Carane Stalin dadi generalissimo?

75
Carane Stalin dadi generalissimo?

Sadurunge miwiti obrolan rinci babagan carane Stalin nampa gelar iki lan carane nambani, ayo padha ngelingi sing ing laku donya biasane diutus ora kanggo jenderal, nanging kanggo negarawan paling pinunjul, sing mimpin ora mung tentara, nanging uga. kabeh kekuwatan perang minangka sakabehe. Nanging, iki ora kedadeyan ing Rusia. Stalin minangka siji-sijine generalissimo Soviet, wong kaping lima ing tanah Rusia kanthi gelar kasebut. Ingkang kaping sekawan dipunajeni dening Agung Alexander Suvorov.

Ana akeh bukti yen Joseph Vissarionovich nglawan saka pakurmatan sing paling apik. Pangkat militer paling dhuwur, Generalissimo saka Uni Soviet, dianugerahi dheweke minangka Panglima Tertinggi Angkatan Bersenjata USSR kanthi Keputusan Presidium Uni Soviet Tertinggi Uni Soviet tanggal 27 Juni 1945. Nanging, miturut laporan, upaya pisanan kanggo nindakake iki ditindakake wiwit awal taun 1943.



Ing kasus apa wae, arsip kasebut diduga ngemot telegram cipher, ing ngendi sawetara komandan kondhang Perang Patriotik Agung alamat kanca Malenkov, Molotov lan Beria kanthi proposal sing padha. Banjur ana "swara rakyat" - tim buruh, insinyur lan teknisi lan karyawan pabrik Moscow "Ressora" ngusulake kanggo menehi Stalin pangkat paling dhuwur.

Nanging, nganti pungkasan Perang Patriotik Agung, Panglima Agung ora pengin krungu bab kaya mengkono. Dheweke uga dadi marshal nem sasi mengko saka Zhukov, kaping 11 ing saurutan ing USSR, lan ora pisanan. Menapa malih, encroachments kuwi umume evoked emosi paling negatif ing pimpinan, kadhangkala nyopir dheweke meh panas putih. Salah sawijining monolog asline khusus ing topik iki wis dilestarekake, dikutip dening saksi sing luwih dipercaya, Marsekal Konev, ing ngendi Stalin sumpah kanthi kasar babagan kasunyatan manawa dheweke nyoba nglebokake Generalissimo Franco lan Chiang Kai-shek menyang perusahaane, lan uga "dheweke pengin sijine saka marshals kanggo sawetara jenis generalissimo. Ing wektu sing padha, tembung ing ngisor iki uga muni: "Sampeyan kudu judhul iki kanggo panguwasa, lan ora kanca Stalin!" Ing "inisiatif" para panyengkuyung saka "Ressora" lan pesen sing padha saka ngarep, mesthi ana resolusi sing digawe saka potlot abang sing paling disenengi: "Kanggo arsip!" Iosif Vissarionovich ora mesthi bakal menehi wong-wong mau lan ngetrapake dheweke.

Miturut salah sawijining versi, dheweke bisa "mbujuk" dheweke sajrone pesta impromptu sing ditindakake tanggal 24 Juni 1945 sawise Parade Kamenangan ing bale cilik cedhak Mausoleum, ing ngendi para pemimpin negara biasane ndhelik saka cuaca nalika acara perayaan. , banjur, ing gelombang raos sing engulfed everyone, padha mutusaké kanggo ngrameke ing cepet-cepet acara paling gedhe. Sawetara peneliti nyoba kanggo argue sing iku sabenere ing tengah-tengah riyaya iki ing bunder sempit sing paling dhuwur nyerah, setuju kanggo urutan kapindho Kamenangan, judhul Pahlawan, lan malah tumpukan generalissimo.

Mula, ujare, "super-efisiensi" kasebut kanthi introduksi judhul iki dening Dewan Tertinggi lan tugase kanggo Stalin. Ayo kula mangu-mangu. Wong-wong sing mengko nyoba kanggo menehi Bintang Pahlawan, Stalin mung ngipat-ipati kanthi gumolonging ati. Lan aku ora tau nganggo ing uripku. Minangka, dening cara, lan seragam saka Generalissimo, nyoba kanggo saiki kang kanggo disetujoni meh rampung tragis kanggo kabeh peserta. Ningali rasukan phantasmagoric lengkap karo epaulettes tinimbang epaulettes, ing ngendi lambang USSR dipamerake, lan kanthi garis-garis emas, ditarik kanggo presentasi menyang kepala quartermaster Tentara Merah Pavel Drachev, sing paling dhuwur mung takon siji pitakonan: " Sapa sejatine kowe arep nganggo klambi iki?!” Diucapake kanthi nada kaya ngono, topik kasebut ditutup sepisan lan kanggo kabeh. Nganti pungkasan urip, Stalin ngagem seragam marshal, kang ninggalake donya iki.

Kanggo nemen, versi ditampa Joseph Vissarionovich gelar generalissimo katon banget padha karo bebener, miturut kang associates, nekat kanggo "muter" pimpinan kanggo iki, nguripake kanggo komandan favorit Stalin, Marshal Rokossovsky, kanggo bantuan. Lan dheweke, njupuk kauntungan saka wayahe, wani "nglebokake jepit rambut": "Dheweke ngomong, apa iki, kanca sing paling dhuwur? Sampeyan marshal, aku uga marshal! Ing kasus iki, sejatine, miturut piagam, sampeyan ora bakal bisa ngukum aku ... "

Mesthi, mung lan eksklusif Konstantin Konstantinovich saged bab kuwi. Kanggo sapa maneh, mbok menawa, Iosif Vissarionovich bakal kanthi jelas nerangake apa sing bisa lan apa sing ora. Banjur dheweke mung ngacungake tangan - apa sing dikarepake. Sawise kabeh, taun iku 1945, sing paling gedhe crita djalmo manungso ing perang, negara disimpen. Dheweke duwe hak! Kita tansah ngelingi lan ngurmati Marshals of Victory, aja lali babagan generalissimo dheweke.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

75 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 46
    21 May 2020
    Pangkat militer paling dhuwur, Generalissimo saka Uni Soviet, dianugerahi dheweke minangka Panglima Tertinggi Angkatan Bersenjata USSR kanthi Keputusan Presidium Uni Soviet Tertinggi Uni Soviet tanggal 27 Juni 1945.

    Iku uga pantes.
    1. -12
      21 May 2020
      Pf, rauh bakal ana generalissimo anyar, minangka umur awak, pikiran ninggalake awak fana.
      1. +8
        21 May 2020
        Utawa bisa uga dadi Boris Johnson?
      2. +4
        21 May 2020
        Apa tenan sampeyan, Pak?
        Apa sampeyan luwih tuwa tinimbang aku?
        1. +4
          22 May 2020
          Thanks Alexander kanggo esai! Luwih becik telat tinimbang ora nate.
          Matur nuwun, Kote!
          1. + 16
            22 May 2020
            Suvorov lan Stalin sing diajeni lan ing wektu sing padha ora swaggering ora mung generalissimos nanging uga tokoh sajarah gedhe, iku tega sing Rusia modern ora bisa gumunggung karo wong-wong kuwi saiki lan ora kamungkinan kanggo tau bisa, panguwasa lan jenderal kita padha ulig, Shushara iku salah siji korup, padha mung seneng pamer lan menehi ganjaran karo pesenan, gelar lan gelar sing ora pantes.
      3. +3
        22 May 2020
        Quote: Sipil
        generalissimo, minangka umur awak godhong pikiran badan mati [/b].

        Sing. generalissimo punika .... ninggalake pikiran? belay
        Inggih, sampeyan ngerti. iki liwat garis ... Nyuwun nglirik
      4. +2
        22 May 2020
        Artikel kasebut babagan Stalin. Utawa sampeyan siap nulis ing diskusi artikel apa wae sing sampeyan tansah kuwatir.
    2. +7
      22 May 2020
      Matur nuwun kanggo Penulis.
      Mung siji lara mripat. Ing tradhisi RUSIA, pahlawan kudu kasebut kanthi jeneng kulawarga PATRONIC.
      Ing Uni SOVIET tradisi iki sregep ngenalaken menyang budaya. Mangkono, kabeh warga Uni Soviet diunggahake menyang tingkat komunikasi sing sadurunge REVOLUSI mung kasedhiya kanggo para bangsawan.
      1. +9
        22 May 2020
        Ing Rusia, judhul "generalsimo" pisanan diwenehake ing 28 Juni 1696 dening Peter I kanggo gubernur Alexei. Semenovich Shein kanggo tumindak sukses cedhak Azov
        Alexey Semenovich Shein
        Aleksey Semyonovich Shein (Agustus 1652 - 12 Februari 1700) - negarawan lan pimpinan militer Rusia, boyar cedhak (wiwit 1695), generalissimo (28.06.1696/XNUMX/XNUMX).

        Wakil pungkasan saka kulawarga boyar kuna. Putra mung steward Semyon Ivanovich Shein lan Evdokia, putri boyar Pangeran Ivan Petrovich Pronsky. Simbah kakungipun Mikhail Borisovich Shein mrentah pasukan Rusia nalika Perang Smolensk 1632-1634. wadyabala rusia dikalahaké. Mikhail Shein dipuntudhuh khianat lan dieksekusi, lan kulawargané dibuwang menyang provinsi Simbirsk.
        Minangka bocah, Alexei Shein ana ing eksekusi Stepan Razin, sing dianakake tanggal 6 Juni 1671. Mengko, dheweke ana ing penobatan Peter I lan Ivan V (taun 1682).
        Tanggal 25 Maret 1682, Putri Sofya Alekseevna maringi Alexei Shein martabat boyar. Ing taun 1680-1681 Aleksey Shein dadi gubernur ing Tobolsk lan ing taun 1683-1684 ing Kursk.
        Ing taun 1687-89, dheweke mimpin resimen discharge Novgorod, dadi misuwur amarga melu kampanye Krimea taun 1687 lan 1689 lan ing kampanye Azov taun 1695-1696. Sajrone kampanye Azov pisanan sing ora sukses, Shein mrentahake resimen Preobrazhensky lan Semyonovsky. Sajrone kampanye Azov kapindho, ing 1696, dheweke dadi komandan pasukan darat. Kanggo nyekel Azov, Tsar Peter dianugerahi Shein gelar generalissimo, unprecedented ing Rusia, lan dianugerahi wong tuwung emas, kang bobote 6-7 kilogram. Kajaba iku, "kanggo layanan ing kampanye cedhak Azov," dening dekrit Peter I 27 Desember 1696, Shein nampa "305 kluwarga karo kabeh tanah ing distrik Alatorsky saka pemukiman Baryzhsky saka petani lan bobs"
        Mengko, Peter I nunjuk Shein komandan-in-chief saka kabeh tentara, komandan tentara meriem, kavaleri lan kepala (hakim) saka Ordo Asing. Ing taun 1697, Shein njabat ing Azov, ngawasi pambangunan pelabuhan laut ing Taganrog[5]. Dheweke kudu terus-terusan ngusir serangan saka Turki lan Tatar. Ing taun 1698 piyambakipun ngatur sekolah navigasi pisanan ing Rusia.
        Ing 1698, Shein melu ing dipatèni pambrontakan Streltsy. Mengko, Shein ora disenengi karo Peter I amarga ora mbabarake hubungane pemanah karo Tsarevna Sophia. Nalika Peter I wiwit ngethok jenggot boyar, dheweke dadi sing pertama ngethok jenggot Alexei Shein.
        Shein disarèkaké ing Trinity-Sergius Lavra.
        1. +1
          22 May 2020
          Nanging, ana materi sing menarik ing buku "Patrick Gordon and his diary" (St. Petersburg, 1878)
          Where P. Gordon nyerat sing "... pangeran Kabardian, steward senior, boyar. Novgorod lan pimpinan militèr Moscow, confidant lan digandhengake paling cedhak saka Kaisar Rusia Peter Agung. Panglima Angkatan Darat Rusia Mikhail Alegukovich Cherkassky tanggal 14 Desember 1695 dadi Generalissimo Rusia pisanan ..."
          Apa iki bener utawa ora, para sejarawan militer mbantah nganti saiki.
          1. +1
            22 May 2020
            "Patrick Gordon lan buku hariané" (St. Petersburg, 1878. Edition. Printer. Balashova)
        2. +1
          22 May 2020
          Kapindho lan katelu, yen ora salah, Menshikov lan Biron!
          Menshikov, minangka komandan, Nanging, ora narik generalissimo, nanging wong wani njupuk bagéyan pribadi ing perang. Babagan Biron, yen sampeyan ngomong kanthi bener kanthi politik, mula ora beda karo konjektur pribadi ibune Permaisuri, putri Ivan Alekseevich!
          Minangka contemporaries kang digunakake kanggo ngomong - "Dheweke (Biron) luwih kanggo jaran"!
          1. +1
            22 May 2020
            Sugeng Vladislav hi
            Bener, nanging kudu eling yen ing 1694, Peter I enom diangkat Pangeran Fedor Yurevich Romanovsky, nyatane kepala negara Rusia tanpa anané tsar enom ing ibukutha, minangka Generalissimo saka pasukan lucu. Judhul sing padha uga dianugerahi Mayor Ivan Buturlin, sing mrentah batalyon minangka bagéan saka resimen lucu Preobrazhensky.
            1. +1
              22 May 2020
              sugeng enjang! Nanging, Buturin minangka generalissimo saka sing lucu! Nyatane, dheweke loro-lorone mrentah batalyon lan terus ing mangsa ngarep! Kahanan sing padha karo Romanovsky. Nyatane, dheweke mimpin "garnisun Moskow", uga, utawa "klompok pasukan sing setya marang panguwasa"! Shein melu pangkat pimpinan pasukan "invasi", dheweke ora duwe pangkat militer liyane. Banjur dheweke tetep dadi gubernur ing Astrakhan. Luwih tepate - gubernur, ing mangsa ngarep, gubernur jenderal bakal nampa kekuwatan sing padha.
              Fenomena internal Pangeran Cherkassky. Gordon, njlèntrèhaké kasunyatan iki ing afirmatif, mbok menawa amarga kasunyatan sing pisanan ora nuduhake piyambak ing paprangan, judhul iki ora dianggep serius dening contemporaries kang! Beda karo Shein!!!
              Iku menarik yen Peter dhewe nganggep judhul kasebut kanthi pragmatis lan seimbang. Wis liwat seprapat abad - minangka kapten-skor! Lan iki nglawan latar mburi Lefort, Apraskin, Sheremetyev lan jenderal lan admiral liyane!
            2. +3
              22 May 2020
              Quote: sugih
              Fyodor Yurievich Romanovsky

              Romodanovsky.
              1. +1
                22 May 2020
                pelaut senior (Ivan Ochenkov):
                Romodanovsky.

                Ya mesthi, matur nuwun kanggo koreksi.
                Ochepyatka, dadi ora apa-apa
    3. -1
      22 May 2020
      Quote: Gagak
      Iku uga pantes.

      Sing mesthi!
      Sawise kabeh, iku Stalin sing pimpinan paling dhuwur saka loro tentara lan negara.
      Nanging ... apa judhul iki perlu kanggo tokoh sajarah kuwi?
      Sawise kabeh, saiki ora saben wong bakal ngomong sapa Stalin: sekretaris partai, komisaris rakyat, presovmin, lan liya-liyane, nanging kabeh wong ngerti yen dheweke dadi pimpinan.
      Artikel kasebut rada naif. Ngomong, sawetara proletar ing kono ngusulake kanggo nemtokake generalissimo, marshal lan liya-liyane njaluk menyang Dewan Tertinggi. nglirik Lan Stalin, padha ngomong, sumpah kasar, dheweke ora pengin.
      Iki kanggo cangkul. Banjur masalah ora dirampungake. Stalin minangka pribadine kontroversial, dheweke duwe prestasi lan kejahatan, nanging dheweke minangka wong sing duwe kelemahane, sanajan cilik, lan sanajan, kadhangkala, dheweke sumpah kanthi kasar, dheweke ora serius nglawan kultus pribadine. Senajan dheweke ora nandhang sangsara, mesthi, urutan - lan judhul, kaya L.I. Brezhnev ing umur tuwa.
      Lan dheweke nggawe putrane Vasily, wong apik, nanging rawan kanggo geni banyu lan mung ora cukup disiapake, ing umur 24 taun, jenderal, komandan unit, senajan dheweke ngerti banget carane jenderal kuwi dhawuh ing awal Donya II. perang. Sing gawe dosa akeh wong sing kuwasa sadurunge lan sawise dheweke, ora ana sing istiméwa.
      1. +3
        22 May 2020
        Kutipan: Alekseev

        Stalin minangka pribadine kontroversial, dheweke duwe prestasi lan angkara.....


        Mbokmenawa sampeyan pengin ngomong "ngilangake", amarga. istilah "kejahatan" digunakake ing praktik peradilan.
  2. mmg
    + 18
    21 May 2020
    Ya, dheweke pancen wong gedhe!

    Lan ana conto modern, nalika swara unprecedented saka kapercayan saka wong, meh 100% ndhukung, lan ora ana wektu kanggo goyang prau ........
    1. +9
      21 May 2020
      Kutipan saka mmg
      Ya, dheweke pancen wong gedhe!

      Lan ana conto modern, nalika swara unprecedented saka kapercayan saka wong, meh 100% ndhukung, lan ora ana wektu kanggo goyang prau ........

      Aku bakal ngomong - Greatest! Sing gedhe-gedhe yaiku marshals Victory Zhukov, Rokosovsky lan liya-liyane ...
      1. +5
        21 May 2020
        Kutipan saka: neri73-r
        Aku bakal ngomong - Greatest! Sing gedhe-gedhe yaiku Marshals of Victory Zhukov, Rokosovsky lan liya-liyane

        Aku setuju karo saben tembung, tanpa argumentasi. Kamulyan kanggo pimpinan gedhe!
        1. RUS
          -14
          21 May 2020
          Kutipan saka tihonmarine
          Kamulyan kanggo pimpinan gedhe!

          Winnet?
      2. +1
        22 May 2020
        Banget akurat lan akurat!
    2. +7
      21 May 2020
      Aja mung baris ing galley, yen sampeyan baris kanggo dhewe, asil wis samesthine.
      1. -5
        21 May 2020
        Kanggo sawetara alasan, misale jek dheweke mung mendayung utawa nyoba kanggo baris ing ngendi dheweke kudu, lan ora kanggo awake dhewe (amarga dheweke ngerti kanthi becik yen dheweke lan anak-anake ora bakal diidini manggon ing kene utawa ing ngendi wae ing bumi. mung wong sugih, kabeh bakal digawa lunga, mesthi dipateni). Nanging dheweke (mesthi) liyane rowers ing galley iki, karo sawetara pangecualian, dayung mung ing dhewe, ngarep-arep kanggo mlumpat saka galley ing mburi! Lan wong-wong ndeleng terusan dayung iki kanthi galley lan pendayung lan dadi gila !!!
        1. +5
          21 May 2020
          Dadi yen "kabeh dijupuk adoh, padha bakal matèni unambiguously," iku uga worth mratobat, ngganti kahanan sing, utawa rodo vertikal iki lan lingkungan digawe dening wong. Mbatalake dekrit anti-rakyat sing jelas babagan ngunggahake umur pensiun., Paling sethithik, nganti penghasilan nyata lan umur kaslametané mundhak, mbenakake pajak, mundhakaken industri (ora mung gas lan lenga).
        2. +2
          22 May 2020
          Kutipan saka: neri73-r
          Lan wong-wong ndeleng terusan dayung iki kanthi galley lan pendayung lan dadi gila !!!

          Aku bakal menehi saran supaya ora ana sing mlebu ing galleys.
    3. -8
      21 May 2020
      Kutipan saka mmg
      ana conto modern

      Kepiting nyekel, mbangun horisontal vertikal (utawa kosok balene - vertikal horisontal) kekuwatan sing sampeyan ora bisa goyangake galley ... Mung wedhus lanang.
      1. +7
        22 May 2020
        Kutipan saka Azis
        Mung ram.

        Ing wangun "clave", kanthi mouse ing tali - clack-clack-clak ... ya
        Klik, lan oh-pa: "stormtroopers" ing bench. ngguyu
  3. + 18
    21 May 2020
    Ana apa-apa kanggo buffoon ing prakara iki: Rokossovsky bener nuduhke masalah (utawa kabeh Marshals periode perang nampa pangkat militèr undeservedly). Siji bab - pimpinan paling dhuwur partai, liyane - komandan paling dhuwur. Ngelingi ukuran angkatan bersenjata, ruang lingkup operasi lan asil perang, promosi USSR menyang status superpower donya, iki minangka keputusan organisasi lan politik sing tepat.
    1. +6
      21 May 2020
      Kutipan saka iouris
      Ana apa-apa kanggo buffoon ing prakara kuwi: Rokossovsky bener nuduhke masalah (utawa kabeh Marshals periode perang nampa pangkat militèr undeservedly).

      Aku mikir sing ora ana masalah tartamtu, lan iku ora masalah nomer marshals, nanging mung Stalin, ninggalake pos Panglima Tertinggi Angkatan Bersenjata, bakal ilang hak moral kanggo nampa. judhul "Generalissimo" ing jaman tentrem, amarga dheweke dadi pimpinan sipil negara, lan dheweke, minangka aturan, gelar kasebut ora dianugerahi.
      Mulane Rokossovsky pancen mangertos kahanan kasebut lan ora bisa ditundha, mula dheweke ngeyel yen judhul iki kudu dianugerahi. Ora ana sing mangu-mangu yen dheweke wis pantes dianugerahi, kaya saiki meh ora ana sing mangu-mangu apa bener menehi gelar iki.
      Kutipan saka iouris
      Ngelingi ukuran angkatan bersenjata, ruang lingkup operasi lan asil perang, promosi USSR menyang status superpower donya, iki minangka keputusan organisasi lan politik sing tepat.

      Ora ana sing mangu-mangu iki, nanging kita kudu ora lali precedents ing sajarah kita, nalika judhul generalissimo ditampa dening jenderal, lan ora dening raja. Stalin bisa nolak iki uga amarga Nicholas II nyekel pangkat kolonel, amarga. pangkat jenderal mung bisa diutus dening raja, lan dheweke duwe gelar iki nalika munggah tahta. Mulane, dheweke nganggep ora pantes kanggo ngunggahake pangkat, nanging tetep karo sing diduweni sadurunge wiwitan pamrentahane. Aku mikir yen Stalin wis ngerti sejarah kita, lan dheweke ngerti yen kudu digatekake, mula dheweke bisa nentang menehi gelar kasebut marang dheweke.
  4. + 15
    21 May 2020
    Sampeyan butuh gelar iki kanggo panguwasa, dudu Comrade Stalin!

    Sing ngomong kabeh ...
  5. +8
    21 May 2020
    Sampeyan manggon kabeh urip, carane bakal ana pitungan Panjenengan
    Ora nindakake VTsIOM.
    Ya, dudu jam tangan sampeyan kanggo tagihan sejuta
    Didol lelang.
    Njupuk karo bajak ing sepatu bast, sampeyan bequeathed negara
    Kanthi bom nuklir kanggo kita.
    Pakdhe Joe kanggo dheweke, aku ora bakal ngapusi,
    Mungsuh nomer siji.

    Ayo kabeh gagasan diratakake menyang lemah,
    Wiji-wijine wis thukul oyod.
    Ing udhara, anget dening esuke abang,
    Echoes "Kabeh kekuwatan kanggo Soviet!"
  6. +9
    21 May 2020
    Mesthine dheweke pantes! Lan ing kene, cekikikan kanthi sarkastik, aku bakal nambahake manawa Churchill utawa Roosevelt ora bisa menehi gelar kasebut kanggo awake dhewe! Lan mbokmenawa aku wanted kanggo .... utamané Churchill!
    1. 0
      21 May 2020
      Quote: Egoza
      Churchill utawa Roosevelt ora bisa menehi gelar kasebut kanggo awake dhewe!

      Stalin, lan piye wae nyabrang driji ing cara aneh (ing foto), misale jek nuduhake loro - driji kanggo sampeyan, lan ora judhul generalissimo lan katon karo grin tipis.
      1. + 10
        21 May 2020
        Stalin ora nuduhake sapa wae lan ora tau nuduhake, bisa uga kanggo sawetara sing duwe inflamed Moscow. Foto nuduhake yen tangan kiwa wis banget nglarakake, Stalin ora utamané ndhelikake, carane bisa ndhelikake saka wong, nanging biasane dibusak tangan, utawa piye wae masking. Foto-foto kasebut uga ora nuduhake apa sing diduweni karo tangane. Biasane proses iki sing kedadeyan karo tangan Stalin diiringi nyeri sing abot. Wong-wong padha gedhe, padha worth saben liyane.
        1. -6
          21 May 2020
          Quote: Angin bebas
          kang mosk inflamed

          Aku arang nuduhake kesalahane ejaan, nanging kanggo ngatur kanggo nggawe loro (!) kesalahan ing papat (!) Letter tembung soko.
          Mulane, aku ora bisa nampa pratelan babagan otak sing inflamed.
    2. +6
      21 May 2020
      Churchill, mesthi, ana wong ala, isih mungsuh sing, lan Roosevelt isih woh sing ... nanging sing padha wanted kanggo dadi generalissimo iku omong kosong. Aku bisa mbayangno carane padha cekikikan yen padha ngerti bab iku.
      1. -2
        22 May 2020
        Quote: Ogelui Tooth
        Churchill, mesthi, minangka wong ala, isih dadi mungsuh, lan Roosevelt isih dadi woh ...

        Inggih, omong kosong dudu omong kosong, nanging kenapa Churchill, ndeleng I.V. Stalin nganggo seragam, mlayu ganti jaket militer?
    3. +2
      22 May 2020
      Quote: Egoza
      manawa Churchill utawa Roosevelt ora bisa menehi gelar kasebut kanggo awake dhewe!

      Yagene padha ora bisa?

      Nanging sing bakal teka karo sing?
  7. -1
    21 May 2020
    aja lali babagan generalissimo dheweke.


    Eh, tembung sampeyan bakal ana ing kuping "samizatecom" ...
  8. +3
    21 May 2020
    Sapa maneh, yen ora I.V. Stalin, kang USSR menang perang paling angel karo kabeh Eropah, iku pantes judhul Generalissimo?
    Lan sapa, saliyane Stalin, ora gelem nganggo seragam Generalissimo ...
    *
    Lan luwih. Kita mbangun SSBN "Pangeran Pozharsky", "Kaisar Alexander III" lan "Generalissimo Suvorov". Iku wektu kanggo lay kapal liyane - "Generalissimo Stalin"!
  9. +1
    21 May 2020
    Thanks kanggo penulis, Aku iku kudu dibusak saka wong kaya Khrushchev ing / kanggo umum, sing kanggo.
  10. +7
    21 May 2020
    1947 taun
    "Ing Maret 1947, kanthi inisiatif I.V. Stalin, pengadilan kehormatan digawe, sing muncul ing kementerian lan departemen, kanthi tujuan kanggo nanggapi "tindakan anti-patriotik, anti-negara lan anti-sosial" sing ditindakake dening pimpinan lan partai. Kaping pisanan, pengadilan kasebut diatur miturut Kementerian Kesehatan, Perdagangan lan Keuangan. Tumindak pengadilan kasebut ora ditrapake kanggo warga biasa lan malah menyang panguwasa sing penting ing wilayah, mung diarahake menyang ngontrol aktivitas pejabat kementerian. Ing taun pisanan ana pengadilan, 82 sesi dianakake.
    2020 taun
    "Duma Negara diadopsi ing maca kaping telu tagihan pamaréntah babagan nggawe registrasi federal gabungan sing ngemot informasi babagan populasi negara. Iku bakal nglacak kabeh tahapan penting ing urip warga: wiwit lair nganti mati. dilakokno dening LAYANAN PAJAK FEDERAL ...."
    Bedane....
  11. -3
    21 May 2020
    Iku getun sing Stalin ora bisa nolak onslaught saka well-wishers, apa iku godaan, nanging, ketoke, ora ana manungsa asing kanggo wong. Pancen, mung judhul sonorous iki kurang kanggo dheweke lan perusahaan karo caudillo. Setuju yen Stalin, "kanggo ngisor kesel kamulyan kadonyan," epaulettes mewah iki mung ora ana gunane.
  12. -1
    21 May 2020
    Omong kosong apa. Dibujuk lan dheweke ora setuju.
    Yen aku ora pengin, banjur
    bakal ngomong sepisan lan ora bakal wani nyedhaki dheweke karo iki
    1. +1
      22 May 2020
      Iku misale jek kanggo sampeyan, amarga sampeyan makili Stalin minangka monster. Sampeyan salah. Stalin wicaksana lan mangertos nalika perlu kanggo njupuk tindakan iki utawa sing, kalebu kanggo pengaruhe massa.
  13. 0
    21 May 2020
    Kutipan saka EVDmitri
    Sapa maneh, yen ora I.V. Stalin, kang USSR menang perang paling angel karo kabeh Eropah, iku pantes judhul Generalissimo?
    Lan sapa, saliyane Stalin, ora gelem nganggo seragam Generalissimo ...
    *
    Lan luwih. Kita mbangun SSBN "Pangeran Pozharsky", "Kaisar Alexander III" lan "Generalissimo Suvorov". Iku wektu kanggo lay kapal liyane - "Generalissimo Stalin"!

    Dheweke ora nelpon kaya ngono, bangga ora bakal ngidini
  14. +3
    21 May 2020
    nanging malah negarawan paling pinunjul, sing mimpin ora mung tentara, nanging kabeh daya perang minangka kabèh.






    1. RUS
      +3
      21 May 2020
      Kutipan saka bubalik
      nanging malah negarawan paling pinunjul, sing mimpin ora mung tentara, nanging kabeh daya perang minangka kabèh.







      Padha jahitan seragam kuwi, nanging padha ora tau ngenalaken menyang tentara USSR, lan apa padha ngatur kanggo jahitan disumbang menyang tentara Mongolia.
  15. +6
    21 May 2020
    Yen pusat EBN lagi dibangun, banjur STALIN mesthi pantes luwih!
  16. +4
    21 May 2020
    Ningali rasukan phantasmagoric lengkap karo epaulettes tinimbang epaulettes, ing ngendi lambang USSR dipamerake, lan kanthi garis-garis emas, ditarik kanggo presentasi menyang kepala quartermaster Tentara Merah Pavel Drachev, sing paling dhuwur mung takon siji pitakonan: " Sapa sejatine kowe arep nganggo klambi iki?!”

    Grachev mesthi wis dicocogake - dheweke ora bakal nolak. Sanadyan saka epaulette, utawa saka shako, lan wulu liyane aku bakal sijine bungah.
    Eh. Kaya telung wong sing beda: Grachev sadurunge, Grachev sajrone ..., lan Grachev sawise.
  17. -15
    21 May 2020
    Kutipan saka EVDmitri
    Sapa maneh, yen ora I.V. Stalin, kang USSR menang perang paling angel karo kabeh Eropah, iku pantes judhul Generalissimo?
    Lan sapa, saliyane Stalin, ora gelem nganggo seragam Generalissimo ...
    *
    Lan luwih. Kita mbangun SSBN "Pangeran Pozharsky", "Kaisar Alexander III" lan "Generalissimo Suvorov". Iku wektu kanggo lay kapal liyane - "Generalissimo Stalin"!

    Ayo diarani Malyuta Skuratov kapal selam liyane
    1. +2
      22 May 2020
      Aku ngusulake supaya "julukan" sampeyan dadi buntu ing kutha Finsterwalde, ing Jerman.
      Apa sampeyan keberatan?
  18. 0
    21 May 2020
    Ing kasunyatan, judhul Generalissimo saka sajarah Imperial Rusia. Kanggo entuk, sampeyan kudu dadi bangsawan paling ora lan dadi tentara kekaisaran. Napa kabeh iki perlu kanggo pimpinan abang ora jelas. Paling ora salah siji saka marshals Uni Soviet ora kaya iki, lan Stalin ora nganggo judhul iki kanggo dangu. Maksudku kasus Mingrelian.
  19. -4
    21 May 2020
    Carane bakal judhul disrespectful saka artikel .. supaya ngomong.
  20. +5
    21 May 2020
    Kamulyan langgeng kanggo Joseph Vissarionovich Stalin.
  21. -5
    22 May 2020
    Kanggo bagean tartamtu saka apa sing disebut "warga liberal ing donya lan Rusia", kanggo sawetara alesan nelpon piyambak "elit", mung sebutno jeneng Panglima Tertinggi Angkatan Bersenjata Soviet. Union I.V. Stalin ndadekake wong edan.
    Nanging, kabeh sing ana gandhengane karo Perang Patriotik Agung, Kamenangan Agung lan kabeh sing dadi simbol saka Soviet, sosialis lan komunis, nyebabake kegilaan lan nesu sing ora jelas.
    Ya, lan saiki "wong-wong sing kuwasa", kalebu Panglima Tertinggi Presiden Federasi Rusia V. Putin saiki, kabeh Soviet "ing endhog."
  22. +2
    22 May 2020
    Apa ana generalissimos ing VO? opo Apa ana liyane sing kudu diupayakake? nglirik
  23. -2
    22 May 2020
    ya artikel banget, lan kasunyatan lan banyolan lan edification!
  24. -3
    22 May 2020
    Kutipan saka EVDmitri
    Iku wektu kanggo lay kapal liyane - "Generalissimo Stalin"!

    Apa sampeyan bisa mbayangno apa sing bakal kedadeyan karo sing diarani mitra? :)
  25. 0
    22 May 2020
    Kutipan saka Charlie
    Ayo diarani Malyuta Skuratov kapal selam liyane

    Malyuta Skuratov, kanthi cara, seda kanthi pribadi mimpin badai kutha mungsuh.
    1. +2
      22 May 2020
      Lan sampeyan bisa nelpon iku PL. Nyapu kabeh "asu sing digantung" ing Malyuta (liwat upaya para boyar-schemers), kesimpulan kasebut nuduhake yen wong kasebut pantes. Kasunyatan bilih sanak Malyuta, Marfa Sobakina, diracun 2 minggu sawisé dadi ratu, ngandika akeh babagan "kolom kalima" ing wektu kasebut lan moral "pejuang nglawan absolutisme." Sadulur Malyuta nikah karo Boris Godunov lan Vasily Shuisky, sing terakhir ora bisa dicurigai simpati kanggo para pengawal "getih". Kasetyan marang panguwasa, intransigence marang pengkhianat lan pencuri Rusia (aku sengaja nyebat, amarga ora ana Rus'-Muscovy maneh, nanging padha ngluwihi Urals), pati ing perang kanggo Motherland - iki rekaman trek. . Kapal selam dudu kapal selam, nanging fregat "Grigory Skuratov-Belsky" bakal katon banget kasar.
  26. +2
    22 May 2020
    Stalin pantes, mesthi.
  27. 0
    22 May 2020
    Molotov nulis kanthi apik babagan iki.
  28. -2
    22 May 2020
    Pangkat militer paling dhuwur, Generalissimo saka Uni Soviet, dianugerahi dheweke minangka Panglima Tertinggi Angkatan Bersenjata USSR kanthi Keputusan Presidium Uni Soviet Tertinggi Uni Soviet tanggal 27 Juni 1945.

    Kita ora kudu lali yen amarga kesalahane Stalin, atusan ewu prajurit Soviet dicekel lan dipateni.
    Cukup kanggo ngelingi panangkepan 650.000 kelompok saka Front Kidul-Kulon, sajrone pertahanan Kyiv.
    Kepala Staf Umum Zhukov nulis ing memoar: dheweke nglaporake marang Stalin babagan perlune mundur pasukan, nanging dicopot saka jabatane lan diganti dening Shaposhnikov.

    Stalin ora bisa diapura amarga pidato taun 1931 babagan kelemahan senjata Rusia, sing diarani para sejarawan asing:
    "Sajarah Rusia kuna yaiku terus-terusan dikalahake.
    Kabeh padha ngalahake. khan Mongolian. beks Turki. Panci Polandia-Lithuania, kapitalis Anglo-Prancis. Ngalahake baron Jepang. Padha ngalahake kanggo kabeh lan terus-terusan.
    Saben uwong ngalahake dheweke amarga kemunduran budaya, kanggo kemunduran negara, kanggo kemunduran industri. Dheweke ngalahake aku amarga entuk bathi lan lolos tanpa ukuman.

    Elinga tembung saka pujangga pra-revolusioner: "Sampeyan miskin, sampeyan sugih, sampeyan kuat, sampeyan ora kuwasa, ibu Rus." Wong-wong iki wis apal tembung-tembunge pujangga tuwa mau.
    Mangkono angger-anggering para eksploitasi - ngalahake wong sing mundur lan ringkih. Hukum serigala kapitalisme.

    Joseph Stalin, Pitakonan Leninisme. 1934 kaca 445.
    https://www.marxists.org/russkij/stalin/t13/t13_06.htm
    1. -1
      25 May 2020
      Georgian iki minangka generalissimo, kaya akademisi saka Kadyrov. Kepala negara lan pimpinan militèr, sing wis ing 30 yuta warga numpes lan sing matèni luwih saka siji yuta wong - sampeyan kudu nyoba kanggo lali bab wong, lan ora pour pujian. Nanging, minangka Dzhugashvili piyambak ngandika - "Wong kudu dewa." Kene lagi sculpting.
  29. -1
    22 May 2020
    Eh! Carane Stalin dadi generalissimo! Wah, kok wis dadi!..
    Kadospundi saged kadadosan kados mekaten cak?
    Ketoke Pakdhe Stalin nindakake proyek, lan panginten panginten?!.
    Kepiye maneh, generalissimo dadi sedulur?!
  30. Penulis nulis luwih akeh gosip pengadilan, tanpa mangerteni makna sejarah saka judhul Generalissimo, lan marshal ora bisa ngukum marshal ing fiksi umum lan kurang kawruh babagan peraturan militer, kanthi pangkat sing padha, ana uga posisi sing luwih dhuwur sing ngidini sampeyan kanggo nyengkuyung lan ngukum bawahan. Lan gelar Generalissimo dianugerahi lan mung tundhuk aturan tartamtu diakoni preduli saka negara. Kanggo entuk gelar iki, komandan kudu ora kelangan kampanye militer siji (Petrus 1 ora bisa maneh, amarga dheweke dicekel), banjur yen dheweke mrentah sawetara tentara ing koalisi, i.e. nduwèni wadya-bala manca utawa divisi-divisi ing sangisoré dhawuhé, utawa nduwèni raja-raja ing getih lan sing padha karo (ing negara apa waé). Dadi Shein sing padha ora duwe apa-apa tinimbang Peter Agung dhewe, sing dadi penembak. Lan kasunyatan manawa dheweke melu incognito ora mbatalake syarat kasebut (ana kasus sing luwih gampang ing sejarah).
    Alexander Menshikov dianugerahi pangkat militèr paling dhuwur sawisé tilar donyané patron sing dilantik. Ing wektu iku, dheweke bener-bener mrentah negara kasebut, pisanan bisa ngangkat tahta Janda Permaisuri Catherine I, lan banjur nahan pengaruhe sanajan nalika jumeneng Petrus II, putu saka Peter I. Iku kanthi dekrit tanggal 6 Mei 1727 sing. Menshikov dipromosekake dadi laksamana lengkap, lan enem dina sabanjure, tanggal 12 Mei - menyang generalissimo. Sanajan nalika urip Peter 1 Menshikov dadi komandan kabeh kavaleri, ing ngendi Peter Alekseev (Peter 1) kadhaptar minangka kolonel, aku mikir sing padha karo Suvorov.
    Saiki nimbang Stalin, perang wis menang, miturut komando Tentara Rakyat Polandia, legiun Prancis, unit Yugoslavia, unit Hungaria, lan sapiturute, lan liya-liyane. Ing pimpinan raja lan perdana menteri lan presiden, lsp. . Lan politik, Rusia wis pindhah adoh menyang Kulon. Pitakonan iki, apa judhul Generalissimo dibandhingake karo Stalin, wilayah paling akeh ing donya lan salah siji saka akeh bangsa. Dheweke ana ing ndhuwur kabeh jenderal (kabeh kekuwatan ana ing tangane), lan ing ndhuwur kabeh nomenklatur negara sing digabungake, Genghis Khan lan Attila, lan akeh jenderal lan politikus liyane, mung bisa ngimpi babagan kekuwatan kasebut. Mung nganti saiki ora ana sing ngerti kabeh kaluhurane, mung ora butuh. A inten glistens sanajan ing rereget, kanggo sawetara iku kadhemen, lan kanggo sawetara iku karo pangarep-arep.
    1. 0
      25 May 2020
      Kutipan: Sergey Ivanovich Rasskazov
      Mung nganti saiki ora ana sing ngerti kabeh kaluhurane, mung ora butuh.

      Ya, ing ngisor 30 yuta warga dhewe, "berlian" iki ilang. Genghis Khan utawa Attila ora entuk iki. Kabeh bagean Eropah saka Rusia ing reruntuhan.
      1. 0
        Juli 24 2020
        Quote: Junger
        Ya, ing ngisor 30 yuta warga dhewe, "berlian" iki ilang.

        -------------------

        Lan sampeyan saiki? Lan udakara 30 yuta, sapa sing tanggung jawab kanggo bener angka kasebut? Sapa lan carane ngetung. ? Umume kahanan utek sabangsa jaman saiki, kabeh, nuwun sewu ...... nganggep awake dhewe setingkat karo kepala negara, lsp.

        Sadurunge wiwitan Perang Donya II, populasi USSR ana 170 yuta miturut sensus taun 1939. Ing kasunyatan, dening 1941, sethitik liyane, amarga ing Stalin wutah populasi kira-kira 3 yuta saben taun. Ing enem sasi kapisan, wilayah wis ilang, kang, miturut macem-macem prakiraan, 30-40 yuta tetep. (Apa sing kita ora seneng ngelingi) Tetep ing aset 130-140 yuta, sing nganti 1944 perang lan makarya. (Minsk dijupuk lan wilayah bali ing wangun rampokan mung ing Juli 1944)

        Nanging populasi negara sing makarya lan perang kanggo Hitler, nyatane, kabeh Eropah Kulon. Masalah kasebut diwiwiti ing taun 1943 nalika Führer ngumumake mobilisasi total. Ing taun 1944 - digawe ing Wehrmacht saka 16 taun kanggo 60 taun. Ing taun 1945, remaja melu. Ing USSR, conscription wis maintained saka umur 18 nganti pungkasan perang. Lan sapa sing duwe masalah karo sumber daya manungsa? Pranyata yen sampeyan ngandelake data sing ora bisa dipalsu, gambar kasebut beda-beda.
        YEN MEDIA NENG NEGARA KERJA KARYA RAKYAT, MALAH KALAH MILITER DISEDIAKAN KEMENANGAN. KANGGO NYUNGGUNG SEMANGAT RAKYAT.
        Yen media ana ing tangan mungsuh, kabeh ditindakake kanthi cara liya
  31. 0
    24 May 2020
    Nyatane, generalissimo dudu gelar (ora ana ing tabel pangkat Peter utawa hierarki pangkat Soviet), nanging gelar kehormatan. Biasane ditugasake kanggo komandan sing mimpin tentara sawetara negara utawa mimpin angkatan bersenjata saka negara sing gelut minangka bagéan saka koalisi. Suvorov minangka generalissimo, amarga ing sawijining wektu dheweke mrentah tentara gabungan Rusia-Austria. Stalin minangka kepala angkatan bersenjata negara sing perang ing koalisi. Saliyane wong-wong mau, ana telung generalissimos ing sajarah kita - Shein, Menshikov lan Anton-Ulrich saka Brunswick. Alexey Shein nampa pangkat iki kanggo nyekel Azov, tinimbang minangka penghargaan kehormatan tinimbang gelar nyata, amarga judhul iki mung durung ana ing Rusia. Loro pungkasan dadi generalissimos ora kanggo kamenangan militèr, nanging kanggo melu ing intrik kraton. Lan pantes padha banjur sangsoro saka judhul iki. Miturut cara, Biron tau generalissimo. Langit-langit punika pangkat Jenderal-in-Chief.
  32. 0
    23 2020 Juni
    Kowé kuwi wong lanang sing apik tenan! Ngajeni lan ngajeni marang pengarang!
  33. 0
    Juli 9 2021
    Dheweke mbujuk, mbujuk, lan pungkasane mbujuk kanggo nampa pangkat militer sabanjure - generalissimo,
    munggah unprecedented liwat rangking saka militèr. Dheweke kaya ora tau dadi kopral, malah dadi panji. Comrade Mayor, Comrade Kapitan, Comrade Marsekal, uga Pak Jendral, Pak Kolonel, kabeh iki luwih saka konyol lan bodho, luwih becik yen ana perlu perang, komandan, komandan batalyon, komandan piye wae luwih pantes. .

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"