Kebebasan wicara mitologis: dongeng saka Kulon lan Timur

95
Kebebasan wicara mitologis: dongeng saka Kulon lan Timur
Sumber: en.globalvoices.org

Miturut konstitusi


Ing dekade pungkasan, Rusia ajeg ngadhepi tuduhan kanggo mbatesi kabebasan wicara lan censorship abot. Iki utamané bener kanggo aktivis hak asasi manungsa saka Ukraina lan negara liyane sing ora paling ramah kanggo kita. Nanging, malah ringkesan paling entheng babagan apa sing kedadeyan ing jagad iki kanthi kebebasan ngomong ndadekake kita ndeleng saka sudut pandang sing beda.

Sampeyan kudu miwiti ora karo obor demokrasi, nanging karo negara, ayo ngomong, saka tatanan sosial alternatif. Contone, Republik Rakyat China.



Objek utama censorship ing China, mesthi, Internet. Populasi negara luwih saka 1 milyar, lan mulane kontrol pas wektune informasi sing ditampa dening pangguna saka smartphone lan komputer dianggep minangka prioritas utama ing China. Ing kene, ing wiwitan abad kaping 5, panyaring Internet sing paling kuat ing donya, Great Firewall of China, disebarake, ngalangi akeh sumber informasi global. YouTube lan Facebook ora bisa digunakake, lan Apple, supaya ora diusir saka pasar gedhe kuwi, kudu nransfer menyang panguwasa Uploaded data saka pangguna saka bagean Cina saka iCloud. Conto pungkasan nggambarake kanthi apik pendekatan kapitalis kanggo mbebasake wicara lan penyensoran: ing ngendi kepentingan finansial meksa supaya ora diabaikan, perusahaan kanthi sukarela nindakake. Mesthi, ana pasar ireng kanggo ngakses mode VPN, nanging paukuman kanggo iki cocok. Dadi, kanggo bantuan kanggo ngliwati Great Firewall China, sampeyan bisa njaluk nganti XNUMX taun ing pakunjaran nyata.

Saiki ing China, luwih saka 50 ewu karyawan ngawasi apa sing ditulis pangguna ing jaringan sosial lan utusan cepet. Alami, perhatian khusus dibayar kanggo akun kanthi pamirsa sing akeh. Blogger Wang Jianfeng ditangkep amarga nggawe lelucon ironis babagan Xi Jinping ing saindenging negara, lan Neihan Duanzi diblokir sawise mbandhingake pimpinan China karo Winnie the Pooh.

Ing wektu sing padha, kudu dimangerteni manawa ing RRC iki wis diatur ing Konstitusi negara wiwit taun 1954. Artikel 35 saka dokumen utama, utamane, nyatakake yen warga Tionghoa seneng kebebasan ngomong, pers, rapat, asosiasi, prosesi lan demonstrasi. Nanging ... Implementasine hak iki tundhuk larangan publikasi materi sing ngrusak "kesatuan, integritas wilayah lan kedaulatan RRC", uga bertentangan karo "prinsip dhasar Konstitusi RRC", yaiku, ketaatan menyang dalan sosialis, peran utama Partai Komunis. Kanthi leladen sing padha, hak warga negara kanggo ngritik lan ngusulake babagan kegiatan badan utawa pejabat negara apa wae. Kaya sing kacetha saka teks kasebut, negara bisa fleksibel banget ing pambiji kebebasan wicara ing masyarakat.

Saiki ing China, proses anyar kanggo mbentuk kredit sosial individu mbukak, sing dibentuk saka indikator kesetiaan warga Partai Komunis. Kabeh statement ing Internet utawa ing platform liyane, kompromi utawa, Kosok baline, muji sistem saiki, bakal muter plus utawa minus kanggo "karma sosial" warga. Informasi saka pengadilan, lembaga penegak hukum lan sifat konten sing diundhuh saka Internet uga bakal ditambahake ing kene. Apa sing bisa ditawakake pemerintah kanggo warga sing bisa dipercaya? Pinjaman preferensial, papan prestisius ing universitas lan pakaryan ing sektor umum, uga sekolah sing paling apik kanggo bocah-bocah. Sing ana ing "dhaptar ireng" malah direncanakake bakal diwatesi lelungan ing luar negeri. Kabeh langkah kasebut kudu ngrangsang pambentukan sensor diri internal ing antarane warga RRC. Bener, yen wong mung ora pindhah menyang situs dubious lan nulis vulgarities babagan kanca gedhe Xi, banjur Firewall Agung China ora perlu. Minangka wartawan Prancis Emmanuel Pierre ngandika, "Wangun penyensoran sing paling dhuwur yaiku muncule penyensoran diri."

Games karo hukum


Mbokmenawa ing Amerika Serikat, negara sing sugih Demokrat sejarah, ana kabeh prasyarat kanggo pangembangan kebebasan wicara becik. Mesthi, nanging karo leladen suntingan sing ora langsung mbantah Konstitusi AS. Mangkono, Amandemen Pisanan saka hukum utama nyatakake yen dilarang nglakokake undang-undang sing ngganggu kebebasan ngomong. Conto: Ing taun 2009, panguwasa gagal langsung mblokir sumber WikiLeaks sing kondhang, amarga pamblokiran kasebut ditantang ing pengadilan, nanging salah sawijining panyedhiya paling gedhe ing negara kasebut, Amazon, banjur ngalangi akses menyang situs kasebut. Mesthine, perusahaan swasta nindakake iki kanthi tekanan saka negara. Secara resmi, Amandemen Pertama Konstitusi ora dilanggar. Kajaba iku, pamrentah bisa kanthi bebas napsirake Amandemen Pertama, sing nuduhake kemungkinan mbatesi wujud ekspresi kebebasan ngomong. Maksuté Kepiyé? Iki tegese nalika akeh wong menyang dalan-dalan nuntut, contone, mundur saka Presiden Trump, dheweke bakal buyar ora kanggo kekarepan demokratis, nanging amarga nglanggar ketertiban umum. Sing, ing kasunyatan, ing Amerika Serikat lan kedaden bola-bali. Siji mung kudu ngelingi anti-global ing Times Square. Trik iki ngeculake tangan panguwasa.


Sumber: rbc.ru

Ing wektu sing padha, perversions mbalikke uga bisa ing Amerika Serikat. Ing sajarah negara ana kasus karo anggota Ku Klux Klan, sing ing taun 1969 nuntut "balas dendam" marang Amerika keturunan Yahudi lan Afrika. Kayane iki minangka alesan sing jelas kanggo ngukum rasis lan Nazi! Nanging Mahkamah Agung mbebasake Ku Klux Klan kanthi nyebutake Amandemen Pertama maneh. Ing kono, utamane, dituduhake yen alasan kanggo mbatesi ekspresi diri bisa uga "kacepetan saka tumindak kasebut" lan "tumindak sing dituduhake bisa dadi asil sing bisa ditindakake." Tegese, miturut logika Mahkamah Agung AS, Ku Klux Klans, kanthi panjaluke, mesthine ora njaluk mbales dendam marang wong-wong Yahudi lan Afrika Amerika, mula kebebasan ngomong ora kudu diwatesi. Yen rasis njaluk kaya iki ing alun-alun ing ngarepe wong akeh lan ana wong sing dipateni ing kana, mula Amandemen Pertama ora bakal bisa nglindhungi dheweke. Senajan, Aku crita iki ora tanpa simpati cetha ing bagean saka Pengadilan Supreme kanggo masyarakat rasis ing Amerika Serikat.

Aspek hukum liyane babagan urip ing AS nyenengake banget. Wiwit wektu "buru penyihir", sing ora konsisten karo kebebasan ngomong, ana akeh larangan ing hukum. Dadi, ing California, para guru ora bisa ngomong babagan komunisme ing kelas, sanajan kanthi tujuan mung ngenalake siswa menyang doktrin iki. Uga, ing negara iki, komunis ora bakal direkrut kanggo layanan sipil. Kita kudu mbayar pajeg, ing 2008, legislatif nyoba kanggo mbatalake tumindak iki, nanging Gubernur A. Schwarzenegger dileksanakake veto ing owah-owahan.

Kita pindhah menyang Tennessee. Pranyata ing wilayah iki, wong sing "nelpon kanggo nggulingake wangun pamaréntahan Amerika" ora bisa dadi guru. Dheweke ora pengin ndeleng komunis ing lembaga pamarentah ing Texas, Georgia, lan ing Florida, dheweke bisa uga dilarang mancing. Sabanjure, kita mbukak Code of West Virginia lan ndeleng, mbokmenawa, hukum paling demokratis ing AS:
"Sampeyan ora sah kanggo sapa wae sing duwe utawa nampilake gendera abang utawa ireng, utawa nampilake gendera, lambang, piranti utawa tandha apa wae sing nuduhake simpati utawa dhukungan kanggo cita-cita, institusi utawa wujud pamrentah sing musuhan, ora ramah utawa antagonis marang wangun utawa semangat konstitusi, hukum, cita-cita, lan institusi negara iki utawa Amerika Serikat."

Apa undang-undang iki nglanggar kebebasan ngomong utawa ekspresi kekarepan? Temtunipun! Kajaba iku, kanggo non-compliance, tanggung jawab pidana diancam - saka 1 nganti 5 taun. Argumentasi sing apik banget ing perselisihan karo mungsuh Amerika babagan demokrasi ing Rusia.

pengalaman Jerman


Mbok menawa, ing Uni Eropa ana conto manifestasi kebebasan ngomong ing masyarakat lan ora ana censorship? Sawise kabeh, ana ing sajarah kartun suicidal Nabi Muhammad ing koran Denmark Jyllands-Posten lan Prancis Charlie Hebdo. Nganti saiki, akeh sing nganggep serangan seni iki meh minangka manifestasi saka kebebasan wicara sing mutlak. Nanging, ing kene censorship nduweni pengaruh tartamtu marang kebebasan wicara sing kondhang.

Mbalik ing taun 2009, parlemen Jerman ngliwati RUU kanggo nggawe alangan tartamtu ing Internet. Lan kabeh bakal apik, nanging para wakil saka Bundestag ora nganggep pendapat luwih saka 130 ewu burghers sing mlebu petisi protes. Lan sawetara taun sabanjure, ana aturan sing "mewajibake perusahaan telekomunikasi kanggo nyimpen sawetara data pangguna sajrone 10 minggu." Maneh, sanajan petisi ditandatangani dening puluhan ewu warga Jerman.


Sumber: rubaltic.ru

Kasus khusus Jerman yaiku hukum kasus Barat sing ana hubungane karo kebebasan ngomong. Aku propose kanggo nimbang conto apa sing dilarang ing Jerman ing basis saka precedents saka kaputusan pengadilan. Perhatian khusus ditarik kanggo kasunyatan tuntutan pidana kanggo tumindak salah kasebut, sanajan ing bentuk denda. Kasunyatane yaiku ing Jerman, wong sing duwe denda kaya ngono tetep dadi "penjahat", sanajan dheweke durung nate dikunjara sedina.

Dadi, kanggo apa ing negara Eropa maju sampeyan bisa gludhug ing artikel kasebut? Kaping pisanan, kanggo nyebut Jerman minangka "negara ilegal", minangka "kediktatoran ideologis", lan uga kanggo negesake manawa negara kasebut "sregep nuruti prentah Yahudi." Kapindho, negara ora bisa diarani "republik adonan", "gudang adol" lan "warung coca-cola". Tanpa sengaja, "liberal" domestik dieling-eling, sing kanthi impunity asring nyebut Rusia minangka "pom bensin raksasa". Katelu, larangan kasebut gegayutan karo penciptaan seni Jerman. Sampeyan ora bisa nggambar lambang Hesse, sing ana singa sing digambarake ing helm polisi ing sirahe lan rod getih ing cakar. Gambar lan kolase foto sing nggambarake elang federal ing mburi bar penjara dilarang. Ana uga wektu sing luwih lucu. Iki minangka pelanggaran pidana kanggo nggambarake elang federal minangka balung utawa manuk hering, lan nandur bendera nasional ing tumpukan telek jaran minangka protes marang neo-Nazi. Larangan ing ndhuwur dirumusake adhedhasar keputusan pengadilan ing tingkat regional lan federal wiwit taun 1952 nganti 2002.

Kabeh ing ndhuwur ndadékaké kanggo pikiran seditious. Mungkin buku-buku teks sing dikembangake demokrasi nyoba mulang Rusia kebebasan wicara pungkasane kudu ditulis maneh? Lan ing sawetara kasus, uncalan adoh.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

95 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    14 Mei 2020 15:15
    Kabeh ing ndhuwur ndadékaké kanggo pikiran seditious. Mungkin buku-buku teks sing dikembangake demokrasi nyoba mulang Rusia kebebasan wicara pungkasane kudu ditulis maneh? Lan ing sawetara kasus, uncalan adoh.
    ..... Iku pancene ora masuk akal, borjuis Barat ngajarake kebebasan ngomong lan demokrasi borjuis Rusia .. eseman
    1. +4
      14 Mei 2020 17:56
      Dadi ing Eropah ana rezim demokratis paling terry, ing pangertèn asli.
      Kaping pisanan, demokrasi minangka kekuwatan para pemilik tanah sing, kanthi *keperluan*, uga nduweni budak, amarga, uga, ora kanggo para demokrat sing bener-bener nggali lemah utawa milih antarane *kapasitas produksi * kanggo nggawe nilai material.
      Kanggo kabebasan wicara ing negara manca ing Eropah, padha tansah perang, amarga ing negara dhewe karo * kamardikan * kabeh iku apik, wis dikontrol lan dikontrol kanthi lengkap.
      Eropa bersatu kalebu karajan, negara kanthi ideologi Nazi, negara sing duwe koloni, lan kabeh iki kanthi nyata diumumake * minangka benteng demokrasi *.
      1. +3
        14 Mei 2020 23:11
        Dadi ing Eropah ana rezim demokratis paling terry, ing pangertèn asli.
        ... Inggih, ya, kita isih duwe demokrasi enom, iku ora goyah .. Lan padha isih mulang kita! ngguyu Isih zamhrovet ... wektu bakal teka nglirik
    2. +1
      14 Mei 2020 18:17
      Kutipan saka parusnik
      Kabeh ing ndhuwur ndadékaké kanggo pikiran seditious. Bisa uga buku-buku teks sing negara-negara kanthi demokrasi maju nyoba mulang Rusia kebebasan wicara pungkasane kudu ditulis maneh .....
      ..... Iku pancene ora masuk akal, borjuis Barat ngajarake kebebasan ngomong lan demokrasi borjuis Rusia .. eseman
      dadi wektune kanggo kita maca buku-buku pelajaran Soviet sing paling apik lan ngerti yen wong-wong Kulon tansah rajutan, nemokake kesalahan karo negara kita, ora ketompo carane diarani! !!!!!
  2. +5
    14 Mei 2020 15:18
    Bisa kanthi ringkes, kanthi ringkes - apa artikel kasebut?! aran
    1. +8
      14 Mei 2020 15:19
      Kabeh artikel cocog karo paragraf pungkasan ... eseman
      1. +7
        14 Mei 2020 17:18
        Kutipan saka parusnik
        Kabeh artikel cocog karo paragraf pungkasan ... eseman

        Paragraf iki wis suwe dikenal nalika USSR lan sistem pendidikan dirusak.
        Kabeh ing ndhuwur ndadékaké kanggo pikiran seditious. Mungkin buku-buku teks sing dikembangake demokrasi nyoba mulang Rusia kebebasan wicara pungkasane kudu ditulis maneh?

        Sampeyan kudu maca Lenin, kabeh wis ditulis lan diterangake ana ..

        Iki carane kabeh saiki ing donya tanpa USSR!
        1. +3
          15 Mei 2020 09:30
          Kutipan: Diver-SP
          Iki carane kabeh saiki ing donya tanpa USSR
          USSR iki didol tanpa daya saka ibukutha, kajaba sing ana ing atine panggedhe partai CPSU. Mesthi, ora mung karo wong-wong mau, nanging tanpa wong-wong mau, kesepakatan ora bakal kelakon.
          1. 0
            18 Mei 2020 15:22
            Justru karo kekuwatan modal sing didol, mung dheweke nguwasani pikirane partai lan akeh wong.
      2. 0
        18 Mei 2020 15:20
        Dadi ing paragraf pungkasan kudu nggawa basis bukti *)
    2. + 14
      14 Mei 2020 15:52
      Quote: Corona tanpa virus
      Bisa kanthi ringkes, kanthi ringkes - apa artikel kasebut?! aran

      Kasunyatan bilih kekurangan kamardikan lan demokrasi, jarene, apik.

      Nalika USSR dirusak, kita dikandhani yen censorship ala.
      Nalika dirusak, padha ngomong - censorship - iku apik.

      Nanging paling ora ana sosialisme. Rakyat mung dirampok omongane wong munafik bab kamardikan.
      1. +3
        14 Mei 2020 16:06
        Kutipan: Stas157
        Nanging paling ora ana sosialisme.

        Nalika sosialisme censorship, iki normal, wiwit negara njamin pedunung proyek negara, free medicine, pendidikan .. ing tembung, negara kanggo warga. Nanging nalika kapitalisme lan censorship ing wektu sing padha, mula iki wis dadi perbudakan, amarga wong wis urip ing kahanan sing wong sing duwe dhuwit luwih kuwat lan yen ing wektu sing padha malah ora duwe kesempatan kanggo ngritik lan nesu, banjur perbudakan entuk.
        1. -5
          14 Mei 2020 20:22
          Kutipan saka Svarog

          Nalika sosialisme censorship, iki normal, wiwit negara njamin pedunung proyek negara, free medicine, pendidikan .. ing tembung, negara kanggo warga. Nanging nalika kapitalisme lan censorship ing wektu sing padha, mula iki wis dadi perbudakan, amarga wong wis urip ing kahanan sing wong sing duwe dhuwit luwih kuwat lan yen ing wektu sing padha malah ora duwe kesempatan kanggo ngritik lan nesu, banjur perbudakan entuk.

          Sigapur. Nanging, jaminan sosial lan standar urip para buruh kapitalis, totalitarian Singapura lan USSR ing taun-taun paling apik minangka rong beda gedhe, lan ora milih Uni. hi
          1. +4
            15 Mei 2020 09:42
            Kutipan saka Krasnodar
            Nanging, jaminan sosial lan standar urip para buruh kapitalis, totalitarian Singapura lan USSR ing taun-taun paling apik minangka rong bedane gedhe,

            Ing Uni Soviet, kita bisa ngidoni ing dalan, telat kerja, ngombe ing kantor - lan kerja tanpa akeh gaweyan.
            Coba ing Singapura, apa banjur apa saiki.
            1. +1
              15 Mei 2020 10:04
              Quote: Oyo Sarkasmi

              Ing Uni Soviet, kita bisa ngidoni ing dalan, telat kerja, ngombe ing kantor - lan kerja tanpa akeh gaweyan.
              Coba ing Singapura, apa banjur apa saiki.

              Aku setuju)).
            2. +2
              17 Mei 2020 08:47
              Dhuh Allah, leresipun Paduka! Aja malah ngidoni ing dalan lan aja mabuk ing karya! Makhluk kapitalis tanpa jiwa. Iki Lenin - ya!
          2. 0
            18 Mei 2020 15:26
            Sampeyan mung perlu kanggo mbandhingake negara mikro sing dumunung banget kanggo kabeh faktor lan ora tau kena sanksi lan negara gedhe ing sisih lor sing wiwitane ora diidini berkembang, yen ora ana intervensi, tekanan Barat lan Donya Kapindho. Perang, dheweke bakal urip beda saiki.
            1. +1
              18 Mei 2020 22:31
              Utawa Jerman, sing, sanadyan liwat kesalahane dhewe, tau gouged ekonomi, kaping pindho iku rampung dibom menyang Jaman Stone.
      2. +3
        14 Mei 2020 17:23
        Kutipan: Stas157
        Quote: Corona tanpa virus
        Bisa kanthi ringkes, kanthi ringkes - apa artikel kasebut?! aran

        Kasunyatan bilih kekurangan kamardikan lan demokrasi, jarene, apik.

        Nalika USSR dirusak, kita dikandhani yen censorship ala.
        Nalika dirusak, padha ngomong - censorship - iku apik.

        Nanging paling ora ana sosialisme. Rakyat mung dirampok omongane wong munafik bab kamardikan.

        Kita pracaya Ivana isine nggilap majalah Barat .. Kaya, kita wanted kanggo urip kaya "ayu" .. Punika kaendahan kapitalisme .. !!!! Saben uwong ngerti, uga, wong ing Moskow urip kanthi apik lan malah akeh banget!
        Lan kita ngencengi sabuk maneh lan ora bisa nindakake apa-apa maneh ..
        1. + 10
          20 Desember 2020 01:47
          Saget. Iku perlu kanggo pindhah menyang jajak pendapat, lan ora njagong ing ngarep.
      3. 0
        17 Mei 2020 09:18
        Ya, sosialisme - lan sawetara wis urip ing komunisme.
        Inggih, padha milih. Nanging ing sosialisme, carane iku. Saka 100 rubel penghasilan ing Rusia (RSFSR) - 30 rubel kanggo mbantu wong sing keluwen - saka negara Baltik, Asia, lan Kaukasus.
    3. +8
      14 Mei 2020 15:55
      Penulis nulis carane padha nggantung ireng ing kono.

      Dheweke pancen bener. Kanggo kebebasan ngomong, saiki dudu wektu sing paling apik.

      Sampeyan kudu miwiti ora karo obor demokrasi, nanging karo negara, ayo ngomong, saka tatanan sosial alternatif. Contone, Republik Rakyat China.


      Kanthi China, kabeh wis suwe jelas.

      Mbokmenawa, ing Amerika Serikat, negara kanthi sajarah demokratis sing sugih, ana kabeh prasyarat kanggo pangembangan kebebasan wicara sing becik.


      Anggere padha terus. Senajan, mesthi, karo kangelan.

      panguwasa padha ora bisa langsung mblokir sumber kesuwur WikiLeaks, minangka pemblokiran iki tantangan ing pengadilan, nanging salah siji saka panyedhiya paling gedhe ing negara, Amazon, salajengipun diblokir akses menyang situs. Mesthine, perusahaan swasta nindakake iki kanthi tekanan saka negara.


      Ngapusi. Amazon ora ngalangi akses menyang situs kasebut, nanging ora gelem dadi tuan rumah. Ya, sawise panjaluk Senat. Nanging panjaluk Senat dudu dokumen eksekutif. Mulane, Amazon, nalika nolak bisa, ora ngrujuk marang, nanging nglanggar aturan layanan. Wikileaks terus dadi tuan rumah ing sumber daya liyane.

      Siji mung kudu ngelingi anti-global ing Times Square. Trik iki ngeculake tangan panguwasa.


      Biasane kanggo Rusia juggling. "Kanggo panguwasa" biasane panguwasa kotamadya. Dilampirake gambar saka kedadean 2013 ing Universitas California. Administrasi universitas Cant, kepala universitas njaluk ngapura marang para mahasiswa. Polisi ora mesthine ana ing kampus.

      Apa undang-undang iki nglanggar kebebasan ngomong utawa ekspresi kekarepan? Temtunipun! Kajaba iku, kanggo non-compliance, tanggung jawab pidana diancam - saka 1 nganti 5 taun.


      Ora ana hukum pidana siji ing Amerika Serikat, lan ing tingkat negara ana akeh dhasar hukum. Nanging, amarga ana pengadilan ing Amerika Serikat, akeh gunung es iki bisa dilewati kanthi aman. Senajan, mesthi, kedadeyan.

      Lan hukum, mesthi, bener, mung alus banget. Panyengkuyung kekuwatan Soviet, sing ora ana, kudu ditangani kanthi tepat kanthi cara kekuwatan Soviet.

      Mbalik ing taun 2009, parlemen Jerman ngliwati RUU kanggo nggawe alangan tartamtu ing Internet.


      Ya, ing Eropah, kebebasan wicara tansah ana ing konteks tradisi fasis sing jero. Saiki lagi diserang saka sawetara pihak bebarengan:

      1. Liberalisme totalitarian. Larangan babagan wicara topi sing dimangerteni sacara umum.
      2. Copywriters. Sistem Strike.
      3. Nglindhungi kesucian anak saka x-video. Ing aliansi karo mitushnits - pejuang nglawan objectification wanita. Iku bakal katon yen iki mung masalah masturbasi (lan sing ora masturbasi?), Nanging ora. Gerakan massa nglawan anonimitas ing Internet (pisanan - pembayaran anonim, lan banjur anonim ing umum) - wiwit saka ing kono, saka perlindungan anak. Ora kanggo sebutno idea sing negara duwe hak kanggo ngatur soko ing Internet. Ing kene Mizulina wis dadi tren.

      Pancen, kabeh koalisi iki wis sukses banget ing EU ing perang nglawan kebebasan ngomong, lan ora mung nglawan.
      1. +3
        14 Mei 2020 16:02
        Inggih, liberal pecah nesu croaking sing kebebasan ngomong ngirim ora nyebar menyang komunis
        1. +2
          14 Mei 2020 16:15
          Yagene persis "liberal" lan ing ngendi iku "ala"? Lan sing paling penting, apa sing salah? Yen "komunis" (utawa luwih, kabeh wong sing wis entuk kekuwatan kanthi cara apa wae, nyoba tetep karo dheweke) ing kabeh cara, kebebasan wicara iki ditindhes ing kabeh cara, mula ora perlu. ))) Padha ditrapake kanggo kabeh ikisiator saiki "nglarang , matesi, deanonymize".
          1. +2
            14 Mei 2020 16:16
            Komunis nganiaya kebebasan ora luwih saka liyane
            1. +2
              14 Mei 2020 16:21
              Ya, ora ana pitakonan kanggo komunis babar pisan - iki minangka perkara sing kepungkur)
              Ana luwih akeh klaim menyang United Russia.
            2. +5
              14 Mei 2020 17:01
              Kronos, dina iki, lan apa, komunis njupuk karya sampeyan? Sampeyan entuk kaya ing geguritan. "Aku tangi awal saka mabuk, ora ana barang sing ana ing kanthongku. Tanganku goyang.
              1. 0
                14 Mei 2020 20:11
                Yen sampeyan ora duwe "kebebasan ngomong", sampeyan ora duwe kesempatan (alat) kanggo mbela hak sampeyan.
                Yen sampeyan ora bisa ngadeg kanggo hak sampeyan, sampeyan ora bakal duwe kapercayan ing mangsa ngarep.
                1. +1
                  14 Mei 2020 20:30
                  Dheweke mbela hak-hak ing pengadilan utawa rapat umum lan kanthi kekuwatan kebebasan ngomong ora ana hubungane
                  1. 0
                    14 Mei 2020 21:22
                    Yen ora ana kebebasan ngomong, mula ora bakal ana pengadilan sing adil (kanggo sampeyan).
                    Nanging kanthi "pasukan" - iki minangka tataran liyane, supaya ora, lan kebebasan wicara dibutuhake. Yen ora, njaluk liwat iku. Nang endi wae ing donya ngerti iki - sawise gelut dawa - lan pindhah menyang laku obrolan.
                    Yen ora, sampeyan ora bakal duwe apa-apa: ora duwe hak, ora kapercayan.
            3. -2
              14 Mei 2020 20:27
              Kutipan: Kronos
              Komunis nganiaya kebebasan ora luwih saka liyane

              pancen bener. Dheweke mung ngapusi kanthi ora isin.
        2. +5
          14 Mei 2020 16:21
          Kutipan: Kronos
          Inggih, liberal pecah

          ))
          Lan aku ora liberal.
          Kutipan: Kronos
          kebebasan ngomong komunis ora kena nyebar

          kudu. Ing kene, contone, aku ngajeni banget karo tembung kasebut.
          Kanggo Presidium Komite Pusat CPSU Kanggo Comrades Malenkov, Khrushchev, Molotov, Voroshilov, Kaganovich, Mikoyan, Pervukhin, Bulganin lan Saburov.

          Para sedherek ingkang minulya, sami kapengin ngrampungi kula tanpa sidhang utawi papriksan sasampunipun 5 dinten kakunjara, tanpa papriksan. Kula nyuwun agunging samudra pangaksami, kula nyuwun enggal-enggal campur, menawi sampun kasep. Sampeyan kudu menehi kabar langsung liwat telpon.

          Kanca-kanca sing ditresnani, aku ngajak sampeyan milih komisi sing paling tanggung jawab lan ketat kanggo investigasi sing ketat babagan kasusku, sing dipimpin dening Comrade Molotov utawa Comrade Voroshilov. Mesthine anggota Presidium Komite Pusat ora pantes yen perkarane dipriksa kanthi teliti, didakwa, njaluk katrangan, saksi diinterogasi. Saka kabeh sudut pandang iki apik kanggo sabab lan kanggo Komite Pusat. Yagene kaya saiki: aku dilebokake ing ruang paling ngisor, lan ora ana sing ngerti utawa takon apa-apa. Kanca-kanca sing ditresnani, mbok menawa siji-sijine lan cara sing bener kanggo ngrampungake yaiku ngeksekusi dheweke tanpa nyoba lan njlentrehake kasus kasebut marang anggota Komite Pusat lan kanca sawise 5 dina ing ruang paling ngisor.
          1. 0
            14 Mei 2020 16:57
            Kutipan: Octopus
            kudu. Ing kene, contone, aku ngajeni banget karo tembung kasebut.

            Lan kaya layang kanggo L.P. Beria hubungane karo kebebasan ngomong?
            1. +3
              14 Mei 2020 17:07
              Inggih, punika uv. Kronos kasengsem ing kebebasan wicara kanggo komunis. Aku kabeh setuju, komunis kudu bisa ngomong bebas. Kaya sing kedadeyan ing komunisme.
              Aku panginten kanggo dangu carane aku arep menyang pengadilan, carane aku bakal nindakake ing pengadilan, lan aku teka menyang kesimpulan sing mung kesempatan lan pitunjuk kanggo urip kanggo ngandhani kabeh jujur ​​lan jujur. Wingi, nalika ngobrol karo aku, Beria ujar: "Aja mikir yen sampeyan bakal ditembak. Yen sampeyan ngakoni lan ngandhani kabeh kanthi jujur, urip sampeyan bakal slamet."

              Sawise obrolan karo Beria iki, aku mutusake: luwih becik mati, nanging ninggalake urip kanthi jujur ​​lan ngandhani bebener sing nyata sadurunge pengadilan. Ing investigasi awal, aku kandha yen aku dudu mata-mata, aku dudu teroris, nanging dheweke ora ngandel lan nggunakake pukulan abot marang aku. Sajrone rong puluh lima taun urip Partai, aku jujur ​​nglawan mungsuh lan numpes mungsuh. Aku uga duwe kadurjanan sing malah bisa ditembak, lan aku bakal ngomong babagan iki mengko, nanging aku ora nindakake lan ora guilty saka Kadurjanan sing wis imputed kanggo kula dening dakwaan ing kasusku.
              1. -1
                14 Mei 2020 17:11
                Dadi, aku pengin wong kaya sampeyan, sapa wae sampeyan - "ora liberal" utawa wong liya, kebebasan ngomong lan petualangan luwih lanjut kaya penulis surat sing sampeyan sebutake.
                1. +1
                  14 Mei 2020 17:12
                  Kutipan: Vladimir_2U
                  Dadi, aku pengin wong kaya sampeyan, sapa wae sampeyan - "ora liberal" utawa wong liya, kebebasan ngomong lan petualangan luwih lanjut kaya penulis surat sing sampeyan sebutake.

                  Спасибо.
                  1. +1
                    14 Mei 2020 17:14
                    Tansah sambutan.
      2. +8
        20 Desember 2020 01:47
        RRC saiki muncul minangka pimpinan ing ekonomi lan industri. Lan kebebasan wicara ing China ... dadi sampeyan kudu manggon ing kono supaya ngerti apa dheweke duwe utawa ora ...
    4. +1
      14 Mei 2020 17:12
      Quote: Corona tanpa virus
      Bisa kanthi ringkes, kanthi ringkes - apa artikel kasebut?! aran

      Cekakipun: "demokrasi" lan "kabebasan wicara" iku komoditas beracun kanggo ngekspor, ora kanggo duwe.
    5. -2
      15 Mei 2020 01:58
      Quote: Corona tanpa virus
      Bisa kanthi ringkes, kanthi ringkes - apa artikel kasebut?! aran

      Babagan carane "dheweke duwe" kabeh iku ala. Nerangake yen "kita duwe sing paling apik".
  3. +2
    14 Mei 2020 15:19
    Eugene, penulis, kenapa kiper didenda 1,4 yuta rubel?
    Dheweke ora njaluk "nggulingake" utawa "ganti" !!!
  4. Komentar wis dibusak.
  5. +4
    14 Mei 2020 15:27
    "Iku paradoks: ngomong sing bener, aku kudu numpak pesawat lan mabur menyang Moskow. Lan aku ngandhani kanca-kancaku ing Rusia: sampeyan deluded yen ana kamardikan wicara ing Kulon. Ora ana sing bebas!"
    Giulietto Chiesa
    1. +3
      14 Mei 2020 15:34
      Kutipan saka knn54
      Giulietto Chiesa

      Pernyataan sing pancen normal kanggo sosialis Eropa. Dheweke uga karo Comrade. Stalin seneng pindhah menyang Moskow lan ngandhani bebener saka kene babagan vices masyarakat Kulon.
      1. +4
        14 Mei 2020 17:48
        Kutipan: Octopus
        Dheweke uga karo Comrade. Stalin seneng pindhah menyang Moskow lan ngandhani bebener saka kene babagan vices masyarakat Kulon.

        Ing kene uga, sapa wae bisa menyang Red Square lan nguwuh "Down with Reagan!" Lan dheweke uga ora bakal entuk apa-apa!
        © eseman
        1. +6
          14 Mei 2020 18:16
          Aku luwih seneng crita liyane.
          Romain Rolland: ... bubar diterbitake hukum kanggo ngukum nakal remaja sing umure luwih saka 12 taun. Teks hukum iki ora dikenal; lan malah yen wis dikenal, ngundakake mamang serius. Kayane paukuman pati digantung ing bocah-bocah iki. Aku uga ngerti motif sing nggawe perlu kanggo instill wedi ing ora tanggung jawab lan wong-wong sing pengin eksploitasi irresponsibility iki. Nanging masyarakat ora ngerti. Iku misale jek sing ancaman iki lagi dileksanakake, utawa hakim, miturut discretion, bisa nindakake.
          ...
          Stalin:
          Saiki keparenga kula mangsuli komentar sampeyan babagan hukum paukuman kanggo bocah-bocah saka umur 12 taun. Keputusan iki nduweni makna pedagogis murni. We wanted kanggo nggunakake kanggo medeni ora dadi luwih hooligan anak minangka organizers hooliganism antarane anak. Sampeyan kudu eling yen klompok kapisah saka 10-15 wong wis ditemokake ing sekolah kita. lanang lan wadon hooligan sing ngarahake mateni utawa ngrusak siswa lan siswa sing paling apik, kaget lan kaget. Ana kasus nalika kelompok hooligan kuwi nggodho bocah-bocah wadon kanggo wong diwasa, ing ngendi dheweke mabuk lan banjur dadi pelacur. Ana kasus nalika bocah-bocah lanang sing sinau kanthi apik ing sekolah lan dadi drummer, klompok hooligan kaya ngono tenggelam ing sumur, nyebabake tatu lan nganiaya dheweke kanthi cara apa wae. Ing wektu sing padha, ditemokake yen geng bocah hooligan kasebut diatur lan diarahake dening unsur bandit saka wong diwasa. Cetha yen pamrentah Soviet ora bisa nglirwakake kemarahan kasebut. Keputusan kasebut ditanggepi kanggo medeni lan ngrusak bandit diwasa lan nglindhungi anak-anak kita saka hooligan.
  6. +5
    14 Mei 2020 15:39
    Kebebasan wicara iku nalika tembung iki bisa ngganti soko, ing Kulon, mulane tembung wedi. Kita duwe beda, ngomong apa sing dikarepake, tembung sampeyan ora mengaruhi apa-apa. Mulane, ora ana kontrol sing ketat.
    1. +3
      14 Mei 2020 16:30
      Ngelingake kula saka lelucon lawas.
      Reagan ngandika marang Brezhnev: "Kita duwe kabebasan wicara ing AS, nanging sampeyan ora duwe ing USSR, ing negara kita, contone, kabeh wong bisa menyang Gedung Putih lan bengok - Reagan iku pi (oh! ) homoseksual!”. Brezhnev: "Inggih, sampeyan kaget kula. Kene, uga, sapa bisa menyang Red Square lan bengok - Reagan iku homoseksual!"
      1. 0
        14 Mei 2020 16:35
        Persis, nanging sampeyan isih bisa ngukum ngapusi, nyolong, incompetence, nyekel tangan lan ngalahake karo nomer - kabeh iki bakal omong kosong lan compote.
    2. -1
      14 Mei 2020 17:17
      Kutipan saka ALARI
      Kebebasan wicara iku nalika tembung iki bisa ngganti soko, ing Kulon, mulane tembung wedi
      Ya, yen sampeyan percaya film lan acara TV Barat.
      1. -2
        14 Mei 2020 20:42
        Napa - Nixon mabur amarga Watergate))
        1. +2
          15 Mei 2020 02:46
          Wah, kapan kuwi! ))) Nanging Clinton, sanajan tiwas banget curiga para mungsuh, nyuarake ing pers, malah survey jaksa ora disebut, misale jek. ))
  7. +3
    14 Mei 2020 15:41
    Ing kene, ing wiwitan abad kaping XNUMX, panyaring Internet sing paling kuat ing donya, Great Firewall of China, disebarake, ngalangi akeh sumber informasi global.

    China pancen negara gedhe! Dheweke wis duwe Internet ing awal abad kaping 20! wassat
  8. -2
    14 Mei 2020 15:42
    Marang sapa mungsuh-mungsuh komunis ing Kulon, ing Eropah, ing wilayah USSR, kabeh 100 taun sawisé Revolusi Oktober, nglakokaké perang informasi sing ganas, agresif, ngapusi, lan munafik? Kaping pisanan, marang dissidents, marang wong-wong sing wani, sampeyan ndeleng, apa, ngomong, nulis apa mungsuh saka komunis ora seneng. Lan sareh, lan marang saben liyane, nalika salah siji saka wong-wong mau, kaya Yanukovych lan Putin, wani nindakake, ngomong lan nulis apa mungsuh saka komunis ora seneng. Lan amarga arrogance Fantastic sing, padha isih insolently nyebut komunis Soviet totalitarians, nalika piyambake iku totalitarians ala.
  9. +8
    14 Mei 2020 15:54
    Kebebasan manuk hantu ing pangertèn langsung minangka kamardikan palsu.
    Iki minangka ersatz kebebasan kanggo nampa informasi.

    Entuk informasi sing dipercaya pancen penting amarga mung adhedhasar informasi sampeyan bisa nggawe keputusan sing bener.
    Lan kabebasan wicara minangka kabebasan kanggo nyemprotake gagasan sampeyan (ing umume kasus, edan) lan nglaporake berita (ing umume kasus, palsu) menyang lapangan informasi. Akibaté, kebebasan ngomong wis samesthine malih dadi kamardikan goroh. Lan iki, ing siji, MATETAN KEBEBASAN PAncen perlu- KEBEBASAN AKSES menyang informasi.
    1. +2
      14 Mei 2020 16:41
      Ide sing menarik. Iku worth considering iku dialectically
      1. 0
        14 Mei 2020 16:53
        "mung adhedhasar informasi bisa nggawe keputusan sing tepat" - contone, satelit diluncurake, nanging sawise dilebokake ing orbit ora bisa dikontak. Dilaporake: "Satelit diluncurake, sukses diluncurake ing orbit" - informasi kasebut dipercaya lan akses gratis, bener? Nanging tanpa "kebebasan wicara" informasi bisa uga ora lengkap, lan nggawe pancasan adhedhasar iku, kanggo sijine iku mildly, sembrono.
        1. +1
          15 Mei 2020 12:32
          Nanging tanpa "kebebasan ngomong" informasi bisa uga ora lengkap lan nggawe keputusan
          basis kanggo sijine iku mildly sembrono.

          Lan kanthi "kebebasan", DIJAMIN PALSU. Mikir informasi sing ora lengkap utawa palsu luwih apik.

          Ing conto sampeyan, bakal ana 1000 sumber sing ngrujuk marang saben liyane lan Gusti Allah ngerti apa maneh, yen ana instalasi nuklir ing satelit iki lan bahan bakar saiki bakal tiba ing sirah saben wong. KITA KABEH MATI.
          1. 0
            15 Mei 2020 12:34
            Loro-lorone ala. Apa kita bisa setuju manawa pilihan kanggo nampa lengkap lan dipercaya ora dikecualekake? ))) Sanajan ora ing siji pesen lan ora saka siji sumber)
    2. 0
      14 Mei 2020 17:28
      Lan kabebasan wicara minangka kebebasan kanggo nyemburake ide sampeyan (biasane, edan) lan nglaporake berita (ing umume, palsu) menyang lapangan informasi.
      apa omong kosong, lan apa idea swara lan warta adil, saben wong mutusaké kanggo awake dhewe (adhedhasar nyoba, kesalahan lan pengalaman urip). Sawise kabeh, ana cara sing efektif kanggo nyaring lan ngurutake informasi. Censorship ndadekake wong ora bisa pertahanan lan rawan.
      1. +1
        15 Mei 2020 12:29
        Sawise kabeh, ana cara sing efektif kanggo nyaring lan ngurutake informasi.

        Sampeyan ora duwe kesempatan kaya ngono. Nalika sumber 2 Departemen Negara lan saluran resmi USSR, iki bisa rampung. Nalika ana ewonan sumber, warga ora bisa nindakake iki maneh. Sawise wektu sing cendhak (wektu sing cendhak banget), bot AI bakal dadi sumber, lan kabeh SPECIALISTS ora bakal bisa.
        Nanging akeh wong luwih seneng mikir kaya sampeyan. Iki posisi manuk unta. Iku ndadékaké kanggo jalaran bilai. Kanggo sing kasengsem, njaluk laporan babagan bunker informasi.
    3. +1
      14 Mei 2020 19:13
      Kebebasan manuk hantu ing pangertèn langsung minangka kamardikan palsu.
      Ing sembarang sel kurungan dhewekan ana kamardikan lengkap lan mutlak wicara. Dadi apa? Apa luwih gampang kanggo tahanan? ngguyu
  10. +2
    14 Mei 2020 16:12
    "Ora mungkin urip ing masyarakat lan bebas saka masyarakat"
    "Organisasi Partai lan Sastra Partai" - artikel dening V. I. Lenin. Iki pisanan diterbitake ing koran "New Life" No. 12 November 13 (26), 1905 kanthi jeneng samaran N. Lenin. Ing PSS V. I. Lenin edisi kaping 5, artikel kasebat ing jilid 12 kaca 99-105.
  11. +4
    14 Mei 2020 16:22
    Mungkin buku-buku teks sing dikembangake demokrasi nyoba mulang Rusia kebebasan wicara pungkasane kudu ditulis maneh? Lan ing sawetara kasus, uncalan adoh.


    Ora penulis...

    Ing wektu iki, kira-kira 5 ewu wong sing protes ing ngarep Parlemen kita, nguwuh-uwuh yen Perdana Menteri minangka bocah wadon sing nduweni tanggung jawab sosial sing kurang lan ora ana sing bakal ngalahake dheweke.

    Aku bisa nulis kanthi aman ing kaca Facebook Premier yen ibune dosa karo Neanderthal lan mulane dheweke pancen pinter lan ora kesandhung aku menyang Siberia amarga iki.

    Dadi sampeyan, penulis, sinau lan sinau ... yen sampeyan pengin, mesthi. Yen ora, panguwasa mesthi bakal nyuda hukum kanggo awake dhewe, lan yen sampeyan rukun karo iki, banjur apa masa depan sing nunggu anak-anakmu?
    1. +3
      14 Mei 2020 19:09
      Aku bisa nulis kanthi aman ing kaca Facebook Premier yen ibune dosa karo Neanderthal lan mulane dheweke pancen pinter lan ora kesandhung aku menyang Siberia amarga iki.

      Aku uga bisa nindakake iki kanthi gampang, lan dheweke ora bakal ngirim aku menyang Siberia. Piye carane ngucapake "dosa karo Neanderthal" ing basa Bulgaria? ngguyu
      1. +3
        14 Mei 2020 20:03
        Piye carane ngucapake "dosa karo Neanderthal" ing basa Bulgaria? ngguyu


        Dilarang yen aku nulis :))))

        Kita duwe guyon kaya ngono - Yen sampeyan nggebug kanthi sekuat tenaga nganggo palu lan ora kena kuku, nanging sampeyan ora ngerti basa Serbia utawa Bulgaria ing driji, mula sampeyan ora duwe apa-apa kanggo ngomong ... ngguyu ombenan
  12. +1
    14 Mei 2020 17:04
    prabédan kudu digawe antarane kamardikan saka dosa lan kamardikan kanggo dosa ...
  13. +3
    14 Mei 2020 17:12
    Ana kabebasan wicara ing AS, nanging sing paling penting, ana reputasi.
    Meh kabeh pejabat ing tingkat kotamadya, sheriff, jaksa lan hakim kapilih posisi.
    Siji tembung salah, lan wong mabur saka kirim.
    Sampeyan bisa nuntut Negara, kabupaten, gubernur, polisi, miliarder, lan menang.
    Ing AS, pejabat luwih kalah tinimbang boyar.

    Apa sing ala?
    1. -1
      14 Mei 2020 17:43
      Bener banget!
      Iku mokal kanggo kita mbayangno iki.

      (Rossiyskaya Gazeta 28.04.2020 12:02).
      Jarak tembak ing Amerika Serikat dibukak sanajan ana karantina
      Klompok aktivis kanggo hak nggunakake gaman ing Amerika Serikat nuntut kanggo mbukak jarak tembak sanajan ana karantina ing negara kasebut. Miturut The Hill, para penggemar senjata api ing Virginia sadurunge nuntut gubernur lokal amarga nglarang kabeh bisnis sing ora penting, kalebu galeri shooting, sajrone wabah koronavirus.
      Terdakwa yaiku pimpinan Virginia Demokrat Ralph Northam. Para penggugat nuduh dheweke nglanggar hak konstitusional lan menang proses iki.
      Sesuai karo keputusan hakim distrik negara sing ngumumake dina sadurunge, jarak tembak Virginia bakal tetep mbukak sanajan ana pandemi COVID-19, amarga panguwasa lokal ora bisa nglanggar hak dhasar warga Amerika. Utamane, kita ngomong babagan amandemen kaping pindho kanggo konstitusi negara sing njamin hak senjata kanggo warga AS.
    2. + 10
      20 Desember 2020 01:49
      Quote: Kurir
      Ing Amerika Serikat ana kebebasan wicara

      Ora ana kebebasan ngomong ing AS.
  14. 0
    14 Mei 2020 17:17
    Iku nderek saka conto penulis sing "ana", utamané ing Jerman, kritik saka kawicaksanan tartamtu saka negara lan pujian saka gagasan tartamtu dikutuk, nalika kritik saka wong tartamtu (posisi) ing kuwasa dilarang ing negara kita, lan iki. macem-macem.
  15. +1
    14 Mei 2020 17:22
    Kita entuk kabebasan wicara ing Gorby. Lan langsung ana kacilakan ing Chernobyl, ing kali lan ing segara, ing rel. Yaiku, wong-wong wiwit urip kanthi cara sing beda. Ing pabrik, dheweke ora ngomong akeh babagan politik. Ora amarga wedi. karep kuwi murub, kanggo tembung sing saiki bakal mbayar denda gedhe. Ora amarga wedi. Wong wis akeh kapentingan saliyane politik. Saiki kabeh wong wis diklompokaké ing Internet lan seneng edan. Panggonan. Aku "Ora nandhang sangsara saka wong-wong mau. Nanging mantan panitia partai, sing padha duwe kekancan sing ora bisa diganggu, ndeleng kanthi mripate dhewe carane njijiki wong, apa sing kedadeyan ing Internet yaiku laku cabul saka kecoak.
  16. 0
    14 Mei 2020 17:24
    Kebebasan wicara minangka subyek kapentingan profesional saka psikoterapis lan petugas penegak hukum, yen tembung kasebut ora dijawab. Dheweke ora ngganggu dialog. Psikoterapis avva 2012 ana ing antarane kita. Sapa sing dadi petugas penegak hukum? wassat
  17. -2
    14 Mei 2020 20:05
    Kutipan: Octopus
    Ora ana hukum pidana siji ing Amerika Serikat, lan ing tingkat negara ana akeh dhasar hukum.

    Ora perlu palsu - ing AS ana hukum federal (Konstitusi, dumadakan) sing ngemot hak kebebasan ngomong lan nglanggar sing bisa dihukum miturut hukum pidana. Nanging, Jaksa Agung AS nyebataken kasunyatan nglanggar Konstitusi ing angger-anggering Toret negara individu ing syarat-syarat kebebasan wicara (penyebaran gratis informasi babagan komunisme, pemalsuan Clinton, etc., etc.).

    Respect kanggo penulis artikel - Aku ora ngerti sing karo kamardikan saka wicara ing Jerman (maha kanggo mulang wong liya) iku uga lengkap jahitan.

    PS Yen ana apa-apa - Aku ora marang Watesan ing kamardikan saka wicara, Aku marang palsu sampeyan sing ing West padha poop kembang.
    1. +2
      14 Mei 2020 21:00
      Quote: Operator
      ing AS ana hukum federal (Konstitusi, dumadakan) sing ngemot hak kebebasan ngomong lan nglanggar sing bisa dihukum miturut hukum pidana.

      Kabeh ing siji tumpukan.
      Quote: Operator
      Jaksa Agung AS nyengkuyung kasunyatan nglanggar Konstitusi

      Iki ora ana hubungane karo Jaksa Agung. Iki minangka kompetensi SC.
      Quote: Operator
      ing hukum negara-negara individu babagan kebebasan ngomong

      Lan pirang-pirang wong sing ditembak ing Virginia kanggo kasus iki sajrone 30 taun kepungkur?
      Quote: Operator
      ora ngerti yen karo kebebasan ngomong ing Jerman

      Iki aneh. Ing Uni Eropa umume lan ing Jerman utamane, mesthi ana masalah karo kebebasan ngomong.
  18. -1
    14 Mei 2020 21:16
    Ya, umume ora ana "kebebasan ngomong" ing ngendi wae aran
    diwiwiti karo kulawarga ngguyu yen aku nyoba ngandhani bapakku kanthi jujur ​​​​lan terus terang nalika isih cilik apa sing dakkarepake babagan metode pendidikane - aku ora bisa njagong ing bokongku sajrone sawetara minggu - kanggo wiwitan keprungu
  19. -1
    14 Mei 2020 22:00
    Kutipan: Octopus
    ing Jerman utamané tansah ana masalah karo kamardikan wicara

    Sing. Apa sampeyan ngomong yen Frau Merkel (sing wis mulang wong Rusia babagan hak asasi manungsa pirang-pirang dekade) iku yap? ngguyu
    1. +3
      14 Mei 2020 22:16
      Quote: Operator
      Frau Merkel (sing wis pirang-pirang dekade mulang wong Rusia babagan hak asasi manungsa)

      Frau Merkel?

      Dear Frau - organizer partai Komsomol, sing wis ana ing 90 taun dadi Kristen Demokrat. Pitakonan apa sing mbok takoni?

      Quote: Operator
      yap?

      100% fungsi Komsomol. Bundesrepublic durung siyap kanggo iki.
      1. +1
        14 Mei 2020 23:19
        Kutipan: Octopus
        sing wis ana ing taun 90th dadi Demokrat Kristen.

        Lan kapan warga bekas GDR mesthine dadi Demokrat Kristen?
        Kutipan: Octopus
        Bundesrepublik

        Bundesrepublic, ing pimpinane, ngalami take-off ekonomi unprecedented lan dadi hegemon Eropah
        1. +2
          14 Mei 2020 23:36
          Kutipan saka Liam
          Lan kapan warga bekas GDR mesthine dadi demokrat Kristen?

          Iku gumantung apa penduduk iki lungguh ing Honecker kanggo Dachau minangka Adenauer ing kunjara utawa ora. Yen sampeyan durung, banjur tau. Amarga dheweke dudu Demokrat Kristen.

          Kutipan saka Liam
          Bundesrepublic, ing pimpinane, ngalami take-off ekonomi unprecedented lan dadi hegemon Eropah

          )))
          Akeh sing bisa dikandhakake babagan sukses Jerman sajrone 20 taun kepungkur lan peran Kanselir Frau ing dheweke. Ayo padha setuju yen Jerman luwih ngerti.
          1. +2
            14 Mei 2020 23:49
            Kutipan: Octopus
            Yen ora lungguh

            Ing ngisor komunis, mbokmenawa 99% wong Jerman Timur, Polandia, Ceko, Slovakia, Romania, Hungaria ora lungguh. Kepriye bisa dadi mlarat lan sapa sing kudu dipilih ing kuwasa)
            Kutipan: Octopus
            Jerman luwih ngerti

            Bener, wiwit taun pinten dheweke milih? Rating dheweke saiki ana ing endi wae cedhak 80%, misale jek.
            Kanthi kecemerlangan, dheweke mimpin negara liwat pandemi lan ora lungguh ing bunker).
            1. +1
              15 Mei 2020 00:00
              Kutipan saka Liam
              .Kepiyé wong-wong mau bisa mlarat lan sapa sing kudu dipilih ing kuwasa)

              Sawetara argumen aneh. Kayane ing pungkasan taun 80-an ana akeh wong ing GDR sing pengin gabung karo FRG? Akibate, sistem politik FRG cukup sregep sanajan tanpa komunis.
              Kutipan saka Liam
              Jerman Timur, Polandia, Ceko, Slovakia, Romania, Hungaria

              Bangsa-bangsa iki duwe kahanan sing beda, nuwun.
              Kutipan saka Liam
              Bener, wiwit taun pinten dheweke milih? Rating dheweke saiki ana ing endi wae cedhak 80%, misale jek.

              Sa adoh aku elinga, Jerman ora milih Frau Kanselir, nanging CDU / CSU, kang Frau teka ing kit. Maneh, aku ora pengin ngrembug pitakonan apa Jerman milih kanthi bener utawa ora bener. Sing bakal rada presumptuous.
              Kutipan saka Liam
              Kanthi kecemerlangan, dheweke mimpin negara liwat pandemi lan ora lungguh ing bunker).

              Tegese, pamrentah Jerman dadi luwih kompeten tinimbang pamrentah Italia? Utawa sawetara negara liyane karo Führerbunkers? Prestasi luar biasa.
              1. +1
                15 Mei 2020 00:11
                Kutipan: Octopus
                sistem politik saka FRG cukup sregep malah tanpa mantan komunis.

                Nanging, sistem politik iki piye wae cepet banget "diwenehake" dhewe menyang tangan mantan anggota Komsomol.
                Kutipan: Octopus

                Negara-negara sing kadhaptar duwe kahanan sing beda, nuwun

                Ing kasus iki, ora ana bedane, kabeh panyiapan minangka mantan anggota Komsomol sing ora lungguh.
                Kutipan: Octopus
                pamaréntah Jerman mbuktekaken dadi luwih kompeten tinimbang

                Italia, Prancis, Spanyol, Inggris Raya, Swedia, Belgia, Holland, USA. Iki yen sampeyan mung ngitung pemain ing liga sampeyan. Cukup apik kanggo mantan anggota Komsomol.
                Kutipan: Octopus
                Prestasi luar biasa.

                Apa sampeyan ngomong babagan introduksi pseudo-quarantine mandhiri kanthi 1000 infeksi saben dina lan metu paksa sajrone 40 dina kanthi 12.000? Ya, iki prestasi sing angel diulang. Kajaba Bolsonaro luwih sukses)
                1. +1
                  15 Mei 2020 00:52
                  Kutipan saka Liam
                  Salah siji sistem bodho utawa anggota Komsomol, tanpa latar mburi lan sponsor ing partai, worth iku.

                  loro-lorone.

                  Fitur khas saka wong-wong sing dibentuk ing negara-negara ideologi totalitarian yaiku ora ana gagasan babagan etika. Wong sing nduweni gagasan kaya mengkono, ing negara kasebut, paling apik, tumindak minangka heroine Akhedzhakova saka film "Garage". Rata-rata, ing peran pahlawan Vysotsky saka film "Two Comrades Were Serving". Nanging ana peran sing luwih elek.

                  Mesthine, wong sing ora duwe kendala etika bisa dadi politisi sing efektif banget, yen kita nganggep efisiensi minangka pemilihan maneh. Sing mbuktekake, kanthi cara, tahanan sing padha karo Führerbunker.

                  Sabanjure, sistem politik Jerman ing pungkasan taun 80-an wis bosok, lan ora siap kanggo nindakake decommunization ing format sing padha, kang sadurunge wis dileksanakake denazification.

                  Kutipan saka Liam
                  Ing kasus iki, ora ana bedane, kabeh panyiapan minangka mantan anggota Komsomol sing ora lungguh.

                  )))
                  Ora. Valenza sing padha ngentekake setahun ing sangisore komunis. Bebarengan karo Lech Kaczynski.

                  Sepisan maneh. Aku ngakoni kanthi lengkap yen wong sing kerja sama karo komunis bisa milih. Aku malah ngakoni, sanajan kurang gelem, yen dheweke bisa dipilih saka Komunis, sanajan luwih becik ora menyang Bundestag, nanging menyang kotamadya - contone, saka Komunis Ijo, amarga Komunis Abang dilarang ing FRG. Nanging dadi Demokrat Kristen Komunis ora bisa kanthi definisi. Apa Frau Merkel ngapusi 15 taun sadurunge 90th taun, utawa 30 taun sawise 90th taun (utawa kabeh wektu iki) - iku ora perlu kanggo sijine tukang ngapusi experienced minangka kanselir.
                  Kutipan saka Liam
                  Iki yen sampeyan mung ngitung pemain ing liga sampeyan. Cukup apik kanggo mantan anggota Komsomol.

                  Sampeyan saiki kanthi serius ngyakinake yen yen ana banyu ing kran - Fuhrer apa kanselir sijine ing kono?
                  Kutipan saka Liam
                  Apa sampeyan ngomong babagan introduksi pseudo-quarantine mandhiri kanthi 1000 infeksi saben dina lan metu paksa sajrone 40 dina kanthi 12.000?

                  Apa sampeyan saiki ngandhani babagan pamrentah Rusia minangka bukti yen Frau Mergel cocog karo jabatane? Apa sing dikarepake ing Ukraina? - wong bakal pitutur marang kowe.
    2. -1
      14 Mei 2020 22:18
      Quote: Operator
      Kutipan: Octopus
      ing Jerman utamané tansah ana masalah karo kamardikan wicara

      Sing. Apa sampeyan ngomong yen Frau Merkel (sing wis mulang wong Rusia babagan hak asasi manungsa pirang-pirang dekade) iku yap? ngguyu

      Nah, yen sampeyan ora ngerti - ing Jerman kanggo "High Hitler" sampeyan bakal mlebu turma sepisan))) miturut hukume ombenan Aku categorically ndhukung wong ing iki!!! hi nanging ora ana "kebebasan ngomong" ing kono - ing istilah umum ngguyu
  20. iku
    -1
    14 Mei 2020 22:29
    ing Jerman, denda administratif mung lenggah (40-60 tandha saben dina). kabeh wong seneng. lan negara lan populasi sing manggoni. kamardikan (saka sudut pandang ekonomi lan ora mung) digambarake kanthi cetha lan cetha dening Marx. iki TIME free sing bisa nglampahi ing dhewe ing discretion dhewe. mula dina kerja wolung jam. wolung liyane kanggo turu lan wolung kanggo karya kanggo masyarakat. padha ngrambah program karo scribbles pen-on-paper!! plus kanggo penulis kanggo pitakonan wungu
  21. Komentar wis dibusak.
  22. -1
    14 Mei 2020 23:07
    Ing wektu sing padha, kudu dimangerteni manawa ing RRC iki wis diatur ing Konstitusi negara wiwit taun 1954. Artikel 35 saka dokumen utama, utamane, nyatakake yen warga Tionghoa seneng kebebasan ngomong, pers, rapat, asosiasi, prosesi lan demonstrasi. Nanging ... Implementasine hak iki tundhuk larangan publikasi materi sing ngrusak "kesatuan, integritas wilayah lan kedaulatan RRC", uga bertentangan karo "prinsip dhasar Konstitusi RRC", yaiku, ketaatan menyang dalan sosialis, peran utama Partai Komunis.

    Aku nyesel yen ing taun 1954 dheweke ora bisa ngenalake artikel kasebut menyang Konstitusi USSR! Ana wong. Pemimpine mati... sad
  23. -1
    14 Mei 2020 23:11
    Kutipan saka Krasnodar
    Kutipan saka Svarog

    Nalika sosialisme censorship, iki normal, wiwit negara njamin pedunung proyek negara, free medicine, pendidikan .. ing tembung, negara kanggo warga. Nanging nalika kapitalisme lan censorship ing wektu sing padha, mula iki wis dadi perbudakan, amarga wong wis urip ing kahanan sing wong sing duwe dhuwit luwih kuwat lan yen ing wektu sing padha malah ora duwe kesempatan kanggo ngritik lan nesu, banjur perbudakan entuk.

    Sigapur. Nanging, jaminan sosial lan standar urip para buruh kapitalis, totalitarian Singapura lan USSR ing taun-taun paling apik minangka rong beda gedhe, lan ora milih Uni. hi

    Napa mbandhingake negara kerdil? Sampeyan bakal nyeret Monaco .... lol
  24. -1
    14 Mei 2020 23:12
    Kutipan saka parusnik
    Kabeh artikel cocog karo paragraf pungkasan ... eseman

    Ing mratelakake panemume - ing 5th. hi
  25. -1
    14 Mei 2020 23:50
    Kebebasan wicara utamane minangka piranti ing tangane sing nduweni kuwasa. Menapa malih, ing tangan tengen, alat iki ngijini sampeyan kanggo Sapuan "ing karpet" sembarang, sing, pancen sembarang informasi, apa iku bebener, setengah bebener utawa outright goroh.
    Kebebasan wicara, digabungake karo revolusi informasi, wis mimpin kanggo panyusutan catastrophic saka tembung dicithak, lan tenan saka sembarang audio utawa visual presentation saka informasi, uga pikiran manungsa, raos, lan gagasan digawa menyang lapangan informasi umum.
    Kebebasan ngomong, ing versi Barat, aku kanthi kendel ngibaratake rawa gedhe. Sampeyan bisa mbuwang watu informasi ing kana - ripples bakal ngliwati cairan muddy, nanging bakal ilang meh langsung, klelep ing segara swara informasi putih, kalebu masak, jinis, kucing lan Gusti Allah ngerti apa liyane.
    Dene Cina, wong-wong padha ngetutake dalane para leluhure - padha mbangun tembok. Kaya Tembok Agung ora nglindhungi wong-wong mau saka Steppe, mula firewall saka kerumitan lan efisiensi apa wae ora bakal nglindhungi saka penetrasi gagasan eksternal sing nalisir karo kabijakan PKC, amarga tembok apa wae bisa dirusak, nanging iki nomer ora bakal bisa karo rawa.
    Secara pribadi, aku mikir - luwih kuat kekuwatan negara, luwih gedhe tingkat kebebasan ngomong ing negara tartamtu. Saka panemuku, yen ana ing sawijining negara, pancen apa wae masalah sing bisa dirembug ing debat terbuka, iki minangka tandha wiwitan pamrentahan sing kuwat, sing ora mung wedi kritik, nanging uga ngerti kepiye carane bisa. nanggapi kanthi wajar.
    Apa ana negara kaya ngono? Aku ora ngerti. Ketoke, ana sawetara banget, amarga wong-wong cenderung nyipta, siji derajat utawa liyane, lan banjur "ngubengi" sapi suci, sing, nyatane, ora mung ora suci, nanging uga sapi. Nanging kita kudu ngelingi yen negara sing kurang jumlah ungulates sing disebutake luwih cenderung menang ing perang ideologis.
    Mulane, aku yakin manawa pamrentah kita ngilangi diskusi ing Web, lan ngisi udhara televisi karo barang-barang merek SCM (Solovievshchina-Kiselyovshchina-Mikhalkovshchina) bisa nyebabake akibat sing ora nyenengake, amarga nggawa topik sing sensitif. lapangan diskusi umum ngidini ngeculake uap akumulasi menyang singsot.
    Nanging, kudu diakoni, dibandhingake karo banjir Soviet pungkasan, panguwasa kita mung virtuosos saka perjuangan ideologi, nanging Kulon isih kaya rembulan.
    Aku mikir.
  26. +1
    15 Mei 2020 01:37
    -Kebebasan wicara sing nyata yaiku nalika sampeyan bisa ngomong babagan kabeh, lan pancen ora ana sing peduli karo obrolan kasebut! ngguyu
  27. 0
    15 Mei 2020 05:46
    Semono uga, frasa kayata "kabebasan ngomong", "demokrasi" digawe dening wong sing duwe pikiran sing resik. Nanging kaya sing asring kedadeyan, kekuwatane wong sugih nggunakake miturut pangerten dhewe. Kebebasan ngomong kudu nggawe tampilan sing sehat. prastawa ing donya lan ing masyarakat.Nanging carane dadi metu, kita ndeleng karo katon tanpa kaca tingal.
  28. 0
    15 Mei 2020 19:37
    Kutipan: Octopus
    frau - organizer partai Komsomol

    Copot salib (ana anggota Komsomol ing Komsomol) utawa nganggo celana pendek (kanselir minangka pejabat lan panemune cocog karo kabijakan negara).

    PS Khusus kanggo wong sing buta huruf - sawise lulus saka Universitas Leipzig, Merkel ora gabung karo partai GDR (tiba-tiba).
  29. 0
    23 Mei 2020 13:11
    Uni totalitarian EU lan no
  30. +8
    20 Desember 2020 01:49
    Kebebasan wicara mitologis

    Kadhangkala bebas ngomong bisa nyebabake luwih cilaka tinimbang apik ...
  31. + 10
    20 Desember 2020 01:50
    Mungkin buku teks sing negara demokrasi maju nyoba mulang Rusia kebebasan ngomong kudu ditulis maneh?

    Kita duwe pengalaman sejarah sing gedhe banget. Lan kita bisa nulis buku teks kanggo awake dhewe.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"