen aneh yen dheweke meneng babagan keunggulan JAS -39 tinimbang Su-57, paling kamungkinan, iki durung diekspor.
  8. + 11
    12 Mei 2020 14:45
    Quote: Ilya Polonsky
    Kajaba iku, pesawat wis "mlaku-mlaku" ing kahanan musuhan nyata ing Sirilan, Boten kados Swedish Gripen, lan mbuktekaken cantik apik ana. Perlu dipikirake manawa Gripen E luwih entheng tinimbang Su-35S,

    belay
    ... lan apa iki run-in menehi?
    jam mabur kanggo pilot?
    apa ana (ing Suriah) ana perang udara (Su-35 vs jenggot)?

    Quote: Ilya Polonsky
    Mulane, yen kita mbandhingake pesawat Swedia karo saingan Rusia, jelas ora karo Su-35, nanging karo MiG sing luwih cedhak ing kelas.

    ing perang nyata - ora ana sing bakal mbandhingake apa-apa
    Gripen ora bakal muter bunder nalika nunggu MIG-29/35
  9. +3
    12 Mei 2020 14:49
    Lan, kita wis ngukur awake dhewe karo wulan kepungkur, sing luwih suwe ...
    Alamiah, wong Swedia memuji duweke supaya bisa adol.

    Nanging pesawat, kabeh setuju, apik. Entheng, siji-mesin, irit, murah, butuh akeh beban.

    Lan nganti ora ana rapat latihan, ora jelas. Ing supersonik, iku ora utamané kanggo aerobatics, lan siji-mesin asring luwih maneuverable amarga entheng.

    Perang elektronik sing dibangun uga apik.
  10. +2
    12 Mei 2020 15:44
    Penulis kelalen menehi paling ora sawetara perbandingan babagan jarak deteksi ing perang tandhing lan jarak peluncuran rudal.
    1. +1
      12 Mei 2020 17:46
      Kutipan saka Pavel57
      jarak peluncuran rudal.
      jawaban

      Lan ing kene iku menarik. Wong Swedia, sing aku ngerti, wis nembak Meteor. URVV iki wis dadi bagéan saka senjata. Kepiye carane Su bisa mangsuli ing kene?
  11. +6
    12 Mei 2020 15:44
    Contone, ing Suriah, malah pesawat Amérika dilengkapi radar udhara kelas dhuwur modern ora bisa serius nglawan Rusia Su-30SM lan Su-35S.
    Nalika kita perang karo pesawat Amerika ing Suriah? Apa aku kantun soko?
  12. +3
    12 Mei 2020 16:16
    Contone, ing Suriah, malah pesawat Amérika dilengkapi radar udhara kelas dhuwur modern ora bisa serius nglawan Rusia Su-30SM lan Su-35S.


    Miturut gosip, kira-kira satus F 35 ditembak
  13. +1
    12 Mei 2020 16:42
    Lan yen Peter 1 dadi pimpinan? Kabeh, kabeh padha duwe prau mung ing kasus.
  14. +2
    12 Mei 2020 18:13
    menehi saran marang komando angkatan udara Swedia supaya ora nggawe mitos "perusak" pesawat Rusia, nanging kanggo ngatasi masalah ngatur pertahanan wilayah udara dhewe.


    Saran sing apik banget ...
  15. +1
    12 Mei 2020 21:11
    Ora umum ngomong apa-apa saka ngendi wae. Kita mbandhingake karakteristik kinerja, nganakake perang latihan, nggawa menyang Suriah, Libya, Irak kanggo tes, nganti saiki mung ambisi, saiki diarani: PR agresif
  16. 0
    12 Mei 2020 21:49
    JAS-39, minangka adoh saka aku elinga, pesawat generasi kaping 5 pisanan ing donya. Ing wektu sing padha, tugas njelajah kacepetan supersonik lan panggunaan teknologi siluman sing nyebar ora disetel, nanging tugas kasebut yaiku nggawe pejuang multifungsi sing entheng kanthi biaya operasi sing murah.
    Akeh, wiwit snicker lan dadi pinter, lali sawetara nomer - populasi Swedia mung 10 yuta. wong, mikir babagan ... Ing wektu sing padha, wong Swedia wis duwe pejuang generasi kaping 5 dhewe, duwe kapal selam mandiri udara dhewe, duwe korvet lan prau modern, kendaraan tempur infanteri modern, uga kendaraan adhedhasar, sistem pertahanan udara sing apik banget, kanthi cara MANPADS RBS70 / 90 minangka salah sawijining sing paling efektif ing donya, RPG Karl Gustov minangka salah sawijining sing paling umum ing donya, modifikasi paling anyar ora ana analog serial, ATGM modern, elinga serangan saka target saka ndhuwur lan kang pembangunan iku, pesawat AWACS, articulated kabeh-terrain kendaraan, komunikasi lan sistem kontrol , sistem artileri banget, padha ngluwihi meh kabeh negara NATO ing pengintaian lan sistem perang elektronik, lan bisa saingan karo kita, etc., lsp. Ing wektu sing padha, iki minangka salah sawijining negara sing paling berorientasi sosial lan nyaman kanggo warga.
    Lan cathetan ALL ing ndhuwur wis, SAIKI ana ing layanan, lan ora sesuk. Saiki takon dhewe carane akeh pejuang generasi 5 sing ana ing layanan karo kita? Pira kapal selam karo VNU? Pira pesawat AWACS? Pira kendharaan tempur infanteri modern? ... Banjur ayo main pranks lan dadi pinter ing paduan suara.

    Wong Swedia BANGET serius babagan masalah pertahanan, deleng latihan apa sing ditindakake prajurit Swedia, ayo njupuk level latihan penembak biasa saka regu infanteri / infantri bermotor, tingkat latihan reservis, luwih unggul. marang kita. Dadi aja ngremehake wong Swedia, dheweke luwih kuwat tinimbang Finlandia, lan aku ngelingake sampeyan yen Finns bisa nahan konfrontasi karo USSR, sing luwih unggul tinimbang Finlandia kanthi prentah gedhene. Dadi babagan wong Swedia, lan uga wong Finlandia sing padha, gething, arrogance lan condescension kuwi pancen ora pantes. IMHO, sampeyan kudu ngresiki arrogance lan arrogance lan sinau akeh saka wong-wong mau kanthi tekun, kalebu ing babagan pertahanan, manajemen lan pangembangan kompleks industri militer. Minangka digression banyolan, elinga iklim Swedia utawa Finlandia, banjur elinga statements saka sawetara jenius bodho domestik utawa woodpeckers sing, miturut kondisi iklim, Rusia wis pisanan uncompetitive.

    JAS-39 Swedia minangka pejuang paling apik ing kelas multifungsi cahya, dhasar, utawa kaya sing diucapake "bodho" saiki, yen kita njupuk rasio massa sistem elektronik karo massa total pesawat kosong, Su-35S mung bisa ing sikil witjaksono yen kita elinga yen "microcircuits Soviet paling gedhé ing donya", lan padha ngrujuk menyang Russian mung ing tanggal produksi. Modernisasi pungkasan saka pejuang ora mung sawetara jinis upgrade cahya, modernisasi banget jero, wong Swedia ora duwe kabisan kita, supaya modernisasi lan preparation kanggo iku terus mboko sithik, saiki, saliyane radar, radar, anyar. pluru lan sistem, owah-owahan wujud wis digawe kanggo airframe, mbayar manungsa waé, contone, kanggo prabédan sasis. Iku bakal angel kanggo Su-35S kita duwe kaunggulan utawa perang ing syarat-syarat padha karo modifikasi awal saka JAS-39, Aku karo modifikasi paling anyar kemungkinan bakal luwih cilik.

    Wong Swedia dhewe duwe ideologi sing beda babagan pesawat lan panggunaan penerbangan. Cacahe personil Angkatan Udhara sithik banget, dene kurang luwih telung atus unit pesawat sing beroperasi, sing meh satus yaiku JAS-39, ditambah kendaraan cadangan lan pilot cadangan.
    Informasi saiki diluncurake ing pers babagan rencana kita kanggo nggawe pesawat tempur sing entheng, dadi kethul, kita duwe mesin produksi sing cocog, kita cukup bisa nggawe pesawat tempur multifungsi mesin tunggal kanthi biaya sing relatif murah nggunakake Su-57, Su -35S lan MiG- 35, lan ideologi sing cedhak karo JAS-39E. Bener, analis kita langsung nulis babagan pejuang ekspor niche, ujar manawa kudu ngisi iki lan ing kiriman ekspor - kaya biasane, kabeh kudu dicopot, kabeh didol. Lan kenapa ora dikembangake lan dilebokake ing layanan karo Angkatan Udara sampeyan? MiG-35 mlumpat metu saka ceruk inexpensive, kalebu ing operasi, fighter, lan contone, China-Pakistan JF-17, liyane Chinese, mabur ing mung siji mesin MiG. Deleng sepira adohe wong Tionghoa ing modernisasi MiG-21UB lawas, nggawe JL-9 (FTC-2000) kanthi basis, banjur FTC-2000G, minangka asil, kaya AMX Italia-Brasil. Nanging Cina diwatesi, amarga padha ora duwe mesin normal, lan mulane padha revolve watara makarya metu, lawas lan nguwasani, nanging apa masalah kita duwe? Cukup kanggo ngelingi proyek pesawat tempur mesin tunggal multifungsi saka Biro Desain Sukhoi S-54, -55, -56 (kapal), sawise kabeh, iku apik kanggo kabeh wong, ideologi apik banget, nanging ... iku fighter iki, nanging perlu utamané saiki, ing kahanan nalika kabeh wis dipangan adoh lan dicolong, duwe ing produksi fighter inexpensive lan multifunctional banget cedhak ing ideologi, luwih witjaksono utawa sabisa cedhak kemampuan kanggo Swedish JAS-39 .
    Su-35S abot apik, nanging ing jejere Swedia wis kaluwihan tanpa syarat mung ing syarat-syarat radius lan mbukak pertempuran, lan contone, iku ora duwe kauntungan kualitatif wujud liwat Swedia.
    1. +1
      12 Mei 2020 23:46
      Aku uga curiga ing kacepetan, durasi pesawat afterburner, maneuverability, langit-langit, tingkat menek, balistik gun. Ya, AFAR mesthi luwih apik, nanging pertempuran modern ora mung pertemuan tandhing lan peluncuran rudal. Ana AWACS, lan perang elektronik adhedhasar lemah, lan panggunaan terrain, lan liya-liyane.
      Ya, banjur F-16 uga sing kaping lima, lan Su-57 umume 6 ++.
    2. +1
      13 Mei 2020 16:18
      Saiki wis jelas kenapa sampeyan duwe jeneng samaran, sampeyan ora bisa maca tanpa sarkasme
  17. +1
    12 Mei 2020 23:18
    Kutipan saka Yngvar
    Apa padha "netral"? Hitler dibantu karo bijih, bantalan lan mekanisme siap-digawe kanggo teknologi! Elingi bedhil anti-pesawat Oerlikon, senjata sing kuat banget lan nggegirisi nalika iku! Kasunyatan yen ana "netralitas" tartamtu amarga mung ora ana sing kepengin banget karo wilayahe dhewe, lan yen agresor nyata butuh apa-apa saka dheweke, dheweke bakal menehi dhewe ...

    "Oerlikon" - bedhil Swiss. Sampeyan, kaya Bush Jr., bingung Swedia karo Swiss. Kanggo wong Swedia, bedhil diprodhuksi dening Bofors. hi
  18. -2
    13 Mei 2020 02:46
    Kutipan saka Rafale
    Aku uga curiga ing kacepetan, durasi pesawat afterburner, maneuverability, langit-langit, tingkat menek, balistik gun. Ya, AFAR mesthi luwih apik, nanging pertempuran modern ora mung pertemuan tandhing lan peluncuran rudal. Ana AWACS, lan perang elektronik adhedhasar lemah, lan panggunaan terrain, lan liya-liyane.
    Ya, banjur F-16 uga sing kaping lima, lan Su-57 umume 6 ++.
    Kacepetan ON afterburner saka JAS-39 luwih saka cukup kanggo niche sawijining, radius pertempuran lan bisa teater operasi, lan njelajah kacepetan supersonik TANPA afterburner ora tugas. Kabeh biaya dhuwit, sampeyan kudu mbayar kabeh whims lan efektifitas saka sembarang gegaman diukur ora mung dening koefisien efficiency, nanging uga ing dhuwit. Inggih, punika conto prasaja, kita ngirim Su-30SMs menyang Armenia, pejuang multi-peran abot, nanging katon ing peta lan ngevaluasi ukuran Armenia ... Ana tenan ora ono kanggo MiG-29s kita bali, banjur Azerbaijan , banjur Georgia ngirim cathetan amarga MiG kita tiba ing wilayah udara, MiG sempit ing kana, nanging apa sing kudu ditindakake Su-30SM ing kana? ...
    Dheweke wis luwih saka maneuverability, kang digawe miturut rencana bebek, wis EDSU, kang cetha ora pajeg kanggo fashion.
    AFAR luwih apik, supaya bisa nyedhaki sampeyan kudu ndeteksi mungsuh lan luwih becik sadurunge dheweke, kanggo nyedhaki supaya bisa nyedhaki, iki penerbangan menyang kekosongan "menyang mrana aku ora ngerti ngendi, nggawa soko aku. ora ngerti apa."
    AWACS - ndeleng komposisi Angkatan Udara Swedia. Carane akeh pesawat AWACS kita duwe kanggo saben 100 pejuang, Swedia duwe 2 ing operasi lan 2 liyane ing cadangan, plus pesawat perang elektronik saliyane sarana technical lemah.
    F-16 iku generasi kaping lima amarga uga mesin tunggal? ... Utawa mung amarga sampeyan pengin ngritik lan mbantah, wah, amarga sampeyan pengin ... Monyet uga mirip banget karo wong, nanging tingkat Intelligence beda, prabédan padha antarane pejuang Amérika lan Swedia.
    Su-57 minangka generasi kaping lima, meh. Akeh sing durung bisa dileksanakake yen ngembangake F-22, utawa nyekel sing terakhir minangka landmark utawa tonggak sejarah. Sayange, kita teknis lan teknologi konco Amerika, kemampuan financial kita banget unequal, kanggo sijine iku entheng, malah yen kita ngembangaken pesawat siji-siji miturut kemampuan kita, iku bakal unbearable kanggo budget malah ing domestik kita. prices - sikil kudu digawe dowo tengen kemul. Mulane, dheweke nulis yen perlu sinau, kalebu Swedia - kanthi tenang, tanpa gangguan lan bledug, dheweke nggawe pejuang generasi kaping 5 kanggo kabutuhan lan kahanan, cukup kanggo pertahanan negarane. Kita uga ora duwe pilihan babagan carane ngetutake dalan sing padha karo Su-57, kita kudu nyerahake apa wae saka pesawat F-22, muter apa wae lan entuk keuntungan, sawise kabeh, kita kudu ngerti manawa kita telat uga kauntungan, amarga akeh teknologi dipun ginakaken ing fighter Amérika wis dadi luwih murah lan luwih gampang diakses, bahan anyar wis muncul, lan mung pendekatan anyar, pesawat iku bagéan saka Komplek gedhe, lan ora ksatria Lone ing langit.
    Kanggo kula, dudu sing paling kuat ing penerbangan, Su-57 kudu dibangun nganti saiki ing jumlah cilik, 1 saben sasi, utawa malah kurang - 10 saben taun, mboko sithik nggawa kabeh sistem, lan ngenteni mesin lan rudal anyar. nguwasani lan nglawan lara anak, sing mesthi bakal metu sajrone operasi ing bagean. Ing wektu sing padha, luwih kanggo mbangun 4 ++ pejuang, iki Su-35, lan jumlah tartamtu saka MiG-35 lan MANDATORY cahya multi-tujuan siji-engine fighter banget cedhak karo JAS-39E ing ideologi lan. solusi. Ngomong sing terakhir, iki minangka biaya pesawat anyar lan operasi sing murah, sumber daya sing dhuwur lan umur layanan, kemampuan kanggo operate saka lapangan udara, bagean dalan, sawetara personel lemah sing dibutuhake lan gampang pangopènan, avionik ing tingkat pejuang generasi 5 lan kamungkinan nggunakake pluru lan amunisi liyane. Yaiku, MiG-21 abad kaping 21.
    1. +1
      13 Mei 2020 22:20
      Kutipan saka Sarcasm
      F-16 iku generasi kaping lima amarga uga mesin tunggal? ... Utawa mung amarga sampeyan pengin ngritik lan mbantah, wah, amarga sampeyan pengin ... Monyet uga mirip banget karo wong, nanging tingkat Intelligence beda, prabédan padha antarane pejuang Amérika lan Swedia.
      Su-57 minangka generasi kaping lima, meh.

      Banjur mutusake kritéria sampeyan kanggo generasi "kalima". Dheweke beda banget karo sing umume ditampa.
      Kutipan saka Sarcasm
      Ing wektu sing padha, luwih kanggo mbangun 4 ++ pejuang, iki Su-35, lan jumlah tartamtu saka MiG-35 lan MANDATORY cahya multi-tujuan siji-engine fighter banget cedhak karo JAS-39E ing ideologi lan. solusi. Ngomong sing terakhir, iki minangka biaya pesawat anyar lan operasi sing murah, sumber daya sing dhuwur lan umur layanan, kemampuan kanggo operate saka lapangan udara, bagean dalan, sawetara personel lemah sing dibutuhake lan gampang pangopènan, avionik ing tingkat pejuang generasi kaping 5 lan kamungkinan nggunakake rudal lan amunisi liyane. Yaiku, MiG-21 abad kaping 21.

      Kasunyatan yen dheweke dibutuhake, ora ana sing mbantah. Nanging dheweke bakal dipeksa nuduhake reresik sing padha karo MiG-35, iki ora apik. Miturut cara, Amerika wis nyoba, miturut syarat paling anyar, kanggo nggawe pesawat siji-mesin universal murah - guess jeneng? Lan ternyata persis ngelawan kanggo wong-wong mau - loro larang, lan alon, lan karo sumber masalah, lan malah bab operasi saka sembarang airfields, iku lagu ing umum. Kerjane karo avionik lan AFAR, ya.
      Aja salah, aku uga seneng karo Gripen. Nanging yen sampeyan sijine mesin lan radio saka Mercedes S600 ing Priora, iku ora bakal pindhah menyang kelas S. Lan yen sing terakhir ana ing kekuwatane tukang garasi, tukang kasebut isih ora bisa dibandhingake karo Ferrari utawa Bugatti. Lan ora ana sing ngisin-isini, nanging bengok-bengok ing saben pojok babagan analog Lambo iku bodho lan naif.
    2. 0
      14 Mei 2020 11:32
      Ngapunten, nanging sampeyan nulis omong kosong. Kanggo EMSU, kabeh wong duwe, lan apa sing ditindakake dening Su-35 lan Su-57 ing langit kanthi jelas nuduhake sapa EMSU sing paling apik ing donya. Maks. kacepetan "flu" malah ngluwihi indikator iki saka mesin universal, kayata F / A-18 utawa Rafale, Nanging, pesawat iki mung ora fokus ing interception, iku ora banget cocog kanggo Prancis, lan Amerika wis F- 14s. Kanggo kinerja dinamis, ora ana mukjijat, mung katon ing rasio thrust-to-weight saka "flu" lan mesin sing luwih gedhe. Persamaan kanggo eksistensi pesawat ora ninggalake pesawat cilik kesempatan kanggo gravitasi spesifik dhuwur saka pembangkit listrik lan bahan bakar. Akselerasi lan tingkat pendakian kanggo pesawat sing luwih gedhe bakal luwih apik. Menapa malih, akselerasi, paling kamungkinan, malah luwih penting saka kacepetan maksimum. Saka 0.9M nganti 2M, yen bisa ditindakake, butuh wektu kanggo nyepetake.

      Lan kita ora butuh pejuang sing entheng. Paling akeh, MiG-35 bisa digunakake kanggo pertahanan udara target ing negara Eropa lan minangka bom ringan. Ing kabeh kasus liyane, Su-35 luwih nguntungake saka segi karakteristik penerbangan lan biaya. Kurang pesawat, kurang pilot, kurang lapangan udara.
      1. 0
        14 Mei 2020 21:35
        Kutipan saka EvilLion
        Akselerasi lan tingkat pendakian kanggo pesawat sing luwih gedhe bakal luwih apik. Menapa malih, akselerasi, paling kamungkinan, malah luwih penting saka kacepetan maksimum. Saka 0.9M nganti 2M, yen bisa ditindakake, butuh wektu kanggo nyepetake.

        Sampeyan bisa mbandhingake Su-35 lan 9-12 miturut karakteristik kasebut:

        -------------------------------------------------- ---Su-35---------MiG-29
        Wektu akselerasi ing 1000 m
        saka 600 km / h kanggo 1100 km / h---------------------13,8-----------13,5
        saka 1100 km / h kanggo 1300 km / h---------------------8,0------------8,7

        Tingkat maksimum munggah
        (H=1000 m), m/s----------------------------------280------------310
  19. +2
    13 Mei 2020 08:44
    EW? "Growler" banter nyengir afterburner. Kaya pesawat EW liyane ora duwe. Nanging babagan ciri dinamis, "flu" ora ana sing bisa ditangkep sanajan mesin sing luwih cilik. Minangka interceptor, iku umume pungkasan ing kompetisi Swiss, kang ora ngageti.
  20. 0
    13 Mei 2020 15:00
    Ya, pesawat kita uga duwe sistem perang elektronik, lan luwih kuat tinimbang flu. Bebarengan karo pesawat AWACS lan barang liyane, mesthine bisa ngisi pesawat apa wae miturut teori. Nanging ing awake dhewe, dheweke ora bisa sukses.
  21. -1
    13 Mei 2020 17:36
    Kutipan: German 4223
    Saiki wis jelas kenapa sampeyan duwe jeneng samaran, sampeyan ora bisa maca tanpa sarkasme

    Saben uwong duwe pendapat dhewe, sampeyan kudu dadi wong gemblung kanggo ngaku lan nampilake dhewe minangka bebener sing paling utama, ing layanan sing dakkarepake mung amunisi penerbangan, aku ora ana hubungane karo penerbangan. Nanging ana prekara sing jelas lan ngganggu banget yen kita ora duwe gaman utawa generasi paling anyar, kanthi bangga ngritik kabeh lan kabeh wong kanthi irung munggah, utawa mbandhingake awake dhewe, negara kanthi 140 yuta wong. populasi lan wilayah ageng, karo negara 14 kaping cilik, sing, luwih saka urutan gedhene, kaya banteng karo anak ing kothak wedhi mutusaké kanggo ngukur kekuatan. Nalika pitakonan babagan Swedia, aku bakal mbaleni negara kanthi populasi 10 yuta. lan kita pamer latar mburi, apa jenis sarcasm ana, psikiatri wis ana, sanajan yen terus kaya iki, banjur kita ora mung mbandhingake kita karo wong Afrika ing babagan pendapatan per kapita, nanging uga ing babagan militer. - produk kompleks industri.
  22. 0
    13 Mei 2020 19:32
    Kutipan saka Zaurbek
    Paling gedhe ... kaya ing Perang Donya 1 lan 2.

    Yen dheweke, kaya groundhog, ndhelikake ing bolongan, lan ora ngelingake sapa wae babagan dheweke. Loro-lorone ing 1 lan 2 Perang Donya.
  23. 0
    14 Mei 2020 04:23
    Kaya F-35, Kulon promosi mobil mabur. Iku ora worth iku ing dalan.
  24. 0
    14 Mei 2020 21:07
    EW kanggo medeni kita? Sing lucu. Nanging, Su35 bakal macet wong Swedia lan nyuwek amarga sistem optik lan super-maneuverability.
  25. 0
    15 Mei 2020 06:01
    Padha kelalen nulis bab utama ing artikel - sing wis radar luwih modern, lan sawetara deteksi. AFAR luwih angel macet karo gangguan tinimbang PFAR. Kita isih ora duwe AFAR serial.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"