Review militèr

USA nglawan START-III. Kondisi mokal anyar

44
USA nglawan START-III. Kondisi mokal anyar

B. Obama lan D. Medvedev ing upacara penandatanganan START-III. Foto dening Administrasi Presiden Federasi Rusia / kremlin.ru


Tanggal 5 Februari 2021, Perjanjian Pengurangan Senjata Serangan (MULAI III / MULAI) kadaluwarsa. Ketentuan perjanjian kasebut nyedhiyakake pengurangan pasukan nuklir strategis nganti watesan sing ditemtokake. Bisa ngluwihi kontrak kanthi persetujuan bebarengan para pihak. Nanging, proses nganyari maneh wis mandheg, lan bubar masalah anyar muncul. Sisih Amerika teka karo panjaluk, implementasine meh ora mungkin.

istilah Amérika


Publikasi anyar The Washington Times dadi alesan kanggo perselisihan anyar ing tingkat paling dhuwur. Ing tanggal 7 Mei, dheweke nerbitake wawancara karo juru bicara kontrol senjata presiden AS Marshall Billingsley. Tesis utama wawancara iki kanthi alami narik kawigaten.

M. Billingsley nyathet yen Washington ora perlu "kontrol senjata kanggo kontrol," lan mulane panguwasa Amerika pengin diterangake kanggo perlu kanggo ngluwihi START III. Kajaba iku, perjanjian ing wangun saiki ora ngrampungake sawetara masalah sing dianggep prioritas ing Amerika Serikat. Tanpa dipikirake, ekstensi utawa tandha START anyar, miturut panguwasa AS, ora ana gunane.

Umumé, kabeh dadi telung tema utama. Sing pertama yaiku keterlibatan China. RRC wis ngembangake pasukan nuklir strategis, lan AS pengin ndeleng ing dhaptar peserta START. Beijing ora gelem nandhatangani perjanjian kasebut, lan Washington pengin Moskow mbantu ngyakinake. Yen ora, AS ora bakal nganyarake / mlebu perjanjian kasebut.

Masalah kapindho yaiku senjata Rusia sing canggih. M. Billingsley ngelingi sistem "Dagger", "Poseidon" lan "Petrel", sing ora cocog karo kondisi START-III sing ana. Miturut dheweke, Amerika Serikat ora arep ngrembug babagan papan kasebut gaman ing kontrak mangsa. Masalah kasebut diusulake supaya ditanggulangi kanthi cara sing paling gampang: Rusia kudu ninggalake conto kasebut. Kajaba iku, karya kudu mandheg ing wilayah sing ora ana ing Amerika Serikat.


PGRK "Topol-M". Nganti saiki, sistem kasebut cocog karo sisih Amerika. Foto dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia / mil.ru

Jeksa Agung bisa ngetokake katelu wungu dening wakil saka Presiden Amerika Serikat bab mriksa lan koleksi informasi. Disaranake kanggo ngencengi proses pemeriksaan lan pemeriksaan. Alesan kanggo proposal kasebut yaiku ora percaya marang Moskow lan Beijing.

tanggepan Russian


Kamentrian Luar Negeri Rusia nanggapi pernyataan pejabat AS. Wakil Menteri Sergei Ryabkov nyathet yen sinyal saka Washington ora kondusif kanggo optimisme lan kanggo nerusake dialog sing produktif. Sisih Amerika nampilake kahanan kaya-kaya Rusia luwih kasengsem ing eksistensi New START.

Wakil Menteri ngelingi perkembangan anyar babagan Perjanjian Penghapusan Rudal Jarak Menengah lan Luwih Cekak. Ing wektu iku, Amerika Serikat nyoba kanggo mindhah tanggung jawab kanggo Rusia, lan sawise iku mundur saka perjanjian. S. Ryabkov nganggep kemungkinan banget yen ing kasus START III panguwasa Amerika bakal nggunakake cara sing padha.

pitakon Cina


Ing wawancara, M. Billingsley mratelakake panemune pamrentah AS babagan kahanan saiki lan prospek START. Kajaba iku, macem-macem masalah sing kuwatir ing Washington diterangake lan sawetara usulan digawe. Dheweke kudu dianggep kanthi kapisah - lan kesimpulan tartamtu kudu digambar, babagan usulan kasebut dhewe lan babagan motif penulis.

Ing idea pisanan M. Billingsley iku kanggo ndherek China ing tondo asto persetujuan anyar. Sampeyan kudu eling yen ing jaman kepungkur, Beijing wis bola-bali diundang menyang START lan Perjanjian INF, nanging dheweke ora gelem. Alesan kanggo penolakan kasebut cukup prasaja lan ana hubungane karo kasunyatan manawa syarat-syarat perjanjian kasebut keluwih utawa mbebayani kanggo pasukan nuklir strategis China.


MiG-31 karo rudal Kinzhal. Wakil Presiden Amerika Serikat ngusulake ninggalake kompleks kasebut. Foto dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia / mil.ru

START-III sing wis ana nyedhiyakake kanggo ngurangi jumlah hulu ledak nuklir sing disebar dadi 1550 unit. Jumlah total operator kasebut dirundingake ing tingkat 800 unit. karo 700 disebarake. Minangka dikenal, PLA ora duwe luwih saka 700-900 warheads lan ora luwih saka 250-300 deployable kendaraan peluncuran. Iki luwih sithik tinimbang watesan START III. Nanging, jumlah operator potensial tekan 1200-1300 unit.

Kanthi Prajanjian INF, kahanan kasebut beda. Persetujuan iki nglarang negara-negara sing melu ngembangake, ngasilake lan ngoperasikake sistem rudal berbasis darat kanthi jarak 500 nganti 5500 km. PLA nduweni macem-macem rudal saka macem-macem kelas, saka operasional-taktis nganti antarbenua. Ing wektu sing padha, basis saka pasukan rudal minangka produk saka medium lan luwih cendhek - kanthi total luwih saka 300 unit. Kanggo mbandhingake, jumlah ICBM ing darat lan ing segara ora ngluwihi 120-130 unit.

Dadi, gabung karo START III ora ana gunane kanggo RRC, amarga pasukan nuklir strategis China ora ngluwihi watesan. Nanging, ing mangsa ngarep, nalika pasukan nuklir strategis tuwuh, START bisa mbatesi potensial. Minangka kanggo Prajanjian INF, persetujuan kuwi mung ngancam keamanan nasional. Ing syarat-syarat kasebut, China bakal dipeksa ngilangi meh rong pertiga saka rudal bersenjata nuklir berbasis darat.

Sampel janji


M. Billingsley ngusulake menyang sisih Rusia kanggo ninggalake senjata sing njanjeni kayata kendaraan ing jero banyu Poseidon, uga rudal Kinzhal lan Burevestnik. Dheweke ora cocog karo definisi START III, lan Washington ora pengin ngganti perjanjian kasebut kanggo nganggep orane.

Temenan, Rusia ora bakal nglirwakake perkembangan kasebut. Iki minangka respon asimetris kanggo tumindak "mitra asing" lan dirancang kanggo njaga keseimbangan strategis. AS kanthi aktif nyebarake SSBN, mbangun fasilitas pertahanan rudal strategis lan nggawe bom jarak jauh anyar. Rusia nanggapi kabeh iki kanthi proyek ing wilayah liyane.


Bukak saka LGM-30G Minuteman III ICBM. Foto Angkatan Udara AS

Nolak pangembangan anyar bakal duwe akibat sing paling serius kanggo keamanan nasional. Nanging, terus-terusan kerja kasebut nggawe ancaman kanggo Amerika Serikat, sing ndadékaké pernyataan kaya sing anyar.

M. Billingsley proposal kanggo nglirwaaken karya ing conto sing Amerika Serikat ora duwe katon menarik banget. Ide iki nyebabake kebingungan lan rasa welas asih. Iku misale jek sing iki nyoba liyane kanggo ngalih masalah - wektu iki saka sisih lagging kanggo garis ngarep.

kontrol lan ora percaya


Sajrone setengah abad kepungkur, AS lan USSR/Rusia wis nandatangani lan ngetrapake sawetara perjanjian kontrol senjata internasional. Sajrone wektu kasebut, sistem pengamatan lan kontrol sing sukses lan efisien dibentuk, sing isih ana. Kajaba kekurangan lan kedadeyan individu, umume, sistem kasebut negesake efisiensi lan efektifitas.

Yen China melu perjanjian sing wis ana, sistem kasebut kudu diganti. Sanajan kesulitan tartamtu ing periode transisi, kudu tetep operasional lan nyedhiyakake transparansi tripartit sing dibutuhake.

Nanging, AS saiki pengin mikir maneh sistem saiki. M. Billingsley nyebataken sawetara tightening ngukur, nanging ora tanpa spesifik. Ing wektu sing padha, dheweke langsung nunjukake rasa ora percaya Washington marang Moskow lan Beijing, sing dadi alasan resmi kanggo tuntutan anyar.

Ngalih Tanggung Jawab


Mangkono, kabeh telung langkah sing diusulake dening Perwakilan Kontrol Senjata Presiden AS bisa diragukan utawa ora mungkin. China ora pengin mlebu perjanjian sing ana utawa sing bakal teka, Rusia ora bakal nyerah senjata anyar, lan langkah-langkah kontrol sing ketat ora bakal nambah hubungan antarane negara-negara sing melu, sing wis ora paling anget.


Cina PGRK DF-21D. Foto dening Voanews.com

Ketoke, pimpinan AS ora arep gawe anyar perjanjian START III ing wangun saiki. Kepengin melu pihak katelu ing proses negosiasi - China, sing nduweni pasukan nuklir strategis sing cukup kuat lan wis dadi pesaing Amerika Serikat ing arena internasional. Kajaba iku, Washington ngusulake kanggo njupuk kemajuan akun ing bidang persenjataan, nanging kanthi cara sing paling gampang - kanthi nglarang kabeh sing ora cocog karo pranata START saiki.

Ing wektu sing padha, nderek saka statements M. Billingsley lan pejabat liyane sing Amerika Serikat siap kanggo skenario negatif kang START III ora lengkap utawa diganti. Nanging, Washington ora pengin katon kaya panyebab pangembangan acara kasebut. Iki bisa nerangake usulan-usulan anyar saka alam provokatif, unfavorable utawa mokal kanggo peserta saiki utawa potensial ing persetujuan.

Posisi saiki ngidini AS kanggo tawar-menawar lan nyoba metu saka kahanan kanthi entuk manfaat paling gedhe. Yen Rusia lan China setuju karo kahanan M. Billingsley, Washington bakal nyingkirake sawetara masalah potensial. Yen ora, START-III bakal mandek kanggo operate, lan iki bakal ngidini kanggo mbangun pasukan nuklir strategis mung njupuk menyang akun plans lan kabisan dhewe. Nanging, ora ana watesan apa wae bakal ngeculake tangan mungsuh geopolitik AS.

Umumé, posisi pimpinan AS saiki ing perjanjian START III utawa panggantos kasebut katon logis lan trep saka sudut pandang Amerika, nanging ora nguntungake kanggo negara liya. Kabeh iki ora ngidini kita nransfer dialog menyang arah sing konstruktif lan entuk solusi sing saling migunani. Nanging, AS katon duwe prinsip.

Kurang saka setahun isih sadurunge START III kadaluwarsa. Sajrone sasi isih, Rusia lan Amerika Serikat kudu ngembangake strategi umum lan tumindak. Nanging, pernyataan anyar dening pejabat asing kanthi jelas ngancam proses iki. Apa sing bakal kedadeyan ing wilayah START minangka pitakonan gedhe sing durung dijawab.
Pengarang:
44 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. tukang kode
    tukang kode 13 Mei 2020 05:20
    +4
    Kanca-kanca, apa ana sing bisa nemokake materi sing berkualitas babagan keuntungan saka perjanjian iki khusus kanggo Rusia? Yen ya, tulung menehi saran.
    1. mbah kakung
      mbah kakung 13 Mei 2020 05:36
      -2
      Kutipan saka codetalker
      Kanca-kanca, apa ana sing bisa nemokake materi sing berkualitas babagan keuntungan saka perjanjian iki khusus kanggo Rusia? Yen ya, tulung menehi saran.

      apa manfaate?
      1. kucing_militer
        kucing_militer 13 Mei 2020 05:58
        +4
        Kita slamet saka penolakan Prajanjian INF - kita bakal slamet saka penolakan START.
        1. mitroha
          mitroha 13 Mei 2020 07:11
          +1
          M. Billingsley ngusulake menyang sisih Rusia kanggo ninggalake senjata sing njanjeni kayata kendaraan ing jero banyu Poseidon, uga rudal Kinzhal lan Burevestnik.

          We nguripake usulan kuwi saka sisih Amérika
    2. Dmitry saka Voronezh
      Dmitry saka Voronezh 13 Mei 2020 05:41
      +9
      Ora ana keuntungan kanggo Rusia saka perjanjian iki. Ora perlu ditambahi. Sanajan Amerika Serikat wis siyap ngasilake luwih akeh rudal tinimbang Rusia, sing utama yaiku nyebabake karusakan sing ora bisa ditampa ing agresor, lan iki minangka tugas utama sing diadhepi pasukan nuklir strategis kita. Ngendi kita kudu nyuda arsenal nuklir nalika AS mbangun sistem pertahanan rudal? Kita kudu duwe rudal sing cukup ing layanan kanggo nyebabake karusakan sing ora bisa ditampa ing AS.
      1. tukang kode
        tukang kode 13 Mei 2020 06:02
        -4
        Apa ana alesan liyane kanggo ngluwihi? Ora asipat militer... Sing jelas Rusia ora bisa ngontrol keuangane. Mungkin Perbendaharaan AS ing Rusia ora bakal ngetokake dhuwit kanggo misil liyane?
        Aku mung digawe kabeh munggah, Aku ngomong sing ana uga sawetara non-jelas, nanging alasan penting kanggo kita tetep.
      2. donavi49
        donavi49 13 Mei 2020 08:31
        0
        Ing tangan siji, iku bener. Sing, yen sampeyan terus kang START4, lan banjur 5 + kemajuan ing nimbali rudal + masalah ageng karo nyediakake komponèn angkatan laut saka pasukan nuklir strategis (dene Amerika bakal duwe wedhus saka Virginias kanggo Feed saben basa, kang ndadekake temonan unaccompanied. saka 955 arang banget). Sawijining dina, kahanan bisa uga kedadeyan nalika karusakan sing diprediksi saka ijol-ijolan serangan gedhe kanggo Amerika Serikat bakal ditrima. Banjur, bakal ana godaan kanggo nggunakake jendhela kesempatan. Bakal ana administrasi agresif, analis kanthi cara sing bener, apa krisis liyane = kabeh bakal diuripake.

        Ing sisih liya, ora bener. AS bakal narik triliun + mbuwang. Lan ora ana sing bakal ngucap. Uga bisa nyaring vassal sekutu. Rusia ora duwe kesempatan kaya ngono. Yen geser menyang balapan kuantitatif sing ora bisa dikontrol, kanthi pompa sing Amerika Serikat duwe 20 megaton sanajan kanggo flycatcher 5000 wong, mula iki kudu dijawab. Pasukan nuklir strategis larang banget. Akibaté, iki bakal mangan anggaran lan umume bisa mati tanpa perang, kaya USSR 2.0, maneh yen ana kahanan sing ana.
        1. Romawi123567
          Romawi123567 13 Mei 2020 13:22
          +1
          Yen geser menyang balapan kuantitatif sing ora bisa dikontrol, kanthi pompa sing Amerika Serikat duwe 20 megaton sanajan kanggo flycatcher 5000 wong, mula iki kudu dijawab.

          Kenapa??
          Inggih, dheweke bakal duwe 20 megaton kanggo pemukiman kutha Mukhosk 5000 wong, lan kita, contone, bakal duwe 20 kaping kurang .. lan apa lag kuwi ngancam kita karo ??
    3. donavi49
      donavi49 13 Mei 2020 08:25
      -3
      Amerika, kanthi teori, bisa ngatur balapan senjata kanthi kuantitatif ing lapangan nuklir. Iki kudu dijawab. Iku larang. larang banget. Akibaté, Amerika bakal gampang urip, nanging pamaréntah Rusia lan Kamentrian Pertahanan kudu ngencengi sabuk. Sing, armada, Su-57, Almaty lan liyane bakal pindhah menyang obscurity. Kanggo kabeh bakal devoured dening pasukan nuklir strategis.
      1. akurat
        akurat 13 Mei 2020 08:45
        + 14
        Napa kita kudu nanggapi balapan kuantitatif? Rusia ora perlu luwih kuwat tinimbang AS ing wilayah iki. Cukup dadi kuwat supaya ora ana kepinginan kanggo nyerang
        1. donavi49
          donavi49 13 Mei 2020 08:54
          +1
          Nah, saiki ~ 1500 warheads lan 800-900 operator.
          Kanggo 91 taun - ana 1 hulu ledak kanggo START6000.

          Ing puncak, ana luwih saka 12000 warheads, lan 4500-6000 operator.

          Ing endi level sing njamin karusakan total mungsuh potensial lan keseimbangan rasa wedi ??? Malah yen sampeyan bali ing tingkat 91, sampeyan kudu ngethok program utama (kanggo tentara, angkatan udara, angkatan laut), lan iki bakal njupuk akèh wektu. Lan wong Amerika ing wektu iki bakal ngilangi tangane. Ing taun-taun paling apik ing Perang Dingin, dheweke ngirim 200 operator sing dilengkapi saben taun. nglirik .
          1. bk0010
            bk0010 13 Mei 2020 09:31
            +1
            Loro warheads saka operator beda kanggo siji target, plus saiki accounting kanggo pertahanan rudal, plus cadangan kanggo pangopènan.
            1. donavi49
              donavi49 13 Mei 2020 09:39
              +2
              Lan maneh, 5-6k warheads bakal metu - 2,5-3,5k operator. Apa anggaran bakal metu? Su-57 sing dibangun, armada, Armata lan liya-liyane wis bisa ditemokake ing museum.

              Ing sisih liya, ana wong sing duwe kode cheat kanggo dhuwit, basis ekonomi donya lan potensial teknologi lan produksi sing gedhe. kang bakal padha ngleksanakake.
              1. bk0010
                bk0010 13 Mei 2020 09:40
                +2
                Kutipan saka donavi49
                Apa anggaran bakal metu?
                Iki luwih murah tinimbang implementasine tugas sing padha kanthi cara liya (contone, penerbangan)
          2. langit strike fighter
            langit strike fighter 13 Mei 2020 17:01
            +1
            Malah yen sampeyan bali ing tingkat 91, sampeyan kudu ngethok program utama (ing tentara, angkatan udara, angkatan laut), lan banjur bakal njupuk akèh wektu, lan Amerika bakal duwe tangan rampung free ing wektu iku. .

            Napa sampeyan kudu ngethok barang? Saka ngendi sampeyan entuk? Saiki, Federasi Rusia duwe 3/4 arsenal nuklir strategis anyar sing dibangun ing Rusia. Yars lan Bulava lagi diproduksi massal. Lan apa jenis saka ICBM, SLBM bisa diprodhuksi ing AS saiki? Mung sepuluh taun mengko padha janji bakal nggawe panggantos kanggo Trident lan Minuteman. Sawise nggawe rudal kasebut, ing awal 2030, direncanakake ngganti Tridents lawas (lan ing wektu sing padha kabeh SSBN Ohio ing Columbia) lan Minutemen karo dheweke. Dheweke bakal diganti suwene 10-15 taun, yaiku, ing 2040-2045, lan mung sawise Amerika bisa mikir babagan nyusul wong ing START.
            Ing taun-taun paling apik ing Perang Dingin, dheweke nggawe 200 operator sing dilengkapi saben taun.

            Iki jelas dudu taun-taun sing paling apik. Dheweke duwe masalah gedhe babagan biaya, mula aja nyipta utawa angan-angan.
      2. Olgovich
        Olgovich 13 Mei 2020 10:53
        0
        Kutipan saka donavi49
        Amerika, kanthi teori, bisa ngatur balapan senjata kanthi kuantitatif ing lapangan nuklir. Iki kudu dijawab.

        kenapa?!

        Apa ora cukup kanggo numpes Amerika SEKALI. ora kaping satus. carane bakal padha bisa kanggo Rusia dening nggawe jumlah bodho rudal?

        supaya wong-wong mau mbuwang dhuwit lan nyopir jumlahe (bisa uga ana sing bakal nggegirisi kanthi jumlah sing akeh),

        Rusia, ing tangan liyane, kudu nyedhiyani kualitas dijamin ing pangiriman rudal mung siji. nanging dijamin karusakan.
      3. tukang kode
        tukang kode 13 Mei 2020 11:45
        +1
        Bisa padha. Iku misale jek sing mung ing teori. Aku ora mangu sing padha bakal Cut kertas minangka akeh minangka perlu. Apa bab liyane? Potensi industri, basis ilmiah lan teknis, pendidikan teknik, lsp...
      4. langit strike fighter
        langit strike fighter 13 Mei 2020 16:46
        +2
        Amerika, kanthi teori, bisa ngatur balapan senjata kanthi kuantitatif ing lapangan nuklir.

        Apa jenis SLBM, ICBM sing lagi dibangun ing AS ing wektu iki? Ora ana. Ora kaya Rusia, sing produksi massal Yars, Bulava. Ing taun 2030, Amerika rencana ngembangake panggantos kanggo Minuteman, Trident lan panggantos operator sing terakhir saka Ohio menyang Columbia. Perlombaan apa sing bisa ditindakake ing AS ing kahanan kasebut yen kudu ngganti arsenal ENTIRE. . Lan panggantos iki bakal diwiwiti ing paling apik ing awal 30s . Miturut 2040, padha mbokmenawa bakal nganyari arsenal, lan mung banjur bakal bisa ngomong sing Amerika bisa nyusul wong lan saiki padha bodho bluffing, mlaku menyang gaya Trump. Nyuwun pangapunten. Apa jenis konsesi sing ana ing pihak kita lan kanggo apa sing bisa kita ucapake?
    4. Pertapa21
      Pertapa21 13 Mei 2020 08:30
      +3
      Tangane Rusia bakal diuculi. Yen ana pelanggaran ing Prajanjian, ora ana sing bakal nyegah kita nglengkapi maneh operator karo hulu ledak tambahan lan nggawe "Vanguards" karo "Poseidons" ing jumlah sing dibutuhake. AS uga duwe potensi bali, nanging kurang saka kita. Nanging masalah utama yaiku kekurangan produksi hulu ledak anyar (owah-owahan ora diitung) nganti paling ora 2033 lan operator anyar.
    5. bk0010
      bk0010 13 Mei 2020 09:29
      -1
      Ing cendhak, nalika ambruk, pasukan nuklir kita suda kanggo tingkat ngisor START "alami", lan - lan negara wis suda soko. Sawise kabeh, dheweke malah nggawe privatisasi tanduran kasebut, sing njamin nggawe bangunan Poplar (saka benang licik), lan nyonya rumah ngrancang maneh.
    6. yowis
      yowis 13 Mei 2020 10:56
      +1
      Kutipan saka codetalker
      babagan keuntungan saka perjanjian iki

      Yen Amerika Serikat nyimpulake, mula migunani banget kanggo Amerika Serikat. Federasi Rusia dudu USSR, panggonan USSR dikuwasani kanthi objektif dening China, lan wong Tionghoa durung pengin "negosiasi". Ora ana liyane kanggo rembugan karo Federasi Rusia, kajaba kanggo pangayoman saka "tabungan" lan aset sawetara purun aktif.
  2. wong liyo1985
    wong liyo1985 13 Mei 2020 06:03
    +5
    Federasi Rusia luwih murah tinimbang senjata konvensional tinimbang negara-negara NATO ing Eropa, sanajan ora nggatekake Amerika Serikat, pasukan nuklir strategis minangka siji-sijine cara kanggo ngimbangi kemungkinan, mung alesan kenapa kita ora dipangan.
    Nanging nalika nyebarake IRBM ing Eropa, Rusia kudu nggunakake otomatisasi kanggo njamin serangan balas dendam, ing kana wektu reaksi bakal dadi sawetara menit.
    1. 5-9
      5-9 13 Mei 2020 15:22
      0
      Ora, kaunggulan 10 kali lipat ing jumlah senjata nuklir taktis lan kualitas operator kasebut cocog karo kemungkinan NATO.
      Pasukan nuklir strategis ora mung babagan NATO, senjata konvensional lan barang cilik liyane :)))
  3. v1er
    v1er 13 Mei 2020 06:26
    +8
    Cukup jelas yen Amerika bakal nggawa jagad menyang titik konfrontasi anyar, ayo diarani "Krisis Karibia 2.0" kanthi kondisional. Mung kanthi paritas militèr bakal mlebu perjanjian apa wae. Lan saiki, nalika ora ana USSR, nalika rudal NATO bisa dipasang ing Ukraina. Nalika militer Jepang, Korea lan India tuwuh ing cedhak China. Donya wis diganti lan perjanjian liyane nunggu.
  4. rotmistr60
    rotmistr60 13 Mei 2020 06:52
    +4
    Amerika Serikat ora kudu gawe akeh gaweyan kanggo nuduh Rusia ora gelem nganyarake perjanjian kasebut lan ora gelem mlebu perjanjian anyar. Cukup kanggo nyedhiyakake syarat-syarat sing ora bakal ditindakake dening pihak Rusia kanthi tegas: ninggalake senjata sing ora duwe Amerika lan nggawa wong Tionghoa sujud marang dheweke.
    sinyal saka Washington ora kondusif kanggo optimisme lan kanggo nerusake saka dialog produktif
    Dadi apa worth nerusake dialog iki karo negara sing resmi nyatakake kita mungsuh lan malah ora netepi syarat-syarat perjanjian ditandatangani dening iku? Amerika wis sacara sepihak mundur saka sawetara perjanjian (babagan pertahanan rudal, Prajanjian INF, larangan militerisasi ing luar angkasa ...) ekstensi. Mulane, ora perlu mbuwang wektu lan pasukan diplomatik.
    1. kn54
      kn54 13 Mei 2020 07:48
      +2
      Nalika padha arep nglanggar Prajanjian, padha bakal tansah golek alesan.
  5. Roso 56
    Roso 56 13 Mei 2020 07:00
    +1
    Tanggapan kita belang:
  6. Komentar wis dibusak.
  7. Peter Tverdokhlebov
    Peter Tverdokhlebov 13 Mei 2020 07:28
    + 10
    Aku ora ngerti apa-apa. Amerika pengin nyakup China ing perjanjian START anyar, lan kenapa kita ora ngetrapake langkah-langkah pembalasan, contone, kalebu ing perjanjian anyar kayata negara-negara NATO sing duwe senjata nuklir kaya Inggris lan Prancis. , kabeh liyane kahanan menarik muncul antarane kita lan perjanjian AS lan Inggris duwe Trident-2 SLBM ing Vanguard SSBN lan, ing asas, Warheads Amérika W76, W88 bisa diinstal ing pluru iki. Yaiku, NATO bisa duwe ~ 2000 ... 4000 hulu ledak ing SLBM lan ICBM, lan kita duwe ~ 1500 hulu ledak?!
    Yen Amerika pengin kalebu China ing New START Treaty, banjur New START Treaty iki kudu kalebu negara NATO kayata Great Britain lan Prancis!

    Salajengipun, babagan China, aku duwe pitakonan ing ngisor iki: pirang-pirang rudal China duwe ing posisi lapangan lan ing silo, lan pirang-pirang rudal ing terowongan gunung sing isih kudu duwe wektu (utawa bisa) ninggalake ing acara perang nuklir?
    Pira SSBN China sing ana ing rute patroli tempur lan pira SSBN ing pangkalane?

    Aku mikir yen miturut perjanjian anyar, Rusia ora kudu duwe hulu ledak kurang saka 1500, luwih akeh bisa kurang!
    1. tarabar
      tarabar 13 Mei 2020 08:39
      +5
      Aku uga bakal nambah syarat kanggo mbatalake lan ngemot senjata nuklir ing wilayah nasional.
  8. KVU-NSVD
    KVU-NSVD 13 Mei 2020 08:05
    +7
    Yen dheweke ora pengin, dheweke ora perlu. Kita ora duwe papan kanggo nyusut. Tanggepan asimetris ing wangun pangembangan anyar ora bisa ilang - iki minangka cadangan kanggo masa depan lan ukuran nglawan pertahanan rudal AS. Wong Tionghoa bisa dimangerteni - padha langganan START minangka arit ing barang-barang pribadi ing cahya saka struktur pasukan nuklir. Ing mangsa ngarep, sawetara prajanjen bakal katon - miturut pendapatku, kudu ana partisipasi kabeh anggota klub nuklir, sanajan saiki iki katon ora nyata. Pitakonan yaiku kapan iki bakal kedadeyan - sadurunge utawa sawise sawetara konflik gedhe sing nglibatake negara nuklir lan panggunaan biaya taktis (Aku ora ngomong babagan TMV - sawise iku ora bakal relevan maneh). Aku isih pengin.
  9. sadurunge
    sadurunge 13 Mei 2020 08:17
    +1
    Ora mesthi perjanjian anyar bakal diajeni, nanging tuduhan nglanggar larangan ing perjanjian anyar wis muncul.
    Lan iki minangka alesan kanggo sanksi lan tuduhan sabanjure.
    Kontrol liwat implementasine saka persetujuan iku akses kanggo rahasia strategis.
    Ora kontrak. Ayo padha ngganti popok luwih kerep.
  10. K-50
    K-50 13 Mei 2020 08:39
    +2
    Umumé, kabeh dadi telung tema utama. Sing pertama yaiku keterlibatan China. RRC wis ngembangake pasukan nuklir strategis, lan AS pengin ndeleng ing dhaptar peserta START.

    Inggris, Prancis lan Israel uga. Dadi apa ora melu ing Prajanjian anyar? Usus iku tipis: Utawa iki duweke dhewe?
    Masalah kapindho yaiku senjata Rusia sing canggih. M. Billingsley ngelingi sistem "Dagger", "Poseidon" lan "Petrel", sing ora cocog karo kondisi START-III sing ana.

    Lan uga, drone serangan FSA ora pas, sing, nganti saiki, muga-muga Rusia ora duwe. Apa ora nimbang nglarang wong-wong mau uga?
    Jeksa Agung bisa ngetokake katelu wungu dening wakil saka Presiden Amerika Serikat bab mriksa lan koleksi informasi. Disaranake kanggo ngencengi proses pemeriksaan lan pemeriksaan. Alesan kanggo proposal kasebut yaiku ora percaya marang Moskow lan Beijing.

    Sampeyan ora percaya karo aku, nanging aku ora percaya karo sampeyan. Apa masalahe? Iki cukup alami.
    Iku Ping sing isih ora pengin netepi Open Skies Treaty, wiwit nemtokke watesan ing, nampa respon, kabeh iku alam, ora perlu ngidoni ing pangilon.
  11. angin puyuh
    angin puyuh 13 Mei 2020 10:10
    0
    Kabeh perjanjian karo wong-wong Saxon sing ora sopan teka ing siji bab, carane mbujuk Rusia kanggo nyelehake sirah ing blok chopping kanggo njaluk nyisihaken saka iku sapisan lan kanggo kabeh.
    1. yowis
      yowis 13 Mei 2020 13:04
      0
      Mung siji tugas sing menarik: kanggo nyisihake senjata nuklir USSR saka Amerika Serikat, sing bisa nyebabake ancaman. Ngatasi masalah iki minangka syarat sing cukup kanggo ngrampungake masalah liyane saka kabijakan AS. Kasepakatan sing ngrusak mungsuh sing ringkih bisa nggawe kahanan kasebut yen Amerika Serikat duwe sumber daya lan kemampuan kanggo nggawe senjata strategis adhedhasar prinsip anyar lan ngasilake kanthi jumlah sing cukup.
  12. APASUS
    APASUS 13 Mei 2020 14:23
    0
    Kita, kaya biasane, nggoleki konstruktivisme saka Amerika?
  13. 5-9
    5-9 13 Mei 2020 15:18
    0
    Kaya chutzpah kanggo panggunaan internal, Omeriga ngirim ultimatum marang wong barbar sing nistha.
    Kontrak sah (ing kasus Amerika dadi 200%) mung yen padha ono gunane kanggo loro pihak. Saiki katon mung Rusia sing berkembang lan, sing paling penting, ngasilake model senjata strategis anyar. Padha wanted / bisa, Amerika Serikat uga bakal berkembang minimal, Minuteman-3 iku sawijining kuna (sanajan shamanic) ora es. Maneh, kepiye AS karo produksi hulu ledak nuklir? Banget ala (kanggo wong-wong mau) gosip nyebar babagan mundhut kompetensi iki, amarga dheweke wis lali carane nambah uranium (tanduran YURENKO Eropa ing wilayah Amerika ora dianggep, amarga bubar wiwit ngasilake ing Federasi Rusia lan X6). . Sing. ora ana rudal lan durung samesthine, 100500 ewu warheads nuklir - malah luwih .... Lan padha ngadeg ing pose ???
    Serangan AS ing RRC bisa dingerteni, nanging kanggo nglakokake tanpa nyeret WB lan Prancis kanthi gulu, sing njaluk kalebu ing START-4, pancen bodho ...
  14. ANB
    ANB 13 Mei 2020 16:49
    0
    START/SALT dirampungake kanthi nimbang perjanjian ABM.
    Malah mung extension ing syarat-syarat saiki ora duwe bathi kanggo kita.
    Ya, amarga Amerika Serikat ora gelem nganyarake ing syarat-syarat lawas, mula gendéra ana ing tangane.
  15. lawas26
    lawas26 13 Mei 2020 16:50
    0
    Kutipan saka codetalker
    Kanca-kanca, apa ana sing bisa nemokake materi sing berkualitas babagan keuntungan saka perjanjian iki khusus kanggo Rusia? Yen ya, tulung menehi saran.

    Sampeyan ora bisa nemokake materi tartamtu (siji) babagan topik iki, nanging umume ana akeh materi babagan topik iki. Delengen, contone, artikel analitis babagan sumber daya kontrol senjata.

    Pisanan lan keuntungan sing ora diragukan saka persetujuan iki kanggo kita yaiku "mitra" kita uga dipeksa nindakake pengurangan. Rusia nawakake operator sing luwih cilik, Amerika - luwih akeh hulu ledak. Minangka asil saka kompromi teka menyang tokoh ing ngisor iki:
    • 700 disebaraké media
    • 800 disebarake lan ora disebarake media
    • 1550 disebaraké warheads

    Kapindho plus ana panentu persetujuan sing ora nomer warheads karo kang iki utawa rudal liwati tes pesawat sing diitung, nanging nomer warheads sing saiki ing operator. Kajaba iku, wektu peringatan kanggo inspeksi wis suda. Lan ora ditemtokake khusus media apa sing bakal dipriksa sacara khusus

    Kabeh iki menehi kita keuntungan.
    kapisan.
    Kanthi nyuda rudal lawas kanthi paksa ing ndhuwur "langit-langit", kita duwe kauntungan amarga mungsuh kita uga kepeksa nyuda operator supaya bisa mlebu "langit-langit". Saiki kita duwe cadangan sing luwih gedhe kanggo nyedhiyakake operator anyar menyang layanan tinimbang Amerika.
    Kapindho.
    Duwe cadangan media sing bisa kita pasang, kita bisa beda-beda jumlah BB ing media sing wis disebar.
    Dadi ana plus lan padha ing sih kita.

    Kutipan saka military_cat
    Kita slamet saka penolakan Prajanjian INF - kita bakal slamet saka penolakan START.

    Aja nulis omong kosong. Amerika bisa nambah jumlah operator luwih cepet tinimbang kita bisa. Loro-lorone kita lan dheweke duwe cadangan blok, mung babagan jumlah operator sing bakal bisa dideleng
    Utamane, bisa nambah jumlah pengebom strategis, SLBM lan ICBM (sanajan sing terakhir isih mung 50 tambahan)

    Kutipan: Dmitry saka Voronezh
    Ngendi kita kudu nyuda arsenal nuklir nalika AS mbangun sistem pertahanan rudal?

    Lan sapa sing ngomong babagan nyuda arsenal nuklir?

    Kutipan saka donavi49
    Sing, yen sampeyan terus kang START4, lan banjur 5 + kemajuan ing pertahanan rudal + masalah ageng karo mesthekake komponen angkatan laut saka pasukan nuklir strategis

    Iki mung kanthi syarat yen Rusia setuju karo pengurangan sing signifikan. Aku mikir yen pilihan sing paling apik bakal mung ngluwihi persetujuan iki kanggo 5 taun tanpa ngganti

    Kutipan saka Hermit21
    Tangane Rusia bakal diuculi. Yen ana pelanggaran ing Prajanjian, ora ana sing bakal nyegah kita nglengkapi maneh operator karo hulu ledak tambahan lan nggawe "Vanguards" karo "Poseidons" ing jumlah sing dibutuhake. AS uga duwe potensi bali, nanging kurang saka kita. Nanging masalah utama yaiku kekurangan produksi hulu ledak anyar (owah-owahan ora diitung) nganti paling ora 2033 lan operator anyar.

    Inggih??? Inggih, ayo dipikirake. "Vanguard" ing roket lawas 15A35-71 minangka langkah sementara. Ora akeh sing isih ana saka 30 "garing" sing diwenehake Ukraina 20 taun kepungkur. Dimensi Avangard kuwi supaya luwih saka siji ICBM ora bisa dilebokake ing sirah ICBM iki. Nalika Sarmat ICBM bakal mlebu layanan ora dingerteni (ora ana Ora ana tes penerbangan). Amarga karakteristik kinerja ora dingerteni (ana keraguan manawa karakteristik kinerja sing disuarakake ing media kasebut nyata), jumlah sing disebarake lan produktivitas tanduran ...
    kanggo nglengkapi Yars karo biaya tambahan? Lan pira BB saiki?
    Ing "vanguards" piyambak bisa digawe akeh, nanging apa bisa digunakake kanggo ngirim menyang Amerika Serikat mung siji tanduran, kang saiki lagi wae copes karo pesenan, mrodhuksi ora luwih saka sèket ICBMs lan SLBMs taun ??
    Padha duwe masalah ing produksi anyar. Nanging ana uga potensial bali saka BBs lawas ...
    Kajaba iku, ing gudang, ana akeh ICBM / SLBM sing disebarake kanthi bertahap ...

    Kutipan saka: bk0010
    Sawise kabeh, dheweke malah nggawe privatisasi tanduran kasebut, sing njamin nggawe bangunan Poplar (saka benang licik), lan nyonya rumah ngrancang maneh.

    Yah? Kaya tanduran Votkinsk wis dhawuh umur dawa? Utawa sampeyan mbingungake sirah jinis "kepompong" karo awak?

    Kutipan: rotmistr60
    Amerika Serikat ora kudu gawe akeh gaweyan kanggo nuduh Rusia ora gelem nganyarake perjanjian kasebut lan ora gelem mlebu perjanjian anyar. Cukup kanggo nyedhiyakake syarat-syarat sing ora bakal ditindakake dening pihak Rusia kanthi tegas: ninggalake senjata sing ora duwe Amerika lan nggawa wong Tionghoa sujud marang dheweke.

    pancen bener. Cukup kanggo nyedhiyakake kahanan sing ora nyata ...

    Kutipan: rotmistr60
    Dadi apa worth nerusake dialog iki karo negara sing resmi nyatakake kita mungsuh lan malah ora netepi syarat-syarat perjanjian ditandatangani dening iku? Amerika wis sacara sepihak mundur saka sawetara perjanjian (babagan pertahanan rudal, Prajanjian INF, larangan militerisasi ing luar angkasa ...) ekstensi. Mulane, ora perlu mbuwang wektu lan pasukan diplomatik.

    Butuh, Gennady, butuh!!! Amarga tentrem-rahayu kang ala iku mesthi luwih becik tinimbang padudon kang becik. Saiki kita ora ana ing posisi kanggo narik balapan senjata anyar. Lan ora ketompo carane akeh sing pengin pracaya yen Amerika ora netepi perjanjian sing wis ditandatangani, aku kudu ujar manawa perjanjian strategis wis ditindakake lan ditindakake. Ora tanpa pelanggaran, nanging ora mung saka Amerika Serikat, nanging uga saka sisih kita.
    Amerika mundur saka perjanjian ABM lan INF kanthi alasan sing sah, sesuai karo artikel sing diwenehake ing perjanjian kasebut. Prajanjian Larangan Militerisasi Luar Angkasa - ora ana perjanjian kasebut, ana prajanjian babagan larangan penempatan WMD ing antariksa lan ing benda langit, nanging perjanjian iki durung dilanggar dening sapa wae. Ora dening Amerika, ora dening kita.

    Kutipan: Peter Tverdokhlebov
    Aku ora ngerti apa-apa. Amerika pengin nyakup China ing perjanjian START anyar, lan kenapa kita ora ngetrapake langkah-langkah pembalasan, contone, kalebu ing perjanjian anyar negara-negara NATO sing nganggo senjata nuklir kaya Inggris lan Prancis.

    Ya, yen kita kudu "secara diplomatis" mungkasi perjanjian kasebut, kita mesthi wis rampung. Amarga iku bakal dadi kahanan sing ora mungkin kanggo sisih liya kaya tuntutan saiki yen China mlebu perjanjian kasebut. Perjanjian multilateral jinis iki durung dikembangake sajrone setaun. Lan mung mokal kanggo entuk persetujuan kasebut sajrone nem wulan.

    Kutipan: Peter Tverdokhlebov
    Great Britain lan Prancis, kabeh liyane, ana kahanan menarik, kita duwe persetujuan karo Amerika Serikat, lan Inggris duwe Trident-2 SLBM ing Vanguard SSBN lan, ing asas, warheads Amérika W76, W88 bisa diinstal. ing misil iki. Yaiku, NATO bisa duwe ~ 2000 ... 4000 hulu ledak ing SLBM lan ICBM, lan kita duwe ~ 1500 hulu ledak?!

    Lan sampeyan bakal nggawe maneh kursi ing tahap pertempuran utawa ora? Kajaba iku, Amerika saiki ora duwe akeh BG kanggo potensial bali kanggo nyuplai kapal Inggris.

    Kutipan: Peter Tverdokhlebov
    Salajengipun, babagan China, aku duwe pitakonan ing ngisor iki: pirang-pirang rudal China duwe ing posisi lapangan lan ing silo, lan pirang-pirang rudal ing terowongan gunung sing isih kudu duwe wektu (utawa bisa) ninggalake ing acara perang nuklir?

    Sampeyan ora bakal nemokake data kasebut. Siji mung bisa ngomong yen China duwe 90 luwih utawa kurang ICBM modern. Lan ora babagan jumlah. Sing utama yaiku pirang-pirang formasi pasukan rudal China ...

    Kutipan saka tarabar
    Aku uga bakal nambah syarat kanggo mbatalake lan ngemot senjata nuklir ing wilayah nasional.

    Keperluan kasebut mung ora bisa ditindakake. Iku padha karo kita ora gelem masang "Dagger", "Petrel", "Poseidon". sadurunge ora kawujud dening sisih liyane
    1. langit strike fighter
      langit strike fighter 13 Mei 2020 17:27
      -1
      Amerika bisa nambah jumlah operator luwih cepet tinimbang kita bisa. Loro-lorone kita lan dheweke duwe cadangan blok, mung babagan jumlah operator sing bakal bisa dideleng
      Utamane, bisa nambah jumlah pengebom strategis, SLBM lan ICBM (sanajan sing terakhir isih mung 50 tambahan)

      Amarga apa bakal cepet nambah nomer operator a Mung ing awal 2030s padha arep kanggo berkembang panggantos kanggo Minutemen lawas lan Tridents. Apa jenis ICBM lan SLBM sing bisa diprodhuksi saiki? Ing Rusia lan China, ICBM lan SLBM saiki lagi diprodhuksi sacara massal. Lan apa ing AS? Wiwitan produksi ICBM lan SLBM anyar mung ing taun 2030-an, paling apik, sawise pangembangan lan kabeh tes. Banjur, kanggo 10- 15 taun, padha bakal diprodhuksi mung kanggo ngganti kabeh Tridents (ing wektu sing padha Ohio ing Columbia) lan Minutemen, lan sawise sampeyan bisa mikir bab mbangun munggah operator ing taun 2050. Supaya padha bisa cepet mbangun soko munggah. Seri B-21 ora luwih awal saka 2030.
  16. lawas26
    lawas26 13 Mei 2020 19:12
    +1
    Kutipan: Sky Strike fighter
    Amarga apa bakal cepet nambah nomer operator a Mung ing awal 2030s padha arep kanggo berkembang panggantos kanggo Minutemen lawas lan Tridents.

    Maksim! Inggih, ora cocog karo sampeyan kanggo mbaleni statements worn metu ing media bab Minutemen lawas lan Rusty lan Tridents. Dikenal yen wiwit taun 90-an, wong Amerika wis nglakokake Program Ekstensi Urip (LEP), sing, diterjemahake menyang basa Rusia, minangka program ekstensi urip. Program iki kalebu subprogram

    1. Guidance Replacement Program (GRP) / Program kanggo ngganti sistem panuntun dhumateng /. Program kasebut wis ditindakake wiwit taun 1996. Terus terus-terusan.
    Komputer on-board, amplifier, sistem panuntun lan elektronik platform diganti.

    2. Propulsion Replacement Program (PRP) / Program kanggo panggantos saka pembangkit listrik /. Wektu implementasine saka 1998 nganti 2009.
    Panggantos lengkap bahan bakar padat ing kabeh tahap roket, kalebu boosters. lan integrasi hardware lan piranti lunak anyar.

    3. Program Modernisasi Keamanan ICBM / Program Modernisasi Keamanan /.
    Aktif wiwit 2004. Terus.
    Nguatake keamanan peluncur lan rudal kanthi nganyari peralatan keamanan teknis.

    4. Rapid Execution and Combat Targeting (REACT) /Program kanggo modernisasi sistem penargetan/.
    Wektu implementasine subprogram saka 1997 nganti 2006.
    Nganyarke sistem panuntun rudal. Suda banget wektu kanggo ngarahake misil menyang target anyar.

    5. Safety Enhanced Reentry Vehicle (SERV) /Program kanggo ngganti hulu ledak/.
    Wektu implementasine saka subprogram saka 2002 nganti 2009
    Ngganti hulu ledak rudal nganggo Mk21-W87 sing luwih maju, kanthi kapasitas 300 kT, ditinggalake sawise rudal Peacekeeper LGM-118 dipateni.

    6. Propulsion System Rocket Engine (PSRE) / Program kanggo nganyarke pembangkit listrik roket /.
    Dilaksanakake wiwit 2004. Terus
    Panggantos komponen engine utama.
    Nyatane, mung jeneng tetep saka Minuteman-3 ICBM lawas. "Batine" kabeh anyar. Minangka kanggo construction. "Tridents" diprodhuksi sacara periodik ing kelompok cilik. Minangka adoh aku elinga, ing 2011-2015 garpu. ing 2 taun, "Tridents" diprodhuksi ing kumpulan 20-25 bêsik.
    Minangka kanggo Minutemen. Amerika saiki (ing Juli taun kepungkur) nyebar 398 Minutemen saka 400 sing sah. 268 Minutemen ora disebarake. Nanging Amerika saiki bisa masang 50 ICBM liyane ing 50 tambang cadangan tanpa biaya. Nanging cadangan kanggo penyebaran "menitmen" yaiku 268
    Kanggo Tridents, program LEP sing padha ditindakake kanggo Trident SLBMs. Cadangan kanggo penyebaran -168 "trisula". Mulane, ana cadangan kanggo mbangun. Ana masalah karo operator, nanging rudal iki kasedhiya ...

    Kutipan: Sky Strike fighter
    Apa jenis ICBM lan SLBM sing bisa diprodhuksi saiki? Ing Rusia lan China, ICBM lan SLBM saiki lagi diprodhuksi sacara massal. Lan apa ing AS? Wiwitan produksi ICBM lan SLBM anyar mung ing taun 2030-an, paling apik, sawise pangembangan lan kabeh tes. Banjur, kanggo 10- 15 taun, padha bakal diprodhuksi mung kanggo ngganti kabeh Tridents (ing wektu sing padha Ohio ing Columbia) lan Minutemen, lan sawise sampeyan bisa mikir bab mbangun munggah operator ing taun 2050. Supaya padha bisa cepet mbangun soko munggah. Seri B-21 ora luwih awal saka 2030.

    Ya, lagi diproduksi massal. Kira-kira 50 unit saben taun (ICBM lan SLBM). Iki duweke kita. Wong Cina malah kurang. Saperangan saben taun. Minangka kanggo buildup, bisa kelakon malah sadurunge penyebaran ICBMs lan SLBMs anyar. supaya kita ora ngomong bab 2050, nanging bab 2025-2030 padha.

    Ana rencana kasebut, sanajan D-5 Tridents uga bisa disebarake ing hulls Columbia pisanan yen SLBM anyar ora siap.

    Kutipan: Sky Strike fighter
    Supaya padha bisa cepet mbangun soko munggah.

    Padha bisa. Deleng kirimanku ing wiwitan. Plus aviation - ana uga cadangan
  17. A.TOR
    A.TOR 13 Mei 2020 22:10
    +2
    Ide iki nyebabake kebingungan lan rasa welas asih.

    Mung ukara iki nyebabake bingung lan kasihan.
    Siji kudu banget, banget naif kanggo mbayangno, ing fantasi aneh, sing ora mungkin kanggo Amerika Serikat ing wektu sing cendhak - yen padha mutusake yen perlu - kanggo nggawe analog saka sistem "unparalleled".
    Jujur, kebingungan yaiku kepinginan negara kanthi GDP kaping 12 supaya bisa sejajar karo rong ...
  18. Normal ok
    Normal ok 14 Mei 2020 04:12
    0
    Aku setuju karo siji bab, yen tanpa China, prajanjian iki ora ana gunane.
  19. Avior
    Avior 14 Mei 2020 07:21
    0
    Iki ora ana ing artikel kasebut, nanging sadurunge aku kudu maca manawa Amerika pengin kalebu senjata nuklir taktis ing perjanjian anyar.
    Utawa dheweke nulis ing artikel kasebut, utawa Amerika ora gelem
  20. akurat
    akurat 14 Mei 2020 12:01
    0
    Kutipan saka donavi49
    Malah yen sampeyan bali tingkat 91 taun

    Napa kita kudu ngasilake level 91? Korea Lor duwe sawetara rudal sing ora bisa ditindakake dening AS. Sedhela, pikirake babagan 1.500 operator senjata atom