Marshal India jenenge sawetara paramèter saka AMCA fighter generasi kaping 5

40

Ing India, dheweke ngumumake paramèter utama kanggo pejuang generasi kaping lima, sing bakal digawe dhewe. Kita ngomong babagan kompleks penerbangan sing janjeni, sing saiki ditunjuk minangka AMCA.

India nyathet yen pesawat kasebut bakal duwe beda dhasar saka pesawat tempur generasi 4, kalebu versi upgrade 4+ lan 4++.



Lan tembung "bakal", ketoke, ora ngganggu sapa wae ing India. Sajrone wektu tartamtu, para pangembang siap nampilake konsep pungkasan saka pejuang sing janjeni, ora ujar. Nanging dilaporake babagan paramèter sing bakal ditindakake ing proyek anyar.

Sawetara paramèter konsep AMCA disuarakaké déning marshal India penerbangan Anil Chopra, saiki dadi anggota komisi pengadilan militer ing negara bagian Uttar Pradesh.

Pesawat kasebut bakal dadi mesin kembar. Mesin endi sing saiki ditunjuk minangka basis? Marshal percaya yen ing taun 2032, negara kasebut kudu duwe mesin turbojet dhewe, sing bakal nggawe dorongan afterburner udakara 16,5 ton. Ing wektu sing padha, dikandhakake yen salah sawijining tugas pangembang kudu dadi tugas ngurangi massa mesin, sing direncanakake nggunakake "prestasi paling anyar saka industri metalurgi." Mesin kudu nampa sistem kontrol otomatis kanggo paramèter operasi karo distribusi.

Pesawat tempur buatan India rencana bakal dilengkapi radar "apik" karo AFAR lan sistem kanggo nglawan gangguan elektronik mungsuh.

Apa sing diomongake Angkatan Udara India kanthi hormat khusus yaiku lapisan siluman AMCA. Parameter sing diumumake, EPR, "luwih murah tinimbang J-20 China." Apa nalika lair (yen kabeh) AMCA bakal dadi paramèter EPR para pejuang Cina, saiki, amarga alasan sing jelas, ora ana sing bisa ngomong, nanging ing India dheweke yakin manawa AMCA bakal duwe indikator kasebut luwih apik ...

Kamentrian Pertahanan India nyathet yen desain pesawat udara lan wulu pejuang sing janjeni nuduhake bentuk berlian kanthi "swiwi trapezoidal lan buntut vertikal sing bisa dipindhah kanthi lengkap." Iki, miturut marshal, bakal ngidini AMCA entuk "maneuverability sing luwih gedhe."

Penerbangan pisanan saka prototipe dijadwalake kanggo 2025. Nanging yen sampeyan njupuk data ing mesin, pranyata ing 2025, prototipe AMCA ora bakal nggunakake pembangkit listrik sing padha karo Marshal Chopra. Iki direncanakake bakal ditindakake ing taun 2032.

Dituduhake manawa pesawat tempur basis operator generasi kaping lima bakal digawe kanggo Angkatan Laut India. Wektu digawe ora dilaporake.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    40 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. Eug
      +9
      20 May 2020
      Sing kudu mbangun omah - kita bakal nggambar, kita bakal urip .. kaya sing diomongake - yen sampeyan pengin nggawe Gusti ngguyu, critakna babagan rencana sampeyan ...
      1. +6
        20 May 2020
        Dheweke wis mbangun tank kanggo 30 taun, nanging isih ora bisa metu ... lan iki mesin pesawat dhewe.
        1. 0
          20 May 2020
          Inggih, sampeyan! Ora percaya karo wong India?! Nanging babagan vimanas?! Ewonan taun kepungkur, pesawat iki mabur kanthi kacepetan hipersonik ngubengi bumi lan malah menyang angkasa! Yagene kudu ketegangan memori genetis lan ngelingi kabeh ... "legenda rock India"? !
          1. -2
            20 May 2020
            Kutipan: Nikolaevich I
            Inggih, sampeyan! Ora percaya karo wong India?! Nanging babagan vimanas?! Ewonan taun kepungkur, pesawat iki mabur kanthi kacepetan hipersonik ngubengi bumi lan malah menyang angkasa! Yagene kudu ketegangan memori genetis lan ngelingi kabeh ... "legenda rock India"? !

            Kene sing salib kuwalik, ora ngerti. Iki tegese bakal ngupaya cadangan internal kanggo nyuda perang kontaner saben ton kilometer. Minangka pembalap Larionov lan Kutko diwarisake.
            1. 0
              21 May 2020
              Dideleng saka seragam militer lan pakulinan wong India, dheweke bakal duwe pesawat kanthi wulu. ngguyu
              Supaya ora mbedakake saka manuk merak ing penerbangan..
          2. 0
            20 May 2020
            Kutipan: Nikolaevich I
            Inggih, sampeyan! Ora percaya karo wong India?! Nanging babagan vimanas?! Ewonan taun kepungkur, pesawat iki mabur kanthi kacepetan hipersonik ngubengi bumi lan malah menyang angkasa! Yagene kudu ketegangan memori genetis lan ngelingi kabeh ... "legenda rock India"? !

            Padha tegang, malah banget, kaya mripate metu, banjur katon. Ora, ora memori genetis, nanging sawetara jenis plastisin. ngguyu Lan padha ndhelikake vimanas, mung padha lali kanggo nyelehake twig ( memo). Saiki pangarep-arep iku salah siji kanggo memori genetis, utawa mung elinga ngendi padha disarèkaké.
          3. +2
            20 May 2020
            Kutipan: Nikolaevich I
            Inggih, sampeyan! Ora percaya karo wong India?! Nanging babagan vimanas?!

            Nikolaich, aku sinau karo wong India. Sejujure, aku bodho ing fisika, nanging dheweke malah dadi goblok.
            1. +3
              20 May 2020
              Kutipan: Mordvin 3
              Nikolaich, aku sinau karo wong India. Sejujure, aku bodho ing fisika, nanging dheweke malah dadi goblok.

              Ya, sampeyan langsung Profesor Vladimir dibandhingake karo dheweke! Wis ngono?
              Punika pit ing subyek (jeneng mburi lawas lan profesor uga kasedhiya, nanging sampeyan kudu nggoleki)))
              Profesor matematika Amerika teka ing Rusia kanggo ngunjungi profesor kita.
              Dheweke lungguh ing restoran lan kita ujar:
              - Sampeyan ngerti, kita duwe tingkat pendidikan ing negara kita sing saben wong ngerti malah paling dhuwur
              matematika!
              -Ora bisa!
              Dheweke lungguh maneh, wong Rusia menyang jamban, nelpon pelayan ing dalan lan ujar:
              -Nalika aku takon sampeyan - apa integral saka kosinus, sampeyan bakal ngomong - minus sinus.
              Ngerti?
              - Ngerti.
              Sawise sawetara wektu, dheweke nerusake obrolan babagan topik pendidikan karo wong Amerika
              profesor:
              -Ayo takon babagan matematika sing luwih dhuwur, paling ora saka pelayan iki?
              -Ayo!
              Telpon:
              Apa integral cosinus padha?
              pelayan:
              - minus sine.
              Amerika:
              - Oh, iku apik tenan !!!
              Sawise sawetara wektu, pelayan teka maneh ing meja lan ngandika:
              - Sorry, Aku kelalen nambah - plus pancet!

              Punika pendidikan Soviet ing kabeh kamulyan ..!!!!
              1. +1
                20 May 2020
                Kutipan saka AVTOHTON
                Inggih, sampeyan profesor nyata dibandhingake karo wong-wong mau! Wis ngono?

                Ora, Vitaly. Aku elinga siji Indian takon kula kanggo ngatasi masalah bab resistance saka kabel nikel. Kepriye wae aku nyingkirake dheweke, sanajan ora kepenak banget, dheweke dadi wong manca. ngguyu
                1. -3
                  20 May 2020
                  Kutipan: Mordvin 3
                  Kutipan saka AVTOHTON
                  Inggih, sampeyan profesor nyata dibandhingake karo wong-wong mau! Wis ngono?

                  Ora, Vitaly. Aku elinga siji Indian takon kula kanggo ngatasi masalah bab resistance saka kabel nikel. Kepriye wae aku nyingkirake dheweke, sanajan ora kepenak banget, dheweke dadi wong manca. ngguyu

                  Nanging dheweke isih ngerti yen sampeyan bisa ngatasi, nanging dheweke mung sibuk karo tugas sing luwih serius lan ora ana wektu kanggo ngatasi masalah iki !!!! Iku.. apik ngguyu
              2. +2
                21 May 2020
                Kutipan saka AVTOHTON
                -Nalika aku takon sampeyan - apa integral saka kosinus, sampeyan bakal ngomong - minus sinus.

                profesor: 2
                "kosinus integral"="sinus"+C (tentu wae)
                nanging
                Integral kosinus = - "sinus" + C (mesthi)
            2. +2
              20 May 2020
              Kutipan: Mordvin 3
              nanging padha goblok

              Nanging wis .... ana ... raja kethek Hanuman karo rakyate! Wong India nganggep kethek iku pinter banget nganti isih iri! nangis
          4. RUS
            0
            20 May 2020
            Kutipan: Nikolaevich I
            Inggih, sampeyan! Aja pracaya ing India

            Padha gypsies ngguyu
          5. 0
            21 May 2020
            Apa sing sampeyan ngguyu kabeh?? India wis ngembangake lan ngasilake senjata nuklir. Ngasilake pluru balistik dhewe saka macem-macem kisaran. Utawa apa sampeyan mikir yen Kalash luwih rumit tinimbang hulu ledak nuklir?
            Uga ngasilake sistem pertahanan udara Akash, helikopter serangan ringan HAL LCH.
            Nah, kanggo sing seneng nguwuh "ora ana analog ing donya"
            Ing India, ana sistem rudal anti-tank "Nag" generasi kaping 3 sing nyerang tank ing atap lan beroperasi kanthi prinsip "geni-lan-lali". Ing Federasi Rusia, dheweke isih ora bisa nggawe barang kasebut !!))))
            Apa sampeyan ngomong babagan 20 taun pangembangan Arjun lan Tajes?
            Pira dekade ing Federasi Rusia wis nyoba nggawe VNUE lan prau kanggo Lada ??
            Apa kita bisa ngelingi babagan roket ruang angkasa? Carane akeh padha nemokke lan nuduhake kartun bab "Angara", etc. lan mabur ing Uni Soviet.
            Apa kita bisa ngomong babagan jagung anyar? Padha wuta "Baikal", TV crackled lan sijine menyang produksi. Lan apa? Ya, dheweke ngirim pesenan anyar kanggo pangembangan jagung sing padha. nanging ing sharaga beda lan ing wektu sing padha tuku ing China, jagung Cina !!!! Dheweke dibutuhake banget ing Siberia.
            Wis 10 taun ora bisa ngecor tanduran jagung!!! Nanging squeal tetep "pro ora duwe ..... nglirik
        2. +4
          20 May 2020
          Quote: Sipil
          Dheweke wis mbangun tank kanggo 30 taun, nanging isih ora bisa metu ... lan iki mesin pesawat dhewe.

          Sampeyan ora bener, tank ternyata, malah gerakane. Nanging, massane kaya sing ora ana jembatan siji ing India, ora ana platform sepur sing bisa nahan. Aku wis nyoba kanggo ilang bobot kanggo 20 taun.
        3. 0
          20 May 2020
          Quote: Sipil
          Dheweke wis nggawe tank kanggo 30 taun

          Tank ora ana apa-apa! Iki CARA nyalin senapan serbu Kalashnikov ...

          Sanajan, s.r., kudu diakoni yen kadhangkala Fortuna ngunjungi insinyur lan desainer lan nglairake barang sing apik.
        4. 0
          22 May 2020
          Quote: Sipil
          lan iki mesin pesawat sampeyan.
          Dheweke duwe BRAHMOS. Skala. wassat ngguyu
      2. +1
        20 May 2020
        Rzhu nimagu))) iku mobil, kang malah ing standar saka generasi 4 dianggep banget biasa-biasa wae, padha ora bisa "rampung" ing atine, lan banjur langsung kaping 5, lan malah ing dhewe)))
    2. +1
      20 May 2020
      Rak karo fantasi, dipindhah kanthi fantastis....
      Lan apa sing ora diomongake wong Hindu, apa sing ora dijanjekake ...
      Nanging aku wedi yen asile, kaya biasane, nol. hi
      1. +1
        20 May 2020
        Kok langsung nol. A asil negatif uga asil. Nanging kenapa nyipta "penari sing ora katon" saka generasi kaping 5? Yen dheweke "tari", ora ana sing bakal weruh. lol
    3. +6
      20 May 2020
      Taun-taun bakal liwati lan marshal sabanjure bakal ujar kenapa "5", kita bakal nggawe pesawat generasi kaping 6.
    4. +3
      20 May 2020
      Aku kelingan guyonan babagan wong Yahudi: "Fima, apa sampeyan ora tuku permen kanggo bocah-bocah?" Umumé, ing sawijining dina bakal duwe pesawat "coklat" iki. ngguyu
    5. +3
      20 May 2020
      Butuh 5, banjur 5 taun maneh, lan kita bakal weruh yen kreta kasebut tetep ana.
      Nanging dicet kanthi padhang, lan bocah-bocah wadon ayu lan gajah padha nari.
    6. +3
      20 May 2020
      Proyek ringan Tejas diwiwiti ing taun 1983. Nganti saiki, pesawat iki durung dadi basis Angkatan Udara India. Rafael lagi dituku maneh. Lan nggawe pamikiran India iki, paling kamungkinan, bakal teka ing pasukan ing pungkasan abad iki.
      1. +3
        20 May 2020
        Lan sampeyan optimis, dear! Dadi, kanthi langsung, rong proyek kompleks industri militer India sing gagal: tank Arjun, Tejas sing sampeyan sebutake. Ya, babagan perkara-perkara cilik, proyek nggawe senjata cilik sampeyan dhewe, senapan serbu INSAS. Ora ana sing kasebut ing ndhuwur minangka terobosan.
    7. +3
      20 May 2020
      Marshal percaya yen ing taun 2032, negara kasebut kudu duwe mesin turbojet dhewe, sing bakal nggawe dorongan afterburner udakara 16,5 ton.


      Dadi sukses kanggo sampeyan, ora ana sing mbantah ...
    8. 0
      20 May 2020
      Lan tembung "bakal", ketoke, ora ngganggu sapa wae ing India.

      Ha, ha! Lan kepiye carane iki bisa mbingungake kita?
    9. 0
      20 May 2020
      pemimpi india...
    10. 0
      20 May 2020
      India nyathet yen pesawat kasebut bakal duwe beda dhasar saka pesawat tempur generasi 4, kalebu versi upgrade 4+ lan 4++.
      Ya, dheweke bakal duwe "bintik ing bathuk" ...
    11. 0
      20 May 2020
      Siluman apa??? Amerika malah wis 20 taun nemoni giring Santa Claus, nanging mung arep ngrancang.
    12. -2
      20 May 2020
      Inggih rampung. Melu ahli kita. Ayo padha paling sethithik nggawe dhuwit sing prayoga.
    13. +1
      20 May 2020
      Ahhh, yaiku, dheweke wis nggawe bolt kanggo nggawe mobil generasi kaping 4 normal - iki bisnis tanpa prospek, dheweke langsung mutusake kanggo nindakake 5 ...
    14. +1
      20 May 2020
      Ana masalah cilik - mesin kanggo iku isih setengah kuat minangka umum kepengin. Dobel tikaman saka engine relatif cilik praktis unrealistic. Mung kaya Al-41f, yaiku "produk 20", kanthi diameter LPC sing suda lan ciri sing dipotong, supaya bisa nyuda ukuran. Nanging, aku yakin ora ana sing bakal nggawe mesin khusus kanggo dheweke. F414 - paling kamungkinan wis cedhak karo langit-langit Kapabilitas. Dadi bakal dadi dekade sing nyenengake kanggo pangembang AMCA.
    15. +1
      20 May 2020
      Jet tempur generasi kaping 5 sing digawe AS ora sampurna. Ana kangelan ing Rusia lan China. Uni Eropa malah ora nyoba njupuk. Banjur muncul marshal India, sing ujar - lan kita bakal nindakake. Apa sampeyan serius, marshal? ngguyu
    16. Aku elinga yen dheweke nggawe peluru dhewe saka Kalashnikov. Saiki padha ganti. Penari bisa nindakake kabeh kanggo elek ngguyu
    17. +1
      21 May 2020
      India nyathet yen pesawat kasebut bakal duwe beda dhasar saka pesawat tempur generasi 4, kalebu versi upgrade 4+ lan 4++. Ya, dheweke bakal nyanyi lan nari.
    18. 0
      21 May 2020
      ing taun 2032, negara kasebut kudu duwe mesin turbojet dhewe, sing bakal nggawe dorongan afterburner udakara 16,5 ton.


      Gyy ... kok ora mesin energi peteng ?! Padha sijine mesin diimpor ing "HAL Tejas", lan apa jenis mesin generasi 5 bisa kita pirembagan bab yen padha ora duwe pengalaman kanggo mbangun malah mesin saka generasi sadurungé.
    19. 0
      21 May 2020
      mung siji-sijine sing bisa diduweni dening jenderal India ing wektu iki yaiku vila liyane.
    20. 0
      21 May 2020
      Sial, kabeh apik banget ing kene, nanging aku duwe sawetara pitakon ... saka endi bakal entuk teknologi kasebut?!
    21. 0
      22 May 2020
      Kutipan: V.I.P.
      Ing India, ana sistem rudal anti-tank "Nag" generasi kaping 3 sing nyerang tank ing atap lan beroperasi kanthi prinsip "geni-lan-lali". Ing Federasi Rusia, dheweke isih ora bisa nggawe barang kasebut !!))))

      Utawa bisa uga ing wektu sing padha, kandhani aku wis pirang-pirang taun wong India mangan karo "naga" iki? Lan babagan "padha ora bisa nggawe ing Federasi Rusia", banjur misil anti-tank karo IK.GOS digawe, ing meh kabeh biro desain sing melu pangembangan rudal anti-tank! Kita nguji "kornet", "angin puyuh", "serangan" karo IK.GSN ... Masalah ora ana ing nggawe rudal kasebut, nanging kasedhiyan pesenan kanggo dheweke lan mbiayai pesenan kasebut ...

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"